Nem akartam ma írni…

2019 november 26 11:02 de.130 hozzászólás

De annyi impulzus ért, hogy itt ülök a gép előtt és valahogy megpróbálom összeeszkábálni kesze-kusza gondolataimat.

Történt ma, hogy volt egy beszélgetésem és valahogy szóba került Öcsi bácsi, igen, Puskás Öcsi, vagy Purczeld Ferenc, kinek hogyan tetszik.

Gyerek, illetve sráckoromban példaképem volt. Emlékszem egyszer valamikor a rádió leadta a teljes 1954-es berni VB döntő hanganyagát, hallgattam Szepesi Györgyöt, és bár tudtam az eredményt, mégis ott szipákoltam a rádió előtt, amikor Szepesi szinte zokogott, „Bozsik, mit csináltál, Bozsik mit csináltál…”, mivel az ő labdavesztéséből kaptuk a harmadik mindent eldöntő gólt.

Kint voltam a Népstadionban akkor is, amikor Puskás először hazajött és összeállt újra a pályán az „aranycsapat”. Telt ház volt és én ámulattal figyeltem a pocakos Puskást, ahogy ragad a lábához a labda.
Aztán hazajött végleg, volt szövetségi kapitány és elkezdték őt is szétszedni, mert mi még az „isteneinket” is bemocskoljuk. A Kútvölgyi kórházban halt meg, Alzheimer kórral kezelték, és mesélték róla, hogy amikor már a nevére sem emlékezett, ha labdát gurítottak felé, azzal még akkor is tudta mit kell tennie.
Persze, tudom Puskás nem szent, nem ikonkép volt, hanem egy kispesti zsivány, egy okos zsivány, aki kereste a helyét a világban és persze használta a zsenijét és ebből jól tudott profitálni.

Viszont valahogy mégis ember maradt és talán ezért szerették ennyire, talán ezért van az, hogy a világban mindenhol ismerik a nevét, valószínűleg ő a leghíresebb magyar.

Nem tudom, hogy Puskás mennyire viselné el hogy ez a fasiszta rezsim felhasználja a nevét…Puskás akadémia, Pancho aréna, Puskás stadion.

…és nekem már nem Puskás jut eszembe, hanem Orbán és a Fidesz-KDNP fasiszta rezsim, a TAO, Mészáros Lőrinc, a kidobott és eltékozolt milliárdok és a legvégén a harmatgyenge magyar foci.
Gondoljatok bele, hogy egy Puskás Ferenc csak 85 alkalommal volt magyar válogatott, hogy Fazekas Lacinak(Fazéknak), csak 92 válogatottság jutott (nem adták meg neki az esélyt, hogy utolérje Bozsik József 100 válogatottságát)

…és akkor egy Dzsudzsák túl van a 100 válogatottságon…

Igen, fáj! Fáj, hogy mindent elvesznek tőlem, elveszik Öcsi bácsit ugyanúgy, ahogy elvették a kokárdát, a himnuszt és elvették azt az érzést is, hogy magyar vagyok!

Mert elvették, mert amikor Orbán azt mondja „mi magyarok”, akkor én nem akarok magyar lenni, amikor a „magyarok” nevében koszorúzzák Horthy szobrát, nem akarok magyar lenni,

…és igen, eljutok oda, hogy nemhogy magyar nem akarok lenni, de egy levegőt sem akarok szívni a „mimagyarokkal”.

…és tudom, megint jön, hogy ez hiszti a részemről, meg,hogy akkor „takaroggggy”. Tudjátok ez nem hiszti, ezek érzések, hatalmas nagy veszteségek az ember lelkében.

…és forr bennem az indulat, mert minden lehetett volna máshogy, igen…”Teccetek volna forradalmat csinálni!”

Tudjátok, ha 90-ben az Andrássyn ott lógtak volna az egykori politikus bűnözők, akkor ma Magyarországon demokrácia lenne, mert tudnák a mocskok, hogy a korrupcióért, a nép átveréséért kötél jár!

Talán ez kellett volna!

