A vagyonos Tiborcz tartja el a nincstelen Orbánt?

2019 május 11 10:09 de.93 hozzászólás

2016-ban szavazta meg a parlament a kötelező szülőtartást, vagyis törvénybe iktatták, hogy a nagykorú gyermekek kötelesek gondoskodni szüleikről abban az esetben, ha azok önhibájukon kívüli okokból nem képesek saját magukat eltartani. Bár ez a törvény, mint minden olyan jogszabály, amelyet a fideszes többségű parlament elfogadott, közel áll a tökéleteshez, sajnálatos módon néhány részletkérdést nyitva hagyott.

Például azt, hogy milyen mértékig kell gondoskodni a szülőről. Be kell-e őt fizetni svédországi rénszarvasvadászatra, új-zélandi Rolling Stones koncertre, vagy elegendő, ha stadiont építünk a kertje végébe. Mert nem mindegy, hogy egy szülőnek a magánrepülőgépes utazásait fedezi a gyermek, vagy naponta vásárol neki tíz deka párizsit és hozzá két kiflit. Mindez azért is érdekes, merthogy Tiborcz István, aki Orbán Viktornak ugyan nem a fia, csupán a veje, felkerült a magyarországi gazdagok százas listájára, mégpedig rögtön a 32. helyre. Ez igen szép teljesítmény, különös tekintettel arra a körülményre, hogy a miniszterelnöki vő mindössze 32 éves – más források szerint 33 – a vagyona viszont több évei számánál, 35 milliárd forint.

És akkor adva van egy após, aki civilben miniszterelnök, és aki nem bővelkedik földi javakban. Legutóbb még 750 ezer forint megtakarítása volt, ám ez azóta alaposan megcsappanhatott, mert több országba is magánrepülőgépen utazott, mely utazások költségét a hivatalos közlés szerint maga fizette.

Túl azon, hogy ez nem olyan nagy luxus, mint gondolnánk – amikor kiderült, hogy Rogán Antal miniszter helikopteren utazott egy lakodalomba, hogy ott bulibáró legyen, akkor a mindig frappáns Kósa Lajos azt találta mondani, hogy egy helikopteres utat a felső középosztályból bárki megengedhet magának. És ez bizonyára így is van, mint ahogy az is tény, hogy Mészáros Lőrinc, aki Csányi Sándor mögött a második leggazdagabb magyar, nemrégiben azt nyilatkozta, hogy tulajdonképpen ő maga sem tudja, hogy mennyi pénze van.

Mindenesetre, ha Orbán Viktor még a mostaninál is jobban elszegényedik, akkor a lánya, Ráhel, kénytelen lesz majd a férje segítségével kisegíteni őt a bajból. Hogy ezt törvény alapján teszik-e a fiatalok, vagy mert a neveltetésükből adódik, az megint csak nem egyértelmű. Lehet, hogy a keresztényi szeretet fogja vezérelni őket a nincstelen Orbán eltartásában – ami azért lenne jó, mert ebben az esetben nem kellene Orbán Ráhellel és Tiborcz Istvánnal szemben a törvény szigorát alkalmazni.

93 hozzászólás

  • Ugytunik magyarorszagon a tomegek nagyon elfoglaltak a mai jelen gazdagaik vagyonanak osszegeivel.

    De az elso kerdes lenne hol az adobavallasaik?????

    Mennyi adot fizettek ?????

    S az ado-felbecslok hivatalos adataik ??????

    Csupan az nyujtana legitimate vita targyakat !!!!

    De miert nemak azon ??????

    Mindaddig mind ez csupan az irigyseg lataszatat nyujtja.

  • Lévai Anikó Tokajban szőlőbirtokos, de földbirtokai is vannak, a háztartási kasszából is fizethette Orbán a magán repülőútjait.

  • Hogy a feneben lehetne Orban „szegeny???

    Hiszen dupla fizetest szed a magyar-adofizetoktol.

    Azt meg az Arany-bulla is tiltotta !

  • Szegyen es gyalazat, h Magyarorszag miniszterelnoke ilyen szegeny!
    LOPJON TÖBBET!
    Hogy nez ki az, hogy minket kepviselve egy kopott, szakadt farmerban kepvisel minket az EU-ba?!

    Más oldalrol, ha az ellopott 1.000milliárdokbol ilyen csori, nem tud ra vigyazni, akkor ALKALMATLAN MINISZTERELNÖKNEK, hiszen ilyen ROSSZUL BÁNIK A PÉNZZEL ÉS VAGYONNAL!

    MONNYON LE!!!

  • Bendeguz79
    2019 május 11
    11:22 de.

    „Úgy szegény”, hogy mindössze 1,3 millió forint (4850 USD) megtakaritása van, vagyis kevesebb mint egy havi hivatalos illetménye. Ennyi idős korára ennyit tud felmutatni (nem egy zseniális gazdasági teljesítmény és akkor még országot vezet lol), és ami a lényeg ennyit tud hivatalosan igazolni a legutóbbi éve adóbevallásánál. 😀 Minden más vagyona és pénze az Apja, a testvére, a veje, a gyerekkori barátja, és az újkori stróman barátjainak több milliárd forintnyi számláján az államkasszából kimenekítve tanyázik. Uniós pénzek megcsapolásából – ami a magyar embereket kéne hogy gyarapítson, de amiket simán saját maguknak osztottak le. Na jó ne fogalmazzunk ilyen szépen. Egyszerűen ellopták. Így, ilyen formán szegény a magyar miniszterelnök.

  • 666 OrBean
    2019 május 11
    3:11 de.

    „A diktatorok mindíg haracsolnak, lopnak, kifosztjak a nepet!
    A demokracia ezt kontrollalhatova, megelozhetove teszi, ha mukodik. Inkabb az a baj, h a tuz kozelebe kerulve – amint o1g is verszemet kap es elkezd haracsolni, a kontrolljat meggyengiti, megszunteti!
    Ez tortent az Arab tavasz orszagaiban is, ezert robbant ki ott is a forradalom.”

    Légy szíves az utolsó mondatodat alaposan gondold át mégegyszer, mert szerintem az arab tavaszokhoz -ami valójában sehol nem volt spontán forradalom- sokkal több köze van a fegyver és olaj lobbinak, mint a diktátoroknak, akiket „ügyesen” ürügyül használtak a humanitárius demokrácia exporthoz, minek eredményeként az elviselhető diktatúrák helyett nyomort, testvérháborúkat és a szuverinitás elvesztését kapták nászajándékba!

  • Bendeguz79
    2019 május 11
    11:22 de.

    Az Aranybulla még a kamatos kamatot is tiltotta! (Persze csak közvetve.)

  • O1g felesege szollobirtokos?!
    Emlekszik meg valaki, hogy csaltak ossze? Hogy vettek fel ra az egesz orszag szollotermelesere juto tamogatast?!
    A frissen telepitett szolore szinten felvettek a termesre vonatkozo tamogatast!

    KÖLTSÉGVETÉSI CSALÁST KÖVETTEK EL FOLYTATÓLAGOSAN, BŰNSZERVEZETBE TÖMÖRÜLVE! BÜNTETÉSI TÉTELE KB. 15 ÉV CSAK ENNEK!

    EDDIG HÁNY ÉVET ÜLT O1G?!

  • Inkább Bibi
    2019 május 11
    1:04 du.

    szent krumpliföld

    megelőztél, az O 666 bean teljesen félre van tájékozódva, vagy a nagyérdeműt akarja hülyíteni…

    még hogy arab tavasz… meg az én k…anyám

    azért kíváncsi vagyok mit reagál, mert hosszú izéket képes összefirkálni

    hihihihihi

  • HUNCANADA es BIBBI;

    Orban mint kepviselo szed 3/4 millio forintot es egy es egynegyed milliot mint PM.
    Az az kettos fizetest kap.
    Habar az nyugati szemszogbol az „bago”.

    De nem csak hogy kettos fizetes, hanem a Parlament, il. a „torvenyhozo-testuket” es egyben a kormanmyfo, az az a „vegrehejto testulet” feje.

    Regen azt „kiraly”-nak neveztek.Az az absolut onkenyuralom.

    A kamatos-kamaton mar adtam annak jelenteset, de gyanitom hogy barki is ertelmezte.

    De a pelda ismet.

    Mag felvesz egy evi kolcsont egesz-evi kamatot fizet azon.
    DE havi torlesztest kovetel a kolcsonado.

    S az elso havi torleszteset rogton kolcson adhatja a bank.

    Mire maga a 12-ik torleszteset tette, az elobbi 11 torleszteset 11-szer kolcsonbe adhatta a bank.

    Tehat szedve kamatot 11 masoktol is amig maga fizeti az elso kolcsonon a kamatot.

    Na szamaitsa azt tobb ezer kolcsonokon !

    Az „olaj-lobby”-k-on teljesen valotlan elkepzeleseket nyujott!
    A leg-nagyobb olaj termelok es lehnagyobb keszletek tulajdonossai ulnek a nyeregben.
    Az Venezuel, Orosz, Kuwait, Saud, Iran, stb.
    Pont ellenkezoleg mint maga felfogta !

  • Kedves Bibi!
    Ezt akkor minden haborura mondhatnank.én voltam 3-4 arabtavaszos orszagban, de tenyleg a lakosoknak az o1g-s rablasokbol lett eleguk!
    Egyiptom pl. Inmportalja az olajat. Kadhafi es baratai mind elharacsoltak az orszag gazdagsagat. Persze, hogy a forradalom, polgarhaboru utan hatalmi harcok , v kaosz uralkodhat, ezert kell mar most is alternativ kormanyt alakitani, hogy lathassa a nep az esetleges megfelelo alternativat! Reagalni kene a napi gazdasagi es politikai esemenyekre szakertoi hatterrel! Kene konkret alternativat bemutatni pl. O1g altal elsikkasztott penzek elkoltesere! Nem! Mondtam, h KONKRET FELHASZNALAST!
    a uzemanyagar 300 forint feletti adoresz 9 ev alatt osszegzett osszegenek KONKRET FELHASZNALHATOSAGARA!(O1G AZT KOVETELTE A KORABBI KORMANYTOL, H A 300 ,- FELETTI RESZT NE SZEDJEK BE ADOKENT!

