Emlékeztető a KMH hozzászólóinak

2019 augusztus 16 2:58 du.49 hozzászólás

Amikor önkéntesként, szabadidőben szerkesztünk lapot, az egyik legelkeserítőbb jelenség a cikkekhez özönvízként érkező gyűlölködő hozzászólások, a másikat szánalmasan gúnyoló kommentek sorozatos írása, az egymással történő végtelen és unalmas személyeskedő veszekedés, illetve az adott bejegyzés témájához köszönőviszonyban sem lévő kommentek beküldése. Nem először fordultunk e témában kommentelőinkhez. 2018-ban és 2017-ben például a következőket kértük:

Valamennyi próbálkozásunk kudarcot vallott. Azonnali hatállyal és további indoklás vagy figyelmeztetés nélkül, a már eddig is ismert moderációs alapelveket figyelmen kívül hagyó hozzászólások törlésre kerülnek. Amennyiben gyakorlatunk nem egyezik elvárásaival vagy elveivel, kérem keressen egy olyan másik lapot vagy fórumot amely jobban megfelel.

49 hozzászólás

  • Teljesen egyetértek a szigorító intézkedéssel, mert különben a trollok győznek, mert nem tartják be a szabályokat, csak a szabadságjogokra hivatkozva törekednek szabályokat áthágni!

    El kell dönteni, hogy adunk-e gépfegyvert gyerekek es ellenségek – a demokrácia terroristái kezébe a liberalizmus nevében, vagy alkalmazkodva a helyzethez korlátokat, szabályokat állítunk fel!

    Valszeg a KMH NEM TEKINTI KÜLDETÉSÉNEK, HOGY A TROLLOK SZÓCSÖVE LEGYEN!

    továbbra is vélemenyem a 2szintű kommentmegjelenés, ami fontos történelmi dokumentálása a trolloknak úgy, h minket nem terhel!
    Alapból csak az érdemi , trollmentes vélemények, hozzászólások látszódnának, a spam-szerű másodikba kerülne a többi trollszerű! -ha nem a törlést választják!

  • tudomásul vettem, köszönöm a magam nevében

  • Göllner András

    A szigorítással 100%-ban egyetértek. Csupán azzal erősíteném, hogy aki a NER szennyes pelenkáit idelenn tisztogatja, vagy lábvízkereskedéssel üzletel, az vigye innen a portékáját máshová. Ebben az alúljáróban nem csupán tiszta beszédre, hanem tiszta levegőre is szüksége van a járókelőknek.

  • Mindig mondom:
    Jobb lenne a cikkekről társalogni.
    De egyesek egyszerűen nem hagyják.A mocskolódásaikkal.

  • Hozzátenném, némelyik cikk maga is felér egy kis önmagáért való gyalázkodással. Nem vagyok sem fidesz, sem orbánpárti (nekem is tele van a tököm velük), de jobb lenne abba az irányba is tárgyilagosabban szemlélődni, mert ha elszalad a cikkíróval a ló, mindjárt megvan az ürügy a gyalázkodásra.

  • Göllner András
    2019 augusztus 16
    4:39 du.

    Na igen.
    Azért járunk ide
    mert undorodunk a NER áporodott
    levegőjétől.Erre ide hozzák utánunk.

  • Ez a csekélységet szívesen vállalom, mert semmi más fórumon nem érzem ilyen jól magam, meg aztán az sem árt ha a plebsz is képviselteti itt magát, legalább általam! 😀

  • Geyza, bagoly mondja? 😀

  • O1G666

    Szerintem a személyeskedés megszüntetése a cél. Ennyi.

    Mi az, hogy spam-szerű ??? Nem is értem.

    Ezért fontos az is, hogy minél szebb, szabatos magyarsággal fogalmazzunk… Minél kevesebb rövidítéssel és neo-sznob kifejezést alkalmazva.

    Épp az a jó az oldalban, hogy a magyar nyelv iránti szeretet és tisztelet is sokakat ide vonz.

    Baráti üdvözlettel: V

  • Egyetértek.

    Mindenki koncentráljon az adott cikk tartalmára és ne a hozzászóló (vélt, v. valós) politikai nézeteire.
    Nincsenek ellenségek, csak politikai ellenfelek – remélem.

    A liberalizmus egyik alapgondolata a „másik” véleménye kifejtésének lehetővé tétele még, ha azzal nem is ért bárki egyet.
    A másság elviselése/elfogadása kulturáltság kérdése. A hozzászólók egymás gyalázása a gyengeség jele, mert azt bizonyítja, hogy nincs érve a gyalázkodónak.

    ps: Köszönet a honlap fenntartásának Christopher Adamnak

  • I agree.

  • Almási Alma
    2019 augusztus 16
    5:02 du.

    Szerintem pedig jók a cikkek.
    Radikalizmussal szemben nem lehetséges
    meggörnyedt háttal,alulról felfelé, kis csempemosollyal
    halkan és udvariasan elnézést kérő hangnemben vitatkozni.

    Aki a cikket vagy íróját elkezdi gyalázni, szerintem ki kell vágni mint a taknyot.

