Csend-előszeles migráns-margó

2019 augusztus 12 11:00 de.73 hozzászólás

Az USA élén álló hatalmi droid mostanában elég sokat magyarázza, hogy az ő gyűlöletbeszéde nem az a gyűlöletbeszéd, ami a fegyveres fajelmélet-képviselet legutóbbi implementálását, gyakorlatba ültetését eredményezte. Szinte kapóra jött számára a pedofil milliárdos halála, mert kicsit elvitte a témát azokról a gyűlésekről, amelyen Trump hakniját a bevándorlókat gyülölő közbekiáltások erősítették. Európai hívei nem magyarázkodnak. Még. Nem is gondolkodnak. Valószínűleg.

Ahogy Orbán sem. Illetve ebben valószínűleg tévedek. Orbán valószínűleg nyomokban még gondolatokat is tartalmaz akkor, amikor a menekültek ügyét igyekszik a kommunikáció felszínén tartani. Addig sem az oligarchikus korruptorok üzelmeivel üzekedik a közhangulat. Sem a különböző fórumokon, sem az utcákon. Ugyanakkor a leglelkesebb orbanisták, és a mindenkit gyűlölő decibelkeresztények valószínűleg már régen felmentették magukat az olyan nehéz és fáradságos feladatok alól, mint ami a kérdésben felmerülő csoportok előfordulási arányait is mérlegelni volna képes. Ahogy annak idején, 2015-ben sem sokat elmélkedtek a kérdésen. Népeik nagy vezére Orbán Viktor elvtársuk kiállt, és megaszonta, hogy utálni kell a migránsokat. Így aztán a hívei lelkesen utálták a migráncsokat. Vihogva azon, hogy okostelefonokkal érkeznek a menekültek, és örömködve azon, hogy eszük ágában sincs itt maradni.

Holott az már akkor is világos volt, hogy okostelefonnal, és a nem túl olcsó útiköltség megfizetésével azok érkezhettek az első hullámokban, akik a hazájukban a képzettebb középosztályhoz tartozhattak. Azért, hogy a hatalmi packázás mégis képes volt kihozni a rosszabb énjét többeknek az vesse az első követ bárkire, aki szent. A szélsőjobbal kokettáló, és ölelkező fórumhuszárok minden esetre ne dobálódzanak. Mert a lábukra ejthetik a flasztert. A másik jelentős csoport volt azoknak a köre, akik már csak vallási okokból sem az iszlám államok fele menekültek. De az orbanista kereszténység védelmének a jegyében a koptok, és más keresztény hívek sem kaptak különösebben kegyesebb elbánást. Talán azért, mert a menekülő középosztálynak nem volt mégsem elég pénze, illetve szándéka a hatalmi baksis kifizetéséhez.

A vallási üldözötteknek meg még annyija sem volt, mint az előbbieknek. A kereszténység utolsó bástyájának önhazudott magyar államvezetés tehát felállította a nagy déli őzcsapdát, és keblére ölelt bárki, aki képes volt a zsebükbe dobni egy letelepedési kötvény árát. Vallástól, képzettségtől, előélettől függetlenül. Mert a hatalmi zseb az egyike azoknak az erőforrásoknak, amiből nem szorul az ország behozatalra. Van belőle itt is elég. Feneketlenül.

Ugyanakkor az is világos, hogy Orbán hívei olyasmiket skandálnak gondolkodásból felmentett módon, ami mögé talán szellemi önvédelemből sem gondolnak mögé. Ilyen a sokat emlegetett „illegális bevándorló” fogalma. Mert, mint arra már többször és többen rámutattak: a bevándorló attól bevándorló, hogy letelepedési szándéka van. Magyarországon ilyen lassan az itt születetteknek sem mindig akad. A külföldről érkezők esetében ehhez a letelepedéshez viszont olyan jogi procedúra társul, ami az illegalitást eleve kizárja. Legalábbis a jogilag tisztázott keretek betartása esetén. Ami természetesen a történelemben eddig sem zárta ki az említett keretek felrúgásával végrehajtott, letelepedési szándékból elkövetett, tömeges népmozgásokat. Erről azonban jelenleg aligha lehet szó, mert ellenkező esetben aligha froclizhatnának bárkivel a tranzit-zónában az oda delegált hatalmaskodók. Ha valóban akkora tömegről lenne szó, amellyel Orbán hülyíti a híveit, és valóban a jogi kereteknek fittyet hányó átkelési szándékról, akkor valószínűleg elsöpörnék a drótakadályokat.

Amely arány-, illetve szándéktévesztés nem hazai specialitás a szélsőjobbal üvöltők körében. Ahogy az sem, hogy a jelenlegi, látszólag konszolidált állapot könnyedén a vihar előtti csöndként vonulhat be a jövő talán még írott történelmébe. Ha ugyanis valóban milliók kerekednek fel a jobb élet, vagy akár csak a puszta életben maradás reményében, akkor az a tömeg nagyon fel lesz kerekedve. Márpedig egy globális éhséglázadást aligha állítana meg az Orbán lelki üdvéért imaláncot formáló szakkör. A reálpoilitka nem véletlenül kezdett bele egy globális konszolidációs programba. „Talán még nem késő” jeligére. Mielőtt az afrikai, illetve ázsiai tömegek nem gondolják úgy, hogy egy háborús veszteség is bevállalhatóbb a mélyszegénység, a gazdasági elnyomás, az éhínségek, illetve az azzal kézen-fogva járó járványok árnyékában. Mely utóbb esetben a hazai politikusok sem nagyon tapicskolhatnának a hideg polgárháború nyújtotta kényelmes dagonyában.

