Akcióban a Kövér Gárda

2018 december 11 7:45 de.33 hozzászólás

Kövér Lászlónak akár igaza is lehetne. Mert tényleg nem életszerű, hogy egy törvényjavaslat megszavazását 2925 módosító javaslat benyújtásával igyekeznek megakadályozni. Igaz, ez akkor sem volt életszerű, amikor a Fidesz évekkel ezelőtt, még ellenzékben, ugyanehhez a módszerhez folyamodott. Egy normális demokráciában nem lenne életszerű a 2925 módosító indítvány, ám Magyarország mostanra olyan hely lett, amely nyomokban ugyan tartalmaz demokráciát, de a lényegét tekintve nagyon messze van attól.

Normális demokráciában ugyanis senkinek nem jutna az eszébe a rabszolgatörvénynek nevezett törvényjavaslathoz hasonló indítvány. Ha mégis, nem egyéni képviselői indítványként zúdítanák rá a képviselőkre, az érintetteket megkerülve, véleményüket meg sem kérdezve, hanem a kormány, vagy valamelyik miniszter nyújtana be a javaslatot.

Kövér László szereptévesztésben van, amikor házelnökként házmestert játszik. Nem most kezdte, régóta így megy ez. Rendre rászól a szerinte renitens képviselőkre, de csak akkor, ha az illető az ellenzék padsoraiban ül. Kitilt képviselőket az ülésteremből, pénzbüntetéssel sújtja őket, most legutóbb pedig a parlamenti őrsereget is felsorakoztatta elrettentésül és félelemkeltésből.

Ha valaki már nem emlékezne rá: 2013. január elsején kezdte meg működését a hivatalosan Országgyűlési Őrségnek nevezett, de a köznyelvben csak Kövér Gárdaként emlegetett testületet. Valójában Kövér László és a Fidesz magánhadseregéről van szó, amely „kényszerítő eszközként testi kényszert, bilincset, vegyi eszközt, elektromos sokkoló eszközt, rendőrbotot, útzárat, megállásra kényszerítést, lőfegyvert a Rendőrségről szóló törvényben meghatározottak szerint alkalmazhat. Fokozott ellenőrzést hajthat végre. Ruházatot, csomagot és járművet átvizsgálhat. Felvilágosítás kérhet, biztonsági intézkedést foganatosíthat. Magánlakásban és közterületnek nem minősülő egyéb helyen intézkedhet. Képfelvételt, illetve hangfelvételt továbbá kép- és hangfelvételt készíthet, helyszínt biztosíthat, valamint személy- és létesítménybiztosítási intézkedést alkalmazhat…”

Régi igény elégítődött ki amúgy a Kövér Gárda által, patetikusan fogalmazva azt is mondhatnánk, hogy a magyarság ezeréves álma teljesült. Kis lépés a magyaroknak, nagy lépés Kövér Lászlónak és a jogállamnak. Elvileg az országgyűlés méltóságát hivatott őrizni az adófizetők pénzén verbuvált társaság, ám azt is látnunk kell, hogy a parlament méltóságát alapvetően az ássa alá, hogy a kétharmados törvénygyár megszavaz mindent, amit eléjük löknek. És az sem tesz jót az országgyűlés tekintélyének, hogy sok, az ország jövőjét érintő jogszabályt, egyéni indítványként – értsd: senkivel sem egyeztetve – nyújtanak be a honatyáknak.

A külső szemlélőben – ilyenek vagyunk a legtöbben – az a kép kezd összeállni, hogy itt nem is a parlament méltóságának a megvédése a valódi cél, sokkal inkább a renitens képviselőket kívánja megrendszabályozni Kövér és pártja. A Fidesz azt szeretné, ha a t. Házban nem hangzanának el oda nem illő szavak, kifejezések felszólalások. Hogy mi az, ami illik az országgyűlésbe, és mi az, ami nem, azt Kövér és pártja mondja meg.

Szereptévesztésről beszéltünk Kövér László esetében, de nemcsak arról van szó, hogy a házelnök házmestert játszik. Szerepet téveszt akkor is, amikor azt gondolja, hogy a parlamentbe bejutott, nem igazán nagyszámú ellenzéki képviselők ellen hadakozik. Mintha nem tudná, hogy ezeket a képviselőket ugyanúgy magyar választópolgárok delegálták a parlamentbe, mint Orbán Viktor pártjának embereit. És amikor a nyilvánosságot próbálják korlátozni azzal, hogy az ellenzéki interpellációkra arrogáns, pökhendi és lekezelő módon válaszolnak, akkor nem az ellenzéket regulázzák, hanem a nyilvánosságnak mutatják fel a középső ujjukat. Amit, ha nem párttársai tennék, Kövér László bizonyára jókora pénzbüntetéssel „jutalmazna”, mondván, aláássák a parlament tekintélyét.