    Vitázni lehet de olyanokat beírni hogy idézem:

    ” Na megint egy teljesen felesleges és értelmetlen cikk,ugyan kinek, minek íródott, de a hazaáruló bukott baloldalnak ez kell”

    Itt kezdődik a probléma !

    Vannak cikkek amik nem tetszenek nekem, vagy nem értek vele egyet. Ilyen esetben nem foglakozok vele. Ennyike.

  • Ferenct
    2019 augusztus 17
    6:18 de.

    Naív vagy. Megindokolom egy mondattal, idézem :

    „A ellenséget (parlamentben vagy azon kívül, ez az én megjegyzésem) akkor kell megsemmisíteni, amikor csak alkalom nyílik rá”

    /Feltételezem nem kell megnevezni a forrást./

    Az itteni trollok ennek az irányelvnek a szellemében (majdnem azt írtam „irányelv mentén” de ez ANNYIRA FIDESZ-es kifejezés) tevékenykednek. Aki mást mond, másképp gondolkodik, az a gyűlölt ellenség. Aztán sipákolnak mikor valaki nevetségessé teszi itt őket.

  • Cikkekhez kevés az érdemi észrevételező, annál több a kommentelőket vitató, őket minősítő megnyilvánulás. Az oldalsó oszlopban (legfrissebb hozzászólások) nem ritkán lehet látni szinte egyetlen „fórumozó” nicknevét.

  • En magam a részéről üdvözlöm és köszönöm.

    És …. az Almási Alma megjegyzését is komolyan megfontolandónak tartom.

    Geyzanak is igazsága van abban persze, hogy a cikkeket is át lehet görgetni. Hogyne természetesen, hiszen kell is hogy sok minden megférjen egy kiadványban/fórumban.
    Viszont a cikkekkel se kell mindenkinek egyetérteni, lehet ellenvéleménye is bárkinek.

    De ha a cikk szerzője viszont hozzászól a bejegyzésekhez, akkor RÁ IS SZIGORÚAN (PÉLDAMUTATÓ SZIGORÚSÁGGAL) KELL HOGY VONATKOZZANAK A FENTIEK KORLÁTOZÁSOK.

    Értsük meg végre, hogy nagy különbség van az írói szabadság, és mások személyes becsmérlése között. (még-ha az illető álnév alatt leledzik is.)

  • Ferenc – mindenben egyetértek a hozzászólásoddal.
    (Csak aztán nehogy gondod legyen az ilyen liberális gondolatok miatt :))

  • Gabriel
    2019 augusztus 17
    1:32 du.

    ugye erről beszélsz?

    ezek a te szavaid!

    “Rodeio

    Istenem, hogy szorulhat egy emberbe ennyi vak-gyűlölet!
    ÍRÁD NEKEM CÍMEZVE!
    Nyilván nem lehet más oka, mint egy sérült lélek, tele lelki és szellemi konfliktusokkal. Az intelligencia ha meghaladja a lelki terhelhető-képességet az okoz ilyen problémákat.”

  • A magam részéről igyekszem tárgyszerű lenni. Valószínűleg pont ez okozza a személyeskedési vágyat olykor. Elvégre ha nem lehet belekötni a leírtakba, akkor kössünk bele a leírójába.

    Mindamellett tudom, hogy olykor nagyon idegesítő az olyan felszínesnek eladott ostobaság, amit pl. Boda előad. De egyrészt az is egy vélemény. Szerintem megfizetett, és az sem biztos az időnkénti stílushézagok mentén, hogy nem egy közös használatú, troll-cím. Ezt azért gondolom, mármint azt, hogy ingyen nem lehet oly ostobaságokat írni, mert azon a szinten egyedül éhen halna valaki. Bárki.
    Ugyanakkor azt hiszem fontos a jelenléte. Egyrészt azért, mert igenis van olyan a valóságban is, hogy valaki csak másokkal szemben képes definiálni az önértékét. Másrészt egyfajta barométerként. Bodán, Bendegúzon, és még néhány olvtárson pontosan lemérhető egy-egy írás hatása. Olykor közelsége az erőcentrum szellemi csakrájának allergia-küszöbéhez.

  • Andrew_s
    2019 augusztus 18
    11:47 de.
    én ezt a „csakrát” keresem a bodánszkája és a gizi beírásaiban, nagyon gyanús és megerősiteni látszol abban a hitemben (képzeld nekem hitem?), hogy úk egy kollektíva troll azaz lehet mondani trollok szocialista brigádja ők (két troll szocialista brigád a gizi és a bodánszkája…, és bizonyosan naplót is vezetnek meg tagkönyvükbe kis bélyegecskéket halványkék lepkefingot ábrázol luila csörgőkígyóval amely éppen csörög..

  • Rodeo11
    2019 augusztus 18
    8:29 de.

    Igen, nincs ebben semmi ellentmondást.

    Mert a mások iránti gyülöletre való felhívást nem én, hanem Te tetted közre.
    S mint ahogy be is idézted a következő mondatomat, abban próbáltam magyarázatot keresni eme cselekedetre, ami talán menthetné azt, amit folyamatosan elkövetsz.

