Orbán érti a világot, és hazudik

2019 július 28 9:09 de.49 hozzászólás

A DK vezetőjének Facebook-jegyzete azt a választást kínálja Orbán legutóbbi, határon túli haknija kapcsán, hogy a miniszterelnök vagy nem érti a világot, vagy hazudik. Szerintem Gyurcsány Ferencnek ebben a választás-kínálatban nincs igaza. Még akkor sem, ha Orbán Viktor szövege hemzseg a látszólagos, vagy akár nyilvánvaló ostobaságoktól.

Orbán ugyebár azt mondja, hogy a liberális demokráciával szakítva megalkotta az illiberális demokrácia képzetét. Alkalmasint szinte már a világ nagy ideológusának állítva ezzel be magát. De ez majdnem mellékes. Mondhatnánk: ez nem más, mint egy felelősségpánikos komplexusgombóc szinte természetes menekülési útvonala a valóságos állapotok elől. Még akkor is, ha a valóságos állapotoknak összehazudozott mesterséges valóságkép haszonélvezője. A baráti körével egyetemben. Mert azt legfeljebb csak igen erős elvakultsággal lehet elhinni, hogy egy alapvetően kívülről finanszírozott, erőforrásaiban nagyrészt kívülről táplált gazdaságban a bemondásra megállapított GDP valós gazdasági állapotokat tükröz. Amelyben a hatékonyságszámítások, illetve összehasonlítások a jövőben sem nagyon fogják veszélyeztetni a statisztikát.

Az ország hosszabb távú túlélőképességét, tényleges tartalékképzését igen. De ameddig a külső forrásból érkező finanszírozások jelentős részét át lehet csurgatni az érdekszféra oligarcháihoz, addig ez a szempont szinte mellékes a kormányfőnek. Akkor is, ha most éppen egy újabb tizenéves uralmat vizionált magának. Amelynek során egy füst alatt az ország fizikai biztonságának a védelméről is ugatott valamit. A magyar határ túloldalán. Úgyhogy még tiszta szerencse, hogy nem üzent hadat, ugyanezzel a lendülettel, Romániának. Akár az illiberalizmus vallásháborúja jegyében. Ha már Orbán, az egykori lelkes KISZ-tag szerint, a kereszténydemokráciának már szinte szinonimája az illiberalizmusa. Holott ezzel súlyos kritikát fogalmazott meg a kereszténydemokráciáról.

Jézus ugyanis kétségtelenül az ember, mint Ember szabadságát hirdette. Ezzel alapvetően liberális elveket vallott. A tanítványai körében egyben a maximális demokrácia felé terelte a mindennapokat. Elítélve a mások hátán való meggazdagodást. Aki nem hiszi, az olvasgassa az evangéliumokat. Amelyek még a császári pamflet-válogatás után sem ennek az ellenkezőjét üzenik. Ahogy az Újszövetség számos más irata sem. Orbán tehát a maga párhuzama alapján nem állít kevesebbet, mint azt, hogy a mai, általa megvédett kereszténységnek semmi köze Jézus tanításaihoz. Így aztán a kereszténydemokráciának sincs köze Jézus tanításaihoz. Ebben Harrach talán egyetért Orbánnal, de ez nem is lenne csoda. Egy névleg önálló, de valójában a Fidesz egyházi lobby-platformjaként működő politikai gittegylettől nem is kell mást elvárni. Ezt Orbán is valószínűleg pontosan tudja. Már csak azért is, mert már vagy négy éve is majdnem eljutott oda, hogy Jézus tanítását is egy őrült ideológiának tekintse.

Ettől kicsit ellépve a liberalizmus sok szempontból maga a demokrácia. Illetve, viszont. Ha demokráciának valóban azt tekinti valaki, hogy mindenki, mint ember egyenlő szabadságjogokkal születik, és így egyenlő szabadságjogok illetik meg, akkor mindenképpen. Még akkor is, ha Orbán szerint a liberalizmus azt jelenti, hogy neki mindent szabad, és mindenki másnak: Kuss! Amikor tehát meghirdette az „illiberális demokráciát”, akkor nem tett mást, mint kihirdette: neki és haverjainak alanyi jogon mindent szabad, a többiek pedig demokratikus egyenlőséggel kinyalhatják. Ez viszont lehet illiberális, de alapvetően nem demokratikus szemlélet. Így egyet lehet érteni Orbánnal, amikor új fogalmat, nevet keres az illiberális demokráciájának. De azért nem kell olyan nagyon keresni. Az oligarchikus diktatúra teljesen megfelel. Ha már nem akarja neo-kádáristának tekinteni magát. Melynek népi demokráciája nem kevés rokonságot mutatott a már hat évvel ezelőtt is kirajzolódó, Orbán-féle, nemzeti demokráciával.

S éppen a már múltban is kirajzolódó tendenciák mutatják, hogy Orbán egy meglehetősen jól kirajzolható ív mentén alapította meg a maga kis nemzetképét. Gondosan megosztva, és ezzel cselekvésképtelenné téve a társadalmat arra az időre, amíg a hatalmát nem sikerül valamennyire konszolidálni. Amely konszolidáció ma is zajlik, de már nem szükséges leplezni sem a valós helyzetet. Elég híve van ahhoz, hogy a megosztott társadalomban megtartsa a hatalmát mindaddig, amíg ki nem épülnek azok a formális, illetve informális hatalomgyakorlási rendszerek, amelyek már valós támogatottság hiányában is biztosítják a hatalmat. A recept ismert a történelemből. Beleértve azt, hogy ehhez olyan nemzetközi tendenciák jelenléte kell, amelyek a külső környezetet legalább annyira megosztják, mint amennyire a diktátor a belső környezetet lépes kontroll alatt tartani.

