Zavar a (N)erőben

2019 július 21 11:01 de.96 hozzászólás

Napok óta hangos a magyar nyilvánosság attól, hogy a DK, az MSZP és a Momentum Európa parlamenti (EP) képviselői nem szavazták meg a magyar kormánypárt képviselőit parlamenti pozíciókba. Naná, hogy „hazaárulástól” zengett az egész közrabszolgálati, meg csak simán kormánypárti média. Remegő hangú felszólalásoktól zengett a magyar Országház ülése. A lovagkeresztes publicista egyenesen fogalmazott. Szerinte a képviselők felrúgták azt a szokásjogot, hogy a nemzeti képviselők megszavazzák a saját nemzetük jelöltjeit, így gondolja: ”Akkor pedig legyen felrúgva tényleg, és a kormánypártok se legyenek elnézők, se se megértők, se úriemberek. Ezekkel szemben ilyesmire nincsen lehetőség!” Kocsis frakcióvezető meg is ígérte, hogy megvizsgálják annak lehetőségét, hogy a magyar parlamenti bizottságokból is kiebrudalják az ellenzéki képviselőket. Nincs kétségem – megteszik.

Felturbózta magát a jobbos kommentszekció is – „hazaárulástól” zeng az összes fórum, a vérmesebbek válogatott módszereket is emlegetnek, nyilván kedvenc horrorjaikból merítve ötleteiket.

Hanem jobbos polgártársaink részleges amnéziában szenvednek. A publicistától nem is várunk sokat: régóta megakadt nála a tű a lemezen, ismételgeti magát, mint egy, mint egy… „úriember”. Kocsis frakcióvezető ugyan fiatal, de már nem tini: feltehetőleg 16 éve is tudott már olvasni. 13 éve meg fideszes polgármester volt már a Józsefvárosban.

Van ugyanis itt egy aprócska bökkenő. Csak úgy hirtelen az alábbi két eset jutott eszembe, aminek utána néztem.

2003. június: Lisszaboni ülésén a Fidesz javaslatára Magyarországot is elmarasztalta Kereszténydemokrata Internacionálé végrehajtó bizottsága.

2006. november: A Fidesz EP képviselőcsoportja nem támogatja Andor László EB biztosi jelölését.

Kinek van itt mumpsza, drágajó „elnéző, megértő” nemzetmegvesztő polgártársaim?

Rátesi Margit

96 hozzászólás

  • Engem az lepett volna meg, ha ezután nem támad a Fidesz. Mint azt mondtam (írtam) itt már máshol: Orbán Viktor 2019-et a NER megszilárdítása évének nevezte.
    Minőségi változás állt be: az ellenzéket idéntől ellenségként kezelik.
    Természetesen a liberális és baloldal fizikai megsemmisítésről (még) szó nincs, de sokakban igény merült föl.

  • Nem szégyellik magukat? (Szarkasztikus kérdés:)) Szokás jog? Már mindenki hülye??
    Azzal vádolnak, ami a saját mindennapos gyakorlatuk? És akkor azt mondják, hogy ne bántsuk a tudatlanokat, mert nem tehetnek róla?
    Még agymosásnak is gyenge – bár sajnos elég jól müködik.
    Hát egy biztos, ha az ellenzék megszavaz fideszes bűnözöket, akkor lemondhatnak az őket támogatókról…

  • Persze hogy nem!

    Hiszen a tagadhatatlan teny, hogy az EP-ben a 751 kepoviselo NEM a 28 tag-nemzeteiket kepviselik, hanem 9 nyugat-europai politikai partokat.

    Tehat annak alapjan hataroznak es nyujtsak tamogatasaikat szavazataikkal.

    Mit is talalna abban barki is rendkicullinek ?

    Az EU amodon es azon celbol van szervezve.

    Vezethet majd az az EU szetbomlasara?
    Az is lehetseges am.
    Lasd az Angolokat, sot tobb volt szocialista nemzetek mind az u.n. „eirosceptuc”-tagok.

  • Drizari! „Természetesen a liberális és baloldal fizikai megsemmisítésről (még) szó nincs,”
    De. Szó, pontosabban törvény van már: olvasd el az SS-törvény szövegét, vagy a gyülekezési törvény módosítását! Vagyis Sztálin et. akár lövethetne is – de még csak a labdát veszi el.

  • „Az egyik kutya, a másik eb”

    Legyen az dk, momentum (momentán-:), mszp-p (van ilyen?) vagy fidesz-kdnp – egykutya mind, semmi meglepi.

    A politika a pillanatnyi (elsősorban személyes-) érdekek kifejeződése. A politikusok a pillanatnyi érdekeik miatt az anyjuk hátába is belevágnák a kis baltát (természetesen átvitt értelemben). Pfúj.

  • Hajdan Hitlernek (és pártjának) is ez volt „trükkje”: azonosította magát a nemzettel. Piszkosul mocskos vége lett.

  • Nos Rétesi M.cikkén lehet vitatkozni,elfogadni ….ez egy dolog,de az tény,hogy az ellnzék bizony hazaáruló,és ezt tövvszörösen is bebizonyította….!
    Azon meg csak derülni tudok,hogy Bánffy azon aggódik,hogy ha az ellenzék bármiben is a Fideszre szavazna,(ugye tőlük se ez,se a hazaszeretet,sem a többség képvislete nem várható el…)azzal elveszítené a
    „híveit”……tessék mondani mennyit? az elenyésző (%-ok bizonyítják)”tömegből”…Jó vicc!

  • Naésaztán hogyanis volt az
    amikor a Gyurcsány-kormány idején,
    2006.-ban, Orbán azért lobbyzott az EP.-ben, hogy
    Magyarországtól vonják meg a felzárkoztatási támogatásokat?

    Ha nem lophatják el, akkor ne is legyen, nemiga ? .. : )

  • Miklós bá’
    2019 július 21
    2:24 du.

    Pontosan ezt csinálja most
    Parteingenosse Putyin,
    Ajómiurunk,
    Erdogan,
    valami olasz belügyér is,
    Babis,
    meg még páran itt a környéken
    és sajnos Netanyahu is Izraelben.

  • Miklos Banfi
    2019 július 21
    12:03 du.

    Lenyúlnák még a saját kincstári ellenzékük szavazatait is ezek.
    Nem elég nekik a nem magyar ámde kilóra megvásárolt külföldi magyaranyanyelvűek ezreinek a szavazata.

  • Csak halkan jegyzem meg,hogy több fideszes képviselő is bejutott
    az EU.ba,akkor is ha az ellnzék nem szavazta meg,meg ugye új ember lépett az élre (Junker,Weber,Zimmermann levizsgázott)aki tiszteletben tartja a tagállamok jogait!!!!!
    Mellesleg mostanában ugye nem lesznek választások,kivéve a főpolgármesterit,amelyben Tarlós kihívója: Karácsony Gergely,aki már minden pártban előfordult,kerületi polgámesterként is szánalmas a botrányaitól,ügyeiről már nem is beszélve,aztán ott van Puzsér a dilis „megmondó ember”,a „herevasalt” Berki Krisztián,aki most kezdett „pályázni”……na ilyen felhozatal mellett nincs oka a normális többségnek aggódni……
    Mellesleg egyre több normális baloldali ismerősöm is közölte,hogy vagy el sem megy szavazni,vagy ha igen,akkor Tarlósra,aki már letett pár dolgot az asztalra,vagyis bizonyított!
    Na röviden ennyit!

  • Ilyen társalgásoktól szoktak tele lenni választások idején a keleti határmenti falvak:

    „Gyévucska mondani meg lenni merre szavazási kamrocska ?”

    Mostantól ezek magyarrá váltak, bár a nyelvet sem ismerik.
    De van „magyarigazolványuk” így bele pofázhatnak az életünkbe.

