„Merjünk nagyok lenni!”

2019 március 26 11:20 de.203 hozzászólás

Ez a régebbi orbáni „eszme” ivódott be a jelenlegi magyar társadalom minden területén…Az „eszme” nem új, örököltük az előző rendszerektől. Ilyen szólamok vannak forgalomban, mint például, „ami magyar, az rossz nem lehet”, „a Fradi a világ legértékesebb futballklubja” ,”Luka Modric a horvátok Szalai Ádámja” (és nem fordítva. aki 2018 aranylabdása), a győztes magyar-horvát EB- selejtező után „büszke magyar”, meg „büszkeség magyarnak lenni” (ettől?), „el kell hinnünk, hogy bárki ellen esélyesek lehetünk (mindkét gólunk kapusbakiból született)… És hát az új csúcs Deutsch Tamástól származik, aki szerint „az Európai Egyesült Államok emberkísérlet lenne…”. Gyenge képzettségénél fogva nem tudja, hogy sokak, így De Gaulle álma volt az egymással sokat háborúskodó nemzetállamok szövetsége az „Uraltól az Atlanti-óceánig”! Akkor az USA is „emberkísérlet”, amely a Világ legerősebb hatalma lett… ?

Ezzel az „eszmével” már a történelem során is sikerült rengeteg ellenséget szerezni a magyar uralkodóosztályoknak, elveszítettünk vele két világháborút, jelenleg Szerbia kivételével, ahol szintén autoriter a kormányzat, rossz a kapcsolatunk valamennyivel, de az EU tagállamaival is, jelenleg Lengyelország és Olaszország a kivétel. Orbánt a diktátorok közé sorolják, a hasonszőrűekkel viszont kiváló kapcsolatot ápol (Oroszország, Kína, Azerbajdzsán, Törökország, Kazahsztán, stb.,) részéről a hazugságáradat tovább hömpölyög… Felfüggesztették EU-tagsági viszonyát és a levegőben lóg Magyarország kizárása is. A kormány agresszivitása és a diplomáciában szokatlan, durva lépései folytatódnak. Nem törődik vele, hogy egy 9 milliós ország kormányfője úgy „mer nagy lenni”, hogy tettei miatt a külvilág kineveti, országán belül pedig milliók nyomorognak vagy szabadságuk sérül, a tét számára a hatalom minden áron való megtartása! Mert ha elveszíti, a bíróságok következnek!

Vuics Tibor

203 hozzászólás

  • A magyaroknak mindig szükségük van egy mohácsi vereségre ahhoz, hogy egy ideig észhez térjenek.

    Amúgy az a ”Luka Modric a horvátok Szalai Ádámja” egy nagy baromság, mert Modric középpályás, Szalai meg a magyar válogatottban befejezőcsatár.

  • Mondhatnak hogy „sajnosan”, de magyarorszag soha nem volt kepes az 5-rol a 6-ra vergodni sem, mert mindeg mindenki csak lefele-rugdostak, fokent maguk a magyarok, kezdve a vezetojuk ostabasagiakkal.

    A mondas , hogy igazi „kerekparos-nep” volt, az valosag.
    Ha valaki nem tudna azt hat kovesse ezereves multjuk adatait!

    Ugyszinten a regi mondas, hogy magyarorszag sok-mindenben szenvedett hianyossagokat, kiveve a haza-arulkoban, besugokban es hoherokban, azokbol volt mindeg tul-sok.

    De mikor gondplnanak belatni, hogy hey, ne a multat es a negativakkal foglalkozzunk, hanem inkabb egy ertelmesebb, logikusabb, sikeresebb jovo lehetosegere gondolnanank???

    Bizony az lenne am az igazi nagy fordulo a magyaroknak !
    De arra senki nem igen meren meg gondolnia sem .

  • Merjünk nagyok lenni (Orbán) vs. Merjünk kicsik lenni (Gyurcsány)

    Mind a két változat téves, a helyes: Merjünk magunk lenni.

  • a politikai terminus technikus szerint mi az a demokrácia? és mi az a diktatúra, autoriter… nekem vannak róla elképzeléseim de a cenzor nem szereti, arra lennék kíváncsi mi is a „hivatalos” állásfoglalás minderről, mert amíg ezeket nem tisztázzuk, nem igen van lehetőség erről vitát nyitni

    a másik meglátásom, hogy mindez a gondolat moslék a demokrácia körüli szarkeverés címén arra jó (KIZÁRÓLAG!!!) hogy a nép jólétét mindenki elfeledje és azt higyje, hogyha valamire rá van szondva, hogy „demokrácia” akkor az már a tejjel mézzel folyó Kánaán a 12. hatványon

    ezen meg röhögök

    kies Kanada Ontario tartományának (úgy híjja magát, hogy:) a nép kormánya (ez már a kabaré?) azt mondja, hogy Ontario ki van nyitva a vállalkozóknak…igenám de a vállalkozó (hacsak nem O1G szerű zsebhokis) össze is házasodhat szerelmi házasságban a vállalkozásával ha a dolgozói nem csinálják meg neki az árút és annak alapján a profitot, namost a profitot maximalizálja a kormány minimális adót vet ki rá mert akkor a vállalkozó boldog a tartomány meg tőkehiányos azaz deficitre csinál költségvetést és a „dolgozó” meg majd megél a jég hátán, vagy a jég alatt ha nem majd lesz másik dolgozó(????) az a hír járja, hogy a munkanélküliség sohasem látott alacsony szinten van!!!! tehát

    nézzük meg akkor kinek jó és miért?

    a dolgozó küzd és bízva bízik és úszik a szennyes árban a magas kamatokkal terhelt adósságokban mert ugye a profitshare az nem megfelelő rátán van elhelyezve elvi alapokon: azaz elviszem, pont!

    és akkor mehet 4 évente az urnákhoz és megválaszthat demagóg szarháziakat mint a mostani dogford és bandája

    az autóipari biztosító meg most vizsgálja miért is szarok az utak és mire is költötték a vállalkozók a rengeteg pénzt amikor csak kátyú van és két kátyú között egy harmadik és most megy a patchup mozgalom

    és máris nagyok vagyunk, de kinél nagyobbak?

  • Vuics Tibor!

    Ezt a cikket…kár volt megírni,ugyanis megint egy olcsó,nevetséges sározgatás……ami megint nem sikerült!
    Orbánnal egyre több ország egyetért,támogatja az EU.Néppártban is jegyzi a többség és nem mellékesen
    a MAGYAROK többsége!
    nem nagyok csak független szabad ország akarunk maradni,kétes bűnöző ,primitív migránsok nélkül,akiket nem kívánunk sem befogadni,sem eltartani!
    Olyan nincs,hogy Európai Egyesült Államok és nem is lesz,de szövetségesein voltak,vannak és lesznek,az azonos célok miatt!
    Ami a kinti és itthoni ellenzéket(baloldalt) illeti ők csak szeretnének nagyok lenni….de valahogy egyre zsugorodnak,kisebbek…….

  • Amúgy 3 napos konferencia volt nálunk,a téma: a migráció volt,amin sok neves külföldi politikus,miniszer,államfő is részt
    vett és a TV-ben élőben képpel-hanggal mondták el a véleményüket,ami megegyezik a magyar állásponttal,támogatásukról biztosítottak!
    Ez akkor is tény,ha egyes cikkírók,hozzászólók nem néznek TV-t,nem tájékozódnak,csak írogatnak…..

  • Boda Marcsi
    2019 március 26
    2:23 du.

    dugulj má’ el!

    kibaszott uncsi a sok zagyva seggség amit össze karattyolsz

    igyál valami erőset attól -talán- többet alszol és nem hordod ide a szennyesedet

  • Ferenc!

    Nagyon igaza van:”merjünk magunk lenni”!!!!!!
    Most éppen ezen fáradozik az ország,a normális többség!
    Én mindig vállaltam,vállalom,hogy jobboldali érzelmű vagyok(de nem fanatikus, sem párttag,se rokon…)!!!!!!!!!!!
    azért állítom,hogy Orbán Gyurcsányhoz viszonyítva bizony nagy, és nem kicsit ,hanem nagyon,amit az eltelt idő (a többszörös 2/3-os megválasztása)is igazol!

  • Boda Marcsi
    2019 március 26
    2:12 du.

    Vuics Tibor!

    „…Orbánnal egyre több ország egyetért,támogatja az EU.Néppártban is jegyzi a többség…”

    190 ellenében a 3 arányban jegyzik.
    te idióta 😀 😀 😀

  • Drizari!

    Azért ne aggódj nem lesz mostanság”mohácsi vész”….csak törvényes szavazás és valószínűleg a többség győzelme!
    Az országban és főleg a jobboldalon nincs vész…csak a kisebbségi törtetők tűnhetnek el…..!

  • Boda Marcsi
    2019 március 26
    2:23 du.

    Azzal azért Marcsi maga tisztában van, – a propagandával ellentétben amit az agyába vetítettek élő egyenes adásban – hogy jóval kevesebb a menekült szám szerint, mint a menekültválság előtt időkben. Azaz annál is kevesebben jönnek, mint amikor maga még azt a szót sem ismerte, hogy mi az, hogy migrálni, mert nem propagálták bele az agyába élő egyenes adásban?! Szóval ezzel legalább tisztába van? (Igen, vagy nem próbáljon meg erre felelni miután utánanézett a statisztikáknak és nem hagyatkozik arra, ahol magát folyton becsapják élő egyenes adásban kedves uralkodói)

    ..és azzal tisztába van, hogy megint hazudik, amikor azt mondja miniszterek voltak azon a konferencián? Nettó hazugság, mert akik azon a rendezvényen felszólaltak, csupa VOLT politikusok, akik nem töltik be országukban a korábbi funkcióikat, azaz olyan kb a sulytalanságukat tekintve, mintha maga beszélt volna ezen a 3 napos fórumon, kb. ezért is hozták létre, hogy majd Boda Marcsi elájul egy Sárközy-től, egy Vaclav Klaustól és egyből hivatalban lévő minisztereknek fogja maga gondolni őket ostoba agyával.

    Kik is voltak ezek: Nicolas Sarkozy, Franciaország egykoron VOLT elnöke, Alexander Downer, Ausztrália egykoron VOLT külügyminisztere, illetve Vaclav Klaus Csehország egykoron VOLT államfője.

  • Marcsi írja, a Boda kabaré részeként:

    „Orbánnal egyre több ország egyetért,támogatja az EU.Néppártban is jegyzi a többség és nem mellékesen
    a MAGYAROK többsége!”

    Nem zavarja, hogy nincs egy hete, hogy az Európai Néppárt 190 igen és 3 nem mellett felfüggesztette Orbán pártját? (jééé Európai Néppártot írt, végre? Akkor nem „magyar néppárt”, ahogy egyik nap írta. Hát csak képes tanulni a drága Marcsi, csak beismerni képtelen, ill. nincs gerince ha hibázik, igaz?).

    A másik pedig milyen „magyarok többségét ír megint zagyva agyával? Még mindig magának a 49% az többség, aki a Fideszre szavazott? Hogy volt maga vezető számviteli szakember, ha egy elsős kisdiák is jobban érti a számokat? Jegyezze már meg, hogy csak a Parlamentben van többsége a Fidesznek, nem a szavazók számában, főleg nem a lakosságban ahogy most maga megint hazudta szokása szerint parányi agyával, amely tekintetben jó ha 27% támogatta legutóbb. De maradjunk a tényleges szavazóknál, az is 49%… Magának a 49 több mint az 51, számviteli guruként? Gratulálok Marcsi. Ennyi hülyeséget 2 mondatban régen produkált, általában 4 mondatban szokott ennyit hazudni, csúsztatni, idiótaságokat beszélni a valóságtól teljesen eltérni.

  • A bemutatott kép egészen jól sikerült a zorbánról,ügyes a rajzolója üdvözlettel neki

  • Bendeguz79!

    Tény,hogy a magyarok sajnos sokat küzdöttek,szenvedtek,tanultak a múltban,de mostanság a normális többség és az általa megválasztott kormány szerencsére a sikeresebb jövő érdekében
    munkálkodik,aminek valószínűleg meg is lesz az eredménye!

  • Tüske Zsófia

    Bendegúz
    2019 március 26
    1:25 du.

    azt kell mondjam, egyetértek.

  • Draga Marcsi!

    Ahonnan informalodni szoktal ott mindig minden velemeny tokeletesen meg fog egyezni orokos miniszterelnokodevel. A „migracios” – konferencian egyetlen regnalo miniszterelnok (O1G) mondott beszedet (a legfontosabbat, amiert letrejott ez a rendezveny :). A tobbiek korabbi kulugyer, volt elnok, volt allamfo, es tovabbi „neves kulfoldi tamogatok” termeszetesen elmondtak véleményüket,ami veletlenul eppen megegyezik a magyar állásponttal, (nem veletlenul hivtak meg eppen oket).

    A kovetkezokrol is esett vajon szo ezen a neves, onlineban kozvetitett konferencian? – Terhes feleségével érkező menekültet éheztettek a tranzitzónában.
    https://hvg.hu/itthon/20190326_Megint_afgan_menekultet_eheztettek_a_magyar_tranzitzonaban

  • Tüske Zsófia

    boda, minek képzeled magad, cenzornak, lektornak, vagy kritikusnak? ne erőlködj, csak egy ostoba tudatvezérelt liba vagy, aki a szart sikálja az országot összerondított alcsúti egyre inkább betekeredett rablóról.
    Fújod, mint a papagáj azt a hazugságot, amit az összezavart vezéred hol így, hol úgy mond.

    nos, akkor itt van neked is a rajzos összefoglaló, miféle támogatást is kapott az összevissza beszélő, a hazánkat lejárató maffiózó

    https://papaigabor.wordpress.com/2019/03/24/zako/

    migrációs konferencia, mi? konferencia az van, és a hátsó ajtón orbán által pénzért becsempészett migránsok. ahogy anno a törökök elfoglalták a budai várat 1541-ben. na, ne gyere vissza, jön a reklám

  • Boda Marcsi
    2019 március 26
    3:57 du.

    Hát te már éppen eléggé nagy vagy.
    Legalább akkora mint egy négyemeletes bérház.
    A hülyeségben,ostobaságban és a megállás néküli hazudozásban

  • tóth péter
    2019 március 26
    4:16 du.

    Akkor nyalj büdösnáci !
    Lehetőleg hurrkatöltés után.
    Azt kedveli, meg ami vele jár.
    És így te is jóllakhatsz a zsíros fekáliával hehehe.

  • Boda Marcsi
    2019 március 26
    3:57 du.

    HEHEHEHEEHEHE

    A „kormány-szaron” hízlalt OIM* ))))))))))))))))

  • olvasgatok, olvasgatok és elkezd szépen kiderülni, hogy az egész ner és a köréje épített hamis legenda amely abból áll, hogy a lényeges, azaz a mindennapi életet érintő kérdésekről „nehogymá'” szó legyen… mire megy az ember fia a szólásszabadsággal (az sincs persze a kapitalizmusban lásd a sárga mellényeseket és az usa ban szerte széjjel véresre tépett szájakkal dumált mindenféle aminek néha az a sorsa, hogy agyonhallgatják vagy egyszerűen semmi sem történik… azaz van a fősodrat ami elsodor minden olyat ami nem érdeke és a „dolgozó” küzd és bízva bízik, de sohasincs miben, mert az általuk „demokratikusan” megválasztott érdekképviseleti „szerveik” (szerintem is szervek de az amire én gondolok) napirendre sem tűzik vagy cumtrucc leszavazzák és máris megy a dolog a saját útján)

    és itt a KMH különféle cikkeihez írottakból is ugyanez jön le,
    mint írám korábban (Rodeo11
    2019 március 26
    1:51 du.) a „mit” elsodorja a „hogyan” és az sem derülhet ki, hogy a „hogyanról” szóló értelmetlen szájtépés Don Quijote a Szeplőtelen lovag „vad” lovaglása Rocinante azaz a Gebe hátán a semmibe

    O1G nek vannak kedvenc elterelő témái de minden más országnak is vannak elterelő témái a világ eszeinek a nemzetbiztonság nagy hatalmas kérdésévé teszik (de sokaknak csak úgy tűnik) a szabad versenyt és a szabad világkereskedelmet és hatalommal, fegyverrel oldanak meg marketing disputákat… és nagy csodálkozásukra a világ kezd felébredni, és már egyre kevésbé eszi meg a sok rablómesét

    csináljunk fekete seggű rohadt rendszereket minden olyan országból amely versenyképes vagy csak egyszerűen leszarja a kétpólusú világból egypólusút gyártó szarháziak lelki toprongy kirohanásait… mindig megtalálható „cui prodest” egyenként és összességében is… és mostanság nagyon csodálkoznak, hogy az a sikoly megy, miszerint:

    Hannibal ante portas (és tényleg önmaga által falra festett glóriájától elvakult seggfejek látják a képre vetülő: méne méne tekel ufarsin-t

    hahahahaha

    senki sem fog hozzászólni? akkor a valóságot írtam itt is

    remélem a cenzor vidám pillanatában olvassa és hagyja a tréfás tesztet befutni a Csarnok Első vágányára azaz Keleti Pályaudvar Királyi Várótermébe ahol a vörös szőnyeget szokták teregetni a fanfárokkal

  • A kulturált vitázás védelme érdekében:

    A KMH-n nagyon sok a személyeskedő, gusztustalan gyűlölködés a tényszerű és jó szándékú vita helyett.

    Tisztelettel kérem, aki érintettnek gondolja magát: Legyen tisztességes és korrekt. Ha valakinek a világ-nézetével, politikai-véleményével, izlésével nem egyező írást olvas az ne „ordítással” és ledorongolással reagáljon. Ez olyan, mint a szülő akinek nincsenek érvei, akkor megpofozza a gyerekét.
    Köszönöm.

  • Tüske Zsófia

    Thomas Mann: Mario és a varázsló. Lehettem tán 16 éves, amikor láttam a Thaliában, egy életre meghatározó élményt adott. Ha valakinek van negyven perce, megnézheti Latinovitscsal. https://www.youtube.com/watch?v=8KY9myVAskM

    aki nem szán rá ennyi időt, annak itt van a Perjés János által, a Spirit színházban 2018-ban színre vitt előadás főszereplőjének ajánlása.

    https://www.youtube.com/watch?v=-xMZafHrMQQ

    és a trailer: https://www.youtube.com/watch?v=te9N4ozn1xU

  • – Tudom, hogy a tények, senkit nem érdekelnek,
    de, a néppárti grémium 190:3 egyhangúan [Fidesz, KDNP szavazataival is] megszavazta azt a javaslatot, hogy a FIDESZ jogait határozatlan időre felfüggesztő eljárást napirendre (szavazásra) bocsássák…
    – Erre nem került sor mert a FIDESZ frakció egyoldalúan erről lemondott, mivel már úgysincs szüksége senkinek, semmilyen jogra a választások előtt!

