Birkák és bárányok

2019 április 28 1:14 du.104 hozzászólás

Az egyik Orbán-hívő, a másik áldozati.

Ez utóbbiaknak szól a budai vár fura urának üzenete: mindenki annyit ér, amennyire beárazom! Aki okos, az tudja, hova kell állnia, hogy növekedjen az ázsiója. A többi meg? Szép komótosan megrágja, megforgatja a szájüregében, alaposan kiélvezve az ízét, majd lenyeli.

Amúgy valódi népmesei hős: szegény párttitkár harmadik gyermeke, aki, ahogy kell, saját erőből küzdötte fel magát egyre magasabbra, míg végül a csúcsra ért: teljhatalmú ura lett mind a birkáknak, mind a bárányoknak. Ez ugyan már nem népmesei éca, de rendkívül hatékony. Megtehet bármit – és mindent – mert –állítólag – őt választotta a nép. Az cseppet sem zavarja, hogy a kutya sem választotta, csak megbízást kapott egyik vazallusától, aki – átmenetileg – az államfői székben ül, de már nem sokáig: Orbán előbb-utóbb a saját magánál összpontosítja az összes pozíciót.

A hatalom, persze, jó dolog, már, ha valaki tud bánni vele. Orbán tud. Mert a hatalommal sok minden jár: saját focicsapat, saját kúria, saját kisvasút – sanyarú gyermekkora volt, nem volt neki olyan – saját szőlőbirtok, családi bánya. Persze, saját bevallása szerint szegény ember, neki magának szinte semmije sincs. Igaz, minek is, hiszen a sajátjaként bánik az ország vagyonával, pénzével, sőt, magával az országgal is.

Azon kívül még puritán is. A Karmelita-kolostorba is muszájból költözött csekély 25 mrd-ért (a bolondnak is megérte), mert a Sándor palotát a gaz szoclibek a mindenkori köztársasági elnöknek utalták ki.

Amúgy küldetéstudatos ember. Szent meggyőződése, hogy ő hivatott Hunyadi örökébe lépni. Hunyadi megállította a törököt, ő megállítja Európát. Azért, mint egy jó uralkodó, pénzt és egyéb javakat is oszt, méghozzá bőkezűen. No, nem a népének – az a cca. 3,5 milliónyi szegény amúgy sem érdemelné meg, csak maguknak köszönhetik nincstelenségüket, mert annyit is érnek – hanem azoknak, akikre támaszkodni tud határon innen és túl. Az osztogatás révén kialakul egy új rendi világ, egy új uralkodó osztály, amelyik teljesen függ Orbán kényétől s kedvétől, ezért – puszta önvédelemből – feltétlenül hűséges hozzá.

Persze, azért óvatos ám őkelme: döntéseit a hűséges janicsárjaiból álló parlamenti többség gátlás nélkül törvénybe foglalja, így neki nem freccsen sár a tógájára.

Értékes ember ő, valóságos polihisztor, mindenhez ért. Magabiztosan, tudással felvértezve alakította át a közbeszerzéseket, a közigazgatást, az önkormányzati rendszert, az oktatási rendszert, az egészségügyi rendszert. Mostanában – feltehetően csökkenő libidója kompenzálásaként – már a demográfiai helyzetbe is bele akar piszkálni, ami azért, lássuk be, az ő képességét is meghaladja.

A lényeg: nem a hozzáértés, a szakértelem – ami amúgy is csak gaz liberális ármány – , hanem a lojalitás a fontos. Mindenben az állam – vagyis ő – dönt, a köz szolgálata le van szarva. Jól játszik. Igaz, nem – mint Hitler – a földgömbbel , csak a Kárpát-medencével, de azért az se szerencsés. A támogatottsága – vagyis a birkák száma – meglehetősen nagy. Igaz, 1933-ban Hitlernek is hitt a német lakosság 40%-a, oszt mégis, mi lett a vége? Hitler mindenkit becsapott. Orbán is. Igaz, ő nem Hitler, aki „bűnöző óriás volt, törpe szellemiséggel, semmi moralitással” (by Ormos Mária).

Orbán – nem véletlenül – soha nem hirdetett programot. Persze, 2010 óta kiderült, mi is a programja: a pártállam kiépítése, az állam által támogatott egyházak tömegbutító működésére támaszkodva, a nemzeti múlt meghamisítása, ellenségkép állítása, primitív jelszavak harsogása, a médiatúlsúly – ezáltal a birkák agymosása –megszerzése.

Nem semmi program, és még nincs befejezve! A totális diktatúráig még van mit fejlődnie Orbánnak. Most még csak autokrata, de ne kételkedjünk, nem áll itt meg!

Most már csak az a kérdés, hogy a birkák győznek, vagy a bárányok törnek ki áldozati mivoltukból? A hívők és csodálók száma lesz a több, vagy azoké, akik megértették, hogy becsapták őket, csalásnak áldozatai!

Na persze, a csalás nem játék még akkor sem, ha azt Orbán játssza. A csaló, biza nem játékos, hanem bűnöző.

104 hozzászólás

  • „Orbán – nem véletlenül – soha nem hirdetett programot…”

    Hirdetett.
    2009-ben, az un kötcsei beszéd volt az igazi program beszéd. Ezt folytatta 2014-ben és 2018-ban.

  • Urban legend, hogy nem adtak ki programot, ami 2007-ben jelent meg. Azóta nem kellett újat kiadni, mert többek között abban szerepel az erős honvédség megteremtése, amihez most kezdtek hozzá, tizenkét év elteltével. Újrakezdték a gépkarabélyok és a lőszerek gyártását is.

    http://static-old.fidesz.hu/download/_HU/FideszPP2007_HU.pdf

  • O1G azt az inherens magyarországi hagyományt használja és támogatja, mely szerint az „én” tulajdonom és bármi egyéb ami az „enyém” az engem jobbá tesz azoknál akiknek ugyanaz nincs! és ez országon belül ugyanúgy műxik, mint országon kívűl ahol mint aljas rasszizmus jelenik meg más népek, népcsoportok kapcsán… másik blogbejegyzésben említettem a magyar orvost (SIC) aki aljas rasszista kiszólásaival abban az országban ahová azért ment, hogy segítsen nekik, és a rasszizmusa meg is jelent gyakorlati tevékenységében nem érdemel orvosi diplomát hanem börtönt… és ez megy régóta, az 1956 utáni évek nagyban letörték ennek erejét azzal, hogy mindenkinek lehetett valamije, de nem sikerült kiirtani!!! ez személyes tapasztalatom

    nem érdemes többet erről, ez van a gazdaság berendezkedése ugyanezt támogatja, azaz megalapozza pontosan a divide et impera elvének aljas alkalmazásával

  • Ferenct: ugye, fogalmad sincs arról, mi az, hogy programot hirdetni? tudod, az olyasmi, amit pontokba foglalva a választók elé tárnak, és amit számon lehet kérni, ha nem tartják be. a 2014-es és 2018-as is csak annyiból állt: folytatjuk! de, hogy mit, arról nem volt szó.
    a kötcsei beszéd az volt, ami: egy beszéd, kb. annyi tartalommal, mint a tusványosi agymenései.

  • Drizari: hálás köszönet a beidézett programért, aminek egyetlen tétele az igaz: környezetbarát kiadvány, azaz, lebomlik magától. a többi „programpontból” egyet se voltak képesek megvalósítani, mi több, a továbbiakban nem is hivatkoztak rá: íme, amit ígértünk, teljesítettük!
    csak a Fidesz, igaz?

  • György Molnár

    „Jó arcú” magyarok, sajnos ilyen a többség. Már vagy 1100 éve….És én ezt régen tudom, de még mindig itt vahyok ebben az országban….A gyerekeimet, unokáimat már régen kimentettem, hála Istennek….(bár nem vagyok hívő, bár 20 évvel ezelőtt egy katolikus zarándokúton a Via Dolorosa végén a Sír Templomban találkoztam egy szakállas emberrel, akit már vagy 2 ezer éve keresnek…..Ő nagyon okos dolgokat mondott…..Tovabbra is keressetek csak…..

  • Való igaz, a nagyaroszági első szolga totális diktatúrát épített ki, egyelőre terror nélkül – de a terror valamennyi lehetőségét beépítve a tövényekbe.
    Ferenc! Az a kötcsei beszéd nem program volt, hanem egy illető magánmániája. Sajnos kevesen vették észre a fenyegető immoralitást, ami az egész emberből árad. Pártprogramok egy pártban közösen készülnek, egy csoport felfogását, szándékait, megoldási módjait foglalják össze. Ilyesmije ennek a népes csapatnak nincs – ezért is rángathatja őket tetszése szerint. Racionális megoldás: így a hívei sem kérhetik számon az ígéreteit, beszélhet össze-vissza, legújabban már elég zavarosan is. (Pártprogramokat egyébként sem olvasunk, csak szavazunk bele a vakvilágba, épp aktuális düheink alapján.Igaz?)
    Nekem nincs ínyemre birkázni a híveit – különben is a bárányok birkákká nőnek – ez a jövő?!
    Célravezetőbb lenne arra a hamisságra fényt vetni, ami ezt az illetőt, illetve az általa képviselt világlátást jellemzi. Persze, ez macerás, befejezni a hazudozást, ígérgetést. Azt, aki ezt megpendítette, elégették – egyelőre csak képletesen.
    A személy másodrendű: minden korszakban akad bőven az olyan „küldetéses” alakból, aki kész a békét, az életet – főként a másokét – feláldozni mániái érdekében.
    Nekünk, magyaroknak olcsóbb lenne, ha csak a közös javainkat dézsmálná.
    De nagy árat fizetünk még, ha hagyjuk, hogy a lelkünket, a szellemünket, az emberségünket tiporja sárba egy senki, aki ezen az áron akar valaki lenni.

  • ” Mint egy jó uralkodó bőségesen oszt híveinek határon innen és túl….” Egy viszinylag friss példa:
    https://hvg.hu/itthon/20190424_orban_viktor_miniszterelnokseg_magyar_egyhaz_tamogatas_toronto

  • Ille

    Egy program alkotás nem feltétlenül tételes és pontokba szedett „ígérvény” megfogalmazása. A „programszerű ígérgetésekben” volt részünk az elmúlt harminc évben és semmi nem teljesült belőle ellenben az ország lepusztítása történt.
    Átlagos állampolgárként kritikusa vagyok Orbánnak, ezt jó ha tudja mindenki, de mutasson hatékonyabb politikust a mai Magyarországon.
    Az un kötcsei beszéd nem tételes program-hirdetés volt hanem ennél sokkal több: Átfogó politikai cél-kijelölés volt amit Orbán konzekvensen meg valósított az elmúlt két parlamenti ciklusában – ellentétben elődeivel.

  • Göllner András

    Ille Pista ez így a helyén. Az egyedüli pontosítás – Magyarországon a nemzeti szégyenfoltnak nem kell totális diktatúrához nyúlnia. Erre semmi szükség. Ezt már bemutatta Kornai János. (Angolul pedig Sergei Guriev és Daniel Treisman, Informstional Autocrats 2018). Aki pedig nem olvas, annak elég csak ránézni arra a jószágra (bocs,sejpítek), nénikére, odafenn a kék ingben, a szép fogsorával, kacsókáival, áhitatos szemecskéivel. Ebben az alúljáróban, a Geyza vaddisznóján, az izraeli lábvízkereskedő mellett a helye.

    Én már csak arra vagyok kíváncsi, hogy a kosokkal, a bikaborjúkkal ki foglalkozik odahaza, hol készítenek igazán jó kakasherepörköltöt, mifán terem a rigó? Veszem az adást ha megtisztel.

  • a patkányokról a legfrissebb hír:
    „A főpolgármester hétfőn közleményt adott ki, amelyben tájékoztatta a nagyérdeműt, hogy ő nem felelős a patkányinvázióért, hiszen a rágcsálóirtást végző céget pályáztatás alapján nem a Fővárosi Közgyűlés, hanem az illetékes bizottság választotta ki. Azt is kifejtette, hogy a patkányinvázió igazából nem is létezik.

    A főpolgármester a közleményben megpróbálta Karácsony Gergelyre hárítani a felelősséget azzal, hogy annak a bizottságnak, amely a pályáztatást lebonyolította, Karácsony Gergely is a tagja, ráadásul az ellenzéki politikus nem szavazott a bizottsági döntés ellen.”

    nahát. karácsonyahibás.