  • Bendeguz79
    2019 július 21
    12:26 du.

    gizi la burra brava, tudod ugye, hogy az EU az usa termék, hogy egyben le lehessen rabolni és megszállni a nato val, nehogy valakinek eszébe jusson, hogy ez nem is jó az országoknak …pofátlanságotok határtalan és -érdekes módon- a britek jöttek rá először, de már mások is mocorognak dehát a nato nagyon megszállta őket és még fizetnek is érte amilyen majmok

    a többi rablómese

  • Boda Marcsi
    2019 július 21
    4:26 du.

    Marcsi, az nem Zimmermann, hanem Timmermans 😀 Ja és Junker, hanem Juncker, de ezt még el lehet nézni hisz kiejtve ugyan az, de az elsőről átsüt, hogy fogalma sincs, hogy hívják, ki az miaz, miféle.

    Na már most,
    Ebből a felsorolásából Juncker és Weber az EPP, vagyis a konzervatív Európai Néppárt csúcsjelöltje volt korábban, vagyis a Fidesz pártszövetségének emberei.
    Örülök, hogy leszerepelt embereknek tartja a Fidesz elv barátait, de védjük meg őket, nem leszerepeltek, hanem Weber mint csúcsjelölt egyszerűen nem kapott volna meg a kellő támogatást, ezért nem ő lett a csúcsjelölt. Juncker pedig a leköszönő elnöke az Európai Bizottság éléről.

    De ahogy én elmagyaráztam magának ezeket, Ön is elárulja, hogy a maga nézete szerint ezek a Fidesz pártcsaládjába tartozó emberek és Timmermans (nem Zimmerman, jegyezze) hogy szerepeltek le, és ez az Ön életére milyen hatást gyakorolt az h leszerepelt / nem szerepelt le?!
    Csak hogy ne üres szavakkal dobálózzon Marcsi, beszélgessünk erről a kijelentéséről, kíváncsi vagyok a leszerepelésük mozzanataira az ön olvasatában.

  • „A NATO az USA termeke…”

    Az USA vedelmezte europat 1945-ota.
    Maskent a Voros Hadsereg lerohanta volna meg akkor.

    De igen szegyenlketes hogy az europaiak ket vilaghaborut inditottak onmaguk ellen gyilkolni egymast, s minden esetben a US lett kenyszeritve annak veget vetni.

    Sot mindket habororuik utan az US adofizetoi tettek az aldozatot etetni es ujja-epiteni europat.

    S azonnal amint biztonsagban erzik magukat,rogton hatat forditanak.
    De ha Putin elvtars ismet nyujtozkodna kitol varnak a segitseget majd ismet ???

    Rodeo, nem csak ostoba es ertelmetlen vagy de szemtelen is !!!

  • Tüske Zsófia

    Bánfi Miklós: a fidesz régi trükkje, hogy a vele szembenállókat vádolja azzal, amit maga csinál. Nézd csak meg, hogyan hazaárulózik az igazságot fidesz-színűre átfestő boda
    És nem, nem szégyellik magukat.

  • Tüske Zsófia

    Geyza: a határontúli falvak szavazóinak nem csak magyarigazolványuk van, hanem személyijük is és rendszerint valami csűrbe, vagy a temető ravatalozójába szóló lakcímkártyájuk is.

  • Nem értem a Fidesz kínját, tulajdonképpen min is nyűglődik?
    Annak idején ők sem szavazták meg sem Kovács László, sem Andor László biztossá választását! A pénzcsapok elzárását illetően pedig maga a vezér intézett határozott „kérelmet” az unióhoz! Azaz nehogy már kifizessenek bármi pénzeket Magyarországnak amikor nem ő gondoskodhat annak elköltéséről – ha személyesen nem ő az „illetékes felhasználó” akkor inkább ne is jöjjön a pénz! Na, ha már- akkor ez pl nem hazaárulás? Meglep, hogy ahányszor erről nyilatkozik a Fidesz valamely prominense – leginkább a totál tévesen „emberarcúnak ” titulált Gulyás Gergely – egy darab riporter / újságíró nincs aki ott a helyszínen a sajtótájékoztatón határozottan szembesítené ezzel a ténnyel!
    Itt mindent és mindenkit a vezér nevez ki bármiféle posztra – ezek szerint a „hazaárulókat” is ők nevezik ki saját belátásuk szerint?

    https://hvg.hu/itthon/20190712_Tudta_hogy_a_Fidesz_mar_tiz_eve_hazaarulo

    https://hirklikk.hu/kozelet/nemcsak-andor-laszlo-eu-biztosi-kinevezeset-nem-szavaztak-meg-a-fidesz-eu-s-kepviseli-hanemkovacs-laszloet-sem/352448

  • Boda!
    2019.04.21.4:00

    „Rétesi M.” még mindig Rátesi M., bárhogy veszed semmibe is valakinek a tulajdonnevét, attól ő még az aki! Miután nem először, hanem rendszeresen „elírod” a nevét nem lehet másra következtetni, csak arra, hogy szándékos, netán ennyire képtelen vagy koncentrálni, odafigyelni? Nem tudom melyik a rosszabb, de ez egy viszonylag egyszerű feladat, hogy valakinek a nevét akit rendre megszólítasz rendesen leírd – ha már ez sem megy akkor tényleg nincs min csodálkozni esetedben! Továbbá nem ártana arra sem odafigyelned, hogy Bánfi egy f-el és y nélkül írja a nevét, csak így Bánfi, láthattad elégszer leírva, ha nem tudod megjegyezni a töménytelen adathalmaz mellett ami a fejedet kitölti, inkább nézd meg előtte, valahányszor leírod – abból baj nem lehet! Érthető?

    A „tényekkel” viszont már megint meggyűlt a bajod – a tény mindössze annyi, hogy a Fidesz azt állítja, hogy az ellenzéki képviselők hazaárulók! De, attől, hogy Kocsis Máté, vagy Gulyás Gergely ezt így „így látja” az még nem lesz egyértelműen megállapítható valóság, azaz tény, csak egy vélemény a szeretett bandád részéről! Nem megy neked ez a ténykérdés Boda, hát hagyd a fenébe!

    Az ellenzéket illető kérdésedre, miszerint „….tessék mondani hányan…?” – magad is tudod a választ, elégszer „megbeszéltétek” már HunCanadával, bár neked ezt megjegyezni vagy tudomásul venni éppoly lehetetlen feladat, mint Rátesi nevét tisztességesen leírni!

    Emlékeztetőül, az ogy-i szavazás eredményeként kerekítve Fidesz – KDNP 49% Ellenzéki szavazatok közel 51% ( tizedek nélkül durván) tehát valamivel több össz- ellenzéki szavazat érkezett, mint kormánypárti.
    A különbség, hogy az ellenzékre leadott szavazatok megoszlottak a pártok között, míg a Fideszé nem – ám az „tény” hogy durván a szavazatok fele nem a kormánypártokra érkezett ! Érthető? És ebben benne van a válasz arra amit Bánfitól kérdeztél. Nem remélem, hogy most megérted, hiszen eddig sem sikerült, de az ember már csak ilyen – míg él remél!

  • Miklós bá’
    2019 július 21
    2:24 du.

    Miért nem azt emlegeti, hogy az MSZMP közel 40 évig 10 % alatti kisebbségben „…azonosította magát a nemzettel. Piszkosul mocskos vége lett.” Ami az utódokat illeti, mindkét esetben hasonlóak!

  • Miklos Banfi
    2019 július 21
    12:03 du.

