Elmaradt műtétek, avagy van-e élet a halál előtt?

2019 március 20 11:26 de.14 hozzászólás

Bár a hivatalosságok szerint a magyar egészségügy európai színvonalú, a napi gyakorlatban vannak még hiányosságok. Olyan is előfordul, például a Péterfy rendelőintézetben, vagy a Fiumei úti baleseti sebészeten,, hogy elmaradnak a műtétek, mert nincs elég személyzet. Tegnap például volt olyan beteg, akit betoltak a műtőbe, de azután gyorsan vissza is tolták, mert odabent kiderült, hogy nincs műtőssegéd. Egy másikat már be sem toltak, nem akartak még jobban kitolni vele. A kórházi fertőzésekről ne is szóljunk, mert jön Nagy Feró és nyakon vág mindenkit, akinek más a véleménye, mint az övé.

Egyre inkább úgy néz ki, hogy sokkal könnyebb meghalni, mint életben maradni. Bár, ez sem biztos. Biztosan vannak, akik még emlékeznek arra a 81 éves nénire, akit két évvel ezelőtt halottként tartott nyilván az Országos Nyugdíjfolyósító Főigazgatóság, és aki ezért nem kapott nyugdíjat. Az is rémlik, hogy az idős asszonyt akkor nagyon megviselte, hogy halottnak nyilvánították.

Pedig, nem biztos, hogy a néninek igaza volt. Van olyan, hogy az ember nem tudja magáról, hogy meghalt. Azt hiszi, hogy még él, de ez nem így van. Azt hogy él-e valaki, nem az illető dönti el. A legtöbb ember ugyanis nem szakértő ebben a témában. Más munkakörben dolgozott egész életében, nem halottakkal kapcsolatos dolgokkal foglalkozott.

Mondjuk, majdnem mindenki látott már halottat, így másokról nagy valószínűséggel meg tudja állapítani, hogy él-e az illető, vagy sem. De olyan emberről még nem hallottunk, aki saját magát látta volna holtan. Könnyű az ilyet belátni, nem kell ugrálni, pöffeszkedni, verni a mellünket, hogy én még élek! Bízzuk az ilyet szakemberre. Higgyük el, hogy a szakemberek tudják a dolgukat, nem ma jöttek le a falvédőről! Ne vitatkozzunk velük, mert a végén még beperelnek és megbüntetnek, amiért kételkedtünk a szakértelmükben. (Plusz jön Nagy Feró, és jól nyakon vág.)

Általában sem jó kételkedni, mert az nem vezet sehova. A kételkedőkből legföljebb neves feltalálók lesznek, akik felfedezik a halálos betegségek ellenszerét, embert juttatnak el a Holdra, esetleg jeles gondolkodók, akik választ találnak az élet és a halál nagy kérdéseire, de a nyugdíjfolyósítónál, vagy más rendes minisztériumnál biztosan nem kapnának állást.

Azért vannak a nálunk okosabbak, akiknek ez a tanult szakmájuk, hogy megmondják, mi van. Ki a jó magyar, mi a család, és mikor kezdődik az élet. Tessék csak szépen rábízni a szakemberekre, hogy élünk-e még, vagy már meg lettünk halva.

Utóbbi esetben ne követeljük a nyugdíjunkat, mert az csalás. Halott embernek nem jár nyugdíj. Ne tévesszük meg a hatóságot, ne tegyünk úgy, mintha élnénk. Ha szabad javasolnunk: vita esetén haljunk meg magunktól, így elejét vehetjük a további kellemetlenségeknek.

Mindezt csak azért említettük, hogy belássuk: nem mindig baj, ha nem műtenek meg minket. Mindenre van megoldás, ha az operáció elmarad, ne essünk kétségbe. Jusson eszünkbe valami kellemes, hétköznapi dolog.

Például az, hogy Orbán Viktor szerint az Európai Néppártnak vissza kellene térnie a keresztény értékekhez. Ha ezzel a gondolattal megvagyunk, máris szebb lesz az életünk.

Föld S. Péter

14 hozzászólás

  • Fodbalistáink holnap (csütörtökön) fodbaloznak, nézzék tévén 21 órakor a meccset. Jobb kedvük lesz a kedves műtétre váró betegeknek.
    Különben is, akivel Istennek még szándékai vannak, az úgyse hal meg azonnal. Ezért legyen mindig kéznél a Biblia, ahogyan Kasler javasolta.

  • nekem még az átkosból nagyon jó emlékeim vannak a magyar egészségügyről, az a változás nem volt kötelező csak néhányan többet akartak lopni

