Amit nem értek

2019 augusztus 8 12:02 du.56 hozzászólás

Ez pedig a kérlelhetetlen gyűlölete a MET iránt.

Orbán gátlástalanul lenulláz bárkit, aki nem paríroz neki, azonban a zsigeri gyűlöletét a MET ellen nem igazán értem. Iványi Gábor két gyermekének is keresztapja, méghozzá nem a paraszti – Orbánhoz illő – értelemben, hanem egyházilag, de ez Orbánt nem tartja vissza attól, hogy – ahogy csak lehet – keresztbe tegyen a METnek.

A probléma nem mai keletű. Anno az állami egyházi hivatal elismerte a MET-et egyháznak, de ezt később Orbánék ignorálták. Noch dazu, amikor Iványi Gábor az egyházi hivatal ellenes magatartásáért börtönbüntetését töltötte, Kövér László vastagon a MSZMP tagja volt. Ez a Kövér László most meg akarja mondani Iványiéknak, hogyan viselkedjenek.

Az elmúlt hét év másról nem szólt, mint Orbánék piszkoskodásáról, jogi csűrés-csavarásáról. Miként is lehetne megfosztani a METet a megadott státuszától? Nomeg arról, hogy az uniós bírósági határozat ellenére miért ne fizessék ki nekik a törvényesen járó, elmaradt támogatást. Amit, ugyebár, a HIT Gyülekezete gond nélkül megkap, igaz, Iványi nem is fenyegette meg anno Orbánt azzal – mint Németh Sándor – hogy ha nem kapja meg a bevett egyházi státuszt, párttá alakítja az gyülekezetet, és ellene indul a választáson. Érdekes módon megkapta, a MET-et meg Orbán el kívánja lehetetleníteni.

A mókás az, hogy a magyar Alkotmánybíróság is úgy ítélte meg 2013ban, hogy a státuszukat 2012-ig visszamenőleg helyre kell állítani, de hát Orbánék magasról tesznek a saját alkotmánybíróságuk határozatára is. Nem véletlen, pénzről van szó, méghozzá kurva sok pénzről, és Orbán e kérdésben – de csak ebben – smucig.

Orbánék, persze, gyorsan kreáltak minden féle feltételt a státusz visszaállításához, de elkövettek egy hibát, nem egyeztettek az EMMI-vel, ami meg botor módon kijelentette, hogy a MET minden feltételnek megfelel.

Erre mit csinál a rezsim? Naná, hogy alkot egy törvényt, ami lehetetlenné teszi, hogy ameddig Orbán Orbán, a büdös életbe nem lehet a MET egyház! Hogy miért nem? Mert visszaminősítették a MET-et bejegyzett egyházzá, és onnan csak akkor léphetnek feljebb, ha öt éven át (!) 4100 %-os (?!) támogatást mutatnak fel úgy, hogy elvették a technikai számukat!

De most jön a csavar: ha netán mégis elérnék ezt, akkor nyilatkozniuk kell, hogy sem Magyarországról, sem az Unióból nem fogadnak el támogatást, mert, ha mégis – és az bebizonyosodik – az ügyészség azonnal eljárást indít, és egyesületté (?!) minősítik vissza a MET-et. J. Heller sírva könyörög a receptért!
Adják ezt elő úgy, hogy a szeged-csanád megyei püspökség a hívek számára nélkülözhetetlen stadion létesítésére kap orbáni pénzt, a svábhegyi evangélikus gyülekezet meg 1 mrd jó magyar forintokat csak úgy, közérzet javítási céllal.

Amennyiben a MET ellenáll az ördög csábításának, még nincs vége, mert a státusz visszaállításához a parlament 2/3-os szavazata kell. Igaz, hogy ez a státusz 1981 óta létező, de ugyan, mennyi az esélye, hogy a csinovnyikok megszavazzák?

Amúgy az Állami Egyházügyi Hivatal egykori székházában most a Fidesz székel. Ott volt hely, na, és különben is, onnan jól rá lehet látni a Hősök terére.

Persze, a hívő embereket ilyen piti szemétkedések nem tántorítják el. Ám a közművek elzárása el tudja lehetetleníteni a MET szociális ellátó rendszerét, mert olyan van neki olyan is. Ez azonban Orbánékat hidegen hagyja.

Amúgy a Biblia is az irgalmatlanságot és a törvénytelenséget ostorozza. Orbán nachtkasztliján saját bevallása szerint ott van egy példány. Valszeg porfogónak.

Orbán nem tudja megbocsájtani, hogy Iványi lefasisztázta. Ha már a gyerekei keresztapja, elég közelről ismerheti. Miért, nem az? Lehet, nem fasiszta. A fasisztáknak ugyanis voltak elveik, és volt szociális érzékenységük.

Orbánnak semmi ilyesmije nincs.

