Példaképekből pancserek

2019 június 28 2:52 de.141 hozzászólás

Előkerült egy kép, amely a Visegrádiak egy korábbi találkozóján készült. Ez a kép minden látszat ellenére nem Orbán Viktorról szól. Nem az ő kifinomult, korszakokon és ideológiákon átívelő öltözködési szokásairól szól, hanem arról, hogy választott vezetőnk milyenné tette Magyarországot. Trottyos, divatjamúlt, szerencsétlen és szomorú országot csinált belőle.

Tetszik, nem tetszik, lesajnált páriái lettünk Európának. Pedig, valaha joggal lehettünk büszkék arra, hogy mi vagyunk a legvidámabb barakk. Jobb dolgunk volt, mint a románoknak, a bolgároknak, a keletnémeteknek, a cseheknél is boldogabbak voltunk, a szovjetekről nem is szólva. Nekünk volt a legjobb diktátorunk mind közül.

És elhittük a magunknak írott mesét, hogy mi magyarok, mennyivel jobbak vagyunk, mint az általunk lesajnált bolgárok, románok, keletnémetek. Aztán mára kiderült, hogy csupán arról volt szó, hogy a mi diktátorunk többet engedett meg nekünk, mint amennyit az ő diktátoraik nekik megengedtek.

Ha valahol Európában megkérdezik, honnan jöttünk, és megmondjuk, hogy Magyarországról, udvariasan másról kezdenek beszélni. Az egykori legvidámabb barakk lakóin ma hol röhög, hol szánakozik a világ.

Helló röfik: példaképekből pancserek lettünk.

Föld S. Péter

141 hozzászólás

  • Néhány hónap múlva 50 éves évfordulója lesz annak, hogy az USA-ba hoztak szüleim. Kezdetben büszke voltam Magyar származásúnak vallani magamat, viszont szinte az első pillanattól kezdve készültem arra, hogy asszimilálódva és az állampolgárságot megkapva Magyar származású Amerikai legyek. Első kocsimra 1972-ben még feltettem egy „H” betűt, de a másodikra már nem. Magyarokkal csak véletlenül találkoztam, nem kerültem, de nem is kerestem kapcsolatot etnikum alapján. Itt házasodtam, feleségem, rokonaim, Amerikaiak.

    1986-2008 között évente látogattam Magyarországra, miután szüleim visszaköltöztek nyugdíjas éveikre. 2010 óta csak kétszer voltam MO-n, Apám temetésén és egy látogatásra mentem édesanyám miatt. Csak a kényszer ami odavisz még egyszer jövőre, meglátogatni édesanyámat. lehet, hogy az lesz az utolsó utam oda.

    Sajnos, 2011-12-re eljutottam oda, hogy amikor esetenként és szerencsére ritkán, megkérdez valaki, olvasva nevemet, hogy hol születtem, nem szívesen említem, hogy Magyarországon és hozzáteszem, hogy gyerekkorom óta élek itt és semmi közösséget nem táplálok a mostani korrupt Magyar diktatúra iránt.

    Szerintem nagy szégyen, hogy alig 30 évvel a szocializmus bukása után sokkal rosszabb, sokkal korruptabb diktatúrát teremtettek maguknak a Magyarok, önként, minden kényszer nélkül, mint amit a Szovjet megszállás alatt Kádár kialakított.

    Sokan tudnak már itt is a viktor üzelmeiről, így Magyarország nem híres, hanem hírhedt lett az utóbbi 8-9 évben. Szerintem Magyarország, a viktor és családjának magán hercegsége lett, a Lölő pedig a helytartójuk.

    A rossz hírnevet gyorsan meg lehet szerezni, de nagyon, nagyon sokáig tart kijavítani és mindenkivel elfeledtetni.

  • Tüske Zsófia

    egyetértek – egyetemen dolgoztam, okos fiatalok között, és olyan, sokszor egyszerű, de értelmes barátaim voltak, akik tökéletesen képben voltak orbán és bandája felől. Meg voltam róla győződve, hogy a magyaroknak megvan a magához való esze, és akármilyen ócska rizsát nem tudnak a politikusok letuszkolni a torkukon.
    Mára minden ilyen illúzióm köddé vált, látva az elképesztő elhülyülést, a pénz és a vagyon kritikátlan imádatát, a torz értékrendet, miszerint a piti tolvaj méltó a halálra, de a nagy rabló az már ügyes és tisztelni kell, látva a közömbösséget mások nyomorú helyzete és a kultúra rombolása láttán, az ostoba és hazug jelszavak virulását, a valódi nemzeti értékek elrongyolását, a jog és a törvényesség sárba tiprását, a feltétlen hívek támogatásának megvásárlását két kiló krumpliért.. A legjobban az elembertelenedés zavar, ami szerintem egyértelműen Isten próbája a nép számára. „megmérettél és könnyűnek találtattál…” félek, hogy ez több
    (jobbára sikertelen és kudarcos) évszázad után az ország és a nép végét jelenti.

  • KÖZÉPKEZDÉS !

    „Ki áll amott a szirttetőn
    Vissehgrad magas falán ?”

    Csak nem önmaga példaképe 80 éves korában?
    Azaz Puskás Öcsi,
    Aki akkor volt pont ilyen széltében és hosszában.
    Mint itt, a sorfal középén ez a hasát büszkén feszítő
    Jó ötvenes és rém,
    Förtelmes csodacsatár.

    .

  • öltözködési szokásairól szól, hanem arról, hogy választott vezetőnk milyenné tette Magyarországot. Trottyos, divatjamúlt, szerencsétlen és szomorú országot csinált belőle.

    Tetszik, nem tetszik, lesajnált páriái lettünk Európának. Pedig, valaha joggal lehettünk büszkék arra, hogy mi vagyunk a legvidámabb barakk. Jobb dolgunk volt, mint a románoknak, a bolgároknak, a keletnémeteknek, a cseheknél is boldogabbak voltunk, a szovjetekről nem is szólva. Nekünk volt a legjobb diktátorunk mind közül.

  • bocs az előző másolási hiba ezt akartam betenni:

    Példakép??? ne már az egy mesterséges látszat volt, akkor is hasonlóan pancserok voltunk, ahogy az „uralkodók” is hasonló ócska paraszt-káderok voltak, mint most!

  • Milyen igaz Péter! Még a lesajnált szlovákok is (az alig 15 éves történelmükkel) fénysebességgel huztak el melletünk, közép-európa ezeréves nagyhatalma mellett. Nekünk viszont megvan a saját fejlesztésű Csaucseszkunk, (az a jókiállású szépember ott középen) aki garantálja a jólétet, fejlődést és a Nemzeti Felemelkedés Rencerét. Már csak alig néhányat kell aludni addig….is.

  • Azzé esztet a pikcsöröt kár vóóót… : D : D : D

    Most keservesen lesem magamat
    a kirakatok fényt féligvisszaverő tábláin
    hogy én is így formátlanodok e elfele ?
    Hisz mogyori vóónék magamis,
    vagy mijafasz..állítólag.

  • Poliakoff
    2019 június 28
    7:45 de.

    Ez igaz.
    Csal elfelejtetted odaírni,
    milyen hosszúak azok az éjszakák.
    Amiket át kell aludnia mindenkinek.

  • Utójjára egy biztonsági őrön láttam
    öltözékének hasonló optikájú hordmódját,
    azonban neki igen silány anyagból volt a munkaruhája.

    A többi stimmt. Konklúzió :
    Nem a ruha teszi az emb…izé..
    nem a szövet minősége teszi a megjelenést.

  • Tüske Szófia:

    Akiket Isten el akar veszejteni, azoknak az eszét veszi el.

  • Gyula Bognár,
    az akcentusomból nagyon ritkán,nagyon jó hallásúak kihallják, hogy tudok magyarul.A nyelvet nem szégyellem,mert írást,olvasást és beszédet olyan szinten művelem,hogy nincs mit szégyellnem rajta.(Én tanulni jártam az iskolába.) Minden egyebet,amiről ír Orbánnal,Gyurcsánnyal,Deutschel, Medgyessyvel, Zazrivetzcel, 3.14-csanáddal,az ide settenkedő balos lúzerekkel vagy nélkülük igencsak nem tartom a magam számára dicsekedésre méltónak.(Enyhén meghatározva.)Viszonylag elég nagy társaságunkkal többnyire csak akkor beszélünk szittyául,ha véletlen Turullandi vendégünk van és analfabéta más nyelvekre. Hasonlóan az itt téb-láboló rumos hordóba szorult fejű @-hoz.

  • Tüske Zsófia,
    2019 juni.28 4:21 de.
    ÁMEN.

  • A cikkel csatolt kep lehetne nevezve:
    ” nadragkiallitasnak”.

    Negyen csoves nadragokban korom cip[klkel, s a ficko a kep kozepen az O-labu, a leg gyurottebb trogyos nadragban.

    De ami a kozgazdasagot illeti, az adatok alapjan magyarorszag ma leg-sikeresebben mukodik.
    Sot meg a nemt kozgazdasagnal is jobban.
    Csak a spanyol es olasz alacsomyabban.

    Az igazi problemajuk az oriasi allamburokracia merete es felelotlen penzugyi koltekezesei.

    Az allamburokracia a GDP-jik felet emeszti fel.
    Keves marad a lakaossagnak !!!

  • Abszolút így van. Eddig a hozzászólók is így szólnak… Naponta sokszor szembesülök a magyarság tudatommal az itteni emberekkel Torontóban és bizony komoly változás történt az elmúlt évekhez képest. Feltünően sok az igen felvilágosult ember, akik már nagyon is tudják, hogy Magyarország egy gennyes diktatúra, de attól még egy turista paradicsom, mert az nem érinti őket.

  • György Molnár

    Katasztrófa. Egy primitív bunkó középen és 4 jó megjelenésű kultúrember a két oldalán……Szégyent hoz Magyarországra.

  • Kár, hogy az előttem megjelenő 16 kommentből jelenleg csak hatot olvashattam. Így nem tudom, hogyan reagáltak a többiek FSP megállapításaira. Megjegyzem, a cikkíró nem téved és nem is túloz, a környező országok elviharzottak mellettünk, mi legfeljebb a felcsúti kisvasutunkra és a fodbalstadionjainkra lehetünk büszkék. Bel- és külpolitikánk se tartozik az élmezőnyhöz, és valóban, a külföldön élő-dolgozó magyarok közül egyre többen érzik magukat kínosan, ha a helybéliek a származásukra kíváncsiak.

    Most pedig idézek:

    „A letűnő liberalizmus „általános emberi” szemléletével szemben a most ébredő kor szellemvilága előtérbe hozta a nemzeti és a vele kapcsolatos faji szemléletet.”

    Nem, ezt nem napjainkban írták:

    „Ezt a könyvet kisfiamnak írtam, hogy amikorra megnő, apái küzdelmét látva, igazán megbecsülje azt a kort, amelyért mi harcolunk és amit talán ő meg fog érni.
    Budapest, 1942. évi Szent István király napján.”

    A szerzőről a Google találatot nem jelez, személyét elsöpörhette a történelem vihara, de úgy tűnik, a szellemiségét nem. Mintha Orbán se kedvelné a liberalizmust, és erőltetné a nemzeti öntudatra ébredést, a magyar nemzet összetartozását. Az anyaországban szocializálódtak zöme pontosan tudja, hogy kik tartoznak a magyar nemzet fogalmába és kik nem. E szerint a magyar különböző kategória a többi nemzettől. Különbözik a Magyarországon élő 13 elismert, és 5 el nem ismert nemzetiségtől. És nagyra tartja magát. Elég emlékezni vagy visszaolvasni ezzel kapcsolatos beszédeit Orbánnak, Szíjjártónak, és a többi vazallusét.

    Amúgy a gyereknek ajánlott könyv címe: A zsidókérdés ezeréves jogalkotásunkban. Akit érdekel, itt olvashatja:
    http://mtdaportal.extra.hu/books/takats_albert_a_zsidokerdes_ezereves_jogalakotasunkban.pdf

  • Nos Magyarországot egyre több helyen jegyzik,elismerik(félik is…)és ugye nem az országon,hanem az ócsárló cikkírókon és örjöngő híveiken lehet röhögni…nem kicsit,hanem nagyon
    Meg ugye Brüsszelben sincs oka a kinti és itthoni ellenzékieknek
    röhögni.A kintieknek sikerült (EP)”kicsit” betenni,az itthoniak meg ugye saját magukon röhöhetnének,de ugye inkább nyüszítenek kínjukban,különösen ha felfogják pártjaik siralmas támogatottságát!
    Orbánt lehet szeretni,utálni,kritizálni,de ugye tény ,hogy sok dolgot bizonyított,elért,akkor is ha itt többek levesébe belecsinált!

