Orbán és a Renoir

2019 május 22 10:42 de.89 hozzászólás

Megvásárolta az állam a Szépművészeti Múzeum számára Renoir: Fekvő női akt c. festményét, ami dicséretes dolog, ám egyben meglepő is. Mivel semmi köze a focihoz, nem igazán érthető a cselekedet mozgató rugója.

De hát, Baán László, a Liget-projekt főhalljakendje, a Szépművészeti Múzeum főigazgatója kellő módon maga alá iprikált ettől a nagy kegytől, ami – azért lássunk tisztán – kizárólag Orbán Viktor nagylelkűségének köszönhető. Igaz ugyan, hogy elvben a magyar állam vette meg csekély 3,5 mrd forintért, de, ugyebár, mindenki számára világos – mivel Orbán = Magyarország – kinek kell hálát rebegnünk. Az a nyüves 3,5 mrd stadion ügyben úgysem lenne elég még egy vizesblokkra sem.

Baán – akit a Főméltóságú Úr helyezett posztjába, és akinek, jó csinovnyik módjára, első dolga volt dúlásba kezdeni a Liget-projekt örve alatt, elgaloppírozta magát. Úgy vélte, hogy ez a orbáni szponzoráció annak a jele, hogy most már a hazai pénzes méltóságok is megnyitják bugyellárisukat és képzőművészeti mecénánsként fognak szerepelni a magyar kultúra színpadán, és ennek a reményének hangot is adott.

Namármost. Az ilyen mecénássághoz némi indíttatás is szükségeltetik, mondjuk kultúra, de legalább is annak igénye. Matolcsy még csak-csak, elvégre ő legalább szőnyegeket, meg zongorát vásárolt igaz, nem a köz, csak az MNB számára, meg a neve is előkelően y-ra végződik, de el tudja képzelni valaki Mészárost, Csányit vagy Garancsit, uram bocsá’, a falfestménnyé magasztosult Kósát, amint azzal fekszik-kel, hogy mecénánsként fog fényt vinni Magyarország kulturális éjének homályába? Na, ugye.

Baán azonban gondolt egy merészet, és azt tervezi, Orbánt is bevonja mamelukjai meggyőzésébe. Mert hát, Orbán fejlett szépművészeti érzékkel rendelkezik. Oly annyira fejlettel, hogy ezt találta nyilatkozni:

· a baloldali, progresszív megközelítés szerint az egymillió kulturális emlék közt „a halott fehér kultúra porosodó tárgyai” láthatók, nemzeti szempontból nézve viszont ez az „eleven kulturális örökségünk”, és múlt talapzata nélkül „gyökértelenül sodródunk a történelem viharai közepette”

· a múzeumok a háttérintézményeikkel együtt a gondolkodás iránytűi

· tíz éve még gondolni sem lehetett Magyarországon nagy kulturális vállalkozásokra, 2011-re azonban „megjött a bátorság”, hosszú távú, nagy kulturális vállalkozások nélkül ugyanis a gazdaság rendbetétele is kevesebbet ér

Érthető. Gyerekkorában az asztal körül kergették, ha nem akart nagy kulturális vállalkozásokat tervezni.

Gondolom, a karmelita kolostor freskóit is ennek a kulturális érzéknek engedve mázoltatta le. Nem szerette volna, hogy azok felemelő látványa elvonja figyelmét az ország ügyeinek intézéséről.

Renoir impresszionista festő volt. Az impresszionisták elsősorban a fény festői voltak, az adott dolgokat úgy ábrázolták, ahogyan adott pillanatban látták, ez az élmény vezette az ecsetjüket. Orbán maga is bizonyos mértékig impresszionista: az adott dolgokat az adott pillanatban úgy látja, mint senki más. Ábrázolni ugyan nem tudja – max. a pillanat hatása alatt cselekedni – cserébe, hogy viszonyuljon, felemás színű zoknit húz.

Az se rossz.

89 hozzászólás

  • Jurásek Fábián Sebestyén

    Kedves nem kedves Il-Ille István!

    Arra még nem gondolt, hogy mivel Renoir-tól nem létezik „Fekvő focista” című akt, így ezt még Orbán Viktor miniszterelnök úr sem tudta kivitelezni…?

  • Michelangelo éppen nagyban faragta a márványt, mikor ki más mint a Római Pápa látogatta meg, és a Pápa bölcsnek akarván mutatkozni megkérdezé kegyesen a mestert, hogyan is készül „a” szobor, erre a Renascimento Hatalmas alakja egyszerűen: Atyám nagyon egyszerűen, a márványban benne van a szobor, én csak a fölösleges márványt szedem le róla

    O1G mit fest?
    bruhahahahaha

  • Uristen, micsoda szemet ‘ujsag’ ez a ‘hirlap’?

  • Ezt mar vitaztuk itten!!!

    Harom es fel milliard az bago az uralkodo szocialista elvtars igenyeinek a kielegitesere.

    Talan valami ‘stymulust’ talal majd a festmenyben?!

    Persze a festmenyt en annakidejen a festmeny alanya-alapjan neveztem , mint a „tulhizott meztelen no” .

    Naponta meggyoznek az itteni szerkeszto elvtarsak hogy remesen szuksegek lenne a demokratikus allamigazgatas modszerere.

    Sajnos azt mindenki itten egy vagy ket hozzaszollo kivetelevel remesen ellenzik, sot gyulolik.

    Tehat nincsen semmi jogyuk a panaszkodasaikra !!!!

    Elvezzek tovabbra is a megszokott modszereket !!!!

  • Andra

    „Uristen, micsoda szemet ‘ujsag’ ez a ‘hirlap’?”

    A hirlap?!

  • Nohát akkor hadd legyek most „demagóg”!

    Heves, Borsod-Abaúj-Zemplén, Szabolcs-Szatmár-Bereg, Hajdú-Bihar most éppen Renoir művészetére kíváncsi, ez nekik most életbevágó!

    Tizenegy-néhány éve járom az országot tavasztól őszig. Egy-egy utam után leülök, és – szégyen, nem szégyen – sírva fakadok, összegezve élményeimet. Tényleg Renoir-ra , stadionokra van nekünk szükségünk? – És ha most akárki elkezdene kötözködni: a szép is kell; de ha nincs mit enni – mert munka sincs, vagy: nincs munka -, akkor mi a teendő?

    Erre aztán jön egy Jurásek vagy egy Andras, „oszt” ilyenkor mit lehet mondani? – Hit ellenében érvelni? Ez még soha nem sikerült. Mintha visszament volna a világ 1789 előttre. Mintha a felvilágosodás nem is lett volna. Most akkor vágjam ki a szemétdombra Batsányit? Miféle világ ez? És hol találok végre „fehérek közt egy európait”?

    Nem szívesen teszem (nem tudom, miért), de ide kell citálnom:

    „És az országban a törékeny falvak / – anyám ott született – / az eleven jog fájáról lehulltak,/ mint itt e levelek/ s ha rájuk hág a felnőtt balszerencse,/ mind megcsörren, hogy nyomorát jelentse/ s elporlik, szétpereg.”

  • Parács Péter Pál

    Tisztelt András!
    Engedje meg, hogy egy kis kiigazítással hozzászóljak az Ön álláspontja kapcsán, a 05.20-i „Mert az iránymutatás nagyon fontos” című cikkhez történt álláspontomra is hivatkozva.
    Én inkább úgy fogalmaznék kvázi diplomatikusan, hogy a cikizés keresése a túlnyomó motiváció. Ráadásul többnyire Magyarország van az epicentrumban. Magyarul, nem igazán olvastam még olyan cikket, melyben valami iciri-picirit is Magyarország pozitívumait vetné fel témaként és ha van is annak a fonákja kerül a „porondra.” Egy adott téma személyi unszimpátiára alapozott kiforgatása egyrészt nem korrekt, másrészt óvodás megközelítése a realitásnak.
    Nem vagyok Orbán „imádó, ha már személyeskedni akarunk. Én azt az irányvonalat figyelem személyektől függetlenül, amit Magyarország polgárai próbálnak képviselni a múltat és a jövőt illetően egyaránt.
    Olyan képviselő, miniszter, miniszterelnök, kormányfő még nem született és nem is fog születni, aki mindenki szimpátiáját egyetemlegesen elnyerné. Személyes unszimpátia nem reálpolitika, hanem csupán buta szurkálódás a valós tartalmon átsikló ködösítésével.

    Ui.: Én is már többször gondolkodtam, hogy miért tekintek be néha ezen hírlapba.
    Nem tudom megmagyarázni, de például mostanában hiányolom a”Figyelő” „társunkat”, a többnyire korrekt és realitással motívált hozzászólásaival.
    Üdv. Parács P&P.

  • Parács Péter Pál

    Tisztelt Ille István Úr!

    „Civil a pályán….Elkötelezett, azonban pártoktól független baloldali értékrendű és világnézetű ellenzéki.”
    1.) Valaki meg tudná fogalmazni egy szóval, hogy ez mit jelent valójában és mitől lenne független a politikától?
    2.) Miért lenne bunkó a magyar nemzet a kultúra terén és miért lennének „kiváltságosak”, a cikkben említett „egyesek”?
    3.) Gondolom, hogy Munkácsi Misi „Bátyó” sem haragszik érte, hogy világhírű festményei a méltó helyére és nyilvánosság elé kerültek, de mi egyszerű polgárok sem.
    . Tisztelettel

    Parács P&P.

  • Úgy tudom hogy, Renoir legfőképpen impresszionista volt, ezért furcsának találom, hogy nem egy erre jellemző képet vettek meg tőle?! Lehet hogy ennyiért azt nem kaptak, de mindenképpen muszáj volt egy újabb Renoirral gyarapodni!? 😀 (Most nem ezt a képet akarom fikázni, de szerintem az impresszionista képei sokkal brilliánsabbak.)