Gyurcsánynak tehát abban nincs igaza, hogy Orbán ne lenne tisztában a világgal. Másként meg sem merne mukkanni. Jól mutatják ezt a korábbi gyávaságai, illetve az ezeket leplező hazugságok, hamisítások. Orbán tehát valószínűleg tisztában van a világgal, és éppen ezért hazudik. Mert megteheti.

49 hozzászólás

  • Orbán most ismerte fel amit korábban elszúrt:
    A világ nyugati részén az „illiberális” kifejezést másként értelmezik (és annyi mást-:) mint Magyarországon.

    Orbán (szerintem) az „ultra-liberalizmus” (neo-liberalizmus) ellenében szándékozott más fogalmat bevezetni, de rossz kifejezés használt. Ezt korrigálta most a „keresztény-liberalizmussal” (=keresztény-demokráciával, de ez már foglalt-:)

  • Az egesz vilag felfogasa alapjan magyarorszag mint egy „welfare state” mukodik a socializmus alapelvei alapjan.

    S az nem csoda, hiszen minden a mult rendszerenek a kinovese.

    Orban is a mutl rendszer termeke. Tehat mi mas lehetne tettei?

    Persze ma a Moszkvai hatalom nem parancsolhat neki.
    Brussel probalkozik, de azt elvezetesen ellenzi, mert veli hogy azzal otthon nepszeruseget noveli.

    Ma az EU perben all magyarorszag allaspontjaval.
    Orbannak semmi EU jog-alapjan levo vedelme nem letezik, csupan makcskodasa az ellen, ami az otthoni propagandat serkeni.

    A nemzet kozgazdasaga csupan a nyugati befektetseken mukodik.
    DE amint a vilag es europa kozgazdasaga lassul az csak problemakt hozhat, sot fog is lenni.

    Aki ewmlekezne, a US megavallalatok a Unionok (szakszervezetek)altali allando koltsegeik miatt Kinaba mentek, mert Kinaiak bagoert dolgoztak.

    De amint ottan a koltsegek emelkednek, ma Viet-Namba, Thalandba, stb. viszik befekteteseiket es minkalehetosegeiket.

    Elobb-utobb az fog tortenni europaban is.
    A nyugati, nemet auto-uzemek Romaniaba, Ukrajnaba mennek amint a mgyarorszagi termeles koltsegeik emelkedik.
    De NE sirankozz azon, az a termesztes szabad-versenyzes.

    Mivel a „welfare state” koltsegei a dolgozo-adofizeto lakossagot kirabolja, a nemzet lakossaga keptelen u.n. „toke-kepesseget” elerni.

    Ami egyszeruen az hogy a lakossag keptelen anyagi, penzugyi onallosagat elerni.
    Tehat a nemzet mindeg masok anyagi irgalman fogg fuggeni.

    Sajnos a jelen allamhatalom, mint a multban is, keptelen vagy nem hajlando azt figyelembe venni.

    Tehat az egyedulli lehtoseg; MINDEN A MULT MODJAN TOVABB.

    P.S.
    Akik a Gyurcsany nevu ‘lora tennek penzuket’, az meg sokkal a „welfareBB stat”-et celozza.

    Az egyedulli lehetoseg minden tarsdalmal szamara;
    „a kissebb allamhatalom, kevesebb allamkoltseg= tobb lehetoseg, jog es jovedelem a lakossag szamara ” !!!

  • Bizony. És megteszi, AMÍG megteheti.

  • A cikkíró hibázik, amikor nem vizsgálja Orbán egészségi problémáit- Ő maga egy régebbi interjúban „kissé szkizofrénnek” vallott saját magát, ami egyre jobban eldurvul, meglátszik viselkedésén, logikáján, gondolkodásán. Orbán emellett alapvetően nárcista is, ami már alapvetően megkérdőjelezi alkalmasságát vezető szerepre. Más kérdés, hogy szavazóinak elmeállapotát is érdemes lenne mélyebben elemezni!

  • … amiről szó volt :

  • sharapova2008
    A nárcizmus nem probléma, hiszen mindannyiunkban megvan, kiben gyöngébben, kiben erősebben és tkp. úgy működik, mint az adrenalin, mint egy önvédelmi hormon. Írásában sokkal inkább lényegesek a következő szavak: „szavazóinak elmeállapotát is érdemes lenne mélyebben elemezni!” És itt következhetne egy nagy-nagy össztársadalmi-lélektani korrajz, múltról és jelenről. A jövőről természetesen nem, mert azt csak Orbánc Vidor, a próféták és a marxisták ismerik.

  • sharapova2008, Orbán lehet nyugodtan paranoid skizofrén. amíg megválasztják a hívei

  • Én csak azon csodálkozom régóta, hogy az oly sokszor negatív színben feltüntetett román államvezetés -de a szomszédos országok vezetése is- hogyan tűrik szuverén területükön az ilyen és hasonló összejöveteleket. Szerintem a román állam nagyon toleráns. Kiváncsi lennék, hogy egy Magyarországon megrendezett „tusványost” -vagy nevezzék el bármely magyar településről, hogy tolerálna a mai magyar hatalom. Hogyan tolerálná a magyar állam, ha választási beszédeket tartanának a szomszédos országok politikusai, megspékelve sok-sok milliárdos párt támogatásokkal, ugyanúgy, ahogy a magyar kormány támogat a szomszédos államokban pártokat.

