Hírhamisító áll a hazugsággyár élén

2019 január 16 9:44 de.92 hozzászólás

A miénkénél szerencsésebb országokban (értsd: demokráciákban) is vannak hírhamisító újságírók, őket azonban nem nevezik ki az állami média vezérigazgatójává, hanem elzavarják a szakmából, úgy, hogy még a Seggem és Vidéke című jelentéktelen helyi lapnál sem dolgozhatnak.

Nálunk Papp Dánielnek hívják az MTVA vezérigazgatóját.

Papp Dániel ebbéli minőségében találkozott futólag Hadházy Ákos és Szél Bernadett országgyűlési képviselőkkel, de érdemi megbeszélésre nem futotta a tisztességéből. Nem tárgyalt a két ellenzéki politikussal, mindössze annyi történt, hogy elismételt néhány unalomig ismert kormányzati mantrát, majd dolga végezetten távozott.

Papp Dánielnek jelen beosztásában az a dolga, hogy hazudjon. Mindezt büntetlenül megteheti, annak ellenére, hogy Papp Dániel nekünk magyar állampolgároknak nem a főnökünk, hanem az alkalmazottunk. Azért fizetjük, hogy társaival együtt tisztességesen, elfogulatlanul és szakmailag igényesen tájékoztasson bennünket Magyarország és a világ dolgairól.

Papp Dániel azonban nem tesz eleget ennek a kötelességének. Már az, hogy egy hírhamisítóként – bírósági papírja van róla – elhíresült pártkatona vezérigazgató lehet az MTVA-ban, nem csupán szakmai botrány, de politikai is egyben: a demokrácia megcsúfolása.

Ezzel együtt most nem Papp Dánielről és a hozzá hasonló hírhamisítókról írnánk, hanem arról, ami náluk jóval lényegesebb: a sajtó szabadságáról.

Ha megkérdeznénk az embereket, hogy szerintük szabad-e ma a sajtó Magyarországon, a kérdésre a többség igennel válaszolna. Látszólag így is van, mert bár a független, nem a kormány propagandáját szajkózó szigetek száma egyre csökken, még mindig maradtak helyek, ahol szabadon és függetlenül lehet írni.

Hát akkor, mi a baj? Ezt kérdezi az utca embere, mert nem sejti, hogy a sajtó szabadsága nem az újságírók ügye. A tájékoztatás szabadsága ugyanis több annál, mint az, hogy mit lehet megírni és mit nem. A sajtó szabadsága azt is jelenti, hogy a valódi információk eljutnak-e mindenkihez.

Ha a kérdést így tesszük fel, akkor a válasz erre a következő: Magyarországon ma nem szabad a sajtó. Vannak még szabad – és főleg szabadnak látszó – szigetek, de a kormány és a kormányhoz közeli urak olyan mértékben rátenyereltek a médiára, hogy már a megyei lapok is a kormány szócsöveivé silányultak.

Ez tehát a helyzet a sajtószabadság frontján, és ennek a helyzetnek a súlyosságát még csak kevesen ismerik fel Magyarországon. Sokan hajlamosak azt gondolni, hogy a sajtó szabadsága egyfajta „úri huncutság”, és az újságírók maguk miatt siránkoznak, ha nem írhatják meg azt, amit szeretnének.

Pedig ennél jóval többről van szó. Jelesül arról, hogy a magyar adófizetőknek jogukban áll(na) valós képet kapni arról, hogy mi történik az országban és a nagyvilágban. Ez a joguk azonban jelentős mértékben csorbul, különösen a kisebb településeken, ahová csak a kormány propagandája jut el. És nem csak arról van szó, hogy Habony, Mészáros, vagy éppen Vajna újságjai, rádió és tévéi mennyire tájékoztatnak tisztességesen. Tőlük is elvárható volna egyfajta szakmai és morális minimum, de a közmédia számára ez kifejezetten kötelező lenne. Az MTVA idén több mint 90 milliárd forintból ga(rá)zdálkodik, s a magyar adófizetők ennyi pénzért joggal várják el, hogy objektíven, hitelesen, magas szakmai színvonalon lássa el a feladatát.

Röviden: hogy tájékoztassa az embereket.

Ha nem szabad a sajtó, vagy csupán nagyon korlátozottak a lehetőségei, akkor az emberek nem tudják meg, hogy mi történik az országban. Nem értesülnek arról, hogy Rogán AntaL és családja a hivatalosan bevallott jövedelménél jóval fényűzőbb életet él. Hogy a legfőbb ügyész felesége a Magyar Nemzeti Bankban havonta ötmillió forintot keres, miközben Matolcsy György jegybankelnök alapítványokba menekíti a közpénzeket, melyek így elvesztették közpénzjellegüket. Nem tudják meg azt sem az emberek, hogy a legfrissebb adatok szerint Mészáros Lőrinc már Magyarország leggazdagabb embere, és hogy Andy Vajna annak idején az államtól kapott hitelből vásárolta meg a TV2-t, és a törlesztőrészleteket pedig az államtól (lásd még: magyar adófizetők) kapott hirdetésekből kívánja visszafizetni.

Ha nincs szabad, független sajtó, akkor az emberek nem kapnak hírt arról, hogy Magyarországon korrupció van. Hogy romokban az oktatás, padlón az egészségügy.

A sajtó szabadsága egy demokratikusan működő országban alapérték. Ahol nincs, vagy csak nagyon szűkre szabott a nyilvánosság, ott a hatalom urai mindent megtehetnek. Hadházy Ákos és Szél Bernadett nem a saját szórakozásuk miatt töltik az éjszakáikat az MTVA székházában, hanem azok érdekében, akik most még talán fel sem fogják, hogy mennyire fontos számukra a független, tisztességes, szakmailag igényes sajtó.

Föld S. Péter

92 hozzászólás

  • megjegyezném nagyon szerényen és halkan, hogy a Galaxis legdemokratikusabbnak mondott demagográciájában (remélem kitaláljátok mi is az) pölö a NYT, WAPO és hasonló asztalkendők nedves asztalok törölgetésére esetleg ablaküveg tisztogatásra alkalmasak tele vannak gyártott hírekkel, bizonyos lobby érdekek
    (ugye a nagyérdemű tisztában van vele, hogy a lobby a korrupció legmagasabb foka?) elhintésére azaz a valóság átmázolására de már a hallgatás is gyilkosság (Rossini Ory grófja: …úgy hiszem, most rólam hallgat)

    szóval ez a kis bajuszkás egy a sok a szemét közül érdekből parancsra szarral hintik tele a nagyérdeműt

    nincs új a Nap alatt

    hahahahahahaha
    olvasd még a bibliából a teremtés és ádám éva cáin (Ábel ugye áldozatává válik a testvéri szeretetnek) hármasát ahonnan hiányzik egy leánygyermek de tovább szaporodnak

    meg a Nóé amint én ott álltam az Ararát övében és …. hát a bárka jutott eszembe meg a skótok amikor Nóé meglátogatta őket:
    adjatok minden állatból egy párt és mennyit fizetsz volt a válasz? semmit én isten küldöttje vagyok azt mondta 40 napig fog esni és a skót: mondd meg az istenednek itt már 54. napja esik és még nem tudjuk mikor hagyja abba

    hahahahahahaha

    a bibliai tájékoztatási gépezet és a teljes elhülyülés meg agysérv

  • a témában írtam:

    Apák és fiuk?

    ugye senki nem fogja azt mondani, hogy nem akartatok szájbarágók lenni =))

    Sorjáznak a botrányok és körülöttük keltett hullámok is dagadoznak. Itt van az az érdekes történet a drága jó (na jó csak drága) közTV M1-éről, amit a 444.hu tett közzé, mikor a riporter az csatorna minden-napos szakértőjét instruálja, pontosabban uszítja egy kis fröcsögésre.
    Nos a CÖR kiemelt kádere annak a Papp Dánielnek a mentegetését vállalta fel, akit – miután megúszta a Daniel Cohn-Bendit elleni ocsmány hazugságát – azért menesztettek, mert utasítására a legfelsőbb bírósági elnökének arcát egyszerűen kiretusálták egy tudósításból!
    Nos tetszenek tudni hogy hívták az elnököt? „Lomnici Zoltán”-nak! S a derék szakértőt miért hívják „ifj. Lomnici Zoltán”-nak? Mert az édesapja! =))

  • Ma nem lehetséges a halomkoncentráció megszüntetése, és a hatalmi ágak egyensúlyának visszaállítása. Ráadásul ellenzéki választási győzelem esetén sem lehetséges békés eszközökkel ezt kivitelezni, mert a törvények egy része (sarkalatos törvények) csak minősített többséggel szavazhatók meg.

