Minden hangszeren játszanak

2019 február 23 8:59 de.17 hozzászólás

A cím szándékosan megtévesztő. A mondatot idézőjelbe téve kell érteni, egy szóban összefoglalva azt jelenti: sokoldalúak. Ám ez meg így túl szimpla. Ennél azért lényegesen többről van szó, bátran kijelenthetjük: emberéletekről! Jelenleg még elvesző életekről, melyeket talán meg is lehetne menteni. Összehasonlító statisztika jelent meg 2015-ben, az Európai Unióban nyilvántartásba vett leggyakoribb halálokokról. Ennek során a tüdőrák és a vastagbélrák tekintetében Magyarország számolt be a legmagasabb standardizált halálozási arányról.

Bizonyára sokan vannak, akik emlékeznek még a kálváriára, amit a hatalom annak idején dr. Béres Józsefre kényszerített. Az immunrendszert hatásosan támogató Béres-cseppek feltalálóját minden – akár törvénytelen – eszközzel is gátolni igyekeztek. A Béres-cseppek azóta már ott vannak a gyógyszertárak polcain, ám – szinte ugyanazok – most egy másik feltalálóval próbálnak hasonlóan elbánni. Már évtizedek óta folyik egy kutatás Magyarországon, melynek eredményeit a világ számos országában elismerik. A lényege: vannak olyan hidrogén atomok, melyek magjában a proton mellett egy neutron is van. A nehézhidrogén, tehát a deutérium, és a nehézvíz szerepét a történelemben – többé-kevésbé – jól ismerjük. Egy magyar kutató, dr. Somlyai Gábor még 1976-ban feltételezte, hogy a hidrogénionoknak jelentős élettani szerepe lehet, néhány évvel később a hipotézist kiegészítette a hidrogén nehéz változatával, a deutériummal és a hidrogén – deutérium izotóppár szerepét kezdte el kutatni. Arra volt kíváncsi, mi történik a daganatsejtekkel, ha csökkentett deutériumtartalmú tápfolyadékba helyezik át őket. Úgy gondolta; a deutérium és a hidrogén együtt szabályozhatja a sejtosztódást.

A kísérletek kezdetén emlő- és prosztatadaganatból származó sejtek esetében bizonyosodott be, hogy a deutériummegvonás roppant hatásosan gátolja, állítja le a sejtosztódást. Az is kiderült, hogy az egészséges sejtek osztódását nem, vagy csak nagyon minimális mértékben befolyásolta. Az első publikáció erről 1993-ban jelent meg az Európai Biokémiai Társaság lapjában. Az azóta eltelt, több mint két évtizedben a kutatás nemzetközivé szélesedett és a témában több nemzetközi tudományos konferenciát is tartottak. A vizsgálatok Romániában, Japánban, Kínában, Svédországban, Franciaországban, Oroszországban és az Egyesült Államokban is folynak, a kutatók külföldön nincsenek kitéve olyan támadásoknak, mint amit idehaza indítottak.

Állatkísérletek sora bizonyítja, hogy a daganatos egerek meggyógyultak, daganatuk eltűnt, ha csökkentett deutériumtartalmú vizet itattak velük. Az alacsony deutériumtartalmú víz hatóanyagot 1999-ben sikerült állatgyógyászati célra törzskönyveztetni, Vetera-DDW-25 néven, mint daganatellenes készítményt. Így az állatorvosok már közel húsz éve gyógyítani tudják az eljárással a daganatos kisállatokat. A cél természetesen már a kezdetekkor az volt, hogy emberek számára is gyógyszer legyen ebből, hiszen tudjuk, hogy Magyarországon minden hónapban háromezer ember hal meg daganatos betegség miatt! Azt a külföldi kutatások nagyon régóta visszaigazolják, hogy ami 1993-ban a cikkben megjelent, az igaz, tudományos módszerekkel reprodukálható. A deutérium hatását leírták a Shanghai Egyetem, az orosz Lomonoszov Egyetem, a Kalifornia Egyetem kutatói is és egyre többen állapítják meg, hogy a deutériummegvonás nem csak onkológiai vonatkozásban lehet hatásos, hanem az anyagcsere-betegségek körében is, mint például a cukorbetegség. Állatkísérletben a hosszú távú memóriát is javította a csökkentett deutériumtartalmú víz. Az ivóvíz deutériumtartalmát összefüggésbe hozták a depresszióra való hajlammal és igazolták a deutériummegvonás öregedési folyamatokat gátló hatását is. A sejtek képesek változtatni a deutérium–hidrogén arányt, ez egy nagyon precíz, szubmolekuláris szintű szabályozó rendszer egyik meghatározó eleme.