Persze, most azt mondjátok, hogy így nem beszél egy demokrata, oké, akkor ne legyek az! Ne legyek demokrata, dühös vagyok iszonyúan dühös vagyok, mert gondoljatok bele abba, hogy Magyarországon egy év alatt egy Szolnok méretű város teljes lakossága hal meg a nem megfelelő egészségügyi ellátás miatt!

Ez az én olvasatomban tudatos NÉPIRTÁS!

Mi jár a népirtásért, ejnye-bejnye, vagy kötél?

Lang Alex

130 hozzászólás

  • Christopher Adam

    Erős mondatok és gondolatok, amelyek mély fájdalomból születtek. Valóban kisajátítottak annyi mindent…Lehet harcolni és ellenállni, makacsul ragaszkodni magyarságunkhoz. Tisztelem azokat, akik erre képesek.

    Egy darabig (talán viszonylag hosszú ideig) a külhonban is tart még a fájdalom. Aztán lassan tényleg elérkezik az a perc, amikor az embernek tovább halad az élete. Új közösséget talál, új érdeklődési köröket és identitása is átalakul. Ekkor vesszük észre, hogy lassan egyre jobban kiszorul mindennapi gondolatainkból Magyarország, a magyarság és a magyar identitás. Elengedjuk, átengedjuk — mert életünk más irányba halad.

  • adalbert george

    ki is vagy te valojàban lang alex ?! megmondom te vagy az a FASZISTA AKIRÖL a firkálásodban firkàszkotsz! sajnálatra valo vagy.

  • A történelem nem ismeri a „ha” szócskát. A rendszerváltásunk bársonyos volt, vér-nélküli. Jobb így. Politikai nézeteiért senkinek ne kelljen halnia, származása vagy bőrszíne miatt se.

    Ami meg Dzsudzsákot illeti, szintmérője a magyar fodbalistáknak. A világ élcsapataiban, mondjuk a legjobb 20 ország válogatott csapatának mindegyikében játszik legalább 2-3 világklasszis. Nálunk az utolsó világklasszis Détári Döme volt, azóta se született újabb. De több spotszakágban ugyanígy nincs, még sincs felháborodás.

    Ami történelmi utat jár ma Magyarország, ezt kikerülni nem lehet. Történelmi formálásában a teljes magyar társadalom részt vesz, a gyökerei a múltban eredeznek. A múltunk meghatározza a jelenünket, elkerülhetetlenek a mai folyamatok. Ez a KMH felületén is látszik, jó tükörképet mutat a kommentszekciója. 🙂

    (sok sikert kívánok új életkezdésedhez)

  • Chris,
    hogy mennyire igazad van arra bizonyíték egy nagyon régi barátom nagyon régi mondása,amiért annak idején haragudtam Rá. Akkor még Ő is és Én is csak egy két éve éltünk távol a jányi gusztávok „szent hazájától”.A mondása ez volt:”gyűlölöm a magyarokat,mert miattuk kell Itt élnem.”Nagyon elítéltem ezt a mondást.Magát,a gyűlöletet ma is elítélem,de fogadjuk el,hogy Magyarország a magyaroké.Minden”dicsőségük”a sajátjuk.A szégyenfoltjaikat,pedig úgy is másokra kenik.Ameddig magyarnak éreztem magam én is büszke voltam az”aranycsapatra”.Globálisan ma már minden egy szép gyerekkori emlékem.Ahogy Te írod az élet megy tovább akkor is ha az irány megváltozott.Korom magaslatáról visszapillantva a magyar nyelvet és az általam megtanult kultúrát átmentettem saját és családom számára is.Ma ezt a magyarul is beszélő baráti kőröm ugyan így élte meg.

  • Kádár János ennyit nem szenvelgett, zagyvált össze abban a híres utolsó beszédében…
    Nem is értem miért nem pakol még sietősebben Lang úr, hiszen már tárt karokkal vár rá a jobb egészségügyi ellátás!
    (P.S. Unokaöcsém, angol állampolgár, tavaly juniusban halt meg Londonban. Szívműtétre várt, de nem bírta kihúzni a négyhónapos várólistát.)

