Maradt még lopnivaló?

2019 március 30 7:47 de.65 hozzászólás

Örkény félperces 2019-ből

– Árpád: van még valami, amit nem loptunk el ebben az országban?
– Mozdítható?
– Lehet az is. De ha ingatlan, az sem baj.
– Ehhez át kellene néznem a feljegyzéseimet..
– Árpád, neked feljegyzéseid vannak arról, amit elloptunk? Meg vagy te hibbanva? És ha megtalálják?
– Csak vicceltem Főnök. Akartam látni, milyen az, amikor elsápadsz, remegni kezdesz és kiráz a hideg.
– Rossz vicc volt. Ennél még az is jobb volt, amikor Ibizán mozgattad az orrodat.
– A kedvedért mozgathatom most is. Akarod?
– Erre most nincs idő. Az érdekel, hogy van-e még valami, amit még nem loptunk el. Kaszinó, föld, trafik, letelepedési kötvények. Bármi.
– Megint lopni akarol, Főnök?
– Épp ellenkezőleg.
– Visszaadni?
– Na, hülye azért nem vagyok! Csak válaszolnék az ellenzéki vádakra, hogy még mennyi minden van, amit nem loptunk el. Erről kellene egy lista.
– Rövid lesz, Főnök!
– Legföljebb majd kétszer is elmondom. Vagy háromszor, mert annyi a magyar igazság.

Föld S. Péter

65 hozzászólás

  • Nagyon jó

  • "tisztelthölgyeimésuraim"

    Mégägyszer mondom ! Jaaa ! …*

    .

    .

    .

    * A kedvenc álszellemessége…

  • Jaj Péter ez sajna nem vicc! =))

  • 89-93-hoz képest mi változott többet, a mondandója vagy a fizimiskája? Nem, nem a meggyőződéséról beszélek, mert az sose volt neki.

  • “Miért nem akarja Orbán Viktor az állambiztonsági múlt feltárását?”

    Nem azt állítottuk, hogy beszervezték ügynöknek, hanem az általunk közölt dokumentumok – köztük Orbán saját kézzel felvázolt hálózata – alapján, arra a következtetésre jutottunk, hogy egy állambiztonsági hálózati személy kapcsolata volt, akit – akarva-akaratlanul – informált.

    Ha valakiben felmerült az a kérdés, hogy miért késik a történelmi szembenézés, miért nem lakolnak meg a kommunista gyilkosok, miért nem ismerhetjük meg azokat, akik jelentéseket írtak, embereket, családokat megnyomorítva, most megkaphatja a választ. Orbán Viktor miniszterelnök apósa, Lévai István szintén a Rákosi-rendszer besúgója volt.

    Naponta jelenik meg a neten egy tényfeltáró írás Orbán Viktor hajdani állambiztonsági tevékenységéről, ügynöki múltjáról, ami miatt még jó sokáig nem fogják az ügynökaktákat nyilvánossá tenni Magyarországon. Nem csak a megfigyelők, és a megfigyeltek nevei derülnének ki belőlük ugyan is, hanem a rendszerváltás valódi története is körvonalazódhatna, amit ma a hivatalos történetírás óvakodik még csak közelítőlegesen is megfogalmazni.

    Orbán és a bandája csak sötét parasztok voltak a rendszerváltás sakktábláján, oda mentek ahova küldték őket, azt tették amit mondtak nekik! (És még örültek is hogy ők a vamzerek, a kiválasztottak, mert a szolgálat “fedezete alatt” sikkaszthatták el Soros György támogatási millióit és mást is amit megkívántak! pl. Századvég, vagy Székház ügy.) S hogy hogyan kerültek mégis hatalomra? Nos, játékban voltak akkor is, ha a tisztek a háttérből irányították őket. A játszmában végül a tisztek elfogytak, és Orbánék magukra maradtak, zsebükben a családjaik több generációja boldog életéhez elegendő óriási vagyonnal, és egy hatalmas kapcsolatrendszerrel. Mi mást tehettek volna? Mentek volna haza hogy “kiszállt a tartótisztem a buliból, és vége”?
    Gondold meg! Ezt senki se tette volna – te sem!

  • Pálos Trend
    2019 március 30
    9:41 de.

    Utolsó mondatod „ütős”

  • Lopás/korrupció az amiben te/én nem vagyok benne-az usa-tól a világ végéig így van ez.

    Aki kimarad a „buliból” az sír, aki „csókos” az nevet.

  • Koszi Peter!
    Jo, hogy vannak meg ilyen irasok is magyarul.

    Nem csak a szokasos, minden napra juto gyuloletszerum :
    „Varga Judit, a Miniszterelnökség európai uniós kapcsolatokért felelős államtitkára irja a Facebook-oldalán, hogy: Manfred Weber, az Európai Néppárt frakcióvezetője és csúcsjelöltje vérig sértette a magyar választókat.”
    https://24.hu/belfold/2019/03/30/orban-allamtitkara-weber-verig-sertette-a-magyar-valasztokat/

    Jelentkezzen az a valaszto aki egyetert ezzel a kijelentessel. (NER-robotok nem szamitanak 🙂

  • Ferenct Gratulálok az erkölcsi felfogásodhoz.

  • Kenny

    Nem az én erkölcsi felfogásomról írtam, hanem a tőlem független valóságról.

    ps: Én is elítélem a korrupció- és lopás minden formáját. Azonban az minden erkölcsi elítélés ellenére létezik világszerte. Az eu-ügyészség nem megoldás mivel az kizárólag politikai eszköz. Ld. Románia.

  • Mar legalabb hussz-szor tettem fel a kerdest itten az oplvasoknak, hogy ha ven nemi bizonyithato adatuk barmi allitasokahoz hasolo esetekben , hat mi a feneert nem perelnek??????

    Nem is felejetve azt hogy mind az „ellenzeki-politikusok” allitolag kepzett ugyvedek, s enm is szegenyek.
    Tehat a per peabasanak koltsege ugy sem kerulhet tobbe mint egy vacsora a Gundelban.