Idehaza viszont 1995-ben a Magyar Tudományos Akadémia Biofizikai Bizottságának állásfoglalásában kijelentették, nincs semmilyen tudományos bizonyíték arra, hogy a csökkentett deutériumtartalmú víznek biológiai hatása lenne, és a kutatásokat az áltudományok körébe sorolták. Ezen az állásponton az Akadémia azóta sem változtatott, még 2017-ben is az áltudományok között említették a deutériummegvonás kutatását egy akadémiai előadásban. Ezt követően Somlyai Gábor az Akadémia Tudományetikai Bizottságánál eljárást kezdeményezett, közel hetven hazai és külföldi tudományos publikációt nyújtott be – eredménytelenül.

Az embernél is alkalmazható gyógyszerré nyilvánításhoz az Országos Gyógyszerészeti Intézet ú.n. Fázis – II klinikai vizsgálatot vár el. Ennek során lehet tapasztalatot szerezni arról, hogy egy potenciális gyógyszer-jelöltből lesz-e majd gyógyszer, igazolható, hogy nincsenek káros mellékhatásai, van viszont daganatellenes hatása. A csökkentett deutériumtartalmú vizet előállító HYD Rákkutató és Gyógyszerfejlesztő Kft. 2012-ben egy befektetés révén jelentős gyógyszeripari beruházásba kezdett és megépített egy berendezést, amely képes gyógyszergyári körülmények között, gyógyszeripari minőségben előállítani a csökkentett deutériumtartalmú vizet (DDW). A DDW, mint aktív hatóanyag, az Európai Gyógyszerügynökségnél ma is be van jegyezve. A regisztrált hatóanyag és vizsgálati protokoll birtokában, 2014-ben újra kérvényezték a klinikai vizsgálat lefolytatását. Holland, lengyel, norvég és német szakemberekből egy csapat állt össze, valamint öt magyar klinika vállalta a vizsgálatok lefolytatását. Minden dokumentumot benyújtottak az Országos Gyógyszerészeti Intézethez, hogy a vizsgálathoz etikai engedélyt kérjenek, ők pedig továbbították a kérelmet az Egészségügyi Tudományos Tanács Klinikai-farmakológiai Etikai Bizottságához. A Bizottság azonban nem járult hozzá, hogy a DDW hatóanyagot halálos beteg daganatos embereken, ellenőrzött, klinikai körülmények között teszteljék! Szlovákiában és Szerbiában azonnal megadták az engedélyt, miközben idehaza a Gazdasági Versenyhivatal harmincmillió forintra büntette HYD Kft.-t, mert szerintük a tudományos eredmények kommunikálása az élelmiszerként bejegyzett, és így emberi fogyasztásra engedélyezett, csökkentett deutériumtartalmú víz termékek reklámját szolgálta. Ez olyan mértékű gazdasági terhet rótt a kutatócégre, ami a vizsgálatok folytatását rendkívüli módon akadályozta.

Az emberi fogyasztásra engedélyezett, és már húsz éve forgalomban lévő, csökkentett deutériumtartalmú ivóvíz iránt viszont – szerencsére – nagyon komoly érdeklődés van Amerikától kezdve számos más országban.

Kínából is jelentkezett olyan partner, aki a vizet forgalmazni kívánja. Az előkészületek megkezdődtek, az együttműködés segítené a klinikai vizsgálat lefolytatását is. A csökkentett deutériumtartalmú ivóvizek bevitelét Japánban is engedélyezték, és több más országból komoly érdeklődés mutatkozik. A víz jelenleg is kapható, napjainkig több mint 50 országba jutott el. Isszák például Szlovákiában, az Egyesült Államokban, Oroszországban, Panamában, Ausztráliában, Németországban, Franciaországban, Angliában, Hollandiában, Indiában – és még sok más pontján a világnak. Idehaza legutóbb 2015-ben volt egy nemzetközi tudományos konferencia, ahol a külföldi tapasztalatok mellett, az itthoniakról is elhangzott, hogy 1827 daganatos betegnél, akik a hagyományos orvosi kezelés mellett itták a csökkentett deutériumtartalmú vizet, az onkológiai kezelés hatékonysága megtöbbszöröződött. Igaz, a vizet – testsúlytól és daganattípustól függő mennyiségben – hónapokon keresztül kell fogyasztani, de a tumortérfogat-csökkenés már néhány hét után mutatkozhat, később a daganat akár el is tűnhet, teljesen visszafejlődhet. Ugyanezt mutatják a két évtizedes állatgyógyászati tapasztalatok is. Az orvosok álláspontja idehaza változó, a támogatótól kezdve a kétkedőig. Külföldön más a helyzet. A HYD Kft. dolgozói reggel a Távol-Keleten lévő partnereikkel kezdik a közös munkát, délután pedig a Kaliforniában lévő partner cégekkel folytatják. Szóval minden hangszeren játszanak, rengeteg országban vannak jelen, építik a kapcsolatokat, bővítik a tudományos eredményeket, miközben a Magyar Tudományos Akadémia erről az egészről nem vesz tudomást! Ám ez nem gátolhatja meg, hogy egyszer végül hatékony gyógyszer válhasson a csökkentett deutériumtartalmú vízből, itthon… vagy külföldön!