  • slapaj
    2019 március 27
    8:16 de.

    Akkor megint gyözött a FIDESZ ?
    Mikor lesz már végre Orbán Világcsászár?
    Annyirfa de ANNYIRA várom már ! Éljen Krahács !!
    (Csak ne nyomnák annyira.Főleg ezek a bruksellesiek)

  • Ferenccel egyetértve nem foglalkoznék szegény bolsevista (többséghívő) banyával.Talán annyit: konferenciát dolgok megvitatására rendeznek. Az nem konferencia, amikor valaki körülnyálazására hálaadó felmagasztalást tartanak – természetesen állampénzen.
    Ródeónak nincs szerencséje: elolvastam, és
    nem értek egyet vele. Két érv röviden:
    1. A demokrácia nem az, amikor nekem – vagy neked – van igazad.
    2. A demokrácia demokraták nélkül nem működik.
    +. Olyan döntés nem létezik, aminek csak előnye van – a „többség, dolgozók, nép” számára sem. Merthogy egyik sem állandó: a nép egy részének ez, más részének az a kedvezőbb, és ez időben is változó (ezért marhaság a „többségre” való hivatkozás).
    Bővebben Bibónál.

  • Aszongya ez a Slapi
    hogy a Néppárt megszavazta hogy megszavazza
    de aztán nemszavazta meg. Háát..aki SoB* volt az az is marad.

  • Bocs még egyet. Volt politikusok megélhetési forrása, hogy pénzért vállalnak előadást erre-arra. A legtöbben persze ilyenkor sem csinálnak se…hátsót a szájukból: többnyire elvbarátaik körében vállalnak fellépést.

  • talalom
    2019 március 27
    10:23 de.

    el kellene olvasnod mégegyszer??? tudniillik ugyanarról regélünk

    „csak” én azt állítom, hogy demokrácia mint olyan sohasem létezett és seholsem(!!!), de olyan jó ezt a szót alkalmazni útonállásra és háborúk lebonyolítására anyagi haszonszerzés céljából…, remélem sohasem gondoltad, hogy a Huawei nemzetbiztonsági probléma ott az atlanti pocsolyán túl? marketing = szankciók >>> másszóval erősebb kutya próbálkozik de egyre kevésbé megy neki a szuka meg röhög

  • talalom
    2019 március 27
    10:23 de.

    még valami

    onnan kezdve amikor te „rodeo”-zni kezdesz!

    lehet, hogy nem jött át abból amit leírtam (ennyire azért még én sem?) de azt állítom, hogy a demokrácia más szóval demagográcia „szó” állandó ismételgetése bármilyen „lófasz” kapcsán (cenzor bocs de ez illik ide) és ezzel megetetni a „dolgozót” (mi anno a dolgozó szót erre használtuk, hogy gipsz jóska és janka helyett írtuk bárhova ahová be akartunk illeszteni kibaszásokról szóló ordibálást) mialatt a „dolgozó” jólétéről egy kurva szó annyi sincs a papagájkommandótól csak a hazugságok és a pofátlan ájtatos szemenköpések és beledumálni -mint lukat a hasába- hogy akkor most kuss! vannak jogaid mi a lófaszt akarsz mást?

    itt jövök én (leírtam nem mondhatod, hogy nem!) a dolgozó jólétéről egy kibaszott árva betű sincs csakis a profit meg az elvi szempont = elviszem pont!

    ez elég világos?

    mialatt én azt is állítom halálomig, hogy 1989 ig a dolgozónak jobb volt mert mintha érte lett volna sok minden még akkor is ha voltak „okosak” és ellopták a másét de nem annyira mint 1989 után ami már az igazi kapitalizmus azaz népbetegség

    a kapitalizmus kinek hiányzik? a kapitalistának a kizsákmányolónak aki ráteszi a kezét a tiedre és elveszi mert? csak!

  • Geyza A Fidesz mindig győz, ha nem, akkor is. Mit nem értesz?
    Bármi és bárhogy is történik, a Fidesz úgy akarta, és a trollok serege rohan megmagyarázni miért jó a nem jó. A választópolgár pedig kábultan rogy le ennyi bölcsesség láttán.
    A lényeg, hogy vakon kövesse őket a polgár, hogy tudják tenni amit ténylegesen akarnak. Mert ha valaki olyan hülye, hogy boldog attól, hogy meglopják, mert neki is maradt valami morzsa, azt meg is kell lopni. Alapigazság, akinek elég a morzsa, nem szabad többet adni, mert a kenyérrel már nem tud mit kezdeni.
    Tudod, ők a Feketetelki Józsefek, akik a vágóhídra vezetik a disznókat, majd a kapuelőtt jobbra el, és felveszik a judáspénzt.

  • Talalom:

    Régen Rony Reagen sok
    pénzt keresett azzal hogy
    elnöksége után különféle bulikon
    lépett fel, mint az „est fénypontja”.
    Vidám fickó lehetett, míg le nem győzte az Alzheimer.

  • talalom
    2019 március 27
    10:23 de.

    a ronirégent úgy tette elnökké a cia a második futamban, hogy hatalmas értékben fegyvereket adtak ajándékba a perzsáknak akik akkor tartották szárazkenyéren és ismeretlen helyen a nagykövetségüket, hogy ezt folytassák amíg azt nem mondják nekik hogy hagyják abba, mert szüxég volt valami süsü hőstettre, hogy a ronirégen a nagy csepűrágó továbbra is mókásan szórakoztassa az arrajárókat pontos utódja neki a donald aki még nem szerepelt harmadosztályú kovbój filmekben mint lóutánfutó dalos kackiás a prérin hosszában a sáraz kórók között dalolva

    essetunni?

  • kenny
    2019 március 27
    12:36 du.

    Három gondolat bánt engem /P. Sanyi után szabadon/

    1 „Dőreség a pénzt a balekoknál hagyni”../Murphy/

    2 „A hatlövetű Colt üti az aduászt”…/Murphy/

    3 „A magyar genetikailag alattvaló*…/Á.Kertész/

    * Alattvaló = az az embertípus akit minél jobban megaláznak, kifosztanak, annál jobban szereti urát és mindent megtesz azért hogy megmaradhasson jogfosztott állapotában.

  • Hm..Khmm…
    Ezsepiskóta.
    Örülni fog Amijóurunk,
    Dehát ez az ő hete.Világcsászár lett.

    https://24.hu/kulfold/2019/03/12/eu-unio-oroszorszag-strategiai-partner/

  • Tüske Zsófia

    Rodeo11
    2019 március 27
    1:56 du.
    ez olyan rejtősre sikeredett…. LOL

  • Tüske Zsófia

    Geyza
    2019 március 27
    2:01 du.
    ma jobbnál jobb kommenteket írtok. látszik, hogy nincs itten a boda, azért cincogtok.

  • Geyza
    2019 március 26
    6:38 du.
    Országos Jóbarátom :
    Tetvesen mocskos szádnak köszönheted ,hogy mindent duplán kívánhatod önmagadnak amikor másoknak ilyeneket kívánsz,ez automatikus : amikor leírod a kívánságaidat másoknak : kétszeresen gondold önmagadnak.
    Nagyon nagy szeretettel üdvözöllek igen kedves Barátom

  • Geyza Tulajdonképpen jogszerű a történet. Mészárosnak jachtra van szüksége (látszik rajta, hogy tudja élvezni), így neki jut egy jacht a közösből. A csápolójának elég egy fecske fürdőnadrág, így Ő azt kap. Mindenki boldog és elégedett.
    Illetve nem mindenki, mert nekem ugyan nem kell jacht, de kevés a fecske is. Viszont mind Mészáros, mind a csápoló szerint legyen elég. Ez elég komoly ellentét úgy gondolom. Viszont Mészáros elhiteti a csápolóval, hogy én vagyok a hibás, mert nem elég a fecske. Már megvan az ellenség, én, aki élni akarok, nem fecskében rohangálni. Egyszerű mint egy pofon, csak kell találni sok egyszerű lelket, akinek elég az a fecske, és még büszke is a parancsolójának gazdagságáraEzért hordhatja tovább a fecskét. Vagy otthonkát. Egykutya. Engem fog megcsaholni, mert szeretnék egy nadrágot. Szomorú.

  • Geyza Azt nem értem, hogy sikerült Orbánnak olyan pakli magyar kártyát szerezni, amiben csak egy király van, egy-két ász, a többi mint tök filkó.

  • Tüske Zsófia
    2019 március 27
    2:48 du.

    Kijaza a „Boda” ?

  • kenny
    2019 március 27
    3:31 du.

    Hát igen, mert egy falusi gázszerelő
    nehezen van el jaht nélkül.Pláne manapság,
    mikor erősen drágul a gázolaj.Okos ember ilyenkor vízen jár.
    Mint valami Istenfia , vagy más pereputtya a Jóistennek DDDD

  • tóth péter
    2019 március 27
    2:51 du.

    Kuss takonypóc nem osztottam neked lapot

  • Kiakadt a bolgár újságíró, amiért a magyar közmédiások kormányzati célokra használják az Európai Bizottság sajtótermét.
    https://444.hu/2019/03/27/kiakadt-a-bolgar-ujsagiro-amiert-a-magyar-kozmediasok-kormanyzati-celokra-hasznaljak-a-bizottsag-sajtoszobajat

    Ilyen kozmeddias szerepre gyurhat a mi slapink is ( by Geyza :), jajjjj csak sikeruljon raszolgalnia!

  • SzandiMandi
    2019 március 27
    4:39 du.

    SoB* = Slapaj of Bájjerzsótty

  • Boda Marcsi
    2019 március 26
    3:57 du.

    Ez a sötét elméjű büdösbanya
    évek óta képtelen felfogni a borsónyi
    eszével hogy csak EGSZER szavaztak kétharmaddal
    a FIDESZ-re. Ha nem hekkelik meg a a választási törvényt,
    az utána következő szavazáskor 2014.-ben még kormányra sem kerültek volna nemhogy kétharmad !…dehát ő a számok ember.
    Mert azt tanulta valahol valamikor.Vagy azt is csak hazudta?
    Eltudom képzelni hogy pénzért vette a végzettségéről szóló
    bizonyítványát és úgy fúrta meg a hivatali elődjét.
    Amekkora egy szemétláda ez a Boda.

  • T.Geyza!
    – Mi bajod a gázszerelővel, Te képesítés nélküli, piroskönyves TV szerelőként szélhámoskodtál a nyóckerben…
    – Most kopaszon, a magányodban acsarkodsz, két zacskós leves közt…
    – Aki ismeri Vuics dolgait, többet vártunk Tőle…
    – Geyza ! – A megszólításom :Tanár Úr !

  • Tüske Zsófia
    2019 március 27
    2:46 du.
    LOL
    hát ha még az eltűnt cirkálót is hozzátenném és a zamatos részleteket…miközben Fabiana Rosales a Fehér házban a Potus szal és a helyettesével ugyanúgy mint Almirán a Fülig Jimmynek álcázott Santantónió királyi főherceg és az ő édes anyukája aki régen s manapság… tudnak a fiúk másolni még a Piszkos Fred hiányzik hogy közbeavatkozzon és kitörjön pánik mert már a légi kikötőben vannak a léghajók Caracas külsőn… és ettől tüsszögnek

    amikor igazán derülni akarok lekapom a polcról és újra… meg újra, Rejtő egy látnok is volt mert amit leírt az mind a valóság nem kell a WAPO-t meg NYT-t lapozni… elég kinyitni a megfelelő passzusnál a Piszkos Fred közbelép Fülig Jimmy őszinte sajnálatára című enciklikát

  • Tüske Zsófia

    kenny… ha orbán már húsz éve nyer az ország ellen az itt a piros, hol a piros játékban, azt hiszi, ez a speciális (illiberális) magyar kártya is nyerni fog.

  • Rodeo! Az a baj, hogy csak hőbörögsz. Pont, mint Cervantes hőse a képzeletében szörnnyé növelt szélmalommal. Próbálkozz az öreg halásszal, aki megtanít arra, hogy a harc nem feltétlenül a zsákmányért folyik – a megnyerhető nyereség Te magad lehetsz: az önbecssülésed.
    De ajánlhatom az általam ismert irodalom legoptimistább alkotását: Az ember tragédiájá-t.

  • elolvastam a komentekkel együtt
    .
    a komentek eltértek a cikktől, mert egy-két koszos, mocskos tagja a
    .
    BOLSEVIK-FASISZTA-FÉLFEUDÁLIS-JOBBÁGYSÁG=FIDESZ-FIDESZÁLLATOK-BANDA
    .
    nevű bűnszervezetnek rontja itt a levegőt.
    ezekhez ennyit:
    .
    IGAZI HÜLYE:
    .
    feltétlen hívő, nincs önálló gondolata, vakon megy a vezír által kijelölt úton eltántoríthatatlanul. mindemellett hihetetlen kitartó „jó ügynökhöz” méltó mód levakarhatatlan, gátlástalan. kiforgatja a valóságot, mindennel magát „igazolni” véli, fejlődni képtelen, ebből következően értelmetlen hozzá bármilyen gondolatot intézni úgy szóban, mint írásban.
    természetesen Igazmondó Háry János – a csuti csüngőhasú geci – szempontjából ezek a tulajdonságok mindennél többet érnek, viszont számomra ez a kombináció azt jelenti:
    .
    KERÜLD EL!
    .
    nem értem, miért nem lehet negligálni a primitív kapargászásaikat, amiket idetesznek.
    ők is tudják mit csinálnak, s miért, mi is tudjuk ugyanezt, miért kell hozzájuk érni?
    hagyni kell ezeket, mert minden egyes megszólalásukkal csak és kizárólag azt mutatják meg, mennyire kulturálatlan, tanulatlan, primitív állatok valójában.

  • Nyíltan lopják az EU-s támogatási pénzeket. Itt tart ma Magyarország!

    „Újra lecsapott az EU pénzére a DFT Hungária Kft. és a körülötte létrejött céghálózat.
    Ezen cégek specialitása az, hogy teljes abszurd, felesleges és erősen kamugyanús képzéseket, illetve értelmetlen és nagyon sokszorosan túlárazott programokat szerveznek uniós pályázati pénzből, önkormányzatoknak.”

    Például:
    „Gersekarát egy durván 600 fős Vas megyei falucska. Két párhuzamos utcából és egy azokat összekötő rövidebből áll. A település mérete miatt értelme sem lenne autóval járni itt, nem is teszi senki. A cégháló egyik tagja itt tart 3 órás „autómentes napot” 500 ezer forintért.”

    A többi megtörtént „esemény” az alábbi linken olvasható:
    https://444.hu/2019/03/28/negyoras-zenei-tabor-haromoras-automentes-nap-mesemondas-felmillioert

  • más
    az úgynevezett rendszerváltáskor voltam bátor megjósolni, hogy magyarország egy dél amerikai, katonai diktatúra felé halad.
    jelentem, odaértünk!
    azt gondolom, hogy ezt a mocskot nem ússzuk meg vérontás nélkül,
    .
    DE
    .
    azt szeretném, ha a bűnözők, a
    .
    BOLSEVIK-FASISZTA-FÉLFEUDÁLIS-JOBBÁGYSÁG=FIDESZ-FIDESZÁLLATOK-BANDA
    .
    tagjai nem úszhatnák meg!
    ennek talán legfontosabb feltétele:
    felhagyni azzal a doktríner liberális állásponttal, melyet a magát demokratikus ellenzéknek nevező kollaboráns gazemberek oly szívesen emlegetnek, miszerint a jogállami normáknak megfelelő, korrekt jogi eljárásokban kell megbüntetni őket.
    ez jól hangzik,
    .
    DE
    .
    nem ugyanazt értjük alatta!
    az ő olvasatukban ez annyit jelent, hogy hagyjuk elsétálni a lopott holmival őket, figyelembe veszik a 2010-es puccs után hozott „törvényeket”, s azok alapján, illetve a háttéralkuk alapján elmismásolják, elkenik a dolgokat.
    (tulajdonképpen egy véd és dacszövetséget kötöttek)
    1989 óta az úgynevezett politikai, gazdasági elit egyetlen egy tagja sem kellett felelősséggel elszámoljon tetteiért!
    .
    EZ MEGENGEDHETETLEN! EL KELL SZÁMOLTATNI ŐKET!
    .
    függetlenül pártállásra, nemre, korra, akár visszamenőlegesen, hiszen a törvényeket sohasem a haza, annak népe üdvére hozták, hanem csak és kizárólag a saját személyes, politikai érdekük, politikai túlélésük, hatalmon maradásuk érdekében.
    tisztázni kell néhány alapfogalmat, s abból levezetni a továbbiakat!
    első:
    2010-ben puccsal megdöntötte a csuti gecigány a demokratikus jogállamot, így bármi, amit azóta tett, tettek, törvénykeztek, vagyont juttattak, loptak, csaltak, mind a 2010 előtti, legutolsó demokratikus jogállami normák szerint mérendő, mérhető, büntetendő!
    második:
    fel kell hívni a nemzetközi közösséget, hogy senki nem segítheti, bujtathatja, biztosíthatja a lopott holmit a számára, számukra, figyelembe véve a kölykeket, fattyakat, sameszokat, strómanokat!
    irányadónak tekintem e tekinteben az 1000 körüli Izlandi bírósági gyakorlatot, mely mélyen demokratikus szerintem:
    .
    „KITASZÍTÁS
    .
    Követelem, hogy ezért kitaszíttassék, váljon bujdosóvá, senki ne táplálja, útját senki elő ne mozdítsa, senki tanáccsal ne segítse, és senki be ne fogadja!
    Követelem, hogy minden vagyona elkoboztassék, és szálljon a fele rám, a másik fele meg azokra, akiket ebben az országnegyedben az elkobzott jószág megillet!
    Tudatom ezt annak az országnegyednek a bíróságával, amelyre ez a pör tartozik, tudatom ezt fennhangon a Törvényszikláról, és követelem, hogy ezen vádamért Hámund-fia Gunnar teljességgel kitaszíttassék!”
    .
    az idézet egy valós esemény leírása, melyet analógiaként a jelenlegi magyarországi helyzetre átültetve így fogalmazok meg:
    .
    KITASZÍTÁS A FÖLD DEMOKRATIKUS KÖZÖSSÉGÉBŐL
    .
    Követelem, hogy ezért kitaszíttassék, váljon bujdosóvá, senki ne táplálja, útját senki elő ne mozdítsa, senki tanáccsal ne segítse, és senki be ne fogadja!
    Követelem, hogy minden vagyona elkoboztassék, és szálljon az a része az államra, melyet az ország az Európai Uniótól a felzárkóztatásra kapott, a többi meg azokra, akiket ebben az országban az elkobzott jószág megillet, mert zsarolással állami erőszakkal, bűnszervezeti módszerekkel elrabolták tőle!
    Tudatom ezt annak az országnak a bíróságával, amelyre ez a pör tartozik, tudatom ezt fennhangon, és követelem, hogy ezen vádamért Orbán Viktor, és teljes családja a legutolsó kisdedig, vérrokonig teljességgel kitaszíttassék!
    .
    ez több szempontból is világos képet adna, hiszen biztosan vannak olyan országok, melyek befogadnák, bujtatnák, segítenék,
    .
    DE
    .
    ezzel egyértelműen ki is mondják magukról, hogy nem tartoznak a Föld demokratikus jogállamai közé.
    ez azért nyíltan nem szívesen vállalja fel senki sem, talán hatna a dolog.
    .
    a harmadik:
    fel kell állítani egy ügyvezető kormányt olyan emberekből, akik szakmailag tudják a dolgokat, minisztériumokat menedzselni, illetve a demokratikus jogállami normák helyreállításáig el tudják vinni az országot.
    ennek konszenzussal kell megtörténnie, melyben a jelenlegi pártstruktúrából azon pártok vehetnek részt, amelyek nem sározódtak be a jelenlegi bűnszervezet által, illetve azon tagjaikat, tisztségviselőiket, akik igen, azokat eltávolítják saját maguk közül és a közéletből.
    mindemellett vállalniuk kell azt is, hogy 1989-ig visszamenőlegesen biztosítják a működésük teljes áttekinthetőségét egy új grémium által, illetve egyetlen egy olyan tagjuk, aki állami, állami vállalati szerepvállalással részt vett tevékenyen az elmúlt 30 év gazemberségeiben nem kerülhet semmilyen vezető pozícióba az ügyvezető kormányban.
    amennyiben a demokratikus jogállami normákat helyreállítottuk, kiírhatjuk az új, tiszta, átlátható körülmények között lebonyolítandó parlamenti választást, amelyen természetesen ezek a mocskok egyike sem vehet részt, hiszen a közügyek gyakorlásából életük végéig kizárva maradnak.
    azok is, akik nem elzárásos büntetésüket töltik éppen.
    az új, tiszta parlamentben csak és kizárólag olyan képviselők kerülhetnek be, akik vállalják a teljes körű átláthatóságot úgy saját személyükben, mint családtagjaik, rokonaik tekintetében, illetve bármikor visszahívhatók, ha a körzetük szavazói megvonják tőlük a bizalmukat.
    .
    .
    a lista nem teljes, hozzá lehet szólni!
    alapját képezi a
    .
    RADIKÁLIS DEMOKRATÁK
    .
    programja, mely időszerűbb, mint valaha!
    .
    .
    abramovics voltam, s vagyok