Föld S. Péter

33 hozzászólás

  • Mott: „Egy bolond százat csinál”

    Kövér hülyén reagált hülye egy szituációra.

    A következő „fokozat” a parlamenti képviselők felpofozzák egymást, v. lőnek!?

    Oroszországban, Ukrajnában, a Balkánon lehetett látni ilyen performanszt. Cirkusznak jó de nagy kár, hogy a tv csatornák nem közvetítik „műsort” mert a t. publikum látná a sok a minden oldali hülyét.

  • Helyzetelemzéssel ér föl FSP kis szösszenete. Tudomásul kell venni, hogy ma ez a 2/3 mindent lebír nyomni az állampolgárok torkán. Miért kell ezt tudomásul venni? Mert a nagy-többséget nem érdekli.

    Nincs (egyelőre) politikai bebörtönzés, legálisan működhet kommunista párt (Thürmer Gyula vezetésével), de nem használhatók nyilvánosan egyeduralmi és fasiszta/náci jelképek, szabadon váltható világútlevél, és bárki szabadon költözhet (emigrálhat) külföldre anélkül, hogy ez bűncselekménynek minősülne, s ha a hatalomtól előre kérnek engedélyt, még tüntetéseket/demonstrációkat és félpályás útlezárásokat is „eszközölhetnek” azok, akiknek valami nem tetszik.

    Most egy elenyésző kisebbséget a túlóratörvény elfogadása háborított föl, néhány ezren ennek hangot is adtak a Kossuth téren a 8,5 millió választásra jogosult állampolgárból. Szóval: „Magyarország mostanra olyan hely lett, amely nyomokban … tartalmaz demokráciát”

  • Föntebb én voltam, csak az imél-címem elvétettem.

  • Senki nem tagadhatja, hogy ma magyarorszag nem uralva mas-allamhatalom altal, neha csak befolyasolva mas hatalmak altal.
    Sot az sem tagadhato hogy nemi demokratikus elvek nem elnyomva, csak remesen elszurva de letezhet.
    Persze az nem a demoktacia vetke, hanem a magyarok vetke !
    S ne feledjek a Parlamntuk mukodesi alap-szabalyait csupan a Parlament tagjainak a tobbseg-hatarozatai alapjan tortenhet.

    De inkabb reszletek adatait, s nem a szerzo velemenyeit lenne az ertesites az olvasiok szamara.
    S aztan az olvasok a sajat velemnyeiket tisztabban lennek kepesek formalni az ugyon.
    S jobb es erteelemsebb kritikat tudnanak alkotni Kover elvtarsukon.

  • György Molnár

    Ez a tetű a métely! Állítólag ő (közvetlenül) nem lop, de pontosan tud a többiek gazságairól, és eltűri….Ugyanolyan bűnös, mint a tömeggyilkos barátja….

  • A témában ez már megint a második cikk….amúgy egy demokráciában valóban felesleges és röhej 29..valahány lázadást …indítani,az meg külön
    röhej,és hazugság,hogy „rabszolga törvényről” papolnak,holott aki AKAR és BÍR!!!! több túlórát is vállalhat!!!!!Nem előírás,lehetőség,de ugye ezt a „gyengébbek”nem értik..!!!
    Mint a másik cikknél már leírtam,ez egy felesleges cirkusz volt az ellenzék részéről,”szerepelni”,dühöngeni akartak,a lényeg,hogy
    hallassák a hangjukat….de minek?szánalmasak!

  • Egyébként lehet,hogy Kövér Lászlónak elborult az agya(ennyi idióta ,alaptalanul uszító ellenzéki miatt)ami nem csoda….,és nem megfelelő a
    Házelnökhöz méltó hangnemben válaszolt,ez tény,helytelen,de ugye
    ennél „különb” stílust is megengedett magának többször is a
    „szuper intelligens” baloldal……!

  • Kedves F.S. Péter: illusztrációként a Kövér által vezényelt országházi „gárda” fotóját is mellékelni kellett volna. Jól prezentálja a ‘hatalom’ félelmét és arroganciáját.

  • Bendeguz79!