  • Munkacsi festmenyeit meg lehet magyaraazni, bar azok is rettentó drágak! Renoir (ha egyaltalan nem hamis,mert nem tunik igy a kepen a nevehez hiven kidolgozottnak, impresszionistanak….) nemzeti erzelmekkel sem magyarazható! Ugyan akkor a Karmelita kolostor muraljainak ĺemazolasarol nem hallottam, viszont oriasi szegyen es rongalas! Hazafias cselekedetnek nem nevezhető!
    Szoval a nemzeti buszkesegemen inkabb csorba esett, h nem inkább magyar kultura remekjeit vettek meg!
    Persze, ha Patali Attila, v Akos egyes festmenyei kerultek volna felvasarlasra milliokert, akkor inkabb sirhatnank!

  • annyi penzbol lehetett volna bvenni az ujszulott osztalyokra egy csomo uj lelegezteto gepet is!!
    de nem!! festmeny kell az vuraknak!!
    hogynem szakadv rajuk az eg!!gyalazatos banda

  • Miklós bá’
    2019 május 22
    2:40 du.

    „Tényleg Renoir-ra , stadionokra van nekünk szükségünk?”

    Ezzel a költői kérdéssel nagyon egyet tudok érteni!

  • Hogyé’ adnak most egy három éves Renoárt,kevés kilométerrel ?

  • Parács Péter Pál
    2019 május 22
    3:26 du.

    Nem kellene e helyre menned.
    Mert fejed remeg, eszed kerreg,nem kellemes ez neked!
    Legyen veled the NER , benne megleled kedved.

  • Andras
    2019 május 22
    11:10 de.

    Úgy beszélsz mint egy hollivúdi
    férc-sorozatból kilépett ponny-hajkötözövel felkötött
    frizurájú lófarkas élemedett hisztis háziasszony.
    Még szerencse hogy nem selypítesz hozzá.

  • Jurásak, te intravénásan szeded a hülyeséget?

  • Parács P&P:

    1: ha értelmezési gondjaid vannak a Google a barátod
    2: igazad van, nem az egész nemzet, csak annak promitív, jobboldali hányada. az se kevés.
    3: nem látok összefüggést a proccság és Munkácsi harmadik Krisztus-trilógia elemének állami alkuja közt.

    ad továbbiak: olyan, hogy unszimpátia, nincs. antipátiának hívják. hogy miért is tekintesz ide be? mert szerintem mazochista vagy, valamint küldetéstudatod van. a mellett meglehetősen szelektív a felfogásod: valszeg nem jutott el az agyadig Bencsics Kára alias Figyelő nekrológja. tudod, ez az az írásfajta, amit valakinek a halálakor közölnek.

  • Albrecht Neumerker

    Jól fog mutatni a felcsúti istálló falán.

  • BrunszvikTeri

    >Női test olajban<

    Azért a műpártolás mellett legyünk realisták is. A ez a "női test olajban" ugyanis egy új (múzeumi) raktár felavatása alkalmából lett leleplezve… A raktárt az egykori, úgy látszik fölöslegessé vált, Weiss Alice bárónő alapította, és róla elnevezett Zsidó-kórház Szabolcs-utcai telephelyén avatta ez a hatalmas "nagyméltóságú" úr…

    Már az maga is jelképes, és végtelen nagylelkűségre utal, hogy nem tarolta földig, pedig hát ez is a Liget-projekt egyik szerves része, és lám mégse juttatta a vele egy idős fák sorsára. Másrészt mégiscsak egy szimbolikus gesztus az is, hogy a múzeumi . r a k t á r t . éppen az eleddig . e g é s z s é g ü g y i . centrumként működő Országos Orvostovábbképző Intézet és Kórház területére szemelték ki.

    Ne feledjük azt se, hogy figyelembe véve az inflációt, a Renoir értéke mint bármi egyéb áru a tegnapi 3,5Md után holnap akár 4,0 Md-ra is rúghat az Államkincstár leltárában… Az a pármillió beteg póóógaaar pedig nyugodtan várjon a maga sorára. Mindennek eljön a maga ideje!

    Vegyék végre tudomásul, hogy jobb egy mai túzok, mint millió holnapi veréb… 🙁

    .

  • tisztelthölgyeimésuraim

    ˙

    Nekem e kiemelkedő alkalomról jól-elsütött fotó hangulatáról kapásból a . D u m b . é s . D u m b e r . című nagysikerű, k o m i k u s . filmopus egyik ünnepélyes jelenete jut eszembe, amikor a gazdagok egy luxusszállóban tartott ” j ó t é k o n y s á g i ” bál keretében ünneplik és szó szerint leleplezik fajából már az „utolsó alpesi hóbagoly pár”” példány kalickáját abban a reményben, hogy majd őbelőlük, e madarakból szaporodik fel a jövőbeli megmentett állomány…
    Ekkor viszont az egyik főszereplő pezsgőt bont, mikor is a pezsgősdugó ágyugolyó módjára, egyszerre találja el az ezzel aztán végleg kihalásra ítéltetett faj két szépséges reménysugarát…

    Egyet azért persze meg kő jegyezni, azok a mágnások ott, abban az amerikai alpesi csoda hotelban a saját pénzükkel jótékonykodnak állatokkal avagy, ha úgy tetszik luxus-pocsékolnak, míg ezek a hunatyák, különösen a nőt leleplezők, de a hátulról fotózkodók is a mi, az adófizetők 3-és fél milliárdjaival játszadoznak Csekonics* grófot …
    ˙

    .
    * Nevezett mélymagyar 1918-ra 7 millió koronás kártya-adósságot halmozott fel, amikor magyar bakák még a vérüket ontották „a hazáért” az olasz és az orosz frontokon…

  • Tisztelt PPP! Figyelő elhunyt, ahogyan ez a lap is hírt adott erről. Nekem is hiányzik – annak ellenére, hogy szinte soha nem értettünk egyet semmiben, sőt gyakran feldühített, hogy magabiztosan mond szentenciákat a magyarországi dolgokról, miközben fogalma sincs az itt történtekről (vagy legalábbis nagyon egyoldalú fogalmai voltak erről). Mintha én Szváziföldről jelenteném ki, hogy a balrafutók mind gazemberek, ellentétben a jobbrafutókkal, akik szinte földre szállt szentek. A különbség az, hogy nekem nincs szavazati jogom Szváziföldön, neki viszont van/volt Magyarországon. De úgy tudom, ezt nem vette igénybe – volt benne egy alapvető tisztesség. És ha igazságtalan is volt a magyarországi baloldallal, hiányzott belőle az acsargó rosszindulat, ami oly sokakat jellemez mindkét oldalon.
    Ami a KMH-t illeti. Gyakran éri a vád, hogy kizárólag a jelenlegi kormányerőt bíráló, cikiző írások jelennek meg. Ez szerintem is hátrány. Az a helyzet, hogy az itt megjelent írásokért nem jár fizetség (legfeljebb a hozzászóló beszélgetőtársak elismerése), sőt a főserkesztő egyenesen a saját zsebéből fizeti a költségeket (szerverdíj stb.). Jó lenne, ha azok is írnának, akik a kormányzat intézkedései mellett érvelnének.
    A személlyel kapcsolatos észrevételével egyetértek: bár fontos szerepük van egy társadalom életében – de nem mindenhatóak. Adott körülmények, feltételek, helyzetek mindig kitermelik a maguk „személyiségeit” – hogy aztán ez a személy gátlástalan, cinikus uszító, az már másodlagos, tökmindegy mi a neve: mindig mindenütt több jelentkező is van a szerepre.
    Tehát arra kérem, fejtse ki akár önálló írásban is, miben látja e kormányerő előnyét? Szerintem ezzel Chris is egyetértene – ne adjuk föl a párbeszéd lehetőségét.

  • ˙

    .

    A sok tányérnyaló udvaronc:

    OTT TAPSIKOL A POCSÉKOLÁSHOZ *
    ˙

    .
    *Amíg az egészségügy és az idős korosztály agonizál, addig nem érünk rá bármi más közpénz szórásra.

  • Vasárnap tarolni fog a Fidesz, és ősszel is:

    https://youtu.be/QPx0dMUz8v4

  • Úgy látom, nem ez a legjobb módja a mai magyarországi pöffeszkedő udvartartás bírálatának. Állítólag Churchill mondta a háború idején (nagy selyma lehetett az öreg, hogy minden találó megjegyzést a nevéhez fűzünk). A kormánya meg akarta kurtítani a kulturális költségvetést, mondván, hogy háború idején lenne a pénznek fontosabb helye. Mire ő: Dehát Uraim! Miért háborúzunk egyáltalán? Nem a kultúránk védelmében?
    Ok., nem egészen paralel a mai helyzettel – de azért vegyük fontolóra. Nem tudom megérte-e a Renoir az árát vagy sem – de csak a sorsára kellene figyelnünk: nehogy a nevére vegye valamelyik ner-lovag.
    Különben is elfogult vagyok ezzel az akttal – ilyenforma alakom volt fiatalon. És már akkor is a pókharapó botsáska volt a divat DDDD…

  • Parács Péter Pál
    2019 május 22
    3:26 du.

    „Személyes unszimpátia nem reálpolitika, hanem csupán buta szurkálódás a valós tartalmon átsikló ködösítésével. ”

    ————————————————–

    Úgy van, nagyon helyes a megállapítása – ezért aztán arra kérem, tegye félre a személyes un-szimpátiáját, mert, hogy írása egy merő személyeskedés, és arról nyilatkozzon, Ön szerint 3,5 mrd-ot valóban most kell leperkálni egy Renoir festményért, vagy bármilyen festményért, legyen az akármilyen szép, impozáns és „kihagyhatatlan”? A közel négy millió koldus országában tényleg ennek van itt most az ideje? Szinte biztos vagyok benne, hogy ön nem ismer koldusokat, ez nem meglepő, van itt még néhány rendszeres hozzászóló aki szintén nem látott még a saját lakókörnyezetében sem mélyszegénységben élő családokat, sem a saját otthonában megfagyott emberekett – de attól még higgye el vannak szép számmal!

