Orbán Gáspár: Bakaruhában

2019 június 15 8:23 de.70 hozzászólás

Június 7-én hivatásos katonává avatták Orbán Gáspárt, Orbán Viktor miniszterelnök fiát. Az eseményt nem verték nagydobra, a helyi újság és a televízió beszámolt ugyan a 22 katona eskütételéről, ám arról nem történt említés, hogy Orbán Gáspár is köztük van. Az avatáson egyébként az újdonsült katona apja, és nagypapája Orbán Győző is tiszteletét tette.

Orbán Gáspár volt már minden. Futballistának indult, akárcsak az édesapja, de neki sem jött össze a nagy kaland. Nem bizonyult elég kitartónak, vagy/és tehetségesnek. Pedig, jól indult minden, de aztán valami, valahol eltörött. Lehet, nem is Gáspár akart futballista lenni, hanem csak apja álmodta meg neki ezt a saját álmai beteljesülése helyett. Orbán Viktor máig nem volt képes feldolgozni, hogy nem lehetett igazi futballista, csupán egy – általa – lehülyített, jobb sorsra érdemes ország miniszterelnöke.

Miután Orbán Gáspár abbahagyta a futballt, elment Afrikába, hogy az ottani szegény gyerekeket oktassa a világ legnépszerűbb játékára. Nemes gondolat volt, igaz, nem túlságosan NER-kompatibilis. Ki tudja, meddig tartott volna ez a kaland, ha – máig tisztázatlan körülmények között – haza nem hozzák Gáspárt a fekete kontinensről. Az ottani gyerekek szegényebbek lettek egy futballt oktató fehér emberrel, Orbán Gáspár viszont újból kezdhette keresni önmagát. Meg is találta: egyházat alakított, Felház néven. Igazi egyházat, amelyik közelebb van istenhez, mint a többi. Valódi egyházat gründolt Orbán Gáspár, aztán, társaival együtt tavaly ősszel váratlanul bejelentették, hogy vége a Felháznak. Küldetését teljesítette, amit vállalt, bevégezte. Idén tavasszal még tartottak egy nagy, közös imát, aztán isten veled Felház, mintha soha nem is lettél volna.

A kallódó fiú most újból révbe ért. Hogy ez a kikötő lesz az utolsó, talán ő maga sem tudja. Ami biztos: Orbán Gáspárnak mostantól bajtársai vannak. Előljárói a seregben, idővel, ha nem hagyja abba ezt is idő előtt, beosztottjai is lesznek majd.

Orbán Viktor most valószínűleg büszke a fiára. Igaz, belőle sem lett futballista, de Gáspár mégis többre vitte. Igazi, katona lett, nemcsak miniszterelnök.

70 hozzászólás

  • Nem könnyű az apjának megfelelni. Profi fodbalista, aztán a TEK hozza vissza Afrikából, majd vallási gyülekezet szószólója, most meg katonai fegyveres testületben tett esküt. Egy „coming out”-al még adós … az ártani akaró rossz nyelvek szerint. (de semmi alapja)

  • ingerküszöb alatti …ez is

  • Nema a szerzo hogy magyarorszag ismet az altalanos sorozast alaklmazna-e vagy nem.

    Ha sorozas alapjan lett katona az Orban ifjadek, hat akkor az kotelessege.
    Ha NEM akkor meg mi lett volna a cel.

    De a „cikk” tisztan nem egy report ,magyarosabban jelentes, inkabb satirikusnak cifrazott gunyolasa a fiatal bakaknak.
    Igen, mindeniknek, nem csak a Gaspar nevunek.

    Ami a focit jelenti, hat mgayarorszagon, legalabb is az en idomben, minden fiugyerek, akinek volt ket laba rugosott barmit a laba elott.

    A szegny paraszt gyerekek csak diszno-szorbol csinaltak az elkepzelt focijukat.
    Mind focistanak almodta magat,de azert senki nem lett nemzetkozi professional focista.
    Ma a szegeny afrikai gyerekek alnak ugyan abban a helyzetben es korulmenyek kozott.

    Ami a Gaspar vallasi-ihlete lett volna, miert nem ir egy riportot a szerzo azon.
    Biztos hosszu vita folyhatna azon itten.

    Maskulomben a cikk tul ures.
    Velem biztosra, hogy a szerzo lett volna kepes valami jelentosebb es ertelmesbbre is.

  • „Bakaruhaban”?????

    Talan a ‘katona zubbonyban’-t gondolta? Nem ????

  • Mi ebben a probléma? Sok régi arisztokrata uralkodó dinasztia fiatal férfi trónörököse hazafias kötelességét valamilyik elit katonai alakulatban önkéntesen teljesíti, s csak utána kapja meg az őt a származása alapján is megillető magas katonai rangot. A demokratikus országokban is előfordul (de még a liberális – pfúj, liberalizmus! – Nagy-Britanniában is így van), hogy a trónörökös, miután uralkodóvá válik, egyúttal az államegyház főpapi tisztségét is betölti majd. A pillanatnyilag Isten kegyelméből ugyan még „csak” a Vezér és Kancellár posztját betöltő kiemelkedő magyar államférfiú (éljen sokáig a haza javára!) ifjú fiúgyermeke ugyan miért ne készülhetne föl a várható jövőjére?
    🙂 🙂

  • Orsós Elemér

    Elég gusztustalan ez a cikk! Vajh mit szólna a Szerző, ha az Ő -esetleg szintén esetlen vagy tehetségtelen- fiáról vagy feleségéről(mint már régebben szintén e förmedvény írójától előfordult!) valaki ilyen lejárató közszemlét merne kiállítani?

    „Június 7-én hivatásos katonává avatták Orbán Gáspárt, Orbán Viktor miniszterelnök fiát. Az eseményt nem verték nagydobra.”

    Ez nagyon helyes, mert szuverén magánügy! Miért esik jól mások hálószobájában kukkolni?

  • “Sokat gondolkodtam azon (!) miért rázta meg ennyire az országot a tragédia (Hableány) és arra jutottam, hogy talán azért, mert a vendégeink voltak, a magyar pedig egy vendégszerető nép, és most azt látjuk elveszítettük a vendégeinket, ezért a gyász!”

