Magyar rendőrt ilyen támadás még nem ért?

2018 december 14 9:04 de.150 hozzászólás

Magyar rendőrt ilyen támadás még nem ért. Ezt mondta Pintér Sándor belügyminiszter a szerdai és csütörtöki tüntetések kapcsán.

Pintér belügyminiszter ezek szerint 2006-ban nem élt Magyarországon. De még nem is a Föld egy másik országában tartózkodott, hanem valamelyik bolygón, olyan helyen, ahol nem voltak újságok, sem rádió és televízió, nem ismerték az internetet ezért nem értesült róla, hogy az akkori Októberi Sajnálatos Események során mintegy 400 magyar rendőr sérült meg, közülük többen súlyosan.

Jobboldaliak randalírozása Budapesten 2006-ban

Pintér belügyminiszter ha már a 2006-os év őszét egy tőlünk távoli bolygón töltötte, internet, tévé, rádió és újságok nélkül, legalább otólag utánanézhetett volna annak, hogy mi történt. Ebben az esetben ugyanis tudhatná, hogy 2006-ban nem békés tüntetőkre támadt a rendőrség. Ha sokszor elmondják ezt a hazugságot, talán sokan hajlamosak hinni ebben, de nem lehet annyiszor elmondani, hogy ettől igazság legyen belőle. Akik látták, mi történt 2006. szeptemberében a TV székháza előtt, majd októberben, a belvárosban, s mernek még emlékezni a megrázó képekre, tudják, hogy mi történt. Egy felheccelt tömeg támadt a rendőrökre, autókat gyújtottak fel a mára forradalmárrá nemesedett vandálok, kirakatokat törtek, fosztogattak, és azt is tudjuk, hogy a tankot elkötő öregúr sem békés szándékkal érkezett.

Ezúton tájékoztatjuk Pintér belügyminisztert: nem azért kapja a fizetését, hogy hazudjon.

Föld S. Péter

150 hozzászólás

  • DE pont azért kapja a fizetését a főnökétől, hogy hazudjon. Mi magyar állampolgárok természetesen nem ezt várjuk el, nem ezért fizetjük őket, hogy hazudozzanak és félrevezessék az Országot. Ahogy Kövér is azt hazudta, és ezzel rémhírt terjesztett, hogy pucskisérlet történt. Emiatt rémhírterjesztésért fel is jelentették. Felelős ember nem beszélhet butaságokat, de ők megteszik mert van veszítenivalójuk. Ők a hazudozásért, az emberek félrevezetéséért kapják a fizetésüket, és annál hatványozottabb értékben a különböző megbízásokból a korrupt jutalékokat.
    Azt kell megérteni, hogy amit mondanak az tudatos kommunikáció az elbitorolt és egy tömbbe zárt médiájukon keresztül annak a mindössze 2,5 millió szavazójuknak, akik minden áron egyben kell tartaniuk. Félrevezetéseel, hazugságokkal, bármivel. Ebbe az országot tekintve csekély 2,5 milliós tömmbe tartozik Boda Mária, akinek ha azt mondja az orbáni Propaganda, hogy eddig Soros György azt terjesztette, hogy a FÖld gömbölyű, és most Orbánék azt mondják, hogy lapos azonnal el fogja hinni. Nincs saját meggyőződésük ezeknek az embereknek, hiszen pörögnek évek óta egyik ideológiából a másikba, ahogy a rezsim diktálja.

  • Amint elöre megirtam, a szervezett provokátorokat le kell állitani, akik a résztvevöket fellázitva beleviszik a tulkapásokba. Akár a jelenlevö rendörök segitségét kérni a törvénytelenség megelözése érdekében, mert nem a provokátorokon szárad a tulkapás, hanem az ártatlan tiltakozokon!

    Or+bán666
    2018 december 14
    8:57 de.
    Hasonlo lenne az eredmény orbánnal szemben, oriási ellenérzést keltve, ha bármilyen jellegü áldozat volna a békés tüntetök részéröl! Mártirrá válna valaki.
    Ez megoldás lenne?!

  • Dehogynem!
    Gy müködik a történelemhamisitás!
    Ha elég sokszor állitják a hazugságot, akkor átirják a történelmet.Ez orbán modszere!

  • Úgy tűnik kedves Péter barátom, hogy te nem egészen érted fityesz-matyar szaknyelvet.
    Itt és most (!!?) a magyar rendőrökről van szó, az ő saját embereikről, akik Őfeneségét védelmezik (a többek között az ő túlórájuk miatt tüntetőkkel szemben). 2006-ben meg ugye (szlp számmal ugyanezek) Gyurcsány pribékjeiként vegzálták a békésen sétálgató kultúr-lényeket! =))

  • Gabriel Karikas

    F.S.P.

    Hááááát…….

    Pintér „úrelvtárs” magasról leszarja azt a kis fizut, amit papíron kiírnak neki, talán még a fáradságot sem veszi, hogy besétáljon érte.

    Vagy gondolod, hogy az az összeg oszt-szoroz számára valamit?

    Summa-summarum:

    Nem a Hazáért a Hazának dolgozik ….

  • Ajaj, majd jön Figyelő, és leszkapsz a cikkírónak… 😀

  • Bejárta a netet a hangfelvétel, amikor a rendőri egység parancsnoka rádión kért kivonást mert rettegett a maga és a beosztottai életéért.
    2006-ban a TV székház, és az azt védő rendőrök elleni támadáskor!!!
    Hazug olajszőke Don Pintér.

  • Almási Alma
    2018 december 14
    10:19 de.
    Figyelő mesélte, hogy 2006-ban, amikor Budapesten járt emlékezni 56-ra, akkor az étterem vendégeit is inzultálták. Ezt onnan tudja, hogy felhívta az éttermet később. Mit ad Isten csodák csodájára most ugyan ez megtörtént.
    A kisüzem nevű kocsma előtt zártak körbe egy csoportot a rendőrök, majd nem csak a tüntetőket, hanem a pub vendégeit is ellenőrizték, igazoltatták, macerálták. Úgy látszik a történelem ismétli önmagát. Igaz most elég softos a tiltakozók vérmérséklete az akkori futball huligánokhoz képest.

  • Pintér 2006-ban már nyugdíjas és az OTP Bank igazgatóságának a tagja. Ezért tudomása se lehetett az alábbi eseményről:

    http://www.youtube.com/watch?v=FIDe2Y806b4

  • Igen, FIGYELO JOn,,,,
    PInter most az egyszer nem hazudott. 1957 ben volt a nagy felhajtas, utoljara, es Pinter akkor sehol sem volt. Rakosi Matyas es barati kore VOLT A KORMANYON!!!

  • https://444.hu/2018/12/14/mit-mondtam-neked-senki-nem-latott-semmit-fel-tudod-fogni

    azért rendőri túlkapás is akad, méghozzá bizonyított.

  • Éljen Putyin!
    LE a szabadsággal !!

  • Azokat az eseményeket—most már látni—- a hálózat emberei szervezték,provokációkkal behajtották az embereket a zűrzavarba,hogy a gy.féle parancsnokok megmutassák az ” erőt „,ami be is következett az utcákon : üttettek,verettek olyanokat akiknek semmi közük nem volt a dolgokhoz,csak éppen hazafelé mentek!No meg egyebek,de hát tudjátok ti ezt,hogy történt!
    Üdvözléssel.

  • HUNCANADA;

    Legyen a Fold lapos vagy gombolyu, de minden esetben minden emberi leny egyeni erdeke lehetne bekesen egymassal elni ezen az eggyettlen Foldon!

    Ragalmazasaik, uszitasaik es gyulokosedeseik azon az bizonyosan nem segit, csupan lehettelenne teszi azt !!!

  • Ahhhh. Geyza igen elore lato !
    Sikereit a jovoben tunik megalapozni !

  • Arady
    2018 december 14
    11:02 de.
    Ne fossál, rajtad kívül még nagyon sokan emlékszünk!!!!!

  • Most inkább tanácsra lenne szükségem.
    Mintha különbséget kellene tennem a rendőr, illetve a bordó sapkás Orbán-kutya között. Nem tudom…

  • Gabriel Karikas

    Geyza
    2018 december 14
    11:56 de.

    🙁 🙁 🙁

  • Gabriel Karikas

    Almási Alma
    2018 december 14
    10:19 de.

    AJAJAJAJAJAJAJJJJJJJJJJJJJJ……

    Jött, látott és lőtt …..

    🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂

  • Gabriel Karikas

    Bendeguz79
    2018 december 14
    3:45 du.

    Nyilván számodra csak rágalmazás – az itteniek számára meg szomorú véres valóság

    Te elmentél egy nagyjából szabad országba – amit helyetted mások azzá tettek
    Ne felejtsd el azt a szabadságot ott is véres polgárháborúval érték el …

    Neked abban nem volt részed – csak beleültél a jóba – így könnyű észt osztani másoknak és morálról papolni

    Miért nem abban segítesz, hogy itt is megszerezzék azt az emberek? Vagy most megint irigy vagy? Egyszer már megbeszéltük, azt hittem.

    Az emberek, a lakosság nagyobb része pontosan béket és szabadságot kívánna, de mindig akadnak, akik elveszik tőlük

    És ehhez hamar jönnek külföldi uszítók is, hol németek, hol oroszok

  • Bendeguz79
    2018 december 14
    3:45 du.

    Egyetértek, és ezt jó volna Bodának címeznie minimum. Ellenkező esetben mutasson rá pontosan mikor rágalmaztam, vagy mikor állítottam valótlant. Nem fog ilyet tudni mutatni. Úgyhogy Ezt a mondatát úgy veszem, hogy Bodának címezte és a valóban rágalmazó, gyűlölettel teli mondataira értette (lásd korábban Boda fejbe lőtte volna a tüntetőket, vagy most leginkább virgáccsolná itt a fórumozókat) .

    Bendegúz kérése tehát akinek inge, pl Boda felé: „Ragalmazasaik, uszitasaik es gyulokosedeseik azon az bizonyosan nem segit, csupan lehettelenne teszi azt !!!”

  • Clara Bencsics Figyelo

    Tüske Zsófia
    2018 december 14 KOszonom, hogy btetted ezt a hirt!Tüske Zsófia
    2018 december 14 an valami fogalma itt az embereknek es talan jobban elhiszik az altalam latott jelenetet 2oo6 ban!

  • Clara Bencsics Figyelo

    Föld S. Péter
    En ott voltam szemelyesen, osszes gyerekemmel egyutt! MINT szemtanu valtozatlan a velemenyem a 2OO6 os esemenyekrol. A szeptemberin nem voltam Pesten, ezt csak olvastam. 2OO6 oktobereben resztvettem a tobbezer emberrel egyutt az 56 os magyar forradalom emlekekunnepelyen. Az Astoriahoz ment a tomeg a Kossuth Lajos utcan. A Tomeg csendben menetelt, neha magyar hazafias dalokat enekelt. Az Asztoria elott allt meg a tomeg. Orban, ugyan nem volt meg kormanyon, rovid megemlekezest mondott a forradalom hoseirol.

    Mielott ez megtortent volna, a gyulekezo tomeg lovas rendorok sorfalaval talalkozott es ha valmi forrfeju megdobta azokat egy kovel pl,, maris utlegqlni kezdtek stb. a csaladom a Kecskemeti utca ettermebeme teraszan vacsoraztunk, de loveseket hallottunk a belvaros felol. Ebben az etteremben akkor este sok kulfodi vacsorazott!Minket a terszon is megfenyedettek reb==ndorok. be is mentek az etterembe. masnap itthonrol felhivtam a vendeglot, hogy hogyan zajlott le z este? A maneger monfta, hogy oda is bementek a rendorok es szetvertek a vendegeket!!

  • Tüske Zsófia

    HunCanada, azt hiszem, sajnos Bendegúz funkcionális analfabéta, már, ha magyar szövegről van szó.
    Valaki azt mondta, hogy a google fordítóprogramja segítségével kommentál itt és úgy érzem, ez telitalálat.
    Ezért nem érti meg a finom utalásokat és a szólásmondásokat sem. És az sem segít, ha valamilyen cikknek a linkjét küldöd el neki, mert a hosszú szöveg elolvasásával nem boldogul.

  • Tüske Zsófia

    Clara kolléganő,
    te az akkor történteknek csak egy kis szeletét láttad.
    Nem láttad a Deák téren felállított tank elindítását.
    Nem láttad, hogy Orbán villámgyorsan páncélozott autóban menekült el az Astoriától, sorsára hagyva az ünneplőket, akik mit sem sejtettek arról, hogy Orbán előre megfontolt szándékkal áldozattá tette őket a műsorában. Azt sem láttad, hogy a fidesz emberei hogyan próbálták magukkal húzni a rendőröket az Astoriára, azt sem, hogyan gyújtották fel a Rákóczi úton a szemetes konténereket, hogyan szedték fel a Szabad Sajtó úton a kövezetet, hogyan gyújtották fel a Curia utcában a parkoló autókat és hogyan bontották le a Mátyás pince melletti házról a tatarozásra felrakott állványzatot.
    A történet egy kicsit összetettebb volt, mint amit te abból láttál.

