Elindult a kampány! Kié?

2019 április 6 9:36 de.69 hozzászólás

Elindult az uniós választási kampány. Elég sok párttal a startvonalnál. Névleg. Az emberek pedig nyugodtan találgathatják némelyikről, hogy valójában kicsodák, és mi a fenét is akarnak. Mert vannak nagyon jól hangzó jelmondatok, és vannak eddig sosem hallott nevű gittegyletek is. Némelyik ismertebb szervezet meg szintén kezd olykor gittegylet-szerűnek látszani. De a politika valószínűleg már csak ilyen. Vagy mégsem.

A „politika”, mint olyan valószínűleg inkább olyan, amilyenné a politikusok, és a holdudvarukban lihegők teszik. Az utóbbiak ténykedése nyilván nem független attól, hogy a rájuk befolyással bíró politikusok kara mit enged. A politikusok ténykedése meg egyáltalán nem független attól, hogy az ország lakossága mit visel el tőlük. Ezért aztán könnyedén válhat röhejessé, amikor olyanok fanyalognak a választások eredményein, akik esetleg el sem mentek szavazni. A feltételes mód egyébként annak szól, hogy néha, vagy nem is csak néha, nyugodtan érezheti valaki úgy, hogy teljesen mindegy, hogy kire szavaz. Amolyan endékásan. Ahol elvileg több párt rendszere volt. De azért valójában teljesen mindegy volt, hogy kire szavaztak. Amikor pedig az ember már úgy érzi, hogy teljesen mindegy, hogy kire szavaz, akkor érezheti úgy is, hogy felesleges elmenni a szavazásra. Az akárcsak informálisan kialakított pártszövetségek úgyis lezsírozzák egymás között. Amellett az „Unió” rohadt messze van, miközben a mindennapok itt sorakoznak egymás után.

Egy zsákfaluban, közmunkán tengődő család tagjának például bárki nyugodtan ugathat az uniós minimálbérekről bármit, amit akar. Ha nem kergetik el az illetőt vasvillával, akkor sem okvetlenül fogják tudni, hogy miről pampog. Mert esetleg a legközelebbi nagyobb városban sem igazán járnak. Azok, akik generációsan szakadtak le. Szinte mindentől. Azok, akiknek már az is értelmiségi csibészség, hogy „demokrácia”, vagy királyság van. Érthetően. A hatalom forrása számukra pontszerű, és a nem is feltétlenül átlátott értelmű szavak feletti vita akár egy másik galaxisban is folyhatna. Ezért volt szerintem már a 2013-as választási felkészülésnél is biztos bukóforduló, amikor az ellenzéknek nevezett konglomerátum felült a saját retorikájának. Amit értelmiséginek nevezett közjelölt közszereplők egy levéllel is megtámogattak. Gyakorlatilag végképp elszakítva a szavazók tömegeit az ellenzéki kínálattól.

Nem mintha az utóbbiakból olyan nagyon jól állnánk. Ha globálisan próbáljuk szemlélni, akkor van egy fél marék olyan párt, akiről eddig legfeljebb az adóellenőrök tudtak. A közbeszédben ismertebb formációk egy részéről azt sem igazán lehet tudni, hogy valójában ellenzékiek-e? Jól mutatta ezt annak a családi törvénysalátának megszavazása, ami legutóbb zajlott. Amiről MSZP-től Jobbikig mindenki elmondta, hogy miért hazugság, baromság, vállalhatatlan, meg hasonlók. Majd bementek a parlamentbe, és a sokak által sokszor szidott DK kivételével, vagy megszavazták, vagy tartózkodásukkal támogatták meg a hatalom kívánságait. De akkor, ha ettől eltekintünk, akkor is azt láthatjuk, hogy az LMP, gyakorlatilag a megalakulás óta, több akcióval támogatta az ellenzék megosztását, illetve a regnáló hatalmat, mint amennyivel befeszült volna az állítólagos ellenzékiségbe. A Jobbik meg nyugodtan törekedhet középre. Tekintettel arra, hogy a korábbi radikális programjának számos pontját megvalósította, illetve megvalósítja a Fidesz.

Nem véletlenül emlegetem már jó ideje, és nem egyedül, hogy valójában nyugodtan létezhet egy LMP-Fidesz-Jobbik tengely. Lefedve a palettát a jobboldali radikálisok vágyaitól a jobboldali zöld buborékok világáig. Botka ámokfutása óta pedig azok sem lehetnek teljesen biztosak a dolgukban, akik kizárják egy MSZP-Fidesz háttéralku lehetőségét. Amit a legutóbbi, korábban említett, család-törvényi szavazás sem igazán zár ki. Függetlenül attól, hogy mit lehet magyarázkodásban felhozni a szavazat-kiosztás mellett. Aki ugyanis azt hiszi, hogy Orbán ettől kevésbé fogja ellenségnek kezelni, a vele nem egyet-értőket, az sürgősen keressen más szert. Mert az, amit használ már megzabálta az agyát. A politikai haszon nem, legfeljebb a politikai, retorikai gyávaság lehet a magyarázat. Úgyhogy lehet választani: háttéralku vagy gyávaság. Egyik jobb kilátás, mint a másik. Egyenesen a bányászbéka fenekére. Baromi mélyről. Amolyan endékásan.