  • elnézést, ezt nem ide kellett volna, összekevertem az állatokat… azért reméljük, nem fog minket elözönleni a báránybőrbe bújt patkányok hada….

  • Tisztelt Canadai Magyarok

    Nem tudom hogy az informacio eljut e hozzatok az itt szenvedo honfitarsaitok millyen eletet elnek.
    Vannak nehany nagyon gazdag ember. Sajnos az az osztaly aki segitette az orszag fellenduleset most nagyon csunya veszteseget szenved. A Bankok Magyarorszagon egy maffia csapatot hoztak letre. Olyan kolcsonoket adtak embereknek ami nem vissza fizetheto. Ennek az oka hogy a havi torleszteseket rendszeresen emelik ket vagy haromszorosara. Ezert az utobbi evekben sok ados bedolt es keptelen torleszteni ezeknek a csaladoknak mosz elveszik kilakoltatjak rendori segitseggel az othonukbol mit majd a bankok elarvereznek. Our hirhet vezerunk szabad utat biztosit szamukra a kifosztashoz Naponta nagyszamban folynak a kilakoltatasok. Ha nincs othona a csaladnak gyermekeiket is elveszik toluk es vagy idegen nevelo szulokhoz helyezik. Ez egy video bizonyitek hol Orban elismeri

    a bankok kiagyalt nepirto eljarasait.
    https://youtu.be/ciREIW3qISo

    Ez pedig ahhol lepaktalt a maffiaval
    https://youtu.be/UF4OX-4FQ_Q
    Nagyon szomoru kepet alkot a magyar emberek Helyzete
    Tisztelettel CanadianSam

  • Nos programot eddig minden kormány hirdetett…volt akinek nem …sikerült (nem is akart,csak hitegetett a győzelem érdekében!!!)megvalósítani,betartani, van akinek sikerül…és az utóbbi lesz a győztes!
    Ez ilyen egyszerű!

  • Amúgy a szocik alatt tényleg sok birka volt…(akik mindent elhittek,amit a győzelem érdekében hazudtak nekik)nos ezért is bukott meg az ellenzék „anno” és ugye hosszú távon…!
    Mellesleg a tényekkel lehet igazolni a hitelességet, és a szavazók többségét megtartani!
    Ilyen egyszerű a dolog,csak fel kéne fogni a kisebbségben lévő
    ellenzéknek!

  • Boda Marcsi
    2019 április 29
    3:38 du.

    Hát igen, ígérgetőkből van példa. Nézzük: A Fidesz 2010-ben hirdetett utoljára programot, „Nemzeti Ügyek Politikáka” címen. Azóta nincs tételes program, azért hogy ne lehessen semmit számon kérni.

    Ellenben a 2010-es program bárki számára elérhető. Ebben olyan dolgokat ígértek aminek épp teljesen az ellenkezőjét csinálták meg. Vagyis átverték az embereket, akik rájuk szavaztak.

    Pl. Kevesebb adónemet ígértek, több lett. Az áfa csökkentését ígérték, erre felemelték 25%-ról 27%-ra. Megígérték, hogy megvédik a magánnyugdíjakat, ehelyett elloptak 3 ezer milliárd forintnyi megtakarítást. Akiktől nem tudták ellopni, azoknak a megtakarításai hasítanak azóta is. Az ország demokratikus rendszerének megerősítését ígérték, erre leépítették és minden intézmény élére jól megfizetett, saját szervilis kiszolgálókat tettek. Megígérték, hogy nemzetközi hírünket visszaszerzik, erre soha nem látott utálatnak és szánakozásnak örvendünk az egész Világban.
    Hát csak pár ígéret, hogy mit ígértek és mit teljesítettek belőle. Bár csak a nagy semmit mondhatnánk, de aljas mód az ellenkezőjét tették. Azóta inkább már nem is készítenek programot, mert nincs tervük az országgal a kommunikációs propaganda uralom bőven elég hatalmuk megtartására, és vagyonuk gyarapítására. Minél többet lopnak annál könnyebben és annál tovább uralkodnak a magyar nemzet kárára.

  • Boda Marcsi
    2019 április 29
    3:48 du.

    „…sok birka volt…akik mindent elhittek,amit a győzelem érdekében hazudtak nekik”

    Deja vu érzetem van Marcsi, Most magával történik ugyan ez. Ön egy a sok birka közül. Épp fentebb írtam miket hazudtak magának, ön meg egy a sok birka közül elhiszi amit a győzelem érdekében mondtak magának. :)) Bingóóó! 😀

  • CanadianSam
    2019 április 29
    12:12 du.
    Kedves Uram, sajnos nem csak a kormány cinikus közömbössége, de az okulni nem képes, újra uzsorakamatott felvevő birkák agyi kapacitása is elképesztő! Jelen állapotban, még a hírhedt és kifürkészhetetlen végkimenetelű THM-eknél is pusztítóbb és még a közmédiában reklámokban sem titkolt -igaz a szokásos kisbetűkkel írt- 20-40% THM-ű hiteleket is úgy viszik mint a cukrot, pedig az ország negyede még mindig a „devizahitetektől” koldus! Legnagyobb baj sajnos a felelőtlen, elkábítható birka fejekben lakozik!

  • Boda Marcsi
    2019 április 29
    3:30 du.

    Itt válaszolok, mert egy halálhírnél méltatlan lenne. Annak a nyilvánvaló ténynek a leszögezése, hogy bunkó vagy. Egy halálhírt felhasználni arra, hogy elkezdj kioktatni bárkit is…..

    Ehhez is egy szint kell. Rohadt alacsony-.

  • HunCanada!

    Csak röviden:
    A személyi jövedelemadó lényegesen csökkent! Tény!
    Áfa csökkentés is volt több területen,meg ugye rezsicsökkentés is.! Ez is tény!
    Na meg az is tény,hogy egyre több ország támogatja országunkat,a kormány migráns-politikáját!
    Ami a csaló ,rosszul befektető nyugdíjpénztárakat illeti szerencsére leállították,onnan tudom,hogy kevesebb pénzt kaptam mint amit ígértek egy magánynyugdíj pénztártól,mint az előző évi egyenlegem…..
    NA ERRŐL ENNYIT!
    Próbáljon meg hihetőbb és valós érveket felhozni,mielőtt lebőg!

  • CANADAI SAM;

    Mi a fene okbol, vagy celbol menne barki is felvenni olyan kolcsont ami „nem visszafizeheto” ???????

    Volt ido amikor alacsony-kamatu kolcsoneket nyujtottak a bankok, aminek nem letezett meghatarozott kamatu-visszafizetese, hanem a nemzeti atlag-alapjan csokkent vagy emelkedett.

    Persz voltak akik bedultek a csabitasnak igen ostoban, mert senki nem tudhatta a jovo esemenyeit, sem az emelkedo, vagy csokkeno kamatoknak.

    De mint a mondas, mindenki a sajat ostobasaga-altal elkovetet hibaibol tanul.

    Volt az ottan amikor a Forint erteke kerdeses volt, s a bankok a Swajci-Frank ertekeben biztositottak magukat a kolcsaonok visszafizetesen.
    A Swajci Frank a leg-ertekallob penz!

    Az is oriasi ostobasag volt beleugrani.

    De a BUN-cselekmeny volt abban hogy az allamhatalom, ill. a kormany elhanyagolta kotelezetseget a tarsadalom,ill. a fogyasztok erdekeit a torvenyek alapjan vedeni.

    Ma ismet, amig a kozgazdasagok sikeresen mukodnek, a penz-ara, ill. a kamatok alacsonyak.
    De ha az emelkende a jovoben, a bankok nem ohajtannak penzeiket elveszteni.
    Nem hinnem hogy maga is, vagy barki celozna penzet elveszteni ???
    Mi abban erthetetlen ?

    A fogyaszto koteles sajat donteseert.
    A kormany meg vedelmezni az ostobakat a sajat ostobasaigaitol.
    Egytszerubben a Parlament kotelezetsege az Alkotmany alapjan , (HA lENNE ALKOTMANUK) vedeni a kozosseg erdekeit, ill. a koz-gazdasag biztonsagat.

    Az valoban elementari, mi lenne abban erthetetlen ?

    A bankarok tanultak, a lakossagnak is kotelessege a sajat erdekeben tanulni a leg-alapvetobbeket !

  • Boda Marcsi
    2019 április 29
    4:24 du.

    Marcsi örülök, hogy mellébeszél. A Fidesz Áfa csökkentést ígért. A Fidesz előtt 25%-volt, a Fidesz felemelte 27%-re? Teljesítette a csökkentést ennek a tételnek? NEM

    A rezsicsökkentést nem volt ígéret. Még szerencse mert olcsóbb gázár ellenére drágább rezsicsökkentve a gáz ára. Attól, hogy magának mindig ráírják a számlájára, hogy ennyi meg annyi lenne a rezsije a mindenható Orbán kormány nélkül attól még valójában magát csúnyán átverik – nézzen szét a gázár világpiaci árai között az elmúlt 10-15 trendjeit figyelembe véve oszt rájün, bár ehhez nem fűzök reményeket, hogy bármire is képes rájönni.

    A magánnyugdíj megtakarítás – a nevéből is következtethetne rá – hosszútávú, vagyis exponenciálisan realizál belőle sokat. Ha kiveszi, vagy ellopják akkor semmit. Magával ez történt. Mit vár egy hosszú távú befektetéstől?

    Egyébként állami számlavezetést is ígért a Fidesz a magánnyugdíjból államiba lépőknek. 9 év alatt nem csinálták meg, mert nincs mit rátenni ugyanis ellopták. Teljesítették ezt az ígéretüket akkor? NEM

    Hát igen erről ennyit Marcsi. Kár, hogy semmihez sem ért és emiatt úgy nézik hülyének ahogy tudják, birkának ahogy maga írta. Ezért építik le az oktatást is, hogy sok-sok Marcsi legyen akik még évtizedekig a jövőben is elhiggyék amit a TV-ben mutatnak, mondanak nekik – magának! X-elni tudjanak oszt jónapot.

  • Nem mellesleg a deviza-hitelesek katasztrofális helyzetéről még nem is beszéltem(amit a szociknak köszönhettek!!!)nos rajtuk is
    a jelenlegi kormány segített!!!
    Na rázza meg a „bogyóját”…tájékozódjon és csak utána írogasson…!

  • HunCanada
    2019 április 29
    4:00 du.
    Azt is megigérték, hogy a bevallottan törvénytelen(mert nem volt kézzel fogható deviza a hitelekben!) deviza manipulativ árfolyam átszámításból adódó károkat az érintettek között(hitelfelvevő, bank, állam) egyenlő arányban megoszják és mi lett belőle? Lóhimbilimbi!

  • HunCanada!
    Amúgy akár hiszed, akár nem az emberek nem hülyék(!!!,a mindennapi tapasztalataik,a tények alapján döntenek és pláne szavaznak!
    Számodra ez lehet,hogy rossz hír,de ugye a tájékozott,tapasztalt többségnek jó!és ez a lényeg!

  • Inkább Bibi
    2019 április 29
    4:39 du.

    Így van, lóhimbilimbi 🙂 Ez jó! 😀

    Marcsi, a devizahitelesek problémáját nem oldották meg, és azok akik valóban rászorulók voltak és semmijük sem volt azokat cserben hagyták. A gazdag tehetősek, akik képesek voltak visszafizetni a „kedvezményes” ám az is sokkal nagyobb árfolyamú hitelüket azok jártak jól, nem a széles tömegek.

    Aztán ha már devizahitel. A magyar igazságügyi miniszter Trócsány úr ügyvédi irodája a Bankokat képviseli az emberekkel szemben. Vagyis itt sem az emberek, hanem a pénz oldalára állt a kormány minisztere. A devizahitelesekre vonatkozó szabályokat tartalmazó törvénycsomagot éppen Trócsányi miniszter nyújtotta be a parlament elé… hogy aztán ügyvédi irodája a Bankok képviseletében kaszáljon. Így megy ez a sokkal jobb sorsra érdemesebb Magyarországon, tudja kedves Marcsi.

  • Boda Marcsi
    2019 április 29
    4:46 du.
    Való igaz, az emberek nem hülyék, csak alaposan félrevezetettek.