    Hozzá töprengő, enyhén zavaros tekintet, búgó hang – általában olyan mint aki hajnali 3-ig mulat nap mint nap – tömpe újai a felpüffedt arcát babrálják, és magyarázza, magyarázza az elképzeléseit..stb

    Két napja mióta hallottam, én meg azon töprengek, hogy biztosan normális ez az ember? Tehát ha nem a vendégeinkről van szó, talán meg sem rázta volna “ennyire” az országot a “tragédia?”
    Ha hazai polgárok lelik halálukat ilyen borzasztó körülmények között sétahajózás közben a Duna hullámai között, aligha rázta volna meg ennyire a közvéleményt? Itt a “vendég” léten van tehát a hangsúly – ez az emészthetetlen a mi miniszterelnökünknek, minden mással megbirkózik! Ez tényleg agyrém, amit itt előad!

    Nem csodálkozom a fiún, állítólag az ilyesmi hetedíziglen visszaüt!

  • Szöveg a fotóhoz:

    .

    Hej de jó kis flinta !
    – „…Oszt’ te is fiam Gazsi ?!

    .

  • "tisztelthölgyeimésuraim"

    ˙
    Kővendég 10:48 folytatása

    Teljesen logikus. Az eddigi pályája során a saját szárnyait volt kénytelen próbálgatni. Valahogy nem jött össze.
    A katonai pálya majd megnyitja az utat előtte. Még bármi is lehet belőle, hisz a seregben hivatalosan is parancs-hierarchia működik. Tehát a papa, a legfőbb főparancsnok, a miniszterelnök – akinek utazásaihoz a katonai költségvetésből vettek még repülőgépet is a segge alá – 1-2 év alatt a parancsláncot súgva-búgva bekapcsolva, felülről érdemek nélkül is generálist generálhat a fiából anélkül, hogy ezt bárhol egyetlen aláírásával kéne hitelesítenie.

    – Irány tehát előbb, vagy utóbb az a Nemzett Ludovika kampusza !!!! Onnan meg Gazsi, „tied a világ”…Most meg éppen a szerencse könyörög tehozzád…

    .

  • Kővendég!

    Végül is igen – igazad van! Az angol uralkodócsalád tagjai jutottak nekem is eszembe meg a svéd ahol is Vilmos és Henry „leszolgálták” a magukét, Vilmos utóbb a légimentőknél, Henry pedig még bevetésen is volt – három hónap után azért kellett visszahívni mert a jelenléte túl nagy veszélyt jelentett az alakulatára nézve. De tartok tőle, hogy Gáspárt nem annyira hús / vér katonai állományban üdvözölhetjük, szerintem ez is egy dili a sok között, mint az egyház vagy a foci – mert, hogy katona .,.. na az még nem voltam, de most az is vagyok, aztán ezt is ki lehet pipálni!
    Azért ez elég nagy ugrás az egyházhoz képest!

  • THU 2,29

    Kis pajzán.
    Kicsoda és micsoda nemzette – mint írod – ama Ludovika kampuszát ?! 😀

  • Nahát, ez egy elég jóképű hapsi!Jelzem Ráchel se volt csúnya menyasszonynak. Szerencséjük van:nem az apjukra ütöttek – legalábbis külsőre.
    És kérem: hagyjuk békén a gyerekeket. Ráchellel és a férjével nem azért van baj, mert a regnáló miniszterelnök gyereke/veje, hanem azért, mert 6-8 év alatt 35 milliárd (billió) forintot „gyűjtöttek”, erősen kérdéses módszerekkel.

  • György Molnár

    Baromira elegem van ennek a primitív falusi családnak a történetéből, nézd meg az apját, I. Győzőt és akkor minden világossá válik…..

  • Oh come on „Kovendeg”.

    Mind ez csak politikai ocsarkodas celjabol volt irva es kozolve itten.

    De a kerdes, s valoban talan a valasz is ebben lehet eltemetve, hogy ha a katonakotelezetseg torvenyes, akkor a fital Orbannak is egyenlo ketelezetsege lenne.

    De HA nem, akkor mi celbol lenne katona a fiu ???

    Hasonlata persze gyerekes, mert ma mar nem letezik semmifele arisztokracia.
    Meg angliaban is csupan a Hohenzcol vagyon okozza azt.

  • KORDON BLUED
    2019 június 15
    1:58 du.
    én azért ennél sokkal gooszabb vagyok, a gádzsi azért ment katonának mert szereti a „társaságot” és az „illatát” és amikor elkapja a hőhullám nem jár úgy mint hittérítőként Afrikában, hanem talál egy kölcsönösen „megfelelő” flintát is amire régen vágyik remegve és rebegve

    ezzel én nem lett semmilyen …fób, csak tréfát próbálok csinálni abból a „rettenetből” hogy a „nagy nemzeti hím”® egyetlen trónörököse ( a récsöl az ő fönnfogása szerint nem lehet trónutódló és a veje sem) tehát…most kacifánt van

  • Jó jó , csak űrhajós ne akarjon lenni.
    Attól aztán tényleg romba dőlne a Haza anyagilag.

  • talalom –

    Az hogy jóképű hapsi vagy sem, itt a történetben mellékszál, ezért aztán el is engedném. A fiú (27 éves) valóban nem az apjára hasonlít külsőre, és ez nagy szerencséje – ezzel azonban úgy tűnik vége is a szerencse sorozata azon részének amely nem a saját munkájának, erőfeszítésének rátermettségének köszönhető! Az ő korában – lévén felnőtt ember – általában körbehatárolódik mit akar csinálni, mivel szeretne az élete folyamán foglalkozni és aztán tesz is lépéseket ennek érdekében. Aki anyagi/társadalmi körülményeinél fogva nincs rákényszerítve az önnön ill. saját családja iránti felelősségvállalására, annak persze minden belefér – ha ebből ill. ez után kéne megélnie, nyilván más lenne a helyzet! De tegye – ha a munkás életet élő, dolgosember szülők /nagyszülők (Lévai nyilatkozata) példája ezt eredményezi, akkor max. az állapítható meg, hogy későn érő típus a gyerek! Amíg van aki eltartja – nem is akárhogyan – addig élhet a kedvteléseinek. Bár – nem tudom ki hogy van vele, ha az én felnőtt fiam azzal szórakozna és hülyítene másokat, arra vevő hiszékeny, reményt vesztett beteg embereket, hogy naphosszat Istennel konzultál / egyeztet ( nem felkent papként) és többedmagával a színpadról ráolvasással gyógyít – akkor komolyan aggódnék, és valószínű szakember segítségét kérném. Azt is többen többször megírták, hogy az „isteni tevékenység” nem annyira a hiten, mint inkább a pénzszerzési lehetőségben merült ki, és miután az így feltöltött alapítványok kezdtek ellaposodni – már nem jött úgy a támogatás mint kezdetben – viszont az „érdeklődés” megnőtt irántuk, Gáspár is jobbnak látta az ő Istenét a „munkavégzés alól felmenteni” majd megtalálta a katonaságot! Sok sikert,hozzá, és kívánom, hogy lelje fel benne a neki rendelt feladatot!