Révay András

17 hozzászólás

  • Ez a Magyar Tudományos Akadémia másik oldala. Ha valamelyik potentát érintett lenne, netán pénzt is lehetne kipréselni belőle, az más lenne. Lehet, hogy itt-ott részigaza lehet a Napoleon Dunaparte megbízottjának.

  • Általános iskolai anyag hogy egy víz-molekula két Hidrogén és egy Oxigén atomból áll. Földünk minden természetes vizében a Hidrogén atomok közül átlagosan minden hatezredik Deuterium, azaz nehéz hidrogén.Arányaiban ez nem egészen egy hatezred százalék.
    Joggal mondható, hogy kétséges, hogy ilyen kis arányban van-e bármilyen élettani hatása a vizeink deuterium tartalmának.
    Sem a gyártók, sem a „kísérleteket” publikálók nem közölték, hogy milyen arányban csökkentették a természetes víz nehézvíz-tartalmát, de nyilvánvaló, hogy azt nullára (vagy annak közelébe) nem igen lehet lecsökkenteni. (Kémiai módszerekkel semennyire.)
    Bizony nagyon konteo jellegű ez a közlemény!

  • Nem tudom, mi van a háttérben, de szerintem elsősorban rosszindulat. És nem az Akadémia részéről. Egy tudományos eredmény, pláne egy gyógyszer elismerésének megvannak a maga etikettlépései, amit a saját jólfelfogott érdekünkben nem érdemes felrúgni.

    Egészen más a felelősség akkor, amikor egy ember meggyógyul, vagy sem, mint akkor, ha nemzedékek fogyasztanak valamit, aminek nem ismerjük a teljes hatását. Gyógyszerkérdésben nem vagyok járatos, de például radioaktiv sugárzás esetében vannak ismereteim. Egy ember kaphat meglehetősen magas sugárdózist, és semmi baja sem lesz tőle. De a dózist mégis olyan alacsonyra kell szabályozni, hogy ha nagy tömegek kapják, ne lépjenek fel genetikai, szaporodási, növekedési vagy egyéb ártalmak még kis százalékban sem. Mert az a népesség egészségének a rongálódásához vezethet.

    A Béres cseppekkel is addig lacafacáztak, amig egyértelműen ki nem derült, hogy a népegészséget nem rontja. (Vagyis még szórványos károsodás sincs belőle.) Lehet, hogy egy-két esetben túlzásba viszik az ilyen aggályoskodást, de ha például a Contergan-bébik esetére gondolsz, mindjárt másképp látod ezt a kukacoskodást.

    Az ilyesmit jól át kell gondolni, és nagyon nem helyeslem a hangulatkeltést ez ellen. Inkább haljon meg néhány ember bélrákban, semmint a következő nemzedékekben – az elszabadult, tudatlanságból és üzleti haszonszerzés céljából elterjesztett bőséges deutériummentes vízfogyasztás miatt – a mérhető százalékban növekedjen mondjuk valamiféle látászavar.

    Remélem meggyőztelek.

  • Az egeszvilag, fokent az egeszsegi erdekek a leg-nagyobb meretekeben kihasznlva az u.n. quacke-k altal.

    S az teljesen meg-biocsajtahatatlan, mert a segitsegekre szorulo betegk, sot a halalszelen allokat zsakmanyoljak ki kegyetlenul.

    Ha valakinek sikerei lenne azt rogton alkalmazhatja, DE csupan ha az a valosagot jelkepezi.