  • Clara Bencsics Figyelo

    Fold Peter, mint egy szemtanu vazoltam le roviden az ok-
    toberi esemenenyeket, igyekezetem az igazi torenetet hozni! Azt mindenestere mindenki mondta, hogy a helyi tv adas mast mutatott!
    En csak a keso esti hireket lattam
    gy jelenetet, hogy valamelyik hidfon megvernek valkit a rendorok aki hozongott! Biztos volt ilyen is akadt, de a tobbseg, a tomeg fegyelmezett volt! Gyurcsany kirendelte a rendorseget, de ahol en jartam az unneples zavartalan volt!

  • Tüske Zsófia
    2018 december 14
    6:13 du.

    Én ezt értem, és látom is kedves Zsófi. De pl. átküldtem neki egy másik témában 3-4 alkalommal New York állam oktatási hivatalának a weboldalát, ahol elismerte NYS, hogy legálisan és az állam törvényeinek megfelelően végez oktatást a CEU az US-ban. Sőt azt a levelet is átküldtem ahol személyesen Orbánnak üzente meg a hivatal dolgozója, hogy a CEU működése NY államban mindennek megfelel. A lényeg az, hogy ez még csak nem is magyar oldal volt, hanem angol nyelvű oldal és angol levél de ezekre sem volt képes reagálni. Én azt gondolom Bendegúz viselkedése alapján őt semmi nem zavarja csak a tények. De az nagyon. Ezért nem volt reakciója többek közt a CEU kapcsán a NYSED oldalán található információkról, mert az szembe megy a kis világával a fejében. Ilyen egyszerű a Bende úr.

  • Clara Bencsics Figyelo
    2018 december 14
    6:26 du.
    Kedves Klárika, a HÍR tv élő, egyenes adásban közvetítette az eseményeket, de hogy ki igazgatta az fejleményeket az a mai napig nem tisztázott, annak ellenére, hogy az erőszak szervezetek mindig is a regnáló kormányok irányítása alá tartoznak! 😀

  • Figyelő, Tót P.és a többiek: Ti október 23-áról beszéltek – arról is csak azt,amit személyesen láttatok.
    Nem szóltok szemérmesen arról, mi zajlott itt hatodik hete, szeptember 17-től.
    Inkább Bili írja „…ki igazgatta az fejleményeket az a mai napig nem tisztázott,”
    DE. Nagyon is tisztázott. A valahai fiatal demokraták, akkor ellenzékben lévők óriási színpadot állítottak föl a Kossuth téren,ahol mindennap másik országgyűlési képviselőjük uszított tüzes beszédekben. A mai beszari kormányfő persze nem lépett föl.

  • Bocsánat, természetesen Bibi.

  • HUNCANADA irta 12/14,5;03 du.
    „..mikor ragalmaztam…”?

    Javaslom olvassa sajat sorait; 12/14, 9;18 de.

  • Göllner András

    „A Magyar rendőrt ilyen támadás még nem ért. Ezt mondta Pintér Sándor belügyminiszter a szerdai és csütörtöki tüntetések kapcsán.”

    A magyar rendőrság élén még nem állt egy olyan nagy csirkefogó, mint Pintét Sándor. Ezt mondom én, Pintér Sándor ex-komcsi belügyes, Kádár pribék pofátlanságának hallatán.

  • Göllner András

    @ Tüske Zsófi

    A Figyelő azt se látja, vagy érzi ahogy a nemzeti szégyen folt – NSF, hogy a tökkkel ütött Bendegúz is értse az angol átütést – átveri libáit a szeretet látszatkeltésével. Ezek még a disznókat is kacsának nézik.

  • HUNCANADA;

    Sajat allitasat tagadta amit maga irt, a;

    kanadianhirlap.com/2018/12/03/a-ceu-eluldozese-hutlen-kezeles…

    165 hozzaszollasok.Ugy a mag es az en reagalasaimmal.
    az 8;35 du soraiban es a 12/4,3;59 du soraimban.

    De lenyegeben ugyan az a jelentes jelent meg a;

    http://www.theguardian.com/world/2018/dec/03/dark-day-freedom–george-soros-affiliated-central-eurpean-university

    Ahol tisztazza az ugyet hogy a CEU problemaja;
    ‘..CEU issues US degrees but has no US campus…”
    volt az oka hogy miert kerult bajokba Bp-en.

    Soros affiliates with Bard College as given over $40 million to Bard.
    Bard mukodik minden problemak nelkul vilagszerte a sajat neveben. Csupan azert nyujthat US diplomakat vilagszerete.
    Kinaban, Oroszban, Nemetben, Kirgiztanban, Jordanban, stb.
    Soros kozel $ 1/2 billiot nyujtott a (pesti)CEU-nak.

    CEU egy irodat tart fenn a Bard eredeti alapito helyen az Annandale on the Hudson campus egyik kis epeuleteben.

    Ha valotlannak talalja probalja a Googolja a „CEU a US cimet” felkeresni !!!!!!

    De barmi is lenne velemnye a CEU esten, mi oka vagy celja volt meghazzuttolni a valosagot, hogy NEM reagaltam ??? !!!

  • AuróraBoreálisz

    Arady 11,02

    Az . O l a j s z ő k e . D o n . P i n t é r . ))))) 😀 (((((

    minden magyar számára csak egyet jelent…

    E néhány rövid sorodban pedig szinte minden benne van a

    szemforgató, fasiszta N E R etikai állapotáról és irányáról…

    Köszönet: AB

  • Tüske Zsófia

    HunCanada: erre nincs mit mondani, igazad van már megint.

    Inkább bibi: a jó fideszes taktikát követed. elkened a történteket és a másik félre mutogatsz.

  • Schumacker Lady

    Figyelő !

    A 2006-os zavargások során 399 rendőr sérült meg, ebből 43-an súlyosan. [Vasoszlopok, betontömbök, kockakövek (flaszter), építkezési elemek, dorongok, stb. által.]

    Íme a jogi meghatározás:

    „Súlyos sérült az a személy, aki baleset, vagy erőszak következtében 8 napon túl gyógyuló sérülést szenved el, amely 24 óránál hosszabb kórházi ápolást tesz szükségessé…”

    Pótkérdések:

    Ezek után, mit gondol Klárika-kedves, 56-ban ott, a pesti Aradi utca és Lenin körút sarkán maguk (a maga, meg a többiek) által a nyakánál fogva dróttal fára húzott ember vajh a súlyos kategóriába tartozott e… ? Vagy csak azután tették ezt, hogy előbb még ott, a flaszteren agyonverték…?
    Amúgy, innen a maga lelki vonzódása az ilyen és hasonló utcai csetepatékhoz ?

  • Schumacker Lady

    Inkább Bibi

    Na meg azt se feledjük, hogy azon az „emelkedett hangulatú” fid.SS naggyűlésen, Orbán beszéde alatt hogy, s miként lobogtatták a nyilas zászlóerdőt az ő hívei…

  • AZ ÚJ NAPOLEON

    A 2006-os „jubileumi” utcai zavargásokat maga Orbán személyesen szervezte főleg jólfizetett Fradi B-közepes huligánok ezreit bevonva ama speciálisan ünnepi hangulat fokozásába, ami annyiban valóigaz, hogy az az egész tényleg nagyon hajazott az 50 évvel korábbi, a migráns Klara asszonyt idéző nosztalgikus lincshangulatra…

    Bár, Orbán indítéka mégcsak nem is ez volt,ti.’56 öröksége, hiszen őt minden lépésében elsősorban a 2006-os elvesztett választás okozta legsötétebb pszichés fiaskó élménye okozta, súlyos frusztráltsága motiválta…

    Mit érdekli őt 1956., meg a szabadság uggyan, épp most készül kidobni Nagy Imre szobrát a Kossuth térről, miközben éppen a sját megkoronázását készíti elő, méghozzá a Budai Várban.

    ÉS mindezt ki és mi finnaszírozza? Az Európai Unió és a német autógyárak sötét bűnpártoló önzése…

  • Tüske Zsófia

    Tehát, 2006-ban Orbán páncélozott gépkocsiba ülve „cserben hagyta” a tüntető tömeget? Nem inkább Gyurcsány rendőreit „hagyta cserben”? Hiszen, szerinted a „tüntetők” voltak a rendbontók. Vagy mégsem?

    Szerinted, a Deák térről „Orbán emberei húzták magukra” a kardlapozó lovasokat? Igazán? Mivel húzták? Gumilasszóval? Vagy netán kockacukorral, illetve répával csalogatták a lovakat? Mert ugye, „hihető”, hogy a gyors mozgású lovasok nem tudtak a gyalogos tüntetők elé vágni, hogy elkerüljék a kétféle tömeg összekeveredjen? Érdekes módon pont akkor (!!) kezdtek rohamozni, amikor az Astoriánál vége lett az ünnepségnek és a tömeg egy része elkezdett a Deák tér felé menni.

    Az elindított, majd leálló tankról azt is mond el, hogy a „tüntetők” bármikor újból feltölthették volna a környéken parkoló diesel autókból. De nem tették.

    Az általad említett kockakő, állványok, stb. mind , barikádépítésre (védekezésre és nem támadásra) alkalmas eszközök. A kukákat sem csak öncélúan, hanem azért borogatták, ha lassítsák, akadályozzák az utánuk nyomuló rendőrök vonulást.

    Viszont a rendőrök fel voltak készülve. Kb. 5 ezren voltak. Egy részükön nem volt azonosító és jól fel voltak fegyverkezve, amiket használtak is.

    A 2006. Okt.23-i események nem keverendők a néhány héttel korábbi TV székház ostrommal.

  • Göllner András
    2018 december 14
    10:27 du.

    Mi van máma? Mindenben egyetértünk? 😮

  • jAni

    Ezt írtad:
    „A 2006. Okt.23-i események nem keverendők a néhány héttel korábbi TV székház ostrommal.”

    Valóban nem. De ugyan az a folyamat egy egy eleme mind a kettő, sőt a főszereplői is szinte ugyan azok.

    Soha nem hittem volna, hogy forradalom 50. évfordulóját így tönkreteszik a művelt gyújtogató balhézó népek…
    Ma is csak azt tudom mondani: szégyelljék magukat!

  • Schumacker Lady
    2018 december 15
    3:26 de.
    Egy darabig én is ott voltam, de azt nem sejtettem , hogy az árpádsávos -kizárólag piros és ezüst sávokkal- az nyilas zászló, mert ezen kívül csak magyar trikolort láttam! A szerencsétlen eredeti, történelmi árpádsávos zászló miért lett attól nyilas, hogy a magyar nácik egy másik piktogrammal kiegészítették és azzal próbáltak villogni?

  • Gabriel Karikas

    Inkább Bibi
    2018 december 15
    11:20 de.

    A piros-fehér sávos zászló nem volt „történelmileg” az Árpád-ház zászlaja, azt Imre herceg használta.
    Tehát Árpádhoz semmi köze.
    Az Istváni zászló a kettős-kereszt a zöld hármashalommal vörös háttérben.

    A megyeriek címere pedig a turul-madár volt (vagyis a magyar törzsé – Árpád vezér) – amit lándzsán hordtak.

    A sávos zászló pontosan ezért ma nem jelent semmi mást, mint a nyilas-szimbólumot, mert a nyilasok használták újra, hivatkozásul, mint „ősi jelképre”.

  • Inkább Bibi
    2018 december 15
    11:20 de.
    A jelképekkel csinján kell bánni. Ha szenny tapad hozzá, azt sajnos már nem lehet visszacsinálni.

  • Gabriel Karikas

    Ja, Bibi
    Még egy fontos kiegészítés:

    ’56-ban a „forradalmárok” is pontosan tisztában voltak ezzel, tehát sehol nem használták a felkelésnél az „Árpádsávos” zászlókat, hanem a trikolórt, kivágva belőle a „Rákosi-címert”

    Tehát az ’56-os „megemlékezéseken” semmi keresnivalója nem volt a fasiszta zászlónak.

    Hacsak nem az, ami lassan a napnál világosabbá válik, hogy esetleg rövidesen a FIDESZ zászlajaként bukkanhat fel – amint a jobbik teljesen felszámolódik.

  • Gabriel Karikas
    2018 december 15
    12:52 du.
    Nem akarok kötekedni Veled, de szerintem Imre herceg még Árpád-házi volt, azon kívül a zászlója sem pipos-fehér, hanem piros ezüst sávos volt. Ha tévednék, bármikor megkövetlek! Szerintem a hivatkozás sem helyálló, mert a közepét egy nyilas piktogrammal módosították, ami előttük soha nem volt benne, ezért gyakorlatilag egy új plágium zászló. ilyen alapon akkor az osztrák és lengyel zászlóz is lehetne nyilasnal minősíteni mert azok is hasonló csíkozásuak!

