A villogó sofőrök és a rosszkedvű eladók országa

2019 augusztus 10 8:33 de.41 hozzászólás

Látom a visszapillantóban, hogy a mögöttem jövőnek valami baja van. Messze van még tőlem, de már villog kegyetlenül. És nyomja a dudát, mintha csak ma kapta volna ajándékba. Pedig nem megyek lassan, ráadásul a külső sávban haladok, elmehetne mellettem, ha akar. De nem akar, inkább villog és dudál. Valami baj lehet vele, gondolom magamban, és megpróbálom elképzelni, mi történhetett. Megcsalja az asszony? Netán gondjai vannak a munkahelyén? Nem tudta tegnap felszedni azt a vörös leányzót a strandon? Vagy felszedte, de a dolog nem úgy sült el, ahogyan szerette volna?

Soha sem fogom megtudni. Csak azt látom, hogy miközben közelít, vérvörös arccal nyomja a gázt. Integet és mutogat. Tudom, nem nekem szól a mutatvány, ha megelőz, következő áldozatával ugyanezt teszi. Baja lehet a világgal, és így adja ki magából a feszültséget.

Az emberek, nyugtatom magam, jók. Százból kilencvenöt normális. Kár, hogy a memóriánk nem vevő erre a felismerésre, nem a normális embertársak maradnak meg az emlékezetünkben. Hétfőn, ha túléljük az ismeretlen autós „kolléga” ámokfutását, a munkahelyünkön nem arról mesélünk a többieknek, hogy láttunk egy vajszínű Volvót, amelyik teljesen normálisan közlekedett. És képzeljétek, mondjuk a tágra meredt szemekkel hallgató kollégáknak, rögtön utána egy sötét színű Ford érkezett, ha hiszitek, ha nem, azzal sem volt semmi baj.

Olyan ez, mint az áruház, ahol több pénztár is működik. A legtöbbnél normálisan megy a munka, mindössze egyetlen olyan pénztár van, ahol az ott dolgozó valamiért morcos. Barátságtalan, látszik, a háta közepére kívánja a vevőket. Nincs üldözési mániám, tudom, nem nekem szól a rosszkedve – utálja ő az egész világot. Pedig ugyanannyi lehet a fizetése, mint azé a kolléganőé, aki kettővel mellette hallgatja a vonalkódok csipogását.
Pedig rosszkedvűen és rosszul dolgozni legalább annyira fárasztó, mint ugyanazt jól csinálni. Aki már próbálta, tudja, hogy nem nagyobb macera jól átsütni a húst, és tisztességesen centirozni a kereket. Vagy, teszem azt, normálisan befejezni egy elkezdett mondatot.

Villogó, dudáló sofőrök, rosszkedvű eladók és pikírt hivatali alkalmazottak próbálkoznak nap, mint nap, hogy elvegyék a kedvünket az élettől. De én javíthatatlanul optimista vagyok, és reménykedem mindhalálig – hátha mégsem a hülyék vannak többségben.

41 hozzászólás

  • Egymásnak ellentmond a cím és a tartalom. Egy autós villogott és egy pénztáros volt mogorva?

    Előfordul velem, hogy lakott területen kívüli főúton hajtok 100-al, és megelőznek. Az is, hogy a szemből érkező tíz autós közül nappal négyen nem kapcsolják be a tompított fényszórójukat. (kresz szerint kötelező bekapcsolni)
    Mégse mondom, hogy a száguldozó és világítás nélküli autósok országa vagyunk.

  • Villogó, dudáló sofőrök, rosszkedvű eladók és pikírt hivatali alkalmazottak próbálkoznak nap, mint nap, hogy elvegyék a kedvünket az élettől. De én javíthatatlanul optimista vagyok, és reménykedem mindhalálig – hátha mégsem a hülyék vannak többségben.

    Ez egy nagyon jó cikk, jó meglátásokkal, de azt is kéne firtatni hogy, a nyugattal ellentétben, az EU-ba „integrált” keleten miért a hülyék vannak többségben!