    „És akkor azt mondják, hogy ne bántsuk a tudatlanokat, mert nem tehetnek róla?” gondolom ezt saját magára értette, nem szarkasztikusan!
    „Még agymosásnak is gyenge – bár sajnos elég jól müködik.” Amikor a magyar ellenes hozzászólásait olvasom mindig eszembe jut a pár évvel ezelőtti, nem igazán „Kasszandrai jóslata”! Amikor anno hazautazott, abbeli csalódottságának adott hangot, hogy nem tört ki nálunk a forradalom, pedig Ön azt vizionálta, hogy mikorra hazaér Magyarország már lángokban fog állni! Reménykedjen tovább, de belátható időn belül nem fogják elérni az elvtársai, ezt sem! 🙂

  • Lelszi! Kíváncsi lennék Önnek (és Ferenc1-nek) miféle fogalmai vannak nemzetről, magyarságról?
    Az MSZMP-nek 32 éve volt, nem 40, és internacionalista párt volt,tehát persze,hogy nem egyetlen nemzetet tartott szem előtt.
    A baj az, hogy a jelen rezsim csak takarónak használja a „magyarságot” – aminek legalább a fele kártékonynak és erkölcstelennek tartja a kierőszakolt „rencert”, és a magyar nemzetre veszélyesnek a következményeket.

  • HunCanada!

    Valóban volt egy betűelütésem (bárkivel előfordul),de ez a lényegen semmit sem változtat,képben vagyok szerencsére!
    A visegrádi 4-ek és egyre több ország összefogott,aminek meg is van az eredménye,szerencsére(és még nincs vége…)
    Na pá kedves”észosztó”!

  • Boda Marcsi
    2019 július 22
    12:44 du.

    Valóban kedves Marcsi egy betűt a Juncker nevében írt el, amit el is néztem – bárkivel megesik. Viszont Timmermans helyett Zimmerman-t írni, már nem egy betű és nem elütés, hanem teljes zavarodottság.

    DE jó rendben, legyen. Akkor ezt is elütötte (igaz ha így van akkor nem egy betűt, hanem minimum kettőt elütött és egyet le is hagyott, tehát mindenképpen hazudik – mea culpa helyett!!) De elnézzük Magának, hisz ismerjük már, (Gondolok arra, hogy magának a hazugság, a hazudozás az olyan mint a levegő). Lépjünk is túl ezen, rendben elütötte xd lol :D.
    Térjünk arra rá amire nem válaszolt: Kérdeztem, hogy mivel szerepeltek le ezen Fidesz pártcsaládjába tartózó emberek (Juncker és Weber), meg a Timmermans? És ez önt miben érte hátrányosan?

    Még arra adjon választ, hogy miért kell Magának egy kérdést sokszor feltenni, hogy legalább egyszer válaszoljon rá? Ilyen nehézet kérdezek az alapján amit mondott? Akkor minek mondja?

  • lelszi
    2019 július 22
    10:26 de.

    Veled nem azonosította magát az MSzP.
    Nácikkal fasisztákkal nem nagyon álltak szóba,
    hacsak álságosan hazudozva nem nyomták be oda magukat.
    Hogy aztán -mostani elmondásaik szerint- belűlről bomlasszák.

  • * MSzMP

  • HC!

    Amúgy a részeges Juncker már sokszor leszerepelt,Weber meg itt nálunk játszotta az eszét,szerencsére időben kiderült……egyébként pártállástól függetlenűl vannak becsületes és megvásárolgató emberek!
    A végeredmény a fontos!

  • lelszi
    2019 július 22
    10:40 de.

    Te most itten panasznapot tartasz? Mit vársz?
    Hogy sírva fakadjunk azon hogy bánatod mi hatalmos ?

  • Besancon
    2019 július 22
    5:58 de.

    OIM* nem fogja megérteni.
    El sem fogja olvasni végig.
    Heller Ágnes megállapítása rá van szabva:
    „Az ostobák nem tudnak beszélgetni csak szitkozódni”

    *OIM = Oldal Idióta Macája

  • HunCanada
    2019 július 21
    6:53 du.

    „Az ostoba csak szitkozódni tud”…/Heller/

  • Persze hogy az MSZMP-je egy „internacionalista” part volt.

    Tisztan a vilaghodo-erdekek egyikke volt, a Karcsi-bacsi parancsolatainak a hiedetoje, felrevezeto jelzo alatt.

    Tagadhatatlanul egyeterto annak celjaiban !

    De vajon miert nem emberi erdekek,ill. az emberiseg erdekeinek a szovivoje egy bekesebb, sikeresebb, szabadabb, boldogabb tarsdalom letenek lehetoseget vettek magukenak ?

    Hat nem az lenne az emberiseg nemzetkozi erdeke vilagszerte?

    Nem sok detail-t kell keresni, az ordog hamar felbukkant!

  • Rendben van „talalom”.

    Atkozhat fenti megjegyzesemert korlatlanul !

    Hiszen nem varnam, hogy annak alanyan reagalana egyeni gyalazasai nelkul.

  • Besancon; 7/22, 4;30 de. soraiban tett meglatasara.

    Igen az pont ugy megy ottan ,sot egesz europaban.
    De az az europai allamhatlom szerkezetenek es mukodesenek a modszere.

    A lakossag szavaz csupan partokra,nem egyenekre nevszerint, s a partveztok dontenek hogy kiket neveznek megvalasztott parlameni kepviseloiknek.

    (Talan emlekezne amit mar parszor emlekeztettem, hogy nem Hitler, hanem a Nemet Szocialista Munkas Part 1932-ben az ossz-szavazatok 32%-t kapta, s Hitler lett kinevezve mindenhato Vezer-Kancellar-nak.

    Sot a legutolso Nemet valsztasokon NEM Angela Merkel, hanem a CDU kapott a szavazok 33%-at.)

    A FIDESz 52%-a igazi „mandatum” volt Hitler es Merkel sikereihez kepest.

    S a tobbsegszavazatott nyert part, vagy koalicioban egy vagy tobb parttal, a kijelolt kepviseloi altal a kormanynak van kinevezve.

    Ami valojaban a parlament, ill. a torvenyhozotestulet egyben a kormany is, mert a vegrehajto-testulet vezetojenek eloirt kotelesege a Parlament tagjanak is lenni, hogy Prime Minister lehessen.

    S a PM nevez ki barkit minden poziciokra, amit a tobbseg jovahagyasa szuklseges.

    Azt nevezik maguk ottan „kepviseltetett democracia”-nak.
    Habar a partok megszavazasa melett semmi sem democratikus.

    Nem csodallom hogy nem tetszik az tobbeknek, de amig barmikor is a nepi-onkormanyzas , az az a „kozvetlen democracia” gyakorlasanak-modszerere teszek megjegyzesemet , a leheto leg-trogerebb reagalasokat nyujtjak a hozzaszollok tobsegei.

    Tehat mondhatnam ismet: szukseges aludniuk az agyban amint maguk megvetetek onmaguknak.

    Ha majd azt belatjak, akkor azon valtoztatnak, de nagyon gyanus gyakorlatom alapjan, hogy a nepi-onkormanyzast, az az kozvetlen democraciat, vagy inkabb a mindent ingyen igero multba oahjatnanak visszaterni ?!

  • Boda Marcsi
    2019 július 22
    12:44 du.

    Az, hogy az ember időnként
    elüt egy-egy betűt, természetes dolog.
    De hogy TE AZOKNAK A NEVÉT SEM TUDOD AKIKET
    KIJELÖLTEK ARRA HOGY MOCSKOLD ŐKET, már jelent valamit:

    1
    Buta vagy mint a föld.
    Még gyűlölködéseid tárgyát sem tudod pontosan leírni.

    2
    A véleményedet nem magad formálod hanem Párt-brossúrákból veszed.
    Mint eddigi életedben mindig.
    (Értem ezalatt azt, hogy a Rendszerváltás előtt is a hivatalos lózungokat szajkóztad mindig és mindenkinek.Ezért is rühelltek téged a munkahelyeden.)

  • Tüske Zsófia
    2019 július 22
    2:10 de.

