Milyen ez az ország?

2019 július 17 9:02 de.123 hozzászólás

Milyen az az ország, ahol a magát családbarátnak nevező kormány naponta tucatjával lakoltatja ki az embereket, köztük gyerekes családokat? Ellehetetleníti az alternatív iskolák működését, azokat az intézményeket, amelyek eddig menekülő útvonalat jelentettek az államilag szabályozott tantervek egyoldalúságával elégedetlen szülőknek és diákoknak?

Milyen az az ország, melynek polgárai simán tudomásul vették, hogy elvették tőlük a magán-nyugdíjpénztárakban tartott háromezer milliárd forintjukat. Nem vonultak százezrek az utcára, nem hirdettek polgári engedetlenséget, amiért attól kezdve csak rájuk vonatkoztak a törvények, a hatalmon lévőkre nem.

Milyen az az ország, ahol évekkel ezelőtt a médiatörvény parlamenti elfogadása után a nagy újságok szerkesztői, kiadóvállalatok vezetői nem bojkottálták a kormányt, nem hirdettek szabadságharcot ellene. Pedig, már ebből látszott, hogy mi következik. Amikor az első újságírót, az első szerkesztőséget kitiltották a parlamentből, akkor kellett volna minden sajtómunkásnak bojkottálnia a kormányt – függetlenül attól, hogy mit gondol politikáról, jogállamról, demokráciáról.

Milyen az ország, ahol gond nélkül le lehetett nyomni az emberek torkán a vasárnap zárva tartást. Nem vonultak milliók az utcára, és a kormánypárt népszerűsége sem csökken olyan mértékben, amely egy normális országban elvárható volna. És azt is meg lehetett etetni ennek az országnak a lakóival, hogy a hétvégi pihenőnapnak hazudott vasárnapi zárva tartásról ne legyen népszavazás, mert a bátor kormány egyetlen trükkel kicselezte az ellenzőket.

Milyen az az ország, ahol olyan állapotok vannak az egészségügyben, amelyeket mindenki ismer. Várólisták, kórházi fertőzések, orvos- és ápolóhiány – a betegnek, ha gyógyulni akar a kórházban és nem meghalni, hovatovább már mindent magának kell bevinnie. Volt, aki megpróbálta, például Sándor Mária, de nem álltak elegen mellé, és akkor sem azok, akiknek ez hivatalból kötelességük lett volna.

Milyen ország az olyan, ahol csak kevesen szóltak a kivágott fák ellen. A környezetért állítólag nagyon aggódó köztársasági elnök egyetlen egyszer sem nyilatkozott a Kossuth tér tönkretétele, vagy éppen a Városligetbe és a Római partra tervezett gyalázat ügyében. Most éppen az Andrássy úton irtják a fákat, és a magyarországi magyarok, tisztelet a kivételnek, sunyítanak, lapítanak, és ezzel ők is részeseivé válnak mindnyájunk közös szégyenének.

Milyen ország az olyan, amelynek miniszterelnökét nem kedvelik külföldön, lenézik, megvetik és undorodnak tőle, mégsem úgy bánnak vele, ahogyan kellene. Nem zárják karanténba, nem akasztanak táblát a nyakába nemzetközi fórumokon, azzal a felirattal, hogy vigyázat, ez az ember ön és közveszélyes, ráadásul fertőző, mert gyűlöletet terjeszt.

Sokan elkerülik, Orbánt és Magyarországot, csak Netanjahu jött el Budapestre, kezet fogott ezzel az emberrel, éppúgy, ahogyan Putyin és Erdogan is parolázott vele. És mosolyogtak a kamerákba, amitől Józsi bácsi Balatonborzadályon, és Mari néni Dunarettentőn elhitte, hogy minden rendben van, mert erős és büszke európai ország vagyunk, ahogyan az a hivatalos szövegekben olvasható.

Milyen ország az olyan, ahol szétverhetik a tudományt, elűzhetnek egy nemzetközi hírű egyetemet, és nácisztikus irodalomtörténész mondja meg, hogy ki az író, és ki nem az.

Milyen ez az ország?

123 hozzászólás

 • T.Föld S. Péter!
  – Humoros dolgozatán nagyon jót derültem, ha mellre szívnám, a verhojanszki katlanba menekülnék…
  – Most, hogy közeledik a “hazatelepülésem” ezt dúdolgatom:
  -“Szép vagy, gyönyörű vagy Magyarország,
  Gyönyörűbb, mint a nagyvilág.
  Ha zeng a zeneszó, látom ragyogó, szép orcád.
  Táltos paripánkon odaszállunk
  Hazahív fű, fa, lomb, s virág.
  Úgy sír a hegedű, vár egy gyönyörű szép ország.
  Ott dalos ajkú mind a lány, mert dal terem a fán
  És délibábos tündérkastély leng a vén Tiszán.
  A Rónaságon, hét határon száll, repül a szél,
  Huszárok kedve éri csak be, hogyha szárnyra kél.”

 • Óóóó, ennek az országnak rendkívül sok márkás terméke van, sok-sok világhírű feltalálója és tudósa, külföldiek milliói sorolják ezeket a magyar neveket, világszerte lehet találkozni építészmérnökei alkotásaival, Barcelonától kezdve Berlinen át, egészen New Yorkig, sőt, még Londonban is, és a gyerekek előtt is ismertek a magyar holmik, magyar divattervezők ruháiba öltözködik Hollywood, s a magyar gyárak képtelenek rövid időn belül teljesíteni a gépkocsivásárlók igényeit, és világszerte egymás után hívják a magyar szakembereket, hogy náluk is irányítsák a mágnesvasút építését!

  Ja, nem.

 • AZT HITTEM, HOGY A VÉGÉN MEGADOTT RÁ A VÁLASZT – DE NEM – ÍGY MEGMONDOM ÉN NEKED – EZ OLYAN ORSZÁG – MELYET BŰNTÁRSAI SEGÍTIK MŰKÖDTETNI – A LEGMAGASABB SZINTEN IS – A NÉP MEG FÉL – MERT EZT TUDJA, HOGY HA MOCOROG KOMOLYAN HADI EREJÉVEL MEGSEMMISÍTI A MARADÉKOT IS! EZ VAN!

 • “Milyen az az orszag?”

  Mar igen regen jelzem egyeni meglatasomat a vilagszerti elet-tapasztalatim alapjan, de azt mind utaljatok es gyulolitek itten.

  Tehat az az orszag csak marad ami volt ezereven at!!!

  Na az emlitett eseteken:

  1.,A devizia-hitelek elleni mortorium lejat !!!!

  Aki nem cslekedett amig lehetosege volt, ma nem igen lehetne joga, legalabb is kifogasa panaszkodni.

  a.,Mind azok elsokben, igen magas jovedelmekert eladhattak volna lakasaikat.
  A lakas arak a plafofnon vannak.
  Jo jovedelemet szedhettek volna, s olcsobb lakast szerezni annak jovedelmebol.

  b., Mindekinek volt ideje uj-financirozast keresni es talalni a moratorium lejarata ekott, es re-fianancolni alacsonyabb kamat es minden esztelen lekotelezettsegek nelkul.

  2. Az Andrasi uti fakat kenytelenek kivagni, mert elrohadnak az elhalt fak.
  DE azonnal uj-fakkat ulteteve helyeteseitik mindet.

  Csodallom ha szerzo talan ottan elene, s nem ertesulhetne azokrol az esemenyekrol.

  3.,Altalaban az atlag magy-lakos elete ottan igen gyatra.
  De sokkal jobb es jobban elenek mint valaha is.

  a.,Az auto-utak zsufolva modern ,viglahmarka-minosegu kocsikkal, zsufoltak s a “dugokkal” alnak szemben mindenfele.

  b., A balatonnal, s tobb mas reszeken a tobb-szaz-ezer-dollar ertekeu villak, es 50-60 ezer dollaros motoros hajok sorozatai a partokon.

  c., A teenagerek sokasagai a kozel fel-millio-forintos okostelephonaikkal jataszadoznak mindenfele.

  4., Sajnos az allamhatalom ORIASI burokraciaval ,mindenbe beleuti a mocskos orrat.
  Minden kezdemnyezeseket, intezmenyeket , mint egyhazakat, muzeukomat, meg szinhazakat is,iskolakat is, es tobb magan-kezdemenyezesu uzleti befekteteseit is erkolcstelenul , jogtalanul, es orultul a dolgozo adofizetok veritekkel nyert penzeibol tamogatja.

  De mind az maguknak, az itteni olvasoknak az allandoan felfoghatatlan es ertelemetlen ugy.

  De hat mi joguk lehetne mind azok alapjan panaszkodniuk???

  Mint a mondas; “aludniuk lekk az agyban amint azt on- maguk megvetettek” !

 • Milyen ez az ország?

  Ilyen:

  “…Hisz bûnösök vagyunk mi, akár a többi nép,
  s tudjuk miben vétkeztünk, mikor, hol és mikép,
  de élnek dolgozók itt, költõk is bûntelen, …”
  (Radnóti Miklós: Nem tudhatom)

 • Bendeguz79
  2019 július 17
  10:56 de.

  gizi pirézül vagy hottentáúl?

  “Mint a mondas; “aludniuk lekk az agyban amint azt on- maguk megvetettek” !”

  magyarul:
  ki mint veti ágyát úgy alussza álmát

  mondd gizi, még nem találtál megfelelő orvost ott florida alsón? aki ki tudna kezelni az acut grammaticitis-edből?

  vannak gyógymódokra ötleteim, de nem írom le, mert a cenzor megorrolna érte

 • Pár évvel ezelőtt,
  amikor még volt Híradó magyar TV.-ben ,arról
  tudósítottak hogy DÉLKORÁBAN EGY KICSINY KORREKCIÓT AKKAR A NYUGDÍJJ_RENDSZERBEN !

