Orbán és a világ

2019 május 8 9:32 de.85 hozzászólás

Orbán, attól tartok, teljesen elveszítette a kapcsolatot a való világgal. Korábban is voltak téveszméi – pl. Azt képzelte, hogy ő Magyarország, nomeg a magyar emberek, de ez eltörpül a mellett, hogy manapság jóformán Istennek képzeli magát, de legalábbis, fárosznak, követendő fénynek Europa sötét és viharos tengerén.

Megnyilatkozott Bernard-Henri Lévynek, igét hirdetett és prófétaként szólott. Alant következnek zavaros, de ellentmondást nem tűrő szavai.

Az illiberalizmusról:

„A liberalizmus szülte a politikai korrektséget. Vagyis a totalitarizmus egy formáját, így ez a demokrácia ellentéte. Ezért gondolom azt, hogy az illiberalizmus helyreállítja az igazi szabadságot, az igazi demokráciát.” 

Aha. Ezek szerint, ha valami politikailag korrekt, akkor az, biza, totalitarizmushoz vezet. Az illiberalizmus – ami amúgy egy értelmezhetetlen kifejezés – az igazi demokrácia jele. Nos, ebből az egészből egy igaz: az illiberalizmus politikailag nem korrekt.

Iványi Gáborról:

„Jól ismerem Iványit, két gyerekemet is ő keresztelte meg. De volt a parlamentnek egy döntése, amely miatt lefasisztázott. Ezt nem tudom megbocsátani neki.” 

Nos, ez az állítása tényszerűen nem igaz. Iványi amennyiben egy parlamenti döntést kritizált volna, korántsem szólhatott személyesen Orbánról, mivel Orbán nem egyenlő a parlamenttel, a parlament  – mivel nem egységes – úgy ne bloc nem lehet fasiszta, ráadásul Orbán minden vélemény szerint inkább autokrata és parlamenti többsége is „csak” fasisztoid. Persze, az se öröm.

Az Orbán–Macron-harcról:

„Jó személyes kapcsolatom van vele. Csak azt gondolom, hogy túlságosan intellektuális ahhoz, hogy ezt a mesterséget űzze.”

Értitek:  ha nem hülye, már alkalmatlan a – mire is? Egy ország vezetése mesterség?. Mondjuk, hóhérnak lenni az, de miniszterelnöknek…

Marine Le Penről:

„Semmilyen kapcsolatom nincs vele. (…) Mert Laurent Wauquiez (a francia néppárti Republikánus Párt elnöke – a szerk.) Figyelmeztetett, hogy ezt nem tehetem meg. (…) Semmi esetre nem fogok vele szövetkezni, mert nincs hatalom a kezében. (…) Ha egy felelős politikus nincs a hatalomban, azt mond, amit csak akar, nincsenek korlátai. Nem akarok ebbe belekeveredni.”

Ami azt illeti, Orbán is azt mond, amit akar, mi több, azt is csinál, amit akar, nomeg, neki sincsenek korlátai, mi több, gátlásai sem.

Matteo Salviniról:

„Egy nagy ország élén áll. Az európaiak megbüntethetnek egy olyan kis országot, mint Magyarország, de ezt nem merik megtenni egy 60 milliósnál is nagyobb állammal, mint Olaszország. És van egy kiállása. Kiáll a migránsokkal szemben, tartja a frontot.” 

Milyen európaiakról beszél? Nincs tudomásom arról, hogy pl. a luxemburgiak, vagy a csehek, esetleg a svédek büntetnék Magyarországot. Mégis, mivel és hogyan?  Amúgy tényleg van kiállása: majd’ fél fejjel magasabb, mint Orbán!

Horthy Miklósról:

„Én lennék az első, aki dicséri Horthy kormányzót? Része a magyar történelemnek. Nem ő szabadított meg minket Kun Bélától?” 

Ez itt meg hogy? Ha már nincsenek történelmi ismeretei, legalább ne beszéljen marhaságokat holmi megszabadításról, különös tekintettel arra, hogy nem 2019-es tevékenysége volt a nagyméltóságú úrnak a leg figyelemre méltóbb! Amúgy meg ez a gyerekes magatartás Orbántól: ha más is az asztalra szarik, én miért ne tehetném?

A migránsokról:

„Itt voltak 2015-ben, amikor Merkel asszony kitárta a kapukat előttük. Egy áradat volt, egy szökőár. (… Nem maradtak az országban) De visszatérhettek volna. Ez az EU-ban szabályos, egy migránsnak joga van visszatérnie oda, ahol belépett a schengeni övezetbe. Egy dolgot meg kell, hogy értsen: Magyarország mindig is átjáróház volt, mindenki, tényleg mindenki átkelt rajta; semmi kedvem ahhoz, hogy ez megismétlődjön…” 

Aha. Átjáróház. Mondjuk, ez eléggé degradáló, de azért volt Magyarország más is. Mondjuk, a népek olvasztótégelye. Persze, IV. Béla is rendesen elb…ta.

Angela Merkelről:

„Nagyon kedves a kancellár asszony. És megértem, hogy demográfiai és munkaerő-problémákkal küzd. De miért kell nekünk magyaroknak megfizetni azért, mert ő ezt nem tudja megoldani?” ???

Mivel is fizetjük meg mi, magyarok Merkel demográfiai problémáját? Fogyik ám a magyar,  Merkel nélkül is, és ami azt illeti, mi igenis segítjük a munkaerő problémáinak megoldásában! Hány száz ezer magyar is dolgozik odaát?

Az iszlámról:

„Európa problémája az iszlám. (…) A kereszténység azonban mindig ellenállt, és Magyarország, ahogy régen, úgy most is, az európai kereszténység védőbástyája.” 

Nos, mintha a keresztes háborúk nem éppen az ellenállásról lettek volna ismertek! Azon felül az a bizonyos védőbástya dolog se keresztényi alapú, hanem geopolitikai indíttatású volt, ráadásul mostanában az üldözött keresztények, akiket bőkezűen támogat Orbán (a protestáns) se errefelé találhatók.

A kereszténységről:

„Én vagyok a legkeresztényebb, tehát a legeurópaibb az európaiak között. Európa DNS-e vagyok, annak az őrzője.” 

Azt gondolom, bomlott agyának terméséből ez kívánkozik a csúcsra. A keresztényiség és az európaiság nem egymás szinonimái, így a következtetés sem az. Amúgy keresztényi – sőt, legkeresztényibb – mivoltát nem igazán erősítik cselekedetei, döntései, mint pl. a rokkantnyugdíjak megnyirbálásra, a kilakoltatások, a szegregáció és a többi, puszta felebaráti szeretetből indíttatott húzása.

Ami a DNS-i mivoltát illeti, ez bizony egy beismerése annak, hogy Simicska nem tévedett. Igaz, hogy ő cseppet vulgárisabban fogalmazott, de Orbán szájából hallva ugyanezt már egész kulturáltan hangzik, ráadásul, ha ő is elismeri, mi ezzel a baj?

A pápáról – aki ezzel nem ért egyet:

„Ez valóban kellemetlen. Olyannyira, hogy a pápának el kellene látogatnia Budapestre. De többször vettem a zarándokbotomat, hogy újságírók vagy bárki más nélkül elmenjek a katolikusokhoz, és elmagyarázzam nekik az álláspontomat.” 

Mert hát, ugyebár, ha Mohamed nem megy a hegyhez…A pápa meg, az a kis buta, nem érti az ő fennkölt keresztényiségét, de, ha méltóztatik Szt. Péter trónjáról felemelni a seggét és eléje járulni, szívesen elmagyarázza neki a miértet. Azon felül a katolikusok – legalább is a hazai klérus – nem igazán zsizseg az orbáni keresztényiség ellen. Miért is tenné? Meg vannak véve kilóra. Amúgy sem tiszta, hova is akarna elmenni a katolikusokhoz? Konkrétan, közülük kikhez?

