A jusztisember

2019 február 10 8:56 de.85 hozzászólás

Vagy inkább: jusztse. No, nem az ember mivoltát érintően – habár embersége, mint olyan, erősen megkérdőjelezhető – hanem inkább miniszterelnöki magatartását tekintve.

Mert hát, jött ide Merkel, úgy V4 tárgyalásilag. Csakhogy, egyedül a szlovák miniszterelnökkel folytatott bilaterális tárgyalást, elég látványosan elnézve Orbán feje felett, aki csalódottan vette tudomásul, hogy Merkelnél nem áll jól. Lehet, hogy a kancellár asszony megutálta a nyálas kézcsókjait, de az is lehet, nem felejtette el Orbánnak, hogy annak idején visszaküldte a főzőkanálhoz. Minden esetre nagyon úgy néz ki, hiába ágaskodik a kis ember, nem ér fel a Berlin-Párizs tengelyhez, a szlovákok toleranciája többet ér. Ráadásul Prága és Varsó is simán beáll a sorba, csak ez a jusztse-emberke hangoskodik.

Node semmi gond, jön hozzánk Mike Pompeo. Igaz, ő is csak mellesleg, ha már itt van kelet-közép Európában, ide is benéz, javítandó a jusztisember önbizalmát. Mert hát mit is csinál Orbán? Miközben egy nyamvadt fehér házi meghívásért ácsingózik, jól keresztbe tesz minden létező amerikai vagy uniós próbálkozásnak. Nem válogatós a kis ember, bármit képes megvétózni, legyen az Ukrajna NATO-hoz való közeledésének problémája, vagy a menekültügyben előre lépéssel kecsegtető Afrika-EU, ill. Arab Liga-EU közti egyezség. Nincsenek gátlásai , akkor is vétóz, ha azzal saját maga ellen dolgozik. Jusztis! Node most majd veszünk az USA-tól némi hadi vasat, ezzel el is simulnak az ellentétek, mindenki boldog lesz. Vagy nem. Nos, attól tartok, ettől még Orbán tovább fog előszobázni – pláne, hogy továbbra is parírozik Putyinnak.

Orbán gyakorlatilag folyamatos konfrontációival minden vörös vonalat átlépett, és ennek eddig még semmi következménye nem lett. Az, hogy Magyarország egy következmények nélküli ország, a belpolitikában még elmegy, node, a külpolitikában? Igaz, a Néppártnak szüksége van a Fideszre, még ha egy jellemtelen, sunyi társaság is. Ráadásul ott van a kölcsönösségen alapuló gazdasági kártya: az autóipar. Orbán tudja ezt. Tudja, hogy bármikor kijátszhatja ezt a gazdasági kártyát – stratégiai fontosságúnak minősítette a német összeszerelő üzemeket? Ki nem szarja le? Bármikor keresztbe tehet neki k – és nincs kétségem a felöl, ha szükséges, gátlás nélkül meg is teszi – mint ahogy a Néppárton belül is arra fújja fel magát, hogy a CDU és a PiS mellett a harmadik meghatározó erővé váljon a Fidesz.

A jusztis ember arra játszik, hogy a folyamatos konfrontációjával, a mindenkivel szemben állásával egyszer eléri azt, hogy – jobb a békesség, mert a világ politikusai általában szeretnek a konfliktusokból kompromisszumok útján kijönni (kivéve Orbánt, aki továbbra is az ordító egér maszkját viseli) – némi engedményt tesznek neki, és nem verik – legalábbis nem közvetlenül – orrba.

Ebben az esetben máris győztesnek érezheti magát. Pont, mint a sakkozó galamb: szétrúgja a bábukat, oda szarik a táblára, és kijelenti: ő győzött.

Persze, egy galambleves is finom tud lenni…

85 hozzászólás

  • nagyon izgalmas, nagyon aggódok, most mi lesz az olasz francia bilaterálissal miután az olaszok beaszon’ták a galloknak, a gallok meg ugye fújják a passzátszelet sárga mellényben… nem minden egyértelmű a nagyvilágban de „néhányan” próbálkoznak az egysávos autópályával is csak akkor van probléma ha a másik irányból is igénybe veszik a pályát és nagy sebességgel pl 5G meg hasonlók ami a fősodorból kilóg az árok szélén fejreállva és összetörve

    hahahaha

  • Gabriel Karikas

    Most olyat fogok leírni, amivel biztos hogy nem leszek népszerű a legtöbb helyi olvasó, vagy is a pincébe járogatók szemében.

    Ugyan többféle variációban, már sokszor megjegyeztem ezt itten is …

    A zorbán rezsimet a ” háttér nagypolitika” egyöntetűen támogatja, és hatalomban tartja.

    Mondhatjuk úgy, hogy „közmegegyezéssel”
    Orosz-Német-USA

    Nincs ezen mit szépíteni – igaz ugyan hogy mint embert, leutálják amerikai és német részről – de mint báb, tökéletesen az emberük.

    Putyinnak pedig nem kerül sokba néha leparolázni vele, – egy KGB-s tiszt repertoárjába ez is tökéletesen belefér.

    A többin meg el lehet gondolkodni feleim – látjátok szemtükkel, hogy mik vogymuk?

  • Igen sajnalattal olvasom hogy csupan politikai ocsarolas celjabol, a magyar-nyelvet ez a szarzo mire sulyesztette.

    Ha a „vodor-takony” es a „budzsu-ha-ha”- nivojan probalna versenyezni, hat a bajnoksagot, ill. annak aranyermet ketsegyelenul megnyerte!!!

    De HA ezt a lapot Magyar-nyelvu lapnak velne, hat mi a feneert nem probal magyarul irni.
    Hiszen meg ottan is el, sot el az „Orbanisztan” altal a dolgozo-termelo lakossagtol elrabolt penzekbol, s azok altal minden fenntartott szolgaltatasokon.

    Peldaul, mi a fene magyar szo lehetne, kezdve cikkenek cimevel a „Jusztisember”, meg aztan a „jusztise” ???
    Mi az ordogert tessz olyan remes SZO es NYELV-ELABORDALASOKAT ???

    Nem hogy nem letezik semmifele magyar szotarokban sem, de meg a ‘Google’ sem kepes a vilagon olyan szot talalni.

    Na, HA talan a a „justice” szot probalta volna hasznalani, hat mi a feneert nem irja a valo-szot, hiszen egyszeru Latin eredetu a szo alapja.
    Vagy miert nem magyarul azt.
    Ha magyarnak allitja magat ?
    Es egynallitolagos magyar-nyelvu lapon kozolve soraitert kap jovedelmey?

    Mivel az az „igazsag” teljes ertelemeben, hat mi az ordogert felne a IGAZSAG-szot meg irni is ???

    Ah, az nem illik Marxista-szocialista lelki-ismeretebe?
    Talan lelki-ismerete bantalmazza azert, mint a jelen ottani Part-elnokenek meg az emberi-letet is kerdore teve cikkeben.

    De HA ’emberi-igazsag’-at ohajtana kerdore venni, hat rem messze ert az alapveto celtol.
    Mert a Prime-miniszter NEM egy biro.

    A Prime-miniszter eseteben, csupan a korulmenyek felfogasat es azoka-alapjan levo szukseggessegek felfogasat ,ertelemzeset s azon alapu megoldasok felismeresenek kepessege a LEG-fontosabb tevekenysegeinek szuksegletere!!!!
    Semmi mas.
    De appen azt nem veszik ottan figyelembe, azert nem talaljak el celjaikat soha !!!!!!!!!!!!!!!!