    És eleve: a hatalmi ágak egyensúlyának elve hazánk parlamentáris jellege okából nem érvényesül, hisz az országgyűlés a többi hatalmi ág fölé nő, mert megválaszthatja és leválthatja a kormányt, megállapítja a költségvetést, mely jelentősen megszabja a végrehajtás mozgásterét, törvényalkotási hatásköre mindenre kiterjed, így a kormány rendeletalkotási hatáskörét is elvonhatja, továbbá az államfő és az alkotmánybírák megválasztása is a parlament feladata.

  • Úgy tűnik: a mostani kormányzat a sajtót szemétlerakónak használja. Talán páran emlékeznek: ez a Papp nevű a Medgyesi kormány idején az akkori kormányfő országjáró körútján (ő még kimerészkedett) „hazaárulót” ordítozott. Ettől lett ő jó tévésnek. De nem vált be, mert az egyik első tudósításában olyan vastagot hazudott, hogy papírja van hírhamisításból. Na, ha ez sem ment neki, legyen ő a fejes.
    Ebben az a szomorú, hogy a kormányzat öt kilométeres körzetében nincs már, aki értelmes mondatot képes összerakni a saját kútfejéből.

  • Ha az emberek azt mondják, hogy szabad a magyar sajtó, azt egy födeshez ragadt logika alapján úgy kell értelmezni, hogy nem szabad a magyar sajtó! Logikus! A felhozott példák már unalomig lerágott csontok, már csak az nem tud róla, aki nem csak nem olvas, rádiót sem hallgat, TV-t sem néz! Az ilyen eszmefuttatások miatt haltak meg az ellenzéki lapok, bár a 168 óra és néhány hasonló társa még mondhat amit akar, csak az olvasóközönsége csökken! A baloldali olvasók sem hülyék, előbb-utóbb megunják az ilyen írásokat! Például Nagy Blanka még el sem mondta a „szűzbeszédét”, már az egész ország tudott róla!

  • Barmi YV vallalat elso kotelessege es erdeke hogy a YV kozonseget boldogga teggye, s azaltal a vallaltanak a tulajdonossait megfeleloen jovedelmezteti.

    A kepviselok kotelezettsege a kepviselteteik szukseges ugyeit intezni.
    Legyen az az altalanos ugyek a kepviselo-kereuleteben levo kozos erdekek, vagy barmely kepviseltetett egynek ugyeit megelegedesukre kepviselni ugyeikben.

    Vajon melyikuk teljesiti hivatalos kotelesseget, s melyikuk nem ?????????????????????????????????????

  • Magyarországon a kormánynak álcázott rablóbanda megszüntette a közpénz fogalmát, minden adópénz a viktor pénze lett, elszámolás kötelezettsége nélkül arra költheti, amire akarja. Az adópénzeken, tehát a viktor magánpénzén fenntartott média azt közli, azt játtsza, amit a fizetését biztosíto viktor parancsol. A nóta annak kívánalmára és úgy szól, aki fizeti a zenekart.
    Ugyanez fennál az un. „független” média esetében is, szerte a Világon. A magánszemélyek akiké a többségi tulajdon, akiket a részvényeseket képviselő bizottság támogat, azok rendelik a „nótát”. Nem a kormány, hanem a politikai céllal működő, a szavazókat agymosó és így a politikusokat is teljesen befolyásoló média hazudik, „neveli” a népet, tartja egyre nagyobb és megoldhatatlan ellentétben, így vezeti háborúbaa nemzeteket, világháborúba mindenkit.
    Ki vagyunk szolgáltatva nekik az egész Világon.

  • Gabriel Karikas
    2019 január 15
    8:43 du.
    Kenny
    2019 január 16
    3:44 de
    (Boros Péter és „félmeztelen” nők a magyar parlamentben.)

    Kiragadott első mondattal operáltok, de az utána következő kifejtést és a lényeget elsikkasztjátok!? Nem tűnt fel, hogy a módszerváltástól eredeztettem az uralkodói ostobaságokat és ahhoz képest emeltem ki kedvencetek kimagaslóságát? 😀 Mellesleg nem a nép tehet róla, hogy minden eshetőséget ki kell próbálnia a silány választékból és mindig pofára esik, mert egyik sem külömb mint Móricka, csak nekik nem kizárólag a szaporodáson, mint Móricnak, hanem kizárólag a gyarapodáson forog az észkerekük, ami nem lenne baj, ha a népüknek is tudnának elfogadhatóan csurgatni egy kicsit az odavetett, de szépen önreklámozott és fényesre szidolozott konc helyett!!!

  • BOGNAR GYULA;

    Lerem, legalabb egyre reagaljon;

    Mi jogon ‘rendelhetne a kormany a notat’ ??????

    De nem hajlando belatni, sem bevallani, hogy a „notaert” az adofizeto lakosssag fizet.

    Valsztott (allitolag?) kepviserloik eskudt kotelessege mind azt iranyitani.
    Miert hianyzanak a parlamenti vitakbol es munkaikbol ????
    Hiszen minden percert kivalloan fizetve vannak .

  • Fiuk.Lányok,Férfiak,Asszonyok !
    Ez a sírás-rívás nem másról szól,mint ,hogy most nem a Ti kezetekben vannak bizonyos sajtótermékek! Amikor a kezetekben volt sosem volt bajotok , hogy az akkori ellenzékben lévők nem jutottak hozzá.! Lásd a káder rendszert! Mindenütt kötelező volt a „párt” lapjait rendelni,olvastatni,hivatkozni rá! Miért is kellett a volt főpolgármestereteknek szamizdát írni?Majd utána 89-t követően is a ti hangotokat,szólamaitokat lehetett hallani–mindenki azt hitte az az igaz! Majd mikor megjelentek az ellenzékeitek azt követően lehetett hallani más hangokat! És az igazság nemigen nálatok voltak!
    És most háborogtok mindenen,mintha nem lenne sajtótok,nem szólalhatnátok meg.
    Mindenkit -aki nem fogadja amit ti mondtok–mocskos áriával becsmérlitek.
    Egy a baj , hogy nem ti osztjátok a szót! Ez látszik a korotokból,egyes hozzászólók koraiból,mert a ” szocializmus” tenyerén nevelkedtetek és a belesulykolt gondolatok már e korban nem tudnak átalakulni–egyeseknél.Nem képesek mást meglátni,az alapok adják minden gondolat kiindulópontját.Mantráztok itt mindig : adófizetők pénze így-meg úgy,a Ti időtökben is ugyanez volt és sosem zavart benneteket .
    Most már nem csak a személyeket , hanem az árnyékaikat is szidni,mocskolni kellene mert valahogy tovább kellene lépni! Majd azt követően az árnyék melletti helyet is lehetne szidalmazni és így tovább és így tovább!
    És mindent és mindenkit bele lehet keverni.A Ti háttér munkátokról,háttér támogatóitokról,meg nem lehet beszélni—ezeket letagadjátok–mintha nem is lenne ilyen nálatok.
    Tehát lenne min elgondolkodni és valamit a másiktól is elfogadni.
    Mert ez a semmit el nem fogadó hozzáállás taszítja az országot majd a semmibe–és persze -szerintetek-majd mindezért a zorbán lesz a hibás!
    Fel kell ébredni a régi álomból üdvözletével.

