Tisztelt Troll elvtárs!

2019 augusztus 14 9:09 de.57 hozzászólás

Troll elvtárs, akit, ki tudja honnan szabadítottak rám, azt kérdezte egy hozzászólásnak álcázott antiszemita megnyilvánulásában, hogy én miért gyűlölöm a magyarokat. Pontosabban: úgy kérdezte, hogy miért gyűlöljük mi a magyarokat. Merthogy, Troll elvtárs nem feltételezi rólam, hogy én egyedül is képes vagyok gyűlölni valakit, magyart, vagy nem magyart, és azt gondolja, hogy ehhez, vagyis a magyarok gyűlöletéhez, többen kellünk.

Azt feltételezi Troll elvtárs, hogy létezik egy társaság, akiket ő nemes egyszerűséggel Soros-bérenceknek nevez, s akik, magyargyűlölés céljából, rendszeres időközönként összejönnek. Ilyenkor mindenki hoz magával valamit – süteményt, üdítőt, vagy éppen egy üveg bort, és az előre elhatározott tematika mentén közösen gyűlölik a magyarokat. Így képzelheti Troll elvtárs azoknak a mindennapjait, akik nem úgy gondolkodnak a világról, mint ő.

Talán még az is belefér a fantáziájába, hogyha valaki nem tud elmenni az éppen esedékes magyargyűlölő összejövetelre, akkor kimenti magát: bocs srácok, nem tudok menni, túlórázom a hivatalban, a gyereknek van a születésnapja, gyűlöljétek ma nélkülem a magyarokat, csók a család, a jövő héten találkozunk, tartsatok ki.

Néhányszor megpróbáltam elképzelni Troll elvtársat. Idős, vagy fiatal? Mezítláb ül a szövegszerkesztő előtt, egy szál kisgatyában? Kezében sörrel, vagy fröccsel küzdve a nyári rekkenővel? Esetleg öltönyös, nyakkendős irodista, aki felsőbb utasításra, némi apanázs ellenében, szakmányban írja nekem – és nyilván másoknak – a magyarvédő hozzászólásait.

Nem szoktam a trolloknak válaszolni, takonnyal sem szokás beszélgetni. Most azonban kivételesen kegyet gyakorlok, hogy legalább ennek a legutóbbi kedves Troll elvtársnak ne kelljen hülyén meghalnia. Már amennyiben élőlény, és nem egy írórobot.

Tehát, a válaszom: Troll elvtárs, nem gyűlölöm a magyarokat. Soha ilyet le nem írtam, nem gondoltam. Az persze igaz, hogy nem minden magyart kedvelek. Ön sem szeret minden magyart, gondolom, engem sem kedvel különösebben. Sőt, azokat sem, akik hozzám hasonlóan gondolkodnak a világról. Ettől azonban még nem gondolom Önről és troll-társairól, hogy gyűlölné a magyarokat.

Ha érdekli a véleményem a magyarokról: szerintem mi is olyanok vagyunk, mint bármelyik más nációja a világnak. Sokfélék. Vannak közöttünk kedvesek és gonoszak, okosak és buták, kreatívak és tehetségtelenek, tisztességesek és gazemberek. Ön nyilván azért gondolja, hogy gyűlölöm a magyarokat, mert nem lelkesedem az Ön vezérének egész Európa és a világ nagyobbik fele ellen vívott szabadságharcáért. Ön, Troll elvtárs, abból indul ki, hogy az Európai Unió és az Amerikai Egyesült Államok a magyarokat támadják, pedig csak az Ön szeretett vezéréről van lesújtó véleményük.

Önök azért gyűlölik Soros Györgyöt, mert úgy gondolják, hogy ő minden baj okozója. Ne feledje Troll elvtárs, hogy a két nappal ezelőtt 89. születésnapját ünneplő Soros György is magyar. Kérem Önt, Troll elvtárs, szóljon be a pártközpontba: adják ki az ukázt Önnek, hogy ne kelljen gyűlölnie a magyarokat!

57 hozzászólás

  • Jurásek Fábián Sebestyén

    Kedves Megnevezhetetlen…

    Mi van? Elgurult az anti-dilibogyója? Egyébként csak annyit, hogy aki vállalja azt a szerepet, amit Ön cikkíróként gyakorta önként vállal, nem is beszélve a tartalomról(!), amit most nem is minősítenék,az semmin se csodálkozzon!!!

  • A Troll elvtárs buta fejébe nem fér mindez bele.

  • ha azok a magyarok, akiket ezek a trollok annak tekintenek, ha gyűlölni nem is, de sajnálni és vagy szánni érdemes! =))

  • Én is megkaptam már itten is, a pincesoron, amúgy nagyra-becsült „kedves elvtársnőtől” is, hogy gyűlölöm a magyarokat. Mivel azt merészeltem állítani, hogy sajnos a magyarság nagyobb része így vagy úgy, de „nem száz” – etikáját és emberi értékrendjét illetően. Az illetékes elvtársnő azt hiszem, hogy a baloldali „érzelmeit” érezte támadni ezzel – pedig egy nemzetben nem állhatnak az emberek jobb vagy baloldalra. Olyantól aki nem troll.
    Pedig csak idéztem gróf Széchényi Istvánt … aki azt találta mondani, hogy:
    ——————
    „Ha egy nép élére, mint vezetők, véletlenségből becstelen, gazemberek kerülnek, azt a nép rögvest elűzi. De ha ez a vezetés, tartósan ott marad, ne adj isten a nép „ragaszkodik” hozzá, akkor ott a néppel van baj – vagyis annak a többsége becstelen gazember.””
    —————–
    valami ilyesmi, nem szó szerint idéztem.

    A lényeg, önkezével vetet véget életének egy elmegyógyintézetben, főbe lőtte magát.

    Úgy tartjuk számon, mint a legnagyobb magyart

  • Köszönöm, hogy a tipikus troll kérdést idézte. „Miért gyűlöli maga a Magyarokat?”***

    A trollok elfogadják, sőt hirdetik is, hogy a viktor egyenlő Magyarországgal, egyenlő a Magyarokkal, a kormánynak álcázott rablóbanda bűnözők és a rájuk szavazók, a belőlük élők, a korrupciók élvezői, a viktor vagyonát letétben birtokló oligarchák, különösen a Lölő, a sok gyerekes, sok unokás Fidesz támogatók csak a jó Magyarok.

    Mindenki más, aki nem Fideszes, különösen aki kritizálja őket, az magyargyűlölő és érdemtelen véleményét kimondani, sőt a kívánalom, hogy mint ellenség, meg kell semmisíteni, még akkor is, ha azzal a népesség száma (33%-al) csökkenne, a Fidesz kívánalma ellenére.