    Tévedsz,ugyanis Kövér NEM ELVTÁRS…szerencsére,és az „állítólag”
    tőle idézett intézkedések,ha szükségesek igen is helyénvalók,jogosak!(nem csak itthon hanem más országokban is!!!)de ugye többek között előállítást emlegetett,agyonverésről,szemkilövésről(mint az az elődöknél divat volt……)nem volt
    szó a nyilatkozatában….!

  • Magyarorszag jelen problemaival mind a volt-szocialista orszagok, a Balkanon, egesz oroszban, sot a volt kozep-azsiaia CCP-k is kuzdenek.
    Az az u.n, GROWING PAIN. (noves fajdalom).

    Persze a kedes; mikor lesznek hajlandok felnoni ???

  • Boda!
    Kövér László 1986-ban az MSZMP Központi Bizottsága Társadalomtudományi Intézetének segédmunkatársa volt: itt csak nagyon megbízható elvtársak dolgozhattak.
    1987-88-ban SOROS ÖSZTÖNDÍJASKÉNT kutathatta a közép-európai társadalmakat.

  • Boda Marcsi
    2018 december 11
    1:05 du.

    NEM E ?
    Hát akkor mégis mi??

    Hallottál te már az MSzMP Központi Bizottságáról? Nem ?
    Hát annak a Bizottságnak volt a feje Kádár apád.
    És az MSzMP Központi Bizottsága alá tartozó Párttörténeti Intézetről?

    Na hát ő ott tanulta ezeket az agresszív módszereket mikor vezető tisztségviselő volt abban az intézményben !
    Hogy KISZ-titkár is volt, azt már ne is hánytorgassuk.Sokan voltak azok. Például Viktorod is.

    Te szerencsétlen ostoba tanulatlan tulok !

  • Nem ismerem az eredeti hírt, mert csak a fontos híreket szoktam átfutni, ha kevés az időm.

    Föld S. úr vagy nagyon ráér vagy még meg tud lepődni a szokásos ügymeneten, kormány és ellenzék oldaláról egyaránt.

  • Boda Marcsi
    2018 december 11
    1:05 du.

    Hát ha az a kérdés, hogy az egykori MSZMP-ben elvtársak voltak, akkor Kövér egy elvtárs és úgy is viselkedik mind a mai napig. Ő tipikusan az a figura aki a hatalommal visszaél és mint egy tanár bácsi utasítja rendre az Országgyűlés azon felét akit „nem szeret”. Pedig egy házelnöknek elfogulatlannak kéne lenni – egy demokratikus ország Parlamentjében.

  • tisztelthölgyeimésuraim

    KÖVÜLETGYŰJTŐKNEK:

    Ime, e képen egy a kambrium és perm közötti földtörténeti időszakból fennmaradt, a háromkarélyos ősrákok osztályába tartozó . t r i l o b i t a . f o s s z í l i á j a .

    A test zsinórsujtásos szelvényezettsége egyértelműen mutatja azt a megkövült, konzervatív dúcos idegrendszert, amely ellenvélleményekre még így, hóttmereven is intenzíven reagál. Jellemző még rá a fejen található, kétoldalt lecsüngő két csáp is, amelyek az említett ingerekre szenzorként rém-idegesen reagál…

    Láthatólag igen-makacs, konok, buta és parlagiasan bunkó, valamint förtelmesen gerictelen egy álca típus, ami erről a kövület-fotóról is egyértelműen sugárzik vissza a döbbent múzeum-látogató állampolgárra, illetve minden figyelmes tekintetre…

    .

  • .

    Tisztelthö…3:01 !

    Ma reggel az atv Startban egy . p r o t o k o l l . szakértő

    Kövért egy . e l s z a b a d u l t . h a j ó á g y ú h o z .

    hasonlította. 😀

    .

  • HunCanada
    2018 december 11
    5:01 du.

    Boda Marcsi
    2018 december 11
    1:05 du.

    Ő tipikusan az a figura aki a hatalommal visszaél és mint egy tanár bácsi utasítja rendre az Országgyűlés azon felét akit “nem szeret”….

    Kedves HunCanada,Ezt sürgősen kikérném valamennyi „tanár bácsi” nevében – ebben az ősbarbár, artikuláció nélküli ugatásban (mert messze nem emberi beszéd amit produkál)nem ismerek rá semmi féle tanár bácsira! Ez egy magáról megfeledkezett, totális szerepzavarban leledző, lecsúszott pedellus, de valamire való suliban nem sokáig maradna a helyén!Olyannyira nincs tisztában azzal amit tesz, és azzal amit és ahogyan tennie kéne, hogy fel sem fogja milyen mély szakadékból óbégat kifelé..! Egyszer megfogja ütni a guta, és az lesz az övé!