  • Pl. Afganisztan, Pakisztan olajmentes ovezet, megis haborus gocpontok!Raadasul csorik is, igy en nem eroltetnem rajuk a fenti Bibifele felvetest!
    Volt olyan is, h alternativ demokratikus elvu politikai vezetot, erot neveltek ki a vezeto demokraciak, de az hatalomra kerulve o1g-hez hasonloan diktaturaba, rablasba fordult. Ez tortent kulonben a legtobb arab- perzsa orszagban, de volt cocalista orszagokban rendre, ahogy L-Amerikaban is!
    „Elviselhető diktaturak helyett”… – a lakosoknak mas volt a velemenyuk!!!

  • 666 OrBean
    2019 május 11
    2:50 du.

    kedvetlenül de kimondom: hazudsz

    és semmi komment

  • 666 OrBean
    2019 május 11
    2:50 du.
    Az üzemanyag árak pofátlanul kapzsi megadóztatását én is bicskanyitogatónak tartom, különösen a gázolajét, aminek az előállítási költsége a benzinének töredéke! Még akkor is, ha a gázolajjal közlekedőket túlzó környezetvédelmi okokra hivatkozva büntetik, pedig a modern dizel motorok már jóval nagyobb hatásfokkal működnek mint a benzinesek. (Rá ne kérdezzetek, persze hogy, elfogult vagyok, nekem is gázolajos autóm van és annyira megszerettem a lomha benzinesek után, hogy nem cserélném le, ha nem utálnának érte! 😀 )

  • Nincs eddig sikeres tokeletes megoldas, csak az lehet a legjobb, ha eros kontroll alatt tartjak az uj demokraciakat!
    Es folyamatosan elgedik at az ellenorzest a civilszervezetekkel felvertezett nepnek!
    Nagyon ritka az olyan diktatura, amely annyira gazdag, mint a Szaudi arabia, v Szingapur! Az 1. ben az olaj miatt, de az emberi jogok szinte nem is leteznek, a 2.-ban pedig a kinai vezetes bar gazdagszik, az allamot folyamatosan engedi fejlodni, tervszeruen epitkeznek gazdasagilag, kulturalisan, ahogy kina is elkezdte. De Kina agresszor is egyben a kornyezo allamok teruleteit , tengereit!!! Rabolja el! (D-Kinai -tenger! Tajvan! Tibet! Mongolia!
    O1g is , ha Közép-Ázsiaban lennek, akkor kezétől vörös lenne a „Duna es a Tisza, meg a Balaton!” Akkor nem vedene meg minket Europa vedohaloja!

    De aki alternaTivakent egy mukodo diktaturat elfogadhatonak tart, annak kivanom a Rakosi-rendszert!
    Csak es kizarolag egy kataklizma utani atmeneti idoszakra lehetseges csak egy eroskezu diktatura jellegu hatalom, amely semmilyen vagyoni felhalmozast, erdeket nem vihet bele a regnalasaba, v akkor tunjon el az is!helyette egy orszagepito atmeneti hatalom kell, amilyen nalunk a Bajnay-Oszko kormany volt! Bar sajnos nem eleg ideig!

  • Néha megnézek egy krimit valahol az internetről. Az imént is egyet, amely arról szólt, hogy két ocsmány strici fiatal lányokat szervez be prostinak. És aztán idejöttem, hogy megnézzem, mi újság, hát nem két ocsmány strici néz rám egy képről?

  • Ma d.u. 5;45 pm’ Ko-okaj arak:

    WTI (West Texas) $61.88

    Brent $70.67

    OPEC $69.60

    aUTO UZEMANYAG; $ 1.9891/gALLON (3.8 LITER)

    http;//www.nasdaq.com/markets/crude-oil.aspx

  • 666 OrBean
    2019 május 11
    3:08 du.

    „Pl. Afganisztan, Pakisztan olajmentes ovezet, megis haborus gocpontok!Raadasul csorik is, igy en nem eroltetnem rajuk a fenti Bibifele felvetest!”

    Hoppá, hol mondtam én, hogy bárkire bármit ráerőltetnék?
    Határozottan elutasítok minden külső beavatkozást, még a legügyesebben leplezett -véletlenül- jól sikerültet is bár olyannal a „megsegített, gyámolításra szoruló” nép még nem találkozott!
    Afganisztán pl. mitől lett háborús gócpont? Ha jól sejtem akkor először a kéretlen orosz, majd utána a szintén kéretlen amerikai beavatkozásoktól, amiknek hátterében közel sem emberbaráti szeretet, hanem geopolitikai, gazdasági vagy világhatalmi érdek lapul!!! Ugyanez vonatkozik a lepukkasztott, de már korszerűen demokratizált Irakra is. Várományosok még Venezuela és legfőképpen Irán is, de ők nyögvenyelős falatok lesznek, hacsak a jótékonykodó riválisok békésen meg nem felezik őket szudánszerűen vagy kongószerűen, maguknak.

    „“Elviselhető diktaturak helyett”… – a lakosoknak mas volt a velemenyuk!!!”

    Csakhogy azt a „véleményt” nem önszántukból nyílvánították ki, hanem sunyin és aljasul kívülről kényszerítették rájuk, azáltal hogy a megszokott, nekik évszázadok alatt természetessé és jól bevált diktatúrát olyan nekik szokatlan idegen „civilizációra” cserélték le amihez nem voltak hozzászokva és ezért nem is igényelték, főleg olyan konkvisztátoroktól, akik aztán ráteszik a kezüket még a háborús maradékra is vagy főleg arra!

  • 666 OrBean
    2019 május 11
    3:48 du.

    hááát ez borzasztó!!!

    a dél kínai tenger az „kínai’ mi a gond az ottani szigetek létrehozásával?

    ez egy agyficam és agysérv és agylúdtalp egyszerre

    hihihihihihi

    szerencsétlen 666 + Ó meg bean meg akármi

  • KLASSZIKUS ESET
    (Keresztapa az ő vejéhez)
    .

    Don Vito Corleone:

    – Egy napon, ami talán el sem jön soha ,

    majd én is kérek tőled valamit. Addig is

    egy kis szívesség a lányom lakodalmáról.

    .

  • tisztelthölgyeimésuraim

    Orbán gazda, ahogy illik – jógazda módjára – ügyel a közvagyonra.
    Nem győzi forgatni a közprofit (KP) ZRT-ben öncélra hasznosítani, illetve magának és rokonságának fialtatni és osztogatni.

    Nő is a vagyon szépecskén, melynek sehonnai, jórészt ügyesen adókerülő profitját baráti önzetlenséggel tárolja ama szegény, egykori falubéli kenyerespajtása, a Mészáros Lőre bankszámláin, valamint annak kolbászból font kerítésű, kecsegve ingó, örök tendert-nyert úgy többszáz firmájában…
    Már nemcsak a szintén odavalósi és sokattudó, ám örökre elhallgattatott polgármester jelölt, néhai Váradi András, „a beszélő juhász” forgolódik a sírjában… De kárvallott az az egyszeri szegényasszony Marika-néni is, akinek akácos erdőcskéjét – többszáz tonna fát – úgy ingyen és bérmentve vágta ki, és hordta el az ő nászajándékba, após uraméktóóó kapott MEL-639 forgalmi rendszámú vontatóján*, illetve annak piros traktorán a miniszterelnök Tiborcz István nevű, újdonsült veje-ura…

    .

    * ld.: Ferenczy Krisztina: Narancsbőr – az Orbán vagyonok nyomában. (Tény Kft. kiadása 2014.)

  • Tisztelthölgyeim…
    ˙

    Költői kérdés

    Marika néni és András-juhász vagyonai
    mjóta képzik is a közvagyonnak tárgyát?
    Honnan Tiborc-Vő és Mészáros Gáz-haver privátban lopja
    a rönkfát, szénát, szalmát, meg még a jó büdös trágyát (- is)? 😀

    üdvözlettel: V

  • tisztelthölgyeimésuraim

    Válasz Vögeleinnek

    Bár költői kérdés nem kíván választ,csak ami engem illet,belátom ,
    igazad van, mert bejegyzésemben túlságosan a lopott közvagyonra koncentráltam, míg ezekről a szerencsétlen földönfutó, valós és egyszerű magánsértett károsultakról egy pillanatra elfeledkeztem .

    A versbe szőtt vádbeszéd jól sikerült… Gratula 🙂
    .

    Hajrá Igazság !

  • Inkább bibi Azt hiszem azokban az országokban ahol a nők nem emberek, ahol gond nélkül lehet Őket gyilkolászni, erőszakolni, korbácsolni és semmibe venni, talán mégis szeretnének néhány százmillióan más világot. Ahol addig kell szavazni amig nem Erdogán győz, ahol nem semmisítenek meg azért, mert nem imádod elmebeteg vezéredet és folytathatnám. Az már egy másik kérdés, hogy még egy nagyhatalom sem tudott jó változást elérni. Bár ha választanom kellene a két Korea között, délt választanám, Rodeónak hagynám a kis vezért.

  • SchumackerLady

    T.Bendegúz
    V.11/11:22
    Kérdezi, „hogy a fenébe lehetne Orbanini szegény”.