Brüsszelről:

„A partnereinknek tudniuk kell, hogy a magyarok ősi, szabad és büszke nép, amelyik nem tudja elfogadni, hogy gyámság alá kerüljön. Elfoglaltak minket az oszmánok, a szlávok, a kommunisták. Nem akarunk Brüsszel uralma alá kerülni.”

Itt van némi ellentmondás. Ha valaki partner, az nem igazán törekszik a társa uralma alá hajtására. Persze, lehet, Orbán rosszul értelmezi a partner jelentését. Az oszmánok soha nem foglalták el az országot – teljesen semmi képpen sem –  a szlávokról sincs tudomásom, még az oroszok sem foglalták el, hát még más szláv népek (igaz, a magyarok bejövetele idején a Kárpát-medence déli fertályát bolgárok uralták). a kommunisták meg nem nép, de még ők sem foglalták el az országot, ráadásul pártjában szép számmal még  ma is megtalálhatók.

Silvio Berlusconiról:

„Az 1990-es évek elején vagyunk. Egyszer csak megcsörren a telefonom. Ő van a vonal másik végén. Soha nem hallottam róla. De meghív egy AC Milan-meccsre. Valójában már akkor a Forza Italia megalapítása járt a fejében. Azért hívott, hogy megtudja tőlem, hogyan csináltam a Fidesszel. És tessék, 30 évesen a jövőbeli olasz miniszterelnök tanítómestere lettem!”

Mondjuk, beképzeltségért soha nem ment a szomszédba. Az, hogy Berlusconi gyakorlatilag igen gyorsan megbukott, nem zavarta. (Az 1994. Márciusi választásokon három hónappal alapítása után a Forza Italia többséget szerzett, Berlusconit kinevezték a minisztertanács elnökévé. Kormánya azonban néhány hónap múlva a belső ellentétek miatt megbukott. Az 1996-os általános választásokon ismét harcba szállt a miniszterelnökségért, de Romano Prodival szemben vereséget szenvedett). Ráadásul Berlusconi köztörvényes bűnöző lett. Mégis, mire taníthatta Orbán ezt a szerencsétlen pojácát?

Recep Tayyip Erdoganról:

„Egy dolgot kell tudnia róla. Hatalmas focista. Mint én. És van valami, ami közös a focistákban: az az izom a hát alsó részén. (…) És amikor először találkoztunk, megtapogattuk egymás hátát.”

Először is az, hogy Orbán hatalmas focista lenne, barokkos túlzás. Egy harmad osztályú amatőrt hatalmas focistának nevezni tévedés. Azon felül az az izom, amiről beszél, a farizom. Azt tapogatni, mit mondjak, elég gusztustalan dolog.

Oroszországról:

„Ez egy nagy ország, nagyon közel hozzánk. Csak Ukrajna választ el minket. (…) Erre nem árt figyelni. Nagyon figyelni. Fenn kell tartani Ukrajnát, mert ez az utolsó bástya köztünk és az oroszok között. De nem szabad provokálni Putyint sem, ezért elleneztem az uniós szankciókat.”

Bocsika, de csak nem attól tart, hogy Oroszország egyszer csak annektálni akarja Magyarországot, és ennek kivédése érdekében odadobja az orosz medvének Ukrajnát? Ha így van, miért tesz keresztbe minden lehetséges módon Kijevnek?

Nos, volt már olyan, hogy hívei így ÉLTETTÉK Orbánt: Viktor te vagy az Isten! Nincs ezzel semmi baj, idióták mindenhol akadnak. A baj azzal van, hogy Orbán ezt el is hiszi.

„mert te gyújtasz nekem mécsest, Uram, fénysugarat ad nekem Istenem a sötétségben” Zsoltárok könyve 18:29

85 hozzászólás

  • A HVG hozta le május 7-én forrásmegjelölés (link) nélkül, de megnevezte a Le Point francia hetilapot.

  • Almási Alma

    Telitalálat!

  • Aczél Gábor

    Na ez tetszett nekem!

  • Ille István

    Drizari: a forrás B-H Lévy, de lényegtelen. remélem, nem feltételezed, hogy a filozófus meghamisította Orbán agymenését? Lévy amúgy a Le Point c. hetilapnak nyilatkozott, ha esetleg ott utána keresnél, tán segítene.
    persze, ha nem tudsz franciául, kicsit nehéz dolgod lesz, a Google fordító nem igazán adja vissza Orbán magasröptű kinyilatkoztatásának finomságait…

  • Jurásek Fábián Sebestyén

    Kedves Ille István!

    Látom mindent beleadtál, próbáltál egy működésképtelen világképnek reklámot csinálni és közben minden hagyományos értékrendet és gondolkodást lefikázni középpontba helyezve Orbán Viktort, mint minden rossz forrását. Én erre csak annyit mondanék, hogy a tetőled különböző világnézet Orbán Viktor nélkül is létezik! Ebből következően kár minden erőfeszítésért csak magadat járatod le…

  • Ille István,

    két névre kerestem rá a francia hetilapnál, de egyikre se hozta az említett „cikket”.
    (ott keresőszavak: Bernard-Henri Lévy és Viktor Orbán)

  • Jurásek Fábián Sebestyén!

    Nagyon egyetértek a hozzászólással!
    Ille megint írt egy cikket(sajnos terjedelmeset…)ami tele van hazugsággal,undorító uszítással,és szerencsére Orbán nélkül is
    létezik más világnézet,akik képviselői ugye többségben vannak….
    Minden fröcsögésére lehetne válaszolni,cáfolni,de ugye ennyi időt nem érdemes Illére pazarolni…
    Megint erőlködött,leszerepelt és és lejáratta magát…nem először és biztosan nem utoljára….

  • Semmi vita – nem vitás, Ceaușescu érett lett orbán is!

  • Ille István

    Jurásek:
    ezen még dolgozzál egy kicsit 🙂 ha tudtad értelmezni a leírtakat – amit erősen kétlek – észre vehetted volna, hogy nem tettem mást, csak megcáfoltam Orbán állításait.
    amúgy felvilágosítanál, milyen működésképtelen világképről beszélsz? milyen hagyományos értékrendről szólsz?
    ne tétovázz, van itt hely, nyugodtan részletezd!
    lejáratnám magam? mégis, kik előtt? előtted? na und, akkor mi van?
    ja, és ha kérhetem, cáfold már meg állításaimat!

  • Auróra Boreálisz

    CEZAROPAPIZMUS
    á’lá HUNGARIAE

    „…De volt a parlamentnek egy döntése, amely miatt engem lefasisztázott. Ezt nem tudom neki megbocsájtani…”

    Iványi Gábor az Oltalom Karitatív Egyesület* főlelkésze tegnap a Klubrádióban nyilatkozta, hogy személy szerint nem fasisztázta le Orbánt, ő legföljebb a parlament döntésére tehetett ilyen jelzőt, de a konkrét esetre nem is emlékszik…

    Kérdés! Hogy is van az, hogy ha tegyük föl valaki – ‘stenments – ezt a „parlamentet” mégis lefasisztázná, miért is kellene azt a miniszterelnöknek magára vennie, mely testület fölött neki jogilag nincs is kompetenciája… ?

    Hacsak, nem arról van szó, hogy Magyarország parlamentjének titulált fid SS . v é d . é s . d a c s z ö v e t s é g . kritikátlan, igazi szolgalelkü buzgalommal, „alattvalói” alávetettséggel . h a j t j a . v é g r e . a nekik szóló személyes, vezéri . d i r e k t í v á k a t , de még pontosabban a parancsait.