    Tegye félre most a miniszterelnök személyét, Baán urat és az összes többi cikkben hivatkozott „mecénás jelöltet” – próbáljon csak az alapkérdésre fókuszálni. Akkor amikor sorra lakoltatják ki a családokat az otthonaikból – erősen kétes okoknál és körülményeiknél fogva – közöttük egy kilenc gyermekes családot ahol az anya emberfeletti erőfeszítéssel próbálja összetartani a családját, és ahol a családját bántalmazó elvált családfő nevén van az ingatlan, mindössze az „adósság közös” – ott nincs segítség? Mert a kétségbeesett anyát a jó miniszterelnök azzal oltotta le, hogy sok szerencsét és kitartást kívánt neki miután az hozzáfordult – de sajnos nem áll módjában segíteni? Szégyellje magát – ez bizony sokat elmond az általa vezetett ország tényleges helyzetének ismeretéről!

    Most, amikor a születendő gyermekek érdekében külön 7 pontos programmal „siet megoldást kínálni a kormány” – természetesen a tehetősebb rétegnek -, ahol az adófizetők pénzéből 2,5 milliót adunk minden 7 személyes kocsira vágyó családnak, bármilyen anyagi helyzetben van is, bármilyen vételárú kocsira – akkor a meglévő gyermekek családban felnövése már ennyire nem fontos? Ha a sokat szidott, és minden módon ellehetetlenített civilek nem sietnek ennek a családnak a segítségére, Ön szerint milyen sors várt volna ezekre a gyerekekre? Megmondom: miután a családot kidobták az otthonukból, az anya mehet amerre lát, a gyerekeket meg szanaszét cincálva különböző állami gondozásba viszik, mert a gondoskodó állam senkit nem hagy az út szélén! Hogy ott milyen lét és sors várt volna rájuk, azt mostanában (is) hallhattuk eleget. Aztán kiadják őket nevelőszülőknek, gyerekenként X forintért pedig csak egy kicsit kellett volna odafigyelni az illetékeseknek, és felmérni, hogyan jár jobban az állam is meg a család is, ha az ily módon gyerekenként kifizetett összegnek csak a felét fizetik ki a családnak, + a lakás helyzetüket tekintve igenis méltányosságot gyakorolva segítenek – azt gondolom, ilyen gyermek szám mellett ez el is várható – akkor ezek a gyermekek is az anyjukkal és a testvéreikkel együtt családban nőnek fel! Ez egy példa volt, de számtalan példa és eset akad, de hát hogy mondta Lázár úr? Akinek nincs semmije az annyit is ér!

    Hogyan fordulhat elő, hogy tűzifa híján megfagynak emberek a saját házaikban, Európa közepén, Magyarhonban amikor dübörög a gazdaság? Miként lehetséges hogy arcpirítóan nulla összegeket fizetünk nyugdíjként életüket ledolgozott embereknek ( nézzen utána, 28.500 min. nyd) és erre azt mondja a saját illetmény emelését megszavazó ( 30%majd 70% ) államtitkár úr, hogy olyan keveseket érint hogy nem érdemes hozzányúlni! ( Rétvári B) Igaza van Miklós bá nevű fórumtársunknak, hogy ha az ember egy kicsit is kimegy a „valóságba” – pedig még is az összes megyét nem is sorolta fel) tehetetlenségében sírva fakad!

    Komolyan kérdezem, mert érdekel – van fogalma hogyan, miként és mennyiből élnek ma emberek? Miközben milliárdos üzletek köttetnek egy- egy Andrássy úti palotára, ilyen olyan kastélyra a felvásárlóik által ( Tiborcz, Garancsi, Mészáros stb urak által, stadionok és kisvasutak, üveghidak és aranyhalas tavacskák épülnek a jó minie. gyermeki vágyainak kiteljesítésére, aközben nincs segítség rokkant, beteg gyermekkel és hozzátartozóval rendelkező kilakoltatott családok számára?

    Ez a Renoir kép – vagy bármelyik – 3.5 mrd.-ért tényleg büszkeséggel kellene, hogy eltöltse a honi kebleket, mert ha nem akkor megint „Orbánozunk”, max. nem értünk a művészetekhez? Nekem semmi kifogásom R. ellen, sőt az impresszionistákat különösen kedvelem – de részemről ellettem volna még egy darabig enélkül a kép nélkül(is) ha ez az ára, hogy olyan helyre csoportosítsuk a milliárdokat, ahol per pillanat jóval nagyobb szükség van rá!

    Ismétlem, csak egy kis odafigyelés kellene a különösen elesettek, kiszolgáltatottak, betegek és megoldatlan helyzetben lévők számára – de az ma a 2/3 tudatában annyira nem fontos, hogy el sem tudják képzelni mi történik a saját kis berkeiken, milliárdos kapcsolataikon kívül!

  • Parács Péter Pál

    Kedve Találom!
    Köszönöm a megrázó infót. Mint említettem, nem rendszeresen olvasom ezt a lapot. Nem tudtam, hogy Figyelő eltávozott a földi élettől. Utólagosan is részvétem és íme láthatjuk, hogy egy ember nem tűnhet el a „semmibe”. Halála után sem fel feledjük el és egyénisége emlékeinkben marad.

    Találom! Még egyszer köszönöm diplomatikus értesítésedet.

    Üdv.: PPP

  • Albrecht Neumerker
    2019 május 23
    2:48 de.

    Igen, de már márvánnyal van felpadlózva az az istálló.
    Mert azzé „szarba megse mehet a ló ” !
    ( Legalábbis Gálvölgyi művészúr szerint )

  • Drizari
    2019 május 23
    8:24 de.
    ezt a gábrielnek kellene betenned tövig ő útálja ugyanígy a sok …kituggyamit

    ez a magyar zember

    bruhahahaha

  • bar-lev
    2019 május 22
    5:26 du.
    Na komám, most egyetértünk!

  • – Minden hazai kultúrember örömére idén is folytatódik, a műkincs beszerzési állami program, gondoljunk a korábbi Seuzora, Golgotára, Tiziano, Canaletto, Breughel stb. stb. csodákra..
    – Ötmilliárdért vettek most képeket, hogy legyen miért elmenni a 15 milliárdért felújított Szépművészetibe melynek gyűjteménye két nagyértékű festménnyel gyarapodott, állami támogatással.
    – Van Dyck és Renoir egy-egy alkotása akár a múzeum „főműve” is lehet, ami még több kultúrális érzékenységű turistát vonz…
    -A főigazgató szerint lesz folytatása a remekművek vásárlásának, ami a küldetése ennek az intézménynek…

  • Drizari 8:24: Megnéztem a videót. És megint Churchill: A demokrácia ellen a legjobb érv egy ötperces beszélgetés egy átlagszavazóval…

  • Már várom, mikor mennek ezek a képek valami alapítványba, hogy azután elveszítsék köztulajdon jellegüket.

    Csak szólok.

  • PPP!

    „Tehát arra kérem, fejtse ki akár önálló írásban is, miben látja e kormányerő előnyét? Szerintem ezzel Chris is egyetértene – ne adjuk föl a párbeszéd lehetőségét.”
    ————————————————————————————————-

    Csatlakozom talalom felvetéséhez – én is szívesen olvasnám a kormányoldal, vagy ha úgy jobban tetszik a jobboldali cikkírók vagy szimpatizánsok okfejtéseit, miután a kritikáikat rendre olvashatjuk, de a mit, hogyan, miért, merre meddig, miből és mivel kérdésekre egységbe szerkesztett önálló cikk formájában nem kapunk választ, pedig hátha okosabbak lennénk ezáltal is!

    Azért megnyugtató, hogy a napi aktuálpolitikai, és „botrányszagú” híradásokon kívül megjelennek időnként művészeti témájú, vagy „egyéb” címszó alá sorolható megemlékezések, visszatekintések stb Gergely Bea, Almási Alma, Rátesi Margit, Aczél Gábor, vagy Révay András stb jóvoltából,esetenként „vendégmunkások” írásaiként. Szóval azért itt sem minden napi politika, és acsarkodás, bár kétségtelen hogy folyamatosan kritizálni valamit sokkal könnyebb, mint „megvalósítani” és saját szájíz szerint egy körülbelüli irányt mutatni !

  • Kedves András,Ferenct.Parács P.Pál!

    Nos Illétől csak ennyire telik……ennek a leépült,tájékozatlan,hazug,primitív embernek Orbán fóbiája van,
    már nem csak a foci hanem a művészet támogatásáért is ócsárolja
    Orbánt,mert ugye becsavarodott a szerencsétlen……de ahhoz még van esze,hogy tisztességes embereket alaptalanul ócsároljon,nem csak itt, hanem más fórumon is,ahol ugye nem „főmunkatárs”!( Főleg velem szórakozik ez a terhelt nyomorult,de nagy ívben tojok rá!)
    Egyre többször (rendszeresen!!!)leszerepel,amit még a nem hibbant
    baloldaliak is észrevételeznek,kár,hogy a lap főszerkesztője,moderátora nem „beszélget”el vele,amiből a KMH-nak csak hátránya származik……talán állást kellene hirdetni normális,hiteles munkatársak felvételére…..!

  • Nem mellesleg!

    Vitatkozni mindenről lehet,de ugye nem pártszimpátia függvénye,hogy mindezt valós érvekkel alátámasztva,tisztességesen és másokat tisztelve tegye valaki?!!!

