Tusványos rémisztő lehet normális ember számára…

2019 július 28 10:32 de.110 hozzászólás

Hááát, nem volt könnyű, de végighallgattam Magyarország méltatlan első szolgájának beszédét, itt.

Az első, ami föltűnt: az illető beszédhangja immár nélkülözi azt a hisztériás, fisztulás intonációt, ami jellemző volt minden eddigi beszédére, 1989 óta. Érthető: hiszen 9 év óta minden választást fölényesen megnyert, pártja előnyét minden választás és közvélemény kutatás megerősíti. Ráadásul azon a magyarok lakta, Románia-beli helyszínen beszélt övéi körében, amit ő és a pártja hozott létre évtizedekkel ezelőtt. Már az oldalán közzétett tusványosi fogadása is elég rémisztő lehet normális ember számára, ahol égszínkék huszárruhába öltözött idős emberek hálálkodtak a nem tudni miért a „miniszternek” azt sem tudták, hogy miniszterelnököt tisztelhetnek a korty pálinkával koccintóban. És tényleg mellékes: de úgy tudom, a huszárok jellemzője a veres kabát és a zöld nadrág (nemzeti trikolór két színe), nem a műszőrmével ékített égszínkék volt. Hagyjuk is szegény tusványosi résztvevőket, akiket 30 évvel ezelőtt diáktáborba hívtak. Hogy ugyanazok vannak ott? Én lennék az utolsó, aki kétségbe vonná az öregdiákok véleménynyilvánítási jogát – hiszen magam is hetvenkedem majd’ két éve.

Hanem térjünk vissza a beszédre. Az eddigi tusványosi vezéri beszédek többnyire a tábor konkrét feladatait jelölték ki, a teljes magyar jobboldal fölszámolását jelentő „egy a zászló, egy a tábor” jelszótól a „baloldal mindig ráront a nemzetre” hazug dumájáig, addig ez a mostani filozófiai megerősítést, alapot kínálna az illiberális demokrácia fából vaskarikájának.

Az illető éppen formát akar adni egy tökéletesen formátlan, nihilista ideának az ún. illiberalizmusnak. A kenetteljes prédikációból kitűnik, hogy miután idehaza immár bevégezték feladatukat a „liberalisták” és a komcsik ellen, a következő 15 évben az Európai Unió fölszámolása a cél. Ez így, ilyen nyíltan persze nem hangzik el, de az igen, hogy „az Európai Bizottságot (EB-t) továbbra is a miniszterelnökök vezessék”. Ez ugyan eddig sem volt így, mert az Európai Tanácsot (ET-t) alkotják az uniós miniszterelnökök – az EB-t a nemzetállamokban választott képviselőkből álló Európai Parlament (EP) erősíti meg. Pontosabban: éppen ezen megy a vita. Eddig ugyanis az ET jelölte a bizottság elnökét, majd azt a parlament megszavazta. Persze a jelölt személyéről előzetesen egyeztettek, latolgatták, ki kaphatja meg a parlamenti többséget. Az európai integráció hívei azonban úgy látták, épp itt az ideje, hogy a választott képviselők döntsenek az EB elnökéről, természetesen figyelembe véve a miniszterelnökök fórumának véleményét. Ez lenne az ún. ”csúcsjelölt” intézménye, amit a miniszterelnökök félrerúgtak – igaz, elfogadható jelöltet megnevezve. Így lett Ursula von Leyen nagyon kicsi, pár fős többséggel az Európai Bizottság elnöke. Nagyon leegyszerűsítve: az EB tulajdonképpen az Unió kormánya, tagjai, a biztosok egy-egy terület „miniszterei”. Minden uniós nemzetnek van európai biztosa, akit a nemzeti kormányok jelölnek – hogy hány, az a lakosságszámtól függ. Magyarországnak egy biztosi helye van, amit eddig Navracsics Tibor fideszes EP-képviselő töltött be, és a kultúra, ifjúság, sport európai ügyeinek volt gazdája. (Mellesleg: rossz gazdája. A választások előtti beszámolóját az EP képviselők mindössze 20 százaléka fogadta el.)

Na most. Az érthető, hogy egy beszédben nem lehet az Európai Unió működését, szervezeteit még a fenti vázlatos módon sem ismertetni. Ráadásul a szónok bízhatott abban, hogy hallgatósága többségének – tán még az elnöki asztalnál ülők némelyikének sincs fogalma sem arról, hogy működik az Unió, így hát akármit lehet hablatyolni.

Mellékszál. Igen jellemző tévedés plakátokon, propaganda szólamokban „Brüsszel”-t szidni, miközben a belgiumi város éppenhogy a nemzeti miniszterelnökök tanácsának (és az EB) székhelye. A parlament székhelye a francia-német határ közelében lévő elzászi város, Strasbourgh (Straßburg), aminek éppen kevert francia-német lakossága miatt kétféle írásmódja létezik. (Igaz, Brüsszel-t is kétféle módon írják: a francia Bruxelles mellett létezik a holland nyelvű Brussel-stad elnevezés is: a Brüsszel tulképpen egy magyarított változat.)

A jelenlegi magyar kormányfő ezúttal is a miniszterelnökök mindenhatósága mellett kardoskodik. Nem ujdonság: már húsz évvel ezelőtti első országlása idején sem szenvedhette a választott parlamentet, azóta csak egyre nyíltabb megvetéssel beszél a „fölösleges vitákról”, a megválasztott képviselőkről. Tévedés ne essék: nemcsak az ellenzékiekről: az, hogy Magyarországon sorozatosan sérti meg az általa vezetett többség hozta törvényeket is, pontosan mutatja, mire tartja saját mamelukhadát.

Ebben a tusványosi beszédben ezt a fensőbbséges ideát terjesztette ki az Európai Unióra. Nincs itt szükség vitákra, elvekre: majd a „nemzeti” miniszterelnökök elmolyolnak Brüsszelben a pénzek, jogok elosztásán, minek pofáznának bele a választott EP képviselők Strasbourghból? Természetesen figyelembe se véve azt a tényt, hogy az uniós tagállamok miniszterelnökeit nem a nemzetük, hanem annak csak többsége választotta meg. Méghozzá nem is elsöprő többsége – legfeljebb fele-harmada. Legalábbis 1990 óta nem tudok még Magyarországon sem 90 százalékon felüli választási győzelemről.

Lebbegeti hát erősen a „nemzet” leplét – mármint amit ő gondol nemzetnek. Azért hozzáteszi, mint valami fáradó öreg bölcs, hogy meg kell küzdenie a „liberálisok gyűlöletével”.

Nem tudom, miről beszél. Magam szabadelvű szocialistaként nem gyűlölöm szerencsétlent – ahhoz kéne valamilyen személyes nexus. De azt igenis jogom van számon kérni, hogyan sáfárkodott az ilyen-olyan, mindegyis ”többséggel”, a nemzetem, a hazám érdekében. És baromi rosszul.

Értem én, hogy a 9 évi kormányzás anomáliáit, tehetetlenségét, bűzlő mohóságát le kéne fedni valamiféle ideával – hiszen már ordító az az üresség, ami minden kormányintézkedés mögött tátong. De ezt egész Európára kiterjeszteni? Nem galádság – ostobaság. Hiszen pont emiatt oly ambivalens a kapcsolata a többi „nemzetieurópással”! Például a hasonszőrű olasz Salvinivel, aki nem átallotta a szemére vetni, hogy az EU-s tagállamok – köztük a nem kis pénzt bekaszáló Magyarország – magára hagyták a hazáját elárasztó menekültekkel.

Ilyesmi persze az égszínkék mentékbe, meg más viseletekbe öltözött áhítatos hallgatósága fejében meg sem fordul. Az ilyen tusványosi szeánszok meg arra valók, hogy a jövőben se fordulhasson meg.

110 hozzászólás

  • Részlet egy interjúból, teljesen egyetértek a válaszolóval:

    – Akkor ebben a miliőben mit tegyen a gondolkodó ember?

    Ebben a kétszáz évben, amióta az elnyomó jellegű modern állam létezik, összesen, ha húsz év volt, ami szabadnak mondható. Húsz a kétszázból. A többi száznyolcvanban is éltek és alkottak emberek. Nincs ebben se újdonság: az ember végzi a munkáját, megpróbál szabadon viselkedni és kritikusan gondolkodni, a többit pedig rábízza a gondviselésre.

    – Ezt nem mondod komolyan.

    De halálkomolyan mondom.

    – Azért nem hiszem, mert azt látom, hogy benned nagy szenvedély van.

    Bennem rengeteg szenvedély van, ugyanakkor nem vagyok naiv, nincsenek illúzióim. Ez a rendszer belső erőkkel leválthatatlan. Itt nincs mit csinálni, ha az ember betartja a jelenlegi szabályokat. Békés változásra nincs remény.

    – Pont az ellenkezőjét szokták mondani: azt, hogy külső erők nem, kizárólag belső erők tudják elérni a változást.

    Külső erők képesek csak rá, de azok meg nem akarják.

    – Miért nem?

    Mert rend van. Magyarországgal nincs baj. Szomáliával van baj. Szudánnal van baj, Csáddal, Irakkal, Etiópiával. Azok bajok, ott dörögnek a fegyverek. Magyarországon undorító ugyan, ami történik, de rend van. Majd itt is lesz összeomlás, zűrzavar, radikális változás, amikor késő. De hát én ezt se kívánom senkinek, ahogyan ezt a piszkos rendet se, amelyet a kapzsiság, az anyagiasság, a félelem és a sovinizmus tart össze.

    Így valahogy.

  • A román kormánynak nem disszonáns az egész??? Fordítva csak egyszer tehette volna meg…!

  • posványosról szól az ének bruhahaha, az ejjusjjujjnak anyyi a nyugati végén ott van boris johnson a keletin az O1G (megerősítve a tőkéskéjgúnárral) és máris hiányoznak az írek meg az olaszok összefogva a görögökkel és az usa máris húzhatja le a rolót az egyik asszittesikeres gyártmányáról az EU -ról, kimegy a divatból és bemegy a történelem süllyesztőjébe ahová való mint egy pofátlanul ráoktrojált tévedés…

    az ejjujjujjujj így működésképtelen és pont ezért lett így létrehozva washington d(w)écében…essetunni

    Igenkedves Margit aki nálam jobban utálja posványost az összes odajáróval együtt az festi magát de az ejjujujujj az nem arra készült, hogy működjön és ez ma már jobban látszik mint a bölcsőjében ami kőből volt

  • Sharapova kerdese igen felteheto, hogy mit velnenek HA a roman PM tenne hasonloan azt magyarorszagon ????

    Bizonyara Romanai baratsagosabb a magyarokra vonatkozoan, mine froditott esetben.

  • Drizari.Az ismerethiánynak, a tájékozatlanságnak és az ízléstelenségnek az a mélysége rémisztő, ami itt koncentráltan van jelen.

  • Aczél Gábor

    A Nézőpont Intézet elemzője szerint nemzetegységesítő beszédet mondott Orbán Viktor miniszterelnök szombaton Tusnádfürdőn.Tóth Erik az M1 aktuális csatornán kiemelte, hogy a Fidesznek a nemzeti politikai gondolkodás 1994 óta a legfontosabb alapelve. Antall József fogalmazta meg miniszterelnökké válásakor, hogy lélekben 15 millió magyart szeretne képviselni, de Orbán Viktor volt az egyetlen, aki ezt valóban meg is valósította – vélekedett az elemző.Tóth Erik azt is mondta – utalva a miniszterelnök szavaira -, hogy 2010-ben egy a nemzeti gondolkodást előtérbe helyező rendszerváltás kezdődött és ez minden bizonnyal nem 2022-ben ér majd véget.
    Én meg, az említett 15 millió magyar egyike, kijelentem, hogy Orbán Viktor Antall József lélekbeli vágyát nem valósította meg, mert engem speciel nem képvisel, a 2010-ben kezdődő, a nemzeti gondolkodást előtérbe helyező rendszerváltás engem ugyanis kirekeszt, s amíg élek, teszek ellene, hogy minél hamarabb vége legyen.