    DE igen erről van szó. És igen, a mi Ducénk, akinek tényleg Mussolini és Horthy a példaképe akkor is, mint mindig, a parlamentnek szóló akármi kritikát már automatikusan vette az ő személyének szóló kritikaként magára… Merthát különben a miniszterelnök egyébként miféle utasítási joggal is bír a parlament felett ??? Bizony csakis az erőszakkal rá „oktrojált” alkotmány (fidSS-ül: alaptörvény) alapján…

    Persze, az már csak a hab a tortán, hogy ez az őskeresztény autokrata „nemdiktátor” ))) 😀 ((( pusztán . b o s s z ú b ó l . intézkedett úgy, hogy Iványi Gábor keresztény egyházát az Országház ne ismerje el az úgymond „””bevett, történelmi egyházak””” körében…

    Mi ez, ha nem annak a ténynek a perszonális . b e i s m e r é s e . !!! Orbanini részéről, hogy ő bizony az egész parlament markában tartásával igenis egyszemélyi, despotikus hatalmat tart fenn az egész ország jogrendszere** felett.

    .

    * „Egyesület”: A korábban egyház azért volt kénytelen e néven, ill. így bejegyeztetni magát, mert Orbanisztán Állam számukra nem engedi meg az egyház név használatát.

    ** Az egyetlen, de az is száradó, elvi jogi oázis még az Országos Bírói Testület, amely napjainkban – akárcsak az MTA – már az is a puszta létéért küszködik…

    UI:

    Bendegúz79 ezzel kapcsolatos véleményére még külön is kíváncsi lennék.

  • Auróra Boreálisz

    +1

    Azért az egyelőre elismerésre méltó lehetne , hogy Orbánt még mindig sérti, ha lefasisztázzák, függetlenül attól, hogy politikájában nagybüszkén utánozza a magát az első fasisztaként méltató Mussolinit.
    (Ami annyiban téves, hogy a mi Horthynk {rendszere} már évekkel korábban előzte meg az olasz Duce-t is …)

  • KORDON BLUED

    A PÁNSPERMIZMUS DIADALA c.film
    magyar-francia koprodukcióban:

    ORBÁN ugyanezen interjú során magát
    E u r ó p a . D N S – ének . nevezi.

    Ha ő mondja , hát mégis csak igaz lehet
    a Simicskai tétel, hogy ORBÁN EGY GE.I,
    a Hitlerről készült propagandafilm címe
    csupán Az akarat diadala volt, ORBÁNRÓL
    már Egy ge.i diadala címmel forgat Rogán

    .

  • György Molnár

    „en bloc” (helyesen) Orbán nem fasiszta, hanem egy primitív állat……(22 éve elhunyt, 2 egyetemet elvégzett, a XX. századot végig élt anyám szerint Orbán egy nagyon okos fiú, de vigyázzunk vele -mondta vagy 25-30 éve- mert a hataloméhsége vetekszik Hitler és Sztálin együttes hataloméhségével…..) Orbánt többszörös halálos ítéletre ítélnék egy jobb helyen, annyit ártott a magyar népnek…Többet mint Szt. Istvántól Gyurcsányig az összes hatalmon lévő együttvéve…

  • KORDON BLUED

    Jurásek Fábián Sebestyén 2:41

    Képzelt idézőjelben oktatod ki Ille Istvánt, hogy szerinted
    „nemcsak Orbán, minden rossz forrása” , miközben épp te próbálsz reklámot csinálni a NER-nek, a Nemezeti Együttműködés Rendszerének, amely éppen a náci Volksgemeinschaft mai magyar megfelelelője…
    És, ha úgy vesszük, hát igazad is van, mert hát valóban nem egyedül minden rossz forrása ez a magyar Führer sem, mint ahogy az ő korábbi német dublőrje sem egyedül tette hullaheggyé és romhalmazzá azt az akkor még csodás Németországot, és kultúráját melyre . t á n y é r n y a l ó . u d v a r o n c a i . és nem utolsó sorban az . ő . v á l a s z t ó i . őt rászabadították, hanem pontosan ezek az említett retrográd és sötét tényezők(ld.: ritkítva)

    Legyen, de csak a tiéd:
    K.B.

  • Ille

    Rossz példákat hozott „Orbánilag” mert ezek mind Orbánt igazolják – kivétel nélkül.

    Orbán tökmagozását, a zsebre dugott kezeit, a dagadtságát jobb lett volna bemutatni, igaz hogy ezek a panelek senkit nem érdekelnek.

    ps: Az „illiberalizmus” = anti ultra-liberalizmus – csak szólok-:)

  • Minden normális ember tudja,hogy Orbán (még véletlenül sem fasiszta,ezt itthon és kint is ,felfogják az értelmesebbek,pláne az Izraellel és az itthon biztonságban élő zsidókkal(egyházzal,rabbival…)ápolt,ismert jó kapcsolata miatt!
    Amúgy a régi komcsi román diktátorral való azonosítás is (id.Kiss László)nevetséges…és bár sok ballibsi kívánná az erőszakos halálát,ugye nem fog összejönni….!

  • Boda Marcsi Mi is az a fasizmus kedves?

  • Boda Marcsi
    2019 május 9
    11:09 de.

    hihihihi

    a netán yahoo és az O1G azok egyívásúak csak az előbbinek „kicsit” besegítenek az atlanti pocsolyán túlról mindenféle parittyákkal (leszállított áron ami azt jelenti leszállít nem fizet csak átvesz és parittyázik boldog boldogtalanra amúgy meg rassztalítási p(r)ogromja is van neki aki nem zsidó az nem is ember alapon de ha valaki (bárki!!!) benyal neki akkor hagyja élni

    essetunni?

  • Gabriel
    2019 május 9
    11:36 de.
    ő ugyanaz a B.H. Levy aki már évekkel korábban gyilkosnak nevezte a róla szóló cikkében amit a magyar ferdítő kedves vidéki fickónak ferdített, addig amíg „valaki” be nem írt, hogy rossz a fordítás (tueur)

    hihihihihihi

  • Kenny!
    tanultál történelmet…ha nem nézz utána!

    Rodeo 11!
    Írtál egy zavaros hozzászólást…..aminek nincs értelme…vagy csak én nem értem,?de mindegy!
    Én minden tisztességes embert tisztelek,vallástól függetlenül,csak a sötéteket,hülyéket nem!

  • Jurásek Fábián Sebestyén

    Ille Itvánnak!

    Sajnos több fordulós szellemi párbajra ne készüljön, mert ugye netán még reklámot csinálok a NER-rendszerének, amely kifejezésen egyébként mindig el kell gondolkoznom, mert nem használom és nem is gondolok rá… Ennyit a NERistákról. A működésképtelen világkép a mai balliberális gondolkodás, amely természetében és gyakorlatában a kommunizmus szellemi folytatása és a klasszikus liberalizmus megcsúfolása! Eddig csak bajt, káoszt és értéktelenséget hozott a világra és Európára, lásd az Orbán Viktor előtti kormányok lelki és gazdasági nyomorát… A jelen cikk ugyan nem erről szól, csak Orbán Viktorról, akinek állítólagos mondataival, állításaival nekem jellemzően nincsen semmi gondom. Normális okos, megfontolt állítások, amellyel csak Ille István-féléknek van problémája! Megítélésem szerint az emberi társadalom, mint képződmény már olyan bonyolult szerveződés, amely képes már élőlényekhez hasonló reakciókat felmutatni. Ezzel azt akarom mondani, hogy ha valami elromlik és az események rossz irányba haladnak, a társadalom kitermeli a bajnak, a torzulásnak az ellenszerét. Deák Ferenc idejében éppen a klasszikus (nem a mai torzulat!) liberalizmus volt a gyógyír, most meg az illiberalizmus, ami Orbán Viktor főbűne! Ő hadat mert üzenni ennek az erőszakos, antidemokratikus, a többséget(!) kirekesztő rémségnek, ezért nem népszerű sokaknak Európában. Természetesen nem jó, hogy pl. a FIDESZ-nek 2/3-adja van, a Rém legyőzéséhez átmenetileg vélhetőleg erre van szükség, aztán vissza lehet térni a normális sokszínű politikai élethez, normális ellenzéki magatartással, ami a „MindentEllenzék” viselkedés helyett lehetne esetenként konstruktív is. Biztos vagyok benne, ha egy-egy ellenzéki párt egy-egy kormányzati intézkedést helyeselne, akkor javulna a népszerűségük és nem romolna… Ennyi.

