Karmeliták: így alázkodunk mi

2019 január 7 11:25 de.57 hozzászólás

Felszentelték Orbán új irodáját. Önmagában egy uborkaszezonra való hír is lehetne, ha nem lenne meg a maga szimbolikája. A kereszténységre hivatkozó, de számos inkább embertelennek tekinthető törvénytől a felszentelést végzőig bezárólag. Az előbbi simán belefér az eddigi decibelkeresztény retorikába. De az utóbbi…

Mert az sem semmi, hogy találtak olyan szerzetest, aki egy decibelkeresztény miniszterelnök irodáját egyáltalán felszenteli. Függetlenül a saját rendjétől, annak külön küldetésétől. Ám számot vetve azzal, hogy a jelenlegi törvények, rendeletek közé nem egy olyan került, amelytől Pál, ha a Bibliában leírtaknak hinni lehet, hidegrázást kapna. Amúgy, a Biblia alapján az irodaszentelés, mint olyan is megcsúfolása a Szentírásnak. Ha figyelembe vesszük azt, amit Máté közvetít a nagyérdeműnek. Ami kifejezetten tiltja a hittel, imával való hivalkodást:
„5. És mikor imádkozol, ne légy olyan, mint a képmutatók, a kik a gyülekezetekben és az utczák szegeletein fenállva szeretnek imádkozni, hogy lássák őket az emberek. Bizony mondom néktek: elvették jutalmukat.
6. Te pedig a mikor imádkozol, menj be a te belső szobádba, és ajtódat bezárva, imádkozzál a te Atyádhoz, a ki titkon van; és a te Atyád, a ki titkon néz, megfizet néked nyilván.
7. És mikor imádkoztok, ne legyetek sok beszédűek, mint a pogányok, a kik azt gondolják, hogy az ő sok beszédükért hallgattatnak meg.”
(Mt. 6)

Ugyanakkor, ami a felszentelő kiválasztását illeti, mint említettem, szintén megérdemel pár gondolatot. Az az épület, amelyben kialakították az új irodát, egykor a Karmelita rendé volt. Tudom, nem Orbán vette el a szerzetesrendtől, és az épületben, II. Józsefnek köszönhetően, már régóta színház működött. Ami legalább a hazai kormánypárt kereszténységével is harmonizáló épülettörténeti mozzanat. Ettől függetlenül van azért némi pikantériája annak, hogy éppen egy karmelita szerzetes szentelte fel a miniszterelnöki irodát. Miként azt a miniszterelnök Facebook-oldalán is láthatjuk.

Az egyik olvasata a választásnak az a nyilvánvaló üzenet, hogy a rend ezzel a gesztussal végleg lemond az épületről. Egyben, és ez már egy másik üzenetkör, van benne egy ugyanolyan gesztus, mint a nem mindig barátságos TSz-szervezéseknek. Pontosabban annak, amikor az egyéni gazda elvett földjén „megengedték”, hogy a gazda, immár TSz-tagként, dolgozhasson. Majd az esedékes gyűléseken meg is tapsolja a kialakult helyzetet. Amiben nyilvánvalóan volt egy, az érintettet folyamatosan megalázó gesztus. Ez a jelen esetben akkor is igaz, ha a szerzetes nyilvánvalóan nem tehet erről. Akkor sem, ha a rend vezetése, egy alányaló gesztussal maga tapsoltatja meg vele a regnáló hatalmat. Amolyan díszkatolikusként, erdőpéteresen.

57 hozzászólás

  • jó minőségű tölgyfát a miniszterelnöknek… de magasabbat és ahová a kötél is elfér

    a többi Piroska és a farkas meséje a 7 hupikék törpikékkel

    hahahahahaha

    majd ha lógva lengi a dalt na akkor majd odafigyelek

  • és ahogy elnézem egy normális háromszögletü csomót sem képes csak úgy trehányan a zászlovak előtt, pedig alattuk is lehetne amint lertakarják a…t

  • Tüske Zsófia

    „csuhások térdre, imához!”

  • Változatlanul állítom: az ország első szolgájának a Várhegyre költözése erős szimbólikus gesztus, amiben mindenféle megszentségelés, meg kivagyi pompáskodás csak körítés. A kormányzati kommunikáció fedőnevű „vakulj paraszt” akció keretében.
    Az igazi, a torkunkon lenyomandó bűzös mócsing a virágalakúra vágott zöldségek alatt rejtőzik, immár karmelita szósszal is nyakon öntve. (Ahogy én ennek a természetét ismerem, fog itt még az ajtófélfákra mezuzát is szögelni valamely gyülekezet.)
    A gesztus ezt üzeni – mindenkinek, a rá szavazóknak is: Ti csak zörömböljetek ott, a pesti parton abban a nagy házban, az hozzám nem ér föl.
    Kevésbé patetikusan: Lesz@rom Magyarországot, a benne lakókkal együtt. ÉNÉNÉN vagyok az első, sőt felső!

  • Hinni hiszek, de nem ezeknek. Ezért van az én keresztlevelembe beírva: vallása rom.kat., ami romlott katolikust jelent.