    Hatalmas igyekezeted arra, hogy a társadalmakon belül folyamatosan
    ellenségeskedéseket gerjesztve, gyilkos forradalmi feszültségeket gerjessz. Lehet az bármi alapon nyilván, vallás, börszin, nyelv, gazdasági pozíció – nem számít, a lényeg, hogy osszuk meg azokat, vessük bele a gyűlölködés kovászát, akkor a népek egymásnak ugranak – és NEVETŐ HARMADIKOK ÁLTAL, A HATALOM MEGKAPARINTHATÓ – TETSZÉS SZERINT FELHASZNÁLHATÓ ONNANTÓL.

    Hasonlóan, mint amit ma Magyarországon a NER követ.
    Hasonlóan ahhoz, amit a Lula-bandája Brazíliában elkövetett.
    Hatalomra kerülése után rögtön felszította a társadalmi konfliktusokat, de csak a választók körében nyilván.

    A „VÁLASZTOTTAK” között hatalmas egyetértés volt a társadalom szegényebb, elesettebb részének fokozottabb kifosztására, elhülyítésére, – a társadalom gazdagabb része pedig pedig még dél-amerikai viszonyokban is soha nem látott privilégiumokhoz jutott.
    Bankárok, egyes kiválasztott (FIDEL) vállalkozói csoportok, az állami apparátus szűkkörű, kiválasztott felső rétege.
    Ezeknek bármilyen törvénytelenségre, csalásra „szabad a gazda” hiszen törvénybe iktatott privilégiumot kaptak, a bírói kar felső rétegét a politikai hatalom nevezhette ki, tehát kötelesek annak ítélni, akinek le vannak kötelezve.
    A médiát (köz és privát) birtokba vették, állami finanszírozással, valamint a FIEL (lekötelezett) privát szektor pénze által.

    Ugye emlékeztet mindez a NER-re?

    Tudom, a NER hívőknek ez a normális, tehát nem is értik, hogy miről beszélek.

    Nem baj.

    Maradjunk annyiban, hogy nem a személyedet támadtam, hanem a személyiséged védelmében kerestem magyarázatot arra, hogy egy NER hívő hogyan ferdítheti el az amúgy evidens társadalmi alap-konszenzusokat, amiket a tudományban AXIÓMÁKNAK nevezünk.

    Valamikor feltételeztem, hogy bizonyos matematikai/rendszertani alapismereteidből kifolyólag ez EVIDENS.

    Úgy tűnik tévedtem – a matematikából csak a sallangokat seggelted be, amivel az átlagemberek (vagy csajok) előtt fel lehetett vágni.
    Én ezeket a szlogeneket ma már nem használom, minek?

    Fel kellett volna ismerni, hogy nemcsak az egyén fizikai túlélése, hanem az organizáció is tulélése is axiómákon alapszik, amit nem lehet magyarázni.
    Igen, az emberiségről beszélek, ami marha egyszerűen mükszik:

    Max. életkora 120 év az egyedeinek, ami kb négy generációt ölel át.
    Ezek életében felhalmozódhatnak a feszültségek oly mértékben, hogy azokat fizikai konfliktusokkal vezetik le.

    Aztán minden újra kezdődik – hiszen normális esetben az újabb generációknak semmi közvetlen „élménye” nincs azzal a feszültségekkel, ami a konfliktusok által került levezetésre.

    Természetesen az írásos, vagy bármilyen egyéb képi, hang általi rögzített dolgok is rendelkezésre állnak, csak hogy ezek értelmezése már mindenkinek egyedi – sajátságos.

    Nyilván vannak azok a feneséges AXIÓMÁK – amiktől persze nem bírunk szabadulni.
    Aztán vannak a vakhitek/vallások – mint katolicizmus, iszlám, marxizmus, hogy csak azokat a főbbeket említsem, amiknek az ütközése mentén hamarosan ismét lángba borulhat ez a kékes-zöldes tekegolyó.
    Persze, a judaizmust sem hagyhatjuk ki, nyilván. Sem a buddhizmust.

    Kellemes Rodeiozást

  • Gabriel
    2019 augusztus 19
    1:02 de.

    még jó, hogy ezen kívül (mármint a nicked) a többit átgörgettem… gyalázkodj egyedül, és sértegess a rablómeséd meg nem érdekel

  • Gabriel
    2019 augusztus 19
    1:02 de.
    @gaga

    megmértem az „esszéd” hosszát…”csodálatos”, hogyan lehet ilyen hosszan ennyi szellemi perverziót összehordani (tudod, mint vihar és árvíz után ami ottmarad, és jól láthatóan)… te mindennek az ellenkezőjét látod, mint ami? vagy csak egyszerűen retardált vagy?

    azt mondani, hogy: …”a Jézus mellett a kereszten az egyik lator is életben maradt”…

    Jézus meghalt, és a latrot meg az általad dicsőített tömeg „szabadíttatta fel” Jézus helyett, sohasem lehet belőlem kitörölni azt a zenei élményt amikor hallottam: egy rekedt üvöltés: BARRABAM

    a gyalázatot dicsőíted? igen, azt! és ezzel is leleplezted ki is vagy tulajdonképpen… nincs mit szólni rólad sem, meg neked sem!