  • Aczél Gábor
    2019 július 28
    3:56 du.

    a nézőpont nevű gittegylet sem nem oszt sem nem szoroz és a többi szócső sem… ez az egyetlen diaszpóra ahonnan nem rúgják ki páros lábbal, Szlovákia, a délszláv területek, Austria, Canada, USA, Australia, Argentina, és akkor a lista nem teljes, hogyan próbálkozna? vannak ötleteim és nagyon vigyorgok hozzájuk…

    a cipőkészítője nem tud nyúlcipőt?

  • talalom,

    a helyzet ma nem sokkal rosszabb, mint amikor a munkahelyi pártalapszervezetek vezetősége véleményezte a vállalatok gazdasági-piaci terveit.

    Békesség van, például ma elkezdődtek a Maccabi versenyei, holnap tartja Áder a zsidó sportjátékok ünnepi megnyitóját az MTK futballstadionjában. A német delegáció felkérésére a nyitóünnepségre érkezik Dárdai Pál is, a játékok lángját Polgár Judit gyújtja meg. Érdekesség még, hogy a központi helyszín a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Ludovika Campusa lesz, ez van annyira jelzésértékű, mint a 2015-ös berlini rendezvény, ahol az 1936-os olimpiai stadion volt.

    Szóval, nincs csengőfrász. Ja, és besúgó ügynökrendszerre sincs szükség, a puha-diktatúra működik enélkül is.

  • nos, Orbán szereptévesztése eddig csak feltűnő volt, de tudatlansága az ET és az EB szerepét illetően már rémisztő! vagy neki mindegy, hogy csapba sz..ni, vagy sz..ba csapni?

  • Bocsánat. 2:28-as válaszom természetese nem Drizarinak, hanem D. Bernstein (bácsinak, néninek?) szól.

  • De jó lenne, ha Margit néni tusványosi „gondlatai”, meg Orbán Viktor illiberális virslievése mellett valami normális, a zsidóságot is érdeklő és érintő cikk jelenne meg. Pl. a budapesti Maccabi Európa Játékokról. Férjem minél többször kint szeretne lenni én (harmadik gyermekemet várva) legfeljebb csak egyszer tehetem meg.
    E cikk megírására Ille István úr lenne nyilván a legalkalmasabb. Ő intelligenciájánál, műveltségénél, szarkazmusánál fogva toronymagasan felülmúlja az ide beengedett férfi és női cikkírókat.
    A „pikantéria” persze az lenne, ha Orbán Viktor ott is megjelnne (s gyuri10-el elbeszélgetne…)

  • Kedeves Cikkíró!

    A „Mellékszál” kezdetű bek.:

    Igen jellemző >t é v e d é s> Előre! – V – 🙂

  • (az 5,24 technikai hibás, közlöm a helyes formát és tartalmat:)

    Kedeves Cikkíró!

    A „Mellékszál” kezdetű bek.:

    Igen jellemző >t é v e d é s<…írja sajátos költői képpel enyhítve a hazugságot…

    Ám Kedves Margit, tudja a legjobban, hogy szó nincs itt tévedésről, amikor a Keresztapa a propaganda leg-kézen és adófizetői pénzt nem kímélő óriásplakátjain harsogja szét
    az országnak a körmönfont hazugságait,mert épp ez velük a
    célja: m a g a . a . m e g t é v e s z t é s.

    Leng a selyem lobogónk: Előre! – V – 🙂

  • Kedves Rátesi Margit!
    Egészen kiemelkedően jó cikket írt.
    Különösen fontosnak tartom benne, hogy kijelenti, hogy nem gyűlölködik. OV többféle módon is megmérgezte, lelkileg lezüllesztette a népét, és a módszerei közül talán az a legsúlyosabb, hogy piedesztálra emelte a gyűlöletet. Mindenki ellen. Minden ember közöttit is. Ez az amire a hatalmát építi és amivel fenntartja azt.
    Legyen az ellenzéke nemesebb és óvakodjék a gyűlölködéstől. Akkor az ellenzék szövetségei, összefogásai is sokkal sikeresebbek lesznek.

  • Kedves Bernstein(ezek szerint) néni! Természetesen akceptálom az igényét, hogy a „zsidóságot érintő” kérdésekről olvasna szívesebben. Van egy nagy „hibám” nem vagyok zsidó, sőt a felmenőim között sincs – mint arról a szüleim 1941-ben kötött házasságához kötelezően beszerzett papírok tanúskodnak. Csecsemőkoromban meg is kereszteltek, mint egyébként a magyarok nagy részét. Sőt,kisgyerekként rómkat hittanra is járattak: évtizedig tartott, amíg kibújtam a bármilyen istenhit szorításából, a megcsontosodott dogmák béklyójából, és hívő ateista lettem. Szabadelvűként természetesen elismerem mindenkinek a jogát bármelyik istenének tiszteletére – de ebben kölcsönösséget várok el. Talán neveltetésem, talán a korszellem, talán mindkettő miatt teljesen „vak” vagyok a „zsidó”, „cigány” felismerésére – a legjobb barátnőmről 53 év után tudtam meg, hogy zsidó – illetve, hogy az Anyukája zsidó volt. Nem is értettem: hát Anyukád sírja a Köztemetőben van, nem a Kozma utcában, hiszen Anyukámmal vittünk is virágot a sírjára. Persze, hiszen a vészkorszakban református hitre tért a férje után, és a barátnőmet is erre a hitre keresztelték.
    A zsidóságot tehát én elsősorban vallásnak tekintem, nem nemzetiségnek. Bizonyára szerepe van ennek abban, hogy az általam ismert zsidók (már akiről tudom) egyúttal magyarok is – számomra nincs ebben semmi különleges: az ateizmusom nem korlátoz abban, hogy magyar legyek. Sőt a jó magyarságnak szerintem alapfeltétele, hogy tiszteljem a másik jogát a jó románsághoz, szlováksághoz stb. Ez a fórum a világ számos táján élő magyarok fóruma: legyenek zsidók, katolikusok, reformátusok. Zavarban is vagyok, mert a zsidóságukat fontosnak tartók nép, vagy vallás? (Gyuri 10 más ügy: mivel tudom, hogy milyen szörnyű gazságok érték őt és családját, értem, de megérteni nem tudom szörnyű gyűlölségét irántunk. Nem veszi észre, hogy emiatt pont olyanná vált, mint az őt kínozó hungaristák? Emiatt sose szólok hozzá a bejegyzéseihez.) Én ugyan alapvetően vallásnak tartom, de úgy érzékelem, hogy a különböző nemzetekhez tartozó zsidók maguk sem tudnak dönteni ebben a kérdésben. Nem beszélve a megkeresztelt, de családilag zsidó gyökerekkel rendelkezők identitás-zavarairól.
    Az én földhözragadt gondolkodásom szerint egyszerű a képlet: az identitás nem kizárólagos kapaszkodó. Én például ember vagyok, nő, európai, ateista, szabadelvű szocialista és magyar – ebben a sorrendben, ami nem fontossági sorrendet jelent, csupán a nagyobb halmaz felől a kisebb közösség felé való szűkítést.
    Egészen bizonyos vagyok abban, hogyha a Maccabi játékokról érkezne tudósítás, Chris főszerkesztő örömmel közölné. De tudnia kell: mi, akik itt kapunk teret gondolatainknak, valamennyien kedvtelésből (vagyis ingyen)írunk – nekem az is lelkiismeretfurdalást okoz, hogy szerény lehetőségeimből nem tudok Chris saját zsebéből állt költségeihez hozzájárulni. A magam részéről örömmel venném, ha Ön, mint magyar zsidó, részletesen is kifejtené véleményét a mai magyarországi fejleményekről.

  • Aczél

    „mert engem speciel nem képvisel, a 2010-ben kezdődő, a nemzeti gondolkodást előtérbe helyező rendszerváltás engem ugyanis kirekeszt”

    Ön a magyarországi törpe minoritáshoz tartozik(?)

  • D.Bernstein! (2019 július 28 11:11 de.)

    Ez a lesajnáló „Margit néni” megszólítás minősít.

    Amúgy pedig: attól igazán meg lehet rémülni, ha Orbánt már a környezetemben is Hitler, Mussolini, Ceausescu, Pol Pot, Dutarte közé sorolják be egyre többen. (Bár az is előfordulhat, hogy ez a „rémület” nyitja föl egyre több és több megvezetett szemét, „oszt jó napot!”)

  • Mind akiknek az OV Erdelyben levo ptopagandazasa es nemi szorakozasa „remeszto” lenne, hat igazan sajnalom mind azokat.

    Mert remesen negative gondolkodasu es meglatsu egyenek essnek aldozatul olyasmi jelentektelen esemnyeknek.

    De hogy min csodalkozon, s azon igen nagyon is, hogy soha, senki nem kepes, meg ismetelet kereseimre sem valami kritizalhatot sorolni a PM es kormanya tettein.

    Jelntene az azt, hogy nem talalnanak semmit?

    Vagy nem kepesek semit felfedezni es megallapitani?

    Vagy talan, ami a LEGlehetlenebb eset lenne, hogy nem lenne semmi kritizalnivalo tetteiben?

    Ami, oszinten mondva, elkepzelhetetlen, hiszen meg kritizaljak es atkozzak Teremtojuket is.

    S elhihetetlen, hogy egy magyar PM, meg ha szerette elvtarsuk is, hogy minden tetteben hibatlan lehetne ?!

  • Itten jobb lenne valakinek beülni a zorbán helyére ,mert mindent jobban tud.
    Csak ugye akkor be kéne lépni a fideszbe is – vagy nem?
    Még az is lehet hogy a zorbán nem is igazolt játékos a fideszben . ?
    üdvözletével

  • Ami viszont igazán rémisztő: ott ül nemzetvezetőnk mellett, vele teljes egyetértésben egy pap. Egy keresztény pap. Aki viszont nem tudja, hogy a II. Vatikáni Zsinat kinyilvánította, miszerint az egyetlen igaz hitet a római katolikus egyház képviseli? Ráadásul Tőkés mintha nem épp a hitvesi örök hűség mintapéldánya lenne …

  • Kedves Ferenc1! Ez a „törpe minoritás” a 8 millió magyar szavazópolgárból minimum 5,3 tized millió! 2,7 millió szavazója volt az ovipártnak a zenitje idején – ez mára 2,4 millióra csökkent. Nem példálóznék a törpe minoritással – ez szegény Antall Józsefnek sem jött be, amikor 1994-ben több mint 3 millió szavazó söpörte el a rendszerét. Szerencséjére ezt már nem érhette meg,mint ahogy azt sem, hogy egy tahó senki söpri el a magyar konzervatív jobboldal minden esélyét. Szabadelvű szocialistaként mondhatnám: sírjon emiatt az Önök anyukája! De magyarként a szívem fáj a hazámért és a nemzetemért, – törpe minoritásként! – hogy egy ilyen bugris alázza a magyarságot a nemzetek családja előtt.

  • Nem hallgattam meg Orbán Viktor beszédét, nem is fogom, helyette mások értékeléseit olvasgatom. A baloldali és a liberális értékelőknél feltűnt, hogy sokat foglalkoznak „az egyik kezünkben ott volt a kőműveskanál, a másikban pedig a kard” hasonlatával, amit többen Rákosi hasonló értelmű szónoklatához hasonlították.

    E cikk szerzője Orbán hangszínének-beszédhangjának változását méltatja, és a beszéde kapcsán Brüsszel és Strasbourg, valamint az EB és az ET mibenlétét ismerteti. Kitér az illiberális demokrácia fából vaskarika nihilizmusára, majd az eljövendő 15 év EU felszámolását érti az Orbáni beszédben.

    Hihetetlennek tűnik, de a magyar lakosság működteti az államkötvények vételével a pártállamot. Ezért is jelenthette ki Orbán – amiről ebben a dolgozatban szó nincs, hogy „ma a magyar nemzet birtokában van azoknak a politikai, gazdasági, és hamarosan birtokában lesz azoknak a fizikai képességeknek, amelyekkel meg tudja magát védeni, és amelyeknek segítségével független tud maradni”.

    Visszatérve az liberalizmus fából-vaskarikájára, és ami fölött átsiklott a szerző, Orbán kifejtette, hogy „az illiberális demokrácia célja a „keresztény szabadság” és mindazon értékek védelme, amelyeket a liberálisok elhanyagolnak vagy egyenesen megvetnek”.