  • „milyen hosszúak azok az éjszakák?”
    Nekem úgy tűnik, hogy nem lesznek rövidek.
    Sajnos evvan Geyza, Bocsike.

  • Orbán hülyén öltözködik ez nyilvánvaló, továbbá kövér is.
    Láttunk már snájdig gyilkosokat, és „szakadt” emberbarátokat
    Vajon a ruha teszi az embert?

  • gyuri10
    2019 június 28
    10:29 de.

    TE nem oly rég azt írtad itt hogy nem kultiválod az ivrit nyelvet.
    Hátakkómosta’ ?

    Jaa hogy Mózes stílusában társalogsz a nem-is-tudom-kikkel?
    Háát..ez ismerős. Kí a rovásírást gyakorolja bőszen ,
    ki pedig más ókori dolgokban/nyelvjárásban keresi a megboldogulását..Mussolíni példál a vessző-és-bárd* „kompozíciót” választotta anno az olasz nép jelképének,
    allegóriájára az ókori római magisztrátusokat (Vándor-bírók) kísérő liktorok (ítélet-végrehajtók) vállon cipelt végrehajtó eszközeinek, ami Mussolini elméletében a jogot és igazságot testesítette meg.
    Sajnos Gyuri barátom TE is belekerültél ebbe a Mussolini által életrekeltett eszmeiségbe*. Kár érted.

    *https://hu.wikipedia.org/wiki/Fasces

    *Mussolini eszmeisége és a zsidósághoz valo viszonya:

    „A 19. század közepétől Itáliában is megjelent az antiszemitizmus, amiben a katolikus egyháznak is része volt. Az olasz társadalomban azonban ennek, különösen Németországhoz képest, nem voltak mély gyökerei. Az olaszországi zsidók a fasiszták hatalomátvétele után is megtartották társadalmi állásukat, még a fasiszta pártba is beléphettek, amelynek így már a római menetelés idején is mintegy 200 zsidó tagja volt. Néhány közülük magas pozícióra jutott a pártban, mint Aldo Finzi, akit végül 1942-ben zártak ki a pártból, majd az ellenállásban halt meg. Guido Jung, az 1932 és 1935 közötti pénzügyminiszter is zsidó volt. ”

    /Idézet INNEN: https://hu.wikipedia.org/wiki/Olasz_fasizmus/

  • BOGNAR GYULA.

    Ellentmomdasa jellemzo, mikor irja, hogy diktatura, de eroszak es kegyetlensegek nelkul.

    Hogy a feneben nem tanulta meg 50 ev alatt seml hogy „power corrupts, absolute power absolutely corrupts !!!”

    Azert talan kedvezzhetnek a magyarok a nepi-onuralmat, de annak meg emliteset is gyulolik.
    Nagyon hozzaszoktak a kentszeritett ,ill ‘regimented’ rendszerhez.

    De joindulatuan javaslom, NE hagyd edesnayadat egyedul ottan !!!
    Mert azt majd idovel soha nem lesszel kepes megbocsajtani magadnak , amikor majd azon nem tudsz valtoztatni !!!

  • Molnar Gyorgy;

    Ketsegtelenul nincsen tudataban hogy mi megy ma szlovakiaban a kormanyfovel !!!

  • Azt hiszem Geyza mutatna legjobban középen.

  • Na Föld.S.Péter „megint” nagyot szólt……
    Abban teljesen igaza van,hogy itthon korlát nélkül mocskolódhatnak a szélsőséges ellenzékiek,(ugye ez régen a komcsik,szocik alatt elképzelhetetlen volt az előbbiek az ÁVH-ra vitték azokat akik meg mertek szólalni,az utóbbiak meg ugye tankokat,vizágyúkat dobtak be ,szemkilövéssel megfejelve…..)
    Nos ez is azt bizonyítja,hogy túlzottan nagy demokrácia van,így Orbán ugye nem diktátor ?!…. Nagy ívben tojik a kínjában örjöngő
    leszerepelt ellenzékre!

  • D.Bernstein
    2019 június 28
    4:00 du.

    hehehe köszike, de vékony gyerek vok, korom dacára.
    Még mindig jók rám a 30 évvel ezelőtti farmerjeim, stb.
    Tudod szépségem, nem a kolbásztöltő machineria képezi az életem középppontját, meg a sörzabálás sem.

    Mindig sportos életet éltem:
    Vitorlázórepülés, síelés, stb..
    Mostanság naponta ugrókötelezek, reggeli torna gyanánt.
    Valahol olvastam hogy igencsak ajánlatos tevékenység annak aki meg akarja őrizni a ruganyosságát.

  • Ferenct
    2019 június 28
    2:26 du.

    1:
    „Nem a ruha teszi az embert,
    hanem az ember teszi a ruhát a zálogházba”

    /Fricibácsi Mr.Karinthy , most mint társadalomtudós/

    2:
    „Nem a ruhat eszi az embert”

    /Geszti Péter, szöveggyártó-kisiparos./

  • Poliakoff
    2019 június 28
    2:26 du.

    TUTTAM hogy eztet fogod mondani!

    /Géjjza búsan ingatja nagy paradicsom-fejét és az izgalom miatt a szemtengelyei is kiegyenesednek/

  • Ferenct
    2019 június 28
    2:26 du.

    Komolyra fordítva:
    EZT egy politikus nem engedheti meg magának.
    És látod mégis…Ezt IS megengedi magának. És nem szól senkise.

  • gyuri10
    2019 június 28
    10:29 de.

    Gyurkafijjú!
    Köszi hogy átmásoltad a mások fingásaira
    való vágyakozásoddal kapcsolatos bejegyzésemt
    Lehár oldalaira. Meg kell modanom neked,
    a térgyemet csapkottam a röhögéstől.
    Még könnyem is kitsordult DDDDD
    Mégegyszer köszi DDDDDDDDD
    Üdvözlettel: egy, a jó
    viccért hálás barát.

  • Nadeja képen öten vannak waze !
    A Visegrádi négyek felturbósodtak vagy mijaszösz ??

  • Gyurka:
    Egyébként nem értem
    a hisztériázásaidat a Lehárbloggon.
    Minek hívtál oda ha most meg savanyú neked a szőlő ?
    Fogalmam sem volt erről a bloggról, addig
    amíg nem hívtad fel rá a figyelmemet !
    Most meg idegeske vagy.
    Ki érti ezt ??!

  • Boda Marcsi
    2019 június 28
    1:54 du.

    Magyarországot FÉ-LIK ???

    Hát..végülis..meglehet.
    Félnek hogy a hülyeség átterjed hozzájuk.
    Tudod kisanyám: Viktorod megérett a Nobel-díjra:
    bebizonyította hogy a sötétség gyorsabban terjed mint a fény..

  • Kővendég
    2019 június 28
    1:34 du.

    mivel bezárt a „bazár”:

    http://kanadaihirlap.com/2019/06/21/ma-ket-eve-nevezte-orban-kiveteles-allamferfinak-horthy-miklost/#comment-303090

    ide hozlak!!! tényleg nem kötelező semmisem! de ebbe az is beleértendő, hogy aljas módon személyeskedj és a témáról eltereld a figyelmet, amelyben még csak büfészakot sem mutattál, az oskolai papírjaidat meg hagyom, olyanok amilyenek és semmi közöm hozzájuk, csak ahhoz, amit ide betolsz nekem! de ahhoz igen! és íme

    egy jottányit sem engedek… és attól, hogy azt írod, amit írsz az rád jellemző és nem arra akire oktrojálnád…

  • Ferenct
    2019 június 28
    2:26 du.

    Nem egyszer pötyögtem már be az öregem szavajárását:
    „”Egy úr gatyában is úr””
    Az uriember értelmezést valóban mint nemes lelkületü, tisztésséges karakterekkel megáldott egyént tessék értelmezni.
    Nyilván akinek már csak egy gatyája maradt, az nem „küldött” már senkit (senkinek sem parancsolt)
    De a személyes tekintélyét meg tudta örizni.
    „nem a ruha teszi az embert”

  • Geyza

    „EZT egy politikus nem engedheti meg magának”
    Igaz!

    Gabriel

    Fenntartom: „Nem a ruha teszi az embert” – de jellemzi!

    Engem is felháborít Orbán öltözködése továbbá, hogy nem képes lefogyni 10-15 kg-ot hajdani sport ember létére. Azonban, ha ezt megtenné akkor sem lenne egy „matyó hímzés” – sokak szemében.

  • hehehe
    Boda szerint félik Magyarországot. ez a hét vicce 😀 kik és miért is?
    nomeg, az a zavaros demokrácia-bizonyítéka, Orbán ürítési szokásaival megfejelve!
    hiába, nagy a meleg, Boda meg valszeg kiment a piacra, beszerezni a vasárnapi kelkáposzta főzelékhez valót, és megártott neki a nap 😛

  • Geyza
    2019 június 28
    6:48 du.

    persze, hogy félik, mert ikes ige 😀 én félek, te félsz, ők félik.
    de inkább a helyesírása rossz Bodának: nem félik, hanem fél lik. vagy félig lik. esetleg lyuk. amolyan fekete, mint Boda feje belül.

  • Gabriel
    2019 június 28
    11:22 du.

    „Rongyos a nadrágom, de nemes szívet takar.”

    /Fricibácsi Mr. Karinthy/

  • Drizari
    28.12:39

    Az itt mellékelt „példád” szerzője egy aljadék, mocsok nyilas, Takáts Albert „f ő s z o l g a b í r ó”, még vécépapírnak is durva hányadéka telis-tele csúsztatásokkal és persze égbekiáltóan direkte, történelmi hazugságokkal.

    Az „ő kisfiának” írott kedves ajánlás szavai pedig, ahol az „ő dicső harcaikat” kenegeti mézzel, meg mázzal, az pedig már a förmedvénye elején is kimeríti a tömeges hullagyalázást. Tudniillik annak megjelenése időpontjában, azaz ’44 augusztusában már nagyjából a 450-ezredik halálba deportált vidéki zsidó mögött zárult be csattanva az akkor még utolsónak hitt* marhavagon ajtaja is…

    Nem egészen értem, mit is akartál ennek trágyadombnak az ide, az asztalunkra, az orrunk elé tálalásával. Remélem tényleg a jó szándék vezetett, de akkor viszont ez hosszabb magyarázatra szorult volna, mert így kegyeletsértő…

    A műből csak egy momentumot kiemelve, Takátsnak ama kitétele, miszerint a honfoglaló magyarok itt nem találtak és nem is találhattak zsidókat, márcsak azért is szemenszedett hazugság, hisz’ római tárgyi emlékek – pl. a menorát ábrázoló kőszarkofágok – tanúsága szerint, Pannonia provinciában már „viruló” zsidó közösség működött. Ezek pl. a budapesti Aquincumi múzeumban is láthatók, sőt ez a szemétláda fő-szolga-bíró már korábban is láthatta, hisz ha jól tudom, ezeket a corpusokat már a harmincas években tárták fel Óbuda-szerte és ezek számára nyitották meg a ma is látogatható Aquincumi Múzeumot és romkertet.
    ˙

    .

    * Teljesen egyértelmű, hogy az 1941-es Kőrösmezői [Kamenyec-Podolszki], már akkor 20-ezres magyar, „idegenrendészeti” razzia és tömegmészárlás után 3 évvel, az ottani . l o g i s z t i k a i . g y a k o r l a t n a k . megfelelően csendőri közreműködéssel folytatódott, ill. fejeződött be a vidéki zsidóság teljes jog és vagyonfosztása mellett a szisztematikus megsemmisítése, holokausztja.
    A vagyonukat főleg az ilyen Takáts Albert és Endre László féle államszolgák között osztották szét, hogy legyen miért . a z t . a . k o r t . ajánlaniuk a fiaknak és lányaiknak. Hiszen még ma is ajánlgatják… Horthy akkoriban, csupán az események külpolitikai sorrendi kényszere alatt helyezte a sor legvégére a pesti zsidóságot, kik deportálását és kirablását az ő bukása után is simán folytattak…

  • Kiegészítés a Vögelein 4:29-hez:

    Akit a fenti okfejtésem részletes igazsága tovább is érdekel, az lapozza fel I n t e r n e t e n . a –> MAGYAR ZSIDÓ LEXIKON <–
    1929-es[horthykortárs !] faximile 1:1 arányú net-másolatát. Ott megkapja az igaz történelmi válaszokat a Takáts féle koholmányra.

