Sonkaosztás, jön a nyuszi, írjad alá gyorsan, Gyuszi!

2019 április 10 10:31 de.49 hozzászólás

Az sem baj, ha nem Gyuszinak hívnak, hanem Bélának. Vagy Marcsinak. Esetleg Bözsi néninek, Sanyi bácsinak. Tőlünk hívhatnak akárhogy, nekünk, a miskolci Fidesznek az a fontos, hogy aláírásoddal támogasd Orbán Viktor programját.

Csöbör Katalin vagyok, Miskolci Fideszes országgyűlési képviselője. Tőlem kapod a sonkát húsvétra, kitől mástól. Remélem, nem felejted el a választásig, hogy kinek köszönheted a finomságot. Szereted a sonkát? Na ugye! És te is azt akarod, hogy ne legyünk bevándorlóország? Akkor még inkább: na ugye!

Légy oly kedves, itten írjad alá, és a téma el van rendezve. Jó étvágyat a sonkához, és eszedbe ne jusson május 26-án otthon maradni, vagy valamelyik hazaáruló pártra szavazni.

Ne felejtsd: nekünk Brüsszelben Magyarország, neked minálunk Miskolcon a sonka az első.

49 hozzászólás

  • Nahát! Egy Orbán Viktor nevű ürgének van programja? Csak nem azonos az illető a magyarországi első szolgával? Mert annak nincs programja – legalábbis látható. Csak a közhelyes parasztvakítás megy – az azért programnak kevés.

  • a tojások nyersek? akkor lehet velük dobálózni amint megzápulnak?
    és az a csoport rosszulöltözött ott a pult mögött (ők a nemzeti trafikosok képviselői, és dohányt nem osztanak, mert abból van igazán nagy hiány a nép körében)

    olyan üde és bájos, meg a nacsasasszony hogyan tartja a sonekot a keziben?

    hejdecuki

  • Mi már kivándorló ország akarunk csak lenni. Szavazz a Fideszre! Tökéletesen futtatják a programot. Nem lesz több csúcsforgalom, nem lesz több sorbaállás, nem lesz várólista, mert nem lesz mire várni. Ez a magyar beszéd..

  • Tüske Zsófia

    Rodeo, egy tojás ára 40-50 ft között van. Nem dobálózunk vele. A miskolci fidesz különösen undorító, élén a Romániából importált polgármesterével, Kriza Ákossal és nyaloncaival, ahol így lökik ki az ellenzéki képviselőket a választásból: https://magyarhang.org/belfold/2019/04/05/nem-tudtak-legyozni-a-miskolci-mszp-st-megszuntettek-a-korzetet/

  • Csak rá kell nézni a pultmögöttiekre.
    Hogy az ember kezében bizseregni kezdjen a harci-tojás hehe.

  • Szerintem a kutyának van igaza, hátat fordít a hazugságnak.

  • Másfelőlnézve ezt nem „szavazat-vásárlásnak” nevezik ?
    (Feltételezhetőleg az adófizetők pénzéből)

  • Hozzám meg az Új Magyar Nácipárt (a neve most nem jut eszembe) bedobott egy meglehetősen „luxurious” kiállítású profin és igényesen elkészített kis füzetkét.
    Minnyá az elején a Duró Dóra negyven évvel ezelőtti arcképmásával, amikor még felismerhetően nő volt.
    Vagy lehetett.
    Mert mostanában leginkább egy taplógombára hasonlít az orcája.

  • György Molnár

    Primitív egy nép ez a miénk, beveszi ezt a sok aljas hazugságot, hogy nekik Brüsszelben is Magyarország az első. Nem a havi 6 milliós fizetés plusz másik milliók a családtagoknak iskoláztatás, utazás és évi 110 vendégnap számára…..Megérdemlik az éhező-fázó magyarok, ha ezekre a bűnözőkre szavaznak. Hogy is mondotta volt Simicska? „A hülyeség állampolgári jog” – vagy valami ilyesmit…. Hát az.