  • Kedves Föld S. Úr, ha elolvasná Udo Ulfkotte Megvásárolt újsáírók című művét, akkor úgy leesne az álla, hogy kínai protézisért kellene sürgősen folyamodnia és receptért esedeznie a fősodratu német médiától vagy a szintén hiteles szűznek beállított bármelyik világmédiától, mert a mieink hozzájuk képest kezdő nyápic dilettánsok!

  • Clara Bencsics Figyelo

    A mindenkori media az, ami befolasolja a nepet, barmilyen iranyba! Ha a media mindenkori kormanyhoz hu, akkor a kormany iranyitja! Ez igy van mindenhol a vilagon! Amerikaban van ugyan kormanyparti es ellenzek parti de a vegerednany mindig attol fugg ki az erosebb, vagy mondjuk ki a gazaagabb!
    Regen volt egy ellenzeki ujsag es konzervativ szonok, miota meghalt, azota senki sincs. Trump nem nepszeru az amerikai lakossagnak, mert NINCS media , ami tamogatna!
    Sajnos, az emberek mar ilyenek, kell mindig egy kis „agymosas”, mielott a politikus akar valaki lenni! Otthon is es kint is! A mediatol fugg minden!

  • Toth Jó sokat írtál.

  • Tüske Zsófia

    Klára, Figyelő: Trump leginkább azért nem népszerű, mert egy sötét hülye, valamint egyre jobban kiderül róla, hogy Putyin és az oroszok révén kerülhetett elnöki pozícióba.

    A médiát illetően részben igazad van, éppen most borította ki az éjjeliedényt a fidesz kampánytanácsadója, miként csináltak Soros Györgyből sátánt.

    https://index.hu/belfold/2019/01/14/elmondta_a_fidesz_kampanytanacsadoja_hogy_csinaltak_sorosbol_demont/
    és tekintve, hogy az ország nagyobb részében csak a köztévé műsora fogható, erre az elhülyült nép jó vevő volt.

  • Tüske Zsófia

    tóth péter, attól tartok te élsz egy alternatív valóságban, ahol a munkásőrből lesz a vitéz rend jeles tagja, ahol a kicsi víz-gázszerelő tehetsége kibontakozhat annyira, hogy Magyarország összes megyei lapjában ő diktálja, mit jelentethet meg az újság.
    lehet, hogy azon a szellemi szinten, ahol te evickélsz, épp csak az orroddal a levegőn, ez az alternatív manipuláció az igazság, de hidd el, a sokat próbált, kádár kor hírei között is eligazodni képes userek legalábbis kapisgálják az igazságot, aminek aztán utána is képesek járni, ha pofára esnek a szőnyeg alá söpört szemétben.
    Úgyhogy menj és az egybites fidelitasos hülyéknek próbálj észt osztani, ott talán még találsz néhányat, aki tátott szájjal elhiszi az ócska hazug vakerodat.

  • Nem kedves Figyelő! A médiától csak az függ, hogy megadja-e Neked a sokoldalú tájékoztatást. Az már rajtad múlik, hogy mire használod az ismereteidet. Ahogy Föld S. írja: amelyik hatalom – mindegy, hogy politikai vagy gazdasági – meggátolja a médiát a tájékoztatásban, az a sajtószabadságot korlátozza.
    Aki meg a TÁJÉKOZTATÁSI KÖTELESSÉGÉT szegi meg, bűncselekményt követ el.
    A regnáló magyar kurzus mindkét vétséget, bűnt elköveti.

  • Inkább bibi Áruld el ki a kedvencem, mert idáig azt hittem Beethoven. Ne haljak meg bután!

    Ha kimegy négymillió ember az utcára mert becsapták, akkor csak változna valami? A Fidesz egyszer már nem jött be. Hányszor kell még megszavazni, hogy belássák a magyarok, nem működik? Már a negyedik pofon, és még mindig nem elég?

  • tóth péter
    2019 január 16
    12:14 du.

    Kiborult nála a bili hehe

  • Bendeguz79
    2019 január 16
    12:08 du.

    Irónia öreg irónia !
    Gondolom nem tudod mi az.
    A humortalanok kottájából játszol te is.

  • Mindennek konnyen veget lehet vetni. Fel kell venni a CNN vagy az MSNBC CEO-jat es mindjart kizarolag csodalatos hirek lesznek csak Magyarorszagon. Szo szerint csodalatosak.
    Foldes Petike lehetne az „Alproblemak” nevu osztaly elen, ez neki nagyon megy.

  • Figyelj csak, „tóthpeti”!

    Az úgynevezett „közmédia” élén egy bíróságilag jogerősen
    hitelesített hírhamisító, azaz egy hazug féreg áll. Ez a „közmédia” úgy hazudik, ahogyan ez a hírhamisító. Ez a hírhamisító hazug gazember O1G rablóbandájának kimondott-kimondatlan elvárásait hajtja végre.
    Nem tudom, a „tóthpetik” milyen idősek. Én éltem Rákosi alatt, Kádár alatt, de ilyen mocskos rablóbandával, ilyen féreg-gyülekezettel még nem találkoztam, „oszt jó napot”.

  • Inkább neked
    kéne végét vetned
    annak hogy osztod az észt.
    Holott annyi van neked kb.mint egy molylepke fejében.

  • Fennti jótanácsom Szarosgyurkához szólt.

  • Kénytelen vagyok az utolsó mondatomat „javítani” (az okok hadd maradjanak az én „titkaim”):
    Én éltem Rákosi alatt, Kádár alatt, de ilyen mocskos rablóbandával, ilyen féreg-gyülekezettel, mint O1G „pártja”, még nem találkoztam, „oszt jó napot”.

  • Kenny
    2019 január 16
    1:59 du.

    „Inkább bibi Áruld el ki a kedvencem, mert idáig azt hittem Beethoven.”

    No, azért még én sem vagyok akkora barom, hogy akár a világ legjobb politikusát -már ha előfordulhat ilyen csodabogár- Beethovenhez hasonlítanám! 😀

    „Ha kimegy négymillió ember az utcára mert becsapták, akkor csak változna valami?”

    Ha 5 millió ember megy ki az utcára ELVILEG akkor sem változhatna semmi, mert a ciklus végéig sajnos törvényileg be vannak betonozva, hacsak valami csoda folytán a szavazókat fel nem lehet heccelni egy jó szaftos kis magyar tavaszra, amire a Jóisten kedvéért sem akarnak lelkesedni! 😀

    „A Fidesz egyszer már nem jött be.”

    Igen, a másik MSZMP jogutód is már kétszer, tehát ezeket a már többször kipróbáltakat el kellene felejteni, de ahhoz értékelhető alternatíva kellene, amire újabb jelentkező lenne, de bizonyítási lehetőségük nincs, mert a többszörösen levitézlettek, önkritikus félreállás és hazaszeretet híján nem hagynak másokat szóhoz jutni! Magyarul: sajnos az első miniszterelnökünknek volt igaza!
    Úgy látszik ez nekünk a pofonok százada lesz, bosszúból, mert túl jóhiszeműen elsumákoltuk a lengyelekéhez és csehekéhez hasonló valódi rendszerváltást!

  • Gabriel Karikas

    Inkább Bibi
    2019 január 16
    12:03 du.

    Mi is az mi megakadályoz téged abban, hogy felemeld a választék színvonalát, vagyis beállj a sorba, és mutasd meg, hogy milyen az igazi politikus??!!