  • – A költözést azért kellett mielőbb meglépni hogy a törvényhozói és a végrehajtói hatalom, ily módon is szét váljon.
    – Ettől kezdve a mindenkori miniszterelnöki dolgozószoba is a puritanizmus szellemében lett felszentelve.
    – A kormányfő személyes irodája két egykori szerzetes szobájából lett kialakítva.
    Orbán Viktor dolgozószobáját puritán, fehér falak, egyszerű, sötét hajópadló, egyszerű kialakítású, letisztult vonalvezetésű fabútorok jellemzik.
    – Mindezek a körülmények már egyértelműen cáfolják azt a nevetséges álhírt, miszerint négymilliárd forintba került volna a kormányfő szobája.
    – Az új kormányzati épületben lévő szőnyegek sem kerültek egyetlen forintba sem, mivel a magyar állam azokat nem megvette, hanem az Iparművészeti Múzeum török szőnyeggyűjteményéből kölcsönözte ki.

  • „Kármelitákkal a Kármelitában.”

    Kár, nagy kár, hogy még a karmelita kolostor és rend nevét sem sikerült hibátlanul leírni. Írás, olvasás elégtelen.

  • slapaj Te mindenkit hülyének nézel?

  • Gabriel Karikas

    ez a kis slapi („diler” magyarul mai szóval) most az adagját a kormány-körökböl kapja, hogy ennyire festi itt a Keresztapát?

  • Gabriel Karikas

    utas
    2019 január 7
    5:34 du

    Nagyokos tojás, ma estére kiélvezted magad?
    Mer’ mintha a karmelita az magyar szó lenne …

    Itt van az „eredeti” nevük – most nyeld le a kanalad:

    „Eremitarum Beatissimae Virginis Mariae de Monte Carmelo”

    Ugye a Karmel-hegy az valami zsidó hely, nem? Tehát helyesen héberül, vagy arámiul, vagy jebeziusul kellene mégiscsak írni, vagy nem?

    Elég nagyszerű gyerekkorod lehetett, hogy ilyenekért kergettek az asztal-körül…
    De sebaj, most eljött a Te-időd, bemutathatod a világ előtt, hogy nem volt hiábavaló a sok-szenvedés, hogy megtanuld hogy hogyan írják „helyesen”

    Te kis tipikus elszállt „magyar”
    Aki ilyenek dolgokat talál fel a mások el-, és megítélésére.
    Bemutattad, hogy mennyire stupid vagy, stupidabb mint az akit megítélsz.
    Akinek a tudása annyira terjed ki a világra, – „hogy vagyok én, meg van a világ..”
    Azért mondta Jézus, hogy ne ítélj, hogy ne ítéltess!

    Milyen jelentősége volt a megszólalásodnak???

    Nem ezért tipikusan gazember Orbán, hanem azért mert lop!
    Mert korrupt, mert hazaáruló!

  • Slapaj,

    Butaságokat írsz.
    A miniszterelnökség költözésének szerintem egyetlen oka van.
    A Várhegyről könnyebb helikopterrel menekíteni (A Karmelita előtti téren le tud szállni), miközben a szűk utcák gátolják/lassítják a jelentősebb tömeg-hullám kialakulását.

    A sok rizsa csak körítés. A valós ok inkább stratégiai szerintem. Meg egy szociopata, felelősségpánikos hatalmaskodóé.

  • slapaj
    2019 január 7
    5:06 du.

    Ezzel az ócska dumával elmész te a ….

  • utas
    2019 január 7
    5:34 du.

    TE msot nyletnaárkodni jrász ide vgy ciekekkt olsavni ?

  • Slapaj!
    2019 január 7
    5:06 du.

    – A költözést azért kellett mielőbb meglépni hogy a törvényhozói és a végrehajtói hatalom, ily módon is szét váljon.
    – Ettől kezdve a mindenkori miniszterelnöki dolgozószoba is a puritanizmus szellemében lett felszentelve.

    —————————

    A törvényhozói és a végrehajtói hatalom ezek szerint eddig nem vált szét, és ezt te így egy az egyben le is írod? 9 éves országlásuk alatt ez senki illetékesnek nem tűnt fel? De, majd most, hogy X kilométerrel arrébb, ill. feljebb költözött a végrehajtói hatalom, most majd megvalósul ez az alapvetés is? Ehhez kellett 4 milliárdért dogozószoba? A világ összes országában ahol nincs vár, ahova felköltözhetne méreg drága pénzen az ország első szolgája, ott a -logikád szerint – összevissza kavarják a dolgokat, de majd mi magyarok most megmutatjuk, hogy mi fán terem a „köztársasági szellem”? A pofátlan urizálásotok és a vérlázító közpénzszórásotok épp attól (is) olyan visszatetsző, hogy aljas és hazug módon még csak fel sem vállaljátok és mindenféle bárgyú elméletet gyártotok hozzá! De ettől még nem lesz hiteles, max. a Boda mértékegységű IQ-val rendelkező elmehunytak nyalják be, nekik meg tök mindegy mit mondtok, akár egy szót sem kell szólnotok, ők mindenhez tapsikolnak! Fehéren feketén megírták több fórumon,(ezt még a kormánymédia sem cáfolta)hogy a költözés, ill. az építkezés, berendezés stb mennyibe kerül nekünk, adófizető állampolgároknak, akkor te most mit beszélsz zöldségeket? Már ennyire szétcsúszott nálatok a kommunikációs összhang, hogy összevissza beszéltek? Ha a „puritán fehér falak meg a hajópadló” nem került ennyibe, akkor mégis mire költöttétek a 4 milliárdot, ill. ha ennyit vallott be a minielnökség, akkor az akár a duplája is lehet – eddigi tapasztalataink alapján ez feltételezhető! Ennek a szerencsétlen, eddig mindent eltűrő népnek azt adtok be amit akartok,kezdve a miniszterelnök által elfogyasztott 300 forintos vagdalttól a nem „került semmibe, csak béreljük a muzeális értékű szőnyegeket” c. rigmusig – de szerinted ez meddig mehet így? Nagy szarban lehettek, ha már egy külföldre szakadt, anyagiakban nem érdekelt hazánkfiának kell védelmébe venni a védhetetlent? Mert neked aztán tényleg semmibe nem kerül ocsmány hazugságokat irkálni,nem a te pénzed bánja, azt pedig, hogy a dolgok valójában hogy működnek, neked a kis kanadai ösztöndíjasnak pláne mindegy! Azt írod amire a „megrendelés” szól – aztán majd ha változik a retorika, megint mást írsz! Ezzel az egy hsz-dal teljesítetted az egész éves mocskos megbízatásodat, akár szabadságra is mehetsz, feltéve, ha engednek a mecénásaid!

