Öntsünk tiszta vizet a nyílt kártyák közé!

2019 április 1 1:42 du.71 hozzászólás

(hommage Rejtő Jenő)

Úgy látom, muszáj lenne néhány alapvető dolgot tisztázni, hogy a beszélgetéseink ne fulladjanak bele a „ki a hülye” unalmas mocsarába.

Szóval: a politika görög szó, eredeti jelentésében az állam (városállam) irányításának módjára tett ajánlat. Ma inkább azt mondanám: egy társadalom közös ügyeinek irányítási módjára tett ajánlat. Ennek fényében minimum furcsa, hogy a magyar társadalom többsége majd 20 éve nem is érdeklődik, vajon mi a fenét tenne egy politikai erő a hatalommal. Pedig ez alapfeltétel lenne ahhoz, hogy felelős döntést hozhasson, amikor szavaz. Hagyjuk most a befolyásolás számtalan módját: másutt már kifejtettem: nem a médiában dolgozó számára fontos a sajtószabadság, hanem az állampolgár felelős döntéséhez kell/ene a sokoldalú tájékoztatás, ami egyébként tájékozódási igényt is feltételez.

Nézzük a szikár történéseket: a különféle ajánlatok közül az egyik elnyeri a szavazók többségének támogatását. A többséget kapott erőnek van döntő befolyása a törvényhozásra (parlamentre). E befolyás erőssége a többség mértékétől is függ.

Life in Water / Shailja Shah

A több támogatóval rendelkező parlamenti erő alakíthat kormányt a törvények végrehajtására. Igen erős, elsőrendű befolyása van a közösbe betett pénzek elosztásában. Civilizált társadalmakban ugyanis számtalan ún. társadalmi szolgáltatás létezik, a járható utak ingyenességétől, az oktatás, egészségügy fenntartásától a hátrányos helyzetben lévők támogatásáig.

Minél civilizáltabb egy társadalom, az egyéni jövedelmek annál nagyobb részét vonja el a közösségi célokra: skandináv államokban bizonyos jövedelemszinten felül általános az 50 százalékos adó. Érdekes módon ezek a társadalmak mégis sikeresebbek, mint az adómértéket – többnyire csak a „népnek” is látható személyi adók mértékét állandóan „csökkentő” kormányzatok. (Az USA-t ilyen szempontból nem tartom civilizált társadalomnak: ahogy én látom, ott inkább az „erősebb kutya” elve érvényesül, ami nagyon visszaüt már a közeljövőben is.)

Alaptétel: az államnak, kormányzatnak nincs pénze, egyetlen fillére sincs: csak a többségtől kapott felhatalmazást arra, hogy az összes állampolgártól beszedett pénzt elossza. Mivel e pénzeket nem csak a többség fizeti be, hanem az egész társadalom, ezért egy kormánynak kutyakötelessége figyelembe vennie az ellenzéki szavazók érdekeit is, legalább olyan mértékben, hogy az általa hozott döntések kárvallottjai ne kizárólag az ellenzékiek legyenek, kedvezményezettjei meg ne kizárólag a hívei. Az ellenzőknek ugyan kötelességük tűrni ennek az elosztásnak a kárait – legalább a választási ciklus végéig – de állampolgári joguk egyet nem értésüknek hangot adni: akár a parlamentben, akár az utcán.

Akár a médiában. Ez a legbajosabb, hiszen autark diktatúrák legfontosabb, „megelőző” intézkedése a médiák maguk alá gyűrése: felvásárlással, hivatalos szabályozással (rádiófrekvenciák elosztása), vagy puccsszerű megszüntetéssel (Népszabadság). Amikor egy ilyen diktatúra eljut oda, hogy nemcsak az ellenajánlatokat közvetítő médiumot nyírja ki, hanem a lojális, de részletkérdésekben vitázó médiumot is (Magyar Nemzet, Heti Válasz), az a vég kezdete.

Választópolgárok jó, ha tudják: egyáltalán nem mindegy, hogy egy-egy ajánlattevő milyen elvek alapján képzeli közösségük irányítását, és jó, ha óvatosan fogadják a nagyvonalú ígéreteket is. De legalább tartsák észben: ha egy politikai erő valamely csoportnak kiemelkedően magas részesedést ígér a közös javakból, azt más csoportoktól vonja el. Akár a nyugdíjasoknak ígér 13-14 havi nyugdíjat, akár a „nemzeti” tőkésosztály megteremtését ígéri. Az első esetben képtelenül megemelkedik a munkajövedelmekre rakodó teher. A második esetben az egész gazdaság teljesítőképességét ássa alá, hiszen a preferált „tőkés” réteg szinte kizárólag az állami (közös) pénzekből működik és – versenyképes termék, szolgáltatás híján – azonnal tönkremegy, amint a politikai széljárás megváltozik.

Emlékszik még valaki a Vegyépszerre, ami 1998 és 2002 között az Ovi-kormány házi kedvence volt, és 2002-ben úgy pukkant ki, mint egy túlfújt lufi? De a Közgép 2010-től kezdődött száguldása is megtörni látszik, mióta tulajdonosa olyan „csúnya” egy szóval jellemezte a mai magyarországi kormányfőt. Egyedül a zseniális gázszerelő szárnyalása töretlen. Mészáros ideális stróman: van annyi esze, hogy ne firtassa a nevén futó, naponta növekvő vállalatbirodalom eredetét – beéri azzal, hogy az Adrián pihenjen, a saját jachtján. Saját bevallása szerint fogalma sincs, mivel foglalkozik az a több száz cég, amit a nevére vett, és hová kerül a sok száz milliárd, amit ezek a cégek kaszálnak. Neki elég évente az az 1 milliárd osztalék. (Naná, ez kb. 480 év alatt összejön nekem is – az egyébként nem rossz, havi 150 ezer forintos nyugdíjamból.)

De még csak nem is a legnagyobb baj, hogy Magyarországon léteznek nagyon gazdagok. Azt már gyakorlatban megtapasztalhattuk, hogy a gazdagok vagyonának szétosztásával nem az általános gazdagság növekszik, hanem az általános szegénység. Erről a jelenségről számtalan tudós értekezés született, a legplasztikusabb – és a köznép számára is legérthetőbb munka Kornai János A hiány című műve. Nem véletlen, hogy anno esélyes volt a Nobel-díjra, amit végül az az indiai közgazdász nyert el, aki a szegények bankját találta ki.

A Magyarországon immár 9 éve regnáló rezsimnek az a legnagyobb bűne, hogy pazarlóan, sőt, pusztítóan bánik az ország egyetlen természeti kincsével – a magyar emberekkel. Ennek szerintem még csak nem is az egészségügynek nevezett betegségügy látványos, konkrét halottakat termelő ágazat a legsúlyosabb következménye. Ez inkább tünet.

Hanem a köz-és felsőoktatás totális szétverése, ami magabízó, nyitott állampolgárok nevelése helyett alázatos szolgák termelését forszírozza, és minden erejével utáltatja, tiltja a nevelési műhelyek létét.

És nemcsak a nevelésben, oktatásban. Kevesen tudják: ma Magyarországon a munkajövedelmeket nagyjából háromszor, négyszer annyi közteher sújtja, mint a tőkejövedelmeket. Az áfa túlnyomó többségét munkajövedelmekből fizetik, hiszen a fizetések teljes egészét élelemre-lakhatásra-ruhára költik, míg a tőkejövedelmek jó része felhalmozásra, befektetésre megy. Ehhez képest ma Magyarországon 500 millió forintos árbevételig a társasági adó 0%, és az osztalékadó (tőkejövedelem) kijátszására is számtalan lehetőség adódik. Például a nyereség adóparadicsomokba való áttelepítése – off-shore cégek útján, amik csak 2010-ig csípték a ma regnálók szemét. A nemzetközi olajárzuhanás és a magyar, mesterségesen magasan tartott hatósági olajár közötti különbséget lefölöző Met épp úgy adóparadicsomba mentette nyereségét, mint a letelepedési kötvények után kizárólagos engedéllyel szedett 50 ezer eurós „intézési” díjakat.

A legocsmányabb parasztvakítás mind közül az idősek körében zajlik. Naná, 2 és fél, hárommillió szavazóról van szó, akiknek nagy része ráadásul kötelességének is érzi, hogy szavazzon.

Magyarország jelenlegi méltatlan első szolgája 2006-os fiaskója nyomán egy életre megjegyezte: ennek a szavazóbázisnak hízelegni kell. „Ezek” aktív életük jó részében nem is hallottak adóról, fogalmuk se volt, hogy jövedelmük mekkora része ment a közösbe, arról pláne nem, hogy mi illetné őket méltányosan: tehát arra várnak hálatelt szívvel, hogy majd valamelyik úr „ad” nekik.

Ennek érdekében gátlástalanul megszegik a még érvényben lévő nyugdíjtörvényt is – az érintettek túlnyomó többsége úgyse ismeri. A törvény szerint ugyanis Magyarországon a nyugdíjakat, és azok emelésének mértékét – mivel nem biztosítás alapúak, hanem a kirovó-felosztó rendszer szerint működnek – a regnáló kormány állapítja meg. A törvény szerint a nyugdíjakat az infláció mértékével azonosan kell növelni, méghozzá úgy, hogy január elsejétől az évre prognosztizált mértékkel. Ha a valóságos infláció mértéke magasabb, mint a tervezett, akkor – legkésőbb novemberben – visszamenőleg az év elejétől ki kell fizetni a különbözetet, méghozzá nyugdíjemelés, és nem egyszeri „prémium” formájában.