    Ugye könnyű hülyeséget beszélni?

    Mert mondjuk az illetékes istenecske az Olimposzról majd kirendeli, hogy mi legyen a politikusi választék???

    Vagy nem jól értettem amit gondolsz?

    Esetleg én vagyok a hibás benne, hogy ez a felhozatal?
    Ugye nem röhögtetsz halálra?

    Elvárod, hogy majd valaki elvigye a balhét, akin el lehet verni a port!!

    Sajnos pont aláhúztad, és megerősítetted a mondandómat.

    Nem elég 4 generáció, kell 10 is, mire a magyar földön kiterem egy demokráciára érett népesség.
    Nemcsak te vagy így vele, sajnos az itteni hozzászólók többsége is.

  • Inkább B: úgy látom, Te nem sokat sejesz a lengyel és a cseh helyzetről.

  • Inkább Bibi Akkor légyszíves hagyd ezt a kedvencedet, mert nem tudsz kedvenc politikusomról, hiszen én sem tudok ilyenről. Így Te sem tudhatsz.
    Ha kimegy az a több millió ember az utcára, ha megáll az ország, garantáltan változna a rendszer. Nem lenne szükség erőszakra. Persze valószínűleg a cöf-cöf rohanna provokálni, erre fogadni mernék. Egység kellene, erre pedig a magyar mindig képtelen volt, hiába sértődsz.
    Néhány sztrájkban részt vettem, láttam mit csináltak, hogy törték meg pillanatok alatt az ellenállást hízelgéssel, ígérgetéssel vagy fenyegetéssel. A magyar munkavállalók nem Mucius Scaevola leszármazottjai.
    Mindig van, akit megvesznek, és már el is kezdődik a sztrájk megakadályozása vagy felőrlése. A törvényesség állandó felemlegetése is nevetséges. A kormányokat egyáltalán nem érdekli a törvényesség, olyan törvényeket hoznak, ami lehetetlenné teszi a törvényes sztrájkokat. Ennek ellenére a szakszervezetek állandóan a törvényes sztrájk mellett prédikálnak. Persze néhány szakszervezeti vezetőt nem pénz megvenni, futja az adóból. Végignéztem, hogy őrölték fel a BKV szakszervezetét. Elég volt a Metro szakszervezetét megvenni, ha a Metro jár, nincs értelme a sztrájknak. Azután feldarabolták kisebb szervezetekre, és ha a kicsi szervezetek a tagságban jóval nagyobb szervezet ellen szavaztak, már ugrott is a sztrájk. Igen, így teljesen megérdemelten csak a pofonok jutnak.

  • Általános PFÚJ minden médiumra!
    Pfúj a jobb-, a bal- és a magát középen állónak tartó cuki-médiumokra mert mindegyik hírhamisítók.

    Egykor standard-nek számított a brit BBC. Ma már nincsenek hiteles és objektív médiumok (kivéve a baromira „haladó-objektív-függetleneket”).
    A „mezei” tájékozódni akaró polgárnak ugyan fel kell kötni az alsóneműt, ha közel szeretne jutni valóságos és lényegi tényekhez.

    ps Lehet, hogy nincs is általános igény valódi objektív tudósításokra?

  • Addig olvastam, hogy „seggem és vidéke”. Ez az egy kitétel mindent elárul arról, hogy mi a szerző véleménye a vidéki lapokról.

    Lehet, hogy nem magasröptű országos lap, amit kb. háromezren olvasnak!:) De a helyi lapot általában harmincezren olvassák minimum, és talán ez fáj a lelke mélyén a pesti újságíró (úrnak), hogy arra legalább kíváncsiak az emberek? Különben meg az ingyenesen osztogatott újság a metróaluljárókban, az mennyivel volt különb, mint a helyi hírharsonák …?

  • talalom
    2019 január 16
    10:24 de.

    Úgy tűnik: a mostani kormányzat a sajtót szemétlerakónak használja. Talán páran emlékeznek: ez a Papp nevű a Medgyesi kormány idején az akkori kormányfő országjáró körútján (ő még kimerészkedett) “hazaárulót” ordítozott. Ettől lett ő jó tévésnek.

    ————————————————————————————————-

    A hazaárulózó hős nem Loppert Dániel volt véletlenül? 2002-ben a kapolcsi (Művészetek Völgye) látogatása alkalmával kiáltotta oda Medgyesi Péternek hogy hazaáruló – nem mintha sokat változtatna a lényegen, hogy mind a kettő jó nagy görény. Loppert politikusként aposztrofálja magát,Fidesz listákon szerepelt, sőt egy időben Rogán titkára is volt!

  • Besancon: Megkaptad a fotót amit kűttem ?

  • György Molnár

    Itt is megkérdem, ha egy ilyen gazembert, aki milliókat csap be naponta (akár kerget a halálba áttételesen…) valaki erős felindulásból agyonütné, az emberölésnek számítana? Vagy inkább természetvédelemnek…..?

  • Geyza
    2019 január 17
    8:47 de.

    Besancon: Megkaptad a fotót amit kűttem ?
    ——————————————————————–

    Nem, hova küldted?

  • Christopher Adam

    Besancon, Geyza kérésére december 24-én továbbitottam Gmail cimedre (amit kommentelésre is használsz.)

  • Christopher Adam

    Besancon,

    ismét továbbitottam pár perce. Ha nem érkezik meg, kérem, szóljál.

  • Há pedig Karácsonyra szántam neki DDDDDD

  • Christopher, nagyon köszönöm, most átjött! Végignéztem az elmúlt hónap beérkező emiljeit, dec.24.-én csak a karácsonyi üdvözleteket tartalmazó cikk jött át, más nem ! De sebaj, most célba ért! Mégegyszer köszönöm a szívességedet!

  • Geyza! Bingó! Biztos, hogy többször láttalak a Kékgolyóban ill. környékén, mert nagyon ismerős a képed! Egyébként hiszed vagy sem, de meg sem lepődtem a fotódon, mert tudat alatt valahogy pont ilyen arcot képzeltem hozzád az írásaid alapján – persze belekombinálva az idő múlását! – :)))) No lám, milyen kicsi a világ! Akkoriban ez a kocsi szín is nagy divat volt!

  • Kenny
    2019 január 16
    1:19 du.
    Nagyon megerőltető volt üdvözletével

  • Tüske Zsófia
    2019 január 16
    1:34 du.
    Igen Kedves Tüske Zsófika ! Igazán örülök megszólításodnak!
    Bizonyára Te is rájöttél,hogy Kedves Géza Barátom szintje nagyon sokszor szint alatti! Köszönöm!
    Sikerült elérned ! ne haragudj üdvözletével

  • Tüske Zsófia

    Kenny, Beethoven a kedvenced? Akkor járhatnál Budapesten tavaszig. Fellegi Ádám lakáskoncertjein ebben az évadban Beethoven szonátákat játszik, és beszél is a darabokról.
    http://fellegiadam.hu/

  • Ákos és Bernadett valaha – egy időre – finoman szólva is ellenségek lettek az LMP leszereplése után. Ma mindketten hősökké váltak az MTVA székházában. Jut erről eszembe egy zsidó vicc:
    Az arab-zsidó háborúban Kohn egy arab géppisztolyt zsákmányol, és ezért 14 nap jutalomszabadságot kap. Otthon nagy tisztelettel fogadják és kérik, mesélje el, hogy történt a hőstett? _ Miféle hőstett? Találkoztam egy arab katonával, aki szintén szabadságra szeretett volna menni, és elcseréltük a géppuskánkat.
    Jobb ha nem tudjuk, mi van a háttérben…

  • Föld.S.Péter!