  • Kenny!

    Röviden: A fasizmus a finánctőke legreakciósabb,legsovinisztább,legimperialistább elmélete!
    Röviden ennyi… (hivatalos forrásból)….de ugye lehet még bővíteni az elméletet,aminek ugye Magyarország vonatkozásában nincs értelme,mivel mi csak hazaszerető,másokat nem üldöző,nem gyilkoló és nem gyűlölő többséghez tartozunk!

  • Boda Marcsi Tehát ezt sem tudod.

  • Jurásek Fábián Sebestyén!

    Csak gratulálni tudok az értelmes,igaz,és kulturált hozzászólásához!

  • Boda Marcsi
    2019 május 9
    2:02 du.

    oda elvtársnő! igen -most az egyszer- igazad lett: „vagy te nem érted”… pedig világos, csak te mint az elvtársaid mindig mást olvasol mint ami írva vagyon

    hihihihihi

  • Jurásek:
    jól szólottál. nem hogy több fordulós, de egyáltalán, bármi féle szellemi párbajra valóban nem számítok veled. nem állsz azon a szinten.

  • Ferenct:
    az illiberalizmus – a mellett, hogy teljesen értelmezhetetlen – nem ezt jelenti. ha esetleg levezetnéd, hogyan jött ki az „il” előtagból az anti-ultra, nagyban megkönnyítené a helyzetedet.
    ezek szerint az illegális – amiben az „il” sima tagadószó, nem más, mint anti-ultra legális?
    ne komolytalankodj 🙂

  • Boda május 8:
    megtenné azt a szívességet – természetesen mindannyiunk okulására – hogy tételesen cáfolná a hazug állításaimat?

  • Summa summarum: azt hiszem itt a KMH-n már többször is megjelent az alábbi pesti vicc, ám ez a fenti interjú mégiscsak most tette igazán aktuálissá:

    Orbán ovodás fiacskájával kézenfogva sétál az Orbánhegyi úton.

    A gyerek megkérdezi a nála legalább két fejjel magasabb büszke férfiút:

    – Papa, ugye ezt az utat rólad nevezték el ?! – mire az atya:

    – Näm kisfijam az én nävemet a zIstenhegyi úthó vätték kőccsön…

    .

  • Boda Marcsi
    2019 május 9
    11:09 de.

    Minden normális ember tudja,hogy Orbán (még véletlenül sem fasiszta,ezt itthon és kint is ,felfogják az értelmesebbek,………. stbés bár sok ballibsi kívánná az erőszakos halálát,ugye nem fog összejönni….!

    ————————————————————–

    Boda kedves, te a „jóltájékozott” ne tudnád, hogy „kint” mi a vélemény és megítélés szeretett Orbánodról? Kicsit nézz utána, ha már süket és vak vagy amikor a kinti sajtókból idézgetnek, hátha meghallasz valamit! Ezt még itthon sem minden média hallgatja el!

    Ami meg az erőszakos halált illeti, hát jobb lett volna ha hallgatsz – vagy nálad is működik a „ki mint él úgy ítél elve?” Nem volt még olyan régen, amikor – ha jól tudom két alkalommal is épp amiatt voltál kitiltva – mert bizonyos Soros Györgynek a lelövetését kívántad – nem beszélve a tüntetőkről akiket egytől egyig lelőnél ha rajtad múlna! Te magad írtad a rosszul látható betűiddel ide a kis kezeddel – nemde? Vagy annyira nem látszanak már a betűid, hogy véletlenül írtad ezt, holott egészen mást akartál ? Oké, hogy az ember lányának a memóriája már nem a régi ebben a korban, de azért ilyesmire illenék emlékezned !

  • Ferenct
    2019 május 9
    7:59 de.

    Orbán tökmagozását, a zsebre dugott kezeit, a dagadtságát jobb lett volna bemutatni, igaz hogy ezek a panelek senkit nem érdekelnek

    —————————————————————

    Úgy ítéli meg kedves Ferenct, hogy „Orbánilag” mindössze ezek a dolgok kifogásolhatók?
    Hát szó se róla, elég bunkó mind a megjelenése, mind a viselkedése – de itt és most nem ez a téma! Ez ugyanis nem lenne más, mit az érvek híján történő személyeskedés – csak szólok! Amikor valakinek a politikai / társadalmi nézeteiről, a világban betöltött szerepéről, elképzeléseiről van szó, az nem egyenlő azzal, hogy egyébként nem tud késsel villával enni!
    Ez lenne a legkisebb probléma, mondhatnám, ez még orvosolható lenne – mind ezek mellett másféle gondok is akadnak vele (is)!

  • BODA MARCSI:

    Azt persze a Rakosiek propagandajabol emlekszik arra.

    Azok probalatak „Szocialista elvtarsaikat” letenni, csupan mert Hitler is szocialista volt.

    A Nemet Nemzeti Szocialaista Munkas Part vezetoje.

    Valahogy szuklsegesnek talaltak ‘elkuloniteni’ magukat attol.

    Persze tetteikben keptelenek voltak.

    Sot tultettek a tetteikben, tobb artatlan emberi lenyt gyilkoltak meg, gazkamarak nelkul is.

    Maskent semmi kulombseg nem volt kozottuk.

    Csupan egy „tarsadalami osztaly” kipusztitasat tettek, Marx irasban leszogezett utasitasai alapjan.
    Amig Hitler es tarsai a zsidosagot veltek az elsoknek azon tarsadalmi osztalyban.

    De mind-ketto a gyulolet-uszitas alapjan letezett, es a tomeggyilkossag az tomeggyilkossag, barmi eszkozzel is kovettek a tomeggyilkossaggaikat!!!

  • Jurásek Fábián Sebestyén

    Ille Istvánnak!

    „Boda május 8:
    megtenné azt a szívességet – természetesen mindannyiunk okulására – hogy tételesen cáfolná a hazug állításaimat?”

    Semmi szükség semmiféle tételes bizonyítéktételre egy elfogult és Orbán-fóbiában szenvedő mérgezett lelkű ember okfejtései tekintetében. Én az Orbáni mondatokat elolvastam, saját értékrendem szerint jónak, méltónak találtattam őket. Nekem ennyi elég. Nincs időm és energiám ismétlésekre és olyan emberrel való vitatkozásra, aki már elveszett. Ille István úr jól ismeri okfejtéseimet Szukits Rezső úr facebook oldalán. Kedvére tallózzon közöttük vagy bárki más. Egyébként az én vélekedésemre érdemes választ adni nem tudott, csak szórakozott az „il” szócskával. A probléma egyik mellékága és természete, hogy országosan kb. 100 db ilyen ballibsi, azt gondolja, hogy arrogáns viselkedésével a saját képére tudja formálni a közvélekedést, sőt el is várja ezt!!! Sajnos káosz és zűrzavart a fejekben bőven tudnak csinálni, más úgy sem. A rosszban a jó, hogy mára az emberek nagyobbik része ennél tapasztaltabb és okosabb, minthogy hitelt adjon ezeknek az álságos „jó embereknek”. Ennek nagyon örülök és azt remélem, hogy egy-egy gondolatom hozzájárul ahhoz, hogy ez így is maradjon!

