Semjén szerint az egyház

2019 szeptember 1 9:13 de.66 hozzászólás

Semjén Zsolt szerint az egyház nem emberbaráti szervezet. Akkor mi? Mert mintha az Írás is azt mondaná: szeresd felebarátodat, mint tenmagadat. Vagyis tisztelnünk és becsülnünk kell embertársainkat. Nodehát, Semjénnek és agyonkeresztény társainak holmi Ótestamentum csak ne írja elő, kit kell szeretniük. Majd ők meg mondják. Vagy inkább azt mondják meg, kit nem szabad szeretnünk.

Semjén, persze, keresztény. Vagy annak tartja magát. Ám az egyházról alkotott véleménye nem éppen ilyesmiről tanúskodik. Az emberi természet alapvetően önző, ám megszelídíthető. Akár még képessé is válhatunk arra, hogy a másik emberrel jót tegyünk. Igaz, az ilyesmi nem is olyan ritkán azt eredményezi, hogy az, akivel jót tettél, meggyűlöl, de azért érdemes megpróbálni.

Kozma Imre atya szerint egy igazi hívőnek – pláne egyházfinak – két feladata van: Isten- dicséret és emberszolgálat. A Semjén féléknek ez utóbbi nem igazán megy, az előbbi meg ugyancsak hamisan cseng a szájukból. Igaz, Orbánnak még a Biblia is ott van az éjjeli szekrényén. Gondolom, jó hasznát veszi, ha billegne az ágya lába.

Elvben Semjénéknek a köz érdekében kellene cselekedniük, de még azt is, hogy mi a közérdek, ők határozzák meg. Így hát a közérdeket is önzésük határozza meg.

Kozma atya – és a keresztény tanítás – szerint „a bajban lévőn segíteni kell, még akkor is, ha az ellenséged. Ráadásul jót tenni csak azzal lehet, akit közel engedünk magunkhoz. Akit kikerülünk, ahhoz nincs közünk. Mindenki embertársunk, de felebarátunk csak az, akivel jót teszünk.”

Orbánnak nincsenek felebarátai, pedig sokakkal tesz jót. Sokaknak, de nem elegeknek. Mármint, gazdasági értelemben. Sajnálatos módon permanens versenyben él, csakhogy ebben a versenyben ő nem ellenfelekkel, hanem ellenségekkel harcol – nomeg, a démonjaival. Alapelve: ha legyőzted ellenségedet, ne habozz el is pusztítani, mert csak a halott indián a jó indián! Pedig az erőszakosság igazából a gyengeség jele, de Orbán nem tűrheti, hogy gyengének látszódjon!

Ugyancsak irritáló, hogy csinovnyikjaival együtt a nemtelen eszközöket is bevetnek a hatalom minden áron való megtartása érdekében, nem riadnak vissza a hazugságoktól, lejáratástól, néha még a tettlegességtől sem. Az, hogy az ilyesmi nem visz előbbre semmit, nem igazán érdekli őket.

Kozma Imre szerint a legfontosabb a jó szándék. Ha az megvan, ekkor esetenként még tévedhetünk is, sőt, a hibát is ki lehet javítani. De hát, mint tudjuk, a pokolba vezető út is jó szándékkal van kikövezve.

Orbánékban ráadásul a jó szándéknak még a halovány nyomát sem lehet felfedezni . Amit a Vezér csinál, az mind jó, mert nemzete üdvét és megmaradását szolgálja. Ha mégsem úgy lenne, hát alátolnak egy új etikát, „új elvi alapokra helyezzük egyén és közösség viszonyát”. Igaz, ezek közt semmi olyasmi nem szerepel, ami a szolidaritással, másokért való kiállással lenne összefüggésben, de szerepel az öngondoskodás, saját egzisztencia megteremtése, adófizetés, szaporodás (fogyik a magyar!).

Az új morál, természetesen nyilván valóvá teszi, hogy erkölcsi fölényben érzik magukat Nyugat-Európával szemben.

Igaz, hogy e fölény birtokában olyan csacskaságokat, mint „egyenlő méltóság”, „alapvető emberi jogok”, „egyenlőség” jobb, ha nem veszünk figyelembe.

66 hozzászólás

  • Hja.
    A megélhetési keresztények.

  • semjénnek igaza lehet, az egyház az egy ház ahol pénzt gyűjtenek és ehhez sok hívőt, a kép bekabehu ahogy azok ott a farsangi szerelésben lesik a tömjén elvtársat aki meg öltöny…

    a többi nagyon szép és szívmelengető (már annak akinek van szíve)

    la bendición

  • Jézus azt mondta:” szeresd felebarátodat,és gyűlöld ellenségedet”,majd módosította… (Máté evangéliuma) …nem részletezem!
    A megátalkodott és gonosz ellenséget, ha nem lehet meggyőzni,le kell győzni!(a többség érdekében)
    Nos napjainkban bizonyos (átvitt..) értelemben,pontosan ez van folyamatban
    Ille ugye erről mit sem tud,mint megátalkodott,fanatikus és hit nélküli komcsi származék(aki talán még életében nem járt templomba)…….!

  • Amúgy a „gyengébbek” kedvéért:

    A vallás szerint (Jézus,Máté…)az elvetemült bűnözők,(átvitt értelemben: esetleg gyilkosok)…az ugye más kategória???időben fel kell lépni ellenük,az ártatlan többség érdekében!
    Na a cikkről mára ennyit,dolgos napom volt,most meg ugye jogosan
    értelemes,szórakoztató kikapcsolódást választottam!
    Némi önkritikát…,gondolkodást… javaslok az érintetteknek!
    Jó éjt,elmentem!