    Fentiek tükrében – ami eléggé súlyos és a cikkíró kevéssé reagált le, a Fidesz frakcióvezetője máris harciasan nyilatkozott az MTI felé:

    az ellenzéki nyilatkozatok egyértelművé tették egyrészt azt, hogy az ellenzéknek nincs komolyan vehető jövőképe Magyarországról, másrészt hogy szolgai módon követik és védik azt a liberális, bevándorláspárti politikát, amely az elmúlt években folyamatosan támadta Magyarországot. Kijelentette, hogy a Fidesz készen áll a liberálisokkal szembeni küzdelemre. „Van kellő erőnk és bátorságunk, hogy megvívjuk az előttünk álló csatákat a keresztény szabadságért, Magyarországért, és az eddigi eredmények megvédésért”

    Vagyis Tusványoson Orbán Viktor keresztény demokráciát hirdetett. Jelentsen ez bármit is.

  • Miklós bá’
    2019 július 29
    2:41 du.

    D.Bernstein! (2019 július 28 11:11 de.)

    Ez a lesajnáló “Margit néni” megszólítás minősít.

    ———————————————————-

    Igen, ezt én is így érzem, és őszintén nem is értem, miután már nem először alkalmazza, annak ellenére, hogy ez itt messze nem szokás!

    Ahogy érzékelem a KMH többnyire nem a bakfisok és suhancok oldala, az ide író, olvasó közönség zömmel az idősebb, de legalábbis a középkorúak korosztályba tartozik, bár semmi sem kizárt, lehetnek itt fiatalabbak is, a nagy baj, hogy ők ezt többnyire valamiféle erényként élik meg (?) és tényleg lesajnáló módon nyilatkozgatnak egynémely dolgokról! (pl Slapaj)

    Sokszor, sokan elmondták már, a kor önmagában még nem erény, nem is hátrány, csupán egy állapot, életünk egy ideiglenes állomása!

  • Ferenct
    2019 július 29
    12:40 du.

    Aczél

    “mert engem speciel nem képvisel, a 2010-ben kezdődő, a nemzeti gondolkodást előtérbe helyező rendszerváltás engem ugyanis kirekeszt”

    Ön a magyarországi törpe minoritáshoz tartozik(?)

    ———————————————–

    https://tiltottszavak.blog.hu/2009/07/02/torpe_minoritas

  • Kedves Margit ! Köszönöm a szép leveledet. Köszönöm, és emberi közelségbe kerültél. Eddig is csak azért néniztelek, mert több mint négy évtized van közöttünk, az én káromra, s engem még úgy neveltek. Most csak annyit írnék, hogy én is úgy tartom, hogy alapvető, hogy mindenki tisztelje a másik világnézetét, felfogását, akár vallási akár világnézeti téren. (A politikában meg amúgy sincs abszolút igazság, az mindig valahol a két véglet között van, legfeljebb valamelyik véglethez közelebb, idő-invariáns módon…)
    S a GYŰLÖLKÖDÉS ezért egy borzalmas dolog !!! Baráti üdvözlettel, Dia
    https://www.magyarhirlap.hu/velemeny/20190730-bosszu

  • tóth péter
    2019 július 29
    3:38 du.

    Űlj be te.
    Nekünk más dolgunk van.

  • Ferenct
    2019 július 29
    12:40 du.

    Hát azért annyira nem vagyunk ” törpék” mint azt szeretnétek.

  • Miklós bá’
    2019 július 29
    2:41 du.

    Igen, eléggé undorító
    ennek a Bernstein izékének
    ez az arcátlan ” beszólítása”.
    Dehát tudjuk:minden a Fejtől bű..izé indul ki
    A pökhendiség, a pofátlankodás meg amértéktelen hazudozás is.

  • talalom
    2019 július 29
    9:38 de.

    Feltéve ha igazat ir ez a Gyuri10 !
    Mert ha valaki VALÓBAN valamilyen formában
    részese volt azoknak a rémtetteknek,akkor nem fog
    gúnyt űzni a mások, témával kapcsolatos érzéseiből.
    Én arra céloznék az eddigiek alapján hogy ez a Gyuri10
    inkább valami ravasz módon LEJÁRATNI szeretné Izraelt és népét.

  • Presbiter
    2019 július 29
    6:15 de.

    Amiket tanácsolsz,
    azok szép eszmék, igazat is adok Neked,
    csak egy vaj van velük : jelenleg nem működnek !
    Azt mondja a Biblia „ha megdobnak kővel,dobj vissza kenyérrel”
    De én úgyvélném:”Ha megdobnak kővel, dobj vissza mennykővel”.
    (Mondjuk ez sem működik. A Kertész Ákosi definíció okán.)

  • D.Bernstein
    2019 július 28
    11:11 de.

    TE liberális lettél?
    Merthogy gyűlölködsz.

  • És valóban, további elemzők értelmezték Orbán Viktor beszédét: szerintük a migránsok elleni harcot, mint fő csapásirányt, lecserélte a liberálisra. Orbán szókészletében megszületett egy új fogalom is, a keresztény demokrácia.

    (barátkozz az új fogalommal, jelentsen ez bármit is)

    Ja, és az illiberalizmust már keresztény szabadságnak definiálja.

    (jelentsen ez is akármit)

  • GEYZA es masok;

    Persze hogy nem mukodik!!!

    Hiszen meg a Torah is csupan utasitasok egy altalanos letlehetoseg eredmenyeit elerni,de csupan annak betartasaval kovetesevel.

    Ha a gyarlo emberiseg ,onzo kegyetlenesgeikbol eredoen bagot sem figyelnek kovetni, betartani azt, hat hogy a feneben vadolhatnatok a jo utasitasok, javaslatok figyelmenkivul hagyasa alatali sikertelensegeket ??????

    Az epp olyan dolog, mint ha robogodat a szagukldo villamos elebe ugyornal, hat mi lehetne az eredmenye???

  • Elsősorban Miklós bá’-nak mondom, de a többiek is érthetnek belőle.
    Posványoson a „Duce” mellett Tőkés László űl, aki valóban egy keresztény (keresztyén), azaz református pap. Én magam is hívő reformátusnak vallom magam és szégyellem, hogy az egyházam egy papja – ráadásul még püspöke is – a részvételével támogatja Orbán fasiszta ideológiáját. Tőkést nem érdekli a II.Vatikáni zsinat.
    amelyiknek persze nem a Katolikus egyházat kellene egyedül kereszténynek nyilvánítania. Különben is, melyiket? Az ortodoxot, vagy a görög keletit is beleértve? És mi van a többi keresztény egyházzal? Iványi Gábor tiszteletes MET egyházával pl. amely talán az egyetlen ma Magyarországon amely leginkább követi Krisztus tanításait.Meg is kapja érte a magáét.
    De, a Jóisten szerelmére, bele ne bonyolódjunk már egyházi és/vagy felekezeti vitákba. Ez csak elterelné a figyelmet a valódi gondjainkról.
    Posványoson Orbán szinte csak egy mellékmondatban említette, hogy Magyarországnak hamarosan meg lesz a „technikai ereje” is a harcához. Persze, jelentős pénzekért fegyvereket vásárolunk most a Bajoroktól, meg az USA-tól is.Mire készül? Háborúra?
    Már sikerült az összes szomszédos országgal (is) megutáltatnia a magyarokat. Ki ellen akar háborúzni és – komolyan kérdem – a hazai Fidesz hívőktől is, hogy ki akarja Magyarországot ismét háborúba bonyolódjon?
    Birodalmak, vagy ilyenek eszméi buktak bele már a történelem során az ilyen megalomániába. Hitlernek vagy Sztálinnak messze több ereje volt ilyesmire, mégis belebuktak.Korábban Napoleon is. Hadd ne hivatkozzak régebbi történelmi eseményekre,de az Isten mentsen meg bennünket akár kortársi borzalmaktól is, mint pl. akár az ENSz „békefenntartók” szeme láttára végrehajtott szebrenyicai mészárlásokhoz hasonló eseményektől is.
    Én még láttam 1956-ban a Nagy Körút és a Váci út sarkán lévő laktanya előtt a járdára sorba kifektetett fiatal, halott fiúkat. Mellükön a nyitott személyi igazolványaikkal, hogy a szeretteik felismerhessék őket a poros/véres halottak között.
    Nem akarok semmilyen háborút. Polgárháborút sem.
    OK, hogy az ellenzékiek még bíznak abban, hogy összefogással egy ma már régen nem demokratikus rendszerben is arathatnak választási győzelmet. Bízzanak csak, jó stratégia és szervező elv ez, még ha a „bízás” nem is azonos azzal, hogy hinni is tudjanak benne. Még sincs más lehetőség.
    Pontosabban: van. Aki csontig benyal O1G-nek annak talán. bár az sem biztos. Gandhinak „bejött” a békés, gyűlölet-mentes rezisztencia, pedig nem volt keresztény.
    Urak és hölgyek, fiúk és lányok, vagy van elég eszünk arra, hogy mégis csak kitaláljuk, hogy a szülőhazánk és benne mi, mindnyájan (cigányostól zsidóstól, mindenestől) hogyan tudjuk mégis túlélni ezt a Trianonnál is nagyobb katasztrófát, vagy ha nincs, akkor „a sírt, hol nemzet süllyedt el, népek veszik körül” de szemükben nem gyászkönny ül, hanem valami egészen más.

  • Besancon
    A nagy többséghez tartozom.

    Geyza
    Kik azok a „mi” és kik a „ti”?

  • Besancon
    2019 július 30
    4:08 de.

    Nem szokás itt, de
    SOB* próbálgattya azzá tenni.
    Pökhendiségben és pofátlankodásban túllicitálják egymást.

    *SOB = Slapaj of BZsótt

  • Presbiter:
    Gandhinak volt karizmája és voltak követői.
    De mi van ma itt? Nézz körbe az álellenzék prominensei között
    Karizma ? Még viccnek is jó rossz hehehehe

  • Sajnalva olvasom hogy kedves Presabiter sem tanult az eletben nemi alpvato emberiseg gyarlosagaibol.

    A’ vallas nem teszi az embert’.
    Hanem ‘az ember teszi a vallast’.
    S vallasok is mint minden mas megnevezheto is mindeg csupam az emberiseg gyarlosaganak es kegyetlensegenek a serkentese caljabol volt as van hasznalva.

    Feltette a kerdest, hogy ki akarna haborut.

    Az valoban eltakarhatatlan.

    Kik fegyverkeznek, de nem az onvedelmuk celjabol, hanem masok elleni celjaik sikeriknek a vegrehajtasaer???

    Nem hinnem hogy szukseges a listazasuk, velem a napi hirekben megtalaljak mind.

    S be feledje mi profeciat nyujt a Biblia ?

    A szivarvany a jel ,hogy az ozonviz nem fog tortenni maskor.

    Hanem a TUZ,lessz a kovetkezo, amikor meg az elemek is olvadni fognak.

    Kellene barkinek is atom-fizikusnak lenni azt erteni ???

    De mi volt meg az ozonviznek is oka ???

    Maet ; „az emberiseg minden gondoklatai es tettei mindeg csak gonoszasgok” !!!!