  • Achille
    2019 július 28
    1:01 du.

    Nálad az öt *

  • érdekes a cikk címe! „érti”??? szvsz NEM! maga képére akarja formálni de eleddig csak egy kis szeletkét sikerült és a történelem vihara meg a térdigérő passzátszél el is fogja szellenteni (hamarosan)…, a gizi ráadásul azt állítja welfare state ami egy röhej állítás! de nem ez viszi a polc alá a porcicák közé! hanem az, hogy a „mór megtette a mór mehet” ezek az alakok és van belőlük sok a volt KGST ben mehetnek a levesbe… más financiális erők kopogtatnak és azok az ilyennek nem fizetnek… a rejtvényem: mi köze mindennek a selyemhez?

  • De hol van Orban jobb keze ?????????????????

  • Jurásek Fábián Sebestyén

    A Szocialista és a Libsi mint két barát, mindig kézen fogva együtt jár és egyik rosszabb mint a másik. Közös céljuk, hogy mindent beszennyezzenek, lejárassanak, amit a normális társadalmak eddig vért izzadva felépítettek… Ez egy jó írás erről: https://pestisracok.hu/nem-csak-a-magyar-ellenzek…/…

  • Bendeguz79
    2019 július 28
    9:55 de.

    gizi la burra brava®,

    a nagy theozófus és gazdasági guru meg bankár és tőzsdeszakértő (ugye a tőzsde pénzei azok álompénzek gizi? ha mindenki egyszerre kiveszi akkor mi marad hátra? a NIHIL? NASDAQ FENN NASDAQ LENN ÉS MÁRIS SEMMI SEM TÖRTÉNT CSAK ETETIK AZ EGYSÉGSUGARÚ ÁLLAMPOLGÁRT MASZLAGGAL)

    „Mivel a “welfare state” koltsegei a dolgozo-adofizeto lakossagot kirabolja, a nemzet lakossaga keptelen u.n. “toke-kepesseget” elerni.

    Ami egyszeruen az hogy a lakossag keptelen anyagi, penzugyi onallosagat elerni.
    Tehat a nemzet mindeg masok anyagi irgalman fogg fuggeni.

    Sajnos a jelen allamhatalom, mint a multban is, keptelen vagy nem hajlando azt figyelembe venni.”

    mivel az usa sem nem welfare sem nem state hazudsz! de a többi hajszálpontosan leírja az usa mai valóságát!!!

    a 19,57-29,34%-os hitelkártya kamatok meggyilkolják a népet és a gazdaságot és ez csak egy faktor…

    ugye már rezeg a fejed az agyficamtól? beszélgess a @gaga gábriellel annyira vágyik rád és várja meleg szavaidat, légy hozzá nagyon kedves, mert nagyon el van szontyolodva nincs neki földi társa csak égi azt meg nem éri el, mert nem tud seprőn lovagolni

    hahahahaha

  • Bendeguz79
    2019 július 28
    9:55 de.

    gizi, la burra brava®

    onnan majd yemenbe, meg somáliába és gázába fognak költözni?
    neked annyi sütnivalód van, mint annak az egérnek amit nem fogtál meg a macsekomnak!

    a kapitalizmus a végső stádiumát éli, Marx nak minden szava hajszálpontosan beigazolódik!
    a kínálat (vegyük csak a személyautó ipart mintának) saccperkábé 5 szöröse a keresletnek vadonatúj autók hajórakományszámra sivatagokba szállítva, és a használtautó piac pedig nem képes eladni járműveket… mindez semmi más mint anyag és energia pocsékolás, de más módon nem lehetne fenntartani az árakat amelyeknek semmi közük a valós piaci értékekhez, a túlkínálat miatt már -lassan- ingyen sem vinnék el az árút mert, nem kell, ugyanakkor a hitelre árúlják magas kamatokra, hogy a sok elpazarolt anyagot és a bérrabszolgákat ki lehessen fizetni és legyen profit!

    az usa gazdasága eklatáns példája mind ennek! (is!!!) nincs megoldás a kapitalista termelési formák között…

    te, gizi tudod e a megoldást? 220 trillió derivativ van arra várván, hogy valaki tényleg kikérje (emlékszel a Gróf Monte Christo ra és abban arra részre ahol a Danglars bárótól korlátlan hitelt vesz fel és az nem érti mi az, hogy korlátlan? erre azt mondja neki legyen 13 millió arany sterling… …. és elérkezik a pillanata amikor csődbe akarja vinni a bárót, és kiszedi mind a 13 milliót mert tudta, hogy nincs neki több és ad neki egy hitellevelet 13 millióról… hogy utána mi lesz? …megy koldulni az utolsó 3 aranyával amit a Gróf meghagy neki

    na ez vár a kapitalistákra is, a derivativok tulajdonosai egyszerre ki akarják venni a vagyonukat… és nincs 220 trillió kéznél

    hahahahaha

    de írjál még maszlagot és fesd magad meg tupírozd a hajadat… és legyél kedves a gábrielhez, nagyon vágyik rád, állj vele szóba

    „Aki ewmlekezne, a US megavallalatok a Unionok (szakszervezetek)altali allando koltsegeik miatt Kinaba mentek, mert Kinaiak bagoert dolgoztak.