  • Tömjén Zsolt egy ülepfej, két gével!

  • Christopher Adam

    Boda Marcsi,

    Milyen bibliát olvas?

    Lukács 6:27-36 —

    27 „Nektek azonban, akik hallgattok engem, ezt mondom: szeressétek ellenségeiteket, tegyetek jót azokkal, akik gyűlölnek titeket;

    28 áldjátok azokat, akik átkoznak, és imádkozzatok azokért, akik bántalmaznak titeket.

    29 Aki arcul üt, annak tartsd oda a másik arcodat is, és aki elveszi felsőruhádat, attól alsóruhádat se tagadd meg.

    30 Mindenkinek, aki kér tőled, adj, és attól, aki elveszi a tiedet, ne követeld vissza.

    31 És amint szeretnétek, hogy az emberek veletek bánjanak, ti is úgy bánjatok velük.”

    32 „Ha azokat szeretitek, akik szeretnek titeket, mi a jutalmatok? Hiszen a bűnösök is szeretik azokat, akik őket szeretik.

    33 És ha azokkal tesztek jót, akik veletek jót tesznek, mi a jutalmatok? Hiszen a bűnösök is ugyanezt teszik.

    34 És ha azoknak adtok kölcsönt, akiktől remélitek, hogy visszakapjátok, mi a jutalmatok? Bűnösök is adnak kölcsönt bűnösöknek, hogy visszakapják azt, ami jár nekik.

    35 Ti azonban szeressétek ellenségeiteket, tegyetek jót, és adjatok kölcsön, semmit sem várva érte: nagy lesz akkor a jutalmatok, és a Magasságos fiai lesztek, mert ő jóságos a hálátlanok és gonoszok iránt.

    36 Legyetek irgalmasok, amint Atyátok is irgalmas.”

  • Atyaég, Marcsi! 😀 Hát ez kész. Magát úgy tűnik az egész életében megvezették minden téren.

    No comment!

  • Christopher Adam
    2019 szeptember 1
    7:21 du.
    Bodának saját, direkt számára nyomtatott bibliája van, ami az ő értelmezése szerint íratott. felesleges idézned neki, úgy sem érti.

    most kivételesen nem a reklámszünetben oktatott ki minket, de hát, mint tudjuk, egy dolgos nap után értelmes kikapcsolódást keres: beleolvas a Bibliájába 😀

    én meg ráadásul komcsi ivadék is vagyok, így eleve semmit nem tudhatok a hitről.
    amúgy igenis jártam templomba, Ausztriában, Lengyelországban, Csehországban, Németországban, Belgiumban, Szlovákiában, Svájcban, Franciaországban, Olaszországban, Horvátországban, Montenegróban számtalanban jártam, egyedül Oroszország maradt ki, mert akkoriban a templomok eléggé zárva voltak, de Lipcsében voltam egy pravoszláv templomban 😀

  • Boda Marcsi
    2019 szeptember 1
    2:59 du.

    azért ez már megint nem vélemény, hanem uszítás! gondolom, próbálkozik, meddig mehet el, feszegeti a határait! valahogy nem jutott el az agyáig a főszerkesztő figyelmeztetése, de csak így tovább, majd csak szilenciumra ítélik!

    Hajrá, Boda!

  • Ille pille….!

    Én véleményt írtam,(sőt tapasztalatot,mivel templomba is járok magácal ellentétben),meg ugye mellesleg nincs mit moderálni,visszafogottan írtam,ls ugye C.Á is vallásos családba született?…..talán emlékszik rá?
    Egyedül a fenyegetéshez ért….ettől ugye ugye reszketek…
    Maga uszít és gyalázkodik egyfolytában,a tényekről,hitelességéről már ne is
    beszéljünk,meg ugye nehezen bírja a jogos kritikát?!

  • Ami a fenyegetést illeti természetesen magára céloztam,ahhoz nagyon ért….!

  • C.Á!

    Köszi a részletes okítást,…de ILLE egy nem létező szöveget idézett(hazudott)
    Semjéntől,amit nem tud bizonyítani,mint én most az előző hozzászólásom!
    Képzelje tudom az is a bibliából való,hogy meg kell bocsájtani az ellenségnek,sőt szeretni kell….
    Hát én csak egy gyarló ember vagyok és nem Isten,a gonosz,uszító,másokat gyalázó embereknek nem „minden esetben” vagyok képes megbocsájtani!
    Sajnálom,hogy egy ilyen vallásgyalázó embert véd…!

  • Nos nem hittanórán vagyunk,az tény,de az is ,amit írtam!
    Nem akarok részletekbe bocsájtkozni…se időm se kedvem,amúgy
    meg az elvetemült,gonosz szándékosan ártó embereknek gyónást ajánlok….fenti feloldozást!!!!!

  • 2019 szeptember 1 3:23 du.

    Én bizonyos szempontból a „gyengébbek” közé tartozom.Hisz’ néha nem tudom eldönteni, most 1789 előtt vagyunk, vagy 1789 után.
    (Igaz, Kövér Laci Urunk ezt a napokban mintha „tisztázta volna”; – én meg nem győzök azon gondolkodni eleget, hogy szüleimnek, hajdani tanáraimnak vagy Kövér Laci bácsinak az okításához tartsam-e magam. Néha úgy érzem magam, mint Áron bátyám a Hargitán:

    – Mit csinál itt, Áron bátyám?
    – Gondolkodom, fiam.
    – Oszt hol a nyája, Áron bátyám?
    – Azon gondolkodom, fiam.)