    A legutóbbi parlementi ál-választások
    egyik kiemelkedő és elképesztő esete volt amikor
    egy határmenti mező közepén álló ámde helyrajzi számmal rendelkező lepusztult kalyibába bejelentkezett valami 80
    vagy mégtöbb magyarigazolványos álmagyar akik a nyelvet is alig törték hogy ök ott laknak és ezért szavazni is kívánnak.
    Természetesen névjegyzékbe is vették őket.Elvégre van személyijük, hátakkormeg?? Hol itt probléma?
    Nincsen itten semmi probléma kérem !
    És ez még csak a jéghegy csúcsa.
    Az adófizető magyar pedig,
    (már ha egyáltalán tud róla) aki
    itt élt és kínlódott egész életében csak áll
    és néz ki a fejéből.Hogy miket meg lehet csinálni,
    ha egyszer állami szintre emelik a választási csalásokat.
    A Boda-féle ostobák meg nagybüszkén hazudják a háromnegyedet

  • Így telnek hétköznapjaink:

    „Csampa Zsolt, a Magyar Vívó Szövetség (MVSZ) sportmúlttal nem rendelkező elnöke (belügyminisztériumi helyettes államtitkár) megtiltotta, hogy Szabó Bence, a nemzetközi szövetség (FIE) végrehajtó bizottságának tagja, kétszeres olimpiai bajnok kardvívó adja át az érmeket Áder János köztársasági elnökkel együtt a budapesti világbajnokságon a vasárnap esti férfi kardfinálé után.” A magyar csapat ezüstérmes lett.

  • Boda Marcsi
    2019 július 22
    12:44 du.

    HunCanada!

    „Valóban volt egy betűelütésem (bárkivel előfordul),de ez a lényegen semmit sem változtat,képben vagyok szerencsére!”

    ——————————————————-

    Hát ja, egy „betűelütés…..” – az valóban bárkivel előfordulhat. Nálad ez így néz ki:

    Rétesi = Rátesi
    Bánffy = Bánfi
    Junker = Juncker
    Zimmermann = Timmermans

    Hogy mennyire vagy képben az a fentiekből is látszik, de mind közül a legegyszerűbb feladat a nevek leírása, ahol összefüggéseket sem kéne keresned, csak másolni, ha épp nem megy másképp, de neked ez (is) rohadt bonyolult!

    Amikor pedig olyan „globális” állításokat alkalmazol, mint az alábbi:

    „A visegrádi 4-ek és egyre több ország összefogott,aminek meg is van az eredménye,szerencsére(és még nincs vége…)”

    talán megmagyarázhatnád mire gondolsz, mely országok fogtak össze, mi mellett /ellen fogtak össze és milyen „eredménye” van, sőt lesz, ha „még nincs vége” stb stb
    Csak úgy beleokoskodni a nagyvilágban anélkül hogy konkrét érdemi, tárgyi információt tartalmazna a süketelésed, annak általában ez az eredménye!

  • Bendeguz79
    2019 július 21
    7:30 du.
    gizi, la burra brava

    jobb ha tőlem tudod
    nem úgy volt, és nem úgy van!

  • Geyza (7/23, 3:13) Tuske Zsofiahoz cimzett sotaira;

    Persze, „minden szentnek magafele hajlik a keze” , nem ismernetek azt mar tobbe ottan ???

    S a „kettos-allamapolgarsag” es azok anyagi serkentesei az adofizetto dolgozok penzebol a leheto leg-egyszerubb.

    Miert epit a magyar allam iskolat Ukraknaban, meg tempomot Canadaban ????

    Egyszeruen kedvezni az ottan elo kettos-allampolharoknak, akikm levelben szavazhatnak magyarorszagon politikai partokra.
    S amodon a kormany elvarja hogy a jedvezmenyeket-nyujto partra szavaznanak.

    Talan te nem tenned azt, es elvtarsaid is ???

    Soraitikbol velve, akik meg az eroszak es kivegzesek eseteit is dobaltak mar itten, bizonyara nem baltoztatnak azt.

    Persze Orban mint allamfo, mind az lehetosegeben all azt tenni ami „lehetoseget mint allamfo fentarthat”.

    De itten soha SENKI , mondhatnak inkabb, hogy mindenki, ill. minden KMH hozzaszollok remesen ellenzik a nepi-onkormanyzat modszeret.

    Tehat boldognak szukseges lennetek ami ma ottan,es az europai-rendszerek alapjan a megszokott modon megy !

  • Tuggyuk.
    A Gyurcsányiak a hibásak. Nomega Soros.

    No ez a színtiszta igazság !
    Felesleges tovább vitázni a dolgokon
    üdvözletével

  • tóth péter
    2019 július 23
    2:23 du.

    Meg az ilyen idióták.
    Mint például te.

  • Besancon:
    „Hát ja, egy “betűelütés…..” – az valóban bárkivel előfordulhat”

    Nem kell különösebben bántani Bodát, nincs egymaga; itt van pl. a derék, mindig mindenbe beleszóló, minket rendíthetetlenül (és reménytelenül) tanítani próbáló Mr Bendeguz, aki azt sem tudja, hogy Orbán nem államfő, hanem miniszterelnök. Vagy itt vannak a tíz év előtti holdraszállást kétségbevonók, avagy az eseményt épp a szabadkőművesekkel összekapcsolni próbálkozók.

    (Ja, a múltkori kis vitánkra visszatérve. Valóban, alapvetően igaza volt, az Odüsszeiában Nauszikaa a „hókarú”, viszont az Iliászban több helyütt is Héráé ez az állandó jelző, legalábbiss a Devecseri féle fordításban. Az „eredetit” nem tudom megnézni, nem tudok ógörögül.)

  • Tüske Zsófia

    Bendegúz ennek már megint se füle, se farka

  • HunCanada!

    Rendkívűl „hálás” vagyok,hogy elnézte az elütéseim….
    lesz még több is,mert több billentyűről lekopott a betű,meg időnként sietve írok,mert ugye jobb dolgom,programom is van,mint ennek a fórumnak a hiteltelen cikkeivel,és a hasonló hiveivel
    foglalkoznom!z értelmesebbek általában felfogják a válaszaim….
    Egyébként nincsenek se magával,se a” hasonlókkal”emiatt komplexusaim…(mindezt önkritikát gyakorolva írom),ami se magára,se a fórumra nem jellemző!
    Tévedni,elírni valamit emberi dolog,de ugye ide sajnos csupán magukat tévesen
    embernek … vallók is írnak!
    Na Pá!

  • Kővendég
    2019 július 23
    3:30 du.

    te egy „ilyen” hívő egyed vagy? csak úgy cum trucc bemondásra elhiszed, hogy a krétaporból felszálltak? és ott várta őket a hólivudi filmesek stábja (mármint a krétaporban amit a szabad kőművesek reszeltek csak erre a célra)

    én -úgy tűnik- már felnőttem, és más meséket szoktam még az avenger t sem pedig az világsiker és tele van filmsztárokkal, meg trükkökkel amik 50 évvel ezelőtt még nem voltak pedig milyen jó lett volna digitálizélni az egészet online…
    hahahahaha

    templomban legutoljára a párisi Notre Dame ban voltam barokk zenekari és orgona koncerten… de nem kellett elhinni, viszont a mellette lévő kiskocsmában jó volt a sör… utána

  • Hagyd Zsófi! Úgy látom B79 nem csak azért fogalmatlan, mert kevésbé bírja a nyelvet. „Népi-önkormányzatról” dumál, és nem tudja, hogy a ner itthon lenullázta az ök jogokat. A nemzetköziség neki „gyilkos” fogalom – miközben elvbarátai legalább 200 éve globálisan (nemzetközileg) irtják a Föld erőforrásait: embert és természetet. Kezdem érteni, hogy választhatták meg az USA-ban a trampli Trump-ot.

  • Kövendég!

    Megkérhetnélek ismételten, hogy szakadj le rólam.