Ille István

56 hozzászólás

  • Ha feltételezzük, hogy a viktor nem normális, pontosabban nem a normális értékrend, erkölcs, pozitív emberi tulajdonságok amik a viselkedésének alapjai, akkor ez magyarázza, hogy olyan dolgokat tesz, mond minden nap és állandóan, amik a jól nevelt, kiegyensúlyozott, helyes értékrendet valló, erkölcsös emberek és egymást tisztelő egyének számára elfogadhatatlanok. Bunkó paraszt emberek, akik a legkisebb nézeteltérés miatt is örökre haragot tartanak és minden alkalmat megragadnak, hogy emiatt ártsanak, sajnos léteznek. A viktorban emellett a rossz tulajdonság mellett megvan még a bűnözők sok rossz tulajdonsága, egy aljas, hataloméhes, önhitt rablóvezér és ez az ő „modus operendi-je” mindenben. Ahogy zsebredugott kézzel pofázik alapvető tiszteletet sutba hányva mindenkinek, az mutatja legjobban, hogy egy végtelenül primitív, öhitt, neveletlen barom.

  • Nincsenek barátok, nincsenek elvek, csak (hatalom megtartó) érdekek. Isten óvja Magyarországot!

  • Na, most felteszek egy lehülyézésemre alkalmas kérdést:
    Miért kell egyáltalán bármilyen államtól független egyházaknak állami támogatást nyújtani? Az államvállás más tészta!

  • György Molnár

    Orbán egy primitív, alattomos, bosszúálló gyáva szabotőr, úgy is fogja végezni, ahogy ezek szokták……Rá kellett csak néznem 30 évvel ezelőtt az apjára, és tudtam mindent….

  • Mar igen sokszor tettem fel a kerdest itten , hogy miert tilos itten kerdest, es megjegyzest tenni a jelen magyar allamhatalom torvenyeinek, politikajanak, hatarozatainak az elemzesen, ami valakinek nem a szajja-ize szerinti ???

    Csupan a PM szemlyes gyalazasa terjesztve es serkentve ???

    Folytatna majd azt a KMH ha valaki mas lenne a jovoben a PM, talan akit egyenileg is kedvelne a szekesztoseg ????

    Na majd torli ezt is a foszerkeszto ???

  • Göllner András

    @ Ille Pista

    Azt írod hogy, „Orbán nem tudja megbocsájtani, hogy Iványi lefasisztázta. Miért, nem az? Lehet, nem fasiszta?”

    Nézd Pista, ma már minden relativ. Van akinek nem fasiszta, hanem csak faszista. És van akinek OIG. Iványi Atya ekumenikus nézeteiről ismert. Szerintem ő toleráns lenne mindhárom nézettel szemben. Áldás Reája.

  • Mi okbol lett Ivabyi az u.n. „fegyelmi eljaras eredmenye altal ” kirugva az egyhazabol ???

  • hiszitek vagy nem (ez nem hittan) ( a jelenlegi magyar rendszerben nem élek) de kivételnek ismerem el az itteni kanadai rendszert majdnem 100 %-osan humánus és elérhető bármi, a jogrendszer műxik, a gazdaság „kicsit” usásított ami hátrányára vált és válik… de a többi az nagyon jónak mondható… érdekes módon cubai tapasztalataim is jók, náluk a rájuk kényszerített hiánygazdálkodás érdekes megoldásokra vezetett és tapasztalataim szerint az emberek élik napjaikat és valahogy eszükbe sem jut olyan demokrácia harc meg hasonlók, egyedi problémákat találnak és mindig visszavezetik egyes személyek szakmai vagy emberi értékeinek hiányosságaira… nem szeretnek generalizálni nagyon pragmatikusak

    és sok helyen máshol is a törzsi felállás semminek sem akadálya inkább másfajta szervezést igényel és csinálják a külső hatások ellen berzenkednek mert nagy részüket nem értik és nincs rá szükségük azaz a „politikai” szemétládába dobják és csinálják dolgukat a személyes boldogságért és túlélésért

    legyen ennyi elég az a lopásos és maffiózó rendszer és hatalmi téboly az már emberi perverzió és betegség amit kezelni kellene megfelelő módon de nagyon sok ahhoz hasonló létezik szerte a világban mindegyiknek azonos gyökere van: A MAMMONÉRT ÉLNI