  • Az emberek, remélem, tényleg kis része, még nem jött rá, hogy a temetőbe lassabban is el lehet jutni. Minek az a nagy rohanás?

  • Mindig mondom:
    Lovon kell járni…

  • „Az emberek, nyugtatom magam, jók. Százból kilencvenöt normális.”
    .
    nos, Péter, ez a két tételmondat nem állja meg a helyét, ha és amennyiben a magát magyarnak nevező csürhével kapcsolatban emlegetik!
    miért is?
    teheti fel a kérdést bárki.
    meg is adom a választ.
    sőt!
    két válaszom is van!
    az első – s most adjuk meg, ami a királynak, jelesül Hofinak jár! – így vele kezdem:
    .
    magyarországon az egy főre jutó hülyék száma kettő
    .
    mondta, s ezzel Péter azonnal cáfolja az Ön állítását.
    a második, egy általam alkotott kategória, ami tisztába teszi a híres magyar néplelket!
    íme:
    .
    IGAZI MAGYAR
    .
    igazi magyar: lusta, haszonleső, hasát fetrengve vakargató, tanulni, fejlődni nem akaró, előrejutni csak a nála jobb lerontásával képes, mindenki aggyon pénzt népség.
    .
    ebből logikusan következik, hogy mi is a magyarázata annak a viselkedésnek, amit a magát magyarnak valló csürhe tagjai nap, mint nap bemutatnak ebben a kis kurvaországban.
    egyben magyarázat arra is, hogy a csuti miért tud uralkodni rajtuk.
    .
    .
    abramovics voltam, s vagyok

  • Van egy áltlánosan elfogadott nézet és jótanács az USA-ban mindenki ismeri. Ne vidd magánéleted bajait a munkába és ne vidd haza a munkahelyi bajodat. Biztos vagyok benne, hogy ugyanezt tanácsolják az emberek MO-n is, csak kevesebben fogadják meg a jótanácsot.
    ——————————————
    A közlekedésben való viselkedés nagyon fontos tényező, napjaink hangulatának alakítója lehet. Nagyon fontos, és mi itt sokkal jobban betartjuk ezt, hogy előzékenyen érdemes közlekedni, jobb hangulatban érünk a munkába, jobb hangulatban érünk haza, mi is előzékenyek vagyunk, amikor velünk hasonló jószándékkal bánnak a forgalomban. Nem kerül több energiába, időbe, sőt…..! Kevesebb lesz a baleset! Érdemes volna követni a jó tanácsokat.

  • Béla István
    2019 augusztus 10
    10:52 de.

    Láttam egy fotót
    valami amerikai kisváros határában
    felállított óriási hirdetőtábláról, idézem :

    Sebességkorlátozás : 30 Mérföld per óra.
    Nekünk nincsen kórházunk azonban van
    három temetőnk és kettő ravatalozónk…