  • Ille István
    2019 június 29
    2:59 de.

    Nahát ha nyögtan* akkor ragozzunk egyet:

    Én kekek
    Ő kek
    Te keksz

    vagy pediglen:

    Tegnapelőtt utner én dönök
    Tegnap utner te dönsz
    Mautner Ödön

    *Nyögtan : Nyelvtan diákul

  • Vögelein,

    értő olvasással hasznos a gyorsolvasás, nélküle viszont félreértelmezhető a mondanivaló. Írtam:

    „A szerzőről a Google találatot nem jelez, személyét elsöpörhette a történelem vihara, de úgy tűnik, a szellemiségét nem. Mintha Orbán se kedvelné a liberalizmust, és erőltetné a nemzeti öntudatra ébredést, a magyar nemzet összetartozását.” – ez utóbbit olyannyira, hogy 2020 a nemzeti összetartozás éve lesz a trianoni békediktátum aláírásának 100. évfordulója évében.

    Szóval főszolgabíró volt a szerző, a sok közül az egyik vazallus, ma is akadnak bővében ilyen vazallusok: államtitkárok és állami megrendelések nyertesei, eurós támogatások pályázati nyertesei stb. Ma ugyan a fő hangsúly a migráncsosokon, de az antiszemitizmus ma is sajátja minden magára is valamit adó nemzethy keresztény hazaffynak. És természetesen a homofóbia is, habár segítőkészen:
    .

  • Vögelein
    2019 június 29
    4:55 de.

    te már fellapoztad? és mit találtál benne? valami izgalmas, vagy csak a szokásos …

  • Tényleg nem ruha teszi az embert…amúgy Orbán kisé tényleg elhízott(nincs egyedül…) és nem model…,nem frakkban jelenik meg,de rendesen felöltözve!!attól ,még nagyobb súlya van a világban,mint sok szélhámos,csaló,hazug ballibsi milliárdosnak…
    Itt a külsőségek számítanak,ugye a politikai népszerűség,hitelesség nem a divatos öltözködés függvénye….
    Na ez bántja a csőrüket….Röhej!

    Ille!
    Nem az én helyesirásommal van a baj,hanem a maga értelmével…..
    nem érti amit írtam,(átvitt értelemben)a gyengébbek kedvéért félnek,tartanak tőlünk és az egyre több szövetségesünktől….világos?
    Inkább Gezya helyesirására (piásan még rosszabb…)figyeljen.
    Na megint szánalmasak voltak!

  • Amúgy ugyanúgy öltönyben ,nyakkendővel jelenik meg ,mint a többiek…..Fiatalon jóképű volt,de ugye egy politikusnál nem a szépség számít,ha nem tévedek?,mint valaki itt írta vannak karcsú,jól öltözött,hiteltelen szélhámosok,csalók,hazaárulók is
    és főleg a
    „ballissiknél”…..

  • Na a pancserek,lebőgöttek itt vannak a szerencsétlenek,akik itt és a facebookon is cáfolható hülyeségeket írnak kínjukban főleg Illével és szintén leépült alattvalóival az élen…..
    Na majd holnap bővebben írok ezekről az „észlényekről”,most jó filmet nézek!
    Pá,terheltek!

  • Boda Marcsi
    2019 június 29
    2:14 du.

    Aha..tehát szerinted a „hitelesség” fokmérője a topis kinézet.
    Minnél szakadtabb, annál szavahihetőbb.
    Ostoba voltál de az is maradtál.
    Pont a Gurltiznek való
    szellemi társ DDD

  • Boda Marcsi
    2019 június 29
    2:14 du.

    Látom Marcsi, magának az elegancia, mint téma sem a sajátja. Tök setét ebben is. „Mily’ meglepő”.

    Maga azt hiszi, hogy egy öltönyt fel kell venni és kész? Nem látja hol a hiba? Tényleg?
    Az öltöny és nyakkendő önmagában nem jelent semmit. De egy rosszul szabott, gyűrődő viselet annál többet árul el gazdájáról. Jelen esetben Orbán nadrágjának hossza kb. egy kétméteres emberre van szabva és gusztustalanul gyűrődik emiatt. Ha megnézi, Orbáné a tetőtől a talpáig gyűrött, igénytelen. Az igénytelenségről pedig lehet következtetni a viselőjéről. Nem egyszer volt igénytelen, hanem mindig. Van mikor annyira igénytelen, hogy farmerben jelenik meg. Persze ez legyen a legnagyobb baj vele, hogy sem ízlése, sem eleganciája, sem igénye nincs arra, hogy komoly ember benyomását keltse. Egyszerűen igénytelen.

  • Vögelin:
    „Horthy akkoriban, csupán az események külpolitikai sorrendi kényszere alatt helyezte a sor legvégére a pesti zsidóságot, kik deportálását és kirablását az ő bukása után is simán folytattak…”

    A KMH-fórum egy másik topicjában – aholis neohorthysta levelezőtársaink a szokásos, Orbán Vezér, a pÁrt és a kOrmány mintájára fényezték a volt kormányzót, a „példás államférfit” mint a „budapesti zsidók megmentőjét”, már bátorkodtam megjegyezni, hogy miért nem inkább Adolf Eichmannt dicsőitik
    ezért? A magyar hatóságok eredeti terve szerint a gettosítást és a deportálást a budapesti zsidókkal kellett volna megkezdeni, és az ország központjától a határok felé haladva folytatni; ezt az elképzelést Eichmann „szakértői” tanácsa, véleménye alapján indították fordított irányba.

    Mindenesetre tény, Horthy 1944. július 6-án megtiltotta a magyar hatóságoknak, hogy közreműködjenek a zsidók deportálásában.

    1944 augusztus 19-én Theodor Horst Grell SS-Hauptsturmführer, a budapesti német követség zsidóügyi tanácsosa azt táviratozta a berlini Auslandsamt-nak „A magyar belügyminiszter közölte Eichmann SS-Obersturmbannführerrel, hogy a magyar kormány, a kormányzó hozzájárulásával, f. hó 25-én megkezdi a zsidók kitelepítését Budapestről. Bár a kormányzó csak korlátozott számú zsidó kitelepítéséhez járult hozzá, a kormány mégis elhatározta, hogy minden zsidót kitelepít, kivéve az 1941. január 1-je előtt kikeresztelkedett és már elkülönített, valamint egyéb kikeresztelkedetteket, így pl. azt a háromezer főből álló csoportot, amelynek kivételezettségét (Ausnahmebehandlung) a kormányzó személyesen rendelte el. A terv szerint koncentrálásuk augusztus 25-én kezdődik, három táborba. A hat vonatból álló első szállítmány 20 ezer zsidóval augusztus 27-én indul, azt követően napi 3 vonat szállít 9 000 zsidót. A koncentrálást kizárólag a külön erre a célra összevont magyar csendőrség végzi.”

    Augusztus 23-án Románia átállt a Szövetségesek oldalára.

    Veesenmayer augusztus 24.i távirata a berlini AA-nak: „Kormányzó ma déli 12 órára magához kéretett. (…) A zsidókérdéshez megjegyezte, néhány napon belül megkezdi a zsidók eltávolítását Budapestről, akiket a városon kívül fekvő táborokban gyűjtenének össze. De lelkiismeretével továbbra sem egyeztetheti össze, hogy azoknak a birodalomba történő deportálásához hozzájáruljon, és ehhez megértést kér a Führertől. De hajlandó a zsidókat gyökerestől kiirtani, ha azok a legcsekélyebb disznóságot elkövetnék; kellő csendőrségi erők állnak készenlétben a szükséges biztonsági intézkedések végrehajtására. (…)
    Kiegészítésül közlöm még, hogy számos itteni, úgynevezett barátunk, eddigi álláspontját feladva, helyesli a kormányzó intézkedéseit a zsidókérdésben, mert a pusztító bombatámadások miatt páni félelem uralkodik a nép széles köreiben.”

    Veesenmayer távirata Ribbentrop külügyminiszterneknak, 1944. augusztus 25 „Winkelmann SS Obergruppenführer most közli távbeszélőn, hogy ma éjjel három órakor géptávíró útján kapta meg az SS birodalmi vezető parancsát, amely azonnali hatállyal legszigorúbban megtiltja magyar zsidók bárminő deportálását a birodalomba. Kérdésemre, hogy hivatalos-e a parancs, és azt felhasználhatom-e, Winkelmann igennel felelt.”

  • Boda Marcsi
    2019 június 29
    2:14 du.

    marcsika ne kavard, az O1G sohasem volt senki sem! de azt sem tudta igazán…, pénzért volt szamizdat(?) és bármi más ami anyagilag megfelelt neki és a kis nonokisszakállas olyan kedves kis buzi gyerek volt és maradt, ami önmagában nem bűn, de rohadt undorítóan vezeti elő…, minden megnyilvánulása az anyagiakért küzdő senkiházi attitűdje, akinek soha sem volt semmije (ezzel sincs egyedül) és most azzal próbálkozik, hogy ha körülrakja magát mindenféle izékkel attól az ő ázsiója megemelkedik

    pedig, téved

    tudod mi az ázsió? az, amikor egy valaki nyelvtudás nélkül az új környezetében beleugrik az események közepébe…. azzal kezdődik, hogy a 8 éves gyerek kiválasztja 12 másik hasonszőrű közül és apjának erőteljes kérésére sem hagy egyedül, hanem mesél a mindennapjairól és a játékaihoz visz (sohasem látott előtte) majd mikor beültem közéjük a nagy nemzeti ünnepre a marhát megpucolni és és megcsinálni nagy hatalmas gulyáslevesnek (az volt a feltétel, hogy addig hordják a sört amig bele nem esek a marhába és nem estem bele) és attól kezdve hatalmas dolgokat alkottunk közösen nem is tudták, hogy mindent ők csinálnak a „nagy fehér főnök” meg csak dumál… de ha megcsinálják amit mond az jó!!!

    szóval ez ment korábban velem levédiabasznádon ami akkor még a Magyar Népköztársaság volt és kurvára baszta a csőrit a netuggykiknek aki már 1956 decemberében szervezték a rezsimcserét és 1989 ig nem jött össze a guta kerülgette őket…

    szóval ha valaki valaki az jó ha meg senki az nem jó

    ez ilyen eccerűke

    hahahaha

  • Boda Marcsi:
    „félnek,tartanak tőlünk”

    Persze, hogy félnek, végülis hátrafelé nyilazunk a lovainkon, és egy magyar katona puskával, felér egy modern amerikai ezreddel (ahogy az egyik volt honvédelmi miniszter mondta, amint épp kuksizott egy távcsővel, aminek az optikájáról elfelejtette levenni a védőfedőt). Vissza is fogunk foglalni mindent, nem csak Erdélyt és Nyugat-Európát, hanem az ősi magyar települést, New Yorkot is. Borneo és Celebesz, magyar volt és magyar lesz! 🙂 🙂

    Marcsi, most már kezdek kíváncsi lenni; mondja magának tényleg ilyen sok esze van? Azért ez még a magához hasonló „normális többség” köreiben is ritkaság.

  • Drizari
    7:31

    Remélem, nem vetted a kommentem néha már átkos kitételeit magadra… Éppen a magam és olvasótársaim gyorsolvasási hiányosságai pótlására reagáltam a Te hsz-edben ismertetett, evidenciának tűnő húnbug-skandalum ellen, minthogy ezek az általad is említett hazaffy udvaronc mai tányérnyalók is minden eszközzel éppen a nemzeti összetartozás érzését rombolják, méghozzá kozmikus sebességgel arra építve, hogy a sértettek (üldözöttek és leszármazottaik) egyszer végre csak megunják és előbb-utóbb csak kilépnek a magyar kultúra általuk legalább annyira megépített épületéből… Amúgy meggyőződésem,hogy a fidSS aktív propagandistáinak a 90%-a az ilyen Takátsféle felmenő és oldalági aljadékok példáján nevelkedett… Hogy a többi 10%, az meg honnan vette ? Azok – mint pl. ez a Deutsch is – a hülye Geréb Dezsők kategóriájában a karrier érdekében pedig akár a sajátjait tapossa földbe. (Utóbbiakra akad elég sorolnivaló példa a Lendvai utcában bőven.)

