Az Orbán Lapjáról Kitiltottak Társasága

2018 december 19 7:48 de.24 hozzászólás

Thomas Grawellivel az élen az Orbán Lapjáról Kitiltottak Társasága anarchista oldalát csaknem félezer ismerősöm kedveli. A kezdet kezdetén nekem is tetszett, de rövid idő alatt felismertem, hogy valami nem stimmel abban, amit publikál. Később ollózottaknak és túlzóknak, majd hamisaknak is tartottam a közleményeit, amiért őrizkedtem megosztani őket. De csak mostanában jöttem rá, hogy a „minden gondolkodó ellenzékit” szívesen fogadó oldal készítői célirányosan hamisítanak.

És hogy a céljuk az ellenzéki erőket nem pusztán megosztani, hanem hitelteleníteni.

Egy aljas bandával van dolgunk, kedves ismerőseim!

Az OLKT rendre hazudik.

És az a gyanúm, hogy az Orbán Lapjáról Kitiltottak Társaságát Orbánék hozták létre.

Egyetlen példával érzékeltethetem, hogy a gyanúm megalapozott. Az Orbán véleménye a betegekről, elesettekről, bajbajutottakról, nyugdíjasokról, diákokról című, idén novemberben közzé tett OLKT-publikáció filmen elevenít fel egy rettenetes, hátborzongatóan meghökkentő részletet az ő 2014. október 1-jén, az Idősügyi Tanács ülésén elhangzott beszédéből: „Ez úgy fest, hogy az a közösség, amely biológiailag, fizi-fizikai értelemben nem képes saját magát fönntartani, nem is méltó arra, hogy létezzen.”

Erről a nehezen forgó nyelvvel előadott, nyelvbotlásos mondatról pedig okkal állítható – és az OLKT állítja is –, hogy Hitler pont ilyen elveket vallott, aki „el is gázosított 6 millió embert”. És megkérdezhető: „Ez vár ránk is, ha hatalomra segítjük Orbánt és maffiabandáját miután már nem lesz mit ellopniuk és a magyar népet nyomorba döntötték? Jobb a halott magyar mint az éhes, vagy beteg? Miféle világnézet ez?” És kijelenthető: „Ez nem konzervatív… ez NÁCI.”
Csakhogy az internet korában egyetlen perc alatt kideríthető, hogy hamis az interpretáció.

Orbán ugyanis nem a véleményét közölte, hanem rossz válaszként hozta szóba ezt az álláspontot, miközben annak elhitetésére törekedett, hogy a kormány megőrzi a nyugdíjak értékét.

Beszédében kényes kérdésként említette, „amit az európai politikai gondolkodást béklyóba szorító politikai korrektség nem enged kellő kendőzetlenséggel tárgyalni. Ez pedig a demográfiai probléma. Én – mondta – szoktam érinteni ezt a kérdést az Európai Unióban, és nyugodtan mondhatom, hogy utána az ördögűzés szokásos módszereivel próbálják eloszlatni azokat a gondolatfelhőket, amiket ott magam mögött hagytam. Az első dolog, amivel szembe kell néznünk – ez könyörtelenül hangzik, de jobb, ha szembenézünk vele, mintha hátulról csap majd le ránk –, ez úgy fest, hogy az a közösség, amely biológiailag, fizikai értelemben nem képes saját magát fönntartani, nem is méltó arra, hogy létezzen. Ugyanis a létezés nem egy természetes dolog, hanem valami olyasmi, amiért tenni kell. Az európai kontinensen nagy bajban vagyunk, hiszen jól láthatóan még biológiai értelemben, most nem beszélek kultúráról, erkölcsről, gazdaságról, erről mind nem beszéltem, hanem egész egyszerűen csak a számosság, a biológiai számosság értelmében sem vagyunk képesek magunkat fönntartani. Ebbe persze senki sem akar beletörődni, és valamilyen megoldást keres erre a kérdésre, és Európában ma szinte nehéz ezt így kimondani, de többségben vannak a rossz válaszok. A jó válasz ugyanis nyilvánvalóan a fiatalok bátorítása, a családtámogatási rendszer, azt hiszem, vannak itt ennek a kérdésnek szakértői, akik el tudják nekünk mondani, hogy azt hogyan lehetne jobban csinálni, mint ahogy ma Európa számos országa, sőt köztük Magyarország is csinálja.”

És a fenti – számos más okból kritizálható – okfejtést az alábbi mondattal vezette be:

„Valóban úgy fest a dolog, hogy nekünk is meg kell próbálnunk az idősekre úgy tekinteni, mint társadalmi erőforrásra, és nem úgy, mint teherre.”