    De miert nem kepes belatni, hogy barmifele viselkesest, magatrtast mint ego-ista politikus is lenne a pocakos urge, mert kezd ugy nezni-ki mint egy horcsog, de mindenek dacara emberi-leny-kent jott erre a vilagra.

    A teljes emberiseg mi-voltat gyalazza,csupan talan mert nem kepes semmi politikai vonalu kritizalast tenni ellene a politikai ostobasagai alapjan ???

    Azt meg SOHA, SEHOL NEM olvashattam ettol az szerzotol.
    De nagyon szeretnem pont az latni !!!!!!!!!!!!!!!!!
    Miert nem probalna azt tenni ?????

  • Jurásek Fábián Sebestyén

    Sajnálatos és nem hiteles tudósítás egy „Orbán-fóbiás” által írt cikk, amely csöpög a gyűlölettől. Természetesen az se lenne hiteles, ha én – egy nem feltétlenül Orbán rajongó – csupán praktikusan gondolkozó jobboldali szavazó most Orbán Viktor tevékenységét fényezném. A kedves olvasóknak mindenesetre azt üzenem, hogy a gyűlölködők jelenleg sokkal kevesebben vannak ma Magyarországon, mint azok akik elismerik Orbán Viktor hazai kvalitásait és jótékony hatását az össz-európai politikai közéletre!

  • Gabriel:

    Mondd ki:
    Megint eladták a magyar népet,
    mint már történelmében megannyiszor.
    És a féleszű magyarok megint nem veszik észre hogy
    eladták őket.Annyira nem hogy még boldogan tapsikálnak is hozzá

  • Jurásek Fábián Sebestyén
    2019 február 10
    12:01 du.

    Szélsőjobbos blabla..

  • Bírom mikor ide tolja magát egy szélsőjobber és sopánkodni kezd hogy itt miért nem követik a cikkek írói a mára már teljesen megszokott állampárti hazai álmédia Rákosi-korra hajazó tömjénezéses tapsonc-jellegű „fuvallatait”

  • Gabriel! Igen népszerű önfelmentés a „háttér nagypolitika” emlegetése – hááá, mit tehetnénk, itt a hátteres nagyok ellen.
    Csakhogy a politikában a kicsik szava mindig csak együttesen tehető hallhatóvá –Magyarország bajai nem fájnak se az USA-nak, se Oroszországnak, se Kínának. Egyelőre nem is érdekük, hogy elmérgesedjen a helyzet Európában is: ezért csak megőrizni akarják a kapcsolataikat – ahogyan tennék, akármilyen színű kormánya is lenne az országnak. Az EU alapelvei meg éppenséggel kizárják a beleszólást egy tagállam belső választásába. A befolyásolást persze nem, hiszen egy közösség vagyunk az Európai Unióval, együtt kell kiküzdenünk helyünket a világban.
    Az USA rögtön diktatúrát kiáltott Asszadra, amikor Szíria nem volt hajlandó felmondani az orosz hadiflotta egyetlen Földközi tengeri kikötőjének bérletét, és olajügyben is volt valami afférjuk. Évtizedig jól elvoltak vele, ahogy ellesznek a magyarországi kormányfővel is, bármennyire tapossa a jogállamot, sőt: akármennyit tesz saját zsebre az elhullajtott piculákból.
    Az Eu-nak se joga, se érdeke beleszólni a magyarországi helyi fejleményekbe, hiszen itt béke van. Sokkal súlyosabb a gond a Brexittel, Franciaországgal stb. Annyit tehet, hogy nem ad pénzt: ez viszont megintcsak sértené az EU-alapelveket: a támogatások normatívak, nem vonhatók meg „ideológiai” indokkal. Amíg a magyarok többségének jó ez így, ahogy van, addig semmiféle „ háttér nagypolitika” nem akar beleszólni. A magyarok többsége meg majd akkor hajlandó gondolkodni, amikor nemcsak a nyugdíjak, hanem az állami fizetések is késnek, és nem három napot, hanem heteket. Amikor a számlapénzükhöz se férhetnek hozzá, ahogy néhány éve Görögországban. Márpedig a magyar politika irányítása errefelé tart a sikerjelentések mögött iszonyú feszültségek halmozódnak: gazdasági, társadalmi, sőt mentális feszültségek.
    Ezek oldása macerás, időigényes feladat. Viszont levezethetők a kinevezett ellenségekre való uszítással: legyen ez akár a „hátteres nagypolitika”, akár „soros-listás” ellenzék, akár az egyfejűek bandája. Az országvesztő erre játszik: neki ebben nincs rezsije.

  • Kedves Szerző, az Ön túlcsorduló, betegesen túllihegett Orbán gyűlölete oda vezetett, hogy fenti irományát logikai bukfencek illusztris példatáraként lehetne mutogatni akár az OPNI-ban is, ha előrelátóan azt a hasznos intézményt be nem zárták volna.

    „Lehet, hogy a kancellár asszony megutálta a nyálas kézcsókjait, de az is lehet, nem felejtette el Orbánnak, hogy annak idején visszaküldte a főzőkanálhoz.”
    Orbán túl pici ahhoz, hogy egy ilyen konyhától elszokott nagyasszonyt visszaküldjön a fakanálhoz, azt a saját „hálátlan” népe tette meg!

    „Nem válogatós a kis ember, bármit képes megvétózni, legyen az Ukrajna NATO-hoz való közeledésének problémája, vagy a menekültügyben előre lépéssel kecsegtető Afrika-EU, ill. Arab Liga-EU közti egyezség.”
    Nos, ebben sincs egyedül, mert már Europa normálisabb harmada is így lépne. Maga szerint nem lenne cassus belli az előzetes nemzetközi státusz megegyezések után Ukrajnának a NATO-hoz való csatlakozása? Menekültügyben meg miért a komplett EU-ra és miért nem a problémát kiváltó gyarmatosítókra hárítaná az általuk évszázadok alatt okozott károk humanitárius és finansziális jóvátételét?

    „Ráadásul ott van a kölcsönösségen alapuló gazdasági kártya: az autóipar. Orbán tudja ezt. Tudja, hogy bármikor kijátszhatja ezt a gazdasági kártyát – stratégiai fontosságúnak minősítette a német összeszerelő üzemeket?”
    Kurvára nem a kölcsönösségre alapulnak ezek a nem stratégiailag, hanem hatalom megtarhatóságért idecsábított, összeszerelő leányvállalatok és bankok, mert sikerült úgy leköteleződnie általuk, hogy a „gazdasági kártya” annyira a kezükben van, hogy Viktorka és az ország 5 perc alatt a padlóra kerülne, ha ő próbálna diktálni nekik vagy ha csak egy centet is ráfizetnének az itteni szamaritánus önzetlenségükre.

    Sok jó példa van már arra, hogy ha valaki nem jó az EU-nak azt rövid úton lapátra teszik, ezért valószínű Orbán miatt is tudják dörzsölni a dolgos tenyerüket, csak a szinjáték kedvéért úgy csinálnak mint az új kis tyúk a régi kakassal a baromfiudvarban.

  • Gabriel Karikas

    Geyza!