Ehhez képest 2018-ban januárban 0,6 %-kal emelték a nyugdíjakat miközben – még az MNB érdekesen számított inflációs mértéke is 2,7% volt. Novemberben meg nem a törvény szerint járó 11×2,1%-os nyugdíjemelést kapták az idősek, hanem mindenki egységesen, egyszeri „prémiumot” 18 ezer forintot. Ebből következően a nyugdíjak reálértéke 2010 óta folyamatosan, egyre növekvő sebességgel romlik, hiszen nominálisan sem követi a valóságos inflációs mértékeket. Nem is említve, hogy az idősebb korosztály fogyasztásának 90-100 százalékát kitevő élelmiszerek, gyógyszerek, napi cikkek (papírzsebkendő, szappan, fogkrém stb.) drágulása csak az utóbbi két évben minimum 40 százalékos.

Mindezzel együtt is, én lennék az utolsó, aki a nyugdíjasok gondjait vetné bármely kormány szemére. Mi vagyunk ugyanis, akiknek bármily csekély, de biztos jövedelmük van, – illetve egyelőre van.

A dolgozó rétegek mértéktelen megalázása, kizsákmányolása ugyanis hamarosan ellehetetleníti a szolidaritási alapú nyugdíjaink kifizetését: nem lesz kitől, honnan beszedni azt a pénzt, ami nekünk járna, annak fejében, hogy a 30-40 ledolgozott évünk alatt a tőlünk levont járulékokat kifizettük az akkori időseknek.

A Magyarországra az elmúlt 9 évben ömlő támogatások elprédálása a ma regnáló rezsim múlhatatlan bűne.

Amit viszont tényleg nem értek. Csak józan paraszti ésszel: ha fényességesen ragyogó idoljuk egyetlen szerelme, szívügye, a magyar foci a beléöntött milliárdok ellenére az ismert „teljesítményre” képes, miben reménykednek? Könyörgöm: egy focista nemhogy felnő, ki is öregszik 9 év alatt. Lassan minden egyes drukkernek külön szektora lesz a stadionok árjában, és a játékosok személy szerint köszönthetik szurkolóikat egy meccs elején – csak éppen egy árva gól sem képes betalálni az ellenfél hálójába.

Így valahogy néz ki Magyarország jelenlegi „fejlődése”: néhány tucat drukker feszít a lelátón az alant saját kezűleg, ám közösből etetett „játékosokat” nézve, akik képtelenek egyetlen meccset is nyerni, ha nemzetközi színtéren kell pályára lépniük.

Szép kilátások, szegény hazám.

Rátesi Margit

71 hozzászólás

  • Kedves Ratesi Margit;

    Jol fogalmazott de nagyon elfacsart elkepzeleseit listazta cikkevel.

    Allamhatalmak (nemzeti-allami kormanyok)leg-alapvetobb kotelessegei, igen meg az osi gorogog varos-allamok lezdetetol, celjaiknak az erdekeikben is a kozosseg vedelme es joletuk lehetosegenek serkentese volt,csupan.

    Mondhatna persze, hogy mivel az a tarsdalom leg-elsobb erdeke hat azzal az a kozosseg, „szociety” erdeke, tehat a „szocilaizmus alap-elve” !

    Csodalatosan, mind az abban a maga-altal velt „civilaizalatlan” nemzetben, amint veli a US-t, az Alkotmanyos alapkotelezetsege a szovetsegi kormanynak.

    Piontosabban, a US Alkotmany Article 1, Section 8, eloirja az adoztathatosag lehetoseget a kormany kotelezetsegeinek anyagi fedezesere.
    Nevszerint a „common defense” (kozos vedelem)es a „public welfare” (koz-jolet) biztositasara.

    Valojaban, az teszi a US-t a vilag egyedulli „socialista” nemzetenek, legalabb is, annak alap-elvei ertelmeben.

    De az allamhatalom leg-fobb kotelessege minden polgarainak az egyeni jogait, egyeni szabdsagait, korlatlan lehetosegeit, es tulajdonait vedelmezni.

    Csodallatosan belatja, hogy az allamnak nincsen sajat penze. Csupan amit jogosan kaphat az adofizeto lakossaitol a torvenye-altali kotelezettsegeinek fizetesere.

    Persze, normalisan minden megszabott celra, annak megfelelo ado-jogositasa pontosan megszabva.

    Az ado-pemzek NEM egyszeruen szetosztva !!!!
    Mert az teszi lehtove a korrupciot !!!! csalast,stb.
    S ugy minden tevekenyseg a kormany altal ,ugy mint az adoztatas osszegei, csupan a szavazo-lakossag tobbseg hatarozata, ill szavazatai altal dontve.

    Tobben, (a szerzo, Ms.Petenyi, stbk.) kedvelik a Sved kiralysag modszereit.
    Igen, ottan a koz-penz valoban elosztva, mert a lakossag nem donthet azon.
    Maskent elhihetelen hogy hajlandok lennek nem tobb mint jovedelmeik, munkabereik 1/4 ert dolgozni.

    Igen, Svedorszagban a LEG-alacsonyabb jovedeli ado-kotelezetseg 53%, s fizetnek 25% AFA-t mindenen, meg elelmiszer es orvossagon is.
    Tehat ossz-adofizeteseik az ossz-jovedlmeik 3/4-e.

    Az angol amerikai gyarmatok lakossai fel-lazadtak 3 centes ado-ellen a tean.
    S haboruba mentek fuggetlenseguket elnyerni.

    Folytatnam majd a tovabbi alanyokon,HA a kedves cenzor majd engedne azt?!

  • azzal a hatalommal, amit maga alá kapart ez a kappanhangon seggségeket nyekergő zsebtolvaj és útonálló még egy virágzó országot is megalapozhatott volna, de nem tette… és mindezt azért nem, mert nem volt és egyre kevésbé van olyan erő amely alaposan seggberúgná és a helyére tenné (nekem vannak erre a „helyre” ötleteim, de tekintettel a gyengébb idegzetűekre nem mondom)

    de ami késik nem múlik, vagy ki tudja? a rendszer önfenntartóvá is válhat minden feltétele adott és haszonélvezői generációkra előre már számolnak a még befutó haszonnal….
    szomorú kép, de forradalom nem lesz, külső beavatkozás sem mert szerte széjjel benyal és érdekeket elégít ki amely érdekek nem azonosak levédiabasznád érdekeivel

    hahahahahahaha

  • Bendeguz79
    2019 április 1
    3:34 du.
    gizi, ugye ezt nem komolyan hanem a Hitgyüli helyett írtad azoknak akik még nem láttak 7 fejű sárkányt

    mese mese mátka szarik a madárka

    a 22 trillió államadósság az hol van?

    hahahahahahahahaha

  • A cikk cimere vonatkozoan velheto lenne ,hogy „talalom” a viz-alatt kartyazik:))
    Nem inkabb „tiszta vizet onteni az uj-poharba” lehetne remenyteljesebb ertelme ???

    Vissza a cikkere.

    Csodalkozom hogy honnan veszi ellenzeset a demokratikus szabad valsztas altal ahol nem a kisebbeseg, hanem a tobbseg hatarozata a donto?

    Velte jovahagyhatonak, vagy demokratikusnak amikor egy nagyon kis-kissebbseg uralt korlatlan eroszakkal, a 260 millios Szoviet unioban egy 6 millios tagu part, egy maroknyi Polit-buro-tagok altal???

    Ma Kinaban 1.7 milliardos tarsadalom 80 millios part megvalsztatlan eletfogytiglanra felhatalmazott ‘vezere’ korlatozhatatlan uralma alatt el 1.7 milliard ember.

    Nem latna ohajtasobbnak egy Alkotmanyos koztarsaagot, ahol MINDENKI biztodsitott joga egyenloen hatarozni a tarsdalom mindenfokon letezo iranyitasaban???

    Ugy minden fokon szukseges vezetok, tisztviselok, birak, rendorfonok, stb.a lakossag szabad hatarozatai alatal????

    Nem ohajtosabb lenne ahol minden szavazo polgar joga szabdon donteni a tarsdalom minden-foku ugyenek intezesen. Alkotmanyuk, torvenyuk, adoztatasuk es minden eletuket erinto ugyeken???

    S mi lapon kepzeli azt,hogy azok akik nem szavaztak akit, vagy amit nem let a tobbseg hatarozata lett a donto,hogy azok barmiformaban is kihasznlatak ,kizsakmanyoltak, kiraboltak, vagy barmi formaban is nem egyenklo jogokat elveznenek ???

    Hiszen a kisebbseg is teljesen kepviselve van minden fokon az allamigazgatasban.

    Minden egyen, minden csoportok egyenlo jogaik garantalva az allamhatlom mukodesnek szigoru tiltasaval.

    De nem csak kepviselve, hanem a MULTI-culturalism, faj, nemzetriseg, vallas, eredet, szarmazas, stb. es minden lepesen a kissebbseg erdeke vedelmezve es kepviselve.

    Tudja mi az „affirmative action” torveny ????
    Tudja mi a „Miranda-jog”????

    Az ottani ado-rendszer, sot az egesz europai ado-rendszer
    teljesen regressive. Sot a gazdasgi modszereik is.

    Eltem Nemetorszagban ket evet mint US polgar.
    Az eurioai adorendszeruk az igazi gangszter rendszer.
    A leg-alacsonyabb jovedlmuek adoztatva a legnagyobb mertekben.

    Par-eve, a nemet Bundestag, torveny alatal kotelezte az ottani Walmart-ot emelni az arakat. Mert alacsonyabb arakon nyujtott mindent.
    Az NEM szabad gazdasagi versenyzes, csupan diktatura !!!

    Panaszkodik ,hogy vannak ottan ma gazdagok.
    Az egyedulli-panasza lehetne hogy nem sokan gazdagok.
    A cel nem inkabb az lehetne hogy barki gazdag lehetne a sajat kepesege es szorgalma alapjan???