    *

    Megjegyzés:
    Viszont minden lelki együttérzésem mellett sem értek egyet a homoszexualitás, az ún. „homofóbia” (amelyet magam is elítélek) problematikájának a zsidóság és az antiszemitizmussal való egybemosásával. [Még akkor se, ha a Holokauszt idején ők is üldözöttek voltak, ami elmondható a kommunnistákról, a jehova tanúiról, atb.is.] Tehát félreérthető és félremagyarázható, szerintem fölösleges. Történelmileg mindkettő már eleve merőben másról szól, már ettől is félrevezető az ezzel való példálódzás. [Ld.fent: Ungár-Schmidt Péter ingatag védőbeszéde is.]
    Nameg aztán én is kénytelen-kelletlen, de belesüppedek a magyarázkodásba, vagy inkább keresgélésbe mert ilyenkor eszembe jut,hogy Mózes könyve (a Tóra) megfelelő passzusa szerint; J H V maga is elítéli az azonos neműek érintkezését [finoman szólván: irtózik tőlük]. Csak nem homofób kiindulásból tette ezt az öreg magateremtette lényekkel… ?! …

    Üdvözléssel:

    – V –

  • Kővendég
    6.58

    Kommented nagyon,nagyon,nagyon fontos és döntő dokumentumokat

    mutat be. –> Köszönet ezért. 🙂

    Még szerencse, hogy van Internet, amely megőrzi az ilyen és

    hasonló disputákat MERT különben ezek, az Attila-szobros fidSS

    őstulkok még a Napot, azt is letagadnák az égről.

    További sok sikert Neked : – V –

  • Kővendég
    2019 június 30
    2:10 de.

    Az ilyen ostobák
    úgy tartják hogy a Beatles
    is magyar volt.Meg Krisztus. Mindenki.

  • Rodeo 11:10

    Méghogy fellapoztam e ?

    Évtizedekkel ez előtt egy antikváriumban akadtam rá az (eredeti) nyomtatott „változatra”, amit azóta rongyosra olvastam.
    A kiadók és szponzorok enyhítendő a zsidóságra nehezedő, a Horthy-érától egyre csak tovább növekvő nyomást, adta ki ezt a tudományos és aprólékos alapossággal fel és kidolgozott enciklopédikus alapművet, és kapaszkodót. Ők akkor még nem is tudták, hogy mi vár a magyar zsidóságra, azaz hová is fejlődik majd a Lovastengerész retrográd, alapvetően rasszista és hiperreakciós rendszere…

    Az Internet és szorgos adatvédők jóvoltából 2006-tól a Magyar Zsidó Lexikon faximile kiadása a legkorszerűbb keresési módszerek segítségével az 1000 oldal mindenki számára szabadon kutatható. Ennek jóvoltából azóta én is kímélettel viszonyulok a papíros változathoz…
    Neked, a zenebarátnak külön is ajánlom, hogy kezdhetnéd mondjuk a Weiner Leó, a Rózsvölgyi Márk, esetleg a Goldmark Károly címszavaknál…

    Jó munkát a digitális lapozáshoz: – V –

  • Tüske Zsófia

    gyuri10 engem sem zavar ez különösebben. amivé lett mára a magyarság, nehezen tudom elképzelni, hogy találna az Úr 10 igazat, (ahogy ez volt a minimum, miért megkímélte volna Szodomát.
    van még némi saram maga felé a közben lezárt Horthy topikból.
    Nehezményezte, hogy nem faggattam ki a nagybátyámat Palesztina felől. Bevallom, egy ilyen speech abszolút meglepett tőle, és lépcsőházi bölcsességként sem jutott eszembe sem a földrajzi, sem a történelmi vizsgáztatás, bár egyet-mást tudtam Izrael 49-es államalkotásáról – leginkább Kardos G. György idevonatkozó trilógiájából: Avraham Bogatir, Hová tűntek a katonk, A történet vége. c. műveiből. Kardos G-t azért is tartom felülmúlhatatlan írónak, (örök hibája a Nobel-díjat odaítélőknek, hogy nem díjazták őt még életében) mert képes volt kommentár és ítélkezés nélkül leírni tényeket és ezzel kivívta a legpártatlanabb krónikás címet. Visszatérve a nagybátyám esetére, akivel a kapcsolatom a továbbiakban távoltartóbb lett: unokatestvérem finoman figyelmeztetett, hogy nincs értelme egy idős és beteg emberrel ilyen szinten összecsapni, mert érzelmi alapokon állva észérvekkel nem lehet felvenni a versenyt, másrészt van az a szint, ameddig elmegy az ember konfrontációban, ha nem akarja végképp megszakítani a kapcsolatot. És meg kell mondjam, ugyanez, vagy nagyon hasonló a helyzet önnel is. Hiába mondanak önnek észérveket, miszerint azok, akikkel egy véleményen van jelenleg, egészen mások, mint amit róluk feltételez, de azok a hívószavak, amiket ezek jó érzékkel alkalmaznak emberek megnyerésére, eltalálják az érzékenységét és megy utánuk vakon, na a pusztulásba talán már nem, mert nem itt él orbanisztánban. Ez a hamelni patkányfogó minősített esete, már, ha ismeri a középkori mesét. [ennek legjobban megkomponált darabjai: „komcsi” „keresztény” „muszlim” „migráncs” „világméretű összeesküvés” és sorolhatnám, de boda rendszeresen megteszi helyettem – szép dal jön belőle össze.]
    Amúgy pedig a származásra én kevéssé adok, mert az adott génkészlettel nekem kell valamit kezdenem és nem a szedett-vedett, fél európát képviselő őseimnek, valamint engem fognak a túlvilágon elszámoltatni a saját tetteimről, ott nem nyújthatok be sem családfát, sem kutyabőrt. Ami pedig a pártpreferenciáimat illeti, is hasonló a helyzet: elég sok atrocitás ért minket a szocializmusban ahhoz, hogy ne kívánjak a szocikhoz tartozni, a kvázi-jobboldal itt pedig harminc év alatt úgy leszerepelt, hogy senki jobban: a leggusztustalanabb megnyilvánulások hozzájuk köthetők. Ugyanúgy bojkottálom a katolikus egyházat is, hasonló okokból. Iványi egyházát, amelyiktől a csuti gazember megtagadta az egyházi státuszt, tartom egyedüli igazi keresztény gyülekezetnek ebben az országban.

  • Kővendég
    2019 június 30
    2:10 de.

    Boda Marcsi:
    “félnek,tartanak tőlünk”

    „..Persze, hogy félnek, végülis hátrafelé nyilazunk a lovainkon, és egy magyar katona puskával, felér egy modern amerikai ezreddel (ahogy az egyik volt honvédelmi miniszter mondta, amint épp kuksizott egy távcsővel, aminek az optikájáról elfelejtette levenni a védőfedőt….”

    ——————————————————————

    Nincs különösebb jelentősége, csakis a bennem rejlő kisördög teszi, hogy pontosítsak, mert egyébként tök mindegy melyik nagyember „követte el” a fentieket!
    Az elhíresült mondás néhai Lányi Zsolt kisgazda államtitkár és honvédelmi bizottsági taghoz fűződik – ő bírta mindezt megállapítani és közzétenni!

    Tény azonban. hogy a „kukkeres” Hende Csaba egy fikarcnyival sem volt éles eszűbb nála, ráadásul ő még honvédelmi miniszter is volt mindehhez! – :))))

  • Tulajdonképpen örülnöm kellene. Ma reggel véletlenül és gyanútlanul meghallgattam egy június hónap eleji rádióműsort, ami hallatán leesett a tantusz: szüleim és nagyszüleim nem vétkesek.

    Örömömnek és gondolatomnak apropóját egy ma már hozzászólásában lezárt cikk adja, amiben Orbán két évvel ezelőtti Horthy méltatásáról volt szó, és ahol a következőt találtam kommentelni:

    Drizari
    2019 június 24
    8:53 de.

    Aki azt mondja, hogy “nincs zsidógyűlölet Magyarországon”, az hazudik, és mindenféle galádság elkövetésére is képes.
    Minden magyar keresztény hagyományőrzésből antiszemita. Körükben a “Te büdös zsidó!” szalonképes korholásnak számít.

    Érzékeny pontot találhattam el, mert közkedvelt üdvöskénk erre a következőképpen reagált:

    Boda Marcsi
    2019 június 24
    1:35 du.

    Drizari!

    Maga egy “bekattant” üldözési mániás…,történetesen hazug,alaptalaul vádaskodó zsidó!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    Gyógyíttassa magát sürgősen!

    Na most, ott nem volt kedvem vele vitázni, hiszen már több alkalommal megjegyeztem a KMH kommentszekciójában, hogy többszörös felmenőkig római katolikus a famíliám. Olyannyira, hogy a felmenőim nemcsak a spanyolnáthát úszták meg, hanem bujkálás nélkül életben maradtak valamennyien a vesztes háborút követően, és semmilyen eljárás nem indult ellenük ’56 után sem.

    Aminek örülök az, hogy Köves Slomó átvette a kormánytól a Sorsok Háza projektet Schmidt Máriától. Így biztosan nem lesz feszegetve a 2000 éves katolikus zsidóellenesség, Slomi szándéka szerint 1867-től tekintik át a magyarországi zsidóellenesség folyamatát, ami végül rendeletekkel a holokausztba torkollott, és ami végrehajtásában jelentős szerepet játszott a csendőrség.

    Okos húzás volt a kormány részéről átengedni a projektet Köves Slomóéknak, mert kerüljön bármi bemutatásra majd a Sorsok Házában, ez a zsidók nézőpontja lesz, és nem az egész magyar nemzeté. (vagyis továbbra se lesz szembenézés) Így nem lehet szüleimet/nagyszüleimet se kárhoztatni, hogy a római katolikus neveltetésüknek megfeleltek a tétlen hallgatásukkal.

    És Boda, nem zsidó vagyok, mindössze egy római katolikusnak keresztelt ateista. És ne számíts rá, hogy bizonyságul a kezedbe adom a metéletlen ….

    Akit érdekel, az a rádióműsor itt meghallgatható:
    https://www.klubradio.hu/adas?hanganyag_id=3829

  • Drizari
    2019 június 30
    5:50 de.

    OIM* -nak beszélhetsz.
    Ha reggel azt hallja a Kossúth-rádóban hogy
    szépen süt a nap, akkor hiába mondod neki hogy dehát
    nézzen ki,szakad az eső! Azt fogja mondani:Szépen süt a nap.

    *OIM = Oldal Idióta Macája

  • Tüske Zsófia
    2019 június 30
    5:37 de.

    Amikor volt a Gyurcsány-féle nagyjából 40-50 ezres tüntetés a Batthyány Örökmécssenél
    (A rendör-tűzoltó tüntetéssel egyidejűleg, vártuk is öket de eszük ágában sem volt odajönni pedig tőlünk kb. 80-100 méterre vonultak el, )

    szóval akkor beszélt Iványi lelkész úr is.
    Hát tudod..én világéletemben ateista voltam, de akkor úgy rezgett valami a lelkemben..majdnem kicsordult a könnyem is.
    Képzeld van fotó is amin látszdók a tömegben !
    Lehet kirakom ide 😀

  • Kővendég
    2019 június 30
    2:10 de.

    😀 😀 Ez jó, nem is mondasz hülyeséget, hogy vissza kell szerezni New Yorkot, Borneot, Celebeszt meg Dél Afrikát, Nigériát, Csuvasföldet, Ceylont.. A világot és miegymést 😀 Mert, egyébként 2012-ben a Magyarok Világszövetsége 8. Világkongresszus zárónyilatkozatában elfogadták, hogy minden kontinensen, (kivéve Ausztráliát) a magyarság államalapító szerepet töltött be. Idézet a kongresszus zárónyilatkozatainak agymenéseiből egy részlet: „A magyar nép ősnép, amelynek jelenleg elismert történelme ugyan csupán az utolsó ezerszáz esztendőre tekint vissza, ám amelynek műveltségteremtő és államalapító ereje bizonyítottan kimutatható öt földrészen: Európában, Ázsiában, Afrikában, Észak és Dél-Amerikában.” bővebben: http://kanadavilaga.com/2012/08/27/csak-ausztraliaban-nem-vagyunk-oshonosak-a-magyarsag-uj-meghatarozasa-alapjan/
    A kiadványt hitelesítette Patrubány Miklós István Ádám, a Magyarok Világszövetségének elnöke.