    Igaza van Kennynek, te tényleg hülyének nézel mindenkit – vajon mennyiért korpás a hajad?

  • Aurora Boreálisz

    A cikk szerint és valóban is, „II.Józsefnek köszöhetően már rég színház müködött benne…”
    A közelebbi múltban (1970-es és nyolcvanas évek) a Nemzeti Színház afféle kamara színháza a Várszínház kitűnőbbnél kitűnőbb korabeli darabokat adott itt. Majd a Nemzeti Táncszínház kapta meg az épületet, amelynek haladó hagyományait Orrban, a szenvedélyes pávatáncos folytathatja a talán mégis meghagyott(?) műemléki színházteremben a Fölszaaaallott a „paaava variációk” szakadatlan előadásával, illetve ennek továbbfejlesztett paaaavatánc-variációk sajátosan egyéni bemutatóival valahogy így

    „Fölszaaalott a Paaaava a Budaji Vaaaarba, (Ja !)*
    Sok szegénylegénynek szomorúságára.”

    Setét bunkó Paaaava napszédítő tollad (Ja !)
    Hírrel hírdesse; hogy másképpen lesz holnap!

    Másképpen lesz holnap, másképpen lesz végre, (Ja !)
    Új ezrek, új nagyok jeleznek a népnek…

    Új szelek nyögetik az ő s m a g y a r fákat, (Ja !)
    Várjuk, már várjuk az új magyar csodákat.

    Vagy bolondok vagyunk s elveszünk egy szálig (Ja !)
    Vagy ez a mi hitünk valósággá válik.

    Vagy láng csap az ódon, vad Budavárra, (Ja !)
    Vagy itt ül a lelkünk tovább leigázva.

    .

    * A budavári Táncházhoz méltó és stílushű „Ja !” szócska, a dunántúli [Fölcsúttti] csujjogatós stílusvariáció hangulatát hivatott fokozni… 😀

    .

    Ui:

    Mindezért Ady Endre szellemének szíves elnését kérve, csak az nyugtat meg, hogy Ő Orrban égbekiáltó Vár- m o n o m á n i á j á t . biztosan sokkal vadabb szavakkal illette volna, mint én. 🙂

  • Mint máshol írtam, manapság nagy „divat” a házszentelő, terményszentelő és ezek szerint az irodaszentelő is.:) Azért írok divatot, mert ugye nem mindenki meggyőződésből csinálja. Pl. mert nagy kommunista volt az előző rendszerben, ma meg ott tolakodik az első sorban a misén.

    Az én családom egyik része akkor is járt templomba, mikor ez nem volt divat. Manapság talán ez előny társadalmilag, de a rájuk jellemző bigott katolikusságban nem látok semmi előnyt lelki szinten. Az ilyen ember másnak a szemében keresi a szálkát, miközben a magáéban ott a gerenda.
    Családom másik része a szocializmus híve volt, és ők a rendszerváltás után se lettek melldöngető keresztények. Sajnos ebben az is benne van, hogy nehezen szembesülnek a kommunizmus hibáival, hátrányaival. Egyébként tiszteletreméltónak tartom, ha valaki kitart a világnézete mellett, akármi is az.
    Sokkal kártékonyabbnak tartom azt, aki a szocializmusban a vallást butaságnak, fölöslegesnek hirdette, ma meg nagy hangon kommunistázik.

  • Slapaj 5.06!

    Azért ne gondold, hogy itt is olyan hülye olvasók vannak, mint általában a FidSS Média Birodalom falusi olvasóköreiben, akik képesek még ezt a maszlagot is benyelni, amit te leírsz.