  • Kedves Presbiter: bár osztom nézetedet, aggodalmaim vannak. Ma egészen más a helyzet a világban, mint 30 éve. Ha nem sikerül megerősítenünk az Európai Uniót, Magyarországra is rossz idők jöhetnek. Sok az ellendrukker: elsősorban az USA félti világelső pozícióját, amit nemcsak Kína, hanem egy egységes EU is veszélyeztetne. Oroszország se örülne, bár szerintem a figyelmét inkább a távol-kelet köti le – benne Ázsiával,és persze Kínával. Egyelőre megelégszik azzal, hogy ellentéteket szít az Unióban az erre kaphatók körében. Előbb utóbb azonban fizetni is kell ágenseinek az olyan szívességekért, minthogy „különleges státuszú orosz tulajdonú bankot telepíthet Budapestre. Namost. Az orosz nacionalisták sose tekintették az ukránt önálló nemzetnek, a Kijevi Rusz-t a legrégibb orosz hatalomnak tekintik. Nem is értik, miért baj, hogy a Krim „visszatért az anyaország kebelébe”. Úgy látom a magyarországi kormányfő azért sündörög Putyin körül, mert azt reméli, leeshet neki is egy kárpátaljai járásocska, ha a Donyeck mentén Oroszország visszaveri Ukrajnát. Márpedig miért ne verné? Arrafelé magas az orosz nemzetiség aránya, 20-25 százalé, némely városban eléri az 50%-ot.
    Hát persze,hogy kell a tekintélyes tank. Hogy nézne ki egy VW kisbuszon bevonulni Beregszászra? El tudjátók kképzelni, mi lenne itthon a „hongyarapítóval”? A vége persze ugyanaz lenne, mind elődjéé – szép nyugodtan leélné az életét valamelyik diktatúrában – mi meg kezdhetnénk megint újjáépíteni a hazánkat. Miért pont Kárpátalja? A románok erősebbek is, okosabbak is nála (és híveinél), a Felvidékről meg a magyarok a szlovákokkal összefogva kergetnék el.
    E perspektívához képest lényegtelen,miféle alamuszi alakokkal veszi körül magát, és milyen primitív hülyeségeket beszél.

  • Ferenct
    2019 július 30
    1:37 du.

    Besancon
    A nagy többséghez tartozom.

    —————————————-

    Én ezt nem kérdeztem – sőt, semmit sem kérdeztem!
    Pusztán figyelmeztettem valamire a „törpeminoritás” kapcsán!

  • Bendegúz79
    5,04

    BESZÁLLÍTÓK PARADICSOMA A GLOBÁLIS KAPITALIZMUS:

    Írja, hogy a háború oka mindig is az emberi gonoszság volt, melyből annyi valóban igaz, hogy a . s z e r z é s . ö s z t ö n e – különösen a korszerű kapitalizmus korszakában – valóban nem ismer határokat, bár voltaképpen ez egyenesen ütközik a tíz parancsolat, a [héber dekalógus VI.; VIII.és; X.] de a keresztény 10 parancsolatokkal is, de nincs az a versenytörvény, amely ezt a v a d . ö s z t ö n t . kordában tudná tartani.

    Az előbbi „csupán” meghódított területek anyagi javainak a m e g s z e r z é s é é r t, idegen országok (államok) felségterületeiért folyt, államok között.

    Ellenben a . g a z d a s á g i . harcot és háborúkat már az egyes érdekeltek az államaikon* belül kezdik, vagy folytatják közönséges anyagi . h a s z o n s z e r z é s . céljából.

    Ergo ez utóbbinál nagyobb gonoszság talán már nem is létezik a földön, hiszen az abban aktívan résztvevő katonai beszállítók – tartozzanak bármely ipari, avagy pénzügyi körhöz – a saját magán-érdekeltségüknél fogva, mindig abból kiindulva – politikai és nem utolsó sorban katonai – befolyásukat felhasználva ösztönösen szítanak háborús helyzeteket, a politikai konfliktusokat és hangulatot lehetőleg külterületeken, de ha kell a belpolitikában is… Ha nincs hozzá elég, és megfogható ok, ők majd megteremtik hozzá a „casus bellit” egy-egy kisebb,v. nagyobb háború kirobbantásához…
    Létezhet e hát annál nagyobb gonoszság, mint amit a haszon, a prtofit megszerzéséért folyó „verseny” egymaga gerjeszt miközben egész népeket sőt, földrészeket ugraszt egymásnak ?

    .

    *
    A világ egyes államain belül folytatott permanens gazdasági háborús lobbizás(ok) az I. VH. előtti pár évtized óta folyamatosan működnek. Ennek élharcos vezérbikája mindig is a fegyverlobbi volt, hisz’ a letermelt és raktározott fegyverkészletektől, legalább az ún. „erkölcsi avulásuk” miatt meg kellett, meg kell szabadulni. Ebben szférában a két magasan képviselt érdekcsoport, a gyártó és az állami [minisztériumi] bürokrácia, egymással permanens kölcsönhatásban egy csoporttá . e g y e s ü l és olvad eggyé, hogy a kongresszusnál(stb) kellő erővel képviselhessék a fegyvergyártást megokoló bármiféle és fajta politikai mítoszt is…

    .

  • Tusványossal ellentétben Kaposvár szívet melengető … annak ellenére, hogy ellentmondásos egy város, igen gazdag a történelmi múltja és jelene. Az építészeti látványban is pompás város most augusztusban rendezi az egyhetes 10. Kaposfest nemzetközi kamarafesztivált, aminek érdekessége, hogy egy viszonylag szűk zenei rétegnek szól. Különlegességét az adja, hogy szólisták állnak össze és kamaraműveket adnak elő.

    Gondoltam egy nagyot, hogy elugrok (autóval) az augusztus 13-i esti nyitókoncertre: Ravel, Sosztakovics, Respighi és Dohnányi darabokat hallgatni a csak ez alkalomra összeállt szólista zenészektől. Előadásuk annál is érdekesebb, mert a kamarafesztivál szervezésekor először csak a (valóban) filléres fellépti díjért jelentkező szólisták az ismertek, a zenedarabok még nem, ezek szinte csak az utolsó pillanatban válnak ismertté.

    Pfff … minden napra minden jegy elkelt. Most tudtam meg, hogy kezdettől fogva hatalmas a sikere, a közönség már előre úgy rendeli meg a belépőket, hogy még azt se tudni, kik érkeznek és milyen zeneműveket játszanak majd. Ebben a sikerben persze benne van a Bartók Rádió is, meg hogy a BBC-n keresztül 74 ország 80-90 millió hallgatójához jutottak el a koncertek.

    Szóval, mivel nem sűrűn járok komolyzenei koncertekre, erről mit se tudtam. Így hiába néztem ki Google térképen a parkolási lehetőséget, a jegyrendeléssel kellet volna kezdenem már január-februárban.
    (elképesztően olcsók a jegyek, a nyitókoncert legdrágábbja 3500 forint, 10,70 € vagy 11,90 USD volt)

  • Drizari!1:54

    Napoleon 1812-ben Moszkva felé haladtában harci szekere szintén beragadtott egy p0sványba, s miközben derék harcosai könyékig a sárban kotorászva fáradoztak annak kipiszkálásán, gondolta, mond egy harcra buzdító beszédet az addigra igencsak fáradt gyalogság előtt. Felállt hát a batár tejére és hozzálátott, de alighogy elkiáltotta azt a szót, hogy katonák, azok kiszabadították a szekerét a pillanatnyi mocsokból, a lovaknak sem kellett több, kiugrottak s a nagy győző [Victor] pofával pottyant bele a hadjárata jövőjét is jelképező lócitrommal alaposan elkevert televénybe… E nagy esemény helyén keletkezett mocsár és posvány a Tusványos viseli az egykori vezér örök dicsőségét a posványos vezérfürdető dágvány helyén és létesítettek abban még egy táborozóhelyet is az ide tévedő kóbor, győzelmükben biztos enála is szarabb Vezérek számára. Állítólag már az ezekhez oly hasonlatos Hitler is ott áztatta a szintén közismert agybaját a keleti hadjárata során jöttében keltében a plojesti és a kaszpi olajmezők után áhítozva és kutatva… Mit monnyak, na ? Az is pofára esett, alighanem ez a mai is így jár hamarosan…

  • talalom
    2019 július 30
    5:55 du.

    Azért azt ne hagyjuk számításon kívül
    hogy Ukrajna egy kb Franciaország méretű
    regionális középhatalom. Fejlett hadiiparral.
    Hogy példát mondjak: a ruszki hadiipar rá van szorulva az ukrán gyárak trmékeire. Igaz, megfordítva is. indenesetre nem lenne Putyinnak egy fáklyásmenet ha kalandba bonyolódna az oroszokat mélységesen gyűlölő ukránokkal.

    Gondolj csak a kb 5-20 millió halottat követelő , Sztálin által generált nagy ukrán éhínségre !
    Amit Gorbacsov ismert el hivatalosan !
    Én anno a repülőtéren értesültem róla, két start között.
    Nem is akartam eleinte elhinni !

  • FORTIMBRAS
    2019 július 31
    6:02 de.

    nagy érdeklődéssel olvasom eme soraidat, hozzá szeretném tenni, hogy a kapitalizmus amely az imperializmus báli ruhájában pávázik egyszerre van rengeteg fajta válságban: túltermel és hiányt termel egyszerre, hitelgazdálkodása a csőd mert az infláció sokkal magasabb, mint a banki befektetések kamatai ugyanakkor defláció is van túl sok bankjegyet nyomtatnak ugyanakkor a potenciális vásárlóerő teljes pénzhiányban szenved azaz hitelből vásárol ami az inflációt hatványozza

    mivel a fegyverlobby (lobby=korrupció) azért tud működni mert a fegyverek árát úgy lehet meghatározni „exhas” hogy akkora profit legyen általa, hogy a veszteségek után is többszöröse maradjon a befektetéseknek namost ez a mószer már kezd nem működni!!!! (képtelen) kiderült, hogy csúcstechnológiának ajánlott harci kecskék már a semminél is kevesebbet érő raktárkészlet ócskavasak és mások a versenyben szépen előznek és a gazdaság minden területére igaz… a rossz minőségű gyári készítmény usa élelmiszerekkel akarják a mezőgadaságukat profittermelésben tartani de ehetetlen tápérték nélküli nagyon szép áruval csak egyszer lehet átvágni a vevőt

    erre jön az általad nagyon világosan leírt erőszakos „marketing” rádfogja a mordályta ha nem veszel

    bojkottok, szankciók, útonállás szerű banki manőverek és a hazugságok tömege hogy legyen retorika az ócska áruik eladására

    a siker egyre kisebb de a füstje egyre nagyobb az elnök semmi más mint egy ócska handlé fegyverrel a kezében

  • Geyza! A Donyeck vidékén ma is rendszeresek a fegyveres összecsapások,amiben Oroszo hivatalosan ugyan nem vesz részt, de segíti az orosz nemzetíségűeket fegyverrel „tanácsadókkal”. A Szovjetunióban formailag önállóak voltak az egyes köztársaságok,külön elnökkel, kormánnyal. Tehát volt Ukrán Szocialista Tanácsköztársaság, meg Orosz Szocialista Tanácsköztársaság is az összövetségi(szojuz) keretében. Sőt, csak engedéllyel lehetett egyik köztársaságból a másikba utazni. Ugyanakkor a hetven év alatt sok orosz nemzetiségűt telepítettek/irányítottak más köztársaságokba, így mindenütt magas az orosz nemzetiség aránya. A kötelező közös nyelv miatt meg sokan nem is beszélik saját nemzetiségük nyelvét. Nekem volt egy házaspár ismerősöm:Moszkvában éltek, oroszul beszéltek, holott a férfi ukrán volt, a felesége meg grúz – ők szovjetnek tartották magukat.
    Egyetlen birodalmat építő nemzet sem mentes a bűnöktől. Ugyan miket műveltek a franciák, angolok , USA-beliek Afrikában, Indiában, Kelet-Ázsiában?
    Ha mi, magyarok és európaiak nagyon helyesen jogokat követelünk a kolozsvári magyarnak, akkor miért ne lehetne a nemzedékek óta Kijevben, Harkovban, Rigában élő orosznak joga az anyanyelvéhez pl.? Az ukrán banderisták egy fokkal sem jobbak attól, hogy az oroszokat (meg egyébként a magyarokat is)gyűlölik.

  • Presbiter!

    Csak két apró megjegyzés (ami nem érinti a lényeget):
    1. Én a RÓMAI katolikus egyházat említettem, mint olyant, amely az igazság kizárólagos képviselőjének nyilvánította ki magát.
    2. Természetesen felismertem Tőkés püspök urat, mint ahogy meg is neveztem hozzászólásomban.

    De nem ez a lényeg.

    „Keresztény szabadság” – mondja ez a Fradi-B-középből kiszökött, Berki Krisztián-i szellemi magasságokban szárnyaló senkiházi gazember.