  • Kiváló ellenszerem van az ilyenekhez. Elmesélem.
    Sofőr. 1967 óta van jogosítványom, igaz, autóra csak 1973 óta. Mindig rendszeresen vezettem – de nem tudok párhuzamosan parkolni. (Ma se.) Van, hogy elsőre sikerül – ritkán -, de ha nem… Hajjaj!
    A Lónyai utcában próbálkoztam, már a második kísérletnél villog, dudál, rázza az öklét a mögöttem jövő Merci.Ettől persze még idegesebb lettem, már a sebességváltót se találtam. Végül kiszálltam a kocsiból, odamentem a Mercihez: Mondja, miből gondolja, hogyha 15 év alatt nem sikerült megtanulnom párhuzamosan beállni, akkor most öt perc alatt sikerül, ha dudál, meg villog? Elröhögte magát, kiszállt, és segített beállni.
    Hivatalnok. Valami felújítás miatt két kerület lakóit eresztették rá az ügyfélszolgálati irodára. Az ügyintéző – ötvenes nő -, háát nem volt a gyorsaság mintaképe. Percekig vacakolt a számítógépen, gyakran hátrament megkérdezni valamit. A hosszú sorból röpködtek a beszólások, a nőről már folyt a víz, látszott, hogy a sírás határán van. Sorra kerültem. Köszöntem, rá mosolyogtam: Mondja, miért nem szól a főnökének, hogy ilyenkor igazán beülhetne az üres ablakba, nem esne le a gyűrű az ujjáról. Felnézett, kisimultak a vonásai, visszamosolygott – és istibizi élénkebbek lettek a mozdulatai, gyorsabban végzett az ügyemmel.
    Akkor határoztam el, hogy „mosolyogjunk egymásra!” mozgalmat indítok – egyelőre nem sok sikerrel. De én tartom ehhez magam – és sokkal simábban, sőt, gyorsabban tudok elintézni bármit. És kell a dicséret is, vagy legalább egy köszönöm, ha az a másik jól végzi a feladatát.

  • abramovics
    2019 augusztus 10
    3:52 du.

    csak nem Pató Pál úr őméltatlanságáról ejtesz szót?

    jó kis beszólás, ha megengeded csatlakoznék, mint kondenzcsík

  • abramovics
    2019 augusztus 10
    3:52 du.

    abramovicc, abramovics!…….a folytatást kérdezd meg korbujtól!

  • abramovics
    2019 augusztus 10
    3:52 du.

    Bocsnat, Korbujtól!

  • abramovics
    2019 augusztus 10
    3:52 du.

    Ez a két tételmondat viszont megállja a helyét:
    – Maga a Földes et. 5 %-ának az oszlopos tagja,
    – saját kategorizálása alapján pedig „igazi magyar”!
    Remélhetőleg érti! 🙂

  • talalom
    2019 augusztus 11
    8:48 de.
    kedves találom (úgy tűnik te megtaláltad) nagy örömmel olvaslak, ez az én taktikám életre szólóan… bárkit bármikor megnyerek magamnak és harapós kutyák is megnyalják a kezemet

    várom többi soraidat

  • a villogó sofőrökről, az itteni „tontorontonto” (aki tud portugálul annak ez tréfa) közlekedés az é csődje az egész országban csak itt a városon belül léteznek autópályák amelyeken 100 km/h a max +10% és követési távolság meg akármi egyetlen autós elfoglal az autópálya felületéből saccperkábé 60 métert a nő az istenadta akkor többet ugyanez a távolság GO train ben 250 utas kényelmesen kinyújtózva wifi vel
    https://www.bing.com/images/search?view=detailV2&id=0439EDCA6F79631EC77B861E75C0808B3BF2897A&thid=OIP.XISIkiOldePc2-KFZVU1xgHaE7&exph=1365&expw=2048&q=go+train+map+markham&selectedindex=0&qpvt=go+train+map+markham&ajaxhist=0&vt=0&eim=1,6

    és használják de ugyanez a belvárosban amit 60 éve nem burkoltak újra, mert csak az új városrészen van profit amibe 3 lábnyira építik a 3 szintes házakat egymástól mert a telek drága (azaz felverték az árát)

    itt fordul elő naponta, hogy a hölgy részegen az autójával a fodrászszéke mellé parkol (nem párhuzamosan me azt itt rajtam kvűl senki sem tud amikor megkaptam a jogsit elsőre megcsináltam a biztos azonnal befejezte a vizsgát és piros pontokat adott)

    és a hurkatöltő elvén megy a közlekedés ha valaki Markhamban elindul az tudja, hogy Missisauga ban a Mavis vagy Dixi n éppen mikor vált a piros zöldre (mert 60 évvel ezelőtt a polgármester nem akarta a jobbkézszabályt hanem kényszerítette) és a kettő között közel 200 km van

    na ennyit erről és akkor csodálkoznak hogy a drogok és napi közlekedés több áldozatot szed mint az összes többi együtt

  • talalom
    2019 augusztus 11
    8:48 de.