Igaz, ha tömegesen elpattan valahol a stadion-tapsoncok biztosította cérna, akkor egyébként sem. Azért párt-droidok megnyugodhatnak. Mire ez bekövetkezik, addigra a szeretett, és feszesre szopott vezérük már messze fog járni. Szokott bátorságával másra hagyva a piszkos munkát, illetve a számon kérő eljárás elviselését.

73 hozzászólás

  • Fizess migráncs és jófiú leszel !

  • ” Márpedig egy globális éhséglázadást aligha állítana meg az Orbán lelki üdvéért imaláncot formáló szakkör. A reálpoilitka nem véletlenül kezdett bele egy globális konszolidációs programba. „Talán még nem késő” jeligére. Mielőtt az afrikai, illetve ázsiai tömegek nem gondolják úgy, hogy egy háborús veszteség is bevállalhatóbb a mélyszegénység, a gazdasági elnyomás, az éhínségek, illetve az azzal kézen-fogva járó járványok árnyékában. Mely utóbb esetben a hazai politikusok sem nagyon tapicskolhatnának a hideg polgárháború nyújtotta kényelmes dagonyában.”

    azért „még” Yemenben (is) erősebb a „demokrácia”, mint a népjólét, de már felismerték, és harcolnak

  • Nem bánnám, ha Simay ur megmagyarázná, hogy mit ért a „HATALMI droid”-on. Azt, hiszem, hogy ezt a szó-összetételt ő találta ki, elsőként és egyetlenként.
    Ha kifejtené, talán egy háziasszony is jobban megértené (a vagdalkozásokkal teletűzdelt) blogját.

  • D.Bernstein,

    értelmezd hatalommániás komplexusokkal triggerelt személyiségű balféknek. Vagy aminek akarod.
    A világ szókincse tele van olyan kifejezéssel, amit valahol, valaki először használt. Akár érted, akár nem.

  • D.Bernstein,
    Ezek a telefonokkal és hitelkártyákkal jól felszerelt 18 tól 50 évesig katonáknak kiképzett”migráncsok”valójában Európát szisztematikusan megszálló hadsereg tagjai.Az már egy másik része a témának,hogy Európa rászolgált minimum hatmillió befogadására. Nem Simay úr cikkével kell új irányba vezetni a”kultúrnépek” újkori történelmének meg vagy nemmegértését.Lehet köpködni,de a tapsolás is legitime.

  • gyuri10
    2019 augusztus 12
    5:54 du.

    Ja.
    Meg az a rengeteg fejkendős nő,
    13 tól 75 évesig mi , te idióta,
    Azok is ki voltak képezve terroristának.
    A karon űlő, meg a napon párolgó gyerekeikkel.
    Még jó hogy vittem nekik pár karton vizet a közeli Tesco-ból,
    mikor láttam őket elkeseredetten és reménytelenül
    várakozni a Köztársaság-téren.
    Amit imádottaid átneveztek
    valami pápáról.

    Merthogy a megváltott érvényes menetjegyaik ellenére sem engedte őket rendőrsége vonatra szállni a Keletiben.
    Gondolom legfelsőbb utasításra.

  • Hehe..Gurltiz mind a két kezével
    keres-kutat vele egyetértő beszélgető partnerek után.
    Azzé észrevehetted te bolond vénember, mekkora pofára eséseid voltak itt az elmúlt hetekben 😀
    Csak önmaguktól egészen elszállt Horthy-fanok, meg nácik állnak már veled szóba.
    Gratulálok !

    Nomeg persze néha-néha én.
    Mert baráti kritikáimmal próbállak jobbítani !
    Hátha , a közmondás ellenére, mégis
    szalonna válhatik a kutyából.

  • gyuri10
    2019 augusztus 12
    5:54 du.

    Látom: szövegértési orbanizmusod lassan elhatalmasodott.
    Perszehogy a tapsikolásod is legitim.
    Azért persze azt sem ártana olykor figyelembe venni, hogy egy komlexusos idiótának való hitelvű tapsikálás hova vezetett eddig a történelem során a legtöbb esetben. Csautól Hitleren keresztül Sztálinig. Mely utóbbbi valószínűleg sok szempontból a bolsi Orbán példaképe is.
    Ez nem köpködés kérdése. Egy diktátort a viselkedése és nem a köpködés tesz diktátorrá. A köpködés aztáűn szokott jönni, ha a körúti fák egyikét dísziti.
    Viszont akkor hívei az első sorban szoktak köpködni, és esküdözni, hogy nem voltak a hívei.

  • D.Bernstein!

    Nem érted a kifejezést? És ezért a cikk íróját okolod?

    Ez igen fura álláspont.