  • Jani:
    Hát persze hogy nem kevererendőek össze.
    Mert a fajtársaid hol az Öszödibeszéd egyes szavai miatt,
    hol a Vezér felhívására, hol a saját szórakoztatásukra gyujtogattak, törték össze más emberek tulajdonjait (autókat üzleteket stb.)
    Vagy pedig afeletti jogos felháborodásukból kifolyólag
    hogy nem ők vannak hatalmon

    Nagy farizeus vagy te barátom..

  • Te Gabriel.

    Ez a Bibóca most relativizálni akarja
    a gyűlöletes „árpádsávos” zászlót,aminek az
    árnyékában százezreket gyilkoltak le Bibiba szellemi elődei?

  • Gabriel Karikas

    Ez csak úgy jött, akinek van kedve nézzen bele, tényleg de tényleg az utolsó mondatokat olyan jó lett volna, ha akkor többen meghallgatják ….

  • Kalocsai Miklós

    A hozzászólások olvasása közben azon gondolkodom, mennyire igaza volt Adynak, Márainak, Bíbónak, kövezzetek meg, de még Grósz Károlynak is, amikor azt mondta, hogy majd jönnek a nyilasok! És jöttek! Először sompolyogva, majd egyre bátrabban. Az első figyelmeztetőket liberálisnak hazudott, széplelkű ostobák lehurrogták, mondván úgy járunk, mint a mesebeli pásztor a farkassal. „Saját nagyságuktól elájulva”, elvakulva nem akarták látni a kisebb, és kisebb köröket leíró farkasokat, mígnem mamár itt tombolnak, tépik, szaggatják a társadalmat!

  • Valaki letorulte es elvitte az eddigi beirasomat!! KIkerem magamnak! Mivel en NEM voltam a TV szekhaz ajtaja betoresenel merem allitani, hogy semmi torvenytelen dolgot NEM tettem Egyszeruen resztvettem az okt, 23 ki felvonulason, megemlekezve arra az idore, mikor a magyar nep fellazadt a szovjet megszallas ellen es emlekezett az eredeti okt. 23 ki esemenyekre! Ennyi volt maagam reszerol a tuntetes!Hogy az akkori kormany EZT NEM turte, arrol nem tehetek! Nyilakasokrol, es zaszlojukrol MAI napig nem tudtam!Talan nem is igaz.Lattam az oreg urat aki el akarta inditani a tankot, de szerintem nem sikerult neki, mert nem volt benzin a tankban.

  • Meg annyit megemlitenek, SEMMI GYUJTOGATAST NEM lattam, rehat nem is hiszem el, hogy igaz. ahogy irtam, mint resztvevo, 1956 okyon=breben a tomeg, megemlrkezett az 56 os fooaalomrol. sok ku;foldi magyar volt ott, ausztraliabol, kanadabol es
    europabol 1 elkepzelheto, hogy mi volt az ok benyomasa a magyar rendorok aktivitasarol!

  • jani

    2018 december 15
    7:19 de.
    Koszonom beirasodat, most mar Ketten vagyunk itt, kik ismerik a VALODI esemenyeket!

  • Arady

    2018 december 15
    10:44 de.
    Igy igaz! Ugyanazok akik ” elveztek” a szovjet hatalom megszallasat hosszu ideig, eleguk volt Gyucsany kommunista uralmabol! Vajon, miert rendet ki annyi redort a tuntetok ellen ? Mert feltette a hatalmat!

  • Sajnos lemaradt: SENKI SEM gyujtogatott! EGY autot emlegetnek , hogy felborult es kgyuladt!A tuntetok, vegig bekesek voltak, a csaladom szinten szemtanuja volt az semenynek!

  • Gabriel Karikas

    2018 december 15
    1:06 du.Akkor meg a FIDESZ sehol sem volt! GYurcsany kormany intezkedett a rendorseggel is! ORBAMN akkor meg eleg „kisfiu” volt. ISmetlem, viszont NEM lattam egy nyilas zaszlot sem!

  • Figyelo
    2018 december 15
    3:24 du.

    Ma ugyan ez a vád a mostani rendőrséggel szemben, hogy olyanok is kapnak könnygázt akiknek nem kéne, olyanokat is elvisznek akiket nem kéne, olyanokat is letepernek akiket nem kéne, olyanokat is vernek a rendőrautóban akiket nem kéne (mellesleg senkit nem szabadna verni a rendőrautóban, mégha bűnös is) és olyan kis szórakozóhely vendégeit is inzultálnak, akik ott a Kossuth tér közelében tértek be, azaz nem tüntetők. Ahogy az Önök által meglátogatott vendéglőben is történt és Ön mesélte. Sajnos ez most is, akkor is benne van a pakliban. A történelem is ismétli magát és az Ön élménye is ismétlődik. Épp egy kanadai állampolgárt is bevittek két napja a rendőrök. Egy az egyben az Ön története éled újra napjainkban az Orbán rendőrség alatt is. Ezzel én Önt nem cáfolom, biztos nagyon rossz élménye volt, de látjuk, hogy most ugyan ez megtörténik.

    Egyébként csak néhány fotó 2006-ból:
    https://i.imgur.com/m7qP1hI.jpg

    Ha lehet mondani hatványozottabban nem tiszteltek semmit és senkit az akkori tüntetők (bocsánat fizetett huligánok ezrei).

  • Figyelo
    2018 december 15
    3:54 du.

    Nem tudom érdekes dolgokat mond, kedves Figyelő. Ha következetes és elfogulatlan az ember, akkor ugyan ezt meg lehet kérdezni ma is. Tegyünk rá egy próbált. Biztos látta, hogy a Parlamentnél tegnap és tegnapelőtt számolhatatlan sorokban ezrével állnak a rendőrök a tüntetőkkel szemben, ezrével a pártszékháznál is, és ezrével a Sándor palotánál fent a várban is, és végig a körúton biztosítják a rendőrök a tüntetést, egy pár ezer fős tüntető tömeg ellen. (azaz még ráadásul kevesebb tüntető van, mint 2006-ban volt).

    Most jön az Ön nagyon jó kérdése mára aktualizálva a mostani eseményekre: „Vajon, miert rendet ki annyi redort a tuntetok ellen ? Mert feltette a hatalmat!”

    Én köszönöm a konkluzióját, tanulságos.

  • Arady

    Sem a Körúton, sem az Astoriánál nincs semmilyen hatalmat képviselő intézmény, amit a rendőröknek védeni kellett volna. Az ünnepi beszédet hallgattak az emberek, amit a felettük óriási zajjal zúgó helikopter rendre megzavart. Senki nem csinált semmit, az ünnepség befejeztével a Deák tér felől mégis hirtelen megjelentek a lovas rendőrök, nyomukban pedig több ezer egyenruhás. Ők állták el az utat majd támadtak rá a hazainduló népre. A tömeg pedig különböző módon reagált. De egyben hasonló volt mindenki. Senki nem volt felkészülve.
    Ismétlem. Mutass vagy mondj valami létesítményt, amit azon a környéken rendőrök ezreinek kellett volna védeni?! Arady uram, te az okot felcseréled az okozattal.

  • Valoban, a helikoppert nem is emlitettem! Sot azt sem, hogy a hidakon NEM ment se busz, sem villamos! nekem is fel kellett Budan menni a BATTYANYI TERIG ES METROVAL MENTEM Pestre.

  • Arady

    2018 december 15
    10:44 de a sokezres tomeg ami felvonult nem gyujtogatott semmit. En a nNagy korutnal csatlakoztam hozza, es veluk mentem vegig az Astoriaig, akkor utkozben senki nem maradt le ilyesmit csibalni! Egyet esrevettem viszont a tomaegben volt egy kopsz ferfi., aki azt mondta nekem, hogy mrnjunk a Kossuth hidhoz. Kesobb hallottam, hogy ott volt valami hozonges.

  • Arady

    2018 december 15
    10:44 de a sokezres tomeg ami felvonult nem gyujtogatott semmit. En a nNagy korutnal csatlakoztam hozza, es veluk mentem vegig az Astoriaig, akkor utkozben senki nem maradt le ilyesmit csinalni! Egyet esrevettem viszont a tomegben volt egy kopsz ferf., aki azt mondta nekem, hogy menjunk a Kossuth hidhoz. Kesobb hallottam, hogy ott volt valami hozonges.

  • Tüske Zsófia

    drága Clara:

    nem lehettél ott a tévé-székházba történt betörésnél, mert az szeptember 19-én történt, két nappal később, mint ahogy az öszödi beszédet felhasználta a fidesz.

    https://www.youtube.com/watch?v=9v6MNgWxSk4

    ahogy másutt írtam, te az október 23-án történteknek csak egy kis szegmensét láttad.

    volt tank-beindítás a Deák téren, https://www.youtube.com/watch?v=OWRHGGSya-4
    később a Rákóczi úton szemétkonténer-borogatás. A Kecskeméti utcában akkor nem volt autó-gyújtogatás, de késő este a Curia utcában volt (én a számítógép mellett féltettem a közeli Egyetemi könyvtár állományát) Volt barikád-építési kísérlet felszedett utcakövekből az Erzsébet híd előtt és állvány bontás a Mátyás pince melletti ház építkezéséről.

    Egyébként a nap története megvan az interneten, ha kétségeid lennének, újra lehet nézni

    itt a hvg által, röviden:

  • Gabriel Karikas
    2018 december 15
    2:29 du.
    Kössz, még nem láttam, kár mert nagyon elgondolkoztató!
    Érdemes végigolvasni a Youtubon hozzáfűzött baromságokat is! 😀

  • Tüske Zsófia

    jani:

    tévedsz, csúsztatsz vagy hazudsz, mindegy is.
    a szept. 19.-i tv-székház elfoglalásánál lezajlott „forradalom” után mindenki fel volt készülve, mi következik az ünnepen.
    az index fórumán hosszasan tárgyalták, miért nem akart változtatni kérésre sem a fidesz nagygyűlés Astoriára szervezett helyszínén orbán.
    Az volt az a stratégiai pont, ahonnan a Parlamentbe ünneplésre meghívott külföldi vendégek még el tudtak volna menni a repülőtérre, de tekintve, hogy lezárták a Bajcsyt, a Deák tér és az Astoria lezárásával a vendégek beszorultak a parlamentbe.

    „17.45-kor véget ért a Fidesz-nagygyűlés. Az oszlató sorfal már csaknem két órája állt a Deák térnél, több mint fél kilométerre az Astoriától. Orbán páncélozott gépkocsival elhagyta a helyszínt, a rendezők pedig felhívták a tömeg figyelmét, hogy milyen irányokban távozhatnak el az Astoriától. Közvetlenül ez után indult a tömegoszlatás…

    Csakhogy nem egészen így történtek a dolgok.

    Mert először is: a rendezők azt nem mondták be, hogy merre ne menjenek az emberek, és azt sem, hogy miért ne! „A hozzáférhető videón át van vágva az időszakasz, amikor ilyen figyelmeztetés elhangozhatott volna. A műsorvezető, Philip azt mondja: a Kálvin tér felé még lehet menni, de olyan nem hallható, hogy a Deák tér felé nem lehet” – írja Tokfalvi Elek.
    Másodszor: amit bemondanak, azt sem mindjárt az Orbán-beszéd után, a gyűlés végén mondják be! Több mint negyedórát várnak vele! „A rendezvény végén ezt még senki nem mondta be. Eltelt körülbelül negyed óra, és utána valóban ezt közölték, de csak jóval később. Tehát addigra a tömegnek már jelentős része… a Deák tér irányába távozott.”

  • Tüske Zsófia

    jani: 2.

    „Orbánék nem azért vitték az Astoriához a tömeget, hogy az előre kalkulált és szépen kialakult helyzetből kivigyék őket. Amikor a vezér beül a páncélautóba, jól tudja, mi következik. Akarja is. Hisz az következik, amit eltervezett.

    Ám a valóságban árnyaltabb a dolog. Úgy tűnik, hogy a fideszes közönség egy része nem tudatlan és ártatlan áldozatként indul el a 17.48-kor szintén elinduló rendőri oszlató sorfal felé. Az „erőszakos tiltakozók” és a „békés ünneplők” nem különültek el egymástól teljesen. Egyrészt fideszesek is mozogtak a Bajcsy-Zsilinszky úton, másrészt a randalírozók egy része is eljutott az Astoriához. Orbán beszéde után zömmel nem tudatlan áldozati bárányok, hanem tudatos és „harapós birkák” indulnak meg a rendőrök felé. (Csak Gárdonyit idéztem: Dobó szól így az egri vár elszánt védőiről.) Az a fideszes beállítás, hogy egyfelől voltak a „randalírozók”, másfelől az „ünneplő idős nagymamák, a babakocsit toló fiatal anyukák”, giccses és hamis.