    Hat mi a kifogasuk?????

    (Oh, konyorgom NE valaszoljanak a Peter Polt-vadlasaval).

    Pont azert jelezem a PRELEST, NEM apanaszkodas emeleset!

    Remelnem az ertheto lehetne az olvasoknak.
    Meg ha ottan nem is akarnak a „jury” rendszeret, de a birosagok mukodnek, s fellebezhetenek majdnem orokke.

  • FERENC;

    Az EU-ugyeszseg az EU ugyeivel,ill, az EU Alaptorvenyeinek a kihagasval foglalkozhat.

    Nem a tag-nemzetek szuverein belugyeben levo ugyekkel, mind az minden nemzet sajat kotelessege a torvenyeik alapjan kezelni.
    Ha az tul-szelszoseges, vagy embertelen modokat alkalmaznanak azt mint humanitarian ugy-kent vizsgalnak.

    Minden tag-nemzet koteles a sajat belugyeit kezelni.
    Remelhetoleg kepesek is lennenek azt a minimum feladataikat megoldani.

  • Kenny
    2019 március 30
    12:12 du.

    Dettó.

  • Ferenct Akkor mi a megoldás? Miért pont az Orbán kormánynak nem megoldás? Mert nem Polt lenne a főnök? Teljes megoldás sosem lesz, de azért a károkat jó lenne csökkenteni? Az nem megoldás, hogy várunk arra, hogy a tolvajok megbánják a tettüket és visszaadják az ebül szerzett vagyont, mert éppen az ellenkezője történik, vérszemet kaptak.

  • Kalocsai Miklós

    Ferenct
    2019 március 30
    11:01 de.

    Faranct! Az igaz, hogy korrupció volt, van, és lesz is még sokáig, csakhogy nem mindegy, hogy a hatalmon lévők üldözik, vagy szervezik a lopást, a korrupciót! Ezért van igaza Kennynek. Orbánék nem üldözik, hanem szervezik a lopást! Aki egyenlőség jelet tesz a kettő közé az vagy ostoba, vagy a morális felfogásával vannak gondok.

  • Kalocsai Miklós

    Bocsánat! Elírtam Ferenct nevét!

  • Kedves Ferenc!

    Irod: „Az eu-ügyészség nem megoldás mivel az kizárólag politikai eszköz. Ld. Románia.” – Na arra nagyon kivancsi lennek, hogy miert politikai eszkoz kizarolag az EU ugyeszseg! Romaniara is nagyon kivancsi lennek, hogy mit kell latni ott ezzel kapcsolatban?
    Mert az viszont nyilvanvalo, es bizonyitott mar 9 eve, hogy Polt Peti vezette ugyeszseg az valoban politikai szerepet tolt be a fideszpotentatok es csaladtagok stiklieinek elkenesere. (Pl. nemreg inkabb visszafizettek a Tiborc fele Eiosz Eu-s tamogatasokat csakhogy ki ne deruljonjon mennyire korrupt az EU penzelosztasi rendszer orbanisztanban.) Elsosorban az a legnagyobb akadalya annak, hogy Mo sohasem fog csatlakozni az EU ugyeszseghez amig az istenkiraly van hatalmon, hogy rettentoen felnek az igazszag kiderulesetol es a nepharagtol.
    Nagyon varom a tenyszeru magyarazatodat ennek az ellenkezojerol.

  • A Fidesz 20 évvel ezelőtt is ugyanazokkal a módszerekkel próbált hatalomban maradni, mint most, csak akkor még nem volt kétharmada és erős volt az ellenzék – mondja Gulyás Márton a Partizán filmjében, amelyet az első Orbán-kormányról forgattak.
    https://hvg.hu/itthon/20190330_gulyas_fidesz_elso_orban_kormany

  • Gulyás Márton civil aktivista épp a fogdában ül: egy valószínűleg át nem vett idézés miatt körözést adtak ki ellene, így péntek este bement a rendőrségre és föladta magát. Várhatóan hétfőig tartják bent.

  • Kalocsay Miklós

    Na ezt az elírást részemröl megbocsátanám, mivel lehet hogy azt akartad volt mondani, hogy „A Francos k.. nénikéjét”

    Hát hogy lehet valaki ennyire erkölcstelen képmutató, mint ez a Ferenc!?

    Asszongya, hogy elítéli, de közben FELMENTI!

    Pontosan ezért létezhet korrupció, fasizmus gond nélkül az egész világon, mert ezt a nyomoruságos hozzáállást lehet tapasztalni

    Akik ugyan kihuzzák magukat, hogy ök bezzeg erkölcsösek, csak hát … a többség nem az
    És közben fennen hirdetik is hogy csak azért nem lopott mert nem fért hozzá

    És még csak nem is süllyed a föld alá szégyenében nyilván, mivel mélyen öszintén gondolta

  • Ferencke!

    Illetöséged szerint „csak” politika, de sajnos az eszed és a leked helyén egy nagy halom gomba-komposzt van.

    Csakis a korrupt csalók mondják politikának, politikai köntösbe öltöztetik a az igazságszolgáltatás elöl való menekülésüket.
    Politikának álcázva a jog üldözését, annak eltiprását

    Es az ilyen turuleszüek ezt mind beveszik (turul kisebb madár mint a tyuk)

    Mi bajod van neked is az EU ügyészséggel?

    Nyilván azt nehezebb megkenni, és politikai köntösbe álcázni a vizsgálódást – de a román/magyar korrupt kormányzatoknak ez pillekönnyü

    Orbánnak van a Polt, a román korrupt csalók meg a hölgyet dobálják bélsárral – mert majdnem dutyiba küldte a fél bandát (kormányt)

  • Bendeguznak; Nevetseges, hogy mindket fel csak a masik korrupciojat veszi eszre. Nem tudom miota mukodik a Kanadai Magyar Hirlap, de nagyon meglepodnek ha egy regebbi cikkben arrol olvasnek hogyan loptak a politikusok a 90es evekben, amikor nem a fikusz volt hatalmon.
    Meglepoen jo beszolasa volt itt es most. Valoban uraim es holgyeim: A birosagok nyitva vannak hetkozben; barki besetalhat es tehet feljelentest. Tessek megtenni es ne egy ilyen gyengere sikerult konspiracios elmeletet nyomni es ujjongani hozza!