    Ez számomra értelmezhetetlen. Annak idején sem „értettem”, mit jelent a szocialista demokrácia, mit jelent a népi demokrácia kifejezés; demokrácia vagy van, vagy nincs. Nem tűri a jelzőket.

    Mindezen túl: kinek a hazája ez a „keresztény szabadság? A más hitűek – nem szólva az ateistákról – kitagadottak ebben a hazában? „Sárga csillagot” kell majd viselniük, netán „táborba” kényszerülnek a nem is olyan távoli jövőben?

    Szabadság vagy van, vagy nincs.

    Miféle ember vezeti ezt az országot? Meddig még?

  • Kihagytam a talán legfontosabb kérdést:

    Kik tartják még mindig hatalomban ezt az elfuserált Mussolini-imitátort? És miért?

  • talalom
    2019 július 31
    11:17 de.

    Azt olvasom hogy
    Putyin ukrajnai „titkos háborúja”
    meglehetősen megviseli a költségvetését.

    viszont mikor kint voltam az Északi Lőtéren
    egy Interkozmosz mérés-sorozaton, megismerkedtünk
    egy csajjal,aki ott volt állásban Pleszeckben,de ukrán volt.

    Meghívott minket a kéglijére kávézni.Dumálgattunk, minden,
    egyszercsak odakint a lerobbant négyemeletes lépcsöházában
    egy ajtó csapódott.A csaj lesápadt, szájaszéle remegni kezdett, majdnemhogy nyüszíteni nem kezdett !!!
    Kérdezzük tőle -mi van ?

    Erre halkan mondja hogy azthitte érte jönnek a Belbiztonsági Szervek, mert nyugatiakat fogad a lakásán.
    És hogy biztosan tudja a szembe lévő
    lakásban KGB.-sek vannak.

  • Miklós bá’
    2019 július 31
    2:36 du.

    MI MAGYAROK tartjuk hatalomban !!
    A ruszkik ebben a kérdésben -most még-
    taccsvonalon kívül vannak.(Bár már nem sokáig)
    És ebben -asszem- egy kalap alá lehet venni mindenkit:
    Ellenzéket,Orbán-fanokat,rejtőzködöket,ingadozókat,mindenkit

  • A kardozó Garam Nóra és a párbajtőröző Lóránd Ádám Péter nyerte az első két magyar aranyérmet a 15. Maccabi Európa Játékokon.
    Gratulálok ezeknek a remek sportembereknek, vagyis mindenkinek aki részt vesz ezen a jó értelemben vett amatőr sporteseményen.
    https://www.emg2019.com/

  • Miklós bá’:
    „Ez számomra értelmezhetetlen.”

    Ha a moderáció megengedi, megpróbálok lakonikus megfogalmazással segíteni:

    A szabadság és az orbáni értelemben vett szabadság között csak annyi a különbség, mint a b.szás és a kib.szás között.

  • Miklós bá’
    2019 július 31
    2:36 du.

    rettegő anyagi érdekekből… anno a 90-es évek elején „valaki” felajánlotta jó üzletként vegyek meg egy vonatrakomány olajat (később tudtam meg szőke volt és göndör) előre fizetve és oda küldi ahová mondom… mondanom sem kell, látva a szakadt fószert aki a bemagolt rablómesét adta elő és a nemzetközi kereskedelmi szakkifejezésekről azt hitte hottentotta miseszöveg…na szóval… később megtudtam…

    hahaha

    szóval ezek azok akiknek a létük függ ettől a senkiházitól Ali baba és a 400000+ rabló csak ők tudják hol kell mondani a szezám tárulj t

  • Miklós bá’:
    „Kik tartják még mindig hatalomban ezt az elfuserált Mussolini-imitátort? És miért?”
    Egy válaszkísérlet: (vagy helytálló, vagy nem)
    https://hirklikk.hu/kozelet/tgm-magyarorszagon-undorito-ugyan-ami-tortenik-de-rend-van/352967/

    Magam – mint a legtöbbször – csak részben értek egyet az interjú alanyával; pl. szerintem a gyermekeink nem a környezeti fölmelegedés miatt sülnek majd meg, mert mielőtt az még bekövetkezne, hamuvá égeti őket a következő háború tüze.

  • talalom;

    Sajnalom hogy maga a jelen vilagszerti korulmenyeket a fel-ev-szazaddal elotti elkepzelt Moszkva-altal terjesztett dohmakat ismeteli.

    Vadolja a USA-t az Afrikai gyarmatositasok elkepzeleseert.

    A US SOHA SEHOL NEM gyarmatositott!!!

    Emlekezne Cuba esetere ???
    Cuba US teruklet volt,De csreltek Florudaert Spanyollal.
    S a Spanyolok kegyetlenul uraltak Cubat.
    1899-ban Tedy Roosewelt onkentes lovas ezrede szabaditotta del Cubat.

    Csupan az Europai nemzetek, ill. nagyhatalmak gyarmatositottak Afrikaban, Eszak es Del Amerikaban, Azsiaban es Australiaban is.

    Az oroszoknak Ivan Grozni napjaitol a terulet hoditasnelkulli elet elkepzelhetetlen volt.

    Moskva egy igen kicsi saros falu volt akkor.
    S a Karpatoktol a Japan tengerig meghoditottak tobb mint 120 fuggetlen onallo nemzetisegeket.

    A Czarok szabd-rablast nyujtottak a Kozakoknak, az egyettlen feltetelell, hogy minden teruletet amit leigaztak az Czar birotava legyen.

    Igazan kivallo ingatlan rablas egy kis falu vezernek. Hm ???

    Persze a magyarok is az Uralbol jove hoditottak meg mind a Karpatmedenceben elo nepeket.

    Az jelen Europai helyzetben, az EU senki-alatal nem megvalsztott vezerei keptelenek a 28 nemzetek onallosagaikat kapitulalni a Maastrich kereskedelmi egyezmeny korlatlan uralam alatt tartani.

    A US fel-evszazadon at csak koltekezett az Europai-erdekek vedelmen es erositesen.

    A militant US ellenzok, Orosz , Iran, a miltant Muslim vilag amely az eroszak lehetoseget kovetik.

    Kina a delkeleti tartomanyban, ahol Dong Xia Ping a 80-as evelben szabad kereskedelmi zonakat alapitott, ahol sok nagy US vallalat korlatlan befekteteseit engedte.

    De az csupan az allamhatalom, ill. a Part hatalmat es egy igen sekely-uzleti reteg gazdagodasat tette lehetove.

    A lakossag szaz-millioi bagokert dolgoznak.

    Videkeken, a falvakban a szaz-milliok etete mint volt szaz-evvel-ezelott.

    A lakossag termeszetes ohaja, ami biologiai minden elolenyek esetebn, meg a mikrobak eseten is, a telejes korlatlan onallosag.

    Mit bizonyitott Tienanmen Teri esemny 1969-ben???

    Bejking eroszakos kevetelesei ma Hong Kongban mar tobb hete ugyan azt bizonyitja.

    A lakossag belatja HA Bejing tul-tesz emeberi-ohajaik leigazasaban, talan SOHA tobbe eletukben az nem jon vissza.

    Tibetet Bejing hadaik csizmaja ala-seperte.

    Nyugat Kinaban, az Ujgur nemzedeket a regi Stalinista kegyetlenseg modszerei alapjan uraljak katonai erosakkal.

    De lassuk Kina gazdasagi korulmenyeit.

    Trump a vamot emlitette, s a kinai lakossag rogton a pernztalcajaikat bezartak.

    Annak kovetkezmenye, Kina kozgazdasaga a 16-evvel elottiekre esett vissza.

    Eszak Korea ma is ismet raketakkal felelmeztette Japam, Del Korea, sot a US-t is.

    Vajon miert ????
    Lakossaguk teljesmertekben ehezik.

    Mit gondol Iran eseteben?

    Ki fenyegeti Irant atom fegyverekkel???

    S miert fenyeget Iran masokat???

    Iran lakossag is rettenetes korulmenyeket el.

    Obama joindilatu celajaibol nyujtott $ 150 billiot Iran-nak, remelve hogy kozgazdasagukat es a lakossag jobbletet serkentene.

    De Iaran rogton a penzt aggressive celokra kolti Yemen-ben, ahonnan raketa tamadasokat hajt vegre Rijad varossa ellen.
    Szyria-ban, Gazza-ban az allando raketa tadasok Israel ellen.

    Hat valaojaban ‘talalom’ ki az a hodito hatalom ma is , mint volt az emberiseg tortenelmeben?

    De maga es elvtarsai azt nem hajlandok latni, legalabb is elismerni, amig „szabad-gondolkodasuaknak allitjak magukat.

  • talalom
    2019 július 31
    11:17 de.

    hozzá szeretnék járulni az általad írtakhoz, Ukrajna és Oroszország ugye manapság az egész „demokratikus” világban harsog a russiagate től azaz Putyin meghekkelte az USA elnökválasztását és az ő „kedvencét” a Donaldot tette meg elnöknek és erről azután a Majdan téren voltak események, hogy Ukrajna is megtudja mi a „demokrácia” (csődbe is ment azonnal) és manapság az USA Kongresszus 8 órán át hallgatta Müller (inglisűl: Mueller) speciális akárki „legvégső” jelentését…

    ezzel kapcsolatban:

    idézet USA cikk:

    …” anybody attentive enough could have easily ascertained that Robert Mueller is senile and in no way shape or form was ever capable of running any sort of investigation or writing a report. And yet this salient fact was not reported at all; that’s willful suppression.

    But now that Mueller has provided six hours of congressional testimony to prove this fact before anyone who cared to watch, outright suppression has become impossible and context substitution has come into play: those who draw attention to Mueller’s obvious senility are accused of being right-wing extremists. But how can a readily observable medical fact be dismissed as political bias? How could he have failed to recall important details from a report he supposedly wrote (or at least read)? Mind you, I am just using the Mueller disaster as a handy example. As I have explained many times, it doesn’t matter who is president and the entire ridiculous witch-hunt is an instance of fiddling while Rome burns.”…

  • talalom
    2019 július 31
    11:17 de.

    ez a kedvenc részem az egész diliben, semmiféle csinnbummcirkusz meg sem közelíti
    (az elnök aki úgy jellemzi magát, hogy a „nagyüzletember” egyetlen üzletet sem tud befejezni azaz megkötni…) és hogy Putyin odarakta ezt a Fehér házba hogy az usa állampolgárai egymást csépeljék 4 éven át mialatt a Putyin megszervezi Európa, Kína és Oroszország kavarodását amiből a Donaldék kimaradnak és a Hillary mégsem lett elnök de van kavarodás hahaha

    …”enjoy the comedic elements of watching this “Art of the Deal” president fail to close a single deal with anyone. In any case, I am perfectly happy to wait until the truth of the matter comes out. Sure, maybe it was Putin’s clever plan to make Americans spend four years beating each other up over an orange-haired buffoon who, as ordered by Putin, has been working tirelessly to wreck the relationship between the US and China and to ease China into an alliance with Russia, and also to wreck the relationship between the US and Europe, leaving a weakened and faltering US stranded all alone on the wrong side of the planet, but that’s just a conspiracy theory, isn’t it?”!

  • Rodeo11 !
    10:29

    Köszönettel vettem kiegészítő gondolataidat, melyekhez csak annyit fűznék hozzá, hogy ez a gazdasági rendszer mechanizmusa természetéből fakadó megzabolázhatatlan nyereségvágy időnként helyi háborúkban sül ki, vezetődik le egy ideig, mígnem a felhalmozódott „ócskavas készletek” [plágium: tőled 🙂 ] avagy a legújabb kovácsolású, vagy ötvözésű, stb., szóval még modernebb kard-készletek még újabb háborús helyzetet nem generálnak, illetve tesznek ildomossá azt a látszatot keltve, hogy ilyenkor valami nemzeti érdek forog a kockán…
    Ugyanakkor – mert azért lássuk be, a ritka kivételtől eltekintve – a katonai konfliktusok elvétve, néha képviselnek valóban magasztos eszmét is – pl. honvédő háború, ill. ezek szövetsége esetén…

    Üdv’ és ajve hahaha’

    .