    Egyszer nekem is volt hasonló esetem egy parkolni nem tudó hölggyel.Vártam vártam, igaz türelmesen.
    Aztán odajött hozzám hogy üljek át a kocsijába és álljak be.
    Mondom neki:
    Az nem úgy lesz.Magácska vissza ül, lehúzza az ablakot,
    én pedig állok maga mellett és mondom mit csináljon.
    Be is állt szépen.

  • Gyula Bognar
    2019 augusztus 10
    3:59 du.

    Na igen ez egy alap Nyugaton:
    „Nem terheljük ismerőseinket a magánéleti bajainkkal,
    segíteni úgysem tudnak de legalább elcsesződik a társaság hangulata.”

    Nagyon sok magyar ezt nem volt hajlandó akceptálni az USA.-ban, mire kezdtek elmaradozni a társasági meghívások.

    Ezt az idegenbe szakadt hazánkfiai úgy aposztrofálták anno, hogy mert kirekesztik a magyarokat.Azért nem hívják meg őket az otthonaikba.

    Ezt már gyerekkoromban sem értettem, mikor az USA.-ba szakadt felmenőim kezdtek haza látogatni.

    Miért pont a magyarokat nem szeretik, mikor pedig az USA népessége mindenféle nációból tevődik össze ?

    Hát a panaszáradataik miatt. És szépen híre ment hogy a magyarokkal vigyázni kell mert mindenki vállán próbálják kizokogni a Turáni átkot.

  • Rodeo! Be tudok állni, csak nem úgy, mint Jackie Chen a filmekben. Van, hogy két-három manőver is kell. A többieknek is – csak mivel nő vagyok, rögtön jönnek a megjegyzések. Az 50 év alatt rengeteg fajta autót vezettem (motort csak két fajtát: Danuviát, meg MZ 125-öst – ja, meg Pannónia T5-öst: azon tanultam). Jót a legritkábban. Volt közöttük jobbkormányos, angol Hillman is.Pár évig hétvégeken haknibrigádokat hurcoltunk a férjemmel: ő vitte a Wartburg Touristot,én a Hillmant. De volt Fiat, Skoda, Zaporozsec, Moszkvics 407-es és 412-es, Lada 1200-es, 1600-os, Polski 1600-as, kis Volvo (340-es), kis Ford, Renault 4-es, Dacia, Chevy, Suzuki és persze egy rakás Trabant. Mind közül a legjobb volt a már VW motorral menő Trabant kombim, csak sajnos elrohadt a bölcsője. Nem az a fajta vagyok, aki nem találja a sebváltót, ha a plüsskutya nem a megszokott helyén bólogat. Azt tartom: nem egy nagy truváj beülni egy jó autóba, és nyomni egyenesen a gázt. Az nem tud vezetni, azt az autó vezeti. Mit csinál, ha egy kocsisorban emelkedőn araszolva szétesik a kuplungja? Letarolja a mögötte jövőket?
    Most egy nagykorú Renault Cliom van – nagyon jó kis jószág, pont jó arra, amire nekem kell. De ennek is van egy rossz tulajdonsága. Bár elsőkerekes, a rövidségéhez képest nem elég fordulékony. Az unokaöcsém meg is lepődött, hogy ipszilonoznia kell, hogy beálljon a telekre, holott a kapu teherautóknak is elég nagy.
    És még egy szomorú dolog: amióta elmúltam hetven, érzem, pár év, és le kell mondanom a vezetésről. Bizonytalan lettem: még ismerős útvonalakon is! Márpedig még a rossz sofőr is jobb a bizonytalannál. Eddig a legsúlyosabb balesetem az volt, hogy úgy megjárdáztam a Suzit,hogy mind a két baloldali kereke kipukkadt, még a felnik is gajra mentek. Azért, mert rossz sávba álltam.
    Nem kéne megvárni, hogy ennél súlyosabb bajt okozzak – másoknak.