  • Boda Marcsi
    2019 szeptember 2
    12:29 du.

    Marcsi, ha tudja, hogy miképpen kell viselkedni, ahogy Ön írta: hogy „meg kell bocsájtani az ellenségnek,sőt szeretni kell”, és mégsem cselekszi ezt, akkor Ön szerint ez Istennek mit mond el magáról? Hogy esik ez neki, hogy nem bízik benne? ha tetszik hátat fordít neki?

    Hatalmas bűn az ha valaki ismeri az úr szavát, mégis ellene cselekszik, márpedig maga most nem kisebbet tett, mint ezt ismerte be. A Hit alapja, hogy elfogadja és követi Isten szavát bármi áron, mert csak ez hoz üdvösséget. Ön az üdvösség ellenében veszi minden lélegzetét, és múlatja az idő minden másodpercének ketyegését.

  • Boda, ne hazudozz. ezt írod Illéről:

    „Köszi a részletes okítást,…de ILLE egy nem létező szöveget idézett(hazudott)
    Semjéntől,amit nem tud bizonyítani,mint én most az előző hozzászólásom!”

    egyrészt, a rénszarvastolvaj Tömjén valóban azt mondta, amit Ille írt róla, bizonyíték van róla, meghallgatható:

    https://magyarnarancs.hu/feketelyuk/semjen-zsolt-szerint-a-magyar-identitas-resze-az-iszlam-elleni-vedekezes-119141

    másrészt itt forgatod a szemedet, hogy hű, de mekkora keresztény vagy, de Jézus tanításáról fogalmad sincs. Riszálod magad az állítólagos templomba járással, de lila gőzöd sincs a szentírásról, pedig a misén mindig van ószövetségi olvasmány, szentlecke, és evangélium is. Tegnap, elsején Isten dicsőségére és a te szégyenedre ez volt:

    „† EVANGÉLIUM Szent Lukács könyvéből
    A kevélyt megalázzák, az alázatost dicsőségre emelik. Szeretetből tegyük a jót, ne pedig a viszonzás reményében!”

    és megnézheted a forrást is, hogy a saját hazudozásodat ne próbáld meg rámkenni:

    https://igenaptar.katolikus.hu/nap/index.php?holnap=2019-09-01

  • …. úgyhogy, Boda, maradjunk annyiban, hogy nem Ille gyalázta a vallást, hanem te hazudtál egy ordasat, úgyhogy nem neki kellene bűnbánatot tartanod és elmenni gyónni, hanem neked. ha már.

    Ille nem mondta, hogy hívő vagy vallásos lenne, de te igen, holott még a leghalványabb fogalmad sincs sem a kereszténységről sem a vallásról.

  • OIM*

    TE most itt végnélkül mocskolódsz.
    Koszlott száju vén ostoba banya vagy .
    Te annyira idióta vagy, hogy még az sem tűnik fel neked
    hogy ezek a Semjének és társaik havonta megkárosítanak tégedet ( és mindenkit ) súlyos tízezrekkel.
    Te kisanyám annyira hülye vagy ,
    hogy még meg is köszönöd ezt nekik 😀 😀 😀
    ÉS végtelen idiótizmusodban azt követeled hogy mi is köszönjük meg nekik. Ostoba banya.

  • Ille István
    2019 szeptember 2
    3:53 de.

    Én voltam Moszkvában egy templomban.
    Népművészeti tárgyakat érusítottak benne, más feltűnő nem volt.
    Ott vettem a Matyjóska babát, mint orosz anzixot.
    Volt Gorbacsovban is meg Roni Reagenben.
    De nekem csak az eredeti kölletett.
    Oltárt nem láttam benne.

  • Christopher Adam 2019 szeptember 1 7:21 du.

    A keresztény Semjén Zsolt figyelmébe !

    Máté 5.

    Ebben a prédikációban Jézus kijelenti, hogy szeressétek az ellenségeiteket, (vers 44) stb., Itt van a kereszténység jelképe. Az egyetemes szeretet jósága, amely magában foglalja még az ellenségeidet is. Jézus a 48 versben leírt hihetetlen végső utasítása szerint: legyetek azért ti tökéletesek, miként a ti mennyei Atyátok tökéletes.
    Jézus szerint az emberi eredményesség kritériuma nem kevesebb, mint a végtelen isteni tökéletesség. Emberi találékonyság, magas erkölcsi normák, Nobel-béke árak mind jelentéktelenségűvé válnak ezzel a kijelentéssel szemben – a tanítványoknak nem kevesebb mint egy transzcendentális magatartás lehetséges ! Hmmm !

    Elgondolkodtató !

  • Boda Marcsi
    2019 szeptember 2
    12:29 du.

    nos, ez nem jött be. https://nepszava.hu/3033442_semjen-az-egyhaz-az-nem-egy-emberbarati-egyesulet

    C.A. pedig nem engem védett, hanem az Írásból idézett, ami, lássuk be, magának értelmezhetetlen.

    magát pedig senki és semmi nem fenyegeti, még végítélet sem, mert valszeg abból is kimarad, hiszen se ideje, se kedve hozzá, meg különben is, mindjárt vége a reklámszünetnek, és egy jó filmet néz 😀

    emlékeztetem, hogy vége az ítélkezési szünetnek. még egy darabig nyugodtan hajthatja álomra azt az okos kis fejecskéjét, mert most három hétig Párizsban fogom múlatni az időt. tudja, az uszító cikkeim honoráriumából futja rá. utána meg elkezd ketyegni az óra. ne értse félre, ez nem fenyegetés, hanem ígéret. hajrá, Boda!