  • Orsós!Nem hülyézlek le, nem annyira ismert. Még a kilencvenes években Horn Gyula szocialista kormányfő kötötte a – sokunk szerint túl engedékeny – egyezséget a hazai egyházakkal, illetve a katolikus pápával. Eszerint az egyház nem követeli vissza a ’48-ban államosított birtokait – Mo-n több tízezer holdról van szó -, ennek fejében az állam támogatja az egyházak hitéleti működését. Amennyiben egy egyház állami feladatot vállal – oktatás, kórház,karitatív -, ahhoz ugyanannyi állami pénzt kap, mint a világi intézmények. Van még pár egyéb könnyítés, pl. adózásban, vagy abban, hogy a templomok felújításához az állam támogatást ad.Illetve az országos jelentőségű műemlék templomokat (Mátyás templom, Bazilika, debreceni református templom stb.) állami pénzből tartjuk fenn. A’90 utáni szabad vallásgyakorlás alapján több, korábban nem létezett, vagy nem nyilvánosan létezett hívő közösség is egyházat alapított, pl. a krisnások, muzulmánok stb.Ilyen volt a methodista egyház, aminek egyik ágához tartozik Iványi gyülekezete.
    Na most.Az adózási könnyítések, meg megszerezhető állami pénzek sokak fantáziáját megmozgatták, és egyházi palástot terítettek pénzszerző akcióikra.
    2010 után a hatalom nem annak nézett utána, ki él vissza az egyházi státusszal, hanem megszüntette a vallásszabadságot.

  • Orsós Elemér
    2019 augusztus 8
    12:36 du.

    miért? mert ezt írja elő az 1997-es vatikáni konkordátum. igaz, csak a katolikus egyház vonatkozásában, de valamiért – jó politikai céllal – Orbánék kiterjesztették más egyházakra is.
    az pedig, hogy egy egyház Magyarországon államtól független lenne, barokkos túlzás.

  • Bendeguz79
    2019 augusztus 8
    4:46 du.

    itten semmi ilyesmi nem tilos, ráadásul a magad féle tudatlanság is toleráltatik – habár a tatik-tetik eltöröltetik 🙂

    amúgy ki az a PM? csak nem Orbán? tudod, ő nem az angol definíció szerinti, nem elől ülő szolga, ő csak 1G. errefelé, Mogyoródon már 4G is van. a mobilhálózaton 😀

  • Ille István
    2019 augusztus 9
    5:22 de.
    „az pedig, hogy egy egyház Magyarországon államtól független lenne, barokkos túlzás.”

    Ez bizony így van, aláírom, de ha az anyagi juttatásokat nem fogadnák el és önkéntesen -mint mondjuk a nyugati szakszervezetek- önfinanszírozóvá válnának, akkor a beleszólást is jogosan visszautasíthatnák. Kettőn áll a vásár, az kérhet nótát aki a cigányt fizeti! Tudom hogy, ez így mocskosul le van egyszerűsítve, de hogyan másként lehetne ezt a kényszerű, akár zsarolásig is fajulható (mint most a MET esetében) függést megakadályoni? Talán kötelező egyházi adóval, mint ahogy ez mondjuk a németeknél is megvan. Node az ellen meg az ateisták ágálhatnának.

  • talalom
    2019 augusztus 9
    2:03 de.

    Margitka, csak a fidesz kettősmércés vallásszabadság megszüntetési szándékáról akadékoskodnék egy kicsit, meg a történelmi előzmények nélküli, a kiskapukat pofátlanul meglovagoló, bizonyíthatóan business „egyházak” megtűréséről, a többi érveidet belátóan elfogadom.

  • talalom
    2019 augusztus 9
    2:03 de.

    2010 óta az Állam
    bármilyen „jótettet” hajt végre,
    arról utóbb (de inkább előbb) kiderül
    hogy valamiféle svindli.Más szóval:meg van cinkelve.

  • Bendeguz79:
    „Mi okbol lett Ivabyi az u.n. “fegyelmi eljaras eredmenye altal ” kirugva az egyhazabol ???”

    Iványi leveléből úgy tűnik, hogy az 1970-es években az
    akkori Állami Egyházügyi Hivatal kezdeményezésére.
    (Igaz, nekem sem az akkori Belügyminisztérium, sem pedig az 1989-ben megszüntetett Állami Egyházügyi Hivatal akkori illetékeseit nem áll módomban az ügyről – az audiatur et altera pars elve szerint megkérdezni.De Ön megpróbálhatja, hátha a körükben van még protekciója.)

    https://nepszava.us/ivanyi-gabor-levele-semjen-zsolt-cinikus-es-arcpirito-ragalmaira/

  • Bendeguz79
    2019 augusztus 8
    9:43 du

    baj lehet a szövegértéseddel, de talán így felfogod:
    https://www.klubradio.hu/data/hanganyagok/2019/6/21/ismetles_reggeligyors_190621.mp3?direct=1

    persze, az is lehet, Iványi hazudik. mert ő már csak olyan fajta.