  • T. Szerző! Bocsásson meg, de ez nem keserűség, hanem kesergés. Szokás ezt a magyarok jellemzőjének tekinteni – de szerintem nincs egynemű/egyforma „nép”. Vagyunk ilyenek is, olyanok is. Kétségtelen: nyomasztó, ha olyasmik történnek a törvényhozásban, mint a magyar parlamentben, és rezsiszilárdságú elmék osztják az észt pöffeszkedve.
    „ha 90-ben az Andrássyn ott lógtak volna az egykori politikus bűnözők,” – akkor kedves Alex már 30 éve masíroznának a hungaristák, tán még Horthy lovának patáját is körmeneteken hordanák körbe heves füstölések közepette, miközben szuronyos-puskás csendőrök vigyáznának a kellő áhítatra.
    Élünk itt sokan – tán másfél-két milliónyian (csak a szavazókat tekintve), akik másképp képzeljük a magyarság jelenét, jövőjét. Sokan dolgoznak is ezért, sokan ingyen, mert hisznek Magyarország jövőjében. Nem túl lelkesítő, ha mindenhonnan azt hallják: nem csinálnak semmit. Ha mégis eljut a kesergők füléhez: mit bohóckodnak.
    Megértem Chris, hogy nehéz a mindennapi gondok mellett órákat dolgozni (ráadásul saját költségre): mégis azt kérem: ne hagyjatok magunkra minket.

  • György Molnár

    Népirtásért járt kötél is és golyó is, de járt (Nürnberg és Tel Aviv-ban Eichmann), de felmentés is (Horthy) illetve voltak akik sikeresen bujkáltak halálukig….Ez utóbbiak közé fog tartozni szerintem a felcsúti diktátor is, mert ő sem lenne hatalmon a nagy tőkés cégek (Audi-Mercedes-Suzuki, stb) támogatása nélkül….Ahogy Hitler sem lehetett volna a „helyén” az I.G.Farben, a SIEMENS vagy a Krupp támogatása nélkül….

  • En sem akartam irni, sot meg is fogadtam hogy nem is irok. De amint a megelgedetlen tavozo szerzo a focit hozta cikkebe, hat az ellenalhatatlanna tette.

    Persze nem a Puskas ornagy elvtars kepesseget, hanem inkabb Kocsis Sanyi kepesseget magasztaltuk annak idejen.

    Kocsis Sanyi volt a vilag gol-lovoje, Puskas csak a harmafdik volt.

    S Puskas politikai elonye okozta hogy a magyar cspat elvesztette a VB cim lehetoseget a nemetek ellen. Gyoztek a nemet csapat ellen Puskas nelkul, de a dontore csupan politikai celokbol Puskast kellet jatszattni, s vesztettek. Az egyedulli lehetoseget elszurtak.

    Na de ami az „Alex”-et illoeti, nem ertheto hogy miert panszkodik. Inkabb sirankodik?
    Ma szabadon mehet ahova ohajt. Semmi reszkirozast nem kovetel. Senki nem kilat ra „Stoy” s nem is lonek !!!

    Nagyon negativ gondolkodast bizonyit cikke.
    Elfelejtette, hogy senki, meg maga Alex sem valasztotta szultesi helyet. De szabadon valaszthat hogy hol ohajt majd elni.
    Legalabb azt a lehetoseget tartana tiszteletben!

    Ahoz ma a kormanyanak semmi koze. Sot valaszthat a lakossag olyan kormanyt amit ohajtnak. A tobbseg hatarozat a donto, amint dontottek a polgarmessteruk ugyeben is.
    Azt meg a Hong Kong-iak is boldogan gyakoroljak, csupan rettegnek hogy ez volt az utolso lehetoseguk.

    Talan ha Alex valasztotta volan szuletesi helyet es nemzetisegi eredetet, talan neve is inkabb Sandor lenne.

    Sok szerencset Sandor, vagy Alex, barhova is telepdnel le, magatartasod valtoztatasara bizonyara szukseg lessz majd. Ebredj fel a valosgra es legy pozitive.
    Masjent a vilag visszautasit majd.

  • Lang Alex!