  • Christopher Adam

    Én kiegészíteném a te idézeteid azzal, hogy „akiket Isten szeret, azokat megfedi”. Nyilván azért fedi őket, hogy olyanok legyenek, amilyennek ő szeretné látni őket. Tehát – akár történelmi, akár egyéni léptékben – a fedésekből is tanul az ember/emberiség. Amelyek időnként ellentétesnek látszanak a Jézusi tanításokkal. De csak látszanak.

  • Tisztelt C.Ádám!

    Köszönm,hogy leközölte a hozzászólásaim,korrekt volt!!!!
    Tény,hogy mostanában ritkán olvasom a Bibliát,de ettől még hívő és jószándékú ember vagyok,aki csupán él a véleménynyilvánítás lehetőségével ezen az „állítólag” demokratikus fórumon…..
    Magától mint lelkészcsaládból származótól elfogadom a reagálást,okítást,bár azt hiszem kicsit eltávolodott a „múltjától”,hogy se hithez se valláshoz nem kötődő,csupán kötözködő,gyalázkodó és főleg bizonyíthatóan hiteltelen szerzők cikkeit és a „hívek”mondandóját minden kontroll nélkül közli.
    Az is tény ugye,hogy ez a fórum egy kinti nagyon is balliberális lap,aminek legfőbb célja az ellenvéleményen lévők,ill a jobboldali kormány lejáratása!
    Kissé valószínűtlen az ide írogató fanatikusokról feltételezni,hogy akár felebarátaikat,akár ellenségeiket,megértik és tisztelik……
    Ha így lenne,nem gyalázkodnának …….
    Azt,hogy engem hová sorolnak itt egyesek azt nem nehéz felfogni……ugye nem a felebarátokhoz,hanem az ellenségekhez,akinek képtelenek megbocsájtani……de nem is kell.
    Végezetül ,de ugye nem mellékesen(!!!): sem ez a fórum,se én mint itthon élő tisztességes és tapasztalt nyugdíjas nem osztunk szorzunk a
    az országot érintő fontos kérdésekben,bár mi uróvviak szavazhatunk is…!
    Az értetlenek,acsarkodók véleményére nem vagyok kíváncsi!
    Minden jót és főleg szemléletváltást…javaslok!
    Az eddigi véleményem továbbra is fenntartom

  • Szinte mindent elmond a ner-ről szeretett miniszterhelyettesünk semlyén zsóti (másik kedvencünk bayer zsóti iskolatársa és nagy barátja) eddigi szent és áldásos tevékenysége piciny hazánk javára.
    Pl. Gábor György filozófus és közíró szerint, a Lex CEU-t sürgősséggel benyújtó Semjén Zsolt egy csaló, aki minden diplomáját és tudományos végzettségét valamilyen csalással szerezte.
    https://olkt.hu/semjen-minden-diplomajat-csalassal-szerezte/

    Semjén dolgozatát érvénytelennek tekintik az ELTE professzorai
    https://hvg.hu/itthon/20121211_Semjen_ervenytelen_ELTE_professzorai

    Ez az áldott jó ember annyi örömet szerzett már nekünk a hősies helikopteres vadászataival is!

    „Tehát – akár történelmi, akár egyéni léptékben – a fedésekből is tanul az ember/emberiség. Amelyek időnként ellentétesnek látszanak a Jézusi tanításokkal. De csak látszanak.”
    Még szerencse, hogy jani tudja: csak látszanak …:))))

  • Végezetűl!

    Bár megírtam,de „véletlenűl” nem jelentették meg azt a hozzőszólásom,amit Semjénről írtam,aki egy evangélikus iskola ta
    névnyitó ünnepségén mondott a vallásról,hitről,egymás tiszteletéről,vecsüléséről a kicsiknek (18 órai Híradó,tegnap élőben,kép és hang!!!)
    Akkor miről is beszél Ille?….
    Aztán még az is nagyon érdekes érvelés,hogy a felebarátokon kívűl
    Az ellenséget is szeretni kell nemcsak a felebarátokat(az Úr szerint így helyes),de ugye én nem vettem észre,hogy az itteni „hívők” engem és a hasonlókat szeretnének?……nos bevallom sajnos én sem vagyok képes rá gyarló emberként,de egy imát elmondok értük,hátha fent meghallgatják?!

  • GEYZA;

    Persze hogy nem volt oltar abban a tewmplomban, mert bizonyara azelott istallonak hasznaltak evtizedeken at.

