Erdoğan látogatásához

2019 november 11 9:18 de.72 hozzászólás

Már pár napja, hogy a török diktátor erre járt. Orbán szerint meg kell adni neki a tiszteletet. Nyilván. Orbánnak meg kellett adnia a tiszteletet. Elvégre Orbánnak láthatóan kell egy felettes én, akinek hódolhat. Tisztelettel, városlezárással, bármivel. Putyin, Erdogan, az ázsiai törpe-diktátorok. Mindegy. Mert ezek a látogatások, és maga a budapesti városlezárás nem a vendégről, és még csak nem is feltétlenül a vendégnek szólt.

Függetlenül attól, hogy érdemes-e a török vezér üldözési komplexusain vitatkozni. Nem kizárt, hogy jól el van látva velük, és Szíriának valószínűleg csak erős fedezettel, vagy erősen megvasalva menne a közelébe. Ez azonban nem Szíria, hanem egy olyan ország, amely pillanatnyilag még az EU tagja. Bármennyire is igyekszik Orbán kivezetni az országot az Unióból. Amely gesztust valószínűleg éppen azok ellenzik, akik rövid pórázon tartják a magyar zsebhokibajnokot. Akiknek milliárdokat jövedelmez a felelősségpánikos, a szocializációs hagyományaival, a gulyáskommunizmus fociöltöző-szagú péniszirigységébe gyökerező falubolondjának uralkodása. Ameddig pedig Magyarország tagja az európai közösségnek, addig kiváló a trójai fapaci szerepére. Amelynek Orbán akár örömmel is eleget tesz. Elvégre ebben az esetben a saját baromságait, jellemgyengeségeit ráfoghatja a külső kontrollra.

Közben lezárta a várost? Gondolhatja: na és? A fővárosiak nem hódolnak neki önként, tehát nyugodtan szívhatnak. Az már csak a rend kedvéért érdemes hozzátenni, hogy az adott esetben a kormányzsebre szavazók is ott toporoghattak valahol a tömegben. Hacsak nem kaptak utasítást a saját felettes trolltartóiktól, hogy maradjanak otthon. Vagy éppen menjenek a tömegbe. Hátha sikerül valami kis pofozkodást is kiprovokálni. Nem tudhatjuk, mert a török elnök nyilvános felképelése érdeklődés hiányában elmaradt. Azért persze érdekelt volna a Fideszre szavazó, de a tömegben tipródó, esetleg megtiport, de haza semmiképpen nem jutó honfitársak véleménye. Ott és akkor. Mert a Széll Kálmánba megboldogult Moszkva tér környékén nem túl sok baráti dudálást, beszólást lehetett hallani. De legalább Orbán büszkén mutogathatta Erdogan-nak, hogy mekkora tömeg van az utcán miatta. Ha nem is az ő tiszteletükre.

Ellenben Orbán mégis csak demonstrálhatta azt a hatalmi gőgöt, amiről azt hiheti: vezetővé emeli. Mint a „Diktátor” című film nagyra törő vezérét a fogorvosi szék. Olyan körítést teremtve, ami alighanem Brezsnyev elvtárs egykori látogatásához lehetett volna méltó. Esetleg azt is felülmúlva. Mert annak idején a magyar vezetésből hiányzott ez a fajta pökhendi kivagyiság. Nem volt rászorulva. Az akkor itt vendégeskedők sem. Pontosan tisztában voltak a helyükkel, szerepükkel. Persze előfordulhat, hogy Orbán is pontosan tisztában van azzal, hogy csak lokális vezér. A maga dombocskáján. Amíg legalább a híveivel el tudja hitetni, hogy nála van a gyémánt fél-krajcár. Esetleg egy hangfelvétel. Hacsak nem róla, tőle őriznek egy-egy felvételt, aláírást valamely komódfiókban. Míg az aktuális Virág-elvtárs nem kér egy kis szívességet.

Addig meg játszhatja az eszét. No meg addig, amíg a szavazók hagyják. Megvezetni magukat azzal, hogy bármilyen polgári, illetve állampolgári értéket képvisel kleptoligarchikus zsebészet.

72 hozzászólás

  • Jurásek Fábián Sebestyén

    Kedves „Író”!

    Mi ez az ellenszenv-katyvasz…? A Világpolitika ennél sokkal árnyaltabb és összetettebb, minthogy Ön csak úgy minősítgessen bárkit. Kérdezem szakértője Ön bárminek is?!

    A tények pl. ezek: https://pangea.blog.hu/2019/11/09/kurdok_etnikai_terkepeken?fbclid=IwAR3CgFnI0ijJPchQtsvjgMr-VryCeX8ShHFrHD_D1S6jZAmUdXlj0GIwYTM

    Amivel meg inkább foglalkozhatna az Orbán-fóbiája helyett: https://demokrata.hu/magyarorszag/a-sarga-irigyseg-szindroma-176066/?fbclid=IwAR3MoNw-SmkTYrlDeb08iMDOuj5A1nQf9Xh3l7ArvcX9_r-dYb-hBwSu7jU

    Esetleg egy kis normális külpolitika és annak hazai vonatkozásai: https://magyarnemzet.hu/kultura/halalsikoly-a-francia-pokolbol-7479716/?fbclid=IwAR098EQpYWAqhbsqiRg-6IB5Cra3XL-H-5zMEMb8vEwuhYEHv5F0BRIcxFg

    Desszertnek: https://hvg.hu/vilag/20191108_Torokorszag_megkezdi_az_Iszlam_Allam_terroristainak_visszakuldeset_Europaba?fbclid=IwAR2JLBMHRXTLQnYXzpdPgKyrMicMFLqpdXgRySeKTLYnLhT5zPoWRcPNpa0

    Féltem Önöket(!): bele fognak ebbe az Orbán-fóbiába betegedni, aztán arról is csak Orbán tehet…

  • Tényleg megtisztelve érezhette magát Erdogan, a gépkocsiban ülve látnia az üres utcákat.

  • államfői látogatás két Ná Tócsa tag között, színtiszta barátság (annak kell lennie), mi a gond?O1G nem vett tiszta zoknit és nrem mosta meg a fejit és amúgy korpásan állt ki a pástra?

    nem értem a gondot? valaki megmagyarázná?