    Mint ahogy rögtön itt fejjeb az a Jura kori „valódi” ősmagyar is fel-bőszülten „kiáll” a hazaárulás mellett.

    Tudják a nagypolitika-csinálók, hogy a magyar van annyira nyakas nép, hogy inkább hülyére veszi magát, minthogy a szemét kinyitná.

    Ezekről irt anno Jókay, Ady és sokan mások, a gondolkodó nagy íróink – de hát hiába.

    Nem bírják a mozaikokat összerakni, sokszor mondtam már, hogy a gondolkodáshoz alázat kell lakozzon az ember lelkében.

    Pedig a Kissinger még éltében megmondta, hogy fel kell állítani az ütközőzónát újra az Atlanti és az Eurázsia államok között.

    Nem szúrja ki a szemüket a valóság.
    Pedig már a régiek is tudták, hogy a kávé a kavarástól lessz édes.

    Ezért isznak a mély-magyarok keserűn kávét, „mert mikor megcukrozzák, a kanál szúrja a szemüket”

    Ráadásnak az a drog-díler is itt rontja rögtön a levegőt, vajh miért is tereli a témát a sületlenségeivel azon melegében?

  • Gabriel Karikas

    Bendeguzolóm!

    Kérlek szépen próbálj meg leszállni a magas lóról, mert már számtalanszor leestél róla.
    Az orrodat se tartsd annyira magasra, mert beesik az eső.

    Attól, hogy a te korlátozott magyar – és amerikai angol – nyelvtudásoddal nem érted meg az összetett, műveltebb beszédet, még hidd el, vannak sokan akik megértik.

    A cikk azoknak íródott, nyilván nem a bodamarcsiknak, slapajoknak, meg a hűséges követőiknek.
    Beleértve nem szerénytelen személyedet.

    Petőfi 120 ezer klf. szót használt verseiben.

    De a nagy angol-szótár is 180 ezer szót tartalmaz, tehát az angoloknak is van rengeteg szavuk.
    Nyilván akár George Bernard Shaw vagy Arthur Miller sem kétezer szót használt élete során.

    A közbeszédben kb 8-10 ezer szót használnak szinte minden nyelvben – az iskolázottabbak ennek a dupláját a napi beszéd során.

    A kevésbé tanultak pedig a felével is elboldogulnak, ami 4-5 ezer szó.

    Erre mondta Hofi, hogy egy magyar őrmesternek már egyetlen ige is elégséges akár egy hídverés levezényléséhez. Csak az igekötőket használja bőséges számban.

    Sajnálom, hogy ennyire kevés szót ismersz, vagy le akarod pipálni az őrmestert?

    És hagyd meg a magyar-nyelvnek, hogy úgy bánjék a latin a szavakkal, mint bármelyik „uj-latin” nyelv, vagyis magyarosítsa kedvére, mint ahogy azok franciásították (frankok) vagy angolosították (normann-szászok)

    Csakhogy, ha a magyar nyelvből kihagyjuk a latin eredetű szavakat, akkor ott van a helyén a megfelelő magyar eredetű szó.
    Míg az újlatinokban – és ebből még az angol sem kivétel – bizony több-kevesebb valóban latin eredetű, nincs helyette más ősi szó.
    Ne beszeljünk a gallról, vagy hispánról.

    Dugd fel magadnak, ezért nem érted a magyart.

  • Nem elek Mgyarorszagon, hala Istennek, de igen konnyen megallapithato hogy Fabian Sebestyen megjegyzese nyujtja a valosag abrazolasat.

  • Bendeguz, sajnos nem tudsz magyarul. Bár ez nem szégyen, megesik, de legalább szerényen viselnéd, és esetleg megkérdeznéd valakitől azokat a mondatokat, amiket nem értesz…

  • Christopher Adam

    Alma, pontosan! Azt el lehet viselni, ha netán valaki a sok évtizedes külhoni élet során elfelejti anyanyelvét. Azt nehezebben, ha a magyarul már nem tudó amerikai magyar fölényeskedő fontoskodással oktat ki mindenkit egy magyar lap hasábjain és teszi ezt tört magyarságával és tudatlanságával…

  • KARIKAS, ALMASI, ADAM;

    Soha nem dicskedtem magyar nyelv kepessegemmel es annak gyakorlatossagaval.
    Sot reszben sajnalom is hogy barmenmnyire is emlekszem ra, mert amodon keveredtem itten tobb szamos durva megallasnekuli ocsmanykodokkal szemben.

    De HA oly buszken , nagyhanguan es gogosen dicsekednek a magyar nyelvtudasaikkal, hat mint kerdeztem hozzaszollasomban, mi a feneert nem irnak tisztan a magyarnyelv hasznlataval?

    Miert abordaljak mindenfele utccai trogarsgokkal azt ?

    Az volt megjegyzesem egyedulli pontja!!!
    De azt senki nem volt hajlando ertelmezni, kivallo magyar nyelvtudasaival.
    Vajon miert nem ?

    Karikas is csak egy hosszu es ertelmetlen blah-blah felremagyarazatat dobta be kifogaskent.

    Ha ertesz, tudsz magyar irni, olvasni, hasznald azt ertelmesen, nem csak poktoc ocsarkodasokra !!!

    Szegyent nem csak onmagukra, de a magyrnyelvre is.

  • Bendeguz79
    2019 február 10
    8:46 du.

    ez is olyan budzsuhahaha mint az összes többi seggséged amit ideküldesz hátha valaki el is olvassa, olvashatatlan és értelmetlen, nem méltó arra sem, hogy grammatikai kifogásokat tegyek részletei ellen, az egész egy vödör hulladék de a hulladékkal szemben értéktelen, a hulladékból -néha- egészen hasznos dolgokat lehet fabrikálni de abból amivel itt a környezetet szennyezed abból csak összegörbült coca cola szívószál válik ( a világ egyik legfeleslegesebb dolga a másik rögtön ezután az usa kül és belpolitikája csinnbummcirkusz és nemsokára indul az elnökválasztási néphülyítés is)

    budzsuhahaha + kecskebéka felmászott a fűzfára és beleesett a tele bilibe, mint gizi a budzsuka

    hahahahahaha

    kérd meg a karikás gábrielt, hogy adjon neked szóvezetőt ami kivezeti belőled a szavakat mint a cipőkanál ami a lábadat bevezeti a papucsba…. papucccsss budzsuhahaha

  • B79! Előbb-utóbb minden bombázó a földbe áll.
    Ja,bocs nem ismered a képes beszédet – vélhetőleg, hiszen egy nyomorult hasonlatot (metaforát) se ismersz föl.
    Épp ideje, hogy leszállj a magas lóról, és befogd azt az arrogáns lepcses …klaviatúrádat.
    És ne örülj: nem gyűlöllek – sajnállak, hogy ennyire telt az eszedből – pedig elhagytad ezt az általad lesajnált, lenézett országot.
    Nem hiányzol.

  • Cris Adam;

    Maga ezen lap-foszerkeztoje es cenzora, miert engedi mind a NEM magyar szavak, fokent mind az el-bordalt szavakat a cikkekben alkalmazni es kozolni ???

    S itten,minden kozolt cikkek szerzoi a magyarnyelv zsenijei.

    Szid, vadol es gunyol engem nemi hibaimiert, de szeretett haverjainak allandoan szemet huny.