    Hát úgy kedves Bende Úr, hogy mint a legtöbb keresztapa Palermótól Milánóig, a mienk is hozzá feltétlen hű strómanokat tart. Egy egész hadsereget. Csakis olyanokat, akikben ŐŐŐŐŐŐŐŐŐ száz százalékig megbízik, s ahol a sajátos gazdasági kötelék lényege, hogy köztük nem születik írásbeli megállapodás…
    Az egyetlen ilyen strómanja, akiben Godfathernek, a szegénynek mégis csalódnia kellett, az Simicska Lajos volt, aki a parasztot úgy egyáltalán megtanította, hogyan kell fifkával közlekedve a közügyekben, közpénzekből meggazdagodni. Majd miután a jó haver észrevette, hogy amaz kihagyta őt több jó buliból is, meg hogy ráadásul a nagy szavak és ráadásul a „nagy” temetési beszédét meghazudtolva teljesen eloroszosodott. Igy aztán Louis egy O1G-vel mint stróman elbúcsúzott és felmondott az urának, viszont miáltal túl sokat tud róla, Orbán nem tudott még úgy istenigazából bosszút állni rajta, ahogyan szeretne, de „ami késik, az nem múlik”.
    A jószágigazgatói hely betöltésére az csak a legtermészetesebb, hogy Simicskát azonnal követte Mészáros, az eredeti, disznólból kitört, mucsai „vállalkozó” archetípusa, akinek nem kell semmit csinálnia, csak az orbánvagyon folyó és működő iratanyagát, ha hűbérura közvetlenül, vagy fullajtárjai útján üzenve úgy parancsolják; azokat kell csak aláírogatnia.
    Így aztán a Mészáros birodalom látszólag egy tök legitim gazdasági gigavállalkozás*, míg az ország miniszterelnöke csak egy ágrólszakadt kis hivatalnok, akinek ezek után a legutóbbi vagyonbevallásában bevallott, sk. beírt készpénz (cash) vagyona így már „”hihetően”” 😀 mindössze csupán 700ezer forint volt, azaz 2800 $ volt.

    Orbán vagyonkezelői annak érdekében úgy tesznek mintha e vagyon hozamát, a profitot a saját vagyonuk gyarapításába, újrahasznosításába invesztálnák, holott nagyrészt a Führerüket gazdagítják velük…
    Mi sem jellemzőbb, mint a legutóbbi . m é d i a . h o l d i n g . pillanatok alatt történt „összehozása” egy ernyőszervezet alá t ö b b s z á z . „szerkesztőségből” – valójában gazd. vállalatból – persze Mészáros Lőre felügyelete és tulajdona(!) alá rendelve, illetve az ő tulajdonába átjegyezve, amelyekről addig mindenki úgy tudta, hogy különféle fid-SS aktívák saját, magántulajdonát képezik.
    Ezek, hogy például csak egyet mondjak, Schmidt Mária főideológus és terror guru is szőröstül, bőröstül egyetlen zokszó nélkül átadta, átíratta a magántulajdonát képező országos lapját úgy ahogy az volt… Hát nem érdekes ?! Csak úgy lemondott róla… És ez a bizonyos holding csupa ilyen hazafias fid-SS, vagy NER-es önfeláldozásból és lemondásból vált, ÉS nem ám Orbán, hanem egyedül az alcsúti gázszerelő tulajdonává… Hihető ?!
    – Pedig mégis, szóról szóra így történt.
    ˙

    * Mészáros ma a legutóbbi felmérések szerint a VILÁG 2000. leggazdaqgabb embere közé tartozik, míg Orbán ahhoz képest egy csóró és ágrólszakadt senki… ))))) 😀 😀 😀 😀 😀 ((((((

    Utószó:

    Kedves Bendegúz!
    A fid-SS történetében nem újdonságok az ilyen és ehhez hasonló svindlik és manipulációk. Már a kezdet kezdetén Orbán és Társai anyagi megfontolásból használtak fel hajléktalanok személyi igazolványát, ill használták fel ezek aláírásait cég és szervezet alapításokhoz, majdpedig adó eltagadásoknál… Kérem nézzen csak utána Kaya Ibrahim és Josiph Toth neveknek az Interneten. Csak ez a tartalmi sorolás többször-tíz oldalt tesz ki… Hogy megértse a fentieket, nézze át.

    Üdv.S.L.

  • Kenny
    2019 május 12
    8:48 de.

    hihihihi a kis duci? (Ő is egy eredmény a külső illetéktelen és jogtalan beavatkozás képződménye… és nem véletlen) nem kell… de mindenki maradjon otthon, pedikűrözzön és manikűrözzön ahelyett, hogy belepofázik bárki magánéletébe, és ne lopjon, mert ha O1G lop akkor az mi amit a „kedves” belepofázó csinál mások vagyonával, miután visszabombázta őket a kőkorszakba csak úgy az ököljog alapján, a Don Corleone ott csücsül és tweetel szorgalmasan baromságokat és van neki jól fizetett bohócai, azok meg rázzák a csörgősipkát, nagyon
    robbanásosan csörög, mert teljesen bomba formája van a „csörgőnek”

    na ebből nem kérek(!!!), a lemaradt (vagy csak más) társadalmak meg majd megoldják valahogy csak ne mondja nekik senki, hogy hogyan… az 1002-dik éjszakán, mese

  • Kenny
    2019 május 12
    8:48 de.

    A szüfrazsettek sem külső segítséggel érték el a választójogot és az egyenlőséget, hanem saját harcos elszánságukkal és töretlen makacssággal, sőt még úgy is mint Lüszisztraté, el kellene már felejteni azokat a missziorárius kényszerképzeteket, hogy a világon mindenkit európai mentalitásra és demokráciára kell kényszeríteni, ha akarja, ha nem! Szerintem!

  • TISZTELTHOLGYEIMESURAIM es 666 megjegyzesere is.

    Az emberi gyarlosag, onzes, kegyetlenseg NEM korlatozott,sem fugg az egyen nemzetisegen, vallasan, szarmazasan, vegzettsegen, csupab az erkoolcsen !!!

    S abban nem letezett soha, sehol kulombseg.

    Persze az alapveto broblemaik magyarorszagon, sot mas hol is vilagszerte, amint 666 nevezte nemely azsiai nemzeteket, s fokent Latin Amerikaban, de nagyban Afrikaban, hogy az allamigazgatasi rendszeruk azt nem csak hogy engedi, de serkenti !!!!

    Igen, a lakossag alatal teljesen korlatlan lehetoseg ami serkenti a politikusok gazembersegeit.

    Mint magyarorszagon is, a szavazo-lakossag teljes szabad lehetoseget nyujt egy maroknyi politikusoknak.

    A lakossagnak az alaptorveny, ill. a leszogezett es serthetetlen tarsadalmi/nemzeti alapszabalya egyaltalan NEM letezik.

    Azon korulmenyek kozott HA nem lenne gazemeber, hat elmebajos lenne.

    De mind az csupoan a maguk, ill. a szavazo lakossag felelotlensege es trehanysaga!!!!!!!!!!!!!!!!

    S az u.n. „politikai ellenzek” ugyan ugy egyenloen resztveveo es kihasznalja a lehetoseget, nem valtoztatni azt, hanem valoban versenyeznek buneikben !!!

  • Inkább Bibi
    2019 május 12
    12:02 du.

    bruhaha
    „európai demokrácia” az meg hol van és milyen? mert az amit annak hínak az minden csak nem demokrácia… magam részéről demagográciának becézném de az sem egészen pontos kifejezés arra az izére…,

    egyébként az egész egypólusú világ egy téveszme és az útonállás és rablás ágyékkötővel való takargatása de a szőrös patás láb kilátszik

    brühühühühü

  • Kurz Osztrak Cancellar kerte az EU ezer unios szablyzatok eltorleset, mert korlatozza a lakoassag lehetosegeit es jogaikat.

    https;//infostart.hu/kulfold/2019/05/12/kurz-kancellar-ezernyi-unios-szabaly-eltoeleset-kerte

    Tehat vannak jozan meglatasu es gondolkodok meg ottan kozelben is ! Nem csoda hogy Conservativnak veli magat.

    Tombol es emelkedik a jolet Kubaban.
    A szocializmus sikerkent a hatosagok ottan csokkentik a napi elelsziszer fejadagoakat.
    A Cubai kormany allitja.hogy azzal tisztessegesebb es egeszsegesebb lessz majd az elelmiszere lehetosegenek elerese.
    Nem csak az elelmiszerek, de meg a szappan, fogkrem,stbk. fejadag is csokkentve lessz.
    Persze Cuba a US-t vadolja azert.

    De a valo-oka annak ,hogy Venzuelai olaj termelese csokken, s Maduro kevesebbet ajandekoz Cubanak, aminek jo-reszet Cuba eladja valuta-ertekert.

    https;//infostart.hu/kulfold/2019/05/12/csokkentettek-elelmiszerek-fejadagat

    Nem csodalatos.hogy az elvtarsak mind visszautasitottak az ingyen egyiranyu repulojegyet oda.
    Bizonyara eleguk volt a szocializmus sikereibol magyarorszagon annak idejen.

  • Inkább Bibi
    2019 május 12
    12:02 du.

    egy gondolat bánt engemet… hihihihi:

    ugye adott az a „demagográcia” és te is meg mások is elhiszik, hogy az márpedig jó vala (én meg röhögénynek tartom)
    ugye vannak a szavazások (másképpen választásnak is lehet nevezni, de az már maga nem „egészen” pontos definíció)

    szóval gyün a jelölt (ki jelöli őt? én nem az bizonyos 10000% ban) majd az ellenjelölt és lehet egy szép csinnbummcirkuszt alkotni belőlük, nem mindegyik hord csörgősipkát van aki masnit hord…

    és utána a sok rablómese amivel etetik az egységsugarú dolgozót az meg elhiszi (valamelyiket a véletlenek vagy a szabadesés törvényei szerint)

    majd megtörténik a NAGY AKTUS (igen, arra gondolok !!!) és utána????

    na mi is lesz utána?

    a kedves „delinkvens” azaz a megválasztott ÖNJÁRÓVÁ VÁLIK, MÁR NEM KÉRDEZ, CSAK VÁLASZOL DE KINEK? hát azoknak akik lehetővé tették a megválasztását és utána jön a parlamentárosdi ami által „eldöntik” (nem is képes utána felkelni) és ez megy 4 évig vagy amilyen időrend van erre és utána új csinnbummcirkusz és kinek az érdekei érvényesülnek?

    mert ugye az egységsugarú dolgozót nem igen kérdezik annak (ha van neki) marad a szakszervezet vagy a gyóntatófülke és a hatalom máris műxik pontosan öntörvényűen az egységsugarú dolgozó meg ugye adózik ezt is kiverik belőle… és most legyen boldog!!! a sarki rendőr és mindenki más fölé van rendelve neki marad a munka (ha jut neki) és a munkabér ami ugye mint József Attila (emléxel még rá?) írta: csörög a zsebében

    és ezzel a demagográcia ki is van végezve

    jöhet a következő beteg

    brühühühühü

  • Shoemakerlady;

    Sajnalom hogy maga nagyon boldogtalnnak hangzik.