    Én nem vagyok neked senkid, nem szóltam hozzád, és nem is fogok. (ez nem hozzád-szólás, hanem válasz)

    Már leírtad többször, hogy a te magad vagy a tudás fája, nálad van pandora szelencéje is, na meg meg a bölcsek köve, hogy ki ne felejtsük a lényeget.

    Mindenesetre a saját szavaidon kívül eddig ezt más nem bizonyította, az önfényezés meg nagyon is kiszaglik.

    Ha lehetne azonkívül valami értékelhető hozzászólásod mások véleményével kapcsolatban, minthogy másokat analizálsz, értékelsz személyükben, esetleg még értékelnénk is.

    (A fentiek összefoglalása a pesti aszfaltról:

    – Hogy hordhat a hátán a föld ennyi beképzelt tuskót!)

  • BrunszvikTeri

    A LÚDVÉRC

    Nembaj, Nagyon helyes!!! Legalább megszűnik a lidércnyomás abban az esetben, ha ez a Kocsislegény frakk-cióvezető – aki anno még MIÉP-be° lépett be – betartaná ígéretét, és”a parlamenti bizottságokból kiebrudalnák az ellenzéki képviselőket”. Akkor lenne igazán csak hadd el hadd a Fiataldemokraták sisera hadában…

    – Hogy én miféle lidércnyomásról beszélek ? Hát csak arról, hogy jelenleg főleg ezek, a kizárólag alibi-demokráciát imitáló bizottsági tagságok azok, amelyek még mindig hivatkozási alapot, sőt szinte ütőkártyát képezhetnek az úgymond
    ‘igenis-demokrácia mellett úgy a bel, mint a külpolitika fid-SS hivatkozásokban.

    Amennyiben a fid-SS ezt a kiebrudalást tényleg komolyan gondolja és még nyélbe is ütné, azzal bizony a saját kezéből ütné ki a demokrácia hazug, egyben utolsó látszatát is a >politikai sumákságnak< ezt az ellenzékre gyakorolt folyamatos elvi, de lehet, hogy inkább anyagi°° presszióját, az érintettekre nézvést lidércnyomást melynek során a szerencsétlenek már azt sem tudják, hogy ők tulképp' fiúk e, vagy lányok…

    Egyszóval én asszondom', hogy rajta Kocsis uram, ha úgy látja jónak, csapjon hát a lovak közé, hogy végtére és valahára hadd vaduljon meg az az eképp – tehát a 2/3 mellett – valójában látszatellenzék, és hadd kiabálja,hadd kürtölje mostmár bátran világgá azt,hogy . M a g y a r o r s z á g . D i k t a t ú r a !

    Üdvözlettel: BT

    .

    .

    ° MIÉP:
    A Csurka vezette Magyar Igazság és Élet [náci] Pártja

    °° Egyfajta anyagi nyomás a parlamenti ellenzékre:
    Tudniillik a bizottsági tagságért járó külön "tiszteletdíj" létén, vagy nemlétén keresztül.

  • IDÉZET :::::””””….Geyza
    2019 július 23
    2:57 du.
    Meg az ilyen idióták.
    Mint például te…..”””””
    Nahát,nahát!
    Nem mindenki mer ilyet állítani magáról , mint te,mint te, de dicsőségedre váljon te,te ezt megtetted,beismerted az igazságot.
    Nagyon szeretett , gratuláló üdvözletével
    üdvözletével

  • talalom;

    Probalja bizonyitani a mondast, hogy az ostobasag talan ragalyos ???

    Mert valosagban ugy tunik ,hogy Rodeot kezdi uatanozni !

    Egy arva-szot sem emlitettem a maguk NER-jen!!!!!!!

    A maga es elvtarsai elvei es celjai a Nemzetkozi Szocializmus ugy miny a Nemzeti Socializmusuk a vilaghoditas elevt kovettek a kezdettol ,soha semmi mas vegso celjuk nem letezett.
    Azin celbol nem kevesebb mint 130-150 millio artatlan emberi lenyt gyilkoltal.

    Az amire maga es tarsai buszkeke ???????????

    Barmit is velne Trumprol, de megtagadta a Navy akciojat mert az ember-eletst tett volna veszelybe !!!

    Lenne maga valaki hasonlo humanista kozbelepesere emlekezni, vagy legalabb is emliteni egy esetet ????

  • TUSKE;
    „se fule se farka.”

    Egy arva szot nem cimeztem maganak;
    Tehat maga lett a „farka” !

  • tóth péter,Bendegúz79!

    Itt sajnos egyre több az erősen terhelt és fanatikus hibbant baloldali….oda se nekik!
    tehetetlen dühükben egyrészt az „állapotuk”…,másrészt pedig a „megbízóik” miatt írogatnak!
    Semmi nem múlik rajtuk,és azokon sem ,akiket képviselnek….,és ez a lényeg!Aggodalomra semmi ok!

  • tóth péter
    2019 július 24
    11:34 de.

    Látom olvasol engem.
    Nagyon helyes ! Attól okosodsz!
    Rád is fér amekkora egy idióta vagy ..

  • BrunszvikTeri
    2019 július 24
    9:33 de.

    Naigen !
    Jobb lett volna ha az ellenzéki képviselők nem vonulnak be az ál-Parlamentbe.

    Csak sajnos nincs akkora szerencséje a NER elutasítóinak, hogy az Állampárt szájtépői elibe mennek a dolognak és maguk rakják ki a tehetetlen társaságot.

    Pillanatnyialag a NER felszámolásának legfőbb akadálya szerintem az „királyi” ellenzék

  • hehehe az idióta HUNT* szerint
    Gyurcsány meg Soros a hibás azért mert pillanatnyilag
    az Európai Unióban a jogállamiság szempontjai szerint Mo.
    a legutolsó helyen áll.De még olyan országokban is jobban
    betartja a diktatúra a saját törvényeit, mint pl.Kazahsztán.
    De a félkegyelmű Tóth Péter szerint ebben a Gyurcsány meg a
    Soros a hibás. Hiába,aki idiótának született, az az is maradt

    *HUNT = Humortalan Náci Tóthpéter

  • Az áldatlan „űrhajós kontra kőműves,méghaszabad is”
    vitához: Ki gondolná komolyan, csak egy percig is,
    hogy képen látható pilótacimbora tagja lehetett volna bármiféle istenverte titkos páholynak vagy minek.

    https://nepszava.hu/i/16/9/1/1240792.jpg

    A képen a kiváló Neil Armstrong látható.

    A továbbiak itt vannak:
    https://hu.wikipedia.org/wiki/Neil_Armstrong
    Érdemes megtekinteni azokat a gépeket is, amikkel dolga volt.

  • A sok balfék ma ilyen „USA PILÓTAFRIZURÁT” visel a zavaros gondolatokkal teli fejükön.

    Holott a pilóták de főleg a berepülőpilóták nem véletlenül hordtak ilyen frizurát.

    Oldalt azért kellett megnyírni szinte kopaszra, mert a sisak és a sisak-hallgató alatt idegesítő volt a haj.Föleg ha előre került és az ember szemébe ment.
    Például egy háton-dugóhúzóban nincs idő ilyesmivel foglakozni.
    Legjobb eltüntetni oldalról.

    Fejtetőn meg azért kellett valennyi hogy jól felfogja az izzadságot. A képen jól látható Armstrong cspzott haja, bár láthatólag (természetesen) kiválóan hajtotta végre a feladatot.

  • lelszi!