    Aztan Kalocsai Miklósnak is:

    „Faranct! Az igaz, hogy korrupció volt, van, és lesz is még sokáig, csakhogy nem mindegy, hogy a hatalmon lévők üldözik, vagy szervezik a lopást, a korrupciót! Ezért van igaza Kennynek. Orbánék nem üldözik, hanem szervezik a lopást! Aki egyenlőség jelet tesz a kettő közé az vagy ostoba, vagy a morális felfogásával vannak gondok.”

    Ostobazas helyett azt kellett volna felismerni, hogy a politikusok korrupcioja epp azert korrupcio mert ok nem uldozik, hanem szervezik a lopast.

    Vegul csak ugy mindenkinek; A romaniai pelda azt mutatja, hogy a nep altal megszavazott, eppen hatalmon levoket el tudja tavolitani a hatalombol Brusszel akar koholt vadak alapjan is, ha valamiert nem tetszik a megvalasztott politikus fizimiskaja Brusszel urainak. Es felesleges is, ahogy Bendeguz is utal ra: Minden orszagnak meg van a maga bunuldozo szerve, birosaga, hasznaljak azt.
    Majd ha lesz Europai Egyesult Allamok (ami szerintem egy even belul letre is lesz hozva) akkor csinaljanak egy kozponti birosagot, leepitve az osszes korabbi EU-s tagallam birosagait.
    Hogy mennyire lesz aztan ez a birosag partatlan vagy reszrehajlo az mas kerdes.
    Nekem nehez elhinni azt nezve ahogy a francia es a nemet epiti a kozos birodalmat Europaban, hogy azon birodalmon belul barmi is lehetne targyilagos, semleges, eloitelet-mentes, elfogulatlan, vagy objektiv. De majd meglatjuk hamarosan.

  • Jurásek Fábián Sebestyén

    Kedves Cikkíró!

    Látom még mindig Orbán-fóbiában szenved. A baj az, hogy amit ír nem is vicces és nem is irónikus, csak álszent! Önnek csak akkor van erkölcsi jogosítványa a fenti formában véleményt írni, ha Ön a Szentek szentje, de mint tudjuk a Szenteknek is csak maguk felé hajlik a keze… Tudniillik a világ nem tökéletes és volt, hogy rosszabb is volt, lásd Feletó-korszak: a minap szólta el magát szellemi vezéretek, hogy 2010 előtt az állami beruházások 20%-át nyúlták le a legnagyobb természetességgel. Ami ugye nem kevés, de közben még az Országot is kiárusították bagóért és zsebpénzért, nem véletlenül szerepel Gyurcsány Ferenc a világ legrosszabb vezetőinek a 18. helyén. Szóval akkor igaz volt, hogy lassan már nem is volt miből lopni. Ön akkor is írt ilyen okos cikkeket? A jelenben legalább azt megállapíthatjuk, hogy a kormányzat többet, hoz a „konyhára”, mint amennyibe kerül… Egyébkén, ha őszintén beszélünk a világ soha nem volt tökéletes és talán soha nem is lesz az, mindenesetre választóként a kisebbik rosszat választani értelmes gondolat. Sajnos jelenleg nincs nagy választék, tekintettel a tehetségtelen és rossz szellemiségű „MindetEllenzék”-re. A múltat visszasírni tehát felesleges és káoszra sincsen szükség. Paradigma váltás kellene az ellenzéki oldalon és visszatérhetne a nem 2/3-os színes normális politikai élet. Egyébként ez szemléletváltás Önre is ráférne!

  • „””””….Maradt még lopni való?”””…
    Igen !
    Amit a ” rendszerváltó erők ” , „reformkommunisták”
    majd ezek követői elloptak !!! Azokat még vissza kell szerezni !!!
    Nem gondolod ??? üdvözletével

  • SzandiMandi
    2019 március 30
    4:38 du.

    És így most az ADÓFIZETŐK pénzével helyettesítik a Tiborczéktól megvont EU-s pénzeket.

    Más országokban az ilyet sikkasztásnak nevezik…

  • Ferenct
    2019 március 30
    1:06 du.

    Méghogy nem vagy jobboldali.
    Annyira jobbra dagonyázol, hogy
    még a lábaid is kilógnak a jobbszélen.

  • NAGY LAJOS;

    Ha maganak az ertelmetlen es eredmenytelen sirasnkozasok es panaszkodasok a megoldas, hat akkor maganak nem lehetne joga azt meg emliteni sem.

    Mert mind az teljesen ertelmetlen, sot, az semmi mas mint leg-sznnyezes !

    De NEM az emberi termeszet gyarlosagarol van a szo, hanem hogy mit tehet a tarsadalom az allamhatalmuk rablo-tolvaj viselkedesei ellen ???!!!!

    Remlehetoen kepesek lennek azt belatni.
    Talan meg arra is tul lustak ???

    Ha az ellen NEM hajlandok, vagy tul lustak a leheto modon barmit is tenni, hat-akkor mi a feneert toltik az idejuket itten panaszkodni???
    Csak elvezzek azt megallasnelkul !!!!!

  • NAGY LAJOSnak es barki masoknak is;

    Allandoan olvason itten ugyan azt a panaszkodasokat.

    KONYORGOM valaki legyen ko nyujtson itten valami ertelmes es kovetheto informaciokat, ami kovetheto, feltarhato es kivizsgalhato lehetne az allitasokon.

    ISMETELTEN, NEM egyeni panaszkodasokat, velemenyeket, hanem kovetheto, feltarhato es bizonyithato adatokat, tenyeket !!!

    P.S.
    Az nyilt es bizonyitott dolog a „Led-utca-vilagitasi” szerelesen.
    Nem volt mas csupan Orban’s son in law a versenyzo azert, s oriasi „tul-koltekezes” tortent, amit Magyaroszag elrendelve az OLAF alatal vissza-fizetni!