    Nem új ideológia, nem a viktor találta ki, mint semmi mást! Szinte minden magyar kormány tanúlva más diktatúrktól, hasonló nézeteket hirdetett meg és jó magyarosan, üldözte az ellenzéket, hiszen Magyarországon soha nem volt működő demokrácia.

    *** Szerintem be kéne vezetni, hogy az országokat, földrajzi főneveket nagybetűvel írják Magyarul is, mint az Angol nyelvben, ami a tisztelet egyik írásbeli jele.

  • Szerintem ez csak primitívseg kerdese!

    Ha valaki nem tudja felfogni, hogy a náció nem értékmérő egyseg alapvetően, az szellemi törpeségben rekedt meg az egyedfejlődése során! Ugyanúgy fogyatékos, mint a vakok, süketek, bénák, agysorvadásosok! (Csak nem látszik feltűnően. Vannak olyan agyvizkórosok, akik szellemileg megrekedtek 4 éves korukban.) No ilyenek a nacionalisták is. Amint a szellemi fogyatékosokat, őket is türelemmel kell elviseljük! De fegyvert, hangszórót, rádiót, szavazólapot nem szabad a kezükbe adni! A társadalmat csak rombolják, pusztitast okoznak, amint egy bedrogoztatott 8éves is, akinek a nyakába gépfegyvert akasztanak.
    Csak az ilyen megrekedt erkölcsű nacionalisták lassabban fejtik ki gyilkos tevékenységüket, és az egész társadalomra veszélyesek, ha hangjukat, véleményüket hallathatják!
    Az értékmérő a különböző tulajdonságok minősége! A jó, a rossz, a segítőkész, a rabló, a károkozó, a szemetet eldobo, vagy felszedő, …. !
    Ezek az értékmérő paraméterek, nem az, hogy magyar, ukrán, bocvánai, svájci, vagy piréz!

  • A rasszisták-, nacionalisták véleményét is csak körben évszámmal lehetne megismerhetővé tenni!
    Különben fertőznek!
    Kórokozók!

  • György Molnár

    Ahogy a cikk írja, pontosan úgy van. Ma kizárólag egy „embertől” ered a gyűlölet és ez az egy „ember” engedélyezi (áttéttelesen) az összes „troll elvtárs” megnyilvánulásait, ha egy picit az életben egyszer rosszindulatú lehetek, ez az egy „ember” sokak szerint épp egy, a hazánkban kisebbségben lévő és épp általa is üldözött csoport tagja (legalább is származásilag). Tehát ez az egy „ember” -amilyen primitív sajnos- saját magát is üldözi, sőt ő tényleg Soros ösztöndíjával „tanult” – de amint látjuk nem tanult. Mert egy nagyon primitív, unintelligens környezetben szocializálódott (nőtt fel nyilván primitív szülők gyermekeként…..

  • milyen jó kis cikk, leleplezi! én is ismerek ilyen trollokat akikre a leírás pontosan illik, bár nem vagyok 100%-kosan bizonyos abban, hogy azonos nickek megetti egyedekre gondolunk, de a lényeg a lényeg terjeszteni a …. (ide mindenki azt helyettesít be ami akar)

    nagyon élvezetes és már hozzá is szóltunk… én is troll vagyok, igaz néha a rö betüt kihagyom ebből és libbenek a tavaszi szélben

    ugye …nem folytatom, majd lesz sikoly és az fogaknak csikorgatása

    dehát a NAGY ÖSSZNÉPI HURÁL avagy KMH azért szociális fórum, hogy itt vezessük le és ne géppisztollyal ami mostanában tontorontonto ban is divatba jött és már az egész politikai spektrum meg van tőle… bolydulva a boly meg bolyhosodik

    addig amig lesz MSM és MAGA addig trollok is lesznek mert eme kettő trollok által lett alapítva Potus elvtárs a legfőbb troll, essetunni?

  • Gyula Bognar
    2019 augusztus 14
    1:21 du.

    Gyuszi

    megmondanád, hol van demokrácia? én keresem és kutatom és sehol sem találom, mindenhol valami szentfazék van ami tele szarral és rá van írva, hogy ez a demokrácia, és messze szaglik, most éppen Hong Kong van napirenden (TERMÉSZETESEN BUDAPEST UTÁN LÓHOSSZAL) oda akarják hogy betüremkedjen és közben lengetik az usa meg a brit zászlókat és nem engedik repülni a repülőket mert most kavargás van és az jó mert addig sem foglalkozik az MSM mással…lehet róla mindenfélét írni mert senki sem ismeri Hong Kong ot a hong kongiak sem de ők legalább assziszik

    most akkor ha betüremkedik LEVÉDIABASZNÁDRA AKKOR OTT MOST MI LESZ?

    olyan kíváncsivá tettél, elégits ki? hadd tudjam meg végre

    MIT IS OLD MEG, HA VAN DEMOKRÁCIA DE NINCS JÓLÉT?

  • Jurásek Fábián Sebestyén
    2019 augusztus 14
    10:27 de.

    Rólad szól a cikk idióta!
    Nem vetted észre ? 😀

  • Na, ne legyünk szexisták! Nehogy már elfelejtsük a buzgó elvtársnőket, akik nájlon otthonkákban trollkodnak!

  • „A NER egy teljesen sima köztörvényes bűnelkövetési magatartás ideológiai köntöse. Valóban semmi mással nem rokon.
    Működését a magyar társadalom gerinctelensége és mérhetetlen ostobasága adja.”
    (régi kollégám találó megfogalmazása.)

  • Rodeo11
    2019 augusztus 14
    2:53 du.

    Nesze neked Rozi 😀

    Itt a legújabb
    gyöngyszem a „demokráciádból”
    https://nepszava.hu/3046598_vasfuggony-moge-zarja-tudosait-oroszorszag
    😀

  • Ez megint nagyon betalált Péter!
    Van aki már fel is próbálta az inget magára. 🙂
    Tényleg szóra sem érdemesek Péter. A gestapónál is minden szomszédjukat feljelentettek ezek a „házmesterek”.
    Az viszont nem mellékes, hogy míg Soros mindig a sajátjából adott a magyar támogatottaknak, addíg aza drága felcsúti mijóúrunk a mienket (adónkat, EU támogatásunkat) lopja, stadionozza el, (meg persze a gyermekeink jövőjét). Sajnos Gyuribácsi nagyon mellényult a támogatásával még a 9o-es évek elején amikor gyakorlatilag ő csinált a fideszből egy ütőképes pártot, de hát ezt nyilván nem láthatta. Mint ahogy más sem mivel Viktorkánk eddig mindenkit (embert, pártot) tönkretett akik voltak olyan naivak, hogy megbíztak benne. (Kisgazdák, KDNP, SzDSz, MDF…). Mára csak a néppárt maradt, hogy kicsinálja őket, nincs is sok hátra nekik, meg persze a hazai birkák akik imádják a szélhámos trükköket és a hazafias mellébeszélést.