  • Bocsi a tegeződésért…véletlen volt(bár több ellenzéki hozzászólóval is tegeződtem eddig,pontosan addig,amíg nem lesznek alpári
    szinten)!
    Na jó éjt és megvilágosodást…kívánok!

  • Boda Marcsi
    2019 április 29
    4:37 du.
    Miben segített? Az úgynevezett „forintosítással” megoldhatatlanná tette a problémát, mert azzal törvényesen elismerte, legalizálta a törvénytelenséget!

  • nagy pénzben fogadtam volna, hogy Boda evangélista igét fog hirdetni, sajnos, az Unibet-en még nem lehet rá fogadni.
    mind1. ajánlom, figyelmezzetek Boda evangélista szavaira, fogadjatok szót neki, és tiétek lesz a mennyek országa!

    ne vegyétek szavait kioktatásnak, mivel Boda – jó evangelistaként – ugyan nem Jézus életét írja le, de kétségtelenül a NER hittérítője (az evangélista az a hitben kiképzett személy, aki másokat megtérésre felhív), amúgy is eredetileg a jó hír hozója.

    hogy ez nem igazán sikerül neki, nem az ő hibája. mosott birkaagya képtelen különbséget tenni a valóság, a tények és a fideszes propaganda közt. de hát, egy evangélistának nem is ez a dolga. ő igét hirdet. vagy állítmányt.

    persze, egyetlen cikkbeli állítást nem volt képes megcáfolni, de ez nem újdonság. az ilyesmire képességei nem elégségesek.

  • Ferenct:
    aha. nem tételes programhirdetés volt. hát persze.
    nos, valamiért – lásd Drizari linkjét – mégiscsak pontokba szedték.
    annak alapján, ha kérhetlek, felsorolnád, mit is, és mi módon valósítottak meg belőle az elmúlt ciklusaik alatt?
    nem kell a helyhiánnyal törődnöd, teljes terjedelmében közöljük bizonyítékaidat!
    nos?

  • Remek a cikk, tetszik és +borzasztóan” igaz is…

    .

    Pisti! Csak egyetlen stilisztikai megjegyzés a rövidítések használatához:

    Meggyőződésem, hogy a publicisztika műfaja nem engedi meg, hogy bizonyos „megszokott” kifejezéseket csak úgy rövidítgessünksünk, mert lehet, hogy az másnak nem oly megszokott és nem is evidens.
    Itt és most konkrétabban, a milliárdok ki, illetve ki nem írására gondolok, amely rövidítve egy „hivatalos iratba” a papírhiány 😀 folytán bőven beleférne, vagyis nem zavar be a mondanivaló azonnali megértésébe, míg a „”mrd”” egyetlen másodpercnyi megtorpanásra kényszeríti a kezdő, de a hétköznapi gyorsolvasót is. Ez a nüansznyi szünet a cikk tekintélyes súlyából vehet el egy értékes kapcsolási pillanatot, egy csattanót, míg a példa teljesen kiírt >25 milliárd-ja< éppen ellenkezőleg, egy poén robbanásaként ütne oda még egy nagyot az alany vízfejére…

    Még egyszer gratulálok, helyettem is szólottál:
    D G 😀

    .

  • ˙

    Ferenct!
    2:27

    Programot annak rendje és módja szerint, nem a kötcsei kapások és kaszások, de még nem is a posványosban fürdőző mocsári teknőcök között hanem a parlamentben szoktak és kell hirdetni.

    .

  • Bendegúz79
    4:26

    – 🙂 –

  • Tüske Zsófia
    2019 április 29
    10:46 de.

    “A főpolgármester hétfőn közleményt adott ki, …………………..stb. Azt is kifejtette, hogy a patkányinvázió igazából nem is létezik.”
    ——————————————–

    Tudom, hogy nem idevaló, elnézést is kértél emiatt, de ha már itt van, akkor ideírom, hogy érthető legyen! Sok szó esett és még fog is az országot – főként a fővárost – ellepő p.-ról, melyekről a főpolg. lakonikus nyugalommal megállapította, hogy Budapesten mindig is voltak p-k ! – hát persze, csak nem mindegy, hogy mennyi! Ha itt ott felüti a fejét egy egy példány, az még talán kezelhető!

    Azt sem tudom persze, hogy a témában hozzászólók között hányan és milyen mennyiségben találkoztak a nevezett „állati egyedekkel” mostanában, én a lakókörnyezetemben hála Istennek nem, vagy csak nem vettem észre, mert mániákusan kerülöm még a „lehetőségét is hogy lehetnek”, annyira irtózom és félek tőlük, de tény, nemrégiben a 31- es úton autózva megálltunk egy zöldség-gyümölcs, virágos stand előtt, „eperügyből kifolyóan” és ott furcsa, számomra addig szokatlan látványra lettem figyelmes. A standtól kissé távolabb kiürült ládák, és raklapok voltak egymásra dobálva, és míg a férjem sorára várt, hogy, fizessen én kissé arrébb a virágokat nézegettem, mikor feltűnt egy folyamatosa mozgás – a ládák hézagai között átsütő fényben megszámlálhatatlan egérnek látszó, ám annál szemmel láthatóan nagyobb egyedek rohangáltak összevissza, megzavarodva, kizárólag a raklapok közötti hézagokban! Nem lehetett más, csak p.! Pánikszerű gyorsasággal ragadtam ki uram ( és parancsolóm) kezéből a már összeválogatott árut, és rángattam el a tett helyről, vissza a kocsiba, szegény nem értette mi bajom lett hirtelen, percekkel előbb még normálisnak tűntem! -:)))

    Ám, emberi számítás szerint ez a hely sem lehetett egyedi, ilyen alapon száz és száz árusnál, lerakatban, üzletek raktárában, parkolóban, szemetes tárolók között, elhanyagolt helyeken stb előfordulhat, miként hallottuk, már lakótelepek lépcsőházaiba is bemerészkednek! Nem volt olyan régen, hogy egy fővárosi kórház műtőjében a leszakadó mennyezetből hullott alá egy példány! Szóval ha egy főpm. erre azt mondja, hogy gyakorlatilag nincs p.invázió, p.veszély, mert az „észlelések száma” csökkent, az sült bolond!

    Nem mutogatni kéne másokra, hanem azonnal, egyidejűleg és mindenhol irtani – most már, hogy így elszaporodtak, kerül amibe kerül, megszüntetni, felszámolni – netán összefogdosni egy-két zsákra valót, és behajítani néhány stadion kellős közepére! Tényleg nem értem, illetékes körökben miről folyik a vita, és miért, az azonnali cselekvés helyett?

  • Kevesen látják még a legegyszerűbb összefüggéseket is, bár azért bodai mélységeket is teljesítmény elérni.
    Sajnos Leonció, meg Esmeralda fordulatos szerelmi történetét megszakító reklámok alatt nincs elég idő megtudni, hogy:
    1. 2009-ben 1 hordó olaj ára cca 120 dollár volt: Magyarországon 1 liter benzin 300 ft. Ma az olaj hordója cca 70-80 dollár (de 10 körül volt 50 közelében is – itthon 400 ft 1 liter benzin, a dízel 410.
    Bodák ere azt mondják: nem kell autón urizálni – én buszon, villamoson, vonaton járok! Te szegény! Hát a vonat, meg a busz is dízellel jár, az áramot meg többségében gázturbinás erőművekben állítjuk elő! (A gáz ára az olajhoz kötődik.) Tehát: a majd 50 százalékos árcsökkenésből bodák megkaptak tizet, a maradék 30-40 százalékkal a JÖVEDÉKI ADÓK emelkedtek.
    A „rezsicsökkentés” jelentős tömeget nem is érintett: a tüzifa meg a szén ára az egekben. Dehát bodák csak azon izgulnak, hogy Leoncio szerelme vajon meggyógyítja-e a zöldhályogot – hiszen egyszer már sikerrel működött Esmeralda vabélgyulládásánál. Így azután nem értesülnek arról, hogy 53(!) fajta különadót vezetett be szeretett idoljuk a tranzakciós díjtól kezdve a chipsadóig. A tranzakciós díj különösen aljas. Kanadaiaknak: amikor kiegyenlíted a villanyszámládat, akkor a befizetett összeg 2 százalékát az állam adóként leveszi amit persze a bankoknak kell befizetniük. Bodaféle egykori „gazdasági vezetőknek” fogalmuk sincs arról, hogy a bankoknak nincs saját pénzük – tehát csak az ügyfelektől beszedett pénzből tudják fizetni az adót.
    Csökkent a személyi jövedelemadó! – mondja lelkesboda. Valójában csak a magas – legalább félmilliós jövedelem – szja-ja csökkent, hiszen a minimáljövedelem adója NULLÁRÓL 16 SZÁZALÉKRA EMELKEDETT! Miután a minimáljövedelem határáig mindenkinek – a milliomosnak is 0 volt az szja, a 200-300 ezer forintot keresőknél nem kompenzálta a 4%-os csökkentés azt, hogy az adómentes jövedelemrészük után is 16 %-ot kell fizetniük.
    „Gazdasági vezetőnk” azonban évek óta nyugdíjas, fogalma sincs az egészről – mentségére szóljon, a fiatalabbak sem képesek ezt az összefüggést megérteni.

  • Tüske Zsófia

    Boda, ne hazudj.
    a devizahitelt 2001-ben vezették be, az első orbán-kormány idején.
    A Fidesz-kormány 3000 milliárd forintos kárt okozott a devizaadósoknak azzal, hogy Kósa Lajos és Szijjártó Péter 2010 júniusában bedöntötte a forintot. Addig ugyanis mindössze 265 forint volt egy euró, és 185 forint volt egy svájci frank. A Fidesz bűne, hogy a mostani frankpánik ennél 60, illetve 80 forinttal gyengébb árfolyamon érte a forintot.
    A fidesz nem mentett meg senkit, a 10-20-szorosára nőtt tartozások követeléseit eladta, így az elmúlt öt évben több, mint 240 ezer ingatlant árvereztek el tartozás miatt. https://infostart.hu/belfold/2018/05/16/ot-ev-alatt-haromszorosara-nott-a-kilakoltatasok-szama

  • Barmi kormanyok u.n. „program”-jai csupan igeretek veztni a lakossagot.

    De minden „program” az adofizetok koltsegebe kerul.

    S a „programok” leg-elso eredmenye barhol is a vilagaon, az INFLACIO.

    Amit „talalom” es „Tuske” jeleztek is soraikban.

    Ma, az adatok alapjan, magyarorszagon van a leg magasabb inflacio az EU orszagai kozott.

    De az inflacio nem a veg-eredmeny am !

    Az mint a ho-golyo rohan es okoz mas es sulyosabb kovetkezmenyeket.

    Mivel az emelkedo arak kevesbb arucikkek eladasat, azzal kevesebb termeles szuksegletet, azzal kevesebb termelesi0munka lehetoseget, azzal tobb munkanelkulisget, az tobb szegnyseget, nelkulozoket, az tobb keptelen adofizetoket, az kenyszeriti az allamhatalmat nagyobb kolcsonok felvetelere, azzal a penz-erteke esik,stb.stb. megy a kozgazdasag romlasa.

    A tagadhatatlan valosag, hogy minel kisebb az allamburiokracia, annal, annal kevesebbek az adok, annakl tobb penz marad a lakossag zsebeben, tobb szabadsah es lehetoseg maead a lakossag szamara.

    De a politikusok erdeke es celjai eppen az ellenkezo!
    A nagyobb burokracian yobb hatalmuk, tobb anyagi jovedelmuk,stb.stb.

  • TUSKE ZSOFIA;

    A Forint erteke mas penznemekkel szemben az allamhatalom(kormany) megallasnelkulli koltekezesemelese okozta.

    A vilag penznemei allandoan valtozanak ,meg ha csak nagyon pici-aranyokban is.

    Az a „currency market”-on nyujt kivallo lehetoseget azzal kereskedni nagy osszegekben persze.

    Annak legsikeresebb egyennenek nevet itten nem irhatom.
    De a lenyeg ,hogy meg par-tized-filleres ertek-valtozas is nagy osszegekre megy a nagymennyisegu penzvaltasok eseteiben.

    A bankok az elsok amelyek annak elonyeit veszik.
    De az altalanos lakossag a teljes vesztesek az inflaciokon.