  Mire az ipari nagyhatalom munkásosztálya
  egységesen az utcára vonult családtagokkal, barátokkal.Többszázezren.Több napon át!
  Komoly verekedések voltak a megmozduló öntudatos munkások és a rendőrség között.Végül a kormánynak visszakoznia kellett.

  Ami itt történt a
  nyugdíjjakkal meg egyebekkel
  az ezerszeresen meghaladja azt amit
  ott akart a kormány.erre mi történik?
  háromnegyed történik. Mégha csalással is.

  Ami egy külön fejezet.

 • Slapoca csak óvatosan
  ezzel a “derüléssel”, még elbodásodsz iott nekem.

 • Ez egy olyan ország,ahol a Ludas Matyiból ideragadt humortól sterilizáltak,már csak kanadai blogon lehetnek firkászok.Itt még lehet érvényesíteniük az egyetlen nyelvtudásukat.

 • gyuri10! (2019 július 17 2:08 du.)

  Látom, köpködni, böfögni tudsz. Mi másra vagy még képes?

 • Tudod Peti : ez a magánnyugdíj dolog itten már százezerszer ki lett vesézve,de elfelejtetted és kezded elölről!
  Tudod az akkori fizetéseket figyelembe véve kolleginám 10 év alatt kb annyit kamatoztatott az áhított pénztáradban , hogy kb.1.5 évre lett volna elég neki havi 50-60 ezer forinttal számolva!!És utána?
  Nyilván ez olyan embereknek fáj mint Te vagy : akik sok milliókat tudtak befizetni oda ,de akkor ottan szinte semmi kamat általi növekedés nem volt,így a biztosító csak saját zsebét növelte : tehát értelme nem volt oda rakni! ( Megijedve később már kezdtek kimutatni nyereségeket a pénztárak!!!)
  Másrészt az akkori kormány mindent átléptetett a magánnyugdíjba és akik az államiban maradtak azoknak nem volt miből fizetni a nyugdíjat-mivel a rendszer arra épült,hogy a befolyó járulékokból fizetik a nyugdíjakat,így az általatok igazán sokszor szeretett hangsúlyozni : KÖzpénzből kellett a költségvetésnek kiegészíteni havonta a kasszát , hogy fizetni tudják a nyugdíjakat — ez havi 60 milliárd forintra rúgott.
  De ez így jó volt— mert ezt TI csináltátok!!!
  Nahát ezeket vedd figyelembe ,meg még sok mindent lehetne hozzá leírni ,de nem akarlak untatni, no meg hiába való lenne—Mivel csak pereces módjára hajtod ezeket
  üdvözletével
  Ja még egy : az lenne csoda ha veled paroláznának
  üdvözletével

 • Orsós Elemér

  Milyen rohadt fasiszta, náci diktatúra az, ahol az ilyen kérdéseket sorozatosan büntetlenül meg lehet tenni és inkább csak elnézően lesajnálva röhögnek a kínlódó próbálkozókon? Borzalmas lehet ilyen kérdésektől halálra gyötrődve itt szenvedni azzal a tudattal hogy, még egy címlapra kerülő pofont sem lehet itt, ebben az ordas nácisovinizmusban fetrengő országban kiprovokálni! Vannak csúnya, megvetendő problémáink, de ezeket nem kellene ezerszeresen világfájdalmas szintre felturbózni, mert aki ennyire szenved itt, az vállalhatná a jó Gyurcsány úr ajánlását is, elkerülendő a folyamatos sikertelenségből eredő tébolyt! 😀

 • Nagyon nem szép amit itt csinálsz FSP-vel Gyuri:
  “Ez egy olyan ország,ahol a Ludas Matyiból ideragadt humortól sterilizáltak,már csak kanadai blogon lehetnek firkászok.Itt még lehet érvényesíteniük az egyetlen nyelvtudásukat.”
  Miért kell ilyen gonosznak lenned?

 • Rodeo, rodeo, te critizalsz, s te vagy aki nem erti meg az egyszeru dolgot, hogy az en altalam idezett kozmondas, es a te allitolagos mondasod teljesen mas ertelmet, mert teljesen mas allapotot abrazol.

  Honnan vetted hogy az amerikai kozmondas jelenthetne “almodast”, vagy talan meg egy perc nyugalmat is az agyban amit ti vetettek magatoknak ???
  Hiszen az mar ezer esztendeje sem sukerult.

  Csupan csak almodozol, inkabb ostobasagokat kepzelsz el!
  Ha nem vagy kepes valami egyszeru szollast sem ertelmezni , miert nem gondolkodol elobb, vagy kerdezel , legalabb ne tedd magadat szegyenletbe ertelmetlensegeddel!!!

  Na te talald meg a szamodra szukseges kezelest.

  Igen, en talaltam valamit nem Florida “alsoban” hanem itteni mas alsoban szamodra!

 • ferenct!

  Üdvözlöm a hozzászólását!

  Amúgy Föld.S.Péter megint írt egy cikket,de ugye minek?
  Az egészségügyben valóban vannak javítani valók,ezen kívűl a többi állítása hazugság!
  Ugye nem a kormány,hanem a bankok küldenek végrehajtót azokra az emberekre,akik hosszú ideje nem rendezik az adósságukat,annak ellnére sem,hogy a kormány kedbező hitelek felvételét tette lehetővé a nehéz helyzetbe kerülök számára,de ugye ,akik nem dolgoznak azok nem hitelképesek(ilyenek a kumpen elemek,akik még közmunkára sem hajlandók!)
  Nem mellesleg: azoktól a magánnyugdíj pénztáraktól vonták el a befektett összegeket,amelyek kétes helyekre fektették volna be az emberek megtakarításait,de az esedékesség időpontjában mindenki megkapja a pénzét!

  Nem mellesleg sem az országot,sem a miniszterelnököt nem nézik le,sőt egyre többen támogatják(köztük a visegrádi 4-ek)de mások is!

  Na röviden a témáról ennyi az igazság,és aki TV-t néz,olvas újságot az mindezt tudja,aki meg nem,az írogat össze-vissza ,
  amivel megbízták…..

  Hát nagyon égő a dolog!

 • Kiegészítés!

  Mellesleg én magánnyugdíj pénztárba fizettem,anno….de amikor az
  előző év végi összegnél kevesebb egyenleget közöltek,(kamat “O”)sürgősen kivettem a pénzemet,szerencsém volt.!
  Meg ugye még a szocik idején volt kötelező belépni a pénztárakba…
  Az ingyenélő,munkakerülőket lumpeneket változatlanul nem sajnálom!

 • Nem mellesleg:

  kiknek kötelező volt (a szociknak köszönhetően)nyugdíj pénztárba
  fizetniük,azok az esedékesség (nyugdíjazás) időpontjában megkapták a pénzüket a Fidesz kormánytól,tehát “nem nyelték le”
  azt!

  NA ez az igazság,tény,több régi kollégám is bizonyította!
  ezek után Föld.S Péternek el kéne gondolkoznia,hogy mit is ír….!

 • Uramatyám Slapaj! Melyik dohos kommódfiókból szedted elő ezt az ótvaros giccset? Úgy gondolod,hogy majd kikönyökölsz a “Tiszán lebegő tündérkastély” ablakán, és hallgatod a lányok ajakán frissen termett dalt – vagy a fáról szedett?- ezt azért még tisztázni kéne a méltán elfeledett költővel… Huszárruhát hozol magaddal, vagy majd itthon csináltatsz ótentikusat?
  Az ember azt hinné, ha valaki éveket tölthetett korábbi korok kultúrájának megismerésével, az fel van vértezve az ilyen nyálgépekkel szemben. Mi a fenére használtad Te a közös pénzünket és időnket?

 • Ja,és Slapaj! Ha netán a Tiszán lebegő tündérkastélyod a folyó felső folyásánál van, úgy Tiszacsege magasságában, számíts arra: nem a fákról ajkaikkal dalt szedegető lányokban gyönyörködhetsz, hanem óriási szeméthalmokban, pedpalack-szigetekben, amit a dolgos magyar,meg ukrán nép szór a vízbe:tekintve, hogy a kistelepüléseken nincs megszervezve a szemétszállítás. Ahová mégis betette a lábát az államhatalom, ott meg olyan sok pénzt kérnek érte – drága dolog ám egy kedvenc körnek úri életet biztosítani! -, hogy az istenadta képtelen megfizetni. Úgyhogy arra készülj: takarítani kellene idehaza főképp. Ehhez meg nem ajánlom a huszáruniformist: még szétreped a szűk gatyó, amint lehajolsz, hogy a lapátra seperd a szemetet.
  És hát nemcsak a megfogható, látható szemétről lenne szó. Hanem pl.arról a lélekmérgező szemétről is, amit előkotortál. A hazug illúziók szemetéről.
  Ne hidd, hogy tőlem idegen a pátosz:a könnyekig meg tudok hatódni, amikor az Öreg-Gelláról lenézek a balatoni tájra. Úgy érzem, körülölel – itthon vagyok. Vagy csak befordulok abba a budapesti utcácskába, ahol lakom. Semmi különös: nem fényes bulvár, falusias külvárosi utca – de a hazám. És mód felett idegesít,hogy 9 éve nem járt erre utcaseprő.
  Nekem ilyen földhözragadt dolgok jelentik a hazát,amit ez a procc, kapari hatalom elragadott tőlem.

 • gyuri10
  2019 július 17
  2:08 du.

  Mert benned aztán van humor mi?
  Te idióta DDDD

 • Hát a kommentekből tökéletesen átjön, hogy milyen ország is lett itt Péter 🙂 Gondoltuk volna 3o éve?