    Igen sok reszletekben nyujtotta velemnyet, de tudna valami bizonyithato adatokat is nyujtani ???

    Az emlitett Josef Toth, csupan nehany hasonlo nevu egyenek letartoztatasaiknak adatait talalhatok a web-en.
    A penz-hanmisitastol fiatal leanyokkal szembeni helytelen magatratsaert.
    Persze van legalabb ezer „Toth”.
    Elkepzelhetetlen hogy melyre hivatkozott.

    De mint irtam ,kerem nyujtson valami kutathato adatok,esetek letet. Azt mar tobbszor kertem az itteni olvasoktol regen.

  • tisztelthölgyeimésuraim

    Kedves Bendegúz79 ! 12.53

    Nagyon könnyen túltette magát a részleteken azzal az általánossággal, hogy mindig is voltak csalók és bűnözők nameg, hogy lesznek is, ami némely, öntől korábbról származó erkölcsi és etikai indíttatású útmutatásával már viszont homlokegyenest ellenkezik. No, de ettől függetlenül köszönöm szíves és gyors reakcióját amelyet a 666Orbean Olvtársunk és a magam kommentjeire adott.

    Mégis megkérném Önt, hogy mindennek ellenére tegye meg azt a szívességet, hogy olvassa még át SChumacker lédi Olvtársnőnk 9.02-kor kelt, mellesleg Önnek címzett, élvezetes kórképét a mai maffiózó magyar állami-és gazdasági berendezkedés jellemző . t é n y s z e r ű . ismertetését annak egyes . k ó r i s m é i r ő l . IS, és az ott felsorolt szimptómákból, egy amerikai demokrata [nem feltétlenül ilyen címkéjű párttag] szemével, egyenként is jellemezze azokat. Tehát ne csak fellengzős általánosságokban következtessen, hanem az estekből is legyen olyan szíves egy-egy elfogadható diagnózist l e s z ű r n i… De ha ez a részletezés valami miatt mégse menne, hát határozza meg a mai magyar . á l l a m r e z o n . lényegét egy mondatban, s ha ez is sok, legalább egy jelzővel illesse a FideSS rezsim uralkodását az ő szeretett alattvalói felett.
    ˙

    Megköszönném: THU 🙂

  • Inkább Bibi Igazad van, nem tudok ellene érvet mondani. Mi is a baj abban, hogy emberek százmillióit gyilkolják és kínozzák. Majd megoldják a szüfrazsettek.
    Kivívták az egyenjogúságot? Például a vak komondorok országában?
    A nőnek a konyhában a helye, de néha kijöhet szülni? Ma különösen cinikus a humorod.

  • tisztelthölgyeimésuraim
    2019 május 12
    5:53 de.

    * ld.: Ferenczy Krisztina: Narancsbőr – az Orbán vagyonok nyomában. (Tény Kft. kiadása 2014.)

    ——————————————————————————————-

    Ezt a könyvet néhai Ferenczy Krisztina már súlyos betegen írta, mégis határtalan lelkiismeretesen dokumentálva minden egyes elemét, utána járva a helyszíneken, több forrásból és leellenőrizve állításait, készítette el a munkáját.

    Mert így dolgozik egy hiteles oknyomozó újságíró ! Igyekezett lezárni, hogy még a választások előtt kiadhassa, hátha okulnak belőle jó néhányan! Végül is előtte egy hónappal jelent meg, hogy hányan olvasták értően végig, nem tudom, de így utólag – az eredményt látva – nem kellett volna utolsó erőinek bedobásával is a hiteles tájékoztatást szolgálva fárasztania magát.

  • Kedves THU.

    Sajnalattal latom, hogy maga az en megjegyzesemet a sajat gondolkodasa es feltetetelezese alapjan ertelmezte.

    Mert egyaltalan NEM az volt soraim celja ,hogy el-altalanositsam panaszaik alapjat, azzal ,hogy gazemberseg mindeg letezik a gyarlo emberi magatartasokban !

    Hanem ramutatni, hogy a maguk, s altalanossagban az europai Parlamenti rendszer, az ottani allamhatalmi rendszere a kisebbseg hatalmat es a politikusok onkeny-uralmainak a serkentesen alapszik.

    Sot mar igen regen csak az eroszak, kegyetlenseg, rablasok es a diktatura volt az alapja, mukodese es legelso celja.

    Ma legalabb a tomeg-kinzasok es akasztasok nincsennek a napirenden, de abbol eredo es mukodo allamrendszeruk elmei felfogasa soha sem vette figyelembe a lakossag szabad donto-jogait.

    Egyszerubben, olyan rendszeruk letezik ma is amit maguk akaratak, s azt buszken nem is gondolnanak valktoztatani, csupan visszaterni a mult, meg sikertelenebb modszereihez.

    Amig multjukat nem hajlandok felszamolni a jovo elkepzelhetetlen.

    Igen, olvastam a javasolt egyenek meglatasait, s olvasom az ottani jelenteseket, de alatlanossagban igen megbizhatatlanok, ellenorizhetetlenek, sot gyakran ellentmondok is.

    Minden csupan a politikai „hatalom” es az adopenzek megragadasara celozva ellenkeznek egymassal.
    Semmi alapveto szuksegesseget nem is almodik a leg-alapvetobb szuksegletek letrehoizasan.

    S azokat mar igen sokszor tisztan listaztam is, de az itten olvasok zomei is csak durva egyeni gyalazasaokkal visszautasitjak.

    Tehat minden a regi es jelen modjan, VAGY teljesen vissza a multbjuka.

    Amig alaprendszeruket nem hajlandok valtoztatni es a dontes lehetoseget csupan a szavazo-lakossag kezebe biztositani, mind addig alapveto rendszervaltozas nem tortenhet.

  • Bendeguz79
    2019 május 12
    2:32 du.

    gizi te vagy a papagájkommandó… kapsz majd kölest kistányérról

  • kenny
    2019 május 13
    4:23 de.

    szia, a vak komondoros ország az melyik? megneveznél néhányat ahol a „demokrácia” betörése után sokkal jobb lett a népnek?

  • THU;

    Az orszaguk „gazdasagi rendszeren” mar igen sokszor jeleztem a tagadhatalant.

    S az hogy az orszaguk szegeny minden alapveto s kiaknazhato termeszeti kincsekben.
    Egyszerubben nincsen semmi nemzeti kapitaljuk.

    Az egyedulli „nemzeti kapital” a lakossag termelo kepessege es ambicioja !!!

    Amig az allamhatalom igazgatasa a nemzetuk LEG-nagyobb es LEG-dragabb vallalata, s a nemzet GDP-jenek kozel a felet zsarolja es esztelenul szorja-szet a hatalom-politikussai egyeni ohajaik alapjan, sajnos a lakossag NEM kepes a tarsadalom KAPITLjanak az osszehozasara.

    Tehat kozgazdasaguk a kulfoldi-befekteteseken mukodhet.
    De azok mind a sajat erdekeiket kovetik mind a kulfoldi korulmenyek alapjan.

    Sajnos az alacsony-munka-ero letet NEM hasznaltak ki mint az azsiai nemzetek. pl. Kina.
    Maguk a mainapig is atkozzak a „mukti”-kat is, amelyek az egyedulli befektetok. A „Meszros Lorincek” NEM a kozgazdasaguk alpveto befektetoi !

    Amig a nemzet kozgazdasaga toke-keptelen, az az a lakossag zomei, addig nem sok lehetoseg letezik hencegni semmivel.

    De a lehetosegek alkalmazasait nem hajlandok meg figyelembe venni sem. tehat minden csak a regi modjan kell hogy mukodjon.

    Mint mae sokszor hoztam figyelmukbe, hogy minel tobb afot szef az allamigazgatas,annak szegenyebb a kozgazdasaguk.

    Az allam altali ado-osszegek koltesei NEM „befektetesek” a kozgazdasagban, csupan a kozgazdasag csokkentese.

  • kenny
    2019 május 13
    4:23 de.
    Mindenben igazad van, DE a problémákat ne azok az távoli szüfrazsettek oldják meg, akik még otthon is jogosan lázonganak, előbb a saját férjeiket tanítsák móresre! 😀 Ugyanezt javaslom a szigorúan követendő úgynevezett mintademokráciákra is, mert vannak olyan tradicionális országok is, ahol ezt a hierarhia mentességet fel sem tudják fogni, mégis már évezredek óta „vidáman” elbolgogulnak! (Mellesleg hidd el nagyon-nagyon sok nő örülne a világban a kegyetlen magyar férfisovinizmusnak! 😀 ) (A vak komondor nevű kirívó eset nálunk csak erősíti a szabályt, sok sanyarú sorsú férfi társam rászorulna egy kis emencipációra! 😀 )

  • Rodeo11
    2019 május 12
    3:00 du.
    „ugye adott az a “demagográcia” és te is meg mások is elhiszik, hogy az márpedig jó vala”

    Sajnos elhisszük, de ha Te tudsz jobbat, akkor rád szavazunk! 😀

  • tisztelthölgyeimésuraim
    2019 május 13
    3:19 de.
    Nem kell mellre szívni! 😀
    Szerintem a tetemre hívott illető úr mulatni és mulattatni jár ide, én ezt már észrevettem! (Fogadni merek, hogy tudatlannak megjátszott, túlságosan hülyének tettetett, irracionális helyesírási hibákkal büszkélkedő megnyílvánulásai nagyon is szándékosak!)

  • Rodeo 11 A vak komondorok országa az Magyarország. Nem írtam olyat, hogy bárhol jobb lett volna ahová demokráciát vittek. Azt írtam, hogy bizonyos országok lakói nagyon örülnének, ha valaki demokráciát tudna odavinni, mert nem szeretik a lefejezéseket, megerőszakolásokat, korbácsolásokat, megkövezéseket, bebörtönzéseket és nem sorolnám. Bátorkodtam ezt arra írni, hogy Elemér szerint sehova nem kértek demokráciát. Ez a kommentem ki lett forgatva, remélem véletlenül. Nem loptam kabátot, csak tanú voltam.