    Igen, a gyerekeket békén kell hagyni – nem is nagyon tudunk semmit a minie. gyermekkorú gyermekeiről, mert érdektelen és nem publikus miként élik a mindennapi életüket.
    A másik kettő gyermekéről sem azért „tudunk” mert ők már felnőttek, hanem mert életvitelük, tevékenységük a közrovására történő visszaéléseken alapul – és akkor most nagyon szalonképesen fogalmaztam meg, mi is a gond velük. Teszek rá, hogy a 30 éves Rachel 12 milliós órát visel, ha a munkája tehetsége révén elért jövedelme alapján ez lehetséges. A gond, hogy ez az irgalmatlan rongyrázó életmód a hátuk mögötti milliárdokkal csalás, összejátszás és gátlástalan harácsolás eredménye, mely az országvezető i ráhatásnak és befolyásnak köszönhető! Mert akinek Isten+ a miniszterelnök a barátja, apja, apósa. sógora stb annak mindent lehet itt ma a 21 századi Európa Magyarországában – mi meg állunk, és szájtátva nézzük, hisszük is nem is, mert alapból hihetetlen, de úgy tűnik igaz!

    Tehát ezért érzem kissé álságosnak az örök szlogent, miszerint hagyjuk ki a dolgokból a gyerekeket, mert ők maguk másznak be – szülői segédlettel – a hintába, amelyet aztán mi tartunk mozgásban! Az ugyanis nem működik hogy ” nem vagyok közszereplő, engem ne fotózzanak” – így Orbán Gáspár, miközben ott ül apja mellett a labdarúgó világbajnoki döntő mérkőzés VIP páholyában a magas rangú, nemzetközileg is meghatározó politikusok üzletemberek, uralkodói leszármazottaknak fenntartott helyen! Miként Tiborcz is hiába ágál, hogy milyen alapon lép oda hozzá az oknyomozó újságíró kényes kérdéseket feltenni, mikor ő nem is közszereplő – ha egyszer könyékig vájkál a közpénzben, erősen a köz rovására!

  • Uborka szezon van-:)

    ps: Földes elmehetne vakációzni – néhány évig. Észre se venné senki hogy nincs.

  • Kedves Margit!
    Igaza, van a papa, meg a gyermek nem közszereplő, és a „bakaruha” sem bűn!
    – Már a „szocialista” tahó-kollaboráns rendszerben kezdett leépülni, a mélyen haladó, gondolkodású hithű „humoristánk”…
    – Most nagy ” falatra” lelt, mint lealjasúlt megélhetési orbánozó, egyszerre három Orbánt ótvarolhatott volna…
    – Ennyire vitte, ez lett belőle, – bár kevenc szerzőnk itt élete alkonyán, talán bevallja, hogy mi szeretett volna lenni…
    – Igen, ez az egy flekk, nyomorúság ez Ő, de legalább röhögséges lenne…

  • „tisztelthölgyeimésuraim”,

    Magyarországon a köztársasági elnök a főparancsnok, jelenleg ezt a tisztet Áder János szakképzett horgász tölti be.

  • Kedves Chris ! Rázza meg már magát a KMH ! Ez a Földes annyira gyenge tahó, hogy nem szabadna még a közelbe se engedni…

  • Besancon és Slapaj!
    1. Nem hiszem, hogy ma Magyarországon különösebb protekció kéne a hivatásos katonasághoz.
    2. Ismétlem: Rachellel és a férjével nem az a baj, hogy a kormányfő rokonai, hanem az, hogy 6-8 év alatt 35 milliárd (billió) forintos vagyonra tettek szert – és nem a találmányaik után járó szabadalmi díjakból. Hanem protekciós pályázatokból, amikkel megcsapolták a közös pénzeinket. Erre bizony rá kell kérdezni – ki is kéne vizsgálni hivatalosan, amire a családi barát főügyész nem hajlandó. Az viszont árulkodó, hogy az EU visszakérte a támogatást a szabálytalanságok miatt, mire az apa „nem vitatkozunk” felkiáltással visszafizette a pénzt az EU-nak. No, nem a saját zsebéből, nem is a lány/vej vagyonából – hanem az ország költségvetéséből. Emiatt Ráchel bizony közszereplő.
    Más értelemben közszereplő minden vezető politikus, sőt, híres ember fia-lánya. Mindenütt. Emiatt én csak „áldozatgyerekeknek” hívom őket: hiszen árgus szemekkel figyelik őket.
    Emlékezzünk, mit műveltek anno Toroczkay Anitával, Medgyesi miniszterelnök nevelt lányával. A csinos és nem tökhülye lány talán még tévés személyiséggé is válhatott volna, ha mamelukok nem lökik felkészületlenül, szakmai ismeretek nélkül a kamerák elé.
    Gáspár sincs könnyű helyzetben – ráadásul egyetlen gyerek a családban – a többi „csak lány”. Lehet belőle virtuskodó hősi halott, mint a nagy idol István fiából, vagy az apja vétkeit kigrással kisebbítendó balek, mint Nikiből. De lehet akár hívő, gondolkodó ember, mint az unokaIstván.

  • Jaj,Slapi! Mi az, hogy „élete alkonyán”?! 4 évvel idősebb vagyok, mégse gondolom, hogy demens szövegeket karattyolnék itt. Vagy igen???

  • Orsós Elemér

    D.Bernstein
    2019 június 16
    11:16 de.
    Kedves Hölgyem, be kell engedni a nálunk rasszizmusnak nem minősülő magyargyűlölőket, a hazug vádakkal lejáratókat, a rasszizmusra és annak kiemelt fokozatára, azaz az antiszemitizmusra generáló provokátorokat a és a soha választ nem adókat is, mert úgy demokratikus és gerinces, hogy nyíltan áskálódjanak, ne a hátunk mögött! 😀

  • Besancon:
    „Végül is igen – igazad van! Az angol uralkodócsalád tagjai jutottak nekem is eszembe meg a svéd…”

    Kedves Besancon! Bevallom, nekem csak Jourdain úr jutott az eszembe Molière Úrhatnám polgárából.

  • Orsós! Te milyen „kiemelt fokozaton” pörögsz ezzel az 1:00-ai szövegeddel? Kit kell, hová „beengedni”? Antiszemita provokátorok???? Magyargyűlölők???
    Engedj már ki, mert a végén bepörögsz, mint egy valódi orsó.