  • Rodeo11,

    Szerintem Gábriel nem sértegetett, és nem is gyalázkodott. Példaként emlegetett, mint a NER működésének példányképét. Ebben téved, mert tudom, hogy nem a nER embere vagy, hanem senkié.
    Abban van azért némi igazsága, hogy szeretsz feszültséget kelteni. Nem a NER miatt, hanem mert vonzódsz a conteo-k felé, amit sokan viszont nem kedvelnek.
    Mert legtöbbször felborítják a lavórt a kellemes langyos vízzel.

  • Gabriel
    2019 augusztus 19
    1:02 de.

    Pár dologban szerintem nincs igazad. pl. a katolicizmus nem önálló vallás, hanem egy vallás, a kereszténység egy hierarchizált egyháziasított szektája. A kereszténység pedig maga nem a judaizmuson kívüli, hanem azon belüli irányzat. A négy nagy, önálló „felejtéstörténettel bíró” irányzat egyike.
    „Érkezési” sorrendben: zsidó, keresztény, iszlám, mormon

    A másik, hogy szerintem az emberiséget nem a kérészéletűsége, hanem a saját evolúciója nyomja. Persze a kettő nem független egymástól. Amúgy, bár ezt sokan utálni szokták, a működési alapelve egyszerű, mint a faék:
    – a csoporton belül alfa-szerepre törekvés, illetve az alfának való behódolás;
    – a csoportok között pedig erőforrás-verseny.

  • Micsoda gyűlölet-hadjárat !
    Pedig ott sem voltam 😀

    http://kanadaihirlap.com/2017/07/27/jogos-onvedelem/

    És ki vitte a „prímet” ?
    Na ki ?? mondanom sem kell hogy
    a kék-fehér szín pofátlan bitorlója.
    Holott jobban állna neki EZ :

    http://www.kepfeltoltes.eu/images/2019/08/20/371Flag.png

  • Véleményem szerint a jóízű irónia nem tartozik a durva szidalmazás kategóriájába, persze feltételezve hozzá a jó humorérzéket és intelligenciát író és persze olvasó részéről egyaránt. Az érintett részéről ez egy kissé bonyolultabb viszony…

    Viszont a másik írásában föllelt, egyes komikus tulajdonság humoros kipécézése nem bűn, de az ahhoz fűzött esetleges otromba szitokszavak egy másik, egy söntés-blog oldalán gyakorolandók, ám a KMH portájáról kapásból hivatalból üldözendők, akár a trágár szavak önmagukba-véve is…

    – V – 🙂

  • Rodeo11
    2019 augusztus 19
    11:50 de.

    – Kössz ezért a bejegyzésedért, örülök neki, hogy ennyire látványosan kilátszik, hogy mennyire elkülönülünk. Te járod a világi utad, amelynek az a lényege, hogy semmit sem látsz, vagyis értesz meg a szellemi világból. A szemüveged, amin át nézel polarizált. Csak a testet, a materiálist látja: Ezért hiába kárhoztatod most szavakban Barabást, szívedben Jézust kárhoztatod, ugyanúgy mint ahogy Júdás tette, amikor az „eltékozolta” a mirrhát (pedig hogy szét lehetett volna osztani a szegényeknek, és még egy kevéske nyilván az ö zsebecskéjébe is juthatott volna!)
    Hogy mi a különbség? Megpróbálom itt idézni az eredeti szöveghelyekről, mégha most majd gunyorosan reagálsz is, hasonlóan ahhoz a Latorhoz, aki az operai „látvány kedvéért” „leszállt” a keresztről. És azt is elmondanám az eredeti szövegekkel illusztrálva, hogy mi történt valójában:
    (Nyilván megérteni csak újjászületés után fogod, mint Nikodémus, a nagy tiszteletben álló bölcs Rabbi)

    „4 Monda néki Nikodémus: Mimódon születhetik az ember, ha vén? Vajjon bemehet-é az ő anyjának méhébe másodszor, és születhetik-é? 5 Felele Jézus: Bizony, bizony mondom néked: Ha valaki nem születik víztől és Lélektől, nem mehet be az Isten országába. 6 A mi testtől született, test az; és a mi Lélektől született, lélek az. 7 Ne csodáld, hogy azt mondám néked: Szükség néktek újonnan születnetek. 8 A szél fú, a hová akar, és annak zúgását hallod, de nem tudod honnan jő és hová megy: így van mindenki, a ki Lélektől született. János 3:4-8 (Hungarian Vizsoly (Karoli) Biblia (1590))”

    – Látod, hogy mennyire másról beszélünk? De folytatom az eredeti szöveggel, nem az a fontos amit mondok:

    9 Felele Nikodémus és monda néki: Mimódon lehetnek ezek? 10 Felele Jézus és monda néki: Te Izráel tanítója vagy, és nem tudod ezeket? 11 Bizony, bizony mondom néked, a mit tudunk, azt mondjuk, és a mit látunk, arról teszünk bizonyságot; és a mi bizonyságtételünket el nem fogadjátok. 12 Ha a földiekről szóltam néktek és nem hisztek, mimódon hisztek, ha a mennyeiekről szólok néktek? János 3:9-12 (Hungarian Vizsoly (Karoli) Biblia (1590))