    S ha annak lehetoseget fedezne fel, azt nem igen lehetne a hirdo-alatt tartva titkolni.

    De mint mar tobb mint 100 esztendeje bizonyitott, a rakokat az sejtek-teves-ujra-produkalasai okozzak.

    S azt csupan a radiation es vegyszerek okozzak.

    Az orvostudomany ma tobb mint 4,500 halalos nyavajakat listaz a sejt-mutaciok latal okozva.

    Kismerteku radiation az elkerulhetetlen.
    Vegyszerek az emberiszervezetbe jutasai az teljesen elkerulhetetlen ma !!!!!!!

    Minden elelmiszerek vegyszerekkel termelve, s oriasi mertekben teletomve vegyszerekkel.

    A mutragya, rovarirtol, gyomirtok-tol kezdve.
    S azok mind a talajvizekbe jutnak. A non-organic anyagok mnem bomlanak le.

    Minden hus-allat a grouth-hormonok es antibiotikok-kal produkalva.

    S mindee ‘keszitett etel’ ami dobozban vagy kannakban vasarolhatok, tele-tomve vegyszerekkel.

    Az egyedulli ‘termeszetes’ elelmiszerket tartalmaz (allati-zsir, cukor, so es cholesterol).
    Mind amit egy husz-meteres poznaval sem erintene aki egeszsegesen ohajtan elni.

    Tehat aki egeszsegere figyelmet forditana azon koncentraljon, nem a fenti-cikk javaslatain.

  • Remelve a ketelkedok veszik az idot es elkovetik a weben letezheto kutatasaikat.

    Mint minden mas alanyon, igen erdekes az eredmeny !

    Amikor ktatod „Does low0deutrium water fight cancer”.

    Csupan annak hirdeteseit kapod, Sot annak kesziteset otthon is.

    De amikor a kerdest a „Does scientific-research proves low deutrium water fights cancer?”

    Egyetlen pozitive adatot nem kapsz. nehany azt tagadja is.

    A logikus valasz a cikkre,: Ha az bizonyitott valosag lenne, azt ma mar vilagszerte alkalmaznak mind a cancer reasearch intezetek es korhazak. !!!!!!

    Volt az 1990-es evekben egy magyar orvos Dr.K….l allitolagos fiatalsagot megtarto, ill. oregedeset megelozo felfedezese a sejtekben.

    De az is csak egy hoax lett !

    P.S. Kutasd a „Medical hoax”-okat is !!!!!

  • Deutériumot inni
    azzé is jó,mert attól nehezebben
    alakul ki az ember hasában atomrobbanás.
    (Mongyuk amúgy is nehezen tud ott kialakulni hehehe )
    Csakhát sajnos nagyon drága.Norvég-bűnözők gyártják a hegyen.

  • Sajnos a Beres cseppekben nem hiszek, mert ferjemek megszereztuk mint rakos beteg, de semmit nem hasznalt. Meghalt 61 eves koraBan.

  • Ma a rakos betegsegek eseteben, a kerdes nem az hogy meggyogyilhat-e a paciens, hanem hogy hany evvel kepoesek a halalt megelozni.

    S abban jelentosaen novekedett az elet-tartalmak evei.

    A meg-elozes a leg-ohajtosabb es sikeresebb minden betegsegek eseten, kulonosen a ‘gyogyithataln’ nyavalyak eseteben, s a rak annak leg-elsoje.

    Az egeszseges eletmod a leg jobb biztositek minden nyavajak elkerulesei esetben.

    Tobacco , alkohol, allati zsiradekok, so, cukor es vegyszerek az elet elso ellensegei !!!!

    Egeszseges es aktive eletmod az elet es egeszseg elso feltetelei.

  • Figyelő:
    Ha egészséges vagy és Béres-cseppeket szedsz akkor állítólag egészséges maradhatsz.

    Deha egészséges vagyok, mér kőcsek gyógyszerre nemiga ? .. : )

  • Az Akadémia az állásfoglalása, hogy nincs kellő bizonyíték, és áltudomány. Hát ez még erősebb, mint amit elsőre feltételeztem.
    Nos, az Akadémiának persze vannak akadémikusai, akik elitták az eszüket, vagy már szenilisek, esetleg politikai úton kerültek oda, azonban ilyesmiben nem ők döntenek.