Tudom, tudom. Tiszta fanyalgás az egész, és az „ellenzék” nyilván emiatt az írás miatt fog veszíteni. Mert egyébként hó-tiszta lelkű szentek gyülekezete, akiket nem értek meg. Ahogy sokan mások sem. Csupa fanyalgó ellendrukker. Majdnem úgy, ahogy Orbánnak mindenki szembejön az autópályán. Ahogy lehet nyugodtan morogni és értetlenkedni a társadalmi radikalizmus növekedésén is. Holott az embereket, ahogy szintén évek óta ugatom, általában jobban érdeklik a kocsma elől ellopott biciklijük, a meglopott feleségük, a megerőszakolt lányuk, mint a felkent értelmiségiek cicaharcai. Az, aki érthető, világos, a csóró nép számára is felfogható választ kínál a mindennapokra, az bármilyen, ismétlem, BÁRMILYEN párnacsata elől el fogja vinni a szavazatokat. Orbán a maga populista ellenségkreáló mondókáival ebben az iszapcsatában kétségtelenül jól áll. De elő lehetne, illetve elő kellene állni a megélhető, és nem okvetlenül az egykori, ideiglenesen félretett, de bármikor előszedhető, jobbikos, alternatívákkal, amíg nem késő.

69 hozzászólás

  • Elolvastam az MSZP 10+1 pontos „Biztonságos Európáért” programját. Idealista és a valóságot figyelmen kívül hagyó.

    Nem lehet célul tűzni az „ugyanazért a munkáért minden európai országban ugyanazt a bért kapják a dolgozók” elképzelést, mert az egyes tagországok teljesítőképességei se egyformák. Ugyanez okból nem lehet azonos „minimális nyugdíjat” megállapítani, mert eltérők a tagországok élhetési körülményei.

    Érthetőbben: mintha azt tűznék célul, hogy mindegyik tagországban a futballistáknak legyen azonos a fizetése. Holott nálunk játéktudásban a honi fodbalisták Messi v. Ronaldo bokájáig se érnek föl.

    Szóval az eddigi jelekből jól gondolom, hogy a Fidesz ismét tarolni fog.

    Akit érdekel, itt elolvashatja a 10+1 pontot:
    https://nepszava.hu/3031755_az-mszp-101-pontja-a-szocialis-biztonsagos-europaert

  • Drizari
    2019 április 6
    10:36 de.
    Jól látod! Az ilyen átgondolatlan ellenzéki baromságok szerintem is a Fidesz malmára hajtják a vizet! 😀

  • Drizari!

    Kész röhej,amit az MSZP locsog…ők vajon mit is tettek a múltban,amikor hatalmon voltak?….soha nem volt akkora béremelés
    egyetlen ágazatban sem (orvosok,tanárok,köztisztviselők,rendőrök
    stb)mint a Fidesz alatt,az hogy még így sem értük el a fejlettebb
    nyugati országokat az nem a jelenlegi kormány hibája.

    Más!
    A kampány tényleg elindult és a normális többség nem a migránsokat(csőcseléket) válogatás nélkül befogadni akaró idióta baloldal bevándorláspárti politikáját támogatja szerencsére!
    KAMPÁNYOLNI LEHET,de ugye vannak pártok ,akik feleslegesen erőlködnek…….!
    Az aláírásgyűjtés elkezdődik,minden pártnak joga van hozzá,de az eredmény már most borítékolható……
    Amúgy idén főpolgármester és kerületi polgármester választás is lesz(ahol lejárt a jelenlegi polgármester mandátuma),na ott sem
    fognak elsöprő sikert aratni,főleg a főpolgármester választáson,ahol a baloldali elődök (többen bűnözők,csalók…)már régebben bemutatkoztak,leszerepeltek és
    egyeseknek rács mögött lenne helyük….!
    Az új jelöltek közül Karácsony a legjellemtelenebb…(minden pártban megfordult..)és a legszánalmasabb,a primitív momentumosok közül egyesek még miniszterelnökségről is „álmodoznak” Hát tényleg nem normálisak!

  • az „Unió” rohadt messze van,” Nem. Az Unió mi is vagyunk,15 éve azonos határok között élünk. És az Unió olyan IS lesz, amilyennek mi akarjuk.
    Persze könnyebb a klasszikus kabarétréfa szerint örökké siránkozni, hogy „nyomják Krahácsot!”

  • Amúgy a szerzőnek: „az ellenzéki kínálatot” már propagálják ..az
    „illetékesek” akik kocsival járják a várost és van képük pld. hazaszeretetről beszélni……
    Se önkritikájuk,se hitelük,se eszük,se memóriájuk…..nincs,csupán határtalan önbizalmuk!

  • Drizari
    2019 április 6
    10:36 de.

    „Idealista és a valóságot figyelmen kívül hagyó.”

    Finoman szólva……

  • Kalocsai Miklós

    Drizari
    2019 április 6
    10:36 de.

    A 11 pontból kettőt bírálsz, tehát kilenc pont szerinted is aktuális. Ennek ellenére az egész programot elveted, holott a másik kettőnek is van létjogosultsága. A jó program tartalmaz hosszútávon megvalósítható célokat is, melyek esetleges részeredményei is haladást jelentenek.

  • Megjegyzesem az alanyon ismet eltuntetve.

    Tehat csupan a Draziri es Bibbi megjegyzeserei alapjan is tisztan velheto hogy az osi dogmak kovetese az u.n.”ellenzekek” alatal semmi mas eredemnyeket nem hozhat.

    Akik a mult uatjat es mult modszereit, s egyben a mult alavult sikertelensgeitol nem hajlandok semmi valtozasra, azoknak egyedulli lehetoseguk a multal eltunni.