  • talalom
    2019 március 28
    6:59 de.
    abban a reményben, hogy a legvadabb fantáziádban sem mered feltételezni rólam, hogy az ebben kiemelt kvalitásaim hiányoznak, maradok az aki vagyok (nem kell elhinned, illetve nem oszt nem szoroz mit hiszel: de alkotó ember vagyok nagyon régen!)

    evvan eszed nem eszed nem kapsz mást
    megjegyzem az Ember tragédiája nem teljesen pozitív végkicsengésű: Lucifernek nem sikerül „felráznia” Ádámot és Évát, hogy ne nyavalyogjanak már annyit és alkossanak szarkeverés meg az isteni jóság (sohasem létezett!) keresése helyett, minden adott hozzá de…
    lásd még levédiabasznádot manapság

  • abramovics
    2019 március 28
    7:44 de.
    jaa, és ez nagyon hosszú!

    eme kategórikusz imperatívuszod -enyhénszólva- nem állja meg a helyét!>>>>

    BOLSEVIK-FASISZTA-FÉLFEUDÁLIS-JOBBÁGYSÁG=FIDESZ-FIDESZÁLLATOK-BANDA

    a többit majd ha még lesz „erőm” hozzá…hahahaha

  • Na, itt a másik hőbörgő! Zavaros követelései szóra sem érdemesek: pont tükörképei azoknak, akik a „tiszta magyarság” nevében akarják irtani a „rosszat” – meg ami az útjukba kerül.
    Van azonban egy, másoknál is sokszor visszatérő – látszólag nagyon „demokratikus” intézmény – a képviselők visszahívhatósága. Ennek legalább két bibije van.
    Magyarországon 1949-től 1990-ig viisszahívhatók voltak a képviselők: 1988-ig SOHA nem éltek ezzel a szavazók.
    Csak 1988-89-ben: akkor is mindössze 3-4 esetben. Nem a terror miatt – diktatúra volt ugyan, de terror már 20 éve nem. Sőt, 1985-ben KÖTELEZŐ lett a többes jelölés – a legtöbb helyen nagy kínnal járt. A szavazópolgárok nagy többségét – kb. 80 százalékát nem érdeklik a parlamentben történtek – a fele nem is érti, hogyan befolyásolják majd az életét a különböző szempontú törvények. (Erre épül a ner egész reklámhadjárata.)
    A szavazópolgárok tehát nem élnek a visszahívás eszközével – ez az egyik bibi. Furmányos politikusok azonban igen – ez a másik bibi. Sikerrel szét lehet verni egy egész országot ezzel a módszerrel: ugyan kinek ne sikerülne összegyűjteni pár száz (vagy ezer) aláírást bármelyik képviselő ellen? Ezzel bármilyen kormányzás megbénítható – nem lehetne SEMMILYEN döntést hozni. Melyik képviselő kockáztatná, hogy megszavaz egy adótörvényt, vagy más, az ország működéséhez szükséges törvényt – hiszen szinte bizonyos, hogy a választói egy részének ez nem fog tetszeni.
    A demokráciához kell egy minimális mértékű bizalom, türelem – legalább annyi, hogy bár az a másik másként gondolja, ellenfelem, de nem ellenségem.
    A Magyaroszágon ma uralgó rezsim ezt a türelmet, bizalmat verte szét – ez megbocsáthatatlan bűne a magyarsággal szemben.

  • abamovics
    (március 28. 7.44. de.)

    Amit Ön itt leírt az maga a nácizmus+bolsevizmus +anarchizmus+egyéb zavaros világmegmentő katyvasz.

    Nem szoktam személyeskedni, de most le kell írnom: Ön minden bizonnyal személyiség zavaros: Kiegyensúlyozatlan és pszichésen roncsolt ember mint volt Adolf Hitler, Josif Sztalin (alias Dzsugasvili), és egyéb tömeg gyilkos. Isten mentse meg a világot az Önhöz hasonló őrültektől – már, ha komolyan gondolja.

  • Így intéződnek az „ügyek” ma Magyarországon:

    „Feljelentették a szervezőket Kósa Lajos feleségének kamu eseménye miatt, a NAV pompás indokkal utasította el, hogy nyomozzon”

    Bővebben erről itt:
    https://444.hu/2019/03/28/feljelentettek-a-szervezoket-kosa-lajos-felesegenek-kamu-esemenye-miatt-a-nav-pompas-indokkal-utasitotta-el-hogy-nyomozzon

  • slapaj
    2019 március 27
    6:19 du.

    Hát ezt benézted te idióta.
    Vállig érő hajam van DDDDDDDDDDD
    Gondolod hogy kaphattam volna iparengedélyt
    Magyarország egész területére rádió-TV javításra
    és elektronikus berendezések gyártására végzettség nélkül?
    Továbbá hogy a Magyar tudományos Akadémia alkalmazott volna
    engemet űr-szeközök készítésére bármiféle szakmai előélet nélkül?
    Továbbá hogy napjainkban készíthetnék nagyenergiájú müszereket
    százmillió forintos analitikai műszerekhez?
    Idióta hazudozó vagy.
    Hazudsz mint Mestered, bizonyos Bayerzsót.

  • T.abramovics!
    – Ismert, hogy az annonimitás mámora bizonyos IQ alatt, a verbális terrorizmus melegágya lehet…
    – Ezeket a közhelyeket, már beszámítható emberek is leírták, de nem tévedtek a szófosás pszichopata mocsarába…
    – Közel van Neked az országhatár, mint a NER diktatúra áldozata,- befogadnának a sógorok, és a tüneteiddel, gyógykezeléseddel nem terhelnéd a hazai lakosságot…
    – Nagyon szar lehet, „abramovicsnak” lenni…

  • kenny
    2019 március 27
    3:35 du.

    Nagyon egyszerűen:
    Létrehozta „a zemberek kormányát”
    és így már jogában állt megcsinálni ezt a felállást.
    Nézzed meg például ezt a lúzer SoB*-ot. Vagy Bodát.
    Ők az ékes példái annak hogy jól látom a dolgot.

  • Drizari
    2019 március 28
    7:11 de.

    Az EU-pénzek lenyúlásának számtalan módszere van és az ő fantáziájuk etéren kimeríthetetlen.
    De jön a szarvilág :

    https://24.hu/kulfold/2019/03/27/manfred-weber-europai-unio-eu-s-penz/

    Majd akkor viszont a kétmillió agyatlan Boda-banda
    követelni fogja az EU-ból való kilépést.
    Ami azért lenne fura mert a másnapján a szélsőjobbos Suzuki meg a sunyi Audi és Mercedes elkezdene szedelőzködni.
    Mindezek következtében el kellene menni Putyinhoz hogy tartson el minket, de akkor már nem kellünk neki.
    Sem a kínaiaknak, akik eddig sem nagyon akartak eltartani minket.
    Mire majd megvonják az összes szociális juttatást, továbbá lefaragják a nyugdijakat és a duplájára emelik az energiahordozókat meg mindent.
    Innentól viszont már bármikor kitörhet a polgárháború.
    Remélem nem érem meg !!!!!!!!

  • slapaj
    2019 március 28
    9:09 de.

    Ami azt illeti te szarházi,
    rólad is csak annyit tudunk hogy szeretsz hazudozni.

  • Geyza! (9:29
    Iazad van. Magyarország méltatlan első szolgája 20 éve építgeti az európai civilizációból kifaroló utat. A Döbrögiknek nem kedvez a nyugodt, türelmes, vitázó légkör. Eddig óvatos volt: egyrészt a lenyúlható pénzek miatt, másrészt a közhangulat okán. De a közvéleményt 10 éve hergeli igen eredményesen, most az európai parlamenti választások közeledtével direktbe kapcsolva.
    Ezért lenne fontos, hogy május 26-án minél többen tegyék a voksukat a civilizált világra.
    A multi – duma. Ma Magyarországon a legjobb multinál dolgozni – bár sokat tanultak a magyar viszonyokból – még egyik sem merne úgy bánni az alkalmazottaival, mint némely magyar vállalkozó az „alvállalkozóival”. Vagy a magyar állam a közalkalmazottaival.

  • Tudod Slappanytyú…mi itt többé-kevésbé ismerjük egymást.
    Van akit nem ismerünk de szívesen társalgunk vele.
    De téged EGYÁLTALÁN nem ismerünk.
    Felfogod az ebből származó
    következtetést igen ?
    Te idióta* 😀 😀

    *idióta = az olyan ember aki valakiről vagy valamiről aképpen állít valamit, hogy nincs meg a kellő információja.
    Mire elmagyarázzuk neki hogy miért helytelen amit állít, mire pont ugyanott folytatja ugyanúgy,ahol elkezdtük neki magyarázni.
    Vagyis agyilag egysejtű. Röviden : IDIÓTA
    Persze könnyen lehet hogy nem egysejtű agyilag, hanem csak egy bakancs-vastagságú arcbőrrel rendelkező szar kis provokátor.
    DE, a mi szempontunkból ez mindegy is.
    Tekintve hogy etéren nincs infónk, legegyszerűb ha hiszünk a látszatnak: az illető IDIÓTA

  • talalom
    2019 március 28
    9:54 de.

    Én megyek szavazni az biztos.
    Már csak amiatt is hogy lássam
    hány méter hosszú listával lepnek meg 😀

  • Rodeo11
    2019 március 28
    8:14 de.
    .
    vajon mi az, amit nem vagy képes felfogni, értelmezni az általam alkotott kategóriából?
    bolsevik? – kövér
    fasiszta? – Bartus: az unió első fasiszta állama
    félfeudális? – földalapú a csuti gecigány osztogatja
    jobbágyság? – a helyi földesurak a közmunkával uralkodnak
    fidesz? – erről nincs mit mondani
    fideszállatok? – minden fideszes állat, nem?
    banda? – köztörvényes bűnözők szervezetten, maffiaszerűen
    he? mi? na!

  • Tudja valaki, hogyan lehet szavazni Kanadabol kettos allampolgarkent az EU valasztasokon? Remelhetoleg nem csak az ottawai nagykovetsegen 🙁

  • slapaj
    2019 március 28
    9:09 de.
    .

    „– Ismert, hogy az annonimitás mámora bizonyos IQ alatt, a verbális terrorizmus melegágya lehet…”
    .
    én szívesen találkozom veled személyesen, s megbeszélhetjük a dolgot!
    itt jelentkezhetsz:
    [email protected]
    sőt!
    akár egy nyilvános, ezen a fórumon, ellenőrzött körülmények közti IQ tesztet is csinálhatunk,
    .
    DE
    .
    nehogy lesre fuss a hatalmas pozitív különbség miatt, mely a javamra szól! mert akkor annak viselni kell a következményeit öcsi!
    .
    „– Ezeket a közhelyeket, már beszámítható emberek is leírták, de nem tévedtek a szófosás pszichopata mocsarába…”
    .
    kismókus! nem vagy képben s ráadásul a tudatlanságodat, butaságodat kikiabálod a világba.
    ha ismernéd a
    .
    RADIKÁLIS DEMOKRATÁK
    .
    programját – mint ahogy fogalmad sincs róla, bár rákereshetsz a neten! a Kolozsvári Szalonna oldalon megtalálod! látod, segítek, mert látom, nem megy ez neked! – s tudnád, mikor keletkezett, akkor azt is tudnád, hogy az a dicsőség, melyet te másoknak tulajdonítasz, az csak a programból összelopkodottak összessége. példaként Bokros Lajos 500 napos programját említem csak most, hogy ne húzzuk az időt.
    amit te a „szófosás pszichopata mocsaraként” említesz nem más, mint a közölni kívánt dolgok, tények olyan pontos meghatározása, mely egyértelművé teszi a szöveg jelentését, s nem ad lehetőséget annak félremagyarázására.
    erre az olyanfélék miatt van szükség, mint például egy magát itt „slapajnak” nevező értelmetlen buta izé.
    (nem kívánlak megsérteni, bár véleményem szerint oly alacsony a te tényleges IQ-d, hogy egy sértést meg sem értesz, fel sem fogsz)
    .
    „– Közel van Neked az országhatár, mint a NER diktatúra áldozata,- befogadnának a sógorok, és a tüneteiddel, gyógykezeléseddel nem terhelnéd a hazai lakosságot…”
    .
    nem tudhatod hol élek. lehet itt, lehet ott,
    .
    DE
    .
    lehet, itt is, ott is.
    én sem tudom te hol koptatod ennek a sártekének a jó hírét, lopod a levegőjét,
    .
    DE
    .
    egy dolog azonban biztos.
    terhére vagy a környezetednek,
    .
    TEHÁT TE MAGAD VAGY A KÖRNYEZETSZENNYEZÉS
    .
    „– Nagyon szar lehet, “abramovicsnak” lenni…”
    .
    tudom, érzem, sőt értem, hogy szeretnél felnőni a feladathoz – hozzám! –
    .
    DE
    .
    sajnos van egy rossz hírem számodra.
    sokat kéne még tanulnod, gyűjteni az információkat, és még az sem lenne elég! tekintettel arra az el nem hanyagolható tényre, melyet fentebb már említettem, s miszerint ha és amennyiben összehasonlítjuk nyilvánosan intelligencia quotiensünket, abból te csak rosszul tudnál kijönni, ergo – ez nem a szikora jobika féle ejgo! nehogy összekeverd! – így csak egy szörnyű küzdelmet mutatnál be nekünk.
    arra meg a te érdekedben senki sem kíváncsi.
    .
    .
    üdvözöllek, s kezdetnek egy kindergartent javaslok számodra, bár úgy tűnik, az is kemény dió lesz neked,
    .
    .
    abramovics voltam, s vagyok
    .
    .
    ps.:
    engem rendkívül szórakoztat, mikor egy hülye okoskodik, mint az, akinek mondandójára reagáltam.
    .
    DE
    .
    hű maradok az
    .
    IGAZI HÜLYE
    .
    karegória végén szereplő kitételhez, s a továbbiakban nem folytatok polémiát eme csekély értelmű egyeddel

  • Kellet ez neked SoB* , te idióta* 😀

    *SoB = Slappi of Bájerzs

    *idióta = az olyan ember aki valakiről vagy valamiről aképpen állít valamit, hogy nincs meg a kellő információja.
    Mire elmagyarázzuk neki hogy miért helytelen amit állít, mire pont ugyanott folytatja ugyanúgy,ahol elkezdtük neki magyarázni.
    Vagyis agyilag egysejtű. Röviden : IDIÓTA
    Persze könnyen lehet hogy nem egysejtű agyilag, hanem csak egy bakancs-vastagságú arcbőrrel rendelkező szar kis provokátor.
    DE, a mi szempontunkból ez mindegy is.
    Tekintve hogy etéren nincs infónk, legegyszerűb ha hiszünk a látszatnak: az illető IDIÓTA

  • Geyza
    2019 március 27
    3:48 du.
    Igen kedves Barátom : sukk! Tenlapod nélkül is olyan vagysz
    amilyennek építetted tenmagad
    üdvözletével.

  • Naa..Hát itt egy újabb hazugság.
    Mondjuk én egy pillanatig sem hittem el hogy majd a
    TRANZAKCIÓS SARCOT lecsökkentik vagy megszüntetik.
    Kamu volt az egész. Mint általában minden.

    https://nepszava.hu/3030565_marad-a-draga-tranzakcios-illetek-kell-a-penz-a-csaladvedelemre

  • abramovics
    2019 március 28
    11:08 de.

    hahahahaha

    semmi gondom a kategorizálásoddal!!!

    de szvsz tök fölösleges
    nem azért szar a szar mert rámondjuk!!!, hanem azért mert az emésztőlánc végén, mint semmire sem jó akármi távozik a Természetbe hogy ott mások hasznosíthassák

    a többi!!! szófosás és nincs idegem végigolvasni

  • Rodeo11
    2019 március 28
    3:42 du.
    .
    semmi baj!
    Svejk is megmondta:
    .
    nem lehet mindenki okos
    .
    tudom, hogy intellektuális kihívás egy két, három szónál hosszabb szöveg elolvasása sokaknak, így ne is ostorozd magad, hogy neked sem megy.
    maradj olyan, amilyen vagy, véletlenül se törekedj a többre, jobbra, a tanulásra, fejlődésre!
    .
    IGAZI MAGYAR
    .
    igazi magyar: lusta, haszonleső, hasát fetrengve vakargató, tanulni, fejlődni nem akaró, előrejutni csak a nála jobb lerontásával képes, mindenki aggyon pénzt népség
    .
    azért azt az el nem hanyagolható tényt semmiképpen se mellőzzük, hogy valamit is magára adó, felnőtt, értelmes embernek nem dicsőség az
    .
    IGAZI MAGYAR
    .
    kategóriába tartozni.
    .
    .
    abramovics voltam, s vagyok

  • Tüske Zsófia

    talalom: Az ember tragédiája sok minden, csak nem optimista: röviden az a végkövetkeztetés: ha már benne vagy, végig kell csinálni. vágj hozzű jó képet és bízz benne, hogy a küzdelmednek értelme lesz.