  • szóval? mi is a baj azzal, ha leírom, hogy Potus cenzúrázni rendeli az internetet? akkor a Potus egy troll? gondolom én?

  • Poliakoff
    2019 augusztus 14
    5:11 du.

    A genetikailag alattvaló-lelkületűek
    Még ölni is képesek a láncaikért.

  • Ideje lenne tisztázni, hogy mi a „troll” szó (eredeti) jelentése

  • T. Gyula Bognár 1:21

    A *** alatt tett fölvetésed, amennyiben nem viccből, vagy idézőjelben értetted, abszolúte nyitott kaput dönget, hisz a magyarban is minden egyedi, személy, ország, vagy más földrajzi tulajdonnevet nagybetűvel kell (legalábbis illik) kezdeni.

    Más a helyzet, ha a ezeket névszók, vagy tulajdonnevek (meg-)jelölésére, tehát jelzőként, avagy melléknévként alkalmazzuk, használjuk mint valakinek, X-nek,vagy Y-nak a magyar, vagy pl. cseh mivoltát jelölő melléknevét? Pityu magyar, Svejk cseh katona. Itt a magyar, vagy a cseh nem csak Pityu, vagy Svejk egyéni „tulajdonsága”, hanem még majd’10, vagy 30 millió másik emberé is – azaz nem tulajdonfőnévről, hanem csak jelzőről beszélünk… – Már bocsánat a kevésbé fennkölt megközelítésért, de az újházi tyúkhúsleves vagy a dobostortát sem kezdjük nagybetűvel még attól, hogy nevükben foglaltatik egy szakács, vagy egy cukrász tulajdonneve… 🙂

    Érdekesség, hogy pl. a magyar nemzet, egy nemzet névszó nemzetiségi érintettjei a többségi, általánosító jelzővel kiegészített változata, épp a felsoroltak miatt nem egyéni, nem tulajdonnévi hanem számtalanul sok egyén >betagozott< helye a (névazonos) nép sokaságában.

    Ergo, nem is logikus a "magyar" névszó nagy- kezdőbetűvel való használata. Természetesen ugyanez igaz a magyarok, határozatlan számú sokaságát megjelölő többesszámú ragozott alakra is… (stb.)

    Üdvözlettel: V

  • Geyza 3:29

    SZOJUZOK ÉS CSOPPEREK

    Csak azt vónna jó tudni Kedves Geyzukám, hogy te tulképp’ most épp kire vagy pipa ? Az anno [saját írásaid alapján] téged még a maga emlőin tápláló* szegény szovjet népre, vagy az immár úgy ahogy, de mégiscsak, és üsmég a (globális) kapitalizmust építő orosz narodra… e ?

    Tod’ ezesetben a helyzet hasonló, mint Kohn és Grűn esetében, amikor a „gőzben” találkoznak. Kohnnak egy nagy kereszt lóg a nyakában… Pár keresetlen csevejt követően Grűn odasúgja a barátjának:
    – Kohnkám vegye le azt a keresztet, vagy kissé tolja lejebb a köténykéjét, mert a kettő valahogy nem klappol egymással…
    ˙

    .

    * Végsősoron és valahun még az életed is megmentő szojuz…

  • „De ha Jézus a mai Nerisztánban körüljárna, a korrupt vallási és politikai vezetőket egy percig nem habozna ördögfattyaknak titulálni. Persze a közpénzen kipofozott, kereszttel díszített templomoknak tán a környékére sem engednék: nem valók oda koldusok, no pláne, ha külföldiek. Könnyen lehet, hogy migránsnak néznék a gyűlöletpropagandától tüzelt honpolgárok; a Fidesz-hívek a keresztyén értékrend nevében simán lerugdalnák a buszról. A rendőrök rendszeresen bevinnék hajléktalankodásért, …”
    https://24.hu/belfold/2019/08/15/jo-magyar-ember-kover-laszlo-ner-jezus/

  • Gábriel: Országomat egy ellenségért 😀 cikkhez
    12./10.02

    Provokátor: semmi köze a témához, de te mégis ide hányod.

    Alihanem a címről ugrott be neked ez az asszociáció:

    Íme hát, ezt neked:

    Csernobil óta eddig mintegy 100 nukleáris baleset történt a

    világban,ennek nagyjából a 60 %-a az USA-ban.

    Különben is, mi köze a mostani balesetnek a világrendszerek

    harcához? A SzU megszünt. Mostmár csak egy világrendszer

    küszködik önmagával, mint a farkába harapó kígyó…

    .

  • Gyula Bognár! A magyar nyelvben kétféle főnév van: az egyik a tulajdonnév, a másik a közösfőnév.
    A tulajdonnév nagybetűvel írandó: Magyarország, Kanada, Svédország (vagy Svéd Királyság), stb.
    A nemzet viszont közös főnév, kisbetűvel írandó: kanadaiak, svédek, magyarok. Tulképpen jelzős szerkezetként működik. Tehát pl. azt írod,hogy a svéd Jonas, ott a svéd közös jellemző, a tulajdonnév a Jonas (vagyis Jonas,aki a svédekhez tartozik).
    Az angolt nem ismerem, nagybetű dolgában a német nyelv következesen minden főnevet nagybetűvel ír: das Tisch (asztal). De a nemzetek neveit kisbetűvel használja: deutsche Frau, ungarische Kind (német asszony, magyar gyerek).
    Az intézmények neveit akkor kell nagybetűvel írnod, ha a teljes, pontos nevét kiírod. Tehát: Magyarország Kormánya (szebb időkben a Magyar Köztársaság Kormánya). De: a magyar kormány intézkedése.
    Tehát a nagybetűs tisztelet mindig egy konkrét személynek,dolognakszól.

  • , aminek/akinek van saját tulajdonneve. (Hogy miért ugrott el? Nem tudom.)

  • No, mostan nem mindegy, hogy Troll elvtárs miképpen is gondolja a „magyar gyűlöletet” – etnológiailag, vagy netán-tán államjogi értelemben? Mert hogy előbbi értelemben nemzetiség, utóbbi értelmében nemzet. Ezért lehet államjogilag valaki horvát v. cigány létére magyar, és lehet magyar még a gorál is.

    Most lesel mi, Troll elvtárs!? Még hogy magyar lehessen egy gorál! Pedig élhetnek magyar állampolgárságú gorálok Magyarországon, a lehetősége adott, mivel településeik egy része anno Szepes vármegyében volt fellelhető, ma meg Eperjesi kerületben, azaz Szlovákiában.