    De amint ottan a koltsegek emelkednek, ma Viet-Namba, Thalandba, stb. viszik befekteteseiket es minkalehetosegeiket.”

  • Jurasek Fábián Sebestyén:
    „A Szocialista MMs a Libsi mint két barát, mindig kézen fogva együtt jár és egyik rosszabb mint a másik. … Ez egy jó írás erről: https://pestisracok.hu/nem-csak-a-magyar-ellenzek…/…

    Értem Önt, de miért másodlagos forrásból idéz, miért nem e mély „gondolat” (mély, mint a pöcegödör) eredeti tulajdonosától, Adolf Hitlertől? Talán – legalábbis nyilvánosan – még nem büszke rá?

  • Bendegúz79
    2019.10úlius 28. 2:56

    „De hol van Orban jobb keze ????????????????? ”
    —————————————-

    Részletkérdés – lehet, hogy épp „hozzáért” a mellette álló csíkos hölgy fenekéhez! Tegnap óta tudom, hogy a „szexuális zaklatás” egyes formáit így kell titulálni!
    Ez nálunk, a magyar „kultúrában” elfogadott jelenség, csak a hülye ázsiaiak gondolják másképp!

    De, félre a tréfával, várjuk ki a végét – különben meg nem szeretném vakvágányra terelni a beszélgetést, Andrewnek igaza van, ha ezért megfedd! Bocsánat, de a fenti megjegyzése engem erre ihletett -:)))))

  • sharapova2008
    2019 július 28
    10:37 de.

    „A cikkíró hibázik, amikor nem vizsgálja Orbán egészségi problémáit- Ő maga egy régebbi interjúban “kissé szkizofrénnek” vallott saját magát, ami egyre jobban eldurvul, meglátszik viselkedésén, logikáján, gondolkodásán”

    ————————————————————-

    A cikkíró szerintem nem erre hegyezte ki a dolgot. Nem az a cikk lényege, hogy Orbán személyiségzavarát elemezze, vagy azt, hogy szellemi állapota mennyire felel meg az ország irányítása szempontjából elvárható állapotnak, hiszen akkor az egész aspektus miszerint „érti a világot és hazudik” felesleges lenne. Ez már többször, többféle felvetésben is megjelent itt a KMH cikkeiben és abban általában egyetértés van, hogy aki nem szakértő ezen a téren az nem vizsgálgatja, nem véleményezi senkinek az elmebeli állapotát még akkor sem ha történetesen a legmagasabb rangú országvezetőről van szó, akinél láthatóan „nem stimmelnek a dolgok” és ebből kifolyóan kérdéses, hogy alkalmas -e a feladata ellátására.

    Az ugyanis, hogy nárcisztikus személyiség, még nem zárná ki, hogy az ország és annak polgárai érdekeit maximálisan szem előtt tartó vezető legyen, ha egyébként a szándék arra felé tendálna – de ez sajnos nem így van! Az a fajta gátlástalan hatalommánia és uralkodni vágyás minden és mindenki felett ( pénz, paripa fegyver, emberek, országok stb) már önmagában kifejezik, hogy egy sajátos lelkületű és gondolkodású emberről van szó – ezen belül kell vizsgálni, hogy érti e a világot és ha igen, épp azért hazudik, vagy fogalma sincs alapvetően semmiről, mert ő már rég egy alternatív valóságban él, és ezért hazudik – én az utóbbit erősen kétlem! Itt tehát egyetlen állítás lehet valós, és az pedig az, hogy hazudik!

    De, hogy miért teszi ? Azért – e mert az általad is hivatkozott „kissé skizofrén” állapot fennáll (úgy tudom, az kezelés nélkül súlyosbodhat is) vagy eleve hatalomtechnikai gyakorlattá válva lett rutinná nála – amihez persze jó adag gátlástalanság, önzés, és a lelkiismeret legteljesebb hiánya szükséges. ( Bármit meglehet tenni, majd jönnek az ügyvédek és oszt’ jó napot ! Nem tudom melyik a rosszabb, még az sincs kizárva, hogy mindkettő fennáll, sajnos nem vagyok tudora a témának, de az ország léte szempontjából ez majdnem mindegy is, ha az eredmény ugyanaz!

    Az viszont elképesztő, hogy a környezetében nem akad ember – akár speciális szakértő – aki kontrollálná a cselekedeteit, gondolatait, szövegét, adott esetben felvilágosítva egy két dologról és figyelmeztetné a következményekre. A egyre többször előforduló ellentmondásaira, nyilvánvaló csúsztatásaira, hazugságaira, vagy „tévedéseire!” Lehetséges, hogy az önérdekű gesztenyesütögetés közben valamennyien „kissé skizofrén” személyiségekké váltak, és már nem merik tudni az igazságot? Nem mernek tisztán látni? Vagy csak kimondani, megfogalmazni nem merik mert az súlyos retorziókkal járna? Vagy azoknak akik még megmaradtak mellette, nagyon is jó így?