    Rákosi világosan megmondta, hogy proletárdiktatúra van.
    Kádár világosan megmondta, hogy „aki nincs ellenünk, az velünk van”, ellentétben Rákosival, aki …; – de nem óhajtok történelemórát tartani, ennek inkább nézz utána valamelyik könyvtárban, ne mással végeztesd el a munkát! –

    A nemzeti szocializmus relativizálása bevett módszer nálatok, így tapasztalom már igen régóta. Tudod, Kádár sohasem beszélt olyasmiről ebben az összefüggésben, hogy nemzetállam. Ilyesmit Hitler meg Ceausescu harsogott, újabban most meg ez az önjelölt „befejezetlen jogász”, ez a Fradi-B-közép-kultúrából kilöttyent félművelt bugris tahó Mussolini-imitátor pojáca emlegeti ezt a fogalmat. (Az idézőjelbe tett kifejezés eredetét-forrását szintén keresd meg! Olvass, dolgozz!)

    Ehhez egy kis segítség: volt valaha egy angol fickó, aki valami olyasmit mondott, hogy ha Hitler megtámadná a poklot, volna néhány jó szava az ördöghöz.
    No, ennyit arról, miért Hitlert hozom fel példának, nem mást. „Oszt jó napot!”

  • Tüske Zsófia

    talalom, egyetértek. Bendegúz valamilyen általa elképzelt alternatív valóságban él. És persze szilárd meggyőződése, hogy a frankót ő tudja, a tájékoztatására berakott cikkeket el sem tudja olvasni, de az ostobák végtelen magabiztosságával osztja az igét. Normális emberi kommunikációra – legalábbis magyarul – képtelen.

  • A „nemzeti szocializmus” nagyon nem az, mint a nemzetköziség. De B79 képtelen különbséget tenni aközött, hogy „kivinni a bilit” vagy „kiinni a bilit”. És ennek nem nyelvismereti akadályai vannak…

  • TUSKE ZSOFIA;

    Az allitolagos kepzett konyvtaros lettere velenm ,johu kepes lenne meg ha veletlenbol is ,valami felig-meddig erttelmes, legalabb is ertheto meglatast adni egyszer.

    De az nem megy maganak, csupan az allando egyeni gyalazkodasat ismtei mindeg.

    Igazan sajnalom az olyanokat akik nem kepesek masra.
    Vagy inkabb nem letezne kepessege velemnyt alkotni semmi alanyon ?

  • talalom;

    A „szocializmus” az „szocializmus !!!

    Annak mindket formaja Karcsi bacsi „manifesto”-jaban nyujtott 10 pont elven alapozott.

    Az egyedulli kulombseg a „nemzeti” es a „nemzetkoziek” kozott, hogy Hitler a „megsemmisitesre nevezett tarsadalmi reteget” fokent a zsidosagot velte.

    A nemzetkoziek meg barkit akit maskent nem voltak kepsek kihasznlani erdekei celjabol.
    Mint Aczsl elvtarsa irta cikkeben, akik ‘nem toltak a maguk szekeret’.

    Na mi a kulombseg ????

    A „nemzetkozi’-ek sokkal tobb artatlan emberi lenyt gyilkoltak meg vilagszerte, sot kovetik azt ma is.

    S az ma is nyiltan kituzott es megnyilatkozott terve a Bejingi elvtarsainak, tamogatva Putin elvtarsa altal !

    Sot teljes erovel kovetik azt ma Kina nyugati tartomanyaban az Ujgur nepek ellen.

    Allndo fenygeteseik a Taiwan-katonai megszallasa is.

    Igazi beke-szerto hatalamak es uralkodok.

  • P.S.
    A „bilijere” valo hivatkozasa az a maga gyozedelmes hatskorebe tartozik !

  • Érdekes ismertető (egy külfölditől) Magyarország zászlajának történelméről:
    .

  • BODA MARCSI;

    Nem, nem, nem aggodom egyaltalan miattuk, hiszen igazan elmuloban vannak !

    Csupan azokra gondolok akik mas letkorulmanyeket erdemelnenek meg !

    Remelve azoknak egynapon majd lehetoseguk is lessz egy tisztessegesebb, bekesebb fuggetlen onallo-eletet elniuk !!!

  • Bendeguz79
    2019 július 25
    9:53 de.

    gizi, la burra brava

    azok a blogtársak akik elolvassák eme sorokat ezek tisztán vulgárkapitalista megközelítése az agyficamnak amiben a gizi szenved, a fordítottja sem igaz
    hahahaha

    gizi mikor egerészel? a macskám nagyon várja annyira unatkozik egér nélkül és itt nálunk nem kapható, várja az usa egereit, azok zamatosak

  • Bendeguz!

    Magas ez mint tyúknak az ABC, hogy Te magyarokat liberalizmusra akarsz tanítani
    Legalábbis olyan mint amikor a tyúkokat írni tanítanád, vagy a szamarakat beszélni …

    Sajnos nem ismerik, és nem is akarják megismerni hogy létezhet valami más is – mint a szocializmus, vagy nemzetiszocializmus.
    Vagyis egyszerűen nem tudják, hogy miről beszélsz.
    Ezért a despotizmust szeretik, hisz azt ismerik

    Azt ugyan tudják, hogy azelőtt létezett valami feudalista rendszer – mert a magyar „polgári világ” az a feudalizmus és a nemzetiszocializmus keveréke volt – ami csakis kizárólag 1867-1914 között létezett, az is keveredve egy megszálló, külső, despotikus (katolikus) monarchiával – annak minden jellemzővel, beleértve a törvényeket is. Keresztény egyház és a az állam (monarchia) teljes összefonódásával.

    Ebben a rendszerben nyilván a zsidók voltak a legfőbb ellenségek – mert azok voltak a polgárság megtestesítői.

    Vállalkozók (gyárosok, cipészek, ócskások, kereskedők) – bankárok – orvosok – tudósok – ügyvédek – írók, költök, színészek, zenészek

    Ezért volt ellenük az elviselhetetlen gyűlölet, irigység

    De mivel az értelmiség java-részét a zsidóság képezte, a baloldali/szocialista eszmék hirdetőinek java része is köreikből került ki.

    Ez mára sem múlt el: lásd az itteni oldalakon is nyakra-főre használt ballibsi kifejezést.

    Azért nem találsz szinte másokat ezen az oldalon mint valamelyik oldal támogatóját – vagy a nemzeti-szocializmusét, vagy a nemzetközi-szocializmusét.

    Sztálin ugyanolyan nemzeti-szocialista volt mint Hitler. Csak arra ügyelt, hogy nemzetközi viszonylatban ne hirdesse zsidóellenességet (megnyerve az USA támogatását) – csak simán kivegeztette őket – tömegesen pedig a GULÁG fedőnevű koncentrációs táborokba hurcoltatta őket – ahol nem kellettek a gázkamrák, hiszen arrafelé csak simán éhen-haltak – vagy halálra fagytak.

  • Hát ez a Budda (Buta).Marcsika a hazaárulás példaképe.Ez a fidicske forditva ül a lovon és ebből a szemszögből látja Magyarország és a benne élő, töle normálisabban gondolkodó emberek jövőbeni sorsát.Hát ilyen egy igazi hazaáruló.Szégyelhetné magát a”marcsika.És abba hagyhatná a komentelését,hogy meg mentse iskolázottságának hiánsoságait és nem tenné ki magát a közröhely tárgyának.

  • "tisztelthölgyeimésuraim"

    talalom 5,10

    Bedegázról ennyit. Garatula ))))))))))) 😀 (((((((((((((

  • Geyza
    4.00

    Ugye csak viccelsz ezzel az „Istenverte páholyok” kifejezéssel?

    Te, aki magadat mindig olyan modernféle embernek igyekszel bemutatni, miközben folyton a felszínen kapisgálsz műszaki vívmányok és más külsőségek, itt meg ezzel pilótafrizura problémáddal, mint afféle bizonyíték körül, kvázi ezzel zárnád ki, hogy Armstrong ezzel a séróval nem lehetett masson egy „sötét” páholyban… Hogyan lehetsz Te ennyire felületes?! Már bocsánat!