    Ps.
    1./ A Vietnamban felhasznált robbanószerek több,mint fele II.VH-ús készletek [20 évvel azt követően] hasznosítását, ill. >aktív kiselejtezését< majd újabbak termeltetését tette lehetővé.
    2./ A Szovjetunió megszűntét követően nehéz idők járnak szegény fegyverlobbi(k)ra ellenségkép, meg "kétvilágrenszer" dógában. Mostmá' azok is kapitalisták…

  • +1

    lobby, avagy lobbi egyre megy. A szó már rég polgárjogot nyert a magyar nyelv szókészletében – így én inkább használom ezt az utóbbi változatot.

    hahaha/

  • Cukihara
    2019 július 28
    3:14 de.

    Itt válaszolok kérdéseidre cimbi 😀 😀
    (Merthogy lezárult a „Zavar a N(Y)erőben topic )

    Sajnos nekem a Neil Armstrong nem a cimborám, tekintve hogy sajnos nem volt szerencsém ismerni.

    Viszont:

    A pilótáknak van egy sajátos „testvérületük” azért bátorkodtam használni ezt a kitételt.

    Kár hogy nem folytattad a Vit.Rgv.Kiképzést,szép élményeket gyűjthettél volna be.De -asszem-a lélek számít.

    Az USA-val kapcsolatban:
    Valóban, eléggé USA fan vagyok,
    aminek -többek között-megvannak a műszaki-gyakorlati indítékjai.Nevezetesen ezidáig, a szakmám gyakorlása közben,
    amerikai technologiákkal és az USA egyik legnagyobb elektronikai-ipari konglomerátumával való üzletelés hozta nekem a legtöbb hasznot. Nevezetesen : a Magnavox cégről van szó, annak is a Nav-Com-Sat gyáregységével, NewYorkban.
    (Asszem már megszünt, összeolvadt a kaliforniai Military-Satellite gyáregységgel.A Világbéke kitörése miatt.)

    A ruszki technológiáktól csak idegbajt kaptam mindig.
    A hasznom jelentős hányada meg elúszott rajtuk.

    Sajnos mostanság (utóbbi 8-10 évben) sokat romlott az USA !
    Már távolról sem az a kedélyes, megbízható ország,
    ami a Rendszerváltás környékén volt.
    Ez van. Ezt kell szeretni.
    Vagy nem szeretni.
    Mindegy.

  • Geyza! Én már a gorbacsovi érában jártam a Szu-ban (86-88), és nyilván más egy moszkvai, leningrádi zsurnaliszta miliő, mint egy vidéki,pláne szigbiz repülős-technikai. Én is éreztem a tartózkodást, de páni félelmet már nem. Pl: rendeztünk egy búcsúpartit a nyelvtanárnőnknek – semmit nem tudtunk meg a véleményéről – hivatalos modorát az asztal mellett sem adta föl. Egy megjegyzést engedett meg magának. Hogy van az,hogy ti magyarok, meg németek (nemzetközi szoci társaság voltunk, ndk-sokkal), elvesztettétek a háborút, mi győztünk, mégis ti éltek sokkal jobban?
    Nagyon izgalmas évek voltak azok ott is, szívesen maradtam volna ott pár évig – dehát sose számítottam megbízható elvtársnőnek. Meg a nyelvtudásomon is lett volna mit fejleszteni…
    Még egy jellemzőtörténet.

  • A rémisztő Tusványos után egy kihívás. A közkedvelt és népszerű videomegosztón néhány éve ismét „challenge” söpör végig lankadatlan sikerrel. Most nem jeges vízzel kell leöntened magad, hanem csak hallgatni, miközben megnézel egy videofelvételt, és közben magadat is videózod.

    A kihívást nevezhetném Pomoynak is, mert Pomoyt kell hallgatnod. Pontosabban mondva Céline Diont és Andrea Bocellit, miközben a saját nyelvükön előadják a nagyon nehezen elénekelhető The Prayer (az ima) című duettet.

    Ennek a kihívásnak tett eleget Tara Erickson is, nézzük, hogyan sikerült teljesítenie a kihívást:
    .
    https://youtu.be/xN1v7FM9GRk

  • Miért is neveztem Pomoy kihívásnak? No, mert énektanárok is kapnak első meghallgatásra Marcelito Pomoyt, aki nemcsak tenor hangon bír énekelni, hanem szopránon is, ami nem egyenlő az úgynevezett felzet hangzáshoz, ez bizony „valódi” női szoprán hang:
    .
    https://youtu.be/ZdHm5cYCWL8

  • Draziri;

    Hogy mi a „kereszteny-demokracia” Merkel nenikejet szukseges kerdezni.

    Hiszen az o politikai lehetosegenek a CDU az alapja.

    Vagy talan a CDU nem a Kerszteny Demokratikus Uniot kelentene?

  • FORTRIMBAS;

    Mit vel maga a „beszallitok paradicsoma”-nak ?

    Ha nem termelnenek mar tobbe elegendo paradicsomot, hat az besallitasra, ill. importra kenyszerulnek.
    Vagy felejyseg el a paradicsomot.

    Azert minden tarsdalmak gazdasagi celja, termelni, produkalni es exportalni, csupan amoddon jovedlemezhet a tarsdalmuk.

    Szocilaita rendszeru rablasokkal, termeles lehetosegenek korlatozasaval csupan a sikertelenseget erik el.

    S az ment ,sot megy ma is a letezo marxista -socialista tarsdalmakban.
    Semmi mas oka nem letezik a gazdasagi sikertelnsegeiknek.

    A szabad, kepes ,szorgalmas ember termel,dolgozik, produkal,s annak alapjan jovedelmezik, szbadabb es boldogabb eletet er-el.

    Na de maguknak az ellensegesnek tunik. S azt utaljak.

    S ahelyet hogy belatnak a tenyeket,csak gyulolik es szidjak a sikeresebbeket.

    A szabad-kereskedelem az emberiseg letenek a fel-lendulesei lehetosegenek az elso eszkoze.
    Az ment meg az os-idok elso napjaitol is.

    Az emberiseg keresekedett szabadon, az volt az elohalkadas leg-elsobb lehetosege.
    Elszigetels csupan az elmaradottsagot garantalja !

    Na de maguk azt gyulolik, mert karcsi bacsijuk azt KAPITALIZMUSnak nevezte.

    De Kapitalizmus nem csak a gazdasagi, hanem az emberiseg mindenfoku, tarsdalmi, erkolcsi elohaladasanak az elomozditoja.

    Inkabb elne maga ismet „vasfugony” mogott ?

  • talalom
    2019 augusztus 1
    8:36 de.

    Én ’90 körül voltam .
    Képzeld el, a Szovjet Államvasút
    szerelvénye pontosan 17 óra alatt tett meg 700 kilométert Moszkvától Pleszeckig.Mikor ezt elmeséltem Angliában,
    nem akarták elhinni 😀

  • FORTIMBRAS
    2019 augusztus 1
    3:04 de.

    12 szmájli
    az ezután írtadat is beleértve… most mit fogunk mi kapni az MSM esektől? @g+@gaga

    +gizi aki már mint „belepislantottam”
    már leírta, hogy az usa soha senkit sem és egyébként is mindenki hülye aki mást mer aszondani

    csinnbummcirkusz bruhahaha

  • Bendeguz79
    2019 augusztus 1
    10:50 de.

    gizi la burra brava®

    ezért is meg az előbbiért is összesen

    megérdemled és neked is ítélem a

    NAGY LÓVALAG RENDET AZ ÖSSZES CSIMBÓKOKKAL ÉS ROJTOKKAL, CSIPKEFÜGGÖNNYEL ÉS RÖHÖGÉNNYEL ARANY SÚJTÁSOKKAL MEG A KISBALTÁKKAL KÉK SZALAGOKKAL MASNIRA KÖTVE

    bruhahahaha

  • Bendeguz79
    2019 július 31
    7:30 du.

    gizi, la burra brava®

    köszönet ezért a történelemleckéért

    ez olyan pontos mint mikor bedugod a fejed a saját seggedbe és felfújod magad miközben háton pörögsz a palota perzsán! és zümmöx cubañol

    ezért olyan kitüntetés jár ami még senkinek soha sem volt

    Gizi a Vadszamárrend Bádogfokozatát kapja az összes rozsdával és verébszarral meg a belehullott rothadó őszi avarral lila masnival és rézpitykékkel

    bruhahaha

    még jó, hogy csak most párlom le a reggeli krémkávémat mert különben már kirezgett volna a duplafalú üvegcsészéből DeLonghi eredeti olasz espresso gép tartozéka

  • Drizari
    2019 augusztus 1
    10:15 de.
    sajnálkozva bár de ajánlom Jarussky-t

    https://www.youtube.com/watch?v=KxnBjAaJWCc

    ez contratenor Händel erre írta a szerepet és ugyanő tud mást is

  • Geyza
    2019 augusztus 1
    5:43 de.

    @g
    tömény agnoszticizmus a régvolt azaz sohasem volt múlt aranyszínűre mázolása a lila békákkal
    manapság van a Huawei amitől az apple sikítófrászt kap és csődbemegy
    marad az F-35 ami a kóbor kutyáknak sem kell mert csak arra nem jó amire hirdetik (lásd török, india +++ lemondták a „deal”-t ami magyarra fordítva adjál el szart aranyáron)

    meg a holdutazások az a kedvencem ha már agnoszkálunk…

    most megy a cselédstílus veszekednek mint két Biri a konyhában hogy ki pucolja szebben az uborkát és sikítoznak… közben szép csendben lopnak is fegyveres rablások sorozata

    abból van NBA, NFL, MLB, MSL, meg az american ninja és az american talent

    bruhahaha

    és te mit tucc nekik ajánlani? kőszáli kecskeszart szikrákkal?

    agonizálva agnoszkálsz (azaz ezek mind legalább 15+30 éves történetkék a füstkarikákon át)

    mint a Lót és a Lótné akik lótnának futnának de meglátták

    ne nézz hátra ott a múlt az egyre ragyogóbb múlt amiben élsz

    kac kac

  • Geyza
    2019 július 30
    6:59 de.

    „””tóth péter
    2019 július 29
    3:38 du.

    Űlj be te”””
    Igen kedvesen kedves barátom !
    Az önként jelentkezőket nagyon szeretem !
    Tedd meg Te ,nem fogsz akkor mindig a számítógép előtt ülni. Ülhetnél ott is — több lenne a pénzed mint most!!!
    Gondold át és jelentkezz!!
    üdvözletével

  • talalom
    2019 augusztus 1
    8:36 de.
    @g azaz geyza mindent jobban tud, mint a Honthy Hanna, vagy a Gábor Zsazsa!

    egy nagyon szép nyáron az 1970 es évek legelején!!!! Trabanttal voltam a Szovjetunióban! 8500 km Csap nál az ukrán vámos egy 130 kilós bárishnya karanténba zárta az összes friss paradicsomomat és bogyiszlói paprikámat (mondván, hogy visszafelé megkaphatom, mialatt ékes ukránsággal a kollégájának mondta hogy ebből ma akkor lecsót csinálunk hogy 7 nyelven beszél) de minden egyéb simán ment és amikor a szálló éttermébe éjfélkor behívták az éjjeli rendőrjárőrt mi megkínáltuk orosz hússalátával és vodkával öblögetett jéghideg sörrel azután majdnem felpofozta a pincért, hogy milyen lassú és hogy itt akkor van záróra és csendrendelet amikor ő aszongya…. majd a kies Grúziában a hegytetőn meglátogatott egy kedves grúz és átadott egy üveg grúz vöröset mert az ott a szokás, hogy így lehet megtudni, a vendégnek nincs fegyver a kezében… és hasonlók Szocsiban nagyot fürödtüünk a hullámok kzött de csak nekünk volt gumimatracunk erre beorították, hogy az meg tilos de mi akkor elfelejtettük azt a kevés oroszt is (volt perfect orosz is velünk úszva) és pacskoltunk tovább…
    és a többi Kijev is szép volt

    szóval béke volt és derű és nem volt kommunista szaga viszont a fagylalt kíváló volt

    de ezt nehoggy megmutasd a gizinek mert öngyilkos lesz

  • Orsós Elemér

    Poliakoff
    2019 július 31
    4:15 du.
    Oszt akkó ehhő mit szósz:
    mandiner.hu/cikk/20190801_wallenstein_robert_erdektelensegbe_fulladt_a_maccabi_europa_jatekok_megnyitoja

    Lehet hogy, még a nézők is rühellik ezt az önkéntes szegregációt, vagy szokatlanul önkritikusan belegondoltak abba hogy, egy nemzetközi – nemszegregált internacionalista- megmérettetésben ezek a túlértékelt sportolók vajon hány dobogós helyet tudnának szerezni? Érdekes hogy, amikor Gerendás nevű előadóművészúr nálunk éhen akart halni, akkor a megmentésére szervezett jótékonysági rendezvényen is csak lézengtek az előtte felháborodott gojszapulátorok! Oszt akkor, mi belgák mégis ehhez mit szóljunk, kinek lesz ez a vesztesége, ha már a gojok krőzusként finanszírozhatják, de még elfogulatlan nézők sem lehetnek?