    Az allam-programok az inflacio mozdonya !!!

  • talalom:
    1) teljesen értelmetlen Bodának bármit is bizonyítani, tényeket sorolni, úgyis képtelen felfogni, értelmezni!
    2) mióta gazdasági vezető egy középiskolai pénztáros?

  • talalom
    2019 április 30
    5:51 de.

    “Gazdasági vezetőnk” azonban évek óta nyugdíjas, fogalma sincs az egészről – mentségére szóljon, a fiatalabbak sem képesek ezt az összefüggést megérteni.”

    ———————————————————————————-

    Az egy dolog, hogy az SZJA alakulásáról nincs fogalma, és ömlik belőle a felül beletöltött propaganda – de az Áfa pl nyugdíj ide oda, őt épp úgy terheli mint bárki mást! Bármit vásárol, és bárhol, fizeti az áfát – élelmiszer, zöldség/gyümölcs, ruházati cikk, műszaki cikk, vegyi áru egyéb fogyasztási cikkek, mind áfa köteles és ha jól tudom Európában a legmagasabb! Tök mindegy, hogy SZJA nem terheli, ha ezer és egy jogcímen fizethet más adót! Sajnos nem Boda az egyetlen aki így, ilyen abszolút tudatlanul áll a dolgokhoz, de a lankasztó, hogy nem is érdekli, úgy verik át ahogy akarják, anélkül hogy észrevenné, vagy foglalkozna vele.

    Nálunk a családban már szállóige az egyik ismerősünk elhíresült mondása, miszerint ő azért nem megy az Aldiba, mert „ott ráteszik az áfát” a számlára, míg a Lidl-ben nem – egyébként egymással szemben van a két üzlet, bármelyikbe mehetne, de az áfa miatt csak az utóbbihoz van „bizalma!” Meglehetős hülyén nézhettünk rá, mert erőszakos győzködésbe kezdett, hogy de bizony, nézzük csak meg a blokkjainkat, majd meglátjuk!
    Persze ő is mindent tud, sőt mindent jobban tud, korkedvezményes nyugdíjba ment annak idején, marhára megy neki a komcsizás, meg pufajkásozás. Mikor a rokkantak felülvizsgálatát rendelte el a második Orbán kormány, és adott határidőig jelentkezni kellett minden érintettnek – anélkül, hogy személyre szóló értesítést, netán adott napra szóló behívót kaptak volna – a határidő lejárta előtt 3 nappal még közel 32 ezren nem jelentkeztek, erre a mi Bodához hasonlóan „tájékozott” barátunk közölte, hogy „na ők a simlisek”…! Azért jó dolog lehet, mikor valaki ennyi embert ismer közelről, a körülményeivel együtt!

    Az egyszeri 19 ezer forintos nyugdíj kompenzációkat ( Medgyessy kormány) is csak azok a nyugdíjasok vették fel akik ” eladták a lelküket” 19 ezerért – ez már közvetlenül az egyik idősebb rokonunktól hangzott el, ám a kérdésre hogy akkor te most jellemesen visszaküldöd? – a válasz az volt, hogy Horváth vagyok, nem hülye!

    Hát talán ezért nem lepődöm már meg annyira a bodaságokon, az én környezetemben, a bővebb famíliámban túlsúlyban vannak ugyanis a fentiekhez hasonló, azaz a 2.8 milliónak abba a csoportjába tartozó tisztességes magyar emberek, akiket Bayer így jelölt meg, miután a fideszre szavaztak! Aki meg nem, az se nem magyar, se nem tisztességes.

    Ám a banki tranzakciós költségeket én sem értem, arról volt szó év elején, hogy meg is szűnik. ill.jelentősen mérséklődik – az én bankomnál semmi ilyen nem történt, sőt! Az egy dolog, hogy kb pár ezer ft.ra rúg – feltéve, ha odafigyelünk mit hogyan és mikor ejtünk meg – de mégis csak érthetetlen és indokolatlan, hogy a saját pénzéhez, megadóztatott fizetéséhez, jövedelméhez, nyugdíjához csak úgy fér hozzá valaki „ingyér” ha a mindösszesen 150 ezer felvétet nem lépem túl, azt is max. két alkalomra oszthatom el. Ezen túlmenően, már minden egyes felvétet és egyéb
    tranzakciót , csekkbefizetést, utalást, stb külön költség terheli! Mire fel?

  • Tüske!

    Én nem emlékszem,hogy a devizahitelről bármit is írtam volna….
    Amikor bevezették sokan vették igénybe a kedvező kamatozás miatt,jó idei működött is majd később a nemzetközi pénzügyi helyzet,válság stb.miatt megugrottak a kamatok,sokan nem tudták fizetni,Gyurcsányék semmit sem tettek a hitelesek érdekében,megindultak a kilakoltatások,árverezések…..
    Orbán szorgalmazta ,követelte a bankoknál a hitelek átváltását fix forint alapúra,és vezette be a kilakoltatási moratóriumot!
    Egyébként voltak akiknek sikerült így is időben eladni a lakását és esetleg olcsóbban kisebbet venni!

    Ebben a témában egyébként a bankok a legnagyobb bűnösök,ezt mindenki tudja!

    HubCanada!Szintén hazudik:több szélhámos nyugdíj pénztár volt,amelyik felelőtlenül fektette be az ügyfelek pénzét,és az esedékességkor vagy csökkent összegben vagy sehogy nem tudtak fizetni az ügyfeleknek!Na ezért szüntettek meg több pénztárt,de a Fidesz garantálta az esedékesség idején a kifizetést!!!!!!
    Egyébként és önkéntes pénztári tag voltam,és amikor az adott évben kevesebb egyenleget közöltek,mint az előző év végén,akkor
    gyorsan kivettem a pénzem!
    Nem ártana tárgyilagosan,uszítás mentesen írogatni…..

  • Amúgy a „gyengébbek” kedvéért:

    2011,februártól nem volt kötelező a magánynyugdíj pénztári tagság,aki nem akart kockáztatni visszaléphetett a biztonságos állami
    nyugdíjpénztárba és esedékességkor megkapta a jogos járandóságát,a havi nyugdíját és a plusz befektetését is .A magánpénztári tagságot a szocik vezették be(akik ugye 2010-ben
    megbuktak)2010-2014-ig ugye a Fidesz volt kormányon?…!!!!!
    Na megint sok időt töltöttem itt értelmetlen,acsarkodó emberekkel…..!
    Mellesleg a rezsicsökkentés is létezik,volt,van miközben a gáz világpiaci ára többször változott,meg ugye több helyről is vásároltunk gázt!
    Na elmegyek,jobb,értelmesebb időtöltést választok!

  • Szerencsétlen agy mosott Andrew!

    Kit oktattam én ki? a másik cikknél részvétemet fejeztem ki Bencsics Klára halála miatt,akivel többször is véleményt cseréltünk!

    Nem vagy normális,az biztos!(vagy nem tudsz olvasni,vagy sokat ittál?…)

  • Andrew!
    Visszanéztem a másik cikket,amiben azt kértem,hogy egymást tiszteljük,becsüljük még életünkben,ha Te ezt sértésnek,kioktatásnak veszed,azzal saját magad minősíted……nem kicsit,hanem nagyon!
    Továbbra is vállalom a leírtakat!

  • Ille!
    Magának még adósa maradtam:

    Én valóban gazdasági vezető voltam és nem pénztáros,de ha az utóbbi lettem volna az sem lenne szégyen!
    A lényeg,hogy engem sokan ismertek,szerettek és megbecsültek,meg ugye volt gyerekszobám,modorom és nem voltam,nem vagyok olyan nagyképű senki,mint maga,aki csak ezen a fórumon „valaki”…..!

  • Csak ismételni tudom Tüske Zsófiát.

    Boda, ne hazudj!

    A deviza-hitelezést Orbán emberei vezették be – (2001; valami Járay nevezetű emberke volt akkor az ügyeletes maffia-pénzügyér) -; működött is sokáig. Aztán jött a világválság – (ha érted, mit jelent ez a fogalom) -, majd a Fidesz esze (értsd: Kósa Lala) meg Papagáj Pepi bedöntötte a forintot, „oszt” azóta nem történt semmi olyan, ami megmentette volna becsapott adósok tízezreit, eltekintve Eltolcsy magánintézménnyé avanzsált bankjának – így nemzetvezetőnknek és körének – gátlástalan gazdagodásától.

    Kilenc – 9! – év nem volt elég ennek a rablóbandának arra, hogy rendbe tegye ezt. Családi tragédiák, öngyilkosságok, földönfutóvá válás – mindez teljesen hidegen hagyja ezt az érzéketlen, hataloméhes, telhetetlen maffiát.

    Tudod, egyetlen dolog vigasztal, bár lehet, hogy ezt már nem érem meg: Mussolini is úgynevezett munkaalapú társadalmat „épített”, „oszt” azt is láttam már, – igaz, hogy csak dokumentumfilmen -, hogy miként végezte. „Oszt jó napot!”

    (Csak úgy zárójelben, mielőtt Gyurcsányozni kezdenél: a világválság az Egyesült Államokból indult. A többinek olvass utána!)

  • Boda Marcsi
    2019 április 30
    12:48 du.

    Hát igen Marcsi, sok magánnyugdíjpénztár volt. De ahogy korábban is írtam ezek hosszú távú befektetések, amik 10-20-30-40 év múlva futnak ki.

    Marcsi írja: „több szélhámos nyugdíj pénztár volt,amelyik felelőtlenül fektette be az ügyfelek pénzét,és az esedékességkor vagy csökkent összegben vagy sehogy nem tudtak fizetni az ügyfeleknek!”

    az esedékesség csak nyugdíjkor elérésénél lehetséges, előbb nem lehet kivenni. Azért nyugdíjpénztár.

    Marcs írja: „Na ezért szüntettek meg több pénztárt,de a Fidesz garantálta az esedékesség idején a kifizetést!!!!!!”

    A Fidesz azt „garantálta”, hogy aki nem lép vissza nem lesz jogosult az állami nyugdíjra. Vagyis megfenyegették a pénztártagokat. Aztán miután ennek hatására majdnem mindenki visszalépett, azt mondták hogy jogosult mindenki az államira – blöfföltek.

    Tudja még mit garantált a Fidesz? Azt, hogy mindenkinek saját állami számlát fog vezetni. Ezt azóta sem teljesítették pedig eltelt 8 év, azaz ez is blöff volt, hogy ellophassák a háromezer milliárd forintot a magyar emberektől.

    Marcsi írja: „több szélhámos nyugdíj pénztár volt,amelyik felelőtlenül fektette be az ügyfelek pénzét”

    Nyilván az sokkal vonzóbb és magának rendben van, hogy ez esetben az állam nem felelőtlen, ámde kifejezetten ellopja az emberek pénzét, ugye Marcsi, maga mint pénzügyi vezető zseni, így már rendben is van ha a kormány szélhámoskodik az emberek pénzén? 😀 Marcsi, hol van a beígért állami számlavezetés, amin mindenki nyomon követhetné azt amiről lemondott amikor kiléptette kényszerből a Fidesz az embereket a manyupokból? Erre tudna válaszolni? Hol a pénz? Ők ígérték meg az egyéni számlát, hol van?

  • Marcsi, még egy nagyon fontos. Maga összekeveri a magánnyugdíjpénztári tagságot és az önkéntest. Ön ahogy írja és elszólta magát az az „önkéntesbe” volt, ami tök más dolog, mint a manyup. Mi, legalább is én a magánnyugdíjpénztári (manyup) tagságról beszélek, amiből visszaléptette majdnem a teljes lakosságot a fentebb már leírt megfenyegetéssel és blöffel a magyar állam. Ígért számlavezetést, de azóta sincs magánszámla, mert nincs mit rávezetniük ez 3 ezer milliárd forint volt, eltűnt, ellopták, stadionokat építettek, mol részvényeket vettek és a pártállam kiépítéséhez használták fel és tőkésítették fel magukat belőle – az emberektől ellopott manyup pénzből. Ezért nincs a „garantált” és beígért egyéni állami számlavezetés 8 éve és soha nem is lesz, pedig MEGÍGÉRTE a drága vezetője a magyar embereknek. Csak szarik bele ebbe az ígéretébe is.