    Bizonyitana az hogy maga NEM prejudice, reszre-hajlo.
    Az a Szent Jozsef altali „embertarsa” iranti egyenllseg, tisztesseg es kivetel-nelkulli vallasos hitenek eredmenye?????

  • Bendeguz79

    bocs, de ugye, megbocsájtod, hogy nem tőled fogok leckéket venni magyar nyelvből? ráadásul nem igazán értesz a szóalkotáshoz, de hát, nem csoda, mivel megrekedtél a „nyaktekerészeti mellfekvenc” nyelvújítás beli szintjén 😀
    ja, és a cikk tartalmának lényegéhez megint nem tudtál hozzá szólni 😀

  • Jurásek:
    ez nem tudósítás, hanem egy vélemény. megértem, hogy ilyesmire te képtelen vagy, mivel a praktikusan gondolkozásod is sok kérdést vet fel 😀
    az orbáni kvalitást és hatékonyságot, ha kérhetem, kifejtenéd bővebben?
    amúgy van egy sanda gyanúm: te szerelmes vagy belém, mivel mindenhová követsz 😀

  • Inkább Bibi:

    ne reménykedj, nálam hízelgéssel nem mész semmire.
    azon felül nem vagyok kedves. ráadásul miért is gyűlölném Orbánt? a gyűlölet érzelem, én pedig ilyesmit nem fecsérelek erre az emberre.
    azért, érdekes módon logikai bukfencnek tekintett megállapításaimat szép rendesen alá is támasztod. mégiscsak tudsz gondolkodni!

  • Almási Alma
    2019 február 10
    7:18 du.

    „Bendeguz, sajnos nem tudsz magyarul. Bár ez nem szégyen, megesik, de legalább szerényen viselnéd, és esetleg megkérdeznéd valakitől azokat a mondatokat, amiket nem értesz…”

    Alma kedves, ilyet, hogy „kérdezzen” még csak ne is ajánlgass Bendének, mert még a végén komolyan veszi, és onnantól „széttrollkodja” az oldalt – igaz, enélkül is ezt teszi! Emlékezz mit művelt, amikor a „mameluk” kifejezést nem értette! Gyakorlatilag a cikk témája el is sikkadt, már senki nem azzal foglalkozott, mert mindenki kézzel lábbal neki magyarázott, mégsem akarta „érteni!”

  • Bendeguz79
    2019 február 10
    8:46 du.

    Az észbeli képességeiddel sem nagyon dicsekedhetsz…

  • Bendeguz79
    2019 február 10
    8:46 du.

    Pedig ha valaki venné a fáradtságot és megnézné Bendeguz79
    1-2 évvel ezelőtti írásait –észre vehetné,hogy óriási fejlődésen ment át! A kezdetén igazán nem lehetett értelmezni sok-sok mondatot –de szerintem ez ma lényegesen megváltozott.Valószínű nagy erőfeszítéseket tesz a nyelvtudás javítására-
    Ezt szerintem értékelni kellene , nem pedig földig alázni!
    Szeretett üdvözlettel.

  • tóth péter
    2019 február 11
    1:19 du.

    magam részéről akkor is fogom cikizni, ha az automata helyesírás javító programja (ami még nincs neki telepítve?) kijavít minden helyesírási hibát, az tetűség és poloskaság amit meg próbál ide bebiggyeszteni mint egy rossz szakszervezeti brossúra a rákosi időkből

    budzsuhahaha (emezizét is köszönheted neki)

  • tóth péter
    2019 február 11
    1:19 du.

    Téged sem akkor sem most nem lehet „értelmezni”

  • T.Ille Úr!
    – Én sem vagyok otthon,[azért járok ide]- de szívügyem a nyelvünk!
    – Bendeguz79, rossz magyarsággal ír,furcsaságokat,Ön vélhetően próbálkozik „ujságírással” ahol stilus deficites és Geyza színvonalát mintázza…
    – Nem akarok kekeckedni, – de, ilyet nem írunk le hogy „megbocsájt”, – megbocsát helyett, a ” szóalkotás” jelentése, felől az Ön partnere csak Bendeguz79 lehet, tényleg mint „nyelvújító”!

  • slapaj
    2019 február 11
    4:14 du.

    SoB*:
    TE kisapám itt sem vagy „itthon”
    Szaal kár idejárnod csak körberöhögteted magadat.
    Vedd már észre holvagy és tudd hol a helyed.

    *SoB = Slapaj of Bájjárzsőticy

  • Világosan kitűnik fenntiekből
    hogy az „agyonmagyar” HUNT* -nak kedvére
    való védencének VALÓDI Magyarország-gyűlölete.

    *HUNT = Humortalan Náci Tottpéter

  • Feltételezem hogy a
    nácik és Horthy-fanok nem
    igazán szerették/szeretik Magyarországot,
    csak a mellüket döngetik. Magyaroschkodnak.
    Ellenben a történelmünk során a szélsőjobb
    többször megpróbálta az országot ebek harmincadjára adni.
    Csak hogy-hogy nem ezeket az aljas próbálkozásokat utóbb
    mindig sikerült úgy beadni a balga népnek, hogy azok őértük
    és a Hazáért türténtek. Isteni szerencse hogy minden próbálkozásuk ellenére még van hazája a Magyar Népnek,
    mégha a szélsőjobbnak „köszönhetően”
    kisebb is mint eredetileg.

  • Gabriel Karikas

    Slapaj fentebb bebizonyította, hogy mennyire „ért” az újságíráshoz

    Szánalmas kis ócska kekeckedésen kívül többre továbbra sem képes.

    Mindegy hogy milyen „párton” áll, nem képes felfogni hogy egy újságírónak pontosan „függetlennek” kellene lennie.
    Legalább a látszatot megpróbálni …

    Sajnos ezzel is csak annak a bizonysága erősül tovább, hogy ez a rendszer csak a silányságot képes „futtatni”

    Még néhány pontokba szedett tételek beirásán túl képtelen volt bármit is felvázolni.

    A Kádár rezsimben legalább Orbán Viktorokat „futtattak” Soros György támogatásával.
    Az is meglehet, hogy a jelen rendszer „tanult belőle”? (NER) És inkább azt az elvet követi minden területen, hogy minél silányabb, annál kevésbé árthat?
    Mármint a hatalom számára.

  • Gabriel Karikas

    Bendeguz!

    Az előző neked címzett üzenetem tökéletesen „betalált”
    Hiszen magad is azt jelentetted ki, hogy az üzenetemet nem voltál képes megérteni.

    Pontosan így gondoltam. Padig magyarul írtam, csak-hát ….

    Csakhát nem érted.

    Mert magyarul írtam, csak nem a tóthpéter, bodamarcsi, vagy slapaj színvonalán – gondolom ők sem értettek belőle sokat.
    De nyugodtan elhiheted, hogy sokan megértették.
    És azokhoz szóltam (akik értették) – demonstrálva, hogy TE ÚGYSEM FOGOD ÉRTENI.

    Mi értjük tökéletesen a Te irományodat, csak Te nem érted amit írok, és a legtöbb esetben azt sem amit mások írnak.

    A magyar nyelv nem tartozik sem az indoeurópai nyelvek családjába, sem a sémi-nyelvek közé. És nem is török, se nem mongol.

    Valami más

    lehet hogy mégis sziriuszi? 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂

    Tök-édes-mindegy

    Ezért a google soha nem fogja lefordítani.