  • barátom nem,de azért geyza,
    notórius hazudozásodat kijavítanám azzal,hogy nem csak nem hívtalak a Lehár blogba,de amikor meglepetésemre először meg láttam a kancsal paradicsom fejedet,őszintén,nagyon megörültem. Előre láttam,hogy végre megérkeztél oda,ahonnan úgy leszel kihajítva,mint szaró macska a kultúrterem színpadjáról.Ez meg is történt a második vagy harmadik benyalizó hozzáröfögésed után.Ha bármily kevés részem is van benne,az természetes következménye identitásomnak.Nálunk nagyon nagy a tolerancia,de azért az idejáró barátainkat igencsak megszűrjük.te nem könnyűnek,hanem teljesen súlytalannak találtattál.Jó lenne,ha oda mennél ahova Én, Barátokat soha nem küldenék.Onnan nem szoktak visszapofázni.
    Chris és Ille helyett szégyellem,hogy a KMH-n ilyen félnótás is állandóan mérgezheti a klaviatúrát mint te.A biciklista @ szóra sem érdemes,de annak legalább van annyi sütnivalója,hogy nem tolja a járgányát Hozzánk,mert tudja,hogy rázós a talaj és a kereke(a biciklinek van!)hamar durrdefektet kap.
    geyza,szerintem okosabb lenne,ha a kuruc in foson próbálkoznál. Ott minden zsidó ellenes,keretlegényekhez illő vartyogást befogadnak.A nyalizásban pedig úgy is gyakorlott vagy.

  • Vögelein
    2019 június 30
    2:52 de.
    ha Káin megölte Ábelt és nem volt egyetlen lánytestvérük sem, hogy szaporodott az Ádám családja… mert ugye a kígyó volt az egyetlen ott meg az Éva és az Ádám, meg egyre öregebb lett és akkor hogyan is volt mindez?

    a Mojzes meg írt amit akart, senki sem tudta leellenőrizni a forrásait… mert nem tudtak olvasni meg egyébként is láthatatlan volt a netuggyki…

  • gyuri10
    2019 június 30
    10:14 de.

    Azt hazudod szegény Lehár blogján hogy széjjel cseszem az oldalát. Aztán te cseszted szét ott azt a topicot a siránkozásaiddal.
    Most meg ennek a szétcseszésén munkálkodsz.
    Szorítkozzál a tárgyra : „Példaképek-pancserek” Köffike.

    Még annyit: itten pár napja azt írtad hogy idézlek:
    „Csipi a szemedet a Lehárblog” ?
    Ebből gondoltam szívesen látnál ott engemet.De tévedtem 😀 😀
    Azt hítted nem tudok belépni és majd szépen kikerekíted a dolgot..
    Hát pofára estél kispofám 😀

    Mostantól készüljél fel arra, akárhányszor észreveszem hogy nem a cikkhez szólsz hozzá hanem fingásokról polemizálsz és mocskolódol, szóvá fogom tenni.

    Nem vagy te akkora figura hogy „leuraljál” 20-30 embert.
    A Lehárbloggon lehetsz valaki a négy darab kommentelő élén de itt egy senki vagy világos ?

  • HunCanada
    2019 június 30
    8:05 de.

    /Géjjza mostan kiköpte a koffiját.. DDDDD és köhögve röhög /

  • Mellesleg Ille pille a facebookon a szokásos idióta mocskolódásai mellett”kiokított” az” ikes igékről.”…amivel tisztában vagyok(és nem tőle..)megjegyzem 150 éve még nem létezett…átvitt értelemben (és az akkori értelmezésben írtam,hogy a baloldaliak
    „félik” : pontosabban félnek a kormánypártokról!)az értelmesebbek
    ezt pontosan felfogják……de ugye pille nem tartozik ide!

    Ami a cikket illeti: az itthoni ellenzék még jobban leszerepelt,Szanyi berágott,mert nem marad tovább EU.parlanemti képviselő,(ugrik a havi 2 millió…)beletaposott a pártjába,!egyébként jogosan!a szocikba,na fel is függesztették
    Amúgy meg Gyurcsány 70%-os népszerűtlenségre tett szert,a legfrissebb felnérések szerint…meg az ellenzéki főpolgármester „jelöltek” egymást is írtják……
    Na csak így tovább……

  • egyszer volt hol nem volt egy G20 de benne volt egy G3 és a heccpress-et kikísérték és becsukták megettük az ajtót… és megállapodtak…
    figyelő szemetek Osakára vessétek

    ott a pancserek sikoltoznak és a többiek…dolgoznak… és az a hír is járja (jaaa, nem kell elhinni), hogy bizonyos országokban hatalmas felméréseket végeztek és a nép nyomasztóan nagy számban a kommunizmust akarja vissza

    és ez nem az EU, nem a NATO, és nem Curação

  • lévén pancserekről szó…hát beszéljünk:

    Kádár János évente egyszer besétált a Parlamentbe, előhúzta a zakózsebéből azt a bizonyos noteszlapot amit előző este otthon a konyhaasztalon ceruzával írt, és felolvasta:
    a gazdaság 2,50%-kal fogy növekedni, a bérek és jövedelmek 3,25%-kal, a mezőgazdaság, a nehézipar, a külkereskedelmi mérleg stb

    azaz volt terv és végre lett hajtva!

    és akkor az állampolgár másnap bemehetett az OTP be és felvehetett erre alacsony kamatozású hitelt és a gazdasági év lejártával ez így is volt

    a Donald Trump (Mr.) nem mond semmi hasonlót de Make America Great Again a híres MAGA mozgalom, ha a KISZ ben ezt anno el mertem volna mondani akkor sokan nagyon leköpködtek volna

    terv nincs de van üres rablómese a nagyságról és a… amit még akartok

    hahahaha

    figyelő szümtüket Osaka ra vessétek

  • és akkó’ jött a …na mi is? ja, a szamizdat…az volt még csak egy…szóval az egységsugarú állampolgár szépen át lett vágva a palánkon (már aki…velem is próbálkoztak, nem mondom meg mit mondtam nekik) és akkor újra gyarmatosítás: EU-n belül románia, bulgária, és a volt jugoszlávia, ukrajna, most már ott tartanak, arra sincs erejük, hogy sikoltozzanak… újra elkapta őket a monopol tőke és

    képzeljétek? (el tudjátok képzelni? mexünt a BRICS, maradt a RIC azaz bolsonaro nagyhírtelen azok szemében akik… na azokban persona non grata lett… és kihagyták… most brazíilia el van zálogosítva és marad nekik a caboclo életstílus és a Bolsonaro testőrét letartóztatták Madridban 36 kiló kokainnal a bőröndjeiben… van ám izé)

    én nem kérek ebből… van másik…

  • Drizari!

    Az ateisták nem egyformák. Vannak igazságkereső, gondolkodó, toleráns és nyitott ateisták, akik vállalják világnézetük anélkül, hogy azért másokat hibáztatnának. Ugyanakkor vannak primitív ateisták, akik a papokat, az egyházat a híveket teszik felelőssé hitetlenségükért. Például, hogy „a keresztények gyűlölik a zsidókat” és hasonló baromságok.Szerintük attól, hogy valaki nem keresztény, illetve ateista, abból az következik, hogy nem gyűlöli a zsidókat. ??? (Kivéve Hitlert stb.) akit szintén csak csak megkereszteltek. Te egy ostoba, nagypofájú ateista vagy, aki rossz helyen keres önigazolást és akivel nem érdemes vitatkozni.

  • jani
    2019 július 1
    4:17 de.

    janika…kakakaka

    nem kell velük foglalkozni, van másik, mondta a bohóc is a Fővárosi Nagycirkuszban a Porondon, ilyen olyan amolyan? hát kit érdekel, ha meg már senkit sem, akkor gyorsan előrángattok (te is janika egy vagy a sok hülye között) valami idétlenséget és akkor megint „kell” róluk beszélni, meg izélni… nem kell, vannak a világban csilliárdszor érdekesebb dolgok a legyek lábszőrzetének göndörségénél… ugye?

    de ha téged érdekel továbbra is fogjál legyet és tedd mikroszkóp alá és tapsikáljál mikor göndörödik

    én nem teszem és az jó nekem, tehát továbbra sem érdeklődök…

    e’vvan

  • jani,

    anyáddal személyeskedj.

  • Boda Marcsi
    2019 június 30
    2:28 du.

    Nem irtják egymást az ellenzéki jelöltek, hanem előválasztanak, mert olyan rendszert hozott létre a kormány, hogy a megosztottságra építi a hatalmát mind a Parlamentben, mind az önkormányzatokban. Ezzel pedig egy sokszínű, sok jelöltes bárminemű választás eleve kudarcra van ítélve a kormánypárttal és jelöltjeivel szemben. Ezért kell előválasztás, mert egy az egyben jó eséllyel még egy orángután is legyőzné Orbán budapesti helytartóját, Tarlós Pistát.
    Látom az előválasztás fogalmáról sincs fogalma Marcsi. Alig várom, hogy olyan témában szólal meg amihez a maga gondolatai legalább kicsit találkoznak a valósággal.

  • Geyza
    2019 június 30
    1:02 du.

    „/Géjjza mostan kiköpte a koffiját.. DDDDD és köhögve röhög /”

    Őrület, igaz? 😀

  • @-ka,
    hazudozásaid sorozata bizonyíték egy szerencsétlen mutáció magatehetetlen mérgelődésére.Sajnállak!(le)

  • Orsós Elemér

    Rodeo11
    2019 június 30
    9:18 du.
    Nagyon nem szép Tőled, hogy az európai újragyarmatosítottak felsorolásából pont minket felejtettél ki, pedig már Gyúrcsánynak is sikoltozhattunk volna, a mostani köpcös helytartó csak hétmérföldes csizmájával tovább lépett a megkezdett damaszkuszi úton! 😀 Most már azt is nyíiltan rebesgetni merik(a közmédiában!), hogy „ideiglenesen állomásozó” amerikai csapatokat is be kellene ide szállásolni, annak ellenére, hogy az amcsikat -a ruszkikkal ellentétben- soha nem fogjuk tudni innen kiutálni! 😀

  • Tüske Zsófia

    Rodeo11
    2019 június 30
    11:53 de. Ha kiváncsi vagy ezeknek a bibliai történeteknek a logikus magyarázatára, keresd meg Roark Bradford: Ádám apánk és gyermekei [Ol’ Man Adam An’ His Chillun Being The Tales They Tell About The Time When The Lord Walked The Earth Like A Natural Man] c. örökbecsűjét, ami a bibliát magyarázza a vándor feka prédikátorok modorában. Felejthetetlen történetek vannak benne.
    Ahogy elnézem a könyvtáratokat, csak referencia-adatai vannak, de az amazonon van néhány olcsón elérhető példány. Megéri megvenni

  • Geyza
    2019 június 30
    7:06 de.

    Tüske Zsófia
    2019 június 30
    5:37 de.

    „….szóval akkor beszélt Iványi lelkész úr is.
    Hát tudod..én világéletemben ateista voltam, de akkor úgy rezgett valami a lelkemben..majdnem kicsordult a könnyem is.
    Képzeld van fotó is amin látszdók a tömegben !
    Lehet kirakom ide 😀

    ———————–

    Iványi Gábor olyan ritka embertípus, ami talán ezer évenként ha egy születik – hozzámérhetőt hirtelenjében nehezen tudnék most mondani, de azt gondolom nem is ez a lényeg! Vigyázni kell rá, figyelni kell rá „mert jaj nekünk, ha a jók és igazak egyszer elmennek” – ez utóbbit egy általam nagyon kedvelt, és elismert újságírónő Fencsik Flóra mondta egyszer, na nem épp Iványival kapcsolatban, de szerintem ez szabadon alkalmazható a bárkire, aki a kitételnek megfelel! Azon a tüntetésen (is) ott voltam a családommal, nagyon más volt még az általános közhangulat!

  • Orsós Elemér
    2019 július 1
    8:46 de.

    autmatice beleértettem!!! 1987/88/89 a szamizdat és O1G születése és… na az… a történet hosszú és gusztustalan

  • Tüske Zsófia
    2019 július 1
    9:23 de.

    kösz, de megmaradok a kétségeimnél és abban a meggyőződésemben, hogy rablómese, ami még humort sem érdemel… mi a francnak erőltetik…?

    a „képemen” lévő Mirurgia nevű macska mutatja mit is gondolok minderről

    és egyre gusztustalanabb is

  • Tüske Zsófia
    2019 július 1
    9:23 de.

    na erről ennyit, lerángatni a….t a piedesztálról és ráfingani… hahahahaha ennyit a bibliáról és a bennefoglaltakról (maradok ateista)

    C$7,77 -ért le is lehet tölteni de vannak C$ 252,25 ért is példányok…

    az olcsóbb áráért is lehet kapni kiváló barna sört 750 ml üvegben 2 üveggel, az jobban és kellemesebben kábít kolbászos lecsó után

  • Drizari!

