Babaváró

2019 május 15 11:18 de.92 hozzászólás

Van a magyarországi kormányzatnak egy programja, amit az ellenzéki pártok – a DK kivételével megszavaztak. Ez az ún. babaváró program. A lényege, hogy július 1-től 10 millió forint kamatmentes hitelt kaphatnak azok a 18-40 év közötti feleségek, akik első gyermeküket szülik. Feltétel, hogy a gyermek házasságban szülessen, a pár legalább egyik tagjának legyen munkahelye (biztosítási jogviszonya) és mindketten büntetlen előéletűek legyenek. Amikor a házasságban megszületik a harmadik gyerek is, a kölcsön hátralévő részét elengedik.

Egy kérdés, hogy ez-e a legjobb ösztönző a minél több gyermek születésére, hiszen a rendelkezés – akár az összes többi ner-rendelet – egy elképzelt társadalmi állapotra vonatkozik, figyelembe se véve a valós viszonyokat. Emellett kizárólag az igen vékony, tehetős középosztályi rétegnek kedvez ismét – ahelyett, hogy segítene a középosztályi létben megkapaszkodni akaróknak. (Nekem ugyan a 10 milliós összeg is kérdéses: babakelengyére kicsit sok, otthonteremtéshez – még vidéki városban is – kevés.) De ez tudható évek óta, hiszen: mindenki annyit ér, amennyije van…

Hanem ezzel a „babaváró”-val orbitális disznóság történik. Méghozzá az európai parlamenti választás kampányában. A kormánymédia teliszájjal harsogja, hogy „az Európai Bizottság megtámadta a magyar babaváró támogatást!” Az EB nem is foglalkozott az üggyel, hiszen az Unióban csak a cégek, gazdasági szervezetek állami támogatása tilos – versenykorlátozó hatása miatt. (E tilalom alól is van felmentés, de ezt most hagyjuk.) Mivel a hitel magánszemélyeknek jár, a versenyjognak ezzel nincs dolga. A magyar kormány kereste meg az EB-t. Az EB álláspontja az, hogy csak akkor lenne versenytorzító, ha e hitelek kezelésére kötelezően jelölne ki 1-1 pénzintézetet a kormány. Még annyit ajánlott: ne 100, csak 80 százalékos legyen a kamatkedvezmény – így a bankok tudnak egymással versenyezni, pl. abban, hogy saját erőből megajánlják a 20 százalékot a számlavezetésért cserébe. (Ahogy én ismerem az udvartartást, majd alakítanak egy újabb pénzszívó piócát e hitelek kezelésére.)

Tehát: az Európai Bizottság nem „támadja” a „babaváró”-t, nem is szólhat bele: az állami költségvetések a nemzeti kormányok kompetenciájába tartoznak. Legfeljebb ajánlást tehet.

Súlyos, kétoldali galádság kell ahhoz, hogy ilyen nyilvánvaló hazugságokkal tántorítsák el a magyarok – egyelőre még többségét – az európai föderáció támogatásától.

Rátesi Margit

92 hozzászólás

  • Nyerni kell mindenáron, a szavazóik korlátait pedig jól ismerik. Tudják, akármeddig elmehetnek, mindent elhisznek nekik.
    Ha véletlen nem jön be (csodálkoznék), akkor még ott van Soros. Ő is tiltakozott, csak még nem tudjuk. Boda már tudja, körmöli is a kommentjét.

  • Tiz-millio Forint kolcsont ingyen, s amikor a harmadik gyermek megszuletik akkor minden hatralevo vissza-nem-fizetet osszegek elfelejtve.

    Biztos mindenki 50 eves kolcsont ohajt.

    De az allam az adofizetok penzebol kotelezve kell hogy legyen megteriteni a bankokat.

    Valojaban hasonlokat igernek mar tobb mint egy tucat amerikai demokratak elnoki versenyzok is itten.

    Persze nem a szuletesekert igereik az adofizetok penzet hanem a diakaok kolcsoneiknek a tartozasaert.

    De mind ket esetben masok penzet igerik szorni.

    Na de mit vel a magayr publikum ezen ???????????????

    Senki nem kepes belatni, hogy a penz nem esik az egbol, csupan amit az adofizetoktol csikar ki az allam.
    S az ugyanazon polgarok penze.

    Az igazi monads bizonyiteka; az allam semmi mast nem tesz, csak „kirabolja Petert meg-jutalamzni Palt”.

    Persze a problema meg azzal is, hogy az allamnak joval tobbet szukseges rabolni Petertol mint amit nyujt Palnak.

    Mert a rablasnak is van am jelentos koltsege.
    Az allami-rablas igen koltsege eljaras.

  • Hasonlo program volt Nemetorszagban 1932 utan.

    Fizettek az adofizetok penzebol a szuleseket,serkenteni a joco katonait.

    S valoban 145 Marciusaban soroztak is a 12 eveseket is.

    Sot az u.n. „civil defense” tagjai meg fiatalabbakat is alkalmazott a bombazasok altali romok takaritasokra meg a mentesekere, sot igen fiatal gyerekek masztak a tuzpolto-letrak magassagait is.

  • Rátesi végre szint vallott a DK mellett. Legyen neki… Ami pedig a kampányidőszakra való időzítéseket illeti: A FIDESZ-nek tök-mindegy, hogy 13 vagy 14 képviselője jut ki Brüsszelbe… De ez ugy tünik, hogy Sorosnak nem mindegy, hisz még a tapolcai polgármestert (a barátjával és egy tolmáccsal) is kiutaztatta Washingtonba ellen-kampányolni… (Ezen röhög most itthon a fél ország…)

  • No, azért az is érdekes, hogy miért éppen csak a DK nem szavazta meg! (A többi ellenzéki párt fideszseggnyaló lenne vagy a legdemokratikusabb párt lát csak át a szitán?)

    „(Nekem ugyan a 10 milliós összeg is kérdéses: babakelengyére kicsit sok, otthonteremtéshez – még vidéki városban is – kevés.)”

    Szóval, akkor mondjuk 30 millió megfelelne vagy még 10 milliónál kevesebb is, csak ne a Fidesz adja?

    „Még annyit ajánlott: ne 100, csak 80 százalékos legyen a kamatkedvezmény – így a bankok tudnak egymással versenyezni, pl. abban, hogy saját erőből megajánlják a 20 százalékot a számlavezetésért cserébe.”

    Még hogy a magyarországi bankok megajánlják a 20 %-ot? 😀 Hol élsz Te? Azok a szóbajöhető „magyar bankok” akik 10-40 % THM-et számolnak fel hitelre és maximum 1 %-ot adnak a megtakarítási betétedért?
    Másik: miért tragédia az, ha magyar munkavállalókkal próbáljuk a jövönket elképzelni és a nagyszülők nyugdíját biztosítani behozott akármilyen idegenek helyett? Erre még az sem kifogás, hogy a fideszes patás ördög homogén nemzetállamot akar magának, mert a magyarok 95 %-a már most -egy jólsikerült, legalább 15 rasszal elegyített életerős- keverék!

  • D Bernstein Rátesi soha nem tagadta, hogy DK szimpatizáns. Ha kötekedni akarsz vele, találj jobbat.

  • Ravasz, okosan ravasz a Staatsführer. A”zemberek” meg korlátolt „látásszögűek”. Az ötvenes-hatvanas években még falun is hallgatta a nép egy része Szabad Európa, a BBC, Amerika Hangja, Deutsche Welle, stb. magyar adásait (akinek volt világvevő rédiója). A többiek meg ezektől informálódva, összevetve amit látnak, tudták hány óra. Ma meg a nagy többség még akkor is orbánista, ha otthon a fideszes „tanácselnök” szemmel láthatóan hüjére veszi őket. Ez pszichiátriai állapot, amivel a balpék ellenzék nem tud mit kezdeni. Kásler prof. szerint az imádság segít, tehát imádkozzunk! (A fanyar humor ne zavarjon senkit.)

  • Bendeguz79
    2019 május 15
    1:25 du.

    „Persze nem a szuletesekert igereik az adofizetok penzet hanem a diakaok kolcsoneiknek a tartozasa.

    De mind ket esetben masok penzet igerik szorni.”

    Én szívesen ajánlok fel az amúgy messze nem nyugat-európai mértékű nyudíjamból az unokáink jövöjéért és garantálom, hogy evvel nem vagyok egyedül! Más hülyeségekre azért ilyen nyugodtan nem reszkíroznék!

  • Szülészetek helyett meg legyenek szüllentészetek.
    Hitlernek meg Himmlernek nem vált be, talán majd most…

  • „Nincs új a Nap alatt”

    A kádári időkben is volt hasonló család-ösztönző program (ez volt a „létező szocializmus”-:)
    A három- (v. több-) gyerekes családok anno kedvezményesen hozzá juthattak un. szövetkezeti lakáshoz hosszú lejáratú és nagyon alacsony kamatú hitel felvételével. Ekkor, a hetvenes években jelentősen növekedett a születések száma.
    Nincs új a Nap alatt.

  • Ha belegondolok, hogy Magyarországon évente 24 ezren halnak meg csupán azért mert nem kapják meg a megfelelő egészségügyi ellátást – felháborít, hogy egy „vékony, tehetős középosztályi” réteg azért kap több millió támogatást, hogy gyermeket szüljön.
    Hol van a racionalitás határai?

  • D.Berstein;

    „talalom” nyiltan kialt a Marixista Manifesto tiz (10) pontjaban megszabott teljes tarsdalami osztalyok pusztitasa melett is.

    „talalom” itten soha NEM tagadta, sem takargatta gyuloleset azok ellen akik azzal nem eggyeznenek meg teljesen.

    Hasonloan mint Aczel Gabor nyiltan nevezte eggyik cikkeben (Reszlet Gazdag)mind azokat akik nem elvtarsai mint az „atkozottak”.
    Sot tisztan be is valotta, hogy „nem azert uszitunk ellenuk mert zsidoki, hanem mert nem toljak a mi erdekeonket.

    Tehat semmi ketelkedeseknek itten nem igen lehet helye, hogy mi a megszabott celjuk !

