2022: Magyarország, Orbán után

2019 május 24 9:10 de.53 hozzászólás

2022 után már nem Orbán Viktor lesz Magyarország miniszterelnöke. Nem az ellenzék taszítja le a trónról – az övéi fosztják meg a hatalomtól. Azok, akik idővel felismerik, hogy a vezér meggyengült. Már nem ura a saját akaratának, szellemi képességei fogytán, bajai egyre nyilvánvalóbbak, olyannyira, hogy már nagy nehézségek árán sem lehet titkolni az emberek elől.

Három év múlva Lázár János lesz a miniszterelnök.

Lázár János jó miniszterelnöke lesz ennek az országnak. Nem minden országnak lenne jó miniszterelnöke, a legtöbb helyen nem is lehetne belőle miniszterelnök, de Magyarország igen alkalmas hely arra, hogy Lázár Jánosból bármi legyen.

Simulékonyság és keménység, visszafogottság és gátlástalanság, diplomáciai érzék és annak a hiánya.

Akinek mindene van, az annyit is ér.

Magyarország Lázár kormányzása idejében már utolsó napjait éli az Európai Unióban. Az uniós országok ugyanis addigra végképp megunták, hogy Lázár elődje, Orbán Viktor és kormánya folyamatosan sértegeti őket. Hogy csak a piszkos pénzük kell a magyaroknak, de az nagyon. Elzárják a pénzcsapokat, a még megmaradt, alaposan megcsappant utalásokat átláthatósághoz kötik. Akkor meg ugye, minek nekünk az Unió? Az értékeit megvetjük, csak a pénzük kell, de pénzt máshonnan is tudunk szerezni. Igaz, drágábban, de ezt nem kötjük a nagyközönség orrára.

Népünnepélyek kísérik majd országszerte a kilépésünket szentesítő népszavazást. A ma még uniópárti magyarok kétharmada a kilépés mellett fog szavazni. Felépül az első magyar-azeri balta-összeszerelő üzem.

Lázár miniszterelnök egyre gyakrabban beszél majd az Orbán-korszak visszásságairól. Nem nevezi bűnnek őket, ahhoz még túl közeli a Kedves Vezető országlása, de a negatív jelenségeket időnként már megemlíti. Hogy csak parasztvakítás volt a bevándorlás elleni harc, és szemfényvesztés a rezsicsökkentés. Németh Szilárdról, Rogán Antalról és Kósa Lajosról leleplező cikksorozat jelenik meg a Magyar Nemzetben. A Hármak Bandájának nevezett triumvirátus Azerbajdzsánban kér menedéket.

Lázár tudja, hogy a szabadrablás ideje lejárt. Amit lehetett, már szétosztották egymás között, ettől kezdve már csak kisebb, finomabb lenyúlások lehetségesek. Felépült minden stadion, alig győzték az urak üdvözlő beszédekkel.

Lesz ellenzék is persze, nem túl jelentős lélekszámú, de szabad szellemű, egymással vitázó emberek és pártok halmaza. Ők maguk nem is erőltették a saját létezésüket, de Lázár akarta, hogy legyenek. Beíratta az Alaptörvénybe, hogy ellenzéknek lennie kell, mert ettől látszik demokratikusnak egy ország. Meg különben is: szórakoztatja őt az ilyen. Még bátorítja is az ellenzéket, a vállukat lapogatja, időnként pénzzel segíti a létezésüket.

Lám, engem még az ellenzék is szeret, mondja majd Lázár János miniszterelnök, miközben a mellvédről integet az őt üdvözlő célzattal kivezényelt negyedmillió közmunkásnak.

Ilyen lesz Magyarország 2022 után. Ne legyen igazam.

Föld S. Péter

53 hozzászólás

  • Bende István

    Nincsenek uniós országok. Az Európai Uniónak tagállamai vannak, és ez a „Magyarország” fedőnevű magánszervezet nem állam, különösen nem magyar állam, és nem tagja az Európai Uniónak. Ezt az Európai Bizottság is tudja.
    Ezt a jogi képtelenséget a magyar állam látszatát keltve tartják fönn, amit elsősorban a média teljes birtoklásával, az álellenzéki színészi produkcióval, és a kollaboráns bírók és más hivatalnokok közreműködésével tudnak elérni.

  • Ne legyen. De a karikatúra jó!

  • (Sabtáj Cwi)=Óbudai jósnő,
    már 2022-ről jelenteti meg a Ludas Matyi vicceit.
    Nevessünk együtt gyerekek,hisz minden percért kár.

  • minek a sok stadion (meg sok minden más?) ha a lengyelek ifi foci VB-t tartanak, a szlovákok meg jégkorong VB-t… nem akar senki oda utazni csak a Duna sétahajókon érkeznek, hogy a szag ne csapja meg őket? és eveznek tovább?

    lehet, hogy Lázárból lesz valami más mint manapság, de a manapság -már 3 éve folyó- brexit alapján sok minden fog változni és nagy világméretű energiaválság is lesz… elsötétítések meg szénszünet és hasonlók, meg lehet az is, hogy jegyrendszer is lesz, az ország csődben van

    bruhahahaha

  • Parács Péter Pál

    HellÓ!