    – De Jézus folytatja, és van súlyosabb mondandója:

    „17 Mert nem azért küldte az Isten az ő Fiát a világra, hogy kárhoztassa a világot, hanem hogy megtartassék a világ általa. 18 A ki hiszen ő benne, el nem kárhozik; a ki pedig nem hisz, immár elkárhozott, mivelhogy nem hitt az Isten egyszülött Fiának nevében. 19 Ez pedig a kárhoztatás, hogy a világosság e világra jött, és az emberek inkább szerették a sötétséget, mint a világosságot; mert az ő cselekedeteik gonoszak valának. 20 Mert minden, a ki hamisan cselekszik, gyűlöli a világosságot és nem megy a világosságra, hogy az ő cselekedetei fel ne fedessenek; János 3:16-20 (Hungarian Vizsoly (Karoli) Biblia (1590))”
    „63 A lélek az, a mi megelevenít, a test nem használ semmit: a beszédek, a melyeket én szólok néktek, lélek és élet. János 6:63 (Hungarian Vizsoly (Karoli) Biblia (1590))”

    – Nyilvánvaló, hogy számodra ezek beszédek HIT nélkül badarságok. Ezért nem értetted meg a szimbolikáját „a-mozinak” (operának), hogy az egyik lator testben életben maradt, leszállt a keresztről (hagyták leszállni) Akiről én állítom hogy ÉL! (SZELLEMBEN/in spirit), az Jézussal együtt testben akkor meghalt, viszont lélekben újjászületett, vagyis Jézus annak, a testben meghalónak ígérte meg az ÉLETET (örökélet), hogy:

    39 A felfüggesztett gonosztevők közül pedig az egyik szidalmazá őt, mondván: Ha te vagy a Krisztus, szabadítsd meg magadat, minket is! 40 Felelvén pedig a másik, megdorgálá őt, mondván: Az Istent sem féled-e te? Hiszen te ugyanazon ítélet alatt vagy! 41 És mi ugyan méltán; mert a mi cselekedetünknek méltó büntetését vesszük: ez pedig semmi méltatlan dolgot nem cselekedett. 42 És monda Jézusnak: Uram, emlékezzél meg én rólam, mikor eljősz a te országodban! 43 És monda néki Jézus: Bizony mondom néked: Ma velem leszel a paradicsomban. Lukács 23:39-43 (Hungarian Vizsoly (Karoli) Biblia (1590))

    – Szóval mi más világban élünk, … tudod: „…..Ez a sor itt végig!”

  • Rodeó 11-nek teszem fel a kérdést:
    1./Hol élsz te ember?
    2./Van-e gyermeked,akinek a jövőjéről gondoskodnod kellene?
    3./Ha országunkban minden marad ugy mint most van olyan jővőt hagysz az utódaidra,hogy még a sirodat sem fogják meglátogatni,ha meg tudják,hogy közöd van a szomoru jövöjük ki alakitásához,erre nem gondolsz?
    Akkor aztán foroghatsz a sirodban.

  • Gábriel
    1:02

    Rodeónak címzett fölényes hangvételű átiratodban a marxizmust, vallásos hitként degradálod, mit, pl.a katolicizmust, az iszlámot stb.-t
    ˙

    C s a k . azt kérdezném tőled, hogy e nevezett tudományos,

    filozófiai és közgazdasági rendszerből csupán két sarokpont:

    – a kizsákmányolás, ill. annak egyik számtani formulája;

    – az értéktöbbletráta(m”) = m/v , ahol (m) az értéktöbblet, v

    pedig a munkabér viszonyát fejezi ki a megtermelt új-értékhez;

    Ezek szerinted miért és mennyiben is tartoznak a hit világába?
    ˙

    Vagy tudod, hogy nem úgy van ahogy állítod, vagy csak hazudsz…

  • Gábriel

    A 3.eset, hogy egyszerűen blöffölsz, hogy műveletlenséged takard.

  • Árulj már el, sorolj föl egy pár „alapvető társadalmi konszenzust”, amit kiegészítésül te plusz még „AXIÓMAKÉNT” is odarögzítettél, amelyet például Rodeo nem annak tart… Nagyon kíváncsi lennék ezekre…

    Előre is köszönöm.

  • Auróra Boreálisz

    Voronyes

    Gábrielnek ez a vallási-bigottság vádja egy !!tudományos rendszer!! ellen olyan, mintha mondjuk Lavoasier-nek, vagy Einsteinnek a diszciplinában tett kalandos utazásait ő a zseni önkényesen a hit labirintusába sorolná, vagy lehet, inkább terelné a legszívesebben. Azt, amihez nekije még csak egy halovány konkrét ellenérve sem létezik, de legalábbis lusta ahhoz, hogy legalább egyszer egy tudományosan megalapozott cáfolatot felkutasson, vagy ide „publikáljon.
    Figyeld csak meg, tételesen – műre való hivatkozásokkal – ez soha nem bizonyít, csak vagdalkozik, légből kapott szóáradatokkal blöfföl és dobálózik.