  • Jurásek Fábián Sebestyén

    Kedves Boda Marcsi!

    Köszönöm véleményét! Erőt ad.

    Fábián

  • Tüske Zsófia

    látom, itten már gyuri-csere van készülőben…

  • Vahon miert nem jelent meg magyarorszag kormanyfoje a szomszedban (Romaniaban)levo EU tag-allamok kormanyfoiknek a csucstalalkozasan ???

  • Besancon!

    Én Sorost megvetem,jellemtelen,hazáját,származását,zsidóságát is megtagadó
    pénzembernek tartom,amivel nem mondtam újat és nem vagyok egyedül…(egyébként a múltjáról,családjáról,nézeteiről ő maga
    vallott több fórumon,ami a neten megtalálható!)
    Az ugye nem bűn,ha egyeseknek azt kívánom,amit megérdemelnek,….és nem én vagyok illetékes, ennek a módját eldönteni!
    Amúgy több alkalommal azért voltam korlátozva,mert nem bírták a kritikát….és a fanatikus baloldal csaholása miatt!
    Amúgy a „kint” szó nem azonos KMH hírlappal,meg Kanadával sem,jobb
    ha tőlem tudod,van „pár ország,pár fórum” a világban, ami ugye számít is?…..(Orbán megítélésével kapcsolatban )

    Na ennyi!

  • Kedves Jurásek!

    Őszinte véleményt írtam,és ugye egységben és főleg a „többségben”
    az erő,a jövő!!!!

  • Besancon!

    Kiegészítés: Sem Soros,sem a tüntetők lelövését soha nem kívántam,ilyet nem is írtam……
    A szemenszedett hazugságaid téged minősítenek,az elmeállapotodról
    már nem is beszélve….
    Nézz utána a neten(valószínűleg képes vagy megtalálni…hogy Soros miként is nyilatkozott a múltjáról,családjáról külföldi fórumoknak,riportereknek!!!!!)
    Tehát nem magyar propaganda,nem hazugság!
    Ha tanácstalan vagy,fordulj bizalommal kezelőorvosodhoz,ápolódhoz,gyógyszerészedhez!
    Jobbulást kívánok!

  • Besancon
    2019 május 10
    6:41 de.

    „Orbán tökmagozását, a zsebre dugott kezeit, a dagadtságát jobb lett volna bemutatni, igaz hogy ezek a panelek senkit nem érdekelnek”

    Az fel sem merülhet, hogy ezekkel a megjátszott panelekkel akar az egyszerű embereknél bevágódni, nem lehet ez is egy koreografált populista trükk? 😀

  • Boda Marcsi
    2019 május 10
    3:26 du.

    Besancon!

    Kiegészítés: Sem Soros,sem a tüntetők lelövését soha nem kívántam,ilyet nem is írtam…

    ———————————————————————————–

    Hazudsz – vagy totálos a demenciád! Nem tudom melyik a rosszabb, de nagyon sajnállak!

  • Tüske Zsófia

    Bibi, már megint: orbán a felcsúti faluszéli putriból kinőve nem kell megjátssza magát hogy a zsebredugott kezével, szotyolahéjat köpködve bevágódjon az egyszerű embereknél. Ez egyszerűen ilyen.
    Akkor játssza meg magát, amikor úriembert próbál imitálni. Ezt itt egyetlen valamirevaló katonatiszt sem fogadta volna el tisztiszolgának sem. Komikus még nézni is, amikor a bugris kezet csókolva próbál gáláns lovagot játszani.
    Tudod, a komenyisták legalább nem próbáltak meg nemest játszani.

  • Tüske Zsófia

    Boda, már megint hazudsz.
    Peched van, mert majd jön HunCanada és előkeresi azt, amit már megint tagadni próbálsz.
    Soros nevét meg ne vedd a szádra, méltatlan vagy rá.
    Ha valamiért, azért lehetne hibáztatni, hogy ezt a bugris brigádot támogatta, de a jövőbe persze ő sem lát.
    Aki megvetésre méltó az a te imádott csapatod, aki elfogadta tőle a milliókat, most meg teli pofával gyalázza és hazudozik róla hálából. Vissza meg sem próbálja fizetni azt, amit kapott.
    Tudod, a „normális többség”-nek már ettől undorodnia kellett volna, de hát „A mely uralkodó a hamisságnak beszédire hallgat, annak minden szolgái latrok.” mondja a példabeszéd.

  • Az „”il”” szócska előtagként minden nyelven fosztóképző.

    Pl.
    – illegális: legalitás nélküli, nem törvényes úton működő, csel.
    – illuminált:ítélőképességétől megfosztott, részeg;megvilágított.
    – illusztráció: a nem megtisztított, művészi igazság..
    – illiberális: a liberalis jogaitól megfosztott [demokrácia :-D]
    – illegitim: legitimitás nélküli, törvénytelen.
    – illogikus: a logika törvényeinek nem megfelelő, logikátlan.

  • Boda Marcsi
    2019 május 9
    4:29 du.

    Kenny kérdésére, hogy szerinted mi a fasizmus azaz mit jelent, ezt bírtad válaszolni:

    „Röviden: A fasizmus a finánctőke legreakciósabb,legsovinisztább,legimperialistább elmélete!
    Röviden ennyi… (hivatalos forrásból)….”

    Nos a hivatalos forrást hamar eluntad, így nem jutottál a mondat végéig pedig nem ártott volna, a mondat ugyanis melyet voltál szíves bodai átdolgozásban iderittyenteni, pontosan így szól:

    „A fasizmus a finánctőke legreakciósabb,legsovinisztább,legimperialistább csoportjainak nyílt, terrorisztikus diktatúrája” – Dimitrov féle értelmezésében.

    Neked úgy látszik ez tetszett a legjobban, pedig ha tovább keresgélsz találtál volna olyan meghatározást is, ami személy szerint téged közelebb vitt volna a dolog lényegéhez. Félő, hogy ebből a félmondatból melyből épp a lényeget hagytad le, sosem érted meg, mi a fasizmus!

    A fasizmus tehát nem más mint az eltúlzott nacionalizmus, idegengyűlölet (sovinizmus) és az állam túlzott befolyására, beavatkozására (etatizmus) épülő ideológia.

    Ennek alapján eldöntheted, mennyire igaz ez mind politikai, mind társadalmi/gazdasági szempontból az Orbáni elképzelésekre, mert ha nem tévedek ennek kapcsán vetődött fel a kérdés.

  • Inkább bibi. Tehát Orbán azért alacsony, azért kövér, azért köpködi a tökmagot és markolássza a zsebében a sejtem mit, mert populista?
    Tehát a nagyra hívatott magyar néped ezért szavaz rá? Így értem, hogy hazaáruló vagyok, hiszen magas vagyok, karcsú, nem köpködök és nem markolászok semmit a zsebemben. 🙂
    Megjegyzem ez a kommented felér egy „Magyargyalázó” beismeréssel.
    Egyébként akkor lenne igazad, ha Orbán viselkedne bármikor is másképpen. De nem.