  • Inkább Bibi Nem térnék vissza a magyarok nő-férfi viszonyára, messzire vinne a cikktől.

  • Rodeo!
    Kikérem magamnak, h hazudnék!
    A tapasztalati tenyeimet irtam le az Arab-tavasz orszagaibol!
    Tenyleg nem orultek, h a diktatotk elraboltak a vagyonukat!
    Az mas kerdes, h utána ki kell alakitani egy demokraciat, ami nem megy pillanatok alatt! Sőt, nehéz is, mert vannak ellendrukkerek, aki nem akarjak, h béke legyen!
    Nem a demokraciaval van gond, hanem,h sok helyen megakadalyozzak, hogy működjön!
    Pl. Nálunk sincs demokracia, hiszen a szabalyai nem tudnak szabadon erveñyesulni, működni! Pl. Nincseñek szabad választasok!csak ĺatszatra!
    Demokracia vedeleme az is, h csak 2 cikluson keresztul lehet valaki barmilyen legfelsobb állami pozicioban! Ez ellehetetleniti a diktatura kialakulasanak lehetoseget, de mindenkepp megneheziti!

    Egyesek szerint itt- jo a diktatura!
    A nagyon nagy tobbseg a vesztese, sőt az elszenvedője.
    Nem is ertem, hogy lehet az jo, ha 1.000milliárdokat lopnak el o1g-ék!?

  • Az is téves nézet, h ” oldjak meg maguk!”
    A diktatore a korlatlan hatalom! De legfokepp a vegrehajtoi es a fegyveres! Lásd o1g!
    Esélytelen demokratikus uton harcolni ott, ahol nem ervenyesulnek szabadon a demokratikus szabalyok! Ha, csak részben érvényesülnek, akkor sem érvényesülnek, mert a diktator pont azokat a reszeket korlatozza, amelyek veszelyeztetik a hatalmában! A többit már csak a demokrácia látszata kedvéért is engedi! Az az ő érdeke is!

  • kenny
    2019 május 13
    4:23 de.

    Inkább Bibi Igazad van, nem tudok ellene érvet mondani. Mi is a baj abban, hogy emberek százmillióit gyilkolják és kínozzák. Majd megoldják a szüfrazsettek.
    Kivívták az egyenjogúságot? Például a vak komondorok országában?
    A nőnek a konyhában a helye, de néha kijöhet szülni? Ma különösen cinikus a humorod.

    ————————————————————————

    Ne bomolj Kenny – már mi a fenének jönnének ki a konyhából, hát ott nem tudnak szülni ? Minek az a ki- be rohangálás, két vacsorafőzés meg kondérsúrolás között nem el vannak a szüléssel? Még, hogy néha kijöhetnek….! Teljesen lefárasztottál a bohém ötleteiddel!

    Ha meg Elemér szerint a szüfrazsettek kivívták az egyenjogúságot, akkor kivívták, nem kell itt holmi ilyen olyan humorról értekezni !-:)))) Sarkalatos kérdés azonban, hogy Elemér pl mit ért egyenjogúság alatt !

    Az a rohadt vak komondor meg hidd már el, hogy „egyedi eset” nincs itt semmi látnivaló, táguljunk emberek – Elemér valószínű a világnak azon boldogabbik csücskében él, ahol ilyesmit nem látnak, hallanak, ám ha mégis előfordul, összeszalad apraja nagyja, és sajnálkozásukat fejezik ki, hogy nem is értik, itten ilyen még sohasem történt….! A bűnügyi statisztika évekre visszamenően ugyan másról szól, de mint tudjuk a statisztikák, sőt a szociológiai felmérések is úri huncutságok, valamennyinek a célja csak és pusztán az, hogy a teremtés koronáit, Elemér szolidaritásra vágyó férfitársait besározzák, és minden alap nélkül megvádolják – mert hát azok a fránya szüfrazsettek nagyon beleették magukat az agyába, jól érzékelhetően nem tud szabadulni az ötlettől, hogy alighanem ők a felelősek minden a férfitársadalmat ért vegzatúráért!!

  • 666 OrBean
    2019 május 13
    1:37 du.

    te le tudnád írni, hogy szerinted mi is a demokrácia? mert minden róla rebegőnek más a véleménye a demokrácia meg sohasem létezett de valami lószart annak hínak leírtam részletesen hogyan is „műxik” ahol azt merik mondani, hogy ott már pedig van és közben nincs, mert a politikus önjáróvá válik és a szponzorjai érdekeit képviseli és a sarki rendőr pofánbassza a demokráciát rebegő egységsugarú dolgozót meg a normális sajtót mint az Assange -ot akit most halálra keres az usa pedig lófasz közük sincs hozzá

    ha krump lee nél nagyobb diktátort tudsz mutatni akkor „elhajlok” eme csapás elől

    hihihihihihi

    jólét kell és azt is leírtam hogyan dehát te is csak a papagájkommandós szöveget nyomod, mint süket az ajtót

    még hogy arab tavasz az már maga egy frászkarika agyficamba ötvözve és pofátlan hazugság

  • kenny
    2019 május 13
    12:29 du.
    kösz… azaz ha nem neveznéd demokráciának a pofátlan átbaszást akkor egy szót sem szólnék… ne mondja meg senki a fehér elefántcsont tornyából a tornácról ágálva hogy kinek mit kell csinálni, menjen vissza és mossa ki a koszos pofáját és foglalkozzon a saját dolgával és a világot hagyja békén

    hogy sajnálod a rossz sorsú nőket és gyerekeket az jó emberségedről tesz tanúságot de az erőszakos bevitele bárminek nem megoldás

    a világ ma ilyen ha nem lenne olaj, meg arany és ritka fémek a seggük alatt a kóbor kutya sem foglalkozna velük, lásd Yement sohasem volt jó ott de ami ma van az holokauszt gázkamrák nélkül ugyanúgy, mint Gáza és ezekben nem is tudom mi van a talajban de hogy a talajon sem lesz semmi lassacskán az következik a belepofázásból

  • 666 OrBean
    2019 május 13
    1:37 du.

    demokrácia és az ő expanziója hahaha hihihihi

    most van a vámok megemelésének háborúja tudtommal a kereskedelemben a vámot az fizeti, aki kapja az árut, tehát ha valaminek az árára 10 helyett 25% vámot vetnek ki akkor a vevők annyival drágábban veszik azaz???

    attól az offshore lovagjai nem térnek meg sem haza hanem az egységsugarú vásárló a Walmartban drágábban jut hozzá

    eszement hülyeség
    ez is a demokrácia bevitel egyik mószere

  • Besancon Jól van na. A panelek két négyzetméteres konyhájából indultam ki. Azt hittem úriember vagyok ha kiengedem Őket szülni.
    Megint tévedtem. 🙁

  • Besancon
    2019 május 13
    2:21 du.

    ugya’mmá

    ma vannak szüfffff razsettek helyett a METOO (magyarra fordítva: mi2)

    az is egy nagy mozgalom, kizárólag milliomos férfi agresszorok ellen mennek, mert? csak!

    a sarki késdobálóba nem mennek be hogy kihurcolják onnan a teremtés koronáját (szegény természet) inkább ők is bedobnak egy fél hubit kőbányai világossal attól megvilágosodnak

    a tényleges egyenjogúságról szó sincs azt a bulvársajtó nem támogatja (eladhatatlanná válna szennylap)

    errefelé nagyobb a e… jogúság a részeg nőt miután a Lexus szával áthajtott a teljes szupermárketen át és a fodrászánál landolt benne pont a kedvenc masszírozó fotelja mellett ők kevesebbet kapnak, mintha a teremtés koronája ugyanolyan állapotban csak rácsavarodik a maple leaf törzsére és elalszik…
    erre van a másik női ONG a MADD ott is minden férfi sofőr potenciális gyilkos és preemptíven mindet börtönbe is akarják rakni

    nálatok ilyen nincs? gyorsan szervezd meg!

    hihihihihi
    mókás percek

  • 666 OrBean
    2019 május 13
    1:37 du.

    még nem késő(???) olvass Marx-ot és tanulj polgazt meg „sima” gazdaságirányítást (persze nem csak a kapitalista formáját, hogy legyen összehasonlítási alapod a diktátorokról)

    ki gazdag és mitől? hihihihihi és vámok, szankciók meg a bömbölmények a „demokrácia föllegvárából”

    és íme a fáma most pottyantotta be az ablakomon:

    …”Pause on the sound and fury for necessary precision. Even if the Trump administration slaps 25% tariffs on all Chinese exports to the US, the IMF has projected that would trim just a meager slither – 0.55% – off China’s GDP. And America is unlikely to profit, because the extra tariffs won’t bring back manufacturing jobs to the US – something that Steve Jobs told Barack Obama eons ago.

    What happens is that global supply chains will be redirected to economies that offer comparative advantages in relation to China, such as Vietnam, Indonesia, Bangladesh, Cambodia and Laos. And this redirection is already happening anyway – including by Chinese companies.”…
    hihihihihi

    a legyek elfoglalták a légypapírt

  • kenny
    2019 május 13
    12:29 du.
    „Bátorkodtam ezt arra írni, hogy Elemér szerint sehova nem kértek demokráciát. Ez a kommentem ki lett forgatva, remélem véletlenül.”

    Nana, kis huncut, most általad én is ki lettem forgatva(jó magyarosan!): én csak az idegen jótevők által aljas haszonlesésből exportált, humanitárius ajándék demokráciáktól idegenkedek, az önerőből létrehozott, az adott ország vérmérsékletéhez és tradicióihoz közmegegyezéssel igazodót viszont ideálisnak tartom! Szerinted mondjuk Saudi Arabia, Pakisztán, Libia vagy Venezuela mit tudna kezdeni egy mintának állított és ott jól szuperáló német vagy svéd, esetleg Amerikai vagy Izraeli demokráciával? Én sem loptam kabátot, sőt még az enyém sem tűnt el! 😀

  • Besancon
    2019 május 13
    2:21 du.
    Ezt szeretem! Jól elhülyéskedünk! 😀

  • Rodeo11
    2019 május 13
    3:06 du.
    „ha krump lee nél nagyobb diktátort tudsz mutatni akkor “elhajlok” eme csapás elől”

    Hahaha, Te azt hiszed, hogy diktátor? 🙁 Ugyan, ugyan! 😀

  • kenny
    2019 május 13
    12:29 du.
    amerikai!