  • Már megint lekéstem, de holnap reggel, a moszkva teri fideszpultnál mondom, hogy 3 kg füstöltsonka a tarifám 30 tojassal! 2 csomó zoldhagymával!
    Vannak halott rokonaim, azok nevében is atveszem a sonkákat es „Akié az aláiŕas, azé asonka!

  • Én elárulok egy szégyenletes titkot….

    Orbánra szavaznék! Ha ő menne ki Brüsszelbe.
    Ha vállalná, akkor végre egységesen szavazna magyar erdekból az ország! 100%-a a lakosoknak támogatná ebben!

    Inditsunk egy ilyen nemzeti konzultáciot!

    ORBÁNT BRUSSZELBE!

  • A SONKA IS MEGMARADNA, A KÁPOSZTA IS JÓLLAKNA!
    Csak a k! éhes kecskék tiltakoznának, mert ….
    De legyen belőlük is sonka!

  • T.Föld S. Péter !
    – Igen, szösszenete, csöppet sem jópofa, de beleillik, a jelenlegi, kissé lagymatag hazai „kampányba”…
    – A lúzeroldal, már előre azonosítja a buktát, ami egyértelműen a sonka és tojás…
    – Hogy minek gyüjtik, az aláírásokat, mikor már a kvótát első nap leadták – rejtély…
    – Persze, célszerűbb lenne, ha a rendszer-kritikus, megmondó ember arra bíztatná elvtársait, hogy hogyan harcoljanak a diktatúra ellen… Ahelyett, hogy a lakosságot gúnyolja azért, hogy sonkáért tartja hatalomban a migráns ijesztgető despotát…

  • Tüske Zsófia
    2019 április 10
    2:40 du.
    akkor amit megsejtettem a kép alapján (egyiket sem ismerem) az igaz egy rohadt banda!

  • De hat eppen ez az ami igazan mukodik tunderorszagban. Lenon elvtars majd majusban ismet vegigjarja az ovodakat es barackokat osztogat a kispajtasok cukifejecskejere.
    Ami Ferencjoskank, Horthy anyank, Kadar apank, miviktorunk!
    Kinek kell ennel tobb???

    Miskolcon személyesen is felkeresi a lakókat a helyi Fidesz
    https://hvg.hu/itthon/20190410_Miskolcon_szemelyesen_is_felkeresi_a_lakokat_a_helyi_Fidesz

  • György Molnár
    2019 április 10
    3:05 du.
    Pontosan! Kis egyszálbelü nyüzüge világmegváltó titán volt Deutsch Tompika, Balczó Zolika és Újhelyi Pistike is kikerülésük előtt, most meg úgy néznek ki, mint egy túltáplált, elégedett kölyökgólya. A Geyza által emlegetett párt, melldöngető honfiú vezére is elvesztette a hitelét akkor, amikor az első helyre hagyta tenni magát a listájukon. Sajnos a felelőség nélküli brüsszeli henye jólét csak nagyon kevés megszállottat(vagy bolondot?) tud nem elkurvítani.

  • Valaki meg tenyleg elhiszi, hogy a mar kiepult NER es az istenkiraly megdontheto demokratikus valasztasokon? (Ezzel a mai mediaval (hatosaggal), valasztasi bizottsaggal, ugyeszseggel, rendorseggel, megvasarolt ellenzekkel ..???)

    Ezek a csimbumcirkuszok csak az ilyenkor szokasos parasztvakitas reszei, „erzekenyito treningek”. ->hirtematizalas

  • TUSKE ZSOFIA;

    Valojaban, nem „loktek-ki” a varosi tanacstagot, csak felszmoltak az elozo keruletet.
    De miert nem szaldhatna az uj, vagy barmi mas valszto keruletben. Bizonyara akkor es ottan is ismert, sot elismert lenne muktbeli teljesitmenyeivel.