  • Rodeo ne hazudozzál akkor még autóval nem lehetett csak úgy utazgatni a Szovjeúnióban, még szovjet állampolgárnak sem, nemhogy külföldinek.

    Szóval hantázol 😀 Trabanttal mi? A Szovjetúníóban hehehehe

    Ennél még barátod, bizonyos Gurltiz blablája is hihetőbb:
    Őkelme azt találta ide bröfftyenteni hogy aszongya:
    „Én csak tankkal jártam be Ramallahba”
    Azt nem írta hogy mennyi volt
    a parkolójegy

  • tóth péter
    2019 augusztus 1
    1:16 du.

    Hátakkó ne magyarázzá’
    hanem üjjé’ be.Már holnap.

  • Poliakoff
    2019 július 31
    4:15 du.
    Te kis naiv, azt hiszed nem tudjuk, hogy a maccabi játékok nem a sportról szól, hanem csak egy kis orbánynak szóló erőfitogtatás, miszerint: hülye magyarok vegyétek már észre ki fingja nálatok a passzátszelet!

  • talalom;
    A maga ertelmezese alapjan Hitlernek minden joga letezett volna a Sudatenland, Cseh-szlovaki es Lengyel orszag leigazasra. Hm???

    S amodon Putin elvtarsanak is joga meghoditani fuggetlen nemzeteket ahol oroszok laknanak?

    De a valosag talalom, amit maga es tarsai nem ohajtanak figyelembe venni, hogy Moszkva garantalta nemzetkozi eggyezmenyben Ukrajna szuverinitasat.

    Annak alapjan adtak fel az Ukranok az atomfegycereiket.

    Tehat Moszkva szava mit er ????

    Na de fizetnek most a Cremea meghoditasaert.
    Cremea igen szazaz terulet, nincsen elegendo csapadek az ottani lakossag elelmiszer termelesere.

    Az ontozesre a viz Ukrajnabol volt csatornazva, amit az Ukranok lezartak.

    Ma Moszkva kenyszerul mindent oroszbol beszallitani.

    S annak koltseget az orosz-lakossag fizeti.
    De hogyan?

    Putin emelte a nyugdij-kort 65 evre.
    De az atlag orosz ferfi csak 62 evet el.

    Tehat az atlag orosz ferfi soha nem fog nygdijjat kapni.

    Az a penz majd megy a Cremeai koltsegekre.

    Politikusok soha nem gondolnak masok eletere, csupan a hatalmuk szellesitesere tobb emberilenyek felett.

    Azt boldogan tapsolhatjak am !!!

  • „Kedves” Bendegúzhetvenkilenc/10:50

    A paradicsommal kapcsolatos oly bugyután viccelődő nyelv, illetve értelmezési zavara még betudható a maga, vagy a fordítószoftvere pocsékul csapnivaló [magyar] nyelvtudásába s ezért azt még elnézem önnek. De csak úgy és azzal, hogy tudja meg már végre, hogy a paradicsom már eredetileg is, de bármely magyar észlény számára ez esetben mindenképp a szövegkörnyezet diktálta automatizmusból fakadóan; paradise-t, avagy édenkertet jelöli.
    TUDNIILLIK t. uram, a magyar nyelv ősrégi hagyománya a Menyországi örömök tényleges formáit a hétköznapok során leggyakrabban a >paradicsom formulába< s ű r í t i, amelyet, és most nagyon kérem, nehogy aztán szintén összekeverjen a sűrített paradicsommal…
    MERT, hát persze, hogyan is kaphatta ez a gyümölcsökkel vetélkedő zöldségféle [tomato, v. pomodoro] ezt a kitüntető "paradicsom" nevet? Feltételezhető, hogy Őt, első magyarországi vetőmag forgalmazói egy mindenki számára szimpatikus becenévvel népszerűsítették, tehát nem az éden, vagy a mennyország kapta nevét a bogyóról, hanem éppen fordítva történt.
    NA és most kapaszkodjon meg Bende uram! Hogy én mennyire lovagiasan fogalmaztam a 6:02-es kommentemben, amikor figyelembe véve a maga ócska nyelvtudását, előre bekalkuláltam az ön és a többi USA-fan jogos hazafiúi rajongását paradise-inek gondolt, vagy hitt országuk iránt, hogy ezt az Amerikából származó és sokoldalú étket építettem be annak címébe.
    Bevallom, ez volt a maguknak szánt magas labda, melyet maga egyből lecsapott, csakhogy a lottyadt tomato szétloccsant, mint a rohadt paradicsom.

    😀 Na! Helló…

  • Rodeo11,

    sajnálom, de a mérleg nyelve Pomoy felé billen. Ugyanis a te példád énekesei tanult/iskolázott énekesek, külön falzett éneklésre.

    Velük szemben Marcelito Pomoy hétéves korától magára hagyott kolduló utcagyerek, akinek apját már előtte bűncselekmények miatt bebörtönözték, anyja meg fogta magát és otthagyva fiát, máshová költözött. Énektanárhoz sose járt.

    A maga szórakoztatására énekelgetett az utcákon, és egészen 18 éves koráig fogalma se volt különleges képességű tehetségéről. 18 évesen állt be nála változás: utcai közönségéből néhány rajongója nevezte be tehetségkutató versenyre, amit megnyert.

    A The Prayer számával egyedülálló, eddig még senki férfi nem volt képes egyedül egy időben tenorban és szopránban (nem falzettben) előadni.

    Érthetőbben: a falzett csak férfiaknál fordul elő, ami a természetes énekregiszter után következő hang, és ami a szájüreg felső padlásához ütődve érvényesül, hangfenékül a fej szolgál. Vagyis fejhang éneklés.

    A döbbenet: Pomoy nem falzettben énekli a duó női hangzását. Ráadásul a tenorból lélegzetvétel nélkül vált át szopránra, ha nagyon figyelmesen nézed az előadását, akkor azt is láthatod, hogy a tenorból szopránra váltáskor nem emeli föl az állát, a fejét nem fordítja fölfelé, mint ahogyan teszik a falzett énekesek. Talán fejlődési rendellenesség miatt bír így énekelni.

    Próbáld meghallgatni tőle a The Prajert csukott szemmel.
    Pomoy nem operaénekes, tenor hangja ellenére se lesz soha.

    Végül: a The Power of Love dalt azonos hangnemben adja elő, mint Céline Dion. Szinte semmi különbség! Nem úgy, ha valaki férfi ezt falzettben adná elő (hallgasd végig becsukott szemmel is):
    .
    https://youtu.be/JbOwXywzKs4

  • Kedves Bendegúz79/ szintén 10:50
    Ajánlom még az ingatag GEYZA figyelmébe is:

    Ami pedig írása további részét illeti, aholis kifejti az egykori szocialista országok sikertelenségének maga vélte, már eleve téves okait, azzal kapcsolatban ITT már sokszor elmagyaráztuk a nyugat indította és tovább gerjesztett egyre csak fokozódó hidegháborús-és gazdasági . m e c h a n i m u s . kétségtelen sikerét abban, hogy azokat az országokat pedig mint egy harapófogóba, vagy inkább présbe szorítva kényszerítették bele. Ez az öngerjesztő örvény a nyugati rendszer (a gazdasági-katonai komplexum) ezek gazdasági „prosperitását” fokozta, addig amazokat egyre inkább csődbe kényszerítő jogos önvédelem reflexe, azaz a kölcsönös fegyverfejlesztés és gyártás és ezek komplex társadalmi hatása sodorta a csődbe…

    „Reagan-ciccolino” egy harciasra sikeredett „csillagháborús” szózatában vallotta meg pontosan ezt a fenti célt, amikor egy kongresszusi beszédében ezt mondta:

    „…OLYAN FEGYVERKEZÉSBE KÉNYSZERÍTEM ŐKET, HOGY A SAJÁT ZSÍRJUKBAN SÜLNEK MEG…”

    – Végülis megtörtént, a folyamat azonban Fultoni Beszéd programjával már 1946-ban kezdődött el melynek során többször is csak egyetlen hajszál választotta el az egész emberiséget a kipusztulástól…

  • A GAZDASÁGI STABILITÁS ZÁLOGA

    A tőkés gazdasági-katonai komplexum tényszerű létezése, miközben

    a nukleáris háború Damoklész kardját lengeti az egész emberiség

    feje felett, megkérdőjelezi a globális kapitalizmus, régi nevén

    az imperializmus racionalitását.

    .

    Ui
    Belépés előtt Orbanini Duce a magyar gazdaság nagyságához képest hatalmas fegyverrendeléseket tett le Angela Merkel és Donald Trump előszobájában a titkárnő asztalára…

  • Látod Geyza minden erőfeszítés beérik eccee, máris kaptál egy visszautasíthatatlan ajánlatot egy nagyon kedves barátodtól 🙂 „több lenne a pénzed mint most!!!”
    Itt a sohavisszanemtérő lehetőség! Legalább kezdhetjük sejteni, hogy üdvözletével Péter miért is járhat ide.

  • Geyza
    2019 augusztus 1
    4:48 du.
    @g látod, hogy mennyire tárgy ismeretek nélküli vagy?
    rablómesét beveszed mint kacsa a nokkedlit… és utána terjeszted a hazugságaidat és közben agnoszkálsz… eljuttattál arra pontra ahonnan egy árva szavadat sem (még az „és”-t sem) hiszem el
    e’vvan bubuka

  • kedves cenzor, mintha megfeledkeztél volna egyik bejegyzésemről itt fenn, remélem nem sérti senki lelki életét ha megjegyzem, hogy a gizi már megint összekeveri a bibliai Paradicsomot a lecsóba való paradicsommal és „gizitudományosan” meg is magyarázza? és én azt ott kritizálom

    lécci

  • Drizari
    2019 augusztus 2
    2:39 de.
    alapvető szakmai tévedésed megbocsátható lenne, ha ismernéd miről beszélsz! a két általam betett példa nem falzett hanem férfi szoprán ami ismert a barokk kezdeteitől Händel (mint már írtam) rengeteg szerepet erre a hangfajra írt de ezzel nincs egyedül)

    az, hogy Pomoy utcagyerek a helyzeten nem változtat egy a sok közül vagy van hangja és akkor énekel vagy nincs hangja és akkor brekeg, ő az előbbi

    (nem akarlak bosszantani -dehogynem- de én magam közel 4 oktávot vagyok képes és kottahűen, ismerd meg Ivan Rebroff-ot aki nem Pomoy és ő is 4 octav+)

    meg fogom keresni a Célin Dion eme dalának kottáját, hogy lássam mi is az „ámbitusa” nem tűnik semmi különlegesnek, majd elküldöm csak neked mint anzixot

    bruhahaha

  • Drizari
    2019 augusztus 2
    2:39 de.

    utánanéztem, nem vagyok hajlandó $5,00 fizetni a teljes kottáért, annyit nem ér meg … annyi már bizonyos, hogy transzponálják fel és le azaz azaz C moll ból f moll ba meg C dúr ból F dúrba Huey Lewis amit írt már össze vissza van „alkalmazva” amit én hallok a Célin Dion olyan hangnemben énekli, hogy a legfelső hang nem magasabb, mint „asz” ami egy átlagos szoprán számára mély, efelett egy szeptimakkorddal vannak opera és klasszikus koncert szerepek ha ez mond neked bármit is zongorán próbáld ki

    nem akarom lehúzni (dehogynem) az utca hangjának világsikerét a neten, de ha te nem teszed be eszembe sem jut kinyitni ha véletlenül beugrana kereséseim közben, mert semmi különlegeset nem találok benne, egy a sok közül, fel van fújva

    bruhahahaha

  • FORTIMBRAS
    2019 augusztus 2
    3:05 de.