  • A keresztény kultúrát hősiesen megvédő ner mai gyöngyszemei:
    „A Bajai Hírhatár írt arról, hogy Baja fideszes polgármestere egy fokkal messzebb ment a rendszeresen általános iskolákban vagy óvodákban, szabályellenesen kampányoló fideszes politikusoknál, Fercsák Róbert ugyanis egy bölcsődébe zúzott be, kisgyerekekkel kampányolni….A Fidesz egészen egyszerűen képtelen elfogadni, hogy ez jogszabályellenes. ”
    https://444.hu/2019/09/03/baja-fideszes-polgarmestere-berongyolt-a-bolcsodebe-gyerekekkel-kampanyolni

    Mindeközben:
    Új magyar rekord az EU-ban: az OLAF a vizsgálatok négyötödében állapított meg szabálytalanságot
    https://444.hu/2019/09/03/uj-magyar-rekord-az-eu-ban-az-olaf-a-vizsgalatok-negyotodeben-allapitott-meg-szabalytalansagot
    Magyarországra jönne az OLAF igazgatója, hogy elbeszélgessen Polt Péterrel
    https://24.hu/kulfold/2019/09/03/olaf-igazgato-polt-peter-magyarorszagi-latogatas-elios/

  • Boda Marcsi
    2019 szeptember 3
    12:54 du.

    látom, képtelen értelmezni mind az én, mind Tüske Zsófia linkjét, ugyanakkor egy idézhetetlen eseményről hablatyol.
    hogy mire kíváncsi, és mire nem, teljesen érdektelen, legfeljebb nem olvassa azokat, de arra képtelen, mert küldetéstudata nem engedi.
    a tények felsorolása nem gyalázkodás, de ez magának mind1.
    egyben igaza van: maga tényleg se nem oszt, se nem szoroz, gondolom, az itteni izgágáskodása ezt kompenzálja.

    az imát meg nyugodtan elhagyhatja: maga ott fent sem tétel 😀

  • Poliakoff

    “Tehát – akár történelmi, akár egyéni léptékben – a fedésekből is tanul az ember/emberiség. Amelyek időnként ellentétesnek látszanak a Jézusi tanításokkal. De csak látszanak.”
    Még szerencse, hogy jani tudja: csak látszanak …:))))

    Még szerencse, hogy – finomkodva ugyan – de érvek helyett csak személyeskedsz. Egyébként, negyven napi böjtölését követően Jézust is bibliai (nyilván ószövetségi) igékkel kísértette az ördög. Azok az igék is csak látszatra voltak isten akarata szerint valók. „Vesd le magad ..”stb. Vagy szerinted az ördög sugallatára Jézusnak öngyilkosnak kellett volna lennie?

    Egyébként, tudod mi az istenkísértés? Mikor valaminek előre látod a tragikus következményét, mégis belemész. Ilyen a muszlim tömegek bevándorlásának támogatása is. Hajrá Semjén!

  • Bodaméri!
    2:59

    Egy jézusi idézet után odaírja, hogy
    „(Máté… de nem részletezem)”
    Kérem, a pontos igehely részletezésével legyen szíves pontosítani, mert a maga „idézete” h a m i s; fake news !

    Mellesleg iskolatitkár asszony; az „életében nem járt templomba”, helytelen mondat. [az oda-ra adott válasz] Csak egy „n” betűvel, vagy hangzóval lenne helyes, mert a maga által leírt forma a történés, v. cslekvés gyakorító formáját hivatott kifejezni. Ellenben és tudni-illik az elhagyott „n” járulék az ön, egyszeri meglátogatást is kétségbevonó pikírt mondanivalóját fejezné ki, ha használja. Magyarul, óriási a különbség:
    templom b a . járni, vagy templom b a n . járni ! 🙂

    DG

  • Bodaméri! Feltöröm a diót, [avagy] ha rövid a látásod toldd meg egy szemüveggel!

    Jézus valójában és teljességében a fent rosszul idézett, ill. csonka – bodai – citátumban ezt mondja:

    „Hallottátok, hogy megmondatott:

    Szeresd felebarátodat és gyűlöld ellenségedet. Én pedig azt mondom néktek; Szeressétek ellenségeiteket, áldjátok azokat, akik titeket átkoznak, jót tegyetek azokkal, akik titeket gyűlölnek és imádkozzatok azokért, akik üldöznek titeket, hogy lehessetek a ti mennyei Atyátoknak fiai.” [Mt.5. 43-45.]

    Én pedig azt mondom, hogy a kereszténység elmúlt kétezer évében mindezt épp ezt tette.

    Példaként hoznám csak egyetlen elemét a fenti filozófiának;

    2000 évre előre megteremtette és gyakorolta az elnyomottak beletörődő j á m b o r s á g á r a épített t o t á l i s, ember általi e l n y o m á s á t .

    Mert azt, hogy kik is azok a homályos átkozók és gyűlölők, nameg kik is az üldözők(?) azt mind a hallgatóságára (v. az olvasóra) bízta.

    DG

  • folyt. DonGolo/4:25-höz

    A . j á m b o r . melléknév szinonimái közül különösen kiemelném
    az engedelmes,
    az angyalarcú,
    a béketűrő,
    az alázatos,
    a birkatürelmű és
    a tehénvérű(<–tájnyelvi) . s z a v a k a t.

    Lásd még:

    https://nepszava.us/a-katolikus-europa-volt-a-leghosszabb-ideig-tarto-diktatura/

    DG

  • Boda Marcsi
    2019 szeptember 3
    12:03 du.

    „…Tény,hogy mostanában ritkán olvasom a Bibliát…”

    TE sohasem olvastál Bibliát.
    Fingásod sincsen Jézus tanairól.
    TE csak egy afféle megélhetési keresztény vagy.
    Egy álkersztény.Neked csak annyit jelent a Templom mint
    a bibliai kufároknak. Jézus tégedet is kiűzne a Templomból

  • Adam es Ille;

    Talan Boda Marcsi veletlenul a szeptember 1, 2;59 du. soraiban talan Karl Marx Communist Manifesto-jat nyitotta ki es abbol idezte amit irt.