  • Személyes tapasztalatom nincs a káoszról – nem kell feltétlenül mászkálnom – hát itthon maradtam. Hanem,amit a hírek mondtak: nem forgalomkorlátozás volt, hanem káosz. Csak egyetlen momentum: az egyik metróállomáson kiszálltak az utasok – majd nem engedték a felszínre őket. Kérem: máskor is volt ilyen korlátozás – de akkor minden állomáson bemondták, hogy a szerelvény a lezárt állomáson nem áll meg. De nem rakták ki az utasokat az állomásra, ahol akár pánik is kitörhet, ha 2-3 szerelvény utasai összegyűlnek. Ezek után tényleg nem tudom, mihez ért a sok-sok biztonságpolitikai szagértő. Már azon kívül, hogy pánikszerűen be van rosálva a migráncsoktól.
    Volt, hogy egy nénit nem engedtek át a lezárt úton. Kérem: ez teljesen rendben van: egy ilyen konvoj semmilyen akadálynak nem áll meg! (Sehol a világon.) Gyalogosnak se!

  • És egy off! Tegnap tíz helyen szavaztak újra, különböző okokból. Bár nem mindenhol sikerült fordítani, de kivétel nélkül mind a 10 helyen erősebb lett az ellenzék. Kirívó példa volt Jászberény, ahol 14 szavazattal kapott többet az ellenzéki jelölt. Az eredményt a kormányerő megkifogásolta. A tegnapi szavazáson 3748 (háromezerhétszáznegyvennyolc!) szavazattal kapott többet az ellenzéki jelölt. A nyakas jászoktól. Mellesleg Jászberény híres szülötte Csányi Sándor, az OTP elnök-vezérigazgatója, az MLSZ (volt?) elnöke, aki nemigen vádolható ellenzékiséggel. Ráadásul számon tartja jászságát – civil szervezetet is létrehozott régebben városa fejlesztéséért.

  • Göllner András

    @ Simay Endre István

    Fontos ez a figyelmeztetés arra, hogy milyen rohadt a Magyar és a Török kormányközi kapcsolatok állapota, de a romlás okaival nem értek egyett („Orbánnak meg kellett adnia a tiszteletet. Elvégre Orbánnak láthatóan kell egy felettes én, akinek hódolhat.”)

    Orbán nem valamiféle pszihés, hódolatvágytól fűtve garázdálkodik a nép vagyonával, nem ezért veri át a magyarokat a szeretet hamis látszatát keltő játszmájával, nem ezért fajtalankodik úton útszélen a világ összes gazemberével, hanem azért, mert ezzel gyarapítja saját és cimboráinak vagyonát. Tudja, hogy minden relatív. Magyarországnak nenm kell óriási pénzeket leadniuk a nemzetközi gazembereknek – Putinnak, Alievnek, Erdoganna, a Saudi húsdarálonak, hogy a magyar helytartóik jól lakjanak. Orbán nem azért nyalja a világ összes gazemberének a fenekét, akár Trumpét, mert lelkibeteg, hanem azért mert éhes.

  • Schmidt Mária most megírhatja Eger vár ostromának FITELES verzióját. Abban, Dobó egy gyáva hazaáruló lesz és a Törökök elfoglalják a várat. Jumurdzsák lesz a vár kapitánya.

    Erdogan pedig idén újra térdre kényszerítette Pestet és Budát.

  • A cikkhez (egyenlőre..)rövden csak annyit,hogy sem Erdogan,sem
    Putyin nem törpe….és nem diktátor,mindkettő tényező!!!!!
    Az előbbi a mingrás (köztük többnyire bűnözök…)
    beáramlás ellen lép fel,ami az európai országoknak nagyobb
    biztonságot jelent,aztán ugye egyik sem diktátor,különösen Putyin,aki meghatározó tényező a világban és sok országba meghívják,jegyzik!!!!!!
    A szerző bizonyára összetéveszti Sztálinnal,Brezsnyevvel,Rákosival,Kádárral…….akik valóban
    azok voltak!!!!!
    Mellesleg minden magasrangú személy érkezésekor rendkivüli biztonsági intékedés bevezetése indokolt,a kormány felelőssége,meg ugye csak pár óráig tartott a forgalomkorlátozás!
    Az idióta ellenzéki tüntetők az illegális tüntetésekkel sokkal
    nagyobb dugót,káoszt okoztak,a belvárosi lakok „nagy örömére”….
    Na most ennyit,nincs több időm jelenleg!

  • E.I.Simay!

    Ráér akkor aggodni,amikor majd ismét tüntetnek (méghozzá ellenzékiek,jelentős számban!) Czeglédy Csabi bűnöző cégének
    megbizatása miatt….meg akkor amikor az idióta,jellemtelen,alkalmatlan Karácsony gergő ellen lázad fel
    Pest és Buda a diesel autók kitiltása miatt…..
    Ugye ott lesznek a BKV.és a teherautó(szállító cégek és a magánautóval közlekedő sofőrok .akik szintén többnyire ilyen autókkal közlekednek….na akkor egy kicsit tovább lesz biztonsági lezárás,forgalomkorlátozás …..!
    Gondolkodjon egy cseppet!

  • Kiegészítés!

    Bár a jellemtelen,haza,nemzetáruló DK.ás Gyurcsányt mélyen megvetem,(amivel nem vagyok egyedül)de azt egyételműen díjazom,hogy az általa „patronált”befutó …tiszavirág életű „győztes” ellenzéket „egyéni” módszereivel a biztos bukás felé terelgeti,úgy mint annó az MSZP-t….!
    Nos tény: ebből az „emberszabásu ” lény még sokak számára okoz
    örömet,győzelmet,csak (remélhetőleg rövid idő?) kérdése !!!!!!!!!!!!!

  • Jurásek Fábián Sebestyén

    „Író”!

    Tessék azzal foglalkozni, ami ránk tartozik és ne azzal ami nem… A kurdok pl. mikor fognak könnyet ejteni, pl. önért? Soha. Mi is foglalkozzunk csak magunkkal, a mi kurd helyzetünkkel Európában!

    „A két utcával odébb lakó magyar ember sorsáért egy csepp könnyet nem ejtenének, mert nem rájuk tartozik, de a kurdokért vagy örményekért szívszorító jajgatásokat csinálnak. (Az örményirtást zömmel kurdok végezték el. Most akkor a kurdokat sajnáljuk vagy az örményeket? Egyszerre a kettő necces.)

    A kérdés a következő: valaki tényleg hülye, vagy csak megjátssza magát?” https://888.hu/piszkostizenketto/a-helyes-hozzaallas-4212696/

  • A győzelmet természetesen a normális,tisztességes,hazaszerető jobboldali embereknek kívántam….a félreértések elkerülése végett…….!!!

  • Göllner András
    2019 november 11
    12:12 du.