  • Bendegúz, ha értene magyarul, megnézhette volna a MET honlapján, miért váltak külön a Magyarországi Metodikus Egyháztól. Tehát nem kirúgva lettek, hanem kiváltak belőlük:
    „A Magyarországi Metodista Egyházon belül nézetkülönbség alakult ki, amelynek lényege az volt, hogy a lelkésztestület egyik része olyan sajátos emberi érdekeket és elképzeléseket akart ráerőltetni az egész közösségre, amelyekkel a lelkészi kar másik fele Isten Igéje és az egyház törvényei alapján nem értett egyet, 1973-ban lejárt a Magyarországi Metodista Egyház szuperintendensének megbízatása. A volt egyházvezető választás nélkül hivatalában maradt és barátai, valamint nem metodista vallású támogatói segítségével 1974-ben koholt vádak alapján a metodista egyház 19 szolgálattevőjéből 12 személyt (10 lelkészt és lelkészjelöltet, valamint 2 nem lelkészi igehirdetőt) az egyházból eltávolított. Az eltávolítottak és az őket támogató gyülekzetek számára megszűnt annak a lehetősége, hogy a Magyarországi Metodista Egyházon belül munkálkodhassanak. Hét és fél éven át eredménytelenül kísérleteztek azon, hogy az egyházi törvények és a Biblia elvei alapján helyreálljon a Magyarországi Metodista Egyház egysége, ezért végül önálló egyházzá szerveződtek.”
    ezzel az erővel mondhatná azt is, hogy a reformáció alkalmából kirúgták a katolikus egyházból Luthert, Zwiglit és Calvint.

  • Orsós: a MET egyháznak a hitéleti tevékenységén túl sokkal nagyobb jelentőségű a szociális tevékenysége, a hajléktalanokat támogató óvoda, hajléktalanszállások, hajléktalankórház, szociális otthonok Budapesten és vidéken egyaránt,az állami oktatásban nem kívánatos cigánygyerekek képzése (egyben magam is dolgoztam,önkéntesként, elképesztően primitív körülmények között) Mindezekből az állam kivonult, de ha már ők nem vállalnak részt a társadalom elesettjeinek támogatásából, azt is ellehetetlenítik, aki helyettük ezt elvégzi.
    Míg az állam bőségesen juttat támogatást kontemplatív (a köz számára semmilyen hasznot nem hajtó) szerzetesrendeknek, a MET-től nemcsak a közhasznú tevékenységek támogatását vonta el, de a támogatók adójának 1 %-át sem fizették ki, az EU és az Alkotmánybíróság döntése ellenére sem.
    És mi az, hogy államvallás?
    a tákolmány ezt mondja: (VII.cikk)
    „Mindenkinek joga van a gondolat, a lelkiismeret és a vallás szabadságához. Ez a jog magában foglalja a vallás vagy más meggyőződés szabad megválasztását vagy megváltoztatását és azt a szabadságot, hogy vallását vagy más meggyőződését mindenki vallásos cselekmények, szertartások végzése útján vagy egyéb módon, akár egyénileg, akár másokkal együttesen, nyilvánosan vagy a magánéletben kinyilvánítsa vagy kinyilvánítását mellőzze, gyakorolja vagy tanítsa.”

    (3) Az állam és a vallási közösségek különváltan működnek. A vallási közösségek önállóak.

    nos, ezek az elvek. a gyakorlat persze orbán szeszélyei szerint változhatnak.

  • Peter Terroso kollegának
    írtam választ,de pont abban a minutában lezárult az oldalon a hozzászólási lehetőség.

    Ezért még itt reagálok rá, bocsi István 😀 😀

    Peter Terroso
    2019 augusztus 10
    4:31 de.
    (Az ” Igényesség és magas színvonal ” topicban írt trollkodására válaszolom a következőt )

    Én azt hallottam valahol hogy valahonnan levettek valakik valamit.

    Vagyis az a valami amit valahogyan kiizzadtál magadból,
    valamiféleképpen egyenlő valami semmivel.

    Mert :

    Egy semmi az semmi, de egy semmi meg mégegy semmi sem valami sok.

    Gondold ezt végig, mielőtt légbőlkapott valamiket propagálsz.

    Ha tudsz valamit, akkor támasszad is alá valami hivatkozás-félével, aztán majd MI eldöntjük hogy az valóban valami e, e vagy csak a nagy semmi.

    Így, ezzel a stílussal csak a trollok helyi táborát szaporítod, akikre mi meg itten köpünk 😀

  • KOVENDEG es ILLE;

    Nincsen problemam a „szovegertesevel”, csupan hogy a magyar media nema az illeto tetteinek ismertetesen, hogy mi lett volna tettei amiert kirugtak egyhazabol.

    A cikkben neve felbukkant, s azt kerstem a web-en, de csupan annyi tallahato amit jeleztem.
    Semmi adat hogy az mi lett volna.

    S a csatolt web-lapok is nemak azon !!!

    Kapom a „Club-radio” nyomtatott jelenteset maponta ketszer.

    De a magyar media igen gyatra adatokat nyujtani.
    Mindeg mindent a hosszu ertelmetrlen blah-blah-ok toltik a sorokat, az adatok hianyzok.
    Sot igen gyakran teljesen valotlansagokat is allitva a tenyekkel ellentetben.
    Nem tudni, hogy az felre-ertelmezeseik vagy celzatosan felrevezeto okobol.