    S hogy honnan ‘fuj a szel’, a honcho es a penz.

    Sot „talalom” azt is nyiltan bevalotta, hogy sajat gyermekeit nem volt kepes megnyerni azzal, aki ma Orban tamogato.
    Talan az ami vezette haragra ?!

    Mert soha, nem volt hajlando valaszolni, hogy mi amit lat elismerhetonek, magasztlahatonak es kovethetonek abban az ideologiaban es tettekben.

    Az az egyedulli amiben „talalom” nem volt kepes vagy hajlando oszinte elnni !

  • Bendeguz79
    2019 május 15
    1:25 du.

    gizi, megint elszóltad magad!!! semmit sem tudsz gazdaságról!

    a hadiköltségvetés a hivatalos összegeken felől és elszámolatlanul (nincs az az audit ami megtalálná) $22000000000000 eltüntetett …

    na ezek a repülőgépanyahajók és tankok, meg a hadsereg bakancsai és alsónadrágjai miből vannak finanszírozva

    a GDP alapján az egész negatív saccperkábé $25000000000000 hiánya van ez Óoz a csodák csodája meg a röhögény országa és Pinokkió Land az összes majmokkal…

    számoljál csak itt nyilvánosan és mondj végösszegeket az usa költségvetéséről gazdasági szférákra vetítve… az egységsugarú dolgozó hogyan tudja kifizetni az egészségügyet, oktatást a túlárazott biztosításokkal

    mesélj gizi, kíváncsi vagyok mit tudsz összelapátolni

    budzsu haha meg hihihihihihi

  • MAKOKRITZ;

    A maga „csodalkozasara” a valasz igen egyszeru es kozismert.

    1.,A nyugati lehetosegek sok egyszegugi szakertoket elcsabitott az orszagbol.

    2.,Az orszag nem fejlett arra hogy azokat gyorsan utanpotolhatna.

    3. Az allamburoracia tul nagy, tul koltseges es sokat kolt szuksehtelenebb celokra.

    4., A szulesek serkentese szukseges mert a lakossag oregszik, mar is tulzott az idossej aranya a termelo fiatalokhoz.
    S amint az novekszik, ki fogja majd eltartani azokat a nagyszamu lakosokat akik a kovetkezo evekben es evtizedekben nyugdijba mennek ???

    5., Sok volt az abordalas a „szovilaista evekben” keves ma a fital a hianyokat betolteni.

    Sajnos az tortenik amikor az allamhatalom ellenzi a termeszetessegeket ,s csak politikai hatalmat ohajt gyakorolni.

    Lassa mi tortent Kinaban a tobb evtizedes „egy gyermek” politikaval.
    Milliokat elabaordaltak, s ma „leny-hiany van”.
    S 20 ev mulva a lakossag 1/4-e idossek lesznek.
    Ki fog dolgozni s eltartani az idoseket ?

    A termeszet normalis mukedeset megszakitani annak egyensulyat pusztitja.
    Sajnos, az tortent a termeszet minden vonalan !!!!

  • 1. Nem a születések serkentésének a módja a kifogás, hanem, hogy azt hazudják, hogy az Európai Bizottság meg akarja tiltani a konstrukciót.
    2. Ferenc: a háromgyerekesek ingyenes tanácsi lakást kaptak. A szövetkezeti más konstrukció volt.A születések száma nem attól nőtt – hanem a gyes (gyermeknevelési segély) bevezetésétől. 1968-tól a gyermek három éves koráig járt 900 forint – ez akkor sem volt sok, de pl. egy átlagos lakás rezsijére elég volt.

  • Tüske Zsófia

    Ferenct: erősen téved: az 1974-ben bevezetett gyesnek csak egy kevésbé fontos eleme volt a lakáskérdés és nem is szövetkezetei lakást kaptak a családok 3 gyerekkel, hanem tanácsit, ugyanis bizonyos jövedelemszint alatt az járt. A háromgyerekes családok szinte biztosan belefértek az ingyen tanácsi lakás kategóriába, csak hosszú ideig várni kellett rá. A szövetkezetinek és az otp társasházi lakásoknak egyaránt 25 év volt a kölcsön-futamideje, 1, illetve 3 % kamattal. És ez leginkább a fővárosra és a nagyobb városokra korlátozódott, mert a vidéki lakosság inkább építkezett, hasonló kölcsön-feltételek mellett.
    a lényeg azon volt, hogy az addigi 6 hónap szülési szabadság helyett bevezették a 3 éves, progresszíven emelkedő gyest, ami a gyerekeknek is és az anyának is jobb volt, mint a csecsemőkorban a bölcsőde. 600, 700 és a harmadik gyerekre 900 ft-os gyes az akkor 1200 ft körüli fizetés mellett jelentős összeget jelentett. A gyerekes anyáknak járt évi 30 munkanap betegápolási szabadság is, amit ma nem célszerű igényelni, ha nem akarja magát az anyuka kirúgatni és ma már senki sem garantálja azt, hogy a gyermekgondozás leteltével visszaveszik a munkahelyére.
    Mindenesetre ez az elengedek-tízmillió forintot csak és kizárólag a 2019 UTÁN született gyerekekre érvényes, tehát a már jelenleg is élő gyerekekre nem vonatkozik – és erősen kérdéses, hogy néhány év után is realitás lesz ez: mert ahogy a szocializmusban hosszú lejáratú hitelre vásárolt lakások kamatait is felemelték egyoldalú szerződésmódosítással a bankok 14 illetve 15 %-ra (Alkotmánybírósági jóváhagyással) úgy semmilyen hosszú lejáratú kölcsönt sem lehet véglegesnek tekinteni, mert a bankokat védő gumiparagrafust minden szerződésbe beleteszik, rendszerint kisbetűvel, hogy a kölcsönt felvevő fél észre se vegye.

  • Tüske Zsófia

    makroziz: 400-nál több háziorvosi körzetben nincs orvos, gyerekorvos sem, a szegény régiókban élők majd évtizeddel rövidebb életre számíthatnak, Borsodban, Baranyában, Szabolcsban, a Nyírségben és Somogyban elképesztő szegénységben élnek, munka nélkül az emberek, és ha nem fizet egyéni társadalombiztosítási díjat, akkor az egészségügyi ellátás sem jár neki, még ha van orvos, akkor sem.De ha van is, azoknak jó 70 %-a betöltötte a nyugdíjkorhatárt és rendszerint az addigi betegeiért érzett felelősség tartja munkában, nem a kártyapénz.
    A nyugdíjasok felének nyugdíja nem éri el az 140 e ft-ot. Romló egészségi állapotuk miatt ennek kb a 15 %-a gyógyszerre megy el. Na de sebaj, majd a stadionokban a nyugger-meccsek alatt hevesen mondogatják a tízparancsolatot és ha mégis felfordulnak, az az Úr akaratából történt.

  • makokriz

    Sok a gond a magyar egészségügyi ellátással, de minden relatív: A brit-, usa-, stb közegészségügyi ellátás rosszabb mint a magyar (aki ismeri ezen országok ellátását az tudja).
    Függetlenül ettől, minden erőfeszültséget meg kell tenni a magyar rendszer javításáért elsősorban az orvosok, ápolók bérét kell közelíteni a nyugati szinthez.

  • A harmincas évek Németországával ott sántít a hasonlat, hogy annak idején ott nem egy minuszos születési arányt kellet visszafordítani. Nálunk viszont a nyolcvanas évek óta folyamatosan és egyre gyorsuló ütemben fogy a lakosság. Ha nem teszünk semmit, világos, hogy ez hova vezet.

  • Ferenct, hogy ne lenne új a nap alatt? Ha a Kádár rendszerben nem tudtad teljesíteni az előre vállalt feltételeket, akkor is vissza tudtad fizetni a kölcsönt, olyan olcsók voltak a kamatfeltételek. Ha ma egy család bármilyen okból nem tudja megcsinálni az elvárt három gyereket, az bizony meg az utcára. Legalább is mostanában ez a „szociálisan érzékeny” kormánymegoldás.

  • D Bernstein – máj.13.1:33

    Rátesi soha nem tagadta, hogy DK szimpatizáns. Ha kötekedni akarsz vele, találj jobbat. – írta Kenny helyesen!

    ———————————————————————

    És különben meg maguknál verik a négereket…!

    Ennek legalább annyi köze van ide, mint a babaváró támogatásnak ahhoz, hogy Rátesi egyébként mely pártot preferálja! Az általa felvetett témáról Önnek úgy tűnik nincs mit mondania – vélemény vagy ismeretek híján?

    Nem tudom mennyire „röhög a félország a tapolcai polgármesteren” – mikor a félország jó szerével azt sem tudja, hogy ki a tapolcai pm. és mikor hova utazott, már ha utazott, de nem kelthetett túl nagy feltűnést és figyelmet, ha egy darab híradás, vagy fotó sem árulkodott a rendkívüli súlyú jelenlétéről! Tapolca polgármestere egyébként a Jobbikos színekben nyertes Dobó Zoltán – ha őrá gondolt, nem valószínű hogy Soros valaha is támogatta volna bármivel is.

    Ellenben a miniszterelnökkel azonos időben tett eleget a meghívásnak két ellenzéki : 1. Márky Zay Péter Hódmezővásárhely polgármestere, aki miután hét évig élt és dolgozott az USA-ban semmi szín alatt nem szorult tolmácsra 2. Kész Zoltán volt veszprémi ogy.-i képviselő, aki szintén nem valószínű hogy tolmács után kiáltott volna, tekintve, hogy az ELTÉ -n végzett angoltanár, tankönyvszerző, sportriporter! Mint már írtam, mindketten annak a kormánybak a meghívására érkeztek W.-ba, amely magát Orbán Viktor minie. -t is meghívta, és az bizony – nem Soros Gy. volt! Ám a teljesség kedvéért még elárulhatná, vajon mi köze a brüsszeli 13- vagy 14 Fideszes hely eléréséhez a w.- i látogatásnak?