    A koz-jolet csupan ugy javulhat, s csak amodon erhetnenek el altalanos nemzeti joletet es nemzetuk gazdasagi sikereit!

    Irta, hogy a magyar „tokesek” a kozpenzekbol leteznek.
    Hat azok akkor NEM a kozgazdasag „shekers and movers”-jei, hanem csak PIOCAK. A kozosseg verszopoi!

    Az altalanos nemzeti nyugdij alapon.
    Az allamhatalom, valojaban a politikusaik, a nyugdijjasok sajat penzeit igerik a sajat szavazataikat megvasarolni, a politikusok hazug celjait szolgalni.
    Belatjak azt ?????

    A „nyugdij” rendszer a Bismark altal kezdve. Amibe mindenki fizetet jovedelmebol.S 30-35-40-ev utan a nyugdij-alapban novekedo osszegbol kapta nyugdijat.

    Mikor en magyarorszagon eltem, mindenki fizetesebol 10% lett levona es a vallalat fizetet (allitolag) 43%-ot.
    Tehat mindenki fizetesenek 53%-a az allami „Tarsdalom Biztositas” kasszajaba ment. S abbol 40 ev utan boldogan jovedelmezhetett volna.
    De hova lett mind az a penz???

    S az nem csak ottani, hanem vilagszerti problema ma.
    Mert politikusok, burokratak, sot sok ugyvedek is nem igen megbizhatok masok penzeivel.
    Az ma problema vilagszerte. Nemetben, az US-ban is.
    S itten csak 15% megy a nyugdijalapba. Ahol van $ 2.7 trillion, de csak szamokban, s nem KP-ben.
    Mert az allami-burokracia elkolti a penzeket.

    Ha maga, vagy barki fizetesenek csak 10%-at befektet egy atlag jovedlmzo szamlaba, 40 ev mulva igen gazdag lehet.
    A legtobb milliomosok es biliomosok ugy kezdtek.
    Mit velne, azok a politikusok akik ottan igernek 13-ik es 14-ik havi nyugdiojakat kinek a lopott penzeikbol igerik azt ????

  • Rodeo es Bendeguz hozzászolasat – ha tagmondatokat, mondatokat ertettem is, nem allt össze koherensen, nem igazan ertettem. Lehet keves energiat forditottam a megfejtesukre. Ezzel szemben a szerzőét igen. Történelmileg vázlatszerűen osszefoglalta o1g jelenét, kozelmultjat, amit mi ismerunk (legfeljebb sokszor mar elfelejtunk), amig a lakossag egy resze szinte a fentiek tudatositasaval szemben rezisztense valt.

    Ellenben itt van egy gyonyorű es olajban az egyik leggazdagabb orszag : Venezu Ella!
    Elrettentő peldakent lebegjen szemunk elott!
    Olajgazdagsaga ellenere az egyik legszegenyebbként vergődik sokéve! (Kisse hasonloan, mint a földkincsekben hihetetlenül gazdag Nigéria!
    Ezekben az orszagokban a korrupcio es a tolvaly vezetese miatt nyomoróg a nép!
    Mi földkincsekben szegenyek vagyunk. Csak melegvizunk van, amivel szinteñ eleg bénán bábunk. No meg nekunk is van egy o1g-nk!

    A venézek nyomorognak, kaja, gyogyszer, áram hiany van! Este 8-tol elsotetulnek a varosok is, pedig akar 4-10 liter benzint lehet kapni annyiért, amennyibe Magyarországon a boltban veszunk 1 flakon ásványvizet !
    Az utcan tuntetők, es gyujtogatnak.
    Nigeriaban ott, ahol olaj van, a dzsungelt es a telepuleseket átáztatja az olaj. Földet, utcat, mindent….
    Amint nálunk sokhelyen az elfolyo thermalviz.
    Es nalunk is az eletet, a társadalmat átáztatta a mocsok, a korrupcio es a diktatura!
    Igen Hölgyeim és Uraim!

    Van méglejjebb! Ha nem az EU-ban lennenk, akkor Moldávia, Ukrajna es Közép-Ázsia szintjén lennénk, csak olaj nélkül!
    Tényleg! Gondoljunk bele! O1g-ék akkor mit lopnának el? A melegvizet?

  • P.s.

    Pont este volt a tv3-ban (v. sat 3?) egy szörnyen naturalista műsor, ami a magyar valosagot, o1g vagyalmat mutatja be kvizműsorként.
    Figyelmeztetesken, elrettenteskent nézem néha. Lenyege, hogy az utcárol beültetett játékosok hihetetlenül egyszerű, ált.iskola alsó tagozatos szintű kérdéseket kapnak. Azokra kell válaszoljanak, ill.a válaszukig levezetik az antigondolatmenetüket.
    Pl. Rejtő Jenő szerintük királyi kincstárnok volt, amig a Világosi Fegyverletétel a forradalom veget jelentette. Az ütközet vezetője Gombocz Artur volt!
    Kérdés volt szintén, hogy ki adhatja fel az utolsó kenetet. Szerintuk nem a pap, hanem egy Kenneth nevű ember….
    Ja! És az egyik játékos úszómesterként, vizimentőkent arra, hogy a vegyesuszasban milyen uszasnemek vannak, azt monta, hogy 8! A szokasoson kivul felsorolta meg a vizalatti, az oldaluszást ,a taposouszast es meg valami ezeknel is nagyobb baromsagot!
    De volt két hölgyjátékos, akik erőssége saját bevallásuk szerint a földrajz. A kérdés: Melyik ország fővararosa Prága?
    Válasz 3 perc eszmefuttatas után: Portugáliáe, mert tudja, h KözépEuropában kell lennie valahol, hiszen nyaralási céllal nézegették, h közel van, Portugaliaba kocsival gyorsan odaernek.
    Kanada zászlajat mutatva volt kérdés, hogy melyik országé.Kanadat kizartak, de Portugaliae lett az is!
    Hasonlo eszmefuttatasok voltak.
    De volt kérdes még, hogy halalos mérgű pokfaj-e a Dardanellák? Valaszuk sok hajmereszto fejtegetes utan: igen!
    Mintha Bodat hallottam volna!

    Na! Ezt a szintet szeretné o1g széleskoruen elterjeszteni.

    Persze minden országnak megvan a selejtje!
    ilyet már tapasztaltam szégyenletes modon D-K-ÁZSIÁBAN utazgatva is.
    Volt egy 20 ev koruli holland kiscsaj – apuci finanszirozasaban luxuscikkekkel kitömve. A társaságban volt egy német fiatal Kölnből is. A holĺand nem tudta, hol van Köln. Hiába mondtam a város neveit kulonbozo nyelveken! Hogy Ruhr -videk Holĺandia mellett, szénbanyaszat, nehezipar, Kölni Dóm, stb. Sötetseg, ures tekintet.
    A mentsege , valasza az volt, hogy biztos en sem tudnekaz europai orszagokrol, pl. Bulgariarol sok földrajzi es gazdasagi dolgot! ( valojaban akar Bulgariarol is 1-2 oldalnyi gazdasagi es foldrajzi szoveget le tudnek irni, varosokkal is.)
    (Szégyen, de emlékezetes maradt velem is, amikor egyetemista koromban Kubában egy
    BELIZBŐL jött cserediák akadt ki látványosan, hogy semmít sem tudok az orszagarol. Ma már arrol is rengeteg érdekeset tudnék meselni. Unikális, h angolul beszélnek, a korallzatonyukról, dugongokrol, ….

  • Sajnálom, de az, hogy az USA GDP-jének majd kétszerese az adóssága, az azt jelenti: kétszer annyit fogyaszt, mint amennyit megtermelni képes. Tehát élősködik a hitelezői nyakán.
    Ennél is nagyobb civilizálatlanság, hogy semmit nem hajlandó tenni a fenntartható fejlődés érdekében. Úgy viselkedik, mint az a társasházi lakástulajdonos, akinek a lakása ugyan ragyog, de a liftben eldobja a szemetet, a ledobóba beönti a romlott kajamaradékot és az erkélyen dohányozva (merthogy a saját lakását kíméli) az alatta lakó fejére hamuzik, és a kertbe dobja le a csikket.

  • Az olaszok a Ducét is I-MÁD-TÁK !
    Aztán végül csak azért akasztották fel egy fára
    fejjel lefelé mert lehetővé tette a német megszállást.

  • Talalom:
    Hát igen..sok visszásságot lehet felhozni
    az USA.-val kapcsolatban. De tudjuk : Ma, jelenleg
    és már jóideje az USA a Világ „motorja”. A motor pedig
    ugyebár, mint tudható, büdös és káros dolgokat ad ki magából
    miközben viszi előbbre a kocsit vagy a Világot.
    Oroszország és Kína is kártékony dolgokat
    okád ki magából,de leginkább csak
    hátráltatják a Világ fejlődését.

  • 666 OrBean
    2019 április 2
    1:16 de.

    666 OrBean
    2019 április 2
    12:24 de.

    Bendeguz79
    2019 április 1
    10:41 du.

    hazudtok, mind a ketten és habzó szájjal

    mondjon valamelyik zseni egyetlen országot ahová a finánctőke betette a demokráciát és az életszínvonal emelkedett…????