    S az altalanossagban jelzo a magyar mediat kivetel-nelkul.

    Ma a kerdesm, tudna valaki is kerdett valaszt ????

    HA „igen”, miert tartjak titokban.

    A jeletektelen mellekeseggei az Ivanyi kirugasanak egyszeruen NEM erdekel!

  • „talalom” hozzaszollasaban irta;

    „..menyiben az egyhaz allami feladatot vallal…”

    De az semmi mas ,csupan allamositott egyhaz lehetne.

    S mi lehetene az allitolagos ottani egyeni, vallas-szabadsaggal, sot mineden mas egyeni jogokkal???

    Mind amiket „tatalom” emleitett, azok csupan embertars iuranti jotekonysagi tettek lehetennek.

    De kerdesem, hat mind azt meg ATHEISTA, Marxista , sot nyilt-gondolkodasu egyenek miert nem gyakorolnak emberatsaik irant ????????????????????

    Annak semmi koze semmi vallasokhoz !!!!!!!!!

    Csupan tisztesseges, emberseges emberilenykent valo magatrtas es eletmod az !!!!!!!

    Vajon maga miert nem gyakorolna azt ?????????

  • TUSKE ZSOFIA;

    Lenyegeben elegge tisztaban vagyok az u.n. Kereszteny egyhazak teologiai felfogasaival es gyakorlataival, DE azt nem kerdeztem !

    Csupan azt kutattam a weben, hogy mi tettel volt (az oreg Leo Tolstoy masolata) vadolva, ill. mi fegyelem-vagy elleni magatrtasaert rugtak ki az egyhazabol ???????
    Semmi mast !!

    Azt mar kutattam a web-en de arra nincsen semmi nyujtva.

    Ha tudna miert nem ertesit, kerem ?!

    A maga altal ismetelt,ill. koporozott propaganda maszlag, hogy vallasi es mas egyeni jogok elismerve, az ertelmetlenseg .

    Hogy a fenben lehetne szabad, vagy fuggetlen, amig az allamhatalom sarkalatos torvenyekkel korlatozza????????

    Sot anyagilag korlatozatlanul biztosra is veszi azt???

    Ami SZABAD, az NEM lehet korlatozott semmi modon!

    S ami KORKLATOZOTT az nem leht SZABAD.

    Az teljes ellentmondasainak a bizonyiteka !!!!

    Igazi gal-le-be-do !!!!!!

    Hogy a feneben kepes annak bedolni??????????

  • Bendeguz79:
    „Nincsen problemam a “szovegertesevel”, csupan hogy a magyar media nema az illeto tetteinek ismertetesen, hogy mi lett volna tettei amiert kirugtak egyhazabol.”

    Véleményem szerint Tüske Zsófia két hozzászólásával (2019 augusztus 10 9:23 de., 2019 augusztus 10 9:51 de.), valamint Iványi Gábor az általam hivatkozott linkben teljeskörű választ adott az Ön kérdésére.

    Belsebub79:
    A jeletektelen mellekeseggel az Ivanyi kirugasanak egyszeruen NEM erdekel!”

    Ha nem érdekli, akkor mi a jó büdös fészkes fenének kérdezi? Ha nem államtitok (a netán az, akkor hagyjuk), árulja már el, hogy puszta trollkodásból, vagy egyéb megbízatásból?

  • Bendeguz79
    2019 augusztus 10
    1:52 du.

    gizi la burra brava®

    azért lelkem bogaram, mert a demagográciában mindenki térdencsúszva tolja maga előtt a MAMMON-t…
    te magad írád szerte szana, hogy az a jó ha mindenki mindenért fizet, mert ha nem fizet akkor az amit kap annak nincs értéke, mert gizinél az egyetlen értékmérő a MONEY…vannak más értékrendek is de azokat te nem ismered… az ilyen gusztustalan ájtatos maszlagot pedig nálatok a Kongresszusban szokták elhinteni: …. „őrizzük a békét állig fegyverben” mert fegyver nélkül senkik… és értéktelenek

  • Bendeguz79
    2019 augusztus 10
    11:21 de.

    de bizony, van baj a szövegértéseddel. képtelen vagy értelmezni Tüske Zsófia hozzászólásában a tényeket, marad a rögeszmés kirúgott- teóriád. igaz, nem érdekel téged, mellékesnek tartod, hiszen te mindent jobban tudsz. amúgy mi a bánatnak neked a Klubrádió nyomtatott anyaga? a felét sem érted 😀

  • a gizit -mostmár bizonyos- sohasem érdemes kirúgni a blogról, ő az eklatáns példája az orbáni maszlag terjesztésnek tények helyett, és minden valószínűség szerint valamilyen bejegyzett ügynök is… erre vannak écáim, de nem mondom, mert a cenzor hidegrázást ka tőle

  • Rodeo11
    2019 augusztus 10
    7:47 du.