    Aki viszont valóban tolmácsra szorult – kérdés foglakozott e vele valaki – az épp a miniszterelnök társaságában, a delegáció tagjaként jelenlévő, Budai Gyula most épp államtitkár helyettes – volt dinnyeügyi biztos, és okleveles csontvázkereső volt ! Ha érdeklődik utána, elég sok és beszédes részletet találhat ennek az érdemes férfiúnak a tevékenységét illetően, hát nem kéne Önnek sem ( rosszul informálva) Tapolcáig szaladnia!

    Ami meg a nyelvtudást illeti, hát emlékezzen csak vissza a NAV elnök ( Vida Ildikó) elhíresült alakítására, amikor Budapest egyik közterén, az akkori USA nagykövet hozta zavarba azzal, hogy feltett neki egy egyszerű kérdést angolul – a hölgy ugyanis épp hozzá indult „felvilágosításért” és az épülettől nem messze összetalálkoztak a nyílt színen, így ország világ láthatta, hogy milyen kétségbeesetten reklamálta Vida a tolmácsot! Ismétlem, nem egy kis hivatal huszadrangú ügyintézőjéről volt szó, hanem egy országos közintézmény ( Nemzeti Adó és Vámhivatal ) elnökéről, továbbá nem Shakespeare fordítást rakott az orra alá a jó André Goodfriend, csak egy egyszerű kérdést tett fel neki! Véleményem szerint ebben a tisztségben ezen a „polcon”, egy minimális társalgási szintű tudása feltétlenül szükséges egy olyan világnyelvnek mint az angol – de ha németül szólalt volna meg az elnök asszony, az is elment volna, a lényeg, hogy ne álljon ott elveszett emberként, mint ahogy tette!

  • Ferenct Bizonyítsd már valamivel, hogy a brit stb EÜ ellátás rosszabb mint Magyarországon. Állandó visszatérő alaptalan kijelentésed. Elő a farbával.

  • A gond az, hogy a valóban tehetős rétegnek nem szükséges felvennie a mindenféle pántlikázott hitelt, ők feltehetően boldogulnak anélkül is, ezért aztán nem is valószínű hogy 3-4 gyermeket szülnek emiatt! Akinek meg semmi más lehetősége nincs és nem is lesz, mint a különböző jogcímeken folyósított – már ha! – hitelek, azok kénytelenek lesznek szülni a gyerekeket, (feltéve, hogy összejön!) máskülönben úgy eladósodnak, hogy az életük is kevés visszafizetni!

    Aztán elég csak egyszer „elcsúszni” és már jön is a bank. Ha pedig az anya folyton szül, ki dolgozik megbüszkülve reggel 7-től este kitudja meddig – hiszen Deutsch T. kerek perec megmondta,hogy a magyar közszolgák szíves örömest dolgoznak három helyett is, sőt boldogok, hogy dolgozhatnak, dehogy akarnak ők hazamenni! Esetleg otthagyván addigi munkájukat elmennek árúfeltöltőnek ? Mi a fene lesz így a 2-3-4 gyerekkel? Ha meg bármi gyakorlati szempontnál fogva nem születnek meg a gyerekek, a „támogatástól” kezdve a CSOK -ig( amit persze csak egy másik felvett hitel mellé kaphatnak) mindent perkálni kell, míg bele nem rokkannak, sőt még azután is!

    Most, hogy a deviza hiteleseket jól megmentettük, jöhetnek az újabb áldozatok,földönfutók!

    Igen, R.M. nagyon helyesen állapította meg, ez az egész tervezetet egy másik világban fogják vetíteni másik nézőknek! Ott a nagy átlag még jegyszedő sem lehet – csak az adóforintjait pengeti!

  • Bendeguz79 2019 május 15 6:54 du. Te egy aljas hazug szarházi vagy, ez kétségtelen. Rodeó nem tévedett.

  • Almási Alma

    A részleteket illetően igaza van.
    Azonban most piac gazdasági körülmények közötti gyermek-vállalás ösztönözéséről van szó.
    Fenntartom: Nincs új a nap alatt – fő cél elérést illetően

  • kenny;

    „Te egy aljas hazug szarhazi vagy, az ketsegtelen” !

    Ketsegtelenul elerte a magyar-kulturaja csucspontjat !!!

  • Zsófi! A gyes-t ’68-tól vezették be. Megnéztem a wikin: tévedtem: 1967-től.) Méghozzá azért is, mert várható volt, hogy az új gazdasági mechanizmus miatt munkaerőfelesleg keletkezik.

  • Bendegúz Amennyi aljságot Rátesiről összehordasz, ez volt a minimum. Nincs jogod sértődni, sajnos igazam van. Köpjél fel és állj alá, nem érdemelsz mást.

  • Köszönöm Kenny, Besancon.

  • kenny

    1) GBR-ból azért jön haza egy ismerős házaspár, mert egyebek mellett a köz-egészségügyi várólisták többszörösei a magyarénak és magán eü-biztosításra nem telik a magas lakbér mellett. (Nem autó mosóban stb. dolgoznak, a férj vállalati jogász, a feleség 3 gyerekkel otthon kell legyen). Az én személyes ottani tapasztalatom is ez.
    2) Az USA-ból 2016-ban az egyik-, 2018-ban a másik fiam jött haza és „mesélt” az amerikai viszonyokról (Obama care). Én is dolgoztam Was-ban és NY-ban és tudom milyen szar az ami eü. Ha nincs a bőröd alatt is pénz, akkor meg dögölhetsz.

    Ne higgy nekem, kérdezz mást is.

  • Hey Irorszagi;

    NEM vagyok sertodos, s nem sertodok amikor csupan bizonyitottad hogy milyen nivoju leny vagy !!!!

  • Tüske Zsófia

    talalom, igaz, köszönöm! a gyest 1967-ben vezették be, 600 Ft-os összegben, 1974-ben csak az összeget emelték fel 800-900-1000 ft-ra.

  • Bendegúz Tudom, nem vagy te sem sértödös, ahhoz homloklebeny is szükségeltetik. Pofátlanul kiforgatni Rátesi szavait, rágalmazni erkölcsös, szóvá tenni az arcátlanságodat nem illik? Furcsa ez az amerikai erkölcs, ha ezt te annak nevezed. Én nem. A véleményed pedig fikarcnyit sem érdekel, egy aljas provokátor vagy. Biztos nem fogom magam azért szégyellni, mert te hazudsz. Ezek voltak hozzád az utolsó szavaim, elég volt belőled.

  • KENNY;

    Mar megint a leheto legnagyobb hazugsagaidba estel !!!

    Nevezz meg csupan egyetlen szot megjegyzesemben amit nem „talalom” sajat soraiban adott itten !!!!!

    Nem allitottam hogy DK kedvelo lenne, mert azt soha nem fejeztt ki nyiltan itten.

    De irta hogy MSZMP tag, a part altal kepzett es palakat osztogatokent mukodott az utca-sarkon.

    De sajat fenti bio-jaban nyujtja hogy a MSZMP aktiv tagja es tanitvanyakent kezdte palyafutasat.

    Hasonloan hogy sajat fia is Orban koveto,ill. szympatizalo Fideszes.

    S a Communista Manifesto minden pontjait itten vedte alig 1-2 hete, egy egesz tarsdalami osztaly tagjainak a megsemmisitesen. Akiket nem velt emberi lenyeknek.

    Na neked az hazugsag, hat te vagy a hazug !!!!
    Kattinsd talalom cikkeit es hozzaszollasait az elozo ket evre!!!

    Ismet orjongsz, duhongsz es gyalazkodsz mert a hazugsagaid utolert, s nem vagy kepes semmi ertelmesebbre.

  • „az Unióban csak a cégek, gazdasági szervezetek állami támogatása tilos”

    Ezen kívül magánszemélyek uniós támogatása is tilos, ami eleve kizárja az EU beavatkozását. A magyar adófizetôk pénzét arra költi a kormány, amire akarja, uniós támogatás a szülési akcióhoz nem lezs.
    Mivel ezeket a nem kevésszer 10 milliókat is valakinek meg kell fizetni, majd a hazai adózókkal leperkáltatja a kormány.

    Figyelni kell a közelgô adóemelésket, s kiderül, ki mindenkinek fog fájni a kormányzat gyerekszaporító kampánya.

  • UTAS;

    Az a valoasag, s ertelmesen belatja azt maga.

    De mi lessz majd amikor a kozgazdasag lelassul???

    S europa, Japan, Kina kozgazdasaga jelentosen lassult.

    A nemet autokeszito cegek mind lassitjak a termeleseijet, az kevesbb munka es letlehetoseg, persze kevesebb ado-jovedelem is.
    Ami makd tobb koltsegeket kovetel majd.

    Mi lessz akkor majd mind az igeretekkel ???????

    Kolcsonoz majd az allam, vagy higitja a papirpenzt ?!!

  • Ferenct Kedves Ferenzt Miért kérdezzek bárkit, mikor látom? Az USA-t nem ismerem. A brit orvoshiány tényleg súlyos, a Brexit miatt még rá is játszik a kormány. Még így is nagyságrendekkel több pénzt tolnak bele, mint a magyar kormány.
    Egyszerűen nem igaz amit állítasz, a magyar egészségügy elmaradottságát kevés európai ország tudja überelni. Ezt minden felmérés és tapasztalat bizonyítja. Olyan alapvető hiányosságok vannak a magyar egészségügyben, ami szándékos emberölésnek minősül. A brit EÜ csak a várólisták miatt van elmarasztalva, szinte semmi másért. Azzal nem lesz jobb a magyar, ha a külföldit lehúzod.
    Persze, az EÜ-t mindenhol szidják, ha meglátnák a magyart hamar lecsendesednének. Ez a „vannak még hibák elvtársak de majd kijavítjuk azt hittem már a elmult.
    Az pedig biztos, hogy nem a várólisták miatt ment haza az ismerős házaspár, hanem az egyebek miatt. Itt nehéz titkolni, ha valakinek nem jön be, otthon viszont azt mond amit akar a messziről jött ember. Ezért ne haragudj, nem hiszek el mindent bemondásra.