    A gorálok annyira kapósak voltak, hogy Lengyelország német lerohanása után a németek kisütötték a gorálokról, hogy ők egy elszlávosodott germán népcsoport. Ráadásul feltalálták számukra a gorál kvázi-állampolgárságot (Goralenvolk), ami sok-sok kiváltságot adott nekik. És a nácik pont tőlük szenvedték el az első vereségüket!

    Történt ugyanis, hogy a Waffen-SS létszáma növelése érdekében dög-részegre itatott kétszáz ifjú gorált, hogy jelentkezzenek önként harci kiképzésre a lublini bázison. Útközben kijózanodva sorban elszökdöstek, végül csak egy tucatnyian érkeztek meg, mivel ők ájultra itták magukat és csak az út végén tértek magukhoz. Végül a gorálok négyötöde hazafiként inkább vallotta magát lengyelnek, mintsem germánnak.

    Elképzelhető, hogy egy ilyen mai gorál, hagyományőrzésből, nem nagyon kedveli a magyarokat, hiába a magyar állampolgársága és a magyar útlevele.

  • troll elvtárshoz, értelmező kizi izé Rezedától:
    részletek:
    .
    De ez legyen Semjén gyilkos elvtárs saját bejáratú nyomora, én csak figyelem, ahogy most magyarkodik, szuszog és nekivicsorít a falnak. “Van olyan idő, amikor a fregolin száradó pelenka a nemzeti zászló jelentését is hordozza a magyar élni akarás szimbólumaként.” – Ilyet épeszű ember nem mond. Bár érteni vélem, hogy a költő jelképet akart alkotni, szimbólumot mintegy, amely egyként fejezi ki a nemzet, a haza, a születés, a család, a magyarság szentségét és Orbán valagát is, de ez a kísérlet nem sikerült valami jól, erős híja van benne az értelemnek.
    .
    …március 16. napját a magyar zászló és címer napjává nyilvánítja.”

    Amit ezentúl a szaros pelenka emléknapjának is nevezhetünk bízvást, vagy tökön rúghatjuk Semjén elvtársat inkább, hogy ne szentségtelenítse meg az éteri jelképet. Az ilyesmi engemet hidegen hagy, mert csak bot és vászon, ám az ő fajtájuk szokott hörögve visítani, ha bármi vélt sérelem éri a szimbólumaikat. A kokárda értelme már rég erodálódott, most meg a zászló szarozódott össze, ahogyan a NER-ben minden elveszíti igazi jelentését párhuzamosan azzal, ahogy kúrják szét az egész országot és növekszik a hasuk.
    .
    s most jöjjön az igazi móka, és kacagás:
    .
    Viszont arra magyarázatot kérhetnénk Semjén elvtárstól, hogy az emlegetett alapörvényi passzus – I. cikk (2.): “Magyarország zászlaja három, egyenlő szélességű, sorrendben felülről piros, fehér és zöld színű, vízszintes sávból áll, amelyben a piros szín az erő, a fehér szín a hűség, a zöld szín a remény jelképe.”, hogyan manifesztálódik egy pelenkában, annak mely tartalma hordozza az erőt, a hűséget és a reményt, hogy a húgy vagy szarfoltok előtt kell hasra esni, vagy neki ment el teljesen az esze.
    .
    s jöjjön a zárszó, mely meghatározza a trollokat:
    .
    Ilyesmi örömökkel szórakoztatják az alattvalókat, hogy milyen jó nekik, miközben körülöttünk, Ausztriától kezdve Anglián át egészen a messzi USA újságjaiig minden azzal van tele, hogy a Semjén-félék, az Orbán csürhe, a Tiborcz falka meg a többi hogyan lopják szét az országot. Közben meg szaros pelenkákkal és stadionos elsőáldozással kábítják a népet, amely pedig mosolyogva hagyja magát. Meg is érdemli a sorsát. Aki meg akar halni, azt nem lehet visszarángatni az életbe, ahol ilyen Semjén nívójú emberek osztják az észt, az a hely menthetetlen.
    .
    .
    abramovics voltam, s vagyok

  • RODEO;

    Osszekevrted a „troll” es a „blogger” ertelmet!

    De legalabb bevalottad, hogy itten „troll” vagy.

    A trollokat igen egyszeru felismerni. Roviden irnak, de sok megjegyzeseket, ill. elriaszto celu megjegyzeseiket teszik, egyszeruen, mert nem a szovegeik mennyisegeert vannak fizetve, hanem allitasaik sokasagaert.

    A „blogger”-oknak bizonyitani szukseges kepezettsegeiket, s allitasaikat biZonyitani, ill. alatamasztani.

    A „blogger”-ok celja a weblapot intelligense es a kozozsseg erdelklodeseben tartani.

    A „troll”-ok celja : a web-lap celjat szolgalni az ellenkezo hozzaszollokat elriasztani, ill. elmarni a trollok durvasagaival.

    Tartsd azt szemelott, s lathatod hogy „ki”, „mi” itten is.

  • Vögelein
    2019 augusztus 15
    4:50 de.

    A Szovjetúniónak igen nagy volt az ázsiója, a Hitlerizmus leverése miatt.Anno nagyon sokan hittünk benne.

    Csakhátaztán kezdtek kiderülni Visszarionovics visszáságai is.

    Nálam az tette be végleg a „kaput” amikor Gorbacsov elismerte a Sztálinizmus sok-sok millió ukrán halottját.

    Ekkor kezdtem hinni a gorbacsovi megújuló Szovjetúnióban.

    A kaput megintcsak az tette be, amikor kinnt voltam
    (még Gorbi idején) Pleszeckben egy Interkozmosz-mérésen és szembesültem a szovjet rendszer valóságával, bár csak mint külföldi átutazó mivoltomban.

    Ezek után még azért mindig bíztam valamennyire bennük, látván azt hogy miképpen verték le a moszkvai Fehér Házban elbarikádozódott sztálinista jellegű elveket hangoztató puccsistákat.

    (Mint utóbb kiderült, ezek a szarháziak titokban rendeltek többszázezer kéz-bilincset. Több kamion hozta volna.Gondolom elképesztő méretű bosszuállásra készülödtek)

    Volt is pár év döcögő demokrácia a FÁK államai elnevezésű átmeneti kongloremációban.

    Aztáb jött Putyin és vele az ABSZOLÚT OROSZ BIRODALMI IMPERIALIZMUS és valamiféle felfoghatatlan post-cárizmus.

    Most az oroszok egyidejűleg használják a Nemzetközi Munkásmozgalom ötágú vörös csillagát és a mindenen átgázoló és mindenkit rabszolgaságba hajtó Romanovok kétfejű-sasos címerét.

    Ettől nekem enyhén szólva forog a gyomrom.