  • Bár C.Á. Sorossal kapcsolatos véleményem miatt egy hétre „letiltott” (Amit egyébként továbbra is fenntartok és semmi sértő nem volt benne)ÉS SOK DOLGOM KÖTELEZETTSÉGEM,meg sűrű programom volt,így eddig nem is volt időm írni,ma megtettem,ami remélhetőleg? megjelenik4
    Még azt szeretném megjegyezni(mielőtt az alaptalanul vádaskodó
    cikkek megjelennének…)hogy most is, mint minden eddigi szavazások,választások alkalmával a szavazó körzetekben az ellenzéki pártok képviselői is ott fognak ülni…tehát nem lehetséges csalás,meg ugye a NVB. is ennek ismeretében dönt,összesít!
    Hát majd minden kiderül május 26-án!
    Na csupán ennyit szerettem volna közölni!

  • talalom
    2019 április 6
    2:16 du.

    Szerintem ezt a hozzászólást kicsit elkapkodtad. Mély levegő. Relax. Indulat a spájzban, és aztán folyt köv.

    Segítségként a teljes szövegösszefüggés:
    „Amikor pedig az ember már úgy érzi, hogy teljesen mindegy, hogy kire szavaz, akkor érezheti úgy is, hogy felesleges elmenni a szavazásra. Az akárcsak informálisan kialakított pártszövetségek úgyis lezsírozzák egymás között. Amellett az „Unió” rohadt messze van, miközben a mindennapok itt sorakoznak egymás után.

    Egy zsákfaluban, közmunkán tengődő család tagjának például bárki nyugodtan ugathat az uniós minimálbérekről bármit, amit akar. „

  • Boda Marcsi
    2019 április 6
    2:10 du.

    Marcsi-néne. Nyugodja bele: egy arányos választási rendszerben és demokratikus média-elérés esetén a Fidesz hiába erőlködne. Alapesetben legfeljebb sérvet kapna és nem többséget.

  • Boda Marcsi
    2019 április 6
    3:56 du.

    nem volt benne)ÉS SOK DOLGOM KÖTELEZETTSÉGEM,meg sűrű programom volt,”
    El tudom képzelni. Párteligazítások, trollgyakorlatok. Egy csomó hátsó fényesre varázslása. Lengőbordáig.

  • Nem sok jót látok az ilyen pontokba szedett programokban.
    Egy jelszó vagy jelmondant kéne.
    Ami ütős és könnyen érthető.
    De sajnos nincs.

  • Populistákat kuvvául nem lehet túlbeszélni észérvekkel.
    A saját eszközeiket kell(ene) kicsit használni ellenük.

    Hogy hogyan, azt nem tudom.
    Én kérem egyszerű ipari munkás vagyok: állatszámadó.
    /Ahogyan Karinthy is megjegyezte valamikor/

  • – Most fog látszani fekete fehéren, otthon ki hogy „dolgozik” a kampányban, mert itt nem emlegethető fel, semmilyen választási csalás, lehetősége…
    – Nézem a lengyel EU kampány-nyitót, ahol 51 mandátumról van szó, az ottani ellenzék, ugyanazokkal vádolja jobboldalt, mint az adófizetők által jól megfizetett hazai lúzeráj, – fd akik egymást okolják előre a kudarcért…
    – Nekünk nem mindegy, hogyan oszlik meg a 21 mandátum, mert a megszerezhető 6-7 „ellenzéki” ott,durván támadja majd a hazai viszonyokat…- más nemzeteknél ez szégyenletes !

  • Andrew „bácsika”!

    Nyugodjon bele,hogy sem a Fidesznek,sem nekem,sem a többségnek…nem kell erőlködnünk,hogy a hiteltelen,lecsúszott,hazug és
    kétségbeesett ellenzéket legyőzzük!
    Én nem izgulok…!

  • Andrew tata….

    tényleg sok dolgom,programom volt,de ugye képtelen megérteni…ugyanis én nem vaqyok pártkatona,fizetett munkatárs,mint itt egyesek…..
    Sajnálom,hogy ezt sokadszorra sem képes felfogni!

  • A magyarorszagot kepviselo 21 kepviseloi-szek a tobb mint 700-zal szemben meg a minimalisnal is kevesebb.

    Egyszeruen mert a tag-nemzetek NEM egyenlo-jogu tagok.
    Vannak amelyek „egyenlobbek” es vannak melyek egyszeruen „egyenlotlenek”, kozottuk magyarorszag.

    Na azt nevezik maguk ottan a”demokratikus eszmek”-nek???

    De hat vajon min letezzhetene a vita ????

    Nem minden EP kepviselo erdeke es kotelesseg hazaja-nemzete erdekeit kepviselni a leheto-leg-jobb celokat elerni???

    Ketsegtelenul NEM azt latjak kepviseltetesuk leg-elso celjanak !

  • KERDESEM az olvasokhoz, aki tudatban lenne a leheto valsznak.

    Magyarorszag kepviseltetese az EP-ben letezik a meghatarozott geographiai meghatarozasok alapjan,az az letezik EP kepviselesi KERULET, VAGY mind a 21 az u.n. „at large” kepviseltetesek ???

  • slapaj
    2019 április 7
    7:17 de.
    „– Most fog látszani fekete fehéren, otthon ki hogy “dolgozik” a kampányban, mert itt nem emlegethető fel, semmilyen választási csalás, lehetősége…

    Ezt gondolom viccnek szántad. Mert ha komolyan is gondolod, akkor állj át másik szerre. mert ez már megzabálta az agyad.

  • T.Andrew_s!
    – Nem nagyon méltattad, Simay önjelölt publicista, és baller megmondóember, egyébként vitaindítónak megfelelő dolgozatát!
    – Helyette személyeskedsz, mindenkit leugatsz, ahogy a lankadt eroszok, és geronto-aberráltak, a Ti köreitekben, „kommunikálnak”…

  • T.Andrew_s!
    – Nem nagyon méltattad, Simay önjelölt publicista, és baller megmondóember, egyébként vitaindítónak megfelelő dolgozatát!
    – Helyette személyeskedsz, mindenkit leugatsz, ahogy a lankadt eroszok, és geronto-aberráltak, a Ti köreitekben, „kommunikálnak”…
    – Nem kell Neked, Geyzának, Gabrielnek stb. lenned, nyelvhasználatod alapján akár, opcionális mandandód is lehetne…

  • Andrew_s
    2019 április 6
    5:17 du.