    Próbálj meg inkább megérteni, és nem acsarkodni

  • ILLE ISTVAN;

    En igenis hozzaszoltam !!!

    De a cikkenek legalapvetobbjet kerdeztem , sot reamutattam ,hogy barmi-eredetu szavak-keverekei a magyar-nyelvel nem a nyelvtudas bizonyitasa !!!!!!!!!!!!

    De miert nem volt kepes arra valaszt nyujtani , a ragalmak es kanasz-ocsarkodasai hianyaval ??????????????

  • slapaj:
    kis Petrovom, remélem, megbocsájtja, hogy búcsú nélkül hagytam el magát 😀
    amúgy kiket fed a többes szám? gondolom, azokat, akik megfogadják a felszólítást: mozgó járműre ne ugorjunk fel, a villamoson kapaszkodjunk stb. 😀
    mi lenne, ha nyelvőrködés helyett a témához szólnál? ja, hogy azt nem tudsz? az más.

  • JichakPerlmutter

    ˙

    NEKEM MEG erről az egész engedékeny, mai elvtelenségről és cinikus, egymásközti összekacsingatásról a Nemzetközi Olimpiai Bizottság, élén főleg amerikai vezetőkkel, az 1936-os Hitleri-Olimpia sikeres és lelkes megszervezése jut eszembe, amikor Németországban többek közt már koncentrációs lágerek tucatjai működtek…

    MEG eszembe jut még Chamberlain angol miniszterelnök már bűnösen beteges, úgymond’ „jóhiszeműsége” is, aki odadobva koncnak a náci fenevad elé Csehszlovákiát, végsősoron Ausztriával is ugyanezt tette, hisz Hitler a Mücheni Egyezményt követően a markába röhögve, úgy gondolta, ha ez ennyire könnyen megy, na hát akkor ide nekem „aztat” is, „oszt mingyá” azt is bekebelezte …

    MERT e példák t a n ú s á g a szerint is a felelőtlen n a i v i t á s bűnökre, sőt az álnaivságot tettető cinkosság még annál nagyobb gonoszságokra is képes és beláthatatlan következményekhez vezet …

    .

  • SoB*:
    Neked csak ne legyen „szívügyed” a többiek nyelve.
    Ha seggnyalókat tobo4rzol magadnak, itt van Gurltiz.
    Ő a te embered. A szó mindkét értelmében hehe.
    Nekünk meg hagyd meg a női nemet, köffike.

    *SoB = Slapaj of Bujjuruzsutty

  • JichakPerlmutter
    2019 február 12
    4:28 de.

    És manapság mintha ez ismétlődne.
    A náci fenevad megint emelgeti undorító fejét
    és akiknek az lenne a dolguk hogy HIVATALBÓL fellépjenek
    ellene, csak a vállukat vonogatják. Véleményem szerint a
    szkinhed „mozgalmat” már a rendszerváltás körül csizmával
    kellett volna széjjel taposni. És nem csak itthon hanem mindenhol.
    Ehelyett mi történik? Finomkodnak velük. Elnevezték ezeket a gazembereket ” nemzeti érzelmű radikális fiataloknak”.
    Holott csak szimpla náci huligánok.

  • T.Ille Úr !
    – A témához valóban nem szóltam hozzá, mert standard „orbánozás” – nak tűnik, igényesebb letétben olvasható hazai kormánykritikus felületeken, – és azok szánalmas visszaöklendezése… – új információt nem tartalmaz…
    – Ha Ön ekézheti a miniszterelnököt, talán megbocsátja, hogy én is méltassam, a magam módján, Ille Úr nyelvi bravúrjait…
    – A „kis Petrovom remélem megbocsátja” – szellemes…

  • T.Gabriel Karikas !
    – Köszönöm a megszólítást!
    – Próbálom, megértéssel, és egy kis mazohizmussal „elolvasni” szamárságait, – amit, biztos, hogy komolyan gondol ???
    – Mielött, – ezt ajánlom Bendeguznak is – [Submit Comment], próbálja elolvasni amit itt elkövet, talán megússza komolyabb mentális sérülés nélkül…
    – Mivel nekem semmi közöm az újságíráshoz, tudjuk mind a ketten, hogy ebben a szakmában „függetlenség” csak a mesében van…

  • Jitzak Perlmutter;

    Talan lenne valami ujdonsag a Nap alatt?

    A vilagban minden csak ismetlodik, mint a regi Jack Webb mondasa, ” csupan a nevek valtoztatva, vedeni a bunosoket.”

  • ille István
    2019 február 12
    2:24 de.

    Petrov?
    Ammá maj’nem olyan mint a „Petőf”

  • „talalom” irta:

    „…az altalad lesajnalt, lenezett orszagot…”

    Ille irta;
    „…megint nem tudtal hozza szolni…”

    Valasz;

    HA „talalom” meglatasa valo lenne, szart sem adnek hazatok elszurasa miatt.

    „Ille” utalom a nyelvetek el-abordalasat, de ha neketek az csupan annyit er, hat szurjatok el teljesen.

    De hozzaszollasaim mindeg azt osztokelem ami csupan egy jobb, boldogabb letet jelenthetne a magyar nepnek.
    (Abba nem igen szamithatok a cimzettek!!!)

    A nemzet mukodesenek alapelvei a mult-alapjan csak ugyan abba a s….a megy.

    De a jovojuk alapja fokent a gazdasagi sikerek alapjan leheto, de minden vonalon a sikertelensegeiket biztosithatjak.

    S azon a vonalon az Orban kormany ugyan azt a nemzeti ongyilkossagot koveti el, mint a Gyurcsany es mind a volt socialista kormanyaik.

    Nezze a hasonlatat itten.
    Veszem hazam, Florida adataival szemben:

    Lakossag;
    Florida; 21 millio
    Magyarorszag; 9.5 millio

    Kozgazdasag, GDP
    Florida; USD 1,000 milliard.
    Magyarorszag; USD 139 milliard.

    Evi kormany koltsegek;
    Florida; 89 USD milliard,
    Magyar orszag; 62 USD milliard

    Allam alaklmazottak szamai.
    Florida; 100,400 alkalmazott
    Magyarorszag 700,000 alkalmazott es novekszik.

    Mi a fenet kepzelnek, hogy az EU alamizsna majd eltartja magukat orokke ???
    Vagy hogy megallasnelkul kolcsonoken elenk, ha valaki hajlando kolcsont nyujtani?

    De mind az maguknak „hulyeseg”,”bolondsag”,”marhasag”, „nem erted”, „nincsennek pontok”, „rohogni-valo”, stb.

    Talan inkabb vehetnem hogy nem erdemlik meg a szot sem.

    S hol van a tarsdalami es politikai alapszuksegletuk ???

    199 kivaltsagos,ostoba tinten-kuli , csaszar-modra, minden nep alatali-korlatozasok hianyaban tehet amit ohajt.
    Semmi torvenyes hatarvonalak, ellenorzesek, felelosegre vonas hianyaban uralkodnak.

    De mindazok dacara maguk itten, a mindent-tudo-zsenik csak az ocsar-ertelmetlen szarakodaskat ismetelik.

    Hat megeredemlik amit maguk okoznak onmaguknak !!!!

