Nótás kedvű volt az apám

2019 július 3 2:09 de.24 hozzászólás

Ami ugyan egy kesergő nóta címe, de ami azt illeti, az én apám is rá-rá gyújtott egy-egy nótára, leginkább az öregfiúk-focimeccs utáni klubház béli sörözés alkalmával.

Hanem, van nekünk más nótás kedvű is, mégpedig a miniszterelnökünk, aki rendszeresen és indokolatlanul dalra fakad. Ezzel a jó szokásával alighanem egyedül áll a világon, mert én legalább is nem hallottam egyetlen nótás kedvű ország vezetőről sem.

Vagy azért nem nótáznak, mert nincs hozzá hangjuk – mondjuk, Orbánnak sincs, de ez nem zavarja – vagy, mert úgy vélik, ez nem stílusos dolog, uram bocsá’ a pozíciójukhoz sem illő.

Node nem azért Orbán Orbán, hogy az ilyesmi őt zavarja, ő, ha nótázni van kedve, biza, nótázik!

Valamiért kedvenc témája a magyar huszár, amit megértek, mert egy huszár alacsony termete a lova hátán nem annyira kirívó, mint pl. egy EU parlamenti fényképezkedésen. Nomeg, egy huszár öltözete ugyancsak fess, csinos, tartása daliás. Hanem itt már van egy kis bökkenő: Orbánnak se az öltözete nem fess, se a tartása nem daliás. Hanem a lába, az tényleg huszáros – legalább is ami a görbeségét illeti.

Node, térjünk vissza a danolászási mániájához. Először voltak, ugyebár, a fehérvári huszárok. Orbán csillogó szemmel énekelte, hogy jöttek, láttak, győztek, s ami a lényeg, sok kislányt meghágtak, ez nagyon bejött neki!

A közelmúltban ismét huszárról danolászott, méghozzá magyar – ki másról? – huszárról, aki a lovát karéjozza.

„Ne karéjozz magyar huszár mert leesel róla, nincsen itt a te édesanyád, sej aki megsirasson…!”

Node, mi is az a karéjozás? Alapja a karéj. A karéj kört jelent, ebben az esetben kiskört. Miért lovagolta kiskörön a lovat…? Feltehetően azért, mert problémák voltak a lóval, talán ideges természetű volt, talán rohanós, és hogy amíg sikerül megnyugtatni, kiskörre fogta a lovat, mivel ott volt neki a legkevesebb esélye elszaladni, vagy bármi egyebet tenni a lovas ellen. Miután elfáradt, megadta magát, egyre nagyobb körön lovagolták, mígnem normális lovat faragtak belőle.

Ehhez azonban megfelelő tudás, a lóhoz értés szükségeltetett. Nos, mindez Orbánból hiányzik, így a témaválasztás nem tűnik logikusnak. Azon felül – túlsúlyát illetően – max. egy muraközi sörösló bírná a hátán hordani, azok meg nem éppen a karéjozhatóságukról híresek.

De hát Orbán hozza virtusa kötelezte formáját, a lényeg, hogy: „Ne sirasson engem senki, jól vagyok tanítva, sem lépésben de sem vágtában, sej le nem esem róla…!” Ugyi, ércsük, elvtikéim? Orbán jól van tanítva. Nomeg, a gyökerei. Azok nem a „natural horsmanshipben” találtak talajra, hanem abban amit egyszerűen csak „horsemanshipnek” hívnak.

A karéjozás, meg a ló alatt meg mindenki értsen, amit akar.

24 hozzászólás

  • Daliás huszár? Na hiszen.
    Mint Chuck Norris mellett „Utcai Harcos”.

    Régen mulattam olyan jót mint amikor megláttam a csoportképen a kis sohasem dolgozott, elhízott, puha, párnás kis kacsóját, a sok csontos, bütykös, edzett ököl között.
    Hogy bírták ki röhögés nélkül?

    Talán csak udvariasságból.

    Ha valaki még nem látta volna:
    https://24.p3k.hu/app/uploads/2018/11/46860512_10156660151026093_8029406759615463424_o-1024×576.jpg

    Vagy ezen képen, az „aranyos” pufók (püffedt(?) kis „utcai harcos”.
    https://infostart.hu/images/site/articles/lead/2018/11/1543329160-S5R1BArxc_md.jpg

  • Daliás huszár? Na hiszen.

  • Ketten beszélnek:

    -Mi az , ami erdőben van, vízszintes és énekel?
    – ??
    -Kidőlt nótafa…

  • Igazan csodalatra ejt engem, aki persze nem el ottan, csaupan az ottani hireket olvasom, de mind az evek folyaman miota a KMH-n kozolt cikeket es hozzaszollasokat olvasom, egyetlen tenyeken alapozott kritizalasat NEM olvashattam ennek a magyarorszagi PM-nek.