    1. A fidSS, mint a törvényhozói és végrehajtó hatalom szétválasztásának védangyala. ))))))))))) 😀 (((((((((((( hehehehehehehehehehehehehehehe… Huhhhhhhhhh . . . . Na ! Legalább ne légy pofátlan öcskös !!!
    Szándékosan hallgatod el a 2010-es, Köztársaság és annak Alkotmánya azonnali szemétbe hajítását… Aztán a fékek és ellensúlyok rendszerének a majd’ teljes annullálását. Aztán Polt Péter főúgyész, alias Cerberus [Kerberosz] akinek szimata csak és kizárólag az ellenzék köreire terjed ki, míg a az EU-s Kohéziós Alap €-milliárdos csalások és sikkasztások Orrban-rokoni és haveri tetteseit vádemelés nélkül csak úgy futni hagyja. STB.STB.STB…

    2. Trollicsek! Te sem hiheted azt el, hogy Orrban „puritán” szobáját csak úgy, önmagában alakították át a Táncszínház kellős közepén, meghagyva az épület régi struktúráját…
    Amit a hiradók egy picike ízelítőt előre mégiscsak nyujtottak az épülő rezindenciából [nevezzük hivatalnak], aranyozás, barokk stukkós, mennyezetek, valamint egy az épület műemléki jellegét és XVIII.századi struktúráját alaposan megerőszakoló, ahhoz hozzácsapott, nagyméretű panoráma terasz [erkély] máris nem felel meg az általad ismertetett „puritán” koncepciónak, vagy inkább hazugságnak. Aztán azokon „a fehér falakon” milyen képek is függenek ? Tudtommal muzeális különlegességek az ŐŐŐŐŐ a mi műkincseinkből „maga-válogatta” ízlés szerint…
    Egyébként a négy-milliárdos összeg tudtommal a fidSS médiából származik. Nézz csak utána, ami amúgy az ő puritán nagyvonalúságának mégcsak ellent sem mond. Gondolj csak a Mészáros birodalom minden krőzusi gazdagságot felülmúló, abszolute szabadkezűségére. Ahhoz képest ez a kis 4.5 milliárd és forint – nem is € – egy felcsúti tyuxar, vagy annál is cskélyebb kiadás…

    3.Aszondod Slapic, hogy a szőnyegeket sem megvették, hanem az Iparművészeti Múzeumból „kölcsönzik” a török gyűjteményből… Nocsak! Micsoda praktikus puritanizmus!
    Teszi ezt a bunkója amellett, hogy a világ minden múzeumában – így a magyarokban is – ki van írva, hogy a >kiállított tárgyakat kérjük nem érinteni!<… – Akkor jön egy fel és lecsúti várkapitány színvonalú kondáslegény s felrúgva minden szabályt, a török hódoltság, XVI-XVII. századból származó múzeumi szőnyeggyűjteményét szétteregeti a maga parancsnokságán, hogy aztán azzzal az alsó és felsőcsúti szögesbakkancsával, meg azzal a disznószaros gumicsizmájával is, hogy azokon tappodjon…!? Ja ! – Itt pedig már, megáll még az a maradék, Gundel-fémjelezte moaaaagyar kultúra is… 🙁 🙁 🙁 🙁 🙁

  • Olvasom a CanadaHun – a kanadai magyarok fórumán – hogy Kertész Ákos kanadai állampolgár lett.

    Olvasom a fórumon tipasa</b erőlködéseit, hogy Magyarországon nincs antiszemitizmus. Bizonygatja, hogy a „közembereknek fogalmuk sincs ki a zsidó ki nem. Vagy ha igen nem foglalkozik vele.”

    Koncz Zsuzsának és Vámos Miklósnak könyve jelent meg. Ebből az alkalomból utcai plakáton szerepelnek együtt. Egy nem antiszemita közember mindkettejük arcára egy-egy Dávid-csillagot rajzolt.

    Erre válaszolt Vámos Miklós a Facebook oldalán:

    „Na, emberek. Ezt kapjuk ma, amiért plakátra kerültünk. Koncz, a pélyi parasztcsalád sarja, és én, a félig szláv (anyám neve Ribárszky). De azért az atyai ág zsidó volt, míg egészen kiirtották őket. Az ő nevükben juszt is zsidó leszek, s tiltakozom. Ámbár sejtem, a tettesek nem tudják, mit cselekszenek. Uszítóikra (előretoltak, sorosozók, új kultúrát teremteni óhajtók) szórom a lehető legsúlyosabb átkokat. S üzenem: ez itt az én hazám is, takarodjanak el ők. S ha van képük, csak uszítsanak és zsidózzanak tovább, 2019-ben is. Aztán egyék meg, amit főztek. Erre nincs bocsánat.”

    A plakátról egy fotó:
    https://i1.wp.com/www.vadhajtasok.hu/wp-content/uploads/2019/01/Screenshot_20190108-130241_Chrome.jpg?fit=1077%2C748&ssl=1

  • Slapika! Csakhogy: a végrehajtó hatalom nem hozhat törvényeket, csak a parlament által meghozott tövényeket hajthatja végre: ezt jelenti a „szétválasztás”. De azért hierarchia van: a főnök a parlament. A kormány nem ura, hanem szolgája az országgyűlésnek. (Erre utal, hogy a minister kifejezés magyarul szolgálót jelent.)
    Logisztikai szempontból teljesen alkalmatlan helyszínre bepofátlankodni – ráadásul csak a kormányzat egy kisebb részével – ez szembeköpése a nemzeti történelemnek. Közben jelentős nemzeti emlékeket semmisítettek meg. A középkori épület főfalára panorámaerkélyt cseszerinteni – ez nagyjából olyan, mintha műanyag,kacsintós-világítós Mária-szobrot állítanál a Bazilikában. Hogy mi kárt okoztak még a belső átalakítások, azt ki tudja. Ismert a méltatlan első szolga idegenkedése az „ördögi” informatikától. Az e-mailjeit nyilván postagalamnbbal, vagy lovasfutárral viszik neki.
    A muzeális értékű török szőnyegek iránti vonzalom érthető. Talán abban reménykedik, hogy valamelyik repülni is tud,ha szükség lenne rá.
    Reméljük, mihamarabb…