  • talalom;

    Panaszai meg bizonyitekok hianyaban is elfogadhatok.

    De mind az csupan a maguk imadott rendszerenek a szulotte.
    S barmi mast remesen ellenznek es gyuloetesen tamadnak.

    Tehat, annak alapjan, nem igen lehetne meg joguk sem a panaszokra.

    Mint a mondas; „aludnikuk kell az agyban amit megvetettek.”

    S ha a PM visszafizette az OLAf-nak a LED-utcavilagitas „tulkoltekezesek osszeget ” az adofizetok penzeibeol, mi a feneert nem perelik azert a PM-et ?????????????????

    Ne mastol varjanak mindent !!!

    Gyurcsany, sot felesege is nem ugyvedek ????
    S nem szegnyek, biztosan kibirnak a per beadasanak koltseget.
    Ha meg talan azt sem, az OSF nyujtnan azt.

    EMLEKEZZEN sajat mottojara;

    KTELKEDJ, FONDOLKOZZ, CSELEKEDJ !!!!!!!!!!!!!!!!!

  • Bendeguz79
    2019 június 16
    3:06 du.

    kedves és igen tisztelt nagyérdemű közönségünk >#ĐÄł&@gizi legújabbját olvashatták, most osztán megaszonta, hogy arrú’ kó’dul aki megpróbálja megérteni

    és a „fondolkozz®” az egy új svédcsavar lajosmizsei tájszólással csak tudnám melyik szótárban keressem, mert a gúgli nagyon csúnyákat mondott mikor oda betoltam

  • Rodeo11
    2019 június 16
    3:57 du.

    Nagyon régi és megúnt NET.-es szövegfordulat ez a „kedves közönségünk etc..etc..”

    Ez a duma bb 15 éve lejárt és elavult.Akárcsak te.

  • Orsós Elemér
    2019 június 16
    1:00 du.

    És kik a „magyarok” ?

  • Orsós biztosan a
    „diszmagyarokra” gondolt fenntebb.
    Aki felveszi a kaczagányt és elkezdni verni
    a mellét hogy ő a magyar. A többi meg csak idegenszívű.

  • Kővendég
    2019 június 16
    1:51 du.

    „Kedves Besancon! Bevallom, nekem csak Jourdain úr jutott az eszembe Molière Úrhatnám polgárából.”

    Lájk!

  • Orsós Elemér
    2019 június 16
    1:00 du.

    Kedves Orsós E ! Megtehetnéd azt a szívességet – magadnak is csak használnál vele – hogy miután összeszedted a gondolataidat és kikristályosodott hogy mit is akarsz mondani, rövid, értelmes mondatokba foglalva visszaadnád azt! Több alkalommal is hivatkoztál már a „józan paraszti észre” gyakorlati alkalmazását mégis mellőzni látszol – miért?
    Nekem úgy tűnik elveszel a jelzőrengetegben, mire a mondanivalód lényegéhez érnél, már magad is elvesztetted a fonalat, kérdés tudod e még mit akartál mondani?

    Ki itt a magyargyűlölő? Honnan kell beengedni őket? Hol itt a rasszizmus, vagy annak „kiemelt fokozata” az antiszemitizmus? Egyáltalán ki az antiszemitizmusra generáló provokátor – és hogy jön mindez O.G. katonáskodásához? Mennyivel egyszerűbb lett volna, ha azt írod, hogy nem csíped Föld S.-t, vagy nem értesz egyet a cikk lényegével, ill. annak végkövetkeztetésével – az legalább úgy ahogy érthető, ha nem is mindenki ért egyet vele!

  • Orsós Elemér

    talalom
    2019 június 16
    2:32 du.
    Ejnye, ejnye, nem vetted észre a szmájlit? 😀 😀 😀

  • talalom
    2019 június 16
    12:03 du.

    1. Nem hiszem, hogy ma Magyarországon különösebb protekció kéne a hivatásos katonasághoz.

    ——————————————————————-

    Nem kell – ilyesmit írtam volna? A mondanivalód további részének lényege viszont abszolút megegyezik az általam leírtakkal!

  • tisztelthölgyeimésuraim

    Drizari 8:29

    . PARANCSHIERARCHIA ,
    avagy Apa is csak 1 van

    Tudatod velem, hogy Magyarországon nem Orban a hasereg főparancsnoka, hanem Áder mely, a hangvételedből is kicseng, csupán egy puszta formalitás, ami semmit nem változtat azon a fennálló helyzeten, hogy Orbanisztánban minden hatalom a Vezér [a Duce, vagy a Führer] markában – mondhatnók az Ő zsebében – összpontosul. Ergo azon sem, hogy ha Orban csak egy udvari adjutánsa is mindössze >fülbesúgással leszól< a hadsereg vezérkari főnökének, azt fél órán belül már Gazsi-honvéd egységparancsnoka hajtja végre magának a FidSS egypárt-főtitkárának, az egyetlen – a generalisszimusz – aznapi kívánsága szerint…

    Hejjj' biza', itt még kutyából is lehet szalonna… 😀

    Légy idvezelve:
    THU

  • tisztelthölgyeimésuraim

    Bendegúz 10.15

    Kár, hogy kend a magyar kultúrában olyannyira járatlan szenzualitással képes csak bármi echte magyarra is reagálni…

    Tudniillik a Bakaruhában Hunyady Sándor novellájából 1957-ben Fehér Imre rendezésében filmvászonra vitt csodálatos művészi, sőt már költői film-opus a magyar színészet óriásainak közreműködésével. Bárki magyar ember ezt a „bakaruhában” – értsd: mundérban – metaforát meg csak hallja, vagy olvassa, annak ösztönösen ez a nagyszerű műremek jut az eszébe…

    THU

  • Sem Gyurcsány Ferenc, sem a felesége Dobrev Klára nem ügyvédek, nem is jogászok. Ezzel együtt a Demokratikus Koalíció pártként, ők magánszemélyként több tucat pert indítottak – és meg is nyertek, legutóbb, ha jól emlékszem a negyvenhetediket. Nem véletlenül akarja a PM ezeket a kormánytól függő ún. közigazgatási bíróságok elé utalni.
    De ezek rágalmazási és sajtóhelyreigazítási ügyek voltak: vagyis magánvádasak.
    Gazdasági visszaélések, üzleti korrupció esetén gondolom az USA-ban sem kerül bíróság elé, akire rámondják, hogy korrupt vagy lopott: ahhoz megalapozott vád kell. Magyarországon a Legfőbb Ügyészség dönti el, hogy egy vád megalapozott-e, illetve nyomozást rendelhet el, további tényekért.(A legfőbb ügyészt a parlament többsége választja.)
    A PM lányának és vejének ügyében a következő történt. Az Európai Unió csalásellenes bizottságának (OLAF)joga van a tagállamokban vizsgálni, hogyan használják föl az Unióból érkező támogatást. (Magyarországra az elmúlt 10 évben 15 ezer milliárd forint érkezett, vissza nem térítendő támogatásként.) Az OLAF megállapította: a miniszterelnök vejének cége már a pályázatokat is protekcióval nyerte el, és a túlszámlázásokkal jelentős kárt okozott a megrendelőknek (magyar városonak). Vagy bizonyítani kell, hogy nem történt korrupciós csalás, vagy vissza kell fizetni az európai támogatást, megközelítően 1 milliárd forintot. A PM „úri” megoldást választott: gavallérosan visszafizette a pénzt az ország költségvetéséből.