    Te itt meg már megint miket hordtál össze?
    Elment az eszed megint?
    Idióta.

  • Ille István
    2019 augusztus 11
    2:44 de.

    Monnyuk a Klubrádiót már én sem értem hehehe
    A minap is ez a Köves Slomo osztotta az észt, mikor gyanútlanul bekapcsoltam a kocsiban.
    (Nem a Slomót, hanem a rádiómat)
    Na mondom akkó kazettát nyomok be.(Más rádiót elvből nem szoktam hallgatni)
    Mikor lejárt a kazi, mondom könnyedén : akkó Klubrádió.
    És még mindig a Köves Slomó nyomta az ájtatatos dumát.

    Lehet hogy kevés a három kazi amit egyszerre a kocsiban szoktam tartani ?

  • Orbán Viktor („Úr”)!

    Az „Ön” végzettségére hivatkozva kérdezem:
    Tudja „Ön”, mi az a felvilágosodás?
    Emlékszik-e még erre az évszámra: 1789?

    Mi az istent papol itt valamiféle keresztény szabadságról? „Ön” elmaradt néhány évszázadot. Batsányi forog a sírjában.

  • Bocsánat; „figyelmetlen” vagyok az utóbbi időben:

    Viktor! Tudod, ki az a Batsányi?

  • Bendegúz:

    vasvellával nem lehet szilvát aszalni.

    biztos a (maga szerint) moszkvai elvbarátaim, vagy talán főnököm? mondta, ne foglalkozzunk annyit már azzal, miért rúgta ki orbán az egyházak közül Iványi MET-egyházát. Hiszen már a szocializmusban is kirúgták, honnan is? a metodista gyülekezetből,ahol a vezetés a szabályok ellenére a hatalomban akart maradni.

    javaslom magának magyar népmesék olvasását. azok nyelvezete gyerekek szövegértését veszi figyelembe, abból talán végre megtanulhatna magyarul.

  • Geyza,

    attól tartok, boda egy darabig nem fog neked erre a cikkre reagálni, mert pillanatnyilag azon az infón dolgozik, hogy már nem is Donáth László lökte a seprűk közé politikai hatalmát kihasználva a takarítónőt, hogy meghágja, hanem egyenesen a lánya, Donáth Anna.
    Ilyen ez az orbánnal szembehelyezkedő evangélikus lelkész-família. Vérnősző barmok azok mind. lehet, hogy Anna éppen grupit szervezett a nászéjszakájára, amibe a férjén kívül apját és a takarítónőt is be akarta vonni, úgy, hogy az evangélikus szeretetotthont tette volna kuplerájjá, mert ezek a komcsik mindenre képesek.

    Boda Marcsi
    2019 augusztus 9
    2:53 du.

    „De sajnos igaz,evangélikus lelkész és egyben mszp-és képviselő is volt (a lánya most is képviselő)
    Ennek az embernek az egyházával is voltak konfliktusai régebben(nem díjazták…),szexuálisan molesztálta a szeretetotthonban mind a kollégáit,mind a lakókat,akik féltek feljelentést tenni,a politikai hatalma miatt!!!
    A pasi persze mindent tagad…..!”
    „D.L-nak nincs mentsége,ő egy a hatalmával visszaélő szexuális bűnöző!! mivel az evangélikus egyház (a református sem!)nem tiltja a párkapcsolatot,házasságot!!!!”

    no és erre mostan meg kiderül, hogy ez a gén öröklődött a családban (kíváncsi vagyok, hogy a mama felháborító perverzitásai mikor kerülnek napvilágra a kormány mocsokmédiájában)

    https://ripost.hu/cikk-egy-diaklany-allitja-szexualisan-zaklatta-a-momentum-eu-kepvisel-n-je

    no és itt van Donáth Anna válasza is:

    https://hirklikk.hu/kozelet/donath-anna-vegig-fogom-csinalni-es-fizetni-fognak-a-hazugsagert/353610

    nos hát igen…. „a normális többség” nyilván elhiszi mindezt és hitelesen tájékoztatja az erről mit sem sejtő kanadai magyarokat.

  • no és még valami apróság: nem tudom, tudja-e mindenki, kit is támadott meg az orbáni mocsok-média:
    Donáth László apja, Donáth Ferenc a Nagy Imre per másodrendű vádlottja volt.

    https://hu.wikipedia.org/wiki/Don%C3%A1th_Ferenc_(politikus)

    no és hogy lássuk, miféle missziót teljesít ez a sokat látott orbán-vipera, voilá:

    Boda Marcsi
    2019 augusztus 9
    4:48 du.
    Kedves normális Emberek!

    Idős,beteg nyugdíjas vagyok,nekem is meg vannak a gondjaim,de régen és most is akin tudtam,tudok segítek,pártoktól függetlenül.
    Sokat tapasztaltam,itthon éltem(!!!),ma is tájékozódom több forrásból! (a fejemmel semmi gond)és változatlanul elítélem a tájékozatlan,hazug,hiteltelen,hazaáruló és alaptalanul uszító
    embereket!”