  • slapaj
    2019 május 23
    10:38 de.

    „– Ötmilliárdért vettek most képeket, hogy legyen miért elmenni a 15 milliárdért felújított Szépművészetibe melynek gyűjteménye két nagyértékű festménnyel gyarapodott, állami támogatással.”

    Osztán azt a 5 milliárdot miért nem inkább népjóléti célokra fordítják, a Szépművészeti Múzeum gyarapítására nyugodtan felkérhetnék szelid paranccsal gavallér meccénásságra a milliárdos vagyonokhoz juttatott strómanjaikat! Ja, hogy akkor kevesebb jut visszaosztásra? Öt milliárdból hány befuccsoltatott devizahitelest lehetne kimenekíteni a hidak alol vagy hány orvost lehetne visszahozni Sédországból? És ki fogja ezeket a képeket megnézni a vásárlási kompenzácival felemelt horribilis belépési jegy árakon? Ezek nagyon primitiv populista kérdések?

  • Parács Péter Pál

    Besancon
    Ha, úgy veszem, ebben a lapban majd minden hozzászólás kvázi személyeskedés. Nem más, mint egymás nézeteit vitatjuk meg, de nem vagyunk politikusok, hogy politikai fórumnak higgyük ezen „hétköznapi csörtéket.” Én viszont a politikában való személyeskedésre céloztam.
    Találom fogalmazott helyesen: Személynek, bár fontos szerepe van egy társadalom életében- de nem mindenhatóak. Adott körülmények, feltételek, helyzetek mindig kitermelik a maguk „személyiségét”. Ehhez kapcsolódóan annyit szeretnék hozzáfűzni, hogy bármely országot tekintve tehát, az ország vezetésében, a társadalmi életben meghatározó személyeket a választások és az adott körülmények, feltételek, helyzetek forrják ki. Az más kérdés, hogy ezen emberekbe táplált bizalmunk hogyan fog gyümölcsözni. Azon kellene elgondolkodni, hogy egyes meghatározó személyiségek felelőtlen ígéreteinek bizonyossá válása után miért nyeljük le mi egyszerű polgárok mindössze azt a szlogent, hogy „bocsi nem jött ki a lépés” valami oknál fogva? Itt Magyarországon, mint utólag bebizonyosodott, több honatya személyiség megbotlott már vagy eltűnt, mint Petőfi a ködben. Csak spontán és egyszerűen.

    PPP

  • Parács Péter Pál

    Kedve Talalom!
    Köszönöm a nevemre szóló korrekt hozzászólását és megpróbálok válaszolni. „Miben látja e-kormány előnyét?”
    Ez teljesen logikus kérdés, de valahol már leírtam, hogy a világon még nem született olyan ember, akivel mindenki mindenben és egyetemlegesen egyet értene. (Hétköznapi szinten gondoljunk például „csak” egy munkahelyi vezetőre és kollektívájára.)
    Mint mondtam nem vagyok un. „Orbánista” és soha nem voltam „pártimádó stb. egyetlen pártvonal tekintetében sem. Függetlenként és személy szerint elveimhez, ismereteimhez mérten természetszerűen minden pozitív álláspontot támogatok, melyek egy közösség érdekét, békességét, egymás megértését szolgálják. Ebbe nyilvánvalóan beletartozik szükség esetén kisebb tolerancia is a „közös nevező” érdekében. Esetleges nézeteltérések külön külön való szítása soha nem vezetett jóra. (Láttunk már ugye olyan parlamenti vitákat, ahol nem a szavak röpködtek, hanem a lábbelik vagy éppen „barátságosan” birokra keltek a képviselők.)
    Nyilvánvalóan voltak, vannak és lesznek rossz döntések, tévesen előértékelt irányvonalak is minden kormányzatban.
    Így, hát én is látok „rizikós” dolgokat e-kormányunkban, akár szakmámból adódó revizori szemmel is.

    ***Kedves Találom!
    Hogy, miben látom e-kormány előnyeit?
    Ne haragudjon és előre elnézését kérem, de ez nagyon „huncut” kérdés tőlem, hiszen említettem, hogy nem vagyok „Orbánista”. Azzal pedig, ha most elkezdem „dícsérgetni”, akkor egyesek részéről az lesz a reakció, hogy cáfolom magamat.
    Ezért inkább úgy fogalmazok, hogy ami Magyarország mostani helyzetét, irányvonalát illeti álláspontom szerint természetes reakcióját tekintve és állampolgáraink többségi véleményére figyelemmel alábbiak a pozitívumok:
    -Vissza kell emlékezni Magyarország történelmére!

    1.) Ugye nem kell részletezni a Szovjetuniót, a nagy Moszkvát!
    -Nem voltunk ugyan a SZU tagja, de mint más Kelet-Európai országokhoz hasonlóan Moszkva utasításait kellett követni.
    (Sőt, valami paktum által még Németországot, Berlint is képes volt ketté osztatni.)
    *Most viszont itt van Brüsszel, melyben oly módon csalódtunk, hogy a SZU-hoz kísértetiesen hasonlóan akarja az Uniós országok szuverén és nemzeti jogait csorbítani. Meg akarja határozni az ország belügyeit, kvázi „parancsba” kívánja adni a migránsok befogadását, holott azt sem tudjuk kik Ők, de huncut módon még ők sem saját magukról. Erre viszont Magyarországnak megvan a hatáskörrel rendelkező Bevándorlási Hivatala illetve saját törvénye.
    SZÓVAL: Magyarország úgy gondolom, hogy több mint négy évtizeden keresztül megtapasztalta egy idegen hatalom ukázait és tanult belőle.
    Nem csoda, hogy többet nem kér hasonlóan és igen, végre önállóságát szuverén jogait, államiságát, nemzetét nem kívánja feladni.
    ***NOS, kérdezem én kire, kikre számíthatunk mindezekben például az EP választásokon és azt követően??

    2.) Ugye nem kell idézni azt a bizonyos Trianoni „Békeszerződést”, mely következtében több millió honfitársunk egyszerre csak néztek mint „Rozi a moziban”, hogy hoppá, már meg kint rekedtünk, sőt még meg sem kellett nekik kérni az újdonsült állampolgárságukat. Igaz például Kárpátalján nem igazán tudtak egy kukkot sem Csehszlovákul stb.
    -Az, hogy ezt minek köszönhetjük és miként értelmezhetjük mindenki gondolja át.
    EZEK után nem baj, hogy az Anyaország nem feledkezett meg ezen honfitársainkról és támogatni próbálja a nemzetiségünk kint rekedtjeinek fennmaradásának igényeit??

    **Az viszont ostobaság illetve emberi gyarlóság és szégyen, hogy egyes emberek következtetése mindezekből adódóan buta motivációkkal úgy nyilvánul meg, mintha mindezen kormányzati gesztusok a szavazatok megszerzése, burkolt megvásárlására irányulna.

    Tisztelt Talalom!

    Egyenlőre ennyi „bevezetőre” futotta időmből illetve ennyit tudtam hirtelenjében válaszolni.

    Visszatérve a „független” témára:
    Mint minden ember, én is meg tudom különböztetni a jobb illetve bal kezemet. Mindegyiknek megvan a saját funkciója, de sok esetben szükségünk van mind a kettőre, ha a helyzet úgy kívánja és érdekes módon még sem vesznek össze vagy vitatkoznak.
    A vicces példát félre téve nekem minden álláspont színpatikus, melyeket pozitív értelemben lehet realizálni, azaz legyen az bal- vagy jobb oldali stb. párt véleménye, célkitűzése.
    Az említett „határon túli szavazatok” tekintetében pedig az a további véleményem, hogy mindenki kvázi magából indul ki és inkább cikizés gyanúsnak, mint valóság alapúak. Akik ezt így felvetették, azoktól meg kellene kérdezni, hogy Ők miért nem foglalkoznak honfitársainkkal illetve előttük is ott a lehetőség még most is, hogy részt vegyenek határainkon túli kapcsolatok ápolásában akár pénz nélkül is. Nem pedig „támadni” Őket, mint ezt többször tapasztaltam, másrészt ezen, minden alapot nélkülöző badarság nem kizárt, hogy rágalmazás is egyben a kint élőkre nézve is. Ezen túlmenően még az sem biztos, hogy ezen érintett emberek többsége nem is szavazott, mint itthon sem minden szavazásra jogosult megy el voksolni.

    Üdv.

    PPP

  • Csak szeretnék megerösitöleg csatlakozni „Inkább Bibi
    2019 május 23 3:58 du.” bejegyzéséhez

    Nagyon frappánsan és tömören irta le a lényeget.

    Kiegészitve Almási Alma megjegyzésével – alapítvány – már össze is állt a kép.

    Majd az alapítványt fogják a „mecénások” finanszirozni.

  • na, kérem. Boda Marcsi újabb értékítéletét olvashatták.
    halmozódik a kupac. nekem úgy tűnik, képtelen leszek az utóközlésekben utolérni.
    de nem adom fel, Boda Marcsi megérdemli, hogy ismertsége bővüljön.
    ne felejtsétek: https://www.facebook.com/zseboroszlan/?modal=admin_todo_tour
    ma délután és holnap újabb részekkel fog bővülni Boda munkásságának ismertetése. van bőven miből idézni.

  • Besancon 8:40 !