    Olvastam a csatolt Miskolci lap beszamolojat.
    Az alapvetokben till sok dolog erthetelen, ill. elkepzelhetetlen hogy az a szuksegletek es kivanatok alapnanak megfeleloen mukodne.

    1.,Ki es hogyan kap barki „mandatumot” ???

    2.,Hogyan lehet barki is „nyertes 48% szavatokkal ???

    3.,Mifele varosi-tancs-gyules lehet es hogyan hatarozhatnak egy 28, vagy 27 tagu tagok???
    Az inkabb cirkuszi kaosz, mint varosi-tanacs-hataroza lehetosege.

    4., Mifele „onkormanyzat” az amikor a Parlament hatarozata kotelez?

    5., Mi az aggodalom a polgarmester szemlyesegen, van a polgarmesteruknek legalabb szavazti joga ?

    6., Nem leteznek talan inkabb kepzett, gyakorlott, s NEM politikai , but a varosi tanacs altal meghatalmazott „varos”-vagy-„megye-manadger”-ek?

    7., Mi jelentosege lehet a helyi valasztasokon a politikai partok reszveteleinek ?

    Az ujsag emliti ,hogy inkabb az „egyenek kepessegei es ismeretei szamit meg ottan is.

    8., Mi alapon leheto hogy varosi-tanacstag (kepviselo)magan orakat tart ?

    9., S ha mind oly problemak leteznek, szo sem esett az ugyeket perekkel, a torveny alapjan intezni ?

    Ez NEM vitam sem ellenzekekedes, csak rem furcsa az ugyek esetei sot kezelesei is.

    Koszonom ha idje es figyeleme lehetove tenne az ismerteteseit.

  • SZANDI MANDI:

    Hat hogyan, mi modon ohajtana maga es mifele „valtozast”?

  • 66Or…

    „ORBÁNT BRUSSZELBE!”

    Nehogy igazad legyen-:)

  • SzandiMandi :

    nem, nem dönthető meg demokratikus parlamenti választással ez a Fidesz, a jelöltként induló ellenzéki pártok csak a demokrácia látszatát segítik fenntartani. Jelenlétük eredményessége nulla a parlamentben, a kétharmad birtokában a Fidesz azt tesz, amit akar. Sőt, egyre szaporodik a miniszterelnöki rendeletek száma, amihez végképp nincs beleszólása az ellenzéknek.

    Természetesen a Fidesz rendkívüli módon ügyel arra, hogy minden eszközt bevetve kétharmados többségeket érjenek el bármilyen választás alkalmával. Így van ez az önkormányzatok esetében is annak ellenére, hogy sok polgármester „függetlenként” nyert, mert ez a függetlenség csak látszólagos. Nagyon sok tevékenységet vettek el tőlük, amik ma már a kormányhivatalokhoz tartoznak, pl. olyan egyszerű is, mint az ebnyilvántartás. És nagyon sok önkormányzat működéséhez a pénzt az állam adja (ami a Fideszt jelenti), mert azokban a falvakban a helyi adók nem fedezik a település működtetését. Más helyeken meg az önkormányzati testület fideszes tagjai akadályozzák a polgármester tevékenységét, ha az nem fideszes.

    Végül, a Fidesz azért is ügyel – akár csalásokkal is – a kétharmadának megőrzésére, mert egy elvesztett választás esetén sok kulcsemberük kerülne börtönbe. Ezért az egyeduralmukat csak valamiféle válság kirobbanása szüntetheti meg, mondjuk gazdasági csődbe kerül az ország és zárolni kellene a bankokat, a közszféra és a nyugdíjasok meg nem kapnák meg a járandóságaikat stb.

  • SzandiMandi:
    „Valaki meg tenyleg elhiszi, hogy a mar kiepult NER es az istenkiraly megdontheto demokratikus valasztasokon?”