  • kenny
    2019 május 11
    7:08 de.

    inkább hallgasd a Non piú andrai farfallone amoroso…
    -t Mozart tól az szellemesen leleplezi a levédiabasznádi állapotot…ami majdnem olyan mély mint az usabeli minta…

    ami az usa ban nincs azt nem is érdemes keresni

    https://www.szeretlekmagyarorszag.hu/amerikaiakat-kerdeztek-felnek-e-a-homo-sapiens-kihalasatol-videon-a-sokkolo-valaszok/

    szerintem sem kár érte…ha ilyen? hihihihihihi

  • Tüske Zsófia

    kenny: ötcsillagos 🙂

  • Tüske Zsófi 🙂 Igen, Boda hazugságai mindennaposak, lassan a kategorizálás lesz nehéz, hogy melyik nap mit mondott – annyit hazudozik. Az biztos, hogy szép kis látlelet lesz ez az adatbázis Marcsiról amikor vizsgálják, hogy a magyar emberek egy kisebb részének miképp borult és torzult el az elméje a pártállami propagandától. No, de bizony nem egyszer kifejtette a véleményét a tüntetők ellenében:

    pl így:
    https://imgur.com/mQ62U95

  • kenny
    2019 május 11
    7:08 de

    Ti most cinikusan félrebeszélve kötekedtek velem? 😀
    (Ámbátor lehet, hogy félreérthetően gúnyolódtam? Pedig direkt kiraktam a szájlit!)

    „Tudod, a komenyisták legalább nem próbáltak meg nemest játszani.”

    Nem-e? A módszerváltás után belőlül lett a legtöbb templomba járó vitéz és sznob, öntelt, kizsákmányoló és múltjára amnéziás vadkapitalista!

  • Inkább bibi Én nem írtam semmit a kommunisták úrizálásáról. Az nem én voltam.
    Úgy gondolom, a vezető rétegnek példát kellene mutatni a pórnépnek, és nem lemenni az Ő szintjükre. Ha Orbán tényleg populista trükknek használja ezt a „nép gyermeke” viselkedést, akkor még nagyobb a baj.
    Azért nem tudom elképzelni, mert egyszerűen képtelen vagyok köpködni vagy szemetet eldobni, vagy slamposan megjelenni. Magam miatt.

  • Rodeo11 Most Charles Ives-szel barátkozom. Ma vásároltam néhány cd-t Tőle. Nekem fehér folt volt idáig.
    Miután leányom régen járt egy ELTE hallgatóval, és tapasztaltam a hatalmas műveletlenségét, így már semmin sem lepődök meg.
    Lehet azon vitatkozni kell e a műveltség, de az nem menti azt, hogy a műveltség ma már csak úri huncutság.
    Minek tudjam, megnézem az interneten a védekezés. Lehet igazuk van, de nem osztom a véleményüket. Azt mondják, az IQ (agyi kapacitás) állandó, csak egyre többen vagyunk rá.

  • Ille
    (május 10)

    1) Az „il” előtag fosztóképző, ez nyilvánvaló vagyis az
    il-liberaliberalizmus = nem liberalizmus kifejezést Orbán ostobán használta. Valójában (szerintem) az anti
    ultra-liberalizmusra gondolt, de ráégett az illiberalizmus amiből nem tudott vissza jönni.

    2) Az orbáni ner gondolatkörében esetleg a liberalizmus a zsidó kultúrával azonosítható, ergo az illiberalizmus akár anti-szemitizmusként is értelmezhető.

  • csak benéztem,de ugye minek?

    HunCanada és Tüske egyaránt a szánalmas és vesztes kisebbséget képviselik,(nem képesek felfogni)a hitelességükről,értelmi szintjükről,önkritikájukról,no meg az indokolatlan önbizalmukról
    már ne is beszéljünk!
    Na gyógyíttassák magukat….!

  • TUSKE ZSOFIA roraira egy masik, de lezart portalon.
    Ha a foszerkeszto engedne itten reagalom arra.

    A csatolt web-lapja inkabb kozepiskolas „civic-class-ismerteto anyaga”.

    Sajnos ottan az emlitett ugyek bonyadalmasan kezdodnek, mert ujra-kezdodve 1990-tol, de valaojaban 1945-tol teljesen-valtoztatva minden.

    Ami itten mar a par-evszazadot meghaladta.
    Sot az English Common Law alapjan hivatkozva meg kozepkori Angol ugyekre is.
    Sot emlekszem meg Bishop Becket XIII szazadi ugyere is hivatkozva es idezve.

    De ha magat, s barkit erdekelen, leirom azt itten.

    A US, vagy Federal torvenyek es birosagok csupan a US ugyeket erinti.

    Minden tag-orszag a sajat modszerei alapjan mukodnek.

    Nagyobb varosok es nagy-lakosu megyeknek az u.n.”magistratus” a kozlekedesi kihagasokat kezelik.
    gyorshajtas, parkolas, stb.
    Pl. Fla, Duval megye-Jacksonville varos, az egesz0megye a varos.
    Sot a „The Villages” (A Faluk)is harom megyet foglal-el.

    Vannak az u.n. „small-claim courts” az $ 5 ezer ertek alatti ugyeket.

    A „Circuit”(jaras)birosagok minden ugyeket.

    A torvenyek es a birosagi eljearasok (proceduaral rules):
    a „civil” (polgari),”criminal” (bunugyi), „family”-(csaladi), es „juvenile”(kiskoru)ugyek alapjan.

    US Alkotmany alapjan a $20 folotti erteku ugyekben barmeely fel-joga a JURY altali biralas.

    Az 50 orszag jogrendszere 7 reginonal „Law Reporter”-ben talalhat minden ugyeket es iteletek teljes reszleteit.

    Minden orszag „Jurisprudent”-ja, az alanyok alapjan az A-Z-ig nyujtja az ugy teljes es reszltes adatait a „West Law Reporter”-ban (John B.West, a West publisher altal).

    A US 50 orszagainak birosagi ugyeik 7 region-ra osztva.
    Mi (Florida) a „Southern Reporter”-ban, ma (So.3),harmadik sorozataban adva. kb. 2 ezer kotetes.

    A torvenyek, Florida eseteben, az alanyok alapjan, a „Statutes” 1-tol 1013-ig „Section” nevezve nagyon egyszeruen, leg-alapetobb ertelemeben, a minden magyaros szo-fosasok nelkul.

    http://www.leg.state.fl.us/STATUTES

    http;//www.flstate.gov/Laws/Statautes

    A US Alkotmany, State Alkotmany es a Bill of Right garantalja a jogokat.

    Vannak a „Fellebbezesi Birosagok” ha az eljarasban hiba vagy renedellenesseg tortent, es a Legfelsobb Birosag.

    De NINCSE az u.n. „Alkotmanyos Virosag”, mert az Alkotmany a Supereme, a legfelsobb torveny.

    Az Alkotmany alapjan ill. meghatarozasa alapjan leteznek a Leg-felsobb birosagok.
    Tehat a birok NEM itelhetik az Alkotmanyt.
    Senki nem torveny-folotti !
    Csupan az ugyeket a torvenyek alapjan, itelhetik.
    A leg-felsobb birosag torvenyeket az Alkotmany alapjan.

  • Boda Marcsi
    2019 május 11
    4:08 du.

    Marcsi beakadt a lemez?!! Vagy valami értelmes megnyilvánulást is tudna közölni? Meg aztán hogy érti azt, hogy minek nézett be ide? Hát természetesen azért, hogy kinevettesse magát ma is. Maga kényszeres hazudozó. Amint megint a hazugságával szembesítem elkezd terelni, és ócsárolni. Ez a bolsi tempó már magából nem fog kiveszni.
    Aztán semennyi indokolatlan önbizalmam nincs nekem személy szerint, de viszont az sokatmondó, hogy az Ön hazugságainak hatalmas árnyékából a puszta igazsággal való szembesítés – ez esetben az hogy ma is hazudott, mégpedig saját magát hazudtolta meg – ez az önbizalom látszatát kelti rám illetve ránk vonatkoztatva.

  • FERENC ILLE-hez cimzett soraira;

    Legaklabb ne porobaljon mindent ami maganak nem teteszik a „zsidok”-ra kenni.

    S ugyan akkor ami nem barki „zsido” megkulombozteteset bizonyitja, nem minden anti-semita-ismus celu.