  • Ugyan mit akadékoskodsz már megint?
    HIszen még azt sem sikerült figyelembe venned, amikor a kórház sikerrel kezeli a betegeket, holott az is előfordul.
    Nemrég még odáig terjedt a kórház sikere, az ajkai kórházra utalok itt, hogy volt egy betegük, idős ember, akit annyira meggyógyítottak, hogy hazaengedhették, egészségesnek nyilvánították, és elbocsájtották a kórházból. Az már igazán nem az orvosok hibája volt, hogy a szétrohadt, omladozó lépcsőkön az immár egészséges beteg leesett, és az esés következtében elhúnyt.
    De micsoda különbség! Akár betegen is elhúnyhatott volna, de meggyógyították és így egészségesen, ereje teljében találkozhatott teremtőjével. Ezzel mindketten, sőt, az orvost is beleértve, mindhárman jobban jártak.
    Minden esetre a magyar betegek között az a nézet kezd elterjedni, hogy a kórházba az ember nem gyógyulni, hanem meghalni jár. Ami, lássuk be, nagy megkönnyebbülés és nagy javulás a korábbi állapotokhoz képest, hiszen korábban a kezelés kimenetele gyakran volt bizonytalan. Ez ma már, hála pártunknak és kormányunknak, nem probléma. A kezelés kimenetele biztos, a halál beálltára mindenkor lehet számítani, csak az időpontja kétséges egyenlőre. De már dolgoznak egy új terápiai megoldáson, amely lehetővé teszil hogy kezelés nélkül, azonnal és kiszámíthatóan lehessen a sikert elérni. Most már csak a megfelelő és folyamatos koporsóellátest kellene megszervezni. A Mészáros és Mészáros cég már elnyerte a megbízást, de azzal vannak még átmeneti nehézségek.

  • Ép testben épp hogy élek

    Geyza.
    Jaaa nem is.
    Pont fordítva 😀 😀

  • Több ország köz-egészségügyi szolgáltatását (sajnos-:) ismerem (portugál-, brit-, usa-) és az a véleményem, hogy a magyar egészségügyi ellátás egyiknél sem rosszabb.

    Természetesen az orvos/nővér hiány jelentős, de ezt „köszönhetjük” az eu csatlakozásnak amikor is vállalta Magyarország a „tőke-, vállalkozások- és a munkaerő(!)” szabad áramlását. Nyilván ott vállalnak munkát az egészségügyi dolgozók is, ahol több fizetést kapnak.
    Az egy más kérdés, hogy a Mo-n kiképzett orvosok után semmiféle kompenzációt nem lehet kérni.

    ps: A magyarországi vidéki kórházak jól felszereltek, de Bp-iek nem. Ismereteim szerint ezek a kórházak is felújításra ill. újak építésére is sor kerül hamarosan.

  • Kedves Szerző, amit a Péterfiről híresztel azt egyszerűen nem tudom elhinni, mert amikor én oda tartoztam még a seggemet is rögtön kinyalták, -igaz kurva ritkán, mert orvosom szerint szemtelenül egészséges vagyok- pedig nem is ahhoz a hitközséghez tartoztam! Félre a tréfátlansággal: nem hiszem, hogy a Péterfit el lehetett rontani, ez csak rémhír terjesztés lehet, bár….. rezedaillatú kisvárosom orvosai is egyre hosszabb előjegyzéseket ajálanak nálam egésszégileg kevésbbé szemtelenebb pácienseiknek!

  • Inkább Bibi
    2019 március 20
    3:28 du.

    Neked is csak a képzeletedben létezik a humorod.
    Mert így kívülről nézve … hát édesapám…szóval. ehh..
    (Géjjza fejét csóválva tölt egy pohárka jó vörösbort.)

  • Geyza
    2019 március 20
    5:01 du.
    No, én meg úgy elvagyok a képzeletbelimmel, hogy én meg csóválás nélkül is két pohárral töltök a vérréváló egri veres kőporosomból!
    (fejet csóválva be szoktam sokallni, ezért azt kerülöm!)

  • Kalocsai Miklós

    Ferenct
    2019 március 20
    2:59 du.

    „s: A magyarországi vidéki kórházak jól felszereltek, de Bp-iek nem. Ismereteim szerint ezek a kórházak is felújításra ill. újak építésére is sor kerül hamarosan.”

    Igen, tudjuk! Ha már minden tanya mellett lesz egy stadion, ha már Orbánvárosban megépült az ürhajóállomás, ha már a GDP- ből futja a környező országok polgárainak megvásárlására, hogy szavazzanak a Néppártból kiebrudalt Fideszre. Vagy ha az O1G agysorvasztó vírussal fertőzött Erenct félék rájönnek, mekkora ostobaság a Fideszre szavazni, és az országot kirabló fideszes maffiózók jól megérdemelt életfogytiglani börtönbüntetésüket töltik. Igen akkor jut pénz az egészségügyre is!

  • Kalocsai Miklós

    Bocsánat! A végétől számított negyedik sorban elütés történt:
    Erenct helyett a Ferenct a helyes.

  • Kalocsai Miklós

    1) Nem vagyok „ferencték”
    2) Nyilvánvaló, hogy a stadionok helyett eű-t stb. kellene fejleszteni
    3) Nem szavaztam a fideszre
    4) Mielőtt „megszólal mossa ki a száját”. A gyűlölködés öl – magát a gyűlölködőt pusztítja el.

    ps: Jobbulást!

  • Ferenct
    2019 március 23
    7:18 de.

    Hiba.
    Öreg hiba.
    ‘Gyanis lassan helyet cserél
    a FIDESZ a Jobbikkal. Ott a jobb-szélen.

  • Ferenct
    2019 március 23
    7:18 de.

    az a „t” az mit jelent, hogy a francba’ esett oda?

  • Rodeo11

    Nem tudom-:)