    Csupan azokat sajnalom akik megerdemelnenek egy jobb es tisztessegesebb let-lehetoseget.
    Sajnos azok szama meg itten is alig letezik.

  • Köszönet minden „haladó gondolkodású „magyar” demokratának.
    Értékelem igen értelmes ,értékes hozzászólásaikra,mindezekben igazolódott,hogy „mindenki felett ” lévőnek tartják önmagukat! Nem vártam mást-gratulálok! Hiába ennyire futja!
    Mindezek tükrében érthető,hogy nem a fidesz akar összeállni
    a ” nem náci,nem szélsőjobbos ” magyar párttal.Ezt tökéletesen a magyar baloldal teszi meg és mosogatja újonnan szerzett pártját tisztára.No kedves Gézukám : így alakultatok át a kisnyilas mozgalomból a komenista mozgalomba-és most szépen megismétlődik az életművetek.Az ilyet nagyon tudják szervezni az „igazi demokraták”
    Nagyon gratulálok,szeretett üdvözlettel.
    …””” elég látványosan elnézve Orbán feje felett”””… Igen,különös tekintettel a sajtótájékoztatón készült fényképekre,melyen elnéz a zorbán feje felett—mert csak arra nézett–netalán mint istenre nézett? Nem hinném,de nem úgy nézett ki mintha le akarná harapni fejét.
    Csomó üdvözlettel.

  • Gabriel Karikas
    2019 február 10
    5:46 du.

    A legtöbb szót Arany János ismerte illetve TUDTA használni.
    Mint például ebben a csudálatosan szép művében is 😀 😀 😀
    http://magyar-irodalom.elte.hu/sulinet/igyjo/setup/portrek/arany/hasadnak.htm

  • tóth péter
    2019 február 12
    12:47 du.

    Ne rángatozzál náci-csíra

  • Nos ha valaki,aki régóta kint él és netán töri már a magyart,az szerintem kevésbé kínos,mint az , hogy egy itthon élő cikkíró aki ugyan tökéletesen beszéli a magyart,de megint egy gyenge,uszító cikket produkált..minek,kinek?
    Egyébként Orbán most is udvarias volt az egyébként már pozícióban
    nem lévő Merkellel,amúgy meg egyre több még POZÍCIÓBAN lévő államfő,m.elnök szimpatizál Orbánnal,osztja a véleményét és nyíltan támogatja is!
    Na rém kellemetlen ilyen cikket írni!

  • Amúgy ha valaki már töri is a magyart,attól még tájékozódhat,értheti a valós tényeket és joga van hozzászólni,míg Illének az a legnagyobb problémája,hogy Orbán úriemberként a már
    nem mérvadó Merkelnek kezet csókolt…..lehet,hogy Ille a neveltetése miatt képtelen mindezt felfogni ….amit le is írt
    Gratulálok…..!

  • Kedves tóth péter!

    Ne erőlködj Geyzával,mert ugye az ó szintjét,agyát nézve ez hiábavaló próbálkozás(ő teszi a „dolgát”amivel megbízták!)
    Amúgy hallottam egy jó viccet,ami rá és a hasonlókra ráillik:
    „Hülyével vitatkozni olyan,mint galambbal sakkozni.
    Felborítja a bábukat,leszarja a sakktáblát,és úgy járkál mintha
    győzött volna…” a „ha-ha-ha” -án olvastam,jót derültem.és ugye nagyon igaz (sajnos)

  • Bendegúz 79!

    Szedd már össze magad!!!!!!Van amikor kissé zavarosan,tört magyarsággal írsz,máskor meg teljesen hibátlanul,érthetően…..Én
    neked drukkolok!!!!!!
    Összpontosíts,koncentrálj!!!!!!!!!!!

  • Néha arra gondolok,hogy nem egy hanem 2 vagy több Bendegúz 79 létezik…de remélhetőleg tévedek?4
    Mindentől függetlenül állítom,hogy vannak emberek(ismertek és ismeretlenek!)akinek van múltjuk,jelenük és jövőjük(!!)és vannak akiknek csak múltjuk,jelenük van,de jövőjük nincs(a hazaárulókra hazugokra gondolok!)….,na az előbbi tisztességes többségben lévő embereknek drukkolok,bennük bízom!
    Mindezt főleg a reklám alatt!…..

  • Ha lehet korrekt,tisztességes és rendes választ várok mindenkitől!

  • Boda Marcsi
    2019 február 12
    3:29 du.

    Ez magáról beszél

  • Boda Marcsi
    2019 február 12
    4:47 du.

    mindez amit itt fenn „összekövettél” az egy sült hülyeség

    ez a korrekt válaszom
    budzsuhaha hogy szerelmedet idézzem csak neked

  • OIM* ra rájött a szófosás.
    És mindez a reklám alatt.

    *OIM = Oldal Idióta Macája

  • Boda Marcsi:
    neked bármi féle válasz is már meghaladja a tisztesség küszöbét, ugyanis partnernek tekint 😀
    ha kifejtenéd – a nélkül, hogy mentális sérvet kapnál – mitől is uszító az írásom?
    két tévedésben is leledzel: Orbán nem úriember – tudod, egy úriember pl. tud késsel-villával enni, nomeg nem dugja zsebre a kezét – azon felül a kézcsók ezen a szinten nem protokolláris kötelezettség, sőt!ez a bunkó az indiai elnök asszonynak is kezet csókolt – igaz, keményen megküzdött ellenállásának leküzdésével – , pedig ez arrafelé ugyancsak komoly sértésnek számít.
    Boda, nagyon nem megy ez neked, még a viccet se jól idézted, ugyanis az is a Fideszről szól 😀
    nem gondolkoztál azon, hogy megkíméled az internetet az általad előadott mentális környezetszennyezéstől?
    mert te csak azt hiszed, hogy vélemény, amit ide öklendezel, pedig csak fideszes propaganda szöveg és személyes ellenérzés írásbeli kinyilvánítása. ja, persze te nem vagy fideszes. képzelem, miket írnál, ha az lennél 😀

  • JichakPerlmutter

    Geyza ! 9:32

    Egyetértek. Bár a formalitások változóak, a történelem, a politikai mentalitás terén mégis ismétli önmagát.

    Említed a szkinhed mozgalmat, mint ennek az ismétlődésnek az egyik megnyilvánulását, de nyugodtan említhetted volna a p u n k mozgalmat is, amely bár nem annyira nyíltan, de hasonló alapokon nyugtalankodik, s amelyről Sükösd Mihály Beat, hippi, punk c. könyvében megállapítja, hogy
    „a punkban ösztönös vágy él a fasizmusra” valamint, hogy „a jobboldali veszély előhírnöke”…
    Ezt a Te fenti megjegyzésedre kellett megemlítenem márcsak azért is, mert például az egyetlen magyar baloldali Klubrádióban fut egy Panksznaded Miklós álnevű műsorvezető.

    Ez a „név” jelentésében a „Punx Not Dead” [a punk sose hal meg {v.ki}] hangzású, sajátosan nosztalgikus szlogenjüket csempészte be* a Budapest anno c. betelefonálós műsorába, ahol a naiv és tájékozatlan ezt föl nem ismerő (köztük Törtei Takács Kriszta szomszédos gazdasági műsorvezető is), általában taták és mamák jóízűen nosztalgiáznak ezzel a volt(?) punk pasival.
    A – saját utalása szerint is, az egykor punk ürge – a legtöbb ilyen ilyen prekoncepcióval szerkesztett egyenes adású rádiós párbeszédét maximálisan igyekszik minden adott témában annak a jobboldali élére igazítani, és a témából adódó, valóban jeletkező nosztalgiát inkább és főleg komikus idézőjelbe terelni, erőltetni. Tény, hogy eme szándéka aztán a tények az elhangzó súlya alatt nem mindig sikerül neki, de hogy ez a célja, az biztos.
    .