    VÁROM VALAMELYIK VÁLASZÁT AZ ITT ÍDÉZETT KETTŐ KÖZÜL!!!

    ha nincs válasz akkor fogjátok be a csőrötöket

    a bendegizi (hasonlóan talalom beszólásához nem válaszolt az enyémre sem miszerint mi lenne ha ma azonnal vissza kellene fizetnie 22 trillió dollár államadósságot? !!!)

    ezen felül egy maréknyi komprador burzsoázia tartja a kezében a hatalmat az usa ban demokrációról szó sincs de olyan jól hangzik, hogy mindenki azt hazudik ami kifér a bagólesőjén

    az usa lop és hazudik ellopta a venezuelai nemzeti vagyon nagy részét a közös vállalat bankszámlájáról és nem hajlandó visszaadni ugyanúgy ahogy a bank of england ellopta az austral és vanéz aranytartalék jelentős részét amit rábíztak megőrzés címén

    a bende gizi agylúdtalpa már fájdalmas, borzalmas mennyi seggséget összekapirgál

    Ó r Bean *3*6 te meg ha nem érted én tartok ingyen szemináriumot „ott a sarkon” minden hozzád hasonlónak… de addig nem mehetsz haza amíg le nem vizsgáztatlak

    hahahahahahahahaha

    röhögény

    lopva és rabolva könnyű

  • Kedves Margit !
    – Köszönöm, a tegeződést…
    – Mivel, nem magyar az oktatási nyelvem, e nyelv szeretete miatt pötyögök rozoga telefonomon ide „kommenteket”… és nagyon bántja a szemem „nyomtatásban” a muszáj szó használata…
    – Megértem hogy gyermekeiddel, nehéz Neked „egyetérteni” mert olyan fogalmakat használsz, melyeket,- aki a mai hazai rögvalóságban szocializálódott, nem érthet!
    Pl. a politika nem ajánlat, hanem lehetőség a közéletiségre…
    – A sajtószabadság a médiamunkások joga, a „tájékoztatás” rossz ízű szó, helyette a média fogyasztó lehetősége a „tájékozódás”..
    – A „befolyásolás” egy másik történet, tudomány és főleg üzlet…
    – A „dolgozókat” nem az állam alázza, hanem a munkaadók… elvégre „kapitalizmus” van..
    – A nyugdíjasoknak nem hizeleg ez a rezsim, mert szavazat maximalizálás miatt nincs rákényszerítve…- figyeld meg, – ha erre szüksége lesz „belengeti” a 13-ik havi nyugdíjat…
    – A hazai „ellenzéki” politikusokat is függetlenűl a teljesítményüktől az adófizetők pénzelik…
    – A kormány kritika legyen akármilyen szenvedélyes is, „politikailag” értéktelen, ha nem párosul, valamilyen alternatíva, vagy irányzat támogatásával…

  • slapaj
    2019 április 2
    10:16 de.

    Mértnem mész magyarnyelvet
    „szeretni”valami tősmagyar oldalra?
    Jószerivel az egész magyar internet szélsőjobbos.
    Ez itt egy üdítő kivétel.Miért toljátok magatokat ide (is)??!

  • 666OrBean;
    Belatom hogy maganak sot maguknak ottan bonyodalmas ertelmezni, inkabb elkepzelni amit soha nem tapasztaltak eletukben.

    Talan parhuzamositsa azt a maga alatal jelen Venzuelai-korulmenyekhez!!!

    Venezuela a vilag LEG-hazdagabb olaja-termelo nemzete, s ma a lakossag a szo-teljes ertelmeben ehezik.
    Vizet a kozeli folyokbol kenyszerulenek vederekkel hordani. Nincsen villany, semmi sem.
    Mind az csupan mert a jelen Marxista diktatura eredmene.

    De ottan soha nem volt ehinseg, s hat miert lehet ma ???

    Persze van aki allitja ,hogy a US lopott el mindent onnan.
    Ami oljat a US vasrol vilagpiaci-aron Venezuelatol azert US $-al fizet keszpenzben a vasarlok.

    De a Venezuelai kormany amely rabolta el az olaj-ipart nemzetkozi befektetoktol, s azert egy arva vasat sem fizetett.

    Aki azt magasztalaj ottan kellene elnie.
    De a nagyszajju Rodeo nem hajlando arra, mar ketszer igert ingyen repulojegyet sem ohajtja, soha nem visszaterni onnan.

  • Rövid szemelvény a finánctőke által
    megemelkedett életszínvonalú országok hosszú listájából:

    Japán
    Malaysia
    Délkorea
    Vietnam*
    Kína is idetartozik de az azért egy más fejezet.

    Magyarország NEM TUDOTT profitálni belőle.
    Az IBM egész világot merevlemezekkel innen ellátó
    gyára inkább elpályázott Mo.-ról. Még az MSzP idején.
    Emlékeim szerint lejárt az adómentességi időszakuk és
    IPARŰZÉSI ADÓT vetettek ki rájuk amit kuvvául nem akartak megfizetni. Inkább szedték a sátorfát.Most valahol keletebbre
    „zsákmányolják ki” azokat akiknek több eszük volt a bizniszhez
    mint nekünk.Azt tudni kell hogy mikor Mo.-n megkezdte az IBM
    az áldásos tevékenységét, az odáig méregdrága merevlemezek árai pár hónapon belül a töredékére estek.

    Aztán vannak afféle délamerikai álköztársaságok, ahol
    a finánctőke meg semmilyen tőke nem tudott volna elérni semmit mert ezen országok urai rabszolgának tekintették a jónépet.
    Csakúgy mint a mai Mo.-n.

    *Vietnam-finánctőke reláció:
    Valamikor a nyolcvanas években az USA elkezdte Vietnámba áttelepíteni a textiliparát, óriási belpolitikai feszültségeket keltve ezzel. Egész kisvárosok néptelenedtek el mert megszűnt a környék egyetlen munkalehetősége, a textilgyár. Ma Vietnám szépen fejlődik. Láttam egy német forgatócsoport által készített dokumentum filmet, egészen elképesztő ami ott megy. Ma Magyarország Vietnamhoz képest a béka segge alatt van. Három vagy négy éve Vietnam megépítette az első TELJESEN csúcstechnikás hadihajóját. USA segítséggel persze. (Kénytelenek mert Kína határozottan nem mondott le a vietnami terjeszkedésről, holott egyszer már szarrá verte a Vietnami Néphadsereg a maoista hordákat, amelyek elözönlötték az északi régiót. Ez asszem 1976-ban vagy ’78-ban volt)

  • a 7 nap az élet című mókás színjáték betette a lábát… most majd sohasem tudjuk meg, hogy néhány zseni mit is tud „mondani” bizonyos dolgokról

    hahahahaha

  • talalom;

    Igazan sajnalom,hogy egy-arva szot sem adott mint sajat reagalasat az altalam nyujtott adatokon.

    Csupan Rodeo ostoba fecsegeset viszhangozta s ismetelte.

    A US a vilag LEGnagyobb piaca, s egyben a vileg elso produkaloja , de az elso inovaloja is.
    Nem csak anyagi es kozgazdasagi tettekben, de az emberi-szabdsag, nemzet es szabad-tarsadalom leteinek alpelveiben is.

    A US, a vilag-ossz-lakossagnak kb. 4%-a, az elmult 3/4 evszazadban a vilag ossz-termelesenek 1/2 prodikalta.

    Mivel tobbet termel mint barmi mas kozosseg, tobbet is fogyaszt, sot nagyon sokat is pazarol szuksegtelenul.
    S tobb segitseget nyujtott a vilahnak mint barmi mas kozosseg.

    A US koltsegvete, ill. beruhazasai is a leg-magasabb.
    De senki, meg maga sem fizet keszpenzt hosszutavu befekteteseiert. Mint pl. hazaert.

    Hanem financirozza azt 20-30 evi letorlesztessel.

    Kozossegek is amodon financirozak nagyumertu es hosszutavu beruhazasaikat.
    Mint pl. eromuvek, auto-utak, kikotok, rep-terek letesitesei es modositasait financirozzak hosszu-tavu torleszteseik alapjan.

    Hasonlon az orszagok, megyek, varosok, nagy cegek, korhazak, iskolak ,stb.

    Semmi mas leheto modja NEM letezhet annak.

    Meg szeretett Rakosi elvtarsa is, miutan elrabolt mindent mindenkitol, kenyszeritette a fillerekert dolgozo magyarokat a „beke-kolcson” vasarlasara.

    S ne feledje, a vilag LEG-biztosabb befektetese a US TRASYRY notes.

    Bizonyara a kozgadasag, financirozas es bankolas leg-alapvetobb ismereteit NEM tanitottak az MSZP kozgazdasagi-szak foiskolajan.

    Kerhetnem magat,hogy gyakorolja amit predikal?

    Ketelkedj,Gondolkozz, Cselekedj !!!!!!

    Probalja inkabb azt kovetni, ne Rodeot utannozni !

  • SLAPAJ soraira „talalom”-hoz;

    Persze az nem csoda hogy gyermekei nem a regi korlatozott, sot a volt kenyszeritett elveket kovetnek.

    Hiszen ma leheto szamukra is, hogy szabadon alkothatjak vilagnezeteiket, hiszen ma az nem korlatozott,sem kenyszeritett szamukra mint volt annak-idejen szuleiknek.

  • talalom es masok is;

    Emlekeztethetnem, hogy magyarorszag mi elmarayd nemzet volt 1867-ig????

    S mi oriasi adossagokba ment egy europai nemzette valni???

    Deak,Andrasy,Baros, stbk. oriasi adossagba vittek a nemzetet a szukseges kolcsonokfelvetelevel a nemzetkozi bank-piacon???

    Talan ohajtana hogy hazaja az 1867-elotti allapotokban letezne ????
    Befektetesek nelkul nincsen elohaladas es fejlodes.

    S ha csak nem talal egy felfedezetlen gyemant meg aranybanyakat, hat akkor kolcsonokre kenyszerul.

    Persze meg a gyemant es arany-banyak kiaknazsa es fejlesztese is kolcsonoket kovetel.

