Facebookon dicsőítik Egerszalók mészkőpadjait

2019 október 2 9:31 de.14 hozzászólás

Valóban csodálatos, ráadásul gyógyvíz csobog rajtuk, mi több, szálloda is tartozik hozzá, meg fürdő, de van egy szépséghibája: Mészáros Lőrinc tulajdonolja.

Mielőtt megvette volna, az állam 11 mrd forintot beletolt a fejlesztésébe, Lölö meg miért, miért nem, 2,3 milliárdért megkapta.

„Mészáros Lőrinc érdekeltségébe került a gyógyfürdő, ahol azonban nem lehet a társadalombiztosítás terhére gyógyfürdői szolgáltatást igénybe venni.”

A fürdőkomplexum a fejlesztés előtt nyereségesen működött, ám a kényszerhitelt már nem tudta kitermelni, így került új gazdához. Mivel az egészségügy ugyancsak vékonyan fizet a balneológiai gyógykezelésekért, így nem csoda, ha a fürdő közölte, üzletpolitikai okból nem kötnek szerződést az egészségbiztosítóval, és a jövőben sem tervezik azt.

Érthető. Mészáros nem fektet be meg nem térülő projektekbe – lásd Zente esetét. A gyógyításra szoruló, zömében nyugdíjas, kispénzű emberek meg le vannak szarva. Ha nem tudják piaci áron megfizetni a szolgáltatást, menjenek máshová, vagy maradjanak otthon.

Ja, ez piaci kérdés? Mészárosnál.

„A fürdőgyógyászati kezeléseknek jelentős egészségmegőrző, népegészségügyi szerepük van, ráadásul mivel a gyógyászat élőmunka-igényes, ezért jelentős mértékben javítja térségünkben a foglalkoztatási helyzetet” – erről írt az ország legnagyobb termálfürdője, a hajdúszoboszlói Hungarospa,

lllik vállalni a tb-kártyásokat is, ez a szokásjog. Az állam nem fizet sokat, de aki kártyával jön, az a saját zsebéből is költ szállásra, sokan plusz szolgáltatásokat vásárolnak. Furán is venné ki magát, ha egy elismert gyógyfürdő azt mondaná, hogy a tb-kártyások — jellemzően az idősebb, kevésbé tehetős látogatók — nem kellenek.

Mészáros Lőrinc nem ismer ilyen illemet.

14 hozzászólás

  • Mi jártunk ott a párommal, amikor a fürdő már kész volt, de a szálló még nem. Különleges hangulata van az erdőség aljában, a sódombok (Igazából hófehér mészkőkúpok) között a fürdőnek. A szálloda még csak épülőfélben volt. Néztem: mi a fenének ide ekkora komplexum – egy fél dombot eltoltak a sokemeletes építménynek. Csak néztem: ezt sose tudják megtölteni, kifizetődőbb lett volna több kisebb szálló-apartman. És hát a megközelítése se egyszerű – hosszú kilométereket kell megtenni a Mátra kanyargós, kétsávos szűk útjain – bár lehet, hogy azóta már legalább felújították, de miután ez is hentesbiznisz lett,nyilván hamarosan bővítjük is az utat – naná, hogy a költségvetésből. Amúgy nem lenne rossz az országnak se – azon a környéken két nagy cég is tönkrement.De tán a vasontödéért, meg cementgyárért nem is kár.

  • Nade ez kell a sok nyuggernak.
    Lásd a féleszű OIM*-ot.
    Még kezet is csókol Isten-pajtásnak érte.

  • Mészaros & Mészaros az egy a sok profittermelő kapitálistapista között, sem nem jobb sem nem rosszabb, amikor az állam a saját profitját nem úgy osztja meg, hogy az egységsugarú állampllgár meg tudjon élni és ki tudjon fizetni (egyébként alanyi jogon járó) szolgáltatásokat! akkor mit várunk egy tehénszaros lakkcipőben páváskodó seggbuta mészarostól, meg a a versenytársától a Tiborc & Senkiházi KFT -től

    az a csoda, hogy nem mennek tönkre…ha egy Thomas Cook seperc alatt semmivé válhatott senkinek sincs garanciája kivéve a maffiaállamban nagypofával páváskodó senkiháziknak akik alaptagjai a maffiának és a Don meg a vazallusai egy integrált trágyadomb, amelyek egymás nélkül seperc alatt válnának Thomas Cook -ká vagy Ford Motor Company amely piac híján be kell hogy zárja bizonyos termelő egységeit…

    ez a kapitálistapistaság lényege

    nincs itt semmi látnivaló gyerekek

  • Orsós Elemér

    Nehogy már eltévelyedjünk, Lölőke csak egy kis szemérmetes, engedelmes stróman! 😀

  • Orsós Elemér

    Lölőke sokkal hasznosabb és szófukarabb, mint az -agykapacitási fölénye miatt- őnérzetes és rafinált Simicska volt!