    Te ki a fenének írogatsz?
    Én nem látom a Bodát !

    Vagy netán Boda-hiányban szenvedsz azért emlegeted, mikor itt sincs ?

  • Andrew_s
    2019 április 7
    2:05 du.

    A SoB* -nak nincs jumora.
    A szélsőjobbosokból a diktatúra
    eljövetelének mérhetetlen áhítozása kiölte
    a -bennük talán soha nem is létezett- humorérzéket.

    *SoB = Slapaly of Bájjerzótty

  • Bendeguz 79!

    Nem kell aggódnod,ugyanis egyre több ország hozzánk hasonlóan gondolkozik,így minden esélye megvan a többségnek,a nemzeti érdekeket képviselőknek,itthon és kint is!!!!!!!!!!!!!

  • slapaj
    2019 április 7
    3:16 du.

    Látom pajtás súlyos
    és maradandó nyomokat…
    mit nyomokat..nem „nyomokat”
    de kanyonokat véstem bele abba
    a kis diktatórikus lelkedbe.Mindig
    mondom neked: Szép dolog a pártfeladat,
    de megéri? Bele fogsz gebedni, ami nekem
    ugyan nem probléma de gondolj idős szüléidre.
    Ki támogatja majd őket ha belerokkansz ezekkel a
    ballerekkel folytatott kilátástalan szélmalomharcodba?

  • slapaj
    2019 április 7
    3:16 du.

    Maga megbolondult?
    Maga megbolondult?
    Hogy mindent kétszer mond? Kétszermond?

    /idézet Karinthy „Törpefejüek”-jéből/

  • amíg ez a „csata” a politika és a rablómese körül folyik addig teljesen mindegy, ezt eltanulták a náluk már sokkal képzetted, felkészültebb és gyakorlottabb nyugati demagográciáktól!

    egy ország élete a gazdaság és amíg az ilyen (ebbe minden beleértendő) addig az egész szélmalom csata lófaszt sem ér és az eredmény is lófasz lesz

  • GEYZA; Vajon tudataban vagy az „S.O.B” valodi jelentesenek ????

  • slapaj
    2019 április 7
    3:11 du.

    Tekintettel arra, hogy ugyanazok a választási bizottságok, ugyanolyan, ránézésre deformálható, és így meghekkelhető kukákkal fogják gyűjteni a szavazatokat, pontosan annyira lehet csalni, mint az előző választásoknál.
    Ez nem személyeskedés, hanem a körülmények kérdése.
    Ha Te ezt komolyan nem veszed tudomásul, akkor vagy belátási problémáid vannak, vagy megvettek kilóra.

  • Boda Marcsi
    2019 április 7
    1:36 du.

    Tündérke,
    A Fidesz 43 % körüli támogatottsága nem többség. A megosztott politikai paletta legarrogánsabb tagja. De nem képviseli a többséget.
    Ha nem így lenne, akkor nem kellett volna változtatnia a kétfordulós, arányosított képviseltségen alapuló választási törvényen. Aki aggódik, az tehát a Fidesz. Az a párt, amelyik mesterségesen tartja fenn a saját parlamenti többségét.
    Amúgy a nyelvhasználatod árulkodó. Te legyőzni akarod az ellenzéket, és még véletlenül sem meggyőzni a választókat. Egy országban, ahol az egyik fél „legyőzni” akar mindenki mást, azt az országot egy hajszál (sem) választja el egy diktatúrától, vagy egy polgárháborútól.
    Te tehát egy polgárháború párti, diktatúrában szocializált troll vagy.

  • Bendeguz79
    2019 április 7
    5:31 du.

    Gondolom arra gondolsz, amikor a repülésben vége a beszállásnak.
    (Souls on Board)
    Mert, ha megnézed Geyza emígyen írta: SoB
    Ellentétben azzal, ahogy Te írtad. Úgyhogy nyugodtan felhúzhatod a provokatőri sapkádat, de ez gyenge kísérlet volt.
    Persze, tudat alatt, Te valószínűleg azt szeretnéd belehallani, amit írtál. Ám ezzel fordulj máshoz……

  • talalom;

    Unio, vagy barmi mas-fele „egyesules” HA nem biztositja minden tagjanak a telejes onallosagat, hat az NEM UNIO, hanem egy idegen uralom, elnyomas, gyarmatositasnal is gyatrabb idegen uralom !!!!!

  • ANDREW_S;

    „SoB”, vagy „SOB”, barhogyan is irva, maga a kifejezes ugyan azt jelenti.

    Na az volt am egy igyen gyatra , ertelmetlen es sikertelen provokalasa maganak, barmifele „sapkat” is visel !!!!

    Minden jo kivanatait vissza maganak !!!!!

  • Andrew!

    Kissé…le van maradva,a Fidesz támogatottsága jóval 50 % felett van..(minden vonatkozásban!!)
    Amúgy a Fidesz és a Jobbik már szerzett 20 e.ajánlót,(Még a Momentum is ami meglepetés…)míg az MSZP,Párbeszéd és a DK egyenlőre csak erőlködik……
    Na erről ennyit!
    Tájékozódjon,pá elmentem,szórakoztató film jön!

  • BODA MARCSI;

    NEM AGGODOM, csak sajnalom mind azokat akik tudom hogy jobbat erdemelnenek !!!

    Azt is irtam mar tobbszor.