    .

    * Éppen most nézem a Klubrádió „új szerkesztésű” honlapját, és csodálkozva látom, hogy a punk pasas még ott a műsor tegnapi, az Egyetemi színpad téma-leírásába, Latinovits és Mensáros színészóriások mellé is képes volt odacsempészni úgymond’ a >punk jelentőségét<. Lámcsak a naivság – az orbáni média birodalom örömére – vagy butaság még onnan, Arató úr rádiójából sem hiányzik… 🙁
    .

    Ui:
    Vajh mely jobbos harcos bújik meg a PUnxNotDead álnév mögött aki, hogy annyira mégse lógjon ki a lóláb, PAnxnotdead néven írja ki magát az egyetlen baloldali rádió honlapján…

    .

  • OIM* öszinte töredelmes
    korrekt tárgyszerű választ
    vár arra amit nem is kérdezett.
    (A kérdezéshez már némi ész szükségeltetik)

    *OIM = Oldal Idióta Macája

  • JichakPerlmutter
    2019 február 13
    7:01 de.

    Érdekes amit felhozol a punk-irányvonallal kapcsolatban.
    Idáig nem tudtam hová tenni az egész témakört de mikor szóbajön, valahogy különös ellenérzést tapasztalok a tudatalattimból.
    Valami vészjelzés-féleség szólal meg halkan.

    Az kétségtelen hogy a Klubrádióra keresztet lehet vetni.
    Vagy pár lapát földet. Élesen tapasztalható a „besimulás”.

  • Kedves…Ille!
    leírtam a véleményem!A cikknek nem sok értelme volt azon kívül,hogy a kormányt,Orbánt cikizted feleslegesen….amúgy
    Orbán tud késsel villával enni(többször mutatták fogadásokon a TV-ben is),aztán mint írod nem csak Merkelnek,de másnak is kezet csókolt,mivel tudja mi az illem,protokoll meg ugye volt gyerekszobája is,ami itt nem mindenkinek…pláne akik nem is gyakran mozognak!
    Az tény,hogy gyakran dugja zsebre a kezét(rossz szokás),de ugye ez a fórum nemigen alkalmas arra,hogy illemtanról,stílusról,modorról meg pláne prédikáljon!
    ilyen körökben (nekik nincs szükségük rá…)
    Amúgy hozzászóltam és nem kell aggódni nem idegeskedtem,a felsőbb körökben meg biztosan nem a fórum egyes ismeretlen,névtelen írói,hozzászólói miatt,akik ugye nem osztanak szoroznak….!

  • Boda Marcsi
    2019 február 12
    3:29 du.
    Ez a telitalálat nagyon tetszik,biztos Ő is ürül neki!
    No persze két kisnyilas „rángatózás között.
    Szeretettel üdvözlöm kedves barátomat is.

  • Jó nézni amint a náciszimpatizáns Boda a Humornélküli Náci Tóthpéter (HUNT*) nyakába borul.
    És viszont.

    Had nőjön össze ami összetartozik nemde ?
    Már csak Gurltiz hiányzik partiból.

  • Boda Marcsi
    2019 február 13
    11:43 de.

    Szerintem meg benned csak a náci kis rángatózó csíra lát értelmet.
    Bizonyos HUNT*

  • Gabriel Karikas

    Geyza
    2019 február 12
    12:50 du.

    Nagyon tetszik a mű, minden sora „elevenbe hasító”, jó étvágyat növelő, köszi
    🙂 🙂 🙂 🙂 🙂

  • Gabriel Karikas

    Slapaj, a nagy fene valóság az, hogy valóban kár rád betűt fecsérelni, hisz ha valóban az újságírás tanulása lenne a „kiküldetésed” valódi tárgya, akkor megpróbálnál legalább imitálni valami hasonlót.

    Önkéntes „hírszerzőkként”, besúgóként már lassan többen vagytok itt, mint a valódi olvasók.

    Bár nyilván inkább az újság „munkatársait” monitorozzátok, hiszen ők azok, akik nyilvánosan, névvel, CV-vel írnak.
    De mivel a nagy többségük viszont öreg kecske, akarom mondani medve, illetve idősödő hölgy, bizony már nem igen támadható. hacsak …. hacsak valami mondva-csinált ürüggyel a nyugdíjaikat nem akarjátok ellehetetleníteni

  • T.Gabriel Karikás!
    – Néha egy tizsoros kommentet, eleresztek az öregecske telefonomról, nem tudtam hogy üldözési mániája ilyen beteges pötyögésre készteti…
    – Gondolom a piros könyvecskét már a kukába dobta, – a nyugdíját ugyanúgy megkapja mint Geyza, amihez jó egészsêget kívánok!

  • Boda:
    te most komolyan azt hiszed, hogy az, amit leírtál, vélemény? nomeg – hogy ez milyen gyerekes! – véded Orbán evőeszköz kezelő képességét? ráadásul azon erősködsz, hogy az orbáni illem – mégis, hol a bánatban tanult volna, mert hogy gyerekszobája nem volt, az biztos – és a protokoll azonos dolgok?
    mikor fogod már fel végre, hogy nem vagy abban a helyzetben, hogy bárkit is kioktass itt, minősíts és megállapítsd képességeit, valamint írásainak milyenségét?! mert ugye, alapod sincs rá, pláne arra nem, hogy meghatározd, ki oszt és szoroz 🙂
    persze, ez kétségtelenül vélemény, csak éppen nem mérvadó. habár te mér ne lehetnél vadó?
    ja, és szokj hozzá a gondolathoz: nem vagyok kedves, úgyhogy nyugodtan elhagyhatod az udvariaskodást.
    ezennel befejeztem a veled való kommunikációt. megszegtem Chrisnek tett ígéretemet, mi szerint nem bonyolódom szellemileg nálam alacsonyabb szinten állókkal személyeskedő, terméketlen vitába.
    tudod, egy bizonyos szint felett nem süllyedek bizonyos szint alá. (by Esterházy). esetedben amúgy is mélyvízi búvárnak kellene lennem.
    de ne aggódj, továbbra is öklendezhetsz itt, a facebookon majd viszontlátod. külön rovatot nyitok neked az oldalamon 😀 ott pedig nem köt semmi féle ígéret.

  • JichakPerlmutter

    Geyza 11:07

    Ne bántsd a Klub Rádiót, legföljebb, mint atya a rosszalkodó fiát. Nélküle hol lennénk? Telefonálj be és Bolgár Úrral vitatkozz!

    „Szegényember vízzel főz”

  • JichakPerlmutter
    2019 február 14
    5:08 de.

    Már megtörtént.
    Volt/van kettő műszaki megoldásom, miképpen lehetne
    a Klubrádiót eljuttatni az egész országba.
    (Vagy legalábbis a nagyrészébe.)
    Bementem a Klubrádióba de nem álltak velem szóba.
    Eéregéltem Gyurcsámynak is személyesen (minekutána b..sztak visszahívni telefonon, meglátagattam őt az éhségsztrájkjának a színhelyén és előadtam neki.) Semmi reakció.