    Maga úgy nyilatkozik általában mint egyes alaptalanul gyűlölködő
    zsidók,(szerencsére a normális többség nem ilyen!!!!!!!)ha meg ateista,vagy mint írja keresztény akkor miért is ír valótlanságot,miért is uszít feleslegesen és jellemtelenül??

    A többi agymosott fanatikusnak nincs mondanivalóm,se időm, se kedvem,……ma dolgos napom volt,most meg értelmes szórakozással töltöm az időt!

  • Tüske Zsófia
    2019 július 1
    9:23 de.

    hahahaha

    a „chillun” az egy szleng, dél usa néger azaz afroamerikan a „gyermek” (utód) gúnyos megjelölésére azaz inkább valami „fattyakról” kellene beszélni

    lehet, hogy mégis megveszem, tudod ugye én megvettem chris könyvét, amit nagyon élveztem… zamatos kanadai a mindennapokról szeretettel és humorral de nem mentes kritikától sem… ami pont ráfér… ugye ma van Kanada Day azaz a nagy nemzetalapítási ünnepünk és vidáman mozgalmasan országszerte

  • Kiegészítés!

    Drizari,ha maga mint írja katolikus(?),akkor pláne nagy szégyen,hogy provokál …ha tisztességes lenne(?) akkor pontosan tudná,hogy a normális katolikusok nem gyűlölik a zsidókat,és mint régebben írtam nálunk a templomban közös szertartás is volt nem egyszer!
    Az is tény,hogy nemcsak a jobboldaliak többsége katolikus,de több
    baloldali beállítottságú ismerősöm is,a vallás ugye nem pártszimpátiáról szól?!
    Nos kissé zavaros az elméje,talán orvoshoz kéne fordulnia,de bízom benne,hogy normális esetben egy kis gondolkodás is segít,mielőtt butaságokat ír!

  • Még egy mondat a reklám alatt!

    Ha esetleg Hitlerre,vagy a nácikra,vagy esetleg egyes szélsőséges
    itthoni jobbikosra gondolt?….akkor osztom a nézeteit,de ugye ők bűnözők(!!!) és semmi közük a hithez, keresztény valláshoz,becsülethez ,de minden más esetben nem fogadható el a vádaskodása!!!!!!!!!!!!!!

  • Orsós Elemér

    Drizari
    2019 június 30
    5:50 de.

    „Aminek örülök az, hogy Köves Slomó átvette a kormánytól a Sorsok Háza projektet Schmidt Máriától. Így biztosan nem lesz feszegetve a 2000 éves katolikus zsidóellenesség, Slomi szándéka szerint 1867-től tekintik át a magyarországi zsidóellenesség folyamatát, ami végül rendeletekkel a holokausztba torkollott, és ami végrehajtásában jelentős szerepet játszott a csendőrség.”

    Ez így mocskosul jól hangzik, de kurvára nem igaz, mert nem a mesterségesen túlhazudott magyarországi zsidóellenesség okozta azt a holokausztot ami a világpolitika számító cselszövései nélkül elő sem fordulhatott volna! Nem kellene mindent az 1100 éve összeurópai eleve kiirtandóként kezelt undorító,hátrafelé nyilazó szíriuszi barbárokra fogni, csak mert az mostanság Nyugat-Európa és a potyaleső Kisantant szerte nagyon trendi! (Sajnos kezd tele lenni az angyalbögyörőm az ilyen megfelelési, eltúlzott mazochista önsanyargatással, ami az itteni fősodor által szánalmasan eröltetett!)(Másrészről pedig 1867-től éppen a magyarországi zsidó emancipáció sikerességét és túlburjánzását kellene értékelni, ami még a nagyon civilizált Nyugat-Európa országaira sem volt jellemző! Sőt!)

  • Besancon
    2019 július 1
    10:19 de.

    Elküldtem Neked a mailcímemet Chris által, hogy ne mindig öt kelljen megkérnem ha akarok küldeni valami képet.
    Ha írsz egy sort, akkor tudni fogom a Tiédet…

  • Orsós Elemér
    2019 július 1
    7:10 du.

    Köves egy opportunista senki.

  • Boda Marcsi
    2019 július 1
    4:26 du.

    Mit nagyképüsködsz aztse tudod ki volt Hitler…

  • Tüske Zsófia

    Rodeo, na látom, leesett, hogy nem valami ájtatos könyvet ajánlgatok neked, ha arra vagy kiváncsi, kivel háézasodott Káin… kapsz egy kis ízelítőt: „Káin felnézett és meglátott egy nagydarab gorillalányt, aki hetykén himbálta magát az ágon, akár egy anyaszült nő. „Hé szépségem” – mondja Káin. „Melyik út vezet a városba?” „Velem próbálkozol, te vidéki” -mondja a gorillalány. Engem akarsz fűzni? Itt süllyedjek el, ha nem igaz, hogy egy lány lassanként már ki sem léphet a házból, hogy holmi magadfajta csavargók ne tegyenek megjegyzéseket rá”…. nem tudom, az angol milyen, félek, az én angolom nem elég jó a finom nüanszokhoz…. a magyart Devecseri Gábor fordította.
    Chris könyve azért inkább irodalmi, egyszer én is voltam Canada -day-en. És ottawai bluesfesten is, isteni volt.

    A cicamicád nagyon tetszik, nekem is van egy ilyen szép kövér tarka cicám, her name is Gésa.

  • Tüske Zsófia

    boda, te vagy a bűnöző, vén vasorrú, meg az imádott kultúraromboló barnabőrű álkeresztény ikonod.
    hiába riszálod magad, mint valami vén kokott a Zorba-filmben, nem fogsz üdvösséget kapni semmilyen felekezet által, mert az Úr a vesédbe lát és fütyül az álarcodra:
    „Jaj nektek, képmutató írástudók és farizeusok, mert hasonlók vagytok a meszelt sírokhoz, amelyek kívülről szépnek látszanak, de belül tele vannak halottak csontjaival és mindenféle tisztátalansággal. Így kívülről ti is igaznak látszotok az emberek szemében, de belül tele vagytok képmutatással és gonoszsággal.

  • Szüleim, nagyszüleim, dédszüleim, ükszüléim, szépszülőim, valamennyien római katolikusok. Erőszakkal engem is megkereszteltettek, beleegyezésemet nem kérték, pedig akkor múltam három hetes. Erőszakkal vittek később templomba is. Hittanórákra nem jártam, ellógtam, konfirmálásban nem vettem részt. Mindez talán azért, mert szüleim az ellenállásom veréssel akarták letörni.

    Mindezzel jelzem, hogy nem lettem tagja az egyháznak a keresztelővel (hiába hirdetik így), mert akaratom ellenére tukmálták rám a római katolikus keresztséget. Széles rokonságom szintén római katolikus, más vallású szóba se jöhet. Gyerekkoromtól kezdve hallom „szűk körünkben” a büdös zsidó „korholást”. A fiatal rokonok már nem zsidóznak, de az öregek a mai napig. Ez persze nem jelenti azt, hogy ők is ne fintorognának, ha megtudják valakiről, hogy zsidó. Vagyis igaz magyar keresztények. Ja, és közülük nem tudok egyről sem, aki a jelenlegi ellenzéki pártok közül valamelyikre is szavazott volna. Eddig.
    (Boda ne fárasszad magad, ebben a melegben hőgutát kaphatsz)

  • Tüske Zsófia
    2019 július 2
    9:40 de.

    „felizgattál” még hogy Devecseri Gábor, annál jobb nem is igen kell, de ezek után muszáj lesz

    de csak neked: ha már gorilla: Cabinda (nézz utána hol a gorillák ott őshonosak) arrajártomban a helyi barátaim röhögve mesélték, hogy hím gorillák rendszeresen sertepertélnek a falu körül és adott alkalommal elcsórnak egy csajt és igazi Boccaccio-i szerelemben élnek, mindent megad neki, igazi papucs férj lesz belőle…

    ha nem hiszed járj utána, adjak címeket? (portugál és imbundu kell hozzá, jobb ha mind a kettő)

    hogy mik nem vagynak lévén….hahahaha és a gizi még nem is véleményezte

  • Orsós Elemér

    Geyza
    2019 július 2
    6:09 de.
    Tudom, de pont ezért kenegeti hájjal a fidesz az eddig példamutató zsidó (látszat?)egység megbontására.

  • Drizari

    „..Hittanórákra nem jártam, ellógtam, konfirmálásban nem vettem részt. Mindez talán azért, mert szüleim az ellenállásom veréssel akarták letörni.”

    Te szerencsétlen! A protestánsok konfirmálnak. A katolikusok elsőáldozók, aztán meg bérmálkoznak.

  • Chris:
    MIÉRT TŰRÖD
    hogy egy büdöspatkány Besancon nickjével visszaélve mocskolódjék itt ?

  • Kedves Christopher!

    Szeretném tudni miként lehetséges, hogy egy, már foglalt nick néven bárki más bejelentkezzen egy másik email címről? Lehetséges ez? Én eddig azt gondoltam, hogy ha mondjuk Kenny vagy talalom vagy itt bárki más nick nevével visszaélve a saját emailelemről szeretnék írni, akkor azt a rendszer nem engedi, tekintve, hogy az adott nick név már foglalt! Ez nem így működik? Évek óta, mióta itt vagyok csak és kizárólag a saját gépemről írok, ill a hozzákapcsolódó laptopomról néha, így érthetően mindig ugyanaz a logo jelenik meg a nick nevemmel.

    Most azonban július 2.4:27 kor egy ránézésre is más logóval ellátott Besancon küldött egy „hozzászólást” aki természetesen nem én vagyok, már csak tartalmánál fogva sem!
    Kérlek, hogy amennyiben módodban van vizsgáld meg mi történhetett !
    Köszönöm, Besancon

  • Christopher Adam

    Kedves Besancon, sajnos a rendszer nem akadályozza meg az ilyen visszaéléseket. Ezt a moderátornak kell kiszûrnie sajnos. Van egy bunkó és náci floridai magyar aki nyomdafestéket nem tûrő, sokszor uszító és gyilkosságra buzdíto hozzászólásokat küld és mások nevével él vissza.

  • Besancon
    2019 július 2
    1:50 du.
    egészen belesápadtam olvasván… most Chris „megnyugtatott”

  • jani,

    tényleg? Látod, hasznos volt meglógnom az órák elől. 😀

  • Tüske!
    Csak röviden írok: „se vasorrú, se bűnöző „…nem vagyok,míg te „szépségem”(??)egy szerencsétlen, nagyon terhelt idióta vagy…..
    Na pá, kapd be…amit kell..mondjuk a gyógyszered!
    Jó műsort nézek,hogy ne legyek annyira silány és szánalmas mint te!

  • Tüske Zsófia

    rodeo, tudom, hol van Cabinda (a sporcle földrajz-kvízéből, amivel rendszeresen szórakozom, igazán érdekes)
    nem tudtam, hogy a gorillák közelednének az emberekhez… csak arról értesültem, hogy rohadt ember-férgek gorillák mancsát árulják a piacon hamutartóként. Meg persze olvastam Dian Fossey gorillakönyvét, akit meggyilkoltak az orvvadászok. Sajna portugált sosem tanultam, csak franciát és németet.

  • Rodeo11
    2019 július 2
    2:00 du.

    Érdekel valakit?

  • Kiegészítés:

    Ugyanolyan „terhelt” vagy,mint a szerencsétlen HunCanada aki szánalmasan értekezik Orbán nadrágjának hosszáról,de a szerencsérlen nem veszi észre ,hogy a mellette állóknak is ráncos esetleg
    nagyobb a gatyájuk…..ettől még mindegyik különb és főleg ismertebb,…. normálisabb nálatok,ami ugye nem nehéz?…….
    Na pá…próbáljatok meg művelődni,értelmesebb időtöltést találni,mert nagyon nevetségesek,szánalmasak vagytok!!!!!!!!!!!!!!

  • Chris!