  • Rodeo11
    2019 augusztus 11
    9:18 de.

    Rólad beszélt.

  • talalom
    2019 augusztus 11
    6:20 du.

    Ez mind szép,
    de asszem itt mi mindannyian
    együttvéve sem érhetünk járművezetés terén
    Gurltiz nyomába: ő -állítása szerint-tankkal járt
    Ramallahba bevásárolni.Arról nem ír hogyan és mennyiért parkolt

  • Rodeo11
    2019 augusztus 11
    10:38 de.

    Látom
    önkritikát gyakoroltál.
    Helyes. Csak így tovább.
    Még a végén szalonnává válsz.

  • Geyza
    2019 augusztus 11
    12:23 du.

    A legprofibb tréleres kollégámmal történt meg a következő eset:
    aszfaltmaró gépet szállított ki a belvárosba s míg a géppel leállt a trélerről és elballagolt vele a következő utca sarkon levő másnapi munkaterületre egy középkorú hölgy nagy garral felhajtott a lehajtva maradt rámpán a trélerre egy személyautóval. Mikor kollégám visszaért gyalog a tréleréhez a hölgy még mindig lesápadva, halálra ijedve a kormány markolta olyan erővel hogy, alig lehetett lefejteni róla, arra meg végképp nem lehetett rábírni hogy letolasson a trélerről, ezért kollégám megigérte neki hogy, ezt szívesen megteszi, mert nem akar a bátorság gyűjtéséig ott éjszakázni. A sokkos hölgyemény amikor végre kiszállt a gépkocsijából, állítólag erős patyolat elötti szagot árasztott, ami érthetővé tette a szemérmetes makacskodását.

  • Hofinak, mint mindig igaza volt, sőt van!
    ezt ékesen bizonyítja, hogy a komentek között
    .
    RÁM, MINT NORMÁLIS EMBERRE PONT KÉT HÜLYE JUTOTT
    .
    nevesítve
    .
    A KÉT IGAZI HÜLYE, AKI MINT HOFI MONDTA RÁM JUTOTT, KÖVETKEZŐK:
    .
    valami orsós elemér – nem mennél el elemér, te elemér? he? mi? na! – meg a lelszi nevű.
    .
    IGAZI HÜLYE:
    .
    feltétlen hívő, nincs önálló gondolata, vakon megy a vezír által kijelölt úton eltántoríthatatlanul. mindemellett hihetetlen kitartó „jó ügynökhöz” méltó mód levakarhatatlan, gátlástalan. kiforgatja a valóságot, mindennel magát „igazolni” véli, fejlődni képtelen, ebből következően értelmetlen hozzá bármilyen gondolatot intézni úgy szóban, mint írásban.
    természetesen Igazmondó Háry János – a csuti csüngőhasú geci – szempontjából ezek a tulajdonságok mindennél többet érnek, viszont számomra ez a kombináció azt jelenti:
    .
    KERÜLD EL!
    .
    .
    abramovics voltam, s vagyok

  • Geyza
    2019 augusztus 12
    7:34 de.
    @g

    ki beszélt rólam? és mit… nem olvastam semmit, egyébként is …de asse mondom, mert…

  • Orsós Elemér
    2019 augusztus 12
    9:26 de.

    Patyolat előtti szagot árasztott, de leginkább csak beszart.

  • abramovics,

    ezen az egész blogon egyetlen normális ember(sic)van.A mi drága nagyeszű barátunk(nem is értem hogyan)rájött,hogy Én egy iráni ügynök vagyok,sőt már 40 évvel ezelőtt is voltam.Amikor a drága jó nagyanyám meghalt,eladtam a perzsa bundáját.Azóta nem sikerült perzsa kapcsolatot teremtenem,mert a panofix jött a divatba. Okostojás,nem vásároltam semmit Ramallán.Én ott is csak eladtam. Parkoló pénzt csak a Hofi alkotta no normálisak fizettek volna ott is,de egyikünk sem volt magyar.Látod,rám csak egy hülye ragadt,de az aztán levakarhatatlanul.
    Gyuri voltam és 62 év óta אורי vagyok.