    A lakosok nagyszmai igen, de az ‘uralkodoik’ eppen az ellenklozoleg gondolkodnak, cselekednek es dontenek !!!

  • Boda Marcsi
    2019 április 8
    2:52 du.

    „Amúgy a Fidesz és a Jobbik már szerzett 20 e.ajánlót,(Még a Momentum is ami meglepetés…)míg az MSZP,Párbeszéd és a DK egyenlőre csak erőlködik……”

    Csak azon vagyok megrökönyödve, hogy mindenféle csődje ellenére a Jobbik hogyan és miből tudott lefizetni 20000 darab szupernaiv balfaszt! 😀 (Pardon, mea culpa! 😀 )

  • Bendeguz79
    2019 április 8
    2:54 du.

    gizi!

    már megint elszóltad magad!

    ez a megjegyzésed az USA működésének alapja

    budzsuhaha

    le vagy ibrikálva

    jaaa, és szedjél agylúdtalp elleni kapszulákat… vagy ácskapcsot

  • Bendeguz79
    2019 április 8
    2:50 du.

    1. Nem mindegy.
    2. Mindegy esetére odaírtam a rövidítés értelmét.

    Ergo, a jelek szerint sem magyarul, sem angolul nem értesz.
    Ergo, hazudsz a saját identitásodról,
    Ergo, valóban nem vagy több egy egyszerű, áltörtmagyarkodó trollnál.

  • Boda Marcsi
    2019 április 8
    2:52 du.

    A beírásod csak erősíti azt, ami a cikkben van.
    A Jobbik nem valós ellenzéki párt. A Momentum meg kezdetektől sem több, mint egy hazugságra épített reanimált protoFidesz.

    Pont az van a cikkben, hogy gyakorlatilag egy NDK-mintájú „többpártrendszer” van ma Magyarországon. Az NDK meg sok minden volt, de nem egy diktatúramentes, személyi kultusztól távolmaradó formáció.

    Tulajdonképpen nagyon kedves gesztus a részedről, hogy megerősítetted a cikkben leírtakat.
    Bár szerintem nem vagy tudatában a beírásaid valós tartalmával (sem).

    Az az 50% meg …..
    A gengszterváltáskor a MSZMP 90% körüli támogatottsággal bírt….. Az elvárt válaszokat visszaböfögő közvéleménykutatásokban.
    A választás az, ami valósabb eredmény. Az 43 % körüli támogatottságot mért. A csalásokra, manipulációra utaló jelek, és a szavazatokkal manipulálást biztosító kuka-urnák dacára…..

  • Bendegúz,

    Egyébként tőlem használhatod a swing on beech értelmet is, ha jobban tetszik. Bár továbbra sem szeretnék polgárháborút. Ellentétben a fideszsista trollokkal.

  • ANDREW_S;

    „swing on beech” ????

    „polgarhaboru” ???

    „Fideszistatroll”????

    Mi utott magaba ?????

    Olyan gyarta lehetne a magyarorszagi egeszsegi szolgalatatas ???

    Mi a fent beszel maga????

    SOB vagy SoB az mind az ugyan az a jelentese.

    Amit NEM irhatok meg a web-en.

  • Bibi,Andrew!

    Csak semmi idegeskedés,aggódás,mert árt az egészségüknek!

    Halkan jegyzem meg,hogy a Jobbik a jelenlegi állás szerint…bizony ellenzéki párt,akkor is ha nem baloldali…..
    a jelenlegi kormánnyal szemben áll…(persze esély nélkül..)
    Én nem aggódom,hanem bízom abban (a tisztességes többséghez hasonlóan),hogy a normális és hazaszerető többség akarata érvényesül!

  • Andrew!

    a reklám alatt: az az állítás,hogy a cirkuszoló ….törvényszegő,bírósági eljárás alatt álló Momentum valaha is a Fidesszel szimpatizált volna az egyenesen röhejes…és aki ezt állítja,az ugye szellemileg csökkent…..magyarul idióta!!!!!!!!

  • Bendeguz79
    2019 április 9
    1:12 du.

    O.k. Szóval angolul sem tudsz. Túl vagy tárgyalva… 🙂

  • Rodeo11 Nem igazán értem, miért kardoskodsz ennek a pofátlan, tudatlan, reklámfüggő pártkanca jelenlétéhez. Csak arra jó, hogy értelmes külföldre szakadt hazánk fiának ne legyen kedve visszamenni oda, ahol ilyeneket tenyésztenek. Létezése groteszk, értelmetlen, szebb és jobb lenne nélküle a világ. Sajnálatos, de ez van. 🙁
    Még lőni sem érdemes rá, páncélt visel kőagyán viselt vastag bőrén.

  • Boda Marcsi
    2019 április 8
    2:52 du.

    „Kissé…le van maradva,a Fidesz támogatottsága jóval 50 % felett van..(minden vonatkozásban!!)”

    Marcsi maga azt írja, hogy minden vonatkozásban. Kérem a minden vonatkozásból legalább egyet nevezzen meg, hogy milyen vonatkozásban van jóval 50%-felett. ha tud (bár borítékolható, hogy úgy sem tud mert a kérdést sem érti.) Amúgy meg hazudik szokása szerint és természetesen mint a vízfolyás, hiszen ön azt állítja minden, azaz minden , ízlelgesse a hazugságát még egyszer tehát maga azt hazudja mert idióta, hogy MINDEN vonatkozásban 50% feletti a Fidesz támogatottsága:

    Mutatok néhány friss „vonatkozást” maga kényszeres hazudozó, matematikai zseni Marika:

    https://kozvelemenykutatok.hu/havipartpreferenciak/

  • Kenny
    2019 április 10
    2:24 de.