  • Tüske Zsófia

    abramovics: legnagyobb részben egyetértek veled.

  • Tüske Zsófia

    rodeo, nem tudom, tudod-e, hogy Rejtő összes könyve olvasható online itt: http://rainbookspublisherinc.blogspot.com/2014/03/rejto-jeno-regenyei-ingyenesen.html

  • Geyza
    2019 március 27
    4:51 du. (Orbán tátott szájjal….)
    Restelkedve bevallom, hogy semmi kivetni valót nem találtam a „magyar” definiciód ellen! 😀 (Sőt, akaratod ellenére -ami utólag eléggé bosszanthat- az én véleményemet fokoztad! 😀 Máskor jobban figyelj! 😀 )

  • SzandiMandi
    2019 március 27
    5:03 du.

    „Bibi, OK ime:

    2016-os privatizációja óta már a sokadik tulajdonosváltását jelentette be tegnap este az MKB Bank: Szemerey Tamást Szíjj László váltotta a végső tulajdonosok között. Mészáros Lőrinc és neje, valamint Szíjj László összesen ma már 81,5%-kal rendelkeznek hivatalosan a tőzsdei bevezetés előtt álló, csütörtöki közgyűlésére készülő társaságban.”

    Nagy tisztelettel megkövetlek, de kellemetlen érintettség okán -mivel 2011-ig ennek az MKB, alias Bayerische Landensbanknak tetemes Chf adósa voltam- ennek a jótékonysági szervezetnek a sorsát nem követtem, sőt inkább örökre elfelejteni óhajtottam! 😀 Mellesleg azt is elég érdekesnek tartom, hogy hogyan juthatott el egy legelőször magyar, majd bajor állami bank újra magyar, de most már privát kezekbe! 😀

  • Kálmán Tamás

    Merjünk nagyok lenni !
    Hitler is azt ígérte a német népnek, hogy visszaadja a nagyságát !
    Miért is kell nagynak lenni??
    ” a magyar név megint szép lesz,méltó régi nagy híréhez,mit rákentek a századok lemossuk a gyalázatot”(Petőfi)
    „Rabok voltunk mostanáig kárhozottak ős apáink kik szabadon éltek-haltak szolga földben nem nyughattak”
    A magyarok istenére esküszünk,esküszünk, hogy rabok tovább nem leszünk”(Petőfi)
    Ha ezt jelenti a merjünk nagyok lenni, akkor egyetértek, mert a nép-soha nem akart nagy lenni, csak megérni a más napot, ahogy most is.
    A „NAGY”-ságot mindíg az Urak, majd a hatalom, a politikusok akarták.
    Kérdés, hogy mi a fontos, Megérni a holnapot, vagy valamikor a NAGY-ságot !

  • el vagyok keseredve!
    a nagypofájú, ki IQ versenyre akart kihíni,
    .
    LAPÍT, MINT A TEHENEK LEPÉNYE A FŰBEN!
    .
    adtam neki lehetőséget, elérhetőséget, javasoltam randizzunk, hogy személyes találkozón oszlathassam el elméje ködét, néhány megrendítő tény eszközlésével,
    .
    DE
    .
    a nayg pofa is csak álva.
    egy senkiházi locsogós 30 dekás kis féreg ő, ki itt játsza a nagyfiút,
    .
    DE
    .
    ha valaki lehetőséget kínál a fizikális, avagy elmebéli képességek összemérésére, akkor biza eltűnik a mi kis szürke csacsink a ködben, mely a fejében foglalja el a gyűszűnyi teret a két neuron mellett.
    végtelenül el vagyok keseredve!
    hol van itt a keresztény
    erkölcs – erkölcsük a zemberek pénzét, mer az jó helyen van nálunk!
    a tisztesség – ne essék a jelmondatuk, hisz koszos mocskos tolvajok!
    a becsület – melynek napját jó náciként bádogbilivel a fejükön, fosbarna elméjükhöz, lelkükhöz illő katonásdit jáccó ruhában felvonulgatva „ünnepelnek
    he? mi? na!
    összegezve:
    ezek a férgek olyanok, mint azok a cigányok, akik csak bandában nagypofájúak, egyenként lapító, alázkodó, gazsuláló senkik.
    mit kell tenni valük?
    megmondom!
    Tonhauser mondta el Moldovának a „Bűn az élet” című könyvében, hogy mikor a cigány nők nagy pofával hordában vonyítani kezdenek, akkor a leghangosabbat kell egyetlen jól irányzott, állcsúcsra elhelyezett ütéssel kiteríteni, s láss csodát, abban a pillanatban elkussolnak.
    na így kell bánni ezekkel a mocskokkal, kik ma ebben a kis kurvaországban rontják a levegőt eleven környezetszennyezésként!
    .
    .
    abramovics voltam, s vagyok

  • Itt van egy „kis adalék”
    Gurltiz és Rodeo11 imádottjainak
    EU.-n belüli linkeskedéseiről és viselt dolgairól:

    https://nepszava.hu/3030695_rossz-boltot-csinalt-europa-a-roszatommal

  • Talalom/Rodeo/Geyza

    A MEGVALÓSULÁS ÚTJÁN

    Az se volt semmi, amit Németh Miklós az akkori „f e l e l ő s . m i n i s t e r” produkált, mikor-is a Lenin szobor példaszerű „tisztítási célból” történt . e l t i s z t í t á s á t. az útból, pontosabban varázslatos eltüntetését és stb-t követően ő letevén a lantot s mindjárt el is foglalta az Európai Újjáépítési és Fejlesztési Bank valakik által mégiscsak már
    . n e k i . f e n n t a r t o t t . alelnöki székét…
    Attó’ kezdve pedig, ha nem épp a londonyi bársonyszékét koptattya akkor is max’ csak előadásokat tart… DE, hogy kiknek… ???

    – Vajh Orbanini, (ejtsd: Stróman Mélyszaros) nevű, ugyancsak falusi suttyó utódjával tanácskozott e már bíztatva őtet, hogy jól van fijam, mijis így, én is eztet akartam…Ja !

    – Ti ketten oszt biza jó’ csinyájjátok. Na Láttyátok, ez aztán a pijacgazdaság… – és ez az echte monopolkapitalizmus… Ugyi… ?

    Van itt minden kérem, amit anno Marx Károlyról elnevezett budapesti egyetemen én megtanúttam… Ez egy kész állatorvosi – szent – tehén. 😀 🙁

    .

    Üdv:
    Cukihara Jakumó

  • Olavstam hogy eme oldalon nyilt hazaárulok gyülekeznek,és ellenük mindnen harc megengedett.nem hittem el,de láttam,tévedtem.

    eljönaz idö mikor kanadában is felkel a nap és lehull a liberalizmus s Isten és emberellenes álarca.na akkor,a hazfiak tudják a dolgukat..és nemlesz hová menniük a magyrul beszélö idegenszivüeknek.Ami késik nemmulik.

  • Geyza
    2019 március 29
    6:34 de.

    nem baj geyza, nyugodj le, még majd megárt pláne népszavával kezelni az agyhúgykövet!

    kérdezd meg Merkelt, Macrónt és a Junkerst hogy ők mit és miért tegnapelőtt még a Rómából arrajáró Xi Jin Ping et is követik a nagy selyemúton, az itteni reggeli szalagcímekben szól: a Huawei az usa szankciók és sikolyok ellenére 25% kal növelte a profitját ugyanakkor a Chrysler 2 műszakra csökkenti a termelést mert nincs elég vevője …szakszervezetek meg sikoltoznak

    de te csak kezeltesd magad népszava szérummal a fenti három eccerűke stratégiai partnerré nyílvánította a Putyin vezette Orosz szövetségi Köztársaságot

    a többit beszéld meg önmagaddal és ha sikerül megállapodnotok (mind a hatotoknak meg a kisköcsögnek is) akkor kűggyé’ anzixot

    addig is csókoltat Rozi a Bozótból

  • Geyza
    2019 március 29
    6:34 de.

    jaaa és hogy a sikolyod teljes legyen a 25% az net növekedés nem Brutto

    hahahahahaha szerencsétlen félreinformálódott kávéesztergályos

  • Cukihara
    2019 március 29
    6:52 de.

    még hogy Cuki és ráadásul Hara is, nem vagy Hiroyuki Kakika? ügyesen álcázva?

    nekem miért addresszáltad eme daráltszövegedet? a mono polka pita lizmusz az már csak nyomokban olyan amilyennek te leírod, már néhány lépéssel közelebb van attól a sikolyától miszerint karthaginem esse delendam (és ebben mindenki aki nem dől be nekik terpeszben az karthagói essetunni?) most már az a sikoly járja, hogy

    Hannibal ante portas

    sohasem tanultak Offenbachtól aki kánkánosra vette az Agamemnon és bűntársainak lógyártási (mármint hogyan lovat ami fából van megb…ni?) technológiájából és hogy mekkora volt a pofára esés ott Trója alsón? egészen Spártáig csúsztak a pofájukon… szét is estek

    erre a Catho (tudod ott üldögél a Fehér Házban és rozsdás sérója van és hülyeségeket ordibál holmi mexicói falakról) sem tanul soha semmit és amikor pofára esik akkor meg hisztériás rohamot kapik és elmegy evezni a Ná Tócsa hosszában amely viharzik

    tanulj még sosem árt és sose késő

  • abramovics
    2019 március 29
    4:14 de.

    egészségesebb lenne, ha schlagwortokba tudnád tömöríteni eme „hosszúlépést” akkó’ könnyebb kiönteni vagy csak arrébb lötybölni

    lécci

  • Geyza
    2019 március 29
    6:34 de.

    még valami mialatt a bőingesek a puha szerszámuk újra programozásán fáradoznak és két bőing 737MAX 8 akart lezuhanni a zusa nevű honlapjukon tegnap és tegnap előtt a korábbi halálos zuhanások után, addig Kína (hogy azok milyen szegények???) ripsz ropsz vettek 3000 azaz háromezer Airbus-t, csak úgy cum trucc a csúcs technológiával a légi selyemútra…essetunni?

    te meg esztergáld a kávét tovább és cseréld le 1200 kilósra és tartsd a stelázsin, hogy kéznél legyen

  • Cukihara:
    Egy nagy előd mondását idézném (a nevét elfelejtettem) :

    Minden SZAR !

  • abramovics
    2019 március 29
    4:14 de.

    Nem fog Veled találkozni a kis csúszómászó SoB*

    Állítólag Kanadában,
    a Világ egyik legdemokratikusabb
    országában tanulja a magyar adófizetők pénzén
    az újságírást.Csak tudnám minek? A mai Magyarországon
    nem kell más az ÁLÚJSÁGÍRÁSHOZ mint óriási pofa és olyan arcbőr amihez képest a bakkancstalp selyempapír.
    Vagyis ez a patkány az adófizetők pénzén
    élősködve olyan dolgot tanul ott
    állítólag aminek semmi hasznát
    nem fogja venni soha.

    *SoB = Slapaj of Bayer Zsolt

  • Rodeo11
    2019 március 29
    8:14 de.

    Nekem csobogsz kispatak?
    Alábukhatnál már a bűzcsatornának.
    Kis mocskos holokauszttagadó senki.
    Azthiszed mert itt jópofizol, még nem tudom ki vagy?
    egy ócska senki vagy. Evvan pajtás köszönöm a figyelmet.

  • Rodeo11
    2019 március 29
    8:41 de.

    „…Kína (hogy azok milyen szegények???) ripsz ropsz vettek 3000 azaz háromezer Airbus-t,…”

    3000 (háromezer) Airbust vesz Kína?
    Ahogy elnézlek te idióta, hozzád képest még a félkegyelmű
    Boda Marcsi is egy észkombájn…

    heheheheeehe HÁROMEZRET…és vásárolt HEHEEEHEHE a Kína DDDD
    Airbust…DDDDD vette…a Kína,,,HÁRPMEZRET..Te vadbarom DDD

  • egyébbiránt a Boeing gépek katasztrófájáról igen pontos infóim vannak.
    Mint említém többször igen sok cimborám van a hazai repülésben és miközöttünk minden információ körbejár.

    Csak dióhéjban:
    A mostani utaspilóták gyakorlatilag nem tudnak repülni.
    Pláne a különféle fejlődő országok pilótá..izé..repülőgépvezetői.

    Gyakorolnak párszáz órát szimulátorban majd kapnak egy 10-30 órás „éles” kiképzést utas-repülőgépen.Azért annyit mert az nagyon drága. Ezek után beül mögéjük néhány-száz ember és gyakorlatilag életveszélyben vannak.

    Ezek a „repülőgépvezetők” képtelenek felismerni a bonyolult légi-helyzeteket. Nem ismerik a légerőket, melyek a testre hatnak akkor mikor a gép kezd kicsit „megvadulni” Ugyanis szimulátoron nem lehet szimulálni a légerők emberi testre gyakorolt hatását, az a párszor 10 óra amit meg kapnak, kevés hozzá.

    a Boeing-katasztrófák mind ilyen gyorstalpalt-áloilótákkal történtek.

    Súlyos hibát vétett a Boeing mert egy hajtómű-gondola módosítás után nem tartott KÖTELEZŐ utóképzést a típust repülőknek.

    A gép a megnövelt felületek miatt nagyobb állásszögeknél nagyobb felhajtóerőt termelt, mire még megnőtt az állásszög.

    Persze ez CSAK leszálláskor, az ún. „kilebegtetésnél* ” jelentkezett, földközelben.

    A seggfej erre lenyomta a gép orrát, mire eltűnt a plusz felhajtóerő és a gép beleállt a földbe.

    Képzett pilóta felismeri a helyzetet és annak megfelelően reagál.

    Airbus kérdés:

    A világ légitársaságai kezdenek visszalépni az új
    szuper Airbus-vásárlásoktól, kettő ok miatt:
    1 kihasználhatatlanság miatt
    2 ha egy ilyennel rep-esemény* történik, akkor odaveszik egy kisebb falu lélekszáma.

    *Rep-esemény : kettő dolgot kell tisztázni:
    1 a repülőgép nem zuhan le
    2 három dolog történhet vele:

    1 Leesik valahol. vagyis akarata ellenere le kell szállnia valami mezőn. A jó emberek kiszállnak belőle.

    2 Odaverődik. A jó emberek kiszállnak belőle és elcsodálkoznak hogy behorpadt vagy valami.A sérülteket bekötözik.

    2 Esemény történik vele. Olyankor már senki nem száll ki belőle…

    *kilebegtetés:
    Nézzetek meg egy nagyobb testű madarat hogyan száll le.
    A földközelben mintegy „elkoptatja” a sebességét, szinte lebeg és kitartja a „futóit” , majd szinte rájuk tottyan.
    Ha nem így tenne kitörne a lába talaj-fogáskor, vagy törnének a mell-csontjai.

    A repülőgépek, mérettől függetlenül UGYANEZT csinálják.

  • Geyza
    2019 március 29
    10:33 de.

    mindösszesedre eccerre!!!

    lezuhant! érted? le volt zuhanva… le lesz zuhanva… lemondták a rendeléseket, érted? a térdig érő passzátszél rejtelmeit hagyd meg magadnak

    azt az igealakot ismered, hogy: megvette? igen így múlt időben 3000 darabot … kezdetnek

    nem tudod ki vagyok sohasem fogod megtudni ahhoz is hülye vagy…

    másrészt csak megpiszkáltalak a sétabotommal… mást nem érdemelsz

    és nem bosszantom veled a cenzort mert akkor nem ír több könyvet

  • Geyza Úgy tudom, Kína a következő 15 évben meg akarja duplázni repülőtereinek számát (450), és legalább 2000 gépet akar vásárolni, főleg Airbust. Közben még egy Airbus összeszerelő üzemet is akarnak, hamar meglesz az a 3000. Nem holnap, de holnapután igen. Persze lehet közben ellopják, és Goldairbus néven lesz egy saját márkájuk, loptak már várost is.

  • Kenny
    2019 március 29
    11:47 de.

    mennyi idő alatt „fut át” egy Airbus a szerelősoron? néhány hét? néhány hónap? ha ügyeskednek akár hetente is ki lehet egyet adni próbára de ahhoz nagy kapacitás kell… tehát kell egy üzlet

    és Marco polo utódai mintát adnak a többi ejjujjujjujjujj nak és azok követik az útmutatást (mint már írám itt fentebben)

    azért szvsz Iraq és a Golán fennsík, Afganisztán az valamivel nagyobbak, mint egy város ha már az ellopott városokról beszélgetünk? nemdebár…

    mindezen felül a történelem kereke az időével harmóniában halad, meg se próbáld megállítani a Vámosi Zárai fivérek próbálkoztak vele, dehát…nekik sem jött össze de csillagokat azért láttak

  • Megjott egy ujabb NER troll erositesnek kispal-nickkel 🙂

    „Olavstam hogy eme oldalon nyilt hazaárulok gyülekeznek,és ellenük mindnen harc megengedett.nem hittem el,de láttam,tévedtem.”
    – Nem olvastad palika, parancsban kaptad! Azt irja a fidesstalib, hogy ellenuk minden harc megengedett. 🙂

    „eljönaz idö mikor kanadában is felkel a nap és lehull a liberalizmus s Isten és emberellenes álarca.na akkor,a hazfiak tudják a dolgukat..” – Remelem mindenki kelloen osszeszarta magat ettol a NER-oriasplakatra illo idiotasagtol. Ez tenyleg nagyot szolt erospista – biztosan azt is tudod mit jelent az, hogy liberalizmus.

  • Rodeo11
    2019 március 29
    11:23 de.

    Ejjj de úncsi…
    http://www.kepfeltoltes.eu/images/2019/03/801_i1.jpg

  • Kenny
    2019 március 29
    11:47 de.

    Az biztos hogy mindent ellopnak ami mozdítható.