  • Te utolsó,szemét, hazug B79! Nem érdekel,miket firkálsz rólam, de a fiamról vedd le azt a mocskos szád! Sehol nem írtam, hogy fideszes. Legfeljebb annyit: nem értünk egyet mindenben – felnőtt ember, arra neveltem, hogy gondolkozzon a saját fejével, ne szopjon be mindent.
    Dixi!

  • Besancon, és akik „obánozni” járnak ide…!
    – Az állítólagos „találkozó” után azonban sem Márki-Zay, sem Kész, sem a fake média nem közölte, alapos okkal, hogy pontosan kikkel is találkoztak, illetve kikkel tárgyaltak.
    – Márky Zay elismerte, hogy kamu volt az egész [„Egyenes beszéd” – ATV műsorában]
    mert nem az amerikai külügyminisztérium (State Department vagy Department of State) tisztségviselőivel, hanem a civil szervezetként működő Amerikai Külszolgálati Egyesület (American Foreign Service Association-AFSA) nyugdíjas klubban beszélgettek, fajsúlytalan, oda tévedt tagokkal.

  • Rodeo11

    Bocs,hogy csak most olvastam a Miniszteri keret c. cikkhez, ill kommetedre írt -igen – kicsit hülye, bár viccesnsek szánt, szóvicc reakciómra V.7-én 5:34-kor írt kérdésedet, s mint humorérzékben bővelkedő embertől automatice elvártam, hogy kapcsolni fogsz a „”vecsernye”” és a „”Früstück”” közötti szoros összefüggést illetően ahol a két, az esti és a reggeli étkezést régi hagyomány szerint is, bárhol a világon csupán az éjszaka választja el egymástól ill. köti össze…

    Ha már itt tartunk… Sokszor élsz zenei szakkifeljezésekkel s bár én megértem, belenyugvással kohn-statálom, hogy ez is, meg ez is jó volt… Ugyanakkor én is egy muzikális zeneb…i és mindenevő zenehallgató vagyok, csakhogy abból a fajtából, aki sokkal inkább a szerzőnek hálás, mint az előadónak, és épp ezért ritkán ömlengek egy-egy szép előadás hallatán, hisz a komponista éppen egy olyan jó előadót képzelt el oda, ill. a mű előadásához. Tehát a sikert én akkor is a inkább tulajdonítom a zeneszerzőnek, mint bármely hangásznak. Annál inkább idegesít viszont a gyenge – különösen a szerző akaratától messze távol eső – mármár idegesítő előadásmód.
    Ugyanis őszintén szólva a hamis, fals előadáson túl számomra még rémidegesítő tud lenni a ritmus rossz megválasztása és interpretálása. Ha ez egyfajta tehetségtelenségből adódna, hát istenem, de egyfajta ha koncepciózus, önmaga-mutogatás áll mögötte, hát attól a falra tudnék mászni… Különösen e körbe tartozik a minden áron erőltetett – és ma annyira divatos – egyéni virtuozitás minden áron való „kihangsúlyozása”, amikor pl. a szerző egy visszafogott metronómra épít egy adott szakasz vagy az egész műben, az előadó, a karmester a szólista, v. az énekes viszont egy lóversenyre képzelve magát vágtatva előtérbe helyezve a maga fontosságát, kapkodva rontja el az eredeti, és tudatosan épített finom elképzelést… Manapság számtalanszor élünk meg ilyen, úgymond virtuóz bohócmutatványt és helyzetet, amely a szerintem csak kultúrálatlan, zenét magában, egyedül szinte nem is hallgató, „sikkes”, sznob közönség üzleti megnyerését szolgálja a zeneszerzőnek szánt mély tisztelet helyett.

    Na ennyit, és még egyszer elnézést kérve örülök, hogy a KMH berkein mégis megismertél egy rejtőzködő zenebarátot.
    Üdv. A.B.
    ˙

    Utószó:
    E hidegrázós körbe tartoznak számomra még, vagy különösen az immár hagyományosnak 🙁 kikiáltott >három tenor< c. koncertek népcirkusza, ahol az ott előadott népszerű részletek mindegyike eredetileg az egyéni és lírai(!) megszólalásra épültek, de valami mai impresszárió mégis átszabta hármuk virtuozitására sőt, sokszor még három szólamra is, amely már önmagában csapja agyon a zeneszerzők műtörténetileg hiteles szándékát…

  • cukihara
    2019 május 17
    9:28 de.

    kösz, remélem a többi neked címzettet is elolvasod?
    magam részéről már régen kerülöm az élő előadásokat nem csak az előadók, hanem a közönség miatt is (ha valaki anno a Zenekadémián próbálkozott volna ilyenekkel hamar elcsattant volna egy visszakézből adott hatalmas pofánbaszás (de általában nem volt rá szükség ma a közönség azt hiszi (belenevelték) hogy övé az előadás megfizette )…
    még Pavarotti koncertjeit sem hallgatom és a többi általad nem említettet sem egyedűli Iván Rebroff aki egy echte német volt austráliai koncertje az fenomenális

    és azt is útálom amikor megrendeznek valamit vagy más szóval „lerendezik” azokat kerülöm utoljára a Gyűrűk urát néztem meg moziban minden egyéb mai készítményt messze elkerülök, telenovellákat sem és stand up okat sem a sport elég felhajtás az sem sport hanem előadás kurva sok pénzért és nem drukkolni szoktam, hanem röhögök a csepűrágók alakításán nincs egy hülye kosárlabdázónál vagy focistánál (base ballt és jéghokit sem nézek) austral foci nagyobb ö
    „öröm” mint mikor nekiáll hisztizni fölghöz csapkodja magát én meg mondom hangosan adjatok neki palackos vizet attól kijózanodik és evvan.. felőlem ott a helyszínen meg is gyilkolhatják egymást abba a pénzbe amit kapnak belefér… meg a lesántulás egyiket sem sajnálom emberileg sem… van másik

    én anno azt hittem megértettem a Frűchstück és Abendessen által kisarkítottat ha nem akkor magyarázd meg bevallom néha „kikapcsolok” imádom a jó humort

    üdv

  • Tüske

    Talán többet tudok mint ön.
    A családomat személyes érintett volt a három gyerekes kádári lakás programban: 1977-ban csak azért kaptunk Újpesten egy 2+2 és 1/2 szobás 68 nm-es szövetkezeti(!) lakást mert három gyerekünk volt. Mi több abban a négy szintes lakó tömbben mindenkinek három v. több gyereke volt. Mindezt 25 ezer Ft kp befizetése ellenében.

  • Kedves Rétesi Margit!

    A babaváró programnak igenis van jelentősége, (úgy mint a családtámogatásnak is)a támogatás sokat jelent a családoknak.és ugye a népességet nem a kétes migránsokkal kell növelni?….amivel az itthoni és kinti bevándorlás „támogatók” nem értenek egyet,és bizony támadják….
    Amúgy a kormány ennek ellenére is be fogja vezetni,meg ugye Brüsszelnek és az ellenzének mi köze is van hozzá?
    Ez egyenlőre még Magyarország (az is marad)és nem „Európai Egyesült Államok”?amiről a szánalmas és hazaáruló ellenzék „álmodozik”….!

  • utas!

    nem az adófizetők pénzéből megy „mellesleg” a támogatás….ugyanis van rá fedezet (bankok,költségvetés..)

    Amúgy Bendeguz79!
    Na sértődj meg kenny bunkóságán ő csak saját magát minősíti,szokás szerint,amivel nincs egyedül….

    ferenc!
    A primitív terheltek nem adják fel,ezért fizetik őket,kint és itthon is……semmi baj,had hörögjenek,ezért fizetik őket….!

  • Tüske Zsófia

    Ferenct: nem hinném, hogy többet, tud, mert magam is érintett voltam: én 80-ban vehettem Óbudán 1+2 fél szobás szövetkezeti lakást szintén három gyerekkel. Kaphattam volna tanácsit is, de arra még várni kellett volna, ráadásul akkoriban Rákoskeresztúron illetve a Hajdú utcában osztottak ilyet és nem akartam egyik helyre sem költözni. így vállalati kölcsönnel valahogy összekapartam rá a beugrót.

  • Boda Marcsi
    2019 május 17
    2:24 du.

    „nem az adófizetők pénzéből megy “mellesleg” a támogatás….ugyanis van rá fedezet (bankok,költségvetés..)”

    DE! Ez az állítása jó nagy baromság, ennek ellenére sokan támogatjuk, mert az utódaink jövőjéért ennyi anyagi áldozat megengedett! Majd örömmel meghálálják egy szál virággal vagy hálás emlékezettel!

  • Boda Marcsi
    2019 május 17
    2:24 du.

    “nem az adófizetők pénzéből megy “mellesleg” a támogatás….ugyanis van rá fedezet (bankok,költségvetés..)”

    Osztég milyen bankok? Azok az idegenek akik még a szaros gatyánkat is ügyesen lejelzálogozzák rólunk?

  • Margitka!

    Azt ugye ,tudja,hogy aki DK szimpatizáns,annak ugye semmi esélye? jövője…amiről a régebbi hozzászólók „értesítettek”amit visszanéztem,de ugye ez is időpocsékolás volt?…!

  • Boda Marcsi Ezért forgatod a köpönyegedet? Neked mi esélyed és jövőd van tőle? Semmi. Margitnak legalább a becsülete megmaradt.
    Egyébként ez fenyegetés Margit felé? Mi baja lehet egy demokráciában, ha más párt szimpatizánsa nem a uralkodóé? Tudsz már valamilyen „Kristályéjszakát”?

  • Inkább Bibi Hát igen. A magyar bankár szíve vajból van. Az csak ad, de nem kér vissza semmit. Egyébként a Ariel tisztára mossa a gatyákat. Úgy gusztusosabb hordani. 🙂

  • Boda Marcsi. Ne félj, Bendegúzt nem lehet megsérteni. Pont annyi homloklebenye és önérzete van mint neked. Szinte ikrek vagytok.
    „Had hörögjenek”? Már megint elfelejtetted, hogy kereszténynek hazudod magad? Illik így írni embertársaidról? Ejnye.

  • Elmentem
    Sem a jellemtelenekkel ,sem az idiótákkal,sem a félrevezetett
    szerencsétlenekkel nincs miről társalognom!
    Már így is több időt töltöttem itt,mint kellene….
    Pá!