    Ön pedig az önkéntes nyugdíjbiztosításról beszél, ami egy kiegészítő szolgáltatás és önkéntes. Teljesen más tészta, mint a manyup! Tudja mi a legnagyobb baj magával, hogy össze-vissza keveri a fogalmakat és. Szóval a magánnyugdíjpénztári tagságról beszélünk továbbra is nem az Ön önkénteséről.

  • Miklós bá’!

    Képzeld tudom…hogy a világválság az Államokból indult(és nem tőled…)de ugye a „jó” magyar válság Gyurcsány kormányzásának köszönhető,aki ugye nem volt hajlandó lemondani és Bajnai sem tudott csodát művelni,csak ideig óráig kozmetikázni,és ugye nem
    vállalta tovább…….
    Amúgy aki Tüskével ért egyet,az ugye vele egyenlő…nem nagy dicsőség….!
    Különben én eddig is tájékozódtam(több hiteles forrásból és veled,meg a hasonló szinten lévő társaiddal ellentétben képben vagyok,nem hazugságokat osztogatok!
    Na mindezt a reklám alatt!

  • Ille István

    Boda evangelista kinyilatkozásait olvashattátok 😀

  • Besancon Kedves Besancon. A „mocskos” Gyurcsány alatt vásároltam egy gépkocsit 2%-os hitelre. A hitel végére pozitívban volt az egyenlegem, jól jártam.
    Gondolom az ilyen esetek is hozzásegítették az embereket, hogy merjenek kockáztatni. Azután jött a Fidesz, és a többi már történelem.
    No de egy gazdasági szagember ezt honnan tudná?
    Kedves Besancon. Biztos vagy benne, hogy „felülről” töltik bele azt a propagandát nevezett személybe? Ott semmi sincs, ahol megragadhatna, mindent elfoglal a gőg és a tájékozatlanság.
    Jut eszembe, megszűnt Takarékpénztárak.
    Leányom Takarékpénztárát három hónap után egyoldalúan és figyelmeztetés nélkül megszüntették, egy apró hibára hivatkozva, amelyet az ügyintéző!!!!követett el. Egy aprócska figyelmeztető levél elég lett volna, hogy orvosoljuk. Nem, villámgyorsan megszüntették. Családsegítés?
    Normál esetben ez elég lenne, hogy 10 év múlva elvehessék a lakásukat. Ügyes. Hát az Övét nem fogják.
    Ne reménykedjetek a változásba, Bangónénak sajnos nagyon igaza van. Kettőben tévedett, leszűkítette a Fidesz szavazókra (ha igaz), illetve a patkányok csapatban összetartva élnek. Az ország nagy része nem ilyen hozzáállású, vak, buta és csak saját maga érdekli. Mitől lenne változás? Attól a pár százezer jó embertől? Mese. Orbán hatalmon marad amíg él, nyugodjatok bele, gyönyörűen passzol az országhoz. Ébredjetek fel, nem jön a királyfi a fehér lovon, az már Semjén szerepe. 🙁

  • Tüske Zsófia

    Boda Marcsi
    2019 április 30
    12:48 du.
    Tüske!

    „Én nem emlékszem,hogy a devizahitelről bármit is írtam volna…”

    „Nem mellesleg a deviza-hitelesek katasztrofális helyzetéről még nem is beszéltem(amit a szociknak köszönhettek!!!)nos rajtuk is
    a jelenlegi kormány segített!!!”

    sajnálatos módon eljutottál abba a szellemi állapotba, ahol már az egy nappal azelőtt mondottakra sem emlékszel.

    Vagy a dementia senilis a problémád, vagy továbbra is notórius hazudozó vagy. Az is lehet, hogy mindkettő.

    Tisztelet és megbecsülés alanyi jogon nem jár, azt ki kell érdemelni. Az eposzi jelzőiddel te mást érdemelsz.

  • Tüske Zsófia

    Bendeguz79
    2019 április 30
    9:37 de.

    mellékelem a történtek jobb megismerésére az alábbi – baloldalinak nem tekinthető – linket, ha érdekli, olvassa el.
    Sajnos a benne levő Kósa nyilatkozatára tetthivatkozás már nem él, mert azóta a fidesz magáévá tette a Magyar Nemzetet és az archívum csak részben érhető el.
    A második, a portfólióé viszont létezik, de a teljes cikk elolvasásáért fizetni kell. A bevezetésben ez van:

    „Nem túlzás Magyarország vonatkozásában, ha most valaki államcsőd közeli helyzetről beszél – ezt a rendkívül negatív kijelentést tette ma kora délutáni sajtótájékoztatóján a miniszterelnök szóvivője. A kijelentés láttán újult erővel kezdtek zuhanni a magyar piaci eszközárak és külföldön is azonnal fókuszba kerültünk. A magyar államcsőd kockázatának piaci árazásába az egekbe emelkedett a kijelentésre. Később kiderült, hogy Szijjártó rendkívül félreérthető kijelentéseket tett és alaposan összezavarta az egyébként is ideges befektetőket….”

    https://mandiner.blog.hu/2010/06/06/az_ellenzeki_uzemmod_csunya_vege/full_commentlist/1

    ami a központi közigazgatásban dolgozókat illeti: a központi közigazgatási szerveknél idén 80 ezren dolgoznak, ami 25 ezer fővel magasabb, mint 2010-ben volt. [2017-es a Portfólió cikke]
    https://www.portfolio.hu/tool/print.php?i=259205&k=3

  • Tüske Zsófia

    Ille István: újra csak elnézését kérem, amiért itt szétoffoltam a cikkét, – egyetértek azzal, hogy bodának felesleges bármit is bizonyítani, de azt gondolom, hogy talán a többieknek mondanak valamit a válaszként belinkelt cikkek.

  • Boda
    2019. ápr. 30. 12:48

    „Nem ártana tárgyilagosan, uszítás mentesen írogatni…..”

    —————–
    Tévedsz Boda – és persze hazudozol is folyamatosan! Nem ártana ha tudnád mit és miről irkálsz, azaz nem ártana képben lenned! Ám, jó esetben elhiszem, hogy nem szándékosan hazudsz, csak olyan mértékig vagy sötét és tudatlan, a minimális tárgyi ismereteknek is híján, hogy fel sem fogod mennyire, ezért a boldog együgyűségben leledzve „költesz” belátásod szerint, mesélsz és kitalált fordulatokkal szórakoztatod magad, majd előadod másoknak a „hogyan is történt” variációkat – ám ennek köze sincs a valósághoz! Ez tényleg nem zavar?

    Nem tudom melyik a rosszabb, az ha valaki szándékosan lehazudja az égről a csillagokat is a saját rögeszmés imádata okán, vagy ha tényleg olyan sötét és ostoba, hogy egy másodikos elemista érsebész hozzá képest – utóbbiról persze aligha tehetsz érdemben, de akkor legalább be kéne fognod, olvasni a hsz-kat, hátha rád ragad valami, hiszen a tárgyszerű írásokból sok mindent megtanul fű alatt az ember lánya /fia, amiről vagy nem is hallott addig, vagy éppen, hogy hallotta, de eddig nem értette, a terület fehér folt maradt a témában! Ehelyett jössz, berúgod a Saloon ajtaját, hármat mindjárt a levegőbe lősz kezdésnek, anélkül hogy tudnád mi a pálya és fergeteges észosztásba kezdesz – mire fel?

    A világon nincs ember aki nálad kevesebbet tud a devizahitelezésekről – a magánnyugdíjakról már nem is beszélve, olyan röhejes elképzeléseket vázolsz itt fel, hogy a néhai Pajtásújság sem írná le, mert ciki lenne, de te fújod, mert ezt sulykolták a fejedbe – fennáll ugyan a gyanú, hogy talán nem is egészen ezt mondták, csak te így emlékszel, amire meg sehogy, azt lazán kiegészíted a saját kútfejedből, mert képtelen vagy helyére tenni a dolgokat! Csak így születhet olyan eredmény melyet itt bemutatsz!

    Tisztán látszik, hogy nem érted pl a „magánnyugdíjpénztár” intézményét, működését, és hogy mire lett volna való – hát ne is nyilatkozz róla, hülyeségeket meg főleg ne!

  • Boda Marcsi
    2019 április 30
    4:38 du.

    Marcsikám, Ön ezt írta – (helyesebben hazudta):

    de ugye a “jó” magyar válság Gyurcsány kormányzásának köszönhető,aki ugye nem volt hajlandó lemondani és Bajnai sem tudott csodát művelni,csak ideig óráig kozmetikázni,és ugye nem
    vállalta tovább…….

    Ezzel szemben alább Orbán kijelentését olvashatja, aki MEGDICSÉRTE (tudja, érti ezt a szót Marcsi? Elismerte, megdicsérte) a Bajnai kormány intézkedéseit. Persze nem a maga propaganda TV-jében, és távirati irodájában (MTI) ahol ilyeneket nem mondanak magának.

    „A külföldnek kalapot kellene emelnie Magyarország előtt” címmel közölt interjút szerdán (2010-ben) Orbán Viktorral a Frankfurter Allgemeine Zeitung. A miniszterelnök szerint „Magyarország két egymást követő kormánya” olyan lépéseket tett, amik „összességében többet tesznek ki, mint amire bármely más európai ország vállalkozott. Tulajdonképpen ezért kijárna, hogy a külföld kalapot emeljen” – fogalmazott Orbán Viktor.

    Az elismerést a Bajnai-kormány már sokkal korábban besöpörte az összes vezető országtól és gazdasági szervezettől, mire Orbán is igazat beszélt, igaz csak külföldön volt bőr az arcán gratulálni.

    Egy másik esetben szintén külföldön gratulált, ahol Orbán Merkellel tartott sajtótájékoztatóján is kiemelte 2010-ben, hogy :

    „Magyarország azzal, amit az elmúlt egy évben (2009-es Bajnai kormányzás alatt) csinált, lassan világbajnok lesz kiadáscsökkentésben”.”

    Bajnai Gordon kormánya példátlan mértékű kiadáscsökkentést és konszolidációt hajtott végre egy év alatt.

    Az MTI tudósítása anno erről is „elfelejtkezett” beszámolni, azért, hogy maga még évek múlva is tudatlan legyen, és ilyen hülyeségeket beszéljen. Mint most itt fentebb is tette.

    A hülyeség és a hazudozás helyett szedje össze magát, vagy igyon egy sört, meg egyen két pár mustáros virslit Marcsi! Tényekhez és a valósághoz úgy sem lesz magának soha köze. Puszi

  • Kedves HunCanada!
    Mit lehet ettől franciska marcsátol várni?Ő nem a jövö sorsán gondolkodik,nem is tudja mi az a jövő,igy azt sem tudja,hogy mivár majd a jövő generáciojára,többek között az ő gyerekeire és unokáira.Ha igy folytatodik Magyarország sorsa,akkor a MARCSI ELVTÁRSNŐ unákái nem fognak áldó imádságot mondani ott,ahol Budamarcsi sirja fog domborulni,hanem lefogják köpködni.De sajnos a Marcsi elvtársnő nem lát idáig.Sajnos az is,hogy nagyon sok budamarcsi van ebben az országbaan ezért vár szomoru sors az utodokra.

  • TALALOM hozzaszollasan az energia es uzemanyagarakon.

    Kerem vegyek figyelembe, amire mar tobbszor hivatkoztam, hogy ottan az arak nem kovetik azonnali modon a vilagpiaci arakat, mert az allam-monopoluim rendszere mukodik ottan.

    De ha a vilagpiaci arakat koveti azonnal lathatjak hogy az azert megy ottan ugy mert az allamhatalmuk jovedelmezik azon.

    pl. Mikor Mazokovesdre utazott es jeletest tett az ottani uzemanyagarakon, a ko-olaj ara $ 48 volt. Itten az auto-uzemanyag ara a pumpanal $ 2/Gallon.
    Ma a ko-olaj ara $72, es az uzemanyag ara a pumpnal $ 2.69/Gallon.
    Ami koveti a vilagpiaci aron azonnalilag.

    Ottan az az MOL monopoliuma. Nincsen versenyzes !!!

  • HunCanada!