    Azért azon akin a paranoid skizofrénia publikusan látható tüneteinek nagy része kipipálható ….
    http://www.drdiag.hu/kereso/diagnosztika.adatlap.php?id=52994

  • Boda Marcsi
    2019 november 11
    2:04 du.

    Bravó, a bemagolásból jeles. Marcsi maga megint leírta a kötelező olvasmányt szinte szóról szóra amit olvasott / látott / hallott a propaganda sajtóból a témát illetően. De, hogy semmiről sincs fogalma, egy önálló gondolata… Azon megint nincs mit csodálkozni.
    De ezért ám nem kell az ujjbegyeit koptatnia, ezt bárki el tudja olvasni a Ripostból, az Origóból, a Lokálból, a Magyar Nemzetből, a Pesti Srácokból megtudja nézni bárki az m1-en, a Hír TV-n, meghallgathatja bárki a Kossuth rádión. Minek írja le szóról szóra a propagandát ha egy betű önálló gondolatot nem rak hozzá?!
    A másik, hogy Maga pont azt a két ország önkényuralmi vezetőjét fényezi, amely országok a történelemben a legnagyobb csapásokat mérték reánk, és magyarok vérét ontották évszázados távlatokban többször is, visszatérően. Napjainkban pedig befolyásukkal rátaposnak Orbánra, és rákényszerítik az akaratukat a mi kicsike jelentéktelen vezérünkre. Engedje meg, hogy ne kelljen szeretni se az orosz vezért, se a tömeggyilkos muszlim Erdogánt.

  • Ja, és Marcsi! Nekem magyar emberként sértő volt a török zászló kitűzése a Budai várban önmagában is, hát még Erdogan tiszteletére. Önnek mint elvtelen szélkakasnak, úgy tűnik nem. Magának – ha Orbánhoz köthető akkor minden és bármi, illetve akármi rendben van. Megszoktuk már, önnek meg jó a gyomra hozzá, és az arcbőre is vastag. Tudja a Budai várból és a templomokból közel 500 éve a törökök elhurcoltak számos magyar ereklyét, és jelenleg is Isztambulban a Hagia Sophiában láthatóak ezen ellopott tárgyak egy része. Ha kíváncsi rá, meg lehet nézni, csak Isztambulba kell utazni. Kiskezi’csókolom!

  • István, brilliáns a jelződ, csak úgy, tollhegyről kirázva:
    „gulyáskommunizmus fociöltöző-szagú péniszirigységébe gyökerező falubolondja”.
    ebben minden benne van,ami Orbán.
    egyetlen dolog nem stimmel: nem a falu, hanem az ország, sőt, az Unió bolondja.
    egyes primitív társadalmakban a bolondokat (őrülteket) szinte vallásos tiszteletben részesítették. Orbánt azonban csak a hasonszőrűek tisztelik – vagy valami ilyesmi – de Európában senki.

  • ˙

    O r b á n . már azokra a szűkebb időkre készül,amikor majd az

    Unió elzárja a pénzcsapokat – óne „kohéziós” baksisok – és ő

    megemelheti a kalapját, hogy „agyő uraim, ÉÉÉn megtettem a

    kötelességem,sikerült káoszt kavarnom a rendből és jóakaratból.

    Most megyek Törökországba, Üzbegisztánba, Azerbajdzsánba,

    Kazakisztánba, lehet, hogy Észak-Macedóniába is és a többi

    rokonomhoz újabb baksist remélve kis családom, alattvalóim

    és cselédeim szerény boldogulásához …”

    .

  • Gyula Bognár
    1:06

    Gondolom a két jelentős politikus megkoszorúzta Eugen Savoya, magyarul Szvojai Jenő herceg óriási budavári lovasszobrát, aki nemcsak a törököt verte ki a Budai Várból, de az ott élő zsidó közösséget mind egy szálig – gyerekestől, asszonyostól – kb 200 embert – hányatott kardélre…

    A hatalmas emlékműnek még az is a bukéja, hogy alkotója, akárcsak a két* turulnak is, zsidó szobrász volt…
    ˙

    * A két turul: a tatai és a budai.

  • Azonosulni bírok Molnár Piroska, a Nemzet Színésze, Kossuth-díjas és Jászai Mari-díjas színészünk gondolatával, ami szerint: „A történelem pedig ismétli magát, állandóan belelépünk ugyanabba a folyóba… Sajnos pesszimista vagyok. A görögök is megmondták, hogy az ember nem változik, csak a körülményei […] A tömegnek pedig vágya is, hogy uniformizálják, hogy mondják meg, mit csináljanak, így gondolkodni sem kell és a felelősség terhét is lesöpörhetik magukról.”

    Ezen a fórumon is minduntalan megfeledkeznek a tömegről, amelyik tömeg döntött 1989-90-ben, döntött 2018-19-ben is. Az addig erény, míg valaki kitart a politikai irányultsága mellett, tegye ezt akár bugyuta érvelésekkel is, de ha ezt az irányultságát erőszakolná rá másokra is, az már bűn. Ha ezt a másképpen gondolkodó sértegetésével, közeli rokonai emlegetésével teszi, az már az emberi megnyilvánulás legalja.

    Mindezzel csak annyit szeretnék jelezni, hogy szerencsére nem vagyunk egyformák, és ma már nem is kell egyformának mutatni magunkat.

  • Jurásek Fábián Sebestyén

    Mindenkinek!

    Nagyon sokan nincsenek tisztában vele, hogy Törökország mit meg nem tett azért, hogy iszlám ország létére európai jellegű államot működtet. Igen jó példa az „iszlamizáció” problémájára, minden hibája ellenére, amit nem ostorozni kéne, hanem elismerni…!!!

    https://index.hu/kulfold/eurologus/2019/11/07/balkan_eu_bovites_hahn/?fbclid=IwAR1QCT1HB5E2wz-Ydv6rBXsHqy9ja7XkpyIg8O9icnFVAfkGugYouOrW-xg

    https://hu.wikipedia.org/wiki/Mustafa_Kemal_Atat%C3%BCrk?fbclid=IwAR3HBnFKjWL3Ri9i8kgP3X8zNTwloOyFmACC8QDe9xZetD2_AdX5NdPpueg#A_modern_T%C3%B6r%C3%B6korsz%C3%A1g_megteremt%C3%A9se

  • Nekem mindig gyanúsak voltak a törökök.
    Már 600 év óta.
    Az is gyanűs, miért pont a Várban volt / (van?) a törökök nagykövetsége.
    És lám : nem kellett „csalódnom” bennük.
    Most megveregethetem a saját vállamat, hogy minden eddigi csak blabla volt az európai közeledésükkel kapcsolatban.