    Minden szava és betűje az igazság szimpatikus hangja. 🙂

    Ahol Ön az egyik példázatában felhozza;

    „…miközben milliárdos üzletek köttetnek egy-egy Andrássy-úti palotára, ilyen olyan kastélyokra… stadionokra, aranyhalas tavacskákra, kisvasútra… [a főnök] gyermeki vágyainak teljesítésére…” stb. Közben említi Garancsi, Mészáros és Tiborc, a Vezér-uram vőm-urasága neveit, mely témában meg kell még említeni, hogy a fő-stróman, Mészáros uram* már szemet is vetett Magyarország egyik nevezetes kastélyára is Fóton, mely műemlék a Károlyiak nevét viseli. Csakhogy azt a kastélyt már 1957-ben az „az átkos” Kádár rendszer gyermekvédelmi intézményként újította föl, és hatalmas több hektáros(!) ősparkjával együtt, F ó t i . G y e r m e k v á r o s . néven adta át árva, vagy elhagyott kis lakóinak az egész ország büszkeségére…
    Amikor a Gyermekváros elrekvirálásának csak híre ment, bizony nagy . k ö z h á b o r f o d á s t . váltott ki, s – érdekes mód’ – mai Ártány és Orbány – ebben az egy kérdésben úgy látszik mégiscsak és már eleve is tudta e szándéka nyilvánvalóan aljas mivoltát és legfőbb Fid SS-ünk úgy utasította főkincstárnokát, hogy „egyelőre tedd el későbbre”- eddig így is minden sikerült valahogy…**

    Mindez, amit ön itt is felsorol a . m a g y a r . o l i g a c h i á r ó l , és az annak történő t u d a t o s a n . furmányos . á t j á t s z á s . még véletlenül sem egy, a Führer szerint az új gazdag polgári réteg kialakítására utal, hanem egy kizárólagos és kiváltságos kör, az új arisztokrácia végleges beágyazására a Horthy-magyarország rögös talajába…

    Köszönöm az alapos (8:40-es) sorait: KB
    ˙

    * Mészáros Lőrinc főstróman vagyona 1:1-ben Orbán Viktor akarata szerint alakított, bevallatlan vezéri magántulajdon – inkognitóban …
    ** Orbanisztán egyetlen kurdarcos próbálkozása az Internet-adó bevezetésének szándéka volt, amit a közfelháborodás hiúsított meg. (Ma már azt is a „ha nem megy az ajtón, majd megy az ablakon” módszerrel készül véghezvinni).

  • utói.:

    Ártány és Orbány értsd:

    pÁrtunk és kOrbányunk 😀

  • ˙

    Leleplező
    ˙

    Hé gazduram, minden közpénzek mindenható Ura!

    Gyönyörű a modell amint lerántja azt a leplet

    a testéről. Csak kérdés, mért kell ilyenkor a

    szája szélét folyton és körkörösen nyaldosnia?

    Miért nem kotorász régi jó szokásához híven,

    inkább abban a roggyantott gatyája zsebében ?!

    .

  • na, kérem, hol is vannak azok a hazug állításaim?
    https://www.facebook.com/zseboroszlan/posts/326294121372686?__tn__=K-R

  • PPP! Ajánlok valamit! Talán nem tudod,hogy egyúttal a lap egyik szerzője is vagyok (erről beszéltem már, sokan tudják).
    Készítenék Veled egy szabályos interjút – Te hogy látod a helyzetet, mi az, amit elfogadsz és mi az, amit bírálsz a kormányoldalon, és hogyan látod a másik oldalt. Privát e-mailban bonyolítanánk le a kérdezz-felelek-et, majd a mindkettőnk által elfogadott végleges szöveget küldenénk el Chrisnek nyilvános közlésre.
    Interjúnál alapvető etikai követelmény az egyeztetés: az interjúalanynak joga van tudni, hogy szerintem mit mondott. Riportnál, véleménycikknél persze nem – az más műfaj. Az interjú nem az újságíróról szól, hanem az alanyról: ő hogy látja a világot, és miért éppen úgy.
    Nemcsak PPP-nek, másnak is ajánlom a lehetőséget, az lenne jó, ha a magyarországi kormányoldal érveiről beszélgetnénk. Christ felhatalmazom, hogy megadja az e-mail címemet.
    Nekem ugyan nem kedvencem az ilyen írásban született interjú – hiszen egy jó beszélgetéshez látni kell a partner metakomunikációját, reakcióját a kérdésre, de megpróbálhatjuk. Szerintem érdekes lenne,sőt: lehet fordítva: Te kérdezel, én válaszolok. Bár, ha megengeditek ezt a nagyképűséget, a szakmai rutin nálam van, és mégiscsak az lenne az érdekesebb, hogy a kormánypártiak mit gondolnak, miért érdemes támogatni ezt a rezsimet. Üdvözlettel: Rátesi M.

  • Egészen mostanáig afféle Dézsa Vu érzésem volt!
    De beugrott:

    Jó régen láttam egy jó kis szovjet filmet
    a mai napig népszerű Nagy Péter cár életéről,
    aki -ha kellett- roppant testi ereje révén együtt
    húzta a köteleket a hajóépítő mester instrukciói szerint a többi hajóáccsal a szárazdokkon.

    Viszont igen szígorú volt a bojárjaival, ha azok nem elég gyorsan „európaizálódtak”.

    Egy jelentben meglátogatta az egyik ilyen főnemest.Mikor hírülvették az udvarházban a jöttét, a ház apraja-nagyja örült tempóban kezdett átöltözni orosz népi viseletből a kor francia divatja szerinti hacukába.
    És a főur idegesen kiáltozott a szolgáknak hogy :

    „A kövér nőőőt..!!! Hozzátok a kövééééér nőőőt…”

    Mire behoztak a terembe egy , a fennti képhez hasonló festményt, csak kb hatszor nagyobb méretben.

    Merhátugye ez kő
    az europeer szemlélethez.
    Hogy aztán közben úgy viselkednek
    mint egy tulok,az nemszámít.

  • slapaj
    2019 május 23
    10:38 de.

    Jó jó de hová teszik?
    Én indítványozom tegyék a Rogán Cecília budoárjába*.
    Mégiscsak ott lenne neki a legméltóbb helye, egyetértesz ?

    *Lehet , több is van neki.
    De nem baj,van még pár milliárdocska
    elfekvőben az adófizetők pénzéből nemiga ?… : )
    Szaal fog jutni eme „csodákból” mindekinek, mindenhová.

  • Parács Péter Pál

    Kedves Találom!

    Ajánlata megtisztelő és én személy szerint köszönöm a lehetőséget.
    Ez viszont nem olyan egyszerű feladat, mint például egy hozzászólásra spontán reagálni. Egyébként is csak azokra szoktam írni, melyekre kvázi rögtönözve tudok reagálni úgy, ahogy.
    Az Ön kérésének megpróbálok eleget tenni, de ez egyrészt szabadidőmtől is függő, másrészt a téma komolysága miatt egyaránt „nemes kihívás”. Nem kellene hibáznom, így gondolataimat reális és adott tényekkel kívánnám írásba önteni.

    Még a mai napon nyitok egy e-mailt külön erre a célra és ezen hozzászólás oldalon közlöm a Találom megszólítás alatt. Erre várom az Ön e-mail címét.

    Üdvözlettel

    Parács Péter.P

  • Tetszettek volna, prolongálni a „szocializmust” akkor nem kéne azon vergődni, hogy viselkednek a „köztulajdonban” lévő milliárdok…
    – Tudomásul kell venni, a kapitalizmus „eredeti tőkefelhalmozás” korát éljük, ahol csoda, hogy van mit felhalmozni, amihez nincs sok közünk, de a jövő kapitalistáinak lesz mivel gazdálkodni…[lásd:Marx:Tőke]

  • PPP! A „határon túli” magyarságról bőven kifejtettem a véleményemet itt: http://kanadaihirlap.com/2019/04/16/nekem-nem-faj-trianon/
    Most csak annyit. 1. Az MSZP-SZDSZ kormányok is legalább annyival támogatták az ottani iskolákat, kulturális életet, viszont nem adták-vették kilóra a szavazataikat.
    2. 2007 óta alig félmillió magyar nemzetiségű él „határon túl”: Ukrajnában és Szerbiában.
    Ez a „brüsszelezés” méltatlan minden magára valamit is adó emberhez. Brüsszel az Európai Tanács központja, amelynek tagja a magyarországi miniszterelnök is – és eddig szinte mindent aláírt, amit az orra alá nyomtak – csak jöjjön a lé. Most azért „függetlenkedik”, mert kilátásba helyezték: ellenőrizni fogják az európai adófizetőktől érkező pénzek felhasználását. Azt talán Ön is belátja: nem néhányszáz ember eszelős urizálására szánták azt a pénzt, hanem arra, hogy csökkenjen a nyugati és a keleti társadalmak (a szlovák, román, meg a lengyel is) között az anyagi, szellemi, stb. távolság.Ez több generáción átívelő feladat lenne/lehetne.
    A migráncsozás meg egyenesen röhejes – lenne, ha nem lenne életveszélyes. Pont ez az az ügy, amit egy-egy nemzet képtelen megoldani – csak együtt lehetséges. Méghozzá nem kerítéssel – bár maradjon, ha annyira ragaszkodnak hozzá – mint a kutyám, aki vihar közeledtével bedugta a fejét a heverő alá – miközben az egész hátsó része kinn volt.
    Ismét nagyobb léptékű változás előtt állunk: méghozzá éppen a klímaváltozás miatt. Népmozgás mindig is volt – ez gyorsult/gyorsul fel most, hiszen nemcsak háborúk dúlják pl. Afrikát, hanem olyan szárazság sújtja, ami miatt az éhhalál elöl menekülnek. Most még nem, most a mozgékonyabb, tudatosabb rétegek indultak útnak, de nem adok 10 évet, és ha nem teszünk valamit, éhező csordák tépik ki a falatot, a korty vizet a gyerekeink, unokáink kezéből. Márpedig ismétlem: kizárólag együtt, az európai civilizáció jegyében tudunk cselekedni. Ebben a mai USA nem partner: világtalan trumpjai a maguk koncát féltik – főként egy erős, egységes Európától. Kína más politikát folytat: évtizedek óta jelentős a szerepe Afrikában, és lehet, meglepi: de ma Magyarországon a legnépesebb – és a kultúráját zárt közösségekben örző – bevándorló csoport a kínai.
    A magyarországi kormányerő – illetve vezérük – szavai parasztvakításra jók, de az zsákutca, amiben a hazám és a nemzetem ismét a rövidebbet húzza.
    Míg, ha egy, a föderáció felé haladó együttműködésben egyenjogú nemzetként vehetne részt a többivel, garantáltan megőrizhetné az értékeit.
    Ez a Brüsszel-Moszkva összevetés! Háát – ne is haragudjon, inkább nem mondok semmit.