    A „Seggem és Vidéke”…. újsággal még nem találkoztam,hol lehet
    kapni?…súgja meg,de ha csak „kulturáltan” akart szellemes lenni,hát sikerült…!
    Amúgy az sem igaz,hogy itthon nincs sajtószabadság,mert minden
    ellenzéki (sokszor parlagias!!!) mocskolódás megjelenhet a TV-ben élő egyenes adásban is halljuk(!!!!!!),újságokban látjuk!!!!(több csatorna,több újság!!!!)
    Akkor mi is a gondja?
    Amúgy sem az oktatás,sem az egészségügy nincs romokban:nagy bérfejlesztés a dolgozóknak,milliárdos fejlesztések,támogatások
    zajlanak!
    Ha nincs témája,talán írhatna a Kaliforniai ítéletidőről,áldozatokról,az ott élő magyarokról……meg a naponta elkövetett migráns bűncselekményekről több országban,főleg Ausztriában,Németországban,de más európai országokban is…..
    Meg arról,ha a „volt” magyar Soros miért épített magas legalább 3
    méteres kerítést az amerikai villája köré?csak nem az általa
    dicsőített migránsoktól fél?

    Szóval lenne miről írni,csak meg kellene találni a témát….!

  • Amúgy a Soros kerítést független amerikai újságírók fotózták le,nem magyarok!

  • Tüske Zsófia Jó lenne. Magyarországról a koncertek hiányoznak. Itt nincs olyan pezsgő zenei élet, illetve van csak a népzene megy nagyon. Belfastig kell elmenni koncertért, az négy óra oda-vissza. A BFZ nagyon hiányzik, pótolhatatlanok.
    Baráti Kristóf jött egyszer ide koncertezni, de csak akkor tudtam meg, mikor találkoztam vele a repülőn. Talán senki nem tudta a gépen, hogy a kopott hegedűtok egy Stradivarit rejt (Lady Harmsworth, 1703-ból).
    Idén valószínűleg nem megyünk haza, nem jut rá idő.
    Fellegi nem mai gyerek. Csoda, hogy bírják az ízületei a komoly darabokat is.

  • Abban az egyben igaza van,hogy most is van korrupció,és lesz is,de ugye volt is? és nem akármilyen(!!!)az itthon élők tudják,csak a múltról nem szívesen beszélnek ezen fórumon……
    Pártoktól függetlenül mindig voltak és vannak,ügyeskedő lefizethető emberek sajnos!Így nem mondott újat!

  • Kiegészítés:

    Mellesleg vannak bizonyított korrupciók,….és vannak alaptalan, rágalmak…..amit nem tudnak bizonyítani,hát ez kellemetlen
    Na a kettő között azért van némi különbség….

  • Boda Marcsi
    2019 január 17
    3:33 du.

    Marcsi, Ön a véleményszabadságot téveszti össze a sajtószabadsággal amikor ezt írta:

    „minden ellenzéki (sokszor parlagias!!!) mocskolódás megjelenhet a TV-ben élő egyenes adásban is halljuk(!!!!!!),újságokban látjuk!!!!(több csatorna,több újság!!!!)”

    A sajtószabadság viszont ez, hogy szabad lehet mocskolódni ma is.

    A sajtószabadságba nagyon sok minden beletartozik a finanszírozáson át a kormányzati befolyásig, amely szabadság a sajtó tekintetében Magyarországon korlátozott, vagyis nem szabad és részrehajló különös tekintettel a közmédia valamennyi szegmensére, amelynek a leginkább kiegyensúlyozottnak és pártatlannak kellene lennie. NEM az.

  • tóth péter
    2019 január 17
    2:48 du.

    Nyalonc

  • Besancon:
    Akkoriban a Kékben ebédeltem, este meg a Társasággal ittunk és énekeltünk záróra utánig.
    Aztán székeket pakoltunk ilyesmi…
    Mikor pediglen bezárták az ajtót kívülről, ott ordítoztunk miközben átvonultunk tovább inni a Krisztina presszóba, ‘gyanis az jóval tovább volt nyitva.Az ottani személyzettel is igen jóban voltunk…természetesen.Ott három igen csinos leányzó szolgált fel, a fönök egy idősebb jóasszony volt.
    Az összes pincérnek meg még a Maros utcai kapitányság zsaruinak is én javítottam a TV-jét.

  • Boda téged nem zavar a saját hányásod ?
    Amit ide öntöttél megint ?

  • Bernstein
    2019 január 17
    3:30 du.

    Undorító és bárgyú a vicced.
    Főleg mert az IDF az egyetlen olyan hadsereg a világon aki elképesztő mennyiséggel rendelkezik AK 47 -es gépkarabélyokból.
    Merthogy az arabok úgy szoktak menekülni előlük hogy mindenüket szanaszéjjel hánynak félelmükben.
    Izrael ajándékozni szokott ilyen gépkarabélyokat olyan országoknak aki erősen rá vannak szorulva kézifegyverekre a saját életük megvédése érdekében.

    Én egy esetről tudok a hazai hírekből:
    Mikor úgy volt hogy Milosevics martalócai egyszerűen KIIRTJÁK a koszovói muzulmán lakoságot és a szemforgató Nyugateurópa nem volt hajlandó megsegíteni őket fegyverrel, akkor Izrael magyar közvetítéssel küldött nekik kettő kamionra való AK-47-est és rengeteg lőszert. A muzulmánoknak !

    Aztán utóbb az USA elsöpörte Milosevicsot és undorító rendszerét, szintén magyar segédlettel.

    Szóval öreg a vicced bárgyú, legalább annyira mint te magad.

  • Jo hirem van azok szamara, akik felnek a tenyektol, es emiatt nem kedvelnek engem sem.
    Tegnap kaptam Kanadaban egy nagy, valamire valo szerzodest, ami le fogja kotni az idomet. Ezert elbucsuzom mostanra az uraktol es holgyektol.
    Hozzatennem hogy hozzaszoktam mar ahhoz par eve, hogy Toronto egy valamifele egyvelege lett Mogadishunak es Karachinak, de arra nem szamitottam, hogy a kisebb, nyugat kanadai varosokat is elleptek ugyanonnan. Az jutott eszembe, hogy ugy 10, maximum 15 even belul azok a kanadai magyarok, akik most faszitanacinak hivjak Magyarorszagot, fenysebesseggel fognak hazakoltozni Magyarorszagra. No de ez nem erdekes.

    „Tetszett” a vita nehany emberrel itt, a HunCanada egy erdekes figura, megjatsza a partatlant valamiert, talan ok tudja miert.
    Kenny pedig szereti megjatszani a 40 IQ-st, nem ismeri fel az Istennek sem, hogy ha innen ki vannak tiltva a tenyek, akkor eleg nehez ide tenyeket kuldeni. Ugyanakkor azzal vadol engem, amit o csinal, azaz semmi teny, csak hazudozas.
    A Geyza es a rodeo11 is erdekes figurak, de csak annyiban, hogy ennyire alacsony ertelmi szinttel es muveletlenseggel meg nem talalkoztam korabban. Egy „erenyuk” van, hogy legalabb kovetkezetesek.
    A „cikkeket” irok pedig megjatszak a 10 IQ-st, bar neha gyanitottam, hogy nem jatszak. A frusztraltsagukat abban elik ki, hogy alproblemakrol irnak es hazudoznak.
    Az itteni legfurcsabb figura azonban a Gabriel baratom. Azt sem veszi eszre, hogy mindenki hulyenek nezi ot, beleertve azokat is akiknek a kegyeit keresi.
    Nehany kerdesre meg valaszolok, aztan kuldok egy linket, hogy legyen a cenzornak is munkaja.