    vannak még sokan mások (esetleg nem forszírozzák) akik még felülnek eme rablómeséknek, hogy nemzetvédelem és hasonló maszlag

    tény: a kapitalizmus és élén az usa val (lécci! nem ameriika usa amerikát nem sértegetjük ezzel a pejoratív jelzővel, hogy: usa!!!)
    kirabolja a természeti kincseket először az usa területén tett tönkre mindent az erdők kiírtása anyagi haszonból ami talmi siker mert most sivatagosodik és tornádók keletkeznek az erdőkkel mindez nem lenne és most a világ egészét rabolják le és ami utánuk marad a felégetett FÖLD nevű bolygó már nem sok van hátra utána a kapzsiak ugyanúgy éhen döglenek meg belefulladnak a saját szarukba a brazil esőerdőket írtják ami egész európa időjárására fatális lesz de nem csak ott…

    a szar anyagi haszon miatt és hogy most egyszer él néhány patkány és jobban mint bárki más az a végéhez közeleg a visszaszámlálás 75-90 éve megkezdődött de nem líneáris hanem exponenciális a görbe azaz végzetes és megállíthatatlan már késő

    erről ennyit

    MÉG ANNYIT A DONALD TRUMP NEVŰ FŐPATKÁNY AZT PRÓBÁLJA BEMAGYARÁZNI AZOKNAK AKIKET BUTÁNAK NEVELTEK, HOGY MOST A VÁMTARIFÁK MEGEMELÉSE BÁRMILYEN NEGATÍV HATÁSSAL LESZ AZ EXPORTŐRÖKRE A JELENLEGI ALAPÁLLÁS SZERINT A VÁMOKAT AZ IMPORTŐR A HATÁRON CIF VAGY FOB VAGY AZ INCOTERMS ÁLTAL MEGHATÁROZOTT FORMA SZERINT FIZETI AZAZ EZZEL A HŐZÖNGÉSSEL AZ USA OLCSÓ ÁRAIT EMELI MEG ÖNTÖKÖN LÖVÉS

    BARMOK, PATKÁNYOK

  • FORTIMBRAS
    2019 augusztus 2
    3:05 de.

    A SZAHARA homokja tápanyagokkal telített víz kell hozzá a nagy szelek ezt a homokot szállítják az Amazon medencébe és csak az a mennyiség termékeny amit a szél odavisz és abból lesz az eső

    ez a Föld klímarendszerének része

    dehát patkányoknak és csótányoknak hiába magyarázol

  • Bendeguz79
    2019 augusztus 1
    5:09 du.

    most megint tele lesz macskával a blog de muszáj

    gizi la burra brava
    ez röviden: szemen szedett hazugság és aljas pofátlan is

    bruhahaha

  • Rodeo.-ra megint rájött a heppáré.
    Az ápolói meg sehol…
    Szegény kéjbordja!
    Még szétveri.

  • Poliakoff
    2019 augusztus 2
    6:51 de.

    Igen,
    Világosan látható
    hogy valamit TUD ez a HUNT*-gyerek.
    Csakhát..minden híreszteléssel ellentétban
    azzé a pénznek mégiscsak van valamennyicske „stichje”
    Persze akinek elsorvadt a szaglása a Vona meg Orbán ülepében
    annak rózsaillatú lehet az a kis pénzecske, nemiga ?.. : )

  • Chris, ha egyszer megérteném a logikádat? miért törölted az én Paradise Tomato bejegyzésemet a gizinek? mi nem tetszett benne?

  • Drizari
    2019 augusztus 2
    2:39 de.

    namost, meghallgattam a legutolsó általad linkelt Power of love a két énekessel!

    egy nagyon kedves barátom azt mondta ne legyek má’ „olyan” vannak akiknek ez már Varázsfuvola annak minden csodájával együtt, és „te” mármint én egy gonosz alak vagy, hogy nem hagyod hogy ezt élvezzék…

    én nem adom fel… de üdvözöllek találtál valamit ami el képes vezetni nagyon „messzire” ha nyílt maradsz…

    én ide semmi mást nem linkelek mert nem akarok olyanról beszélgetni amiben a partner információhiányos az nagy gonoszság lenne részemről… javaslom (alázattal és barátian) pótold ami kell „ahhoz” hogy BWV 1006 (mondjuk Itzak perlman -nal) neked is bejöjjön

    VAN EGY KÉRDÉSEM! POMOY MIÉRT NEM KÉPES KIÁLLNI EGY ZONGORA VAGY EGY ZENEKAR ELÉ EGYEDÜL A FEJHALLGATÓJA NÉLKÜL AMIN A CÉLIN DION SZÓL, TEHÁT MÁSOL!!! ÉS ELŐADNI BEBIZONYÍTVA, HOGY VAN HANGJA.. ÉS ELŐ TUDJA ADNI A „BÁRMIT”

    mivel megígértem nem teszek linkeket… nem teszek… de gondolkozz vagy maradj elájulva

    de ahhoz én nem asszisztálok

  • ebben a részletben a szoprán „a”-t énekel ami fél hanggal magasabb mint a POMOY hahaha

    https://www.youtube.com/watch?v=KY82TonRO5Y

    itt van „a” és „asz” is

    de a Celin Dion nincs

    hahahahaha

  • Kedves Elemér!
    Mandinert már régóta nem olvasok, Neokohn még igen.
    „…kinek lesz ez a vesztesége, ha már a gojok krőzusként finanszírozhatják, de még elfogulatlan nézők sem lehetnek?” – írod jóindulatúan. Nos a támogatást kedvenc vezetőd állja és úgy tudom, hogy az EMG 2019 programok megtekintése ingyenes mindenkinek, bár valahogy a kommented alapján egy picit kétségeim lennének az elfogulatlanságoddal kapcsolatban.

    Smirnoff is nagyon ismeri a tutit: „Te kis naiv, azt hiszed nem tudjuk, hogy a maccabi játékok nem a sportról szól, hanem csak egy kis orbánynak szóló erőfitogtatás, miszerint: hülye magyarok vegyétek már észre ki fingja nálatok a passzátszelet!”
    – Bizony már 1929-óta fitoktatjuk az erőt orbánynak, most éppen a 15. alkalommal -hátmimárcsakilyen megátalkodottak vagyunk.

  • Bármily meglepő, a Krim – mármint történelmileg – soha nem volt az ukránoké. Az ötvenes években Hruscsov engedte át az OSzSzK területéről az USzSzK-nak.Nyilván úgy gondolta: mindegy, hiszen a Szojuz marad.
    A XIII. századtól a tatároké volt: az Arany Horda központja, majdnem 500 évig a török porta vazallusaként. 1799-ben II. Katalin orosz cárnő csapatai győztek a számtalan orosz-török háború egyikében: a szultán akkor engedte át a Krim feletti rendelkezési jogot Oroszországnak.

  • Drizari
    2019 augusztus 2
    2:39 de.

    ez már pofátlanság részemről, ez nem férfi szoprán, ez „csak” tenor, „de” Bellini

    https://www.youtube.com/watch?v=9w_TTK7UP1c

    jegyezd meg a nevét Nicolai Gedda egy teljes sext tel énekel magasabbat mint Pomoy és nem szoprán „csak” tenor

  • talalom
    2019 augusztus 2
    3:03 du.
    kedvesem, kit akarsz meggyőzni? engem nem kell… a többiek fafejűek…
    hahahaha

    és le fognak b…ni hogy képzeled te ezt?
    a valóság nagyon nehéz bableves némelyeknek

  • FORTRIMBAS;

    Ha en pocsekul irok magyarul, maga meg bizonyara pocsekul ert magyart.

    Tehat ugy qvittek vagyunk , persze en nem panaszkodtam mint maga hogy a pelenkaja piszkos.

    Hat, a „paradicsom importlasbol” valahogyan a biblisai paradisio lett.

    Real funny !!!
    Hm ???

  • Bendeguz79
    2019 augusztus 1
    10:50 de.

    gizi la burra brava®

    az a hír járja világszerte, hogy a Hormuzi szorosba küldött

    USS Gerald R. Ford nincs befejezve, annak ellenére, hogy 2500 millió $-ral többet számláztak érte az usa államnak, azaz semmiféle harcra nem alkalmas csak nagy és sok vas, és még képes úszni! nem mondok több részletet nagyon unalmas lenne, de egy madárijesztő is több verebet hajt el mint a Gerald Ford bármilyen harci manciban bármilyen akciót

    bruhahaha

    az usa már placebo harci eszközöket vet be mint a Patyomkin volt anno

    kurvára élvezem az iráni haditengerészet meg annyira röhög, hogy el sem tudja indítani a papírcsónakokat ez ellen a rozsdás vas ellen

  • Szerintem aki egyszerűen egy bloggá kívánja alacsonyítani ezt a felületet itt, az nem csak hogy szellemileg impotens, hanem egy aljas betolakodó, vagyis parazita elem.

    Nyisson magának blogot, azt ott irkálhat maga magának, merthogy már többel is próbálkozott – de a kutya se olvasta.

    Gondolom nem kell megnevezni, hogy ki ez az élősködő

  • GabrielAugusztusz 2.
    A globális kapitalizmus korában úgy, mint áruk, termékek és szolgáltatások szabad áramlása, a blog műfaja az eszmék és gondolatok szabad áramlásának a legeklatánsabb, igazán korszerű, sőt globális megjelenési formája.
    A Kanadai Magyar Hírlap is egy blog, ahol eszméket lehet közölni, sőt cserélni. Ami az ókorban az agóra, vagy a fórum/pl. a romanum/ volt, annakma a blog biztosít teret, de mindenki számára, kivéve azokat a zsarnoki és autoriter hajlamú egyéneket, akiket a blog tulajdonosa hogy- hogynem, mégis beenged ebbe a finom közegbe, mint elefántot a porcelánboltba.
    Ezen aztán el lehet mérgelődni, másokat szellemi impotensnek, sőt parazitának titulálni – mert e blog már-már szabados kötetlensége sajnos még ezt sem tiltja – azonban az ilyen dühöngő, akarnoknak előbb talán mégis egy jóval régebben feltalált eszközt, a tükröt illenék kézbe venniük, még mielőtt még a billentyűzet szent gombjait egyáltalán megérintenék, és beszennyeznék illiberális pillanatragasztóval.

  • Vögelein

    Igen?

    Nahát .. minden nézőpont kérdése – mármint annak aki kicsavarja, elferdíti a valóságot.
    De hát nem az én dolgom vitatkozni ezen – tudniillik Magyarországon sokan vannak, akik mindent jobban tudnak a világon másoknál, más nemzeteknél.

    A nagyvilágban a blog műfaja, az azt működtető személy egyéni véleményének közlése a nagyvilággal, ha a blog működtetője pedig vállalkozás, intézmény, akkor pedig az intézményről profiljának, véleményének „világgá kürtölése”.

    Maradjunk annyiban, hogy ezek után lemászok a keféről, ha a „szerkesztőség” úgy dönt, hogy ez nem egy újság akar lenni, hanem Christopher blogja, aki abban éli ki magát, hogy fanok és örültek tereferéjéhez fórumot biztosít.

    Akkor bocsi, minden megmagyarázva – hiszen nem jó helyre tévedtem.

    Csak egy kis gunyorosság ezek után – így már tökéletesen érthető, hogy Magyarlandia is miért egy elcseszett föld ….

  • Az előbbi beírásomban úgy látszik valami csúnya szót írhattam, ezért jogosan ki lettem moderálva.Nos…ezért szépen leírom,hogy minden topikot már az elolvasás előtt végig hajtok és ha a kedves aranyos és a legszimpatikusabb beíró,Geyza barátunk neve három HSZ-nál többször fordul elő,már lapozok is valami tisztességesebb helyre.Most is.