  Minden úgy igaz ahogy leírtad, de az ilyesmi fájni szokott errefelé, így inkább elhallgatjuk, letagadjuk a kellemetlen híreket és jobb esetben csak lealázzuk a hírmondót. Majd a Veritasz meg a Schmidt Mari elmagyarázza miről mit kell hinni és gondolni. Takaró Misibáá meg néhány kurultályguru megszakérti, hogyan is kell magyarnak lenni.

  Szegény Radnóti Miklós példája is jól mutatja, hogy hiába próbálsz jó keresztény – jó hazafi lenni, a kirendelt aktuális keretlegény így is belelő a tömegsírba, ha az érdeke éppen úgy kivánja.

  Emlékszel még a régi mondásra – a nyugat a szakadék felé rohan, de már csak pár év és utolérjük, sőt meg is előzzük őket 🙁

 • HUNT* is előjött a dagonyából
  hogy gyanús okosságait itten megvillogtassa.
  De csak sajnos a Gurltiz* = féle félbuzik vevők rá.
  Esetleg még a molylepke-agyú OIM*
  Naaa..még hozzácsaphatjuk az érdeklődőkhoz SOB* .-ot

  *HUNT = Humortalan Náci Tóthpéter
  *OIM = Ostoba Impertinens Marcsa
  *Gurltiz =Más férfiak genitáliáival foglalkozó Gyuri10
  *SOB = Slapaj of Báyerzsótti

 • talalom
  2019 július 17
  11:25 du.

  HEHEHEeeheehehe …Nyálgép…heheheeeehehehe

 • Nyálgép.
  Hát Slappi..erre varrjon gombot Bájjerzótti
  Mit fogsz mostan mondani neki ha be kell számolnod
  a ballereken végrehajtott kőkemény kritikáidról, te nyálgép?

 • Boda Marcsi
  2019 július 17
  5:27 du.

  Marcsi, magának már kb 15-ször leírtam nagyon szépen elmagyarázva, hogy maga NEM a magánnyugdíjpénztárba fizetett, hanem az ÖNKÉNTES nyugdíjpénztárba. (Hiszen maga mondta korábban). Úgyhogy ne keverje a kettőt, mert ez két külön pénztár.

  Legalább nézzen utána, nem nehéz, két kattintásnyira megvilágosodik, hogy mi a magánnyugdíjpénztár (ezt lopták el Orbánék, 3 ezer milliárd-ot) és mi a lótúró az az önkéntes nyugdíjpénztár, ahová pedig maga fizetgetett. A MANYUPBA maga
  (és senki sem) tudott volna fizetni, mert azt a munkáltató utalta automatikusan oda bele rája!

  Drága Marcsi, megtesz annyit hogy megnézi mi volt a magánnyugdíjpénztár és mi az önkéntes pénztár definíciója Magyarországon, hogy többé ne tévessze össze ezt a kettő különböző dolgot, és ebből fakadóan ne beszéljen sületlenségeket? (A feladat adott, Magánnyugdíj versus önkéntes pénztár rákeresése, értelmezése, konzekvenciák levonása) Vagy szarik bele, és ebben a témában is tudatlan akar maradni, és folyton össze kívánja keverni továbbra is a kettőt? Annak dacára, hogy most már tudja: Volt a magánnyugdíjpénztár (ezt lopták el) és volt az önkéntes nyugdíjpénztár? (ebbe fizetett maga).

 • Boda Marcsi
  2019 július 17
  5:27 du.

  Kiegészítés!

  Mellesleg én magánnyugdíj pénztárba fizettem,anno….de amikor az
  előző év végi összegnél kevesebb egyenleget közöltek,(kamat “O”)sürgősen kivettem a pénzemet,szerencsém volt.!
  Meg ugye még a szocik idején volt kötelező belépni a pénztárakba…

  ——————————————-
  Boda, szerintem fejezd abba a magánnyugdíjpénztári kérdést,ne menj részletekbe, miután többször bizonyítottad – vagy ahogy te szoktad mondani számodra homályos kérdésekről “bebizonyosodott” – hogy halvány lila firhangod sincs róla mi fán terem! Olyasmiről tényleg ne értekezzen senki fia/lánya amiről fogalma sincs – látod ezért nem vitatkozom én sosem Almával a fizikáról….! -:))))

 • Milyen ez az ország? Mint volt 40 éve, csak most a libsiket és a szocikat vegzálják, és pluszban még azokat, akik óbégatnak a jelenlegi állam- és kormánypárt ellen.

  Példa: 40 éve számtalanszor előfordult, hogy az Újpesti Dózsa labdarúgóit ittas járművezetésen kapta rajta a közúti ellenőrzés. Sőt, olyan is előfordult, hogy közülük egyesek balesetet okoztak, amikben nemcsak a vétlen gépkocsik sérültek meg. Egyetlen esetben sem marasztalták el a Dózsa focistáit. Ugyanígy kivételezettek voltak a kommunista pártvezetők, téesz elnökök, meg akiknek volt jó kapcsolatuk a helyi rendőrkapitányság vezetőjével.

  Ma ismét Kánaán: olvasom egy cikkben, hogy a karcagi rendőrkapitány eligazította az állományát a „differenciált intézkedés” alkalmazására. Ez szerinte azt jelenti, hogy a közismert helyi és megyei, valamint országos potentátok ellen semmi szükség szabálysértési intézkedést indítani, helyettük vegzálják a rossz-embereket.

  No most, ha valaki ezt gondolná, hogy ez csak egyedi eset, az nagyon téved. Ugyanis az esetet megszellőztető szerkesztőség megkereste ezzel az üggyel a megyei rendőr-főkapitányságot, ahol határozottan visszautasították a hivatali visszaélés gyanúját. Mint mondták, a törvény lehetőséget ad a rendőr mérlegelési jogkörére, amiben alkalmazzák a differenciált intézkedést, tekintet nélkül az illető társadalmi helyzetére. (amúgy ez tényleg így igaz)

  Vagyis veled is előfordulhat, hogy visszatérve a tilosban parkoló autódhoz, a szélvédődön az ablaktörlővel rögzítve egy cetli fogad a következő szöveggel:

  Kedves Autós Polgártárs! Nem szép dolog parkolás elől elzárt területen hagyni a gépkocsiját. Ezért élve mérlegelési jogkörömmel, figyelmeztetésben részesítem a differenciált intézkedés keretében. Máskor ilyet ne csináljon, különben kénytelen leszek Magát a szabálysértési hatóságomnál Ön följelenteni, aminek a következménye súlyos pénzbüntetés lesz. További balesetmentes gépjárművezetést kíván: Kiss István r.őrmester.

  https://index.hu/belfold/2019/07/17/karcag_rendorkapitany_teleki_zoltan_korrupcio_varolista/

 • A fönti csipkelődésemhez kiegészítésül: az Újpesti Dózsa sportklub fenntartója a Belügyminisztérium volt. Akinek valami módon kapcsolata volt a közlekedési szabálysértésben eljáró rendőrkapitánysággal, az biztosan számíthatott ügye elsimítására.

  Ami a mai karcagi esetet illeti, ez biztosan országos gyakorlat a rendőrségi alá-fölérendeltségi viszony miatt. A működése a következő:

  A helyi rendőrkapitányság vezetője rendszeresen részt vesz a megyei rendőrfőkapitányi értekezleteken, a megyei főkapitányok rendszeresen részt vesznek az országos rendőrfőkapitányi értekezleteken, az országos rendőrfőkapitány rendszeresen részt vesz a belügyminiszter rendőrséget érintő értekezletein, a belügyminiszter rendszeresen részt vesz a kormány ülésein, és amikre a miniszterelnök külön meghívja.

  Na már most: a rendőrségen a szóbeli parancs is parancs, amit az alárendeltek visszapofázás nélkül kötelesek végrehajtani.

  Megjegyzem, mivel a hangfelvételt eljuttatták a Nemzeti Védelmi Szolgálathoz, most biztosan teljes erővel keresik a hangfelvétel eszközét és a hangfelvétel készítőjét, valamint az Index szerkesztőséghez eljuttató személyt. Jelen pillanatban megfigyelés alatt tartják az Index szerkesztőségét is, hogy nyomára akadjanak a célszemélyeknek, akik veszélyt jelentenek a jelenlegi állami rendszerre. (régi III/III-as tisztek most biztosan nosztalgiáznak – vagy éppen operatív dolgoznak 😀 )

 • Az egyedül komolyan vehető párt közleménye a 6-os Metróról:
  “A tervek szerint nem csak a budapesti külkerületeket, de Minszket és Moszkvát is összeköti majd Magyarország új fővárosával.”
  https://www.facebook.com/mkkp.rakosmente/photos/a.1957428971136073/2390972941115005/?type=3&eid=ARBTAd4VjU_YhFp_vEGTBGOrpn16MWJdfAQNqm8KH3uHwoL-3Q-vmaFyuKOOjKWZEkpdBOMukRrkf4sA&__tn__=EHH-R

 • Miklós bá’,
  ha elárulnád,hogy te honnan ragadtál ide én is megírnám,hogy még mi mindenre volnék képes a te humorérzéked ügyében.

 • Bendeguz79
  2019 július 17
  4:45 du.
  gizi, amit írtál az pirézül van, teljesen érthetetlen… és akkor még hülyeségeket karattyolsz róla

 • gyuri10
  2019 július 18
  6:15 de.

  “Akinek van humora,az mindent tud.
  Akinek nincs,az mindenre képes”

  /Királyhegyi Pál

  Továbbá:

  http://www.zeneszoveg.hu/dalszoveg/70036/szenes-ivan/akinek-humora-van-zeneszoveg.html

  Tudod te szarházi ki volt Szenes Iván ?
  Majd megmondom te köpedelem náci:
  Hát Szenes Hanna magyarországon maradt és túlélt
  unokatestvére.