  • Boda Marcsi
    2019 május 17
    4:29 du.

    Kenny+ Látod, Marcsi megint menekülőre fogta, ahogy egy kérdésre válaszolnia kéne 🙂 Ő csak kijelent.

    Csak a „van rá fedezet” hülyeségeire reagálva, amiket „nagy okosan” szimplán zárójelbe tett, mert halvány lila gőze sincs róluk, hogy kifejtse a téziseit, de már hallott ilyen szavakat:”(bankok,költségvetés..)”

    Szóval Marcsi maga szerint a költségvetés bevételi része az mi a túró, ha nem az emberek adójából, illetékekből, járulékokból etc. összetevődő pénzeszköz? A Magyar államnak nyújtandó Banki hitel amit teljesen idiótán szintén ide írt úgy téve mintha bármiről is lenne dunsztja a dunsztosüvegeken kívül, azt az állam mi a túróból fizeti vissza, ha nem a költségvetésből, ami ugye az egyszerbben fogalmazva az emberek adójából is tevődik össze?

    Egyszer magyarázza már el, hogy hogy lehet ennyire sötét, mert szerintem trenírozza magát. Ennyire ostobának születni nem lehet, ezt lefelé kellett hogy építse energiával. Mondjuk a megoldás az, hogy a propaganda médiát nézi és olvassa reggeltől estig, ami szétbombázza az agysejteket, annyira, hogy azért egy X-et képes legyen behúzni bálványainak.

  • HunCanada Marcsink arra van, hogy papagáj módjára ismételje a propagandát. Vitára alkalmatlan, ezért ezt gyalázkodással és meneküléssel pótolja. A tartója eléri vele a célját, senkisége hazugságait kell állandóan cáfolni. Ezért ő nagyon fontosnak és értékesnek tartja magát. Szomorú élete lehet, még ha nem is érzi.

  • Boda Marcsi
    2019 május 17
    4:04 du.

    Margitka!

    Azt ugye ,tudja,hogy aki DK szimpatizáns,annak ugye semmi esélye? jövője…amiről a régebbi hozzászólók “értesítettek”amit visszanéztem,de ugye ez is időpocsékolás volt?…!
    ___________________

    Mit hallottál kormányberkekben? A DK szimpatizánsokat ki fogják végezni?

  • Boda Marcsi
    2019 május 17
    4:29 du.

    Elmentem……………..stb

    Már így is több időt töltöttem itt,mint kellene….
    Pá!

    ——————————————–

    Na. látod, végre valamiben egyetértünk! Pá!

  • Boda Marcsi
    2019 május 17
    4:04 du.

    Margitka!

    „Azt ugye ,tudja,hogy aki DK szimpatizáns,annak ugye semmi esélye? jövője..”

    ————————————————————–

    Boda, neked mi közöd ahhoz, hogy ki milyen szimpatizáns? Egyáltalán miért foglalkozol bárki szimpátiájával ? Nem tudtad, hogy vannak más szimpatizánsok is a Fidesz hívőkön kívül? Pedig már jó néhányszor lejátszottuk azt a meccset – melyet te ugyan nem akarsz megérteni de attól még igaz – hogy 49 százalék fidesz szavazó mellett, volt 51 százaléknyi más pártra szavazó állampolgár is – ergo, ezek között DK szavazók is voltak a többiek mellett! Vagy kizárólag csak a DK-ra szavazóknak „nincs jövőjük?” Na na Boda, te már tudsz valamit – lehet, hogy már fonjátok a köteleket, netán ácsoltatjátok az akasztófákat, esetleg „száműzési tervezetet” fogalmaztok a DK szimpatizánsai számára? És ezt te csak így elkotyogod? Vezéreid nem lesznek elájulva a lepcses szádtól, ha időnek előtte lerántod a leplet a „titkos tervről”

    A buzgalmad azért is megmosolyogtató – Bernsteinnével együtt – mert Rátes M. egyetlen szót nem írt a szimpátiájáról, mindössze cikke első mondatában annyit írt, hogy ” Van a magyarországi kormányzatnak egy programja, amit az ellenzéki pártok – a DK kivételével megszavaztak. …” Hol van itt a szimpátia, ez mindössze egy ténymegállapító mondat! Ha a Bazsarózsa párt nem szavazta volna meg, akkor alighanem azt írta volna!

    A továbbiakban Rátesi nem a programot minősítette se így se úgy, nem ment bele mélyebb részletekbe, ahhoz több oldal is kevés lenne – bár lehet hogy a cikket már el sem olvastad – hanem arról az orbitális hazugságról írt, mellyel szeretett pártod és kormányod végighaknizza az országot, nevezetesen hogy „Brüsszel megtámadta a babaváró programot” stb stb, ami nem igaz – de hát mikor zavarta ez a tieidet? Mire kiderül, már régen más hazugságon törik a fejüket, másnak tesznek keresztbe! Szóval így dolgoznak a keresztények – tifelétek?

    Azért az érdekelne, hogy magadnak mint mélyen Fidesz hívőnek milyen jövőt vizionálsz, és ezzel szemben Rátesinek vagy tőle függetlenül bármely DK. szimpatizánsnak milyet? Hol fog eltérni a kettőtök jövője, és mennyiben? Megmondom, hátha nem sikerül rájönnöd: semmiben nem fog eltérni! Mindketten ennek a velejéig rohasztott, és züllesztett csóró, korrupt és mélységesen kiszolgáltatott országnak lesztek a méltatlanul mellőzött és kizsigerelt lakói, te is 2.5 százalék inflációs jóváírást kapsz jövőre mint Rétesi, meg minden más nyugdíjas – bár te ezt nyugdíj emelésnek hívod, miután fogalmad sincs mi a tényleges nyd. emelés – de ezt leszámítva semmiben! Talán annyiban mégis, hogy míg Rátesi tudja mi történik körülötte – talán mert használja az eszét – te még csak fel sem ismered, úgy tapsikolsz mindenhez!
    Egészségedre, mondhatnám, szebb jövőt!

  • Tüske Zsófi
    máj.16.12:33

    Ferenc – A szövetkezetinek és az otp társasházi lakásoknak egyaránt 25 év volt a kölcsön-futamideje, 1, illetve 3 % kamattal. És ez leginkább a fővárosra és a nagyobb városokra korlátozódott, mert a vidéki lakosság inkább építkezett, hasonló kölcsön-feltételek mellett….

    ———————————————————————————————-

    Ez pontosan így volt, mi 1979-ben (egy kisebb fajta csoda folytán) jutottunk vadonatúj otp társasházi öröklakáshoz – na nem ingyen – és 3 % kamattal, 25 évi törlesztéssel kaptuk, ill. vásároltuk ! Úgy emlékszem 30%-ot kellett befizetni, és a törlesztő részletek 5 évig kedvezményes azaz csökkentett összegek voltak – ez annyit jelentett, hogy 5 évig 754 ft/hó később 1150 ft /hó volt a törlesztés.

  • Tüske

    Mi a vita tárgya közöttünk?
    Ugyan azt mondjuk mindketten: Nagy családosok támogatása volt a kádárizmusban és most is („nincs új a Nap alatt”).

    Az, hogy kiskegyed önkormányzati lakáshoz-, mi pedig szövetkezetihez jutottunk kedvezményesen az egyre megy.
    A lényeg: Nagy családosokat támogató politika volt akkoriban is és most is az. A különbség „csak” annyi, hogy anno un államszocialista gazdasági- most pedig kapitalista-gazdasági környezetben történik.

  • kenny
    2019 május 17
    4:23 du.
    Magyar bankár? Olyan már csak alkalmazottként létezik, még orosz is több van!(SBER bank) Az Arielnél még a Tomik is jobbak voltak! 😀

  • Tüske Zsófia

    Ferenct… nem figyel… nem jutottam önkormányzati lakáshoz.
    és a jelenlegi családtámogatási politika meg a kádári között ég és föld a különbség.

  • Besancon!
    Te nagyon sötét vagy……ezen a fórumon írta egy hozzászóló,hogy R.Margit DK szimpatizáns,én erre reagáltam…,meg főleg a cikkre,AMIT továbbra is fenntartok!!!ha nem vetted volna észre?…..
    Szerencsére mind a cikkben foglaltak,mind a te hozzászólásod „csupán” a ballibsik véleménye és nem a tisztességes többségé!
    Amúgy régen a komcsiknál,szociknál volt „divatban” az akasztás,tán elfelejtetted?Ma nár nem szokás……mellesleg én még egy csirkét sem vágtam le egész életemben!!!!!!
    Ne örjöng feleslegesen,várj türelmesen…….és kapd be a gyógyszered!

  • terhelt kenny!póbálj tájékozódni a részletekről mielőtt baromságokat írsz…..
    én nyugdíjasként ugye már nem várok babát,meg ugye Rétesi M..sem,ami vicces lenne,de szerencsére én a mai fiatalokra is gondolok,meg arra,hogy a magyarokat kell támogatni és nem a kétes,,bűnöző…,idegen migránsokkal történő népességnövekedést,a tisztességes normális többség így gondolja,ha nektek ez nem is tetszik!!!!!!
    Na remélhetőleg felfogtátok,mert nincs sok időm csökkenteknek magyarázni a lényeget!

  • Még egy mondat a „gyengébbeknek”,fanatikus libsiknek!

    Ugye ez a népesség növekedésre irányuló program kicsit tisztességesebb….mint a Rákosi-Kádár időké?…..akik az harsogták: „Lánynak szülni dicsőség,asszonynak kötelesség”. a normálisok .talán felfogják a „különbséget”….hogy ma nem a „zabigyerekek” gyártása a lényeg!

  • Rodeo11

    Ezer bocs’ és egy apamedve…*

    Hibáztam, mert ez a szójáték nem jött be. Tudniillik jómagam a vecsernyét egybevetém a vacsornyával,
    ami nem más, mint az Abendessen,
    melynek még egy apropója csak az
    azt követő reggeli lehet, azaz a Frühstück….
    Jajjjjjjjjjjjjjjjjj Hmmmmmmmm.