  • Geyza
    2019 augusztus 12
    11:27 de.

    Pontosan! Így is lehet mondani! 😀

  • gyuri10
    2019 augusztus 12
    12:27 du.

    Ne járj akkor ide.
    Ha itt nem érzed magadat otthon.
    (Ha már csak mint a „KMH undorító oldalai” jelző
    alatt aposztrofálod a NET.-en mindenfelé ezt az oldalt)
    De te bele okádékoltál abba a blogba is,ahová -szavaiddal élve
    „hazajársz.” Igen bolond vénember, a Leharblogról beszélek.
    Lehár MINDEN szabályát megerőszakoltad, topicocat szoktál ott szétverni ha ellent mondanak neked, mocskolódol káromkodsz.
    Legutóbb már oda fajult a dolog hogy kettő mocskolódásodat törölnie kellett a Lehárnak.
    Izrael és a zsidóság rosszhírét kelted.
    Van éppen elég gyűlölőnk, de te nap mint nap generálsz újabbakat.
    A rongyfejű iszlámnáci ajatollahok legszebb álmait váltod valóra nagy szakértelemmel.

  • abramovics
    2019 augusztus 12
    10:22 de.

    Shalom Beléd! 😀

  • abramovics
    2019 augusztus 12
    10:22 de.

    Lelszi kollega egy csontnáci.
    És mint ilyen meggyőződéső ember,Gyuri10 kebelbelije.
    Ez a Leleszi itten csak mint pára lebeg..izé pária na 😀 😀

  • Orsós Elemér
    2019 augusztus 11
    9:28 de.

    Amikor találkozik Korbuj és Szlopácsek?
    És viccet csinálnak egymás nevével ?

  • Elcseszted hehehehehe

  • abramovics
    2019 augusztus 12
    10:22 de.

    Te kis csintalan, ügyetlen provokátorka, előbb-utóbb Bartus úr is rájön hogy, csak lejáratódik általad! 😀

  • Vajon jo-hangulatban talalna soraim a kedves foszerkesztot, egy kivetelet teve engedni megjegyzesemet a BOGNAR GYULA hozzaszollasan emliteni, hogy Gyula tapasztalat es meglatasa a leheto leg pozitivebb javaslat lehetne mind a magyarorszagi u.n.”eladok”, velve inkabb az uzletek es mas szolgaltatasok alkalmazottai.

    Persze leszznek akik ezt is Orbanista „trolkodasnak” itelnek majd.

  • Geyza
    2019 augusztus 12
    5:16 du.

    Igen , de az én változatomban Korbuj úr nem Szoplacseket, hanem Szedlacseket bíztatja a legszélsőségesebb Oedipus-komplexusra! 😀 (Mint érzékelem túl visszafogott fogalmazásaim az ide útálkozni járó Úrnál olyan reakciókat fogantak -mert már szokása ellenére visszaválaszol- amire eddig még nem volt példa, ami nekem megelégedettséget okoz, neki meg remélem bosszúságot a -kontraproduktiv- antimagyar provokációi sikertelenségei miatt! 😀 ) (Mellesleg őszintén bevallom kiválóan, de ügyetlenül próbálkozik, mert ez a módszer már legalább olyan átlátszó, mint a zsinagógákban reggelre „talált” ügyetlenül rajzolt szvasztika! 😀 )

  • Szlopácsek vagy Szedlácsek..tökmindegy.
    Lényeg hogy sok „Cs” meg „L” hangzó legyen a névben.
    Sakkó aszongya a Korbuj :
    -Szlopácsek: Én is csináltam egy jó viccet a neveddel
    -Na had halljuk…
    -Szlopácsek…Szlopácsek…(A többit nem írom, még kitiltanak innét 😀 😀 😀 )

  • Vajon miert lennenek a magyarorszagi „eladok rossz kedvuek” hiszen meg az ev masodik negyedeben is 3.5% folotti sikeruk volt.