    Megnyugtatlaak, hogy a világ legkiválóbb tudósai, művészei, politikusai[Kossuth és Kazinczi és Ady is], neked külön is írom: és mérnökeinek egy jó része tagja, vagy tagja volt a Szabadkőművességnek. Ha kéred felsorolok neked akár többszázat is. De itt csak a Pilóta [„kolléga” 😀 😀 😀 ] Neil Armstrongról van szó, aki mit ad isten, viszont s z a b a d k ő m ü v e s . v o l t… Ja! meg még egyet hadd tegyek föl, méghozzá egy másik Armstrongot ide neked. Nem fogod ezt se elhinni, ő viszont a keresztnevén Louisra hallgatott és a trombitálás volt a kenyere, és szellemileg mégis mindketten, a két Armstrong egy helyre tartoztak azonos belső jogokkal az első holdjáró emberrel. Tegyük hozzá, az is tény, hogy polgári mivoltukban ugyancsak mindketten valami gombokat nyomogattak – csak másképpen…

    OLVASS GEYZUKÁM, OLVASS, DE A MÉLYÉT IS… !

    Az irántad való szimpátiával búcsúzik: Cukihara Jakumó
    ˙

    .

    PS
    Ezek az utalásaid is, mint pledául ez az Armstrong mellé Te, mint úgymond „pilótacimbora”, meghogy „háton dugóhúzó”, uggyan! Olyan dicsekvő fennhéjázón hangzó és ide nem tartozó semmiségek… Minek ez ? Nem ettől leszel több, vagy kevesebb. Mi csak a dolgok tartalmában érvelünk. Ez nem egy munkapad – talán inkább áll közel a mérnöki rajztáblához és a körzőhöz, stb. 🙂

  • Mi van Geza ?

    Mi ez a csípőből tüzelés a szabadkőművességre – az ismeretlenre ?

    Csak nem lettél egyházffy, mert tudniillik a Katolikus Anyaszent

    Egyház átkozza őket, ahol csak teheti. Úgytűnik nálad már hat az

    átok.

    😀

  • Jóvanna..Éjjen a szabadkőművesség 😀
    Holnapután kimegyek, veszek egy rózenkreuzot
    a virágboltban és kitűzöm kokárdának .

  • Cukihara
    2019 július 27
    10:42 de.

    A pilóták CIMBORÁK !!
    Legyenek fiatalok, öregek, volt ellenségek,
    vagy kezdők és nem kezdők, vagy akár vadászpilóták
    és háti-motoros siklóernyősök. Mondok kettő példát erre:

    Egy jólismert hazai repülőgépes szolgálat akkori igazgató-föpilótája jó haverom volt. Egyszer, egy rendezvényen
    odament egy rogallós gyerekhez hogy nem e vinné őt el egy kőrre a kétüléses motoros rogallóján. Ez HATALMAS MEGTISZTELTETÉS volt a srácnak, naná hogy elvitte.
    Mi meg röhögtünk rajta. Mikor leszálltak, azt találta mondani az öreg :
    „Ne röhögjetek.Aminek szárnya van és fenn tud maradni a levegőben, azt ki kell próbálni” !

    A második:

    Pokriskin légimarsall, második világháborús ász vadászpilóta, aki a hetvenes években mint nyugállományú marsall a DOSZAAF (a Szovjet MHSz) főtitkári munkakörét látta el, ellátogatott a mi repterünkre. Előbb mondott egy kisebb beszédet, azon ásítoztunk. Aztán nagy nehezen beült ( öregkorára elégé testes lett) egy kétüléses vitorlába és elvitték kicsit repülni. A volt vadászpilótát hehehehe..vitorlával :D.
    Minekután leszálltak, körbeültük a földön Őt és órákon át ment a hajózó-duma. Tolmács segítségével persze.
    A vilgágszerte ismert nagy név úgy beszélt a legutolsó kezdő vitorlázó növendékkel is mintha egyenrangú partnerek lettek volna.

    De találkoztunk a reptéren volt Messerschmidt Bf-109 vadászpilótával is, stb..stb.. A pilóták alapból cimborák, hacsak nincs háború és nem állnak szemben egymással.
    De néha még akkor is.

    Megesett az angliai légicsatában hogy egy angolnak légiharc közben elfogyott a lőszere, mire a német egyszerűen elkísérte őt az angol partokig. Mintegy oltalmazva esetleg más német vadászok támadásaitól. Másnap aztán ismét összecsaptak a Csatorna felett.

  • Boda Marcsi
    2019 július 24
    2:42 du.

    Ez magára ismert 😀 😀

  • mint olvasható geyza kimaradt a free masonry ból így köpködi

    az, hogy neil armstrong az volt e annak semmi lényege nincs, az a lényeg, hogy sohasem volt a Holdon (sem)
    1 a 200 quadrillió hoz az esélye azaz gyakorlatilag kevesebb mint zéró… megy is hallgatás róla…

  • Cukihara
    2019 július 27
    10:42 de.

    hahahaha
    méghogy @g forgácsol? talán aprófát a sparhetbe? meg tolómérő? ahhoz, amit ő hazudik ahhoz a tolómérő kevés, jó fajta mikrométer és „into” kell hozzá meg gyémánthegyű letapogatók… dehát aki drehál? piros ceruzát hahahahaha

  • Cukihara
    2019 július 27
    10:42 de.

    persze a @g nem biztos, hogy az űrhajózás és messzerepülés eseteihez a precíziós alkatrészeket drehálta, az ajtózsanér csapja az olajozó furattal nem kíván különösebb precizitást, felhasználás előtt cementálják és felületileg edzik és utána pontosra köszörülik palást köszörűvel…ezeket meg nem bízzák egy gój motorosra a Panni robogójával… kopaszodó öregfiú lófarokkal amit kontyba csavarva hord a homlokkendőcske alatt

    hahahaha

  • Rodeo ideges vagy?
    Repülj egyet. Az mindig jót tesz.
    Például visszaszállhatnál oda,ahonnan
    kiesztergáltak tégedet: Kim Dzsong Un dagadtra izzadt ülepébe,

  • Cukihara:
    Figyeld meg ez a Rodeo nevű ismeretlen
    most majd nem fog leszállni Rólad. Mindig ez van:
    Kinéz magának valakit és elkezdi szíííni az illető vérét.

  • voronyezs
    2019 július 27
    10:54 de.

    A Katholikus Anyaszentegyház
    szteem senkire sem néz jó szemmel,
    aki mást tart a Világról mint ők.Csak éppen mostanság
    kicsit visszafogták magukat.De sokan vannak közöttük akik
    örömmel üdvözölnék azt, ha ismét felloboghatnának a máglyák.
    Sajnos a jelen magyar kurzus is emellett a vágyálom mellett van

  • István Berecz,meg a Geyza félék!

    Én nem vagyok hazaáruló,mint egyes baloldali pártok(itthon és kint is bizonyítják,még most is naponta…) és az itteni
    fanatikus hívei….meg ugye iskolai végzettségem is magasabb, mint
    itt egyeseké….a becsületemről már nem is beszélve,nem nekem,hanem több itteni alaknak kellene szégyenkeznie,de ugye vastag bőrük van….meg eszük egy szál se!
    Na részvétem!

  • Mellesleg a hazaáruló ballibsik nem csak a kormány választásokat
    bukták el (3 ciklus óta)hanem a főpolgármesterin is nagyon pofára
    fognak esni,és lassan pár év múlva már mindenhonnan eltünnek(szerencsére)….de addig is írtják egymást,annyira sötétek!

  • Egyébként az állításaim,véleményem a ballibsi ellenzéki „hazafi”képviselők ….naponta,élő,egyenes adásban (kép,hang!)
    bizonyítják a TV-ben….!
    Az itteni tájékozatlan,fanatikus,”iskolázott”sötét egyedek biztosan nem néznek TV-t,de újságot sem olvasnak……
    ,de ugye a baloldal „irányelvei” szerint megírják amit kell…,ez a dolguk!