    Ám rég rossz, ha egy viccet vagy tréfát kicsit is magyarázni kell. De elösmérem, én voltam hibás, mert ez már túl erőltetett kapcsolati összefüggés szavak között ahhoz,hogy az a bizonyos „húszfitying” mindenkinél lepottyanjék… 🙂

    Üdvözöl:
    Cukihara Jakumó

    .

    * Ez a vicces mondás az 1874-ben született pesti nagyanyám gyakori XIX.századi fordulata volt…

    Na még egy kora-XX.századi ráadás (csak ha nem fáraszt):

    Csak annyi baj legyen,
    Csak a villamos menjen. 🙂

  • Ui:

    Különben is, az élőbeszéd egészen más. Másképp csattan a poén és másképp a pofon… 😀

  • Boda!
    Ha a dk-szimpatizánsokat üldözik, akkor én felvállaltan az vagyok!
    Ha a muzlim pirézeket, akkor az!
    Lemaradtam valamiről! Most mi lesz velünk? Diktaturak mintajara beterelnek az erre a célra epitett stadionhalozat valamelyikebe es sortűzzel lemészárolnak?
    Légyszi, hagyd az lzaurádat egy percre, ne a gyökereket nézzed az állami tvcsatornákon, hanem segíts, mint tisztavérű ősmagyarnak, hogy mi a szándékotok, mert gyáva vagyok, es ilyen esetben en is menekülök a már migráncs 1millió magyar után!

  • Ugyan nem a cikk témájához tartozik,de szertném tájékoztatni a kinti és itthoni tisztességes embereket!(a témábal kapcsolatban írtam pár napja véleményt,amit elküldtem,de „véletlenül” nem jelent meg…)így most megismétlem!
    Az egy dolog,hogy a szerencsétlen Bangóné „patkányozik”(magára gondolt..),az egy másik,hogy pár napja Kovács M. Mária a CEU egyetem profeszora Orbán V. halálát kívánta(utalva a lengyel miniszterelnök régebbi repülőgép szerencsétlenségben szenvedett halálára) és egyikük sem vonta vissza,nem szégyelte……..
    Nos az utóbbinak ( aki szintén patkány!)is sikerült bemutatkoznia…..de nem ártana belegondolnia,hogy idönként az átok visszaszáll…..,meg abba is,hogy talán nem a keresztény
    és tisztességes Orbán a „soros” elhalákozásban.
    Amúgy professzor asszony,próbált uszítani Orbán és Izrael között is,persze eredménytelenül,mivel mind itthon,mind a zsidó államban tudják,hogy messze nem fasiszta,és jó a kapcsolat.
    Amúgy az sem mellékes,hogy egy Soros egyetem falán palesztin zászló leng zsidó helyett…..mindez erősen elgondolkoztató…!
    Na minél tovább erőködnek (kintről és itthonról..) annál szánalmasabbak,és undorítóbbak lesznek!

  • A mai Mo.-n az egészségügyi ellátás nagy iramban tendál az életveszélyes minimum irányába.

    Majd írok róla kissé bővebben is, később.
    Ha feldolgozom az elmúlt 1 hét eseményeit.
    Elöszóban csak annyit hogy a 87 éves anyámnak sikerült
    eltörnie elégy csúnyán a lábát. Ami utána jött az rosszabb mint egy rémálom.

    Szerencsére végre 1 hét után megkapta az orvosi ellátást.
    Másfél óráig operálták.
    Egy hétig a térd felett eltörött combcsontján két bottal vergődőtt otthon mert azt mondták neki a sűrgösségin ahová mentő vitte be, hogy mozgassa a lábát, járkáljon a lakásban, mert attól gyógyul.

    Kissé ideges vok. Ha magamra gondolok, hogy mi várható kb 20 év múlva.

    Köszönjük meg szépen ezt (is) a FIDESZ-nek meg a Nemzeti Ügyek Kormányának, hogy sikerült innen elüldözniük az orvosok zömét.

  • Alapvetően egy hatásos trükkös, motiváló támogatásnak találom. Gond vele, h tényleg a kampányban hoztak elo, nem mar evekkel, akár 7-9 evvel ezelott!

    De igazábol o1g szlogenje hazugság! Ez nem magyarbaba, hanem uniós-baba lesz, hiszen az eun belul nem kulonboztethetnek meg senkit sem! Ugyanúgy kotelezoen jar majd barmely az EU-n beluli polgarnak! Sőt, a muzlim piréz migrancsnak is, aki megeroszakolva egy 18 eves kislányt elveszi, a légyottbol szulető fekete kisgyerek utan megkapjak a 10milliot, mert a kislány takaritonókent 3 honapra a Janoskorhazba be volt jelentve, amig a piréz a teaházban szivta a sisát.
    Igy minden feltetelnek megfelelnek. A kislány a szules miatt gyesen biztositasi viszonnyal rendelkezik, igy AlGalgamácsa külsőn egy 150 nm-es rozogabb állapotú hazban elvegetálnak.
    Csak a jopiréznek a teahazi programok utan, amikor a tablajátékot már halalra unta és Mekka és Medina felé letérdelve elmorzsolta a müezintől 2 éve utoljára hallott Allahot dicsőítő imádságot, leveszi derékszíját, majd azzal o1g-től tanult módon megszelidíti oldalbordáját és szamaraspirézhuszár módjára dolgozik a második és harmadik gyereken, h az áhított hitel atkonvertálódjon vissza nem térítendő támogatássá!
    De ez nemcsak a 70 éves pirez migrancsokra, hanem a bolgár es roman állampolgárokra is vonatkozik.
    Akár 5millió cigany is betelepülhet onnan ide legálisan! Ők lesznek a migráncsromáink!
    Persze visszatelepülhetnek Oroszországba és Azerbajdzsánba menekült migráncs honfitársaink is, akiknek szép fehér bőrúk van, még akár jókeresztyének is! Nem akarnék riogatni senkit sem 10millió betelepülő cigánnyal sem!
    Csak jelezni szeretném, h ez nem magyargyerek, hanem eugyerek-támogatás lesz!
    Mondjuk pikáns kérdés, hogy van-e bármilyen megkötés a jogszabályban, hogy a hitelfelvétel után hol kell élni?!

  • Tüske Zsófia

    …végül is Boda különös pénzügyekről és az államháztartással kapcsolatos hozzászólása után van még valakinek kétsége afelől, hogy még érintőlegesen sem szerzett semmilyen végzettséget ezen a területen, maximum az ebédpénzt szedte a napköziben?

  • Tüske Zsófia
    2019 május 18
    4:37 du.

    Zsófi, túlértékeled, pénzt nem bíztak rá, a gyári közétkeztetésnél ő kezelte az ebédjegyeket a kiadó ablakok előtt, és ezért ingyen kapott ebédet, meg aranykoszorús szakszervezeti alapszervi titkár volt… ő nyalta be a bélyegeket

    bruhahaha

    és milyen hisztérika lett… sőt egyre hisztériásabb, nagyon ziláltnak tűnik! már a reklámok sem nyugtatják meg

  • 666 OrBean
    2019 május 18
    3:21 du.

    látod látod… miután a demokrácia behatolását tövig már elmesélted milyen ragyogó eredménnyel járt, az a 25-30 millió halott és a 100 millió nyomorult az nem is nagy ár érte, meg az két szép gombaalakú felhőcske a felhőjáték hozzá… ha nem akarsz idegen kultúrát lenyelni, akkor küzdjél érte, hogy legyen béke a világban és mindenki otthonában legyen boldog és ne türemkedjen be senki repülőgépanyahajókkal, meg B-52 esekkel hogy ledobja mint a szőnyegbombát a demokráciát… most ezek mind offshore országok!!!

    essetunni?

    Chile csak úgy tobzódik Brazil ugyanúgy de Argentína a teljes anyagi csőd nekik is eladták a devízaalapú IMF hiteleket és most már csak 4278 év múlva tudják kifizetni a korábbi 12569 helyett és olyan boldogok most írta e-mail ben a barátom a pampákról

    van még ilyened?

  • Boda Marcsi
    2019 május 18
    2:47 du.
    zsuzsi ez most melyik kiskátéből van? az usa ban legalább van vetésforgó 8 év DNC 8 év GOP, ti még azt sem csináltok… legalább a látszatra kellene ügyelni, és lehetne nagy csinnbummcirkoszokat rendezni 52 miniszterelnök jelölt részvételével másfél éven át és akkor te is el lennél foglalva mert mennél korteskedni és hordanád a pogácsát meg a zászlót lés a lajbikat…

    bruhahahaha
    és utána lehetne nagy disznótor a várban

  • Tüske Zsófia
    2019 május 18
    4:37 du.

    Azt régóta tudjuk
    hogy OIM* – nak nincs végzettsége.
    Megfúrta a főnökét anno, úgy kaparintotta meg az íróasztalát.
    Őm maga mesélte itt nagy büszkén hogy mennyit kilincselt a Pártbizottságnál meg a Szocialista Népfrontál, továbbá a Pedagógus-Szakszervezetnél a Szocialista Nőszövötségről már nem is beszélve.

    Gátlástalanul megmozgatott minden követ hogy az illető helyére kerülhessen. Elmesélte ezeket a régi dolgokat itt mert azt képzelte dícséretes dolgot cselekedett.
    Ennek a nőnek nincs semmi erkölcsi érzéke . Csakis a hüllő-ösztönök munkálnak a tudatában. Nincs benne semmi emberi.

    Tessék elolvasni Carl Sagan „Az Éden sárkányai” c. művét, hogy világossá váljon mi is az a „hüllő-ösztön”

    Megvan mindannyiunkban, de azért váltunk emberré hogy eltudjuk nyomni a tudatunkban ezeket az ősi maradványokat.
    De ez a képesség nem mindenkinél vagy mindenkiben van meg.

    Jó példa erre OIM* .

  • Tüske

    „…a jelenlegi családtámogatási politika meg a kádári között ég és föld a különbség…”

    Mégis, mi?

  • Cukihara
    2019 május 18
    2:37 du.

    imádom a bocsokat de 1000-et nem tudok hová tenni!