    Nézz utána (könyvtár, internet), meg fogod találni. De ne mással akard elvégeztetni a munkát, a tanulást, mert úgy még csak droid sem leszel, csak egy biflázó, szajkózó mameluk. Jó ez neked?

    Ha megtaláltad a droidot, tedd hozzá az USA elnöki székét pillanatnyilag elfoglaló pökhendi hústorony képét. Meg fogod érteni, mit is jelent Simay kifejezése. „Oszt jó napot!”

  • A legegyszerűbb,de ugye nem becsületes törölni amit írok?!!!! Sebaj,kibírom,levonom a konzekvenciát.

  • miklos ba
    Nem emlékszem, hogy megittuk volna a pertut. Egyébként Simay kifejezése egy nagy marhaság. Djadja,Oszt!

  • Andrew
    Kénytelen vagyok Neked is elmagyarázni azt amit itt a KMH oldalain már többször leírtam: A magyarországi politika és egyes vezetők ki vagy mi léte nem érinti meg érdeklődési körömet.Ameddig a dunamenti Mongóliában van kedvem nyaralgatni és az lehetséges is,addig még a magyar nyelvet is használom.
    A magyaroknak mindig is valamiféle diktátoraik esetleg szemkinyomó vagy egyéb gyilkos királyaik vagy vezéreik, nemzetvezetőik voltak. Amennyire a történelmüket ismerem(és hidd el,hogy elég jól ismerem)soha nem ismertek demokráciát. Hacsak a népi demokrácia diktatúráját nem számítjuk annak.Azt pedig,hogy hatszázezer muszlim bevándorló testvérüknek megcsinálták a helyet 1942-től 1945-ig fogadd el „emberjogi” szabad,önálló véleményemként.(egyenlőre imádkozom,hogy a mongoloid @-ka ne szóljon bele a kettőnk eszmecseréjébe. Valószínű,hogy sikertelen időtöltés az ima vele szemben.Az egyetlen remény az,hogy meg sem érti miről van szó.)

  • gyuri10
    2019 augusztus 13
    5:39 du.

    Hogy merészeled te szarházi,
    az ÉN HAZÁMAT „Dunamenti Mongoliának” aposztrofálni ???
    Takaroggy te a jó 3.14 csába az ócska dumáddal.
    Rohadt Iránbarát náci patkány.

  • D.Bernstein
    2019 augusztus 13
    4:36 du.

    Interneten a tegeződés a szokás.
    Ha nem tetszik, menj le a Pártházba.
    Ott majd kedvedre kimagázhatod magadat.
    Ilyen Gurltiz-féle hazudós agynélküliekkel.

  • Boda Marcsi
    2019 augusztus 13
    4:04 du.

    Mit sipákolsz itt van neked Gurltiz , az majd megvígasztal 😀

  • hehehe
    a bolond vénember
    megpróbál itt nyilvánosan
    „magánbeszélgetést” folytatni és
    elvárja hogy abba senkise szóljon bele.
    Mert ő van akkora uraság, hogy ezt megteheti.
    A vén szenilis barma … DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD

  • OIM*
    Aztán mit szólsz ahhoz, hogy ez a mocskos szájú patkány
    csak egyszerűen ” Dunamenti Mongolia” néven emlegeti
    Magyarországot?

    Mert például NEKEM jogom van kritizálni ami itt megy,
    de hogy jön ahhoz egy innen több ezer kilométerre pöfeszzkedő szarházi, hogy mocskolja a Hazát ?
    Amiből minden népnek csak egy van ?

    Közben idejár nyalni a szélsöjobbereknek.
    Itt eszi a fene folyton és nemtudni kikkel miről tárgyal, de hogy az Magyarország kárára van, arra mérget vennék.

  • Gurltiz:
    Tégedet nem „megérteni” kell, hanem lepökni.
    Kb. ennyit érdemelsz.

  • D.Bernstein
    2019 augusztus 13
    4:36 du.

    Akkor ne ide irkálj, ha Te magadnak magázódóst követelsz!

    A dolog egyszerű, mint unatkozó háziasszony, magácskának valami finom urihelyekre kellene lejárni. A férje-urának nem lesz gyanús, hogy ilyen pincékbe kóricál?

  • D.Bernstein
    2019 augusztus 13
    4:36 du.

    „Djadja,Oszt!”

    Ez milyen nyelven volt? De..mindegy is..
    Majd jön a szarkeverő Gurltiz és elmagyarázza
    hogy tanulatlan tuskó vok, mert ez héberül volt 😀 😀
    Mer’ azt ugyebár mindenki tudja aki számít.
    Múltkor is ezt magyarázta valamilyen
    értelmetlennek tűnö betű-
    konstellációdra.

  • D.Bernstein
    2019 augusztus 14
    5:24 de.

    TE ugye nem gondolod komolyan hogy mi azért járunk ide,
    hogy a Kormány-szemetet olvassuk ?

    https://nepszava.hu/3046274_kiugrott-kozteves-riporter-nyilt-titok-hogy-az-utasitasok-az-allamtitkarsagrol-jonnek

  • D.Bernstein
    2019 augusztus 14
    5:24 de.