    Tehast azt NE ismeteljek !

  • Geyza

    1) Absolute nem számít, hogy mi a véleménye rólam.
    2) Ha valaki nem nyomja a bal-lib süketelést az jobboldali?!

  • Jurásek Fábián Sebestyénnek; Gondot okoz mar a lopas azutan, hogy elozoleg mindent elloptak.

    Bendeguznak: Valamit felreerthetett maga.
    Tovabba, vannak torvenyesitett lopasok, amik termeszetuknel fogva nem szamitanak lopasnak. De megis a normalis ember felhaborodik azon, hogy mindig ugyanazok kapjak meg az allami szerzodeseket. Ha Orban kormany van az Orban rokonai es baratai, ha a regi garda alakit kormanyt, akkor az o rokonaik es barataik kapnak minden allami szerzodest.
    Az Orbanek arra hivatkoznak, hogy amikor nem a fikusz volt megvalasztva, a fovallalkozokka elolepett kulonfele volt szocialistak megkaptak a penzt az allamtol, de nem fizettek ki az alvallalkozokat, azok pedig a munkasaikat nem tudtak kifizetni. Tehat a fovallalkozok szepen elloptak a penzt. Igy epult akkoriban az orszag allitolag. Es most ezert nem adnak nekik allami szerzodeseket. Allitolag a Penztaros Lorinc legalabb fizet, ha keveset is.

  • Geyza!

    „Más országokban az ilyet sikkasztásnak nevezik…”
    Persze, de nekik nincs is poltpeteruk!

  • SzandiMandi
    2019 március 31
    5:03 du.

    Szar lehet szegényeknek DDDDDDDDDDD

  • Ferenct
    2019 március 31
    11:54 de.

    Tudom.

    „Semmi sem számít túlságosan.Kevés dolog számít egyáltalában”
    /Murphy/

  • NAGY LAJOS;
    Nem Lajos, nem ertettem felre, csak maguk nagyon primitiven kepzelik el mind a modern sviksagokat.

    Ma minden a leheto leg-hivatalosabb modon megy, s alig talalhat torvenytelensegeket a modszerekben.

    Persze a megfelelo torvenyek es a torvenyhozas a szavazolakossag kezeben kell hogy legyen.
    Csupan szuksegeseket amodon leheto megakadalyozni, amik persze csupan egy megfelelo alkotmanyon alapulhatna.

    Az allamhatalom korlatozasa a szavazolakossag alatal,s teljes felelosegre vonas lehetosegevel.

    Azert nem lehet a rokakra bizni a csirkek orizetet !

    S amikor az allamhatalom korlatozatlan, hat mind az sokkal konnyebben megy. Sot korlatozatlanul.

    Lassa mi megy ma Ukrajnaban. Azok tanultak a vetkeikbol!

  • SzandiMandinak: Sajnos a vilag tele van poltpeterekkel, es meg nala sokkal rosszabbakkal is.

  • Nagy Lajos! Méltó párja B79-nek.
    A helyzet az, hogy „birosagok nyitva vannak hetkozben; barki besetalhat es tehet feljelentest.”
    1. Annyira még működik a jogállam, hogy NEM A BÍRÓSÁGOKON ÉS NEM BÁRKI tehet feljelentést. Igaz, biztatják erősen a diákot, hogy nyomja föl a tanárát, de ez még csak mószerolás.
    Tehát: feljelentést az ÜGYÉSZSÉGEN lehet tenni, amely a nyomozásra adja az ügyet (a rendőrség megfelelő osztályának) – föltéve,ha úgy ítéli, hogy a feljelentés megalapozott. Nos: a magyar ügyészség úgy véli: pl. a vej Tiborcz cégei elleni európai vizsgálódás nem megalapozott: így még csak nyomozás sem indult Elios-ügyben – inkább az udvartartás visszafizeti a közös pénzünkből a milliócskákat,amit a vej lenyúlt.
    (Eközben, ne feledjük: az állam megkárosításának VÉLT SZÁNDÉKA miatt ketten is börtönben ülnek. Mecsoda TÉNY!)
    Aztán: NEM BÁRKI tehet feljelentést: a korrupció pl.nem magánvádas ügy.
    Vagyis: Nagy Ferenc,ha meglátja a szomszédját egy késsel a hátában,tehet feljelentést ismeretlen tettes ellen – az magánvádas ügy.
    De Nagy Ferenc nem tehet feljelentést ismeretlen tettes ellen se,ha úgy gondolja, hogy a szomszéd korrupció útján gazdagodik.
    Van mód magánvádra ugyan ilyen esetekben is, de ez elég bonyolult.
    Aztán:a feljelentésnek alapos gyanút kell tartalmaznia. Hogy a gyanú megalapozott-e,azt az ügyészség dönti el, aminek ebből a gyanúból kell felépítenie, nyomozás után – a vádat.
    Az ügyészség azonban MINDEN, a kormányzathoz köthető korrupciós feljelentést NYOMOZÁS NÉLKÜL elutasít, azok tehát bíróság elé sem kerülhetnek. Ez eddig érthető???

  • Ferenct
    2019 március 31
    11:54 de.

    2) Ha valaki nem nyomja a bal-lib süketelést az jobboldali?!

    —————————————————————————-

    Attól természetesen még nem jobboldali – de az azért már figyelemfelkeltő, hogy milyen „jelzővel” illeti a nem jobbos gondolkodást ! „Bal-lib süketelés” említése esetén nehéz a higgadt, oldalfüggetlen tárgyilagos gondolkodót feltételezni bárkiről is legyen szó!

    Minta ahogy az sem egyértelmű, hogy ha valaki nem eszi az Orbán kormány propagandáját, az csakis baloldali eszméket dédelgethet – bőven lehet, hogy csak a lopást, szabad rablást, és a néphülyítést nem kedveli igazán, ennek pedig nem feltétele a baloldaliság!