  • T.Andrew’s !
    – Szellemes, és igazad van, nem OV költözik, -hiába kapnak néhányan sikító frászt, – hanem a mindenkori miniszterelnökség több mint száz hivatalnokkal egyetemben……
    – Karmelita kolostorban és a mellette lévő épületben a mindenkori miniszterelnöknek és munkatársainak, a Miniszterelnöki Kabinetirodának, a miniszterelnök-helyettesnek és valamelyik volt köztársasági elnöknek lesz külön irodája. Az új épület előnye, hogy a kormányüléseket és az államtitkári üléseket egy helyen lehet megtartani…
    – A helikopteres ötleted, nem ördögtől való, egy kormánynak készen kell lenni minden eshetőségre!
    – Remélem Te is, nem csak a pillanatnyi, hanem a majd soronkövetkező tíz- húsz kormányfőre is gondolsz…

  • Auróra B!

    Lájk! -:))))

  • György Molnár

    A papok….Ezek mindent megcsinálnak, amit kérnek tőlük….Még egy tömeggyilkos sok-tízmilliárdos irodáját is felszentelik……Míg keresztény „testvéreik” ezrei halnak éhen és fagynak meg nem messze a Karmelita kolostortól, és millióik haltak és halnak meg a világban szerte-széjjel az ő hatalmi törekvéseik miatt….

  • György Molnár

    Erdő Péter bűnösebb mint Orbán és az egész „kormánynak” és „államtitkároknak” nevezett csürhéje……Emlékezzetek, mit nyilatkozott, amikor Orbán Szegedről nem Hegyeshalomba vitette a szerencsétlen, háború elől menekült szíriai embereket, hanem a Keleti pályaudvarra tereltette őket…..

  • Tüske Zs

    Talán megbocsájtja nekem, ha a nekünk evidens hangzású benyögést külhoni honfitársaink számára külön megmagyarázom, márcsak azért is, hogy lássák miféle szem és köpönyegforgató miniszterelnöke van ma ennek az országnak.

    A „Csuhások! Térdre ! Imához !”

    Katonai és más >parancsuralmiszabványos< 😀 katonai parancsszava az azon résztvevő katonák felé…

    Orrban az első szabad parlament egyik ülésén mint "fiatal demokrata" képviselő vett részt, s amikor egy kereszténydemokrata kért szót, a mai Vezér maró gúnnyal így kiáltott: Csuhások! Imához! Térdre !

    Még egy hasonló rémesen cinikus megnyilvánulás örgbítette mai Vezérünk rosszhírét, amikor 1991-ben Bogdán Emil MDF-es képviselő egy hozzászólása után Orrban így kiáltott az egybegyűltekhez: "Remélem, a kereszténydemokraták tapsolnak;
    Jézus Krisztus nevében tapsot kérek !!!"

    Ma pedig ugyanez a párt Zsemlyén Solt vezetésével szégyenszemre a magyar Führer leghűségesebb koalíciós partnere, mely elvtelen opportunizmusuk az egész kereszténydemokráciáról rántja le a leplet…

    .

    * Csak részben tartozik ide, de az "emihes" Köves Slómó pedig a csak a Vezérnek tett igenjó szolgálataiért, az óbudai műemlék zsinagóga mellé ajándékként megkapta még a HM Tábori Lelkészi Rabbinátus – tábornoki rangnak és illetménynek is megfelelő – tábori főrabbi címét is.

  • helyesen: külön >parancsuralmi< szabványos

  • Kieg.:

    A Köves Slómónak juttatott ajándékok még I.Orbanisztán idjére datálódnak, úgy 1998. és 2002. között.

  • slapaj
    2019 január 8
    9:23 de.

    Azon a hídon menjünk át, amelyikhez odaértünk. Az, hogy 20 év mulva hol lesz és milyen a miniszterelnöki kabinet, az találgatás tárgya lehet csak. Az, hogy Orbánnak csokimintás az alsója, és pánikol, az viszont mai történet.

  • Aurora Boreálisz

    Slapaj! 9:23

    A magyar Camorrára gondolsz? Mert mi más is lehet egy olyan országelső testület, melynek ülésein tilos a jegyzőkönyv-vezetés..? Ezt a Keresztapa még uralkodása első évadja legelején, 1998-ban rendelte el, illetve vezette be, amiből nem csinált titkot… Odafönn, majd a fellegvárban ez spekuláció mégjobban beválik neki, hisz ott már ezek az okvetetlenkedő, nyüzsgő választott képviselők annyira sem láthatnak bele a maffiaállam lapjaiba mint amennyire eddig se… Olyan a magyar történelemben még nem fordult még elő, hogy kormányülésen ne vezettek volna jegyzőkönyvet… Az még a gyilkos Horthy-rendszerben is kötelező volt…

    Költözik az úrhatnám parszt. Ez az egész dolog lényege Slapickám …

  • Drizari
    2019 január 8
    7:41 de.