    A következőt hallottam:
    Kína megkereste a Siemens-t hogy szeretnének egy lineáris motoros gyorsvasutat. DE szerződéskötés előtt tanulmányozási célból csináljanak egy párszáz méteres kisérleti szakaszt.
    A hülye Siemens naívul megcsinálta nekik.
    Aztán mire mentek volna szerződést kötni , kiderült hogy Kína már megépítette magának.

    És ilyen emberek farában melegszik ez a szélsőbalos seggnyaló Rodeo

  • Rodeo mester osza az észt
    a nyomorult kisemberek tudatlanságával..

    Pont olyan mint OIM* :
    nem tud ugyen semmitsem de azt piszokul hangoztatja.

  • Kenny
    2019 március 29
    11:47 de.

    Lopni lopnak de ilyen jelesebb dolgokat nem tudnak eladni a Világpiacon, ha nem fizetik a szabadalmi dijakat.

    Kina ellopta az ÖSSZES amerikai meg német autót.
    És gyártják orrba-szájba.

    A Nagyvilág pedig tehetetlen mert csak belföldre gyártják a lopott autókat.

    EZ Kína, EZÉRT a tolvaj pofátlan diktatúráért rázza itt magát ez a szélsőbalos idióta Rodeo.

  • SzandiMandi
    2019 március 29
    12:07 du.

    Ááá csak egy idegbajos remegése..
    majd „módszereket” vet be kac kac

  • BODA MARCSI;

    Hogy barmely politikus a sajat erdekeben mit allit a camera elott azt soha ne vegye valosagnak.

    Mert pont az teszi azokat „politikusnak”, mondanak, igernek barmit a vilagaon ami elonyeiket mozdidtja.

    S a masik helyen teljesen mast mondanak.

    Talan emlekezne, hogy a Sargentini ugy eseteben azt allitottak tomegesen, sot mind a „barati” kelet-europai kEPkepviselok is.
    S amikor a szavazat leadasara jott a sor mind Magyarorszag ellen szavaztak.

    Hasonloan a Weber porobalkozasa alkalmaval is.
    A camerakban a nagy-tobbseguk Orbant magasztalta mint az Euro-sceptik-ek vezere.
    De ket-nap mulva mind oriasi tobbsegben ellene szavaztak.
    Csupan harom (3) szavazat volt az Orban oldalan.

    NE FELEDJE nem csak hogy politikusok megbizhatalanok, de europa-szerte az u.n. szavazas a LISTS-modszer.

    HA a listan ohajt lenni, egedelemskednie kell a vezereinek !!!
    Nem a lakossag szabad es tobbseg hatarozata donti azt el.

    AZIMIGRACION:

    Orban azzal „minden tojassait csak egykosarba tartja”.
    Az a leg-veszelyesebb dolog. Ha elejti, nem lessz eggyetlen tojassa sem !!!

    Minden „bevandorlo” egyenlo emberi-leny.
    Sot meg mind a magyarok is bevandorlok voltak Europaba!!!

    Persze a bevandorlasnak a torveny-altalinak kell lenni.

    S az elso kerdes lenne, hogy lenne-e magyarorszagnak szuksege NEM magyar-ajku bevandorlokra ??????

    Azt miert nem hajklandok ki-vizsgalni ?????????????????

  • talalom;

    Azt mar maga tisztan tudatta az olvasokkal itten reg, hogy maga a demokratikus eletmodot ellenzi.

    A szabad hatarozata a lakossagnak szabadon a tobbseg alatl azt ellenzi.

    De hat akkor mi mas letezik?????????????????

    A „bolszevik” modszer, amit Szt.Petersburgban 1917-ben csupan 120 fegyveres-Checka eroszakval volt leheto ?

    A kissebseg onkenyes es kegyetlen rem-uralamt mi alapon veli a elfogadhatonak??????????????????????

    Hat nem az tortent magyarorszagon is Szalasi, Rakosi, Kadar, stbk. eroszak-alatali korlatlan-hatalom-rablasai alapjan ????

    Miert veli azt ohajatosabbnak mint a lakossag donteset az egy-egyen=egy-szavazat alapjan ???????

    Lenne vegre hajlando bevallani azt ????

  • A Kinai iparosodas alanyan;

    Dung Xia Ping lehetovet ette Kina szamara az ipari-elohaladas lehetoseget, amikor szabad-gazdasagi-zonakat nyitott del es kelet Kinaban.

    Vlaki hivatkozott Marco Polo urazasainak leirasara is.

    Aki azt olvasta volna, Marco meglatasa volt, hogy amikor Kina majd iparosodik a vilagot meghoditja majd.

    Kina egy orszag ahol 1,500 millio lakos hajlando dolgozni egy csesze gozolt rizsert egesznap.

    Ugy kepes Kina termekeivel barkit a vilagon alul-arusitani, s azzal gyarapodik, fejlodik ipari nagyhatalomma.

    HA semmi nem valtozik a kovetkezo evtizedekben, Kina lessz a vilag elso ipari nagyhatalma.

    De KIna ugy mint nemet-orszag ipara sem lessz kepes letezni piac-nelkul.
    S a vilag leg-nagyobb es fizetokepesebb „piac”-a a US.

    Trump a vam-otletet bejelentette, s Kina kozgazdasaga rogton lelassult.
    A kinai fogyasztok azonnal belattak a veszelyt, s rogton a sprollast kezdtek.
    Ami kevesbb koltekezes, es kevesbb arusitas es kevesebb termeles.

    Kina, mint Japan 1/2+ evszazada, csak masolt mindent.
    De az igen termeszetes vilagszerte.

    De NE feledje senki, Kinaiak, sot mind az Azsiaiak rem szorgalmasak talunli, dolgozni, s nem panaszkodnak, mert belatjak hogy csupan a kepesseg es ambicio ami vezet a jobb es gazdagabb eletre.

    Miert nem hajlandok a magyarok tanulni tolluk ??????

  • Az „aironauticai” hozzaszollasokra;

    A vilagszerti legi-utazasokat nem a repulogepek hianyai, hanem a legi-kozlekedes lehetosegei, fokent a repullo-terek es a legi forgalom kezlesei korlatozzak.

    A kulonos veszeelyt nem a pilotak, hanem a novekvo automatikus repulo-vezetes okozzak a veszelyeket.

    A Boing 727 Max esetebn is nagyon tisztan tunik hogy a tulzott „auto”-iranyitas volt a problema okozoja.

    A Boeing Max morotjai nagyobbak, nagyobb at-merujuek.
    Azert magasabban elhelyezve a szarnayak alatt es kozelebb a gep-testehez.

    Azzal a gep gravitacios-egyensulya valtozott.
    A felrepulesnel a gep-orra nagyban emelkedik.
    Azt ki-egyensulyozni egy computert alkalmaztak ellensulyozni.
    De az mind automatukusan megy, nem a pilota iranyitasa alatt.

    Ugy a Lion-Ait mint az Ethiopian esetben is a pilotak nem kaptak kikepzest es gyakorlatott azon eseteben az „auto-pilot”-rol azonnal kezi-veztesre atvenni.

    Persze ma minden az emberi-kezelestol az autmoatikusra iranyul.
    Mint pl. az autmobilok esteben is az u.n. „auto-pilot” is tobb baleseteket okozott.

    Mint Trump velemenye volt; „Why the hell they want everything controlled by machines???”

  • kedves közönségünk, nagyérdemű, geyza agymenéseit olvashatták, ha nem volt fontosabb dolguk, mint nekem

  • Jol emlékszem?

    ^Ne mi lopjuk a legtöbbet!^

    Orban ezt mondta, vagy csak mondhatta volna? De azutan ugyis targytalan lett, mert rájött, hogy DEHOGY NEM! HÁT HOGYABÁNATBA NE!?

    Te! Ez a boda mit legelt a szántón? Csak nem tevedett be mar megint a fűbe?!
    Mar en szegyenlem magam! Tenyleg ilyenre kell pocsekoljam azt a maradek kis idomet, amikor minden perc számit!
    Most halal komolyan kerdezem!
    Nem erzi más , hogy boda devalválja a KMH osszképét, szinvonalát???
    Azt megteheti valaki, h egy ismerőssel nem hajlando tobbet egyutt mutatkozni, egy tarsasagban megjelenni?
    Elhiszem, h nem lehet mindenki 80-as lQ feletti, de azert NE MENJUNK MAR LE EGY BIZONYOS SZINT ALÁ, ne határozza már meg egy nivos média menetét, kommentirányát akarki 75 alatti lQ-val!

    En is tolerans vagyok, de mindennek megvan a helye! Gyerekek a jatszoteren, nyuggerek az oregek otthonában, szatirok a kapuk alatt, utcalányok a sarkon, mutogatos bacsik az iskola elott, szenilis rögeszmések a Lipótra!
    Ha osszekeverjuk ezeket, igen csak kaosz lesz, es senki sem erezne jol magat benne, csak a sulis fiuk, ha a ribik az iskolakapuba keverednenek!
    Pedig toll a fulukbe, mert nekunk is sokat kellett arra meg varni! Nehogy mar nekik jobblegyen!

    Másképp: a cukrászdában sem adnak sültbirkafejet paleo-rizibizivel!

  • Bendegúz79 Nagyon szereted ezt a „bevallani” szót. Nagyon sajnálod, hogy elmúlt az idő, mikor fogakat is kiverhettél az érdekében?

  • Rodeo11
    2019 március 29
    3:26 du.

    „kedves közönségünk, nagyérdemű, geyza agymenéseit olvashatták, ha nem volt fontosabb dolguk, mint nekem”

    Olvasd magadat te vadbarom :
    —————————————–
    Rodeo11
    2019 március 29
    8:41 de.

    még valami mialatt a bőingesek a puha szerszámuk újra programozásán fáradoznak és két bőing 737MAX 8 akart lezuhanni a zusa nevű honlapjukon tegnap és tegnap előtt a korábbi halálos zuhanások után, addig Kína (hogy azok milyen szegények???) ripsz ropsz vettek 3000 azaz háromezer Airbus-t, csak úgy cum trucc a csúcs technológiával a légi selyemútra…essetunni?
    —————————————–

    ekkora egy idiótát..azt sem tudja miről van szó csak nyáladdzik itt. 😀 😀 😀 Meghogy 3000 (HÁROMEZER) Aurbus.
    Hát hiába.
    Aki szenilis barom volt az elmúlt években, az nem fog hirtelen észkombájnná válni.

    Hülye voltál fiam de az is maradtál .

  • Bendeguz79
    2019 március 29
    2:41 du.

    Ezt ugattam az előbb:
    Normális képzett pilóta felismeri a problémát és megoldja.

    De a vademberekből átképzett ál-pilóták, pláne kevés VALÓS repült idővel gyakorlatilag közvetlen veszélyt jelentenek az utasokra.

    Ezek a félkegyelműek mindent a robotpilótával intéztetnének, már lassan szarni sem tudnak nélküle.

    Mikor pedig mindenki tudja hogy leszállni azért már csak csak kézzel illik. A repülőgép NEM SZOKOTT LEZUHANNI minden szenilis Rodeo-szerű vadbarom hiedelmével ellentétben.
    Viszont földközelben bármi megeshet. főleg ha hülye szoftwerek is a képbe kerülnek.

    Le kell tenni azt a kurva gépet oszt csókolom.
    de ezek végignézték amint bebólogat és végül belefejel a betonba.

    Ezt a fajta magatartást nevezik repülős berkekben
    „műszer-magatartásnak” Figyeli a műszereket és nem tesz semmit a katasztrófa elhárítására. Leblokkol mert nincs felkészülve ilyesmire.

  • Előzőhöz:

    Egy repülőgép akkor „zuhanhat” le ha pl. ősszecsukódik a két szárnya. Vagy letörik a vezérsík róla.
    (Rodeo-szerű idióták kedvéért: Vezérsík az a hátulsó kis szárny hehehe)

    Nade ilyesmihez max. műrepülni kell egy utasgéppel !
    Manapság elmondható hogy egy utasrepülőgép a legbiztonságosabb közlekedési eszköz, ami csak elképzelhető.
    Persze ha olyanokat ültetnek a kormányához aki nem tudja tökéletesen repülni, akkor életveszélyessé válhat.

  • Rodeo neked nem
    sétabotod van (ahogy így elnézlek)
    hanem járókereted hehehe..ha azzal megpróbálsz
    bármit/kit megpiszkálni,menten felborulsz mint egy büdösbogár

    Te kis nyomoronc

  • Geyza
    2019 március 29
    4:31 du.

    jucika, ( ha éppen nem vagy a konyhádban esztergálva némi kávét?) Mozartot hallgatok Figaro házassága Suzanne….

    szóval? lezuhant, mert szar! mindenkinek ez a véleménye kivéve juci téged aki… a bőing be is vallotta

    a többi normál híranyag onnan ahol még vannak hírek

    az, hogy te rólam mit modassz (már mintha említettem volna) az engem hidegen hagy, sőt kuncogok a hidegrázós hisztériádon…juci újfajta nyugtatók kaphatók a menstruációs problémáidra, próbáld ki, talán segít bár nem sok remény van ilyen stádiumban

    hahahahahaha

    hogy vagy juci ott a konyhában?

  • Geyza
    2019 március 29
    5:04 du.

    hajtogasd össze a vezérsíkodat!!! zavar a motorozásban?

    egyre jobb… még beadok neked eztazt és akkor teljesen elborulsz…felborulsz?

    lezuhant! érted? talajt fogott és senki sem élte túl, a gép! nem a pilóta…az csak benne ült és piszkálta

    hahahahaha

    add ezt is ki a Máltai sólyom után… kár, hogy nem olvasok krimiket kivéve az Íliászt és az Odüsszeját azok jobbak mint a hammett mert nem Ovídiusz hanem…na ki is…

    és nem is duglás vagy walter hanem csak úgy simán Homer!!! ő tudott essetunni?
    nahát

  • Erdekes, lattam a taszari katonai repteren lezuhanni egy repulogepet, ami orral lefele zuhant, ket szarnnyal es “vezersikkal” ellatva. A pilota kisse keson akarta kivenni a gepet a zuhanasbol.

    Bar igaz, hogy foleg a kisebb gepek motorhiba eseten le tudnak vitorlazni, nagyobb gepeknel a hidraulika leallasa utan ez lehetetlen, ha nincs rajta elektromos kisegito berendezes erre az esetre, vagy ha az sem mukodik valamiert. Attol fuggoen hogy milyen helyzetben jon lefele a gep lehet direkt zuhanasrol is beszelni, ha megtalalja a gep a legkonnyebb modot lejonni, azaz orral egyenesen lefele zuhan a fold fele.
    Ha ossze-vissza forgolodik a levegoben lassabban esik le, de akkor is lezuhanasrol szoktunk beszelni.

    Kicsit meglepo itt a stilus, de hat mind magyarok vagytok, igaz?

  • A most „Geyza” nev alatt jelentkezo illeto tagadhatatlul jelezte a valosagot, hogy a kerskedelmi repules a vilagon a LEG-biztonsagosabb kozlekedsi modszer.

    A 737 max es minden mas gepeken amikor a gep-merdeken lefele fordsul a motorok lealnak.

    Azt talaljak annal ket eseteben is a baleset okozojanak.

    Amikor a gep magasfokon folfele megy, a komputer azt az ellenkezo iranyba fordutotta, amit a pilotak nem voltak kepesek a gyakorlataik hianyaban az auto-pilot-bol kikapcsolni.

    De volt mar eset is amikor az tortent es a seged-pilota
    kozbelepett.

    De az elso kerdes lenne, hogy mi a feneert a felszallas es a leszallas az „auto-pilot”-altal????

    Amikor a gep a 300 ezer lab magassag felett van a foldkozi utak-alkalmaval, az „auto-pilot” ertheto es kivallo.
    Ugy a pilota mehet a WC-re, vagy pihenhet, ehet-ihat, stb. De a fel es le-szallas eseten a pilota a legmegbizhatobb es biztonsagosabb modszer.

  • Bendegzunak; felszallaskor valoban nincs sok ertelme, de leszallaskor neha a korulmenyek miatt jobb ugy.
    Ha jol tudom az osszes El Al pilota az izraeli legiero pilotaja volt elozoleg, igy naluk az ilyesmi nem problema. Azaz a pilota tud barmihez sajat kezuleg is igazodni, es valoszinu nem is fog panikolni konnyen.
    Talan a tobbi orszagnak is kovetnie kene az izraeli peldat.

  • Nagy Lajos
    2019 március 29
    7:48 du.

    Van ilyen.
    A pilóta elb..szta.
    Mit tehet arról egy repülőgép?
    Maga a ZUHANŐREPÜLÉS egy formája a repülésnek.
    Katonai repülésben „rácsapásnak” nevezik. Ha a pilóta
    túlzásba viszi, akkor „esemény” fog történni vele.

  • Rodeokám ANNYIRA unalmas vagy amint itt erőlködsz olyan kérdésben amihez lövésed sincs.

    Menj és picsogjál tovább a Wágner-lemezeidről
    vagy a különféle szószokkal.

    A komoly dolgokat hagyd.Nem valóak azok neked kislány.

  • Bendeguz79
    2019 március 29
    9:35 du.

    Mint már említettem többször (csak nem figyelsz)
    azért használják a robot-pilótát fel és leszállás közben
    mert

    1 az kényelmesebb
    2 nem tudnak igazán repülni a géppel.

    Szimulátoros gyakorlatuk van csupán.
    Ezek a seggfejek nem elhivatott pilóták.

    Most elmondom más nézőpontból mi vezetett a Böingek katasztrófájához.

    Mikor bármiféle módosítást végeznek egy repülőgépen, azt be kell utána repülni.

    (Mikor én vitorlázógép-fedélzeti adóvevőket terveztem és készítettem a klubomnak, a Hatóság megkeresett és megtudakolták a készülék súlyát, stb..Kicsit meg is hurcoltak mikor egy fiúval esemény történt és az én rádióm volt a gépben. Azért kellett meghalnia mert páros vontatásban 50 méter magasan belazult a vontatókötél és rátekeredett a vezérsikjára. A fiú keresztül esett egy vasszerkezetes hombár tetején.
    Csak apró agyvelő darabkák maradtak belőle meg némi csontszilánk.)

    Namármost a Böingnek KÖTELESSÉGE lett volna az, hogy aa gépeit üzemeltető társaságok TÍPUS-FŐPILÓTÁIT* behívja Seattle-be és a gyári berepülőpilóta által tart nekk egy elméleti képzést amit ELLENŐRZŐ REPÜLÉSEKKEL* fejeznek be.

    Utána a társaságok TÍPUS-FŐPILÓTÁI* hazatérnek és a gépet repülő pilótáknak megtartják az elméleti továbbképzést és ELLENŐRZŐ-REPÜLÉSEKET* végeznek velük.