    Én pontosan tudom mit írtam,és nem is Bajnai szidtam,(hanem Fletót)aki próbálta
    menteni a menthetőt.(Orbánnak ebben igaza volt)( amúgy valóban megszorításokkal,”éreztük”…) és ugye a jó magyar válság,eladósodás miatt,….de nem vállalt volna egy további kormányzást,meg ugye nem is nyertek volna!
    Próbáljon meg leszállni a magas lóról (mert még leesik..)és a balos indokolatlan lekezelő stílusán változtatni.
    Amúgy én csak annyit iszom,ami egészséges és nem árt,ami itt
    ugye nem mindenkiről mondható el!

  • Besancon!

    Az előbbi tanácsom neked is szól…..!
    Na ennyi!

  • Kenytelen vagyok kerdezni KENNY-tol, mit jelent az hogy :
    „Leanyom takarekpenztarat harom honap….lezartak..”???

    Itten az u.n. „takarekpenztarak” az utcasarki „Savings and Loan Institution”-ok voltak.
    Amik bajokba jutottak es a nagy commercial bankokba olvadtak ill. azok vasaroltak fel.

    A Kenny szovegebol ertheto hogy leanya bankar lett volna.

    Minden kifejezesek mast ertelmet jelentenek mas korulmenyek alatt.

  • Csak azt nem értem,hogy ez a jól kormányzó,főleg csalással,bűn cselekményekkel (igazolt tények!!!)”ártatlanul”vádolt ellenzék,élükön a szocikkal,miért is vannak a béka feneke alatt,több ciklus óta?…..és még van lejjebb!
    Na nem kell a válasszal erőlködni…..ugye nem az itthon élő többség
    (köztük én) szenved amnéziában?!

  • TUSKE ZSOFIA;

    A „Magyar Nemzet” nem ocsaran, de kisse celzatos hajlitasokkal kozli a jelenteseit.

    Az persze vilagos minden ottani mediataban.Az emberi gyarlosag bizonyitekai.

    A „portfolio” teljesen lenyegtelen.

    Velhetnem maga inkabb a HUX adtaira ohajtott hivatkozni???

  • Boda Marcsi
    2019 május 1
    11:33 de.

    Azért mert ahogy maga tudatlan, tudatlan még majdnem 2,7 millió ember és félre van informálva mindenben – Ön a példa rá, ön a zászlóshajója ennek a masszának ami egy bazi kicsi kisebbség csupán de tény egybe van gyúrva. Ennyit kell egyben tartaniuk. Ja és nagyon fontos, hogy meg kell osztaniuk a maradék 5 millió másra szavazót és örökké a Fidesz fog nyerni. Pofon egyszerű az élet. Azért Marcsi nem bántásképpen de a számokat ismerje már legalább fel, ha nem is tájékozódik a valóságról, csak a propaganda hazugsággyárból.

  • Boda Marcsi
    2019 május 1
    11:22 de.

    De Ön szídta ” Bajnai sem tudott csodát művelni,csak ideig óráig kozmetikázni”.. A kozmetikázás nem egy pozitív jelző ebben a szövegkörnyezetben Marcsi.

    Ezzel homlokegyenest mást állított Orbán Bajnairól, kifejezetten dicsérte az eredményeit amit egy év alatt ért el – nem GyF hanem a Világválság miatt szenvedett Magyarország is ahogy a Világ többi országa szintén. (Ez könnyen belátható, hiszen a Világ többi országában, ahol a gazdasági válság nehéz helyzetet teremtett ott biza nem GyF volt hatalmon, mégis ugyan úgy szívtak.)

    Aztán ön írja:
    „Próbáljon meg leszállni a magas lóról (mert még leesik..)és a balos indokolatlan lekezelő stílusán változtatni.”

    Marcsi, hogy tisztázzuk immár kb századszorra. Nekem nem balos stílusom van (az milyen? 😀 ), hanem csak reagálok vagy kijavítom a hazugságait a valóságra, mert a propaganda TV-ből csak a pártpropagandát finanszírozzák az emberek közpénzéből, hülyítésre.

    Egyelőre magával még ideológiai kérdésig, érdemi eszmecseréig nem is jutottunk el egyszer sem. A valóságot feltálalni és az ön hazugságait megcáfolni nem jobb vagy baloldaliság kérdése.
    Amint nem fog hazudni elkezdődhet az érdemi diskurzus és az egymás tisztelete. De amíg hazudozik napi szinten, abban nem sok tiszteletreméltót látok.

  • Bendegúz79 A Takarékpénztár egy bank. A kormány már régen szeretné magáévá tenni, természetesen nem tisztességes módon. Nem lezárták, hanem megszüntettek egy szerződést egy hiba miatt, amit az ügyintéző követett el. Igazából ez senkit sem érdekel. Pereskedjenek ha van pénzük és idejük, gondolhatják a nép szolgái. Így spórol az állam pénzt, természetesen egy fiatal kisgyermekes család vérén. Mert állítólag a család az első a fidesznek.
    Mert a fidesz semmit sem szégyell.

  • Berecz „elvtárs”!

    Részvétem mind magának,mind a pártjának,(!!!!)szerencsére nem vagyok
    sem magának,sem a hasonlóknak elvtársnője,csak pártokon kívüli,aki a normális többséghez tartozik!
    Az igaz ,hogy sok hozzám hasonló tájékozott és tárgyilagos ember
    él itthon ,akik bizakodva néznek a jövőbe,ami biztosan jobb lesz
    és próbáljuk feledni az előző kormányok „uralmát”….(cselekedeteit,hazugságait,bűneit)!
    Ne aggódjon feleslegesen,a régi idők már nem jönnek vissza!

  • HunCanada!

    fején találta a szeget:nem 2,7 millió hanem több (pontos adatot sem maga nem tud,sem én)de ugye a többség nem az ellenzékre szavazott és szavaz,hanem a Fideszre,természetesen vannak akik nem szavaznak senkire(vagy a gyengébbek…kedvéért,ugye még nem
    szavazhatnak a koruknál fogva,)és marad egy jelentősen kisebb
    réteg,akik az ellenzékre szavaznak.
    Meg ugye fel kéne fogni a tényeket,közvélemény kutatásokat,akár
    az össz népesség akár a biztos szavazók vonatkozásban!
    remélhetőleg világos és felfogta?…..

  • Tüske Zsófia

    Kedves Bendegúz,
    én már régen letettem arról, hogy ne őröljünk bármilyen témában végzetesen két malomban.
    Fogalmam sincs róla, mi az a HUX, aminek az adataiból én dolgoztam. Ha csak nem General HUX-ra gondolt….
    Közöltem egy portfólió linket, ami ismereteim szerint nem politikai, hanem gazdasági oldal.
    Közöltem azt, hogy EZ a Magyar Nemzet nem AZ a Magyar Nemzet.
    Feladom.
    Felőlem azt képzel a fidesz shortolásáról, amit akar.

  • Tüske Zsófia

    HunCanada, és akkor boda gazdasági szakértőnk arról a kedves tényről nem tesz említést – amikor azt állítja, hogy Fletó tönkretette a magyar gazdaságot, hogy 2006 nyara után a parlamentben a kormány képtelen volt érdemi intézkedést tenni, mert a fidesz frakció testületileg kivonult az ülésteremből, hátrahagyva a gúnyosan mosolygó Navracsics kollégát, aki mára már nem mosolyog, mert orbán megjutalmazta az EU-s képviselőlista 44. helyével érdemei elismerése nélkül.

    Nekem erről a Hobo dalszövege jut eszembe, ami eléggé összevág a magyar valósággal:

    „Elaludt Gulliver, a törpék nem félnek,
    Lekötözik gyorsan, amíg fel nem ébred,
    A fülébe ólmot, az orrába mérget,
    Szép hazánk, Lilliput! – zeng a hősi ének.
    Lassan semmi helyünk nem marad a zöldben,
    Gyökerek és magok leszünk néhány könyvben,
    Számítógép rág majd szét,
    Alszik az ész, hízik a szemét.”

  • Tüske Zsófia

    Boda, eltaláltad megint szarva közt a tőgyét Berecz Istvánnak írt válaszoddal, akit leelvtársoztál.
    Akinek te hitted, az ugyan szintén Berecz, de János a keresztneve.
    Nem megmondtam, hogy mielőtt leírsz valamit ellenőrizni kell?
    Így tartozol Berecz Istvánnak egy bocsánatkéréssel, Vasorrú.

  • Nem mellesleg:

    Tényleg vannak birkák és bárányok(mindkettő ártalmatlan,hasznos,sőt haszonállatok),aztán vannak házi kedvencek (kutya,macska,papagáj stb)vannak félelmetes,de tiszteletreméltó állatok(tigris,oroszlán,leopárd stb)és vannak
    undorító,fertőző állatok(mint például a patkányok)azok közül is 2 ill 4 lábúak….az utóbbiakat sikeresen ki lehet irtani,míg az előbbieket nehezebb lenne,de ugye ők saját magukat irtják?!
    megoszlanak az információk….ugye vannak embernek álcázott kétlábú ellenzékiek,és vannak magukat szintén embernek álcázott
    magukat négylábúnak tartott(!!) kivételek(Bangóné Borbély Ildikó!!!).
    Na az utóbbiak a lábuk számától függetlenül,undorítóak!
    Még az a szerencse,hogy a kétes „négylábú” és a szintén kétes
    „kétlábú” embernek álcázott idióták,saját magukat semmisítik meg….!

  • Boda Marcsi
    2019 május 1
    1:28 du.

    Hogyne tudnánk Marcsi. Tudunk pontos adatot. A legpontosabb, ami minden felmérésnél pontosabb és támasz a tavalyi választás (meg a 2014-es és a 2010-es adatok). A tavalyin egész pontosan 2 608 086 ember szavazott a Fideszre. Külföldről még 216 ezren. Tehát mondhatjuk, hogy közel 3 millióan (pontosan: 2 824 206 fő)

    De ne kezdje már ezt a számolósdit gazdasági vezetőként. A szavazásra jogosultak tekintetében SEM és a tényleg az urnákba bedobó emberek tekintetében nem kapott több szavazatot a Fidesz az összes többinél, márpedig maga mindig ezt harsogja. Legyen világos, és mondja azt, hogy a Parlamentben kétharmados többségű a Fidesz. A társadalomban és a választópolgárok tekintetétben ez nem igaz. Nem tudom miért nem elégszik meg a ténnyel, hogy a parlamentben ott van többsége a Fidesznek, a társadalomban meg nincs. Szép teljesítmény ez is, nagyon is szép, hogy a mandátumok kétharmadát megszerezték. Ha ezt mondja igazat beszél is nem lenne vita köztünk.
    Miért kell még magának minden nap azt hazudni, hogy a társadalomban, az emberek közt is „többsége” van a Fidesznek? És miért kell ezt szinte minden nap magával megvitatni? Elvileg a számok nyelvén magának kéne legalább érteni. Szeretném hinni, hogy gazdasági vezető pozíciója azért már csak nem hazugság – mert ott a számokkal találkozhatott.

  • Tüske Zsófia
    2019 május 1
    2:37 du.

    Igen, ez így volt, a kivonulásokkal határozatképtelen volt a Parlament hosszú időn keresztül, mert mindnig kivonultak ez volt a „taktika”. Azt se feledjük el, bár rég volt, hogy Orbán pedig személyesen 3 évig be sem ment a Parlamentbe ellenzéki képviselőként képviselni a rá szavazókat ebben az időszakban – de az illetményét felvette akkor is. Most sem jár be, szavazásokon alig-alig vesz részt. Ha arra téved és kérdést tesznek fel, akkor csak „Boldog Karácsonyt” a válasz a pofátlanjának. Akkor is és most is leszarja a képviseleti demokráciát, vagyis az embereket. De most már legalább az uniós milliárdokat, amiket a polgárokra, az országra kéne fordítania, annak a felét simán el tudja lopni.

  • Ille István

    HunCanada:
    Boda nem arra szerződött, hogy érveket, bizonyítékokat soroljon fel. se esze, se információs anyaga nincs hozzá, csak propaganda szöveget nyomat.
    nem mellesleg kizárólag csak az Orbánal szembeni kritikákra reagál – elvégre hívő evangélista – más prominensekkel kapcsolatos írások – lásd akár Szíjjártó, akár Schmindt, akár Kósa – hidegen hagyják.

    ami pedig büszkén hirdetett gazdasági vezetői státuszát illeti, az itt felhozott érvei ismeretében katasztrofális eredménnyel működhetett, nem véletlenül került dolgos élete végén iskolapénztárosi állásba, ott nem hibázhatott sokat, az egyszeres könyvelés talán még neki is ment 😀

  • Boda Minden szavadból süt a keresztényi szeretet. Bangóné tévedett, Te nem vagy patkány.
    Sokat kell fejlődnöd az evóluciós létrán, hogy beérd Őket. Sajnálom.