Egy minden gondolkodó ellenzékit szívesen fogadó oldal semmiképpen nem hamisíthat.

Mert így éppenséggel az ellenzéknek árt.

Ezzel szemben a fenti bevezető mondat előadóját felelősségre vonhatja például amiatt, amiért csupán próbálkozni szándékozik az időseket nem tehernek, hanem társadalmi erőforrásnak tekinteni, és eszébe se jut ezt az erőforrást értékesíteni.

Aczél Gábor

24 hozzászólás

  • Én is gyanakodtam. Ma délben történt valami a facebookkal. Nem tudom, hogy az én gépem őrült-e meg, vagy többeknél is előfordult? Száz körüli ismerősnek jelölés érkezett olyanoktól is, akiknek a neve sem volt ismerős pl. ettől a Thomas Gravellitől is. Nekem az az elvem, hogy csak olyanokat jelölök-fogadok ismerősnek, akik engem is ismernek. Nem ismerősöm CsányiSándor sem, pedig dolgoztam a cégénél, de nem hinném, hogy neki derengene, ki vagyok.

  • Legalabb „talalom” soraira.
    A cikkel kapcso;atban, fikent a cikkel kozolt PM irodaja altal kiadott lapon, ahol a PM „oregekhez” cimzett sorait kozolte.

    En nem vgayok, s SOHA nem erintettem a Facebookot, de megis ,neha kapm a reklamszaru propagandaikat.
    Higy , allitolag XYZ, stb. stb.- uzenetei var ream.
    Meg hogy ABC, stb-nek tetszettem, stb.

    Az mind csak „hirdeteseik” osztokelik az illetoket gyakrabban es tobben hasznalni a facebooko-t.

    PS. SOHA nem erintettem, s egy tiz-labbas ruddal sem tennem meg ha fizetnenek sem.
    Csupan mert fel-billio egyen szemelyi adatait jogtalanul hasznaljak, sot arusitjak.

    Itt a US-ban, evente milliok adatait nem csak hogy lopva, hanem hasznaljak is am a svihakok.
    Mert a Fecebook-on nyilvanossa tett adatokkal vannak akik bankszamlakat, meg hitel-kartyakat, sot meg all-nev-alatti hazassagok is tortennek.
    Kulonosen a nyugati vilagon,ahol azok nem ‘falusi libak’ am a svihakok, s igazi penzek utan mennek, gyakran nagyon sikeresen.
    Talan attol maguknak ottan nem kell aggodniuk?!

  • En nem tudom innen eldonteni ki hazudik, ki nem? Eros ketsegeim vannak, hogy a mai magyar uralkodo part EZT az elvet vallana, amit a fenti cikk javasol. Ugy latszik, mar nincs komolyabb vad , hogy alatamassza a mai kormany „naci” voltat! Sajnos en abban az idoben is eltem mar, de hal Isten a mai kormanyt en NEM latom hasonlonak!

  • Mellesleg, ma azert jottem erre a linnkre, hogy kellemes, bekes szep Karacsonyi unnepet kivanjak, a lap szerkeztojenek es minden egyes beironak!

  • Szoríttyák a nép tökeit erősen, több oldalról is…

  • A miniszter-elnoki „kabinett iroda” lapjan kozolt Orban beszedet az idossek tanacsanak osszzejovetelen, kattintottam es olvastam.
    Remolve tobben is tettek azt?!.

    De meg maga annak az „irodanak” a jelzese, ill. nevezese is a „rang-korsag” elmeinek nyujtja bizonyitekat.

    A PM kabinettje, nem egyenlo a PM hivtalanak mukodesevel.
    Az altala beosztott miniszteriumok felelos vezetoi alkotjak valojaban a „kabinet”-et.
    Na de hat erezze magat tiz labbal magasabbnak az altal !

    De beszedeben onmagat magasztlava, amit minden politikusok allandoan kovetnek.

    De Orban meg az Alaptorvenyeire is ugy hivatkozott megjegyzeseiben mint ha az valoban maga alatal lett folna fogatatva, mint az egyedulli szerkeztoje annak.

    Lattam a Brusszeli beszedet, a Sargentini vadak ellenit, az itteni TV hirekben. S olvastam annak magyarnyelvu szoveget is az eggyik magyar lapon.
    Azert irtam meg akkor is, hogy ha Orban valoban ugyved lenne, hat nem hinnem hogy meg egy falusi csirkefogo is oahajtana vedo-ugyvedenek a biro elott.
    Mert egyalatalan nem a torvenyszinti alapokon ellenezte azt a EP altali vadkakat.