    Ezt a Boeing vastagon elmulasztotta. Helyette valami szar szoftwert csináltak a robotpolótába, mert tudták úgyis azt használja a sok feketeseggú vadember.

    De rutinosabb pilóák a továbbképzés nélkül is meg tudják oldani az ilyen BONYOLULT REPÜLÉSI HELYZETEKET.
    Azért pilóták és nem vademberek.

    *TÍPUS-FŐPILÓTA = Minden olyan repülőgépnek, amit eladnak és valahol üzemeltetnek, az adott légitársaságnál lennie kell egy TÍPUS-FŐPILÓTÁNAK. Ha pl. egy társaságnak van 3 különböző gépe, 9 pilótával,hogy tudják egymást váltani, akkor ezek közül kell lenni 3 TIPUS-FŐPILÓTÁNAK.

    *ELLENŐRZŐ-REPÜLÉSEK = A pilóta élete állandó továbbképzésből, utóképzésből elméleti vizsgákból és ELLENŐRZŐ-REPÜLÉSEKBŐL áll
    Sportrepülésben pl.ellenőrzik a látás melletti repülést, a műszerrepülést, a vontatórepülést párosban és szólóban,
    talán még az állvah..ggyozást is hehehehe.
    Egy utasforgalmi gép biztonságos repüléséhez nyilván több mindent szükséges ellenőrizni, a pilóta felkészültségével kapcsolatban.

    Ezek a módszerek és szabályok VÉRREL ÉS KILOCCSANÓ AGYVELŐVEL
    íródtak és mindenféle hülye szoftwerek nélkül tették a repülést a világ legbiztonságosabb közlekedési lehetőségévé.

    Az, hogy a a felkészületlen „repülőgépvezetők” dolgát megkönnyítő szoftwereket kezdenek használni, szép dolog, de várható volt hogy előbb utóbb történni fog miattuk ilyesmi.
    Hát pont a Boeinggal esett meg a dolog.
    Nyilván azért mert ők állítják elő a legtöbb reülőgépet a Világon.

  • Geyza Holnap repülni fogok. Biztató ez az oldal, már írom a végrendeletemet. 🙂

  • Na jólvan az idióta Rodeo megint vakvágányra futtatta a topicot a baromságaival (3000 Airbus…Kínának…hehehe)
    Térjünk vissza a témához.
    https://nepszava.hu/3030851_webernek-inkabb-nem-kellenek-a-fidesz-szavazatai-a-bizottsagi-elnokseghez
    Érdemes elolvasni a Weber nyilatkozatára történt hivatalos hazai reakciót: ugyan megismétli szószerint (ebben nem lehet hazudni ma már) de..
    Lózung lózung hátán, semmi kézzelfogható magyarázat, végül egy vaskos hazugság.
    Goebbels , ha megérhette volna ezt a kommünikét, büszke lenne a szerzőjére.

  • Bendeguz79
    2019 március 29
    9:35 du.

    Kedves Bendegúz jól beszél. Geyza is, annyi kiegészítéssel, hogy van függőleges és vízszintes vezérsík. 🙂 De igen, az a „kis szárny” a gép végén is az egyik vezérsík. A Boeing két lezuhant gépe szoftverprobléma miatt zuhant le, amely rosszul jelezte az átesés kiküszöbölését, így a gép és a pilóta egymás ellen dolgozott, kivédhetetlen végzetes manőverbe hajszolva a repcsit.

  • Geyza
    2019 március 30
    5:34 de.
    a bőing most a veszttfejszenyele… fut az elveszített piacai után… sorra mondják le kisebb nagyobb légitársaságok a rendeléseiket…ami ugye katasztrofális kereskedelmi láncreakciót indít be

    a kóbor kutyát sem érdekli hogyan kellett volna csinálni ha egyszer a gépek lezuhantak és azóta (ez usa hír frissen) az usában is több hasonló eset fordult elő, de nem lett halálos áldozata

    a többi rablómese

    a süket rablómeséddel hülyíted a nagyérdeműt, Kenny meg ha megtudod milyen a gép lemondhatod és kérhetsz másik járatot ahol nem az repül ez a nagy veszteség, mert utasok törlik az útjaikat…utazni akarnak és nem meghalni kínhalállal

    de te csak hörögjél…

    a szabad piac így műxik és most a kígyó megharapta a saját farkát

    hahahahahaha

    a hír igaz: (de pont miattad nem teszem be a linket) meg van kötve a szerződés Airbus boldog mert nem ellopni akarják, hanem gyártani is

    az ipari kémkedés és -következésképpen- a lopás az usa találmány most csodálkoznak?

    még az usa Parker csomagján is made in china volt nagy meglepetésemre, de a termék igazi nagyon jó minőség csak nem $1568 az ára hanem $75 ingyen szállítva

    essetunni

    kis kávé eszter gá. jóska…

  • HunCanada
    2019 március 30
    5:43 de.
    a halotton boncolással (ha megengedik nekik) lehet -néha- megállapítani mitől halt meg, de ettől nem támad fel!!!

    halott, ez így ilyen eccerű, és gusztustalan, a világ eszei akik már a tejútrendszerre bazíroznak mert a Naprendszert már kisajátították… ugyan venezuela és szíria még hátra van és ki kell vonulniuk néhány helyről… a romokon és száraz csipkebokrokon nem terem banán még nekik sem

    felébrednek mikor bilibe lóg a kezük, nagyot akar a szarka de nem bírja a farka

    most lesz vasfüggöny is a 4500 km-es usamexico határon mindenki nagy örömére, a déli államok farmerjai meg üvöltenek, hogy a vendégmunkások nélkül megbaszhatják a termést mert nem lesz termés és -következésképpen- haszon sem (profit ahogy ők híjják) és az olajvállalatoknak sem lesz olcsó munkaerejük… a kínai piac meg ájrópa meg afrika és délamerika felé „orientálódik” orient az orienten hahahahaha essetunni

    azért a világ nem teljesen hülye, még ha -néha- annak is látszik vagy a fősodratú média beaggya hogy csömört kapnak tőle

    én meg kuncogok

    Hannibal ante portas és Médea nem ad selyemzsinórt Jázónnak… az még a kibaszás

    viszont selyemút van vidám lepkékkel diszítve…

    essetunni

  • HunCanada
    2019 március 30
    5:43 de.

    Dehogy volt az kivédhetetlen.
    Tudni kell(ene) leszállni manuálisan is.
    Csak földközelben jelentkezik a probléma.Nagy magasságban van idő korrigálni, legfeljebb az utaskák öszehányják magukat.

    De b..szták lekapcsolni a robotpilótát, megvárták míg a gép szépen beleállt a földbe.

  • Rodeo11
    2019 március 30
    7:57 de.

    Hőbörögj nyomorult.
    Bár eléggé uncsi már.
    http://www.kepfeltoltes.eu/images/2019/03/801_i1.jpg

  • kenny
    2019 március 30
    5:14 de.

    hehehehe..elmesélek egy sztorit.

    Valamikor rendszerváltás környékén , mikor még voltak TU154-esek a Malév-nál, az egész repülőklub meg még az LRI dolgozói is egy csapatban mentünk Bulgáriába sítúrára.
    A gépen nagy ramazuri volt, a rendes „civil” utasok egészen felháborodtak azon amit mi ott csapatosan előadtunk.

    Sok volt az „átfedés” : a sztyuvik ejtőernyős csajok voltak ,a pilcsi ott repült vitorlával a mi klubbunkban, az LRI-s társaság (repirányítók stb.) között sok volt a sportrepülő, szóval vidáman telt az idő.

    De .. volt egy fiú , vitorla-pilóta, aki teljesen beteg volt.
    Kérdem tőle mi baja ? Hozassak egy whiskyt , vagy mi?
    Erre azt mondja nekem hogy marhára fél a gépen. Kérdem mitől?
    Hát attól, válaszolja, hogy tudja hogyan tartják karban ezeket.
    Kérdem tőle honnan tudja?
    Erre aszongya :
    -Hülye vagy ? Ott dolgozok Ferihegyen! Típus-szerelő vagyok !
    Tudom hogy mi folyik a hangárokban !

  • Geyza!

    Ha már vakvágányra jutott a beszéd itten, had vigyem már egy kicsit még tovább, az itten-maradottak talán elnézik.
    Neked meg egy kis érdekesség.

    A robotpilóta kapcsán volt egy tanulságos „esemény” – itt brazilföldön, már 10 éve.

    Van itt egy repülőgépgyár, úgy hívják, hogy EMBRAER – kisgépeket gyárt, de az USA-ban az egyik legkedveltebb rövidtávú járatnak és Taxi-gépnek

    Legacy – a márka

    Egy ilyet vittek éppen a gyárból az USA-ba, valami legújabb márka volt, tesztelni gondolták, ezért a pilótákon kívül mérnökök és még újságíró is volt a fedélzetén.

    A gyár São Paulóhoz közel van, onnan indultak, mikor az amazonas őserdők felé értek úgy gondolták eljött a teszt ideje.

    A robotpilótára hagyták a vezetést, kikapcsolták a kommunikációt, kikapcsolták az automatikus idegen tárgy észlelőt (ne kérdezd miért, ők se tudták a bíróságon se megválaszolni)

    Több torony van útközben, mivel „csak” 4 ezer kilométer a határig (kolumbia) – igy közben feljebb-lejjebb küldték őket a folyosókon – 1000 láb a differencia az irányok (ide-oda) között. (ha jól tudom)

    Csakhogy Manausból egy vadiuj Boeinget is ugyanabba a folyosóba vezényelt az irányitás (140 utas+személyzet) – persze szembe (Gol légitársaság)

    Summa: a boeing-375 leesett – miután félszárnnyal maradt, merthogy a Legacy szárnyvége levágta az egyiket nekije.

    https://kepkuldes.com/image/6tF2Ed

  • Bendegúz & Geyza Uraknak

    [Komment Bendegúz79 2.29-es kommentjéhez ]
    .

    „Koppintani bár nem törvényes, de törvényszerű, mert csak így ellensúlyozható a másik fél által más formában kisajátított bérmunka értéktöbblete.”

    .

    Megládd Geza, bármennyire is fáj, de Kínát is a tőke logikája – azon belül is a $-centes munkaerő – a minimálisra szorított költség, stb. (megspékelve egy jóadag diktatúrával), de se nem Mao s mégúgy sem Marx igazgatja… – Hacsak utóbbi éppen nem a kapitalizmus gazdaságtanáról kifejtett örökbecsű nézetei és logika érvényesülnek már ott is.

    Bendegúz konzekvensen, példaként említi Japánt is, amely fél évszázada még ugyancsak mindent másolt… 🙂

    Aztán Bendegúz azt is kifejti, hogy lényegében a fizikai munka exportja, csak olyan (ma éppen Ázsiai) országok felé lehetséges, miként azt az USA is ezt gyakorolja, ahol a dolgozók belátják ennek időszerű és szükségszerű mivoltát, mert ők . e g y e l ő r e . még itt tartanak, képesek áldozatot hozni a jövőjükért…

    Ám Bendegúz történelmi következetességgel felveti még azt is, hogy Kína a jövőben sem lesz képes . p i a c . n é l k ü l . l é t e z n i .

    ERGO, eszerint – és ez fölöttébb logikus – sárga testvéreink . e g y e l ő r e . m é g . nem a háborúban, hanem ma még csakis a működő nemzetközi piacban, illetve a . b é k é b e n . é r d e k e l t e k, hisz korántsem jutottak el még a kapitalizmusnak arra, a máig legfelső fokára, amely a fegyvergyártásban ostromolja és éri el a gazdaságosság legmagasabb csúcsait…

    Kínának ezt a szerepét illenék értékelnie egy szabadságszerető szakinak és nem, mint régi vesszőparipán azon a részletkérdésen filózni, hogy az amcsi tervező, avagy az a szerencsétlen hottentotta pilóta tévesztett e mozdulatot. Ami úgy, és nem is mellesleg (polgári) szavatossági oldalról már egy előre eldöntött kérdés, hisz az utasgépeket emberi irányításra kell tervezni és nem utópiára…

    Üdvözletetekkel: „az a nagyokos”
    Dubois

  • Rodeo11 Az Aer Lingus Airbus-t használ. Mi az A320-200-sal repülünk általában. Európában nem szoktak leesni a gépek. A Ryanair még nem vett át 737 Max típust, de 135 van rendelés alatt. Ryanair-t csak akkor használunk, mikor nincs más, és halaszthatatlan a dolgunk. Randa egy társaság. Az Airbus a vészkijáratnál szép nagy hellyel rendelkezik, ott még én is elférek.

  • Rodeio

    Mennyit lehet keresni az ilyen fenti reklámokkal?
    Beszálhatnék én is a buliba?

    Bár sokszor irigynek látszol, mégis tudom nem vagy az

  • Rodeo 7:57

    „…most az Airbusz boldog…”

    Ennek van egy európai vonatkozása is, hisz a AIRBUS a példás és fantasztikus . e u r ó p a i . k o o p e r á c i ó . ragyogó eredménye.

    🙂

  • Rodeo 11 Te szomorkodnál az Airbus helyében? Nem jogosulatlan előnyt kell adni az USA iparának, jobbat kell csinálni a konkurenciánál.

  • Geyza
    2019 március 30
    10:22 de.

    kéjes rezgések futnának át rajtam olvasván eme vallomásodat, miszerint hülye vagy … dehát Gluck Orpheus t hallgatok… teljes hangerővel és fejhallgató nélkül Hochtaler rel

    te meg dugulj el… sohasem fogod észrevenni, te a fölösleges egyedek kategóriája vagy önmagad fontossága meg hidegen hagy

    és a nagy tanárok azok igen, de te? ki is vagy te… megoldottad? vagy csak ott voltál…, te voltál a pedellus és beszedted a hátrahagyott ceruzákat

    hahahahahahaha

  • Kenny
    2019 március 30
    12:19 du.

    gondolom(?) összejött… Gluck „elkapta” a lelkemet (még a végén kiderül nekem van ilyenem?) és Airbus ide Airbus oda

    mint már máshol említém vala, a „római szenátus” és Catho szenátor lecserélte a lábmasszázsspecialista rabszolgáját, mert hírnök jött pihegve:

    Hannibal ante portas

    hahahahahaha

  • Gabriel
    2019 március 30
    10:34 de.

    Erről az esetről láttam egy kimerítő, minden mozzanatra kiterjedő dokumentum-filmet valamelyik SAT-tévén.

    De más sztori:

    A háború idején, Vietnámból egy USA katonai óriás-szállítógéppel akartak kimenekíteni egy csomó kisgyereket, vietnámit és európait meg amerikait vegyesen, újszülöttöl pár éves korig, kísérőkkel, szülőkkel együtt.

    Egyszercsak a gép szépen odaverődött egy jókora mezőn. Szerencsére csak kevés áldozat volt, sebesült annál több. A mentés idejére a Vietkong elhagyta a területet, de megvádolták Északvietnámot a gép lelövésével, akik dühödten tagadták minden nemzetközi fórumon.

    Az USA légügyi balesetvizsgálói zavartalanul összeszedhettek mindent. Az utasok elmondása szerint egyszerűen leszakadt a hátsó felszálló rámpa és olaj kezdett folyni.Jópáran majdnem ki estek a huzat miatt, alig tudták őket visszatartani .
    Még jó hogy nem nagyobb magasságban történt a dolog.

    Aztán több hónapos vizsgálódás után rájöttek valami szelep típushibájára, ami bizonyos helyzetben és hőmérsékleten meg belső nyomás mellett másképpen működik mint kéne.
    Az hidraulika-cső meg azért szakadt el mert elszállt az ajtó emiatt a gép javarészt kormányozhatatlanná vált.
    Csak nagyon nehezen sikerült letenni a mezőre.

    A pilótai virtualitás mentette meg a gyerekek életét.
    A dolgot többször lemodellezték labor-körülmények között aztán módosítottak a rámpa záró-rendszerén.

    Hosszú film készült erről az esetről is.

  • Dubois
    2019 március 30
    10:46 de.

    Meg az állami támogatásé.
    Amiért az USA eléggé kiakadt anno.
    A szabadverseny nem arról szól hogy egy iparágat államilag
    -az adófizetők pénzéből- szubvencionálnak!
    Meg is kérdezték az Airbus-t, mikor kívánják esetleg VISSZAFIZETNI az Államkasszába a sok sok milliárdot, amit beléjük öntöttek. Válaszról nem tudok.

  • Geyza
    2019 március 30
    1:08 du.

    agyhúgykövedet sürgősen kezeltesd( (közben Bellini I Puritani, szintén teljes hangerőn és Hochtaleren szűrve)
    ha (hahahahahaha) az usa nem tolja be a redves pofáját egy szuverén ország (itt most Vietnam) belügyeibe akkor semmi szüxég sem lett volna eme „mentő akcijára” nemdebár?
    egyébként sajnállak, ilyen agysérvvel túlélni az nem akármi

    kűggyek valami erőset, hogy hasson is? mert ez már a kritikus tömeg…mindjárt hasadsz…

    hahahahahaha
    Hannibal ante portas

  • Geyza
    2019 március 30
    1:08 du.
    bucika… te kis szekfűgyerek… a teljes adóelengedés az nem állami szubvenció??? ha nem akkó’ mi?

    gölödény? vagy pampuska? -esetleg- lekváros bukta?

    megbuktál egyes leülhecc

    és hívd fel a haverodat a Potus t és magyarázd meg neki, hogy azért ez msem?
    vagy méginkább

    és akkor nem is szankcionáltalak, mert óvom a… ahová ülni szoktál…

    hahahahahaha

    agylebegést mivel kezeled? sürgős beavatkozásra van szüxég nálad, mert még majd mexünsz?

  • NAGY LAKOS;

    Itten a commercial airliner-okrol , a 200-300 szemlyes utas-szallito gepekrok van a szo, NEM az IDF pilotai es azok F-15, F-35 harci-gepeirol.

  • Geyza, Dubois, Huncanada, stb.

    Amit a kivizsgalasok maig bizonyitanak hogy a 737 Max. balesetei a pilota kepetlensege miatt kikapcsolni az „auto-pilot”-at idejeben.
    Amint az auto-profram az orr emelkedse miatt lefele forditotta a motorok lealnak.

    Mind ket pilota ( a Lion-air es az Ethiopian) nem voltak a szuksegleteknek megdeleloel kepezve.

    A Boeing igen sulyos perekkel all szemben.
    Nem is emlitve hogy mind a befektetok sokat vesztettek a ceg reszveny-ertekenek zuhanasa altal.

    Minden gepek repules-lehetosegeik elott az FAA bizonyotasaval mukodhetnek.
    Ne feldd nem kevesbb mint ezer (1,000)hasonlo utas-szallito gepen vannak a US folott allandoan.