    Én 1964-ben születtem és hány szökőévnek kell eltelni mire keresztet vetnek reám? Akkora mi lesz egyáltalán, a maffiózós vagy a politikus ismerősömnek adjam át üzleti titkaimat vagy talán adjam licit alá, had csámcsogjanak rajta. Jóslás ide jóslás oda én azt mondom csámcsogjanak rajta, verjék agyon egymást, mire ki fog derülni, hogy nincs is semmi más, csak a kopasz …..fejem.

    Jósika

  • Parács Péter Pál

    .

  • Parács Péter Pál

    .

    .

  • gyuri10
    2019 május 24
    11:10 de.

    Elég ha te nevetsz a vicceiden.
    De ne legyenek ekkora elvárásaid.
    Persze ha megint a kezdben lesz a lefűrészeltcsövű,
    (akkor mindenki nevetni fog a vicceiden.Ha kell ha nem kell.)

  • @-ka,
    tőled olvastam először ezt a lefűrészelt baromságot,egyéb hülyeségeiddel együtt.Ha képes lennél pillanatnyi rummentes állapotban írni,még előfordulhatna,hogy emberszámba vegyelek.
    Tudom,néha vannak tiszta pillanataid is,de aljas,trágár,mocskos kitalációiddal állandó zuhanó repülést produkálsz.Tudom azt is, hogy erre is csak mocskolódással fogsz válaszolni.Ennek ellenére megpróbálom,hátha még nem csapódsz bele a kifutópálya betonjába.

  • PP! Nem működik a [email protected] Kétszer is visszadobta a levelemet! Üdv.

  • Történelmi események:

    ORBANISZTÁN . következő
    A R A N Y . B U L Á J A
    ˙

    I.§ Először is a menetrendszerű elnökválasztás előtt két héttel az úgynevezett Parlament lentről jött, azaz a Fid-SS frakció egy tagja kezdeményezésére*, a benyújtást követő 48 órán (2 munkanapon) belül megalkotja az elnöki kormányzás pátensét, amelyben valamilyen fantasztikus nemzeti érdemeire való tekintettel immár formálisan is, székhelyének áthelyezése mellett a Karmelitáktól a szomszédos Sándor palotába, teljhatalommal ruházza fel az Magyarország addigi miniszterelnökét Orbán Viktort. Az átköltözést csak valamely jegyzett oligarcha szállítási cége bonyolíthatja, bele értve a koronázási jelvények transzferét is…

    II.§ Szövegében nagyjából ugyanaz, mint az I.§ , csak az „elnöki” jelző változik meg királyira, egyben intézkedik a koronázási ünnepségek lebonyolításáról valamint az addigi főméltóságú úr székhelyének a Sándor palota helyett a Királyi Palotába való áthelyezéséről a Magyar Nemzeti Galéria és az Országos Széchenyi Könyvtár végleges Városligetbe paterolása után. Ezen kívül intézkedik az addig kötelező főmélóságú megszólítás felségre történő megváltoztatásáról és bevezetéséről.

    III.§ Az I.és II.§-ok ban szereplő személy kezébe adja a Jogart, az Országalmát, valamint feljogosítja a Szentkorona állandó (éjszaka is) viselésére, egyben felszólítja a Felséges urat az Orbán, mint államalkotó dinasztia megalapítására és annak tagjai és utódló leszármazottainak ági leszármaztatására…

    IV.§ A Felséges úr nevezi ki az ország miniszterelnökét, mely alattvaló legelső oligarcha, mint bárki más felett örökös és teljhatalmat közvetítve gyakorol . A pallosjogot és az első éjszaka jogát is rá ruházhatja erre a vazallusára, ám egyes esetekben a maga javára ettől mégis eltérhet.

    A Szentkorona Nevében:
    Kövér László
    SSkHázmester

    * Tudniillik, egyéni képviselői javaslatot a FidSS-i jog szerint a ” t – h á z ” nem köteles tárgyalni(!), ill. vitára bocsátani.

  • utó megj.:

    Az Arany „Bula” formulát Bendegúz kolléga utólagos engedelmével

    az ő szókincséből merítém vala… 🙂

    KB

  • Parács Péter Pál

    !!!

    ???

  • Ritka kivétel:
    Egyet értek Földes minden mondatával!

  • Ez az a hírhedt terasz a műemlék karmelita kolostor dunai oldalán, melynek kedvéért feloldották az építési tilalmat.

    Ezek, ha a személyes érdekük kívánja, mindent felrúgnak.
    A zalai több-ezer hektáros tőzeges láp természetvédelmiu tilalmát oldották fel úgy, hogy azon belül – annak pont közepén az Orbán Győző* féle bányavállat – egyelőre néhány száz hektáron tőzegbányát nyisson. Már folyik a bányászat.