  • Csak diohejban:

    talalom, ha erdekel, hogy mik voltak azok a logikus es ertelmes mondatai Orbannak, nezd meg a Youtube-on a videot errol. Konnyen meg lehet talalni. Nem adom meg a linket, mert az is tenyekkel van teli.
    Valamint, nem csak Nemetorszagban van 400 korul az a bizonyos szam, hanem ez az EU altal elfogadott szam is. Remelem, hogy irsz majd egy cikket az EU rabszolgatorvenyerol is. Kar, hogy nem fogom latni.

    x
    rodeo11, Igen, bizony sex elott apucinak meg kell kernie a kis feleseget, hogy irja ala miszerint o is akarja aznap a sexet. Svedorszagban. Raadasul, ha jol remlik ezt az interneten kell csinalni az allam site-jan, hogy tudja a Kedves Vezeto, hogy kik es mikor. Ugye, hogy mennyire sexi ez a dolog? Nincs is izgatobb elojatek ennel! 🙂
    De hat ez az a liberalis Paradicsom, amit sok ide irogato szeretne Magyarorszagon is.

    x
    Gyorgy Molnar, te ugye nem vetted eszre, hogy az agyoncsapos kommentedet ugy is lehet ertelmezni, hogy a te agyoncsapasod termeszetvedelemnek tekintheto. Csupan arra van szukseg, hogy amit te igaznak tartasz, azt valaki hazugsagnak nezze.

    Es errol ohatatlanul a Kenny magyarazata jut eszembe, hogy kik es miert voltak itt feljelentve. Ezt ertem is, az olyan barmot aki fenyeget jobb bortonbe tenni. Nade kerdem en, fel lett jelentve a Gyorgy Molnar, vagy az a masik, aki a fel magyarsagot akarja kiirtani? (Abramovics, ha jol emlekszem.)

    Es innentol fogva kellemes tovabbi rettegest, gyulolkodest es alhirgerjesztest kivanva bucsuzom:
    Zoltan Harangozo

  • Tisztelt Geyza 7:09

    Koszovó „megsegítése” finoman szólva sem éppen „emberbaráti” cselekedet volt, mint azt te itt fent aposztrofálod, hanem felelőtlen, kalandor lépés, amelynek máig sincs vége… (Valami tán rémlik ?)
    Alapvetően Jugoszlávia feldarabolása volt a cél, amely az ún. „nyugat” gazdasági és politikai érdekeit szolgálta.
    Ott kezdődik a másik téves „aposztrófod”, hogy Koszovót országnak nevezed, holott az már jóval Jugoszlávia 1918-as megalapítása előtt is az ősi évezredes szerb föld, Rigómező volt vagyis Szerbia része. Az ottani albán többség áhitattal tekint a régi Albániára egy egyesülés reményében…
    Tehát a délszláv háború fegyverekkel történt táplálása, messze nem volt emberbaráti cselekedet, sokkal inkább egy kiprovokált, illetve egy már meglévő tűzfészek olajjal történt locsolgatása után, egy úgymond’ felszabadulást hozó, de akkorra már összehangolt NATO katonai beavatkozásban való szét-trancsírozás céljával.
    Mi volt ebben Magyaország szerepe ? Nem az ahogyan Te 7:09-ben állítod, hogy ugymond’ „Izrael a szegény muszlim bosnyákoknak magyar közvetítéssel küldött volna AK-47-eseket”… Korántsem ez a valóság. Mert az, max’ éppen fordítva lehetett, amikor a jobboldali Antall kormány kompromitálta benne azzal magát, hogy az egykori Munkásőrség, illetve a Budapesti Lámpagyár [fegyvergyár] több-tízezres készletét egy üzleti kapcsolatnak álcázott tranzakcióval, a valóságaban és vélgeredményében azonban ajándékként passzolta el a Szerbia, mint Jugoszláviát egyedül védelmező tagállammal szemben álló,
    és harcoló, a szövetzséget szétverni szándékozó erőknek. Hogy ebben Izraelnek bármi – legfeljebb közvetítői része lett volna arról nem tudunk…
    Ellenben a Jugo-val határos Magyarország – bár akkor kínosan titkolta, sőt hetekig, hónapokig még tagadta is a fegyver-akciót, pár hét után az mégis kiderült – alaposan és felelőtlen módon – talán valami konc, avagy terület reményében – bele keveredett a százezrek halálát és romok ezreit követelő csúnya testvérháborúba, lehetővé téve a harcok kíméletlen kiszélesedését, illetve az ENSZ és más mérvadó (pl. az El-Nem Kötelezett Országok) nemzetközi szervezetek által elismert Jugoszláv Szövetségi Köztársaság szétverésébe.
    ÉS Geyza! Mi nem mehetünk el szótlanul amellett sem, hogy EZ a mára újra meg-és felosztott dél-szláv népek szövetsége tette lehetővé azt is, hogy az ott összefogott államok – mit ne mondjak – népek képesek voltak lényegében(!) önállóan kiverni a német, a magyar, az olasz, illetve a fasiszta és náci megszálló haderőt. Ez az önállóság a maguk felszabadításán túl jelentős mértékben tehermentesítette a Berlin felé száguldó szovjet haderőt, az angol-amerikai szövetségeseikkel egyetemben, azaz a teljes antifasiszta frontot, mely tény persze sokak szemében még ma is szálka, csak az a szomorú, hogy úgy tűnik ez az utóbbi ma már az UK és az USA szemében is az…

    Légy üdvezelve: C

  • Geyza! Bizony bizony régi szép idők a „Kék”-ből, ami akkor egy valóban jó hely volt, nem beszélve a közelségéről, pár lépésre a munkahelyemtől, így ebédidőben kényelmesen megjártuk – bár, mint már írtam egy alkalommal, mi mindig soron kívül kaptuk az ebédet, mert ugye időre kellett nyitnunk! Nem tudom, hogy működnek a dolgok, de szerintem ha felhatalmazod Christophert, hogy megadja nekem az emailedet, akkor bővebben tudok írni a témáról anélkül, hogy itt offolnánk az épp aktuális témát, és a többieket sem zavarjuk a nosztalgiázásunkkal!Leteszem a „nagyesküt”, hogy nem élek vele vissza!

  • ˙

    Az „ajándék gépkarabélyt” úgy kell érteni, hogy pl.a horvátok egy fillért se fizettek értük, pedig le lett számlázva…

    Antallék alighanem szóban így egyeztek meg velük, hogy aztán ne fizessenek. Az ő céljuk politikai [azaz háborús beavatkozás] célú és nem gazdasági volt. Ez volt a sokszor kozmetikázott Antall-Jeszenszky-Boross hősi korszak…

    .

  • Tüske!

    „Trump leginkább azért nem népszerű, mert egy sötét hülye, valamint egyre jobban kiderül róla, hogy Putyin és az oroszok révén kerülhetett elnöki pozícióba”

    1) A „sötét hülye” nagy tévedés. Trump nagy játékos, olyan eszközökkel amik sokat irritálnak, engem is. A tény viszont tény mindig.
    2) Tessék jobban tájékozódni az „USA-ügyeben. Trump népszerűsége növekszik – nem a keleti parton-:)
    3) Trump orosz-kapcsolatára semmi/semmi bizonyíték nincs, csak homályos utalások vanna. A demokraták szeretnék, de eddig semmiféle konkrétumot nem tudta felmutatni. Elsősorban azért támadják orosz-ügyben Trumpot mert céljai sértik a USA katonai/hadászati iparát és feladná az USA világ-csendőri szerepét.

  • Szoros Gyuri
    2019 január 17
    10:37 du.

    Jo hirem van azok szamara, akik felnek a tenyektol, es emiatt nem kedvelnek engem sem.
    Tegnap kaptam Kanadaban egy nagy, valamire valo szerzodest, ami le fogja kotni az idomet. Ezert elbucsuzom mostanra az uraktol es

    —————————————————————————————————

    Nos, ha mindenki mindent csak megjátszik, mondjuk az IQ-at is, (!) a tényeket meg egyenesen „be sem engedik” ide, akkor tényleg emberfeletti meló lehetett Öntől mégis, a tények becsempészése, már ha komolyan vennénk esetleg az első mondatát:

    „Jo hirem van azok szamara, akik felnek a tenyektol, es emiatt nem kedvelnek engem sem.”