    Annál is inkább, mert amikor 1990-91 környékén Svájcba és Németországba jártam ki vállalkozási célból különfél cégekhez, rémtörténeteket hallottam hogyan jár el a Török Állam a saját Német és más országokban dolgozó polgáraival, ha pénzt remél kicsikarni belőlük. Zsarolás, a családjukkal való embertelen bánás, fenyegetés, minden belefért a repertoárjukba.
    Pedig akkoriban úgymond „emberarcú” volt Törökörszág.
    Milyen lehet most ??!

  • Boda te kis hülye :DDDDDDDDDDDDD
    „Erdogan és Putyin nem diktátorok” hehehehe ekkora idiótát

    Háppersze. Merkel a diktátor.
    Megmondotta volt már pár évvel ezelőtt a görög szélsőségesen náci ” Aranyhajnal” nevű párt is, amikor Németország számonkérte rajtuk hogy miért verték ét éveken át az Úniót .
    Merkelt hitlerbajusszal meg horogkereszttel ábrázolták azok a büdösnácik, mert Németország kijelentette egy fillárrel sem ad több pénzt a pruduktivitás nélküli görög gazdaságnak, ahol is már a 14.-dik, sőt 15.-ödik havi fizetéseknél tartottak továbbá egy görög , munkát alig végző állami alkalmazott négyszer annyit keresett mint egy német dolgozó.

    Ferstéhen te idióta ?

  • Jurásek Fábián Sebestyén
    2019 november 12
    6:27 de.

    Ez a félkegyelmű meg úgy ír itt , mint ahogyan anno a ’19.-es Tanácsköztársaság első, kétségbeesett szikratávirata szólt Csepelről, idézem nem szó szerint :

    ” Mindenkinek..Mindenkinek..Mindenkinek..Csapataink harcban állnak a Kisantanttal..”

  • Többek mellett kedvelem Karafiáth Orsolya politikai irányultságát is. De jól hangzanak Erdős Virág megzenésített versei is.

  • Jurásek Fábián Sebestyén
    2019 november 12
    6:27 de.

    Azt képzeli ez a gyengeelméjű,
    hogy mi itten rá vagyunk szorulva egy ilyen félnáci
    felhomályosításaira.
    Azt képzeli magában, hogy nem vagyunk tisztában az elmúlt
    évtizedek hazai és külföldi politikai eseményeivel,
    de majd Ő kiokosít bennünket.

    Mert az ilyen félnácik meg más idióták blablája nélkül amúgy bután halnánk meg. 😀 😀 😀 😀

  • A politika (bel- és külpolitika): „A pillanatnyi érdekek kifejeződése”

    Sir Winston Churchill szerint: „Angliának nincsenek barátai csak érdekei vannak” – ez Magyarországra is igaz.

  • Jurásek Fábián Sebestyén
    2019 november 11
    3:46 du.

    “Író”!

    Tessék azzal foglalkozni, ami ránk tartozik és ne azzal ami nem…

    ————————————-

    Na, de most tényleg – Ön komolyan megakarja szabni a cikkíróknak – bárki legyen is az – hogy azzal foglalkozzon ami Önt érdekli?
    Mert hogy „mi tartozik ránk” arról ugyebár elég eltérőek a vélemények, már két megkérdezett sem mondja ugyanaz, itt meg főleg többen vannak kettőnél…!

    De azért Ön is kap egy tanácsot, egy egészen pici kis tanácsocskát így „ballipsi”oldalról – próbáljon meg kevesebbet linkelni – a szó tárgyi és átvitt értelmében egyaránt – hiszen ember nincs aki elolvasná, aki meg mégis épp és pont ezekre kíváncsi, az pontosan tudja hol keresse. Inkább érveljen a maga szavaival és a maga örömére /kárára, ahelyett hogy hangzatosnak tűnő idézetekkel tetszeleg itt ha kell ha nem!

    Tudja a KMH egy szabadon választott oldal – senkinek nem kötelező! Aki jól érzi itt magát és megkeresi /megtalálja a hangot, az boldogul, noha nem biztos hogy mindig mindenkivel, no pláne a cikkíróval egyetért, azt azonban tudomásul veszi, hogy az ő véleménye (is) egy a sok közül. Aki csak kötözködni jár ide, és az Istennek sem óhajtja megérteni, hogy senkinek nem írhatja elő, hogy kit mi érdekeljen és miről, hogy vélekedjen, az biztos hogy nem érzi itt jól magát, így alig érthető, hogy a mit keres itt?

    Ezért hát azt mondom Önnek, hogy vegye lazábbra a figurát, lélegezzen mélyeket, hátha felfedezi, hogy abban is van valami ha eltérőek a vélemények és meg lehet vitatni őket – mert ha a meggyőzés szándéka hajtja, feltétlenül eredményesebb lesz – vagy nem! De mindenképpen békésebb. Mondja nyugodtan a véleményét, nem kell Önnek a prostisrácok, meg a 888. meg a jó ég tudja még honnan összevakart mélymagyar hisztik online változata.
    Nem olyan régen tűnt fel Ön a KMH oldalain, ehhez képest elég jelentős „rendszabályozási” kísérleteket tesz – mire is?

  • Kezdődik. Mármint Budapest ellehetetlenítése. Törvénybe foglalják, hogy az iparűzési adót a helyi tömegközlekedésre kell fordítani. A fővárosban ez azt jelenti, hogy gyakorlatilag nem marad pénzük semmi másra.

  • Ille István
    2019 november 11
    11:26 du.

    Igen, sajnos …. Nem csak a falué….

  • HunCanada (valahunnan…)!

    Nagyon téved:ugyanis és több és hiteles(semleges)napilapot,olvasok,és híreket is nézek…..sokakkal elentétben,az meg hogy magát személy szerint
    sérti a látogatás idejére kitűzött török zászló,az ugye mellékes,magánügy!
    Nyugodjon le szépen,és ne idegskedjen feleslegesen,lesz még oka
    bőven a jövőben fanatikus hívőként az ellenzék miatt,tartalékolja
    az energiáját….!

  • Drizari
    2019 november 12
    5:20 de.

    Hülyeséget írtál, az emberi tudat (is) fejlődik, csak éppen a béka segge alól (ahol te is leleddzel) nemigen vehetőek észre ezek a lassú folyamatok.

  • HunCanada!