    Szerintem az összes ellenzéki párt -talán csak az erős családi kontroll alatt tartott DK-t kivéve- konspirativan fidesz manipulált, de mindig csak a legesélyesebb, legmagabiztosabb riválisok jönnek erre rá, túl későn, amikor már ledarálva úgyis mindegy. (Lásd MDF, MSZP, LMP, Jobbik, esélyes várományos Momentum.

  • Geyza, djadja Géza, azaz „Géza bácsi” ! Orosz szó, és bácsit jelent. Betű-szerint írtam, magyarul egyszerűen GYAGYA-nak hangzik. Miféle zsidó maga, hogyha héber szónak hiszi…?

  • Miert oly nehez belatni az egyszeru valosagot, hogy mind azok a nepek akik egesz-eletukben teljesen korlatozva es kenyszeritve voltak az urakodo hatalom es a vallasi dogmaik-szerint elni, egyszer amint a lehetoseg megjelent mindenki elni ohajt azzal???

    A nyugat mindeneikeknek csupan elekpzelt alomkent elt a felfogasaikban.

    Persze a sok millio „menekulok kozott” van sok csavargo, sot bunozok, meg a gyolkossgaokra is kesz egyenek.

    S az a tagadhatatlan valosag, senki a mai napig nem volt kepes maskent bizonyitani.

    Az is valosag ,hogy a mai 65 millio vilagszerti menekulteket lehetetlenseg egy par-tucat kis orszagoknak befogadni.

    A problemaik okozjat szukseges orvosolni hazajukban !!!!
    De a vilag nem hajlando meg gpndolni sem , emberseges let-lehetoseget elosegiteni azoknak az elmaradt orszagok eseteiben.

    Mindenki csak propagandakat terjeszt a sajat onzo erdekeit szolgalni.
    S az am szegenletes !!!!!

  • Nos a két másik cikkhez több részletes hozzászólást írtam,amiben moderálásra semmi szükség nem volt,(a Geyzának írt jogos reagálásom talán?…)csupán az a „bűnöm”,hogy tényeket írtam,ami
    a fórum vezetőjének,moderátorának „sem”? tetszett…..a cikkírók és főleg a híveik képtelenek voltak önkritika hiányában cáfolni, mit válaszolni,?…..!
    De ugye régebben a szerkesztő C.Á képes volt erre,válaszra is méltatott,figyelmeztetett….úgy mint másokat is!

    Hát tőle azért többet vártam,főleg a „demokratikus” hozzáállása végett!(A vagy B…)
    Kissé csalódott vagyok…de kibírom!
    Ezzel a levéllel szeretnék azoktól a tisztességes emberektől búcsúzni akikkel régóta leveleztünk,ha lehet?…..
    Korrekt lenne,ha leközölnék a soraimat!

  • gyuri10
    2019 augusztus 12
    5:54 du.
    D.Bernstein,
    Ezek a telefonokkal és hitelkártyákkal jól felszerelt 18 tól 50 évesig katonáknak kiképzett”migráncsok”valójában Európát szisztematikusan megszálló hadsereg tagjai.

    ja, világméretű ellen-összeesküvés van, nehogy lemaradjanak.
    Lehet alapítani egy ellenkező előjellel működő Gede testvérek kiadót. Ha ügyesen dörzsölőzik a csuti disznóhoz, még állami támogatást is kaphatna rá.

  • D.Bernstein
    2019 augusztus 12
    12:06 du.

    háziasszony menjen a konyhába főzni, szüljön onokákat Kövér elvtársnak és ne foglalkozzon az újabb magyar kifejezések értelmezésével. Ezzel pont teljesítené a kormány nőkkel szembeni elvárásait.

  • Boda Marcsi
    2019 augusztus 13
    4:04 du.

    Szerintem akkor, ha tényszerűen, pontokba szedve, átgondoltan és lúzungmentesen összefoglalnád a gondolataidat, akkor csak átmenne a szűrőkön.

  • Andrew!

    Én mindig tényeket és érthetően és objektíven írok (előtte tájékozódom) és főleg naponta
    tapasztalok,és a véleményem megindokolom,fenntartom!
    Aztán ugye eddig sem volt követelmény,hogy „pontokba,sorszámozva”… írjuk,mint ahogy mások sem teszik.,pláne azok, akik még értelmesen írni sem képesek…..
    Többen vannak itt fekete-listán,akiket „pontokba szedve” sértegetnek rendszeresen!….
    Az ugye kissé furcsa és elfogadhatatlan,hogy ha képtelenek összehozni egy hiteles cáfolatot,egyszerűen törölnek…..kissé égő is!
    De köszönöm a válaszod!!!!

  • Kedves D.Bernstein!

    Valaha – valamikor a ’90-es évek vége felé – ismerkedtem meg a számítógéppel, azt követően pár év múlva az internettel. A továbbiakat nem részletezem; a neten a kapcsolattartás bevett módja a tegeződés volt, ebben „nőttem fel”.

    Ezt nem mentegetőzésképp mondom; ez tény.

    Ha ez Önt zavarja: bocsánatot kérek. Önt a továbbiakban magázni fogom, ha …

    A tartalom viszont ül: a „marhaságról” nem ugyanaz az álláspontunk.

    Egyébként érdekes tetten érni az érvek helyetti személyeskedést. „Oszt jó napot!”