  • Geyza
    2019 augusztus 12
    5:00 du.

    Bodát nem érdeklik a nem idolját – akinek védelmére felesküdött és akár szüzességét is feláldozná érte – fricskázó írások, tán el se olvassa azokat.

  • „Viktor! Tudod, ki az a Batsányi?”
    – valami másodrendű focista, most hirtelen nem ugrik be, melyik csapatnál…

  • Ille István
    2019 augusztus 13
    2:48 de.

    Naja.
    Illibeerális banya.

  • Tüske Zsófia
    2019 augusztus 13
    2:24 de.

    Nem is azzé’ írtam neki hogy válaszoljon.
    Mint azt mindannyian tudjuk itt,
    az egy bites agya képtelen
    egy átlagos kérdés
    megválaszolására.

  • Tüske Zsófia
    2019 augusztus 13
    2:34 de.

    mi a fene! Boda ténsasszony hirtelen-hamar idős, beteg nyugdíjas lett, ráadásul változatlanul nincs baj a fejével, persze, megvetésre mindig kész.
    mi több, misszióját továbbra is teljesíti,továbbra is ócsárol bárkit, aki nem fidesz-hívő.

  • Érdekes.
    Úgy tűnik, még
    Kirgiziában is jóval
    magasabb a jogállamiság helyzete,
    mint a tejjel-mézzel folyó Árvalányhajlandba,

  • Ille István
    2019 augusztus 13
    12:05 du.

    OIM*
    megveté a keshedt ágyot
    és abba beléomolni vágyott…

    /Fricibácsi Mr. Karinthy után szabadon/

    *OIM = Mint tudjuk 😀

  • Ille István,

    bodában ez a legszebb: „változatlanul elítélem a tájékozatlan,hazug,hiteltelen,hazaáruló és alaptalanul uszító
    embereket!”

    nos és nem kezdi a sort egészséges és kívánatos önvizsgálattal.

    itt van Iványi Gábor véleménye a Donáth-ügyről:

    https://hvg.hu/itthon/20190814_Ivanyi_Gabor_Donath_Anna_hihetetlen_duhot_valtott_ki_a_Fideszbol

    ez valami olyan, végtelenül undorító, aljas és jellemtelen akció az orbáni lakájmédia részéről, arról nem is beszélve, hogy találnak ehhez embereket, itt Magyarországon.
    Azt mondja távolba távozott és állampolgárságot kapott barátom: bizonygatod, hogy a magyarok nem ilyenek….. pedig a boda az átlagmagyar. miért akarjak én ide tartozni?
    hát mit lehet erre mondani? érvek nincsenek ellene, undor a boda-fajta miatt van.

  • Tüske Zsófia
    2019 augusztus 14
    6:59 de.

    Nehéz találni Bodánál
    aljasabb és alávalóbb embert.
    Nem csoda hogy Gyuri10 csókdossa
    mintha valami Tóra lenne. DDDDDDDDDDD

  • 25 éve dolgozom Iványi Gáborral.Munkásságát arra tette fel, hogy a legelesettebbeken segítsen vallási, származási, vagy bőrszínre való tekintet nélkül. Ez vonatkozik mind a MET-re, mind az Oltalom Karitatív Egyesületre.
    Azért vállalt feladat, mert az állam átadta ezt szociális szolgáltatóknak, mert nem volt rá kapacitása, vagy nem akart ebben oly módon részt venni, mint ahogy azt kellett volna tennie. Egyszerűbb a nem látványos dolgoktól szabadulni.
    Orbán regnálása óta a lassú kivégzés folyik azokkal szemben, akik a behódolást, mint olyan elvetik, tőlük az idegen.
    Mahatma Gandhi – „Egy nemzet nagysága és erkölcsi fejlettsége híven tükröződik abban, ahogyan az állatokkal bánik.” Ha az állatok helyére a szegények, rászorultak szavakat beírnánk, akkor azt gondolom, hogy az a nemzeti nagyság a mi esetünkben nemzeti kicsinység és erkölcsi fejletlenségre változna.

  • Geyza, azt hiszem ezek a magyarokban valamikor lappangó tulajdonságok elemi erővel törtek ki azokból, akikben erre a hajlandóság megvolt. Kövér elvtárs kihúzta a palackból a dugót és azóta ezek aljasságban egymásra licitálnak. És a növekvő lakáj-had boldog örömmel csatlakozik és egyre hangosabban fújja, egyre vadabb hazugságokat ontva magukból. Oszt majd ha jön az összeomlás, akkor lesz majd sírás, fogcsikorgatás, belülről bomlasztás.
    Undorító….