    Nincs antiszemitizmus,
    bár az igény igen nagy rá…

  • Valahol mar irtam, hogy helytelintem aorban bekoltozeset a varba Egyszeruen NINCS joga arra.hogy figyr=elem, az evek folaman SO part volt mar hataLMON< Ben Orbane az eldo. E
    Ezzel a lepesEvel, azt Teszi lehetove, hogy majd az utana jovo pwartok es vezetoik jogot formalhatnak arra, hogy majd Ok is oda koltozzenek! Neki sincs joga arra!

  • György Molnár

    2019 január 8

    Sajnalom, ebben nem latok semmi rosszat! Jobb lett volna a mai=gyaroknak, ha NWM a keletibe iranyitjak oket wagy mindenkit befogadnak? Olvasson egy kis nemet beszamolot .,akik elfogadtak oket!

  • Slapika! 5:06-os hsz-edből, ami a hivatalos közlemény sűrített összefoglalója, kihagytál egy argumentumot. Remélem azért, mert Te – ellentétben a közlemény megfogalmazóival – hallottál valamit harangozni Magyarország történelméről.
    Többször említik a Várat, mint a magyar függetlenség jelképét.
    Szójjál má’ a szerencsétleneknek: a Budai Vár 1541 őszétől török kézen volt, és csak 145 évvel később, 1686-ban vívták vissza a töröktől – a Szent Liga (vagyis a Habsburg Birodalom, Lengyelország, Velence, majd Oroszország és a szász, valamint a brandenburgi fejedelemség) csapatai. Onnantól egészen 1920-ig (egy kisebb kiesés történt 1849-ben a trónfosztás következtében, bár a Vár területét nem sikerült elvenni az osztrákoktól) a Habsburg Birodalom része volt – a magyar királyság területeivel együtt. A”függetlenség” nagyobb dicsőségére…

  • Talalom!

    A középkori épület főfalára panorámaerkélyt cseszerinteni – ez nagyjából olyan, mintha műanyag,kacsintós-világítós Mária-szobrot állítanál a Bazilikában. Hogy mi kárt okoztak még a belső átalakítások, azt ki tudja.

    ———————————-
    Ez bizony így van, ezzel az egy mondatoddal tű pontosan visszaadtad az egész költözés, építkezés, muzeális szőnyegbérlés,az „iroda” szentelgetése stb és az összes többi ordító és felesleges rongyrázó beruházás átlag színvonalát és szándékát!

  • hazai lámpa
    2019 január 8
    4:48 de.

    Javaslom
    hogy legyen
    leány-szentelő is.
    Perszi ki-ki a fantáziája
    segítségével döncse el,mire gondolok ezzel DDD
    (Ajófrancba…most akkó szexista voltam vagy mijaszösz?)

  • Slapaj, csak, hogy tudd – a vár szóban forgó részének átépítési beruházása 60 milliárdba került, Orbán V. dolgozószobája 4 milliárd, + kb 1 milliárd a falakon látható műalkotások stb Tök mindegy, hogy te honnan tájékozódtál, ez bizony ennyi, talán nézz utána, mielőtt nyilvánvaló baromságokat irkálsz! Abban igazad lehet, hogy a „puritán fehér falak, és a szolid barna hajópadló” valóban indokolatlanná tenné a 4 milliárdot, ám annyit számoltak el rá – te valószínű előbb fogod látni mint én, hát jól vizslass körbe, hol fedezed fel az említett összegnyi „beruházásokat!” Ha nem sikerül, akkor mint jó újságíró tanonc,oknyomozó riportokban felderíthetnéd hová tűnt a lóvé!

  • Egy kis múltidéző, hogy honnan indultunk. Ha csak magyarul beszélsz, akkor is érthető. Baj, hogy elfelejtjük, honnan is indultunk. Szó esik benne a magyarokról is.
    .

  • Nem igazából érdekelhet, hogy némelyik kitalált név mögött ki van, ki a kommentelő és milyen múltja van, – de engemet az akasztással és a(már többször megismételt) összeveréssel való példálózgatás iszonyúan irritál.

  • Figyelo
    2019 január 8
    1:41 du.

    Értem persze, hogy miképpen gondolta azt, hogy „nincs joga”. De éppen azaz, hogy joga az pontosan van hozzá. Mert csinálnak rá jogot, erre is és amire csak akar(nak) akkor és amikor csak akarják.
    Ami ehhez kell az pofa és jó ízlés. Na ezek nincsenek neki, de ezt eddig is pontosan tudtuk.

  • Besancon
    2019 január 8
    3:33 du.

    Szteem ennek a Slappinak
    csak annyi köze van az újságokhoz, amennyire
    felhasználja őket életterének legkisebb helyiségében.

  • Brennstein

    Felakartak téged akkasztani?
    Hát..javasolhatom hogy kérjed meg képviselődet,
    tejesszen be ellene egy egyéni parlamenti indítványt.

    Amennyire ismerjük az eljárás-rendet,
    (Ha kebelbeliről van szó) , még az execution
    terminusa előtt törvényt keletkeztetnek annak felfüggesztésére.

  • Geyza Slapaj már a látszatra sem ad. Álarc nélkül tolja a propagandát. Egyszer mindenkiről lehull az álarc, érdemes inkább soha nem felvenni.