  • kenny
    2019 május 13
    12:29 du.
    amerikai, izraeli!

  • Rodeo, nem vagyok elragadtatva az infantilis stílusodtól. De abban igazad van, hogy a „demokrácia” csak egy üres varázs-szó, ami legtöbbünknél nincs megtöltve tartalommal, csak kellemes érzeteket kelt bennünk. Hasonlóan a többi tetszetős kifejezéshez, amivel itt a homokozóban dobálóztok. De tessék, mutass fel a világról valami valódi pozitív perspektívát, ha legény vagy a gáton!

    Vagy jöhet megint az infantilis bruhahahahihihi?

  • Rodeo11
    2019 május 12
    2:18 du.

    Na jó, akkor egyezzünk meg abban, hogy az az európai demokrácia, amire hivatkozni lehet valódi casus belli helyett.

  • tisztelthölgyeimésuraim

    T. Bendegúz79
    9:23

    Ismét kitért az egyenes választól.

    Ön azzzal próbál megnyutatni minket, hogy örüljünk annak, hogy egyelőre nincsenek napirenden akasztások, tömegkínzások és gyilkosságok…

    Pedig pl. én konkrét gaztetteket hoztam föl példának, amire Ön azt állítja, hogy „ellenőrízhetetlenek”.

    Akkor az állami maffia hétköznapi működését most mellőzve, hadd említsem meg az USA-ban a legtermészetesebb jogi és megbízhatósági alapnak sőt, a Köztársaság garanciájának számító FÉKEK ÉS ELLENSÚLYOK RENDSZERÉT, amelynek FELSZÁMOLÁSA a 2010-es Orbán-kormány . e l s ő . és már jóelőre eltervelt bűne volt.
    A megszólalásig hasonló don Corleone típusú Keresztapa egyetlen éjszaka leforgása alatt az ugyanebbe a fogalomkörbe tartozó Magyar Köztársaság Alkotmányát is felszámolta, miközben ugyancsak egyetlen tollvonással törölte ki a minden demokrata érzelmű citizen számára minőséggel is bíztató Köztársaság – r e p u b l i c – szót az állam nevéből…
    Természetes, hogy ilyen jogi rombolást követően, törvényszerű gyorsasággal lépett be Orbán állama, Orbanisztán „hétköznapi fasizmusa” is (egyelőre még nem tiszta nácizmus) amit én se tudnék jobban leírni, mint Schúmakker kartársnőnk ittfent, május 12-i, 9:12-es hsz-ében…

    Azonban így áttekintve azt a folyamatot, már felvetődik a kérdés, Mr Bendegúz! Mi ez, mi más volt ez, ha nem egy fegyvertelen államcsíny – magyarul puccs ?

    Sajnos ennek fényében kell – amely elhomályosítja a New-yorki szabadságszobor fáklyáját is – a tegnapi elnöki találkozóra tekinteni, amikor az Ön „””r e p u b l i c a n””” 😀
    elnöke baráti szeretettel fogadja ezt a autoriter vezénylő tábornokot…

    THU

  • Oszt mongggyamán K. Bendegáz 2’32!

    Vannak e,léteznek e még a Kubát,vagy a Venezuelát sújtó embargók ?

    Ha vannak, akkor meg miről karattyol onnan, ahol ezek az intézkedések hosszú évtizedek óta kiindultak és mindmáig tartanak ?

    Amúgy itt meg, ki kérdezte magát ezekről? Vagy ez a maga személyesen vállalt önkéntes hírszolgálata, a Bendegúz News (a BeNe) ? Aztán megéri e magának éjjel nappal a gép mellett ? He ?

  • tisztelthölgyeimésuraim

    Trump kérdés nélkül odaszólt az újságíróknak, hogy Orbán „jó munkát végez”.
    Erre Orbán hangosan azzal dicsekedett, hogy „mindketten a bevándorlás és a terrorizmus ellen harcolunk”.

    A miniszterelnök nem is oly ritka, feledékeny pillanatában csak a fizető migráncsokról, illetve az így „fű alatt” beengedett terroristákról, kémekről,meg ki tudja még miféle kétes, ám gazdag alakokról feledkezett meg, akik közül többeket személy szerint, ellenőrzés nélkül Ő protezsált be. Az egyik Fenn a tetőn majdnem a szomszédja(!) is lett sőt, a Postabank Palota (József n. tér) ma is nevén szerepel, bár az egyre szoruló hírhurok hatására állítólag gyorsan meghalta magát, vagy csak igazolványt cserélt. Az igazságot csakis az egykori csúti kondás tudhassa…
    – Gait Pharaonról* arab fegyver stbkereskedőről van szó, akivel még a fotón szereplő, kedves Tiborcz veje-ura is biznicelt, de bizony még nagyméltóságú Pénztáros Lőrinc is megfordult a burnuszos csirkefogó jachtján. Fotó is készült az Adrián…
    ˙

    * Ezt a terrorizmust pénzelő csirkefogót az FBI évtizedekig körözte,ám őt Trump kedvence; Honvédő Orbán simán magyarként(!) honosította.

  • tisztelthölgyeimésuraim

    Ui:

    „Fenn a tetőn” alatt a Svábhegy teteji villanegyedet értettem, ahol az Orbán család is nyomorog.

  • Almási Alma
    2019 május 13
    6:01 du.

    hihihibruhahabrühühü

    szóval, mivel nem olvasol Rodeo11 összest a megoldási javaslatom is elkerülte a figyelmedet (azaz folyamatban van valami 130 ország részvételével de te csak „azt” nem olvasol)

    hihihihi

    és maradok infantilis ha neked ez lekezelő… még nem hintetted el az écádat a véges végtelenről a lufi nem mérvadó azt én „lőttem”

  • Inkább Bibi
    2019 május 13
    6:02 du.

    hogy mik vagynak??? csak nem? el vagyok… va

  • Inkább Bibi
    2019 május 13
    5:56 du.

    ezt a két szót kifejtenéd bővebben különös tekintettel az Eurovízió beharangozó propaganda filmje kapcsán kirobbant ott gázától keletre? és milyen büdös?
    amerikai ugye az legalább -saccperkábé- 30 önálló országot magába foglaló kontinens és nem az usa pedig ott is -elég infantilisen és dilisen- összekeverik eme tényeket

    és mi kapcsán említéd eme két Óoz a csodák csodája vagy Pinocchio Főggye meseországot…

    ide nekünk a lényeget is!!!

    ja és hogy mariannak igaza legyen és fel is vághasson vele:
    brühühühihihihibruhahaha

  • Rodeo11
    2019 május 14
    9:12 de.
    Inkább Bibi
    2019 május 13
    5:56 du.

    mariann bocsánatáért esedezem, összekevertem Almási Alma Fizikusnővel és mellékállásban „lekezelővel” (Dürrenmatt után szabadon)

  • Inkább bibi Mint irtam, nem hiszek a demokrácia export-import vállalatokban. Mint látjuk Magyarországon is becsődölt. Csírájában pusztult el a kezdeményezés, rosszabb mint volt.

  • THU; Sajnalom, de nem tudom kibogozni hogy valojaban mirol ohajt eszmecseret !!!

    Ha probalan ismet, csupan egy alanyt egy alkalommal!

    Ne keverjen minden tegybe !

  • KENNY irta:

    „..rosszabb mint volt..”

    Akkor nincsen semmi problema !

    A dicso szocialista nemztek varnak read, Cuba, Venezuele, stb. mi tarthatna vissza???

  • CUKIHARA;

    Nincsennek „embargok” !!!

    Csupan sanction-ok, ami egyenek elleni.

    Az az tiltja a nemzetkozi tokepiacon a penzeik atutalasait,ill. a penz-mosasokat, mint az Iran altali penzek folyasat az ISIS-nak ,meg masreszeken tamogatni a Yemeni raketa-tamadasok koltsegeiert Rijad varossa ellen, meg a Gazzai raketa tamadasokakat Isreal ellen, stb.
    Miert kedvelne maga a tomeg-gyilkolasokat ????

    Minden nemzet szabadon, minden korlatozasok nelkul kereskedik vilagszerte.
    Urazhatsz, vasalohatsz es eladhatsz barmit azokkal a nemzetekkel korlatlanul!!!

    Talald ki a tenyeket mielott rikacsolnal ostoban!!!

  • Bendeguz79
    2019 május 14
    3:30 du.
    GIZI

    BICSKANYITOGATÓAN ALJAS VAGY a kurva anyád, tudod!

  • Bendeguz79 Szóltam hozzád? Te miről beszélsz? Tényleg elment az a pici eszed is? Jobb helyen vagyok mint te, nyugodj bele.

  • Bendeguz79
    2019 május 14
    3:30 du.
    gizi, mivel éltem hosszú ideig emez országokban is(!!!) te meg egyikben sem, légy tudatában, hogy az ilyen szardarabokat, mint te, be sem engednének bár vídeo felvételek vannak arról, ahogy USA állampolgárokat akik nem képesek kifizetni a kórházi költségeiket, Habana ban ingyen kezelnek… és ne próbálkozz benyálazással több mint 20 éve személyes barátom az egyik kórház igazgató főorvosa és a többiről nem érdemelsz egy árva szót sem

    majd ha abbahagyjátok az embargókat és a szankciókat, mert rettegtek tőlük, akkor… talán

    british/canadai házaspár férfi tagja eltörte a fogát az egyik étteremben és az egyik kórházban ingyen rendbetették bevallotta, ugyanaz Canada ban hatalmas összegébe fájt volna

  • Bendeguz79
    2019 május 14
    3:42 du.

    gizi ehhez nemzetközi jog alapján nincs joga, extraterritorial law nem érvényes és nem létezik, csakis a saját határain belül törvénykezhet és ítélkezhet!

    dehát, az ilyen seggbuta provokátoroknak hiába magyarázok… be vagy programozva vagy fizetést kapsz a propaganda terjesztésért mint a bodamarcsi

    a többinek, mind az ellenkezője igaz!!!

    az ISIS …ja nem szabad kimondani mert akkor kiszed a cenzor

    budzsuhaha meg kecskeszar

  • Tüske Zsófia

    Tiborcz házat vett a Várban
    Ma eldöntötték, hogy a Széchényi Ferenc által 1802-ben alapított Magyar Nemzeti Könyvtárat kitelepítik az Üllői út – Ferenc körút sarkán lévő vizes és lepukkant Kilián laktanyába.
    Amit egy főnemes ajándékozott a vagyonából a nemzetnek, az alcsúti szaroscsizmás vályogbanszületett bugris lerombolja. És a nemzet eltűri.