  • Rodeo11
    2019 július 27
    11:29 de.

    Bírom mikor egy ilyen tudatlan,alulművelt,
    magát nagyokosnak képzelő
    balfék esztergályos,
    mint ez a Rodeo,
    beleugat a tanult emberek
    és más tudósok meg pilótabácsik dolgaiba.
    Mert hogy ő PhD.Esztergályos akadémián esetleg..

  • Boda Marcsi
    2019 július 27
    12:46 du.

    Te mindent elárululsz..amin egy gramm hasznod van:
    Barátokat, nézeteket, Hazát…mindent.

  • Boda Marcsi
    2019 július 27
    1:18 du.

    Ha már használsz egy,
    a nácik által kiagyalt kifejezést,
    akkor tessék rendesen alkalmazni : „Ballibsibibsik”

  • Geyza
    2019 július 24
    3:02 du.
    nálad nincs nagyobb!!!!
    Fel is nézek rád!!!
    üdvözletével

  • Nos Besancon nagy lelkesen felsorolta az elütéseim,….(tény)és akkor mi van?ugye nem ezen múlik a tájékozottság,tárgyilagosság,hitelesség,pláne az intelligencia……meg ugye nem itt töltöm szerencsére az időm nagy részét(mint egyesek)
    Engem sok más dolog is érdekel ezen a „nagyon demokratikus” és acsarkodó fórumon kívűl is (szerencsére),míg a hozzád hasonlók csak itt osztják a nem létező eszüket(meg is látszik)….,más témához biztosan
    hozzá sem tudnátok szólni…..próbáljatok önkritikát gyakorolni,ha nehéz is.!
    Pá!
    Amit írok az meg ugye akkor is tény,ha időnként elütök egy betűt!

  • Boda Marcsi
    2019 július 27
    1:18 du.

    Édes drága Marcsi. Mennyiben hiteles egy olyan TV és rádió, na meg újság amely pártirányítás alatt áll, korlátlan mennyiségű közpénz áll a rendelkezésre a kamu hírek gyártására, és nem például közérdekű híreket vivő a szó szoros értelembe vett és kiegyensúlyozott köztévé? Mitől etalon ez, hogy nézni kéne az ilyet? Mondjuk én nézem, hallgatom de az már legyen az én mazochizmusom.

    DE egyszerűbben fogalmazva (hogy értse is a kérdést), mitől mérvadóak, mitől lesznek mérvadóak maga szerint ezek a médiumok?

  • Boda Marcsi
    2019 július 27
    12:51 du.

    „–lassan pár év múlva már mindenhonnan eltünnek(szerencsére)” by Boda.

    Az persze, az lesz a jó, hogy végre teljesen és már a látszatot is mellőzve újra egy pártállam és állampárt legyen Magyarország, amikor idézem Magát: „SZERENCSÉRE”, eltűnnek” mindazok akik nem a Fidesz. Hát vagy eltüntetik szisztematikusan őket, és mindig arra a pártra illetve prominens személyére vetődnek teljes erővel, amelyik kicsit erősödne. Egy kis ellehetetlenítő (milliárdos nagyságrendű) Állami Számvevőszék büntetéssel, vagy megrendelt lejárató cikkek, kamu hírek elsöprő tömkelegével, leszalámizással, feldarabolással, hogy levegőt se kapjanak egy pillanatra sem. így megy ez egy rendes autokráciában, vagyis napjainkban Magyarországon. Marcsi pedig tapsol, jó szolga módjára, hogy csak egy párt legyen. Éljen, éljen a Fidesz, mert a párttal a néppel ismét egy utat kíván a komcsi Marcsi a pluralizmus helyett. Marcsi, a maga „Szerencséjére” megsúgom, hogy már most is egypárti a rendszer, de még a látszatból azért díszletként ott az ellenzék is bohóckodni. Örülünk?

  • Tüske Zsófia

    boda, te ostoba liba… te a szocializmusban is ugyanúgy hivatkoztál a sajtóra és a tévében elhangzottakra, mint ma, mert a pártalapszervezetednél azokat hallottad, ettől gondoltad, hogy népszerű leszel és karriert csinálhatsz és az eszedbe sem jutott, hogy az igazságot más utakon kell megtudnod.
    Ma is ugyanezt teszed: zabálod a pudvás rizsát, amivel a mérszaros által lenyúlt sajtó megtömi az üres fejedet és károgod a tévében a pofádba hazudott lebutított sémákat, amivel eladják neked ezt az új goebbels- és rákosi-mintára összeturmixolt szarszagú, igazságnak szánt kotyvalékot.

    te arra a tévére hivatkozol, ami üres folyosót mutatott a kékgolyóban az onkológián pénteken, amikor nincs ambuláns kemoterápia, csak hogy cáfolja a HVG cikkét, miszerint a kemóra váró betegek már hajnalban, dupla sorszámmal várják, hogy aznap bekerülhessenek kezelésre az irgalmatlanul sok daganatos beteg közül? hazaárulózzál csak nyugodtan, te gonosz, orbán-vírus által elpusztított agyú satrafa, egészen addig fogod ezt tenni, míg a személyesen nem fogod tapasztalni, hogy a közpénzeket a saját gazdagodására fordított imádott kormányod miként küldi közönyösen agonizálni mindazokat, akinek alapvető emberi joga lenne emberinek mondható életet élni.

    „Szép a rút és rút a szép
    Sicc, mocsokba, ködbe szét!”

  • Geyza! – nemtom, mondhatom e én, aki anno csak jelentkeztem vitorlázó repülőnek, hogy cimbora… 🙂

    Mivel írásaidban sokszor fedeztem fel valami Amerika-fanság jeleit, amelyek mindig csak a felszínen kapirgáltak messziről kerülve a mélyebb összefüggéseket. Hely hiányában itt csak néhány, számukra viszont jogos büszkeségre is okot adó személyiség nevét hadd közöljem.
    Először az általad oly nagyrabecsült „műszakiak” közül: Franklin Benjámint, vagy kortársunkat, John Glenn* „cimborádat”… Aztán meg az egyéb „kategóriában” George Wasshingtont és persze csak úgy kiegészítésképpen a „két Armstrong” mellett hadd soroljam közéjük a dzsesszművészet másik nagy kincsét Duke Ellingtont is…

    Természetesen az USA-ban rajtuk kívül még sok-százezren osztoztak e speciális testvériség örömében, melyből nem is kevés! elnök sőt, az államalapító atyák (kettő itt fent található) kétharmada emelkedett ki…
    Mellesleg, az 1897. és 1953. közötti időben megválasztott 9 elnök közül is 7 volt ama többezer, szavaiddal „istenverte” 🙁 ‘kőmívespáholy tagja, közöttük a szabadság és a liberalizmus kiemelkedő élharcosaival …

    ÉS, hogy ne legyünk mán igazságtalanok az egykori anyaországgal se, sir Winston Churchill is már egészen fiatalon lépett be a Massonic soraiba…

    „Legyen veled az erő” mellett a gondolat is: Cukihara Jakumó 🙂

    .

    *Glenn 2016-ban költözött a kozmikus örök vadászmezőkre, annak építőmesteréhez.

  • Geyza!

    Jóvanna! Inkább tegyé ki egy Lobekranz-ot. A nagy emberek aztat hordták… 🙂

    Ave/

  • helyesen: Loberkranz

    Na, a’vécézár/

    Áttéve Pal-estinába: euve ceusar !(ejtsd: ajvé cajzár).
    Tod’mit ? Add meg annak cajzárnak, de csak ami az övé..

  • GABRIEL

    LIBERTARIANism, nem liberalism, az csupan egy politikai celu ploy.

    A tobbiekebenm ‘fejen utotted a szeget’ !!!