  • Parács Péter Pál

    Talalom

    A célirányos e-mail: [email protected]

    Erre várom a megbeszélteket.

    Üdv.
    Parács P&P

  • Rodeo11
    2019 május 24
    5:33 de.

    TE csak foglalkozzál a nácik által is oly nagyon kedvelt Vágnerúr zenéivel.
    Az való az ilyen antiszemita Putyin-ágenseknek, mint amilyen te is vagy.

  • talalom
    2019 május 24
    7:09 de.

    KÉRDEZZZ..szívesen válaszolok !!!
    De..csak három kérdést tehetsz fel:

    1 Milyen nap van ma?
    2 Hány óra van most?
    3 Esik e az eső?
    (Majdnem minden nap,amióta érvényben van a NER.)

    Válaszom mindháromra : IGEN !

  • PPP;

    Jol ir, de miert nem konyvet probal irni.

    Remelve itten rovidebben, csattanosabban probalna, s alanyonkent.

    Az EU-ban maguk NEM „csalodtak” , hanem beugrottak annak alapveto elemzesei es a tenyek tudatai nelkul.
    Csupan mert a „EU penz ajandekok” tul csalogatos volt.

    Saknos az EU, NEM az europa nemzeteinek demokratikus alau szovetsege, hanem a Maastricht kereskedelmi eggyezmeny szelesitese.

    S a nyugati fejletebb ipar-nemzetek celjait es erdekeit kivalloan szolgalja.
    De a „kelet” csupan a ‘kuntsaft’ celt szolgalja.
    Persze az volt a Kiser Willheim es Adolf celja is.

  • Vajon miert panaszkodnak maguk ??????

    Rem szerencsesek nincsen szukseguk a muveszetre gondolni sem idejuketb tolteni.

    A Parlamneti politikussaik dontottek mindannyiuk helyet, kijelove egy politikust akit azt is megteszi mindannyiuk helyett.
    Igazi szeretett „atyuska”-kent.

    Rettenetes Ivan eszmeje el magyarorszagon ma is !!!

  • Igazan sajnalom, hogy utolso mondatomban arra szuksegem volt, kicsit cinikusnak-nak lenni, de remelve valakit felerbresztene !!!

  • slapaj
    2019 május 24
    10:15 de.

    TE olyannyira okos vagy..
    (igaz erősen kevered a fogalmakat de mindegy)
    Tán elmondanád nekem miért van az, hogy 4000 ember lábát vágták le mert nincs a Társadalombiztosító által finanszírozott gyógymódok között az érsebészeti beavatkozás ?

    Mikozben meg TI kisapám két de inkább négy marékkal szórjátok a 100 milliárdokat különféle külföldi stadion, templom meg kórház építésekre.

    Vagy hogy miért kellett 2017-ben meghalnia 24000 magyarembernek, akiket egy normálisan finanszírozott Társadadalombiztosítással rendelkező országban menmentettek volna.

    Kíváncsian várom a támával kapcsolatos hasbaráidat.

  • „talalom” PPP-hez tett javaslataban jelzi, minden kerdesek oszinte valaszait.

    Nem, nem ohajtom a PPP es talalom kozotti egyeni-parbeszedeik kozleseben rest venni, csupan hogy regen kerdeztem egy igen alapveto kerdest Tolle, amit tobbszor megismeteletem, de soha nem valaszolt, kiveve a „gonosz”, „hazug” es „gazemeber” megnevezesevel.

    A kerdesm volt: hogy erkolcsileg mi alatamszthatok alapjan tamogatoja a Marxista elvek, es annak alapjan vegrehajtott esemenyeket amiket vilagszerte huseges kovetoi kovettek el ???

    Nem tunik meggyozonek, amikor valaki huen kovetoje amit nem kepes, sem hajlando kijelenteni annak okat, vagy celjat.

    Sajnalom, hogy a fenti ajalnlata alapjan ismetelnem kelett a kerdest.

    Igazan szertenem olvasni oszinte valaszat.
    Remelve egyeni tamadasai hianayval.

  • PPP!
    Nem működik a [email protected] cím, visszadobta a levelem. A kanada-hu közé nem alávonás kellene?

  • Geyza
    2019 május 24
    11:36 de.

    neveletlen vagy, engedélyem nélkül megszólítasz! semmi közöd hozzám, bár az általam is követett demokrácia elvei szerint azt írsz amit akarsz, még akkor is ha csak röhögény…

    bruhahaha

  • Bendeguz79
    2019 május 24
    2:14 du.

    gizi, információd forrása fake news!!! ha elolvastad -amit kétlek- Marxot, akkor tudhatnál sokkal többet is de te csak mások által összehordott céltudatosan összemaszlagolt hülyeségeket szajkózol, az az erkölcsi alapja az egész tannak, hogy ember emberrel egyenlő és ebből következőleg mindenben egyenlő jogai vannak nem csak a szavazó urnához járulhat szabadon, hanem tulajdonosa is lehet bárminek és önmagával szabadon rendelkezhet ami a proletár és a tőkés (imperialista tőkés) viszonyában nem jön létre, ott kegyetlen alá és felölé rendeltségi viszony uralkodik azaz a proletár a társadalom többsége meg van fosztva jogaitól és erre mondja -többek között- Marx, hogy ez márpedig -minimum- erkölcstelen és társadalmilag nem kielégítő

    ezen felül sok minden mást is mond de te nem olvasol csak a brosúrákat amiket a nevelő tisztjeid osztanak ki neked naponta a reggeli tejeskávédhoz zsömle helyett

    bruhahahaha

    művelődnöd kellene és önálló kútfőből nem pedig a propaganda gépezet által kiadott szeméttel

    az érdekek harca …

  • Aczél Gábor

    Ez a nagy vers 1935 novemberében született, annak az évtizednek az elején, amelynek hazai, rettentően nemzeti, riasztóan szuverén, szabadságkorlátozó elemeit, mai kormányunk sorra feleleveníteni bátorkodik ellenünk, jaj, mit írnál ma József Attila, magadnak és nekünk.
    Nem tudom, hányszor olvastam, mondtam, dadogtam, de most, miközben magamnak mormoltam, nem tudtam és nem is akartam visszatartani a könnyeimet, mert igen: a vers felzokogtatott.
    Ez nem mindig van így.
    A holnapra vajon hányan készülünk?
    Mi, akik nagyon szeretnénk valamennyiünknek Európát, a levegőt megtartani.

    LEVEGŐT! 
     
    Ki tiltja meg, hogy elmondjam, mi bántott 
    hazafelé menet? 
    A gyepre éppen langy sötétség szállott, 
    mint bársony-permeteg 
    és lábom alatt álmatlan forogtak, 
    ütött gyermekként csendesen morogtak 
    a sovány levelek. 
     
    Fürkészve, körben guggoltak a bokrok 
    a város peremén. 
    Az őszi szél köztük vigyázva botlott. 
    A hűvös televény 
    a lámpák felé lesett gyanakvóan; 
    vadkácsa riadt hápogva a tóban, 
    amerre mentem én. 
     
    Épp azt gondoltam, rám törhet, ki érti, 
    e táj oly elhagyott. 
    S im váratlan előbukkant egy férfi, 
    de tovább baktatott. 
    Utána néztem. Kifoszthatna engem, 
    hisz védekezni nincsen semmi kedvem, 
    mig nyomorult vagyok. 
     
    Számon tarthatják, mit telefonoztam 
    s mikor miért, kinek. 
    Aktákba irják, miről álmodoztam 
    s azt is, ki érti meg. 
    És nem sejthetem, mikor lesz elég ok 
    előkotorni azt a kartotékot, 
    mely jogom sérti meg. 
     
    És az országban a törékeny falvak 
    – anyám ott született – 
    az eleven jog fájáról lehulltak, 
    mint itt e levelek 
    s ha rájuk hág a felnőtt balszerencse, 
    mind megcsörren, hogy nyomorát jelentse 
    s elporlik, szétpereg. 
     
    Óh, én nem igy képzeltem el a rendet. 
    Lelkem nem ily honos. 
    Nem hittem létet, hogy könnyebben tenghet, 
    aki alattomos. 
    Sem népet, amely retteg, hogyha választ, 
    szemét lesütve fontol sanda választ 
    és vidul, ha toroz. 
     
    Én nem ilyennek képzeltem a rendet. 
    Pedig hát engemet 
    sokszor nem is tudtam, hogy miért, vertek, 
    mint apró gyermeket, 
    ki ugrott volna egy jó szóra nyomban. 
    Én tudtam – messze anyám, rokonom van, 
    ezek idegenek. 
     
    Felnőttem már. Szaporodik fogamban 
    az idegen anyag, 
    mint szivemben a halál. De jogom van 
    és lélek vagy agyag 
    még nem vagyok s nem oly becses az irhám, 
    hogy érett fővel szótlanul kibirnám, 
    ha nem vagyok szabad! 
     
    Az én vezérem bensőmből vezérel! 
    Emberek, nem vadak – 
    elmék vagyunk! Szivünk, mig vágyat érlel, 
    nem kartoték-adat. 
    Jöjj el, szabadság! Te szülj nekem rendet, 
    jó szóval oktasd, játszani is engedd 
    szép, komoly fiadat! 