  • Geyza! (2019 augusztus 13 5:58 du.)

    „Dunamenti Mongólia”

    Ennek van bizony történelmi előzménye, miszerint bennünket, magyarokat Hitler Tisza menti barbároknak minősített, akiket vissza kell küldeni valahová (Etelközbe?), hogy ott termeljék meg analfabéta rabszolgaként az árják szükségleteit kielégítő élelmiszert.

    Amint látod, ennek a szándéknak még ma is vannak követői. „Oszt” ezek a követők mondják meg manapság, ki a magyar!

  • Boda Marcsi
    2019 augusztus 14
    12:14 du.

    Megint túl komolyan veszed önmagad.

  • Boda Marcsi
    2019 augusztus 14
    1:25 du.

    Én elhiszem hogy tájékozódol,
    csak ott van a problémád gyökere elásva
    hogy a böcce-gödrökből probálod meg fényesre szopogatni
    a kihalászott nagyobb darab fake-news okat.
    Megpróbálhatnál valós híreket is
    fogyasztani állami szar helyett.

  • Miklós bá’
    2019 augusztus 14
    2:56 du.

    Mindig mondom hogy ez a Gyuri10 le van nácisodva.
    Csak éppen ellenkező előjellel. De az nem számít.

  • Tüske Zsófia
    Kedves Zsófi néni ! Én még csak 28 éves vagyok, s szeptember végére várom a harmadik gyermekemet. FIÚ lesz !!! A férjemnek szülöm, a magyar hazámnak (s majd kettős állampolgárnak ). Büszke és boldog vagyok. ( S messze elkerülöm a pride-meneteket… mindenki másra büszke…) Nem tudom, hogy Zsófi néni hány „onokát szült Kövér elvtársanak” (idézet!), vagy Kádár Jánosnak,- nem sok közöm van hozzá.
    Lehet, hogy homofób vagyok ?

  • Miklós bá,
    Hogy a rohadék szobafestő minek nevezte a dunamenti Mongolokat soha nem hallottam.Ezt csak azok ismerhetik,akiknek a deine kampf intelligenciájuk alapja.Nem a szándéknak van alapja,hanem annak,hogy a szovjet hatalom idején nem csináltak az oroszok egy etelközi rezervátumot.Hálából,az Ukrajnában és ahol csak megfordultak Oroszországban vagy akár a Duna parton elkövetett erőszakolások és tömeggyilkosságok,rablógyilkosságok(akár német segítség nélkül is,habzó szájjal) jutalmaként.Úgy,hogy ne tessék szíves lenni ránk kenni az önök”érdemeit”.Még annyit hozzá tehetek,hogyha 1919-ben Kún Béláék nem tartották volna sakkban a románokat,akkor még tiszamentiek sem lehetnének.
    Üdvözletem a @-ka új hívőjének:אורי.

  • Boda Marcsi
    2019 augusztus 14
    1:25 du.

    „Én mindig tényeket és érthetően és objektíven írok”
    Ezt ugye a szabad ég alatt írod? Mert kár lenne a házért, ami a fejedre szakad ekkora lódítástól….

  • Bendeguz79
    2019 augusztus 14
    11:55 de.
    Ha egyes nagyhírű tudosok szerint egy lepkefing is előidézhet tornádót, akkor a mai migrációs cunamit miért ne idézhette elő az egykori gyarmatosítás nevű lepkefing és az előidézők miért a vétlenekkel együtt akarják a szagot közömbösíteni?

  • D.Bernstein
    2019 augusztus 14
    4:57 du.

    Túl okosnak képzeled magadat

  • D.Bernstein
    2019 augusztus 14
    9:26 de.

    Ironizáltam kisanyám.
    Tudod mit jelent?

  • gyuri10
    2019 augusztus 14
    5:18 du.

    Ne szapuld Hitlert, a művéből táplálkozol szellemileg.
    Cigányozol magyarozol , kirekesztesz, hazudozol.
    Ne eröltessed , már lejárattad magadat.

  • gyuri10
    2019 augusztus 14
    5:18 du.

    „….1919-ben Kún Béláék nem tartották volna sakkban a románokat,akkor még tiszamentiek sem lehetnének.”

    Mekkora megállapítás…Nem tőlem loptad?
    Tudjuk hogy szeretsz visszaélni mások szellemi termékeivel, akárcsak az antiszemita holokauszttagadó Rodeo barátod

    De legalább ne az én itteni, többször hangoztatott megállapításaimmal ékeskednél.
    Te kis plagizatőr hehehehehe

    Inkább meséld el hogy volt az 1956-évi szeptemberi Csepeli Dunaágban megnyert ifjúsági kajak-kenu aranyérmed története ?
    Mert -elhihetetd- nagyon várjuk már a sztorit !
    Ha már nekikezdtél, hogy Zsófia előtt nagyfiunak tűnjél, legalább fejezzed is be !

