Nem tetszik a rendszer

2018 december 23 8:34 de.27 hozzászólás

„Nem tetszik, nem tetszik, nem tetszik a rendszer” – ezt énekelte több tízezer ember hét évvel ezelőtt a budapesti Szabad sajtó úton. Szijjártó Péter, akkor még a miniszterelnök szóvivőjeként, sietett hülyét csinálni magából, mert egy riporteri kérdésre azt válaszolta: nekik sem tetszik a rendszer, ezért akarják megváltoztatni.

És tényleg megváltoztatták, de az a rendszer, amit e változtatás során létrehoztak, vagyis, amiben most élünk, még kevésbé tetszik, mint az, ami ellen már 2011-ben is tiltakoztunk.

A kormány most megint játssza a hülyét, és azt igyekszik kommunikálni, hogy a tüntetők nem rendes magyar emberek. Ha azok lennének, a seggüket a földhöz verdesnék, úgy örülnének annak, hogy ilyen jó és igazságos, a nemzet érdekét mindig szem előtt tartó kormányunk van. Egy olyan kormány, amelyik gondoskodik mindenkiről, aki jó, annak megsimogatja a buksiját, aki rossz, annak összevonja a szemöldökét.

És nemcsak a kormány tudja mindig, hogy mi a jó, és hogy mi az, ami nem. Áder János köztársasági elnök, aki – mint állítja, gondos mérlegelés után – aláírta a rabszolgatörvényt, szintén mindig tudja, mit kell tennie. Ő maga mondta ezt, még első elnöki beiktatása után. Hogy száz jó törvényből százat aláír, száz rosszból százat visszaküld. Arról pedig tényleg nem ő tehet, hogy a Fidesz szinte csupa jó törvényt tol elé, így aztán az államfő nem is tehet mást, mint hogy ígéretének megfelelően aláírja azokat.

Nem rendes emberek tehát, akik e nagyszerű kormány ellen tüntetnek. Pénteken este is Soros György pénzén felheccelt tömeg vonult a Sándor palota elé. Idegen érdekből tették mindezt, mert a magyar érdek az, hogy minden maradjon, úgy, ahogy van. Hogy Orbán és társai a jogállamnak még e csekély maradékát is lebontsák, és sóval hintsék be a helyét. Hogy a miniszterelnök még többet utazhasson magánrepülőgépen, Mészáros és Garancsi urak tovább vagyonosodhassanak, a miniszterelnök saját lábon álló veje pedig még a mostaninál is nagyobb lábon állhasson.

Ez a magyar érdek, legalábbis a kormány szerint, és aki ez ellen szól, az idegen érdekeket képvisel, mert Soros és a nemzetközi tőke ügynöke. Vagyis, megérkeztünk az ötvenes évekbe, akkoriban volt divat a nemzetközi imperializmus mesterkedéseit okolni azért, ha nem volt kenyér, hús, és úgy általában, semmiből sem volt elegendő. Akkor mondta a Buci Gyurinak becézett Marosán György az elégedetlen munkásoknak, hogy nem a zsemle kicsi, hanem a pofátok nagy.

Megérkeztünk az ötvenes évekbe, ahol nem a kórházi ellátás rossz, nem a fizetés kevés, hanem a külföldről heccelt tömeg nem érti meg, hogy ez a kormány a létező kormányok legjobbika. Aki nem hiszi, annak utánajárnak.

Föld S. Péter

27 hozzászólás

  • Kövér László szerint a tüntetők és a politikai ellenzék „neobolsevista csőcselék.”

    Ellenvélemény? (ez csakis neobolsevista lehet)

  • És éppen most olvastam a Face-n, hogy túl sokat járunk orvoshoz… Hát tényleg. Orvos nélkül is szép tapintatosan megdögölhetünk, nem okozva az egészségügynek problémát… Kellőképpen szégyellem is magam, mert épp a minap írta fel a doktornő a havi gyógyszeremet. Kicsit több, mint húszezer vót…

  • Almási Alma !