    És most a dicsőséges nagyorosz birodalom a HAZÁM után nyújtogatja a cárisasos karmait, mind tágabb mint szűkebb vonatkozásban.

    Mert az egész Európa kéne már neki !

    Remélem öregem, kimerítő voltam.
    Megjegyzem akinek egy csepp esze van és figyeli a mostani híreket továbbá ismertek előtte az elmúlt évtizedek történései, nem tesz fel ilyen álságos kérdéseket, mint TE köszike a figyelmet.

  • Vögelein
    2019 augusztus 15
    5:27 de.

    Édesapám az is +”nulkeáris baleset”.-nek számít,
    ha egy technikus a reaktortérben végigönti magát a kávéjával.
    Be kell írni a naplóba.

    Azzé nehogymán összekeverd a leolvadt reaktort-magot holmi csip-csup ügyekkel.

    mugy úgylátom te is a logikátlan USA-gyűlölők egyre népesebb táborába tartozol.

  • Bendeguz79
    2019 augusztus 15
    9:06 de.
    gizi
    translation pls piréz >>> hungarian if you can?

  • RODEO tette fel a kerdest,; „mi van ha demokracia van, de nincsen jolet”.

    Demokracia az egyedulli lehetoseg a lakossag szamara hogy kepessegeik es szorgalmaik altal anyagi joletet teremhetnek maguknak.

    Az allami-diktaturak altali gazdasagi elohaladasok , ha az letezne, mint ma Oroszban, az Olasz-kozgazdasaggal egyenlo meretu Orosz hatalom a nuclearis fegyverkezes rohamaban mukodik.

    De az csupan az uralkodo hatalom uralmat erositi a lakaossag felett.
    Nem a tomegek joletet !!!

    A „jolet”, a szabad kozgazdasag, a szabad termeles, a szabad tarsadalom lehetosegenek az eredmenye.

    A regi mondas, a sult csirke nem esik az egbol!
    Mindent termelni szukseges !
    Anelkul csak nyomor letezhet.

  • Ferenct
    2019 augusztus 15
    3:21 de.

    Troll = aki levélben kapja meg az aznapi véleményét.
    (A jó troll gyakran változtat nevet, hogy többnek lássék)

  • abramovics
    2019 augusztus 15
    9:01 de.
    Gratulálok!
    Látod, tudsz Te normálisan is megnyilvánulni! 😀
    (Úgy vettem most észre hogy, ha nem erölteted a megjátszott magyar gyűlöletet, akkor nagyon is megfontolandó vagy! 😀 )

  • abramovics
    2019 augusztus 15
    9:01 de.

    Ne csináld ezt waze,
    fel fel röhögök akárhányszor is olvasom újra,
    ami még nem lenne baj de időnként kezemben a kofi !
    Most mér kell az néked hogy magamra buríccsam mindig ??

  • Elemér

    Az Abramovicshoz szánt utolsó megjegyzésed kapcsán – nem Abramovics védelmében, gondolom arra neki szüksége nincsen – arra hívnám fel a figyelmedet, hogy az illető úriember nem „magyar-gyűlöletből” szokta volt a magyarságot ostorozni, hanem igen is „magyar-féltésből”

    Nem tudom hogy valaha is megfenyítetted-e gyerekeidet, de az ember nem azért „fenyíti” a gyerekét, mert gyűlöli, hanem ellenkezőleg; féltésből.

    Ugyan már, én is megkaptam itt sokszor hogy magyargyűlölő vagyok, még azt is, hogy fideszes.

    Persze azok akik ezt cselekedték, azok már utálták és sárral dobálták a Momentumosokat, Fidesz-bérenceknek nevezték, persze most viszont a leghangosabb kiáltják ki magukat a Momentum „védelmezőjének” a NER-rel szemben.

    Elemér, az emberek gyarlók – a gyarlóság pedig már sok áldozatot szedett ebben a világban.

    Felhívnám a figyelmedet: még fog is, még sokkal többet.

    Az persze csak egy apróság, hogy az illető fenti úriember stílusa bizony jó-néhányszor sok kívánnivalót hagy maga után.

    Dehát Jézus is ostort ragadott, úgy űzte ki az árusokat a Templomból.
    Kiket? Azokat, akik üzletet csináltak mások őszinte bűnbánatából.

    Maradjunk annyiban, hogy ezen az oldalon is többségben vannak azok, akikre Jézus ostort ragadna.

  • Bendeguz79
    2019 augusztus 15
    12:05 du.

    gizi, ezt te mind egyedül össze tudtad tákolni?

    óriási! (hogy mást ne mondjak) az, hogy se füle se farka az más lapra tartozik…;

    egyetlen kérdésem marad;

    csak neked, mert csak te tudod rá a választ:

    HOL VAN ILYEN A FÖLD NEVŰ BOLYGÓN? LEGALÁBB EGY ORSZÁG NEVÉT KÉREM!

    addig is nyugodj le, már a lebegés nyilvánvaló jelei ütköznek ki szavaidból, aggódásra is adhatna alkalmat, de én nem vagyok egy aggódó tipus

    hahahaha

  • Gabriel
    2019 augusztus 15
    7:19 du.

    „Az Abramovicshoz szánt utolsó megjegyzésed kapcsán – nem Abramovics védelmében, gondolom arra neki szüksége nincsen – arra hívnám fel a figyelmedet, hogy az illető úriember nem “magyar-gyűlöletből” szokta volt a magyarságot ostorozni, hanem igen is “magyar-féltésből””

    Ezt a körmönfont álvédőbeszédedet csak az illető úr szájából megerősítve tudnám elfogadni, de -az itteni és Amerikai Népszavabeli megnyilatkozásai alapján- még akkor is gyanakodva! A többi mondatoddal viszont maximálisan egyetértek. Egyébbként meg nem bosszant, hanem szórakoztat a látványos és beszarásig sikertelen provokációja, mert szerintem minden áron olyan visszavágásra vágyik erölködve, ami után kielégülve vidáman szélsőségesezhet.

  • Rodeo11
    2019 augusztus 14
    2:53 du.

    Svájban pl. demokrácia van még, a kormány mindenkire vonatkozó döntéseit a választókkal kell elfogadtatni, mielőtt törvénnyé válik, ezt négy éventi általános választásokkal teszik meg.

    A demokrácia csökkent a népesség létszámának emelkedésével és a társadalomban felülkerekedő szélsőséges irányzatok ellensúlyozására tett probálkozásokkal. Ugyanakkor a részleges demokrácia még mindig létezik Nyugat-Európában és az USA-ban, Canada-ban, Australia-ban, stb. Ez azt jelenti, hogy a fékek és ellensúlyok még működőképesek az egyeduralom megnehezítésére.