  • Bendeguz79
    2019 július 28
    9:55 de.

    gizi, la burra brava®

    mint már mondtam volt neked, dehát ha valaki hülye az gyógyíthatatlan! Marx minden szava szépen „bejön”
    a túltermelési válság és a kereslet egyidejű jelentős csökkenése az usa energiaszektorát negatívan befolyásolja

    egészen olyan mértékig, billió köbméter földgázt egyszerűen elégetnek, mert nincs vevő elég (a megújuló energiaforrások előretörtek) és az árak olyan mértékben csökkennének, hogy az egész iparág haszontalanná azaz profitmentessé válna!

    ezért is megy a Donald szélmalom harca az északi 2 vezeték ellen, mert emelt árakon (útonállás és rablás) akarja rásózni a szar gázát európára annak meg nem kell… és ez nem egyedülálló

    a britek szépen ellopták a Lybiai állam bankszámláin lévő billiókat és saját céljaikra költik (az írországi politikai harc finanszírozására és egyéb hasonszőrű belügyre) ahelyett hogy visszaadnák a jogos tulajdonosnak a lybiai népnek…

    ugyanúgy ahogy ellopták Venezuela, Austrália vagyonát és még sok mindenki másét és most átkozzák őket, hogy nincs pénzük

    ez mintha visszaköszönne a brexit ben és BOJO hülyeségében, valamint O1G összes akciójában amit egyszerűen lemásol a nagytestvérről

  • Besancon:
    „De, félre a tréfával,”

    Kedves Besancon, ugyan miért kellene félretenni…

    Besancon: lesz
    „várjuk ki a végét”

    A végét? Semmi sem tart örökké, tehát előbb-utóbb bekövetkezik. Ám ami engem illet, egyrészt nincs kedvem kivárni, másrészt tartok attól, hogy – esetleg pár jobb, kiegyensúlyozottabb évet követően – az utód se lesz sokkal jobb. (Talán Ady hallotta jól… http://mek.oszk.hu/05500/05552/html/av0092.html )

    Hová lett a jobb kéz? Jó, hogy Ön említette ezt az esetleges „hozzáérést”; már attól féltem, hogy néhány híve ellopta, bebalzsamozta, díszes ereklyetartóba zárta, és augusztus 20-án körmenetben hurcolják majd a Bazilika körül. 🙂

  • Loco tarka macska;

    Soraid tobbszor sirankozasra kenyszerit.

    Hogyan lehetne barki ket-labu elolwny oly negativ felfogasu mint te bizonyitod magadat?

    Siralmas lehet eleted.

    Ha te fizetsz 29% kamatot a napi vasarlasaid alaklmaval amint kolcsonzod azok penzet, hat valoban megerdemled.

    Hantszor irtam mar itten, persze nem kepzelnem-el ,hogy ertelmezni, vagy emlekezni tudnal arra.

    Nekem a bank fizet 1.5% minden dollarert amit vasarolok es fizetem a bank penzevel.

    Hat milyen elemi allapotban kellene barkinek is lenni hogy azt nem lenne kepes felfogni es alkalmazni ????

    Na nem is almodnam, hogy azt a tarka-macsak tulajdonossa felfogna.

    „Waht’s in your valet?”

    Van tobb bank melyek hirdetik itten a weben az 5% visszafizeto bonust is!

  • Besancon
    2019 július 29
    7:52 de.
    precíz soraidra néhány betű:

    ez egy alapvetően inherens gonosz lélek! gyermekkori adatai amelyek jellemzik és a sértődés meg az akarnokság és a képtelenség (sok mindenre képtelen azaz alkalmatlan) ellensúlyozására van ami van… nem részletezem és a világban ez nincs egyedül olvasom Bolsonaro reakcióját a brazil ügyvédi kamara elnökének jókérésére, miszerint számoljon el az apja halálával mint aki annó a katonai junta tagja volt és része is lehetett benne (halálos kis eset volt) erre jön a gábrielre jellemző magyarázat, ellenzéki volt, azaz megérdemelte…

    nem lehet valaki sem baloldali sem népi populista mert a katonai jobboldal lő és talál

    na ennek részese O1G és aljas nem érdekel a betegsége sem dögöljön meg mint minden hozzá hasonló szemét

  • Bendeguz79
    2019 július 29
    3:13 du.

    gizi, la burra brava®
    what is the catch?
    I also received such offer, but refused, it due to the attached accounting procedures…at the end I’ll be the looser, the bank never gives you gifts, wants to make its dead money resurrected
    (if you understand that?)
    LOL

    my tabby cat is wiser

    gizi the genius

  • Bendeguz79
    2019 július 29
    3:13 du.

    gizi, la burra brava®

    már megint hazudsz és azért magyar ez a rész, hogy azok is értsék, akik elhinnék, hogy egy bank az jótékonysági intézmény és elajándékozza a pénzét… lekötött betétért 2,75% évenként!
    van olyan, hogy 1.5% visszatérítés de csak akkor kapod kamatos kamatok nélkül (amelyek 19,99%/év minimum) ha a az adott 30 napon belül visszatéríted azt amit elköltöttél de ehhez állandóan a bankszámládon kell „lógnod” és számolni a különféle 30 napokat, vagy havonta egyetlen egyszer vásárolni és 30 napon belül visszafizetni…egyébként az egy napra jutó (19,99/365%) kamattal megfejelik a költéseidet és az „ajándékpénz” máris nem 1,5%… az -5% az meg meg van határozva mire kell költened és ha az éppen neked nem kell akkor nem kapod, én olyat is kaptam, hogy az első $500 ra -10% de a továbbiakat az előző számszakival számfejtik tehát $50,00 -ért beleléptél egy nagy csapdába

    nekem kamatmentes és költségmentes folyószámlám van, korlátlan költéssel és a számlaösszeg felső határáig (jövedelem függő) bármit és a -1,50% meg gyűlik, mert az adott láncokhoz kötött és csak akkor kapom ha ott veszek, ha máshol és 30 napon túl törlesztek akkor kamatos kamatokat számolnak amire a banknak van egy „klassz” algoritmusa …

    szóval nyerésről szó sincs csak preferenciákról hol és mit vegyél vannak grocery láncok ahol ha azt veszed ami aznap a listán van akkor nagyon szépen lehetne vele keresni de én nem aszerint veszek, mert … én vagyok én…

    te meg te vagy

    hahahaha

    a cirmos macskám itt dorombolja, hogy hagyd a gizit

  • Tisztelt Főszerkesztő Úr!