    Nem, én a legkevésbé sem hiszem, lehetetlen.
    Ez a hitetlenségem okot szolgáltathat rá, hogy én magam – azonkívül, hogy ha itthon vagyok, azért elmenjek és leadjam a szavazatomat egy jellegtelen viccpártra (hátha az istenkirály által engedélyezett „ellenzéki” arányszámba véletlenül bekerül egy képviselőjük, akinek ezzel lesz egy elég jó állása, s remélhetőleg sokat ártani nem fog – persze, használni sem)- ne vegyek részt aktívan a választásnak nevezett bolhacirkuszban.

    De úgy vélem, az a tény, hogy lehetetlen, jelenleg nem szolgáltathat okot rá, hogy nyilvánosan és aktívan föllépjek azok ellenében, akik (akár abban a hitben, hogy lehetséges, akár tudva, hogy lehetetlen) megkísérlik, vagy akárcsak imitálják a megkísérlését a lehetetlennek.

    Részemről a témáról ennyit és többet nem.

  • talalom;

    Sonka es mas elelmiszer osztogatas dehogynem egy programm.

    Venezuela, Eszak-Korea, stb. sok ember vilagszerte meg almodni sem kepes a sonkarol.

    Milliok akik a vilagban a szemet-dombokon kersik az ennivalokat. S az is az erkolcstelen politikak okai.

    Nem mondhatna hogy melyik a „programm”.
    Politikai celokbol, vagy jo-szivusegbol, de segiti embertarsat.

  • Tüske Zsófia
    2019 április 10
    2:40 du.

    Hát igen.
    Szabad választások…
    Mint hallom évek óta nem tudták megingatni az MSzP-s képviselő pozícióját, hát megszüntették az a választókörzetet ahol rendre mindig nyert.

    Ögggyes..
    mondhatná erre
    a csikágói üzletember
    nagybácsikám,mikor a hetvenes
    években itt járt és a Marx-téri süti-automata
    elnyelte ugyan a pénzét, de sütit azt nem adott ki..

  • Bendeguz79
    2019 április 11
    5:27 de.

    gizi a sonkahiány okairól is tájékoztathatnád a nagyérdeműt? nemcsak arról, hogy hol nincs „sonka”?

    mondjuk (na jó én mondom) Venezuela $30000000000 kinnlevőségét ellopták (másképpen zárolták van aki ezt szankciónak nevezi én tömeggyilkosságnak) tehát nem tud „sonkát” sem venni

    és az esetek nagy többségében erről van szó ahová betört a demagográcia ott kő kövön nem marad

    hahahaha

    neked: budzsu haha és le is vagy ibrikálva

  • Bendeguz79
    2019 április 11
    5:27 de.

    gizi>>> lásd még Luisiana -t New Orleans -t benne a Kathryna után néhány évvel a világ legjei… ezt tudják és ez nem egyedüli eset

    erről mit ír a bloomberg és a cénéni

    budzsuhaha le vagy ibrikálva

  • B79 – nem ohajtok es nem is tudok semmit sem megvaltoztatni. Olvasd el Drizari kommentjet.

    Drizari – Igy latom en is.

    Kővendég – Egyetertek, ha tehetnem majusban csak a ketfarku kutyakra szavaznek 🙂

  • Mukodik a feknyuzgyar!

    „Van bármi értelme a Fidesz új választási programjának?
    Hét mondatból álló európai parlamenti választási programot jelentett be Orbán Viktor a Fidesz kampányindító rendezvényén. A követelésekkel azonban nem az a legnagyobb baj, hogy rövidek. Sokkal feltűnőbb probléma, hogy egyiknek sincs realitása. Hogy ezt bebizonyítsuk, sorra vettük őket.”
    https://hvg.hu/itthon/20190405_Kielemeztuk_mi_az_ertelme_a_Fidesz_europai_valasztasi_programjanak

  • Kalocsai Miklós

    SzandiMandi
    2019 április 11
    11:56 de.

    Jellemző! Röhögni jó, gondolkodni, mérlegelni fárasztó, meg egyáltalán mi az?