  • Vicckategóriába fulladt a mai napi országgyűlés. A Jobbik és az LMP képviselőinek kivételével valamennyi ellenzéki képviselő elállta a levezető elnöki pulpitusra való feljutás lehetőségét, így nem bírták elkezdeni az előterjesztett törvények megszavazását.

    Ezt fondorlatos módon, technikai eszközökkel alig két óra múlva kicselezték, a padsorokból kezdte el levezetni a szavazást a soros Latorczai ogy. házelnökhelyettes.

    Névszerinti szavazást nem lehetett volna lefolytatni, mivel a képviselői kártyák bedugása nélkül elkezdték a szavazást. Ez azt is jelenti, hogy eközben bárki bejőve a terembe megnyomhatja a szavazati gombot, akár egy takarító is.

    Tordai Bence képviselő mindezt telefonján élőben közvetíti az interneten. Közben kérdezte Orbánt, és több fideszes képviselőt, hogyan szavazhatnak képviselői kártyák bedugása nélkül gépi szavazással? Cinikus válaszokat kapott.

    A rendőrség hatalmas erőkkel vette körbe a Kossuth teret, mivel a közvetítést adó képviselő kéri lakosságot jöjjenek a térre. Abszurditás: a rendőrökkel körbezárt téren eközben Bárdosi Judit, az egyik rendőri szakszervezet (BRDSZ) vezetője, mikrofonon keresztül a körbezárt téren beszédet mondott tiltakozásul a „rabszolgatörvénnyel” szemben és javasolta, hogy erről, a munkavállalókat érintő törvényről egyeztető kerekasztalt hozzanak létre.

    Miközben ezeket a sorokat írom (magyar idő szerint délelőtt 11:40 órakor) folytatódik a padsorokból levezetett gépi szavazás, az ellenzéki képviselők sípokkal fütyülnek és változatlanul elállják az országház elnöki pulpitusára való feljutást, ahonnan lehetne vezérelni a számítógépes szavazást.

  • Miközben Orbán erősen kapaszkodott a zsebébe
    http://endresy.blogspot.com/2018/12/rabszolgak-elore-orban-keze.html

    Az országgyűlésben, a helyszínről kapott közvetítés alapján, úgy szavaztattak, hogy eközben az informatikai rendszer nem az elvárásoknak megfelelően működött. amennyiben azonosító-kártya nélkül is jelenlétet mutatott. Ennek a kommunikációs kényszerítő ereje vitatható, de megérthető. az ellenzéki képviselők ellenszavazat így nem látszik, mert a rendszer úgy tudja, hogy a helyükön ülnek és nem adtak le nemleges szavazatot.

  • Képviselők kis csoportjának reagálása, amikor megszavazták a „rabszolgatörvényt”:

    https://4cdn.hu/kraken/image/upload/s–5JgPZ0yF–/w_1160/7F8QcxQOg1RoeKQts.jpeg

  • Az ellenzéknek(de azon belül is a Fideszhez hasonló volt Mszmp fattyaknak) kurvára igaza van, DE rohadtul gusztustalan az eddig Fideszhez dörgölőző jobbiknak a másik bolhás kutyákhoz való dörgölőzése, azok kéjes kurkászása!

  • Vajon lesz halott a Kossuth téren? A tömeg nyomja az országház lépcsőjén álló rohamrendőröket, ők védőfelszerelésben. A velük érintkező tüntetőket hátulról megnyomhatja úgy a tömeg, hogy akár egy civil meg is fulladhat.
    (magyar idő szerint ez ma este a helyzet 21:00 órakor)

  • Boda!

    Ez a törvény – röhej, hogy így kell neveznem, mert itt a fogalom megcsúfolásáról van szó, hogy finom legyek – arról szól, hogy béremelés helyett munkaidőnövelést kapott a melós, az alkalmazott, egyszóval mindenki, aki dolgozni akar. Hogy mennyit vág zsebre zsebhokis „befejezetlen jogászunk” az autógyáraktól, arról fogalmunk sem lehet nekünk, „keményen dolgozó kisembereknek”. (Most mesélte el egykori miniszterelnökünk, miféle „javaslattal” kereste meg Suzuky úr 2008-ban, amit (itt meg nem nevezett) exminiszterelnökünk természetesen csípőből utasított vissza; az ütő majd megállt bennem. Ja, és ezt az embert (nem Suzukyt!) mocskolják …)

    Boda!
    Találkozott már olyan munkavállalóval, aki szembe mert szállni munkáltatójával a jogaira hivatkozva, és nem érte retorzió? Tényleg nem akarják maguk „ott” érteni, miről is van szó?