    Ugyanezt művelik a Liget-projekt keretében is. Szanak a törvények és rendeletek közepébe, ám az legalább a tarolás melett trágyáz is.

    * Viktor apja

  • KB;

    Igen, humorosan gunyolodhat de bizonyara minden problemajuk nagyresze nem letezhetne ha az AB lenne ma az alaptorvenyuk!

  • gyuri10 Neked ez a Vörös-tenger mellett lehet vicc, nekem is itt az Óceán mellett. A maradék kilencmilliónak viszont ez a véres valóság.

  • kenny,
    valószínű,hogy igazad is van.Ezzel együtt a nem a Vörös tenger mellett élőket sem érintik az Izrael határán történő terror legények gyújtogatásai,autóbusz megállókban történő gázolásai és késelései.Szeretném,hogy ne legyen igazam,de már Európa sem unatkozik. MO egyenlőre kimarad a buliból és ezt köszönhetik az agyongyűlölt O.V.-nak és kormányának.

  • Ki a felelős?

    Jeff Foxworthy, komikus írása németbőlfordítva:
    Nagyon érdekes, hogy a katolikusokból, a pápából, a zsidókból, az írekből, az olaszokból, a lengyelekből és Isten tudja, hogy még kikből lehet viccet csinálni, nevetni, de a muszlimokból nem lehet. Én meg vagyok győződve, hogy ha mielőbb olyan normákat és szabályokat hozunk, hogy mindenkiről egyformán vélekedhessünk, akkor jobb lesz mindenkinek.
    A muszlimok boldogtalanok! Boldogtalanok Gázában. Boldogtalanok Egyiptomban, Líbiában. Boldogtalanok Marokkóban, Iránban, Jemenben. És Afganisztánban, Pakisztánban, Szíriában, Libanonban, és a többi muszlim országokban. Nos, akkor hol boldogok? Boldogok az USA-ban, Ausztráliában, Angliában, Franciaországban, Olaszországban, Németországban, Svédországban, Norvégiában, és a többi nem muszlim európai országban. Összefoglalva: boldogok főleg minden nem muszlim országban és boldogtalanok minden muszlim országban. És kit tesznek ők ezért felelőssé?Nem az Iszlámot. Senkit saját vezetőik közül. Nem saját magukat, hanem azon országokat, ahol boldogok! Ők meg akarják ezeket az országokat változtatni, hogy ezek is olyanná váljanak, ahonnan eljöttek és boldogtalanok voltak! Az ember nem tud rajtuk e miatt eleget csodálkozni. Hogy tudnak ennyire hülyék lenni? No és mi? Mi pedig hagyjuk ezeket az országokat iszlamizálódni. Demokraták vagyunk-e, vagy hülyék?
    Ha tiszta heroint fogyasztasz, de az alkohol morálisan megtagadottá van nyilvánítva, akkor biztosan muszlim vagy.Ha egy géppisztolyért 2000$-t és egy rakéta kilövőért 5000$-t fizettél és nem tudsz egy cipőt venni, valószínű, hogy muszlim vagy.Ha több feleséged van, mint amennyi fogad, valószínű, hogy muszlim vagy.Ha a fenekedet a kezeddel törlöd, de a disznóhúst tisztátalannak tartod, valószínű, hogy muszlim vagy. Ha ezt az egészet, ami itt áll, sértőnek és rasszistának tartod, és ezt nem küldöd tovább ismerőseidnek, valószínű, hogy muszlim vagy. ”
    Kedves kenny és kedves Mindenki!
    Ezt a szomorú viccet küldöm.Nem kötelező nevetni rajta.

  • gyuri10 Nálunk nincsenek terrorcselekmények, és kevés probléma van azokkal a bizonyos migránsokkal. Ehhez szerencsére nem volt szükség Orbán Viktorra és kormányára.
    Túl nagy árat fizet az ország azért a néhány migráns „hiányáért”, akik nem tudták megvenni a kormány jóindulatát. Félek, hogy egyszerűen nincs szüksége a terrorszervezőknek magyarországi terrorcselekményekre. Ha szükségük lenne rá, 100 000 Orbán sem tudná megakadályozni.

  • 2022? Addig még nem telik le o1g aĺtal igert 30 ev, amig uralkodni fog!
    Megmondta előre, h meddig fogja lerabolni az országot! Nem emlékeztek?!
    Ti még gugolva is kibirjatok azt a maradek 20 ev rablást!
    Egyedul Bodat nem zavarja, mert bevallasa szerint tul oreg, h azt megelhetne!
    Pont Balatonon vagyok. Itt mar mutogatjak nekem a zemberek, h ezis, azis valamilyen gázszerelőholdingé lett! A teruletek nagyresze!

  • KENNY;

    Boldogan henceghetsz hogy nincsen Islamista buncslekemeny ottan.

    De van Belfest-ben a „new RIA „.

  • Christopher Adam

    RIA?