    Az tagdhatatlan ,hogy a Marx 10 parancsolta nem csak gyuloletet de teljes tasdalami retegek elpusztitasait rendelte.

  • Drága jó jani, dehogy akartam személyeskedni veled. Csak arra próbáltam utalni a magam suta módján, hogy olyasmit állítottál ami könnyen cáfolható, akár a hsz-omban mellékelt linkek alapján (amiket ezek szerint nem is olvastál :). Amennyiben valaki lop, csal, hazudik az nem csak ellentétesnek látszik az írásokkal hanem az is, pont azt mondja, hogy ezeket NE tedd. Ne haragudj, de ezt a fejtegetésedet abszolut nem értem: “Vesd le magad ..”stb. Vagy szerinted az ördög sugallatára Jézusnak öngyilkosnak kellett volna lennie?” Ez lenne az érved a „Hajrá Semjén!” mellett? OK, de akkor magyarázd el légyszíves nekem laikusnak, hogy ha valami elkerülendőt megteszünk akkor az miért csak látszólag rossz.

    Sajnos jani én nem vagyok olyan távolbalátó mint te és ezzel a következő, bizonyára kellően megalapozott kijelentéseddel sem tudok mit kezdeni: „Egyébként, tudod mi az istenkísértés? Mikor valaminek előre látod a tragikus következményét, mégis belemész. Ilyen a muszlim tömegek bevándorlásának támogatása is”. Szerényen csak azt tanácsolnám, hogy lehetőleg minél kevesebb propagandát kellene fogyasztanod.

  • DON GOLO, szept 4;25 d.e. soraira;

    Persze a vallas nem teszi az embert, hanem az ember teszi a vallast.

    S az emberi leny osztonei alapjan, onzo, gyarlo erdekeit kovetve teszi mind azt.

    Az oriasi kulombseg az emberileny es minden allati lenyek koztt, NEM a kepessegei, hanem a biologiai alapok.
    Semmi allati-leny NEM pusztitja sajat fajat letfenntartsa celjabol.

    Csupan az eberi leny pusztitja embertersait, nem let-fenntartasa okabol, hanem csupan onzo erdekeit szolgalni.

  • Na írtak akik állítólag „mindenkit” (engem is…) szeretnek,mi lenne ha gyűlölnének?…..

    Maradjunk abban,hogy amit írtam azt „aki képes rá?” az felfogja,meg ugye ez a fórum nem az „ige hirdetéséről”híres…. hanem általában politikai elközelezettségéről uszításáról,gyalázkodásáról,hiteltelenségéről!
    Már eddig is túl sok időt töltöttem itt,de nagy figyelemmel olvastam DonGolo idétlen kötözködését is,nos helyes az is ha valaki templomba jár(Hová kérdésre a válasz!)amikor onnan eljött(Hol volt?)
    Mint írtam az előre megfontolt szándékkal másoknak ártó ,gyűlölködő ellenséget képtelen vagyok szeretni!!!!
    A témát részemről befejeztem!
    Részvétem!
    akkor mondják,hogy (Hol kérdésre a választ!)templomban volt,a többi bölcsességét már nem ragozom,mert felesleges……!

  • Bendeguz79
    2019 szeptember 4
    11:21 de.

    Hát hogyne.
    És Marx tehet a Globálisról is.

  • Bendeguz79
    2019 szeptember 3
    1:15 du.

    Hát hogyne.
    Előtte meg egy gépgyár volt benne.
    Felhúzhatós agyakat gyártottak olyanoknak mint te.
    Ha felhúzták a rugóját a kurblival,órákon
    át ontotta a hülyeségeket.

  • Poliakoff
    2019 szeptember 4
    11:31 de.

    „Propaganda a mi Istenünk és a trollok az ő prófétái”

  • A mondás az én szellemi tulajdonom 😀 😀

  • OK Geyza. Igérem, kizárólag csak idézőjelek között és a megfelelő hivatkozással fogom terjeszteni 🙂

  • Poliakoff
    2019 szeptember 4
    3:49 du.

    Oksa.
    Jogdíjjat nem kérek.

  • Boda Marcsi
    2019 szeptember 4
    12:09 du.

    Az idióta szerint mi szeretjük őt.
    A nap vicce…
    Majd később röhögök rajta, ha lesz egy percem.

  • Kicsit rohejes az itten, hogy atheistak vitaznak az Istenben vetet hiten.

    S hogy semki nem lenne hajlando figyelembe venni az ‘allitas’ es az ‘utasitas’ kulobseget !!!

    Amint Don Golo mindenki fogyelemere hozta az eredeti sorok idezeset.

  • Geyza
    2019 szeptember 4
    12:19 du.

    @g
    ezért járna neked egy Karinthy gyűrű, de ellopták…

    egyébként a Kővendéggel megalakítottátok a tyúkbelesek zárt osztályát? és a delej?

    hahaha

  • Bendeguz79:
    „Kicsit rohejes az itten, hogy atheistak vitaznak az Istenben vetet hiten.”

    Nyugodtan röhögjön, mert (bár Önnek ehhez semmi köze!) én ugyan nem vagyok charedi, ultraortodox, de speciel nem vagyok ateista sem.
    Semmi baj, én is kinevetem Önt, de egyáltalán nem azért, mert hol karaitának, hol pedig ateistának próbálja beállítani magát, ez érdektelen számomra, hanem egészen más miatt. Ha akarja, találja ki, hogy miért…

  • Poligráf

    Ha már olyan kedvesen gügyögve szólítasz meg, remélem, nem haragszol, hogy én pedig leegyszerűsítem a nick-neved. Így legalább van értelme és illik rád. Bár a poligráfos hazugság- vizsgálat eredményeit a hatóság nem fogadja el bizonyítéknak.