    Értem és köszönöm. Ezek szerint nem email feltörés vagy ilyesmi, pusztán „elhatározás” kérdése!
    Ha holnap úgy döntök, hogy átmegyek mondjuk Almási Almába, vagy rodeóba, akkor ha jól hozom a figurát sosem tudjátok meg hogy nem is az igaz rodeo vagyok – így érted? Max. a logó lesz gyanús, de az meg ezek szerint PC függő – úgy vettem le ugyanis, hogy ha én a saját emailemről, saját nevemben írok ugyan, de más gépről, akkor lesz más a logó, az addig megszokottól eltérő! Egy alkalommal már feltörték az e-mailemet, most is ettől tartottam. Nem gondoltam, hogy itt bárki elhiszi rólam, hogy ezt én írtam, de azért nem ártott tisztázni, hogyan is működnek a dolgok!

    l

  • Tüske Zsófia

    boda ha nem akarod, hogy bűnözőnek nevezzenek, ne nevezz te sem másokat bűnözőnek.
    a jobbikos Jakab Péter cipője talpáig sem érsz fel, orbánuszát tisztogató kicsiny kalauzhal.
    hiába toporzékolsz és sikoltozol, a kutyát sem tudod már az eposzi jelzőiddel megrendíteni

  • Tüske Zsófia
    2019 július 2
    2:55 du.

    most ezzel alkalmat adtál valami másra, addig lesznek ilyen rohadt tetvek vadászok, orvvadászok egyremegy, szórakozásból pénzért gyilkolnak, amíg lesz aki megveszi tőlük… az akármit… a néger nem öli meg az orrszarvút a szarvának varázsereje miatt, mert az orrszarvú szelleme halálba kergeti…
    namost én is kedvelem a nagy választékot és a bőséget az üzletekben és szerte széjjel, de ez egy -legalább- 3 élű tőr, ami gyilkol!!!

    az óceánok azzal a szeméttel vannak feltöltve amit első nekifutásban le sem kellett volna gyártani (gyermekemet ha szívószálat kér a mérgező üdítőitalához, akkor visszakézzel, hogy leessen a székről, és elfelejtse, és sorolhatnám!!!)

    7500000000 ember a Föld bolygó fedélzetén, a KGST (hiába átkozták a kapitalisták és a sok hülye el is hitte nekik, hogy az rossz, ha 8-10 ország koordinálja a termelését és az értékesítését, nem lesz 25 ingem a szekrényben amit úgysem tudok elhordani és a többi hóbelebanc sem… mert nem csak anyag és energia pazarlás hanem munkaerő pazarlás is ahelyett, hogy bérrabszolgákat termelnének értékes munkaerőt létrehozni akik már a 22. századra gondolnak mert ők azt építik… és nem a XVI-dikat!!!

    nem részletezem, de ez már ma kérdés azok között akik tényleg értenek hozzá és a kommunizmus a szocializmuson át erre meglehetősen jó megoldást ígér a tervgazdálkodással… nem is volt az olyan rossz az 5 éves terv, meg a 10 és 25 éves

    a másik tábor minden ereje kimerült abban, hogyan lehet megfúrni ezt mert piacot akartak a soxarnak… és ma…????

    elektromos meghajtáshoz nem kell olaj, kenőanyagnak és a fölösleges műanyagoknak az alapanyaga… és szennyez… ott kell hagyni ahol van… és sok minden mást is

    gyermektápban a Monsanto által gyártott mérgeket találtak, mert serkenteni kell a növényeket, minek …

  • Geyza
    2019 július 2
    3:13 du.
    nem, a @geyza nem!

  • Boda Marcsi
    2019 július 2
    2:52 du.

    „Vasorrú Boda” heheheeeehehehhehehe

  • Besancon
    2019 július 2
    3:20 du.

    Miért nem csinálsz egy ilyen „profilt” magadnak, mint amilyen nekem is van? Jelszóval van védve !

    Feltételezem hogy ugyanezzel a nickkel a „névmásoló” már nem tud itt , a WordPress.com -on nicket regisztráltatni ! És ebben az esetben már lényegesen nehezebben lehet csalni.

  • Boda Marcsi
    2019 július 2
    3:17 du.

    Marcsi, először is miért hív szerencsétlennek? Támassza alá, mi alapján minősít.
    Aztán Marcsi, annyi itt a kérdés csak, hogy kinek a gatyája a legráncosabb, legtrehányabb? De most tényleg, nem látja, hogy Orbán gatyája kétszer olyan hosszú mint Orbán és tetőtől talpig gyűrött és mindig trehány? Ez nem politikai szimpátia kérdés, hanem ráncokról, gyűrődésekről van szó.

    Legyen már lazább, és ne bálványozzon mindenáron ha kell, ha nem. Tudja a bálványimádás nem jó dolog. Tényleg nem látja, vagy nem meri még ezt a fikarsznyi dolgot sem bevallania – még saját magának is hazudik?

  • Tüske Zsófi!

    A rodozinho haver az bizony sokszor „Fényhordozónak” képzeli magát – de legalábbis rettenetesen meg akar felelni a szerepnek.
    Legszivesebben „bevallaná” hogy ö maga „csábította el” az Évát. Tudod az almást.
    Föleg amikor elég sok füvet elszív…
    Bár esküszik, hogy csak ö a Whiskys – és a Wágner úr csábitja – mármint öt

    kkkkkkkkkkkkkkkkkk

  • Besancon
    2019 július 2
    3:20 du.

    Ezt ugye nem mondod komolyan?!

    „”Ha holnap úgy döntök, hogy átmegyek mondjuk Almási Almába, vagy rodeóba, akkor ha jól hozom a figurát sosem tudjátok meg hogy nem is az igaz rodeo vagyok – így érted?””

    Rodeio?….

    Azt tanulni nem lehet, abba bele kell születni….
    Szerintem az elsö két mondat után lebuknál 🙂 🙂 :):) 🙂

  • Gabriel
    2019 július 2
    8:28 du.

    Besancon
    2019 július 2
    3:20 du.

    Ezt ugye nem mondod komolyan?!

    “”Ha holnap úgy döntök, hogy átmegyek mondjuk Almási Almába, vagy rodeóba, akkor ha jól hozom a figurát sosem tudjátok meg hogy nem is az igaz rodeo vagyok – így érted?””

    Rodeio?….

    Azt tanulni nem lehet, abba bele kell születni….
    Szerintem az elsö két mondat után lebuknál 🙂 🙂 :):) 🙂

    ——————————————————————————–

    Gabriel, te még nem tudod hogy én mire vagyok képes! – :)))))

    Alma esetében biztosan hamar lebuknék,amennyiben fizikáról esnék szó, mert az nekem fehér folt ! De, mivel Almának nincs különleges, csak rá jellemző fogalmazása, stílusa – leszámítva azt a veleszületett nyugalmat ami belőle árad – a tetejében meg igen sok mindennel egyet is értek amit képvisel, amennyiben a „szakkérdéseket” elkerülöm, még akár hozhatnám is a „karakterét”

    Rodeo csak látszatra bonyolult – itt valószínű amiatt buknék le, hogy egy macskahátsót nehezen tudnék idevarázsolni – de amúgy néhány terjedelmesebb Rodeó írás után, egy átlagos értelmi képességgel bíró egyén pontosan leveszi a gondolkodásmódját, érdeklődési körét, stílusát, és különösebb nehézség nélkül visszatudja adni. A habókos szétszórtság nála csupán egy álca, szerintem, ő alapból nem ilyen! Annál is inkább mert Rodeót sem úgy olvassuk, (én legalábbis) ahogyan általában olvasni szoktunk azaz szóról szóra, mondatról mondatra, hanem „globálisan” azaz rátekintünk a szövegre, végig futunk rajta és a lényeget kikapjuk – ez nekem a zene és minden ehhez kapcsolódó infó! Szeretem az idemellékelt áriákat, különlegesebb koncert részleteket, a valamiért fontosnak tartott filmrészleteket ( bár ez inkább Drizari sajátja) és gyakran nem is megyek tovább, nem írok nem olvasok hanem leragadok a belinkelt felvételeknél – de, gondolom, Rodeónak eleve ez a célja, nem a semmiért keresi ki és teszi fel ezeket a felvételeket! Direkt napi politikát ritkán érint, ez szerintem nem is igazán köti le, gyakorlati tényeket sem igazán hoz felszínre, egyéb meggyőződése meg engem nem hoz lázba, így nem érzem szükségesnek ezt megvitatni. Szeretem ha a fiatalkoráról / gyermekkori mindennapi élményeiről ír, ételeikről, szokásaikról, különböző átlagtörténésekről ír – nem sűrűn, de időnként elkapja valami nosztalgia, bár az is lehet, hogy ő ilyenkor realista? -szóval láthatóan „ő is emberből van” és ezért kedvelem, bár tény, hogy időnként öt nyugágy kéne mellé!

    Szóval hidd el, ha valaki egy kicsit is jó emberismerő, jó megfigyelő, van némi stílusérzéke és fogalmazáskészsége, bárkit megtud jeleníteni – a gond akkor van, ha olyan ismeretek kerülnek felszínre, ami az adott személynek sajátja, de az „(ál)személynek” nem annyira! Most éppen ezt a két fórumtársat érintettük, mert előző írásomban ők voltak a kiragadott példa, de ez bárkiről elmondható! Ez az idióta náci, akiről Christopher írt, is ott vétette el – nyilván szándékosan – hogy nekem teljesen ellentmondó stílusban körmicélte ide ( by Rodeo) a nekem teljesen ellentmondó szövegét!

    Mindezzel együtt sem szeretnék próbát tenni, és senki nevével, személyével visszaélve „bizonyítani” – annál is inkább nem, mert ahhoz törölnöm kéne a saját regisztrációmat, és akkor elveszteném a már megszokott mályvaszínű logómat, és kitudja visszakapnám e, szerintem nem, mert ha jól sejtem, ezeket a „gép dobja”

  • Én szívesen kiadnám magamat Poszeidónnak, csak sajnos az elmúlt háromezer évben a használat mellözése miatt nagyon rozsdás lett a háromágú szigonyom.
    ÉS hát ugye..egy vasvellával mégsem emelkedhetek ki mondjuk a tiszalöki duzzasztómű habjaiból, nemiga ? .. : )

  • Tüske Zsófia

    rodeo: abszolút egyetértünk – június elején egy eus környezetvédelmi projekt keretében az olaszokkal közösen Duna-tisztító akciót szerveztünk Esztergom és Budapest között, a vízről kenukkal és néhány kajakkal. Az eredmény 200 zsák műanyaghulladék lett, az olaszok még egy hűtőgép-ajtót is kiszedtek a vízből, én néhány papucsot, fürdőszobaszőnyeget és rengeteg PET-palackot. Nem volt könnyű kiszedni ezt sem, de volt egy csomó elérhetetlen hely, ahova a kajakkal sem lehetett már hozzáférni. Ennél durvább a helyzet a Tiszán, ahol a Tisza-tó előtt megrekedt a szemét, egybefüggő szigetet alkotva majdnem egy kilométeren át. A Bodrogon ugyanez a helyzet, amit nem egészen értek, mert az a folyó Szlovákiából jön és azok ügyelnek a környezet tisztaságára. Egyszerűen fuldoklunk a szemétben. És Magyarországon az 40-50 olasz önkéntessel szemben mi nem tudtuk az elvárt huszat sem összeszedni. Aki viszont jött, az hatványozottan lelkes volt, de ez még mindig kevés ahhoz, hogy megmeneküljünk a környezeti katasztrófától. Én a magam részéről azokat a termékeket, amihez köze van a Monsatonak, blokkolom, meglepően sok hazai terméknek van köze hozzá. Csak kis lépéseket tudunk tenni, de azokat muszáj.

  • Tüske Zsófia

    Gabriel, én bírom, ha az embereknek vannak álmai, amiknek meg akarnak felelni, rodozinho tekintetében én osztom Besancon véleményét, miszerint színes egyéniségről van szó, fű és whiskey ide vagy oda… az összetett személyiségek az ellentmondásaikkal együtt is érdekesek. Figyelni kell (mindenkire) ki milyen apró és önkéntelen jeleket ad és akkor elég jó képet kaphatsz a másik emberről. Ezt a személyiség-puzzle-t bírom a legjobban a netben, a virtuális barátokkal találkozni a valóságban meg külön érdekes. Az Internetton kezdtem ezt gyakorolni és vannak onnan a jelenben is tartó barátaim. Tök jó.

  • Tüske Zsófia

    HunCanada hosszú ideje feltett szándékom, hogy valami állandó eposzi jelzőt találjak a bodának, mint amilyen A helység kalapácsában a szemérmetes Erzsók az ő ötvenöt éves bájaival, vagy az amazontermészetű Márta, vagy Harangláb, a fondor lelkületű egyházfi… az igazi még nincs meg, de hamarosan meglesz…

  • Besancon
    2019 július 3
    5:00 de.