  • BRU HA HA;

    May you live every minute of your remaining life in a Marxist country, and NEVER ONE MINUTE in any so called capitalist society.

    Cuba, Venezuela, Nicaragua, North Korea are awaiting you.

    Put up or shut up !!!!!!

  • ACZEL GABOR:

    Vajon a koltoje is „arkozott” volt???

    Smiert kelett az elvtarsank „meghalni” ugy amint az tortent?

    Sot meg zsido sem volt !

    ‘Nem tolta a maguk szekeret’ megfeleloen?

  • Bendeguz79
    2019 május 25
    9:56 de.

    gizi, there is no marxist country on the Earth! some are close to, but what you are mentioning all and each is under siege by your country, total economic blockade there is no any capitalist country which could survive under these circumstances

    go to hell and talk to the donkeys who are your pals

    bruhahahaha

  • Bendeguz79
    2019 május 25
    9:56 de.

    gizi legalább egyet ezek közül meglátogattál 1 hétre? luxus hotelban úszómedencével és a sellőkkel? vagy csak seggségeket másolsz a soronkövetkező brosúrából amit a cia meg a nsa adott a kezedbe persze jól beszarozták előtte….

    tudniillik én igen éltem bennük évek hosszú során át és sikerrel vidáman sok sok jó barátot tudok mai napig közülük, önzetlen barátság megosztottuk még a napi söradagunkat is, mindenkinek csak egy láda jutott
    bruhahahaha

    a pulykasült roston faszénparázson yucca val nagyon fincsi pláne jégbehűtött sörrel, te hogy vagy ezzel ott akárhol a bőség szaruja mellett négy lábbal

  • A.Gábor!Nekem is a kedvenceim közé tartozik: jószerivel az egyetlen vers, amit önszántamból tanultam meg kívülről. A másik a Kész a leltár.
    Rodeo: Hagyd a francba B79-et. Igen, József Attilát Marx akasztotta fel személyesen, Sztálin rúgta ki a lába alól a sámlit, miközben Rettenetes Iván a háttérben vigyorgott…
    Régen ezt úgy mondták: az illető párbajképtelenné harcolta le magát.

  • Na Ille!

    Maga egy nagy *****MODERÁLVA**** minden normális tisztességes embernek megvan a véleménye magáról.
    Ez a *****MODERÁLVA**** szerencsére sokban különbözik Orbántól ,akinek ugye van feje Illének meg *****MODERÁLVA****
    Orbánnak meg ugye biztosan van „fütyije” is (több gyerek bizonyítja..)míg Illének ha netán volt is ilyen…,már *****MODERÁLVA****
    Amúgy egy normális,értelmes cikkíró (pártállásról függetlenül)tényeket ír,alátámasztja ,esetleg vitatkozik,tisztelve a más véleményen lévőket ,de nem égeti magát és a fórumot !
    Ő se nem tájékozott,se nem korrekt,és nem mellesleg *****MODERÁLVA****
    Lehet,hogy „belémzúgott”és azért őrjöng ,mert nem adom magam?
    Talán le kéne állítani a szerencsétlent mind a fórum,de főleg a saját érdekében(!!!)…..amíg nem késő!!!!!!!!!
    talán ismeri azt a játékot,hogy „Ki nevet a végén?”……..! *****MODERÁLVA****

  • talalom
    2019 május 25
    2:20 du.

    kösz, de olyan bicskanyitogatóan pofátlan, muszáj ráborítani a…. küblit…

  • talalom
    2019 május 25
    2:20 du.

    nem tudom mond e ez a név valamit neked: Rachel Maddow(???) ha igen, akkor nagyra fogod értékelni, ha nem akkor azonnal nézz utána és a legutóbbi ordibálását nézd végig!

    ez a közszereplő aki eddig 180° kal ezzel ellentétesen evezett és sikerrel az most megfordult 180°-ot és pont nekimegy a krumplee nek és a tweetjeinek és az összes azzal együtt harmonizálónak és kiáll a sajtó teljes szabadsága mellett és ebbe -természetesen- beleérti Julian Assange-t legfőképpen azért, hogy minimumként a britek ne adják ki az usának és egyébként engedjék szabadon

    ha egy ilyen szélsőséges jobboldali most emellett kiáll, akkor nagy bajok lehetnek az 1st amendment -tel (ha tudod mit jelent az? akkor jó, ha nem: a teljes szólásszabadság korlátozások nélkül)

    hogy mik vagynak és a gizi mit fog erről füstölögni? (persze ha megérti mert az angolja sem az igazi put up with bruhahahahaha)

  • talalom;

    Figyelo nem a tudasait allitotta itten soraiban, hanem sajat egyeni tapasztalatait nyujtotta, ugy amgayrorszagrol, meg a 2006-os Pesti latogatasan. Sot meg sajat csladjaval kapcsolatosokat is.

    Annak senki itten nem volt tanuja , hat hogyan is cafolhatta volna azt barki?

    P.S.
    Maganak bizonyara nem kell itten erolkodni a demokratikus rendszerenek gyulolesen !!!

  • Gordon Blőd/ .6:11,
    BrunszvígTeri/3:08,
    Aczél Gábor/ .6:51,
    s a többi olv’társ:

    *

    Az alábbi . i d é z e t
    A HANGULATFOTÓ MOTTÓJA:

    *

    > Láttam a boldogságot én,

    lágy volt, szőke és másfél mázsa.

    Az udvar szigorú gyöpén

    imbolygott göndör mosolygása.

    Ledőlt a puha, langy tócsába,

    hunyorgott, röffent még felém –

    ma is látom mily tétovázva

    babrált pihéi közt a fény. <

    *

    József Attila:
    ESZMÉLET [11.szakasz] filozófikus rendszerfestő varázslata valahol előszava a költő kb. 1 évvel később, 1935-ben világrajött LEVEGŐT című opuszának (ld: A.G.-nál fent).

  • ˙
    Voronyezs!

    Politikai blöffrakás, úgy is fogalmazhatnánk,hogy

    a „jótékonyság és adakozás” langymeleg pocsolyája

    🙁

  • Rodeo! Sajnos nem tudok angolul (se) – ez szörnyű hátrány sok magyarnál. Dehát nem csoda – hiszen életünk jó részét (én pl.42 évet) bezártságban töltöttünk. Nem is tudják a „határontúliak”, micsoda adomány, hogy kétnyelvű közegben nőttek föl: innen már könnyebb a harmadik, negyedik.
    Persze, tudok egy pohár vizet vagy egy sört kérni, hiszen legalább 200 angol szót ismerek – slágerekből,számítógép programokból – de ez újságolvasáshoz kevés.
    Igaz, a pofátlanságom határtalan: bármikor, bárkivel képes vagyok bármilyen nyelven leállni beszélgetni. Fordítottam én már így amerikaiak és lengyelek között angolból oroszra, meg beszélgettem olyan svéddel, aki a svéden kívül semmilyen nyelven nem beszélt – de ez inkább poén, mint nyelvtudás.

  • KORDON BLUED 4’44

    Még mindig nem tisztázódott, hogy ki is áll a Fóti Gyermekváros „projekt” mögött, ill., hogy éppen ki köszörüli az ásót, hogy a Vezér egy szavára ( azaz vezérszóra) ki ássa alá szerencsétlen sorsú gyermekek viszonylag elfogadható otthonát, amelyhez valóban mint otthonhoz ők is ragaszkodnak…
    De alig csitult el a jogos felháborodás visszhangja, már a következő botrány érleli gyümölcsét a dunai Hajógyári-sziget projekt fid-SS-gyümölcs ültetvényén.
    Nevezett sziget ugyanis mindez idáig különleges védelemnek örvendő . v i l á g ö r ö k s é g i . szenzitivitásnak örvendhetett a római Hadrianus a későbbi császár jóvoltából, aki anno a 2-3. században, akkor csak mint helytartó építtetett ott magának egy csodálatos palotát a sziget északi részén… Ennek illetve az Aquincum nevű település viszonylag nagy kiterjedésű régészeti maradványai teszik indokolttá a sziget archeológiai védelmét. Ámde nincs az a Római vagy más Birodalom, amelyen a mai magyar egyszerűűűű, parasztbúúúú lett, magát császárnak gondoló magyarmesebeli Kisgömböc ki ne fogna, illetve nincsen az a falat, amelybe ez a nagyevő belé ne harapna.
    Most is, épp a napokban közölték, hogy az illetékes kormányhivatal a szóbanforgó dunaszigetet előzetes bejelentés mellőzése mellett ˙ v o n t a ˙ k i ˙ a ˙ n e m z e t k ö z i és hazai ˙ m ű e m l é k v é d e l e m ˙ h a t á l y a ˙ a l ó l, vagyis készülnek az egész Hajógyári szigetet . m a g á n k é z b e . passzolni*. Ésszel bíró emberek állítják azt, hogy emögött is megtalálható Laurenc Mélyszaros főfegyverhordozó stróman és kapanyeles szájú kincstáros őbunkósága hajtja végre, kinek minden gaz tettét és lépését csakis egyetlen személy, a Vezér őfőméltósága determinálja…
    ˙

    .

    * Passzolni: Tekintettel a lábában az esze szellemű Puskásakadémiára és der Führerünk rajongásig imádott sportos egyéniségére, a stílszerűség megkívánta azt, hogy az átjátszás szó helyett az egyszeri bombázott átrúgás, azaz passz szakkifejezéssel közöljük a közvélemény kerek-perec átba…sát csak úgy, mint a sz…t a palánkon szokás – ott Fid-SS-éknél. [Utóbbira egy igen eklatáns példa: Orbán Ráhel nevezetes horvátországi pelenka-passza.]