  De neked semmi közöd sem hozzá sem Hannához te ócska senki

  https://index.hu/kultur/2018/10/08/szenes_hanna_masodik_vilaghaboru_kolto_holokauszt_kivegzes/

 • Poliakoff
  2019 július 18
  4:56 de.

  hehehe mijazisten ez én nem megyek a Fészbukra bár van ott accountom.

  pár szóban ecsetelhetnéd.. DDDDDDDDDDDDDDDDDD

 • Poliakoff
  2019 július 18
  2:56 de.

  “KURULTÁLYGURU”…….
  BÁÁÁÁÁMMMMMEGGG DDDDDDDDDDDDDDDDDDD

 • Bodkoda!
  1. Nmvolt ötelezőa magánynyugdíj-pánztáritagság,csak az új munkavállalóknak. Sőt 40 éves kor felett nem is ajánlották.
  2. A pénztárból a nyugdíja 25%-át kapta volna a tag,hiszen a befizetéseknek csak a 8%-a ment oda. A többit a tb utalta volna.
  VOLNA, ha ez a kaparibanda föl nem éli.

 • Loco Rodeo !

  Te allitod mindeg hogy a “szarbasznadi” ,”hotentoyya” es minden mas nyelveken irsz es beszelsz.

  De a tagadhatatlan tenyek adatait teljesen keptelen vagy ertelmezni mert visszautasitod tudomasul venni.

  Get lost and leave me alone in the future !!!

 • HunCanada “észlény”!
  lehet,hogy elírtam,valóban az önkéntes pénztárba léptem be,arra is gondoltam,mivel akkor nem volt közelező,(“éles” eszével rájöhetett volna,)de ugye mások a kötelezőbe,akiket kárpótoltak……
  Most boldog?…magával és a hasonlókkal ellentétben én belátom
  ha tévedtem,de ugye a cikk szerzőjével,annak alaptalan,valótlan, uszító állításaival szembeni véleményemmel nem,amit le is írtam!
  Nagyon szánalmas,de nincs egyedül(ez vígasztalja…)!
  Ha ez boldoggá teszi örülök….!

 • HunCanada!

  Amúgy bízom benne,hogy az értelmesebbek megértették amit írtam:

  Ugye egyértelmű,hogy ha önkéntesen lép be valaki valahová(ez esetben (egy nyugdíjpénztárba) akkor az nem közelező?…..

  Na részvétem!

 • Bendeguz79
  2019 július 18
  9:55 de.

  mi van gizi, megártott a nyers marhahús? és írjál pirézűl majd mindig lefordítom, még ha bele is zöldülsz… röhögény… még mindig nem sikerült egy értelmes mondatban elmondanod az usa közmondást az ágyakról és a vetésről és a kitrákotty mesét

  hahahaha
  még hogy get lost… te vagy elvetélve… pukkadj meg

 • Boda Marcsi
  2019 július 18
  11:49 de.

  Szevasz Jóska.
  Igyijóska !

 • Bendeguz79
  2019 július 18
  9:55 de.

  gizi eme fohászt leírnád ékes angolsággal? ha lehet semmi piréz vagy kitrákotty nyelvtani fordulatot ne alkalmazz, csak úgy egyszerűen “english” lehet US english is nem afro, vagy latino vagy british csak simán English US keyboard… megtennéd? persze ha az abroncs már nem szorítja annyira a fejedet durranás előtt? oroszul is lehet, ha már Buharint olyan jól ismered meg a Szálint?

  “Mint a mondas; “aludniuk lekk az agyban amint azt on- maguk megvetettek” !”

 • Kedves Geyza,
  Csak rá kell kattintani a linkre, (nekem nincs fészbook-accountom és engem sem rázott meg 🙂 Csak ennyi a hir nincs benne sem több sem kevesebb: az MKKP feltett egy képet a nagyszerű fecsúti kisvasútról mint a következő hatalmas közlekedési áttörésről a metró 6 -ról, amint délcegen feszít a puskás akadémia megállóban.
  Ezzel a kommenttel: “A tervek szerint nem csak a budapesti külkerületeket, de Minszket és Moszkvát is összeköti majd Magyarország új fővárosával”
  – nekem teccik, uborkaszezon van vagy nem? 🙂

 • Nagyokos kukori talalom!

  Bizony kötelező volt belépni!
  Megoszlott a járulék:egy része valóban az államhoz folyt be,de egy hányada a magánnyugdíj pénztárba került!(ez volt az akkori szabályzat!)Én akkor már nem dolgoztam,de volt kollégáimtól tudom!
  Tájékozódjon mielőtt hülyeségeket ír!Jobbulást!

 • Bendeguz79
  2019 július 18
  9:55 de.

  gizi a kongresszusod megszavazta a minimum órabért $15,00 azaz legalább 2 és 1/2 hamburgert lehet venni belőle a mekiben… cola nyista(!!!)

  nincs is annál gyalázatosabb, amikor a világ leggazdagabb országa ilyen nyomorbéreket fizet, mialatt csilliárdok mennek el idegen országokban háborús célokra és még a bradley nevű hurrikán áldozatainak is adakoznak ahelyett, hogy a gazdag állam rendbe tenné a vízrendszert és visszatelepítené a kipusztított erdőket amelyek meggátolnák a hurrikánok és tornádók keletkezését dehát ti vagytok a világ eszei?

  hahahahaha

 • Kedves Margit !
  -Minden tiszteletem mellett, – megértem petpalackos rendszer-kritikáját – de fenntartom a dudurászás jogát !A giccset innen bányásztam:
  -“Szép vagy, gyönyörű vagy, Magyarország című dal az 1920-ban, a Vincze Zsigmond (zene) és Kulinyi Ernő (szöveg) által írt Hamburgi menyasszony című operett egyik dalbetétje.
  -7A darab nem is keltett volna akkora érdeklődést, ha nem lett volna benne a Szép vagy, gyönyörű vagy, Magyarország című dal, amely ezt követően a kor leghazafiasabb dalai közé számított. Később, a nyilas korszakban zsidó származású szerzői miatt, a háborút követően pedig „nacionalista” tartalma miatt nem játszották, és csak a rendszerváltást követően vált ismét szabadon hallgathatóvá Magyarországon.

  A dallamot Bartók Béla a Concerto Intermezzo interrotto tételében erősen stilizált formában feldolgozta!

 • Egyébként a Horn kormány vezette be 1998-ban a pályakezdőknek….,de többen korábban is beléptek kétes pénztárakba….
  és a Fidesz kormánynak köszönhető,hogy az elvonással megmentették
  az érintetteket,akik az esedékesség időpontjában természetesen megkapják majd a jogos járandóságaikat,amit garantálnak!

 • 2019 július 18
  3:01 de.
  Hát kedves Barátom : a neved senki , az eszed semmi –elégedj meg ezzel , mert ez sokat jelent számodra.mindened ebből táplálkozik
  üdvözletével,üdvözletével.

 • Boda Marcsi
  2019 július 18
  2:53 du.

  Ez nemigaz…
  EKKORA idiótát….
  EZ megköszöni hogy elloptak 3000 milliárdot…

 • slapaj
  2019 július 18
  2:36 du.

  Hogy te mennyimindenféle fajtát tucc azzé..

 • tóth péter
  2019 július 18
  2:56 du.

  Naon belegabajodtál az üdvözletével.
  Kevereggyé’ ki és üdvözüjjé’ meg

 • Poliakoff:
  Hát valóban.
  Ideje lenne má’ a kisvasutat bevezetni Minszkbe meg Moszkvába,
  mert így most nagyon el vannak vágva azok a perifériák Felcsúttól !

 • Besancon4

  Én tényeket írtam,a pénzem nagy részét (ha 1 év veszteségével..)
  visszakaptam(a magánpénztártól)
  Ami a kötelező ny.pénztárt illeti tényeket,valóságot írtam,amit te képtelen vagy felfogni….vagy nem voltál érintett,akkor meg minek is vitatkozol szerencsétlen flótás?…..
  Na pá! Jó filmet nézek!

 • Boda Marcsi
  2019 július 18
  11:16 de.

  Marcsi, hogy magának nem szakad le az arc-szerkezete a helyéről, és elbírja a vastag bőrszerkezetét.

  Nem hogy mea culpázna, hogy mekkora sötét volt megint, tovább tetézi, és oktatólag magyaráz köszönet helyett!

  Maga most sem, és soha nem látja be a hibázását, hiszen továbbra is tagadja a MANYUP pénztár 3000.000.000.000 forintját a cikkíró tévesen írta, hogy ellopták. Márpedig ez történt! Miközben magából hülyét csinált a hatalom hogy ne vegye észre a lopást, úgy hogy folyton összetévessze a két nyugdíjpénztári tagságot – az önkéntest és a magánnyugdíjpénztárat. (Tudja mennyi 3 ezer milliárd? – ha úgy jobban felfogja ezt az összeget, akkor a 300 millió forintot szorozza tízzel, utána azt megint szorozza meg még tízzel, aztán ezt is szorozza meg tízzel és azt megint csak még tízszer! (Bár kétlem, hogy egyáltalán 300 milliót fel tudna fogni és bármit tízzel megszorozni.)

  Szörnyű egy értetlen, együgyű asszony maga. Nem is a képességeivel van a baj, mert senki nem születik agysebésznek, vagy atomfizikusnak, de a jelleme, hogy nem képes semmit belátni tisztességgel, még a nyilvánvalót sem az katasztrofális borultságra vall. Ellenben örülök, hogy segíthettem, hogy soha többé ne tévessze össze azt, hogy saját maga hová is fizette a megtakaritást. Tehát NEM a MANYUPBA, hanem az önkéntesbe! Ne feledje Marika.