    Ráér akkor izgulni,ha majd több ellenzéki polgármester ellen tüntetnek(főleg a „butácska” ,szerencsétlen ,becsapott és kisemmizett ellenzéki hívek…)
    A legnagyobb balhé az idióta,jellemtelen,távirányított Karácsony
    Gergely ellen lesz,nos ellene mind a bal,mind a jobboldali érintettek kivonulnak,nem kell sokat várni rá…!

  • H.C!

    nem mellesleg : én a tisztességes nyugdíjamból jól megélek,igy nem érint (bár kicsit zavar…)Karácsony 20.000 Ft-os rezsiigérete….ki tudom fizetni a számláimat akkor is ha „természetesen” hazudott,meg a diesel autók korlátozása sem érint,mert nincs kocsim,ha meg indokolt és sietek,akkor van
    pénzem taxira is….
    Na erről ennyit,jó filmet nézek!

  • Boda Marcsi
    2019 november 12
    2:25 du.

    Marcsi én nem vagyok ideges. A maga forrásai pedig nem függetlenek, hanem kizárólag a propaganda sajtó.

    Valóban zavar a török zászló, és minden magyar embert kellene, hogy zavarjon. Leírtam miért. Önt nem kell, hogy zavarja ez is azt bizonyítja, hogy tesz magasról arra ami a magyar embereket sérti, kizárólag azért mert a kormány és a propagandája fenekét követi. Nyugodtan, ha az altájékok bűzét szereti, nyugodtan ha imádja a török Zászlót a Budai Várban, ahonnan elhorcoltak nem kevés értéket és a mai napig Isztambulban a Hagia Sophia szentélyben látható, mint elrabolt kincs. Szeresse Erdogánt, Putyint. Orosz, török csak jót hozott nekünk mindig a történelemben, ugye. Ha önnek ez a gerincnélküli, elvtelen folyamatos magyarságellenes segg és talpnyalás okoz örömet amit csak azért csinál, hogy mindenre bólogasson amit Orbán kitalál, akkor kéívánok Önnek jó sok bőrt az arcára nap mint nap.

  • Boda Marcsi
    2019 november 12
    2:47 du.

    Egyelőre ahol megtámadta a Fidesz az eredményt, mert csak 14 szavazattal bukott, ott most a megismételt választáson aztán több ezerrel bukták el újra a választás, Jászberényben. Tetszettek volna viselni a vereséget elsőre is, de nem most Vasárnap 200-szor nagyobb pofont kaptak az újraválasztáskor.
    Már Bayer és Bencsik a Hír TV-n aggódik, Pócs Jánost – tudja aki cigány beosztottjára akarta rágyújtani a kemencét – mérhetetlenül lesújtja az eredmény. Szóval aki aggódik az nem én vagyok, hanem a maga elvtársai Kövérrel az élen, aki érzékelhetően elmegyógyintézeti kezelésre fog szorulni. Pár hete le is kellett szállnia az őt szállító repülőnek Varsóban, mert rosszul lett a sok mocskosságtól ami kijön a száján és attól ami még benne van az agyába.

  • Drizari
    2019 november 12
    12:17 du.

    Sajnos várható volt, hogy a kormány mindenhol keresztbe fog tenni ahol tud, főleg Pesten, de a többi ellenzéki vezetésű településeken is. Illetve ahol akar, mert ahol meg nem tud, ott törvényt módosít, hogy tudjon. Vagyis Marcsi egyszerű hardverének működési kapacitására is lefordítva: Az emberek ellenében dolgozik, saját kisstílű hatalmi céljai megtartására. Semmi különös nincs ebben, csak az elmúlt 10 évben megszokott mentalitás és tempó ez – Boda, úgyhogy tapsolhat vezérének.

  • Drizari

    „Kezdődik. Mármint Budapest ellehetetlenítése.”

    Kezdetnek nem rossz – gondolják sokan.
    Nyilván nem volt komoly szándék a kormány részéről a békülékeny hang. Szerintem erőből végig viszik a Liget Projekt maradéktalan megépítését. Ha másként nem megy akkor országos népszavazást (is) rendeznek aminek ismereteim szerint nincs jogi akadálya. Lenne rá igény-:)

  • Ferenct
    2019 november 12
    11:28 de.

    Amit Churchill megállapított az merő marhaság volt részéről.
    Ezekkel az elvekkel Anglia lassanként elveszítette Világhatalmi státuszát és most -ahogy elnézem- Nagybritanniát át lehet mejd keresztelni Littlebritanniának.A „Egyesült Királyság” titulus meg majd a vicc-kategóriába fog tartozni.

  • Boda Marcsi
    2019 november 12
    2:47 du.

    Kezd rajta elhatalmasodni
    a dementia praecox.Most,hogy eléggé
    nagy pofont kapott az Állampárt melynek
    ez az idióta oszlopos seggnyalója,felgyorsult
    nála a kór előrehaladása.Ez jól látható ezekből az összefüggéstelen hülyeségekből amit végtelen gyűlületében összehord az új Föpolgármesterről.Akiről amúgy fogalma sincsen

  • Besancon
    2019 november 12
    11:44 de.

    Kár erre a másik félkegyelműre ennyi energiát pazarolni.
    Hisz világosan látható hogy a fejében „lóg egy deszka” 😀 😀

  • Jurásek Fábián Sebestyén

    Geyza!

    Csak annyira vagy ostoba, mit a neved. Szégyene vagy még ennek álkanadai oldalnak is…

    Mindenkinek:

    Találtam egy jó írást az ügyről, megosztom és hozzáteszem pl. a muszlim kurdok mikor fognak akár egy könnycseppet is ejteni értünk magyarokért…(?): https://888.hu/piszkostizenketto/a-helyes-hozzaallas-4212696/

  • T.Göllner Tanár Úr !
    Kiváncsi lennék, kizárólag tudományos alapon, hogy mi a veleménye a most zajló Trump & Erdogan találkozóról Washingtonban…
    Ott is a török a főnök ?
    – Egyáltalán ki van fölűl és kicsoda alul?

  • Boda Marcsi
    2019 november 12
    3:10 du.

    Tudjuk Boda:
    TE a gaz komcsik idején
    váltál jogosulttá egy csinos kis
    nyugdíjjra, az el nem végzett munkád után.
    De honorálták a seggnyalásodat és hogy jelentéseket
    írogattál a kollegáidról. A munkádnak, mint „gazdasági igazgatónak” sok teteje nem lehetett mert később szanálni kellett azt a híd és vasútépítő technikumot, ahol is a VALÓBAN hozzáértő főnöködet jól kimartad az íróasztala mögül.Aki elég naív volt ahoz hogy
    maga mellé vegyen tégedet.Gondolom előtte szépen besmúzeroltad magadat hozzá is.