    Tobb mint 5 ezer commercial rep-terek, es tobb mint 20 ezer magan rep-terek mukodnek allandoan a US-ban.

    Vejem is repult 12-eves koratol, sot so-ban 16 eves koratol, s volt a US Navy-ben.
    A sajat gepet (Moon 4 uleses)a motorjat minden evben torveny-altal kotelezve teljesen szet-szedin es ujra epeiteni.
    Masknet NEM repulhetet, az FAA kovetelmeny alapjan.
    S csak FAA certified mechanic dolgozhatott a gepen.

    Az oriasi osszegi gepek repulesek aranyaban a balesetek szam „aranylag” a nulla kozeleben.
    Persze egyettlen baleset is tragedia.

    Javaslom olvassak a repulesi szak-lapokban a letezo adatokat mielott a vitorlazsra hivatkoznanak !

  • Kenny

    Nem akarok szakértő fényében egy percre sem feltűnni, mivel hogy messziről semmit se értek az ilyen repülő szerkezetekhez.

    De ha már Airbus, arra is van egy élő példa, a rákövetkező évből, amikor a Boeingel történt a fenti eset.
    Egyébként a fenti esetben a géppel semmi baj nem volt, a hibák többszörös emberi mulasztásokból történtek – pilóták, irányítók.
    És nagyon jó az eset arra hogy még előítélkezni se szabad, hiszen úgy brazil, mint amerikaiak kivették e részüket belőle.

    Az airbusz esete annál inkább műszaki hiba volt – persze közrejátszott külső körülmény, mint minden mérnöki szerkezet esetén – mivel az ilyenfajta szerkezeteket többszörös biztonsági faktorral kreálják, ami azt jelenti, hogy legalább három fatális problémának kell fellépni minden esetben egyszerre (egyazon időben)
    Minta hogy a Geyza példáját is meg tudod számolni.

    Hogy ne húzzam tovább egy TAM üzemeltette Airbus, A320-as a nedves és kátyús kifutópályán „túlszaladt”.
    A vizsgálatok egyértelművé tették viszont, hogy típushiba volt az inditóok.

    Ugyanis sok más A320-assal is előfordult már az, ami a baleset műszaki okozója volt.
    A fékezéskor a turbót ellenkező irányú forgásra állítja a rendszer, na ilyenkor szokott a hiba fellépni.

    Mivel a pálya a rajta levő vizfilmtöl „jégpályává” vált, a pilóta „ráhúzott kézzel”, viszont a turbó a rendes irányba pörgött be, ezáltal nem lassult, hanem begyorsult a gép.
    Normális esetben ilyenkor a gépek egy kicsit „túlfutnak” a kifutópályan, aztán gond nélkül megállnak..

    Viszont azon a reptéren nincs tartalék távolság, 1 méter se, hiszen a város közepében van a reptér – 1936-ban épült.
    Igy a gép kiszaladt a reptérről, átvágott a kétszer négysávos avenidán, senki meg nem sérült, és bevágott a társaság tulajdonában levő raktárba, csakhogy mellette egy benzinkút volt, a gép szárnyai leszakították a töltőállomás kútoszlopát, a dolog berobbant.

    Kiderült, a probléma típushiba volt az A320-as gépeken …

    Ahogy a Geyza fentebb elmondta, a társaság komolyan oktatta a pilótákat, hogy mi a teendő ilyen esetekben. A pilóta rutinos volt, megtett minden tőle telhetőt, kvázi megmentette a gépet – csak a körülmények sajnos ellene játszottak.

    Én nagyon jól ismerem a helyszint, hatalmas csoda volt, hogy átvitte a gépet, hiszen nem egyenesen ment, ha egyenesen ment volna, akkor simán leesik 20 méteres magasságból. Sikerült neki úgy megfékezni a gépet, hogy azzal befordult, egy alacsonyabb helyen futott ki a reptérről, szinte bevitte a raktárba (ami egy hangár volt inkább) – tudatosan csinálta, csakhogy az eső miatt valószínű ott is megcsúszhatott, mivel a dolog nagyon lejtős – és ugye nem egy biciklivel manőverezgetett…
    Így ért bele a szárnya a benzinkútba

  • Dubois:

    Egyébként Kína ugyancsak államilag szubvencionálja a világméretű lenyúlási akciókat:

    Gyártják a lopott technológiával előállítható tömegtermékeket, persze márkajelzések nélkül, rendkívül gagyi minőségben.

    A kínai állami posta meg INGYEN szállítja ki a Világ bármely pontjára.

    Már egész iparágakat sikerült ezzel a szemét módszerrel Kínának a meghalás szélére juttatni. Mondjuk..azért lassan lassan felismerik az emberek hogy jobb inkább megvenni a drágát és használni évekig, mint megvenni az óóccóót és vagy egyáltalán nem lehet használni, vagy csak igen rövid ideig.

    Példa: Vettem Kínából 1 USD-ért ilyen kis kulcskarikára akasztható mutatós elektromos órácskát. Kettöt is, ajándékba,
    Kb 20 (húsz) percig lehetett használni 😀

    Aztán vettem több zsebszámológéppel egy tokba összehozott kis csinos golyóstollat. Szintén többet.A golyóstollak 1 azaz egy mondat leírása után már nem írtak, de legalább a zsebszámológép működött…három percig, aztán 1 tized másodperces kontakthibára utaló áramkimaradás.
    Aminek következtében elfelejtődött az egész összeadási procedúra.

    Végül az egyiket egy mozsárban kicsit megaprítottam,(lásd a képen) a másikat meg a nyolc kilós „samuval” puhítottam meg heheheeheeh
    A harmadik jóanyámé lett, nem tudom mit csinált vele szteem kivágta oda ahová minden kínai bigyó való : a szemétbe.

    http://www.kepfeltoltes.eu/images/2019/03/718End_of_China_Calculato.jpg

  • Geyza Dubois-hoz cimzett soraira;

    A Kozos-Angol-Francia ceg az adofizetok zsebeibol volt financirozva.
    Az volt a „nemzeti-buszkeseg” erdekeit szolgalni !!!

    De a termekeiket, a gepeket amit keszitettek es eladtak, a megvasarlo cegek,ill. a legi-tarsaadok fizettek a teljes arait.

    Sajnos nem volt az hasonlo pl. a MAV , MAVAG, GANZ,stb.stb. es mind a tobbi ottani allam-altal a polgarokat kotelezett mindenfele allami-tulajdonokert fizetni.
    Na de amikor az „allam” a mindenhato-isten, hat mi mast is varhananak.

  • Kenny, Geyza

    Ja még egy adalék, a reptéren az irányitótorony az 1936-os állapotokban volt, és ennek ellenére 3 percenként szálltak fel/le gépek

  • Geyza
    2019 március 30
    2:18 du.
    amilyen hülye vagy vedd drágábban

    Furtwängler La Scala de Milan Kirsten flagstaad… és ugyanez Götterdämmerung ból ugyanezekkel

  • Gabriel
    2019 március 30
    2:32 du.

    Én jártam a
    Budaőrsi Reptér „Bauhaus”
    szerű kerek épületében, kb 1994-ben.
    Éppen akkor lett a bejárati része életveszélyes.
    És általában az egész szörnyen le volt pusztulva elhanyagolva

  • A dicsőséges, Népköztársaság-béli hamísított és gyárilag szarul elkészített gép:

  • Geyza, Geyza ….

    Hát…. nem kekeckednék veled 🙂 🙂 🙂 🙂

    a mozsár még csak hagyján, de jó igazi oreg rézmozsár

  • Geyzanak; Szerinted a feketek valoban csak feketeseggu vademberek? Azt hamar eszrevettem, hogy hulyezes nelkul itt tobben nem tudnak csevegni a masikkal, de hogy a nyilt rasszizmus is igy megy itt, kicsit meglep.

    Viszont abban igazad van, hogy a kinaiak sok mindent siman „ellopnak”. Meg programokat is. Pl. a Microsoft Office-t siman lenyultak par valtoztatassal. A Word es a Spreadsheet jon be vele, es ha jol remlik talan a Powerpoint. Mindegyiket atrendeztek, ugyhogy ha a Word-hoz vagy szokva feloraig keresgelned kell, hogy melyik „gomb” hol van a kinai valtozaton. WPS-nek hivjak, ingyenes, bar ha hasznalni akarod a profi valtozatot es a cloud-ot is hozza, akkor fizetned kell erte.

    Mivel az eredeti szabadalmaztatott termeknek 20%-al kell elternie egy ujabb valtozattol, ha az a 20% meg van, akkor az mar egy uj termek, lehet kulon szabadalmaztatni. Igy tkp. a kinai nem is lopja el ezeket, csak megkoszoni az otletet es atalakitja kicsit.

  • Geyza
    2019 március 30
    2:18 du.

    ezeket pontosan az olyanoknak gyártják, mint a geyza! és -mint az jól látszik- el is érték céljukat

    én is rendeltem márkás termékeket amikről házhozszállítás után derült, hogy „méjdincsájna” évek óta jól használom semmi gond nincs vele

    aki tyuxart vesz az azt is kap

  • Nagy Lajos
    2019 március 30
    6:19 du.

    Te kötekedni jöttél ide?

  • Gabriel
    2019 március 30
    6:07 du.

    hehehehe
    Gyomorideg javító terápia volt 😀
    1 hete egy kínai festékszóró pisztolyt intéztem el.
    Egy ideje már előre remegett a gyomrom, hogy miket fog
    produkálni ha valamit le kell vele fényezni.Minden egyes
    alkalommal mást és mást csinált, csak feséket nem akart
    szórni az istennek sem. Most pedig egszerűen KIESETT belőle
    a földre a méregdrága bekevert festék.gondolhatod..
    ugy odavágtam a betonhoz hogy atomjaira hullott.
    Sajna fotó nincs róla.Az öntött aluminium nyelét
    elhasználtam arra, hogy az oszlopos marógépemen
    kölönféle maró-tárcsákat teszteltem rajta.
    Apránként forgács lett belőle.
    Azé egy szép alu-tömbért
    kár lett volna..

    Igy legalább valami hasznát vettem neki.

  • Nagy Lajos:

    a feketeseggú „STÁTUSZ-PILÓTÁKRA”akik a családjuk pénzén tanulták meg valami kaliforniai gyorstalpaló pilótaiskolán a mesterséget, mindenféle sportrepülői múlt nélkül, (mint az Ikertornyok lerombolói),
    nem mondhatom azt hogy szőke sakandináv mester-pilóták.
    De tudod mit?…csak most és csak a TE kedvedért legyen:

    ” A mozdonyszőke divat-pilóták a ropógos fehér ingben és
    élre vasalt kék nadrágban elegánsan belenyomták a földbe
    a Boeinget, néhányszáz utasával együtt.”

    Remélem most elégedett vagy.

  • Rodeo11
    2019 március 30
    4:02 du.

    Te idióta
    én soha nem adtam ki
    nagyobb pénzösszeget kalkulátorért.

    Van itthon vagy 15.
    Rühellem mikor valamit
    ki kell számolni és keresgélni
    kell egyet.

    Általában cégfelszámoláoknál szoktam hozzájutni ezekhez, olyan 300 Forint / kiló áron.
    Max kicsit meg kell tisztitani, akkut cserélni ilyesmi.

    De a képen láthatót (és még 2 darabot) ajándéknak szántam.
    Megpróbáltam szétszedni hogy megjavítom a kis gombakku-tartóját.
    Mire ugyan elpattant a szar kínai műanyg (mert azt SEM tudnak gyártani, mindenük törik) de szét nem jött.
    Ekkor sokalltam be.

    Miért van az hogy egy Hp , Sharp, vagy Tektronix zsebszámológépet bármikor szét lehet szedni és meg lehet javítani?
    (Hacsak nem valami chip halt meg benne,esetleg a kijelző valamelyik karaktere nem világít, mert ezek már menthetetlen dolgok)

    Nem kell válaszolnod, csak költői kérdés volt,te meg úgyis értelmetlen hülyeségeket válaszolnál..szaal csitulj

  • Ellopták a microsoft programokat… Na és? Az egész Windows-szerkezet ötletét a Microsoft egy Ventura nevű szövegszerkesztő programból lopta…(ez az én időmben vót). Vak LOPIK világtalant, szoftverben már csak így van..

    Nagyobb baj, hogy szerintem mostantól az nagy titok lesz, hány Airbus potyog le abban a nagy Kínában. Az emberek sem fognak hiányozni, mert ugyebár, vannak elegen… 🙁

  • * természetesen nem „Tektronix zsebszámológépről”
    írtam fenntebb, mert a TEK nem gyárt „konfettit”.

    Texas Instruments-re gondoltam..Ők is csak azért gyártják
    mert mivel a Texas találta ki ezeknek a chipkészletét még jó régen,
    (amit a ruszkik lekoppintottak, a japánok megvettek, a kínaiak meg magyarok meg a franctudja még miféle náció is használ többé-kevésbé ellopott állapotban)
    szóval ha már kitalálták, gondolták csak összeraknak ők is pártízezret. Legalább nem kell sajátmaguknak fizetni szabadalmi díjjat .

  • Geyza
    2019 március 31
    4:56 de.

    minden normális desktop ban a W10 (is!) van egy scientific calculator… vagy használj logarlécet Gamma is meg a Faber Castell is nagyon 2 tizedesig az én programozható (SIC) zsebszámolóm (egy magam alkotta képletet programoztam be mert az megkönnyítette a számolás sorozatot csak az új adatokat kellett betenni, egy baja volt nem úgy programoztam, hogy visszafelé is lehessen módosítani a számolás menetét de így egyszerű és gyors volt)
    azután az idő vasfoga (pedig bírta a gyűrődést) azóta nincs egysem

  • Geyza
    2019 március 31
    5:46 de.

    essetunni? kapitalista marketing

    vegyél újat, azután még újabbat a soha el nem romló háztartási gépek is a gyártó öngyilkossága és az, hogy nem lehet az innovációt bevezetni

    szerencsétlen kavicsfejű őslény vagy a mozsarat -amíg el nem lopom az enyém márvány- húzd a fejedre, jégeső ellen is jó és veszi a Köbüki szikratáviratait

  • Tobbek reagalasaira a Boeing 737 max eseten.

    Nincsen a kivizsgalas eredmenyenek hivatalos adatai nyilvanossagra hozva.
    Csupan a napi feltarasok ami mutatkozik.

    De NE feltetelezett ugyejen reagaljanak, hanem vegyek figyelembe, hogy a felszallo gep (ugy a Lion-Air, mint az Ethiopian-Air balesetei a felszallaskozben toretent.

    Amikor a gep orra magasban emelkedik, s a ‘sensor’ azt lefele forditja, s azzal a motorok lealnak, a gep 450 lab-magassagban ( alig 130 meter)barmi kozbelepes is teljes lehetetlenseg.

    De nem volt hasonlo problema az Airbuss 320-kall is a kezdetben ????

  • Hey;

    Csak Google:

    „Airbus 320 accidents”.

    Egy sorozat szerencsetlensege volt annak a gepnek.

  • Rodeo csituljál

  • Bendeguz79
    2019 március 31
    10:19 de.

    Nyilvánosságra ugyan nincsen, de a repülési balesetvizsgálati anyagokat minden ország Légügyi Hatóságainak megküldik.
    És hát..ugyebár..így..én is étesülök ezekből DDDDDDDDDDDDD

    Tudod : az a bizonyos „kapcsolati tőke”.

    Nomeg szoktam is időnként kapni a cimboráktól ilyen belső kiadványokat, olvasgatási céllal.

  • Bendegúz79. Ne reménykedj. Csak volt. Az utolso Air Lingus gép ami leesett, 68-ban volt. Sajnálom? 🙂

  • Bendeguz:

    Nincs a Nagyvilágban olyan rep-esemény, aminek ne tudnám megkapni a valós okait és történetét.

    Kivéve a katonai repülést. Mert az nem a polgári balesetvizsgálók hatásköre.

    Láttál te már olyan pilótát aki lábbal előre állt bele vitorlával a földbe? (ugyanis a legtöbb versenygépben fekvő helyzetben van a pilóta.)
    Háát pajtás..csúnya látvány a kékes színű, kissé vérfoltos , tornacipő talpából negyed méterre kiálló lábszárcsont !
    (Merthogy az ütküzés pillanatában a lábfeje úgy kompletten felcsúszott szegénynek .)
    A kibuggyant belekről már ne is beszéljünk, aminek azért kellet kibuggyannia mert a pilóta hasába meg a műszerfal foglalt helyet.

    Mindösszesen két órát kellett nekem meg egy másik fiúnak eltölteni egy ilyen halott pilóta társaságában, a Budakeszii Csiki hegy oldalában. Míg ki nem érkezett a Hatóság.
    Ja a gépből meg csak aprófa maradt.
    Jópár évekkel később, hogy feldolgozzam az eseményt, írtam róla egy verset. Lehet kirakom majd ide.

  • Bendeguz79
    2019 március 31
    10:27 de.
    gizi, most nem az airbus 320 321 358 417 981 a téma, hanem a bőing 737MAX8 és a teljes sorozat, nem az airbus rendeléseket mondják le hanem a bőingeket…egyébként bármi ami repül le tud esni csak a kérdés hogyan „esik” a bőing most éppen pofára…

    egyébként írhatnál a piroska és a farkasról is meg a vasorrú bábáról meg a gonosz mostoháról sőt a hupikék törpikékről is az is ugyanolyan izgalmas maradna

    minden botnak három vége van! a harmadik az amikor eltüzelem

    ez volt most bőingben is lötyög is rajta

    tudod: marketing

    arról nem írsz valami derűset, hogy a Frecciarossa másolatai mikor fognak közlekedni Boston és Miami között ugyanannyi idő alatt mint a bőing de sínen és kényelmesen fotelban pincérrel

    https://www.italiarail.com/frecciarossa

    nézegesd manapság Boston Miami vonattal 26 óra vicinális ha nem siklik ki

    van ám technika… mindent eltalálnak mert ha lőve lehetne kelkáposztát főzni akkor a lövöldözős konyhában ehetnél kelkáposztát golyózáporban ez legalább jól megy arrafelé nálatok

  • Bendeguz79
    2019 március 31
    10:19 de.
    gizi, ismerjük a szomszéd kecskéjének is lehet gümőkórja de most éppen nincs neki…megvárod?

  • Magyarul van:

  • Bendeguz79
    2019 március 31
    10:27 de.

    Hát voltak !
    Legutóbb valami sebességmérő-műszer problémája volt.
    Ott is előjött az hogy a f..szkalap képtelen volt felismerni a gép hangjából vagy a ráható légerőkből a gép sebességét.

    Ha egy istenverte repülőgépben leáll az összes műszer, akkor is tudni kell vele legalább annyira repülni hogy leteszi valami szántóföldre.