  • Lakóssság!

    Ne legyetek mán annyira oda, hogy kastélyok ide, meg hogy főddek oda… Hiszen ami luxust és eszközöt azelőtt a főddesúrak a parsztbú kicsikartak és főőhalmoztanak, aztat mi mostan csak visszavesszük töllük – Ja.
    Most a parasztbúúú lett, lesz fődddesúr, s úrakbú meg paraszt. Ez a villaaag és a fülkeforradalom renggye, Ja!…
    Akinek e’ nem tecccik, az jelentkezzííík közmunkaaara – Ja!
    Kaphat aztat, de csak ha ránk, a fid SS-re szavaz…

    Rendiség a renggye mindennek:

    Pénztaaaros Lőrincz sk
    stróman és foci fényező
    hivatalos tányér és s…nyaló

  • A tenyek es valosagok mindeg serti a hazugok erdekeit, mint a mondas.

    Ketsegtelenul azert TILOS itten azt jelenteni.

    Rachel Maddow egy liberal MSNBC politikai TV program vezeto.
    Ms. Maddow’s felesege Suzan Mikula.

    Rachel’s TV programja valoban „le-egett” mert tobb mint ket-even at naponta hirdette a Hilary kifogasat, hogy csupan azert vesztett mert az Oroszok Trumpot istapoltak.

    A tobb mint ket eves Congreszusi kivizsgalas az FBI elozo fonoke alatal vezetve bizonyitotta, hogy az allitas nem volt valosag.

    A TV nepszerusegebol a teljes kudarc az igazan 180 fokos fordulat !!!

    Csak kattinsd a holgy nevet !!!!!

  • Na az azért nem semmi,(megszoktuk..)hogy ezen a fórumon több tájékozatlan,fanatikus lény osztja a nem létező eszét,(a maga bunkó stílusában.)..hazugságait,de hogy még a művészethez is hozzászólnak..,értenének(?)….az már tényleg nagy önbizalomra,önkritika hiányra vall….!
    Na pá!

  • Boda Igen, megszoktuk, hogy itt vagy. Kutyához bolha is jár.

  • Igazan mondhato, hogy megallasnekul kerdezem mind az itteni zseniket, akik sajat allitasaik alapjan mindent tudnak, hogy kozolnek egyszer kerdesemre mi jelentos adomanyozasokat tesznek, vagy tettek a mai dus-gazdagaik kozossegi erdekekre?

    Mint pl. muveszet, tudoamny, technika es minden mas kzozssegi celokra?

    Vilagszerte a muzeumok, egyetemek, kuatato intezmenyek, kozossegi erdekeket szolgallo szervezetek mind a dusgazdagok adomanyaibol fedezve.

    Allandoan allitjak hogy tolvajok, rablok, gazemberek mind aki sikeres ottan anyagilag.

    De mi a feneert nemak azon hogy mit tesznek azok a kozosseg erdekeiben vagyonaikbol ???

    Miert senki nem hajlanbdo azt pofazni egyszer ???

    Sot azt is hogy menneyi adot fizetnek ????

    Adatokat kerem, adatokat egyszer !!!!

  • Orsós Elemér

    Bendeguz79
    2019 május 27
    3:28 du.

    „De mi a feneert nemak azon hogy mit tesznek azok a kozosseg erdekeiben vagyonaikbol ???

    Miert senki nem hajlanbdo azt pofazni egyszer ???

    Sot azt is hogy menneyi adot fizetnek ????

    Adatokat kerem, adatokat egyszer !!!!”

    Adó adatokat itt csak kisemberekről kérhet, a nagyok mindannyian védettek, nehogy úgy járhassanak, mint Al Capone!

  • ELEMER;

    De HA semmi adatokat nem tudnak, hat akkor mire hivatkoznak???

    Hogyan tudhatna az olvaso hogy nem csak ellenseges gyuloleteiket es elkepzeleseiket hirdetik?????????

    Az igazan nem megnyero Elemer !!!

  • Auróra Boreálisz

    Sajnálattal, csak most jutottam hozzá, hogy a stílszerű, Magyar rémálom c. azóta lezárt cikkük után elolvashattam a Marx „vitát”, amelynek lényege, hogy annak egyes résztvevői nemcsak pusztán úgy összességében tagadják Marxot, hanem ráadásul őt, a tudóst(!) okolják azért, hogy az ő egyes tételei nemcsak a gazdaságban, nemcsak a politikában, de még a történelemben is aképp funkcionálnak, hogy a szerző lassan másfél évszázada nem is él.
    Ez pontosan az a reakció, mint amikor teszemazt a felfedező Amundsent okolnák az Északi Sark ember számára szinte elviselhetetlen időjárása és éghajlata miatt.

    Van a Mátrabérc gerincén egy Ágasvár nevezetű bazalt szikla (hegycsúcs), amelynek a legjárhatatlanabb ösvényén egykor (talán a XX.sz. eleje körül ?) valaki abba a kemény bazaltfalba a következő szöveget véste bele:

    N E W T O N . T A N A I T Ó L . M E N T S . M E G . U R A M .

    M I N K E T .

    Elgondolkodtató, hogy a névtelen kőfaragónak ugyan mi fájhatott, mi kifogása lehetett Newton tanai ellen ? Tán csak a nagy tudós előtt teljesen másnak képzelt világegyetem képzete, illetve e csalódás okozta veszteségérzet. Avagy netán tán az okozott ekkora törést a vésnökben, hogy a tudomány Newton óta nem egy afféle sültgalamb, melyhez az embernek csak ki kell nyitni a száját (a szívét, a szemét, vagy a fülét) mely az ilyen egyszerű módszerrel belerepül…

  • Auróra Boreálisz

    Ui_

    Azért is őt okolják, hogy több történelmi személy, mint politikai szereplő használta a nevét hivatkozásként, egyszerűen visszaélve azzal.

    Primitív hozzáállás. Annyi bizonyos.

  • Auróra Boreálisz
    2019 május 28
    7:52 de.

    fantáziám dús…. Newton tanaitól….ments meg uram minket… bruhahahaha

    ott a magas sziklabércen kifulladva a nehézkedés sok energiát és ezzel erőbefektetést kívánó utolsó lélegzetével véste bele a saját tudatába (is), hogy máskor tudja, ilyesmire vállalkozni 77* meg kell fontolni… (az egyénnek volt humora (szvsz))

    kedves barátom akart rávenni -mivel abszolút bizalmát élveztem- hogy vállaljam el a perui aranybánya főfelügyelői funkcióját azt már nekem kellett kiderítenem, hogy a „bánya” 4300 m -rel a tengerszint felett van, és még a kuktában is jelentős időt vesz igénybe krumplit főzni mert egyébként csak úgy fazékban a víz nem forr fel… sejted ugye, hogy nem lettem főfelügyelő…

    pedig ott Newtonnal vitázni is oxigénmaszkra van szükség…

    mint írád, Marx tudós és vitathatatlan!!! mert a valóság ugye… dehát vannak egyének akikbe belerúgott a sors többször is, és sajgó hátsójukat és a pofonoktól lila fejüket nem tudják másképpen kúrálni, mint hülyeségeket brekegni mert assziszik…hogy, pedig dehogy… ezek a fidexkft hívei is meg a demagográciák zászlóvivői és a békeharc éllovasai kivéve ha nekik kellene az arcvonalba menni Dunkerk nél vagy Afganisztán kies lankáin mások anyagi érdekeiért elhullajtani a pudvás fogazatukat

    bruhahahaha

    szegény gizi (is!!!+) ha elolvassa és felfogja… öngyilkos lesz? vagy letesz a brosúrák másolásáról? a többiek ugye… meg majd felébrednek…legkésőbb a koporsóban

  • Auróra Boreálisz

    Kedves Rodeo11 !

    Az itt fortyogó kuktafazekak M a r x n a k csak a nevét is meghallván, rögtön kicsapják a saját biztonsági gőzszelepüket.

    Ez ugyanaz a visszamaradott Clovisi-kőkori törzsi maradvány, és állapot mint amely Einsteint 1932-ben, Amerikába érkeztekor Őt nem kívánatos személyként fogadta. Tették mindezt többekközt az úgynevezett”A m e r i k a i . N ő s z ö v e t s é g” égisze alatt.

    A zseniális tudós, humanista és tudományfilozófus a neki címzett és az ő személyét tagadó ujságcikkekre és szitok táviratra, a „hölgyeknek” következőket válaszolta a hajóról [kivonat]:

    „…Talán nincs igazuk az éber polgárnőknek ? Merthát minek is

    engedjenek magukhoz olyan embert, aki ugyanolyan étvággyal és

    jólesően eszik keményre főtt kapitalistákat, mint valamikor

    Minotaurosz Krétában ízletes görög szüzeket, és aki oly

    szemtelen, hogy minden háborúnak az ellensége, kivéve a saját

    feleségével való elkerülhetetlen háborút.

    Hallgassatok tehát okos és hazaszerető asszonyaitokra !

    Gondoljatok arra, hogy az egykor hatalmas Róma Kapitóliumát is

    csak. h ű . l i b á i n a k . a . g á g o g á s a . mentette meg

    …” . )))) 😀 (((((

    .

    Üdv: A B

  • Auróra Boreálisz

    Rodeo11

    A 8:08-hoz mindennel egyetértve:

    Na de, a bazaltba 10-20 centis betűket vésni, csak jó acél vésővel és kalapáccsal lehet, amit oda feszállított a „művész” …

    Igaz és valószínű, hogy az egyoptomi riolit és gránit szobrokat és szarkofágokat is nagy valószínűséggel hasonló keménységű kőszerszámokkal alakították (vésték) ki…

    Ki tudja ? Hhhhhmmmmmmm… – Talán Newton… Vagy Marx ?