    Szóval kedves Ferenct, kell az az Eu-i Ügyészség, és ha Orbánék nem tartanának valamitől olyan veszettül, ők maguk is belátnák ennek szükségességét ! Azt pl egyáltalán nem is értem, hogyan működhet valami úgy – feltétel nélkül – hogy miközben ömlik hozzánk az uniós pénz, annak ellenőrzésére nem automatikusan jogosult az unió ügyészsége, csak ha engedjük, vagy
    akarjuk! Jogos tehát a javaslat, mely az uniós pénzek folyósítását konkrét feltételekhez azaz az Eu-i Ügyészséghez való csatlakozáshoz köti!

    Mellesleg azt én sem értem, hogy miért lenne ez kizárólagosan „politikai eszköz”? Romániára utalt, de remélem nem úgy gondolja, hogy az ott eljárás alá vont személyek ( miniszterek, helyetteseik, egyéb magas rangú korm. megbízottak stb ) mind korrupciós vádakkal kerültek vagy kerülnek majd előzetesbe, börtönbe stb és valójában semmi alapja az eljárásnak, pusztán politikai hisztéria keltés a román ügyésznő tevékenysége? Hát, mondhatnám így jár aki sokáig él Orbanisztánban, annyira megszokta már ezt a működést, és a „büntető eljárásoknak” az ilyesfajta rendszerét, hogy csak ebből tud kiindulni? Gond biztos van máshol is elég,de azért nem mindenhol a Magyarországon bevett módon működnek a dolgok !

  • Besancon
    2019 április 1
    6:30 de.

    Gyobber ez a Ferenct.
    Nem értem miért kínos ez neki.
    Talán ezzel a hasbadumálással akar itt bevágódni.
    „Ő a középen álló nem részrehajló jóindulatú ember”
    Egy frászt az. Csak egy újabb propaganda-ágens, aki
    ismét bepróbálkozik itt miután Jani megbukott akár egy
    koalícióskormány hehehe

  • Nagy Ferenc! Persze, hogy politikai eszköz! Annak is kell lennie! Vagy Ön szerint a szívlapát vagy a golyószóró jobb lenne???

  • Geyza – „Más országokban az ilyet sikkasztásnak nevezik…”

    Az elnevezés nálunk attól függ, hogy ki a „sikkasztó” – ha te tennéd vagy én, netán bármely ellenzéki potentát, akkor bízvást az lenne – de ha kebelbeli, akkor rögtön van rá mentő szöveg!
    Nem pusztán látható, de egyenesen ordít a kettős mérce, sőt a totális mércenélküliség, és a tökéletes fejetlenség is! Amikor a két éves, molinó rongálási ügyben idézését át nem vett ellenzéki aktivista azonnali elfogatóparancsát kell kibocsátani – természetesen hétvégén! – és aztán „nem találnak ügyeletes bírót” aki dönthetne az őrizet hétvégi szükségességéről, akkor a hatóságok „teszik a dolgukat” és fogvatartják a veszélyes bűnözőt, aki a ligetvédőkkel tüntetett! Amikor a milliárdos sikkasztást elkövető „képviselő bűnözőkről” van szó – pl Simorka, Farkas Flórián akik ellen állítólag eljárás is folyamatban van – akkor senki illetékes nem találja szükségesnek a vizsgálat idejére történő letartóztatást, sőt Simorka pl maga dönthetett, akar e a 2018-as választásokon indulni (? Farkasnak pedig még a mentelmi jogát sem függesztették fel, olyannyira nem, hogy a költségvetési csalás bűncselekményét elkövető többszörösen visszaeső bűnöző továbbra is képviselősködik, szavaz és élvezi a hatalom teljes védelmét! Vajon a Polt Péter nevű főügyész mit gondol a fentiekről, szerinte mennyire erősíti ez a törvényekben és az igazságszolgáltatásban még hívő választópolgárok bizalmát? Mindezek mellett tiltakoznak az Európai ügyészséghez való csatlakozás ellen, ám ez egy kicsit sem átlátszó!

  • Nagy Lajos
    2019 március 31
    11:49 du.

    SzandiMandinak: Sajnos a vilag tele van poltpeterekkel, es meg nala sokkal rosszabbakkal is.

    ———————————————————————————

    És ez kit vigasztal, ez mire magyarázat? A tudat, hogy a világban sok Polt Péter rohangál és tölt be kulcsszerepet az igazságszolgáltatásban – no pláne még nála sokkal rosszabbak is, Önnek pl elég? Ez esetben már semmi teendő? Nincs olyan bcs. aminél ne lenne súlyosabb, ez csak megítélés kérdése, tehát hagyjunk lógva minden bűnelkövetőt, hisz a világ úgyis tele van bűnözőkkel! Így gondolta?

  • Többeknek

    – Az EU-ügyészség kb olyan politikai eszköz mint Polt Péter és hivatala.
    – Az államilag szervezett magyar korrupció a ner szerint: „új jövedelem elosztási rendszer, avagy új magyar tőkés osztály kiépítése”. Nekem se tetszik!
    – Mi a tennivaló korrupció ügyben? Cinikusan: Várni kell egy-két emberöltőt és a társadalom fejlődése megoldja. Nem látok más lehetőséget.
    – Addig is: „Kezeket a paplan fölé, éljenek a csajok”

  • talalom;

    Nem „feljelentest” tesz a birosagon, hanem perelnie szukseges HA torvenyes-alapu serulese, kara , kovetelmenye vagy panasza letezne!!!

    Azt serkentem mar itten nagyon sok tucatszor.

    S HA panaszai politikai alapu, mi a feneert szeretett partjai nem perelnek???????????????????

    Hiszen mind az „ellenzeki part-vezetok” allitolag ugyeszek, s nem szegenyek sem.

    Hat miert nem segitenek magat panaszaival ???????????

    Persze nincsen ottan a jury-rendszer, de azt maguk rem vehemesen ellenzik ugy is.
    Csupan egy ugyes-ugyved segitsegere lenne szuksege.

    Miert varakozik ???????????