    Tokfalvi szerint: „A körút enyhe kanyarjából, a Dohány utca betorkollásától tökéletesen lehet látni-hallani, ha a Madách térnél csata zajlik… Nem toltak a rendőrök senkit senkire, hanem a naiv vagy kalandvágyó békések önként felzárkóztak az agresszívakhoz… Még azoknak is lett volna idejük megfordulni és elmenni, akik a békés rendezvény végén eltökélték, hogy szembemennek vízágyúval, könnygázzal, gumilövedékkel…”

    Az oszlató sorfal a vízágyúkkal 105 perc (egy és háromnegyed óra) alatt teszi meg az Astoria kereszteződéséig hátralévő 532 méteres távolságot. Közben 18.02-kor megáll a Károly körút–Gerlóczy utca kereszteződésénél: még innen is bő 300 méter az Astoria. 18.30-ra érnek a Dob utcához, végül 19.35-kor az Astoriához.

    Aki békésen el akart menni a gyűlés után, annak erre bőven volt ideje.

    Aki nem ment el, az nem is akart.

    Hiába késleltetik, illetve hallgatják el a fideszesek a birtokukban lévő információkat; hiába indul meg az oszlatás három perccel a gyűlés vége után: a rendőrök nem támadtak rá a fideszes nagygyűlés „békés ünneplőire”. Ez hazugság. A 2006-os őszről szóló hazug fideszes narratíva szerves része. Hisz még a rendőri tevékenységet szigorú kritikával illető Papp-jelentés is leszögezi: „A tömegoszlató kötelék előremozgásának üteme lehetővé tette, hogy az Astoriánál lévő tömeg a rendezvény helyszínét több irányba is biztonságosan elhagyhassa.”
    Tokfalvi szerint: „Minden józan ésszel és logikával ellenkezik, hogy Gyurcsány a kegyetlenkedésekkel politikai haszonra akart volna szert tenni. 2006. október 23-ból mindenki profitált politikailag, kivéve őt… A Fidesznek évekre holtbiztos találatarányú agitprop muníciót adott… „

  • tóth péter
    2018 december 14
    2:00 du.

    Hát Hogyne.
    HUNT* pontosan tudja
    hogy a kétezerhatosokat is
    a tudjukkicsoda* Soros szervezte.

    *HUNT : Humortalan Náci Tótpéter

    *Tudjukkicsoda : Az „Újbeszél”* Nyelvben” zsidót jelent

    *Újbeszél Nyelv :
    A mai hivatalos kárpátmedencei nyelvjárás.
    Általában amit benne elmondanak, annak automatikusan az ellenkezője értendő, továbbá egy jelrendszert használ
    a hasonszőrűekkel való kommunikációra. Lásd „tudjukkicsodák”

  • jani
    2018 december 15
    9:43 du.

    Azért mert
    a hazudozásaid
    nyomtatott betűkkel jelennek
    itt meg, még nem válnak valósággá.

  • Gabriel Karikas

    Inkább Bibi
    2018 december 15
    1:36 du.

    Ugye most éppen nem hülyére akarsz éppenséggel venni?

    Kevergeted a szezont a fazonnal?

    Maradjunk annyiban, hogy ami fasiszta, az faszista.

    De ha ezt akarod bevállalni, szóljál nyugodtan, csak akkor kerüljük egymást messzire

  • Gabriel Karikas

    Igen Geyza!

    Nem nyugszik az Orsós valóban.

    A bosszantó az, hogy tudom hogy a földjén a ló az már nem ló, hanem loú!

    De miért számít ez? Csak azért mert arrafelé voltak települések ahol a lakosság 30%-a is zsidó volt, de jó átlagban 20-25% – Északkelet-Magyarországról beszélünk.

    Voltak települések, ahonnan minden 3.-ik – 4.-ik embert embert a gázkamrákba vittek.

    Aztán, hogy még szebb legyen minden, kitelepítették a svábokat.

    Volt olyan község, amelyben maradt 3 román és két tót atyafi – utána odament egy pártitkár.

    Tudod Ady, Kölcsey, Móricz, Tóth Ferenc „földjéről” beszélünk.

    Debrecen, a cívis-város szürke porfészekké vált. Szatmár, Nagyvárad román földdé. Csak néhány példa.

    Hallottál már Mátészalkáról? Ahol Európában az első közvilágítást kiépítették? Mert ugye nem Párizsban.
    A város fele se maradt meg. Csak a szegények.

    És ez az Orsós itt most azt taglalja, hogy azt a fasiszta-zászlót nem is úgy kell érteni.

    Nem hát, hol a rúdja hogy felébressze azt a málé-fejét?

  • Tüske Zsófia
    2018 december 16
    4:52 de.

    Zsófi:
    A gyomrom forog mindig és hányingerem van
    mikor az általad (is) részletesen és pontosan
    elmondott aljas -akkori ellenzéki- trükkökről
    ismételten és ismét ismételten olvasok.

    ANNYIRA undorító volt az egész,
    mint most a Jani-féle szarháziaknak a
    „tényállás-megmagyarázása” az utókornak.

    Ez a Jani is csak egy ócska magyarázó-gép,
    max. egy kicsit jobban tudja fedezni magát előttetek
    a tárgyilagossák látszatával.

    Már kb kettő éve felhívtam itt erre a figyelmet
    a magam cseppet sem bonyolult stílusában,
    de többen nekemestek hogy a Jani ugyan egy jobboldali
    de tárgyilagos kommentelő.

    Dehát..mint Bartuslaci szokta volt mondani
    a hasonló esetekre :
    A szög mindig kibújuk a zsákból.

  • Gabriel Karikas

    Inkább Bibi
    2018 december 16
    4:41 de.

    Igen Bibi!

    A legszomorúbbak bizony a hozzászólások.

    Az hogy akkor mit engedtek ki akkor a palackból – hogy emiatt tudta egy kis seggfej az országot a talpai alá gyűrni mára, mert bizony meglovagolta ezt a kretén szellemiséget!
    Az ország javait eltékozolták, mint ahogy azelőtt is, elkártyázták a földeket, az országot.

    Hogy a díszmagyart a földre dobta!
    A kukába vele, bűzlik a kámfortól, csak előtte megtaposni!
    Hogy lehetnek emberek a huszonegyedik században ennyire sötétek!

    Azok, akik csak úgy tudták és tudják ma is elképzelni a kommunista gyalázatoktól való elhatárolódást, hogy visszahozzuk azt a már akkor is elmaradott feudális világot, amit a horthy-féle szellemiség képviselt.

    Mert emberileg és erkölcsileg egy nagy nullák voltak, ezért kellett nekik a kutyabőr.

    Az Antall Józsi famíliája is pénzért vette, a nagyapjai – hát neki újra kellett.

    Kinyílik a bugylibicska a zsebemben, meg a fokos megremeg a kezemben, amikor magam előtt látom azt a kéjenc arcát, ahogy a parlamentben a megelégedett nagyurat játszotta – pedig azelőtt kommunisták csicskája volt.
    Mindenáron a „Párt” felsövezetésébe akart kerülni, ami nem adatott meg neki, hát akkor vissza az úri-világot!

    Úgyhogy felállította a horthy-kultuszt, amit ez a felcsúti csicska most ügyesen meglovagol (parttitkár-kölyök)

    Mi nekünk pedig marad a „leve” (meg a boda)

    Érted már miről szól amit fentebb amit írtam?
    Neked és a Geyzának?

  • Tüske Zsófia

    Mint egyszerű stratéga, nem értem, hogy miért kellett „oszlató sorfal” a Deák térnél? (A Kálvin térnél pedig miért nem kellett?)
    De ha már volt rendőr sorfal, miért nem az Astoriánál normálisan ünneplő tömeget védték és választották el a Kossuth térről elüldözött balhézó csoportoktól? Mit néztek a helikopterből? Ehelyett, hagyták összevegyülni a rendbontókat az ünneplőkkel és csak aztán kezdtek „oszlatásba”. Normális ez? Oszlatás azt jelenti, hogy válogatás nélkül mindenkit agyba-főbe vertek.

    Ha igaz lenne, hogy mindennek a hátterében Orbán V. állt, miközben Gyurcsány „tátott szájjal a nyálát csorgatta”, akkor tényleg Orbán az alkalmasabb a miniszterelnökségre.

  • Tűske Zsófia

    A saját véleményem az, hogy a TV székház ostroma után tényleg benne volt levegőben egy újabb utcai összecsapás lehetősége az öszödi beszéd miatt. Pontosabban a’miatt, hogy Gyurcsány nem mondott le.

  • Karikás G.

    Igazad van abban, hogy az egykori nyilas zászlóra emlékeztető árpádsávos zászló sértheti egyesek érzékenységét. Úgy tudom, hogy a későbbi jobboldali rendezvényeken a mellőzésére külön felhívták a figyelmet.

  • Geyza, hát még, ha olvastad volna Latorczai kisjézus-féltését, amire Bartus csodálatosan megfelelt!

    azért is érthetetlen a tények ilyetén átírása, mert a neten minden megvan és visszanézhető.
    elhiszem én, hogy vannak, akik számára érzelmi kérdés a kvázi-jobboldalhoz tartozás, de azt nem értem: nincs szemük és fülük?
    nem látnak, nem hallanak?
    mert azért vannak infók, ha a bugris stróman minden médiumot le is nyelt.
    mert aki látta a képet, hogy a végtelenül lepukkant hajléktalan hogyan könyörög a rendőrnek a szánalmas szatyráért,
    meg azt, hogyan rombolja le a szemét patkány közterületes a több éve szabad ég alatt lakó szánalmas kunyhóját, vigyorogva és kéjjel, annak akkor is nyílik a bicska a zsebében, ha ő maga nem kell kilakoltatástól féljen.
    a városszéli lakótelepünkön lakott a zöldben egy 3-4 fős csöves csoport, kutyával, meg egy nővel, aki egész életében hányódott, állami gondozásból kerülve az utcára. Szállóra nem mentek be a sátrukból, mert oda nem vihették be a kutyát. Néhány éve egy kegyetlenül hideg télen a nő orra lefagyott, rettenetesen nézett ki szegény.A telepen működő állatorvos, aki ingyen kezelte és oltotta a kutyát, kezelte ki végül, kék-kenőccsel. És egyszer egy ilyen boda-féle vén szatyor, aki az unokájával állt a buszmegállóban, ahol ez a szerencsétlen emberi roncs próbálta összeszedni a csoportnak a napi kajára valót, magyarázta a 10-12 éves kisunokájának, hogy látod, ide jutnak azok, akik nem akarnak dolgozni…..

    Magyarország ez is, az is. vannak benne janik, akik – ki tudja miért – nem látják a tényeket, csak ferdítik azokat, talán, mert örülnek, hogy vannak olyan rettenetes állapotban lévők, akiknél különbnek érezhetik magukat. és vannak benne a dr Péterhez hasonlók, akik nem agyalnak sokat, hanem próbálnak a saját körükben valamit egy kicsit jobbá tenni.

  • jani, hát tényleg…. pedig orbán még vekkeres tüntetést is szervezett a hugyosokkal.

    de most van összehasonlítási alapja, Gyurcsány és az alcsúti szaroscsizmás között.
    Akkor sem volt hejehuja vígasság, de mára az unióban csak Bulgáriában szegényebbek az emberek.
    Meg itt a leggazdagabbak a politikusok.
    de jó is lett volna, ha mindezt hamarabb valósítjuk meg!

  • Bendegúz, kérem írjon érthetően, mert így esélytelen az, hogy a gondolatait megfelelően és pontosan átadja bárkinek is. Ha meg ez nem valósul meg akkor teljesen felesleges nyomkodni a billentyűzetét, mert kb. annyi értelme van mintha vakon találomra (random) ütögetné a klaviatúráján a betűket. Ugyan annyira értelmezhetőek a sorai, mint a random pötyögés. Köszi.

  • Gabriel Karikas
    2018 december 16
    10:08 de.

    Gábor!
    Mindent értek, de én nem tudok ilyen szépen, hosszan kibontakozni, mint Te, mert ahhoz hülye vagyok, ebből következően szófukar! 😀 (És Te érted, miért dörgölőzik hozzád is időnként kéretlenül mindenki uszító, árokásó barátja?)

  • Tüske Zsófia

    Szép tőled, hogy együtt érzel a hajléktalanokkal. Nálam laktak is, sőt nem egyszer, segítettem lakáshoz is jutni őket.

    A bal oldalon az nem tetszik, hogy az ilyenektől miért akarják elvenni az isten hitet is?

  • Tüske Zsófia

    Ja, igen! Akiket te „hugyosoknak” csúfolsz és 2006-ban a Kossuth téren sátoroztak, azok jó része hajléktalan volt.

  • Kalocsai Miklós

    Aki tényleg kíváncsi a 2006 őszi eseményeire, annak ajánlom Debreczeni József A 2006-os ősz című könyvét. Ebben tárgyilagosan leírja az eseményeket ellenőrizhető hiteles forrásokat felhasználva.

  • Geyza
    2018 december 16
    5:49 de.

    Nagyon Kedves …” tudjukkicsoda””…. Ilyen nem is volt az írásban ,így csináljátok,-lod a hazugságokat,és azt hiszed minél többször mondod annál igazabb amit mondasz.
    Rettenetesen nagyon szeretett üdvözlettel

  • tóth péter
    2018 december 16
    2:33 du.