  • B79! A felosztó-kirovó nyugdíjredszer arról szól, hogy a dolgozók befizette járulékot kifizetik az időseknek. Tehát, amikor én dolgoztam – 1962 és 2004 között -, akkor a jövedelmemből levont adót kifizették a szüleim-nagyszüleim nyugdíjára. Volt egy többmilliós réteg – a mezőgazdasági dogozók -,akiknek nem volt társadalom-biztosításuk, ők is ebből a kasszából kaptak járadékot. A nyugdíjkassza sok éven keresztül többlettel zárt. A Szakszervezetek Országos Tanácsa kezelte a nyugdíjkasszát – a nyolcvanas években pl. ún. lakáskötvényeket vettek, részben ebből épültek a lakótelepek. Kilencvenben elveszett a munkahelyek kb. 30 %-a,és ezzel a befizetett járulékok mintegy fele: a nyugdíjkasszát a költségvetésből pótolták. A szocialista kormány akarta fokozatosan bevezetni a biztosítás alapú nyugdíjmegtakarítást – a mai rezsim a 12 év alatt összegyűlt megtakarításokat államosította és mintegy 3000 milliárd forintot elszórt.

  • Geyza! Egyre kevésbé vagyok meggyőződve arról, hogy az USA „motorja” előreviszi a világot. Hová előre?Ismered Hankiss példáját.Van egy legelő, ami 10 tehenet képes eltartani.Tizen vannak: ha valaki több tehenet visz a legelőre egynél, mindegyik tehénnek kevesebb jut: a végén minden tehén megdöglik.
    Slapaj! A sajtószabadság alapfeltétele a hatalom nyilvános működése: az újságíró legfontosabb munkaeszköze az információ, az állampolgár joga meg a tájékozódás. Minden diktatúra igyekszik minél több rendelkezést titokban tartani. A közigazgatási bíróságok, amit a parlament törvénytelenül – nem a házszabálynak megfelelően – fogadott el, majd gondoskodnak arról, hogy kiperelni se lehessen a közpénzek útját.

  • J Slapi: ma a magyar állam kb. 1,2 millió dolgozónak a munkáltatója…+ az állami vállalatok révén közvetetten még félmilliónak.

  • GEYZA soraira amit „talalom”-nak cimzett;

    Ha elkepzelte hogy a US lakossai talan mas emberi lenyek mint a vilag mas lakossai hat igen almodozott.

    Minden tarsadalomaknak van slakja !
    Nincsen hiany itten sem az ostoba, bolond, gazember, csavargo, gyilkos,stb.stb. egyenekbol !!!

    Hogy mi teljesen mas mint minden mas nemzetek a vilagon, a nemzet alapitasanak az alapelvei es alapszablyai.
    Az alapszabalyok (Alkotmany)ami alapjan a kozosseg es az allamigazgatas (az Unio) mukododesei.

    Ami garantalaj minden hatarozatokat a lakossag osszesegenek dontese alapjan.

    Az allamigazgatas feleosegre vonasat a szavazolakossag alatal es mindenki emberi-jogainak a biztositasat az allamhatalom szigoru tiltasaval.

    Az minden a nep-hatarozata (szavazata) alapjan.
    Azt neveztek meg az O-gorog is democracia-nak.

    Sot semmi mas tarsadalomnak NEM letezik joga:

    ” …that whenever any form of Government becomes destructive to these ends, it is the Right of the People, to Alter or to Abolish it, and to institute New Government, laying its Foundations on such Principles, and organizing its power in such forms, as to them seems most likely to effect their Safety and Happiness…”

    Magyarul, a mi jogunk;

    ‘ ..barmikor, barmi formaju kormanyzas lenne karos a letuk elveire, a joguk, sot kotelleseguk valtoztatni vagy eltorolni azt, es alapitani uj-kormanyzast amodon alapozva mint azt a leg-ohajtosabbnak tunik biztonsaguk es boldogsaguk biztositasara…’

    Na muttasson csak egyettlen masik tarsdalmat a vilagon melynek valaha is letezett megkozelito lehetosege?????

  • Christopher Adam

    B79!

    Kérem hagyja abba az amerikai példákkal való folyamatos kioktatást. Fogadja el azt, hogy az EU, annak tagországai és a nyugati világ egyéb állama nem feltétlenül tartja az Egyesült Államok rendszerét követendő példának.

  • Christopher Adam
    2019 április 2
    5:27 du.

    akkor én már nem is mondok semmit

    geyza példái sem állják meg a helyüket…
    és ezután azt sem magyarázom

    a világ nem „olyan”
    hahahahaha

  • Geyza
    2019 április 2
    11:29 de.

    ez a lista nem teljes és így ahogy van így is hazug!!!

    de veled nem fogok „vitatkozni” mert …? „csak”

    aki olyan mint mint a geyza az már nem érdemes megszólításra sem

    hahahahahaha

    hülye vagy biri, fésülködj meg

  • B79! RákosiMátyás 63 évvel ezelőtt távozott: 9 éves voltam. Két generáció nőtt föl Magyarországon. Nézzen körül néha: és hagyja abba a hazám sértegetését.

  • ADAM;

    Soha, sehol nem is probalnam javasolni hasonlo tarsdalami es kormanyzasi modszereket, csupan alapveto informaciokkent ismertettem az ottani olvasokat.

    Persze, europaiaknak az elkpzelhjetetlen es felfoghatatlan, de a maguk Europai remdszeruk ami okozza mind a magyarorszagon levo problemajaikat.

    Ne aggodjon, az alig fog valtozni, tehat mind az itteni atkozasok folytatodhatnak majd, a maga szuksegessege es jovedelme nincsen veszelyben.

    Informalas nem lenne a „szabad-sajto” kituntettjenek a celja?

  • talalom;

    Megtudna nevezni kerem, hogyan sertegettem a maga, vagy barki „hazajat” barmi informacikkal amit fenttebb nyujtottam???

    Talan tul-felelmetesnek tunik maguknak az ?!

  • talalom Slapaj-hoz cimzett adataira;

    De kiket kepes a szeretett Orban regimeje megadoztatni elegendoen , hogy kepes lehessen fizetni mind azokat az allami (1.2 millio)alkalmazottakat es az allami-vallalatok fel-millio dolgozoit?

    Az oszesen, a 1.2+ 0.5 = 1.7 millio akiket az Orban regim-je kenyszerul fizetni, ill. eltartani.

    Hol vannak es kik azok akiket adoztathat Orban elvtarsa mind azt a penz-osszegeket szedni ???

  • Bendeguz79
    2019 április 2
    12:16 du.

    gizi, hogy te milyen hülye vagy! és mindenki mást még magadnál is hülyébbnek tartasz!

    a hitel abban a formájában ahogy az ma műxik szerte a világban az egy adósságcsapda, lásd -ha mást nem- a görög példát az IMF fel… az a kölcsön nem azért volt mert meg akartak oldani bármilyen görög problémát, hanem arra, hogy a görögökből hülye fejősteheneket csináljanak és ez ment éveken át azután amíg a görögök fel nem ébredtek, csődöt jelentenek és nem fizetnek és azóta javul a helyzetük és a kapitalizmus alaptétele is ez adósrabszolgák gyártása a módszer pofon egyszerű

    adjunk olyan mértékű jövedelmet a „dolgozónak” amiből nem képes önmaga házat építeni vagy új lakást venni (maradjunk a real estate esetével az egyszerű de az összes többi ugyanaz a kaptafa) de adok neki „hitelt” azaz nulla (de leginkább negatív) megtakarítása lesz minden hónapban és az a család generációkra máris a bankárnak dolgozik és termeli a pénzt mert ugye a nyomtatott pénznek akkor van értéke (egyébként seggtörlésre sem alkalmas) ha értéket termelő az általa létrehozott értéket (csak neked: product) elajándékozza azaz a pénz akkor születik amikor kölcsönadják

    essetunni, gizi, hogy te milyen buta vagy?

    hahahahaha

    jaaa, és csak neked: budzsuhaha meg le vagy ibrikálva

  • Bendeguz79
    2019 április 1
    10:41 du.

    A cikk cimere vonatkozoan velheto lenne ,hogy “talalom” a viz-alatt kartyazik:))
    Nem inkabb “tiszta vizet onteni az uj-poharba” lehetne remenyteljesebb ertelme ???
    ____________________________

    MEGFEJTETTEM Bendeguz személyazonosságát!

    Ő a Pap Jancsi… 😀 😀 😀

    (Gyengébbek kedvéért Pap Jancsi esete a kuglóffal:
    Pap Jancsinak fogadást ajánl a haverja, hogy bemegy a cukrászdába és kimondja a „lófasz” szót anélkül, hogy az úri közönség felháborodna.
    Bemennek, és a haver megkérdi a kisasszonyt: Tessék mondani, kuglóf az? – ezzel megnyeri a fogadást.
    De Pap Jancsi kijelenti, hogy ezt ő is tudja! Odamegy a pulthoz, és beszól: Tessék mondani, mi a lófasz az, kuglóf?)

    Bocsánat a csúnya szóért, de ezt másképp nem lehetett… 😀

  • Geyza
    2019 április 2
    11:29 de.