  • FERENC a „tobbierknek” cimzett soraira;

    Ha maguk hajlandok nehany ember-oltot varakozni, az bizonyitja hogy maguk SOHA nem erdemelnek tisztessegesebb tarsadalmi letlehetosget !!!

    Persze nehanyszor mar soroltam a szukseges alapveto modszert, de barmi egyeni-jogok, allamhatalom korlatozasaival, alapveto hatarozati modszerek alkalmazsaival, azt a kedves cenzor allndoan torli.

    Itten csak a trollok alatli ocsarkodasok, egyeni szidakozasok ohajtottak es az serkentve.

  • Besancon
    2019 április 1
    8:51 de.

    Ezt nevezik ” relativizálásnak” ami ma
    a szélsőjobb egyik leghatékonyabb eszköze a
    képzetlenebbek félrevezetésére. Igaz Nagy Lajos úr ?

  • talalomnak; Elnezest kerek a birosag szo miatt, akkor tehat legyen „ugyeszseg”. (Errefele maskepp csinaljak, ehhez szoktam hozza.)
    Nem ertek ezekhez az ugyekhez, elegge messze vagyok toluk, de az a gyanum, hogy amikor az ugyeszseg ugy dont, hogy nem nyomoztat (barmi okbol is) akkor ket eset lehetseges. Vagy nincs miert nyomozni (pl. koholt vadak), vagy korrupcio, azaz kez-kezet mos elv alapjan vedik egymast a csirkefogok. Hogy e kettobol melyik az igaz, azt az Ujvilagbol nem tudom megallapitani. Onoknek hogyan megy ennek a megallapitasa otthonrol?

    Besanconnak; Senkit sem vigasztal, hogy a vilag teli van sikkasztokkal, tolvajokkal es hipokritakkal. De az a teny, hogy ez megy mindenhol azt suggalja nekunk „kis” embereknek, hogy sokat nem tudunk ellene tenni. En hallottam mar ujsagirokrol eltunni, de meg a kozeli rokonsagban is akadt egy, aki kicsit tulzasba vitte a tisztesseget, aztan belehalt. Minel nagyobb halra akadsz annal jobban illik vigyazni, hogy mit beszelsz rola.

    De ha mar itt tartunk, kivancsi lennek, hogy az en konspiracios elmletemmel egyetert-e a valaki? Itt van a mi volt luxembourgi penzugyminiszter baratunk, es miniszterelnokunk. Namost, mindannyian tudjuk hogy Europa egyik legfobb penzmoso „intezmenye” Luxembourg, ott tarolja minden europai csirkefogo a penzet, vagy legalabbis azon keresztul jut el a vegso helyere.
    Tehat; nem lehet, hogy Juncker azert lett ilyen nagymeno, azert neznek el neki minden orultseget, mert minden europai tolvajrol tud mindent?

  • Besancon
    2019 április 1
    8:38 de.

    A Polt-nevű nem gondol semmit.
    Teszi a dolgát.És Istenuccse jól csinálja!
    Hiszen láthattyuk: A „kétharmad” áll mint a cövek.

  • Ferenct
    2019 április 1
    11:00 de.

    Figyi öreg:
    Lehet hogy okosnak tartod magad,
    de az uccsó sorért kár volt.Az mindent elvitt.
    Tudod mi itten meglehetősen rühelljük Fábri-mestert.
    És ha lehet kerüljük is mint városi ember falun a disznószart

  • Nagy Lajos
    2019 április 1
    11:19 du.

    Úgy ám blokk tök egyetértek veled.
    Csak az utolsó mondatodat egy kicsit finomítanám:

    Biztos nem tud mindent, de pont eleget ahhoz, hogy bármelyik fontos személyt bármelyik órában megszorongtathasson. Persze, csak ha jogállamban van az illető lakhelye.

    Vagy kellene hozzá az európai ügyészség, mert például hiába tud elegendő sokat Orbán „pénzügyeiről” Ö is tisztában van vele, hogy a Polt Péter vezette (uralta) magyar ügyészségen mit sem érne vele.

    Ezért csak bratyizgatott vele, – lásd mikor diktátorozgatta úgy nagy nyilvánosan.
    Ennek ellenére az Orbán már biztos, hogy nagyon tart tőle – túl sokat tud – így kivívta a Soros melletti helyet – mint föellenség.

  • Nagy Lajos
    2019 április 1
    11:19 du.

    Az utolsó bekezdésedet
    Most kérded vagy mondod?

    Mert nem mindegy.
    Az ilyen álságosan „irányított”
    kérdésekre mondják: „akkor is hazudik amikor kérdez”.
    Ezeknek kiváló példái láthatóak a „Nemzeti Konzultációkban”

    Ahhoz persze gyávák vagytok
    hogy kijelentő-módban propagáljatok ilyesmiket.

    1: bizonyítékaitok nincsenek csak oktalan gyűlőlet bennetek
    2: tartotok (és okkal) az esetleges rágalmazási perektől.

    Csúszómászó vagy !

  • Válasz Nagy Lajoshoz, a kinai gagyikkal kapcsolatban:

    Természetesen nem elektromos festékszóróról írtam.
    Olyat csak nyeretlen kétévesek használnak,
    akik azt képzelik bíbelődés és gépi felszerelés nélkül is lehet festéket szórni.