    „Időnként elmegyek az orvoshoz, és megvizsgáltatom vele magam, mert az orvos is élni akar. Aztán elmegyek a gyógyszertárba, és kiváltom az orvosságot, mert a patikus is élni akar. Aztán a gyógyszert a csatornába öntöm – mert én is élni akarok.” (Mark Twain)

  • lenne egy igen szerény javaslatom!.
    a cikkben említett köztörvényes bűnözőknek, majd a megfelelő időben, kihasználva az általuk létrehozott csodálatosan nagyszerű kórházi körülményeket, és élva a soha vissza nem térő lehetőséggel, a természet adta két lábuk mellé egy harmadik láb műtéti úton történő „felszerelését” eszközölném.
    .
    DE
    .
    ezen új láb
    .
    LEGYEN KACSALÁB!
    .
    azon aztán majd foroghatnak, s a forgásukat megkönnyítendő, a használaton kívüli természetadta két láb, mint felesleges kolonc, az új láb felszerelésekor leszerelhető!
    .
    természetesen a családok évére tekintettel, illetve a ner béli nők helyzetének megerősítése miatt a csuti geci lányának saját lábait is egy
    .
    KACSALÁBRA KELLENE CSERÉLNI!
    .
    a férfiakéhoz hasonló fel, illetve leszerelési metódus alkalmazásával!
    aztán ő is pöröghet az új, csodálatos saját kacsalábán!
    .
    .
    abramovics voltam, s vagyok

  • Almási Alma

    „…épp a minap írta fel a doktornő a havi gyógyszeremet. Kicsit több, mint húszezer vót…”

    Kicsit (nagyon) soknak tűnik a havi húszezer, ennyi pénzért az örök ifjúság csodaszerét is megvásárolhatja tb-re-:)

  • abramovics

    Nem az a baj ha valaki buta, hanem ha azt még reklámozza is!( falfirka)

  • Új jelszó is született, Á La Hadházy Ákos :

    Hát egy nagy
    „LÓFASZT”
    DDDDDDDDDDDDDDD

    (Chris, ha gondolod húzd ki ))))

  • Geyza
    2018 december 23
    3:26 du.

    Igen, de az úgy van, hogy:

    „A lónak a faszát!”

    xd.

  • A magyarok, Imadnak orvoshoz jarmi! Ez a tunet ,minden politikai korban jelen volt, miota csak tudom. Nekem is mar mutattak a sok gyogyszert egyesek! Ez vissza megy nagyon regre, majdnem minden politikai korra!

  • Hun Canada :
    Valóban ))))))))))
    Mindenesetre visszhangzott tőle a placc )))

  • Figyelo
    2018 december 23
    4:28 du.

    Nátha ellen egyen kását
    Bánat ellen egyen kását
    Minden ellen egyen kását
    Nem használ, de nem is árt e gyóógyszer..

    /Hofi/

  • lelszi
    2018 december 23
    2:08 du.
    Nem buta, ezzel ne vádold, csak simán alamuszi rasszista provokátor!
    Dicsérni kell, mert az a probálkozásai eredménytelenségét igazolja! Ezért: hajrá Drága Abramovics Haver!

  • abramovics
    2018 december 23
    12:48 du.
    Gondolom kipróbáltad tenmagadon ezért mered ilyen nagyon javasolni másoknak.
    kellemes ünnepeket üdvözletével.

  • HunCanada
    2018 december 23
    4:17 du.

    Vagy ahogy kedvenc decibel hazzafyaink mondanák:

    Magyar s..be magya lo—t

  • Figyelö szerint nem a tönkretett EÜ miatt a rendszer a hibás, hanem a rohadék betegek, mert szeretnek orvoshoz járni és drága gyogyszereket zabálni!
    A rohadékok! Bezzeg én, azt sem tudom, h ki az orvosom, mert a korábbi, v 3-5 éve nyugdijas lett. Hát, a gyogyszertárak sem élnek meg belölem, 2-3 év alatt fogy el talán egy doboz fejfájáscsillapito. Az is a legolcsobb, kb. 3-400,-os
    De adozonak is utál orbán, mert nem kvzom, nem cigizem, nem iszom. Legfeljebb társaságban 2-3 havonta.

  • Auróra Boreálisz

    Geyza! 3:26

    (Húzd ki Chris, ha gondolod…)

    Ugyanmá Geyzuka! Tudhatnád, hogy nem kű aztat kihúzni, kibújik az

    magától is… 😀

  • Abramovics
    12:48

    A KACSALÁB csak februártól lesz esedékes, tudniillik pávatáncos CSUTI KANÁSZ állítólag akkor költözik föl

    „jó budvár magas tornyába”,*

    s akkorra annak Várnak is kijár végre egy KACSALÁB, hadd forogjon rajta, hisz eddig csak azt hallhatta minden bölcstől a sötét kondás, hogy

    „hülye vagy te, csak nem forogsz”.