    Az ipse meg nézte a műszert és nem tűnt fel neki hogy átesett a gép, merthogy elfogyott belőle a sebesség. Aztán meg leesett ugye.

    Egy képzett pilóta megtudja nagyjából állapítani a gép sebességét a hangjából is. Ha van gyakorlata.Nade ha semmi hangot nem hall ??!

    Rá kellett volna somni a gázt aztán lesz ami lesz.
    Ehelyett inkább hagyta beleállni a földbe mert a műszer előtte jót mutatott neki.

  • Gabriel
    2019 március 30
    2:17 du.

    Beugrott nekem !

    Erről is láttam egy kimerítő dokumentum-filmet
    a német NTV.-n! Szörnyű volt nézni amint végig szánkázik
    a pályán és a végén elkaszálja a benzinkutat.
    Csináltak amolyan számítógépes grafikákát róla.
    több verzióban mutatták mi történhetett volna ha másképpen hajtja végre a manővert. Mindig az jött ki hogy nem lehetett volna másképpen megcsinálni.
    Jó régen láttam már, nem emlékszem rá pontosan..

  • Geyza

    Mint mondtam én csak annyiban vagyok kapcsolatban gépekkel, hogy max. repkedek velük, de ugye ott engem visznek – annyit értek a müszerekhez, hogy sok van belölük.
    Nyilván fizikai/elektronikai részegységeiröl elméletileg tudok valamit, valamennyi aerodinamikárol is hallottam már, de a saját tapasztalat az más.
    Igy elhiszem a tapasztalt embereknek amit mondanak, amikor összevág a müszaki/fizikai valósággal.

    Pontosan ezért fogadtam el zokszó nélkül, hogy az Airbus bizony tipushibás volt.
    Az a pilóta nagyon tapasztalt volt a kollégái szerint. Brazilban is a pilóta a seregben kezdi, végigjárja az összes lépcsöt (szivatást is) – aztán marad a légierönél, vagy kereskedelmi pilótaként folytatja.
    Tapasztalt pilóták letudták irni a gép viselkedéséböl, hogy éppen mikor mit csinált.

    Bizony fájó volt már amiatt is az egész, hogy annyi küzdelem után a végén még is midenki tüzhalált halt.

    Mellesleg tudtad, hogy az USA után Brazil a második legtöbb belsö légijárattal rendelkezö ország?
    A EMBRAER a 3-ik legtöbb gépet gyártó repülögépgyár a világon?

    São Paulóban minden toronyház tetején helikopter leszálló pálya van.

  • KENNEY;

    Miert nem Googleod az adatokat???

    Az Airbus A-320 volt mar tobb problema 1988-tol.
    Sott tobb is 2018-ban.
    Nem kevesebb mint 18 balesetet nyujt az adat.

    Akezdetben par A320 computer problema-auto-pilot okozta a repeter tul=loveset.

    Mas problemai volt, mint az ajto, meg motor reszei le-esetek.

    Azert szukseged talan oroszgepeken repulnod. Hiszen Aeroflot repul Angliaba meg Irorszagba is.

  • Geyza;
    A napi hirekben ami adatok megjelennek a kivizsgalasbol az rogton nyilvanossagra adva.

    De mind-ket 737 Max balesete eseteiben a felszallasnal tortent az.

    A gep kozel 90 tonnas, es 120-130 meter magassagban a veg egy fel-szempillantas alatt tortenik.

    Nincsen ido meg belatni sem hogy mi is tortenik, nemhogy gondolni a sebbesegmerokre, vagy hogy mit tehetne a pilota.

    Ha lattad a hirekben hogy melysegre kell nagy gepekkel asni hogy valami maradvanyokat talaljanak.

    Ha vitorlazo voltal, ertehedned a repules dinamikajait, s ne allits gyerkes elkepzeleseket.
    Vedd figyelembe a letezo adatokat, s gondolkodj realisan!

  • Nagy Lajos
    2019 március 31
    4:26 du.
    ez egy saccperkábé 25 éves propaganda film! valami nukleáris görkorcsolya propaganda filmed nincs véletlenül, amit onnan a jutyúb dobálósai (leszállított áron is ingyen van kidobták de még jó lehet valamire?) közül kikereshetnél a nagyérdemű boldogítására és 45 + perc megoldottam…gyorsolvasással…áttoltam a tolókát és mindjárt vége lett
    azután gyorsan meg is jelent egy hosszabb elemzés a világban folyó kereskedelmi háborúkról amiben most a bőing a vesztes oldalra került, képzeld még meg is szankcionálják, meg olyan is olvasható, hogy az OPEC kiüti az usa olajtermelésének nagy részét egy usa törvénytervezet miatt mivel az usa kitermelési költsége (szakszerűen: overhead) messze meghaladja az eladási árat és a bankok már egyszer csődbe mentek a finanszírozásába… most majd nem lesz hitelük be kell őket zárni az az usa olajkitermelésének 30 usque 35!% és a tartálykocsis vonatszerelvények sorra siklanak ki addig semelyik irányban sem mert ráadásul egysínű pályák… ügyes

    szóval várom a legújabbrongybicikli reklámfilmet lehet hottentottául is úgyse’ hallgatom meg de hátha valakit érdekel

    hahahahaha

    közben olvass geyza összest mert amit ő nem tud a repülésről azt nem is érdemes, még a vadlibák is hozzá járnak szemináriumra minden ősszel

  • "tisztelthölgyeimésuraim"

    ˙

    4:56 Geyza, mán megbocsáss, de néköm a garantáltan megbízható helyen vásárolt > Hp < laptopom fedele mindig erőszakmentes nyitáskor repedt meg… Szavatossági alapon kicseréltettem.

    A kicserélt fedél egy év után ugyanazon a helyen és irányban repedt el… No mondom majd így ahogy van még kíméletesebben nyitom… stb. Hát kérem addig-addig próbálgattam, mígnem a belei is felmondták a szolgálatot és a Hp-nek ( ! ) annyi lett, felmondta a szolgálatot.

    Lehet, hogy ez az eredeti gép is a te technomán Kína-fóbiád terméke ? 😀

    .

  • „tisztelthölgyeimésuraim”
    2019 április 1
    6:08 de.

    Zsebszámológépekről értekeztem nem laptopokról.
    A Hp sokat romlott az utóbbi évtizedekben sajnos.
    Szerintem Kínában gyártatnak ők is mint mindenki.
    Aztán csodálkoznak hogy csökken az „ázsiójuk” a Világban.

  • Elterve a repulestol, nem csak Ukrajnaban, de meg Torokben is a nep-hatarozatanak lehetosege csodajat hozott.

    Meg Erdogan hatalamanak veszitese is kezdodott Torokben.

    A varosi valasztasokon partja Ankaraban es Istambulban is vesztett.

    Nem bizonyitja ez hogy a lakossag lehetosege szabadon donteni ,ill. valasztani, inkabb LEvalasztani azt akit nem ohajtanak eletuket diktalni!!!

    Csupan a KMH-n hozzaszollo magyarok ellenzik azt.

    Hogyan irta Petofi; „Hatalmas kezdessz lenni NEP… es mindeg a viz az ur”.

    Talan eleguk volt a „partvezerekbol” ???

  • Geyza
    2019 március 31
    6:18 du.

    Saudi Arabia has no plans to allow Boeing 737 MAX aircraft to operate in near future – minister

  • Geyza
    2019 március 31
    6:18 du.

    annak ellenére, hogy a software-t megpiszkálták az FAA még nem hagyta jóvá, azaz elölről kell kezdeni a jóváhagyási eljárást, a hajtóművek tüzet fognak és a gépeket a software megpiszkálás ellenére sem lehet manőverezni

    szerencsétlen utasok nem nézik milyen verébre ülnek azután állnak mint rozi a moziban

    System failure: Thousands of passengers stranded as software glitch grounds flights across the US

  • Rodeo kozolte a magyar 444 weblapjan nyujtott „simulator”-i levo eset gyakorlasat.

    Persze a „simylator” az egy computerizalt doboz amivel a pilotakat kepzik.

    Annak programja alapjan az eset ami a Lion-Air es az Ethiopian Air gepek szerencsetlensege tortent a felszallasnaik eseteben.

    Az „allitolagos” 40 masodperces kozbelepes a computer elleneben mukodik amikor a gep 30,000 ;ab magassagban repul.
    Azon eset mar nem csak toretent de ismeretes is.

    De nem leheto a felszallasnal amikor a gep alig 100 meter magassagban van.

    De sem a Lion Air, sem az Ethiopina Air pilotaja nem reszesult abban a kikepzesben, sem a „simulator”-i kepzesekben.
    Az a legi-valllat kotelessege a sajat nemzeteik eloitrasai alapjan.
    Talan az a legnagyobb problema?!

    Igen, a Boeing perelve a felelosegeirt mar is.
    A reszvenyeik ara is esett. De amiatt az vilag leg-nagyobb commercial aircraft keszitoje.

    HA okos lennel, vasarolj Boeing reszvenyeket most, amig alacsony az ara!!!!

  • Bendeguz79
    2019 április 1
    9:26 de.

    gizi mit iszol? vagy drogozol? nagyon nehéz drog lehet?

    poroshenko helyett egy bohóc lesz az elnök, ha nem tévedek? ez ukrajna amely -hála az usa nak- államcsődben van! nekik már mindegy

    a törökök esete még nincs lefutva Istambulban döntetlenre állnak és sok idegen érdek fűződik ahhoz, hogy a nacionalista azaz hazafi Erdogan helyett valami idióta kerüljön a székbe hogy lehessen ott is a szart kavarni… persze az erdoganról már régóta terjesztitek hogy fekete seggű meg mert valahogy nem akar gazsulálni és a saját útját akarja járni ami nem fér bele sok minden gyalázatos érdekszférába… a krumplí nél nagyobb diktátorra nincs is szüxég ott ül a császári trónon de már azt is tudjuk, hogy meztelen… ezt kaptátok vagy ezt hozta ki a térdig érő passzátszél a szavazó urnákból…. ja, hogy nálatok olyanok nincsenek elektrorok vannak akik azután azt csinálnak amit mondanak nekik a demokrácia szemenköpéseként

    de azért csak hörögjél

  • Nagy büntetés az Rodeonak,
    hogy nem olvasom el a hozzám írogatott ömlengéseit.

  • Bendeguz hagyd a francba ezt a félkegyelmű USA-gyűlölő szélsőbalos Mao elnök hátsójából kifingódott idiótát.
    (Vagy a parteingenosse Putyinéból? Mindegyis.)

    Vagy baromságokat hord össze, vagy valami zeneműveket propagál amiket ugyan mindenki ismer, de neki az kevés.
    Azt akarja hogy aléltan folyassuk a nyálunkat mikor a Wágner-lemezen kattan egyet a gombostű hehehe .

  • Geyza
    2019 április 1
    2:14 du.

    jucika nem neked! rólad szól

    hahahahahaha és mások megtekintik és ki is röhögnek kuncogva

    zenéhez nem értesz ne próbálkozz maradj a delejnél hátha az felgerjeszt annyira, hogy le tudjál írni, valami normálisat

    na, pá kis aranyom, jucika ne fáraszd magad

  • RODEO;
    1., Nem, nem csak a Boeing-rol, sem csak az Aitbuss-rol, hanem a legi trgadiakrol volt a szo.

    Ket (2) Boeing 737 Max baleset a delszallasaik alkalmaval.

    De volt tobb balest is az Airbus A-320-kall is.

    De a leg-veszlyesebbek az elvtarsaid altal keszitett gepek.
    A TU-154, az Su-100, meg az Il-96-ek.
    Az Aeroflot gepek lezuhanasai tobb mint 8 ezer (8,321) emberi-leny halalat okoztak.

    2., A high-speed vasut eseteben.
    Ahol az szukseges es alaklamas ottan letezik nehany nagyon korlatozott alapokon.(Japan, Kina,France, St,Pete-Moszkva).

    A US-ban az lehetetlen, mert 286 millio autombil, s SENKI nem hajlando feladni kocsijat.
    Tavolsgban mindenki repul!!!

    Vasutak a US-ban veguket ertek a II.V.H, vegevel.
    Minden gumikerekeseken megy.

    Nemi „videki-latvanyossagi” vonalak kepesek az anyagiak alapjan mukodni. A „pacific senic” es a Chicago-Pyili-NYC-Baltimore-Maimi „auto-train”.

    Az u.n. „homadarak” akik a telet Floridaban toltik, kicsijaikat hozzak magukkal a vonaton, nem hajtanak a hosszu uton, hanem elvezik az utazast, kartyazast, kellemes etel es ital szorakozsaikat Miami-ig.

    Ami jovedelmezo lenne az reg mukodesben. De az itten NEM mukodheto.
    Nem lehet az adofizetok penzet ostoba propagandakra pocsekolni.
    Ki a fene szavazna azt meg ??????

    Mi lehetne abban ertehetetlen barki normalis egyennek?

  • Geyza
    2019 április 1
    2:37 du.

    tisztán látszik, hogy utolsó betűig átrágod magad rajta nem is egyszer, hanem többször! miért kell -szerinted- bárkinek bármit vagy bárkit „szeretni”… nagyon furcsa ez egy olyantól, aki sohasem mozdult ki a tyúkólja közeléből a „világot” képregényekből és gyermekmesékből ismeri, és teljesen inkompetens nemzetközi kérdésekben is, mert ugye az ún., hazai dolgokat is egy rózsaszínű szemüvegen át szemléli és csak azt látja meg, amit a perverz képzeletében talál két gombelem csere között

    hahahahaha

  • GEYZA;
    EN, nem Rodeoval ertekezek, sem hozza irok semmit.

    Csupan a valotlansogakat amit itten allit, probalom az olvasokat ertesiteni a valosgokrol.

    S csak jelzem hogy kinek az ostoba allitasaira nyujtom azt.

  • Bendeguz79
    2019 április 1
    2:46 du.

    mondd gizi hol élsz? csigaház? barlang? fakalyiba?
    kivágtátok az erdőket most meg jön a forgószél mert nincs ami megfogja, az évenkénti menetrendszerű hurrikánok is a ti művetek

    én mindezt a szar: repülj szarul és autózz szarul rossz utakon azt a kőkorszaknak nevezem negatív fejlődés… a tehervonatok (olajszállító tartálykocsikhoz olyan szarok, hogy százával vannak kisiklások és a rengeteg haszonból nem jut a pályaépítésre)

    a greed és a cheekiness above all assholness mindaz amit leírtál pontos kórképe ennek

    de azért csak körmicélj olyan mókás, hogy assziszed te hordod a bölcsek kövét… az lehet de a nyakadon van

  • Bendeguz79
    2019 április 1
    4:59 du.

    gizi!
    ahol van egy „amendment” ugyanott van egy másik amely pont az ellenkezőjét mondja…erre valók az úgynevezett alkotmányjogászok és a legfelsőbb bíróság, hogy megmagyarázzák a nagyérdemű közönségnek a csinnbummcirkuszban, hogy éppen akkor miért azt és úgy kell csinálni, ….

    másnap már ugyanaz nem igaz és ez megy már 200 (minimum) éve…, a csinnbummcirkusz ehhez képest egy görög tragédia Aiskhülos tól

    hahahahahaha

  • Bendegúz79 Nem érdekelnek a google adatok. Repülöm kell, tehát repülök. Ha lezuhan, akkor meghalok és a leányom dúsgazdag lesz. Na és? Nem fogtok gyászba borulni. Harmincöt évet dolgoztam a közlekedésben életveszélyben, nem fogok bepánikolni egy repüléstől. Meddő vita, nem vagyok ijedős.

  • Gezyanak; tetszett a kisfilm a lancfureszrol, bar selejtes alkatresze barminek lehet, ha a gyartosoron mindenki hulye ahhoz, amit csinal.
    A festekszorok itt is ocskak, ha elektromos festekszorokrol van szo. Azt annak idejen en is foldhoz vagtam. Nagyon kibabralt velem.

    Rodeonak; Van az ugy, hogy az olaj kitermelese dragabb, mint amennyiert el lehet adni. Venezualaba is Nigeriabol hordjak jelenleg az olajat, mert az olcsobb. Jol sikerult Venezuelaban is a vilagmegvaltas.

    Almasi Almanak; valoban, a personal computerek es programjaik hoskoraban mindenki lopott mindenkitol. Magat a windows otletet is ellopta annak idejen a Gates a Xerox-tol.
    Es vannak jobb viccek is a kinaiakrol, azon kivul, hogy akad beloluk eleg ahhoz, hogy meghaljanak. Itt van pl. egy orult, aki betelefonalt egy repulogepszerencsetlenseg kapcsan a san franciscoi TV-hez, hogy o tudja a kinai pilota, segedpilota es masok neveit, es megadott nekik 4 „nevet”, amit az idiotak a TV-nel le is kozoltek. De ez legalabb aranylag szellemes volt…

  • KENNEY;

    Kivanok biztonsagos, boldog es sikeres utazast.
    Remleve minden biztonasgosan megy, „dushazdag” kapitalista!

    Ha nem erdekel, hat akkor mi a feneert regalsz,miert teszed ellentmondasaidat, ami engem sem erdekel !!!

  • Rodeo: Blah..blahh..bblahh..

  • Geyza
    2019 április 2
    7:43 de.

    kedves nagyérdemű geyza legújabb bőrkötéses kötetét olvashatták…

    a következő kötet még csodálatiasabb lesz… a vadlibák most veszexenek, hogy a geyza melyik repülési instrukcióját tartsák (be? ki? meg? rá? el?)

    hahahahahaha

  • Nagy Lajos
    2019 április 1
    10:47 du.

    lajos? hát van még ilyened? és milyen olajozottan tudod …kérdezd meg eme kérdéskörről Notley nevű Albertai miniszterelnököt (az Kanada egyik nyugati tartománya és teljesen olajos homokon nőtt ki) hogy milyen az amikor szubvencionálják a tartományt a többi valóban dolgozó tartományok azt a tarsandoil című seggfejséget akkor találták ki amikor az olaj barrellenkénti ára $120 körül mozgott azon az áron már nullszaldósra lehetett csinálni a provincia úgy néz ki mint egy alapos nukleáris támadás után

    de te csak dumálj és ne fűrészelj ne fessél talán szolmizálnod kellene az -talán- jobban menne mint a szórás meg a fűrészporgyártás

    hahahahahaha

  • Bendegúz79 Csak. Nem tudom megszokni, hogy semmit sem értesz. Nem én vagyok dúsgazdag, hanem a lányom lesz ha lezuhanunk. A biztosítási pénzből. Érted? Mi csak egy felsőközéposztálybeli pár vagyunk, akiknek jó biztosításai vannak. Biztosítás, biztonság. 🙂