 • Drizari,
  csak azért is”hajrá Dózsa”!”Hajrá Újpest”!
  (Károlyi Joci,Laborc,Balogh II Sanyi,Kirádi Ervin,Szűcs Sanyi,(emléke legyen áldott) Nagymarosi Miska,Egresi Csöpi,Szusza Feri,Zsengellér,Bódis,Tóth Miska.)
  Szép vagy gyönyörű vagy “Duna menti Mongólia”.
  De ez már a pekenyócemászt pikkölőknek szóló (remélem)utolsó felvonás közbeni “zeneszó”.

 • Boda Marcsi
  2019 július 18
  2:53 du.

  Marcsika, drága! Majd ha legalább képben lesz azzal, hogy Ön saját maga hová fizette a megtakarítását, utána és csak is azután lehet egyáltalán létjogosultsága és hitelessége arra, hogy bármit is mondjon a magánnyugdíjakról és az önkéntes rendszerről. De amíg azzal sincs igazából tisztában, hogy saját maga mibe tette a pénzét, addig ne haragudjon de komolytalan és több mint vicces minden egyes szava – így elsőre pedig nettó hazugság amit írt tovább a témában. De ez egyébként amióta itt kommentel így van és kb. mindenre igaz ugyan így.

 • Egy kis nem is foci:
  tóth péter-301 3:01

  üdvözlettel!

 • Rodeo11
  2019 július 18
  2:25 du.

  Na és mennyi a minimál – ismétlem minimál – órabér magyar-földön, és mennyi dollár Venezuelában, és mennyi Kubában?

  óhhh nagy Dugo Vics Ti Tusz vagy inkább helyesen: Te Tosz

  Nagy vörös [email protected] dugó viccecske – na súgd csak a fülünkbe ..na ne is – inkább a mangalica koca fülébe, mikor vele kéjelegsz

  Hogyan bírod ennyire szemenszedett, beképzelt módon elővezetni a hazug ócsárló dumáidat?!

  Ott pontosan azt jelenti, hogy aki azt valamilyen ok miatt nem kapja kézhez, az állam köteles kiegészíteni erre az összegre. Azért kell, hogy a kongresszus döntsön róla.

  Ugyan kérdezd már meg ott a felső-Tisza vidéken, hogy mennyi a havi minibálbér?
  Menj Kubába, azt kérdezd meg ott is – ne a drogkereskedő rendőr-főnök haverod fizetését – ocsmány állat – hanem az utca népét.

  Csak azoknak, akik nem szeretnek, vagy nem tudnak számolni 15 US$ órabér az 2520 USD havi bért jelent, magyar pénzben 728,941.01 magyar Ft.
  Tehát az USA-ban a törvény szerinti minimálbér jelenleg ez – ami ott azt jelenti, hogy minimum ennyi bért kell hogy kapjon, ez alatt egyetlen cég sem fizethet.

  Aki nem értené, vagy nem értette volna eddig hogy miért próbálnak a mexikánok, guatemalánók stb bármi áron az USA-ban dolgozni. Mivel abban a pillanatban, hogy legális papírhoz jutottak ennyi havi minimum fizetés illeti meg őket.
  Másik nagy kérdésre is megvan a válasz, hogy az amcsi gyárak miért telepítették ki gyártásaikat Kínába, Mexikóba stb.

  Kitöl jött a tényszerű válasz? hát nem mástól, mint magától Rodeio félbolond hazudozótól.

 • vagy beengedi a cenzor, de ez ma is érvényes

  https://www.youtube.com/watch?v=aoKv0VZLkUU

  amikor bölcsek beszélgetnek és mindenekfelett Gustav Mahler

  persze az előadók?

 • Bodkoda! A manyup nem volt kötelező, csak annak, aki akkor állt munkába. Neked még azt is be lehet mesélni,mint a vágásérett csirkének, hogy nyert egy gyárlátogatást libegőn utazással, forró szaunával, olajfürdővel…
  Slapaj! Az általad idézett versezetnek nem az a baja, hogy hazafias. Hallottam dalban is – a “zene” méltó párja a szövegnek – mintha leöntöttek volna egy vödör csúszós rondasággal. Az operett amúgy se a kedvenc műfajom,de van egy csomó nóta, ami népszerű, tábortüzes estéken jól bele lehet bőgni a nagy magyar éjszakába a barátaiddal összekapaszkodva. Nincs ezzel bajom: nem lehet örökké a Concerto vagy a IX. esztétikájában lebegni. De ez a dalzat ronda: sánták a verslábai, kuszák, nevetségesek a képei. Mintha egy szépülni vágyó nő nemcsak elölre, hanem a hátára is felvarratott volna két csodaszép műmellet.
  A szemétkezelést – ami nagyon fontos dolog! – mostanában fedezte föl ártun és ormányunk

 • Bocs elugrott. ,mint jó bizniszt, és államosítja – értsd a közös pénzünkből barátai számára fölvásárolja e cégeket,amik persze nem működnek.

 • “Milyen ország az olyan….” ahol levitézlett kiöregedett káderek szabadon ócsárolhatják Hazájukat ?! (Romániában a dák soviniszták egy idő után sóval hintenék be a házuk hűlt helyét…)

 • Boda!
  2019 július 18
  2:53 du.

  “Egyébként a Horn kormány vezette be 1998-ban a pályakezdőknek….,de többen korábban is beléptek kétes pénztárakba….”
  —————————————————————
  Boda, ha már – felismerve azt a tényt, hogy tényleg nem tudsz semmit a magánnyugdíjpénztárakról – nagy elhatározással utána akartál olvasni a Wikipediában, talán egy félmondatnál tovább mehettél volna! Nem kellett volna ott megállnod hogy a “Horn kormány vezette be 1998-ban a pályakezdőknek….” – azt gondolván, hogy most már mindent tudsz róla, mert nem ez a magánnyugdíjpénztárak lényege, azaz nem csak a pályakezdők miatt jött létre ! A pályakezdőket itt azért kellett külön megemlíteni, mert nekik munkavállalás esetén kötelező volt belépni, míg a közép ill. idősebb korosztálynak nem – az előbbinek ajánlott volt, az utóbbinak nem tanácsolták, ennek ellenére beléphettek 1999 aug. 31-ig ha úgy ítélték meg hogy számukra az valamiért előnyös, vagy kívánatos, főleg ha valaki kitolta a munkavállalási idejét hosszabb távra! Minimum 15 év aktív fizetés – azaz munkáltatói utalás – esetén érte volna meg, nyilván a fiatalabb korosztály, aki előtt ennek “sokszorosa” állt ami a munkában töltött éveket illeti, igencsak megérte, és jövedelmező lett volna!

  Látom a fiam számlájáról aki egyike volt annak a kb 100 ezer munkavállalónak aki nem lépett vissza az állami rendszerbe – és még midig vannak vagy 70 ezren! Szóval ne dumáljon az “kétes pénztárakról” meg “eltőzsdézésről” aki maga sosem volt tagja, személyes tapasztalata tehát nincs, azonkívül semmit nem is tud róla, mert az a félmondat amit ismertetésül, sok sok tudatlan észosztás után “magába szívott” az nudli! Te mint írod, már nem dolgoztál akkor, korodnál fogva valószínű nem is tanácsolták volna a belépést még akkor sem ha aktívan dolgozol, neked tehát nincs semmiféle alapod eldönteni róla bármit!

  Canadának igaza van, tisztán látszik, hogy zagyválod a magánnyugdíj pénzárt az önkéntessel, és abban is tévedsz, hogy “megvédés” után azt majd bárki megkapja amikor “itt lesz az ideje” miután csalárd hazugsággal és megfélemlítéssel vették rá az embereket a tömeges visszalépésre : 1. azt ígérték hogy mindenkinek egyéni számlát nyitnak ahol jól követhető lesz a magtakarítása – “nos” hol vannak az egyéni számlák? Hol van az örökölhető kitétel? Ugyanis a magánnyugdíjpénztári megtakarítás a szerződésben megjelölt kedvezményezett számára örökölhető lett volna, amennyiben a szerződő fél időközben feldobja a talpát 2. plusz, ráhozták a frászt a delikvensekre, hogy semmiféle nyugdíjat nem fognak kapni az államtól, ha nem lépnek vissza – ez sem így van!

  Szóval nyugodj bele, hogy a kutya sem követett és vezetett olyan nyilvántartást, hogy Kiss József vagy Kövi Dinka mennyi egyéni megtakarítással rendelkezett, mikor azt egy laza mozdulattal visszazúdították a közösbe, azaz a nagykalapba – ennek alapján tehát csakis azt a nyugdíjat kapta /kapja mindenki amennyit egyébként magánnypt-i tagság nélkül is kapott volna ill. kap az “állami rendcerből!”
  Téves az elképzelésed, hogy majd “mindenki megkapja a jogos járandóságát, ha eljön az ideje…. stb stb”
  Ne azt bizonygasd amit senki nem vitatott, miszerint a levont járuléknak csak egy része ment a mnyd. ptárba, a másik fele a államiba – mert ez nem is volt kétséges, mellesleg erről a tényről is itt, talalom válaszából szereztél tudomást!

 • Geyza
  2019 július 18
  12:27 du.

  minő szép piros cerka és be van fogva, és neki is mentél a késsel? ha hátulról fotózod akkor jobbról döf… nem balról… palacsintát is tudsz esztergálni? lekvárosat?

 • Boda Marcsi
  2019 július 18
  4:01 du.