    Na helló: itt az Északi Fény 🙂

  • Voronyesnek és más marxista hívőknek csak nagyon óvatosan jegyezném meg, hogy ha már a marxista hitfilózást tudománynak tartják, akkor mit mondjanak a Hittudományi Egyetemek docensei, doktorai? Ök minek tartják akkor a maguk hitét?

    Mindenesetre szeretném felhívni az elvtársak becses figyelmét, hogy a tudományos világban az ÁLLÍTÁSOKAT SZOKTÁK VOLT BIZONYÍTANI.

    Valamelyik boldogságos elvtárs éppen példaként Einstein munkásságát próbálta belekeverni – üzenem számára, hogy Einstein az egyik legfontosabb állításának bizonyítását nem érhette meg, nevezetesen a gravitációs hullámok kölcsönhatásairól.
    Tudományos világban az állításokat annak megalkotói a való életben szokták bizonyítani – tetszik tudni, ahogy a régi angolok szokták volt mondani, a puding próbája az evés.

    Cáfoljam én meg az arroganciát? Ugye nem komoly….?

    A marxizmust kipróbálták szerte a világban, – sajnos – és eddig valahogy sehol nem jött be, mindenhol a népek torkán akadt, sőt a mai napig ahol a fejét felüti, onnan a népek menekülni próbálnak. Persze ha erős falakkal, vasfüggönnyel, géppuska-fészkekkel körbekerítik, az úgy más…. nem ártana kifaggatni a hong-kongiakat, vagy az éhező venezuelaikat se, – ó csak egy fél-percre, hogy mit gondolnak minderről …

    Értéktöbblet-ráta 🙁 🙁 🙁 :

    Hogy tetszenek gondolni: Hogy hány kiló kerámia-terméket adtunk annak idején az 1 liter orosz-olajért? A kerámia-termékek listája a herendi és zsolnay porcelánt is tartalmazta. Az üvegtermékek meg az ajkai kristályvázákat.
    Vagy hány vagon almát kellett egy szakadt zaporozsecért adnunk.
    Hány Ikaruszt kellett legyártani valami görccsel teli fenyőkért, hány tonna gyógyszert kellett kiszállítani, hogy kapjunk egy elvtársi vállveregetést….

    Ugye így teccenek gondolni az érték-teremtést?? (meg a kizsákolást – akarom mondani zsákmányolást)

    Vagy úgy értsük, hogy hány százezer orosz katonát kell a „védelemért” cserébe etetni, felszerelést, utazást biztosítani… lehet szólni ha tévedek …
    Az olasz maffia legalább valóban megvéd a védelmi pénzért (Cosa-nostra)

    Bár anno a fentieket én, Karikás Gábor a saját kezeimmel számoltam, akkortájt még a tekerős összeadógépeken.
    De biztos jobban teccenek tudni, hiszen nagyságos marxista „TUDÓSOKKAL” állok szembe, én kis tudatlan

  • Andrew_s

    Az egyházak, vagy vallások intézmények, nem pedig a HIT.
    (nyilván a legtöbbet pénzgyűjtés céljából alapították – persze ördögi lenne azt mondani, hogy csakis)
    A HIT egyéni meggyőződés, aminek lehetnek „természetes” vagy „természetfeletti” összetevői.

    Az én megfigyelésem, hogy hit nélkül senki sem él, még az sem aki a legvehemensebben azt állítja magáról – mert már ez is egy HIT.
    Azt hiszi …..
    Valahogy be van kodifikálva (talán a génekbe)
    Ez nagyon hosszú, és nagyon messzire visz, de ebben nincs semmi ördöngös.

  • Gabriel:

    Olyan az ember hit nélkül,
    mint a hal esernyő nélkül.

    /Murfi/

  • Andrew_s
    2019 augusztus 20
    3:52 de.

    Ellenben Rozi szívesen sérteget bárkit aki nem ossza az agyament eszméit.

  • Rodeo11
    2019 augusztus 19
    11:50 de.

    Jézus meghalt?
    ÚRISTEN !!!
    MIKOOOOR ????

    Fél éve még beszéltem vele, itt lakott jobbra, 3/a ban.

  • Andrew_s
    2019 augusztus 20
    3:52 de.

    igen senkié sem vagyok, de a gábriel -szerintem- egy aljas hazug idegen ügynök!

  • Gabriel
    2019 augusztus 20
    12:45 du.
    te ott tekerted a számológépedet (nem is tudod hogyan műxik az abakusz) én meg ott álltam a vártán és küzdöttem, és sikert sikerre halmoztam!

  • voronyezs
    2019 augusztus 20
    9:05 de.

    most felteszem a fejemre a nagy fejhallgatót, be van állítva 7.1 es re és Furtwängler La Scala Niebelung Tetralogia ból a Walkür záró jelenetét Kirsten Flagstaad és Ferdinand Frantz előadásban…
    Wagner tudta, ő „marxista” volt tudtán kívűl, ugyanúgy, mint Jézus is

    mindent meg kell semmisíteni ami rossz mert ama lángok nélkül nincs új és élhető világ… lásd még Bellini Norma jának zárójelenetét mintha a Götterdämmerung szólna, csak latinosan?