  • RIA, Ria, Hungária! 🙂

  • Bendeguz79 Nem lettél okosabb az utóbbi héten sem.
    Belfest az mi? A RIA az mi? Ilyen nevetséges provokátort még a világ nem látott. Nem vagy ciki magadnak?
    Tehát. Alapfokon, hogy Te is megértsd. Belfast Észak-Írország fővárosa, ami jelenleg az Egyesült Királyság része még egy kis ideig, de nem része a Brit birodalomnak. Az „new Ira” egy aprócska csoportosulás, akik Észak-Írországban az angolok ellen harcolnak. Általában nem Belfastban, hanem Newry-ben.
    Az Ír (Éire [ˈEːɾʲə] Demokratikus Köztársaság (ROI) jelen pillanatban külön ország, (ennek vagyok én az állampolgára), nem tagja és nincs kötödése a Brit birodalomhoz. Szinte semmi. Az EU ami még összeköt minket pár hónapig. Még a NATO-nak sem vagyunk tagjai, mert az angolok a tagjai. Elég világos troll uram eme hencegésem?
    Tehát az new ÍRA (szinte jelentéktelen) tevékenysége jelen állapotban nekünk olyan, mint amikor ott a Óceánon túl Mexicóban történne valami. Megint olvastál valamit Lujza, nem kellene. 🙂
    Nagyon sajnálom Christ, hogy egy ilyen csökkent értékű provokátort delegáltak a lapjához. Többet érdemelne nálad.
    Egyébként ennek mi a kénköves ménkű köze van a migránskérdéshez?

  • Christopher Adam

    Kenny, volt bennem egy olyan gondolat is egyszer, hogy talán titokban B79 egy huszonvalahány éves, hegyes orrú cipőt és márkás feszes nadrágot hordó, Szijjártó-frizurájú fideszes aktivista, aki igen jól alakitja az idős amerikai magyar emigráns trollt. 🙂

    Más: Amig az EP-eredményeket várjuk, ime néhány tavaszi fotó amit az elmúlt hetekben készitettem…

    http://christopheradam.ca/2019/05/26/spring-in-snapshots/

  • Christopher Adam Bátor vagy, én félek elképzelni Bendegúzt. 🙂
    Más. Az a kislányszobor jól mutatna a kertben, nekem is kell olyan! Sok szép szobrunk van, de az nagyon kedves.
    Az EP választásban én nem várok fordulatot. Ha felébredt volna az ország, a kormány már Azerbajdzsánban lenne.

  • Christopher Adam
    2019 május 26
    10:50 de.

    gratula, van ám stílus!!! nem is akármilyen abban a kristály palackban van valami vagy az az eredeti színharmóniája? és az ezüstök, minő mestermunka.

    kurva jó ötlet a B 69 gizi „új” ID -je, nagyon valószínű, hogy ez egy kollektív alkotás, néhány gonosz „jenő” napi betevője, jól beteszik és kuncognak amint megesszük, egyszer meg fogom próbálni a portugál klaviatúrámmal magyarul válaszolni neki, azzal mi re mennek a „fijjug”

    bruhahahaha

    imádom a virágzó természetet és az igazi antik dolgokat

  • Kedves Christopher!

    Gyönyörű fotókat készítettél, én is megnéztem a képeket, csoda szépek, különlegesen finom színekkel! Nagyon tetszik a kövirózsa (?) mert olyan áttetsző pirosasak a levelek szélei, ilyet még nem is láttam – de lehet, hogy nem is kövirózsa, csak hasonlít ? A krikettest körülvevő halványzöld táj olyan álomszerű, az első képen pedig a ház melletti fán érő bogyós termés talán valamilyen meggy? A tálcán pedig az ezüstök között a csiszolt üveg ritka szép darab – értékes régiség lehet! A kislányon komolyan gondolkodóba estem, túl élethű, aztán persze „meggyőztem” magam, hogy ez biztosan szobor ! -:))))
    Gratulálok, nem tudtam, hogy ilyen szép fotókat szoktál csinálni !

  • Visszalapoztam egy nem olvasott cikkhez és jót derültem:
    Föld.S.Péter nem csak „profi” cikkíró,de még jósolni is tud,ez igen!Ő már csak tudja….!
    Mellesleg Gyuri10 humorát csípem!

    Amúgy nem Bendegúz79-l kellene szórakozni,amiért nem beszél tökéletesen magyarul,vagy ha téved valamiben(ez szánalmas)hanem
    többeknek magukba nézni,akik tökéletesnek hiszik magukat,és önkritikát gyakorolni.

    Mellesleg itt többen „tökéletesen” beszélnek,gyűlölködnek magyarul,de ugye ettől még nem magyarok minden értelemben(?)!!!!

    Amúgy én is tudnék pár jopofa viccet küldeni többeknek,de most
    nincs rá időm!Majd!

  • Kiegészítés:

    Abban az állításban,hogy az ellenzék akkor sem lesz a „csúcson”,sőt sehol van némi…igazság!