    Ma a politikai kuzdelem a „globalistak” es a „nacionalistak” kozott megy.

  • Boda Marcsi
    2019 május 11
    4:08 du.
    Kedves Marcsi, ez az állandó szánalmasozás már felettébb szánalmas! 😀

  • Chris, thanks(!) now I know what is what in this very good public opinion legacy!

    I hope you know very well, the history is one and no explanation it needs, it is as it is! Present time the same

    again, I learned a lesson (I am very good at it)

    all the best

  • Besancon
    2019 május 11
    3:42 de.

    eszembe jutottál, hallgatom az NDR-t Diana Damrau Meyerbeer Dinorah a híres árnyéktánc jutott eszembe mivel mondtad, hogy koloratúra rajongó vagy

    de keress rá Bellini I Puritani
    https://www.youtube.com/watch?v=jpCa7P-7FZA
    credeasi misera
    ez a magas C fölött egy kvarttal a tenornak

  • Besancon
    2019 május 11
    3:42 de.
    Vivalavoce
    Verdi Requiem Libera me
    Schwarzkopf Carlo Maria Giulini a többi szólista ebben nem oszt nem szoroz de Nicolai Gedda (ő a kedvencem) Ludwig és Gjaurov még volt hangja

    keress rá az egészre nem fogod megbánni Giulini nem akármi

    https://www.youtube.com/watch?v=ml5YmyYJp_8

    hallgasd amit beszélnek a két zseni

    én ezen majdnem elkomolyodtam

  • Besancon
    2019 május 11
    3:42 de.

    na mit találtam

    https://www.youtube.com/watch?v=o1ph_jLOawE&list=RDo1ph_jLOawE&start_radio=1

    ez a G-dúr az amelyik nem hagy magamra… óriási nagyobb, mint az Esz dúr (számomra)

  • Besancon
    2019 május 11
    3:42 de.
    van egy másik Gilelsz Széll György felvétel (szvsz) verhetetlen… de nem látható, „csak” hallgatható annak a lassú tétele akkora, mint az Universum maga
    hihihihihihi

    keress rá
    nekem megvolt LP-n felejthetetlen (Melogyija)

  • Bendeguz79

    Higgye el: Nem vagyok antiszemita!

    Ezzel egyetértek: „Ma a politikai kuzdelem a “globalistak” es a “nacionalistak” kozott megy” – world wide, teszem hozzá.

  • Ferenct!

    Azt hiszem,hogy most kivételesen nincs igaza,ugyanis a liberalizmus nem egyenlő a zsidó kultúrával,az illiberializmus meg természetesen ,szintén nem azonos az antiszemizizmussal,biztosan félreértették,vagy nem értették…..
    Amúgy ha valaki szereti és védi a hazáját,attól még nem nacionalista,csupán normális ,mert ugye a haza érdekei az elsők,ettől még lehet másokkal toleráns!

  • Inkább Bibi!

    Gondolkozzon el azon (ha képes rá….)miért is szánalmasak itt
    többen….ha rájön akkor még magának és pár normálisnak még van remény,írhatnám (párszor írtam is),hogy megvetésem….de a betegeket tényleg sajnálom,a magukat”normális”nak tartó hazaáruló, gyűlölködőket,megvetem…
    Hát sorolja be magát….elmentem,más dolgom van!

  • „Mellesleg” a babaváró programot az itthoni ellenzék és az EU.is
    támadta,különösen az utóbbinak ,de ugye mi közük is hozzá?……semmi!
    Ugye a MAGYAROK szaporodását kell támogatni egy tisztességes kormánynak?!, és nem a kétes migránsokkal szeretnénk többek lenni?….remélhetőleg ez felfogható?!
    Az aki ezzel nem ért egyet, akár kinti,akár itthoni „magyar”,az egy közönséges hazaáruló,söpredék….!
    Szerencsére nem vagyok egyedül ezzel véleményemmel!

  • Boda Marcsi
    2019 május 12
    1:33 du.
    marcsi: ácsi…még majd tőled fogjuk megtudni a „namitis”?

    inkább maradj a tévéd előtt és a élvezd a reklámokat az oscardíjasok nem érdemesek megnézésre, azok a szemétkosárba valók, némely kelkáposzta reklám a kis huncut majommal sokkal szellemesebb, mint a Lonc Gizi amint éppen… mitt’oménmi’csinyá’

    bruhahahaha

    a szemináriumaidat ne terjeszd nagyon ócskák

  • Tüske Zsófia

    HunCanada, köszi, tudtam, hogy te tudsz tényekkel szolgálni Boda hazugságait megcáfolni.
    Persze csodálkozni nem kell, mert már a példabeszédek is elmondja: „Amely király örömest hallgat hazug beszédekre,
    annak szolgái egytől egyig gonosztevők.”

  • Tüske Zsófia

    Inkább Bibi
    2019 május 11
    12:36 du.
    az idézett mondatot nem Kenny mondta, hanem én.

  • Tüske Zsófia

    Boda, tudod, van, amikor a kisebbséghez MUSZÁJ tartozni, ha ember akarsz maradni.
    Ha neked az igazság és a siker fokmérője az, hogy kicsiny kalauzhal lehetsz a Nagy Rablóhalat kísérve és annak testnyílásait tisztogatva, az lehet, hogy a te számodra megfelelő életcél, nekem nem az.
    ahogy a költő mondta:
    „Inkább egyenek meg a férgek. Minthogy a férget megegyem.”

    „a magukat”normális”nak tartó hazaáruló, gyűlölködőket,megvetem…” mi van, Boda szembetalálkoztál a tükörrel?

  • Tüske Zsófia

    Bendeguz79
    2019 május 11
    4:42 du.

    A csatolt web-lapja inkabb kozepiskolas “civic-class-ismerteto anyaga”.
    A csatolt weblap valóban egy középiskolás ismertető-anyag. Ugyan berakhattam volna a PPKE JAK hosszú és bonyolult jegyzetét, de azt gondoltam, ott nyelvi nehézségei lennének.
    Itt van egy összefoglaló a jogi alapokról, használjaé

    https://docplayer.hu/4080273-Jogi-alapok-az-angolszasz-es-a-kontinentalis-jogrendszer.html

    Az US jog leírást köszönöm, hasznos volt.

  • Boda M.

    – Sajnálom, hogy félre érthető voltam.
    Szimpátia/antipátia nélkül inkább leírásként és nem állásfoglalásként írtam amit írtam.
    – A „liberalizmust” több meghatározó zsidó gondolkodó/filozófus stb. igyekszik kisajátítani ez ismert. A kisajátítással nem értek egyet. Ebből következhet erőltetett gondolat menettel, hogy aki liberalizmus ellenes (illiberális) az egyben antiszemita.
    – Az ultra-liberalizmus az „más tészta” mint minden szélsőséges és kirekesztő eszme úgy mint a kommunizmus, nemzetiszocializmus, stb.

  • Boda Marcsi Légyszíves sose hagyjál el minket. Téged olvasva egyetlen embernek sem jut eszébe visszamenni oda, ahol a te fajtádat tenyésztik. Téged olvasva és elképzelve (brrr) nincs ember, akinek honvágya keletkezne. Megvetésedet pedig örömmel veszem, mert nem lenne nagyobb megalázás, mint a te tiszteleted. Köszönöm szépen. Most megyek vége a reklámnak, és jó film megy az Isaura TV-n. Olyan szép romantikus. Én nem értem de te majd elmagyarázod, jó?

  • Jurásek Fábián Sebestyén

    Ille Istvánnnak újfent!

    „2) Az orbáni ner gondolatkörében esetleg a liberalizmus a zsidó kultúrával azonosítható, ergo az illiberalizmus akár anti-szemitizmusként is értelmezhető.”