    Vajon miert nem ???

    Teljesen valotlansag lehetne ,hogy soha, senki nem lenne kepes semmi kritokat talalni !!!

    Persze az egyeni ocsarkodasok es atkozodasok az NEM a PM tevekenysegeinek a kritzalasa !!!!!

  • Idézet :
    „”””….. sok kislányt meghágtak….””””” mifelénk ezt így ismerik : „”” sok kis lányt meg főztek „””” – nem baj???
    No meg kellene egy könyvet írni , hogy miket lehetne még ki figurázni a zorbán körül és amikor egy megtörtént akkor ki lehetne pipálni.!

  • Nos sem Orbánt,sem Illét nem hallottam nótázni..(egyiket sem sajnálom),de az tény,hogy a mind a jellemtelen Weber,mind Timmermans (az utóbbi mellesleg Soros „hazafi”… embere) nótáját”elhúzták” ….(törölték!)az EU-BAN ÉS EGY normális kétgyerekes ( mellesleg kultúrált….többdiplomás hölgy lett az elnök!!!)Mindez a Visegrádi 4-eknek és a normális európai országoknak köszönhető!
    Na lehet sírni,bosszankodni,szitkozódni a hazaáruló ellenzéki senkiknek….a többség és az igazság győzött megint!!!!!!!!!!!

  • Boda Marcsi
    2019 július 3
    2:21 du.

    a Nemzet Pohosa most persze dörzsöli a kezét: kicsináltam Timmermanst, mégiscsak én határozom meg, mi történhet az EP-ben!
    ez a Soros-dolog azért még fideszes propagandának is erős, node ahhoz elég, hogy magácska beszopja 😀
    nem mellesleg hét az a kettő, valamint egy cseppet a korrupció árnyéka is rávetült, nomeg ő volt az, aki hadügyérként lezüllesztette a Bundeswehrt.
    de ez mind lényegtelen, ami a lényeg, hogy Merkel jobbkeze. a Pohosnak ugyancsak igyekeznie kell, hogy benyalja magát hozzá.
    amúgy milyen többségről tetszik delirálni? ez, biza, alku volt, nem többség és főleg, nem igazság!
    ami pedig a hazaárulást illeti: nálam van egy adag. magának olcsón megmérem, ha kell, házhoz is szállítom, mi több, Erzsébet-utalványt is elfogadok! node átvétel után reklamáció nincs!

  • tóth péter
    2019 július 3
    2:09 du.

    nem baj. azonban a danolászás során, biza – és erre a youtube a tanúság – a cikkbeli rigmust használták.
    az említett könyvet javaslom, te írd meg, de mondjuk, Orbán hőstetteiről és jótéteményeiről. nem lesz nagyon fárasztó a kipipálás 😀

  • Boda Marcsi
    2019 július 3
    2:21 du.

    bodicsek, az O1G volt az egyik legelső Soros pátyolmány, Soros nélkül ez a kis selejtes disznósajt nem lenne ilyen duci és még szakálla is lenne és kergetné a töbii nonokisszakállast, hátha „befogadják” hogy ott a kolesz fülledt és büdös kis szobácskáiban mik történtek a Kőbányai világost Lánchíd konyakkal keverő kisforradalmárok egymás között, az legenda… de máig szaglik, kövér elvtárs sokat tudna mesélni amint megizzadt a tenyere megpillantván kis idolját…

    de te csak bodicsekkelj rozi, olyan mindegy vagy

  • Boda!
    júli3.2:21

    „..EGY normális kétgyerekes ( mellesleg kultúrált….többdiplomás hölgy lett az elnök!!!)..”

    Hová tetted Ursula asszony másik öt gyermekét? Csak nem arra is járt a NER családmentő és felkaroló államtitkár asszonya, és hopp kikapta onnan őket, miután arra a jobb meggyőződésre jutott, hogy ottan abban a családban nincs jó helyük ? Az általad preferált politikus asszonynak ugyanis7 azaz hét gyermeke van!

    Már szinte hallom és látom, amint azon agyalsz te a mindent tudó, sőt mindent jobban tudó Boda, hogy „… mellesleg gondolkodni kellett volna…” – mint azt tetted a 9 gyermekes kilakoltatott családanya esetében! Azt még áruld el, hogyan törölnek valakit az EU-ban? Ha nem X-et vagy Y-t választanak meg egy tisztségre, akkor az már törölve van? Pedig még csak fel sem függesztették őket, mint a vezéredet – akkor ezek szerint őt triplán törölték?
    Látod Boda, sosem gondolkodsz időben!