    Megjegyzem kínai (Straus márkanéven futó) kompresszorom van
    és a garancia lejárata után pár hónappal eltört benne a hajtókar. Csak úgy magától.
    A Praktikerben, ahol vettem, megtudakoltam a szervizét.
    A Király utcában egy lepukkant poros,félig üres üzlethelységben volt, ahol egy sanyarú pofa unatkozott.
    Mutattam neki a papírokat meg a tárgyat, hogy egy ilyet rendelnék. A garancia már ugyan lejárt de természetesen kifizetem a hajtókart. Erre közli hogy jó de vigyem be az egész gépet, mert így nem tud mit csinálni.
    A barom ! Világosan látható volt nem tudja megrendelni sehonnan.A hajtókarok amúgy szabványosak. Jelzések vannak rajtuk és igy bármilyen kismotor hajtókarja helyettesíthető más gyártóéval. A NET-ről meg lehet rendelni.
    Tudom mert több kört futottam az ügy kapcsán.
    Ennek a gépnek a dugattyú-hajtókarján nincsenek jelzések a tolómérővel mért méretek köszönőviszonyban sincsenek a megrendelhető hajtókarok méreteivel.
    Végül aztán egy barátom marógépen egy darab aluminiumból csinált egyet nekem. A gép egyébként eléggé szar.
    Fogok szerezni egy normális kompresszort, ami lehet hogy drágább. lehet hogy nehezebb jóval, lehet hogy mocsokos lesz mikor ráteszem a kezemet, de nem kell rettegnem hogy másnap működik e még.

    De TE csak védd a mundér becsületét:
    ne engedd bántani a baráti diktatúra „világelső” nagyiparát.

  • Nem foglalkozom josolassal !!!

    De a vilag-kozgazdasagban okozo-torteno esemenyek tagadhatatlanok.

    A vilag energia-arainak emelkedese sulyosan befolyasolja a vilag kozgazdasagait.
    Lassitja a termelest, noveli a munkanelkulliseget, emeli az inflacot, mind az ami befolyasolja mindenki eletet, sot okozza a politikai valtozasokat.

    Az olaj,ill.energia rak rohamosan novekednek ma.

    Miert kepzelne barki is hogy az nem okozna ismet ugyan-azon kovetkezmenyeket.

    Lasd Ukrajna es Torokorszag jelen esemenyeit, amit csupan kozgazdasaguk inditott !!!

    Hasonlo gazdasagi esemenyek ma magyrorszagon is jelen.

    Fogja majd az okozni a Majusi valsztasokon amit okozott Ukrajna es Torokorszagban???

  • Geyza
    2019 április 2
    7:37 de.

    Ferenct
    2019 április 1
    11:00 de.

    „de az uccsó sorért kár volt.Az mindent elvitt.
    Tudod mi itten meglehetősen rühelljük Fábri-mestert.
    És ha lehet kerüljük is mint városi ember falun a disznószart ”

    ————————————————————–

    Osztom!

  • Geyzanak; a kerdojel a mondat vegen azt jelenti, hogy egy kerdomondatrol, azaz kerdesrol van szo. Nagyon lebutithattak a magyar oktatast a regi kadari oktatas szintjerol, ha ezt sem tanitottak meg maganak.
    Ha jol remlik azt is elmagyaraztam, hogy az ott fenn csak a sajat konspiracios elmeletem. Ez azt jelenti, hogy nem mint tenyt kozlom, mert nincsenek bizonyitekaim ra. Ha lenenek bizonyitekaim nem kerdeznem, hanem kijelentenem. Csupan masok velemenyere voltam kivancsi, de ha ez tul megerolteto maganak, akkor hagyjuk.
    (Nagyon ocska lehet az oktatas szinvonala Magyarorszagon. A szuloi neveles hianyarol hadd ne reszletezzem a masik elmeletemet.)

    Es ki vedte a kinai ipart?

  • Bendeguznak; Valoban ugy gondolja, hogy Ukrajnaban komoly valtozas megy vegbe a kozeljovoben?

  • Bendeguz79
    2019 április 2
    12:35 du.

    gizi már megint bilibe lógott a kezed és teljesen húgyos és szaros!!!

    a jelenlegi ukrán államvezetést Obama és Joe Biden annak személyes megbízottja Ukrajnára teljhatalommal, hozták létre…, addig elég jól ment nekik, most államcsőd van

    a törökök meg ugye önállóak akarnak lenni és nem akarnak usa függésben elpusztulni mint azt a nemzetközben lehet látni nap mint nap

    az energia árakat mesterségesen kavarják a meg nem újuló fósszilis energiahordozókat termelő usa monopóliumok egyszer fenn másszor lenn attól függ kit akarnak és melyik országot tönkretenni…

    ezért nem hagyják a megújuló energiák termelését kifejlődni mert akkor a fosszilis szarok ott maradnának ahová valók és nem lenne annyi szennyezés ezek a monopóliumok a legnagyobb szenny a Föld egész területén égen földön és vízen

    de te csak büfizzél seggségeket annyit értesz gazdaságokhoz mint a leveli béka a mocsárban de az legalább szépen brekeg neked az sem megy
    budzsuhaha
    meg le vagy ibrikálva

  • NAGY LAJOS;

    Oszinten Lajos, nagyon remelnem,ugy mint tobb millio szegeny Ukranok is.

    De inkabb biztosabban mondhatnam, hogy oriasi ‘be-asott’ ellenzekei es mind a Moszkvai hatalom mindenkeppen gancsolni fogja majd abban.

    Majd a masodik vlasztas meg-erositheti azt.

    Amig a lakossag lehetosege letezo szabadon donteni, az mar is „gyozelem” !!!

    Lassa meg Torokben is mer a lakossag nemet mondani a diktatornak.
    Persze a remeny az ottani lehetosegen kissebb.

    De a remenyt SOHA nem lehet feladni !!!!!!!!!

  • RODEO;
    Legalabb csak egyszer lennel kepes es hajlando valami valosagot, a te ostoba hazug allitasaidtol tavol-levot irni.

    A vilag fossil-fuel energia monopolumat Venezuela, Oroszorszag, Saud Arabia, Iran, Quwait, UAE, s nem a US.

    Mivel a US a legnagyobb fogyasztoja hat azok akik azzal „kizsakmanyolnak” minket !!!!!!

    Az arak, ugy mint mindennek, a vilagpiacon megy.
    Az arakat a vasrlok hajlndosaga szabja meg.

    Miert nem kattintod a ;

    CNN.com/commodities
    Hasonloan a
    Bloomberg.com/commodities

    Vagy barmely „business” weblapokat.
    Lathatnad hogy az arak masodpercenkent valtoznak.

    De kerdesem; Mi a „renewable energy”?????