    ídézlek Óh nagy Huru:
    „Rövid szemelvény a finánctőke által
    megemelkedett életszínvonalú országok hosszú listájából:

    Japán
    Malaysia
    Délkorea
    Vietnam*
    Kína is idetartozik de az azért egy más fejezet.
    bucika, ezeket (és még sokan másokat is)”

    Kína nem tartozik ebbe a sorba mert van akkora és olyan bölcs, hogy történelmileg seperc alatt (Kína 5000 éves állam mint a perzsák ) létrehozta a saját gazdasági potenciálját kihasználva a „finánctöke” (hahahaha) kapzsiságát és butaságát

    arról ne is beszéljünk hogy a Rotschildok meg a Bush dinasztia (és mások az atlanti pocsolya túloldalán) abból lett még gazdagabb, hogy finanszírozta a Dritte Reich harci műveleteit

    essetunni? kis butuska és mekkora recsegő hangja van mint a SZER

    szóval a valóság (ezek sem akartak gazsulálni mint sokan mások):
    tehát>>>>
    porig bombázták és felégették napalmmal sőt nukleáris támadásban volt részük aminek a hatása mai napig műxik, így lehet kifosztani országokat és rabszolgaságba kényszeríteni

    ki a bánatos lópimpilit érdekel az IBM akármije, ha nem adózik azaz nem fizet azért mert hatalmas profitot termel a munkahelyek létrehozása alapfeltétel mindehhez, azaz önmagában lófasz (bocs, cenzor de ezt tartom a helyes megnevezésnek) enélkül nincs kizsákmányolás, azaz a profit share ratio(a haszon olyan mértékű megosztása amely azoknak is lehetővé teszi a jobb, azaz egyre javuló életet akik azt létrehozzák)

    erre van az adózás kitalálva, ha önként nem adja, el kell venni tőle, és még így is kevesebbet vesznek el, mint amennyi szükséges lenne, tehát marad a levédiabasznádi és az usa helyzet adósrabszolgák termelése mert az a kapitalizmus legfőbb (ha nem az egyetlen) terméke

    de neked Marx Károly egy hülye és haló poraiban is el kell átkozni és még a bronz változatától is beszarni

    dehát pipiske neked magyarázni olyan, mint lóval hegedűlni

    hahahahahaha

    a kis motoros és hogy ordibál…

  • Geyza
    2019 április 2
    11:29 de.

    ídézlek Óh nagy Huru:
    “Rövid szemelvény a finánctőke által
    megemelkedett életszínvonalú országok hosszú listájából:

    Japán
    Malaysia
    Délkorea
    Vietnam*

    +yemen, somalia, lybia, afganisztán, szíria, délszudán, argentina, colombia, brazil, chile, +++

    mivel úgysem tudsz angolul, és nem is mered elolvasni fordítóprogrammal sem, azért pontosan az ellen amit -pofátlanul- beírtál, íme (napokban megjelent cikk az usa ban)

    …”The text wastes no time in identifying the U.S. as the primary source of the “sh*thole” conditions found in every corner of the planet. U.S.-led devastation is broken down into four sections. The first section lays bare the broad effects of U.S. imperialism worldwide and the millions of people that the system has displaced, impoverished, and murdered. More specific cases are presented in the next section, including the U.S. role in the colonial occupation of the Palestinian people and the contemporary impact of the U.S.’ use of Agent Orange chemical warfare and landmines to kill and poison the Vietnamese people. The last two sections deal with the propaganda mill of the U.S. Empire. Contributors end the text by conducting a thorough analysis of how the U.S. is itself a “sh*thole” country.”…

  • Rodeo11
    2019 április 2
    6:01 du.

    Mondcsak TE beteges kényszert
    érzel arra hogy nekem írogass állandóan
    f..szságokat ? Mert ezesetben javallanám neked,
    hogy fordulj orvosodhoz,gyógyszerészedhez,AVON tanácsadónődhöz

  • talalom
    2019 április 2
    12:26 du.

    Na ja.
    Sajnos az utóbbi 10 évben
    én is úgylátom hogy eléggé rosz irányba
    változik Amerika.Kezd eluralkodni a bürokratizmus
    no meg aztán ez a Trumpizmus…ez mindennek a teteje.
    Amerika -talán kéretlenül- de belecsöppent a „Világcsendőr”
    szerepbe, ami azt eredményezte hogy Európában nem volt háború
    (leszámítva a megvadult szerbek népirtásait) egészen idáig.
    Hogy ezek után mi fog történni, az teljesen kiszámíthatatlan.
    Juncker hét évvel Bartuslaci után a minap azt találta mondani
    „az Orbanizmus háborúhoz vezethet Európában”. Hát felismerte.
    Talán jobb később mint soha, csak nehogy késő legyen már.

  • Talalom:
    Most olvasom éppen:

    https://www.napi.hu/nemzetkozi_gazdasag/nato-magyarorszag-usa-diplomacia-jogallamisag-ukrajna-buntetes.681703.html

    Talán az „alvó óriás” végre kinyitja a másik szemét (is)

  • Geyza
    2019 április 3
    7:11 de.

    tudod bucika, a szart meg kell piszkálni, akkor gyorsabban szárad és hamarabb elveszíti a bűzét és az eső is könnyebben viszi a lefolyóba

    mi van? viszketsz? orvosomat rendszeresen…, ápolóm meg nincs, mert makk egészséges vagyok még így „X” évesen is a 24 évesek deleje berzenget

    belőled az irigység szól?

    persze ha (hahahahahaha) nem versenyeznél a bendegizivel ki tud nagyobb poloskaságot a dolgozó elé taszajtani akkor -talán- nem … de így… szar a helyzeted

  • Geyza
    2019 április 3
    8:11 de.
    mivel én nem olvasok népszavát, a WAPO, NYT azt írta tegnap, hogy egy usa politikai elemző tollából, hogy a Joe Biden, mikor leváltotta a Janukovics törvényes ukrán elnököt és a mostanság bukásra álló Poroshenkót nevezte ki (tudod ottan a Majdan téren $5000000 kis beruházás és ami utána) és a Poroshenkót meg is fenyegtee ha nem váltatja le azt az ukrán főügyészt Viktor Shokint aki a Burisma Holdings ügyeit és benne az igazgató tanács tagja Hunter Biden a Joe fia korrupciós és pénzmosásos dolgait, lopások és egyebek, mondván, hogyha nem képes leváltani a Shokint akkor nem kapja meg a zsebibe az $1000000 cash ben

    Shokin le lett váltva de tavaly az új főügyész újra bizirzgálni kezdte a kérdést ami a 2020 as elnökválasztáson indulni szándékozó Biden (a Joe) esélyeit jelentősen csökkenti és röhögényessé teszi

    ennyit a Ná Tócsa becsületéről meg a Jugoszlávia és Afganisztán meg a többiek törvénytelen bombázásával

    abban a tócsában ebihalak sem maradnának meg mert mérgezett

    én ugyan szívből nem szeretem az O1G t de amit a népszavád ír az egy seggség

    te állandóan beleesel a tele bilibe?

    hahahahahahaha

  • talalom B79-hoz cimzett soraira;

    Teljesen igaza van talalom!!!!!!!!
    Orulok hogy megirta !!!!!!!

    Ugy a nemzeti mint a nemzetkozi szocializmus tomeg-gyilkossai mind por es hamu mar evtizedek ota.

    S mar a masodik generacio no fel a korlarozatlan szabadsaguk es a lehetoseguk remenyeben !

    Azert mint jelezte elobbi hozzaszollasaban, hogy nem csak gyermekei, de bizonyara meg unokai sem hajlandok bedulni a maga szocialista es atheista hitenek !!!

  • RODEO;
    Allandoan a teljes valotlansagokat ,hulyesgeket es teljes hazugsagaidat okadott itten mindeg.

    A US NEM imperilaista, mint volt szeretett Szoviet hatalom es ma Kina.

    NEM foglalta, s NEM foglalja, nem kebelezte be SOHA ,senki hazajat, szulofoldjet mint elvtarsaid felvilagszerte!!!

    Soha, sehol terulet-hodito celu haboruba nem volt.

    Lasd ma Puerto Rico estet!!!!!!
    Kovetelik US tag-allamnak valni.

    De NO, Thanks !!!!

    Szabad-csere-kereskedelem az csupan neked „rablas”.

    Ki kuldott 100 millio dollaros elelmiszer-orvossag segelyt meg Maduro elvtarsad aldozatainak is ???

    Ki adomanyozott trillios humanitarian segelyeket kezdve az I.V.H. utanni napoktol Europaiaknak?????
    (Igen, kattintsd Hoover-elnok humanitarian segelyeit Europaiaknak.)
    Trilliokat Europa, Azsia ujja-epeitesere?????

    Ki nyujtaja a penzt a vilagszerti gazdasagi es tarsadalami segelyeket fedezni ?????

    Ki segitette Moszkvai elvtarsaidat iparosodni, majd a LAND-LEASE billios segelyt ellentalni Hitler elvtarsad hadainak ???

    Ki mert valaha is szot is ejteni a vilagban az „emberi-jogok” vedelmen ??????

    De NE HIDD-el azt ! Lasd az adatokat a WWW-en !!!!!

    Talan olvasnod kellene Cris Adam es „talalom” sorait a gyalazason masok hazajat teljes hazugsaggaiddal !!!!

  • T.Geyza !
    – A „tősmagyar” nagyon tetszik !👍
    – Én, mint demokrata természetesen elviselem a paranoid primitiveket is, de ha elküldözgetnek innen azt, nehezen tűröm…😎
    – Ha Chris anulál, tudomásul veszem, egyszer már rákérdeztem, azt a választ kaptam, Tőle, hogy Ő nem tanácsol el senkit…

  • slapaj
    2019 április 3
    1:23 du.

    Ideges a kis áldemokrata DDDDDDDDD
    Igyál kefírt. Az majd lenyugtat.

  • Írjál még hozzám Rodeo.
    Pl. ird le ide nekem az egész
    Rómeó és Júliát. Hülyegyerek.

  • Bendeguz79
    2019 április 3
    11:57 de.

    gizi

    elolvasásra méltatlan seggség

    ez vagy te

    budzsuhaha

    juangaido meg van fosztva immunitásától és bűntetőbíróság elé állítják, ha belezöldülsz akkor is

  • Rodeo11
    2019 április 3
    10:16 de.