    Kádár alatt vezették be az ötnapos, negyven órás munkahetet. És olyan nemhogy Kádár, de még Rákosi alatt sem volt, hogy valaki a ledolgozott munkája után 3 – HÁROM!!! – évvel kapja meg a munkabérét! Érti maga ezt? Mert ha nem érti, akkor legyen szerényebb véleménye kinyilvánításakor!

    Volt valamikor a nagyvárosokban egy „foglalkozás”, a neve házmester. Kisebb településeken, ahol nem bérházak voltak, utcabizalminak hívták ugyanezt a „hivatást”. Ha hiszi, ha nem, ma ismét meg lehet ebből élni; csak még nem tudjuk sok helyen, kik azok. De újabban sokszor elnézegetem az ötvenhatos Köztársaság téri fotókat. – Kell ez nekünk?!

  • Szerencsére a nyomakodás abbamaradt, a tömeg is apadt, így nem nyomtak össze senkit.
    Engem meglepett, hogy sok fiatalt láttam az internetes közvetítésekben. Élőben tudósít jelenleg is az Index és az ATV.

  • Drizari
    2018 december 12
    3:55 du.
    Engem meg az lepett meg az ATV élő közvetítésének láttán, hogy a szeméttel, üvegekkel, kővel, és egyéb mocsokkal megdobált rendőrök szeliden takarékra állítják a kiélesített paprika szpréiket, megszeppenve törölgetik az arcvédő plexijeiket és egyik sem takarja el azonosítóját vagy arcát, nincs náluk szinesvizes vízágyú, vadászpuska, viszont mozgásukon látszik, hogy duplán be vannak pelenkázva, annak ellenére, hogy most a civilizált, demokratikus ellenzék(akiket most nem footbal huligánoknak neveznek, mint ahogy 2006-ban) a „Gyurcsány takarodj”, helyett csak az „Orbán takarodj” és a „sünök mi pénzünkön hősködtök” harci buzdítást skandálja próbálnak lélelszakadva rendőrpofont kiprovokálni. Na és még az is meglep, hogy a mostani 200-as „tömegtüntetésre” sokkal több külföldi operatőr és riporter jut mint a multkori 200 ezres lebagatelizáltra és a hangadók között ippeg olyan ártatlanokat lehet felfedezni mint anno a taxis blokád idején, mintha csak a süteményes amerikai nénit várnák a Kossuth majdanra. Remélem Viktoria néni süteményeiből itt nem esznek!

  • Ady Endre: Nem nagy dolog

    „Nem is nagy dolog ez:
    Nincsenen a Nincsen,
    Ismert álca hazug arcon,
    Bilincs a bilincsen,
    Régi nemzet-fojtás.

    Sírni rajta lehet
    S ezt is megpróbáltam,
    De sírni nem nagyon illik
    Ilyen veszett bálban:
    Gyerünk és mulassunk.
    Ha hiszi Tisza úr,
    Hogy jókat cselekszik,
    S ha a magyar már rá-érett,
    Tegyen, amit tetszik:
    Nem nagy dolog egy nép.

    Most zúdul feketén
    Néhányunkra bánat
    S holnap már mi táborunkban
    Szintén jókedv támad:
    Ha tor, hát legyen tor.

    Akarták istenek:
    Történjenek dolgok,
    De igaza csak annak van,
    Ki mindent megoldott,
    Mindennel leszámolt.

    Én már kis ideig
    Leszek lázitó rab
    S odaadom Sorsnak, Rossznak
    Volt-magyar valómat:
    Béc(n jobban tudják.

    Nem is nagy dolog ez,
    Nem nagy sor nem-hinni:
    Bizonyisten, rongy-országot
    Lázadásba vinni
    Úgyse lehet: mindegy.