    Ezeket a dolgokat nem tagadhatod le,
    te magad mesélted itt el az egészet nagy büszkén.

    Még azért 1 kérdés nem tisztázott, ezért csak FELTÉTELES MÓDBAN járom körül a dolgot.Tekintve hogy erről mélyen hallgatsz:

    Itt azt írtad vagy 2 évvel ezelőtt hogy te voltál anno a Kárpátok Claudia Cardináléja, vagy valami hasonló hehehe..

    Namármost feltételezuhető hogy nem csak nyaltál az illetékes elvtársaknál mikor megfúrtad a főnöködet, hanem mást is szolgáltattál nekik a „jóindulatért” cserébe.

    Tudjuk hogy vannak nők, akik gátlástalanságukban bármikor képesek a testi bájaikat anyagi előnyökre cserélni.

    És hát te…ahogy itt megismertünk…eléggé gátlástalan vagy.

  • Geyza,

    örülök, hogy te vagy itt a helikopter.

    Föntebb írtam:
    „Az addig erény, míg valaki kitart a politikai irányultsága mellett, tegye ezt akár bugyuta érvelésekkel is, de ha ezt az irányultságát erőszakolná rá másokra is, az már bűn. Ha ezt a másképpen gondolkodó sértegetésével, közeli rokonai emlegetésével teszi, az már az emberi megnyilvánulás legalja.”

  • Jurásek Fábián Sebestyén
    2019 november 13
    5:21 de.

    A 888 egy echte náci oldal.
    Legalább megtudtuk főképpen honnan „táplálkozol”
    Náci vagy öreg.Sajnálatos, dehát nem lehet rád mást mondani.

  • Drizari
    2019 november 13
    8:19 de.

    Igen Drizari,
    az ilyen „ártatlan naccerű okos tisztaszeműek”
    mint pl. a Fodor Gábor, akinek láthatólag a követője vagy,
    vitték oda az egész országot ahol most tart:
    „Inkább meghalok, de nem engedem hogy az ellenségem ne kapjon szót”

  • slapaj
    2019 november 13
    7:20 de.

    Elment nyalizni az USA.-ba.
    Most hogy Trump némi korlátozásokat lengetett be
    amiatt hogy egy ál-NATO tag a Szabad Világ ellenségéhez törleszkedik és tőle vásárol valami másodikvonalbeli rakétákat.
    Amiket nyilvánvalóan a kiváló és fegyvereiről hirhedté vált Martin Marietta cég PAtriótjáról próbálnak lekoppintani. Szteem nem sok sikerrel.

  • Geyza
    2019 november 13
    8:17 de.

    én azt hallottam Bodáról, hogy egyszer volt a Vatikánban látogatáson. a tudósítók kérdezték is egymást: te, ki az a nő, aki ott áll a pápa balján? senki nem tudta, végül az egyik BBC-s – hiába, ezek mindent tudnak – a homlokára csapott: ja, az? az Mószer Aranka – és rámutatott Bodára 😀

  • Göllner András

    @ Andrew_s

    Elfogadom, hogy Orbán több sebből vérzik, morális züllésének, gerinctelenségének, a szeretet látszat keltésére építkező átverés iránti vonzódásának több forrása van. Csupán arra óhajtottam felhívni kedves figyelmét, hogy ne feledkezzen meg arról, hogy Orbán, többek közt, azért nyalja a világ gusztustalanjainak a fenekét mert éhes. Nem kapott eleget az egypártrendszer idején ofdalenn, Felcsúton.

  • Göllner András

    @ Slapaj

    Nincs időm arra hogy külön órákat adjak olyanoknak, akik megvetik az értelmes politikai diskurzus játékszabályait, és csak azért járnak ide, hogy szemeteljenek. Világos? Szerintem, fordulj kérdéseddel a Boda Marcsihoz, a Jurásekhoz, és foglalkozz többet a nagymamáddal mint velem.

  • Göllner András

    @ Geyza

    Szerintem a Jurásek Fábián Sebestyénre sok mást is lehet mondani mint azt, hogy Náci. (Ez az utóbbi jelző, persze, többek közt azért is helytálló, mert dzsendersemleges, tehát jó példát mutat fiataljainknak.)

  • A kormány benyújtotta a parlamentnek a Türk Tanács budapesti
    képviseletéről szóló törvényjavaslatot. Várható elfogadása esetén:
    – Magyarország a Türk Tanács képviseleti irodáját mindenféle bérleti vagy egyéb díj nélkül bocsátja rendelkezésre, Magyarország évente fedezi az iroda költségvetését,
    – az iroda, annak vagyona, eszközei és archívumai – függetlenül attól, hogy hol találhatók és kinek a birtokában vannak – a feladataival kapcsolatban mentesülnek a házkutatás, lefoglalás, elkobzás, kisajátítás és a végrehajtó, közigazgatási, bírói vagy igazságszolgáltatási szervek bármely egyéb beavatkozása, továbbá bármilyen jogi eljárás, közigazgatási vagy bírósági eljárás alól, kivéve azokat az eseteket, amelyekben a Türk Tanács Külügyminisztereinek Tanácsa lemondott mentelmi jogáról,
    – az iroda mentesül összes közvetlen adó alól, beleértve a jövedelemadót és a társasági adót, valamint a különös fogyasztási adót, a gépjárműadót és egyéb hasonló közvetett adókat,
    – az iroda dolgozói mentesek hivatalos minőségükben, szóban és írásban tett nyilatkozataik és összes egyéb hivatalos tevékenységük tekintetében a joghatóság alól,
    – továbbá mentességet élveznek a házastársaikkal és az eltartott hozzátartozóikkal együtt a bevándorlási korlátozások és az idegenrendészeti nyilvántartásba vétel alól,
    – végezetül, a Türk Tanács Külügyminisztereinek Tanácsa jogosult és köteles lemondani az iroda személyzet bármelyik tagjának mentelmi jogáról, amennyiben véleménye szerint a mentelmi jog akadályozná az igazságszolgáltatást, és arról a Türk Tanács érdekeinek sérelme nélkül le lehet mondani.

  • Boda Marcsi
    2019 november 12
    2:47 du.

    Mondjuk a zsebéből önirányító botkormánnyal önvezérelt vezéredre ne legyél büszke.
    De nem is leszel. Ha m,egbukik az elsők közt fogod azt mondani, hogy Te aztán sosem…..