  Az eszem megáll, megint leírta, hogy a “magánpénztárba” tette a pénzét 😀 így:

  (Én tényeket írtam,a pénzem nagy részét (ha 1 év veszteségével..)
  visszakaptam(a magánpénztártól) by Boda)

  Fentebb pontosította saját maga IS, hogy az önkéntesbe lépett be, nem a magánba 😀 Erre megint leírja 24 órán belül, hogy ön a magánból vette ki. (amiből ki nem is lehetett venni – mármint a magánból, tehát emiatt sem abba, hanem az önkéntesbe volt maga) Magának tényleg nincs ki egy pár kereke 😀 😀 Nem sértésből mondom, hanem a fentiek alapján diagnosztizálva, a valóságot állapítom meg minden egyes nap Magáról.

 • D.Bernstein
  2019 július 19
  4:31 de.

  A “Haza” nem te vagy.
  De mégcsak nem is a Haza szétrablói.
  Szóval csillapodj.Ehhez nem értesz.Főzni biztosan jobban tudsz
  Törődj azzal.

 • Gabriel
  2019 július 18
  8:26 du.

  kedves nagyérdemű közönségünk @gaga elvtársat olvashatták (már aki akarta) la burra brava…

  ugye nem tanultál relativitást? konzultálj @g val ő még űrözni is tud… minden relatív a többit deriváld ki

  ja, és az ocsmány jelzőidet tartsd meg magadnak

 • Rodeo11
  2019 július 18
  11:29 du.

  Fogd már fel a francot sem érdekli itt hogy miket hallgatsz.
  A topichoz idáig még nem tudtál hozzá böfögni.
  Jobb lenne ha lekussolnál.
  Mindenkinek.

 • gyuri10
  2019 július 18
  4:14 du.

  Te minden nácit körbenylsz?

 • Bendeguz79
  2019 július 18
  9:55 de.

  kedves közönségünk, itt nem olvashatták gizi la burra brava angolját, nem tud angolul

  tehát: ki mint veti ágyát úgy alussza álmát

 • Boda Marcsi
  2019 július 18
  4:01 du.

  Fejezd már be idióta
  nem látod hogy buktad a témát?
  Meddig erőlteted még?

 • gyuri10
  2019 július 18
  6:15 de.

  Te mindenkibe belekötsz?
  Pont ezt csinálod a Leharblogon is.

  Ez a barom gyakorlatilag lecsupaszította azt a helyet.
  Ezelőtt 6-8 évvel még élet volt rajta, jó sok komment meg minden.

  Mostmár azért is szétver egy topicot ha évekre visszamenőleg talál egy olyan kommentet ami neki nem tetszik. DDDDDDDD

 • Gabriel
  2019 július 18
  8:26 du.

  infláció, stagfláció…defláció… +++ a mai usa jövedelmek reálértéke kevesebb, mint az 1974-es!

  a többit majd beszéld meg azzal aki egyívású veled

 • Diaszpórásoknak ajánlok a hazai ízeket, nem egy kóser kaja, de ateisták és átkeresztelkedettek nyugodtan elkészíthetik, a magyaros elkészítési technológia miatt szerintem a híveknek se kenne semmi bajuk tőle, de a hit az hatalmas úr, érte háborúzni is érdemes. Mármint a híveknek.

  Szerintem minden hozzávaló külföldön is megvásárolható, nem kell hozzá más, mint rászánni az elkészítéséhez szükséges időt. Előzetesen még annyit, hogy a bébikukorica el is hagyható, így a vékonyka szalonna akár fa fogpiszkálóval is rögzíthető:

 • Mi történt a bicikli durrdefektet kapott a pinyóban vagy a fő @ belefulladt a lábvizes hordóba?Tüske úrnak és a @-kának már senki és a senkik nem jönnek bakot tartani?
  Ejnye-ejnye… Hát milyen ez a “dunamenti Mongólia”?

 • Geyza
  2019 július 19
  10:14 de.

  Nagyjából minden témát ennyire bukja el, de itt még külön vicces, hogy saját maga sem tudja hogy hová is fizette megtakarítását. 😀 Imádom, annyira nevetséges a Marcsi, ahogy próbál értelmet adni a szavainak. Mintha tudná, hogy miről beszél, de persze ezúttal sincs fogalma semmiről. Szerintem azt sem tudja, hogy mi van közvetlen körülötte.

 • gyuri10
  2019 július 19
  11:06 de.

  Idétlenkedés helyett mesélj az 1956 szeptemberi Csepeli Dunaágban az ifjúsági kajak-kenu versenyen megnyert aranyérmedről.

  Amivel itten fényezni próbáltad magadat Zsófia előtt te barom.

  Már háromszor kértem hogy részletezzed hogy s mint volt a dolog ? De kussolsz róla.

  Taláncsaknemhogy amiatt,
  mert akkor nem volt a Csepeli Dunaágon
  semmiféle kajak-kenu verseny, ami szót érdemelt volna.
  DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD idióta hazudozó senki DDDDDDDDDDDDD

 • Rodeo11
  2019 július 19
  10:13 de.

  Már ezerszer mondtam
  ez a ” kedves közönségünk” NET-es szófordulat
  pontosan 2006.-ban járt le. Akkor még elment úgy-ahogy,
  de mostanra már sajnos gáz lett ez a szöveg,akárcsak te magad.

 • Boda Marcsi
  2019 július 17
  5:50 du.

  Tégedet útáltak a kollegáid.
  Tudod kisanyám, igen kiterjedt ismeretségi köröm van, tekintettel a TV-szervizes múltamra.
  Kicsit rádkérdeztem az egyik volt kuncsftomnál .

  Féltek tőled mert tudták hogy bárkit bemószerolsz a Hatalomnál, ha abból egy grammnyi előnyöd származik.

  Magyarán : besúgónak tartottak tégedet.
  Sajnálom, evvan.Fogadd el.

 • Drizari
  2019 július 19
  10:30 de.

  ez egy gonosz vídeó! igen, minden kapható, mégsem lesz belőle ugyanaz… még az egyszerű töltött paprika sem ugyanaz, pedig…a töltöttkáposztát meg el kell felejteni mert -ugyan- van német import sauerkraut de már füstölni sem tudnak és a füstölt árú édeskés és semmiféle “olyan” füst nem járta át aminek át kellett volna járnia, egyszerű füstöltkolbászt sem lehet … bár van sok annak nevezett de az nem “az”

  szóval gonoszság… de szép

 • Geyza
  2019 július 19
  10:11 de.
  te állandóan agnoszkálsz, tudod az agg nő…és szkál… már nem űrözöl?, pedig jobb lenne, mindenkinek, schlagwortokban

 • Na most. Bodkoda “gazdasági vezető” volt.Így már érthetőbb, miért ment gajra a magyar gazdaság… Ötezer galád bankár ötszáz év alatt se tud annyi kárt csinálni, mint egy ilyen belekotty.

 • Geyza!

  Én nem buktam sehol ( de szerintem te még az iskolában is,ha jártál…)
  Az ilyen terheltek mint te,és a hasonló megbízóik,”feletteseik” buktak,és buknak le szinte naponta…..,de annyira sötétek egyesek,hogy már ezt sem képesek felfogni!
  Rém kellemetlen lehet ez az állapot!

 • INFLACIO ???

  Vajon hogy a feneben lehetne novelni a termelok jovedelmeit a termel cikket aranak emelese hoanyaban ????

  Bizony a szeretett Venezuellai proletar paradicsomban tiz-millio-szazalakos inflacio van, amig a dolgozok szamara sem elelmiszer, sem ivo-viz, sem villamos-ero, sem orvossag semmi nem letezo.

  De maduro elvtars yabornokai billiomosk.

  Ket kol-penzbe kerul ottan egy kilo bab !

  P.S.
  A “Latinok” nem buza-kenyeret, hanem risz, bab es kukorica lisztbol-vizzel kevert es ki-preselt ‘tortilla”-kon elnek, ahol az letezo.
  A fot-babot es rizst a tortillakba csavarjak, mint a palacsinta.
  Cubaban , Venezualaban, csak ha gazdag vagy part-vezeto lennel.

 • DRIZARI;

  You need to read the mitzwoh again !!!!

 • 2019 július 18
  2:56 du.
  az ismétlés azért van hogy felbírd fogni
  üdvözletével,üdvözletével,üdvös üdvözletével

 • Rodeo11
  2019 július 19
  9:04 de.

  Látszik te idióta életedben nem láttál még közelről drehát.
  Állj be a háta mőgé, nyúlj át a forgó munkadarab meg a 15 kilós tokmány felett és így forgasd a szán meghajtó kerekeit.
  Aztán necsodálkozz ha egy tizedmásodperc alatt véres roncs lesz a karodból.

 • Ilyen is lehetne ez az ország. Volt egy csomó nobel díjas magyar zsidónk akiket elüldöztek innen, mégis tudtak szépen beszélni magyarul. Akinek van rá ideje érdemes megnézni ezeket a csodálatos embereket:
  Wigner Jenő: https://www.youtube.com/watch?v=Ttxc3DcMWVM
  Neumann János (John von Neumann): https://www.youtube.com/watch?v=2ByCwz5GVPw

  Most ismét elüldöznek egy csomó nélkülözhetelen embert az MTA -t ellehetlenítő tv. miatt, és nagyon igaza van Geyzanak, a jóIsten előbb utóbb megunja a várakozást a 1o igaz emberre és elege lesz ebből a képmuttó kuplerájból amit itt létrehozott O1G és közbelép….!

 • Mi az ordog utott beled ismet Cris???

  Meg az egyszeru ertelmet sem engedned kozolni az amerikai szollasnak: “Aludnod kell az agyban amint azt magadnak megvetettel”.

  Az semmifele almodozasokat nem is emlit, tisztan mert aki gyatra azt megfeleloen tenni alig lessz majd kepes meg percet is pihenni is abban az agyban.

  Rodeo nem kepes, sem hajlando ertelmezni amit az valoban jelent.