    Továbbá ne feledkezzen el arról sem, hogy van egy „ténytársa” Boda M. személyében aki egyenesen maga a két lábon járó tények – mert szerinte azok a tények amiket ő megfogalmaz, azaz „látta azt aki hallotta mikor mesélték” és csakis hiteles forrásból dolgozik, úgy mint a hírek!!!, újságok!!!! ( több is !!!!!!!) Azt meg egyenesen nem értem, de nem is kérem hogy idő hiányában megvilágítsa, hogy kinek és miért lenne érdeke a meglévő IQ-ját 10-40 ig ( ha jól emlékszem más számot nem írt) leredukálni, és ezzel operálni, hisz ha valaki a 10-es IQ-t csak megjátssza, akkor nagy valószínűség szerint a tényleges IQ-ja jóval több! Na, de sebaj, nem lehet még a logika is az erőssége annak aki tényekkel oly módon tisztában van mint Ön! Hanem, ha jól értem, 10-15 év múlva azok a kanadai polgárok akik ma Magyarországot „faszitanacinak” titulálják fénysebességgel fognak hazaköltözni, Ön nem lesz közöttük – ezt igazán sajnálom – mert ugyebár Ön a tények ismeretében másnak látja Mo.-ot, ezért is nem fog élni a fénysebesség adta lehetőségekkel ! Ez esetben továbbra is megmarad kibicnek, aki a „játszó személyek” háta mögött, lapjaikba belelesve mondják a tutit!

    „Valamire való” szerződéséhez ami „lefogja kötni az idejét” gratulálok, és egyben megállapítom, ezek szerint Ön főállású megmondóemberként élte tiszavirágéletét itt a KMH lapjain, ez mondjuk meglátszott a termésen is! Szurkolok a kanadai üzletfeleinek, hogy a továbbiakban is lássák el Önt bőven valamire való szerződéssel, melyekhez sok szerencsét kívánok!

  • Szoros gyuri Ez jó hír, bár nem tudom, hogy leszünk meg a tényeid nélkül. Csak nem jutalomból az itteni ténykedésedért? Ha viszont tényleg távozol, vihetnéd Bodánkat is, mert az Ő tényeit is szívesen mellőznénk.

  • Geyza

    Egyéb „”érdekesség”” még, hogy a II.Világháború idején a jeruzsálemi főmufti [kitalált rang] – Arafat nagybátyja – miután Hitlerrel kétszer is tárgyalt, fölkreste azokat a „szegény” . b o s z n i a i . m u z u l m á n o k a t . arra bíztatva őket, hogy alakítsanak [alakítottak is] egy nácikkal kollaboráns boszniai muzulmán hadsereget, és némileg együtműködve az usztasa horvátokkal, ne csak a szerbeket irtsák, hanem főleg a zsidókat. Sőt ha ez utóbbit mennyiségileg nem győznék, akkor akárcsak a horvátok, ők is létesítsenek koncentrációs táborokat, illetve transzportálják őket lengyelországi halálgyárakba. A legfontosabb az, hogy mindenképp meg kell akadályozni, hogy a leszámolás, a deportálás elől a közel-keletre, illetve Palesztinába meneküljenek… stb.

    .

  • Tüske Zsófia

    Kis!

    https://index.hu/aktak/trump_hekkeles_oroszok_putyin_moszkva_usa_cia_kreml/
    https://index.hu/kulfold/2019/01/17/trump_ugyvedje_az_elnok_kampanycsapata_osszejatszhatott_az_oroszokkal/

    Vannak kaliforniai kapcsolataim – az nem a keleti part – a vejem két republikánus elnök leszármazottja az anyja családja révén és így tudom, hogy sok republikánus is a fejét fogta Trump jelölésekor. Készült elemzés is Trump választóiról, íme:
    https://mindsetpszichologia.hu/2017/07/09/kik-szavaztak-donald-trumpra-most-mar-tudjuk/

  • Meg kell védjem Papp Dánielt.
    Az igaz, hogy hazudik mint a vízfolyás, ám nem ő vezeti a „hazugsággyárat”, mert ő csak átveszi annak központi termékeit. Tudniillik ez az elnevezés a fidSS központi információ alkotó házát, gyárát illeti, ahol megszületnek, vagy eltöröltetnek a legfontosabb információk attól függően hogy a Vezér és propaganda miniszter milyen direktívákkal látja el a Magyar Távirati Irodát, azaz az MTI-t.
    Az MTI hírgyárától senki nem térhet el, más irányt nem követhet.

  • Tüske Zsófia

    Kenny, kár, hogy nem tudtok átjönni egy hosszú hétvégére, amibe beleférne egy Fellegi-féle lakáskoncert. Egészen más hangulata van egy harminc fő számára játszott előadásnak, mint a tökéletes akusztikájú, de mégis, személytelenebb koncertterminek.

  • Tüske Zsófia Jártunk a Bartók házba ilyen kis koncertekre, jó volt. Nem lehet csak úgy hazaugrani egy hétvégére. Nem látja be a család, miért nem velük vagyunk olyankor. Hazamentünk Fischer Ádám Ringjére, de elajándékoztuk a bérletet, olyan nagy volt a felzúdulás. Jó is, de rossz is. Valaki mindig kimarad, így mindig megsértődik valaki. Ha nem megyünk, senki nem sértődhet.

  • Cukihara
    2019 január 18
    9:30 de.

    ez a Dávid és Góliát meséje valamint a Sámsoné aki ugye magára rántotta (tök részeg lehetett a Delilától aki fehérmájú volt) a bazár sátrát…

    sohasincs vége valaki mindig visszaüt most éppen ki is van soron?
    netán yahúúúú?

    hahahahahaha

    ugye akkor azt is tudod, hogy hol gyártották ezt a történetet? amit te itt elővetesz a nagyérdemű hülyítésére?

  • Geyza
    2019 január 17
    6:51 du.
    cnolayn

  • Egyébként IMÁDOM a humorod üdvözletével

  • Szoros Gyuri
    2019 január 17
    10:37 du.

    „Tegnap kaptam Kanadaban egy nagy, valamire valo szerzodest, ami le fogja kotni az idomet. Ezert elbucsuzom mostanra az uraktol es….”

    Figyelitek?
    Már menekül a szaros 😀

  • tóth péter
    2019 január 18
    11:14 de.

    Józanodhatnál
    A franc sem érti hogy mit akarsz.
    Bár nem is fontos.Általában, amit ide potyogtatsz
    vagy értéktelen szóhalmaz, vagy valamiféle zavaros egyveleg

    Mint ez az izé is.(Írásnak nem nevezném)

  • Cukihara
    2019 január 18
    9:30 de.

    Jó de az kb 70 éve volt.
    Ellen példaként hozhatnám fel hogy a brit
    Sir Kingsley Wood, aki akkoriban a Légügyi Minisztérium élén állott, nem engedte bombázni Essent és környékét, merthogy
    a Ruhr-vidék gyárai MA GÁN TU LAJ DONt képeznek !!!
    Ha ezen a tehetetlen és idióta emberen múlott volna akkor nagy valószínűséggel ma Angliában németül beszélnének, annyi hülyeséget követett vagy próbált elkövetni az angliai légicsata során a minisztériumának az élén.
    Közvetve ugyan de brit polgárok tízezreinek a vére száradt azon a hófehér keménykalapos nyakkendős gentleman lelkén a totálisan elhibázott célokat kitűző, rosszul megszervezett és balul kivitelezett akcióiért amit ő és stábja kierőszakolt anno.