  • Zsófi, disztingváljunk! Ezek nem magyarok, hanem fidesz rohamcsapat. És nincsenek is túl sokan.

  • Nagyon egyszeru kerelmem Ms.Kiss Eszterhez;

    Mivel a weben ismert adatok alpjan Ivanyi Gabor-t fegyelmi eljarasa alapjan zartak ki az egyhazabol, amit senki itten nem kepes megnevezni mind a sorozatos bunko ocsarkodasok nelkul, remelve HA tudataban lenne, hogy kerhetnem azt egyszeruen jelezni, hogy mi volt az a „fegyelmi-kihagasa”.

    Ha lenne kedves azt kozolni?

    Elore is koszonom !

  • Bendeguz79
    2019 augusztus 14
    2:57 du.
    gizi

    az nem lehet, hogy nem jó web-et nézel? kutakodjál még, hátha… tudod, a reményhal

  • Bendeguz79
    2019 augusztus 14
    2:57 du.

    Nem volt fegyelmi eljárás. Kiváltak a metodista egyházból, – nézetkülönbség miatt – de akár szakadásnak is lehet nevezni. A Magyarországi Evangéliumi Testvérközösséget az édesapja alapította Iványi Tibor.
    Nem az egyház indított fegyelmi eljárást Iványi Gábor ellen, hanem a Fővárosi Önkormányzat 1999-ben, és azok a fegyelmi vétségek sem állták meg a helyüket, amelyek alapján az eljárást elindították, így a fegyelmi eljárás során felmentették a vádak alól. Tipikus kabátlopási ügy, nem Ő lopott, hanem az Ő kabátját lopták el. Tehát teljesen értelmetlen a fegyelmin rugózni. Okafogyott az egész.

  • Nagyon nagyra értékelem és tisztelem a munkájukat kedves Eszter és azt kérdezném, hogyan és mivel tudnék a legjobban mostani helyzetükben segíteni Önöknek?

  • Ms.Kiss Eszter;

    Koszonom valaszat !

    Allitja, hogy egyhazabol kirugtak „fegyelmi eljaras alapjan”, csupan mert valaki kabatjat ellopta, vagy talan elvesztette ????

    Csupan az az adat letezik a www-en, s magyarazo reszletek nem.

    A kerdes NEM a felekezetek elkulonesen volt.
    Az teologiai kerdes lehetett volna, persze erdehetett szemlyes ugyekbol , ami gyakran tortenik is.

  • Bendeguz79
    2019 augusztus 14
    2:57 du.

    Mondcsak muszáj neked állandóan baromságokat propagálnod?
    Ilyen tőrölmetszett hazugságokat?
    Magad találod ki,vagy megküldik
    neked levélben?

  • Alma, ne feledkezz meg az országnak annak a feléről, aki a tényeket figyelmen kívül hagyva újra és újra rájuk szavaz.
    sajnos nincs miért disztingválnom, mert nincs mentség.

  • Tüske Zsófia
    2019 augusztus 14
    12:01 du.

    „Oszt majd ha jön az összeomlás, akkor lesz majd sírás, fogcsikorgatás, belülről bomlasztás.”

    Összeomlás csak akkor lesz, ha az idecsábított nyugati „befektetők” akik mára a spontán privatizáció eredményeként sikeresen a „magyar” népgazdaság 80 %-át bitorolják kivonulnak ebből a számukra tejjel-mézzel folyó Kánaánból, de annyira hülyék meg nem lesznek, mert a hazájukban harmad ennyi kapzsi kizsákmányolásért felszámolná őket a versenyhivataluk! 😀

  • Bendeguz79
    2019 augusztus 14
    6:05 du.

    Úgy látom kőkeményen szövegértelmezési gondja van. Leragadt az egyházi fegyelmi eljárásnál. Leírtam, hogy az nem volt!!!!!!!
    Ha hajlandó lenne megismerkedni Iványi Gábor munkásságával, és utána nézne, akkor azt is megtalálná, hogy az általam említett 1999-es eljárás a Fővárosi Önkormányzat – ami nem egyház, legalább is az én ismeretem szerint – által működtetett Fővárosi Szociális Központ és Intézetei igazgatója ellen indult, az pedig világi mivolta volt, és nem felekezeti.
    Ha pedig tovább köti az ebet a karóhoz, akkor sem talál mást, mint amit leírtam, de akkor maradjon meg ebben a bugyutaságban.

  • Poliakoff
    2019 augusztus 14
    5:59 du.

    Tudom, hogy illetlen dolog visszakérdezni, de mi az amivel nem tud segíteni 🙂 Gyakorlatilag mindenre szükségünk van.
    Beillesztek két linket, egyik az általános segítségről szól, míg a a második a jelenlegi akciónkról.

    https://oltalom.hu/hogyan-segithet/
    https://oltalom.hu/2019/07/29/iskolaszereket-gyujtunk/

    Illetve pénz, pénz, és pénz, de arra nagyon.