  • Besancon
    2019 május 28
    10:05 de.

    eszembe jutott, hogy nem vagy „perfect” angol… nem baj másban érdekes és szép dolgokkal ajándékozol meg bennünket… most Mozart Varázsfuvolá-ját hallgatom és sok minden eszembe jut róla, mint Marx és Newton meg Rejtő Jenő a Piszkos Fredben milyen csodálatosan aktuális…meghallgatva a képáriát Taminó „sirámát” vágyairól és reményeiről (elbűvölte a „kép” amit a kezébe nyomtak célzatosan… és ahogy bonyolódik megjelenik az Éj királynője (a sötétség aljassága ragyogó fekete ezüst ragyogásban -nem olyan ragyogó mint Chris mamájának ezüstje mert emez hamis mint mindene ennek a „hölgynek” és behálózza Tamínót gyilkosságra és rezsimcserére biztatja a gonosz Sarastro és „bandája” ellen akik ráadásul el is rabolták a lányát és most megfosztva a boldog anyaságtól… és bonyolódik a sztori… Taminó megpróbál behatolni és a három hatalmas páncélozott kapu előtt megáll és kijön az Öreg Pap és beszélgetésük során kiderül, minden minő talmi és mekkora a csalás és nem mehet be (van még Monostatos és hasonlók is mint a mindennapokban) de a kétségbeesett kérdésre mi is lesz a válasz: kit baráti kéz vezet az a véghetetlen éjben sem téved el és magára hagyja… közben megy a firnyák pletykák és a szarkavarás mint a sok gonosz nem és nem sötét erők ellen szokásos manapság… sokan kavarják… és akkor a megfelelő pillanatban megismerjük Pamínát a „leánnyt” és apját Sarastro-t aki jobb sorsot szánt a lányának, mint a zannya… és Sarastro a Napfény ragyogása semmi árnyék és akkor feltűnik immár nem álruhában mint zokogó anya az Éj királynője teljes fegyverzetben és nukleáris háborút hírdet mindenki ellen teljes haraggal és a koloratúra minden tőrdöfésével…

    a végét tudod?

    ezért kell a klasszikusokat megismerni mert sokkal egyszerűbben és tisztábban mutatnak fel valóságot a művész semmi mást nem tesz, mint felmutat: eis (íme) és nem kommentál rábízza a nézőhallgatóra hogy döntsön

    és akkor ugye a zárójelenet ahol… minden normális ember vágya (lásd még Beethoven Fidélió) és a mosoly Verdi bölcs Falstaff ja… „kedvencem” ha ez nem illetlenség így kimondva: Shakespeare: Vihar

    jó hallgatást

  • Kedves kenny
    az iszlámmal kapcsolatos válaszod onnan,az óceán partjáról megfelel. Máshol Európában és M.O-n is siralmasan gyenge.Van egy régi kérdésem,amire még máig sem kaptam kielégítő választ:
    „Miért nincsenek muszlimok Japánban?”

  • gyuri10!

    Nagyon igazad van,de ugye aki nincs kitéve ZAKLATÁSNAK,VESZÉLYNEK
    az könnyen dumál…!
    Mellesleg sok vicc jelenik meg a különböző vallásuakkal szemben,és akinek van humorérzéke ,meg ha szellmes a vicc a derül rajta…de ugye a fanatikus,idegen „kúltúráju”…. muszlimok egyáltalán nem viccesek Európában!!!!!

  • Gyuri10 Japánban 100 000 muszlim van becslések szerint, akik gyakorolhatják is a vallásukat.
    Te most azt játszod, hogy az ellenséged ellensége a barátod, de ez nagy hiba. Nem az. Orbánnak nincsenek barátai. Neki eszközei vannak, és közben Ő a nagyok játékszere.
    Sosem voltam a muszlim bevándorlás mellett, egyetlen támogató mondatot nem fogsz találni tőlem, de azért nem dobok oda egy országot egy maffiának, hogy nehogy néhány muszlim bejusson. Pláne, hogy jó pénzért annyi ment amennyi akart.
    Az csak egy érdekesség, hogy már István alatt volt muszlim vallás Magyarországon, és az Iszlám egyház éppen 2000-ben alakult újjá. Ki is volt hatalmon? Tudod mikor nem volt muszlim vallási élet Magyarországon? A kommunisták alatt. Így azért viccesebb?
    Van egy ár-érték arány. Orbán „védelme” túl sokba kerül. Mindent alig valamiért.

  • gyuri10
    2019 május 25
    11:48 de.

    Ócska blabla.
    Ide soha nem akartak jönni
    az iszlám terror és a ruszki barátaid
    elől menekülő muszlimok és ottani kersztények.

    Veled ellentétben kisapám
    nekem volt szerencsém látni a
    kétségbeesett emberek százait,
    akik a Keleti körül szerencsétlenkedtek
    és a parkokban meg tenyérnyi zöld teerületeken
    állították fel a kis kemping-sátraikat és nyomorúságos körülm,ények között várták a helyzet megoldódását.