    Te sem voltál benne az írásban
    osztán mégis itt vicsorogsz

  • Kalocsai Miklós
    2018 december 16
    2:19 du.
    Óh, te szent baritonkulcs! Debreczeni József és a pártatlan tárgyilagosság? :O

  • Tüske Zsófia

    jani, te miről beszélsz?
    ki akarja elvenni a hajléktalanoktól a hitet?
    ha már hajléktalan és hit: nem tudok, ki vette el a legfőbb hajléktalangondozótól az egyházi státuszt, amit még a kádár rendszerben harcolt ki magának?
    Satu úr hugyosai között lehet, hogy voltak hajléktalanok is, nem tudom. Hogy a nővérem Budapesten járó asszisztensét hívták oda 5000 ft-ért bértüntetni az viszonyt biztos.

  • Tüske Zsófia

    Biberach, Debreczeni történész, amit leír, ahhoz hivatkozásokat is csatol, nem légből kapott legendákat.
    Más forrásoknak is utánanézhetsz, és egybevágnak azzal, amit leír.

  • Tüske Zsófia
    2018 december 16
    4:27 du.
    Debreczeni történész úr már majdnem annyi pártot megjárt mint Fodor és Bencsik urak, ezért nem lehet őt politikaikag szűznek minősíteni! Nem csak azok a hivatkozások számítanak amiket csatol, hanem azok is amiket „véletlenül” kihagy(na jó, nem vesz észre)!

  • jani
    2018 december 16
    2:15 du.

    /Narrátor, halk hangon /:

    -és most Jani egy könnycseppet morzsol széjjel szemesarkában..

    :/

  • Csak megemlitem, hogy a hajlektalanok elterjedtek az egesz vilagon. MOntrealban a belvarosban sokan vannak Peldaul az aluljarokban. Sajnos ennek nem tudom mi az oka. Neha a rendor osszeszedi oket es beviszi egy hazba oket ahol kapnak enni es egy agyat aludni. Sajnos EZ SEM hasznal, ujra kimennek az utcara! Van koztuk mindenfele:munkanelkuli, AlkohOlik, RLVALT EMBER> stb>

  • Tüske Zsófia

    2018 december 16
    4:31 de.
    Emlitettem, hogy a tank nem mukodott, bar valaki meg AKARTA inditani. Eppen elotte vonult el a bekes tomeg, amirol irtam. a tank ami a videon lathato azon ROBBEN ulnek es orosz tank volt. most a 2OO6 os esemenyrol irtam.

  • Kalocsai Miklós

    Jani és Bibi!

    Senki nem állította, hogy Debreczeni pártatlan, sőt ő maga sem állította soha sem! Elkötelezett mérsékelt konzervatív, és elkötelezett demokrata. Az, hogy most a DK-ban vállal szerepet, nem jelenti a korábbi elveinek a feladását, csak azt, hogy hisz abban, amit a DK kezdetektől fogva hirdet, hogy Orbán ámokfutását csak a demokraták összefogásával lehet megállítani! Ezért csatlakozott a DK-hoz számos konzervatív, és liberális politikus.
    A könyv megjelenése után voltak kísérletek a leírtak hiteltelenítésére, de ezek a tények tükrében kudarcot vallottak, mamár csak néhány ostoba Orbán fan próbálkozik ezzel!

  • Tüske Zsófia

    Biberach, Debreczeni volt MDF-es, majd Orbánban reménykedett egészen addig, amíg fehéren-feketén ki nem derült, kicsoda is rejtőzik a fiatal demokrata báránybőre alatt.

    Most fel kellene sorolnom mindazokat a fideszeseket, akik az mszmp-ből indultak, majd fordítottak egyet a köpönyegen és rögös utakon eljutottak a fideszbe? Mit szól Lezsákhoz, Boros Péterhez, aki még royalista is volt, vagy pláne, Szili Katalinhoz?

    Elveiket ugyan nem tagadták meg, mert nem volt nekik sohasem, de mindig tudták, merre érdemes a jó legelőt keresni.

    Debreczeninek elvei vannak, és demokrata. Ahol nem talál ennek megfelelő terepet, onnan tovább áll.
    És az bizony fontos, hogy valaki a tudományos cikkeit nem a légből kapja, hanem kutatásokra hivatkozik.

    Vagy te jobban szereted történészként Schmidt Máriát?

  • Tüske Zsófia

    Drága Clara kolléganő:

    a tank működött, bár üzemanyag kevés volt benne.

    Ha megnézed a linket, amik betettem, https://www.youtube.com/watch?v=OWRHGGSya-4
    láthatod, hogy a

    közzététel dátuma 2006. okt.23. A saggitarius nevű felhasználó által

    ez a film pedig a tank elindítójával történt interjú

  • Figyelo
    2018 december 16
    9:57 du.

    Kedves Klárika, a tank sajnos működött és annak ellenére, hogy az ágyúja hatástalanított volt, hozzá nem értő kéztől a lánctalpakkal borzalmas tragédiákat lehetett volna előidézni, de szerencsére a hülye tankistán kívül még voltak ott normális emberek is akik időben leállították a volt katona emlékektől megrészegült vén nosztalgiázót!

  • Tüske Zsófia
    2018 december 17
    3:37 de.
    Kedves Zsófika, engem kifejezetten szórakozhat, hogy nűansznyi nézeteltéréseken heccelődünk, de azért azt csúnya gonoszkodásnak tartom, hogy Te Schmidt Mariskát ajánlgatod nekem! 🙁

  • Tüske Zsófia
    2018 december 16
    4:24 du.

    „Satu úr hugyosai között lehet, hogy voltak hajléktalanok is, nem tudom. Hogy a nővérem Budapesten járó asszisztensét hívták oda 5000 ft-ért bértüntetni az viszonyt biztos.”

    5000 Ft-ért csak néhány bértüntetőt alkalmazni, biztos nem éri meg. Viszont több százat már igen. Azért foglalkozom ennyit a hajléktalanokkal, mert jól-informáltságoddal szerintem visszaélsz és egyoldalúan állítod be a hozzájuk való viszonyt. Szerintem tudod te jól, de legalábbis sejted, hogy 2006 okt 23-án hajnalban-ban a Kossuth térről fizetett hajléktanok tucatjait, de lehet, hogy százait zsuppolta ki a rendőrség. Aztán később ők képezték a Deák téren a randalírozók magját, mert vissza akartak térni. Szóval, a focihuligánok legendájának nincs nagyobb alapja, mint annak, hogy csöveseket püfölt és hajtott a rendőrség, akiken most annyira „meghatódsz”, ha a közterekről a rendőrség segítségével távolítják el őket.

    Egyébként, az a véleményem, hogy – különösen a hideg idő beálltával – az öngyilkossági kísérlet sajátos formája a fedél nélküli életmód. De legalábbis roppant veszélyes. Nem kéne embertelenségnek beállítani az ilyen életmód erőszakos korlátozását.

  • Tüske Zsófia

    Iványi Gábor hajléktalanokat segítő egyháza azért nem felelt meg az állami támogatás feltételeinek, mert sajnos kevés volt a tagsága. A hívek adományaiból azonban továbbra is működhet. De bármikor csatlakozhat valamelyik nálánál nagyobb, elismert egyházi szervezethez is.

  • Kalocsai Miklós

    jani
    2018 december 17
    9:40 du.

    Nagy troll vagy te Jani! De ezt hazugságot Boda Marcsin és Figyelőn kívül más úgysem hiszi el!

  • Tüske Zsófia
    2018 december 17
    3:37 de.

    Nincs igazad.

    Bibbőczének JOGA van ostorozni a pártot váltókat, hisz ő maga is abban a czipőben jár.

    Ő maga mesélte pár hónapja.

  • Tüske Zsófia

    Inkább nem Biberach,
    ha a számodra nem hiteles Debreczeni, mint történész, gondoltam ajánlok az ellenkező oldalról esetleg egy neked inkább tetszőt
    🙂
    de, ha se Debreczeni, se Schmidt Mariska, legyen neked Ungváry Krisztián. Az ő személyében talán a te kényes ízlésed is ki lesz elégítve.
    🙂

  • Kalocsai Miklós

    Te pedig „kis troll” vagy. 🙂

  • Geyza
    2018 december 18
    11:48 de.

    „Bibbőczének JOGA van ostorozni a pártot váltókat, hisz ő maga is abban a czipőben jár.

    Ő maga mesélte pár hónapja.”

    Geyzuka megeszem a naftalinből kiszedett díszmagyarodat vagy a kutyabőrödet, ha ezt az ökörséget egy linkkel ide tudod tálalni!!! 😀 😀 😀

  • Inkább Bibi
    2018 december 18
    2:02 du.

    A kuttya-bőrt megettük díszmagyarban.
    Asztán a díszmagyart felszabdaltuk porrongynak.
    Az árvalányhaj még mevvan. Akarod ?

  • Tüske Zsófia

    Jani, az index politikai fórumán közzétettek egy fényképet, néhány nappal az említett tv-székház elleni csata előtt, amin orbán feltűnt az újpesti lelátón. Valaki lefényképezte, mert orbán kedvenc csapata nem az újpest volt. Ezek után tűntek fel a muzulmán leányoknak öltözött ultrák a tv székháznál és október 23-án a Bajcsyn.
    A hajléktalanokra mutogatni az utcai harcok kapcsán nemcsak nevetséges, hanem gyomorforgató és aljas dolog. Pláne, mivel hajléktalanokat nemigen lehet látni U szöges csúzlival rendőrre lövöldözve komoly sérüléseket okozni neki.

    Iványi MET-egyházáról pedig kifejezetten pofátlanul hazudsz.
    A Magyar Evangélikus testvérközösség egyházi státuszát még a szocializmusban szerezte. Az Állami Egyházügyi Hivatal elnöke a vallás szabad gyakorlásáról szóló törvény értelmében 1981. október 1-i hatállyal törvényesen elismert vallásfelekezetté nyilvánította a Magyarországi Evangéliumi Testvérközösséget. A felekezet a Magyarországi Metodista Egyházból vált ki. Öt helyi gyülekezete van, 2 budapesti és 3 vidéki. 21 szociális intézménnyel rendelkezik, 23 oktatásival és több könyvtárral. A megemelt taglészám iránti igényt – ez 1000 fő – természetesen kielégítette.
    Hogy a parlament rendre – az Európa Unió Emberi jogí bíróságának ítélete ellenére sem ismeri el egyházként az kizárólag Orbán Viktor személyes gyűlöletének köszönhető, annak ellenére, hogy Iványi Gábor adta össze a Lévaival és három gyermekét is ő keresztelt. Az oka: mert Iványí bírálni merte őt meg a diktatórikus politikáját.

    Ha eddig toleráltam volna a füllentéseidet, ezt nem nézem el. Aki Iványit rossz színben tünteti fel annak ellenére, hogy nála gazdagabb és nagyobb felekezetek a negyedét nem teszik az ország elesett embereiért, az nem megtévesztett ember, hanem aljas hazug.

  • Tüske Zsófia
    2018 december 18
    1:46 du.
    Kedves Zsófika, feladom! 😀 Bár…… ha Ungváry Krisztián olaszliszkai bora kitűnő, akkor leülnék vele is a pincéjében egy demizson bor mellett bármiről vitatkozni! D:
    Mellesleg hogy lehet az, hogy ugyanolyan történelmi eseményt két történész még véletlenül sem tud ugyanúgy értelmezni, hát még száz? 😀

  • Latom, itt meghitt, meleg elvtarsias legkor uralkodik.
    Nincs is szebb annal, amikor mindenki egyetert!!! Konnyekkel kuszkodom!!!!!!

    Ugyan a cikk irojanak kicsit kihagy az emlekezete, mert a 2006-os randalirozast a Jobbik hulyegyerekei kovettek el, amire az „emberseges” rendorok jol elvertek a bekes tuntetoket, de ilyen aprosagokkal nem kell torodniuk azoknak, akiknel ilyen meghitt hangulat uralkodik.

    Na es… meg van mit bepotolni a hiheto hazudozas teren.

  • Tüske Zsófia

    Bibi nem tudom, milyen bora van Ungvárynak.

  • Szoros Gyuri
    2018 december 18
    2:56 du.

    Hát igen, ez a Te narratívád, egy narratíva a sok közül. Köszönjük! Hihető hazudozás terén valóban élen jár a közmédia, amelynek vezérigazgatóját a Kúria jogerősen elítélt hírhamisításért. Hmmm… ezt a lapot pedig Szabad Sajtó díjjal tüntették ki. Azért van különbség, viszont az állami médiát a magyar emberek adópénzéből évi 90 milliárdból tartják el, hogy vezérigazgatójának eszmeiségében gyártsa a hazugságokat, addig ezt a portál kizárólag a főszerkesztő finanszírozza, a szerzők pedig ingyen, honorárium nélkül dolgoznak.

    Akarsz még valamit mondani? 😀

  • Szoros Gyuri
    2018 december 18
    2:56 du.

    ” Békés tüntetők ” …–,

  • Geyza
    2018 december 18
    2:28 du.

