Henry Farrell – MI TÖRTÉNT BABY JANE-NEL? a Hatszín Teátrumban

2019 szeptember 21 4:30 de.3 hozzászólás

Az egykori gyereksztár, Baby Jane és húga, Blanche összezártan él egy házban, ahová rajtuk kívül csak a házvezetőnő jár be. Blanche, aki nagy színésznőként elhomályosította Baby Jane sikereit, ám egy baleset óta tolószékben tölti napjait, megadó szelídséggel tűri infantilis testvére egyre gonoszabb tréfáit.

Mi a titok, ami összeláncolja őket? Kinek a bűnéért vezekelnek mindketten? A horror-történet regényben, filmen, színpadon egyformán hátborzongató őszinteséggel beszél az emberi egymásra utaltságról.

 Producer: Kövesd Zsuzsa – Delta Produkció

SZEREPOSZTÁS

Jane – Hernádi Judit
Blanche – Kiss Mari
Bejárónő- Hartai Petra
Szomszédnő, mama, producer, rendező – Bercsényi Péter
Apa, Edwin – Kovács Máté

Rendező: Alföldi Róbert

(forrás: színház)

Fotók: Gergely Bea

 

 

3 hozzászólás

  • Borzasztóan szeretem Kiss Marit,akit nem nagyon látni, mióta nincsenek tévéjátékok. Persze Hernádit is, és színésznőként őt is ritkán lehet látni. Komoly kísértésnek tettél ki Bea, hogy kibújjak a kuckómból. Végre, nem egy musical -, amit nagyon utálok.

  • Sok éve már, talán 30-35 lehet, egy szombat éjszakai TV műsorban láttam ezt a filmet „Mi történt Baby Jane-nel” – gondolom, ugyanez a történet ami most feldolgozásra került Alföldy rendezésében. Fekete-fehér film volt, kifejezetten felzaklató, és miután csak ketten voltunk a lakásban az akkor még igen picuri fiacskámmal – férjem néhány napra távol volt – ahogy haladtunk előre a történetben, mind inkább éreztem, hogy talán nem kéne nekem ezt filmet most végignéznem, de nem tudtam otthagyni!

    Baby Jane-t Bette Davis játszotta, – aki valaha valamiben látta, az tudja, hogy az ő arca – anélkül, hogy megszólalna -már önmagában egy felér egy kisebb fajta horrorral, ehhez jött Tolnay Klári hol behízelgő, hol vérfagyasztó szinkronja, aki zseniálisan oldotta meg a feladatot, teljesen azonosult az amerikai színésznővel – és valamiért az egész filmből az ő hangszíne / hanghordozása, maradt meg bennem leginkább!

    Egy pillanatra sem lanyhult a feszültség, a történet nyomasztó volta ellenére is kitűnő film volt, ezért bárkinek aki szeret egy kicsit „borzongani” ajánlom feltéve, hogy hozzáférnek valahol – nem különben a színházi feldolgozást, ahol mind a főszerepet alakító Hernádi neve már önmagában valamiféle garancia, mind a rendező személye sokat ígérő!
    Hernádinak van ugyan egy fajta, számomra nem annyira kedvelt stílusa – remélhetőleg ettől már talán eltávolodott – ha így van, abszolút jó választásnak találom Baby Jane szerepére. Kiss Marit én is kedveltem annak idején amikor még látni lehetett itt ott, és bár alighanem mindent megfog tenni, hogy emlékezetes legyen Blanche szerepében, nem rajta múlik, hogy a darab alapvetően B.J.-re épül – bár ki tudja, majd meglátjuk !

    Én szeretném megnézni, mert kíváncsi vagyok Alföldy mit tud kihozni ebből a történetből a színpad adta lehetőségek, a korlátozott szereposztás és az alighanem igen szűkös anyagiak közepette!

  • nem szeretem a l’art pour l’art krimiket, de ez (sajnos nem ismerem, éppen a Holdon voltam mással elfoglalva) úgy tűnik a „nagy emberi szimbiózis” megjelenítése a bűnös a bűn és az áldozat amelyek egymás nélkül nem léteznének lásd az Júdás Iskariót és Jézus esetét, de sem nem ott kezdődött sem nem ott fejeződött be

    vihar a biliben életek is ugyanolyanok, ebben -számomra- az élő színház örök varázsa az itt és most-ja ami elbűvöl, persze mert én is akarom… a Beethoven VII-diket sem szabad józanul hallgatni, mert állítólag (urban legend) Beethoven is részegen írta

    bbb …ruhaha
    nagyon irigyellek benneteket bemehettek és élvezhetitek én meg nézem képeket, amik megint csodálatosak