    Merthogy imádottad,
    bizonyos O1G a megváltott
    vonatjegyik ellenére sem engedte
    öket a Keletiben vonatraszállni.

    Momentán rendőrőkkel
    tartatta vissza őket !!
    Egy állítólagos jogállamban !
    Mintha a Második Világháborús
    menekülős filmek képsorait láttam volna !!!

    Aztán az általad
    ide bevándorolónak hazudott
    szíriaiak meg afgánok felkerekedtek
    és megindultak GYALOG az osztrák határnak,
    amikoris váratlanul a mi, vagyis az adófizetők pénzén hirtelen buszokat küldetett nekik, hogy elkerülje azt a hatalmas szégyent ami az Osztrák határon érte volna az általad oly nagyszerűnek hazudott hazai rendszert.

    Ha kitudódott volna
    hogy az érvényes vonatjegyeik
    ellenére sem szállhattak vonatra, azért
    menekültek inkább innét gyalogosan vagy 200 kilómétert.

    Szóval kisapám
    hazudsz éjjel, hazudozol nappal,
    a kettő között meg kitalálod mit hazudjál legközelebb.

  • gyuri10
    2019 május 24
    3:47 du.

    „…tőled olvastam először ezt a lefűrészelt baromságot,egyéb hülyeségeiddel együtt…”

    Ne add a maflát,
    pontosan tudod te mire céloztam.
    TE résztvettél az ’56-os eseményekben,
    Figylő kollegina ezért tisztelt tégedet feltétel nélkül.

    Márpedig lefűrészelt
    csövű puska nélkül „résztvenni az ’56-os eseményekben”
    nem nagyon lehetett egy fiatalkorúnak.
    Merthogy nem lehetett volna elrejteni a kabát alá.

    Azzal ne gyere
    hogy ITT nem írtál róla,
    a múltkor is megpróbáltad ezt a dolgot
    az ’56-os eseményekkel” kapcsolatban eltagadni.

    Csak aztán szépen
    felköhögted hogy „in privát”
    sűrűn leveleztetek.Naívan ostoba
    kisöreg vagy te.Ráadásul másokat is
    pont annyira ostobának tartasz, mint amilyen te vagy.

    Csak neked az a peched
    hogy én meg minden apró momentumra emlékszem.

    Különben meg
    minnél jobban ágálsz ellene,
    annál nyilvánvalóbb hogy bizony
    voltak „hőstetteid” anno, amiknek okán
    jobbnak láttad ha szépen megpattansz innen még idejében.

  • KENNY;

    Talan remelted hogy oktatast nyujtasz a Donogel es Letterkenny holleterol???

    A new IRA ma csendes, de veresbb, mereszebb, vakmerobb es sokat tamult az ISIS mernyloktol.

    S a Brexit nem hatarozzta meg jovojuket.

    Maradnak Angliaval, de az EU-val ohajtanak maradni.
    S annak majd mi lessz a kovetkezmenye?

    Vagy az IRA inkabb harcol az IR-hoz csatlakozni?
    Az patroitikusan hangozna, de azzal mindent amiert gyilkotak vesztett lenne am.

    S nincsen am koztetek ‘nagy pocsoja’ !

  • GYURIO10

    Nincsennek Musulmanok Japanban mert az tul messze lett volna meghoditani a teve-karavanokkal.

    S Japan egy igen formai tarsadalom.
    Az egyenisegi elkepzelesek ottan nem elfogadva, sem az eroszakkkal megalapithato tarsadalmi szokasok.

    A Japanok nem csak rem precizek egyeni magatartasaikban, hanem az egesz tarsadalom mukodik a reg-megalpitott szokasok alapjan.
    Egy ketezer eves megszakitatlan tarsadalomban mimden a megszokott tarsdalami alapokon mukodik!

    „Ah so „.

  • Bendegúz79 Donegal.

  • Gyuri10

    Engem ugyan nem kérdeztél, de beszámolhatok róla, hogy Brazilban, ami úgy ismert mint a katolicizmus egyik bástyája, milyen állapotok uralkodnak:

    Egy tényt emelnék ki: adatok szerint 12 millió libanoni leszármazott él Brazilban, akik mint közösség fentartják a hitüket, származásukat,ugyanugy mint a zsidóság.
    Amelynek egy jelentös része követi az iszlámot.

    Ha most hozzávesszük az arabokat, törökeket, sziriaikat, egyiptomiakat és egyéb iszlám országokból származó bevándorlókat, akkor nem kell csodálkozni azon, hogy lépten nyomon mecsetbe botlasz.
    Ne beszéljünk arról, hogy az elözö elnök libanoni volt, és a jelenleginek a volt ellenlábasa ugyszintén.

    Természetesen nem elhanyagolható a zsidó közösség sem. Amit a zsinagógák számával is igazolhatsz.

    De, a São Pauló alapítási évfordulóján a Katedrálisban, a föimám, a förabbi, az ortodox pópa együtt celebrálják az emlékünnepséget a püskökkel.