  • Muszáj folytatni. Mivel az Európai Unió önkéntes társulás, a tagállamok eldönthetik, mely szervezetekhez csatlakoznak. Az OLAF ugyan vizsgálódhat, de nem emelhet vádat: az vagy a nemzeti, vagy az európai ügyészség dolga. A magyar főügyészség nyomozás nélkül elutasította a vádemelést. Magyarország pedig nem tagja az európai ügyészségnek – látható világosan: valójában miért is óvja a PM oly vehemenciával a „nemzeti szuverenitást”.
    Egy független képviselő, Hadházy Ákos az ellenzéki pártok segítségével aláírásgyűjtést indított, hogy Magyarország csatlakozzon az európai ügyészségi szervezethez. 680 ezer aláírást sikerült összegyűjtenie. (A DK néhány hete érdekes módon leégett központi irodáiban őrzött mintegy 50 ezer aláírás nélkül.)
    Jogos kérdés: akkor miért tartja uralomban immár 9. éve ezt a társaságot a „többség”. Sok oka van ennek, kettőt említenék. A kétharmados többséget a választási rendszer miatt 2-2,5 millió voks biztosítja. (A választók alig több, mint negyede.)
    A másik: a választók nagyobbik része nem is tud az itt taglalt ügyekről, más részének meg pont olyan nehéz elolvasni és megérteni egy ilyen hosszú – bár vázlatos – okfejtést, mintha Florida-alsón élnének.

  • Orsós Elemér

    Besancon
    2019 június 17
    4:29 de.

    Kedves Besancon, már megint igencsak megfontolódóan korholtál! Köszönet érte! (Mellesleg már egy párszor -erős idegtululás esetére- megfogadtam, hogy hirtelen válasz előtt nem tízig, hanem inkább minimum harmincig fogok elszámolni, ez most nem sikerült!)

  • Orsós Elemér

    Geyza
    2019 június 17
    2:56 de.

    Geyzám, köszönöm a helytálló segítséget!

  • talalom
    2019 június 17
    6:29 de.

    „Sem Gyurcsány Ferenc, sem a felesége Dobrev Klára nem ügyvédek, nem is jogászok. …”

    ———————————

    Helyesbítek: Dobrev Klára jogász is! Előbb a Közgazdaságtudományi Egyetemen, majd 1997-ben az ELTE-n szerzett jogi diplomát – 2002-ben pedig sikeres jogi szakvizsgát tett. 2001-től az ELTE Pénzügyi jogi karán tanársegéd, majd adjunktus lett, évekig tanított az egyetemen pénzügyjogot, szakterülete a számviteli jog.
    Másik „javítani való” ( bocsi) az az összeg amelyet az OLAF a fenti ügy miatt visszakövetel – tudomásom/sunk szerint 13 milliárd, eddig legalábbis ezt az összeget ragozták, amikor arról írtak, beszéltek a nagy nyilvánosság előtt, hogy mennyit kell a Tiborcz – féle üzletek miatt a magyar állampolgároknak visszafizetni! Ha én emlékszem rosszul, akkor elnézést kérek.

    Minden mással teljesen egyetértek!

  • talalom;
    A valaosag hogy Dobrev Klara jogot tanult,sikeresen, sot 2002-ben sikeresen tette a jogi allamvizsgat.
    Tehat jogasz, magyarosabban, vagy a nep-nyelven; „ugyved”.

    De mindenek dacara, mind az ellenzeki politikai partok es NGO szervezetek letkerdesei az emlitett ugyekkel foglalkozni.

    S mint maga is irta ;
    „..ok maganszemelykent tobb tucat pert is inditottak es meg is nyertek.”

    Minden „magan szemely” leg-alapvetobb joga perelni a sajat neveben !!!
    Minden ‘valas’, kilakoltatas csupan egy „per” sikeres eredmenye lehet.

    Csupan egy „allam-vizsgat” sikeresen tett ugyesz perelhet masok neveben, akar fizetes elleneben, akar „Pro Bono”-kent.

    De miert nem lennenek hajlandok azt tenni a kozosseg erdekeben ???
    Sot mind azok az „ellenzeki partok” is ?????
    Sot nagyon sok kozerdeku szervezetek, az u.n. NGO-k teszik azt allandoan az altaluk kepviselt ugyekben.

    Persze barmi valotlan vadolasa feleloseget kovetel, s ha nem kepes azt bizonyitani,akkor a pert elveszti.

    De letezik fellebbezesi jog, s HA van alapja felebbezni, a kerdest a Leg-felsobb Birosaghoz is mehet az ugy.
    De az nem ottan kezdodik, mint maga allitja.

    A kozossegi ugyeszsegek a kozossegi ugyeket kepviselik.
    Sem a „Grand-jury” amely a kozugyek eseteiben hataroz hogy lenne-e megfelelo bizonyitek az ugyet (vadat) a birosag-ele vinni, vagy nem.

    Sajnos maguknal, sem Europaban (kiveve Angliat) a Jury rendszer nem letezik.

    A US-ban a birosagok valosaggal megfojtva vannak mert mindenki szokasa mindenert perelni.

    Pereltek a rendort mert kancsi volt,hogy „rossz-szemmel nezet ra”.

    Skoki-ban az ACLU (egy zsido ugyved) a Nazi Part jogat nyerni felvonulni egyenruhaban, horogkeresztes zaszlokkal Skoki (egy 70%-os zsido lakosu varos)-ban.

    Harom Taliban harcos(Afghnistanbol)a Guantanamo-i bortonben perlete George W.Bush elnokot mert jogtalanul, birosagi itelet hinayban tartotta zar-alatt.
    S megnyertek a pert, masnap szabadon mentek.