    „Kössz nem kell, rezeda illatu kisvárosom kálvária dombján, annyi van, hogy még kaszálni is tudnék magamnak, ha nem lenne védett! :D” Nem szeretem az ízét, de a bocskaydat szívesen megettem volna, ha hozod a bizonyítékokat! 😀

  • Szoros Gyuri
    2018 december 18
    2:56 du.

    Igen, pedig a régi szomszédos sváb faluba betévedt szlovák leánykérő szíves fogadtatásához hasonló jelenetek feloldhatnák időnként ezt az itt eluralkodó idilli unalmat! Nem gondolod? 😀

  • Kedves Chris, nem haragszol, hogy időnként ilyen ökörködésekkel próbálom alamuszi módon a fejekből kiengedni a gőzt? 😀

  • Jani:
    „Iványi Gábor hajléktalanokat segítő egyháza azért nem felelt meg az állami támogatás feltételeinek, mert sajnos kevés volt a tagsága.”

    Jani, Önt egy jóideig korrekt, jobboldali kommentelőnek véltem. Most végérvényesen be kell látnom az Önnel kapcsolatos – túlzott jóhiszeműségemből fakadó – alapvető tévedesemet és egyet kell értenem Tüske Zsófia (2018
    december 18 2:32 du.) véleményével. (Azzal az eltéréssel,
    hogy a Magyar Evangéliumi Testvérközösségnek tudomásom szerint nem 1000, hanem jóval több mint 10.000 fős
    tagsága van.)

  • Gabriel Karikas

    Elemér

    Nincs itt gőz, csak néha kissé vehemensebb a vita

    Ahol gőz van az gáz, azért meg kár a fáradság

  • Inkább Bibi
    2018 december 18
    3:42 du.

    Figyejjé’ csak:
    Fáradt vok én ehhez az erőltetett jumorhoz…,-

  • Tüske Zsófia

    Zsófi írta:

    „Iványi MET-egyházáról pedig kifejezetten pofátlanul hazudsz.”

    Szerintem fogd vissza magad! Mit hazudtam? Nem is írtam semmit Iványi egyházáról azon kívül, hogy tagsága nem éri el azt a létszámot, ami az egyházi státushoz, illetve az állami támogatásához szükséges. Cáfold meg, ha rosszul tudom. Egyébként, semmi bajom Iványival, nem is ismerem. Viszont, te „Orbánozol” meg bennfenteskedve sejtetsz. A bizonyítást pedig heves indulatokkal pótolod. Tényleg, szerinted mi baja Orbánnak Iványival?

  • Tűske Zsófia

    Fizetett csőcselék randalírozott 2006 őszén? « Amerikai Népszava …
    nepszava.com/2013/11/…/fizetett-csocselek-randalirozott-2006-oszen…/comment-pag.

    Nem biztos, hogy a link jól átmegy, ezért idézek a cikkből:

    „Budapest – Lapid Lajos, a budapesti rendőrfőkapitány volt közbiztonsági helyettesét tanúként hallgatta ki a bíróság. Az egykori rendőri vezető szerint pénzt kaptak a Kossuth téri tüntetők 2006-ban. A budapesti rendőrfőkapitány akkori helyettese úgy tudja, hogy az alaptarifa 5 ezer forint volt, korlátrázásért 10 ezer forint járt, a komolyabb rendbontók akár 100 ezer forintot is kaphattak.”

  • folytatás:

    „Korábban is szállingóztak hírek azzal kapcsolatban, hogy 2006 őszén nem magától indult el a tömeg a TV székház felé, hogy megostromolja az intézményt. Többen Toroczkai Lászlót, a 64 Vármegye ifjúsági mozgalom vezetőjét tudták az események mögött, a Wikileaks által kiszivárogtatott hírek szerint viszont Orbán Viktor és a Fidesz is rárepült a “hugyos Forradalomra”.

    Igaz, ők nem a TV székház ostromakor jeleskedtek, hanem az azt követő Kossuth téri események szervezésében vettek részt.

    Lapid szerint a tévészékházat 2006 őszén megostromló tömeg a Parlamentet akarta elfoglalni. Mint mondta, felkészületlenül érte a rendőrséget a Kossuth téri tüntetés, és az MTV-székház ostroma is. A Kossuth téri tüntetést nem akarták feloszlatni, erre valószínűleg nem is lettek volna képesek.

    Lapid szerint a tüntetők pénzt kaptak valakiktől. Bár ezt bizonyítani nem tudja, az akkoriban a tüntetéseket biztosító kollégáitól, és civilektől ezek az információk jutottak el hozzá. Azt mondta: egy tüntető 5000 forintot kapott. Ha a kordont is rázta, akkor 10 ezer volt a tarifa, a képeken látható kemény mag pedig 100 ezer forintot is kereshetett.

    „Arról is információ volt, hogy Kanadából utalták a pénzt. Ugyanakkor sérelmeztem, hogy ezeket az információkat senki nem ellenőrizte, mert az volt a véleményem, hogy ha elzárják a pénzcsapot, akkor meg is szűnhettek volna az ilyenfajta cselekedetek”- idézte a bíró Lapid Lajos vallomását, aki szerint állítólag a Kossuth tér kiürítésekor egy páncélszekrényt is találtak a tüntetőknél, amiben több százezer forint volt.”

  • Kővendég
    2018 december 18
    4:22 du.

    Ez a Jani korrektség látszatával álcázza inkorektségét.
    Pár éve is memmondtam de lehurrogtatok.
    Hiába no.Senki sem lehet profetta
    saját hazájában.Vagy máséban.
    Tökmindegy.

  • Geyza
    2018 december 18
    4:36 du.

    „Figyejjé’ csak:
    Fáradt vok én ehhez az erőltetett jumorhoz…,-”

    Egy frászt eröltetett, jön belőlem, mint a vízfolyás, csak a komolyság fáraszt!

  • Kővendég

    Szerinted egy átlagembernek (mint én is) részletesen tudnia kéne, hogy egy vallási közösségnek milyen feltételeknek kell megfelelnie ahhoz, hogy állami támogatást kapjon? Ha pedig nem tudja vagy rosszul tudja, akkor „rossz színben tünteti fel a vezetőt”, illetve „aljasul hazudik”? Köszi.

  • Tüske Zsófia
    2018 december 18
    3:17 du.

    Bibi nem tudom, milyen bora van Ungvárynak.

    ——————————
    Finom, én kóstoltam a várban az egyik borfesztivál alkalmával – elég hosszasan el is beszélgettünk, és bizonyos fokig mértékadónak találom a véleményét, bár nem mindenben értek egyet vele, néha érzelmi alapon foglal állást, ám ettől függetlenül véletlenül sem említeném egy napon Schmidt Máriával! Debreczeni számomra is a leghitelesebb mint történész, neki írni a kéne csak a beszéd nem annyira erős oldala, bár én érteni vélem az okfejtéseit. Iványi Gábor pedig az az ember, akiért bármikor tűzbe tenném a kezem – nem sok ilyen van az én életemben, de ő feltétlenül benne van!

  • Tüske Zsófia

    Jani, nem fogom vissza magam, ha Iványi karaktergyilkolásáról van szó.
    Mind az Iványi egyházának tevékenységéről, mind a 2011-es, fidesz által módosított, 1000 főt kívánó egyházi törvénynek utánanézhettél volna a neten, pont olyan módon, ahogy itt nyomulsz.

    Ha az átlagembernek nincs információja arról, milyen feltételeket szab a fidesz az egyházként jóváhagyott működéshez, akkor információ nélkül nem kell véleményt nyilvánítani.

    Azonkívül pedig elgondolkozhatsz azon, hogy az alábbi egyházaknak vajon hány tagja van Magyarországon, mert hallani róluk semmilyen tekintetben nem lehet:

    Szent Margit Anglikán Episzkopális Egyház
    Erdélyi Gyülekezet
    Hetednapi Adventista Egyház
    Magyarországi kopt ortodox egyház
    Krisztusban Hívő Nazarénusok Gyülekezete
    Üdvhadsereg Szabadegyház Magyarország
    Az Utolsó Napok Szentjeinek Jézus Krisztus Egyháza

    Hogy mi baja van orbánnak Iványi Gábor egyházával, fentebb leírtam. Nem ismétlem meg.

  • Tüske Zsófi

    Részlet Tihanyi Péter/HETEK X. ÉVFOLYAM 44. szám/írásából
    Sajnos, nem jó a gépem, nem tudom a linket feltenni. Ennyit sikerült a Kossuth téri hajléktalanokról találnom.

    „- Azt a körülbelül százötven-kétszáz embert azért kellett kiszorítanunk a térről, mert nem engedték be a tűzszerészeket, hogy átvizsgálják a területet. Az a bűz, ami ott megcsapta az orrunkat, az Alkotmány utca közepéig érezhető volt. A legtöbbje csöves volt, és annyira részeg, hogy a Toi Toi-ig sem jutottak el, és a fák alatt végezték a dolgukat. Az a parkrész annyira fertőzött lett, hogy még a földet is ki kell majd cserélni. Ezeknek a Kossuth téri állandó tüntetőknek a zöme ilyen csövesekből állt. Hetek óta folyamatosan ezeket a szövegeket kiabálták nekünk: „Rohadt ÁVH-sok, hazaárulók, „

  • Tűske Zsófi

    Eszembe nem volt Iványi karaktergyilkossága. De nekem nem jelent többet más papnál. És mi az, hogy Orbánt szabad bírálni, de Iványit nem?

    Egyébként, nem bánom, sőt örülök, hogy a ballibeseknek is van időnként közük a valláshoz. Megéri akkor is, ha politikai vonatkozásban nem értek egyet Iványi Gáborral.(Utánaolvastam)

  • Kalocsai Miklós

    Te Jani!
    Okos trollnak hiszed magadat, Jani! De az álnaívságod mögül mindég elő türemkedik az ordas hazugság, a fideszes erkölcsöknek megfelelően. Sunyin kiakarod kezdeni Iványit, amikor lebőgsz gyorsan átváltasz, és arról akarsz meggyőzni minket, hogy a 2006-os események föszereplői a hajléktalanok voltak. Persze, hogy voltak ott hajléktalanok is, hiszen nekik 5000Ft egy vagyonnak számít.Talán páncélszekrény kulcsa is náluk volt?

  • jani, ez most komoly, hogy a Hit gyülekezetének a cikkét rakod ide bármit is bebizonyítani?

    Ami Iványit, a Magyar Evangélikus Testvérközösséget illeti, lehet utánanézni annak, mit is csinálnak és milyen ellenszélben. Én dolgoztam néhány hónapig önkéntesként abban a kőbányai általános iskolában, ahol a gyerekek között egyetlen nem cigány sincs. Próbáltam ott könyvtárat csinálni, egy rakás odalökött, valakik által leselejtezett „ajándék” könyvvel, amiben még rákosi korából származó propagandaanyag volt. A gyerekek lelkesen segítettek, míg a könyvtárért felelős tanítónő az orrát se dugta be oda.
    Csináltam addig, egy romhalmaz számítógéppel, amit már alkatrésznek sem lehetett volna felhasználni, amíg a padlót el nem öntötte a felszivárgó szennyvíz, és az ott dobozokban álló, polcra még fel nem rakott könyveket véglegesen tönkre nem tette. Na akkor fájó szívvel, de bedobtam a törülközőt.
    Ha kíváncsi vagy, mit is csinálnak, menj el a Dankó utcába. Láthatsz ott emberi roncsokat, reménytelen állapotban lévő szegényeket és embertelen körülmények között dolgozó szociális munkásokat.
    Mindezt úgy, hogy orbán parlamentje még a nekik felajánlott adó 1 %-át sem utalta át nekik, az EU bíróságának ítélete ellenére sem.
    A Deák téri női átmeneti szállást ki akarták dobni a helyükről, mert az ugyan konszolidált és dolgozó nők laktak ott, de Szentgyörgyvölgyi 5. kerületi polgármester kedvében akart járni a szaúdi araboknak, akik megvásárolták a Postabank épületét.

    És csak szólok: a hit és a vallás két, egymástól nagyon is különböző dolog. Mert ma az orbánnak és a Mammonnak alázatosan szolgáló egyházak nem hinném, hogy megütnék a Krisztus mércéjét:
    „Akkor így szól a király a jobb keze felől állókhoz: Jöjjetek, Atyám áldottai, örököljétek az országot, amely készen áll számotokra a világ kezdete óta. Mert éheztem, és ennem adtatok, szomjaztam, és innom adtatok, jövevény voltam, és befogadtatok, mezítelen voltam, és felruháztatok, beteg voltam, és meglátogattatok, börtönben voltam, és eljöttetek hozzám. Akkor így válaszolnak neki az igazak: Uram, mikor láttunk téged éhezni, hogy enned adtunk volna, vagy szomjazni, hogy innod adtunk volna? 38Mikor láttunk jövevénynek, hogy befogadtunk volna, vagy mezítelennek, hogy felruháztunk volna? Mikor láttunk betegen vagy börtönben, hogy elmentünk volna hozzád? A király így felel majd nekik: Bizony mondom nektek, valahányszor megtettétek ezeket akár csak eggyel is az én legkisebb testvéreim közül, velem tettétek meg.
    Akkor szól a bal keze felől állókhoz is: Menjetek előlem, átkozottak, az ördögnek és angyalainak elkészített örök tűzre! 42Mert éheztem, és nem adtatok ennem, szomjaztam, és nem adtatok innom, jövevény voltam, és nem fogadtatok be, mezítelen voltam, és nem ruháztatok fel, beteg voltam, börtönben voltam, és nem látogattatok meg. Akkor ezek is így válaszolnak neki: Uram, mikor láttunk téged éhezni vagy szomjazni, jövevénynek vagy mezítelennek, betegen vagy börtönben, amikor nem szolgáltunk neked? Akkor így felel nekik: Bizony mondom nektek, valahányszor nem tettétek meg ezeket eggyel a legkisebbek közül, velem nem tettétek meg. És ezek elmennek az örök büntetésre, az igazak pedig az örök életre.”