    „ez” nagyon jól esik! kiemeltél a „sok” közül, nem akármi! abban segítenék -ha huncutkodni akarnál- hogy soha, semmit sem teszek a szövegbe l’art pour l’art, mindennek van valamiféle „mondandója” utalása, mint „ott” a Leitmotif-nak!

    a most eltérek ettől és minden cél nélkül megemlítem: a fasirtot sok pirított fokhagymával és nagyon csípős piros paprikával összegyúrva szeretem a legjobb a tarja amit némi füstölt szalonnával együtt darálok meg és gyúrom össze a kis prézli és liszt meg tojással… ropogósra sütve szeretem…
    vagy krumpli garnierungot csinálok (az nagyon munkás mert ha pépes lesz a reszelt krumpli nem ér semmit) és a hagyma is szép sötét szőkére ropogósra sütve van rátéve óvatosan összeforgatva, vagy tejfölös vajas krumplipürével amire vajban pirított fokhagyma karikákat teszek dísznek…

    és isteni tavaszi uborkasalátával (az italokat nem részletezem…)

    a macsek mikéntjének is jelentése van ….után távozóban a „magasabb” régiókba

    a gizit nem próbálnád meg? csak pirézül (annak mindenféle tájszólásával) hottentottáúl, délkamcsatkai ürüllizéűl, és még a Mars déli féltekéjének tájszólásairól kellene beszerezned grammatikai fordulatokat és azután megforgatni és összerázni és beszórni…a blogba: bármit a bármelyikhez… és máris kész a:

    „kajszinűsz heccpor del uff di la toto ben hiccspiccs”

  • Besancon
    2019 július 3
    5:00 de.

    magam részéről Almási Alma „rideg” fizikust nagyon bírom, azok után, hogy -úgy tűnik- megfejtettem a laborjellegű hozzáállását a bármihez, és abba sem kacifántok, sem semmi szennyezés nem kerülhet az elektron és foton csapdájába, mert akkor kiderül (teljesen mindegy mi) és pipettáiba meg a lombikjaiba csak szennyezés (más szóval: „pocsékhumor®”) nélküli „részecskék” kerülhetnek amiket azután struktúrális rendszerbe foglalva…

    de vannak egészen kristálytiszta bejegyzései, olyankor időben kiesett a kezéből a lombik tele izével és szétloccsant és ebből kifolyólag kénytelen lett…

    ha ezt megtiszteli azzal, hogy elolvassa, akkó’ csípni fogja a szemét és le fog….helyretenni és áááá…polni

  • Geyza
    2019 július 2
    5:57 du.

    Besancon
    2019 július 2
    3:20 du.

    Miért nem csinálsz egy ilyen “profilt” magadnak, mint amilyen nekem is van? Jelszóval van védve !

    —————————————————–

    Kedves Geyza – Nem igazán tudom hogy kell, csak bámulom, hogy neked is Rodeonak is, meg még néhány fórumtársnak naponta, hetente, néha óráról órára változik a profilotok! Pedig biztos megtanulható, mint ezeregy minden de eddig még sosem volt rá szükségem, mert jól elvoltam a saját ikonommal, hát nem is feszegettem! Felhasználói szinten sok mindent tudok a gépen, de az ilyen „kunsztokhoz” nem igen van /volt türelmem eddig sem, bár lehet, hogy nem olyan bonyolult, csak én utasítom el valamiért. – mint általában mindent ami a megszokott kis világomból kizökkent ! -:)))))

  • HunCanada
    július 2. 6:08

    Tényleg nem látja, vagy nem meri még ezt a fikarsznyi dolgot sem bevallania – még saját magának is hazudik?

    ——————————————————–
    Hidd már el Canada, hogy tényleg nem látja, a hazugság ez esetben csak járulékos eszköz!
    Mint ahogy nagyon sokan nem látják, és azt hiszik, ez a kép Orbán gatyájáról szól! Egy fenét – példaképből pancserekké senki nem a 2 méteres gatyája okán lesz ! Ránéz valaki, látja, hogy harmonikázik, hosszú és mintha a kutya szájából húzták volna ki, aztán ránéz a többire, látja hogy azok is gyűröttek kissé, és nem is érti mi a gond! Maga a jelenség a gond, melyet a pacuha öltözék csak kiemel, aláhúz. ” Nem a ruha teszi az embert” szól az okos közmondás, és feljebb Ferenct! Nem bizony, de ha az ember maga is olyan akár a ruházata, azaz szoros egységet alkotnak e téren (is) akkor az már nagy gond egy országnak!

    Ez az öltöny pontosan úgy néz ki, mint amikor fotózás előtt 5 perccel még nem találták a zakóhoz való nadrágot, ezért kerítettek gyorsan valamit, ami sem színben sem anyagában sem méretében nem egyezik a zakóval, aztán adj neki – Orbán egész életútja, „filozófiája” politikai húzásai pontosan ehhez idomulnak! Ez,a képen látható töltött zokni, Magyarország miniszterelnöke, akinek minden eszköz, pénz, paripa, fegyver a rendelkezésére áll, hogy valahogy kinézzen! De akinek az önismerete, belső igénye eddig terjed, a lelke zavaros, kusza és ápolatlan annak a külseje se lehet nagyon más!

  • geyza.
    valamivel fentebb azt írtad,hogy te „is mogyori vagy,vagy
    mijafasz?”Erre van egy összevont szó válasz:te egy rumoshordóba szorult fejű „mogyorimijafasz” @-ka vagy.Ne próbáld elhazudni,te löttyintetted ide.A saját mocskod,saját magadra.Aki a duna vizét issza saját vizét issza vissza.

  • Orsós Elemér

    Boda Marcsi
    2019 július 1
    4:26 du.

    „Ha esetleg Hitlerre,vagy a nácikra,vagy esetleg egyes szélsőséges
    itthoni jobbikosra gondolt?”

    Arra a szélsőséges itthoni jobbikkosra gondol, aki az összes pártnak előre bevazelinozva lefekszik, csak a fidesznek nem? 😀 😀 😀 Ez most véletlen elszólás volt vagy látens, időnként tudat alol előbukkanó humorérzéke is van?

  • Besancon
    2019 július 3
    5:00 de.

    NEM TUDOK LINKET ADNI! de most egy francia adóról Gustav Mahler Das Lied von der Erde az eredeti kínai szöveggel, kínai anyanyelvű és csodálatosan éneklő énekesekkel szól!!!

    ez a szecesszió kulcspontja…a dadaizmus már …. más hahahaha

    és hogy azok akik utálnak engem: fél liter Sztolicsnaya és 3 liter paradicsomlé mellett ülök… és ez a felvétel olyan, hogy ihaj (majdnem azt mondtam egy Christa Ludwig és Renée Kollo meg ugye „a” részeges Bernstein, a bécsi filharmónikusokkal)

  • Besancon
    2019 július 3
    5:00 de.

    ez karácsonyra, húsvétra, pünkösdre és amit még el tudsz képzelni

    és mindenki pukkadjon meg! feltettem 300 W -tal a szomszédok örülnek

    és itt van:

  • Besancon
    2019 július 3
    5:00 de.

    nem borzolom a cenzor tollait tovább, de ez? Firebird
    !

    https://www.youtube.com/watch?v=RZkIAVGlfWk&t=931s

    a vodka reklám Gerdiev(???) de ???,

  • Tüske Zsófia
    2019 július 3
    8:49 de.

    Esetleg a „hókarú Nauszikaá” – : ))))))))))))))

    Nekem az állandó eposzi kellékekről mindig az első gimis korom Odüsszeiája ugrik be, ez valahogy nagyon beragadt!

    Boda azonban nem más, mint egy, az éppen aktuális rezsimmel együtt zakatoló – kalauzhal!
    Ezeket a kifejezéseket alkalmaztad először, és hidd el, ennél tökéletesebb jelzőt nem is találhatsz rá!

  • Kiegészítés Zsófiának:

    A vasorrút azért nem támogatom, mert az valamilyen szinten egy kedves mesefigura – Bodától a mesék olyan messze vannak /voltak mint Makó Jeruzsálemtől !

  • Gurltiz foglakozz a topic témájával.
    Ahhoz ezidáig még nem nagyon rögöftél hozzá.
    A személyeskedést tartogassad a Lehar-blog oldalaira ott ugy látom még vevők rá. Köffike.

  • Besancon
    2019 július 3
    10:17 de.

    Nem a profilomat váltom csak a profilhoz általam feltöltött kis képet.
    A most meglévő, automatikusan Neked kiosztódott képet is el tudod menteni és vissza tudod tölteni.

    A profil-alkotás módszere:

    1 Kattints a mondjuk az én képemre

    2 Kattints a ” Sign Up ” kiírásra ami majd megjelenik a képem mellett

    3 Fel fog jönni a bejelentkezési oldal aminek már nincs köze az én profilomhoz.

    4 Kövessed az utasításokat, az egész pár perc csak.

  • HunCanada
    2019 július 1
    7:06 de.

    A ” Csuvás-földön” különösen sokat röhögtem…

  • Geyza
    2019 július 4
    5:57 de.

    Oké Geyza, megejtettem !

  • Besancon:
    „Esetleg a “hókarú Nauszikaá”

    Kedves Besancon, köszönöm a minapi kiigazítást!
    A fene tudja, nyilván korszerűtlen és reménytelenül NER-inkompatibilis vagyok, ugyanis Homérosz állandó jelzői valahogy jobban megragadtak a fejemben, mint hogy melyik magyar honvédelmi miniszter vagy parlamenti képviselő mikor és mekkora baromságot mondott.:-)
    Tehát: „hókarú Héra”

  • Besancon:

    Írhatsz magadna jelmondatot vagy valami kis ismertetőt.
    Több képet fel tölthesz és csereberélheted őket.
    Általában 1-2 perc kell mire érvényesül az új kép.
    Javaslom ezt a lila gravatart is mentsed el képnek és akkor bármikor vissza tudod tölteni ha véletlenül másikat oszt ki a rendszer.
    Nekem is van egy rendszer által egyszer kiosztott ilyen gravatar.-om,ami megteszett nekem. Mutatom is

  • Tüske Zsófia
    2019 július 3
    8:34 de.

    Képzeld el:
    Egyszer át autóztam Svájcon és megálltunk kicsit nyújtózkodni egy lassan ballagó, széles bár sekély folyó partján.

    Hát nem egy hűtőgép éktelenkedett a közepén ?? : D

    Van fotóm róla , csak ki kell keresni…

  • Besancon
    2019 július 4
    3:41 de.

    ezt most és mindörökké
    Solti

  • Besancon
    2019 július 4
    3:41 de.
    a Ring ezzel kezdődik

    hahahaha?
    a teremtés? vagy „csak” másik galaxis jön létre? ugye, hogy?

    és Heisenberg kétségbe esik, hol is voltam?

  • Besancon
    2019 július 4
    3:41 de.

    az „egész” ezért van… SZERELEM…

    https://www.youtube.com/watch?v=ZZKw9Br5opc&t=1104s
    bocs, de ez ide kellett

  • Tüske Zsófia,
    találtam valami közöset kettőnk között.1956 szeptember végén ifjúsági kajak bajnokságot nyertem K-2-esben a csepeli dunaágban. Hosszú és rövid távon is.Az újság cikket még megőriztem,de az éremkiosztást már elfújta a forradalom szele.
    U.I.Mellékesen szemétgyűjtésre csak itt került sor.Nem sok,de két-három @-ka személyében.(sic…)

  • Kővendég
    2019 július 4
    12:28

    Nagy tisztelője vagyok a szellemiségének és az írásainak, azt hiszem ezt már nem először írom le – de azt hiszem téved:

    „Az Odüsszeia Devecseri-féle fordításában Nauszikaa epitheton ornansa „hókaru”[1] (VI. 101, az eredetiben λευκώλενος[3]).” – Wikipedia : Nauszikaá

    Egyebekben a képviselők és miniszterek valóban nem elég fontosak ahhoz, hogy egy olyan érdemes elme mint az Öné, sokat foglalkozzon a viselt dolgaikkal – kivéve akkor ha hivatkozunk rájuk, ill. idézzük őket: akkor ugyanis nem mindegy, kinek mit tulajdonítunk!
    Bárkivel előfordul, hogy összetéveszt dolgokat, vagy összemos néhány hasonszőrű ostobaságot, akkora dózisban kapjuk a nyakunkba, hát nincs ebben semmi rendkívüli!
    Bocsásson meg, hogy helyesbítettem – akár úgy is hagyhattam volna, hisz tényleg semmi jelentősége, melyik paprikajancsi mikor mit mondott!