    Hogya feneben lehente fel-ujjitani az elhaszalt energiat ?

    Sem a „nap-fenyet” sem a „szelet” nem letezo „felujjitani” !!!!! De meg imitalni sem.

    Mind amelett az jelentektelen mennyisegu a het milliard es hetszaz millios emberiseg szuksegleteire.

    Azert szavaztak a US demokrata elvtarsaid 57-0 Cortez elvvtarsnod javaslata ellen !!!!

  • Bendeguz79
    2019 április 3
    12:11 du.

    kérdezd meg a dzsonboltost meg a pompasst hogy ők mit szerveznek? a nép akkor is levolt szarva amikor a porosenkót tette meg az obama ukrán elnöknek, és a dzsóbiden meg személyesen toszogatta a bábukat megvesztegetéssel és fenyegetéssel egyszerre, most államcsőd van mert az usa azt adta nekik jutalmul… a nép meg szenved…, még munka sincs

    több mint 6 millió ukrán menekült van szerte széjjel a világban és 3 millió az oroszoknál kap munkát mert otthon az sincs

    kibaszott az a demokrácia ami ezt adja

    de ti nem tudtok mást mint lényegetek

    de te csak hörögjél baromságokat a sohasemvolt konsti tuci anális izétekről a mindenre van egy amendment meg a az amendmentre is van egy ami ellentmond neki

    és erről vitatkoznak a sok gittegyletben

    a pelosit a nivea krémje tartja össze vagy/és a kábítószerek

    a schomert meg az élteti, hogy szerepelhet nyilvánosan és mindennap mást hazudhat a kedvencem a donaldotok az még csak egy bohóc

    budzsu haha meg le vagy ibrikálva

  • Bendeguz79
    2019 április 3
    12:11 du.

    gizi az erdogán akkor kezdett szívbéli barátból feketeseggű diktátorrá válni (ő nem változott csak a róla szóló usa hírek) amikor nem csak usa fegyvereket vett mert azok kiszolgáltatottá teszik őt az usa kénye kedvének, hanem oroszokat is (lásd még Indiát az is leszarja a nyomorotokat) azóta egyre inkább undok diktátor és amit még akartok

    közben demokratikus választások vannak ami nálatok sohasem volt

    budzsuhaha
    le vagy ibrikálva

  • Bendeguz79
    2019 április 3
    12:11 du.

    gizi, a pofátlan aljas seggségedre a válasz (nem teszem be a teljes cikket (WAPO) mert az túl hosszú a „dolgozónak”)
    ilyen rothadt szemét aljas seggfejet keveset találni a világban dehát a gének variációja budzsuhaha le vagy ibrikálva

    ÍME OLVASD ÁLLÍTÓLAG TUDSZ ANGOLUL

    In his own words, with video cameras rolling, Biden described how he threatened Ukrainian President Petro Poroshenko in March 2016 that the Obama administration would pull $1 billion in U.S. loan guarantees, sending the former Soviet republic toward insolvency, if it didn’t immediately fire Prosecutor General Viktor Shokin.

    “I said, ‘You’re not getting the billion.’ I’m going to be leaving here in, I think it was about six hours. I looked at them and said: ‘I’m leaving in six hours. If the prosecutor is not fired, you’re not getting the money,’” Biden recalled telling Poroshenko.

    “Well, son of a bitch, he got fired. And they put in place someone who was solid at the time,” Biden told the Council on Foreign Relations event, insisting that President Obama was in on the threat.

    budzsuhaha

  • Bendeguznak;

    https://en.wikipedia.org/wiki/Renewable_resource

    Nem az szamit mennyire elfuseralt a kifejezes, hanem hogy mit jelent.

    Ukrajnat illetoen a Rodeo11-nek igaza van, bar a stilus hagy nemi kivannivalot maga utan. Azert is kerdeztem magatol, hogy lesz-e erdemi valtozas Ukrajnaban. Nem lesz. Hogy lehetne? Amig az USA diktalja mi megy ott, komoly valtozas nem lehetseges.

  • Nagy Lajos
    2019 április 4
    11:51 du.
    Majd akkor lesz Ukrajnában változás, ha a ruszkik és a kínaiak Venezuelában hasonlóképpen akarnak diktálni, mint a demokrácia virtuózok most Ukrajnában, de akkor az amcsiknak sajnálatosan le kell mondaniuk Ukrajnáról, ha a nekik közelebbi -orosz és kinai mentes- Venezuelát akarják választani, mert a kettő együtt valószínű túl nagy falatnak fog bizonyulni nekik. Viszont akkor sajnos Ukrajna kénytelen lesz többfelé szakadni, mert az oroszok mellett akkor a lengyelek, a románok és a magyarok, sőt a galiciai zsidók is jogos területi követelésekkel léphetnének fel! Valószínűsítem, hogy a mostani érdekviszályokat a szokásos, ügyes háttéralkukkal fogják lepacsizni! 😀

  • Inkább Bibi
    2019 április 5
    10:28 de.

    most éppen diktátumok buknak sorra… le vannak leplezve…

    mindenki diktáljon otthon a konyhájában a só mennyiséget és a liszt mennyiségét a a pogácsához… egyébként mindenki maradjon a bőriben és kuss…

    látom a johnbolton zizegő bajuszát amint tweetel szerte széjjel és el akarja igazítani a világot, hogy ki mit csináljon és főleg hogyan de leginkább arról, hogy mindenki vegyen Idaho ból krumplit és Luisiana ból ebihalat, New Yorkból patkányt és Chicago ból gengsztereket

    hahahahahaha

    Ukrajnának betették… és még mozgatják is de semmi vazelin

    van valami ötleted miért halnak usa állampolgárok heveny lövöldözésben Afganisztán kies lankáin már 15 éve?

    és mi lesz a Bibi vel? másolja az O1G mószereit a választáshoz és teljes a csinnbummcirkusz (a szokásos semmi új csak kisebbek mint az usa ott a csinnbumm is nagyobb)

    a világgazdaság? az meg smafu?

    hahahaha