    Ha maga a budzsu bru-ha-ha vadait koveti csak onmagat vezeti felre.

    Miert nem koveti sajat m,ottojat???
    KETELKEDJ, GONDOLKODJ , CSELEKEDJ !!!!!!!!!!!!

    Ha koveti meg az ottani hirekben is a leg-szenzacisabb birosagi ugyeket ottan is olvashatja a hireikben.

  • Basancon:köszönöm a pontosításokat!

  • Ferenct
    2019 június 16
    5:38 de.

    Téged meg még úgysem veszünk észre hogy el se mentél.
    (Vakációzni.)

  • D.Bernstein
    2019 június 16
    11:16 de.

    Mér?
    Inkább a
    Báyer-műmáyer Zsótit
    látnád itten szívesebben ?
    Hát,az hál’Stennek teljesen
    hiábavaló vágyakozásod marad.
    Törődj bele és fogadd el szépen
    az itteni cikkírók attitűdjét.
    Nagykislánynak tűnsz,
    meg tudod csinálni!

  • Orsós Elemér
    2019 június 17
    8:25 de.

    Ne jópofizzá’
    Nem áll jól…

  • Orsós Elemér

    Geyza
    2019 június 17
    12:40 du.
    Neked se a tanítónéniskedés! Mé micsinyájak, legyek ollan mind Te? Nem ettem oltatlan meszetet!

  • Orsós Elemér

    Besancon
    2019 június 17
    8:37 de.
    Én is mindent értek és köszönök, csak azt nem értem, ha jó szakmájuk és felettébb jövedelmező vállalkozásuk van, akkor miért kell politikával foglalkozniuk? Nem jól tejel a Altusz?

  • Bendeguz79
    2019 június 17
    10:34 de.
    gizi most elloptad a bölcsek kövét és ráesett a lábadra és attól sikoltozol

    a metoo és következményei Ronaldo vett egy bárcásat Las Vegasban 10 évvel ezelőtt, most megvádolja hogy meg lett erőszakolva (benne van az árban)

    Neymar t is megvádolja egy másik lengeéletű aki pénzért ment oda és meg akarta erőszakolni a Neymart majd most megvádolja, hogy fordítva volt

    mind a két liba meg akar gazdagodni, mert rájöttek már öregecskék a szakmájukhoz és nem akarnak mekit sütni $8,50 /h -ért hahahaha

    a többi a bíróságok egy hatalmas nagy üzlet, az ügyvédek mind milliomosok és a többi szarkeverő is közben valaki vesz egy flintát szétlövi a szomszédságot és bejelenti ne volt magánál azaz hülye volt nem felelős a tettéért tehát futni hagyják

    de soha egy jogsegélyen lévőről van szó mindíg jó fizető klienseik vannak a többi meg oldja meg ahogy tudja vagy …

    hahahahaha

    van ám jogtiprás ott nálatok

  • talalom;

    Amilor nem kepesek bevallani, hogy mi OV tulajdona, menneyi adot fizetett, mennyit adakozott jotekonycelokra, hat hogyan tudna pontosan hogy mind az 35 miiliard Forint erteeket tenne ki?

    Hiszen magyarorszagon nem letezik nyilt koznyilvantartas meg az ingatlanoknak sem, ami elerheto lehetne a web-en.

  • Orsós! Azt elhiszem, hogy egy megélhetési magyar el sem tudja képzelni: vannak olyan emberek e hazában, akik nem azt számolgatják: ad-e nekem e haza stadiont, királyi várat, hercegi birtokot főúri kastéllyal.
    Hanem tudják: a gazdagság felelősséget jelent.
    Nem tudom, „hogy tejel” most az Altus ZRt., ami Gyurcsány Ferenc tulajdonában lévő, Dobrev Klára által igazgatott audit cég. Keresd meg a pártelnök nyilvános vagyonnyilatkozatát – most nincs kedvem keresgélni.

  • tisztelthölgyeimésuraim

    Orsós Elemér 1:54

    Kicsinyes szemlélet.

    A történelem során többekközt Kossuth Lajos, Irinyi János (még az ő példaképe Lavoasier is), de Görgey Arthur és még Petőfi Sándor és STB. rendelkezett „jó szakmával, és jövedelmező állással” és mégis mind’ politizáltak…

    T.Elemér!

    A felsoroltak, a „jólfizető” szakmai előmenetel mellett van még egy még fontosabb, jóval magasabb, igazi emberi szint,
    a . h i v a t á s , amely meghatározza az embert…

    Üdv.THU

  • Tisztelt… és Orsós

    Gazsi gazság
    hite&vallása

    .

    Sőt még ennek a Gazsi-gyäreknek is van, vagy vóhttt vajmi hivatása, mégpedig valami vallásalapítói lázadó elhivatottság féléje.
    Tudniillik ő – úgy írd és mondd – egy „””felházat””” ??? 🙁 ??? alapított.

    Talán úgy gondolta, hogy ez a „””fel””” szócska az ellentétét képezi az egyház névszóban található „egy” szócskának, minthogy cselekedetében eme ellentétnek tulajdoníthatott feltétlen megváltoztatandó jelentőséget…

    Azonban az igazságról, vagy inkább a gazságról előbb talán megkérdezhette volna az őt anno még a boldogabb, a rendszerváltó időkben megkeresztelő Iványi Gábor lelkész urat, aki viszont ma már mindent tud az . o r b a n i z m u s . sötét útvesztőiről. Gáspár miniszterelnök(!) apja egyházastól, nyájastól ki is tagadta(!) a béketűrő és jótékonyságáról híres pásztort a „bevett” történelmi egyházak körében üdvözült kiváltságos felekezetek köréből …

    Cukihara

  • THU;

    Kossuth ugyved volt.
    Nincsen adat hogy hany ugyet kepviselt fizetesert barmi birosag elott.

    De nem hinnem el hogy talan a torok szultan adomanyabol elte eletet, inkabb magyarorszagrol eredo penzekbol.

    Irinyinek volt szabadalma, az jovedelem.

    Nem tudom Gorgei esetet, de volt foldbirtoka.

    Petofi szerencsetlen es nagyban ehezo vandor-szinesz.
    Debrecenbol gyalog ment Pestre.
    Nem volt fizetese amig Bem seregehez nem csatlakzott.
    Persze Bemnek nem volt penze fizetni a sereget sem.

    Lavoasier eletevel fizetet hivatasaert.
    Lefjeztek a Francia forradalmarok.
    Nem volt szukseguk tudomanyos kutatokra !

  • Orsós Elemér
    2019 június 17
    1:54 du.

    Besancon
    2019 június 17
    8:37 de.