    Nemrég azt írta,hogy elment…hát mégis itt maradt?
    Már kezdtem azt hinni,hogy egy normális,szép cikket ír Puskás Öcsiröl…de ugye tájékozatlanul,meggondolatlanul,értelmetlenül
    fasisztázza a ami kormányt,akik a Puskás stadiont létrehozták……Na nem semmi,megint magát minősíti!

  • Egyik unokaöcsém a 80-as években dobbantott, és Ausztráliáig meg sem állt. Megvoltak a konkrét okai, amelyek miatt jól tette, hogy végleg kiment. Addig, és még egy darabig később sem volt köztünk semmiféle kapcsolat, mivel ő az elvált édesanyám családjából való.

    Amikor kiment, természetesen a szülei itthon maradtak, és sajnos hamarosan az édesapja meghalt, mamája pedig agyvérzést kapott, és utána egy elfekvő kórházban tengette az életét. Egy közös nagynénénk látogatta minden másnap.

    A rendszerváltás után unokaöcsém hazalátogatott, és velem is felvette a kapcsolatot. Nagyon rendes srác, semmi rosszat se mondhatok rá. Találkoztunk a még élő közös rokonainkkal – többek között az édesanyjával is, aki szellemileg teljesen friss volt még.

    Amikor lejárt a szabadsága, visszament Ausztráliába, és attól kezdve leveleztünk. Néhány évvel később írt egy levelet arról, hogy megkapta az állampolgárságot, aminek egy vizsga letétele volt a feltétele. Írta is, hogy miről. Én magamban „hazaszeretet vizsgának” kereszteltem el, mert attól kezdve egy ideig minden levele arról szólt, hogy én, és mi itthon nem megfelelően szeretjük a hazánkat. Egy darabig tűrtem (mint Arany Lacika ürgéje), de aztán egy levelemben egy kicsit – de tényleg csak egy iciripicirit – megírtam a véleményemet. A kapcsolatunk nem romlott, továbbra is rendszeresen leveleztünk, bár ma már egyre ritkábban. De hazaszeretetről azóta nem kommunikálunk. 😀

    Ezt csak azért írtam le, hogy kedves Láng Alex (aki nem is olvasod a kommenteket), majd ha te is leteszed a „hazaszeretet vizsgát” ott, ahol megtelepedsz, légy szíves, írd meg nekünk, vajon hogyan kéne nekünk is szeretni a Hazát. Had okosodjunk!

  • Amúgy a Puskás stadion nem a közemberek pénzéből,hanem több nyereséges cég plusz bevételének 70 %-os felajánlásából épült,mellesleg a Fidesz kormányzása alatt…..
    Na Alex biztosan nem talált kint olyan jó fizető állást,mint amit
    ez a fórum
    biztosított neki…talán ezért gondolta meg magát és ezért maradt itthon…Kár,mert már kezdtem becsülni azu önkritikájáért!
    Hiába a pénz nagy úr….!

  • D. Bernstein Tehát mert meghalt valakid Angliában ki tudja milyen körülmények között, egyenesen következtetsz arra, hogy a magyar EÜ jobb. A szakember az szakember. 🙂

  • Tájékoztatásul: a cégek nem a BEVÉTELEIKNEK, sőt nem is a NYERESÉGÜKNEK, hanem az ADÓJUKNAK a 70%át ajánlhatják föl a megjelölt versenysportok céljaira. Vagyis a cégek semmiben nem károsodnak, csak a központi költségvetésbe nem kerül be az a pénz – évente sok milliárd -, hogy abból egészségügy legyen, oktatás, vagy legalább tornaterem az iskolákba.
    Vagyis a kormány egyetlen kapavágást sem tett a stadionért, egyetlen fillért sem áldozott a magáéból. A közös pénzeinket csapolta meg megint a hisztis bugris mániájára.

  • Bendeguz, örülök, hogy olvaslak! Mióta nem voltál köztünk, szinte teljesen megtanultál magyarul! Vissza kellett mennem a hozzászólás elejére, hogy TÉNYLEG te írtad ezt?