  • Boda-néne,

    Orbán programja pont az, hogy ellehetetlenítse Budapestet, és ezen az alapon zászló alá hívjka az olyan fajd-süket idiótákat, mind kend is. Csakhogy, a főváros megszívatásával elkésett.

    Az fullajtárjainak az előzetes fenyegetési fényében ugyanis bár rossz éri Budapestet, azért szinte automatikusan Orbán lesz a felelős.
    Szívni pedig a rá szavazók is fognak.
    S alig hiszem, hogy ennyi agyhalott zombi legyen.

  • És ha már van Türk Tanács is, meg Orosz Bank is, csak egymásra kell őket ereszteni…

  • Türk Tanács meg ruszki bank…
    Seggnyalás felsőfokon.
    A mi rezsinkre.

  • Ille István
    2019 november 13
    11:47 de.

    heheheheeehehehehe

  • Göllner András
    2019 november 13
    12:28 du.

    Szteem méltó párja OIM* -nak
    Pont annyira ostoba és pont annyira elvakult.

  • És lám lám, még a tanult Göllner vitakultúrájának is része a hozzátartozó emlegetés:
    ” és foglalkozz többet a nagymamáddal mint velem. „ – üzeni a slapaj nicknek.

    Geyza meg kinyilvánít, ítélkezik rólam:
    ” pl. a Fodor Gábor, akinek láthatólag a követője vagy „ – írja faék egyszerűséggel.

  • Göllner András
    2019 november 13
    11:57 de.

    Nem csak ott…..
    Még emlékszem, hogy a Fidesz-t (aminek nem is ez lett volna eredetileg a neve, csak DISZ foglalt volt), egyfajta kontar-KISZ-ként alapították meg. Akkor, amikor Orbánt, aki a szoknyaemelésen kívül semmit nem tudott felmutatni, nem választották be a KISZ-KB -ba.
    Alkalmasint Gyurcsány-fóbiája is nagyjából azóta van.
    Mert Orbán az örök második-sokadik.
    Most is. Egy 19. senki a diktátorklubban. S egy dupla-nullás senki a demokraták klubjában.

  • Orsós Elemér

    „Persze előfordulhat, hogy Orbán is pontosan tisztában van azzal, hogy csak lokális vezér. A maga dombocskáján. Amíg legalább a híveivel el tudja hitetni, hogy nála van a gyémánt fél-krajcár. Esetleg egy hangfelvétel. Hacsak nem róla, tőle őriznek egy-egy felvételt, aláírást valamely komódfiókban. Míg az aktuális Virág-elvtárs nem kér egy kis szívességet.

    Addig meg játszhatja az eszét.”

    Látszatra játszhatja az eszét, de csak addig amig megengedik neki, mert túlságosan -és ami a legrosszabb különböző irányokban is- lekötelezett!

  • Orsós Elemér

    Kővendég
    2019 november 13
    1:15 du.

    Csak érdekesség képpen: a TEV(Tett és Védelem Alapítvány) már jópár éve hasonló privilégiumokkal rendelkezik, de sokkal nagyobb apanázzsal és ez is szintén szigorúan a mi érdekünkben! Nem sántít itt valami? Valami ősszeegyeztetthetetlenség?

  • Jurásek Fábián Sebestyén & Co.

    Akiket a tények is érdekelnek, más forrásokból is tájékoódnak: Pl:
    http://www.blogaszat.hu

    Naponta frissül és többolddalú váloagatást nyújt az aktuális eseményekrôl.

    A szélesebb körû ismeretek birtokában érdemes az ügyeket kommentálni, de a kormány agit. prop. titkárságának álságos és egyoldalú hivatkozásai alapján szellemi önégetés.

    Valaki mindig többet tud vagy újabb információkkal rendelkezik, amit figyelemve kell venni, ha másvalakinek eltérô a véleménye bizonyos dolgokról.

  • Orsós Elemér:
    „Csak érdekesség képpen: a TEV(Tett és Védelem Alapítvány) már jópár éve hasonló privilégiumokkal rendelkezik, de sokkal nagyobb apanázzsal és ez is szintén szigorúan a mi érdekünkben! Nem sántít itt valami? Valami ősszeegyeztetthetetlenség?”

    Ha nagyon finoman fogalmazok, akkor ez nem felel meg a valóságnak, a TEV alapítvány pontosan azokkal a privilégiumokkal rendelkezik, amelyekkel minden más magánalapítvány, tehát semmifélével.
    Ha nem olyan finoman fogalmazok: akkor ez az állítás=hazugság

  • A Türk Tanáccsal természetesen semmi baj sincs. Államközi szervezet, jelenleg a következő államok a teljes jogú tagjai: Azerbajdzsán, Kazahsztán, Kirgizisztán, Törökország és Üzbegisztán. A szervezetben Magyarország jelenleg sajnos még csak megfigyelői státuszt élvez.
    A Türk Tanács budapesti képviseletével sincs probléma; az új törvényjavaslat szerint ugyanolyan kiváltságokat fog élvezni, mint például az ENSz vagy a NATO budapesti képviselete – se többet, se kevesebbet. Az, hogy a magyar kormány a Türk Tanács képviseletének ugyanilyen kiváltságokat akar biztosítani, az én értelmezésemben csupán azt jelzi, hogy a kormány szeretné, hogy
    Azerbajdzsánhoz, Kazahsztánhoz, Kirgizisztánhoz, Törökországhoz és Üzbegisztánhoz hasonlóan végre Magyarország is a szervezet teljes jogú tagjává válhasson. Ez nagyon helyes, örülhetünk neki, ha végre Magyarország is megkapja az őt méltán megillető helyét a demokratikus nemzetközi közösségben.
    Azt viszont nem értem, de még csak elképzelni sem tudom, hogy a magyar kormány vajon miért nem törekszik hasonló dícséretes agilitással arra, hogy az ország az Európai Ügyészség tagjává váljék? E mély, rejtelmes titok kapcsán esetleg nincs valamelyik olvasótársnak valami ötlete?

  • T.Göllner !
    – Köszönöm válaszát, amit a leépülés szignifikáns jeleként szánakozva fogadok el, és a vitakultúrám jeleként, cseppet sem haragszom!
    – Az IQ-táplálék-lánc legalján, vegetáló Geyza, vagy Ille is frappánsabb…

  • Drizari
    2019 november 13
    3:28 du.

    Tudnék fogalmazni bonyolultul, körülményesen, unalmasan és cirkalmasan.

    Csakhát az unalmas lenne 😀 😀 (Föleg nekem.)