    A Trump adminisztráció jó példa arra, hogy mind az elnök, mind a Kongresszus több hatalmat akar magának, de az Alkotmány és a bíróságok ennek a törekvésnek határt szabnak. Az eredmény sajnos, a kormány részleges megbénulása.

    A következő Világháború választ ad majd sok száz millió embernek arra, hogy jó-e a demokrácia, vagy jobb-e a diktatúra. Az utóbbi fog ugyanis általánossá válni.

  • Gyula Bognar
    2019 augusztus 16
    3:27 du.

    Amint az meg van írva !
    A tud.fantasztikus rémtörténetekben.
    Még az a szerencse hogy ezt a végkifejletet
    (amit a Rodeo meg Slapaj-félék várnak) és amikből
    már nincsen kiút, én már nem fogom megérni.Boldogan halok meg.

  • Gyula Bognar
    2019 augusztus 16
    3:27 du.

    úgy gondolom a „troll” témánál maradtunk! egy másik bejegyzésemben a régi görögöket -akikre hivatkozva létezik a „demokrácia” című meghatározás, úgy jellemeztem, hogy nem sok utalás van a fennmaradt iratokban a demokráciára, mert -következtetem- azt is egyfajta diktatúrának vélték (amennyiben hiányos ismereteim az oka eme meglátásomnak, várom cáfolatodat)

    namost vidám perceket szerez a tweeter, amint olvasom az USA napi témáiról (ennek itteni részletezése túllépné a „troll” keretet) ott önmaguk sarkalatosan másképpen látják azt a megjegyzésedet, miszerint ott „részleges demokrácia” van… kéken fehéren és kertelés nélkül a szociális médiában pontosan arról van szó, hogy önmagukra szabadítják az állami apparátust, amely „megválasztása után” önjáróvá válik és egy másik agendát követ teljes mértékben elhanyagolva azt a választó kerületet amely a hatalomba emelte… és hadd ne hozzak példákat, mert túl sok, másrészt -lehetséges- túllépi eme cikk alaptémáját…

    szerintem nem lesz III.VH.! a történelem tanúsága szerint(SIC) az egypólusú „mágnes” fizikai nonsense, ugyanúgy, mint az egyetlen szent „demokrácia” nevében folyamatban lévő egypólusú VILÁGREND (ebbe én az UNIVERSUMOT BELEÉRTEM hallván, hogy Trump bejelentette „vásárlási” igényét Grőnlandra)

    nagyon messze vezetne, de az emberi ész képes szervezésre és az, hogy az egyre szervezetlenebb vagy kaotikusra szervezett gazdasági rendszer ÖNGYILKOSSÁG az már Napnál világosabb… a szervezéshez okos központi hatalom szükséges amely (érdekes módon ez az állatvilágban -a hangyákat is beleértve- normális!) végrehajtja a közös érdek megvalósulásához szükséges intézkedéseket

    az mégsem megy, hogy egyesek profitérdekei miatt kifosztjuk a természetet az összes kincséből ugyanakkor a túltermelési válság anyag és energiapazarlást hoz létre, mialatt áruhiány és energia meg alapanyag hiány is van (ennek megoszlását leírni túl sok lenne)

    a troll „neveket” osztogat mindenféle izéknek amiknek semmi közük azon nevekhez (a latin érdekes módon a monoteisztikus isten kismillió formáját Dio nak mondja mialatt a politeisztikus istenek NUMI azaz „nevek” …)

    és ez -szerintem- leginkább arra a tartalomra vonatkozik amit előszeretettel „demokráciának” neveznek…

    Svájc? a csodák országa, ők rájöttek arra, amire a hangyák már millió évekkel korábban? és mindkettő jól él

  • Tüske Zsófia
    2019 augusztus 14
    3:28 du.

    “A NER egy teljesen sima köztörvényes bűnelkövetési magatartás ideológiai köntöse. Valóban semmi mással nem rokon.
    Működését a magyar társadalom gerinctelensége és mérhetetlen ostobasága adja.”
    (régi kollégám találó megfogalmazása.)

    ———————————————————–

    Ismeretlenül is üdvözlöm a kollégádat, soha nagyobb igazságot nem fogalmazott meg! Sajnos amit a „működésre” vonatkozóan ír, az meg tetszik nem teszik, vastagon igaz, bár sokáig nem akartam ezt belátni és mindenféle felmentő elemeket vittem a dologba, de belátom, feleslegesen!

  • Ferenct
    2019 augusztus 15
    3:21 de.

    Ideje lenne tisztázni, hogy mi a “troll” szó (eredeti) jelentése

    ——————————————————-

    A troll szó eredeti jelentése egy északi mitológiából ismert lény – az internetes jelentése azonban nem ebből származik:

    „A troll az internetes szlengben olyan személy megnevezése, aki provokatív, ingerlő módon, tárgyhoz nem tartozó üzenetekkel bombáz egy online közösséget (például internetes fórum, chat, blog, levelezőlista), vagy személyes hitbeli meggyőződését ellentmondást nem tűrő, pökhendi erőszakossággal sulykolja, azzal a konkrét szándékkal, hogy más felhasználókból heves reakciókat provokáljon ki, vagy más módon zavarja, lehetetlenítse el a témába vágó eszmecserét.” – magyarul sajátos célú terelés!

  • Geyza, Gyula Bognár és Rodeo11

    Egyben talán itt mindannyian megegyezhetünk, hogy a történelem során sok mindent neveztek már demokráciának. Többek közt ilyen volt az ókori „klasszikus” demokrácia is azzal a belenyugvással – hát ‘stenem ilyen az élet – hogy (pl.Rómában minden 3.ember) élő termelőeszköz, mi több magántulajdon, azaz rabszolga volt, akinek a puszta életét a „tulajdonvédelmi” törvényeken kívül az égvilágon semmi nem védte.