    Látom nem véletlenül kezdődik a neved „Il”-betűkkel… A rendkívül magas röptű hozzászólásodhoz csak annyit, hogy Orbán Viktor, mint egy Jó Politikus igen vigyáz az anti-szemitizmus bűnétől való elzárkózástól és egyáltalán a mindenféle világhatalmi erőkkel való jó viszonyra törekvő, kivétel persze a magad fajta európai ballibsi értékrend… Megjegyzem a zsidó kultúra nem egyenlő a liberalizmussal (Orbán Viktornál sem!), továbbá az illiberalizmus se egyenlő anti-szemitizmussal… Aki ilyen baromságokat hirdet az egyszerűen hülye vagy csak a rosszándék vezérli!

  • Tüske Zsófia
    2019 május 12
    5:24 du.
    Igen tudom, meg is írtam már a restelkedő helyesbítést, de ez a kommentem elkallodott! Elnézést kérek!

  • TUSKE ZSOFIA;
    A maga altal csatolt ismerteto teljesen kihagyta ami legnagyobb mertekben befolyasolta az europai igazsagszolgaltatas modszereit, az elmult 1400 evben.
    S az a „Cannon Law” volt!

    nemzetkozi viszonylatban meg persze a Kinai Conficious tarsadalami alapelvei.
    S azt meg a Torah-val is parhuzamosithato, tarsdalmi szempontokbol.

    De min velene hogy alapszik a maguk mai torveny-es igazsagszolgaltatasi rendszeruk???

  • HUNCANADA kozolte az „imgur” lapot, ahol a foszerkeszto kozolte Boda Marcsi megjegyzeset es a foszerkeszto ertelmezeset a Boda megjegyzesen.

    Ahol Boda Marcsi irta;

    „…aljas szemkilovesekkel szemben a fejbelovest sem tartanam jolnap tulzasnak…”

    Amire a ‘foszerkeszto’ allototta ;

    „..nyiltan kivanja, hogy a tuntetoket gyilkoljak meg.”

    Ketsegtelenul meg a szemkilovesek es a fejbelovesek hasonlata es emlitese is hatborzongato kegyetlensegekre valo hivatkozasok is tulsagos.

    De mivel a rendorseg 2006-ban a forradalom emlekezeset unneplok ellen GUMI-lovedekeket hasznalt es hasznal, azert tortent a „szemkiloves”.

    A gumi-lovedek nem okozhatna halalt maskent, s meg a szemben talalva sem lett halalos.

    Boda Marcsi a 2006-os esemenyt hasonlatat hozta fogyelemre.
    De kerdesen kivul, Boda egyetlen szoval sem jelezte , hogy „kivan”-ta barki meg „gyilkolasat” !!!

    Az valotlan allitas volt a foszerkeszto reagalasaban !

    Persze nem az elso eset itten a IX. Parancsoltattal.
    Na lassuk hogy ferfi-e ezt itten kozolni?

  • Jurásek:
    nem lehetsz magadtól ennyire sötét, persze, lehet, hogy különórákat veszel 🙂
    tudod, a családnevemben az „il” nem előtag, hanem névrész. ille, illa, illud. latinul van, ha javasolhatom, nézz utána a jelentésének. mert az van neki 🙂
    azt pedig, hogy te egyszerűen mi vagy, neveltetésem tiltja megnevezni. 😛

  • Juráseknek újfent:
    nem zavar, hogy az általad nekem tulajdonított, és az agymenésedet erre alapozva ide öklendezett tézist Ferenct elvtársad vezette elő?
    ejnye, kicsi Jurásek, hol marad az éberség? 😀

  • Bendeguz79:
    nos, picinyem, ezt rendesen benézted!
    a gumilövedék ugyanis tömegoszlató eszköz. a csürhe oszlás iránti felszólításra került, de nem volt hajlandó rá, hát oszlatták! amúgy a gumilövedékkel nem lehet ilyen kis felületre, mint a fej, pláne, mint a szem célozni, tehát a delikvens saját hibája áldozat lett: oszlásnak indulás helyett belehajolt a lövedék útjába 😀
    ja, és nem kell Bodát mentegetned. nála az ilyesmi nem kívánság, hanem elvárás kérdése.
    amúgy meg a csőcselék milyen forradalmi emlékezés szellemében tombolt az utcákon?

  • Boda M.
    máj.12.0:03

    “Mellesleg” a babaváró programot az itthoni ellenzék és az EU.is
    támadta,különösen az utóbbinak ,de ugye mi közük is hozzá?……semmi!

    —————————————————————–

    Vajon, a mellesleget ugye miért tetted idézőjelbe ? Továbbá, ugye jó lenne, ha hiteles dokumentumot mellékelnél ahhoz az állításodhoz ugye, hogy az EU „támadta” a babaváró programot, mert az ugye nem tűnik túl autentikusnak, hogy a kormánycsatornákon, azaz a köztévében ezt mondták neked, az meg ugye főleg nem, hogy az elbutult agyú, nulla intelligenciával rendelkező Kövér elvtárs ugye mit köpköd a kommunistázás mellett – felváltva-ugye ! Szóval honnan az információ, miszerint ugye Brüsszel a „babaváró programot” támadja? Te tényleg minden baromságot ellenőrzés nélkül benyalsz ami ugye a „tieidtől” érkezik, és vissza is mondod engedelmesen, ahogy az ugye egy jó trolltól elvárható?

  • Boda

    Máj.12. 2:03

    Ugye a MAGYAROK szaporodását kell támogatni egy tisztességes kormánynak?!, és nem a kétes migránsokkal szeretnénk többek lenni?….remélhetőleg ez felfogható?!
    Az aki ezzel nem ért egyet, akár kinti,akár itthoni “magyar”,az egy közönséges hazaáruló,söpredék….!
    ————————————————————-

    Azt mondod ugye, hogy a magyarok – apropó, ezt vajon miért írtad nagybetűvel? – szaporodását kell támogatni ugye egy tisztességes kormánynak! Nos akkor ugye válaszolhatnál végre arra a nagyon kézenfekvő kérdésre, hogy ugye mi a francot is keres itt 86 ezer „kétes elem” ( ezek a te kifejezéseid) akik ugye éppúgy bevándorlók csak épp tetemes pénz fizettek a letelepedésért. ami persze nem az államkasszát gyarapította – ugye?! Ha valamiért, ezért ugye joggal és haladéktalanul valagba rúghat minket, helyesebben a magyar kormányt az EU, hogy ugye visszaélünk a shengeni egyezmény biztosította lehetőségekkel!

    Szóval Boda, te ugye ne attól a néhány szerencsétlentől félj, akik valóban menekültként nagy néha idetévedtek ugye az országba és aztán a határnál táborokba zárva várják ugye az ügyük elbíráslását, gyakran étlen – szomjan, végtelenül megalázó körülmények között ugye, miután nem emberhez méltó mód kezelik őket – hanem attól a sok tízezer „keményfiútól” ugye, akik szabadon bejöhetnek, grasszálhatnak az országban, és a határokon ki- be mindenféle ellenőrzés és megkötések nélkül, és akik között ugye valóban szép számmal lehetnek terroristák, és egyéb bűnözők!Vajon a titkos szolgálat ugye mit csinál ezalatt? Még mielőtt a jól tájékozott hülyeségeidet elszórnád ugye, csak szólok, hogy őket bizony a kutya sem világította át., az ugye egy jóval időigényesebb és több rétűbb feladat, sem ember, sem idő, de főleg akarat sem volt rá ! Szóval, akkor ugye ki is a hazaáruló és a söpredék ? Pár másodpercet gondolkodhatsz ugye, mielőtt eldöntöd!

    Na, akkor most szaporodjon ugye, akinek három anyja van!