  • Rodeo11
    3,15

    Kenyerespajtás! Minden szavad kenyér… 🙂

    „Mészáros és tsa.”* cég éppen a maguk bunkósága – primitív parasztsága – okán tisztán, vagyis kendőzetlen rafinéria nélkül tálalja a kapitalista pragmatizmus durva gasztronómiai finomságait 10-milló birkának.

    Már bocs’,de tényleg, egy klasszikust; „a Gizit” idézve, „ki mondta azt, hogy ez, vagy az . j á r ? Senki !”
    [Talán inkább újra meg kéne harcolni értük mielőtt teljesen leépítenék**- ezt meg én mondom.]
    ˙

    .

    * A régies cégér,pontosan meghatározva:
    Orbán és Strómanja Nemzethy Monopólium.

    ** Orbanisztán Öntársaság [lat.: Autoriteria] a teljes egészségügyet a társadalombiztosításból szép lassan, a máris megtapasztalt nagy emberveszteségek árán, de áttereli a magánszférába… – Ez a Vezér vezércsele. 🙁

  • Titkolják, de a Saliris vegul is nem a Nemzet Gázszereloje stromansaga alatt fut, hanem O1G lanya neven.
    Több evnyi ügyeskedes utan letornaztak a gazdasagilag csodbe vitt ingatlanegyuttes arat a bekerulesi aranak toredekere! A nosztalgiafurdos idoszak ota kiepitettek a kivalo utat Kerecsend-Demjénen keresztul, ill.egyuj utat a hegyeken, dombokon keresztul Eger fele. Most epitenek egy elkerulo autopalyaszakaszt Egerbol a 3-ba, amelyre Kerecsend mellett lehet rahajtani nemsokara. (Ott is a teruletek megvasarlasa, kisajatitasa veletlenul megint milliardos meggyesen keresztul lett kanyaritva piaci ar tobbszoroseert!
    Viszont Lölöke is a helyszinen van! Az egyik helyi nagyvallalkozot megkerestek, h adja el neki 1,4 milliardert az amugy 3,8milliardos ingatlanat. A frissen megfejlesztett teruletet eredetileg sem állt számdekaban eladni, foleg nem toredekaron! Felakasztotta magat, de idoben levagtak a kotelrol, majd megis eladta 1,4milliardert M. Lőrincnek – O1G stromanjanak!

  • ui

    Ahogy Orsós kolléga is a 3,37-es kommentjében okosan kifejti Mészáros „előnyét” Simicskával szemben: a durung-ság előnye. 😀

  • Mára már szuper furdok vannak ott, vagy 5 van kulső vendegek reszere is, plusz a szallodake.
    A thermalkutakat tartjak monopolhelyzetben, nem engednek tobbet furatni, mert versenytarsak nőhetnének ki!
    A pornepet azzal vakitjak el, hogy felparcellaztak vagy 1000 teleknyi mezőgazdasagi teruletet, amit horror aron (60millio/ha) probalnak eladni kozel 100-szozos áron épitesi telekkent.
    Ezzel olcsobb szallast tudnak generalni (ami nemalternativa, nem versenytars a luxusszallodanak), de a viz monopolizalasa miatt a furdok telitettek, egyre tobb a vendeg

  • O1G666!
    „A thermalkutakat tartjak monopolhelyzetben, nem engednek tobbet furatni, mert versenytarsak nőhetnének ki!”
    Tévedsz! A párom termálkút furó volt, vízépítő, hidrogeológus. Tőle tudom, hogy vízkincs – a meleg is, a hideg is – bőséges ugyan, de véges. Vagyis, ha ugyanarra a vízbázisra több kutat építenek, csökken a vízmennyiség – elérhető akár, hogy mindegyik kút elapadjon.

  • Orsós Elemér
    2019 október 2
    3:37 du.

    Hát az kétségtelen, ha nincs a Simicska,
    akkor most FIDESZ sincsen.Tekintve hogy éppen a csődeljárás és felszámolás szélén voltak, amikor a korábbi Nagy Osztozkodás során nekik juttatott pártszékház eladása és néhány hajléktalan vagy ismeretlen személyijének a felhasználása révén (Kaya Ibrahim , stb.)akkora pénzhez juttatta a pártját, hogy fizetőképessé vált. A többit ismerjük. Sajnos.

  • Talalom
    10:21

    Hallod! Te aztán az üstökénél fogva ragadod meg a problémát…
    🙁
    ˙

    Ui. Kihagytad a fúrtkutak átmérőjére és mélységére vonatkozó
    f o n t o s s á g á t . kútfúrói szempontból méltatni…

  • A fotó címe:

    ZSÁK ÉS FOLTJA

  • Geyza
    6 :33

    Kaya Ibrahim és
    >Iosiph Toth:

    – Ők maradtak hajléktalanok emezek meg;

    Mágnás Miska és
    Piszkos Fred