    „Én is mindent értek és köszönök,…”

    ————————

    Kedves Elemér – Mit értesz és köszönsz? Nem mondtam én neked semmit, mindössze talalom hsz-át egészítettem ki tényszerű adatokkal.

    Ezúttal azonban ismét bepillantást nyerhettem az eleméri gondolatmenetbe : akinek tehát megfelelő végzettsége, szakmája és jól jövedelmező vállalkozása van, az nem adja politikára a fejét! Ha valaki ezt teszi, az annak a bizonyítéka, hogy másból aligha tudna megélni, nincs jó vállalkozása, nem megy az üzlete, csóró és meztelen ülepét viszi a politika színpadára?

    Szerinted ezt nem fordítva kéne? Hogy akkor akarjon valaki a köz /ország irányításával, vagy más titulusban politikából élni – miután az sokak szerint „úri huncutság” – ha már nagyjából beérkezett, megszedte magát, lecsillapodott, a pénzszerzésen és karrierépítésen túl van, körülbelül elérte amit szeretett volna, leszámítva, ha a családja, felmenői alapból vagyonos, menő ” jól szituált” család – de valami egyéni, szakmai rátermettség akkor is elvárható lenne!

    De, remélem azzal is tisztában vagy, hogy ez így általában csak mifelénk, kelet európai „suttyóknál” van így, mert egy magára valamit is adó nyugati államban – az USÁ-t már nem is említve – nem is gondolhat valaki nagyívű politikai karrierre ha bizonyos anyagi / társadalmi normáknak nem felel meg! Akár színész, akár ültetvényes, vagy építési vállalkozó is lehet, ha tőkéje és tekintélye van – megtudja teremteni az önnön imázsát – vagyoni helyzetéből kifolyóan nem megvesztegethető, tehát nem megélhetési kérdés nála a politika,akkor bármit tehet, a saját pénzét, arculatát, bőrét viszi a vásárra – hát tegye!

    Ez csak mifelénk divat, hogy nincstelen, sem anyagi, sem társadalmi tőkével nem rendelkező senki szerencselovagok, különösebb szakmai tudás, rátermettség nélkül, anélkül, hogy valahol valamilyen területen bizonyítottak volna, ütik fel a fejeiket, és mértéktelen harácsuk, és az eluralkodott korrupció segítségével lesznek máról holnapra milliárdosakká, és ezzel természetesen „befolyásosakká”, anélkül, hogy két szalmaszálat keresztbe tettek volna munka gyanánt. Itt nem a gazdag, biztos lábakon álló emberek mennek a politikába, nálunk politikusként szokás meggazdagodni, ha ez megvan, akkor már jön a tekintély, a hatalom stb Ezért nem érted te (sem) Gyurcsányt és még gondolom másokat sem, hogy mi a fenét okvetetlenkednek a politika oltárán, ha egyszer van biztos megélhetésük, üzleti tevékenységük – azt hagyják csak a pucérseggű prófétákra, nekik kell a meggazdagodás, ne vegyék el a helyet tőlük!

    Szóval Elemér, törődj bele, hogy Sem Gyurcsány, sem Dobrev nem azért politizál mert az Altusz nem biztosít nekik elég tejbe aprítani valót – leszámítva azt a közérdekű infót, hogy Gy. soha a politikai tevékenysége okán (minie, képviselő ) fizetést nem vett fel, azt rendre jótékonysági, ill.szociális szervezeteknek utalta át! Mindezek fényében tehát majdnem mindegy is, hogy hogy tejel az Altusz – nemde?

  • B79! Nem a szégyenletes kormányfőnek, hanem a vejének van 35 milliárdos vagyona. Nyilván nem az ágyneműtartóban tartja a bankjegykötegeket, és ott kell megszámolni – ahogyan az USA-ban sem. Minden vagyonbecslés az illető nevén lévő ingatlanok és cégtulajdoni részek értékén alapul.

  • Orsós Elemér

    Besancon
    2019 június 18
    10:27 de.
    Na jó, rendben hiszek Neked, DE akkor mutass e két szerinted példakép Gyurcsányon kívül olyan etikus politikust, aki nem anyagi haszonszerzésért, nem hatalomért, nem effektiv munka utálatból választja a könnyebbik utat, szavazói négy évenkénti megtévesztését és tényleg az ország érdekében akar(más kérdés, hogy abban a megélhetési penetráns légkörben egyáltalán tudna-e) önfeláldozóan és példamutatóan hazafiaskodni! Szerintem még e két ártatlan bárányka sem ilyen, csak ilyennek tettetik magukat, mert ez bevált mézesmadzag a századszor is átverhetővé nevelt és cserbenhagyott plebsz újbóli beetetésére. Lehet hogy, ők tényleg nem anyagi haszonszerzésért csak nagytestvéri vállveregetésekért ácsingóznak, mert mint megtapasztalható, már az átkosban is szartak a kisemberek fejére, pedig akkor még jóval közelebb voltak hozzájuk.

  • Bendegúz79

    Görgey Arthur végzettségét tekintve Lavoasier kollégája, azaz vegyész volt.

    Petőfi, ha nem is sokat keresett, de a költeményeivel és színészi hivatásával rendelkezett tisztes foglalkozással.

    Kossuth ügyvédsége igenis tisztes foglalkozás volt már akkoriban is.

  • Bendegúz

    Lavoasierről

    Hogy a forradalom felfalja a saját gyermekeit, ez már sajnos a történelem sajátos mellékterméke…

  • Bendegúz 9:15

    Szellemes az utolsó mondata; hogy
    „Lavoasiert lefejezték: nem volt szükségük tudományos kutatókra!” ))) 😀 (((

    Ha a magyar, úgynevezett Fülkeforradalom [a NER] jelen állapotára és kimenetelére c é l z o t t, akkor a közepébe t a l á l t, ami pl. az MTA-val kapcsolatos politikáját illeti.

  • talalom;

    Pont azt kerdeztem magtol is, HOL talalhato a weben a magyar ingatlan adatok?
    Illetve a telek-konyvi adatok ???

  • VORONYEZS;
    De nem a kerdesre, sem a megjegyzeseimre reagalt !!!

    S allitana hogy Kossuth torokorszagban ugyvedkedett ???
    Vagy oly sokat sporolt meg rovid magyarorszagi ugyvedkedese idejen ???
    Hiszen a Parlamentbe is „szoknyan-at” jutott.

    Petofi egy vandor-szinhazzal probalkozott. De ehezett !!!
    S gyalog ment vissza Pestre Debrecenbol !!!!
    Bizonyara mert tul sok penz volt a zsebeben?