  • Bendegúz79.
    14/3:42

    Kérem uram, ne blöfföljön ! Olvashatta, hogy én az Ön 2,32-jére adott válaszomban csak Kubáról és Venezueláról tettem föl költői kérdésem, és nem úgy általában…

    Történetesen . K u b á t . 1960. óta – immár 60 é v e(!!!) – sújtja a világ legsúlyosabb . e m b a r g ó j a . melynek fenntartása az USA b e l politikájának az egyik kulcskérdése. Mindez azért, mert a kubai nép merészelt önállóan gondolkodni a sorsáról. „Amerikának” anno nem is kellett mást tennie, minthogy csatlósai és lekötelezettjei (majd’az egész világ) körében letiltsa az általa (cukornád, illetve cukorgyártás) monokultúrás gazdálkodásába kényszerített szigetországgal történő nemzetközi kereskedést… Persze hogy – leszámítva a SzU-t – nem is vették a kubai cukrot. …És itt kapcsolódik a kérdéshez az is, hogy egy birodalom építőnek külön érdeke fűződik még a forradalmi országok frontországgá tételéhez is, ahol az éppen kiszemelt provincia, tegyük föl mégis elradikalizálódna, hát annál jobb, mert méginkább indokolja az „anyaország” beavatkozását valamint, hogy az adott térségben is megvethesse a N-Y-i szabadságszobor azt az ő béketeremtő lábát.
    – Persze teszi ezt véletlenül sem valami gyarmatosítás szándékával – á dehogyis – mint a kubai embargót is, csak az adott, l e h e t ő l e g . f o r r a d a l m i . nép iránti baráti szeretete jeléül, amelyet eddig már számtalan más példával is bizonyított… 😀

    CukiharaJakumo

  • Ui.

    Akárcsak az ókori, hírhedt PAX ROMANA, mint „elvi” politizálás:

    HA BEÁLLSZ, BÜSZKE RÓMAIVÁ TESZLEK, HA ELLENÁLSZ ELTAPOSLAK.

    Ez az elv tette Izráel népét és a brit Íceusokat is földönfutóvá.

  • Inkább Bibi
    2019 május 13
    5:56 du.
    Csak a fenti durva helyesírási hibámat korrigáltam, ezegyszer semmi más alantas szándék nem vezérelt!

  • Cukihara
    2019 május 15
    5:37 de.

    lenne egy pár megjegyzésem, mint látom nálad is kiborult a bili a gizi hamisításaival kapcsolatban (és hazudik is!!!)
    most a világban (ebben percben mondta be a helyi TV, hogy a trumpadministration újabb és megemelt importvámot vetett ki a NAFTA 2 másik országára Canada és Mexico, „na most” mindenki el van ájulva hogy ez mekkora rémtett (az, de nem „azért”) ugyanis az importvámot az az ország vagy vevő (importőr) fizeti aki beérkezteti, azaz az usa belpiaci árait növeli meg ezzel a saját fogyasztói szenvednek, mert ugyanazt máshonnan olcsóbban nem fog kapni mert mert a piac nem úgy műxik(!!!) Canada és Mexico (most a többi agylúdtalpról nem szólnék mármint ugyanezt mindenfelé megpróbálja!)

    azt nem értem mi a célja ezzel? a Ford és GM becsukják az autóösszeszerelőiket Canadában még nem tudni miért sejtésem az, hogy a kóbor kutya sem veszi a termékeiket, de Toyota Lexus máris szerződött és hozza Canadába a sajátját, mert itt nagyon felvevő piaca van a jó autóknak amelyek gazdaságosak és szépek is, meg megbízhatóak!

    namost minderre -mikor felvetem neki- a gizi aki ugye usa lakó (valamilyen elhagyott csőben?) sohasem mond semmit erről, vagy ha igen akkor hazudik és ez engem felháborít, mivel már elég volt az egységsugarú dolgozó félreinformálásából, az meg csak üvölt hogy fáj neki és nem tud megélni de nem tudja miért

    és jobb ha tudja!!!

    adtál a gizinek hideget meleget, de most -szokásához híven- felszívódik, majd újra beugrik egy vödör szarral és idelocsolja

  • Cukihara
    2019 május 15
    5:37 de.

    most olvasom a „Marketwatch” elemzését a D.T tariff war -ral kapcsolatban… D.T. azt hitte Kína letérdel és jön a tárgyalóasztalhoz egy bőrönd koncesszióval…a küldöttség megérkezett de bőrönd nélkül, és most a D.T. és Mnuchin (a másik zseni ott ülnek mint Paff a Bűvös Sárkány tátott szájjal (nemcsak legyek tudnak rajta berepülni) mert a delegáció azt mondta, a $40000000000 veszteséget amit a US export kiesése jelentene nagyrészt belső vásárlóerő erősödésével másrészt más piacokkal való szerződésekkel már kompenzáltak! (így múlt időben)

    egyébként a tariff war a US vállalatok offshore vállalkozásait sújtja, mert nincs más piacuk és vissza semmiképpen nem települnek

    a legyek elfoglalták a légyfogót

    és ez nem az egyetlen intézkedés és Kína csak az egyik a sokból

  • CUKIHARA;

    Nem a Cubai nep, hanem Fidel 27 fegyveres elvtarsaival alapitotta meg a Cubai nepen a kegyetlen remuralmat.

    Gyere mond mind azt amit irtal a Cubaiaknak itten. Fel-Cuba itten el, aki meguszta eletet auto-kerek-kimikkal ide ezvezni.

    Szegeny kis Illian Gonzalaes szulo anyja a capak eledele lett, hogy lisfiat kimentse a te „szabad Cubadbol”.

    Bill Clinton elnok fegyveres marshaljai eroszakkal elraboltak rokonaitol s vissza-adta Castronak.
    Az volt a US „belpolitikaja”.
    Miert nem engedik szabadon a te voros elvtarsaid mind a civil right szolloikat vilagszerte???

    Obama minden lehetot megadott Castronak amit csak ohajtott, de mivel viszonozta Cuba azt ???

    Miert nem mentel oda elni ottan ???

    Miert masok lehetosegei es vedelmei alatt rikacsolsz ?

    Remelem ,hogy te es elvtarsaid elnenek majd Cubai-eletmod alapjan.

    Miert menekult kozel 4 millio Veneziellai a szomszedos orszagokba ???

    Miert menekulnek milliok a te „szabad orszagaidbol” a szocialista „jolet-elol” a rettenetes kapitalista nyomorokba ???

    Hummmmmmm????????????????????????????????

    Py up, or shut up !!!!

  • Bendeguz79
    2019 május 16
    6:42 du.

    gizi te rohadt aljas hazug szemétláda

    akik az usa ba mennek, azok azt a vagyont akarják visszakapni amit az eredeti hazájukból az usa elrabolt fegyveres erőszakkal

    add vissza a babaruhát alapon és az usa nincs ezzel egyedül, mások is részesei

    ha elmennének kedves felmenőikbe tövig vissza ahelyett, hogy ott lennének ahol semmi keresnivalójuk nincs, akkor kevesebb lenne a migráncs akiket te is lenézel… pedig ti tettétek taccsra (kisemmizve) őket

    mit adott obama Fidel nek? mesélj? tételesen de ne a hamupipőkét meg a hupikék törpikéket

    hanem számokat és tényeket!!!
    küldjek tényeket? nekem vannak 5+ év alatt megismertem

    ja és a Diaz Balart mi a bánatos hekmekükütyűt nyavalyog? meg a kis Rubiócska?

    budzsu haha

    meg hihihihihi

    nekem nem adod el a szövegedet (nem is írtál nekem mert be vagy szarva csak a brosúra 14,15,16. oldalát brekeged)

  • Bendeguz79
    2019 május 16
    6:42 du.

    gizi,

    erre kössél masnit!!!
    Ocasio-Cortez Ask Pharma CEO Why HIV Drug Costs $8 In Australia, But $1,780 in the US

    „We the public, we the people, developed this drug, we paid for this drug. There’s no reason this should be $2,000 a month. People are dying because of it.”

    hihihihihihi

  • Bendegúz79
    6:42

    Ártatlan tiszta jóindulattal, ahogy torkán kifér kérdezi, miért

    is menekült el mintegy 4-millió ember Cubából és Venezuelából?
    ˙

    MEGISMÉTLEM A VÁLASZT:

    A TÖBBÉVTIZEDES EMBARGÓK ÉS SZANKCIÓK OKOZTA GAZDASÁGI VÁLSÁGBAN

    NEM LEHET SEMMILYEN GAZDASÁGOT,SEM SZOCIALISTÁT,SEM KAPITALISTÁT

    ÉPÍTENI. AZ ÍGY RÁKÉNYSZERÍTETT NYOMOR, PLUSZ A VELE RÁDIÓ ÉS

    TÉVÉADÓKON EXPORTÁLT HISZTÉRIS PROPANGANDA KÉNYSZERÍT MILLIÓKAT

    A DISSZIDÁLÁSRA.
    ˙

    Bendegúz Uram! Tudom, maga meg az urai úgy gondolják,ha tehát

    így állunk, akkor minek erőltetni, minek úgy kitartani, adják

    fel a harcukat és adják meg magukat a PAX ROMANA KIÉHEZTETŐ

    bölcsessége előtt. Hát nem egyszerűbb lenne ?