  • De most hogy is állunk? Mi a kurvulásimutatónk?
    Kilosonkában, vagy dekasonkában mérik?
    Én a kilosonkában bizakodom! Már gyakarlom a kurvulást!
    Ha egész nap éhezem, akkor estére már bevállalnám a dekasonkás mértékegységet is!
    Már van vagy 1,5 millio magyar, akik megelöztek ebben, és a mindennapi gyakorlasuk olyan rutint alakitott ki, hogy veszélyben az S.I.-rendszerben a dekasonka mertékegysége, rohanunk a milígrammsonka mértékegység felé!
    Ezek ilyen rohadék sztrájktörö éhenkórászok!mindenki annyit ér , amennyije van! Ha csak 5dekasonkájuk, akkor le is köpöm öket, vagy beígérek még 5 grammot a polgarmesteri pásztorórákert az önkori wc-jében!

  • SZANDI MANDI es a DRIZARI meglatasai is a valosagot el-lottek. Ugyan ugy meg mind az 1/3 parlamaenben levo ellenzekeik is.

    S azt mar tobbszor is irtam itten, mert az u.n. Filibuster letezo parlamenti gyakorlott modszer s ottan is letezo es leheto.

    De a szirenazasok, padlon-fetrewngesek es koz-epuletekbe valo betoresek, keriteseken valo atmaszasok csupan az ostoba es rosszindulatoak kifogasai!!!

    De aki lusta meg egy egyszeru parlamenti modszer alakamazsara is, hat mi a fenet varhatna barki is tolluk?

    Mind mint az itteni atkozodok, az allitolagos magyarok.
    Mind csak varjak hogy majd valaki mas teszi majd a sult-csirket a szajjukba.

  • „A kormányt olyan választáson biztosan nem lehet leváltani, amelyet a Fidesz szervez, az ellenzék a részvételével csak legitimálja az antidemokratikus rendszert – véli Ungváry Krisztián történész”. Szerinte börtönbe kerülne a kormány kulcsfiguráinak jelentős része vereség esetén.

    Nyilvan vannak itt nehanyan akik nem ismerik Ungvari Krisztiant, pedig o tenyleg tortenesz (ellentetben a NER illuzionista schmidt mariaval).
    Ungvari szerint:”A magyarországi parlamentarizmus és a választás ma valójában politikai színjáték, olyan formát reklámoz, ami mögött már nincs tartalom. Nem érdemes eljátszani a parlamentarizmust akkor, amikor a hatalomgyakorlás nem parlamentáris. Jobb lenne nyilvánossá tenni, hogy az egész valójában egy álca, egy álparlament, egy áldemokrácia.
    https://magyarnarancs.hu/belpol/ungvary-krisztian-egy-vereseg-utan-a-kormany-kulcsfigurainak-jelentos-resze-bortonbe-kerulne-118799

  • Christopher Adam

    B79:

    Ha már filibuster (szándékos törvényhozási időhózás és obstrukció), az Egyesült Államok szenátusában a szenátorok hány százaléka szükséges ahhoz, hogy egy filibuster-t szavazattal beszüntessék?

  • SzandiMandi
    2019 április 11
    5:04 du.

    Nem azzé mondom, de ezt a Bartuslaci már szóról szóra így megírta kb 6 évvel ezelőtt.
    Csak elfelejtik.
    De én nem !

  • Cris Adam;

    A filibuster az hogy amig a vita megy barmi ugyen,az az hogy amig valaki kepes beszelni az ugyon, a szavazatot NEM lehet hivni.

    Annak felbeszakitasa, vagy is a vita felfuggesztesere 2/3 szavazt volt szukseges 1919-ig.Azota csak 60%, ill 69msenator szavazata a vitanak vetevetni es szavazni annak alanyan.

    Na maga mondja nekunk hogy mi az eloirt szam a vitatnak veget vetni es szavazni????