  • Tüske Zsófia

    „Akkor gondolkodjunk: a TEK bent volt az ülésteremben, amit nem lehetett volna. A parlament körül rendőrök százai. Bent a miniszterelnök mosolyog és nyomkodják a gombokat. Megszavazzák nemcsak a rabszolgatörvényt, hanem egy olyan új bíróság felállítását, amely kizárólag a miniszter kénye-kedvétől függ. 1933. március 23-án a birodalmi kancellár beszédett mondott a Reichstagban. A német birodalmi gyűlés a kint masírozó fegyveres rohamosztagosok árnyékában megszavazta a felhatalmazási törvényt, amely szerint a kormányzat rendeleti úton kormányozhat. Az utolsó többpárti ülés után a nemmel szavazó SPD elnöke, Otto Wels ezt hagyta az utókorra figyelmeztetésül:„Szabadságunkat és életünket elvehetik, de a becsületünket nem”.” (a posztot volt kollégám tette közzé, a Reichstagban felvett képpel együtt )

  • Gabriel Karikas

    tisztelthölgyeimésuraim
    2018 december 12
    3:01 de.

    még „értékes is lehetne” ha nem lenne ennyire „eredeti” 🙁 🙁 🙁

    „A bunkós betyár bikkfangját!!!!”

  • „Na és még az is meglep, hogy a mostani 200-as “tömegtüntetésre” sokkal több külföldi operatőr és riporter jut mint a multkori…”
    Inkább Bibi,ezzel azt akarod mondani,hogy ezt most a Soros rendelte meg, ahogy azt a hajdanit Viktorunk? 😮

  • Almási Alma
    2018 december 12
    9:21 du.
    Ejnye Alma, hol sejtettem én ilyenre? Egy ilyen abszurdumot még fordítva sem tudnék elképzelni a két ártatlanról! 😀 Viszont a 2006-os főpróbából 12 év alatt „miviktorunk”(az enyém biztos hogy nem, de -ha jól sejtem- a Tiéd sem!) tanulhatott! 😀 Másrészről ajánlok figyelmedbe egy hihetetlennek tűnő letiltott(hogy mire fel tehette rá Hankiss Elemér a mocskos kezét az számomra felfoghatatlan rejtély) Antall beszédet, mely egy hónappal az első szadeszos -szerencsére sikertelen- november 25-i taxisblokád fedőnevű puccskisérlet előtt keletkezett, jellemzően két nappal a halálosan beteg miniszterelnök november 23-i végleges korházba jutása után. Ha az -őszintének tűnő- beszédnek akár csak a fele lenne igaz, akkor én szégyenkezve visszavonok minden eddigi Antall becsmérlésemet és erre bíztatok minden hozzám hasonló információ hiányos Antall szidalmazót a bűnbak vád naiv befogadása miatt!
    http://mandiner.hu/cikk/20181212_antall_jozsef_letiltott_beszede

  • Inkább Bibi
    2018 december 13
    10:55 de.
    ______________

    Nekem ezt ne mondd. Én védelmeztem itt egyedül Antall Józsefet, ezt többen (de Gábriel BIZONYOSAN) igazolhatja…

    Az én magánvéleményem szerint általában nem kell semmilyen politikussal szemben sem a végső átkozódásig elmenni, mert mindegyiknek (mint minden embernek) vannak jó intézkedései vagy helyes elképzelései, amit esetleg különféle okokból nem képes végrehajtani.

    A beszédet nem hallgattam végig, mert ma más a probléma, és ami volt, elmúlt. Orbán Viktort már régesrégen az övéinek (fideszesek, KDNP) kellett volna megállítani, vagy akár leváltani, látva azokat a pszichés problémákat, amelyekkel küszködik. Amikor én látom, hogy idegességében a tökeit szorongatja, csak sajnálni tudom. Sajnos azonban, ha a hívei idejében nem akadályozzák meg a káros működését, akkor bizony előbb-utóbb szörnyű dolgok fognak vele történni. De az ország is tönkre megy bele előbb. Ez a dolgok szomorú rendje.

  • Almási Alma
    2018 december 13
    1:40 du.
    „Nekem ezt ne mondd. Én védelmeztem itt egyedül Antall Józsefet, ezt többen (de Gábriel BIZONYOSAN) igazolhatja…”

    Ezer bocs, de ez marcangoló önvád volt, csak úgy felvetettem, nem Neked szántam! (Mellesleg, amikor először itt fölvetettem, hogy esetleg Antall -jó politukushoz méltatlan lelkiismeretességgel-megvilágosodott és ennek következményeként lett beteg, akkor itt sokan habosra röhögték magukat rajtam a konteo sejtésem miatt!)

  • Gabriel Karikas

    Alma! Bibi!

    a fentieket tanúsítom!