    Remélem igy is marad – sajnos a kommunisták nagyon felfokozták az ellentéteket – a gyülöletet.

    Az ideológia harchoz a népeket egymás ellenségévé kell tenni, ehhez pedig gyülöletet kell szitani.
    Vallási alapon, ideológiai alapon, börszín szerint, származási alapon – ugye nem kell sorolni?

    Ja, kb 50 ezres a palesztin közösség csak São Paulo városban. Az országban ezen felül még kb 200 ezer palesztin élhet, minden ellenségeskedés nélkül.

    Ismerek jó néhány magyart, aki legalább annyira mélymagyar mint otthon. Nyilván sok az 56-os „menekült” itt is.
    Szerencsére nincs esélyük fertözni a brazil társadalmat.

  • "tisztelthölgyeimésuraim"

    Gyuri 10 & Bendegúz 79

    B.79 változatában a japánokról élő dogmatikus városi legenda a következő:

    „A japanok nemcsak rem . p r e c i z e k . egyeni magatartásaikban, hanem az egesz tarsadalom mukodik a reg megalapitott szokasok alapjan. Egy ketezer eves megszakitatlan tarsadalomban minden a megszokott tarsadalmi alapokon mukodik.”

    És íme a valóság*:

    https://444.hu/2019/05/28/keselö-tamadt-a-buszukra-varo-kisiskolasokra-japanban

    ÉS nem mondják, hogy a japán késelő muszlim lett volna. Tehát ?

    Anno a német-fanok is ugyanígy, a nácik precízitásátol estek mindig hasra… Oszt’ mi lett abból a nagy sváb-imádatukból is ?! Inkább egy hatalmas seggre-esés, Sztálingrád és Don-kanyar…
    ˙

    .
    * Ehhez a tarthatatlan japán-precizitás mitoszhoz hozzá tartozik még a Fukusimai Atomreaktor rossz megtervezése és tragédiája is, amelyet „egyedül” a cunamikhoz nem igazítottak hozzá s így vezetett nagyméretű tömegbalesethez…

  • Besancon
    2019 május 28
    10:05 de.

    folyt. köv. ha a cenzor nem unja?

    Tamino ott áll teljes kétségbeesésben a belépett Öreg Pap után bevágódó 3 kapu (amely ugye „majd” megnyílik mert ugye megkapja a Varázsfuvolát és annak hangjaira majd feltűnik a 3 gyermek (az ártatlanság kegyetlensége az őszinteség, lásd még Wagner Siegfried az Erdei Madár amelynek hangját a megölt sárkány vérétől érti meg)
    Ratio, Nature, Sapientiae és Tamino a döbbent csendben amelyet csak zsenik képesek megszólaltatni, Mozart itt és máshol, Beethoven a G dúr zongorakoncert második tételében és Verdi Requiem Lacrimosa tételének Pie Jesu részletében megszólal (engem ettől el szokott önteni a könny, és zokogva keresi a valóságot a Hírnök -ugye- felvilágosította, hogy át van verve, semmi sem igaz abból amit az Éj Királynője beadott neki, de akkkor??? a Nagy kérdés amire még nem kap választ, mert nem magyaráz hanem felmutat a művész a kókler zagyvál és szót szóba ölt ami emígyen elveszíti -esetleges- értelmét…a sok kanyar után ahol a mindennapok mindenféle figurája feltűnik hogy végűl eljuthasson Paminaához aki léte célja az emberi boldogság a másik felünk megtalálása, a beteljesedés (mellőzöm az egész sbadkűmívesa és egyiptomi mitológiai utalásokat…) Papageno az egyszerűség és találkozik Paminával és ott a társralelés és gyermekáldás boldogságáról van az a csodálatos duett… aé már említettem az Éj királynője nem adja fel (láthatjuk manapság nap mint nap a hatalom és annak rettegő féltékenysége csalással gyalázattal és erőszakkal, ugye az Éj Hatalmas Tőrt ad Tamino kezébe,: ÖLJ mert „az a” gonosz a diktátor, a despota és amit még akarsz… és akkor kiderül…
    Sarastro misét celebrál és ott elmondja az egyik lényeget majd később a másikat és ő „majd” büntet is… de boldogságot oszt és derűt, világosságot és bőséget… és mint a Máthé Passió végén itt is az utolsó záró kórus a derűs jövő az összefogás és a körtánc ennek ünneplésére összefogózva (Bach eltemeti a hőst, de nem támasztja fel, mert az áldozat után mi tovább élünk az ember ha nem is örök de az emberiség nagyon hosszú élet…???)

    és ezzel -ugye- sok mindent szerettem volna felmutatni…

    Prospero (érted a név jelentését?) eltöri varázspálcáját mert a Sapientiae győzött

  • "tisztelthölgyeimésuraim"

    Gyuri és Bendegúz
    . 4:03 és 4:51

    Bendegúz jól mondja, hogy oda tevén közlekedni lehetetlen lett volna. Az egyirányú kínai Selyemút a Japánok előtt meg zárva állott… A japán és koreai árukat is kínaiak szállították szerte a világban így az „idegenekkel” érintkezés lehetőségét is csak a Selyemút determinálta.