  • Orsós Elemér

    Kővendég
    2019 november 14
    7:26 de.

    Ki tudom magyarázkodni magam a TEV nevű alapítvány 100 milliós állami támogatásának viszonylagos feleslegességéről, mert olyan magyarországi antiszemitizmust „monitoringoznak” Magyarországon, ami -mondjuk a rettentően civilizált nyugathoz képest- még erölködve is gyenge bakfitty, -mert az onnan ezerszámra elmenekültek ilyen üldöztetéssel vidáman kiegyeznének- vagy az eseménytelenség miatt tétlenségre kárhoztatott TEV létjogosultságát igazolandó kitaláció eredménye! Sokkal hasznosabb lenne egy ehhez képest nagyságrendekkel nagyobb magyarországi magyargyűlölet monitoringozásának támogatása, mert az viszont egyre jobban elharapózik különösen a szegényebb régiókban kifejezetten a nem romákra irányuló megélhetési haszonszerzés(bűnözés) formájában! (Remélem elég píszi voltam!)

  • Geyza,

    a békasegge alatti vitakultúrádhoz nincs ínyemre csatlakozni. Ezzel végleg zárom feléd a kommunikációs csatornámat.
    (ezzel a stílussal többet ártasz az ellenzéknek, mint használsz)

  • Valahol volt egy „összegyövetelem” Drizarival arról, hogy én Kádár tevékenységével kapcsolatban kevésbé nehezményezem Nagy Imre és társai kivégzését, mint azt, hogy a 80-as években a gmk-zás kitalálásával napi szinten és országosan beavatódtunk a korrupció világába.

    Nos, öreg vagyok, és elég sokszor – ha például éjjel nem tudok aludni – felidézem magamban a gyerek és fiatalkori életünket. Ráadásul volt most egy cikk a face-n a szuezi válságról. Szóval a következő gondolatok támadtak bennem ennek, meg az akkori és a mai külpolitikai helyzetünknek a kapcsán.

    Az 56-os eseménysort voltaképpen talán az indította el, hogy Ausztriából kivonultak az oroszok az eredeti 1945-ös békemegállapodás szerint, tőlünk viszont – szintén az orosz-amerikai megállapodás értelmében – NEM. Ezt a megállapodást, 56 ide vagy oda, a nyugatnak esze ágában sem volt revideálni. Az más kérdés, hogy mit pofáztak, hiszen a hidegháború egyik lényeges eleme volt a nyugtalanságkeltés, bizonytalanságérzet elhatalmasítása az oroszok által megszállt országokban. Mi erre kiváló médium voltunk (vagyunk).

    Én még nagyon jól emlékszem a november 4-e utáni időszakra. Állandó tüntetések, tömegbe lövetések, munkástanács-gyűlések, folyamatos nyugtalanság. Még egész február elejéig iskola sem volt, hanem „szénszünet”, kijárási tilalom, stb. És persze MUK (Márciusban Újra Kezdjük). Lehet, hogy ez a nagyhatalmaknak jó volt, de szerintem nekünk nem nagyon, pláne, hogy a külpolitikában jártasak pontosan tudták, hogy ebből NINCS KIBONTAKOZÁS. Elképzeltem, ha például Nagy Imrét kiengedik nyugatra, vagy akár, csak ha börtönben tartják, mekkora propagandafegyver lett volna a személye („törvényes kormány, stb…”). Ez a zavaros helyzet jól elhúzódhatott volna, mindenféle eredmény nélkül. Nagy Imréék kivégzése erre tett nagyon fájdalmas pontot, ami az akkori világban – a háború után alig 10 évvel, nyilasperek, nürnbergi perek időszakában – éppenséggel nem is volt szokatlan. Kádár pedig bevállalta, de egyáltalán nem hiszem, hogy élvezettel, vagy hatalomvágyból.

    És akkor a mai helyzetre tekintve: Magyarország akkor azért kellett a Szovjetuniónak, hogy a határai ne legyenek közvetlenül egy nyugati állam mellett. Akkor még – gondolom én – ennek volt katonai jelentősége. Ma már talán nincs, de erre sem vennék mérget. Putyinnak nyilván kellemetlen, hogy mi NATO tagok vagyunk, szeretne minket onnan kiugratni. Horn Gyula, aki elsősorban külpolitikus volt, jól tudta, miért sietteti a mi NATO tagságunkat. Putyin pedig nem bánná, ha minket kiebrudalnának onnan, és lenne nekünk saját „vitézlő” hadseregünk, alkalmi csip-csup ellenségek ellen.

    Hogy ebbe hogy jön bele Erdogán, azt nem tudom. De az nyilvánvaló, hogy Putyin azon dolgozik, hogy visszaszerezze a rendszerváltáskor Gorbacsov által elvesztegetett „Másik Világnagyhatalom” státuszt. Ebben szorgoskodik hiúságból és önös érdekből a mi tulajdonképpen szűklátókörű, ostoba Viktorunk is.

    Szerintem.

  • Almási Alma:
    „Elképzeltem, ha például Nagy Imrét kiengedik nyugatra, vagy akár, csak ha börtönben tartják, mekkora propagandafegyver lett volna a személye (“törvényes kormány, stb…”). Ez a zavaros helyzet jól elhúzódhatott volna, mindenféle eredmény nélkül.”

    Ebben eltér a véleményünk.
    Amikor Nagy Imrét kivégezték, 1958 nyarán, a Kádár-kormány helyzete már belpolitikailag is többé-kevésbé stabilizálódott. Kétségtelen, hogy Nagy Imre személye Nyugaton propaganda-fegyverként akkor még elég jól fölhasználható lett volna – viszont csupán emiatt nem illik megölni valakit.
    Nem Nagy Imre volt az első és egyetlen magyar miniszterelnök, aki emigrációba kényszerítve jó propagandafegyver lehetett volna a regnáló magyar párttal és kormányzattal szemben, hasonló volt a helyzet Nagy Ferenc esetében; egy kis ideig fölkapták Nyugaton, aztán szinte (elfel)ejtették, valószínűleg ez történt volna Nagy Imrével is.

  • Kővendég
    2019 november 16
    7:20 du.

    Caro Ospite di Pietra

    mind a 10000 voksom Álmaink Almájára adom ebben a kavarodásban!

    Lásd még Juan Guaido, Joshua Wong, Camacho, Añez, Piñera, Bolsonaro, Volodimir Zelensky +++ mind fel vannak használva és nem is akárhogyan

    lelőve erre nem lennének jók de azonnal helyreállna a rend, és a béke meg a prosperitás

    hahahahahahaha