    Szteed érdekel engem miket olvasol?
    Felőlem aztán olvasgathatod akár a használt
    WC-papírjaidat is,gondolom az okosságaid azokból származnak.

  • kedves Chris, te mint a demokrácia két lábon járó alkalmazója nem gondolkodtál e el azon, hogy ez a bendegizi álnéven futó seggfej egy beépített troll, túl jól van szervezve a helytelen és undorító magyarsága, az egyértelmű propagandája és az egy kútfőről származtatható szarkeverése…

    tévedni emberi dolog és meg kell bocsátani, de te már felismertél valakit aki szintúgy egy hasonló „kútfőről” eredeztethető (remélem az eljárás valami kemény dologgal végződött!) és a „végén” elszabadult a hajóágyú… a gizi is túllőtt már minden célon, de a vizsgálódás sohasem árt, bár tanulságul és nevelő célzattal a kemény vita eredményesebb lehet (mint a mellékelt ábra mutatja az utóbbi napokban) mint kitiltani

    hadd röhögjünk rajta és csak szenvedjen a tartótisztjeivel együtt, hogy még milyen szart képesek ideborogatni

    el tudom képzelni a többi izét mint a tweet és facebook meg hasonló perverz örömök milyen dolgokat szülnek

    bár lehet, hogy „csak” arról van szó, hogy az emberi butaság (Einstein szerint szabadon) bizonyosan végtelen a világ végtelenségére még nincs kézzelfogható bizonyíték

    a Bendegizi nem Biberach! és nem Mefistó… ő egy kis senkiházi, aki valaki akar lenni de közben beszart és messzeszaglik???

  • Almási Alma
    2019 április 3
    4:29 de.

    kedves Alma (ugye tudod latin: a lélek) minden ellentmondásunk ellenére vagy azokkal együtt mély tiszteletem övez!
    és ezért egy külön valami (mexicoi vídeo utolérhető a neten a buszsofőr „bókol” az őt fenyíteni akaró rendőrhölgynek aki nevetve csókot dob neki) jár… én nem merek ilyesmit mert ki tudja: de baráti tiszteletem

  • talalom
    2019 április 2
    8:32 du.

    üdvözlettel és nagyfokú egyetértéssel ez felért egy köztéri flagellációval

    többet érdemel, de valamivel kezdeni kell

    te idézted Madáchot? hát…akkor igen: homo usion homo iusion

    és akkor mosolyra fakadok

    gyalázatnak gyalázat a neve

  • Mekkora egy balfék ez a Rodeo 😀 😀
    Népszavának olvassa az alábbi újságot.

    https://www.napi.hu/nemzetkozi_gazdasag/nato-magyarorszag-usa-diplomacia-jogallamisag-ukrajna-buntetes.681703.html

    Hiába no.
    Öreg már szegény. Szenilis.
    A hamut is mamunak olvassa.

  • talalom
    2019 április 2
    8:32 du.

    ez magyarul van Verdi Boito aki képes volt Verdihez szöveget írni és Shakespeare

    röhögjük ki a világot, mert megérdemli

  • slapaj
    2019 április 3
    1:23 du.

    ennek járj utána (Kanadában nem divat) és értsd meg, de olyan mélyen mint a Mariana árok vagy mélyebben
    nem magyarázok

  • Geyza
    2019 április 3
    4:47 du.
    lapoztalak elek
    elfelejtettelek

    hahahaha

    kis szarházi

  • Mára megutáltam Budapestet. A gólya visszaszáll fészkére, jártamban-keltemben látom, ismét benépesültek a fészkek. A többségükben még csak egy-egy madarat látni, igazgatják, csinosítgatják a lakhelyeiket, párjukat várják.

    A fészkek környezete nem változott, ilyennek látták lakói 50 évvel ezelőtt is, ma az ükunokák tekingetnek szét a villanyoszlop tetejéről.

    Én nem ismerek rá gyerekkorom környezetére. Szinte minden gyerekkori emlékhelyeim eltűntek. Lebontották, átépítették, beépítették. Csak az utcanevek maradtak, a környéken egyik utca se viselte kommunista nevét. Olyannyira nem, hogy a neten rábukkantam egy 1904-es Budapest térképre, amin olvastam csecsemőkori lakhelyem utcanevét, és az általános iskolám utcájának neve már akkor is a maival volt azonos.

    Számba-vettem egykori munkahelyeimet is, azok is mind megszűntek, épületükbe mások költöztek. Kivéve a legutolsót, ahonnan nyugdíjba mentem. Na, de az sose szűnik meg és át sem alakítják, funkciója ugyanaz, mint volt száz éve.

  • Geyza
    2019 április 3
    4:47 du.

    verebentyűke! aszongya az itteni tv (ez demokratikus valóban) kora reggeli híradó, hogy a

    BŐING FELKÉRTE A NASA-T ÉS KÍNÁT HOGY SEGÍTSENEK NEKI KIDERÍTENI MI IS A BAJ A BŐING737MAX -OKKAL MERT A HIVATALOS VIZSGÁLAT SZERINT AZ ETHIOPIÁBAN LEZUHANT GÉPEN SEMMIFÉLE EMBERI MULASZTÁST NEM TALÁLTAK

    ennyit a repülésügyi szakemberségedről is, meg az összes többi szakmai büfögésedről, az alapján amit leírsz egy olcsójános vagy aki mindig rábaszik arra, hogy az igazi értéket nem hajlandó megfizetni és a bóvlira vesztegeti a nem létező pénzét

    ha ráérek majd azért sajnállak is de addig kiröhöglek verebentyűke, vigyázz a gallyon még lepottyansz bele a reggelidbe a friss meleg lószarba

    hahahahahahaha

  • Rodeo11
    2019 április 3
    11:21 du.

    Hát én megértelek
    hogy kellemetlen neked mikor
    kiderül mekkora egy szenilis barom vagy.
    A szófosásod is azt példázza.
    A vadbarom. Nem lépes ránézésre megkülönböztetni
    két egészen más internetes újságot.

  • Bendeguz79
    2019 április 3
    11:57 de.

    gizi a seggfej ordibál mialatt az usa rohan a csődbe

    az IMF vizsgálja a kereskedelmi háborút és az alkalmazott eszközöket mennyire érik el a céljukat, röviden megállapítja, hogy az usa vesztes oldalon marad és a meglévő adóssága +1 trillióval fog növekedni a sok szankció és extra tarifa és lévi alkalmazása miatt
    egy ídézet mai hír

    The measures, however, failed to reduce the trade deficit that rose by $43.6 billion in 2018, hitting the highest level in a decade. The latest report by the US Chamber of Commerce revealed that the US economy may lose $1 trillion within ten years of tariff implementation. In 2018 alone, the ongoing trade war reportedly washed $7.8 billion from the nation’s GDP.

  • Geyza
    2019 április 4
    9:02 de.

    hahahaha

    nem szoktam elolvasni a beírásaidat, csak saccolok a sok seggséged közül valamelyikre
    hahahahaha

  • Rodeio ismet csupan az ostobasagaidat adtad.

    Egyszeruen, egyszeru dolgokat nem ertessz !!!!

    A „GDP” =a Gross Domestic Product, az az minden amit termelve egy megadott kozossegben.

    Florida GDP-je egy (1)trillio dollar.
    S Florida kb. 35-40 %-al nagyobb orszag.
    Amig magyarorszag (2018)GDP-je $139.9 billio volt.

    De Florida kormanya csak 100 ezer alkalmazottal mukodik.
    Magyarorszag meg 700 ezerrel.
    De magyarorszag csupan 63 billiot kolt a burokracian.
    DE az a 63 billio az ossz 139.9 billio-bol.

    Florida-korman meg a teljes evi koltsege 85 billio az ezer billiobol. S fokent egy 7%-os AFA-bol.

    Azert a nep ottan szegeny, s az allam-burokracia oriasian hizlalva.

    Kina export termelese az elso celjuk, mert az US-ban ohajtanak mindent eladni.
    De a Kinai lakossag zome a kozepkori korulmenyek es eletszinvonalon el.

    A „trade” az kereskedelem, amit el-ad es megvasarol, az soha nem egyenlo a szabadkereskedelem eseten !!!

    Persze 1,600x millio ember. S egy-csesze napi rizsert dolgoznak.
    A Trump import-ado emlitese Kina ossz gazdasagi novekedeset felere csokkentette. Csupan annak emlitese.

    Mar reszletesen nyujtottam parszor az adatok teljes magyarazataival.
    Miert nem olvastad?
    Vagy hogyan nem ertelmezted sem emlekszel ???

  • Rodeo11
    2019 április 4
    10:26 de.

    Geyza
    2019 április 4
    9:02 de.