    Vagy az egész történet csak az álmaidban létezik ?
    Kis élmény tolvaj 😀 😀

    Megnyugtatlak, nálam fel van írva minden sportoló, aki 1956 szeptemberében kajak-kenu sportágban érmet szerzett a Dunán.
    Szóval ? MESÉJJJÉÉÉÉ…

  • D.Bernstein
    2019 augusztus 14
    4:57 du.

    nem vagyok neked Zsófi néni.
    Ha háziasszony vagy, tedd a dolgod a konyhában, és ráérő idődben megnézheted a szemantika és a szleng szótárat is, ha valamit nem értesz.
    Gyerekeim nekem is vannak, szám szerint szintén három, fel is neveltem őket, nem kevés erőfeszítés, nyolc órában végzett munka, munka mellett szerzett két diploma révén. Ez a természet rendje, erre szerintem indokolatlan büszkének lenni.
    Meg fogsz lepődni én sem voltam még pride meneten, de nem tudom, hogy ez miféle érdem lenne.
    Nem hiszem, hogy érv vagy ellenérv lenne a „Hazafiság”-ra ez a tény. Fogalmam sincs, hogy homofób vagy-e nem is érdekel. Ahogy azzal sem foglalkozom, ki kit szeret, magával azonos neműt vagy ellenkezőt. Ez ugyanis addig a magánügy kategóriába tartozik, amihez senkinek semmi köze nincs, amíg ezen az alapon nem akarnak állampolgári és emberi jogokat elvenni valakitől.
    Mert – függetlenül attól, hogy egy emberi lény miféle szexuális vonzalommal rendelkezik – 1948-ban deklarálták a jogait és ezt még Magyarországon is törvényben kihirdették:

    „Minden. emberi lény szabadon születik és egyenlő méltósága és joga van. Az emberek, ésszel és lelkiismerettel bírván, egymással szemben testvéri szellemben kell hogy viseltessenek.
    2. cikk
    Mindenki, bármely megkülönböztetésre, nevezetesen fajra, színre, nemre, nyelvre, vallásra, politikai vagy bármely más véleményre, nemzeti vagy társadalmi eredetre, vagyonra,
    születésre, vagy bármely más körülményre való tekintet nélkül hivatkozhat a jelen Nyilatkozatban kinyilvánított összes jogokra és szabadságokra.”

  • geyza,
    kis sturcolt agyú gyagya @-ka.Akkora magyarnak játszod meg magad mint ide Lacháza.te egyik eklatáns példája vagy azoknak akiknek egy etelközi rezervátumban lenne a helyük.A humánus Szovjet Hadvezetés bűne,hogy a dunamenti Mongóliából még kikukorékolhatnak a veled egy farszíjat húzó aljanépség. Meghagyták nektek a jányi gusztávok szenthazáját.Igaz,hogy a Kárpát medencéből,nektek csak egy kis mosóteknőnyi maradt. Sebaj,ha igyekszel,ügyesebben árulni ami még negmaradt,lesz ennél rosszabb is. השם יתן!

  • Gyuri10-et, Boda Marcsi szövetségesét és barátját olvasva, fel kell tennem a kérdést: vajon a normális többség ma már ilyen durván magyarellenes? Marcsi, hol vagy? Izgulva várom a választ!

  • gyuri10
    2019 augusztus 15
    3:33 de.

    Nekem azért van mire „magyarnak” lennem.
    De neked?

    Én legalább nemzetközi elismerést szereztem a munkámmal a Hazának (például láthatsz egyet ha a képemre kattintasz)
    DE TE ???

    Ha valaki itt a legalja, az te vagy vén bolond.
    Gyűlölöd Izraelt, gyűlölöd Magyarországot, gyűlölöd még saját magadat is.

    Ez még nem lenne baj de miért vetíted ezt a mérhetetlen gyűlöletedet a környezetedre?

    Otromba trágárságokat csinálsz mások tragédiájából.
    Ebből látható hogy neked SEMMI KÖZÖD A HOLOCAUSTHOZ !

    Ha lenne nem gyalázkodnál mások hasonló fájdalmán.

    Te ócska Iránbarát senki.

  • Andrew!

    Éb mem lóditok,nem érdekem,nem vagyok senki leközelezettje…..és ugye itthon élek!

    Szocdem89!

    Ugye az kissé valószínűtlen…,hogy az itthoni normális többség magyarellenes????Mindezt párttagság,leközelezettség és főleg fizetség nélkül teszem!A magyar és hazaellenesség többnyire az ellenzék sajátja,jó pénzért….!Ezt még több tisztességes baloldali ismerősöm is vallja,pláne,hogy ismerik,látják,hallják a ténykedésüket…….(főleg az értelmesebbek,akik olvasnak ujságokat,néznek TV-ét! mind baloldali sajtót,mind baloldali csatornát,akik nem teszik magukat olyan hiteltelenné,nevetségessé,mint itt többen)
    Amúgy az említett le nem közölt cikkekben részletesen leírtam a cáfolhatatlan tényeket,nincs se kedvem,se időm ismételni pláne az értetlen fanatikusoknak!
    Azért az szerencse,hogy nemcsak itthon,hanem kint is élnek tisztességes,tájékozott magyarok!

  • gyuri10!

    Csak úgy hirtelen: Kun Béla, Horthy, Mussolini, Hitler, Szálasi, Sztálin, Rákosi, Ceausescu, Pol Pot, Dutarte, Trump, Salvini, Orbán – a felsorolás valószínűleg nem teljes! – nálam egykutya.