    Véleményem szerint a szándékos, fárasztásos* zavarkeltés a kommentelésben sem engedhető meg. Ide tartozik az is, amikor ezt a zavart egy kommentelő csapnivalóan rossz magyar nyelvismerete, plusz annak hebehurgya használata is okozza.
    Ilyen zavarkeltő kommentelő (magyarul: troll) Bendegúz79, aki „csapnialó magyarságával” annyira olvashatatlanná teszi a
    saját írásait is, hogy tripla idő szükségeltetik azok szövegének, különös mód összegubancolt, zavaros mondanivalójának a kibogozásához. Ez a trükkös >megfejthetetlenségi taktika<, vagy inkább stratégia akadályozza olvasó társainkat abban, hogy időben és tartalmi mélységében is kellő alapossággal ismerjék (ismerjük) meg például B79 ügynök nézeteit és valódi szándékait. Amely szándékos akadálykeltés arra nézvést is igaz, hogy az épp adott cikk és a többi kommenttárs nézeteire rajta kívül ne is jusson energiája…
    Könnyű lenne erre azt mondani, hogy hát akkor ne olvassák el…
    Erre a jogszerű válasz az, hogy a KMH "területére belépve" minden olvasó/kommentáló a [megközelítően] helyes magyar beszéd és írásmód használatára tesz ígéretet. Ez a szándék hasonlítható a vonatjegy váltás során felvállalt önkéntes alávetettséghez a vasúttársaság utazási szabályai [és más belső jogai] iránt.
    Ergo, e szabályoknak ellentmondó magatartás, ez esetben a súlyos és csak nehezen tisztázható, illetve félreérthető vagyis notórius zavarkeltő nyelvhasználat kizárandó a "kommnetátor társaságból".
    Ez egy afféle íratlan klubszabály…
    .

    Üdvözlettel: – V –
    ˙

    .
    *
    Fárasztás: ősi horgász-technika, v. "technológia", a nehezebb préda kapást követő – zsinór huzogató – kifárasztása a könnyebb beemelés érdekében.

  • Még egy javaslat.

    B79 írásaival forduljon fordításért egy magyarországi fordító irodához [rengeteg van], akik vállalják hiteles fordításuk továbbküldését pl. a KMH címére…
    Ellenkező esetben a kis gézen-gúz79 tanuljon meg magyarul.

    .

  • Voronyezs
    2019 július 30
    4:17 de.
    hahaha,

    látom te is unod a gizit, hát még Chris a cenzor! soxor pihenőre küldte de legyen a gizi egy példa arra, hogy a pofátlan ügynökösködés és hazug propaganda terjesztés a NER része és a KMH nak ajánlatos megismernie

    jellemzően a gizi (téged igazolandó) sohasem reagált olyan direkt hozzáintézett felvetésekre amelyek szakmai ismereteket tételeznek fel és amikor ékes angolsággal kap egy nyuszit akkor eltűnik a paraván mögé és az nevelő tisztjét keresi idegesen (cia) és mivel az „éppen nincs kéznél sem meg lábnál sem” hát sasszézik ezzel már indulhatna népitánc versenyeken is

    hahahaha
    nem javaslom kitiltását, viszont piszkálását annál inkább (nagy türelem kell hozzá, az igaz)

    nincs ő ezzel a mószerrel egyedül csak vannak akik próbálkoznak más tehénszarral is (bullshit)

  • Christopher Adam

    Kedves Voronyezs,

    Bár ijesztő ezen elgondolkodni, de ami megjelenik B79-től a KMH-ban, az napi termésének kb. egyharmada. A többit törlom…Lehet, hogy ennél is többet törölni kéne.

  • Kővendég
    2019 július 29
    2:18 de.

    Próbáljuk elkerülni a „Pesti Srácok” nevű és hasonló böccegödröket, de ezek a Jurásek féle szarrházzyak gondoskodnak róla hogy ide is fröcsögjön a trutymóból.

    Gyuri10 meg a másik szennylapból idézget, amit állítólag nem ismer: az Origóból.

  • Christopher Adam
    2019 július 30
    12:05 du.

    kedves cenzor… van valami jó módszered erre? vagy literre megy, esetleg a helyesírási gúgli piros hullámvonalait használod és bizonyos hullámmennyiségen felül automatikusan? vagy -képzelgek- a piréz angol automata fordító beinti az unalmasat akkor is klikkeled?

    kíváncsivá tettél (és szomorúan veszem tudomásul, hogy sok „mélyenszántó gizi-t” nem kapok meg a kérdéseimre?

    mondd, szerinted sem tud angolul?

  • Chris:
    Olyan ez a Bendeguz mint Jaroslav Hašek „Švejk”.-jében a szenilis helyőrségparancsnok, bizonyos Zillergut ezredes akinek beteges magyarázási mániája volt. Tiszttársai már kerülték ezért.