  • Kedves Tuske Zsofia;

    El-sem tudnam kepzelni ,hogy mi bantsa az orrat, de en soha nem szmelyeskedek, s nem szemelyeskedtem senkivel.

    A maga altal csatolt „Portfolio”-cimu weblap, semmi ertelmet nem byujtott a maga altal ismetelet allitasain.

    A „HUX”, a „Hungarian Exchage”, ill. a Budapesti tozsde hivo-jele. (Mint minden ceg is 3-4 betus hivo-jel kepezi,ill. azon jel alatt az adataik.

    De maga a „portfolio” ertelme a befekteteseinek a listaja.

    Talan tevesen veltem,hogy a Magyar Nemzet alatt az electronikus felnapi hirjelentesekre hivatkozott, s nem a nemzet kozossegere.

    Tehat, inkabb maga ‘orol ket malomban’.

  • Boda Marcsi
    2019 április 30
    1:32 du.

    Boda egy tisztességes ember? Elnézést kérek!

    Te mered leírni azt, hogy vállalod amit leírtál? Mit írsz le folyamatosan? Ha azt Neked tényleg vállalnod kellene, akkor kiszaladnál a világból. De pont azért mered leírni, mert bízol benne, hogy a PÁRT majd megvédi a kebelbeli trolljait.

    Hazudsz, csúsztatsz, lózungokat ismételgetsz vég nélkül.
    Vállalod mi?
    Ne röhögtess.

  • Boda Marcsi. Marcsika drága, azért azt tudod, hogy a birka és a bárány ugyanaz? A különbség, hogy a birka szavazhat, a bárány nem, mert még fiatal birka.
    Nálunk például a birkák nem szavazhatnak, itt nyírják és megsütik őket. A fidesz tovább ment a hasznosítással, és szavazni is engedi a nyájat, csak utána nyírja meg.

  • Ille

    Az un kötcsei beszéd (nem teljes, ha már kérted-:)

    a létezésnek van egy sajátos magyar minősége, másképpen értjük a világot, mint mások, és ezt meg kell őrizni, Magyarországnak magyar országnak kell maradnia
    nem működnek a hagyományos elitdefiníciók, a gazdasági elitre nem nézünk fel, a kulturális elittől nem várjuk az emberi értékesség kritériumainak meghatározását
    a neoliberális elit által kínált minták és értékek kudarcba vezették Magyarországot, sikertelenséget hoztak a gazdaságban és a közéletben, a baloldaliság megbukott
    a két gondolatnak, amire a baloldal a maga szellemi identitását építette, vége: az individuum és a közösség közötti viszonyrendszer előbbi irányába billent, a tudományos kapitalizmusba és a piac mindenhatóságába vetett hitnek lőttek
    egy hatalompolitikai rendszert három dologgal kell etetni, hogy újratermelődjön: pénzzel, ideológiával és szavazattal, a baloldal hatalompolitikai rendszere nem volt többé finanszírozható
    az a kérdés, hogy kurzusváltás esetén az új kormányzat és az új elit sikeressé teszi-e Magyarországot, tevékenységét ennek alapján fogják megítélni

    Ez meg egy fontos idézet:

    Megszűnni látszik a rendszer dualitása, s egy centrális politikai erőtér van kialakulóban, ami egyrészt a jobboldali konjunktúrának, másrészt a mi megerősödésünknek köszönhető. Hogy így néz-e majd ki ez a politikai erőtér a választásokat követően is, azt nem tudom, csak szeretném, ha így nézne ki.

    Ez egy még fontosabb:

    Amit látunk tehát, az nem csupán egy kormányzat leszereplése, hanem egy korszak vége is egyben. Máshonnan nézve pedig egy új kezdet lehetősége. Egy nagy lehetőségé, amely egyben óriási kockázat is.

    Tudom ám, hogy sokan úgy tartjátok, a politika nem gondolkodás meg stratégia, hanem szimplán-hétköznapian arról szól csak, hogy ki tud többet lopni, ki van ehhez helyzetben. Én ezzel nem értek egyet. Vagyis ha így is van, az akkor is tiszta sor, hogy a helyzetben levéshez-maradáshoz sokat kell dolgozni, és hogy semmi nem adódik magától. Ezt ismerte fel Orbán Viktor először az 1994-es, majd még inkább a 2002-es bukása után. Először arra jött rá, hogy az SZDSZ és az MSZP szövetsége után nincs keresnivalója a baloldalon, mert ott hosszú időre leosztották a lapokat, miközben a jobboldal szinte teljesen kiürült, szabad a pálya, ott viszont lehet építkezni. Másodszor arra, hogy Medgyessy Péter, Gyurcsány Ferenc és az öregedő MSZP kudarcai olyan súlyosak, hogy tényleg van az esély a kétpártrendszer fEgyszerűen meg kell teremteni azokat az intézményeket, azt az elitet, azokat a forrásokat, amelyek hosszú távon finanszírozhatóvá teszik a rendszert.
    …nemcsak pénzzel, hanem ideológiával és szavazattal is.

  • Andrew!

    Ne dühöng,mert még megőrülsz…..

    Kenny!

    Mind a birka,mind a bárány a juhok családjába tartozik,és ártatlan haszonállatok (régebben azt is hallottam az egyik hím a másik nőstény,de lehet,hogy tévedek….)abban viszont nem,hogy a patkányok nem hasznosak,undorítóak,fertőzést terjesztenek és ugye irtják őket,és ugye általában négy lábuk van(Bangóné magáról ez állítja…)de ugye vannak hozzá hasonló
    kétlábúak is….na itt többen besorolhatják magukat
    Amit akartam leírtam,és ugye én egy kétlábú ember vagyok,így
    gondolatokat,véleményt cserélni továbbra is emberekkel kívánok,ami remélhetőleg érthető?……
    Amúgy a munkáspárti T.Gyula és az egyértelműen baloldali Tamás Gáspár Miklós is elfogadhatatlannak tartotta az idióta Bangóné
    nyilatkozatát,sőt a május1-i majálison megkérdezett egyértelműen ellenzéki szavazok is(Interjú a TV-ben)
    Na pá,elmentem,mert vendégeim lesznek (természetesen emberek)!!!

  • Ferenct
    2019 május 3
    8:38 de.

    ez nagyon hosszú, és hülyeség! a lényeg egy schlagwortban elmondható (tök jellemző marad)

    vizet prédikál és bort iszik

    a többi a rágcsált gitt tipikus része

    hahahahaha

    O1G!!!: az is rövid, tömör és mennyire pontos

  • Sajnos a „patkányokról szóló”..cikkhez(érdekes módon) már nem lehetett hozzászólni,így most közlöm,hogy egy RNBH nevű cég végzi,és eredményesen!
    Egyébként nem a Bábolna volt az előbbi,utána egy link cég „dolgozott”!

  • Tüske Zsófia

    irgalom atyja… Ferenct mégis miként tekinted az orosz kölcsönt a már most sem biztonságos Paks 2-re és az éppen most aláírt eladósodást Kínának, hogy amindenhez kiválóan értő Mérszaros építhessen egy vonatocskát Belgrádig….
    Csak szólok, orbán valóban az MDF méretes bukása után nyomult be a jobboldalra, de nekem úgy tűnik, nem annyira építkezni (ha csak a stadionokat nem minősíted pozitív építkezésnek) mint inkább rombolni. Fát, Ligetet, épített környezetet. És milyen ideológiára gondolsz? csak nem a szervezett rablásra és egymillió ember kivándorlására és másik négymillió elnyomorítására. Pénze az országtól elrablott eu-s támogatásokból van, többletszavazatai a vásárolt újmagyaroktól és az elcsalt, a választókörökben átírt voksokból, az ideológiát meg kajold. gondolom, rákosi elvtársat is szeretted.
    az legalább nem magánvagyonokba mentette az ország pénzét. Hova teszitek ti a szemeteket? Vagy ennyire tisztelnétek a sokat rabló „erős” hazug csalót?

  • Rodeo11

    Csak azért hosszú, mert Ille így kérte.

    (Olvasd el fentebb)

  • Boda Marcsi
    2019 május 3
    2:51 du.

    Miért lenne érdekes mód, hogy ahhoz már nem lehet hozzászólni. Mindenki tudja, aki rendszeres hozzászóló, hogy egy cikkhez 7 napig lehet írni kommentet. Látja itt kezdődnek a problémák, hogy erre sem emlékszik és sejtetően ide írja, hogy (érdekes módon) nem lehet oda írni. És akkor magának a szavára, hitelére adjon bárki is meg tisztelje azt a sok hazugságot, butaságot amit leír? Hát nohát, az biztos hogy önbizalma van bőven, az önkritika rovására ami meg nincs.

  • HunCanada!

    Már megint osztja a nem lézető eszét…….
    Tény,hogy lejárt a 7 nap (tegnap…)…semmi gond a másik cikknél megírtam a véleményem!
    Amúgy nekem van hitelem,(a tisztességes és számító többségnél) nem hazudozok,cáfolhatatlan tényeket írok,és önkritikám is van,nem úgy mint magának ….akinek ok nélküli határtalan önbizalma,önkritika nélkül!
    Amúgy semmi gond,se a 2 lábú,se a 4 lábú patkányokra nem pazarlom
    az időmet,mert mint írtam emberekkel cserélek véleményt,és nem állatokkal!

  • Amúgy Huncanada!

    Én nem elszóltam magam(mint ,ahogy maga szokta időnként)én valóban
    önkéntes nyugdíjpénztári tag voltam,mert nekem már nem volt kötelező a magánnyugdíj pénztárba lépni!
    Amúgy a magánnyugdíjpénztári belépést úgy emlékszem a szocik találták ki?…..és ugye ki az a hülye aki 40 évig akart ide járulékot fizetni?…amikor 40 év után lehet nyugdíjba menni?…
    talán már gyerekkorától akart fizetni?…..
    Na megint nagy baromságot írt,és nem először!

  • valami fideszes gyökér ekkor tett megjegyzéséhez
    .
    2019 április 29
    4:37 du.
    .
    KÉNYTELEN VAGYOK A VALÓSÁGOT KÖZZÉTENNI!
    .
    má csak, hogy senki se haljon meg hülyén, mint a koszos, mocskos fideszállatok fognak!
    íme:
    .
    devizahitelekről az igazat!

    A devizahiteleket 2001. nyarán az I. Orbán-kormány engedélyezte, a „2001. évi XCIII. törvény a devizakorlátozások megszüntetéséről, valamint egyes kapcsolódó törvények módosításáról” című jogszabállyal.
    .
    Ehhez még hozzájött a lakáscélú kamattámogatási rendszer, amely révén beindult a hitelezési boom Magyarországon. A költségvetés számára ez egy nagyon drága tétel volt, így az MSZP-kormány beszüntette azt. A hitelezési boom viszont nem fagyott be, kamattámogatás hiányában a fogyasztók az alacsonyabb kamatú svájci frank alapú hitelek irányába fordultak.
    .
    Ha konkrétabb felelősöket keresünk, akkor a kormányzati következtetésnél összetettebb kép rajzolódik ki, amelyben az Orbán Viktor által kinevezett Járai Zsigmond jegybankelnöknek vagy a pénzügyi felügyeletnek is jut szerep.
    Járai Zsigmond 2001.március 2. – 2007. március 2. között volt jegybankelnök!
    Ez azért fontos, mert az Orbán utáni szocialista kormányokat mindenben gátolta, nehogy valamiképpen nekilássanak esetleg kivezetni a devizahitelezést a magyar piacról.
    Mindezt azzal valósította meg, hogy a forint alapú hitelezést olyan magas kamattal tartotta a piacon, ami az emberek tömegeit a kockázatos devizahitelezés felé irányította.
    .
    .
    abramovics voltam, s vagyok

  • Amúgy Horn Gy, vezette be 19988-ban és 2012-ben megszünt,csődve mentek a magánnyugdíj pénztárak!