    Ha a Koránt is csak úgy ismered, mint a Bibliát, akkor bizony nem csodálkozom, hogy nem aggódsz a tömeges muszlim bevándorlástól.

    Egyébként, a KMH-nak vannak Izraelben élő hozzászólói is, akik a muzulmánokkal kapcsolatban hajszálra ugyanazon a véleményen vannak, mint Semjén Zsóti. Remélem, róluk nem hiszed, hogy a Fidesz lefizetett propagandistái. Persze, azt viszont mondhatod, hogy Semjén már megint csak plagizált. 🙂 🙂

    U.i.:https://abibliamindenkie.hu/uj/MAT/4/

  • Rodeo11
    2019 szeptember 4
    5:23 du.

    Mit kíván, hülye idegen ?

    /Rejtő/

  • Geyza
    2019 szeptember 5
    6:57 de.

    @g

    a hülye idegen azt kívánja, hogy kevesebb rablómesét tördeljél schlagwortokba, és hagyd a műszereidet a spájzodban, pláne ha szikráznak is… megmérted? akkó’ mindenki unhatja

    ugye? hülye idegen

  • Rodeo11:
    „ezért járna neked egy Karinthy gyűrű, de ellopták…
    egyébként a Kővendéggel megalakítottátok a tyúkbelesek zárt osztályát?”

    Ha Karinthyt (mármint a Frigyest) emlegeti, akkor egy legalább egy picinykét ismerhetné is az ő híradástechnikai kutatásait, és nem fecsegne itt tudatlanul szamárságokat.
    A tyúkbelesek a telefonosok.
    Karinthy viszont pontosan megfogazta, hogy mi a különbség a telefon és a rádiótechnika között: a telefon olyan, mint a dakszlikutya, ha hátul kicsit meghúzzák a farkát, elől ugat. A rádió: ugyanez kutya nélkül. (Nem szószerint idéztem.)
    Herr Doctor, remélem, így már érti a két technika közötti
    különbséget. 🙂

  • Rodeo11
    2019 szeptember 5
    8:25 de.

    Ahogy elnézem a nyomulásodat
    kedves idióta,te már a spájzban vagy.
    Amint a régi pesti szállóige mondja a régi jó filmből.

  • jani
    2019 szeptember 5
    1:13 de.

    Gurltizre célzol?
    Mert ő spec. Irán érdekeit követi.

  • Kővendég
    2019 szeptember 5
    12:23 du.

    Geyza
    2019 szeptember 5
    12:57 du.

    nem erről beszéltem, de jól „megválaszoltátok” máshol a tyúkbelesek minden delejjel kapcsolatba lépő egyénnek a gyűjtőneve… a többi a rajtatok röhögésem… sok a coulomb?

  • Geyza!

    Csak nem arra akarsz utalni, hogy ebből a kondenzcsíkból spájzoltak be valakik?

    Már nagyon rágós ….

  • Kővendég
    2019 szeptember 5
    12:23 du.

    kedves doktor mondd ide bele a nagy „térbe”: a BWV 244 ben melyik az a korál, amely 9 különböző hangnemben ismétlődik 9 különböző verssel, és melyik közülük a leghíresebb, csak a kezdősorát plíííííííííííííz németűl

  • Nos Ille,Tüske és Geyza meg a hasonlók nekem (és nem vagyok egyedül!) egy kicsit sok…,de ugye megnézem,hogy kik is írogatnak,ócsárolnak,uszítanak,hazudoznak ráadásul a vallásra és a hitre és mellesleg az „eszükre”???hivatkozva…..ami ugye nem semmi!
    Hit,szeretet,mások becsülése és az igazság ugye nekik ismeretlen
    fogalom!
    Becs szóra szeretnék egyszer valamelyik cikk szerzőjével,vagy feltétlen híveivel
    egyetérteni,de bárhogy igyekszem valahogy nem sikerül……ami nem véletlen!
    Tanuljanak meg igazat írni normális stílusban,modorban és főleg
    amit nem lehet kapásból cáfolni,akkor talán sikerül!

  • Amúgy szerencsére alacsony a vérnyomásom …….de időnként már
    azon sem tudnak segíteni az itteniek!
    Aztán mi lenne,ha a politikai acsarkodáson kívűl esetleg más közérdekű témát is találnának,ami mind a kinti,mind az itthoni
    magyarokat érinti?…..
    Több normális kint élőt sikerült elüldözniük,(szegény Figyelő meghalt…)sok tájékozatlant megtéveszteniük,de az itthon élők közül nem sokat,sőt egyre kevesebbet!
    El kéne kissé ezen gondolkozni!

  • Rodeo11:
    „kedves doktor mondd ide bele a nagy “térbe”: a BWV 244 ben melyik az a korál, amely 9 különböző hangnemben ismétlődik 9 különböző verssel, és melyik közülük a leghíresebb, csak a kezdősorát plíííííííííííííz németűl”

    Tisztelt Doktor Úr, Ön – nem először – tévedésben van, ugyanis nem egy bécsi kávéházban ülök a 19.szd. huszas éveiben, hol Ön mint pincér, a rendelésem felvétele közben, a helyi szokás szerint minden vendéget – az engem meg nem illető – „doktor úr!” címen szólít meg.
    Fordított irányban Ön természetesen joggal várhatja el,
    hogy – miután már az első eszmecserénk elején, kissé szokatlanul, nem mulasztott el tájékoztatni, hogy úgy vitatkozzak ám az Ön által leírtakkal, hogy Önnek PhD-je van – az Önt megillető egyetemi titulussal szólítsam. Ám ha netán azt kívánja, a jövőben én kézséggel szólítom professzor úrnak, akadémikus úrnak, de akár meg (nem kerül nekem az semmibe!) „értelmes ember”-nek is.