  • Kenny
    2019 május 29
    5:45 du.

    „Bendegúz79 Donegal.”

    Elképzelni sem tudom, hogy csinálja, de még véletlenül sem jön össze neki! Az én nick nevemet már vagy 10 féle módon leírta, de még helyesen nem, pedig nem olyan bonyolult! Ennyire nem lehet zizi, hajlok rá már egy ideje, hogy csak teszi a minősített hülyét – vajon miért?

  • kenny és Gabriel,
    Nektek én mindent elhiszek,de arra még mindig nem adtatok választ hogy „miért nincsenek muzulmánok Japánban?”

  • A delirium tremenses rumoshordó@-nak válaszoljon,aki nála is többet tud szlopálni. Ha lennének józan percei,akkor sem tudna normálisan gondolkozni,mert nincs mivel.A Cfáti barlev nevű idióta méltó barátja.

  • Amerikába a néger rabszolgákat az arab rabszolga kereskedők szállították.Ezért is nem lehetnek muzulmánok Japánban,mert néger rabszolga utódok sincsenek.
    Na…de tényleg,mondjátok már meg a tutit.
    Más…Nem a hordó @ tutiját várom,mert ősenkiségével foglalkozzon a Bali Mihály vagy a Kozarek utódja.

  • Gyuri10 Mint írtam, kb 100 000 muzulmámt tartanak számon Japánban tudomásom szerint, és vallásszabadságuk van. Jobbikos hoax, hogy nincsenek.

  • Besancon Bendegúz szerintem csak játssza a hülyét, mert ilyen hülye ember nincs. Nem tud magyarul, nem tud angolul, és nem tud még kimásolni sem egy öt betűből álló szót. (Ezek után nem várhatod, hogy franciául tudjon). Ennyire hülye senki sem lehet.
    Persze ezek után elvárja, hogy nagy okosságait amit természetesen nem kútfőből ír, elfogadjuk szentírás gyanánt. (google a barátja?) Osztja a demokráciát, mikor éppen a vezére tapossa sárba, hazudik mint a vízfolyás és szabad idejében a pénzért vásárolt asszonyát alázza. Otthon kellene okoskodnia, ha egyáltalán ott van otthon.
    Mindenhez ért, mindent tud, sőt jobban tud, még az ír helyzetről is őt kell kérdezni, bár az egyik városunk nevét is képtelen leírni. Még a megszűnt terrorszervezet nevét sem sikerült eltalálnia, pedig az sajnos világhírű. Ahogy a parasztbácsi mondja, ilyen állat pedig nincs.
    Szerintem is csak simán egy ócska kis EU ellenes provokátor, hajlok Chris véleményét elfogadni. Valószínűleg Fideszes bérpapíron szerepel a neve, más magyarázat nincs.
    Fárasztó lehet ennyire érthetetlenül össze-vissza írni, ezért sajnálom, de miért nem csinál valami becsületes munkát? Persze lehet teljesen bolond is, de nem vagyok elmeorvos. Az viszont biztos, hogy nála kevésbé bolondot is vittem már a viccházba. Most majd megint bepanaszol Chrisnél, hogy csúnyát mondtam rá. No mindegy. Nem mondom, hogy üde színfolt a lapban, de foltnak folt.

  • gyuri10;

    A rabszolga kerskedest a Holland kerskedo hajosok bonyolitottak vilagszerte.

    Az arab vilagban maig is letezik a rabszolgasag, csak kalap-alatt tartjak.
    SDot a sajat leanyaik, felesgeik sem igen leteznekl annak szintje felett.
    S a NEM musulman nok semmi mas nem lehetnek !!!

    Japanban nagyon keves Musulman letezik ma, csupan mint kereskedelmi tagok.

    De van am itten 15 millio „n….” utodok.
    Sot meg annak kezdetben is jetszer-nagyobb sebessegel szaporodtak mint barmi mas europai nemzet.

    S leszek am majd ottan is, amint Salvini keptelen lessz szetengedno oket.
    Orokke nem lessz kepes Olaszorszag starakban tartani az eszak-afrikabol onzonloket.

    Jol fog majd egy kis ‘szinesedes” kinezni a magyarok kozott.
    Nagyon kedvelik a szoke-noket, s a feher-hust !!!

  • Orsós Elemér

    Bendeguz79
    2019 május 30
    2:01 du.
    Olaszországba legfőképen a legnagyobb volt gyarmatából érkeznek bevándorlók, amit elkerülhetett volna, ha ésszerű megfontolásokból ellenezte volna a dollárnak renitenskedő Kadhafi megdemokratizálását, aki mellesleg anno erélyesen visszatartotta őket Európától és a belső fundamentalistáit is a testvér és törzsi vérengzésektől, nem beszélve az arab tavaszuk lesoványító utóhatásaitól!