    „Urami, ami mellett most vagyunk,
    az egy ház homlokzata.Ezt a járda határolja.
    Apropo járda.
    A járda az egy kis kiemlkedés a gyalogosok számára,
    amit egyfelől a ház homlokzata határol, másfelől az úttest.
    Hogy bemutathassa kíséretének a járdát, lelépett az úttestre de tiszttársai nagy megkönnyebülésére rögtön elütötte egy konflis. Három hétig ápolták a helyőrségi kórházban”

    /Idézet a „Švejk”-ből,nem szószerint.Hja rég olvastam már../

  • mindez a „gizizés®” arra emlékeztet, mint mikor a sevillai borbélyban a nagy herce hurcára és ricsajra bejön az éjszakai őrjárat és a „bajkeverő” Almavivát el akarja vinni a közeg, az meg megmutatja neki a gyűrűjét… és akkor van a Paffá válás nagy lélegzetelállítója… és a közönség (ha ért olaszul) már dülöngél a röhögéstől… gizi a közeg…hozza a passzust, hogy ő márpedig bejegyzett ügynök és „jogai” lennének, ha mindenki nem (na jó a gábriel nem mindenki, csak gábriel lalalala) röhögné ki és cikizné, lehet, hogy perverz és akkor élvez amikor küldünk neki anzixot?

    vagy Mozart a Don Giovanni végén mikor a Don és Leporello a „hűséges” kikiáltója és puzdrahordozója (állítólag nagy puzdrája volt neki) ugye megjelenik a kővendég és elviszi a Don-t, és ott marad a dög unalom: Leporello kereshet másik job -ot és a Donna, meg a Donna E., meg Zerlina a kis pesztonka ott sikoltoznak örömbánatukban, hogy namostkifogja őket …ni???

    ugye gizi lehetne a Madamina, madamina! il catálogo é questo… és csak bontja ki a végeláthatatlan listát a hülyeségéről? és dicséri …”il padron mio”… a gizi mindenkori „don”-ja és tetteinek… hírmondója a gizi… mindenki nagy… ide mindenki írja be mit is csinál neki a gizi a beírásaival!!!

    hahahaha

  • Besancon;

    Ha Andrew arra kepes es kepzett lenne meg megkozelitoen is megallapitani egy fenykepbol, bizponyra nem lenne ideje itten hasonlo velemnyeit osztogatni.

    DE HA az meg ugy is lenne, tudna, hogy hivatas-ellenes es un-athicus azt amodon meg feltetelezni is.

    Allitasa., hogy landsacape architectur-t tanult.

  • Geyza
    2019 július 30
    3:10 du.

    Ezzel az okfejtéseddel maximálisan egyetértek!

    Sosem azzal foglakozik, hogy ha valaki belépett az ajtón akkor miért tette, mit akar benn, milyen szándékkal jött, mit fog ott tenni és miért stb hanem magán az „ajtón” akad fenn, és elmagyarázza, mi is az az ajtó!

    Ez nyilván abból fakad, hogy magát a nyelvet nem beszéli nem ismeri eléggé, ezért a mondatokat mélyebb összefüggésében nem tudja elemezni, csak szavakat ért meg, ragad ki, és abból kiindulva értelmezi sajátos módon a továbbiakat! Időtöltésnek elmegy, abból B.-nak feltehetően sok van, ha az itteni termését vesszük alapul, és ha még azt is figyelembe vesszük, hogy – mint Chris írta – hogy amit itt leközöl, az csak egy része annak, akkor tényleg nem tudok mást gondolni, mint hogy B. nak ujjaihoz ragadt a számítógép klaviatúrája, egy életen át a nap 24 órájában ezzel kell élnie, és ha már így esett megpróbálja kihozni belőle amit tud! -:))))))

    Ezt az elméletet támasztja alá lentebb, a lúli.30-án 5:12-kor hozzám írt hsz-a is, amit feltehetően a sharapovának szóló írásomra szánt véleményként – na, ezzel aztán végképp nem tudok mit kezdeni!

  • Besancon
    2019 július 31
    5:11 de.

    HEHEHEEEHEHEEEheheheeehehehehehhhhheeeheheedhhh

    szerintem nem „hozzáragadta klaviatura az ujjaihoz”

    hanem KINŐTT neki a kezéből.

    A „kéjbordkezű Bendeguz” heheheeehehehhhhheeehehe

  • Bendeguz79
    2019 július 30
    5:12 du.

    gizi la burra brava®

    de azért te vásároljál a bank pénzéből és még kapjál 1,5% ot mindezeken felül bruhahahahaha

    csinnbummcirkusz

    CNN YESTERDAY
    Tonight 34 million Americans are uninsured but health insurance and drug companies made $100 billion in profits last year.

    People are homeless but companies like Amazon did not pay a nickel in income tax.

  • Geyza es Besancon;

    Csupan mert felfogo-kepesegeitekkel nagy problematok van, hat a leg-egyszerubb valaki mast vadolni azert.

    Kivallo!

    Ketsegtelenul az ti inteligenciatok csucs-hatara !

  • Bendeguz79
    2019 július 31
    3:15 du.

    gizi, la burra brava®

    mikor kezded az oktatást? és hol tartod? piréz nyelvleckékre gondoltam pontosan az érthetőség kedvéért, abban te nagymenő vagy azaz büfé szakos

    bruhaha

  • Bendeguz79
    2019 július 30
    5:12 du.