    Ma, ennek a mércének Iványi gyülekezetén kívül nemigen felel meg Magyarországon senki. És ez nem politika, hanem az igazi kereszténység.

  • Tüske Zsófia
    2018 december 19
    11:17 de.

    Nahát !
    Annak az okádék álvallási bűnbandának
    a cikkét loccsantja ide a szélsőjobbos troll?

    Undorító…

  • HunCanada 2018 december 18 3:24 du.

    Gratulalni tudok csak a Szabad Sajto kitunteteshez. Latom Soros Gyorgy mar kitunteteseket is osztogat a raszoruloknak. Hiaba na, o nagy filantropus!

    Tüske Zsófia 2018 december 19 6:56 de.

    Ivanyinak nincs szuksege karaktergyilkossagra. Azt mar o elintezte sajat maga hosszu evekkel ezelott.

  • Kalocsai Miklós

    Szoros Gyuri
    2018 december 19
    1:27

    ÁÁÁ! Üdvözlünk kedves troll! Érezd jól magadat közözzünk!

  • Tüske Zsófia

    Eddig azt hittem, hogy a szemellenzős gondolkodás csak a vallási fanatikusokra jellemző. Szerinted ne idézzek Lovas Istvántól, ne idézzek a HIT gyülisek lapjából stb. mert nem fogadod el. Tulajdonképp’ hogy akarsz így eszmét cserélni, ha csak a te köreidből szabad informálódni? Onnan pedig hiányzik az épp aktuális megfelelő információ.

  • Szoros Gyuri
    2018 december 19
    1:27 du.

    Most akkor végülis nem mondtál semmit. Sorosoztál egyet, bár nem tudom, hogy sikerült ide vizionálni. Biztos komálod az öreget, azért látsz oda is ahol nincs ott.
    De tudod mit ne is ismerd el sehogy sem a Szabad Sajtó díjat, tekintsd nullának.
    Ellenben az sokat mond, hogy a köztévé vezérigazgatóját viszont jogerősen ítélte el a bíróság hírhamisításért. Ami enyhén szólva is negatív, azaz bizonyosan, hogy a nulla alatt van!
    Ezt szerintem beszoptad, akár hogy is Sorosozol kényszeresen. Nincs miről beszélni, mert az alapvető emberi értékek szerint a jogerősen elítélt hírhamisítás (értsd hazudozás) egy aljas attribútum, és úgy is alávalóbb, ha ennek a portálnak a díját nem ismered el. Egyébként elismerhetnéd, Soros vizionálás helyett. Megnyugtatlak, nincs itt Gyuri bácsi. Helyesebben itt sincs.

  • Szaros Gyurka jobban tudja
    Mit csinál a Sorosgyurka

  • Jani:
    „Szerinted egy átlagembernek (mint én is) részletesen tudnia kéne, hogy egy vallási közösségnek milyen feltételeknek kell megfelelnie ahhoz, hogy állami támogatást kapjon?”

    Nem, egyáltalán nem. Viszont azt gondolom, hogy azért talán nem árt, hogy ha az ember olyasmit állít írásában, amit tud, és ha mégsem ilyesmiről ír, akkor azt jelzi, pl. „szerintem”, „úgy vélem”, stb. szavakkal.

  • Kővendég

    Te sem használtad ezeket a kifejezéseket, mikor egyetértettél Zsófival.

    Egyébként, hivatalosan most is úgy tudom, hogy ez volt az oka, hogy Iványi közössége elesett az állami támogatástól. Másrészt, ez már egyszer volt ez téma a KMH-ban. Akkor is ezzel lett lezárva a vita. Tovább erősített ebben a hitemben, hogy egy alkalommal az ateista Kerekes Sándor említette, hogy belépett a MET-be, hogy segítsen Iványi gyülekezetének a létszám gondjain. Miért kellet volna kételkednem ?

    Most már viszont tényleg kételkedem. Jobban utánanézve az ügynek, az derült ki az egyik újságcikkből, hogy ugyanezen okból aláírásokat gyűjtöttek a közösségnek. Aztán azzal folytatódik az írás, hogy az aláírás gyűjtő tévesen azt hitte, hogy 10 ezer fő a limit, holott csak 1000. Mi az igazság? Érdekel ugyan, de nem óhajtok ennél több energiát szánni rá. Majd kiderül.

  • HunCanada 2018 december 19 3:39 du.

    „Sorosoztál egyet, bár nem tudom, hogy sikerült ide vizionálni. Biztos komálod az öreget, azért látsz oda is ahol nincs ott.”

    Mi tagadas, o az en kedvencem. Vele alszom, vele ebredek.
    Mibol talaltad ki?

    „De tudod mit ne is ismerd el sehogy sem a Szabad Sajtó díjat, tekintsd nullának.”

    Ugyanmar ne szerenykedj! Amikor meghitt, baratsagos es elvtarsias legkorben az elvtarsak egymasnak osztogatnak plecsniket en mindig osszecsinalom magam a gyonyortol. Korabban orgazmusaim voltak ilyenkor, de kozben elmentem egy doktorbacsihoz, aki kigyogyitott ebbol. (Megprobalt a kisoreg doki elhulyiteni is, de nem sikerult neki.)

    „Ellenben az sokat mond, hogy a köztévé vezérigazgatóját viszont jogerősen ítélte el a bíróság hírhamisításért.”

    Ez valoban sokat mond. Mikor lesz hasonlo eljaras a kommunista es egyeb balos mediakkal szemben is? Foleg itt Amerikaban es Nyugat Europaban?
    Nezd, mit irt egy magyar Nemetorszagbol: (Nem en irtam.)

    ” Igy van, sajnos innen .fuj a szel. Tudod, ebben a tragikus az, hogy a normalis magyar ember hiaba tudja peldaul a mostani libsis gyalazat kapcsan, hogy mi all a hatterben. Sajnos a nyugateuropaiaknak, elükön az EU-vezetessel a legeslegfontosabb teendöjük elerni, hogy nalunk is jött-mentek hintsek magjaikat, eröszakoljanak nöket, irtsak a fejer embert. Ennelfogva meg majus elött olyan isznyatos lejarto kampanyba kezdtek Hazank ellen, amihez foghato eddig meg nem volt. TV-s hirek, ujsagcikkek halomban. Ezt mar a hajlektalan törveny idejen kezdtek. Azt igy közöltek Nemetorszagban szo szerint: „Orban börtönbe veti a szerencsetlen hajlektalanokat”. A mostani tüntetest igy: „A Naci Orban kormanyanak rabszolgatörvenye ellen a magyar nepnek utcara kellett volnulnia.” Termeszetes meg csak utalasszerüen sincs megemlitve, hogy mondjuk valami tuloratörveny, stb-röl van szo. Rabszolgatörveny. Ennyit tud a neemet atlagember. Tegnap es ma összesen 91 helyre küldtem el a leirasat annak, ami a legkezzelfoghatobb aljassag volt; amikor a nök a TV-Szekhazban helyi, pillanatnyi javaslat alapjan hasravagodtak es ott volt az EP-kepviselö Niedermüller hazaarulo is. Amint megerkezik a felvetel, azokat is küldöm teljes gözzel tovabb es „szorom szet”. 1 oraja neztem meg, összesen 53-an mar reagaltak a csak leirtakra, hogy „ja, haat ök ezt nem tudtaak”. En itt ennyit tudok tenni, de ez is csak csepp a tengerben. A Die Zeit-ben ma 17 orakor az elöbb irt tartalommal reagaltam – volna hozzaszolasban. 2 perc mulva közöltek, hogy nem megjelentethetö es letiltottak az oldalrol. Dehat ugyebar Magyarorszagon van baj a sajtoszabadsaggal………. Szoval otthon nagyon sokan nem is sejtik, mi megy nyugaton es milyen kemeny falakat kell Orbaneknak leküzdeni. Az otthoni libsi-mocsok a nyugati selejtektöl, a libsive züllött politikusoktol ered. Mindezt azert, mert nem szeretjük annyira, ha asszonyainkat es lanyainkat idegenek preselik maguk ala. Azert gondoljanak sokan abba is bele, micsoda düh, harag es eegees a nyugati allamoknak, hogy ahhoz, hogy egy partjuk valahogy fennmaradjon, finoman szolva is „bizonytalan egzisztenciak” bearamoltatasa szüksegeltetik. A mi apro kis Hazankban ilyen nem kell. Ott meg vannak es meg is lesznek az ertelmes es tartalmas emberek. ”

    Innen van:
    https://www.youtube.com/watch?v=mlqllA8FnnQ

    En mindig orulok, ha egy hazug mediat utolernek, de ez akkor ne legyen egyoldalu, es ne tiltsak le a baloldali mediak es social mediak a jobboldali embereket csupan azert mert nem tetszik nekik a kommunista paradicsom es meg nehany mas dolog.

    „Megnyugtatlak, nincs itt Gyuri bácsi.”

    Ezt elhiszem, hiszen szegenynek a sok kakakeveres kozben nem jut ideje minden kis silany blog kovetesere, de abban biztos vagyok, hogy az ugyeletese azert figyel.

  • Kalocsai Miklós

    Szoros Gyuri
    2018 december 20
    12:49 de.

    Mamár bőven turkálhatsz mindenféle szennyirodalomban, szennylapokban, szennycsatornákban, hivatkozhatsz is rájuk, ezzel kinyilvánítod saját orientáltságodat. Azonban vannak értékek, melyeket nemzetközi szervezetek hosszú évek tárgyalás sorozatai után fogadtak el. Az Orbán maffia kormány ezekkel megy szembe. Most azt akarod nekünk bebizonyítani, hogy Orbánnak és neked van igazad az ENSZ-szel, a pápával, nemzetközi jogász szervezetekkel szemben. Megértem én, hogy egy trollnak ez a kötelessége, de sikerre ne számíts!

  • Szaros Gyuri
    2018 december 20
    12:49 de.

    Fossa a szót.
    Nomen est omen hehehehe
    (Amint a svéd mondja)

  • Szoros Gyuri
    2018 december 20
    12:49 de.

    Kössz, hogy jöttél ma is. Hoztad a mai vicceket, látom 🙂

    „Ez valoban sokat mond. Mikor lesz hasonlo eljaras a kommunista es egyeb balos mediakkal szemben is? Foleg itt Amerikaban es Nyugat Europaban?”

    Ezt majd az amerikaiak, meg a Nyugat Európai illetékesek eldöntik, hogy foglalkoznak-e vele és mikor. Ami minket illet, a magyar bíróság pedig jogerősen kimondta, hogy Papp Dániel az MTVA vezérigazgatója hírhamisító, aki hírhamisítóként rátelepszik a magyar köztudatra – nincs ezzel egyedül, de neki már legalább bírósági papírja is van, hogy közszolgáltatóként hazudozik a népnek reggel, délelőtt, délben, délután, este, éjjel.

    „Ugyanmar ne szerenykedj! Amikor meghitt, baratsagos es elvtarsias legkorben az elvtarsak egymasnak osztogatnak plecsniket en mindig osszecsinalom magam a gyonyortol. Korabban orgazmusaim voltak ilyenkor, de kozben elmentem egy doktorbacsihoz, aki kigyogyitott ebbol. (Megprobalt a kisoreg doki elhulyiteni is, de nem sikerult neki.)”

    😀 Ez jópofa. Akkor a mostani rezsim minden egyes nemzeti ünnepén és megemlékezésen hatványozottan jól összecsinálhatnád magad/elélvezhetnél ha az öreg doki nem gyógyított volna ki belőle. Sajnálhatod, hogy ezt tette veled. Mennybéli örömöktől foszt meg. Reklamálj!

    „Ezt elhiszem, hiszen szegenynek a sok kakakeveres kozben nem jut ideje minden kis silany blog kovetesere, de abban biztos vagyok, hogy az ugyeletese azert figyel.”