    Szineszkedes meg ma is sovany foglalkozas.
    Nagyon kevesen sikereskednek a sokak kozzul !!!

    Miert „tamogatja” ma is az Orban allam az adofizetok penzebol a szinhazakat ????

    Mindenre szorja a penzt mint ha az kimenoben lenne a divatbol.
    De azert nyuzza a dolgozo, termelo adofizetioket.

    Azert a nemzet nem kepes az 5-rol a 6-ra vergodni.

    S megallasnekul probalnak kolcsonoket fel-venni.
    Fyr-fat iger az allam hogy a lakossag vasroljon allam-kolcsonoket.
    Mint annak idejen Rajosiek !!!

  • Bendegúz79
    10:23

    Jómagam csak arra, egy olvtársunk fentebbi fölvetésére reagáltam, hogy „akinek van rendes szakmája, az minek foglalkozik politikával”.

    Bármi’ furcsa is, nemcsak az a szakma lehet jó, vagy rendes, amely jól jövedelmez, hanem az is, amelyet gyakorlója elhivatottságból, avagy küldetéstudatból gyakorol. Ez pl. a maga idejében éppen Kossuthról mondható el. Egy jogász, vagy ügyvéd azt gondolom, hivatás a javából, mert az igazságért kell, kellene minden esetben kiállnia. Utóbbinak az ügyekből az enyhítő körülményeket és összefüggéseket kell megragadnia… STB. Nem feltétlenül a híres ügyek teszik mesterré és nem feltétlen elhivatott jogvédővé…

    Jól néznénk ki, ha a történelem, mondjuk Julius Caesart a kiváló kőfaragói szaktudása alapján mérné és értékelné, vagy Petőfit a Hamlet monológ gyenge előadásáért…

    Egyébkén egyetértek az e hsz-ében foglalt tényadatokkal… 🙂

    Üdvözítő vitákat kívánva, tisztelettel: Voronyezs

  • UI

    Petőfi idején a ” magyar színész szakma” vándor társulatokhoz kötődött. A kőszínházakban csak németül adtak elő…

    A színészek szegénységéről szól a mindössze 21(!)éves, mégis mester alábbi szakmai, egyben lírai gyöngyszeme is:

    A TINTÁSÜVEG

    Vándorszínész korában Megyeri
    (Van e ki e nevet nem ismeri?)
    Körmölgeté, mint más a színlapot.
    Kapott
    Ezért
    Egyszer vagy öt forintnyi bért,
    Amint mondom, vagy öt forintnyi bért.

    Először is hát tintáért megyen,
    Ha ismét írni kell,hogy majd legyen.
    A tintásüveget pedig hová
    Dugá?
    Bele
    Kabátja hátsó zsebibe.
    Amint mondom, kabátja zsebibe.

    S hogy pénzre tett szert, lett Megyeri víg,
    S hazafelé menvén ugrándozik.
    Hiába inti őt Szentpéteri:
    „Kari
    Vigyázz!
    Kedved majd követendi gyász,
    Amint mondom, majd követendi gyász.”

    Úgy lett. A sok ugrándozás alatt
    Kifolyt a tinta; foltja megmaradt.
    Megyeri elbúsul, kedvét szegi
    Neki
    A folt,
    Mivel csak egy kabátja volt,
    Amint mondom, csak egy kabátja volt.

    Mi több: kabátja éppen sárga volt
    És így annál jobban látszott a folt.
    „Eldobnám – szólt – de mással nem bírok;”
    Ez ok
    Miatt
    Hordá míg széjjel nem szakadt,
    Amint mondom, míg széjjel nem szakadt.

    (Pest 1844. szeptember)

  • Orsós Elemér
    2019 június 19
    12:58 de.

    Válaszod láttán azon gondolkodom, egyáltalán olvastad e amire válaszoltál – szerintem nem!
    Ha mégis, akkor nem értetted, pedig azért ennyire nem bonyolult!

  • Orsós Elemér
    2019 június 17
    1:21 du.

    Például elmehetnél téglát hordani.
    Mindenki jobban járna elhiheted.
    Föleg mi itten.
    A jumorod tendál a béka alá.
    Csak szólok.

  • Orsós Elemér

    Besancon
    2019 június 21
    4:32 de.
    Geyza
    2019 június 21
    8:44 de.

    Jól van Galambocskáim, Ti csak szavazzatok a szentéletű Gyurcsányra és Dobrevre, akik szemernyivel sem gusztusosabbak mint Orbán! De ne csodálkozzatok, ha majd gyermekeitek és unokáitok ezért nem lesznek egy csppet sem hálásak! Én előre szóltam!
    Üdvözlettel: Kasszandra

  • Orsós Elemér
    2019 június 21
    6:26 du.

    Ha már „galambocskám” akkor – miről csobogsz „kispatak?” Én ugyanis az alábbiakat írtam neked :

    Orsós Elemér
    2019 június 19
    12:58 de.

    „Válaszod láttán azon gondolkodom, egyáltalán olvastad e amire válaszoltál – szerintem nem!
    Ha mégis, akkor nem értetted, pedig azért ennyire nem bonyolult!”

    Ennyi, tehát egyetlen szót nem ejtettem szavazásról, választásról, ki kit és miért stb?
    A téma alapból más volt, de ha nem emlékszel pontosan sebaj, lapozz vissza, van az úgy, hogy az ember nincs rögtön képben ! Sőt, akár válasz nélkül is hagyhattad volna, hisz sok hozzátenni való egyébként sem volt – te írtál valamit, amire én a magam álláspontját ismertettem, és kész! Ám a viszontválaszodból az jött le, hogy totál nem értetted miről írtam (06.19.12:58) vagy nem akartad érteni, ezért ennek adtam hangot! Újabb válaszodban (06.21.6:26) már dühödten Gyurcsányozol, és a gyermekeimért, unokáimért aggódsz!
    Ne tedd kedves Elemér – értük nálam jobban úgysem aggódik senki, ezért is képviselem amit képviselek a magam szemszögéből!

  • Orsós Elemér
    2019 június 21
    6:26 du.

    Ó’ R Sós E’ lemér

    na jó már aztatatatatat kiscsilliárdnyian elsikoltottátok, hogy kit „nem” de az, hogy kit? arról a fáma sem szól hát még ti, legalább a karakterisztikáját kellene megdefiniálnod, hogy milyen legyen és legyen e szakálla vagy kontya esetleg strandpapucsban ugyanaz? szóval csak szájtépés az egész izé…de jól feltölti a jobb sorsra érdemes blogot