    Kedves Bendegúz! Te nagyon hülye troll!
    Melyik fényképre gondolsz?
    A cikkhez a szerkesztő tett egy képet. A cikk nem a fényképről szól, hanem a Te nagyon kedves zsebhokibajnokodról.
    Ha a karakterhez használt képről, akkor az nem fénykép.
    A Te fényképedet pedig nem látom. De valószínűleg nem véletlenül. Félnél kitenni, mert kiderülne, hogy a háttérben a feszített jobbkézzel zsebben turkáló vezér képe állna. Valamelyik Fidesz.-irodában. Amint ölelkeztek Bodával.

  • ANDREW_S;

    „Te nagyon julye troll.”

    A kep kozolve a cikkel,Orban a nok kozott.

    Mi van a szmedben hogy keptelen lennel latni?

    Allitolagos landscaper lettedre mi kepesseged lehetne egy agyzsugoritokent allitani a lehetetlent ???

  • Geyza
    2019 július 31
    9:06 de.

    @g

    ugye, te is mint a gizi nem beszélni ingliset?

    „A “kéjbordkezű Bendeguz” ”

    az akármilyen billentyűzet inglisül: „keyboard” azaz a kiejtése:
    „kíibórd” a kejbord az valami egészen más lehet, nem tudom mire gondolhattál amikor elferdítetted kayboard -ra, de olyan meg nincs az „inglisben”

    bruhahaha aki nem tud arabusul ne beszéljen arabusul

  • „Orbán érti a világot. és hazudik”

    Az még hagyján, de a módszerei terjedőben vannak.

    Íme :

    https://nepszava.hu/3045105_sajatos-korrupcioellenes-harc-izraelben

  • BESANCON meglatasa hogy a holgyek tisztessegtlen, nem elfogadhato es nem kivanatos nemi zaklatasai magyarorszagon „elfogadhato”.

    Csak a hulye azsiaiak , s talan az amerikaik velik maskent?
    Pont azert szeretnem kerdezni;

    1., Vajon velne azt maga hasonloan ha az a maga leanya, huga/novere, noi rokonai, felesege vagy szulo-anyja ellen gyakorolva amga-fele felfogasu ferfiak altal ????

    Vagy talan azon esetekben maskent velne ????

    Tehat bizonyitja a sajat remesen szelszoseges es onzo, egyoldalu felfogasat.

  • Mar nagyon regen kezdtek kerdezni az olvasoktol, hogy mit latnak a maguk PM-jenek mukodeseben kritzalhatonak?

    Hogyn lennenk hajlandok azt sorolni.

    A mai napig meg soha senki nem adott egyettlen adatot sem azon, keveve a „hulye”, „hazug”, „korrupt” jelzokon kivul.

    Jelentene az hogy , teljesen megelegedettek minden tetteivel?

  • Bendeguz79
    2019 július 31
    7:57 du.

    „Melyik fényképre gondolsz?
    A cikkhez a szerkesztő tett egy képet. A cikk nem a fényképről szól, hanem a Te nagyon kedves zsebhokibajnokodról.”

    Ha nem megy, keresd meg pártösszekötődet, és szótáradat.

  • Rodeo11
    2019 július 31
    10:13 du.

    Bendeguznak (meg neked)
    KÉJ ha a BORD .-ot csépelitek.
    Nekünk, ártatlanoknak, kínszenvedés olvasni titeket.

    De..különben mindig mondom :
    (ezt már nem neked mert alábbiakat fel sem fogod)
    Diktatúrapártikatól, félnáciktól,fullnáciktól szélsöbalosoktól, Maoistáktól a komolytalankodásra, iróniára és viccelődésre való hajlam oly messze van
    mint Makó Jeruzsálemtől.

  • Andrew_s
    2019 augusztus 1
    3:34 du.

    Majd a mindenbe
    hakell-hanemkell beleugató
    Rodeo ezt (is) megmagyarázza.
    Kirak hozzá egy tanulmányt meg egy Vágner dalművet.

  • Geyza
    2019 augusztus 2
    5:19 de.
    @g
    butaságod határtalan és még büszke is vagy rá

  • Geyza
    2019 augusztus 2
    5:19 de.

    @g
    „humorod” eszméletlen, hagyd békén a billentyűimet!
    a Vágner úrhoz meg annyi közöd sincs, mint a kaszáspóknak a gömbvillámhoz azaz semmi, és sok más hasonlókkal te is ugyanaz a műveletlen buta egyed maradsz aki úgy beszél Heller Ágnesről hogy egyetlen könyvét sem porolta le nemhogy kinyitotta volna és a többi „nehézveretű” szintén kívül esik a te felfogási tartományodon… az, hogy téged kizsákmányolt az usa magáncég és te büszke is vagy rá az tök jellemző

    „a hozzád hasonló 30 ezüstért bármit” sőt!

    a nagy usa val vállalkozó most éppen … motorozik a Panni robogóján és a kopasz fejéről lobog a 12 szál megmaradt hajából font lófarok…

    bruhahahaha

    szerencsétlen

    mondd neked mindenkihez van egy „kedves” szavad? még olyat sohasem olvastam @g -től, hogy Pötyi ez most igazi durrbele lett és egyetértek…te vagy a szú a fában csak „szúsz”

    világról szóló ismereteid nulla körüliek még nem tudtam eldönteni, hogy a pozitív vagy a negatív végtelenbe tendál

    +/-0,001 ehhez már mikrométer kell vagy ha lukas akkor into