    írád, hogy te a zeneszerzőt hallgatod és nem az előadót, ez egy érdekes izé, nem tudom elképzelni… magam részéről elég jól olvasom a partitúrákat, de azokat meg én olvasom azaz én adom elő gondolatban, belső hallással és az is interpretáció!!! nem lehet elkerülni.
    A mai élő zene (vagy amit annak neveznek?) csak egy szegmense éri el az ingerküszöbömet a többi alatta marad (vagy szemöldökfa felett, ha a küszöb alatt sértés, de semmiképpen sem találkozom velük… egy kettőt meghallgatva jobban mondva belehallgatva azonnal klikk volt azaz kikapcs mint ahogy a Köbüki kakapcs nem részletezem, de vannak dolgok amik nem valók nekem) és ezek között van néhány amelyet a szerző ad elő… az autentikus? szakértő zenészekkel beszélgetve ők is azt mondják, az is csak egy az előadások (interpretáció az előadás nem pontosan fedi a szó eredeti jelentését) közül …

    éppen ezért teljesen szubjektívvé válnak a műalkotások Lukács György mondta az igaz műalkotás kimeríthetetlen, végtelen, annak összes alkalmazható értelmében beleértve a Discobólos t és a KV550 -et is
    azaz ugyanaz az interpretáló sem képes kétszer ugyanúgy ugyanazt adni belőle és a különbségek nüanszai a lényeg mert az mutatja a végtelenséget

    majd reagálsz ha akarsz erről csevegni és a cenzor nem unja meg és röptében lecsapja

    üdv

  • Tüske Zsófia

    Ferenct ebből a szegényebbek ugyanúgy kimaradnak, mint a csok-ból. akárhány gyerekük is van.

    „kölcsönszerződés csak olyan igénylőkkel köthető, akiket a hitelintézet az általános belső szabályai szerint az igényelt kölcsön felvételéhez hitelképesnek minősít”
    https://iflgroup.hu/a-babavaro-tamogatas-hivatalos/

  • Tüske Zsófia
    2019 május 18
    4:37 du.

    …végül is Boda különös pénzügyekről és az államháztartással kapcsolatos hozzászólása után van még valakinek kétsége afelől, hogy még érintőlegesen sem szerzett semmilyen végzettséget ezen a területen, maximum az ebédpénzt szedte a napköziben?

    —————————————————————————

    Feltéve, ha a pénz kiszámolva volt a gyerekeknél – ha netán vissza kellett adni, már a „főnökasszony” volt az illetékes -:))))

  • Tüske Zsófia
    2019 május 19
    2:47 du.

    Ferenct ebből a szegényebbek ugyanúgy kimaradnak, mint a csok-ból. akárhány gyerekük is van.

    “kölcsönszerződés csak olyan igénylőkkel köthető, akiket a hitelintézet az általános belső szabályai szerint az igényelt kölcsön felvételéhez hitelképesnek minősít”
    https://iflgroup.hu/a-babavaro-tamogatas-hivatalos/

    —————————————————

    Zsófi – Miután egy ideje foglalkoztatja a közvéleményt ez a remek lehetőség, mely a kormány családtámogatási szándéka szerint megoldást nyújt minden gondra, bajra – most hogy hivatalos tájékoztatást mellékeltél róla, én is elolvastam… egyszer, kétszer, háromszor….aztán feladtam!

    Annyi benne az ellentmondás, és a bizonytalan tényező, hogy ember legyen a talpán, aki értelmezni tudja, vagy aki ezek alapján tudja mi is „járna neki” és ha igen, miért nem! Annyi benne a kizáró tényező, a buktató, hogy nagy merészségre vall, ha valaki élni kíván vele, annál is inkább mert a 10 milliós – nevezzük akkor nevén „kamatmentes személyi hitel” – önmagában semmire sem elég! Akinek semmije nincs és kénytelen minden belengetett lehetőséget megragadni hogy el tudjon indulni valahogy, annak annyi / lenne, de ettől nem igen kell tartania, mert a ténylegesen rászoruló nincstelent egyetlen bank /állam sem kezeli komoly tényezőként !

    Amennyiben egy fiatal, mindkét részről első házasságát megkötött pár életkezdési, babaváró támogatásként veszi fel, tehát kb a nulláról indulnának ( mert hogy általában ezeknek a pároknak lenne szüksége kiemelt támogatásokra !) azaz nincs otthonuk, túl nagy megtakarításuk sem, átlagos keresettel rendelkeznek stb akkor hogy a fenébe, és főleg mire vennék fel a babaváró támogatást, amit rögtön el is kezdhetnének fizetni, hiszen a szüneteltetések csak a gyermekek érkezése esetén működnének, míg a harmadik után megszűnnének – de ha nem jön össze, bizony perkálni kell!

    Ha lakást is szeretnének amiben nevelgetnék őket, fel kellene venniük a CSOK-ot, amit persze csak egyéb lakáscélú kölcsön mellé kaphatnak, ez esetben a lakásra felvett hitelt igen, míg a CSOK-ot nem kell egyelőre fizetni, és hogy kell e a későbbiek során, azt persze az dönti el, hogy jönnek e kívánt utódok! Alapesetben felveszik tehát a kb 30-35 millióra rúgó kölcsönöket háromféle jogcímen – esetleg kevesebbet, attól függ van e már gyermek, és ebből kettőt már is törleszteni kell, hiszen a babavárót feltételesen állítják le. Na, már most ha az anya egyiket a másik után szüli, és folyamatosan gyesen, gyeden, betegszabadságon van, akkor garantáltan kiesik a munkából, stabilan, hosszú távon nem is tudnak rá számítani, kvázi nem lesz kereset, amiből biztonsággal törleszthetnek és meg is tudnak élni. Már pedig ez esetben évtizedekre eladósodtak ezek a családok, és egy váratlan csúszás, tartós betegség, munka elvesztése stb felboríthatja az életüket, miután a borotva élen táncolnak!

    Ha viszont tehetősebb, némi megtakarítással rendelkező párról van szó – esetleg valamelyiküknek már a második házassága esetén, nem annyira fiatalon stb – szóval ezek a párok már nem feltétlenül ugranak bele vakon a hitelekbe, csak azért, mert az „ingyen hitel” lehetősége fennáll.

    Nem értem a „támogatás” elnevezést sem, hiszen más a támogatás, és más a hitel – fogalmaim szerint az első egy hozzájárulás féle, a másik egy kölcsön szerződés. Tehát ez is egy hitelként induló törlesztendő összeg, és hogy évek múlva „támogatássá” lesz e, azaz eltörlik -e a maradékot, az a „határidős” gyerekektől függ!

    Amennyiben lakás is van, jó kereset is amiből tudnák fizetni a hiteleket, ott mi szükség a kamatokat az állam által költségvetésből fizetett kölcsönökre?

    A tetejében fehéren feketén kiderül, hogy abszolút a bankokra van bízva az elbírálási koordinátáktól függetlenül, hogy kinek ad és kinek nem, kit miként ítél meg, milyen biztosítékokat, dokumentumokat kér, noha már az elején leírásra került, hogy alátámasztó dokumentumok nélkül, „büntetőjogi felelőssége” tudatában történt nyilatkozat alapján tárgyal az ügyfelekkel – majd leszögezik, hogy 10 napot meghaladóan (is) akármeddig elhúzódhat a bírálat ideje, ha a bank úgy ítéli meg, hogy kiegészítő okiratokat kér – végül el is hajthatja a kérelmezőt simán!

    Azt értem, hogy köztartozás nem állhat fenn a kérelmező részéről ( adó, vám, stb) de mit kezdjen azzal az infóval a lehetőségen komolyan elgondolkodó delikvens, hogy valamennyi meglévő és vélhetően törlesztés alatt álló hitelét vissza kell fizetni, ill. hitelkártyáját felszámolni stb tehát az igénylésnek feltétele, hogy a KHR-ben adósként ne szerepeljen? Aki erre képes, tehát vissza tudja fizetni az aktuális hiteleit, az nagy valószínűség szerint nem igazán szorul rá, tehát feleslegesen támogatják meg az adófizetők!

    Miért nem mindegy,. hogy első, vagy második házasságba érkeznek- e a gyerekek, ha egyébként a bank által támasztott feltételeknek megfelelnének? Ha csak az egyiküknek a második akkor oké, de ha már mindkét félnek akkor alkalmatlanok a maguk által vállalni kívánt feladatra? Két 30 körüli, rosszul sikerült házasságából kilépő majd újat kötő gyermektelen nő/férfi miért is ne vehetné igénybe az ily módon költségvetésből megtámogatott hitelt? Azok a gyermekek már nem ugyanolyan gyerekek lennének mint akinek szülei az első frigyüket nyűvik? Hát nem a gyermek a lényeg? Nagyon úgy tűnik, hogy nem!

    A nem magyar állampolgár, de három hónapot meghaladóan itt tartózkodó egyedek ilyen irányú, lehetséges babaváró támogatási igényeit ha érti valaki – az elmagyarázhatná, mert ezt végképp fehér folt nekem!

    A 7 pontnak része még a 2.5 milliós (7 személyes) autó hozzájárulás – a gk. lehet akár 6-8 milliós, miként 20 milliós is, a lényeg, hogy az állam ( értsd adófizetők) ahhoz is hozzájárulnak 2.5 m- val! Tényleg az ma itt a fő gond, amelyet sietni kell orvosolni kocsinként 2.5 millióval? Tényleg csak azért nem születik 4 gyerek egy családba ( már ha nem születik) mert nincs 7 személyes autójuk? De most hogy az állam bácsi beszáll az említett összeggel, a maradék néhány milliót már simán előteremtik a családok az ilyen olyan hitelek fizetése és a születendő gyerekek nevelése eltartása, taníttatása mellett! Világos, hát ez a gond sem gond többé!