    Na, most mondok valamit, ülj le a konyhaasztalhoz, könyökölj rá és kezdj el gondolkodni – persze szigorúan a reklám alatt – mi van, ha Timmermanst alelnöknek választják, a tetejében még megkapja a jogállamiság c. területet, ami rendesen kinéz neki? Akkor most jól járt Orbánod a visegrádi haverokkal együtt, vagy sem? Ha nem sikerül megfejtened, ne keseredj el, majd betudjuk a melegnek!

  • Rodeo11
    2019 július 4
    4:07 de.

    ezmiez? te cikized Bodát? jól vagy? 😀

  • Ursula ven der Layen egy het-gyermkes anya.

    De mint nemetorszag honvedelmi minisztere a nemethonvedelmi erok igen gyatra allapotban vannak, es tobb financirozasi botranyok sorakoztak vezetese alatt.

  • Ille István
    2019 július 4
    10:09 de.

    kösz a kérdést, de ugyanazt tudom tőled is kérdezni!

  • Ille István
    2019 július 4
    3:30 de.
    Se az egyik,se a másik kipipálása nem áll érdekemben –így a könyvet nemigen fogom megírni–no meg se újságíró,se író,se költő ,novella író nem vagyok-ilyen irányú képességeimet meghaladja egy könyv megírása—így meghagyom nektek—-üdvözletével.

  • Besancon
    2019 július 4
    4:32 de.

    mondd kedves besancón, nem adsz órákat „empirio criticismus”-ból (tudod mások ezt egymilliópcikrisztusnak fordították magyarra), leültem (igazán, valóban nem tréfa) azt olvasván amit a példaképekből pancserek be a @kővendég (nemkő’) nek írtál, én is akartam volna, de az enyémet a cenzor felrobbantotta volna mert nagyon rövid lett volna…. és szexuális

    köszönettel venném, ha időpontot és helyet is adnál az oktatás elkezdéséhez, akkor diplomázás után a cenzor már nem lenne annyiszor felborzolva és több mindent be tudnék tenni

    előre is köszönöm, baráti üdvözlettel maradtam várván

  • tóth péter
    2019 július 4
    1:45 du.

    sajnos, sok más is meghaladja képességedet, minden esetre pimaszkodni, azt tudsz!

  • A „fehérvári huszárok sok kislányt meghágtak” … – és ez tetszik miniszterelnökurunknak” annyira, hogy nyilvánosan is eldanolja! (Már annak idején is undorítónak találtam ezt a „magyar nótát” … -)
    Szegény Anikó asszony … – mert a feleségem igen határozottan és felindultan reagált „már annak idején” is kétharmadra nőtt huszáros miniszterelnökünk nótás kedvű megnyilatkozására. „Oszt” itten meg Bodák meg Tóthok védik ezt a bunkót, ezt a félművelt, senkiházi keresztapát! Ez most a „Mi hazánk”! „Hajrá, Magyarország, hajrá, magyarok! Oszt jó napot!” (Bár lehet, hogy a hogy ez csupán a huszárok erőteljes véleménynyilvánítása volt, amit Őcsényben vittek sikerre …)

  • Boda Marcsi
    2019 július 3
    2:21 du.

    Tisztázzunk pár fogalmat
    ( Most ugy fogok hozzád írni mintha ember lennél bár ez felesleges fáradozás)

    1
    NEM a V4.-eknek köszönhető Van der Leyen kinevezése hanem Merkelnek és senki másnak. A V4.-eknek ebben a kérdésben kusti van

    2
    Orbán sokkal jobban járt volna Weberrel mert Webber távolról sem annyira radikális a demokrácia felszámolóival szemben mint Van der Leyen. Weber egy nyuszi volt.

    3
    Van der Leyen az Európai Egyesült Államok híve,(akárcsak én) attól pedig a V4 nacionalistái és oligarchái úgy tartanak mint ördög a szenteltvíztől DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD

    Szóval…érdekes éveknek nézünk elibe, az kétségtelen.
    Pláne ha figyelembe vesszük az új Finn soros elnökséget.
    A finneknek nagy határ szar a magyar érdek és erőltetni fogják az ellenünk megszavazott „hetes cikkely” életbe léptetétését, ami az eddigi román soros elnökségnek nem állt érdekében mert ők is közel járnak már hozzá a demokratikus intézményrendszer lebontása miatt.