    Az Akadémia intézeteiben aktív, értelmes, felelősségteljes emberek dolgoznak, nem valami nagy fizetésért, és még kevesebb elismerésért. Semmi érdekük nincs egy jó eredményt eltagadni, inkább akkor beveszik a kutatóját is a „pixisbe”. Ha ők viszont úgy állapítják meg, hogy a kutatás nem bír bizonyító erővel, hát akkor az bizony legalább is kétséges…

    De még valami megütötte a szememet:
    „A sejtek képesek változtatni a deutérium–hidrogén arányt, ez egy nagyon precíz, szubmolekuláris szintű szabályozó rendszer egyik meghatározó eleme.”

    Már bocsánat, egy ilyen finom, precíz szabályozásba akarnak félig-meddig kivizsgált módszerekkel belebarmolni? Hát ez bizony életveszélyes.

    Szerintem maradjunk Káslernél: imádkozzatok és tartsátok be a tízparancsolatot… Az is van olyan jó, és legalább nem veszélyes.

  • Almási Alma
    2019 február 23
    1:55 du.

    Én aztat hallám hogy lehet inni nehézvizet
    de erős hasmenést okoz6.

    Ugyanígy lehet gyémántport is enni példul
    kenyérbesütve , ha valaki randa halált kíván magának.

  • „A QLARIVIA előállításának technológiája Romániában volt találmányként levédve és most világtalálmányként is védve van (http://www.qlarivia.com/en/history).

    A különleges csökkentett deutérium tartalmú ivóvíz előállítási technológiája, több nemzetközi találmányi kiállítás aranyérmét megkapta, közöttük Brüsszelben, Londonban, Genfben, Budapesten és még sok más helyen.

    A deutérium megvonás jelenleg nem számít hivatalosan elfogadott gyógyító módszernek. Ezek a termékek a hazai jogszabályok értelmében nem rendelkeznek hivatalosan betegséget gyógyító vagy megelőző hatással. Az élelmiszerek, étrend-kiegészítők és speciális – gyógyászati célra szánt – tápszerek fogyasztása nem helyettesíthetik, hanem kiegészíthetik a hagyományos orvosi (például: onkológiai) kezeléseket. A Magyarországon forgalomban lévő, emberi fogyasztásra szánt csökkentett deutérium tartalmú vizet tartalmazó palackozott italok élelmiszernek minősülnek.”

  • Én a pi-vízre esküszöm, mert a reklámja szerint „garantáltan nincsen benne semmi”… 😀 Fényevés mellé kitűnő kiegészítő…

  • A Pi viz drága.
    Ez a mai kor mottója:
    „Végy óóccóóón semmit”
    Abben a kínaiak az élenjáróak.

    Pl. vannak hülyék akik horribilis pénzeket
    küldözgetnek a TV-n keresztől működő „távgyógyítóknak”

    „Küldjön nekm 4759 Forintot (számlszám megadva) , üljön a TV elé mikor megy a műsorom és Őn holnap délután négy óra és fél öt óra között csodálatosan gyógyulni fog.”

    Ez nem vicc, egy időben tele volt vele a hazai TV.

    Vagy a másik : a „pénzenergia-átadás”
    Hát ennek is külön műfaja volt / van.
    A sok idióta Boda-szerűség meg boldogan fizet érte.

  • slapaj
    2019 február 24
    5:29 de.

    Minden világos.
    Leszabadalmaztattak egy gyógyszer
    ami nem gyógyít semmit, de jól hangzik a balfékek fülében.

    Figyi nagyokos:
    Holnap fogok egy sárgarézcsövet meg egy spárgát és a két végébe a spárgát beragasztom viasszal.Előtte a csőre szép tulipánokat karcolok egy szöggel.
    Majd fogok hetven millió Forintot és bejelentem mint világszabadalmat, UFÓ-támadások elhárítására.
    Légy erős : meg fogom kapni !
    Innentől aki hasonló célra pont ilyet akar forgalmazni, kénytelen lesz nekem fizetni érte.

    Ennyit a szabadalmakról te világesze 😀

  • Almási Alma
    2019 február 24
    4:34 du.

    Veszel egy darab nyers fehér
    fényt és megkened rózsaszín fénnyel.
    Asztán zsupsz ! be a májkróba.
    Olyan lesz mire elkészül mint a lazac !

  • Geyza
    2019 február 25
    11:09 de.

    geyzusska sehol sem vagy egy 12 éves fúziós reaktort csinált a konyhában

    Adolescente de 12 años crea un reactor de fusión nuclear en su propia casa con elementos comprados en Internet

    van fotó is róla a neten

    budzsuhaha