    Érdekes (vagy őrült) narratíváid vannak. A jelződ is érdekes, hogy „silány”. Én nem tudom, hogy az amelyik hírt hamisít / hazudik / nem számol be / nem hív be csak saját sleppjét, az a jó és védeni kell a trollseregnek a hazugsággyárat, amelyik pedig erről beszél, és ezekre világítana rá az pedig egyértelműen silány. Ha ez így folytatódik, akkor nemsokára a gyilkosok lesznek a jó emberek, a törvénytisztelők pedig a rosszak. Igaz, részben így van, mert a jogra ma már Magyarországon egy törvénytisztelő ember nem igazán számíthat, ha az rezsim érdekeit sérti.

  • Tüske Zsófia

    szoros,elolvastam a hosszú monológodat és arra a következtetésre jutottam, hogy nemcsak ostoba vagy, hanem gonosz is.
    így okafogyottá vált a válasz.
    csak egy: ha már magad képtelen vagy lányaidat, asszonyaidat magad alá préselni, ne irígyeld már szegényektől azt a kis örömöt, ami jutna nekik mások által.

  • Tüske Zsófia

    jani: felőlem egész nyugodtan olvasd csak a hitgyüli lapját, én nem teszem, mert kicsit jobban ismerem a kívülállóknál a gyülit. de Bartus szívesen informál felőlük, érdemes azt is figyelembe venni.
    Ami Lovas Istvánt illeti: ha te hitelesnek tartod annak az embernek az irományát, aki erőszakos nemi közösülés miatt lett börtönbüntetésre ítélve, de amikor Amerikába távozott, akkor politikai üldözöttnek adta ki magát, olvasd ezt is, de nekem ne hivatkozz arra hiteles érvként. Pláne, hogy állampolgárságért fordult Izraelhez, de amikor elutasították, antiszemita kirohanásokkal állt bosszút.
    Már csak az hiányzik, hogy a Bérborz Stefkára hivatkozzál.
    Mert nem csak az számít, hogy mit mondanak, az is ám,hogy ki mondja.
    Még valami: ha érdekel, hány tagja van az evangélikus testvérközösségnek, hívd fel őket, és kérdezd meg. Szerintem emailben is megmondanák. Iványi többet tesz egymaga a társadalom alsó szegmenseiben élőkért, mint az állam, akinek pedig feladata lenne ez.

  • Tüske Zsófi

    Bár nem Iványi gyülekezete volt a téma, nem térek ki az elől, hogy véleményt mondjak.
    Rosszul teszi Orbán Viktor, ha nem tud felülemelkedni valamilyen személyes vagy pártját érintő sértettségen. Iványi védencei nem veszélyes fehér gallérosok, hanem szerencsétlen és ártalmatlan nyomorultak. Hagyni kéne Iványit dolgozni és támogatni a munkájában, akármennyi is tagsága és rá kéne hagyni, ha valamit másképp lát.

  • Tüske Zsófi

    Nem szoktam olvasni a HIT-gyüli lapját, de nem elvi okokból. Időm és energiám nincs rá. Időnként nézem az ATV-ben a Vidám Vasárnapot. Én kedvelem Németh Sándort, ahogy sok mindenki mást is. Így Lovas Istvánt is. Nálam, nem feltétlen pártfüggő, hogy kit és mennyire kedvelek. Nem hinném, hogy Lovas hazudna az ellenőrizhető nemzetközi energia fogyasztás adatairól és ehhez köze volna, hogy 50(!)évvel ezelőtt (21 évesen) megerőszakolt-e valakit. Az kapásból megállapítható, hogy nem azért, mert rászorult. 193cm magas, jóképű intelligens fiatalember volt. Úgy tudom, hat nyelven beszélt. Azt se nagyon hiszem, hogy antiszemita. Ugyanis zsidó felmenői vannak.

  • Hun Canada:

    Most látom miket hord össze ez a félkegyelmű Szaros.
    Közkinccsé teszi például hogy mire szokta verni a bányacsutacsot.
    A hülye kis gyageszgép DDDDDDDDDDDDDD
    De -mint írja- nem veti meg a bekakálósdit sem.

    Akkor megintcsak ezt kell megállapítanom:
    Nomen est Omen….Szaros a Gyurka.

  • Jani:
    „Te sem használtad ezeket a kifejezéseket, mikor egyetértettél Zsófival.”

    Így van.
    Különbség van ugyanis vélemény kijelentés és tényállítás között. Tüske Zsófia az ő Önről kialakult véleményét, írta le, és ahhoz csatlakoztam.

    Ha az írnám a fórumba, hogy „a Jani valójában egy kékhajú nő”, akkor egy tényt állítanék, és ha nem tudom valahonnnét (pl. láttam Önt, ismerős látta Önt, stb.) bizonyosan, hogy Ön tényleg egy kékhajú nő, akkor minimum illik az állításom elé odatennem a „szerintem”, „úgy vélem” vagy hasonló kifejezést.

    Ezzel szemben, ha maga pl. azt írná: „a Kővendég hülye”, akkor szükségtelen (sőt nevetséges lenne) odatenni az „úgy vélem” kifejezést, hiszen a saját véleményét írná le, s ez – ti., hogy Önnek ez a véleménye – bizonyos, teljesen függetlenül attól, hogy ez a véleménye tartalmilag helytálló -e, vagy sem.

    Remélem, talán érthető a két példám a vélemény és a tényállítás eltérő jellegéről. (Persze lehetnek, vannak
    a kettő között átmeneti, nehezen elhatárolható állyítások is.)

  • HunCanada 2018 december 20 2:17 du.

    „Kössz, hogy jöttél ma is. Hoztad a mai vicceket, látom ”

    Szivesen. Az emberek tobbsege szerintem szeret nevetni.

    „Ezt majd az amerikaiak, meg a Nyugat Európai illetékesek eldöntik, hogy foglalkoznak-e vele és mikor.”

    Marmint azzal, hogy miert hazudoznak a nyugati mediak, miert hallgatjak el a hirek nagy reszet, vagy a felet.
    El kell keseritselek, a nyugati elvtarsak (illetekesek) mar regen elhataroztak, hogy az itteni mediakban a hazudozas lesz a norm. Ebben valtoztatast nem lehet varni. Ugyanakkor dicseretes, hogy Magyarorszagon elitelik azt, aki hirek helyett hazudott. A Nagy Demokratikus es Szabad Nyugaton ezt el sem lehet kepzelni, nincs az a birosag amelyik akar foglalkozna is ilyesmivel. Tehat 1:0 Magyarorszag javara, illetve ez mar a sokadik magyar gol, de ez most nem erdekes.

    x
    ” Ez jópofa. Akkor a mostani rezsim minden egyes nemzeti ünnepén és megemlékezésen hatványozottan jól összecsinálhatnád magad/elélvezhetnél…”

    A Havas Henrik kituntetesere gondoltal?

    x
    „Én nem tudom, hogy az amelyik hírt hamisít / hazudik / nem számol be / nem hív be csak saját sleppjét, az a jó és védeni kell a trollseregnek a hazugsággyárat, amelyik pedig erről beszél, és ezekre világítana rá az pedig egyértelműen silány.”

    Gondolom, hogy a masodik szo itt „ugy” akart lenni. Ebben egyet is ertunk, csak az a baj, hogy szerinted a jobboldali sajto/media hazudik (mar ahol van ilyen) es a meleg, elvtarsias media mondja az igazat. En viszont az ellenkezojeben hiszek, tehat ezen kar ragodnunk.

    Mondjuk ez a kis blogocska nem nagy szam, nehezen lehetne a mediak koze sorolni, de nem tul nehez az itteni cikkeket elolvasni es felfedezni benne a hazugsagokat.
    Ebben a cikkben pl. ez a mondat hazugsag, illetve a hir felenek elhallgatasa:
    ” 2006-ban nem békés tüntetőkre támadt a rendőrség.”
    Akkor a rendorok ratamadtak a bekes tuntetokre is, sot tobbsegeben oket vertek el, es lovoldoztek rajuk.

    x
    „Ha ez így folytatódik, akkor nemsokára a gyilkosok lesznek a jó emberek, a törvénytisztelők pedig a rosszak.”

    A kanadai allam altal egy terroristanak adott 10 millio dollarra gondolsz?
    De itt az a lenyeg, hogy ez nem lassan lesz igy. Az elvtarsak mar regota kitekertek a valosagot, minden pozitiv dolognak ma a negativ ellentetje szamit pozitivnak. Legalabbis az elvtarsaknak. Es ez a szemet dol a nyugati mediakbol, filmekbol, ezt tanuljak a fiatalok az itteni iskolakban… stb. Ezek nem jobboldali termekek.

  • Szoros Gyuri
    2018 december 20
    12:49 de.
    Kedves Gyuri, az igyekezeted dicséretes, ám hatásosabb lenne a felvilágosító szándékod, ha először a bizalom felkeltése érdekében egy echte németre hivatkoznál, mert a jóltájékoztatott németek az EU által kolektive rebellisnek tartott magyarral szemben bizalmatlanok, ezért előbb rávezetésként inkább lelkesen ajánlgasd nekik a echte német -néhai- Udo Ulfkotte bestsellernek induló könyveit, különös tekintettel az ide illő „Megvásárolt ujságírok” címűt, ha még tudnak szerezni belőle, mert úgy tudom ezek nagy része -kényelmetlen, hivatkozásokkal megerősített igazságtartalma miatt- a fősodor igazságosztó máglyáján végezte!

  • Szoros Gyorgy
    2018 december 21
    12:38 de.

    Jó veled beszélgetni, végülis egyet mondunk. Ne legyen kettős mérce.
    ÉN annyira nem üdvözlöm azt, hogy akit elítélt a magyar kúria hírhamisításért azt kinevezik a közmédia vezérigazgatójának, és kormányzati támogatással (évi közel 90 milliárd közpénzből) hazudhat tovább a nap minden egyes percében. Szerintem itt van a probléma, és ha ebben egyetértünk, hogy ez nem jó – hiszen magyarként magyar ügyekkel foglalkozzunk elsősorban – akkor rátérhetünk, arra, hogy a nyugati és amerikai média mit és miért tesz. (de addig kijjaafasztérdekel amikor az orrunk előtt hazudik a MI közmédiánk a többi kormányközeli nem közmédiával karöltve utasításra).

    Tudomásom szerint Havas nem kapott díjat az új 2010 óta rendszert váltó maffiakormánytól, amely kormány nem tévesztendő össze a korábbi Orbán-kormánnyal amely, egy teljesen más ideológiát és még nyugati demokratikus értékeket vallott. 2010-től viszont rendszerváltás történt, a legelemibb társadalom működését szabályozó alapelvek – értsd alkotmány – átírásával, az ideológiai irányvonal teljes megfordításáig. Tehát a kérdésedre, nem nem Havasra Gondoltam, hanem mindenki másra, köztük a legemlékezetesebb Bayer lovagkeresztes Zsolt – aki miatt 111 másik lovagkeresztes visszaadta a sajátját, vagy Szaniszló Ferenc -de nem csak sajtósokra, hanem úgy mindenkire gondoltam aki díjat kapott. Úgy amitől korábban elélveztél volna a bevallásod szerint, csak a dokid kigyógyított. 🙂

    „Gondolom, hogy a masodik szo itt “ugy” akart lenni. Ebben egyet is ertunk, csak az a baj, hogy szerinted a jobboldali sajto/media hazudik (mar ahol van ilyen) es a meleg, elvtarsias media mondja az igazat. En viszont az ellenkezojeben hiszek, tehat ezen kar ragodnunk.”

    Én nem mondtam egy szóval sem, hogy a másik oldal nem hazudik. A másik oldalt is leszarom, én magyar állampolgárként elvárom, hogy SENKI se hazudjon, hanem szolgáljon engem és minden magyar honfitársamat a média a valós és főként kiegyensúlyozott hírek közlésével a politikusok a munkájukkal! Az a baj látod, hogy kétfelé osztásban hiszel, hiszen Te is most engem átraksz, beskatulyázol a másik oldalra, csupán azért mert szót emelek, holott ahogy mondom leszarom mind a két oldalt, én nem vagyok olyan mint egy focidrukker, hogy bálványozzak egy pártot. Ők nyalják ki a fenekemet, hiszen FELKÉRTÜK mi emberek őket arra, hogy szolgáljanak, ne arra, hogy propaganda mód meghülyítsék az országot és ezt a kettéosztottságot folyamatosan ezzel a gyűlölettel fenntartsák. Ez az „oszd meg és uralkodj el”, ezzel le kellene számolni! Neked is, hiszen ha engem beskatulyáztál egy akár milyen másik oldalra, akkor gondolom másokat is így mérsz és teszel ide – vagy oda, azaz alkalmazod a megosztást. Szerintem ezt fel kell számolni és párbeszédet kezdeni úgy ahogy én most veled, Te meg velem beszélgetsz. Nem szabad fanatikusan rajongani semelyikért sem, sem bal ,sem jobb, sem liberális sem semmilyen politikusokért, vezetőkért mert eszköznek fognak használni.

    Köszi, hogy jöttél és igen, a vicc és a nevetés jó dolog! Jobb mint a „kurvaanyázás, bödösszsidózás, és a másik oldalon meg a hülyenácizás stb. Tényleg köszi a diskurzust.