  • Gabriel
    2019 augusztus 20
    1:00 du.

    Nam a hitről írtam, hanem arról, hogy kategóriákat (hitvilág, ~rendszer, egyház, stb.) kicsit összekeverve használsz szerintem.

    Írtam volt, hogy az emberi működés egyszerű mint a faék.
    Egyik szervező erőként:
    „– a csoporton belül alfa-szerepre törekvés, illetve az alfának való behódolás;”

    Tedd be a csoportba a virtuális alfaszereplőt, és megkapod Istent. Vagy ahogy Te írtad: „Valahogy be van kodifikálva (talán a génekbe)”
    Alkalmasint egy hordában élő, hordából jött állatnál igen: a génekben….
    Nem olyan bonyi a világ, mint amennyire sokan azzá teszik maguknak 🙂

  • voronyezs
    2019 augusztus 20
    9:05 de.

    igen Brünnhilde az asszony aki mindent tud és mindenre képes, mert az asszony hozza létre az életet de legalábbis újra életet ad!

    és ez a latin vagy Carib-i mitológiában Yemayá, amint lovagol a legvadabb óceánok viharain, mert Ő maga a vihar és Ő az aki „ad” életet, boldogságot, és erőt, mert ő a NŐ aki megszüli a világot és fel is neveli boldogságban… ha nem hagyják?

    hahahaha szeretném látni „azokat” mikor ott az 50 kilóméternél az Atlanti Óceán partján meglátod??? jön a víz és Yemayá vágtatva rajta számlálatlan méterekre emelkedik a víz önmagából!!! és habzik, haragszik, mert??? mert most van a harag napja!!!!

    de a harag napja után eljön a béke és új gyermekek születnek, mert ez a „rend”

    hahahaha

  • Geyza

    Nem csak szívesen sérteget, hanem profán egyszerűen csakis azért jár ide.
    Valszin más blogokra is.
    Kipécézget valakiket, jópofosággal „behálózza” aztán szurkapiszkálja
    Ez a „missziója”, vagy az orgazmusa?

  • Andrew_s

    Igen, valóban a megfogalmazásom „kissé”” pontatlanra sikeredett, bár pont azt akartam élesen szétválasztani, hogy a HIT-nek és a VALLÁS-nak nem sok köze van egyházhoz.

    Az egyházak pedig Intézmények.

    „Az egyházak, vagy vallások intézmények, nem pedig a HIT.
    (nyilván a legtöbbet pénzgyűjtés céljából alapították – persze ördögi lenne azt mondani, hogy csakis)
    A HIT egyéni meggyőződés, aminek lehetnek “természetes” vagy “természetfeletti” összetevői.”

    Ráadásul a fent idézett szöveg első mondatát még rosszul is írtam, mert „belepiszkáltam” az előzőleg leírt szövegbe, hogy rövidítsem, aztán értelmetlenül ment át:
    Helyesen:

    „Az egyházak vallásos intézmények, nem pedig maga a HIT megtestesítői.
    (nyilván a legtöbbet pénzgyűjtés céljából alapították – persze ördögi lenne azt mondani, hogy csakis)
    A HIT egyéni meggyőződés, aminek lehetnek “természetes” vagy “természetfeletti” összetevői.”

    A HIT-röl magáról persze nagyon sokat lehetne írni, aminthogy írtak ezer éveken át.

  • Geyza
    2019 augusztus 20
    3:09 du.

    @g + gaga
    már megint le vagyunk geyzázva és gábrielezve „osszák” a zészet…, és közben assziszik… ez nagyon rossz szokásuk

    hahahaha

    megjegyzésem: a szocializmus nem belülről pukkant le, hanem külső erők segítségével az a néhány senkiházi l’art pour l’art… és lett helyette a… nami? hát a nagyrakás… pontosabban a még nagyobb rakás, mert egy már volt azt úgy hítták „a” nyugat és hogy demokrácia amely szépen el kezdett saját dugájába dőlni…az eneszkában 3 hónapig nem kapta meg a saját bankjában az általam Havannából átutal $1500,00-t… mert az mégsem létezik, hogy ő a kis állampolgár pénzt külföldről… és ez a 80-as évek

    le kellett rombolni a KGST-t mert szúrta a szömüket, hogy a tervezett gazdaság működőképes és még ellenszélben is…

    most van az egységsugarú kaotikus kapitalizmus a hülyébbnél marhább „versenyeivel” amelyek által energia és nyersanyag nincs megkímélve a pazarlástól és lehet válogatni 35 féle sexpír típus között, a 47 féle straw (avagy szívószál annál fölöslegesebb és betiltandó baromság már nincs is) hogy szophassanak…és a járműgyártás a világ fejlődésének teljes csődbe vezetése… a kidobott élelmiszerek, és mint az ki lett derítve (a gizi ezt még nem is tudja?) az egységes hembörger létrehozása több környezeti szennyezést hoz létre, mint csernobil… és közben még egészségtelen is…és a „kedvenceim” a „na majd én ellátlak mindennel, csak tőlem vegyél ne a többi többszáz ugyanolyan szart a konkurenciától” gyógyszergyártás mindenre van gyógyszer a gyógyszerre is van gyógyszer… mert először betegséget gyártanak majd meggyógyítani akarják, a hülyeségre is van gyógyszer attól lesznek marhák