 • DRIZARI;

  Az NEM oldalas, csupan swain-zsiradek!
  S szalonna a tetejen?
  Pfujjjj!

  De az NEM baba-kukorica, csupan zold vagy friss kukoroca-cso.
  A baba-kukorica a kina etelekkben szolgalva.
  Alig egy coll-mas-fel coll hosszu.

  De a baby-back bar-b-qu az izletes, s fogyaszthatod.
  (Devarim 12;21)

 • Jeahhh, semmi nincsen, semmi nem leheto.

  Mi a fenert nem csinalod a sajat svanyukaposztatad?
  Ha a nemet “Bayern” minden uzketben vasarolhato.
  Vagy miert nem fustolod amit ohajtasz?

  Walmart-ban kaphate egy fustolot csupan $ 19.98-ert.
  Amikor “sale” van meg feleert.

  Nem fustolsz pulykat Thanksgiving-re ???

  Mifel lustasag lehetsz te !
  Szegyenletes.

 • talalom
  2019 július 19
  12:10 du.

  Kibulizta magának az állást.
  Szarkeveréssel.Ő maga mesélte itt el!
  Megfúrta a főnökét az akkori összes létező
  társadalmi szervnél és természetesen a helyi párttitkárságon. Hogy alkalmatlan az illető a munkakörére. Azt hitte
  ez az ostoba, majd megdícsérjük itt érte,
  hogy milyen ügyes volt.

 • Geyza
  2019 július 19
  1:56 du.

  rablómese @g!

  sokat esztergáltam: nemcsak csúcsesztergán, horizontál fúrón, revolveren, marógépen, gyalugépen, és különféle fúrógépeken, nem kell a rablómeséd, az igaz, ceruzát meg sem próbáltam esztergálni

 • Bendeguz79
  2019 július 19
  2:49 du.

  gizi la burra brava

  aki alszik az ágyban az álmodik is (na nem mindenki és nem mindig emléxik rá)

  ha nem ismered ezt a magyar közmondást, akkor sohasem voltál magyar, de semmilyen más sem!

  azaz ki mint veti ágyát úgy alussza álmát

  hol az eredeti english nyelven írt mondás?

  gizi: la burra brava

 • Bendeguz79
  2019 július 19
  1:14 du.

  gizi pontosan leírtad azt amit az usa okoz az ellopott pénzekkel, az embargókkal, szankciókkal, pofátlan szemét aljas módszer és még a venézeket okolod te: la burra brava

  a többiek ugyanaz az ábra Iraq az eklatáns példa amikor 11 év szankció és embargó sem volt sikeres, végül lebombáztátok, most van a boldogság, hogy gazsuláljon és mindent elhordjatok ingyen…, Lybia detto

  burra brava, gizi

 • Geyza
  2019 július 19
  11:50 de.

  @g csak, hogy tudd te a kedvesbe nem tartozol bele, hisztérika

 • B79,

  mi a f*szom az a “mitzwoh” ?

 • Rodeio

  Már kihallatszik, annyira fájdalmasan görcsölsz – de próbálkozz csak még tovább …

  Nagy görcsölködésedben azt is ékesen leírod, hogy az infláció és a defláció közti különbségeket se érted, csak “belököd”szavakat, hogy ezzel elámítod a népeket. Persze ott Madagaszkárban, ahol király lehetnél ezzel a dumával, mint Benyovszki Móricz …

  Merthogy megszoktad hogy lenyomod a népeknek a nagy deriválási dumát, amit nyilván a 99,99 % nem is ért meg, nemhogy fogalma lenne róla mit beszélsz – csak nagy csalatkozásodra én jöttem veled szemben – akinek volt idő, amikor amúgy könyökén jött ki már ez a duma. Tinédzser korban tetszetős volt – még a csajok is “befeküdtek” rá ….
  Meg is ragadtál azon a szinten ….

  Lépjünk …

  Úgy tűnik, hogy az igazságot óhatatlanul felfedted, Te egy amerikai ügynök vagy, téged Trump fizet, hiszen éppen a “Nagy Fal” szerepét adod elő, vagyis minden dumád arra irányul, hogy senki ne menjen az Amcsiba, merthogy ott milyen “rossz” annak ellenére, hogy a világ valahogy pont másképp látja.
  A “rossz hír keltéssel” könnyebben el lehet riasztani, mint akármilyen nagy fallal.

  Lásd a “Paradicsomot” (Éden-kert), ahol Isten azzal az “ügyes” trükkel próbálta meg Évát távol-tartani a Fától, hogy a gyümölcse halálos. Be is jött mindaddig, amíg a “Kígyó” meg nem jelent …

  Szóval mint amcsi-ügynök nyilván jól keresel, hisz ha magyar nyugdíjad lenne, akkor abban nem éldegélnél fényesen Kanadában. Kanadaira nyilván nem szereztél jogosultságot, hiszen előadásod szerint összevissza kószáltál latin országokban.
  Vagy Moszkvában nyugdíjaztak?

  Mindegy nekem ez is, édes tökmindegy, csak a lényeg, hogy hamis vagy mint egy 3 dolláros bankjegy.
  Amit mondasz még ennél is hamisabb, vagyis nagyobb hazugság.

 • Igen, “megszavazta a 15 dollaros minimum orabert”.

  Meg egy ertelmetlen egyen mint te, meg a semmivel nem-torodom tizen-evesek, aki fel-vesz egy leg-egyszerubb munka-beosztast, mint pl. ulni a cash register mogott, vagy a McDonald-ban, Burger King-ben, stb. ahol a register gombjai a szinesz kepek alapjan kell megutnie amit a costumer rendel, kap 15 dollart azert a “munkaert” orankent.

  15 dollar az 25 font (12 kilo) csirke-combot, vagy 15 font (7 kolo) csont es bor-nelkulli csirke mellet, vagy 6 font (3 kilo) daralt marha-hust (hamburger hust), vagy 6 gallon (22 liter) auto-uzemanyagot vasarolhat egy orai munkaja fizetesebol.

  Na mennyit kell dolgoznia (?) ha hasonlo tett lehetne nevezheto munkanak barhol a vilagon azt korlatlanul egy-orai fizetesbol ???

  Na de tapsolj, mert mi itten ehezunk, a jardakon alszunk, a szemetdombokon keresunk morzsakat. Tapsolj!!!

 • Bendeguz79
  2019 július 19
  1:14 du.
  la burra brava… nincs mit mesélni aki nem ért inglish-t annak röviden: az usa jelenleg 15 ször többet költ mint amit megtermel és ez folyik már hosszú évek óta, ennek eltakarására vannak a háborúk, mert az usa hadiipara profitot kell, hogy termeljen, mert semmi más iparága nem termel profitot csak úgy lézeng, a lopott holmiból élnek úgy ahogy a minimum órabér $15,00 az az állandóan inflálódó pénzben már nem éri el a 2 darab zsemlébe göngyölt hamburger árát amibe a coca cola már nem fér bele, a star bucks -ot meg el kell felejteni az luxus…
  na erről szól az itt következő számokkal!!!! ugye gizi? erre mit mondasz? és az UAE miért vonult ki Yemenből? ki akar tolni a szaudiakkal? megy a hatalmi harc a szövetségesek között, közben ….ugye van világhelyzet is….hahahahaha

  hogy vagy gizi?

  gizi te tudsz inglish-t?
  Today, the dollar is based not even on hot air and is worth less than the paper it is printed on. The US GDP is US$ 21.1 trillion in 2019 (World Bank estimate), with current debt of 22.0 trillion, or about 105% of GDP. According to Forbes, about US$ 210 trillion are “unfunded liabilities” (net present value of future projected but unfunded obligations (75 years), mainly social security, Medicaid and accumulated interest on debt), a figure about 10 times the US GDP. This figure keeps growing, as interest on debt is compounded, forming part of what would be called in business terms ‘debt service’ (interest and debt amortization), but is never ‘paid back’. In addition, there are about one to two quadrillion dollars (nobody knows the exact amount) of so-called derivatives floating around the globe. A derivative is a financial instrument which creates its value from the speculative difference of underlying assets, most commonly derived from such inter-banking and stock exchange oddities, like ‘futures’, ‘options’, ‘forwards’ and ‘swaps’.

 • GABRIEL;

  A US Congress a US torvenyhozo testulete.

  A US minimum oraber az ‘Interstate commerce’ alapjan mukodik.

  Minden orszagnak , sot meg tobb varosoknak is van a sajat hataskorukban megszabott minimum oraber torveny.

  Ami valtozik pl. a munmka-korulmenyek alapjan is.
  Pl. pincerek fizetese a “tips” (borravalo alapjan maskent szamitva).

  De ha valaki kevesebbet fizetne a kulombseget a hatosag nem fizeti, hanem azert van a ‘munkaugyi’ hatosagok es perelik a ceget.
  Minden hatosagi szervek eskudt kotelessege a kozosseg, ill. az egyen jogainak,lehetosegeinek biztositasa.

  A Tarka-macska-hatsoresze ‘meg magyarul sem tud’, nem kepes ertelmezni a magyar es az amerikai kozmondas kolombseget sem.
  Azt meg ismetelten jelezve neki sem esett-le a tantussza!

 • csak benéztem….de minek?,bár dicséretes,hogy azóta megjelentek
  normális értelmes hozzászólások is!
  Nos ez egy olyan ország,ahol szerencsére az értelmes,normális emberek vannak többségben(ami természetesen nem pártszimpátia függő ezt tanúsítani tudom a közvetlen környezetemben élő normális baloldaliakkal!)és egyre többen közlik a véleményüket a fanatikus,terhelt
  és “bérmunkásokkal” szemben” és a lényeg!

 • Helyesbítés!