  • T.Besancon !
    – Már nem vagyok otthon, de annyit tudok, hogy az ilyen kiemelt beruházások költségei, tikosítottak – ezért a tróger sajtó azt ír amit akar… Ami nem gond, – mert nem az a hülye aki hazudik hanem aki elhiszi…mint Ön ezeket a légből kapott számokat…
    – Egyébként is csak a beruházás befejezése után számolnak el, mennyit költöttek, de a kormányzat Várba költözése az adófizetőknek semmibe nem kerül, mert értékes ingatlanokat hagy el a kormány. Ezeknek az értékesítéséből pedig több bevétele lesz a magyar államnak, mint amennyibe a Vár rekonstrukciója kerül.
    – Innen üzenem Geyzának, hogy én is kedvelem…

  • Besancon Most már tudod. Ha eladom az állam vagyis a Te vagyonodat és elköltöm vagy elteszem a pénzt, akkor Téged nem ér kár. Ha a múzeumból elviszek drága műtárgyakat amit szépen fokozatosan tönkreteszek mert vagy elkoptatom, vagy nem tartom megfelelően, vagy csak egyszerűen kikerül a leltárból és már nem közvagyon, akkor nem ért Téged semmi kár, hiszen idáig is csak névleg volt a Tied, hozzá se nyúlhattál. Még spórolsz is, mert nem kell az adódból hülye múzeumokban drága pénzekért mutogatni, az eladott épületeket pedig karbantartani. Az külön öröm lehet számodra, hogy az állami (EU-s) pénzen felújított ingatlanokat olcsón megvehetik olyan magyar és külföldi állampolgárok, akik sokat tesznek Európa védelmezőjéért. Neked semmi sem elég jó?
    Próbálj örülni más örömének, és ne keresd kákán a csomót. Miből fizessék a kanadai kiküldetéseket a szekértolóknak, ha kevés adót fizetsz? Be kell látnod, a hibás Te vagy. Fizetnél több adót, nem kellene ilyen praktikákhoz folyamodni. Hallottam, új cipőt akarsz venni, pedig a mostani csak 14 éves. Szóród a pénzt flancra, közben kritizálod a puritán embereket, akik kénytelenek ócska régi szőnyegeken tapodni. Szégyelld magad Te ki ballibsi.

  • Drizari

    2019 január 8
    3:57
    eN ATELTEM hITLER KORAT ES AMI UTANA JOTT MAGYARORDSAGON. a Kommunista rendszert is! A nyilasok elvittek Apamat kozmunkara, engem a kommunizmus bezart egy evre a Fiatalkoruak intezetebe! Elotte persze, AVH -s vallatasok is voltak!
    Tehat kozelmult a magyar tortenelmEBEN MIND ket oldalt megismertem!
    A mai kerdesem csak az, hogy most MIERT panaszklodnak az otthoni magyarok? Hogy Orban a carba koltozott? Na es?
    Art azzal a magyar nepnek? Valakinek Hatranya szarmazik abbol?Nem lesz kevesebb a munka lehetosege a nepnek, es nem lesz egyeni baja tole.
    Nincs mas PANASZ? AkkOR NYUGI>

  • Kenny
    2019 január 9
    8:39 de.

    Jajjj de jó télleg !
    Hogy mennyire igazad van !
    Akkor síremlékül vehetné az egész Himaláját is.
    Me akkó nem a zadófizetők pénzén kéne piramist emelni neki

  • Figyelő!
    jan.9.1:3

    A mai kerdesem csak az, hogy most MIERT panaszklodnak az otthoni magyarok? Hogy Orban a carba koltozott? Na es?

    Art azzal a magyar nepnek? Valakinek Hatranya szarmazik abbol?Nem lesz kevesebb a munka lehetosege a nepnek, es nem lesz egyeni baja tole.
    Nincs mas PANASZ? AkkOR NYUGI>…”

    ———————————-

    Kedves Figyelő, amit művel és itt előad, az már túl megy a „nemértésen” alapuló kérdésfeltevésen – ez itt már üresfejű kivagyiság, és unalom a köbön! Ön nagyon nem tud mit kezdeni magával, pillanatnyilag csupa olyan téma van „nyitva” amelyhez nem igen tud szólni, nem érinti vagy nem is érdekli, de nem valamiért nem akar nyugodtan megülni a fenekén, és miután 601. alkalommal is előadta a valamikori meghurcoltatását, mint a világtörténelem legnagyobb és méltatlan retorzióját, hát pimasz, és otromba megjegyzéseket tesz, azaz provokál, mintha nem tudná nagyon jól miről is szól ez az egész „car” kérdés! Egyben emlékeztetem az 2019.1.8-án 1:41-kor tett hozzászólására, mely a következő volt:

    „..Valahol mar irtam, hogy helytelintem aorban bekoltozeset a varba Egyszeruen NINCS joga arra.hogy figyr=elem, az evek folaman SO part volt mar hataLMON< Ben Orbane az eldo. E
    Ezzel a lepesEvel, azt Teszi lehetove, hogy majd az utana jovo pwartok es vezetoik jogot formalhatnak arra, hogy majd Ok is oda koltozzenek! Neki sincs joga arra!…"

    Tehát?

  • Besancon, nem értesz semmit. Ha Orbán a várba költözik, az rendben van, csak az a baj, hogy majd utána akkor MÁSOK (rohatt libsikomcsik) is oda akarnak majd költözni… Világos?