  • Geyza
    2019 január 18
    12:10 du.
    a csőrcsill be is vallotta a 60-as évek elején, hogy mi volt a valós oka az egésznek: a németek önálló valutát és szabad kikötőket akartak és ezért kellett őket megsemmisíteni mert ha megvalósulnak akkor nem adóznak a hülyék perselyébe (Rotschield és tsai)

    a többi gömbölyűen szögletes és rablómese és persze sztálingrád irányában mentek a drágák mert kellett nekik az olaj de most…már…kapják csövön a gázt és jó áron

    hahahahahaha
    történelemből 1-es leülhecc, megbuktál

    milosevicsről ne hazudozz, jó?

  • Rodeo11
    2019 január 18
    2:00 du.

  • Geyza
    2019 január 18
    3:23 du. csak hogyn tudd

    Bellini Norma
    Callas Corelli Serafin élőben!!! ki a faszt érdekel a sok seggség ezek után

    150W -on megy sörrel Oroveso Ite sul colla Nicola Zaccaria

    hahahahahaha

    szerencsétlenek vagytok sajnállak benneteket

  • Geyza 12,10

    Ne viccelj! Annak számára aki csk minimális erkölcsi érzékkel bír, óriási különbség van aközött, hogy valaki hülyeségből, hanyagságból – tehát emberi hibából – követ el hibát, vagy ha a tettest sötét hátsószándék vezérli, és azért.
    És különben is mit tesz az, ha valami 70, vagy 30 éve történt. Vigyázz Geyzám! Ez az út a Figyelő féle érvrendszer. Az ő utcájába visz téged…
    De ha csak magát Churchillt vesszük górcső alá, szerintem az ő amerikai héjjáknak, illetve a katonai és gazdasági lobbinak szóló, alányaló Fultoni Beszéde – hitszegéssel és rossz szándékkal kibélelve – milliószor több kárt okozott az emberiségnek, mint az Általad itt felsorolt szubjektív hibák, illetve azok hadászati következményei. Másfelöl minden felelős döntésben ott búvik meg a tévedés lehetőségének a kisördöge is.
    .

  • Geyza 12,10

    Ne viccelj! Annak számára aki csak minimális erkölcsi érzékkel bír, óriási különbség van aközött, hogy valaki hülyeségből, hanyagságból – tehát emberi hibából – követ el hibát, vagy ha a tettest sötét hátsószándék vezérli, és azért.
    És különben is mit tesz az, ha valami 70, vagy 30 éve történt. Vigyázz Geyzám! Ez az út a Figyelő féle érvrendszer. Az ő utcájába visz téged…
    De ha csak magát Churchillt vesszük górcső alá, szerintem az ő amerikai héjjáknak, illetve a katonai és gazdasági lobbinak szóló, alányaló Fultoni Beszéde – hitszegéssel és rossz szándékkal kibélelve – milliószor több kárt okozott az emberiségnek, mint az Általad itt felsorolt szubjektív hibák, illetve azok hadászati következményei. Másfelöl minden felelős döntésben ott búvik meg a tévedés lehetőségének a kisördöge is.
    .

  • Bocsánat a duplázásért !

  • Mindamellett Churchill érdemeit igen magasra értékelem.

  • Tüske Zsófia
    2019 január 17
    3:10 du.

    Ez a Fellegi féle sütemény recept nagyon tetszik! – :))))

  • Rodeo kár erölködnöd nem vok vevő a nyalizásaidra.
    Próbálkozzál Gurltiznél esetleg.
    Ő szereti, meg is írta itt.
    Őrömmel kínálná fel neked
    a hátsóját ha egy két
    jó szót írsz hozzá.
    Előtted a pálya.
    Hajrá !

  • Cukihara:
    Eltér a véleményünk a kérdésben,
    de hát unalmas lenne az Élet ha mindenki egyet gondolna,nemde?

  • Megigertem, hogy nem irok tobbe, de jott egy jo vicc. Gondolom a tobbseg egyeert vele politikai, vallasi elkotelezettsegtol fuggetlenul. (Angolbol lett forditva.)

    Top 10 UN Slogans

    10. Ha egy impotens, felfujt burakracia nem tudja megoldani, akkor az a legjobb megoldas ha hagyjuk azt a helyzetet elgennyesedni.

    9. Te nem vagy kepes az “UNETHICAL”-t (erkolcsetelen) “UN” (Egyesult Nemzetek) nelkul leirni.

    8. Tomeggyilkos diktatorok, ovakodjatok, a nem-kotelezo hatarozataintol!

    7. Beket hozunk a vilagnak. (A vegerdmeny minden esetben valtozo lehet.)

    6. A holnap korrupcioja ma!

    5. Az ertelmetlen civakodast a muveszet szintjere emeljuk!

    4. Mi elfogadjuk a kenopenzt, hogy neked ne kelljen!

    3. Probald ki a mi vilaghires sajtos sultkrumplinkat!

    2. Ha sok baj van a vilagban, megtalalsz minket a bajok mellett semmit sem csinalva!

    1. Ha egy surgeto, szorongato helyzetben vagy, tedd le a telefont, es tarcsazd Amerikat.

  • Szoros Gyuri
    2019 január 19
    8:11 du.

    Tudtuk hogy hazudtál.

  • Gabriel Karikas

    Cukihara
    2019 január 18
    3:50 de.

    Szép is lehetne a „történeted”, ha nemcsak a valóság kevesebb mint egytizede szerepelne benne mint alap.
    Bizony, ha legalább még másik 10%-ot hozzátennél a „tények/körülmények” teljes skálájából, már akkor is „kicsit” másképp festene a levonható konklúzió.
    Aztán ne is beszéljünk arról az esetről, ha legalább a tények felét belevennéd.

    Cikuhara! Min. 7 nemzetről beszélünk egy időben, ugyanannyi történelmi múlttal, alapjaiban 4 világvallás ütköző-zónájáról!

    Ugye milyen szépen le lehet írni mindent egy nagyon-nagyon szűk látószögből?

    Mindenben és mindenkor igazad tud lenni, csak a tényeket felejtsük ki, mert azok csak arra jók, hogy bezavarjanak.
    nem-de?

  • Termeszetesen Rodeo11 megtalalta a valodi okait a Masodik Vilaghaborunak, Rotchildbankar csalad es „hasonlo hulyek” (sic). Rotschild azert volt hulye mert gondolkozas nelkul kolcsonozte a penzt a Lanchid epitesere, ahelyet hogy a hid nelkul Rodeo11 es hasonlo ketes szemetek uszassal kozlekedtek volna a ket part kozott.

  • Gabriel Karikas
    2019 január 20
    1:46 du.

    Meir Kende
    2019 január 20
    2:48 du.
    hogy ne pazaroljak több bitet rátok:
    nincs reakcióm eme izéitekre
    hahahahaha

  • Meir Kende
    2019 január 20
    2:48 du.

    Sokkal nagyobb hülyeség volt az első világháborút szándékosan olyan professzionálisan kiszámított békediktátummal lezárni, hogy az előre vetítsen egy már akkor megjósolható következőt, de még ennél is nagyobb hülyeség volt Hitlert az amerikai zsidó lobbi által visszatérítés mentesen hatalomra juttatni!

  • Rodeo11
    2019 január 20
    4:26 du.

    Vihog a balfék mert nem tudja érdemben cáfolni a kritikát.

  • Gabriel Karikas

    A Rodeio úgy latszik amikor be van lőve, akkor Rodeio neven fut, amikor pedig éppen hiányban van, akkor Cukihara?
    Vagy mi a szösz?

  • Geyza
    2019 január 20
    8:14 du.
    akkó’ te (is!!!) ki vagy vihogva

    hahahahahahaha

  • Gabriel Karikas
    2019 január 20
    10:54 du.

    bucika, e’sset’unni?

    Heinrich Heine: Der Doppelgänger

    kichern krkrkrkrkrkr ganz allein