    A kérdésére viszont sajnos csak részben tudok felelni. Az autómárkákat nem ismerem, így a BMW2-24-ről sem tudom, hogy milyen. A korallról (Anthozoa) viszont – most már, hogy a Wikipédián megnéztem – tudom, hogy a csalánozók (Cnidaria) törzsébe tartozó tengeri élőlény. 🙂 🙂

  • Kővendég
    2019 szeptember 6
    6:48 du.

    bölcs és hűvös hebegöngye, sok minden voltam már de pincér még nem, lehet, hogy ki kellene próbálnom, mint olyan család sarja akinek lemenői falusi kocsmatulajdonosokként telepedtek le győrsopronvas megyében… nagyon szép és vidám foglalkozás… pláne ha az emberen éppen rajta van a píéjcsdí és nem is csíp

    bruhahaha

    Mercedes párti vagyok, de főleg Volvo 242

  • Kővendég
    2019 szeptember 6
    6:48 du.

    vagy ahogy WAM Don Giovanni -j-ban: Il Commendatore >>> Ospite di Pietra… csak nem? ki tudtam provokálni belőled, a sziklába zárt fájdalomból a humorérzékét?

    akkor jár nekem 3 piros pont és egy pacsi meg a cocktail amit magam kevertem és nagyon fincsire sikeredett

    bruhaha

  • Rodeo11:
    „vagy ahogy WAM Don Giovanni -j-ban: Il Commendatore >>> Ospite di Pietra… csak nem?”

    Tisztelt Rodeo processzor Úr, pardon professzor Úr!

    Az élet úgy hozta, hogy imádott hivatásom, szakmámon, az állatgondozáson-idomításon (ezen belül a kutyanevelésen és tanításon) túl az általános iskolában valaha egy-két elektronika fogalomról is hallottam egy egészen keveset harangozni, igy pl. sejtem, mi az elektromos töltés mértékegysége (bár elektronok persze, nem léteznek, épp úgy nem, mint Ön szerint a Holdra-szállás), mire valók a WAN, WLAN és hasonló eszközök, stb.
    Ha nem tévedek, akkor a t. professzor úr valamilyen újszerű, WAM Don Giovanni tip. kábelt csinált. Sajnos, erről a tipusról még nem hallottam, ezért megtisztelve érezném magam, ha lenne szíves tájékoztatni, hogy ez a madzag mettől-meddig használható KW-n, UKW-n, és milyen frekvencián mekkora a hullámellenállása? Szíves tájékoztatását a KMH darmstadti kiadóhivatalába várom Stockhausen jeligére.
    Felvilágosításáért hálából – ha óhajtja – majd megküldhetem Önnek Schoenberg Ein Überlebender aus Warschau c. munkájának szövegét német nyelven.

  • Rodeo11:
    „Mercedes párti vagyok, de főleg Volvo 242”

    Az igénytelenség netovábbja! Fogalma sincs, milyen az utazás egy igazi luxusautóval!

  • Kővendég
    2019 szeptember 7
    4:21 du.

    nagy fejlődés… de én azt hallgatok amit akarok, nem hagyom magam befolyásolni hahahaha

    ez már 6 piros pont nekem, ha jól értem?

  • Kővendég
    2019 szeptember 7
    5:56 du.

    ugyanez a Clog (papucs)-om van mint ennek az úrnak

    ez már 3 a 12-dik hatványon piros pont nekem…

    hahaha

  • Boda Marcsi
    2019 szeptember 6
    4:50 du.
    „de ugye megnézem,hogy kik is írogatnak,ócsárolnak,uszítanak,hazudoznak ráadásul a vallásra és a hitre és mellesleg az “eszükre”???hivatkozva…”
    Boda az állítólagos vallásosságodra te szoktál hivatkozni, anélkül, hogy a leghalványabb fogalmad is lenne a katolikus liturgiáról (benne a háromféle tanításról) vagy a Szentírásról.

    „Hit,szeretet,mások becsülése és az igazság ugye nekik ismeretlen fogalom!”
    Dehogy ismeretlen! Csak éppen a te igazságodat a Hazugság atyja, a Nagy Hitető képviseli, és te a ripost c. szennylapból veszed. Ha pont TE emlegeted a szeretetet és mások megbecsülését, az akár röhejes is lehet a te másokra alkalmazott eposzi jelzőiddel. Csak annyit várj el a magad számára, amennyit te magad hajlandó vagy másoknak adni.

    És ne hivatkozz olyasmire, amit egyáltalán nem ismersz. Hogy kinek milyen a hite azt te nem tudhatod, de ettől még szívnyugalommal ítélkezel. Csak szólok, ez Jézus szerint tilos. Uszítani is te szoktál, HunCanada remekül és pontosan a fejedre olvassa minden alkalommal.
    Szóval ajánlanám, a magad gerendájával és hamis álarcoddal foglalkozzál itt mások szálkája helyett.