  • Tüske Zsófia

    málnaszőr, köszönöm a magyarázatot. felháborodásomban nem gondoltam rá, itt esetleg van olyan, aki nem ismeri a történetet.

    az i-re a pontot, vagy orbánra a koronát tegnap Vásárhelyi Mária tette fel ebben a hozzászólásában:

    “Nagy Imrét vissza kell akasztani a helyére” – ezt mondta ma este a kormánypártok egyik szellemi verőlegénye Orbán Viktor (Mészáros Lőrinc neve alatt futó) tévéjében. A másik három ott ülő nyerítve röhögött. És ha azt mondom, hogy mocskos nácik/sztálinisták, akkor vérig sértődnek. Pedig azok.

  • Alma, értem én sajnos nagyon is értem – de szeretném Figyelőt magát szembesíteni a kétféle véleményével! Egyik napról a másikra „elfelejti” saját leírt állásfoglalását? Persze, hogy nem, csak jóval később jött rá, ha már egyszer amblokk elítélte a várba költözést – na nem Orbán, hanem a libsikomcsik miatt – akkor legalább Orbán érdekében megpróbálja megleckéztetni a renitens magyar népet – úgy gondolja talán, hogy ehhez neki meg van minden oka és joga! Sosem fogja belátni, megérteni, hogy bármihez előbb van joga, mint a magyarokon számonkérni, mikor, miért elégedetlenek, mit és miért kifogásolnak! Ám még csak észre sem veszi, milyen végtelenül korlátolt és ellentmondásos a logikája- 87 év ide vagy oda!

  • Besancon, hagyjuk Figyelőt! Én még emlékszem arra, amikor fiatalabb volt, és normális. Persze nem értettünk egyet, mert a „kommunisták” kérdésében nem tudott disztingválni, de egyébként nem volt túlzó és nem volt fanatikus sem. De hát az idő eljárt felette.

  • Tüske Zsófia
    2019 január 10
    11:21 de.

    Nagy Imre lesz az új Soros ?
    Nasőn..

  • "tisztelthölgyeimésuraim"

    Figyelő

    A maga édesapját munkaszolgálatra nem a nyilasok, hanem horthysta törvények juttatták el. A nyilasok, ha egyáltalán ők vitték el, csupán éltek a . j o g s z a b á l y . adta . t ö r v é n y e s . lehetőséggel. – Ez a „törvényes” hű de ismerős… [„Majd csinálunk” mondta OV valamire, aminek nem volt törvényi alapja. Horthy mintára…]

    A ránk-tukmált Horthysta ellenforradalom nélkül az Ön édesapja sem kerül ilyen helyzetbe, de az oroszok sem jönnek idáig…

  • Clara Bencsics Figyelo

    htt Figyelo , nem kene ide irnom egyaltalan, ez az igazsag!
    Tudom, hogy sokszor ellentetesek a hozzaszolasaim! ez, vegsofokon NEM is az en hibam. Ellentetes korokban eltem.
    Alma, nem azert, mert az ido felettem is eljart, hanem a korok voltak ELLENTETELESEK, amiben eltem. HOTHYTZMUS, NACIZNUS<,RAKOSI, NAGY iMRE, fORRADAlOM KADARIZMUS,ORBANIZMUSstb.

  • Clara Bencsics Figyelo

    „tisztelthölgyeimésuraim”
    2019 január 12
    Nem hinnem, hogy a nacizmus visszajon valaha!Viszont, a
    Kommunizmusba inkabb lehetoseget latok arra!

  • Clara Bencsics Figyelo

    Tüske Zsófia
    2019 január 10
    11:21 de.Talan, rosszul fogalmazott az illeto?

  • Clara Bencsics Figyelo

    Almási Alma
    2019 január 11
    4:33 de.Most sem lettem fanatikus , soha nem voltam ! Orbant NEM ismerem, nem elek otthon. Megirtam azt is, hogy nem helyeslrm a varba koltozeset. Nem kell a szavaimat kiforgatni.

  • Figyelő!

    2019.01.09.1:37 -kor ezt a hsz-t nem Ön írta véletlenül?

    „A mai kerdesem csak az, hogy most MIERT panaszklodnak az otthoni magyarok? Hogy Orban a carba koltozott? Na es?
    Art azzal a magyar nepnek? Valakinek Hatranya szarmazik abbol?Nem lesz kevesebb a munka lehetosege a nepnek, es nem lesz egyeni baja tole.
    Nincs mas PANASZ? AkkOR NYUGI>”

    Előtte, 01.08-án 1:41-kor pedig ezt írta:

    „Ezzel a lepesEvel, azt Teszi lehetove, hogy majd az utana jovo pwartok es vezetoik jogot formalhatnak arra, hogy majd Ok is oda koltozzenek! Neki sincs joga arra!”

    Tehát egy nap különbséggel Önnek ugyanarról a dologról homlokegyenest megváltozott a véleménye – csak mert rájött,hogy az Orbán utáni, netán balos kormányok is ott székelhetnek? Ezért az egymásnak ellentmondó, saját maga által megfogalmazott véleményéért vajon miféle „ellentétes korok” a felelősök?

    Majd 01.13-án 5:58-kor ezt írta Almának:

    „Orbánt NEM ismesmerem, nem élek otthon. Megirtam azt is, hogy nem helyeslrm a varba koltozeset. Nem kell a szavaimat kiforgatni.”

    Szóval mi van itt kiforgatva?