    Az 1789.évi nagy változást a burzsoázia forradalmát – a minden ember egyenlőnek születik alapján – az jelentette és annyiban, hogy hogy az élő gépnek megadta az önálló mozgás és önrendelkezés látszatát azzal, hogy az a puszta munkaerejét önként – legföljebb gazdasági nyomás alatt – „piaci áron”, tehát . n e m . a z . é r t é k é n . bocsáthatta, ill. bocsáthatja áruba a munkaerő-piacon…

    A dolog szépsége abban rejlik, hogy ezeken a „nemzeti” piacokon tulképp és valójában két tényező áll egymással szemben: tőke és munka, amely színjáték nemzeti köntösbe bújtatva [pl.Svájc, Kanada, Usa, Oroszo. Kína, Fülöpszk. stb.stb…] zajlik a ma már amúgy tök’világméretű, globális színpadon. Tehát a dolgozó ember munkájának az értéke egy csöppet sem valamifajta szabályozott nemzeti piacon* nyer számszerű formát. Valójában a tőke a „nemzeti hazaihoz képest” extra-alacsony munkabérnek még utána megy a világ túlsó végére is, csak hogy néhány dollár- vagy euro-centet is lefaraghasson egy adott munkadarab, v. szolgáltatás bér tételéből…
    Tehát a kizsákmányolás – azaz az értéktől lefelé eltérő, azt értékben nem fedező munka . á r – [közgazdasági értelemben] nem hazai pályákon válik gyakorlattá, hanem sok-ezer kilométerrel távolabb. Ezen az úgynevezett „piacon” az egyik fél, a munkaadó szerepét a helyi komprádor, közvetítő burzsoázia játssza a szemben álló „tárgyaló partner”, az abszolúte és egyoldalúan kiszolgáltatott helyzetű dolgozóval szemben…
    A látszat szerint, a helyi dolgozót a helyi tőkés zsigereli ki, pedig igazság szerint egy igen távoli, önmagán belül „demokratikus” hatalom tőke tulajdonosa, vagy tőkés csoportja.

    Üdv tinéktek is: V
    ˙

    *Piac: vevő és eladó – kereslet és kínálat működési területe.

  • Geyza, Gyula, Rodeo11 !

    Ui:

    Csak azt fejtettem ki, hogy íme az a demokrácia, ahol az erősebb győzz, a gyengébb pedig veszít, mily egyszerű is ez az egész állítólagos minta világ… 😀

    – NA és még egy:

    Svájcról itt a KMH-n már rengeteget polemizáltunk, melyek során már többszörösen bebizonyosodott, hogy nevezett állam – de az USA is – ez I. de főleg a Második Világháború során és révén érte el azt a magas gazdasági színvonalat, melynek köszönhetően azóta is és egyfolytában ezek gazdasági csodájáról regélnek ezen csodaországok szubjektív rajongói.

  • Geyza Édesecsém!
    4:50 – 10:34

    Kijelentem, hogy nem tartozom az USA-gyűlölők tábora legfeljebb, tőled ellentétben objektív alapokon szemlélem a történéseket. Te
    Geyza, a tojás sem csak héjából áll… Nézz a dolgok mélyére is, persze csak ha szándékodban áll az igazságot is tudomásul venni.
    Éppen azt tettem szóvá, amit ugye magad is bevallottál, hogy úgymond’ valami – most mindegy mi – „betette nálad a kaput”. Na ezt merészeltem észrevenni és észrevételezni én is, amit ha jól emlékszem, már mások is észrevettek nálad, hogy identitászavarban leledzel, amire én merészeltem egy szlogenszerű címmel utalni, hogy „SZOJÚZOK ÉS CSOPPEREK”, csak a nevedre vigyázz, nehogy aztán Pálra változzon…

    Nameg még annyit, hogy Gábrielnek címzett kommentemre te válaszolsz, valami olyasmi következtetéssel, hogy csipp, meg hogy csupp ügyeim… Holott én egy szóval nem írtam olyat, hogy ez nem volt nukleáris baleset, hanem csak arra a lényeges összefüggésre hívtam fel egy statisztikával a közfigyelmet, hogy a nukleáris baleset nem „világrendszer” függő, sőt különösen azért sem ma már nem is létezik a Szovjetunió, másfelől gondoljunk Fukusimára is…stb. Ami a SzU után van, amögött pedig legföljebb valami birodalmi nosztalgia húzódik meg, de ez nem filozófiai, és pláne nem eszmei.
    Oroszország fegyverkezését illetően, abban is a NATO (nevezzük így) a ludas, amikor rakétaelhárító rakétarendszert telepít (lengyel) földre, az orosz „érdekszférába”. Persze – mint régen is – természetesen csak a katonai feszültség fokozása érdekében, ami – te tapasztalatból tudod – elemi érdeke az amerikai katonai-gazdasági komplexumnak sőt, lehet, hogy immár valószínű létező orosz katonai-gazdasági komplexumnak is… De ha most azt mondod, hogy ez is világrendszerek harca, mégpedig a demokrácia és diktatúra összecsapása, mint „világrendszer” szembenállása, akkor egyszerűen kiröhöglek. Mert tévedsz ha hiszed, hogy a fegyverlobby lemondott, vagy hajlandó lemondani a 75 éves Hidegháború milliárdos profitjáról. Dehogyis…

    Ma már hál’isten csak egy, globális tőkés világrendszer áll szemben a saját farkával meditálva, hogy beleharapjon e ? Nem teszi meg, de feszíti a húrt, amely viszont nemzetközi „”balesethez”” vezethet…

    Tod’? Ahogy az a KMH cikk címezte:
    „Országomat egy ellenségért”.

    Fiam, nemcsak ellenségkereső és oroszgyűlölő James Bondok léteztek, de hál’isten létezett még egy Richard Sorge szuperkém is…

    Ölel fogadott „Apád” ))) 😀 (((

  • Vögelein
    2019 augusztus 18
    6:21 de.

    vastaps

  • Besancon
    2019 augusztus 18
    5:43 de.

    Hát igen.
    Ez a definícó a precíz.
    Ezzé is imádolom magát !
    Mert jobban ért a fogalmakhoz
    és a szavakhoz mint én 😀

  • Vögelein te most rajtam fogsz mulatozni ?
    Jó szórakozást hozzá.

  • Geyza
    2019 augusztus 18
    9:21 de.

    Geyza, jó barát – az természetes hogy imádsz, ez a minimum!-:))))
    A pontos definíciók valóban nem állnak tőlem távol, ez valószínű szakmai ártalom, de – ezúttal a bevezető néhány mondaton kívül a többi, idézőjelbe tett gondolat a netről származik (Wikipédia) azt gondoltam ez túl nyilvánvaló, olyannyira, hogy nem is értettem Ferenct kérdését! Bárki beírhatja a keresőbe, nagyjából ugyanezt fogja kapni, én a legpontosabbnak és legkimerítőbbnek a Wikip. találtam, ezért ezt másoltam ide!
    Én egyébként az angol mesék, mondák erdei manóit is troll néven ismertem, ám, hogy ennek van- e valami köze – talán erősen átvitt értelemben – az általunk trolloknak nevezett egyedekhez azt nem tudom! -:))))

  • Besancon
    2019 augusztus 18
    1:22 du.

    A Netről vetted?
    Nem baj.
    Akkoris imádollak 😀 😀

  • Vögelin, nem-tom-ki!

    Már megkértelek, hogy ne szólj hozzám, ebbe beletartozik az is, hogy ne is hivatkozz rám másoknál sem, oksi?

    Mint-ahogy nem kívánok semmiféle ISIS terroristával vitába szállni, ugyanúgy semmilyen másféle vallásos örülttel sem kívánok eszmét cserélni.