  • miként is hazudoznak a fideszpatkányok?
    bemutatja az egyik helyi
    .
    IGAZI HÜLYE
    .
    kinek nevét értelmes, felnőtt ember szájára nem veszi!
    tekintettel arra a tényre, hogy nem akar hányni, illetve ember a szart szájába nem veszi!
    ellentétben a fideszpatkányokkal, kiknek mint kórokozóknak, fertőző bacilusoknak az az életelemük, mi a csuti geciből elöl, vagy hátul csöpög, kenődik!
    2019 április 29
    4:37 du.
    erre nem akar emlékezni a fideszpatkány ekkor
    2019 április 30
    12:48 du.

    na így hazudoznak, ferdítenek, csalnak az irtandó patkányok
    .
    .
    abramovics voltam, s vagyok
    .
    .
    két definíció:
    .
    IGAZI HÜLYE:
    .
    feltétlen hívő, nincs önálló gondolata, vakon megy a vezír által kijelölt úton eltántoríthatatlanul. mindemellett hihetetlen kitartó „jó ügynökhöz” méltó mód levakarhatatlan, gátlástalan. kiforgatja a valóságot, mindennel magát „igazolni” véli, fejlődni képtelen, ebből következően értelmetlen hozzá bármilyen gondolatot intézni úgy szóban, mint írásban.
    természetesen Igazmondó Háry János – a csuti csüngőhasú geci – szempontjából ezek a tulajdonságok mindennél többet érnek, viszont számomra ez a kombináció azt jelenti:
    .
    KERÜLD EL!
    .
    .
    IGAZI GECI A’LA CSUTI:
    .
    állandóan csöpög, kenődik, ragadni akar, gondolattalan testnedv, mely vakon csurog a vezír pöcséből, undort keltő áradó úton eltántoríthatatlanul. mindemellett hihetetlen kitartó „jó ügynökhöz” méltó mód levakarhatatlan, ragacsos, gátlástalan. kiforgatja a valóságot, mindennel magát „igazolni” véli, fejlődni képtelen, sohasem termékenyít meg semmit, csak csurog, s ragadni akar, ebből következően értelmetlen hozzá bármilyen gondolatot intézni úgy szóban, mint írásban. hiszen egy ember miért beszéljen egy testnedvvel?
    természetesen Igazmondó Háry János FŐGECI– a csuti csüngőhasú – szempontjából ezek a tulajdonságok mindennél többet érnek, viszont számomra ez a kombináció azt jelenti:
    .
    HOZZÁ SE ÉRJ, KERÜLD EL, HISZEN EGY OCSMÁNY IGAZI GECI A”LA CSUTI!

  • elírtam:1998..ban vezette be Horn Gyula a kötelező belépést a pályakezdőknek!
    Én akkor már több mint 20 éve dolgoztam,így ám nem vonatkozott!
    2002 után államosították a pénztárakat(a kétes befektetések miatt),de garantálták,hogy mindenki megkapja a befizetett összeget az esedékesség időpontjában:
    Ugye van némi különbség!

  • Tüske Zsófia

    Boda már megint hazudozol.
    Az új csókosok olyan eredményesen dolgoznak, hogy a Kökin szabadon szaladgálnak.
    https://hvg.hu/kkv/201918__budapesti_patkanyok__szakertelemhiany__kozbeszerzes__zavartalanul

  • Ugy a „birkak” es a „baranyok” eletenek es egeszsegeinek erdekeben a „Nemzeti Nepegeszsegugyi Kozpont” nyilvanossa tette, hogy a Budapesti Vizmuvekkel valo egyittmukodes alapjan befejeztek a Budapest ivoviz-elleatasanak vizsgalatait.

    S az eredemeny alapjan a varos lakossainak 1/5-es olom-szennyezesenek vannak kiteve az ivovizuk fogyazstasa altal.

    Azt regebb epeuletek olom-vizvezetek-csovei okozza.

    Sot nyilvanossa is tette Budapest Olom-terkepet.

    http://www.infostart.hu/Bufapestolomterkepe

    Persze a varos nem nyujt ingyen palackos ivovizet a lakossainak, csupan figyelemeztetest adott ki, a viz-folyatasra mielott barki is azt fogyasztana.

    A Flint, Michigeni US varos hasonlo esete nagy gyalazo vadalmakkal volt hirdetve egy KMH hozzaszollo altal.
    Ottan a varos adakozott palackos ivo-vizet nyujt, amit a helyi egyhazak tagjai onkenteseggukbol szallitanak es osztanak szet a lakossag szamara.

    Persze az sem az egyedulli eset a regibb olom-vizvezetek csovekkel.
    Azert nevezve mar ev-ezredek-ota a ‘csoszerelok’ foglalkozsai mint PLUMBER.
    Mert az elmult evtizedekig a vizvezetk csovek a lakasokban olom volt.

    De ma, a modern idokben a PVC ugyanazon modon egeszsegi veszlyeket okoz.
    Csupan a „PW” jelzesu „CPVC” csovek allitolag veszelytelenek.

    Na de a DDT is „veszelytelen” volt evtizedeken at.

  • Boda Marcsi
    2019 május 4
    12:30 du.

    Marcsi, én elhiszem hogy önkéntes pénztárban volt. Senki nem vitatja. De miért beszél önkéntes pénztárról, amikor én a manyupról beszéltem. A kettő két különböző dolog. Ja, hogy így tereli a témát teljesen más felé. Ennyi a hiteléről. Magával semmiről nem lehet beszélni, ezért hívják magát agynélküli trollnak. Mindent szét trollkodik. Tényleg nem értem, hogy ha nem fizetik magát ezért a pártközpontból, akkor hogy lehet ennyire buta valaki. Ráadásul ezek szerint ingyen ilyen sötét.

  • Mellesleg nem aggódom azon, hogy….az idióta ápoltak néha azt hiszik,hogy ők az „ápolók”,a bölcsek,igazak…míg a normális többség a terhelt….sajnos képtelenek felfogni az ellenkezőjét….,nem tehetnek róla,mindez az állapotuk következménye!
    Többeknek részvétem de akik rászolgáltak azoknak …. a megvetésem küldöm!

  • Boda!

    „….az idióta ápoltak néha azt hiszik,hogy ők az “ápolók”,a bölcsek,igazak…míg a normális többség a terhelt….sajnos képtelenek felfogni az ellenkezőjét….”

    ————————————————————

    Látod, tudsz te néha igazat is mondani – egyébként nem kéne jobban odafigyelned a mondataid szerkesztésére, ha már a dátumokat, évszámokat rendre „elírod?”

    Ez is egy tőled származó gyöngyszem:

    „2002 után államosították a pénztárakat (a kétes befektetések miatt),de garantálták,hogy mindenki megkapja a befizetett összeget az esedékesség időpontjában:”

    Van rá egy fogadásom, hogy itt sem érted mi a gond ezzel a mondattal – egyébként már írtam, hogy aki annyira nem tud semmit a magánnyugdíj pénztárakról ( megalakulás, működés, megszűnés stb) az ne nyilatkozzon róla, ha csak nem feltétlen önmaga folyamatos kiröhögtetése a cél!
    Marcsika, ezen már túl vagyunk – amit itt csinálsz magánnyugdíj ügyben az már olyan mint egy gyenge vicc, huszadszor elmesélve!

    Csak hogy tudd, ha bepisilsz is az erőlködéstől, a mny. – pénztárak nem mentek csődbe, azokat egyetlen tollvonással megszüntette imádott kurmányod, a benne lévő pénzt meg egy gyalázatos hazugsággal ellopta, azaz kisajátította a vezéred, az eredeti, beígért cél ellenére!

    120- szor leírhatod még a hazugságaidat – ez sajnos akkor is így van, ha mindjárt belefeketedsz is!

  • Boda a megveteset kuldi nyiltan felenk!
    En csak a szanalmamat fele, és a sajnalatomat mindenki felé…. Helyette kerek mindenkitol elnezest!

    Boda az, aki a sztradan azon bosszankodik, hogy minden hülye vele szemben száguldozik a sávjában!

    Én nem szeretném nyiltan minősiteni… Ezt megteszi rendszeresen ő maga!

    Egyben láthatjuk, h nemcsak ertelmileg, de erkölcsileg is ugyan azon a rettenetes szinten áll!

    Na, most ilyenkor gondolok bele, hogy háborus, vagy kaotikus helyzetben ez a széplelek mit csinálna a zsidokkal a dunaparton, börtönörként a politikai fogjokkal, vagykezeben egy fegyverrel!
    Szabad-e Boda kezébe fegyvert adni? Mit csinálna a tüntetökkel? Hasonlo kerdesek cikáznak minduntalan az agyamban!

  • Majd valaki forditsa le azti s Bodanak csecsszopo szinvonalra, hogy a manyup 3.000 milliardos vagyonat amikor o1g elsikkasztotta, tóbbek kozott azt igertek, hogy mindenkinek nevreszolo sajat szamlakimutatasa lesz azontul az elsikkasztas alatti penzeirol, amin attekinthetoen minden pillanatban lathato lesz, hog mennyije van!
    A MANYUPOT fel lehetett venni eléreskor egyben, vagy havi reszletekben, a ma „nyugdijnak nevezett osszeget- ami járna – NEM!

    HALAL ESETEN A MANYUP AZ OROKOSOKNEK JÁRT, MA NYUGDIJKENT ÑEVEZVE NEM!
    A MANYUPBOL NEM EPITHETETT STADIONOKAT O1G, DE MA A BEFIZETESEKBÖL IGEN!
    A HOSSZUTAVU HOZAMA MEGKERDOJELEZHETO MA AZ ALLAM FELE BEFÍZETETT OSSZEGEKNEK.
    BARMIKORI ALLAMCSOD ESETEBEN AZ ALLAM FELE BEFIZETESEK ELUSZNAK, NINCS, NEM LESZ NYUGDIJKIFIZETES RESZBEN, V EGESZBEN….
    A BIZTOSITOK BEEPITHETNEK VISZONTBIZTOSITASOKAT, A PENZEKET BEFEKTETHETIK JOL PROSPERALO VÁLLALKOZASOKBA!
    AZ ALLAM NEM, CSAK ELKOLTI!

  • Elhiszem, h Boda nem aggodik azert, ha az ápoltak azt hiszik, hogy ők az ápolók! Nem is ó kell, hogy aggodjon, hanem az ápolok!
    Lattam mar olyan horrorfilmet, amikor az ápoltak vették át a hatalmat, es bezartak az ápolokat, orvosokat!
    Az csak Bobanak lenne szep uj vilag!

  • Ille István
    2019 május 2
    2:13 de.

    Honnan veszed ezt?

    OIM* nem ismeri a számokat.
    Ennek többször is tanújelét adta.

    *OIM = Mint azt tudjuk 😀 😀

  • De..látom továbbra is az istentelen banya* körül forog itt még mindig minden.

    Majd benézek megint pár nap múlva.
    Unalmas nekem ez a semmitmondó iszap-bírkozás:
    Kettő három mindenre elszánt idióta elb..ssza egy csomó ember szórakozását és csevegését.

    *Istentelen banya = OIM*

    *OIM = Mint az tudjuk 😀 😀

  • Az EP kepviselo szavazasra a Bizotsag koz-nyilvanossagra adta a jovahaftott magyarorszagi szavazo lapot.

    A kilenc (9) versenyzo partokat a sors-huzas-alapjan listaztak.

    S partok megnevezese alatt egy korben a szavazo lakossag „X”-el jelolheti hatarozatat.

    A partvezetok meg nyilvanossagra adtal hatarozataikat, hogy kiket hagytakjova a partjuk jeleoltei lenni.

    „talalom” egyszer allitotta itteni soraiban, hogy tudjak hogy kik a jeleoltek es valaszthatnak kozottuk az ohajaik szerint.

    A partok altali „jeloltek” nevei nyilvanossagra adva, de a szavazolapon csupan a kilenc-part kozzul adhatja valamlyik jovahagyasat.

    Tehat csupan part-listara szavazhatnak.
    Nem a sajat hatarozata altal ohajtott egyenre, akit a szvazo ohajtana kepviselojenek lenni.

    S a jovahagyott listan levo egyenek , az EP modszere alapjan , majd az EPP-t kepviselo tagjai lesznek.
    A kilenc (9) kuldold-partok kozott.

    Mi formaban kepviselhetik majd magyaroszag erdekeit, s nem az EPP erdekeit ???