    De amikor az ellenzek kpetelen meg a leg-alapvetobb modon sem kozremukodni a tobbseggel, az NEM ellenzek, csak bekjo.

    Pelda; Osario-Cortez legjelentosebb szocialista torvenyjavaslatat meg a sajat partja is leszvazta.

    43 demokrata szavazott „jelent”, negy (4) szavazott NO,a GOP-val, s 53 GOP szavazott „NO”.

    Cortes elvtarsno vesztett 57-0 !!! Meg vita sem !!!!

  • Christopher Adam

    B79!

    Az Ön által leirtak alapján is, milyen törvényhozási időhúzást vár az egyharmados magyar ellenzéktől, amikor a kormányoldal kétharmaddal rendelkezik? Csak hogy értse: a magyar ellenzéknek nincsen olyan eszköze, amely a filibustert lehetővé tenné.

  • SZANDI MANDI;
    Barmi is lenne Ungvary, barmi meglatasa vagy egyeni velemnye is lenne, de az tagadhatatlan hogy a Parlamenti rendszer magaban NEM a demokratikus modszer alapjan mukodik

    Pont azert van az ugy-tervezve, hogy a szavazo-lakossag tobbseghatarozata nem befolyasolhatja az allam-hatalom korlatlan mukodeset.

    S ugy minden csupan egy maroknyi politilusok korlatlan lehetosege az allam-igazgatas, s minden mas koz-ugyek dontesei.

    Az Alkotmanyos koztarsasag, torvenyek az Alkotmany alapjan, s minden tettek a torvenyek alapjan, minden a lakossag szabad dontesei alapjan, az egy-egyen-egy szavazat.
    NEM reszlet-szavazat, NEM kissebbsegi, de semmi listak,
    NEM mandatum, az az NEM jutalamazsai a veszteseknek.

    Mindenki korlatlan joga szabadon versenyezni barmi koz-hiavtali postert. NO alairasok-javaslatok, stb.

    Mindenki egyeni korlatozhatatlan jogai biztositva a allamhatalom megszabott szigoru tiltasaval.

    A lakossag kozvetlen alkotmany es alkotmany-modositasi es torveny-hozasi joga , stb.stb.

    Az a demokratikus modszer alap-mukodese.
    Na hol a feneben leheto az ma ottan ???

    De azt maguk utaljak es gyulolik mint amerget !!!!
    Tehat minden fog menni amint ment mar ezer eve !!!!

  • Cris Adam;

    Sikertelenseg es sirankozas soha, sehol az eletben NEM kifogas es NEM elfogadhato.

    Akinek van valami esze, jozan gondolkodasi lehetosege es ambicioja ,az cselkszik, legalabb is emberi kotelessege onmagaert , csladjaert es kozossegeert cselekedni amodon !!!

    Sajat meglatasom, amit mar igen sokszor irtam itten, de maga torli felet, masok meg le-szidnak erte, hogy igen tokkel utottek az ellenzeki vezetok, s kovetoik meg csak elfogult gyulokodok.

    Az eletben minden az „egyutmokodessel” megy !
    No man is an island !!!
    „Meg-vakarom a hatad, HA megvakarod az en hatamat” !!!

    Szirenazni, lepcssot elblockolni, keritesket at-ugrani, ajtokat betorni, folyosokon fetrengeni,stb.stb. NEM a sikeres politizalas eszkoze, csupan az esztelen utccai-bunozok modszerei.

    S ertelemes elvek, celok, modszerekkel leheto meg-gyozni a szavazo lakossagot ,hogy TE jobbat , gyorsabban es olcsobban teszel majd lehetove a lakossag es a nemzet szmara.

    Minden mas csak ostobasag es eredemenye politikai ongyilkossag !!!

    Aludniuk kell az agyban amit meg-vetettek maguknak !!!

    Aki le-esik az agybaol az a padlom fog aludni !!!!

    Rozomish ???