  • Ille István
    2019 július 5
    7:52 de.
    Nagy tévedésben vagy ” ILLEPITYU” – így becéztek korábban e honlapon téged ( egyébként nagyon kedves megfogalmazás), mindenki valamiben megfelelő képességekkel rendelkezik.
    Ti pl. nagyon szeretitek a másikat sárba tiporni,földig alázni-azt gondolván,hogy akkor az „igazatok” nagyobb lesz. Ti másról el sem tudjátok képzelni,hogy egészen más területeken nagyobb képzettséggel lehet rendelkezni–mint mondjuk egy novella megírása-meglehet még többet is ér , maradandóbb is lehet.Bár nagyon jó magyar tanárom volt a középiskolában – felelevenítve átadott tudását -meglehet egy ilyet is össze tudnék hozni.
    No de nagyon sokan „írnak -írtak ” már az országban–mégsem jegyzik őket a történelemben.Kis idővel ezelőtt hatalmas halomban láttam ” írásokat” könyv formájában —– egy méhtelepen…??? fájt a szívem a könyvekért-de nem adták el nekem a megvett ” papírszemetet” –akármennyit kínáltam érte!
    Mindenesetre úgy látszik a ” nagy pimaszkodásomért ” rettenetesen nagy bocsánatot kell kérnem–nem akartam lelki világodba belemászni.! Érzékeny…Bizonyára mindenki fölött állsz !
    üdvüzletével.

  • Miklós bá’
    2019 július 5
    5:39 du.
    a ” Miklós bá’-éknak csak ennyire futja
    üdvözletével

  • tóth péter
    2019 július 6
    10:52 de

    nos, az általad idézett becézés nem mindenkinek megengedett. tudod, ha nem is mindeni, de egyesek felett, biza, állok. döntsd el, hogy te hova tartozol.
    a „Ti” eleve azt jelzi, éppenhogy te döntöd el a besorolást, mert hát, biztosan megvan rá a hatalmad.
    a sárba tiprás, földig alázás meg korántsem a „mi” profilunk, bárki is legyen az a „mi”, ám a kormánypárti al- és fölérendeltek minden napi gyakorlata. „nekünk” max. a gúny, a nevetségessé tétel és a gyilkos humor marad fegyverül.
    jellemző, ahogy lekicsinyled egy novella megírását, mert biztosan össze tudnál hozni te is egy ilyesmit. csakhogy, kis barátom, egy novellához – de még egy kétsoros vershez, mi több, egy haikuhoz nem tudás kell, hanem tehetség. neked azonban csak tudásod van. légy boldog vele.
    ja, és én adom arcomat a kommentjeimhez, de te mit adsz hozzá?

  • Geyza
    2019 július 6
    4:22 de.

    ne strapáld magad, Boda csak a pártpropaganda szövegét másolja. megszokhattad volna, hogy régóta nincs saját véleménye! amúgy is, mi mást tehetne, ha Rogán is azt harsogja, hogy mi – + a másik három majom – vétóztuk meg Timmermans és Weber elnökségét. hogy miért? mert szerinte nem tisztelik Orbanisztánt, és csúnyát mondtak Orbánra! csak éppen Rogán nincs tisztában a „vétó” szó jelentésével, azon felül ez a tiszteletlen Timmermans van der Leyen jobbkeze lesz, és gondolom, továbbra sem fog rajongani a Pohosért 😀

  • 2019 július 6 10:55 de.

    Húúúúúúha! Ez aztán az érvelés! Olyan orbáni, olyan kövéres, hogy csak na! „Oszt jó napot!”

  • Ille István
    2019 július 7
    3:06 de.
    Igen kedves Pista Bácsi! István Bácsi Ille István,István,Tisztelt Ille Úr,Hogy is szólítsalak-Nehéz kérdés-de majd Te megmondod, a becézést meg én rábíznám arra aki elkezdte – hátha ő megengedné-lehet ,hogy ehhez meg kellene tudni eredetét?
    Bár mondhattam volna ,hogy ” döntsd a tőkét ,ne siránkozz,ne szisszenj minden kis szilánkhoz ” De te a kérdésedben már el döntötted ,hogy hova sorolsz! Igazán kedves gondolat.
    Bár ha olvastad volna többször Bánfi Miklós-nak a megnyilatkozásait : Ő nem igazán csak „””gyilkos humor marad fegyverül.””” fegyverre gondolt ,hanem egészen másra,—de mindegy más véleményen is lehetnek emberek– hisz ez szólásszabadság .
    Tudásommal boldog vagyok , de bármennyire is nézem a tehetséget -hiába – nem látom.
    Kommentjeidhez csak hozzászóltam
    üdvözletével