    Az orvendetes ,ha valo.

    Az mind az „eladokat” orvendesre indokolna. Nem ???

  • Bendeguz79
    2019 augusztus 14
    2:45 du.

    A magyarok legtöbbje azért rossz kedvű, mert nagyon beleélte magát a tutira beigért bécsi cukrázda nyitásba, miután megszüntették a téeszét, állami gazdaságát, cukor-, cement-, konzerv-, gépgyárát kutató itézetét, bankját és általában az egzisztenciáját, de helyette csalódottan inkább Bécsbe, Berlinbe, Londonba és Malmőbe leginkább mosogatni jár a kiváló szaktudásával vagy diplomájával, mert itthon még összeszerelő bérrabszolgának sem kell!

  • Bendeguz79
    2019 augusztus 14
    2:45 du.
    gizi

    vajon miért van mindez: felére csökkent a farmerek bevétele és 2018 ban egyedül 16%-kal csökkent a kormánynak kell őket támogatni taxpayer money ból ami szerinted jogtalan… hogy is van mindez?

    „Net farm income in America has plunged by nearly half over the last five years from $123.4 billion in 2013 to $63 billion last year. It plummeted by 16 percent last year alone.”

    Roger Johnson, president of the National Farmers Union, said last week that Trump’s „strategy of constant escalation and antagonism” toward China has „made things worse.”

    „It’s really, really getting bad out here,” added Bob Kuylen, a North Dakota farmer, in an interview with CNBC. „Trump is ruining our markets.”

  • ORSOS ELEMER;

    Koszonom valaszat, DE a legalapvetobb kerdes lett volna regen, hogy mi nyujtott jogot a magyarallam-burokraciajanak mind azon szuksegessegek korlatozasaira ?

    Az telejes zsarnoksagi tettei volt a burokrzacianak.

    Azert kozgazdasaguk, es az altal a nemzet polgarai hatranyokban elnek, s az ami kenyszeriti oket mas nemzetekben megelheteseiket keresni.

    A nemzet es alakossai sinylodnek az allamburoracia hatalmaval szemben, ill. annak zsarnokasga miatt.

    Miert nem ellenzik azt ?????
    Hiszen mindannyian szenvedik annak kovetkezmenyeit !!!!

  • Bendeguz79
    2019 augusztus 15
    11:36 de.
    Nem olyan egyszerő a megoldás, mint ilyen kézenfekvő kérdéseket feltenni. Mi itt Európa átjáró házában, már ezer éve szomszédainktól irigységből vagy másságunk okán utálva, ötszáz évig kemény gyarmati kiszolgáltatottságban, alig előforduló boldog békeidők nélkül, más identitást örököltünk, mint a civilizált és minket állandóan lenéző vagy kihasználó, jólétet és a valódi demokráciát természetesnek vevő nyugat. Sajnos kell még egy nemzedéknyi boldog, demokratikus békeidő hogy, a tudat alatti félelmeinket és rossz beidegzédéseinket kinőjük és saját fejünk szerint cselekedjünk, nem úgy mint most, még mindig megszokásból mások által befolyásolhatóan.

  • Kedves Elemér, feltennék neked egy kézenfekvő kérdést (Boda Marcsi is megválaszolhatja, vagy bárki, aki ért a világgazdasághoz).

    Azt írja az Origó boldog nagybetűkkel a címlapján, hogyaszongya: mindennél nagyobb vállalati csőd jöhet Amerikában.

    Én meg azt szeretném tudni, hogy ha ez bekövetkezik, akkor mekkora vállalati csőd lesz nálunk? És ez miért lesz nekünk olyan jó?