    Mert hiszen a B.M. mint troll, a segitö társa az inormációk megszerzésében

    bodamarcsa azért van itt, hogy szétverje a normális beszélgetést,
    Rodeio meg információ-szerzés céljából.

    Azért froclizza azokat, akiket érdekes alanyoknak tart.
    Vagy éppen be akar férközni a „barátságába”

    Ezek részét képezik a „technikának”

  • Kenny
    2019 április 10
    2:24 de.

    kitiltása demokrácia ellenes (hahahaha) lenne és az ellenpéldára is szükség van, hogy a nagyérdemű ki tudja válogatni a „vita” folyamán a búzát az ocsúból

    hahaha
    magam részéről már régen szelektáltam és aszerint olvasok, de az nálam nem megy, hogy üsd ki a babát akkor a mondandója is ki lesz ütve… „próbálok” érveket és tényeket felmutatni tudom, hogy ez nem mindig sikerül mert én is emberből vagyok és elkap a forgószél és olyankor csak a cséphadaró marad

    a Mézgáék olyan zseniálisra sikeredtek, hogy hosszú évek távlatából még dúdolkává is váltak számomra… „befűtve” vártuk minden alkalommal

  • HunCanada

    ” A Fidesz minden vonatkozásban 50 % feletti” azt jelenti: önkormányzati, országgyűlési és EU képviseleti támogatottság..Szerintem hihető. Nézz utána!

  • huncanada

    Abból adódik a statisztikai különbség, hogy a teljes lakosság vagy a teljes szavazók körében végzik a közvélemény kutatást.

  • Gabriel
    2019 április 10
    7:38 de.

    Gágágágágá Briel… méghogy „információszerzéscéljájájájából”???

    irígykeccmi? és milyen infófófófót és ha(?) akkó’ azt mire használom?

    csupa zanza amit írkálsz…bevagy…va? vagy ez a szokásos állapotod… még jó, hogy a blog nem szagos, most itt terjengenél és nem győznék szellőztetni

  • Gabriel
    2019 április 10
    7:38 de.

    én már javasoltam neked barátként a krokodilt dehát ha nem hát nem én meg ugye önjáró vagyok ebből deriválva nem fogadok el… holmi gábrieleket hiába acsarkodik mint a pistike aki csupa „szerelemből” megrángatta a Bözsike copfját naponta 2x

  • jani;

    Ugyan azt olvastam es jeleztem a masik hozzaszollasomban, a Geyza altal csatolt „Nepszava” lapban is !!!
    Azert jeleztem mar ismetelten, hogy a Nepszava meglepoen hiteles lap !!!

    Az „ellenzek” es az itteniek ostobasagaik ismemetlese nem hozhat sikert, barmennyire is terjesztenek itten gyuloleteiket !

    A regi mondas valo-bizonysagokon alapozott:

    Aki nem tanul a mult vetekeibol az csak ismeteli mind azt”.

  • Na egy masik politikai versenyzesek adatain.

    Ugy tunik Israelban a Likud, tehat Nyetanyahu sikereskedett.

    De Israeleban NEM Nyetanyahu, hanem Donald J.Trump a LEG-nepszerubb politikus.

    Trump 70%-os nepszeruseget elvez Israelban, a lakossag logikus gondolkodasa alapjan persze.

    Trump a US-ban a 36-max.40%-ot elvez.
    No de Obama soha nem jutott a 40% folott, amig sokan imadtak mint istent.

    Torokben, meg az „ellenzeki-part” elfoglalta megvalasztott allasat mint a fovaros polgarmestere.

    Tehat remelheto hogy meg Torokorszagban is a demokratikus modszer letrejohet majd?!

  • jani;

    Sajnos persze, hogy az olaj, ill. energia arak emelkednek meredeken, ami a vilag-kozgazdasagat lassitani fogja.

    Magyaroszag kormanya oriasi szuksegtelen es ertemetlen koltsegekbe ereszkedett.

    Az MNB es magyar penaugy-szakertok is az inflaciot, ill. a penz-aranak emelkedset es ertekenek eseset belatjak, sot jelzik is nyiltan.

    Vilagszerte a szavazok a penztarcaikat kovetik, nem az igereteker, meg a szloganokat.

    Mi lessz az majd amikor a nyugati uzemek bezarjak az ajtoikat a magyar dolgozok orra-elott???

    Sajnon a politikusok es allam-burokratak, na meg az ugyvedek arra soha nem gondolnak sehol!!!

    De annak kovetkezmenyei elkerulhetetlenek,sem tagadhatok.

  • Bendeguz79
    2019 április 10
    11:28 de.

    gizi elmagyaráznád e itt a kies blog lankákon az ártatlanoknak, hogy az: „ismemetlese” az mit jelent? és milyen nyelven van?

    az izraeli „választások” „eredménye” előre látható volt, már saccperkábé 15 éve, mert „azt” amit csinálnak azt sohasem változtatják, esetleges személyi változás a lényegen egy jottányit sem! mindegy hogy netán jahú vagy kún béla esetleg Il Gigante? mind egy követ fúnak és mind egyirányba fújja…

    essetunni

    érdekes módon a török választásokba az a gonosz Putyin nem avatkozott be és máris Is Tan Buli lett most isznak és esznek és a többi „ikes” ige… perszehogy a trampli népszertelen ha idegen hatalom képviselője, mint a hogy a sok sok sok (még van több is) demokratikus izé azzal vádolja és nem is hagyják abba…
    csak tudnám melyik is az az idegen hatalom?

    most mi lesz veletek?

    budzsuhaha
    le vagy ibrikálva

    mondd te milyen szöveget olvasol amikor a magyar ábc vel küldenek neked bármit? te mit fox?

    egy screenshot? hadd röhögjek

  • jani
    2019 április 10
    10:35 de.