    Ami kísértetiesen hasonlít a Habsburg Ház logikájához az 1848-as

    F o r r a d a l o m m a l . szemben alakalmazott taktikai

    elnyomáshoz, azaz a 12 pont alapkérdéséhez…
    ˙

    DE HÁT MINT LÁTHATÓ;
    SEM CUBA, SEM VENEZUELA
    „NEM ENGED A 48-BÓL”. 😀

    Ezek a forradalmi államok márcsak ilyen makacsok s azt is tudjuk ,

    ha tovább is nagyon ugrálnak, hát kaphatnak a fejükre még egyet

    a GRENADA, vagy CHILE tipusú sövénynyíró-elvű rendből is…*
    ˙

    .

    *Venezula közelében,vagy tán már bent is gyülekszik a
    „m e g t o r l ó .birodalmi . s e g í t s é g” – és ez nem vicc:
    Hiába: M i n d e n . ú t . R ó m á b a . v e z e t .

  • cukihara
    2019 május 17
    7:13 de.

    vigyázz, és figyelj, kis földrajz: Afganisztán kies lankái és Venezuela terepe a bejárhatatlan hegyekkel és őserdőkkel valamint olyan mocsarakkal ahová a helyiek sem igen merészkednek az usa saját haderejét manapság oda nem eresztik bolton innen bolton túl sőt pimpass(!!!) brazil pedig bolsonaro ide vagy oda (brazilt már szétbaszta) nem tud bemenni és nem is akar pedig ő láncos kutya(!!!) Columbia még esélyes mert azok ribancok a Las FAR meg hasonló buzi dolgaik de azokat meg egy hangosabb ordítás vagy zacskó pukkasztás is pelenkába kényszeríti még sohasem háborúztak, csak meg lettek …va…

    hatalmas orosz és kínai érdekek vannak ott és orosz katonai tanácsadók csúzlival felszerelve

    és akkor marad a sahtalanított perzsa birodalom ha minden törik akkor berobbantják „a” szorost és akkor beszarik a világ de az usa feltétlen mert nincs az az anyahajó (pláne apahajó nélkül) amely ki tudná nyitni hormuzra figyeljen szümtük!!!
    Asszad győzelemre áll de még a demokratikus ellensége kapja az ellátmányt a déli szomszédtól aki az egészre vágyik zumbeischpiel, netán???? szvsz semtán hiába a sikkasztók családjából származó Kuschnerke nincs az a… szóval az

    és közben holnap EU Merkel lesz olvasd el a Züddeutschezeitung cikkét amit vele készítettek az usa azóta néma a ván ájrópa ébredezik azt merte mondani a IIVH már régen nincs tehát az utána létrehoztt rendnek is vége és az Atlanti pocsolya nagyon széles hát még milyen hosszú és egyetértenek bizonyos dolgokban a makaróni, a májashurka és a bundeska bár a divide et impera egyelőre benn tartja a csülkeit de meddig bírja lehet, hogy németek füstölt csülköt csinálnak belőle?

    bendegizi67 pedig egy agent provocateur és még dilinyós is önmagának is ellent szokott mondani amikor sikerül pirézt megértenem

    jó munkát, hősi forradalmi harc leve

    és akkor a FED egyik felelőse aszongya kellene már valami ide benn aminek igazi értéke van és nem csak papírtekercsről letekert zöld mintás izé, mert mások meg dobálják ki az abalakon kerül amibe kerül
    Kína fogyasztási index már régen meghaladja az usáét ami azt jelenti, hogy a jólét ugye amitől a krumplee sikítófrászt kapott… GDP nem jellemző okos emberek nem használják !!!

  • cukihara
    2019 május 17
    7:13 de.

    GDP helyett PPP index!!!

  • Rodeo

    Ademokracia megjelenesevel jobb lett a helyzet pl. D-Koreában, Japánban, singapure, Hong-Kong, Utobbi evekben, Viet-nam, Kambodzsa, Mianmar, Ausztralia kornyeki szigetvilag, Costa rica, Dominica, Karib- szigetek Europahoz tartozo reszei. (Francia, angol, holland), Franciaguyana, Falkland-sz, Chile, Peru, utobbi evekben Kolombia
    (Nem mindenki szamara hangzik hihetőnek, de javult sokat a helyzet Mexico, Argentina, Bra8zilia, Panama, de még sok hiba es korrupcio van mindig!)
    Folyamatosan , de lassan javul a helyzet…
    Mosanbic, Zambia, S-Africa, Namibia, Angola, Botzwana,Reunion, Seychelle, Mauricius, Maldivian, elindult Madagascar

    India, Palau, Malaysia, elindult lndonesia (Kinában is sokat javult a helyzet)

    Közép -Europa demokratizalodo resze, bar tobb helyen lassan, sok hibaval.

    …………
    D-Kinai tengeren az a baj Kinával, h agresszivan terjeszkedik, más orszagok szigeteit is elfoglalja messze delen is katonai erovel, majd tamaszpobntokat epit rajtuk.
    Pl. FUlopsz, Vietnam regiojaban!
    Ilyenkor nemcsak a parszaz nmt foglalja el, hanem korulotte levó 300 tengeri merfoldes tengert, oceant is a nemzetkozi jog szerint!

    Fulop-szk melletti atolokra sziklat, foldet hordanak, tenylegesen szigeteket epitve, csakhogy azok már a Fulop1szhez tartoztak korabban, mint inhabited szigetek!
    Lakatlan szigetei Horvat orszagnak is vannak sokszazszamra, de megsem foglaljuk el!

  • cukihara
    2019 május 17
    7:13 de.

    ugye megbocsátasz hogy egymás mellé teszem a neveiteket?

    Bendeguz79
    2019 május 16
    6:42 du.

    EZ A BRUHAHA a bendegizi69 böszmeségeire
    angolul nem tudóknak: (csak kivonat)

    a krumplee új vámjai a kínai árukon minden usa családnak (kezdetben!!!) $2200/ év többletkiadást jelent és az usa saját mikrocsip gyártói bezárhatják a kapuikat mert a veőjüket az elnökük kirúgta

    részletek a röhögényre:
    „Soon U.S. chip companies will have lost all their sales to the second largest smartphone producer of the world. That loss will not be just temporarily, it will become permanent. At the same time Trump’s tariffs on products from China will further hurt the U.S. economy. The voters already fear that:

    By an 11-point margin, voters think increased tariffs on Chinese imports will do more to hurt the economy than help it.
    The voters’ hunch will soon be confirmed as Walmart and others announce that they will have to increase their prices. Economists also expect that the U.S. consumers will feel significant pain:

    “[T]he cost to an American family of three would be about $2,200 if Trump’s full package of 25% tariffs on $500 billion of merchandise imports from China is implemented.
    “In the case of the latest 15% additional tariffs on $200 billion, from 10% to 25%, that go into effect by the end of May … the direct cost is $30 billion and the likely indirect cost, through higher US producer prices, will be another $30 billion. Together, that’s $60 billion … about $550 per family.” China will absorb “no more than 5%” of the tariffs.

    Few other countries will join Trump’s anti-China campaign. It will further isolate the United States. That is quite an achievement for the MAGA man.”

  • Rodeo11

    Én egyszerűsített képlettel vezettem le ugyanazt a példát.

    A te példádban megjelent még Afganisztán bonyolultabb képlete, melyet az tesz még külön is érdekessé, hogy a szovjetek USA válról indítható rakéták segítségével történt kiverése után a vallási fanatikus, majdhogynem fűszoknyás bennszülöttek a rakétáikat és más korszerű fegyvereiket – amiket kábítószerért vásároltak az USA-tól – hálátlan következetlenséggel mostmár a „felszabadító és demokrácia exportőr” USA ellen fordítják.

    Persze a Birodalmat sem kell félteni, a Birodalom, amely nem tűr meg a Földön más birodalmakat, mindig visszavág. Úgymond’ a demokrácia ellenségeinek. Persze a dolog jó kicsengése érdekében az ilyen rebellióknak mindig kölcsönöz egy kis más birodalmi, kínai, vagy orosz mellékízt, hogy ezek korábbi jobboldali ellenségeit a maga oldalára állítsa. Holott itt sem egyik sem a másiknak már semmi köze a baloldalhoz, de legalább is a marxizmushoz, s így propagandájában még mindig fiktív ideológiai világrendszereket halandzsázik össze a sajátmaga ellenségeként, hogy a nemzetközi közvélemény előtt legalább a saját fegyveripara és piaca számára megfelelő keresletet gründoljon össze…
    Kétségtelen, hogy ez a permanens zaj egy nagyon nehéz, az e l v e s z t e t t . e l l e n s é g (a SzU és Kína) felrázását szolgálja egy újabb hidegháború érdekében. A béke különös őrét még az se zavarja, hogy ezek az országok már oly régen léptek le a marxizmusnak még a nyomáról is, mint Makó és Jeruzsálem közti álomtávolság *.

    Magyarul, az USA – legalábbis szavakban – nem hajlandó tudomásul venni, hogy közte és az említett nagyhatalmak birodalmi rendszerek között, egymás vezetési stílusától eltekintve lényegében nincs is ideológiai különbség, azaz ők mindhárman (stb) és mindannyian egy „világrendszerben”, a ma már tök-globális tőkesztráda kényszerpályájára kényszerítve zakatolunk valamerre…

    Üdv és szabadság!
    ˙

    *Marxot ők ma már maximum a kapitalizmus politikai gazdaságtana témájában forgatják… Azt viszont alighanem nagy haszonnal 😀

  • Kieg a Cukihara 3:43 – a „hálátlan” tálibokhoz.

    A Stringer rakétákat ezek az őslakók nem tudták volna kifizetni, ha a zusákok meg nem tanítják nekik a mák, ill. az ópium termesztés csínját-bínját. – Na, mindjárt volt is mivel fizetni, mely konvertibilis fizetőeszközt a nekik exportált fegyvereket leszállító katonai gépek váltottak (váltanak) be… Hogy aztán ezek a fegyverek hány USA-baka életét oltják ki, hát az a szállítóknak már olymindegy. Az ópiumnak – akár a pénznek se – nincsen szaga.