  • Hát igen. Való igaz, hogy a kokárda, a magyarság érzés kisajátítása meghökkentett (Puskásról nem beszélek, mert engem olyan nagyon nem érdekelt sohasem a foci). De azt egy pillanatig sem éreztem, hogy ezek után én nem akarok magyar lenni. Az én magyarságom egyáltalán nem ezeken a külsőségeken alapszik. Ezzel kapcsolatban inkább csak szégyent érzek, hogy Orbán milyen képet alakít ki rólunk a világban.

    Én már öreg vagyok, nem sokat tehetek, legfeljebb a környezetemben – és az internetes környezetemben is – próbálom felvilágosítani azokat, akik lépre mentek ennek a hazudozó magyar cár-atyuskának. Nem sok ez, csak egy néhány téglácska, amit nyújthatok. Cserébe sokszor – onnan is, meg a saját oldalamról is leginkább komcsinak titulálnak. Ami, ha meggondoljuk, nem éppen valódi, logikus következtetés, inkább csak szitkozódás akar lenni… 😀

    Nincs jelentősége, bármit is mondanak nekem, mert én pontosan tudom, hogy ki vagyok és mit akarok politikai téren. De sajnos azt látom, hogy az emberek többsége – és a cikk szerzője is erről vall voltaképpen, szándéka ellenére – nem tudja pontosan, hogy ki ő a valóságban. Csak azt tartja szem előtt, hogy kinek LÁTSZIK a mások szemében. Akinek fájdalmat okoz, vagy akiben gyűlöletet, szégyent, félelmet ébreszt az, hogy mások mit mondanak felőle, annak elsősorban sajátmagát kellene kiismernie. Itthon, vagy külföldön, az mindegy.

  • AMI KÉSETT AZ MÉG NEM MÚLOTT EL!
    Kedves Lang Alex!
    A szivárvány=visz a szív, az ár a várványt – szimbólum – többet nem lesz vízözön – 1956- az a pont , ahol köttetett egy viszont egyezmény a teremtővel – a XXI. század a bölcsek éve lesz… a bölcs nem pusztít nem gyilkol – stb. hasonló!
    A bölcs épít békében szeretetben Jézus Krisztus valós okításban… harmóniában hittel a tudásban él és környezetének is azt akarja!
    Következő üzenet: hogy ezen írásom, amit ma 2019. 11. 27.-én érthető legyen, ami késett az még nem múlott el – azt jelenti, hogy minden emberit meg kell tenni – és ha akkor sincs harmónia egyensúly – sőt minél jobban torzul a pusztítás felé…akkor jön a segítség a teremtő az Isten segítése az ítélet!
    Ezt ne hidd el – tudd!
    Írásod elvesztette magar= mag ár – azaz magyar- jellegét, még akkor is ha tetszetősen magyarul írtad – egy mondatot miatt: idézlek: „….amikor a „magyarok” nevében koszorúzzák Horthy szobrát, nem akarok magyar lenni,
    …és igen, eljutok oda, hogy nemhogy magyar nem akarok lenni, de egy levegőt sem akarok szívni a „mimagyarokkal”.
    Soha ne tagad meg magyarságodat, ha még ekkorán fáj is, ahogy szívbe markolóan leírtad – a magnak feladata – küldetése van… mindent el és ki kell bírnia – azért mag! Ha már nem bírja akkor jön az ítélet ahogy fent írtam!
    Bázakerettye, 2019. 11. 27.
    id. Kiss László

  • Tisztelt Főszerkesztő úr!
    Ilyenre nem emlékszek, hogy lett volna, hogy elsőként reagál egy cikkre! Minden bizonnyal mélyen megérintette. Én mindig megnézem a drótpostám, most is az történt és elolvasva a szöveget azonnal reagáltam a szerzőnek – majd oldalára kattintottam és láttam, hogy első hozzászóló – ha ez fordítva történt volna nálam, minden bizonnyal önnek az írására reagáltam volna ELSŐKÉNT! Lejjebb megteszem – Almási Alma
    2019 november 26
    4:05 du.
    Hozzá szólása viszont tetszett kimondottan: „….majd ha te is leteszed a “hazaszeretet vizsgát” ott, ahol megtelepedsz,…”
    jutott eszembe a kuckó szelleme és megértése, a hazaszeretet vizsga legmagasabb foka a szózatban van megörökítve idézem: „…..Vörösmarty Mihály: Szózat

    Hazádnak rendületlenûl
    Légy híve, oh magyar;
    Bölcsõd az s majdan sírod is,
    mely ápol s eltakar.