    Köszi Jani. Én pontosan tudom, aki nincs képbe az Marika, hisze vagy butaságból, vagy tudatosan összekeveri a fogalmakat. Feltételezem buta, hiszen csak én legalább százszor elmagyaráztam neki. Az 50% feletti az a mandátumok szerinti eredmény megszerzése, viszont a támogatottsága a lakosság körében, de még a szavazók tekintetében közelében sincs 50%-nak. Ez a probléma, hogy alap dolgokat félrebeszél Marcsika, akkor hogy várjuk el, hogy nehezebb kérdésekben is véleményt mondjon ő illetve még pár millió ember?

    A másik pedig az, hogy hazudott, mert szó szerint azt mondta Mari, hogy MINDEN tekintetben 50% felett. Jó lenne a fogalmakat tisztába tenni kis agyában, mert az h képes egy X-et tenni a választásokon és slussz, azzal kurvasok ember életét befolyásolja sík hülyén.

    Ja és ha azt írná Marika, hogy a Fidesz kétszeresen ráver az ellenzék pártjaira a Parlamentben külön-külön és majdnem az összesre együttvéve is, akkor az bizony igazság lenne, és én biztos nem szólnék egy ilyen igaz állításért. De folyton azt hazudni, hogy jóval 50 felett van a támogatottsága (támogatottság nem összetévesztendő az eredménnyel) az nonszensz. Én csak az igazságot várom el, soha nem a pártállását kérem számon rajta vagy bárkin.

    Még egyszer köszi a soraidat, javaslom a címzését Marcsinak.

  • „jani”;

    A teljes lakossagot vizsgaljak, mert nem tudni hogy valoban majd ki fog majd szavazni.

  • Andrew!

    Én senkit nem akarok legyőzni….(hogyan is tehetném?)legyőzik ők saját magukat az ellenzéki show … ugye folytatódik,amin nap mint nap jót lehet derülni!
    Hol összefognak,hol írtját egymást(kész röhej…)és ami nem mellékes,hogy mindezt Gyurcsánynak köszönhetik jelenleg,aki anno tönkretette az országot,megbukott,(de lemondani ugye nem tudott,csupán bevallotta ,hogy „elkúrta” a kormányzást meg az MSZP is)……
    Eddig is megvettem az ürgét,de most,hogy a féktelen idióta hatalomvágyában,delériumában folytatja „áldásos” tevékenységét,csak örülni tudok,mivel ezzel erősíti,támogatja a
    jobboldalt,a kormányt és a magyarok többségét!
    Csak így tovább Fletó!

  • Boda Marcsi
    2019 április 10
    2:48 du.

    JóvanMarcsi. Elégtelen. Üjjéle.

    „mindezt Gyurcsánynak köszönhetik jelenleg,aki anno tönkretette az országot,”
    Most eltekintek attól, hogy az őszödi beszéd egy mondatába kapaszkodik azóta is az orbanista bagázs, hogy ne kelljen észrevenni a vezérük naponkénti hazugságait.

    Az országot viszont a 2008-as válság dacára sem Gyurcsány-kormány kúrta el, hanem az a gengszterváltó kormány, amit I. nemecsek antall józsi vezetett. Amely vezetésből Torgyánnak orbán csontig nyalt, amikor az érdekei úgy kívánták.

    Antall kártételénél kevesebbért is küldtek már embert a mennyekbe a Mennyei Béke terén egy kicsit nyűgösebb országban. Ott nem szobrot kapott volna, hanem golyót.
    Az százezer-milliárdokban mérhető közvetlen és következményes kártétele kiszámítható. De azt úgysem értenéd.

  • HunCanada

    Félreértettél, illetve én sem fogalmaztam pontosan. Nem csak a Fidesz-KDNP parlamenti képviselőhelyeinek a száma haladja meg az 50 %-ot.

    „A biztos szavazók körében – februárhoz képest – két százalékpontot javítva, 56 százalékon áll a kormánypártok társadalmi támogatottsága.”

    https://nezopontintezet.hu/2019/03/31/tovabb-nott-a-fidesz-kdnp-tamogatottsaga-marciusban/

    Háromféle statisztika van. Vannak a „szavazók” és vannak a „biztos szavazók”. (Utóbbiak el is mennek szavazni). És vannak a képviselő helyek.

  • jani
    2019 április 11
    5:40 de.

    Köszi Jani, de tulajdonképpen mi teljesen egyről beszélünk. Öröm, hogy legalább Te érted amit írsz Marcsihoz képest, így élmény olyan dolgokban is eszmét cserélni ami objektív, így konszenzusra jutunk elég hamar. Nem egymással van vitánk még egyszer hangsúlyozom, hiszen ezek a fogalmak alapvetések és vitathatatlanok.

    – Ahogy írod a friss közvélemény-kutatásokra hivatkozva, nagyon helyesen, hogy a „BIZTOS szavazók körében” 56%….”

    – Azt is helyesen írod, hogy vannak a “szavazók” (pontosan fogalmazva a választásra jogosultak) és vannak a “biztos szavazók”. (Utóbbiak el is mennek szavazni). És vannak a képviselő helyek (azaz a mandátumok). Sőt van a lakosság mint fogalom, bár a 18 éven aluliak és még egy vékony réteg nem szavazhatnak, de nekik is van véleményük. Így a lakosság tekintetében statisztikai adatként figyelembe lehet venni őket is – (Emlékezzünk: Marcsi a lakosságot szokta alapul venni jóval 50% felettinek. Ami szerinte egyébként 8,7 millió fő :D)

    Mi ketten egyről beszélünk. Ami engem „zavar” ha zavar, hogy Marika a piciny agyával azt érzékeli és kommunikálja évek óta ezen adatokból (nem csak mostani hozzászólásában), hogy Magyarország lakosságának több mint a fele támogatja a Fideszt – ráadásul azt hazudja most is, hogy MINDEN tekintetben 50 felett van.