  Rossz szót használtam: “tanúsítani”….Nem akarok semmit tanúsítani,igazolni,magyarázni és nem is vagyok köteles az itteni terhelteknek,a lényeg,hogy az imerőseim (nemcsak a jobb,de a baloldaliak is )
  hasonló véleményen vannak,ami megerősit abban,hogy nem az én készülékemben van a hiba…..
  Remélhetőleg a gyengébbek is felfogták?

 • Gabriel
  2019 július 19
  8:02 du.

  @gaga

  már lila a fejed? ha még nem majd még írok mást is… hátha meg is kékülsz? kiöntött a @gaga és most fertőtleníthetek… ki kellene nyitni az ablakot de kinn 40 C° van árnyékban…

  egyébként hogy meg is pukkadj: észak kóreából kapok segélyszállítmányokat és yemenből szaudi nyers tevehúst és afganisztánból féltéglát, hogy azzal csapkodjam a hangyákat (te ennyire hangyás vagy?)

  mint @almásialma írja: az evolúció az vak és süket de mozog és még olyanokat is létrehoz, mint a @gaga

  hahahaha

 • Bendeguz79
  2019 július 19
  10:52 du.

  gizi, la burra brava… ennyi nyers húst? a vásárló kosárban nem csak nyers húsok szerepelnek, hanem tandíj, lakbér, biztosítás, community tax, egyéb tax, üzemanyagárak, a kamatok, a kamatos kamatok, a ruházkodás… és a baseball meccsre a belépő és az ottani meki és budweiser vagy coca cola, esetleg a $3,50 -ért “vesztegetett” energiaital (redbull), Nike cipő, és a holy molly

  és akkor máris nem marad csak egy űr a zsebében mint a te fejedben és a @g zsebében

  essetunni?

  a tarka macskámnak is több sütnivalója van, ja ha már sütés mennyi az elektromos energia ára?

 • Gabriel
  2019 július 19
  8:02 du.

  te be vagy deriválódva? és nem érted a gazdasági törvényeket…

  úgy a legegyszerűbb gazdagnak lenni (vagy helyesebben gazdagabbnak) hogy mindent ami jó ellopunk?

  hahahaha fegyverrel…arra jó a hadiipar…essetunni?

  ügynök még nem voltam, hogyan kell azt csinálni, elmagyaráznád?

 • Rodeo11
  2019 július 20
  1:40 du.

  Ez a félkegyelmű mosónő
  itten abba a téveszmébe ringatja magát
  hogy bárki is komolyra veszi az értelmetlen
  gondolat-törmelékeit.Mennyé oszt szlopálj egy kupica Vágnert.
  Rádférne. Kezdesz lassan kikészülni itt a nagy okoskodásaidban.

 • Rodeo11
  2019 július 19
  3:22 du.

  Nem próbáltál te semmit.
  Csak arcoskodsz itt éjjel-nappal.
  Mennyé hallgassál Vágnert.Ugyan már a zenéje
  kiesztergálta a fejedből az agyat,ezért aztán neked mindegy

 • DRAZIRI;

  ” Mi f… szo az a Mitzwah ???

  Ketsegtelenul te az Amalakjatok utoda vagy !

  Nem csodallom hogy Ramalah-ban nem igen tudnad.

  De probald ugy a cyriac vagy barmi mas irasmod alapjan, csak a massalhangzokat.

 • Geyza
  2019 július 20
  1:57 du.
  @g la burra brava

 • Loco Rodeo;

  Fizettel valaha is 2,400 dollart egy Supe Bowl gamen ott lenni ???

  Habar a vilag nezheti ingyen a TV-n.

  S egy Coce-ert fizetsz legalab 6-8 dollart olyan helyen mint pl. a JFH Internatiponal Airport.

  De ottan a franchise legalabb felmillioba kerul.
  De abbol epitenek billio dollaros reptereket!

  Nem mint a Liszt Ferenc repteret, megadoztatjak a szerncsetlen melosokat, aki talan soha nem megy meg a repter kozlebe sem.
  De az a Karcsi-bacsi ostobasaga alapjan.

  S miert panszkodhatnal ottan a hat dollaros Coce-ert?

  Walmart-ban veszek ket-literes plastic palackost 64 centert.
  Persze neked kell huteni, a jeget es a felszolgalast tenni.

  Rodeo, te ugy beszelsz mintha tegnap szulettel volna.

  P.S.
  Gabrielnek teljesen igaza van !!!!!!
  Mosollyal olvastam sorait hozzad!!!!

 • Bendeguz79
  2019 július 20
  3:24 du.
  gizi la burra brava

  KWRPLJHSDQ NMVCXZYTR GFRQW

  így valahogy? és akkor hogyan olvasod cincin ban vagy heccben? esetleg dél piréz?

 • Bendeguz79
  2019 július 20
  5:17 du.
  gizi igazoltad: te vagy la burra brava… egyébre a betűid nem érdemesek, a @gaga val együtt aki a rokonod

  hahahaha

  sohasem voltam super bowl -on és semmiféle hasonló izén… a tv -n többet látni bár az NFL, MLB, MLS kívül esik érdeklődési körömön és nem fogyasztok mérgező “üdítőitalokat” sem walmartból sem…

 • Geyza
  2019 július 20
  2:01 du.
  látod @g hogy nem látod, higgyél amit akarsz, attól még én csak jobban tudom, hogy én mit csináltam, mint te hahahaha szerencsétlen hisztérika

 • Bendeguz79
  2019 július 20
  11:42 de.

  ki mint veti ágyát, úgy alussza álmát… ez egy magyar szólásmondás! az usa-ban használtat még nem voltál képes leírni angolul, mert amit te magyarnak képzelsz az még piréznek is rossz, azaz tök érthetetlen… de csak brekegjél és élvezd a @gaga társaságát egy alomból valók vagytok

 • Bendeguz79
  2019 július 20
  5:17 du.

  gizi la burra brava ki az a karcsibácsi?

 • Rodeio

  Én áttételesen (rejtve) “felajánlottam” hogy inkább ismerd el, hogy megfizetnek azért a sok hazudozásaidért amit ezeken a hasábokon időt-energiát nem kímélve folyamatosan elkövetsz. A cikkek szinte még meg-sem jelentek, de a Te hozzászólásod már “ott virít”

  Akkor viszont ha mindezt magánszorgalomból teszed, és sem a társadalmi uszításon sem drogterjesztésen pénzt nem nyerve, akkor nincs más hátra, mint hogy Kubában rengeteg házi nádpálinkát vedeltél (ott rumnak hívják)
  A házi kutyulmányokban ott is sok a “réz-eleje” vagyis a metanol, amit bizony nem választanak le, mert hogy nem öntik pocsékba, hanem simán eladják.
  Aztán nem mindegy hogy a nádléből (caldo de cana) hogy készül el cefre (mosto)

  A sok ilyen-olyan ócska lötty, bizony súlyos nyomokat hagyott a gerincoszlopod felső ki-növekményében – magyarul a káposztalevet nagyon átmosta.

 • Rodeo11
  2019 július 20
  1:56 du.

  Ha már “ellopásos alapon való meggazdagodást” emlegetsz itt fel, akkor integráld már be nekem valahol, hogy most melyik mátrix-mezőről beszélsz?

  Pont ezért igaz tökéletesen amit fentebb írtam – hiszen ha maradt volna valami abban a lopótöködben ott fentebb, akkor tudhatnád hogy a lopási faktoroknak semmi köze a rendszerek színéhez, mindegy hogy milyen alapon van összerakva.
  Másképpen fogalmazva – hogy egyiptomi izé volt az ókorban, vagy rabszolga Rómában, vagy jobbágy vagy balágy – csóró proli, vagy burzsoá mint Engels.

  A faktor tényező a távolságtól függ, vagyis hogy milyen távol áll a csúcshoz képest az alaptól.
  Az alapon van az 1 (senki, semmivel a markában meg a zsebében) a csúcson meg van az aki a sokadik faktoriális.

  Vagyis tele zsozsóval.
  Hogy te ennyire hülye hogy lehetsz, hogy mindezt kávéskanállal kelljen beadagolni!?

 • Sajnos sok “budamarcsi”él ebben a jobb sorsra érdemes országban.Az effajta gondolkodók nem látnak tovább az orruknál.Ez a “budamarcsi” ujra kezdhetné a tanulást az általános iskola megismétlésével.Akkor talán jobban megértené milyen marhaságokat ir.

 • Gabriel
  2019 július 20
  9:45 du.

  @gaga lapoztalak alak… valami olyan nyelven amit értek? mert ez piréz, mint a gizi la burra brava azaz a rokonod… hahahaha

 • Rodejóska!

  tudtuk, hogy értelmi szinted nagyon egysíkú.
  mondjuk úgy hogy szűk
  csak ismételgetésekre képes – tehát a vadszamarakéhoz sem mérhető – de egy papagájkommandó pottyantásaiban már inkább szakértő

  ezt vártam – tuti bejött – bár tettem egy próbát, de nem mükszik veled
  Hisz a nagyobb összefüggések megértéséhez bizony bizony a lopótök helyén … na de hagyjuk ezt, hisz azt sem bírod felfogni, hogy eszik, vagy isszák – inkább megiszod

  olvasd Berecz István fentebbi ajánlását budamarcsihoz – neked is bátran merem ajánlani

 • Gabriel
  2019 július 21
  12:16 du.

  @gaga la burra brava már lila a fejed vagy -esetleg- kék? szerencsétlen, próbálkozol? hahahaha

 • tóth péter,
  ez minden idők legjobb meghatározása egy idióta,pekenyócemászt pikkölő majom @-ról:

  2019 július 18
  3:01 de.
  Hát kedves Barátom : a neved senki , az eszed semmi –elégedj meg ezzel , mert ez sokat jelent számodra.mindened ebből táplálkozik
  üdvözletével,üdvözletével.