    A nagy világon e kivûl
    Nincsen számodra hely;
    Áldjon vagy verjen sors keze:
    Itt élned, halnod kell….” stb.

    És ekkor eszembe jut az aréna, ahova mosolyogva mentek be a keresztények az oroszlánok és tigrisek elé áldozatnak…. hitét nem feladva feláldozva – és titkos hitet – tudást tudva?

    És visszazökkenek a maiba legalábbis 1956 borzalmához – és akik elmenekültek, életüket mentve ebből az országból…. eleget tettek e az említett vizsgának – átmentek e- egyértelmű hogy nem… – régen bíráltam tudatlannal őket én is– de azóta tudom, mert jött egy üzenet – idézem.”…nem mártírokra van szükségünk, ha nem élő bátor és merész harcosokra…” Isteni üzenet felülírta az író sugallatát – itt élned halnod kell – hisz így kihalnánk valóban! Az az ember, aki nem menti meg önként életét ha megteheti élve az adott lehetőséggel ….nem méltó a Jézusi tanítás okítás által adott és biztosított biztos békés harmonikus életre…De az is biztos , ha a csillagok állása kedvező – az így eltévelyedett birkákat Jézus még ha csak egy is van elmegy megkeresi és vissza viszi a nyájába…. ma a modern korban már tedd magadtól ha kedvező csillagállás lesz – eregy visszafelé gyere haza magyar!
    Bázakerettye, 2019. 11. 27. írom reggel 5:38 órakor
    id. Kiss László

  • Boda Mária:
    „fasisztázza a ami kormányt,akik a Puskás stadiont létrehozták”

    No tessék, ha Boda Mária úrhölgy nem világosít fel, már megint lemaradtam valamiről! Nem vettem észre sem azt, hogy a kormány tagjai szombat-vasárnapokon önkéntes keccsölnek, maltert kevernek a Puskás-stadion építkezésén, de még csak azt se olvastam, hogy
    X napi fizetésüket ajánlották fel erre a célra. Pedig B.M. szerint ugyebár „ők hozták létre”…
    Pedig nagy különbség van aközött, hogy „döntést hoztak valamiről” vagy „létrehoztak valamit”.

  • Remélem Alexnek sikerül, és remélem tényleg nem olvassa a kommenteket. Nem értem miért kell marcangolni a „liberálisoknak” Alexet, csak találgatni tudok.
    Végül is azt látom, hogy Magyarországon minden ellenzéki tökéletes, ha szó éri Őket, akkor a felháborodott tagadás, az író sárbatiprása. Az író hülye, Ők nem tehetnek semmiről. Ezek szerint nincs különbség a kormánypárt és az ellenzék között, mindenki tökéletes? Mitől élhetetlen az ország, mikor ennyi tökéletes ember él ott? Dugjátok össze a fejetekket Bodával, és írjátok meg neki mit és hogyan gondoljon.
    „Mindenki okos, ki érti ezt, a hülyeség mégis Dunát rekeszt”. Kern András

  • Lássuk, mit ír a Magyar Katolikus Lexikon szócikkében a hazáról:

    ország vagy tartomány, melynek állandó lakói ugyanazon törvények alatt élő polgárok közösségét alkotják. – Földrajzilag egy nép történelmi élettere, a népre jellemző szellemi-kulturális hagyományokat elevenen éltető tájegység. – Szoros értelemben a helység (falu v. város), ahol megszülettünk és nevelkedtünk; legszorosabb értelemben állandó lakóházunk, melyben élünk; átvitt értelemben az örök haza, a mennyország (Czuczor).