    P.S.
    Na mondja mi az ottani floor-rule ???
    Nem masoltak sokat innen?

  • Christopher Adam

    Elmondhatta véleményét többször is. Ez volt az utolsó hozzászólása e cikk alatt.

  • Bendeguz79
    2019 április 11
    10:07 du.

    gizi! ennél még az erdei vadak is szervezettebbek, mint amit te a csőlátásoddal az usa „rendszerének” egyedülállóan „sikeres” -ségének talmi csillogásával akarsz vakítani jobb sorsra érdemes olvasókat!

    igenis van és volt is olyan rendszer amely sokkal szolidárisabb és a közös jóért tenni is tudó, évtizedeken át sikerrel működött, de Jugoszlávia is szúrta a szemit a netuggykiknek ugyanúgy a magyarországi rendszer is bökte a tollazatát a birodalmi sasnak… és sok minden más… sem nálatok (legfőképpen ott nem!!! ) sem az úgynevezett demokráciákban nincs egyenlőség (mármint egyenlő jog mert nincs két egyforma ember nem is lenne jó) következésképpen nagy a selejtszázalék a társadalom nagyon sok hulladékot termel, akikről te gizi csak rosszat tudsz mondani, holott a nemegyenlők közé zuhanni törvényszerű (társadalmi törvény) és az adott társadalmakban több mint az összlakosság fele a társadalmi szemétdombra kerül és ha sikerül is túlélnie de jó erről nem mondható el!

    és ez a módszer a kapitalizmus lényege: munka és tulajdon nélküli tömegeket fenntartani, hogy a többi befogja a pofáját és azért a kevésért amit elévetnek, mint kóbor kutyának a moslékot, létrehozza a trilliókat a kiskirályoknak vagy nevezd aminek akarod…javarészt ők a modern kor láthatatlan emberei nem a Gárdonyi Géza Zétája…

    és ez addig marad fenn amíg kapitalizmus lesz

    ennyit a te sok süket seggségedről

    budzsuhaha le vagy ibrikálva

  • Christopher Adam (Bendeguz79-nek)
    „Elmondhatta véleményét többször is. Ez volt az utolsó hozzászólása e cikk alatt.”

    Ó, de kár! Nem lehetne úgy átalakítani a KMH-t, hogy a fórumokat, sőt az egész lapot az első betűtől az utolsóig kizárólag Mr Bendeguz79 zseniális és örökbecsű írásai töltsék meg? Na jó, itt-ott Boda Marcsi üditően változatos, bölcs kommentárjaival megspékelve… 🙂 🙂

  • Bendegúz

    „Sajat meglatasom, amit mar igen sokszor irtam itten, de maga torli felet,…”

    Őszintén csodálkozom, hogy a jelek szerint Ön még annál is többet képes írni mint ami itt megjelenik, hisz Ch. -nél azt kifogásolja, hogy írásai felét törli! Gyakorlatilag ez csakis akkor lehetséges, ha Ön egész nap némi alvással kombinálva a fórumra tapadva ül, és ír – a többi hozzászólás elolvasására meg gondolkodásra már nem is igen lehet ideje! Reagálásaiból úgy tűnik, hogy ez tényleg így is van! Javaslom, írjon kevesebbet, és gondolkodjon többet – akkor talán nem lesz oka kifogásokra!

  • Tüske Zsófia

    Bendegúz én már régesrégen feladtam a remény arra, hogy a magyar parlamenti képviselő-választás sajátságait kezdve az ajánlásokon – megpróbáljam Önnek elmagyarázni. Ugyanúgy a helyi önkormányzati képviselők jelöléséről, a szavazókörzetek átszabásáról és a fidesz számára biztos győzelem biztosításáról sem vagyok képes egy marslakó számára elmagyarázni, mi miért nem gömbölyű. Ha nem élt itt, nem érti meg és fel sem tudja fogni a poszt- és jelenlegi kommunista törvényhozási és választási anomáliákat. Majd talán valamelyik férfiember felvilágosítja.