    ” hahahaha nem szoktam elolvasni a beírásaidat, …”

    Dehogynem :D.
    Majd meggebed ez a
    Rodeo hogy olvashassa az irásaimat.
    Remeg a gyomra mikor látja hogy megint
    őkelmét veszem elő építö jellegű, baráti bírálataimmal.
    Persze nem fogadja meg egyiket sem. Mert már öreg és megvan
    szegény csontosodva.Nem képes befogadni a baráti, jószándékú
    kritikákat. Inkább felfújja magát mint valami páva dürrügéskor

  • Geyza
    2019 április 4
    12:23 du.
    juci ne erőlködj, pusztába kiáltott szó
    hahahahaha

  • Bendeguz79
    2019 április 4
    11:35 de.

    gizi amiről ebben a förmedvényedben firkálsz arról én egyetlen szót sem szóltam sőt nem is érdekel

    amiről az angol szöveg szól azt te nem érted azaz nem tudsz angolul (Floridában lehet hogy spanyolul kell? akkor szóljál én anyanyelvi vagyok spanyolul)

    az angol szöveg arról szól, hogy az usa (nem Florida, az usa!!! érted?) a csőd felé manőverez a sok szankcióval kereskedelmi embargóval és egyéb büntető költségekkel (Levi ha ez mond neked valamit) és a már meglevő 22 trillio államtartozása annak „normális” azaz automatikus növekedése mellett +1 trillióval növexik a fenti hülyeségei miatt azaz trampli a világ esze az intézkedéseivel csődbe vezérli az országot

    az hogy te a magyar és a kínai sirámaidat miért írtad azt nem tudom de az egész bömbölmény egy hatalmas seggség angolul: bullshit (spanyolul caca de vaca jajajaja)

    budzsuhaha

    és le is vaGY IBRIKÁLVA

    MINDEZT AZALATT AMÍG A MASSZŐRÖM CSERÉLI A GŐZÖN A TÖRÜLKÖZŐKET, meg hogy piszkáljalak gizi

    agylúdtalpadat dr scholl tudná még kezelni?

  • Rodeo11
    2019 április 4
    7:24 de.

    Figyi:
    Amiket én itt leközöltem,
    az a HIVATALOS ÁLLÁSPONT a nemzetközi repülés berkeiben.

    Aztán meg nagyhatár lócitrom nekem a te „demokratikus” vagy miféle hírharsonád. Gondolom az alábbi hülyeségeidet is abból merítetted ki:

    „…mialatt a bőingesek a puha szerszámuk újra programozásán fáradoznak és két bőing 737MAX 8 akart lezuhanni a zusa nevű honlapjukon tegnap és tegnap előtt a korábbi halálos zuhanások után, addig Kína (hogy azok milyen szegények???) ripsz ropsz vettek 3000 azaz háromezer Airbus-t, csak úgy cum trucc…”

    Cum strucc mi? hehehe
    Olvasgassad csak magadat. 3000 Airbus mi?
    A hivatalos tájékoztatás szerint 290 keskenytörzsű és 10 A350 Airbusról van szó , az is csak SZÁNDÉKNYILATKOZAT szintjén. Fel tudod fogni ezt te barom? Leírom lassabban hogy a kopár agyad végre felfogja :
    —-SZ Á N D É K NY I L A T K O Z A T —-
    (Egy babaagyúnak így kell magyarázni másképp nem érti meg)

    El tudom képzelni milyen lehet ennek az idiótának a „demokratikus” korareggeli tévéje vagy mije :
    ” Jóreggelt kedves hombrék, szép napra virradtunk megint
    Maduro elvtársnak jó kedve, a gonosz amerikai sátánoknak megint lett egy rosz napjuk. Megsemmisült egy ujabb sátáni repülőjük, jó sok emberrel. Majd legközelebb nem szállnak fel olyan gépre amit nem a kínai elvtársak üzemeltetnek…Éljen a Világproletariátus elvtársak ! ”
    Naaa hát kb ennyi tellik ki Rodeo hajnali demokratikus TV-műsorából.

  • Bendeguz79
    2019 április 1
    10:41 du.

    „….Ma Kinaban 1.7 milliardos tarsadalom 80 millios part megvalsztatlan eletfogytiglanra felhatalmazott ‘vezere’ korlatozhatatlan uralma alatt el 1.7 milliard ember….”

    Tedd már hozzá öreg, hogy annak a 80 milliónak a negyede sem hisz igazán abban az eszmében aminek a révén magasabb „társadalmi kreditek” elérésén fáradozik.

  • az a hivatalos szalagcím jelenik meg az itteni néjsönel televízsön ön, hogy semmiféle emberi mulasztást nem voltak képesek a bőing737MAX maradékain felfedezi a szakemberek tehát a gép szar…a piac már reagált…

    most az Airbus van felszálló ágon és az utóbbi időben mind sértetlenül fogott tar makkot… vagy mogyorót? nem tudom melyik a helyes nem vagyok vitorlázó repülő sem…

    minden országnak joga van olyan rendszert létrehozni amilyet akar és abba belepofázni illetlenség és ellopni a leszállított árú ellenértékét az meg útonállás… nincs arra szükség, hogy bárki megmagyarázza nekem mit és hogyan csináljak mert a cizellált lelkem felborzolódik és nagyon haragos tudok lenni és képes vagyok verekedni is (én magam csodálkoztam a legjobban amikor a szemtelen kis senkiházit egy jólirányzottal megválaszoltam, probléma meg volt oldva…elszaladt)

    szóval ilyen a világ néhányan azt hiszik, hogy ők a megmondó emberek és nem veszik észre hogy azok hallgatnak rájuk akiket megvesztegetnek azokról meg megvan a különbejáratú véleményem

    szóval éljen a kommunizmus, a szocializmus, a liberalizmus és aki mást akar velem gyűlik meg a baja

    ma ilyen napom van

    hahahahaha

  • GEYZA;

    Ma a Mao altal alapitott partnak adatok alapjan 80 millio piros-konyves tagja van.

    Hpogy azokbol hanyan valoban hisznek annak alap-elveiben me, tudhatnam !

    De lehetseges hogy egyettlen egy sem !

    Mert ma is meg az old Coffusious elvek nagyban befolyasolja a Kinai tarsdalaom, fokent a csalad es mind akis-videki kozssegek mentalitasait es eletmodjaikat.

    De NE feledjuk, a kinaik altalaban becsuletes, tisztesseges, udvarias, minden ertelmes lehetosegek alaklmazasait, tanulasait es szorgalmas munjkara ambizios nepek.

    Mindannyiukl elso remenye a szabad-let-lehetoseguk.

    Miert kenyszerulve a Beijingi-elvtarsak a fegyvereserok kegyetlen alkalmazasara a nyugati tartomanuokban?
    Nem csak Tibetben, hanem az Uygur lakossag kegyetlen Sztalinista-szeru brutalis elnyomasan ?????

    A del-keleti u.n. „szabad-ipari-zonakban” ahol mind a ruha-cipo, haztartasi cikkek keszitve a nyugati piacra, a dolgozok csedben dolgoznak, de emberi ohajaik es remenyeik szabadon elni nem elfelejtve am !!!!!

    A jobb anyagi elt lehetosege NEM a behodolast serkenti, hanem az beri szabadsag korlatozatlansaganak remnyeit !!!

  • Drizari
    2019 április 4
    7:04 de.

    „Mára megutáltam Budapestet.”

    Megértelek. Tegnap nyíregyházi barátomat bekisértem a Bosnyák térre, ezzel a főváros öt évre letudva.

  • Rodeo11
    2019 április 5
    11:29 de.

    Úgyvan!
    Éljen Lenin !
    (Persze ez a második.A Moreno.)

    Amúgy egyébként
    világosan láthatóak rajtad
    a végletes megcsontosodás jelei. Leaggott
    emberekre jellemzőek a következő szellembeli kórismék:

    Bizonyos dolgokat vagy fogalmakat átneveznek és utána mindenki előtt a sajátmaguk által kitalált betűkombinációval jelölik.

    Ezt azért csinálják,
    mert azthiszik így vicces embernek
    látszódnak, pedig nem. Mondok kettő példát:

    Volt egy öreg kollegám aki egy logikai áramkört, aminek a hivatalos neve „Smith-trigger” , egyszerűenn csak „Smitt-tróger” -nak aposztrofált. először jót röhögtünk rajta, de mikor munkamegbeszéléseken naponta hetvenszer hangzott ez el, inkább csak sajnálkoztunk rajta hogy milyen idétlen szegény.

    A másik. A seregben volt egy öreg őrnagy aki a kalapácsot viccesen kalapicsának nevezte. Először ezen is röhögtünk,
    de pár hónap után mikor kétszázadszor hallottuk tőle hogy „valaki kalapicsálja meg azt a akkumlátor-fedelet”,
    már inkább csak rajta röhögtünk a háta mögött..hogy mekkora egy szenilis vén f..fasz.

    Csakúgy mint te öregem !

    Ezzel az állandósult nevetséges „bőing” meg ” puha-szerszám” kitételeiddel. Nen vicces vagy hanem nevetséges.
    Gondolkodj el ezen.

  • Geyza
    2019 április 6
    6:15 du.
    nem baj geyza nem érdekelsz…

    hahahaha a valóság ettől a sikolyodtól egy jottányit sem változik

  • Bendeguz79
    2019 április 5
    1:22 du.

    gizi, óriási benned egy új (legújabb) Keynes veszett el…az is igaz kibaszott mélyen…

    van még ilyened? gyújtsd össz akkor a geyza sunnyogásaival együtt tudnám kidobni

    budzsuhaha
    le vagy ibrikálva

    és akkor is Lohengrint hallgatok ha megbolondultok

  • Lohengrin
    (Amit a Vágnerúr zenés dalművé alakított át.)

    „Fiatal házaspár nászéjszakán hajbakap, mert az újdonsült
    menyecske minden áron tudni akarja, hogy a férje megbízható
    keresztény családból származik e ?
    Ezen megsértődve , férj még a vonatot sem várja be,
    elcsolnakázik a legközelebbi hattyúval”

    /Fricibácsi Mr. Karinthy/

    Naszóval
    hát ezért a
    banális sztoriért
    kár három órát végig szenvedni
    valamely setét és büdős teremben, amit
    a többi 200 ember mind teleliheg, beleizzad és összefingik

  • Inkább Bibi
    2019 április 5
    6:14 du.

    Nemtom mibalyod a Bosnyáktérrel.
    Arrafelé kiváló a közlekedés még napközben
    is. Motorral meg a Bélváron is átsuhanok.Jók ezek
    a buszsávok, hogy rohaggyon meg aki kitalálta őket 😀 😀