    Azóta csak röhögök az egészen de főleg magamon hogy ennyire naív voltam:
    egy volt kollegámmal részletesen kidolgoztuk a müszaki megoldásokat és nehány órát el paccoltam a kontaktus-teremtéssel.Felesleges időpocsékolás volt.

    Most már akkor sem foglakoznék a kérdéssel ha itt rágnák érte a küszöbömet.

  • Ille István
    2019 február 14
    2:59 de.

    Ne beszélj így a „nagysos asszonyról”
    mert majd te is megkapod a köpedelem Gurltiztől
    hogy csak ráragadsz a Boda cipőtalpára, mert a cipöje széléig sem érsz fel.
    Nekem legalábbis ezt irta az a szarházi.

  • slapaj
    2019 február 14
    2:06 de.

    Milyen nagylelkű..Most még.

  • Geyza
    2019 február 13
    5:11 du.
    Igen Aranyos Drágán nagyon Kedves egyetlen Gézukám :
    Most éppen TTTIII nőtök össze a jobbikossal!! Tudod : a baloldal-és a jobboldal ( szélső jobbikos ,korábban náciknak neveztétek őket ) Ködösítesz és elterelsz.Örülök Neked Aranyoskám, üdvözletével

  • Gabriel Karikas

    Geyza

    Ez a magát slapajként aposztrofáló törtető ifjúgárdistát vajh mire használhatja majd egyszer valamikor a rendszer?

    Nagyon nulla ….

    A válasza több mint egy beismerő vallomás …. 🙂 🙂 🙂

  • ERDEKES en megertem Bendeguzt mit slakar mondani.

  • Bár Illével régebben nem tegeződtünk,nem sértődöm meg…de ugye nem javasolta,(kérte volna ha lett volna gyerekszobája …mivel idősebb és nő vagyok!) Azt hiszi szegény,hogy Ő felsőbbrendű valaki….és joga van hozzá…,de mivel itt több bunkó alakkal is tegeződöm,azért Ő kissé különb náluk…
    Ezek után mások gyerekszobájáról,neveltetéséről,modoráról vitatkozni kissé nevetséges…!

  • Figyelő!

    Igazad van,és mások is megértették akik akarták és képesek rá,csak a fanatikus,sértegető kötözködök nem!!!!!

    Ille!!!!Egyébként semmi bajom a tegeződéssel,ha valaki spontán és
    minden rossz szándék nélkül teszi,de úgy éreztem magát a felsőbbrendű”lekezelés” vezérelte….de túlragoztuk a dolgot,semmi gond!

    Mindezt a reklám alatt!

  • tóth péter!

    Na az is eltűnt amiben dicsértem a türelmed és a nyugalmad több itteni hozzászólóval,cikkíróval szemben,most megismétlem,le a kalappal
    veled szemben!

  • tóth péter
    2019 február 14
    1:54 du.

    Szövegértési problémákat látok nálad.
    Kérdezzed meg gyógyszerészedet, pszichológusodat.
    Azok nagyon hamar segíteni fognak rajtad.
    Hogy ismét értsed is amit itt olvasol.

  • Boda Marcsi
    2019 február 14
    4:06 du.

    Nyal..Nyal..Nyal..Nyal..Nyal..

    Ami nem is csoda.
    A náciszimpatizáns ostoba Boda
    csontig nyal a náci Tótpéternek.Ez neki a dolga.

  • Gabriel Karikas
    2019 február 14
    2:47 du.

    Ő az a fajta gumigerincű élőlény aki bármit megtesz amire utasítás érkezik. De közben másokra próbálja ráhúzni saját aljasságát.
    Csakúgy mint HUNT* vagy akár Gurltiz.
    Ezek egy alomból másztak elő.

    *HUNT = Humortalan Náci Tóthpéter

  • na, kérem, a jusztis dologról: Orbanisztán megvétózta Svájc és az EU közt kötendő egyezményt. miért? csak. meg azért, mert volt benne szó a migránsokról, amit Orbán nem tűr el.
    igaz, csak adott a szarnak egy pofont, mert csak annyit ért el, hogy nem simán, hanem egy vita után fogják elfogadni, de elfogadják.
    akkor mire is volt jó ez a jusztse magatartás?

    amúgy a russia.today orosz propaganda lap rendesen aláliheg Orbánnak, dicsérve az ellenállását ebben a kérdésben. nekem erről Hugyos Pesta bácsi jut eszembe, aki rendesen ellenállt, amikor a család egyebei ki akarták cibálni a kert végi reterátból, mert már tartósan foglalta azt.

    a nagybecsű orosz lap egyébként ugyanolyan degenerált, mint a többi fajtiszta jobboldali: az illegális migráns kifejezést használja, ami, ugyebár, de jure nem létezik!

  • HUNT* szövegértési problémáit vagy inkább tudatos ferdítéseit itt szeretném megvilágítani, hogy kitűnjön:

    1 vagy idióta
    vagy ami még annál is rosszabb
    2 egy hazudozó provokátor disznó akit ideküldtek bajt keverni.

    itt olvasható a sommás véleményem a Jobbikkal való együttműködésről.
    (Hogy az MSzP hülyéi mit hirdetnek az nemérdekel)

    http://kanadaihirlap.com/2018/04/23/szabad-e-egyutt-vonulni-a-jobbikkal/

    Geyza
    2018 április 23
    4:14 du.

    és

    Geyza
    2018 április 27
    10:40 de.

  • JichakPerlmutter

    Geyza 8:54

    Remélem – amíg élsz, remélsz – hogy csak jogi akadályát találták az országos frekvencia bővítésnek.
    Bár sajnos a Klubrádió tulajdonosi körébe is állítólag és sajnos betette a lábát az EMIH, amelyről már köztudott, hogy egy fidSS ill. „kormányközeli hitközség”. Az ilyen renegát, két úr szolgájától pedig nem sok jó várható,sőt ! Ez a szomorú kohn-klúzióm…

  • Geyza
    2019 február 14
    4:54 du.
    A szürke hályog még kezelhető ebben a korban,csak időben el kell menni,,aggódom érted -igyekezzél! A szemészetre kell menni,de ott időpontot kell kérni.
    Szeretett üdvözlettel Egészségedet óvó legjobb Barátod,üdvözletével.

  • Gabriel Karikas
    2019 február 14
    2:47 du.

    ha még egyszer dicsőíted ezeket akkor átkom sújtson le rád is meg a többi naívra aki felül a borsúra szövegeknek

    bolsonarismo en Chile már 15 éve gyilkol, imádod mi? és korrupció is maradt

    „No nos queremos morir, mamá”: víctimas de una agresión invisible en Chile que no perdona a nadie
    RT EXCLUSIVO
    Para los habitantes de Quintero y Puchuncaví, en Chile, la crisis medioambiental que sufre su país está lejos de ser una vaga amenaza o un motivo de debate político. La industria de la zona les ha llevado hasta la misma puerta de sus casas toda una legión de asesinos silenciosos: plomo, aluminio, arsénico… No se ven, pero ahí están, cobrándose un doloroso peaje en enfermedades, familias desbaratadas y gastos médicos en nombre de un supuesto desarrollo del que ellos no se beneficiarán.