    Tudniillik azon vallásos hitednek, amit te ecsém marxizmusnak nevezel, semmi köze az én eszmerendszeremhez, és ugye nem sértődsz meg, ha azt mondom, hogy ne is próbálj vele fertőzni.
    Ugyan én immúnis vagyok rá, de akkor is halálos járványt terjesztesz.

    A halál elsőnek ugyan nem fizikai, hanem lelki-szellemi, ami viszont már öl, butít, és nyomorba taszít.

    Te már egy halott vagy – de ha segítségért kiáltasz, az újjászületés nincs elzárva.

    Jézus melletti keresztfán az egyik igazi lator is megmenekült a szellemi haláltól.
    De a júdások lelki-szellemi halottak maradnak – Judás, aki a valódi kommunistát testesíti meg a bibliai lapokon.

    Mi köze van egy civil nukleáris balesetnek (Fujirama – földrengés, és azt követő cunami) egy újabb „csodafegyver” kikísérletezgetése során bekövetkezett nukleáris balesetéhez?

    Tudom, Svájc a hibás azért, hogy szemét módon 500 éve nem vett részt háborúkban, így meggazdagodott. (bár hogy ez hogy került terítékre újra a fejedben – ki tudhatja azt?)
    Persze ez a marxista-vallás irigy követőinek ez szemen szedett aljasság – hiszen odaadhatnák a pénzüket inkább a parazita harácsolóknak, akik majd elosztják maguk között „testvériesen”, mint a nagy SZU idejében, ami rágott mindenünket. Számodra, és néhány elvakult vallásos terrorista (jövőbeli verőlegény) számára ez lehet tény, hogy Svájc a zsidó vagyonokból gazdagodott meg, de hál istennek a világ nagyobb része azért nem ennyire aljas módon irigy. (legfőképpen az érintettek, a zsidóság nem) Persze rájuk hivatkozva hazudni milyen jólesik, nem? Aztán majd ha reklamálnak, akkor mehetnek újra a lágerekbe, nem?

    Az USA tavalyi külföldi fegyvereladásai (exportja) 120 billió dollárra rúgtak, ez igaz. A Nagy SZU-é pedig 96 billióra. Persze mindenben hazudnak, ki tudja mekkora a valós szám?

  • Gabriel
    2019 augusztus 19
    2:02 de.

    Hát mert az USA.-nak sokféle kiviteli cikke van,
    a ruszkiknak meg csak kettő:

    1
    a szénhidrogének, természetesen nem feldolgozott formában

    2
    a másodrendű haditechnikai termékekik, amiket nem is tudnának gyártani Ukrajna besegítése nélkül. Ezeket a csóringerek vásárolják, akinek nem tellik normális fegyverekre.

    MERT KEDVES FELEIM nekem ne is próbálje senki bemagyagyarázni hogy VILÁGHATALOMNAK számít egy olyan ország, ahol még egy anyacsavart sem tudnak normálisan elkészíteni.

    tudom mit beszélek, rengeteg orosz ipari termékkel találkoztam a szervizes éveim során. Egy köpedelem amiket előállítanak. És a „katonai” , kiemelt minőságű termékeik is tele vannak mind fejlesztési, mind gyártás-technológiai és ugyanúgy személyi, hanyag gyártásból eredő problémákkal.

    Viszont a Marxista eszmék még vissza fognak térni.
    Kb 500 év múlva.
    Figyeld csak meg 😀 😀 .D

  • Gabriel
    2019 augusztus 19
    2:02 de.

    most told félre a bölcsek kövét:… „Vögelin, nem-tom-ki!”… na az nincs de Vögelein az van és az németül madárka, vagy kismadár (tudod az, amelyik becsicsereg, mikor mondod az „ezt azt” aminek se teteje sem feneke nincs)

    bruhahaha

    a nagy szocialista brigádverseny: gábriel, geyza, gizi the Stupidity Trinity… egymás között (remélem vezeted a brigádnaplót?)

  • Gabriel
    2019 augusztus 19
    2:02 de.

    Geyza
    2019 augusztus 19
    9:22 de.

    megpróbálták (SIC) plagizálni Shakespeare-t,

    tételesen a Comedy of Errors-t,

    de azt is tök sikertelenül, bár egyvalami nagyszerű ezekben a bömbölményekben:

    határtalanul nevetségesek…kiröhögni valók… espresso kávém nem borult ki, mert letettem, mielőtt átsétáltam a két áltudományos és hazug rikoltozáson… és, mint bevallotta @geyza rengeteget dolgozott az oroszoknak, mert … kitudja miért? mások felmondtak neki?

  • Rodeio

    A kacsa is madár …

    De az én hátam nem tollas, csak szólok mielőtt engem is madárnak néznél és az én fülembe kívánnál csicseregni

  • Geyza

    Az első pont már nem annyira igaz, kénytelenek egyre több finomítót építeni és úgy eladni az olajat

    Az iparuk..? – hát mint tudjuk minden gőzt a dudára

    A hadiiparuk azért csak, csak – bizonyos részei azért élen is járnak, merthogy strapabírásra, szibériai viszonyokra vannak kihegyezve.

    Más dolgok? – Kis kínaiak eldugott mezőkön, kalákában jobb gyártmányokat csinálnak.

    De sajnos a „Birodalmi eszme” az nem veszett ki rettegett Ivánnal …. De ugyesen helyezkedni azt mindig tudtak, sztalin anno hitlertöl az amcsikhoz dörgölődzött, Putyin majd most a sárgákhoz fog .. sajnos már bele is kezdett – de van annyira gügye, hogy nem értette meg, hogy a Selyemút az bizony majd a selyemzsinórja lesz …

    Marxista eszmék? – Marx eszméiről nem beszéltem, hisz akkor beszélhetnénk hitleri eszmékről is – én inkább nevezném eszméletvesztésnek.

  • az érthető volt anno, az új telepesek kivágtak néhány fát és csináltak kunyhókat, hogy ne essen be az eső és ne fagyjanak meg.. de!!! ma már az építési szabványok lehetővé teszik az erdőírtást, ahelyett, hogy a szabványokat változtatnák és megmentenék az erdőket amelyek az emberi lét alapfeltételei a Föld nevű bolygón

    lkátom naponta hogyan pazarolják és csinálják kóklerként az itt asztalosnak nevezett senkiháziak az életünket tönkretevő erdőírtás termékeit… hát ha tudnám lelőném őket az is gazdaságosabb mint meggyilkolni 38 millió kanadait azért, hogy a lumbermaker ek profitot termeljenek, mind egytől egyig köztörvényes bűnöző

    és semmi hahahaha akasztás újra törvényesen és nyílvánosan mert ezek tömeggyilkosok!