    Hogy pontot tegyünk kettőnk diskurzusára, amelyben nincs vita köztünk leszögezhetjük, hogy Marcsi állításával ellentétben nem MINDEN tekintetben van jóval 50 felett a Fidesz támogatottsága – (A minden tekintet volt Marikának a hazudozása), és azt is leszögezhetjük, hogy a lakosságban (társadalom) erős egynegyede van csupán – ezt persze lehet és kell is cizellálni. Ha ezt a „tortát” tovább szeleteljük és különböző statisztikákat akarunk gyártani, akkor megnézhetjük a szavazásra jogosultak körében, utána a biztos szavazók körében, és megnézhetjük a választási törvény alapján (ami már nem száraz matek, hanem kritériumok által mesterségesen alakított), hogy így milyen eredményt, azaz mandátumot szerezne egy adott párt, azaz jelen példánkban a Fidesz – így van egy nagyon sziklaszilárd és elvitathatatlan erős kétharmada jelenleg is a kormánypártnak. Aki ezt állítja, nincs vitám vele, mert ez a tény.
    Mari, érti már a fogalmakat?! Úgy mint „biztos szavazók”, „szavazásra jogosultak”, „lakosság”, illetve „társadalom”, „eredmény”, és „mandátum”? A legutóbbi választások alapján a kerekítve 49%-os eredményt ért el a biztos szavazók körében a Fidesz, amellyel megszerezte a mandátumok (értse parlamenti képviselőhelyek) több mint 66%-át -ez az „eredmény” mint fogalom. Szal nem társadalmi szinten, úgyhogy még egyszer – ha felfogta – nem állítja azt többé, hogy a magyar lakosság körében kedves jóval 50%- a támogatottsága, drága Marika! Csak ennyit kérek, hogy igazat beszéljen BodaMária mindenről, de kiváltképp olyanról ami teljesen objektív kérdés.

    Kösz Jani, hogy megerősítetted a mondandómat, ami Marcsinak ment, hogy tanuljon – ne hazudozzon!

  • Andrew_s
    2019 április 11
    4:01 de.

    Már megint hazudozik az idióta troll Boda?
    biztosan nem olvasta a büdösbanya hogy maga a FIDESZ
    jelentette ki 2010.-ben hogy várakozásaikkal ellentétben
    IGEN JÓ ÁLLAPOTBAN VETTÉK ÁT AZ ORSZÁGOT.
    Benne volt a rádióban tévében anno.
    Akkor még volt hazai tömegtájékoztatás.
    Mostmár nincs.
    Tudja ezt a Facebook vezetősége is :

    https://nepszava.hu/3032258_kitorhet-a-haboru-a-facebook-es-a-fidesz-kozott

    Különösen ajánlom mindenki figyelmébe a cikk utolső bekezdését.
    A Századvég nevű Államközeli böccegödör JA-VA-SOL-JA hogy a Facebookot tegyék a KESMA* fennhatósága alá JJJJJEeHEHEHEE

    *KESMA = Közép-európai Sajtó és Média Alapítvány egyszerűben szólva „A” Médiaholding. Vagyis a Jóistensegedelmévelmiurunk által kézivezérelt tömegtájékoztató harsány álhírharsonák
    összessége.

  • most már tudhatjuk, hogy nem lehet, néhányan sejtik azt is miért nem…, de hogy hogyan lehetne egy ellenzék ami győz arról mindenki hallgat számomra ez a távolban egy fehér vitorla és a távolság miatt nem látszik, hogy nagyon lukas

  • Andrew!

    Ne játssza itt a tanítót….(ahhoz ugye nagyon kevés esze van…)Gyurcsány vallott,nyilatkozott az „övéinek” ami kiszivárgott,és igaz volt,lebukott,megbukott,amin nincs mit ragozni,meg azon sem,hogy nem akart „távozni”magától,és rövid ideig Bajnai vette át a kormányzást,a csődközeli országot.
    Az,hogy valaki fanatikus baloldali,az egy dolog,az is,hogy utálja
    a jobboldalt,a jelenlegi kormányt,az is egy dolog,de a tények tagadásával csak szánalmassá válik,pláne,hogy nem képes belátni
    az akkori és a mostani akár politikai,akár gazdasági helyzet közötti lényeges különbségeket……
    Ami A.Józsefet bírálatát illeti,hát az meg egyenesen „tükrözi”
    a maga sérült…elméjét!
    Talán bele kéne nyugodnia,hogy se Gyurcsány,se a baloldal nem
    oszt-szoroz,(az idejük lejárt és nem csak most,hanem hosszú távon….)
    Ne izgassa magát feleslegesen(ugyanezt tanácsoltam Illének is)nem éri meg!
    Na pá,gyógyíttassák magukat!

  • Boda Marcsi
    2019 április 11
    12:57 du.

    „Ami A.Józsefet bírálatát illeti,hát az meg egyenesen “tükrözi”
    a maga sérült…elméjét!”

    Most az, hogy lehülyézel nem zavar. Tudod, azt nézem aki mondja. Egy trolltól akár dicséret is lehetne.
    De az, hogy számolni sem tudsz, de állítólag gazdasági ember voltál, az szégyen. A cégre ahol dolgoztál. Állítólag.
    Persze, ha térdelőrajttal küldtek parízerért, akkor egy szavam sincs. Arra talán alkalmas az is, akinek egy matematikai művelet is gondot okoz.