    Mostantól fogva viszont, már boldogan foroghat, és mint

    „érckakas, csikoroghat”

    is odafönn a vár fokán kedvére élesebben, mint ahogy ezt eddig is tette, hisz újra közel’g egy újabb választás trükkös éve…

    .

    .

    * Arany János: V.László (1853.)

  • tóth péter
    2018 december 24
    4:59 de.

    „….tenmagadon..”

    Te idióta DDDDDDDDDDDDDDD

  • Kiss Ferenc!

    Szerintem Alma a havi 20 ezerrel nagyon is „karcsún megússza” a havi gyógyszerszámláját!Ez csak annak tűnik soknak (sőt nagyon soknak)aki ilyet nem látott, tapasztalt a saját környezetében, netán maga még(!)egyelőre nem szorul állandó gyógyszerezésre! Csak szólok, hogy a „magyarok” jó része, egy bizonyos kor után szinte kivétel nélkül valamiféle vérnyomás problémával küzd, melyet nyilván nem eseti kezelésként, hanem folyamatos, beállított gyógyszerezéssel kompenzálnak – van aki többfélét is szed mert csak így hatékony és mert a szívritmusra is hatni kell! Nem beszélve az állandó,különböző szívbetegségekre szedett gyógyszerekről, mely szintén a lakosság jelentős részét érintik! Rajtuk kívül vannak a „cukrosok” – az elsődleges vagy a másodlagos, ami a magas vérnyomás, veseproblémák, és a helytelen táplálkozás (esetleg öröklött hajlam) következtében fellépő, többnyire visszafordíthatatlan cukorbetegség, egyik a másiknak függvénye. A mozgásszervi problémák okán szedett ízületi tabletták, injekciók ill.kenőcsök stb megint csak rendszeresen terhelik a havi gyógyszerszámlát. És ez még csak három, szinte már népbetegségnek számító alapbetegségekre szedett gyógyszerféleségek, de még nem beszéltünk a gyomor és emésztőszervi, bélbántalmakra szedett kemikáliákról, a rákos betegek gyógyszereiről, táplálékkiegészítőjéről, melynek gyakorisága sajnos már rég nem elenyésző számú. Természetesen a menet közben előforduló gyulladásos megbetegedéseket, légzőszervi, hurutos, allergiás megbetegedéseket nem is számolom (az utóbbi időszakonként rendre fellépő) tekintve, hogy az nem a havi rendszeres gyógyszerszámlához tartozik, de ha jelentkezik, az egyébként szokásos gyógyszerek mellé ugyanúgy fel kell íratni, ki kell váltani az antibiotikumokat is, és akkor az a havi gyógyszerszámla már rég nem 20 ezer! És mi a helyzet pl az A,C,D vitaminokkal, a magnézium és kalcium pótlásokkal, mely ugyan „luxusnak” tűnik, de köztudott, hogy a mindennapi táplálékaink közel sem tartalmaznak ezekből annyi hatóanyagot amennyire a szervezetünknek szüksége lenne, tehát alapból pótolni kell,ám fogyasztásuk attól függ kinek mit enged meg a pénztárcája! Sokan, akiknek mindezek indokoltak lennének, erre már nem is tudnak költeni, pedig hiányuk sok, később kialakuló vagy más meglévő betegségért felel. Ennek ellenére sem gondolom, hogy a rendszeres gyógyszerfogyasztás jellegzetesen „magyar betegség” lenne, hiszen az emberi szervezet a világ bármely pontján egyformán működik – a magyarok zöme viszont rosszul és egysíkúan táplálkozik, sok a túlsúlyos ember- ez pedig, bármennyire ellentmondásos, erősen anyagi kérdés, még akkor is ha esetleg Önnel együtt ezt számosan vitatnák! Az a gond, hogy a magyarok sokáig nem foglalkoznak az esetenként fellépő eü-i problémáikkal, úgy tűnik a megelőzés nálunk kissé utópisztikus – ennek azonban kézzel fogható okai vannak – amikor meg már megkerülhetetlen a gond, és nem lehet csak úgy a szőnyeg alá söpörni, többnyire rendszeres gyógyszerszedés, esetleg műtét válik szükségessé! Ebben (már mint a megelőzésben)valóban rosszabbul állhatunk Európában a többi országhoz viszonyítva, de mint írtam, ennek sajátos okai vannak, és egy külön írás tárgya lenne.