  • Tüske Zsófia

    Geyza, ugyanezt a választókörzet-átszabást vitték végbe a budai kerületekben is, pontosan azokban, ahol baloldali szavazóbázis volt többségben. Az I-II. kerületben nem volt erre szükség, mert ott döntően „konzervatív” (orrán túl nem látó) szavazók voltak, de Óbudán és a XI. kerületben muszáj volt Gazdagrétet a Sashegyhez simítani és Albertfalvát a Lágymányoshoz. A hagyományosan Csapody Miklósra szavazó Szentimrevárosban úgy oldotta ezt meg a Fidesz, amikor 2010-ben nem tudta bedarálni az MDF-t, hogy az ott lakó idős nőknek a KDNP-s jelölt bemesélte, hogy Csapody már nem indul a képviselői helyért és őt javasolja…. így tudta lenyúlni szinte az összes ajánlócédulát. Szegény Csapody próbált bírósághoz fordulni, de eredményt nem ért el vele, így feladta. De a hazug KDNP-st utólérte és el is vitte egy gyors rák úgy fél év alatt, aztán a helyére benyomták a kis undor nyalonc Rétvári Bencét.

  • Geyza,

    Laci mar tenyleg megirta ezeket regen, csak ot nem nagyon ismerik Mo-on, meg aztan sikerult lekaraktergyilkolni Kertesz Akossal egyutt (elsosorban az alellenzeknek).

    B79 – bocs, de egy szavadat sem ertem.

    Lelkes maszop szavazoknak! – (csak, ha valaki meg nem tudna 🙂
    Hogyan akadályozza meg az MSZP-Fidesz-polip, hogy minden nagyobb településen egy elismert helyi ellenzéki álljon szembe a fideszes jelölttel.

    https://tldr.444.hu/2019/04/12/hogyan-akadalyozza-meg-az-mszp-fidesz-polip-hogy-minden-nagyobb-telepulesen-egy-elismert-helyi-ellenzeki-alljon-szembe-a-fideszes-jelolttel

  • Tüske Zsófia
    2019 április 12
    9:48 de.

    Igen,de ezesetben
    nem átszabták,hanem egy
    tollvonással megszüntették.
    Így azért csak egyszerűbb nem?
    Nem kell rajta gondolkodni.Több idő
    marad kedvenc elfoglaltságukra,a”családvédelemre”.

  • SzandiMandi
    2019 április 12
    11:13 de.

    Ehh…Emeszpé…
    /Géjza lemondóan legyint /

  • Sikerült a kormány terve, három év alatt teljesen kiirtotta a menekültekről szóló értelmes beszédet
    Humanitárius szempontból védhetetlen a magyar kormány ösztönös félelmekre alapozott, indulatkeltő, általánosító kampánya a migráció ellen. Ezzel a nemzet nagy többségére kirekesztő, tudatlan és manipulálható masszaként tekint.
    https://hvg.hu/gazdasag/201915__sokarcu_migracio__gazdasagi_elonyok__krealt_felelmek__nyomas_alatt

  • SzandiMandi
    2019 április 14
    7:54 du.
    Elgondolkodtató a cikk, DE már sokadszor teszem fel ezt a kényelmetlen költői kérdést:
    mi az oka annak, hogy nem az európai 15 millió kézenfekvően helyben levő, integrált, kultúra, vallás és nyelvkompatibilis -jobbára fiatal és pályakezdő- rokon munkanélkülivel akarják ezt az égető, „gazdasági” problémát megoldani?
    (Még akkor sem kerülne többe, ha az európai számkivetett több bért követelne egy migránsnál, mert sajnos úgy érzékelem ez a legfőbb „humánus” érv! Én szívesebben támogatnám munkához jutáshoz, még az angol, a spanyol, cigány vagy az ukrán munkanélkülit is! Kinek az érdeke Európa gazdasági és morális szétzüllesztése?)