    Számomra meglepő módon ez a lexikon tovább fejtegeti a szócikket, s olyasmi további magyarázatot fűz a haza fogalmához, amit nem néztem volna ki egy klerikális szójegyzéktől. Íme:

    Az alapvető emberi jogok egyike, hogy az embernek hazája legyen, s ennek megfelelő nevelésben részesüljön. Az embernek viszont alapvető erkölcsi kötelessége a hazaszeretet. A hatalom rossz gyakorlása az embert hontalanná és üldözötté teheti a szülőföldjén, ilyenkor az embernek joga van menekülni és másutt megtelepülni.

    Hm. Úgy tűnik, a magyarok sajátossága egymás kiűzése a szülőföldjükről, száz éve tartó folytonos elfoglaltságuk.

    Baltával verte le helyéről Kolodko Mihály usankás miniszobrát a Mi Hazánk Mozgalom (szélsőjobboldali radikális párt) politikusa, független országgyűlési képviselő, mert szerinte ez a párnára helyezett fejfedő az ötágú csillaggal a Szabadság téri szovjet emlékmű közelében, egy diktatórikus rendszer jelképe, s ami nem való a 21. századba.

    Megszólalt az alkotóművész is, aki szerint félreértették miniszobra jelentését (párnára helyezett csillagos usánka), amivel szerette volna üzenni: noha az utolsó orosz katona már rég elhagyta Magyarországot, az orosz befolyás máig jelen van.

    Íme, a hősi cselekmény:
    http://www.youtube.com/watch?v=YWj2vAt995o

  • T. Szerző!

    Az Arany Csapat idejéből tényleg csak a sport-teljesítményekről lehet nosztalgiázni. Aztán átugrottál fél évszázadot, és elkezded a Fideszt szidni… Melyik részét sírod vissza a legutóbbi 50-70 évnek?

  • Boda! (nov. 26.4:01 és nov.26.4:32)

    1. „tájékozatlanul,meggondolatlanul,értelmetlenül
    fasisztázza a ami kormányt,akik a Puskás stadiont létrehozták……”

    2. „Amúgy a Puskás stadion nem a közemberek pénzéből,hanem több nyereséges cég plusz bevételének 70 %-os felajánlásából épült,…”

    Két állítás részedről, félóra különbséggel amely egymásnak erősen ellentmond – szóval akkor kik hozták létre a Puskás Stadiont és milyen pénzből?

  • talalom!

    Én hiteles forrásból tájékozódtam,de ah „netán”…igaz lenne is
    az ellenvélemény,és a közpénzből épült a stadion,akkor is több pénz jutott más fontos beruházásokra mint a szocik idejében……meg ugye az új stadion nemzeti érdek,a ráfordításból sok profit lesz!

  • Én nyugodt vagyok és nem foglalkozom a „hisztis,bugris” tájékozatlan ellenzékiekkel,csak regálok …!

  • „ha 90-ben az Andrássyn ott lógtak volna az egykori politikus bűnözők, akkor ma Magyarországon demokrácia lenne” – na hát ez az, amit nem hiszek. Minden rendszer kitermeli a maga politikus bűnözőit. Persze kérdés, hogy hogyan definiáljuk a „politikus bűnöző” fogalmát.

    Azokat a politikusokat minek nevezhetjük, akik hatalmi játékaikkal a világ gazdasági hatalmát birtoklókkal karöltve vezetik az emberiséget egyre meredekebb lejtőn a pusztulás felé?

    Kemény tapasztalati meggyőződésem: a politikus az, aki a hatalomért/pénzért teper, és az istenadta nép csak annyiban érdekli, amennyire ehhez eszközül használhatja.

    Akik fellógatják az „egykori politikus bűnözőket”, na azokból lesznek az épp következő rendszer politikus bűnözői. Mintha a történelem is ezt támasztaná alá.