    Inkvizíció, jakobinus terror, vörös terror, fehér terror, iszlám terror – a felsorolás valószínűleg nem teljes! – nálam egykutya.

    (Annyit azért meg kell jegyeznem: a csúcson Hitler; Pol Pot „csak” ezüstérmes. A többi csupán élenjáró epigon; hogy Bernstein is elgondolkodjon: „hatalmi droid”.)

    És még valami.
    Olyan helyen lakom (egy idő óta), ahonnan elég könnyen elérhető az az emlékkő a hídfőnél, amelyet még az átkosban Kun Béla katonáinak emlékére emeltek, akik a románok ellen védték az országot; Miskolc sem volt akkoriban biztonságban, ha jól tudom, csak másik újkori állam randalírozott akkoriban arrafelé.
    A Don-kanyar felé menetelve is bizony történtek „furcsa” dolgok, amikre Nemeskürty sem vesztegette a nyomdafestéket.

    „Oszt jó napot!”

  • Mellesleg minden sértés nélkül írom: Egy szocdem se nekem,se a többségnek nem vitapartner,meg ugye régen és most sem a hazaszere
    tetükről voltak híresek,ezt bizonyítja,hogy a magyarok,és az ország még léteznek….!

  • Boda!

    Ha kifejtenéd a magyarellenesség kritériumait!

    Ha viszont nem vagy rá képes, ne sértegess úton-útfélen mindenkit, aki nem a te naftalinaromájú ideológiádat vallja!

    (Csak úgy mellékesen: nem vagyok szocdem, nem vagyok komcsi, nem vagyok keresztény, nem vagyok mohamedán, nem vagyok buddhista, meg még nem tudom, miket kellene itt felsorolnom; – csupán egy ember vagyok, aki a szüleitől, tanítóitól humanizmust tanult Arany János, Kosztolányi Dezső, Radnóti Miklós, József Attila, Illyés Gyula stb. anyanyelvén. Egyébként pedig gyergyói székely egyenesági leszármazottja vagyok, ha tetszik neked, ha nem. „Oszt jó napot!”)

  • Gyuri 10!

    Egy dologban tévedsz!
    Voltak az országnak bölcs,hazaszerető uralkodói vezetői is a történelmünkben,akiket sajnos vagy elüldöztek,vagy megöltek,vagy szegények
    meghalltak……de szerencsére még vagyunk és létezünk!

  • Boda Marcsi
    2019 augusztus 15
    1:57 du.

    Ez mostan 1 mocskolódás volt.
    Csak szólok.

  • Boda Marcsi
    2019 augusztus 15
    3:10 du.

    Ez meg még 1 motskolódás volt…

  • Boda Marcsi
    2019 augusztus 15
    1:57 du.

    1./ Tényszerű cáfolatot még egyszer sem olvastam tőled;
    2./ Gyakorlatilag a kormány hivatalos brossúráit adod elő kritika nélkül;
    3./ A legviccesebb esetekben, amikor a 180 fokos Viktorfordulatok során magadból is hülyét csinálsz, akkor elvonulsz sértetten, majd jössz az éppen aktuális orbániádával;

    Mint többször említettem volt: minden ismérvével rendelkezel egy pártmegbízásból előforduló trollnak. A régi mondás kínából a kacsákra Rád is igaz. Úgy viselkedsz, úgy nyilvánulsz meg, stb. Te mondhatod, hogy nem vagy az, de ha nem, akkor a szólamaidhoz olyan kevés IQ kellene, hogy a kötőjelet sem tudnád leírni. Nemhogy a brossúrákat.

  • ORSOS ELEMER;

    Ha maganak az csak „lepkefing” amit szeretet Assad elvtarsanak a hadai es Putin bombazoi tett Syria lakossaga ellen, akkor maga talan Adolf Schickelburger elmejet koveti!

  • Viccelnek a „Dunamenti Mongolia” megjegyzeseikkel.

    De a vilag leg-elsobb civilizacioja valobanm azon kornyeken letezett, nem kevesebb mint 7 ezer evvel ezelott.

    Sot par-ezer-evvel meg a Masopotamiai es Egyptomi civilizaciok eleott.

    Az u.n. Vinca-civilizacio.
    Elso bizonyitekai Erdely es a Duna also reszeiben.
    Kezdeti irasaik, emeletes hazaik , sot broz-muveiket is talaltak.
    „Vinca” egy kis-falu Belgrad melett.
    Go es Google-d !

  • Mrs.Bernstein;

    Congratulation, best wishes and God bless !!!!

  • Andrew!

    Ne erőlködj feleslegesen,én senkinek nem vagyok a szolgája,lekötelezettje,fanatikus híve,mint itt többen!…..l
    Tövvször írtam észrevételt,kritikát jobboldali fórumokon,a kormánynak is,és válaszaikban vagy magyarázatot,helyesbítést,vagy beismerést,vagy megoldást kínáltak méghozzá kultúrált módon!
    Aztán értelmi szint kérdése,hogy valaki felfogja amit írok(és ír,közvetít a mai akár ellenzéki,akár kormánypárti sajtó!)
    A tények azok tények…..ha nem is tetszik egyeseknek,a a,tájékozatlan, kínjukban vagdalkozó „lények”,meg ugye terheltek,betegek!
    Az ellenzék egyre szánalmasabb az önkritika hiánya,az őrjöngése és főleg a stílusa miatt!
    Remélem sikerült ?…..felfogni a válaszom?!!!!