    Na de ertheto, ahol nincsen valasztek, hat minden szavazo adja szavazatat arra akit vel a leg-kevesbe gonoszabbnak.
    Az u.n. „lesser evil”.(Az enyhebb satan.)

  • Figyelo
    2018 december 19
    11:38 de.

    Világosan értelmezhető véleményt fogalmazott meg kedves Figyelő. Amiből az olvasható, hogy mégis el tudta dönteni, hogy ki hazudik, ki nem, Ön szerint.

    Magam nevében köszönöm üdvözletét. Önnek és családjának is Boldog Karácsonyt kívánok!

  • A Hórusz szem mögött tevékenykedők elsődlegesen információs hatások alapon tevékenykednek és így van ez végig a nagy irányítási piramisban is.
    Úgy csinálják, hogy a megkívánt eredmények az összes hatás eredőjeként jönnek létre.
    Sok esetben egyértelműen látszik, hogy „minden oldalt” felsőbb szintekről ugyanazok vezénylik, irányítják.
    Azt kíméletlenül félre söprik ami nem fér bele az épp kialakítani, tartani kívánt összképbe.
    Már meglehetősen köztudott a polkonformitás.
    Igaz ez a polkonform (ál) ellenzéknél is.
    Érdemes mindent úgy értelmezni, hogy az egyes manőverekkel milyen hatást kívánnak elérni a célközönség(ek)ben.
    A vezetőségünk arcpirító szemétségeket csinál.
    Ezek egy részére pedig felháborodást fokozó propagandát csinálnak és demonstrációkat szerveznek.
    Mit akarhatnak ezzel is elérni?

  • Nagy Gyula
    2018 december 19
    1:59 du.
    Gyulám, te rejtélyesebb vagy mint Nostradamus! A Sziriuszról jöttél? Mennyi a kiküldetési pótlékod?

  • Nem okoz csalódást meghallgatása, érdemes, még Figyelőnek is:

    http://www.youtube.com/watch?v=3mot9ZamCpA

  • VALÓBAN – a facebookot nem nekünk találták ki élnyomóink!
    Ez egy karám, ahova összeterelnek(tek) bennük! és a reagálásom – kérlek ne töröld mert a valóság szabaddá tesz!

    SPARTAKUSSOK
    6 perce
    Műveletek
    László Kiss
    László Kiss
    1 másodperce
    2018…. Boldog Karácsonyt Mindenkinek! Megfoszthatnak bennünk a hittől és reménytől, mert az csak lehetőségünk de a szeretet mindig megmarad bennünk mert az érzés és nem lehetőség!
    „…A Hórusz szem mögött tevékenykedők elsődlegesen információs hatások alapon tevékenykednek és így van ez végig a nagy irányítási piramisban is.
    Úgy csinálják, hogy a megkívánt eredmények az összes hatás eredőjeként jönnek létre.
    Sok esetben egyértelműen látszik, hogy “minden oldalt” felsőbb szintekről ugyanazok vezénylik, irányítják.
    Azt kíméletlenül félre söprik ami nem fér bele az épp kialakítani, tartani kívánt összképbe.
    Már meglehetősen köztudott a polkonformitás.
    Igaz ez a polkonform (ál) ellenzéknél is.
    Érdemes mindent úgy értelmezni, hogy az egyes manőverekkel milyen hatást kívánnak elérni a célközönség(ek)ben.
    A vezetőségünk arcpirító szemétségeket csinál.
    Ezek egy részére pedig felháborodást fokozó propagandát csinálnak és demonstrációkat szerveznek.
    Mit akarhatnak ezzel is elérni?…”

    A REMÉNY A LEGNAGYOBB SZERENCSÉTLENSÉG, MERT ELNYÚJTJA A SZENVEDÉST!
    Amikor meghallottam ezt az üzenetet – elgondolkodtam rajta, és eszembe jutott a hit és a hármas őszintének hallatszó hit – remény és szeretet, együttese, én is ezt írtam – vezéreljen bennettek….” üzentem régen – helytelenül!
    Ma 2018. december 20.-án amikor írom e sorokat jövök rá mind erre!
    „….“Ez úgy fest, hogy az a közösség, amely biológiailag, fizi-fizikai értelemben nem képes saját magát fönntartani, nem is méltó arra, hogy létezzen.”
    Golgota nem volna
    Ez a földi élet,
    Egy erő hatná át
    A nagy mindenséget.
    Nem volna más vallás,
    Nem volna csak ennyi:
    Imádni az Istent
    És egymást szeretni…
    Karácsonyi rege
    Ha valóra válna,
    Igazi boldogság
    Szállna a világra.
    https://www.szepi.hu/irodalom/vers/karvers/karv_010.h..