    hahahahaha

    + netán yahoo az még egy környezetszennyezés egymaga

  • Rodeio elvtárs

    „megjegyzésem: a szocializmus nem belülről pukkant le, hanem külső erők segítségével az a néhány senkiházi l’art pour l’art… és lett helyette a… nami? hát a nagyrakás… pontosabban a még nagyobb rakás, mert egy már volt azt úgy hítták “a” nyugat és hogy demokrácia amely szépen el kezdett saját dugájába dőlni…az eneszkában 3 hónapig nem kapta meg a saját bankjában az általam Havannából átutal $1500,00-t… mert az mégsem létezik, hogy ő a kis állampolgár pénzt külföldről… és ez a 80-as évek”

    Na had halljunk már jó kis sztorikat, ha már elkezdted, hogy hogy is volt a STASI-val ….
    Andropov tisztartó elvtárssal ….

    Jó kis csámcsogni valók …. nem?
    Például mesélhetnél elsö kézböl a Sakálról…..
    Ugyan már, te soha nem voltál ilyen irigy, megoszthatnád velünk ….

  • Rodeo11
    2019 augusztus 21
    3:34 du.

    Gabriel
    2019 augusztus 21
    8:53 du.

    Nem akarok döntőbíró lenni köztetek, mert mindkettőtöknek vannak részigazságai, azonban szerintem a cucializmus összeomlását az indította el hogy, a ruszkik rosszul mérték fel Fekete Istvánnak azt a még eddig ki nem próbált javaslatát hogy, a kenyér és egyébb népnek való cirkuszok abnormális dotálását -csakhogy villogni lehessen a „rothadó” imperialista, kapitalista nyugat felé- IMF kölcsönök felvételével kell megoldani, ahelyet hogy inkább a termelékenység drasztikus növelésére törekedtek volna! Nem, nem, inkább hülye fejjel a többi vazallust is erre a baklövésra biztatták, a bőkezű és előrelátó okos nyugat meg előre tudta hogy, a hitetek el lesznek herdálva!:D

  • Gabriel
    2019 augusztus 21
    8:53 du.

    az a stájsz, hogy te, se nem osztasz se nem szorzol…tehát nem kapsz lapot…

    te szoktál magadban beszélni? mint ez is itt? andr’ ó ‘popo az a sta’ sisisi nagynénikéje kullancsbürgözdről, őtőle tanult tarhonyakészítést! esse’tunni? a mattyar heje sírási nívód meg ugye a bányászbéka segge alatt…de már mexoktam… namost megtudtad… mit akarsz még tun’ni?

    „Na had halljunk már jó kis sztorikat, ha már elkezdted, hogy hogy is volt a STASI-val ….
    Andropov tisztartó elvtárssal ….

    Jó kis csámcsogni valók …. nem?
    Például mesélhetnél elsö kézböl a Sakálról…..
    Ugyan már, te soha nem voltál ilyen irigy, megoszthatnád velünk …”

  • Orsós Elemér
    2019 augusztus 22
    1:45 du.

    a hozzászólásodban több tárgyi tévedés is van, valamint híven tükrözi azt a mákonyos cumit, amit a többségében fizikai munkából élő magyarok szájába lökték, hogy beszopják a kifosztásukat.

    Egyrészt az államadósságot nem varrhatod az író, Fekete István nyakába. Ha nem vagy biztos a névben, nézz utána a neten. Fekete Jánosra gondoltál, akinek köszönhető, hogy az ország a Nemzetközi Valutaalap és a Világbank tagja lett.

    Másrészt
    http://www.penzriport.hu/a-magyar-allamadossag-keletkezese-19731989 ” Megjelent a Pénzriport legfrissebb tanulmánya, a magyar államadósság keletkezésének részletes, analitikus elemzése. A kutatás eredménye alapján az államadósság gyors növekedését nem a Kádár-rendszer túlfogyasztása, hanem leginkább a jegybank hibás döntései, elsősorban árfolyamveszteségek okozták.”
    az 1989-es államadósság 20,4 milliárd dollár volt,
    2018-ban 84,5 milliárd euró ez, ha jól számoltam át, az 93,8 milliárd dollár.
    Harmadrészt 1989-ben nem IMF kölcsönöket vett fel az MNB, hanem magánbank-kölcsönöket, így nem tudtak élni az adósság-elengedéssel, ami a lengyeleket elég szépen helyrerakta.
    A termelékenység növelése mint megoldás, még a szocialista közgazdaságtan által kínált módszer, a GDP jó része nem árutermelésre alapul. Láthatod most, mennyire igaz ez, hogy az effektív termelés a töredékére csökkent a magyar gazdaságban.
    Persze a tévedés jogát fenntartom, mert nem vagyok közgazdász.