  • Bendeguz79
    2019 augusztus 15
    9:57 du.

    Nem e két említett „elvtársra” gondoltam, hanem a 150-600 évvel ezelőttiekre, akik mai hatását a belőlük nyugati jólétben amnéziássá vált polgárai ügyesen lepkefingnek bagatelizálják és olyanoktól is követelik a szolidáris jóvátételt akik csak nagy szerencsével vagy vakmerő bátosággal úszták meg európai testvéreiktől a civilizálást, magyarul gyarmatosításukat!

  • Boda Marcsi
    2019 augusztus 16
    10:56 de.

    Ez mostan egy jókora mocskolódás volt.
    Csakhogy tuggyál róla

  • Bendeguz79
    (10:09)
    Köszönöm, Ön tényleg uriember! D.
    TODA!

  • D.Bernstein,
    amit Bendegúz 79-nek írsz,hogy TODÁ nagyon is helyénvaló.Ha úgy írnád le,hogy:תודה,úgy is megértenénk itt néhányan.Ő is.Plusz ez sokkal nagyobb és kiérdemelt tiszteletet adna.

  • Geyza!

    Ne uszíts feleslegesen Gyuri10-el szemben,biztosan félreértetted,Duna menti Mongólia nem mi vagyunk,ezt ő is tudja..(ha ezt állítja akkor csalódtam benne..)és remélhetőleg közli is!
    Én is itthon élek mint te és én is szeretem a hazámat.
    Ilyen egyszerű a dolog!

  • Fordulni láccik a hungaropasszát.
    Megint Soros-tacepaok jönnek az Origón,
    ezúttal nem csak másodpercekre és rémesebbek mint a régiek:

    http://www.kepfeltoltes.eu/images/2019/08/16/177Soros2.png

    Aztán olvasom itt hogy eltussoltak valami zsidózást egy MTK meccsen.
    Érdekes dolgoknak nézünk elibe…

  • Tüske Zsófia
    2019 augusztus 15
    3:31 de.

    Aszongya magáról ez a Bernstein hogy még csak 28.
    Szteem megvan az 58 is 😀

  • Mrs. Bernstein;
    Koszonom.

    Kivanom hosszu, boldog bekes eletet nevelni szeretett utodaikat a ‘regi jo utasitasok alapjan’.
    S hogy soha nem engednek a vilag gazembersegei alatt hajladozni majd.

    Baruh ha Shem !

  • Boda Marcsi
    2019 augusztus 16
    4:25 du.

    Évek óta eképpen emlegeti Magyarországot és nem csak itt.

  • Geyza:
    „Megint Soros-tacepaok jönnek az Origón,
    ezúttal nem csak másodpercekre és rémesebbek mint a régiek:
    http://www.kepfeltoltes.eu/images/2019/08/16/177Soros2.png

    Nanót, nahót, hogy „leleplezi magát” ez a gaz Soros; több pénzt ad a CEU-nak. 🙂
    Bezzeg a mi jóságos, szeretett és bölcs Nemzet(meg)vezetőnk, Európa fénylő vezérlőcsillaga; ő azt a keveset is elveszi a köz- és felsőoktatástól, az egészségügytől, ami még kapnak.(„Mert mindenkinek, akinek van, adatik, és bővelkedni fog; attól pedig, akinek nincs, még az is elvétetik, amije van.” Mt 13,12;25,29)

  • Geyza: magánügye…. lassan már harminc éve fórumozom, megszoktam, hogy apró jelekre kell figyelnem, ha az álarcok mögé akarok látni. Én Bernsteint hímneműnek gondoltam és még most sem vagyok meggyőzve arról, hogy nem az. A kora sem érdekel különösebben. Felőlem akár Charlie is lehet….

  • Miklós bá’
    gondolom,te is tévedhetsz néha.Kún Bélát az általad felsoroltak közé tenni,esetleg még tudatlanságra is vallhat.A többiben nem sokat tévedsz.Minden azon áll vagy bukik,hogy melyik oldalról nézed.Lehet,hogy csodálkozni fogsz,de az úgy nevezett”Vörös terrort”nem lehet egy kalap alá venni a rohadt pogrom-vitézek gyilkosságaival.Kún Béla,Szamuely Tibor és a Lenin Fiúk szentté avatandók az általad idesoroltakkal ellentétben.Az információk és emóciók változtathatók,ha józan ész vezérel.
    Maradok Irántad tisztelettel:אורי הכהן.
    Ha el tudod olvasni és van kombinatív érzéked is esetleg meg is érthetsz.

  • Miklós bá’
    2019 augusztus 15
    3:49 du.

    Na Atyafi, ez kemény vóut, … és velős.

  • Tüske Zsófia
    2019 augusztus 17
    3:54 de.

    Nemakartam kimondani…
    tudod én bízom az emberekben..eleinte.
    Ha nőnek vallja magát, elhiszem.