  • Figyelo A magyarok sem szeretnek jobban orvoshoz járni, mint más nemzet. Persze van néhány vénasszony, aki társaság hiányában jól „elvan” az orvosi rendelőben, de ez nem sűrű. A baj, hogy a magyar későn megy orvoshoz, és akkor várja a csodát. Nem változtat az életmódján (sokszor nem is tud), inkább gyógyszereket szed. A szűrések gyerekcipőben járnak, a szabályt megalkotják, csak paripa, pénz és fegyver nem jut rá. A propaganda elviszi azt a pár fillért amit áldoznak rá. A munkavédelem is az utolsók között van, a vállalatok magasan tesznek a munkavállaló egészségére. A gépesítés, munkavédelmi ruházat szinte nulla, minden izomerővel kell megoldani, ha véletlenül valami jó a munkavállalónak, az gyanús és változtatni kell rajta. Műszálas szemétben dolgoznak emberek mínuszban és pluszban. A Metróban felrobbant az akku műhely, olyan szikrát vetett a „munkaruházat”. A munkahelyi stressz is magas fokú, az „old meg akárhogy” nem használ az idegrendszernek. Az állandó anyagi gondok sem.
    Nagyon szereted leegyszerűsíteni a dolgokat, de sajnos ezek a leegyszerűsítések egyszerűen nem igazak.
    Hatvan év alatt azért változott a világ, lehet nem úgy van, ahogy Te egy gyerek szemével láttad?

  • Geyza
    2018 december 26
    11:37 de.
    Szóltál?
    Böffentést hallottam tenmagadtól!
    Sokat ihattál keverve!

  • tóth péter
    2018 december 27
    1:09 du.

    Mossad ki a füledet.

  • Figyelő !
    4.28

    Minden esetre, a magyar egészségügy 2010.óta, a „konzervatív”

    kurzus jegyében immár arra van kalibrálva, hogy

    HADD HULLJON A FÉRGESE, azzal már úgysincs több gond, se

    vesződség, na és persze kiadás* sem… Stadionokra kell inkább

    költeni, ott ugyanis regenerálódik még a beteg is. 😀

    .

    * A fidSS-kresztyéndemagóg rezsim már az elején hozta törvénybe azt, hogy pénz híján is mindenki maga, vagy a közvetlen rokona köteles sajátkezüleg gondoskodni a saját, v. hozzátartozója holtteste eltemetéséről: MAGYAROK ÁSÓRA, KAPÁRA ! ÁMEN !

  • Kenny
    2018 december 27
    9:25 de. Az orvoshoz jaras eigen regi szokasa a magyaroknak.Emlekszem ra, visszanyulik meg a rakosi korra’ DE itt is ismertem holgyeket akik imadnak orvoshoz jarni. Emlekszem Anyamra. Mondta is nekem az orvos, „kedvelem az Anyjat, mindig jol elbeszelget velem.

  • Or+bán666
    2018 december 25
    6:55 du.

  • Or+bán666
    2018 december 25
    6:55 du.

    A fentieket mikor mondtam?

  • Kenny, a magyarok, ha dolgoznak, nemigen engedik meg maguknak betegség esetén sem a betegállományt, mert táppénz esetén repülnek a munkahelyükről (az első 30 nap táppénzt a munkáltatónak kell kifizetnie, amit nem szívesen tesznek) arról nem is beszélve, hogy a táppénz a bejelentett bér 65 %-a, és a négy órás részmunkaidős bejelentésre járó táppénz még hideg vízre sem elég. Így inkább még lázas betegen is bejárnak dolgozni. Értelmetlen órákat tölteni az orvosi váróban emiatt. Az orvos kétszer is meggondolja, hogy szakrendelésre továbbutalja-e a beteget, mert a TB a fejére csap, plusz olyan hosszú előjegyzésre a várakozás a szakrendeléseken, hogy kétszer is meggyógyul a nyomorult beteg (vagy elpatkol) mire egyáltalán sorra kerülne. Marad tehát a magánorvos, ha nagy baj van, vagy az öngyógyítás sokszor kuruzsló módszerekkel.