    Összegezve: ez tehát egy sok pontjában támadható, és erősen diszkrimináló konstrukció – már nem is csak tervezet, hiszen júliustól állítólag életbe lép ! – ezeregy értelmetlen és megmagyarázhatatlan részlettel, elég ellentmondásosan megszövegezve, nagy valószínűséggel egy speciális, esetleg „saját lábon ” álló rétegnek szóló kamatmentes hitellehetőség. Nyilván nem a tányérképű, bozontos szemöldökű, rendkívül önérzetes ( és pikírt) ősanya /államtitkárasszony találta ki – furmányosabb észjárás kellett ehhez – ő csak nyomatja a propagandát a „nesze semmi fogd meg jól” kedvezményeit illetően, de ez sovány vigasz.

  • Ujabb megdöbbentő részletek a mai magyar (nyugdíjjas) betegellátásról.

    Peg aszittem ujabb rémtörténet már nem érhet, legalábbis egy lábtöréssel kapcsolatban.

    Mint fenntebb említettem jóanyámat péntek este másfélóráig műtötték térd alatti és feletti törésekkel. Beültettek valami lemezt is.

    Namostmeg kiderült hogy a műtét után ÖT NAPPAL

    EL KELL HAGY NIA A KÓR HÁ ZAT !! !! !!

    Egyszerűen haza paterolják a lábadozót a lakásába vagy esetleg máshová, ha nagyon kéri.

    Persze maradhat is rehabilitációra, csak azért súlyos pénzeket kell fizetni !

    ÖT (5) NAPPAL A MŰTÉT UTÁN !!!!!!!!!!!!!!!!

    Ha véletlenül egy idős embernek nincs senkije és nincs sok pénze sem, akkor szépen éhenhalhat a lakásában mert ebben az állapotban még a boltba sem tud lemenni !!!!!!!!!!

    Köszönjük meg szépen a FIDESZ-nek és a Nemzeti Ügyek Kormányának ! Hogy idáig züllesztették az egészségügyi ellátást.

    (Különösen ajánlom ezeket a dolgokat a cinikusan szarházi Slapaj figyelmébe, Negondolja hogy rá vagy a hozzátartozóira nem vonatkoznak ezek az abszurditások.)

  • https://nepszava.hu/3036519_felelmetes-tempoban-adosodnak-el-a-korhazak

    De stadionra meg negyvenszeres árért építendő Belgrád Budapest vasútra tellik, amin majd a Kínai Népköztársaság Szerbiából fogja teríteni a lopott technolgiával gyártott useless gagyijait az Európai Únióban..

    Ami majd ÁLLÍTÓLAG 130 év múlva megtérül, de a kínai hitelt, amiből majd a kínaiak építik meg ezt a vasutat, a következő generációnak kell kinyögnie.
    Nagyobb panama ez mint Paks-2. A Grippen ügy emellett csak holmi kis amatőr „újjgyakorlat” volt.

  • https://nepszava.hu/3036544_teljes-sugarvedelmi-ellenorzest-rendelt-el-a-korhazakban-az-allami-kozpont

    Pontosan IDE vitte a mentő jóanyámat kerek egy héttel ezelőtt és itt röntgenezték meg először.

    Talán pont emiatt az ügy miatt nem vizsgálták meg alaposabban és nem voltak képesek megállapítani elsőre a kettős törést.

    Múlt hétfön azzal küldték haza hogy tornáztassa, járkáljon. Attól javul majd az IZOMHÚZÓDÁS !!

    Anyám meg pokoli fájdalmakat átélve péntekig tornáztatta és két bottal sántikálva járkált a lakásában, hogy gyógyuljon !!!

    Köszönjük FIDESZ, köszönjük Nemzeti Ügyek Kormánya !
    Éljen Árvalányhajland !

  • Tüske Zsófia

    Besancon, kimerítő elemzést adtál a babaváró támogatásról a 3 éven át igénybe vehető 10 milliós csapdáról. Hozzátenném, hogy ez remekül felverte az ingatlanárakat. A házunkban most adott el valaki egy 68 nm-es panellakást, 38 millió ft-ért, és azt mondta,hogy több hasonló lakással rendelkező már 40-45 millióra tartja a lakását. Na ennyit a babaváró akármiről.
    Ahogy a Csok is arra volt jó, hogy a jómódú fiatalok megvásárolhassanak néhány ingatlant, és azt kiadva egy fizetésnyi jövedelmet söpörhessenek be a bérlőktől, akikkel fizettetik még az ingatlan tulajdonához kapcsolódó költségeket is.
    a putrilakó meg éljen továbbra is a düledező vályogviskóban, amit speciel Miskolcon a fejére döntöttek mindenféle elhelyezési lehetőség nélkül. Ki van ám találva itt a szociális- és családpolitika rendesen.

  • Sajnalattal olvastam Geyza edesnayjanak a szerencsetlenseget.

    De amit ir megtettek a szukseges mutetet.

    De manapsag NEM tartjak az operaltakat napokig agyakban heverni.
    Hanem majdnem azonnal a testi mozgast kovetik.

    Meg a csipo-atultetes eseteben is masnap a paciens jarkalni kenyszeritve.

    Sot a szulesek eseten is, regen par-napot az agyban toltottek. Ma meg a Csaszar-vagos szules utan is jarkaltassak az anyakat par-oraval a mutet utan.

    A verkeringes kenyszeritese hozza a sejtek es szovetek hakyrealakulasait.

    Minden nap valami ujjabb felfedezesek jonnek gyakorlatokba.

  • Geyza!

    Mielőbbi gyógyulást és felépülést kívánok az édesanyádnak – ez bizony nem csak fizikailag, de lelkileg is megviselhette rendesen, hiszen ez még egy fiatal, a dolgokat rugalmasabban kezelő embernek sem semmi, hát még idősen kiszolgáltatva!

    Arra gondoltam, hogy a kettős törés talán az egyhetes „otthoni gyógyulási folyamatnak” a következménye – bőven lehet, hogy ha a baleset bekövetkeztekor rendesen ellátják és a megfelelő kezelést ( műtétet) kapja, nem romlott volna tovább az állapota! Ez az elhelyezkedését tekintve súlyos törés lehetett, nem is értem, hogy gondolták a tornáztatást, és a mozgatást? Ha pedig „nem tudták” hogy törés van a combcsontjában, akkor minek alapján javasolták izomhúzódásra a terápiát?

    Itt már minden megtörténhet – de még szerencse, hogy kicsit sem olyan rossz a helyzet mint az EU-ba máshol, pl Angliában!!!

  • Besancon:
    Ha a beszállítás időpontjában felismerik a törést, valszeg nem kellett volna műteni ! Elég lett volna begipszelni.

    De van újabb abszurd fejlemény is:
    Holnap el kell hagynia a kórházat, otthoni lábadozás céljából.
    De a betegszállítónak fizetni kell 8000 (nyolcezer) Forintot.
    Kb másfél kilométerre lakik a kórháztól !

    Taxival nem mehet mert nem tud beülni.

    Úgyanígy, 10 nap múlva be kell mennie varratkiszedésre, az oda-vissza 16000 Forint. Taxival vagy az én kocsimmal még mindig nem fog tudni menni !!!

    Kérdés: akinek nincs pénze betegszállításra, azzal mi lesz?
    Hagyják meghalni ?????

    Köszönjük meg szépen a FIDESZnek és a Nemzeti Ügyek Kormányának ezeket a hihetetlen abszurditásokat.
    (Vagy szánt-szándékos gyikossági kísérleteket?)

  • Besancon
    2019 május 20
    6:38 de.
    Tüske Zsófia
    2019 május 20
    11:55 de.
    Elborzadva olvastam a helytálló ellenvéleményeiteket és ennek hatására sajnálattal visszavonom az össznépi elvi támogatásomat, mert előzetesen jól át lettem dobva a palánkon!(Már megint nem olvastan el a kisbetős részeket, pedig már megszokhattam volna, hogy az átverés mindig ott lapul.)(Javaslom visszahozni a régen jól bevált rokonsági-baráti kaláka intézményét.)

  • GEYZA;

    Nicsen semmifele biztositasod ????

    Ki fizette a korhazar es a operaciot???
    Az nem fizene a mentot, vagy a TaXit ???

    S ha kepes beulni a Taxiba, miert nem kepes beulni barmi mas kocsiba ???

  • Geyza
    2019 május 21
    2:08 du.

    minden jót édesanyádnak!

    mindez azért van, mert nem ismeritek mit kaptatok a rendszerváltással? ez a kapitalizmus! kell kötni egy mindenre kiterjedő életbiztosítást egy magán biztosítónál, és az majd fizet mindent, bármit! hogy mennyibe’ fáj a havi biztosítási részlet az mellékes ha nem tudod fizetni akkor nincs biztosításod és akkor ezt kapod mert a kapitalizmus profitot termel és abban nincs profit, hogy egy nemfizető akárkit emberi módon kezeljenek, ez egy kis mini másolata a nagy kapitalizmusnak, amit most közelről kézcsókolt az O1G
    meg ami még zárt ajtók között belefért

  • néhány éve történt: a 90 éves nagynéném elesett, és utána nagyon fájlalta a csípőjét. Bevitték, megnézték, hazaküldték, hogy semmi. Aztán vagy 3 hét után a fia újra bevitte, mert alig tudott járni – egyébként pedig már előzőleg is guruló-járókeretes volt, de azzal együtt sem. Megvizsgálták, és azt mondták, „párdon! Tényleg el van törve…”

    Ilyen ez a szelavi…

  • A fenti nehany megjegyzesekre.

    A helyzet orvoslasa persze a „kapitalista” rendszer alkalmazasaval lehet megoldando.

    Perelni a korhazat, az orvost, bar kit aki szakmai hianyossaga, ostobasaga, terahnysaga alatal kart, koltseget, fajdalmat, szenvedest vagu barmi normalis eletenken elvezeseit megkadalyozta.

    Az ami ebreszti fel oket mind, mind akiket felelosegre vonnanak.
    S azzal mindenki masok erdekeit is szolgalajak, nem csak az egyen gazdagodik meg azon.

    Mart aztan majd figyelemmel kovetik kotelezetsegeiket !!!

    De az nem a PM vetke, sem hibaja, hanem a lakossag nem-torodomsege ,lustasaga!!!
    Mindent mindeg masoktol varnak-el.