    https://www.youtube.com/watch?v=3mot9ZamCpA
    Igaza van Adynak egy legyen de ne zsidó ha nem magyar! Melyben nincs hit se remény csak a SZER….amely ETET! Az az éltet, hisz a teremtő minden teremtményéről egyformán gondoskodik és azt a gyűl és az ölet istene nem sajátíthatja ki! Írtam nektek, én aki nem szemita – vagyok,MAGYAR hogy a szemiták közül nem mindenki milliomos – milliárdos bankáros – akiket tudd, hogy a III.VH- sem a marhavagonok fogják – szállítani, mint az előzőkben sem abban menekültek el! ÉBREDJ NÉP – NEMZETEK FIAI LÁNYAI valóban a HÓRUSZ SZEME MINDENT LÁT – DE LÁTTAD TÉGED —–AMI SOHA SEM AZ AMINEK LÁTOD!

    Ady Endre:
    Karácsony – Harang csendül…
    I.
    Gyöngyi Szentesi Horváth
    Gyöngyi Szentesi Horváth
    2 éve
    Imádom Ady Endre verseit, de a Karácsonyi rege számomra a világ legszebb, legmeghatóbb szeretettet öntő sorai. Ami Szabó Gyulával összefogva az igazi csak. Köszönöm mert így bármikor újra és újra hallgatható. Boldog Karácsonyt Mindenkinek !!!

  • Auróra Boreálisz

    Drizari/2:37

    A vers nagyon szép és sokatmondó.
    A „zene” förtelmes, még giccsnek is rossz. Elrontja a többit. Ilyen, amikor egy senki belekontárkodik egy óriás, az igazi géniusz gondolataiba…
    Kár az eredeti műért.

    Hasonló az eset Wolf Péter Ave Maria-jához. Ott a „zeneszerző” az imát pofátlan egyszerűséggel oltotta bele Vivaldi Négy évszakjának a Tél tételébe ahelyett, hogy megmaradt volna Vuk bájos dalocskájánál, mert az legalább őszinte és mint kísérőzene, ettől népszerű még ma is…

    .

  • Auróra Boreálisz

    ˙

    A cikk magyarázatot ad Orbanisztán Királyság súlyos, és szándékolt válságára is.

    Mert a Vezér itt idézett szavai lényegében nem is jelentenek mást, mint: HADD HULLJON A FÉRGESE !

    .

  • Auróra Boreálisz

    kiegészítés:

    Orbanisztán Királyság >egészségügyi< válságára és filozófiájára.

  • Auróra Boreálisz
    2018 december 20
    2:39 de
    Igazad van, de annyira hátborzongató ez vers és az előadó nem különben, hogy -a szerencsére halk- aláfestő zene silánysága fel sem tűnt.

  • Geyza
    2018 december 19
    11:44 de.
    Kedves-aranyos Gézukám : hát ezért ordítozol itt állandóan,mert a tieddel is azt csinálják,most már legalább tudja mindenki.
    ezért egy igazán nagyon nagy üdvözlettel aranyos-kedves Gézukámnak

  • Figyelo
    2018 december 19
    11:41 de.
    Boldog karácsonyt,kellemes ünnepeket,Boldog Új évet!
    Önnek sok kellemetlen hozzászólást kell kibírnia itt, Önt sokan nem értik meg! sok erőt egészséget , hogy kibírja egyesek jellemtelen megjegyzéseit.
    Tiszta Üdvözlettel

  • Kedves Peter, koszonom ! Viszont kivanom es szeretteinek is!

  • A kritiozaloknak! MIERT KELL ELRONTANI A szep habgulatot , GYORSAN egy lritikaval! Ez van ezt kell szeretni!

  • Elnezset! Hun Canada uzenetet csak most olvastam! Koszonom szepen, es viszont kivanom a jokivansagait!

  • Figyelo
    2018 december 20
    5:25 du.

    Köszönöm szépen, én is.

  • Drizari

    2018 december 19
    2:37 du.

    Koszonom, szep volt! Tovabbitottam csaladomnak es barataimnak!

  • Mindenkinek Boldog Karácsonyt kívánok. Mindenkinek pont olyat, amilyet megérdemel.

  • Gabriel Karikas

    Mindenkinek Boldog Karácsonyt

    Valamikor a békesség ünnepét jelentette ….

    Úgyhogy én békességet kívánok mindenkinek