  • T.C.Adam !
    Tudod, hogy empátiával figyeltem munkásságodat, [vendégként hazád oktatási rendszerében] – aminek igen kicsi szelete talán csak hobbi a KMH !
    – Nem vagyunk egyformák !
    – Lengyel tankörtársaim – akik szintén egy lapos országból jöttek – azt mondták, hogy ez egy biztos szép ország, „de eltakarják a nagy házak, és beleveszik a nagy távolságokba” …
    Én aki, to be in a state of constant homesickness szindrómával küzködtem, nagyon örvendtem amikor haza érkeztem…
    – Aki ettől nem szenved, annak engednie kell más-más kultúrának…

  • Lang Alex
    Ne menjen el! A magyarok nem „antiszemitábbak” mint más nemzet/ország fiai.
    Mo-n mindenkinek van helye: Kereszténynek, zsidónak, ateistának, stb.

    Christopher Adam
    Jöjjön vissza Mo-ra, jól fogja érezni magát.
    Garantálom, hivatkozzon rám-:)
    Várjuk.

  • A cikk valóban kesergős, de ennyi keserűség után ez talán elnézhető. Sokunkban van hasonló érzés. Chris és Margit ezt most érettebben látja. Alex, inkább maradj meg demokratának, így legalább fényévnyire maradsz ettől az ostoba Bodától:)

  • A hit nemcsak az iskolázatlanok értelmi képességeit segítő agysejteket pusztítja, hanem az iskolázottakét is. Egy ilyen iskolázott a jelenlegi igazságügyi miniszterünk, Varga Judit.

    Ugyanis (Móricka módjára) az Örök tél c. filmre hivatkozva szállt bele Dobrev Klárába, hogy ugyan ő is megnézhetné a filmet, mint „a kommunista rezsimnek az örököse”. Pfff!

    Mondja ezt úgy Varga Judit, akinek az apja III/II-es SZT-tiszt volt. Hiába az egyetemi végzettsége, a négy nyelvtudása, azzal kontrázott, hogy igaz, apja szállodaigazgatói állást kapott, de … most szó szerint idézem őt: „Tőle tudom, hogy őt is meglepte, amikor pár hónappal később felszólították, hogy a munka része a titkosszolgálatokkal való együttműködés.” 😀 😀

    Folytatta: „Édesapám elmondta, hogy amikor rádöbbent, miről szól ez és miért is kapott vezetői megbízást, 1983-ban nemet mondott a szolgálatoknak és a sokak által vágyott szállodavezetői pozíciójából is távozott.” 😀 😀

    A valóság: SZT-tiszt (szigorúan titkos fedett hivatásos állományú operatív tiszt) csak az lehetett, akit erre a beosztásra javasoltak, minősítettek, önéletrajzot, igazolványfényképet, valamint a szolgálati idő megállapításához szükséges előző munkahelyek foglakoztatási igazolásait beadta, és aláírta azt a bizonyos „együttműködési és titoktartási kartont”.

    Pffff! 😀 😀 😀 Juditka Juditka … lassan 40 éves leszel és még mindig naiv vagy. Vagy másokat néznél hülyének.

  • Ferenct Igazad van, Magyarországon mindenki jól érezheti magát, aki turista és repülőjegy lapul a zsebében a visszaútra. Azon kívül csak keveseknek.

  • Miklós Banfi!

    Azért örülök,hogy nem vagyok itt többekkel azonos szinten……
    különösen a hiteltelen,fanatikus,hazaárulókkal,meg ugye az agymosott,jellemtelen új főpolgármesterrel(Karácsonnyal sem)…Ha
    arra a szintre jutnék leköpném és főleg kezeltetném magam!
    Egyébként többeknek tényleg van miért keseregni,magába nézni……akkor is ha az önkormányzati választásokon győztek,a
    nagy(kormány) választásokon sehol sem lesznek,na majd akkor is mosolyogjon…..

  • Id. Kiss László olvtársunk igen vicces kedvében van ezekkel a szófacsarásokkal. Túúúdom, vannak profdoktorok – sose adják alább a prof.-nál – akik ilyesmikkel molyolnak. De könyörgöm: ha már „mag ár”, mi van a „mag-orokkal”? Ezen a logikán az aj-tó földalatti tóból (alj-tó) származik, a kan-ál meg a sertés állkapcájából, a borostyán növény meg katolikus rítus jelképe: bor-ostyán. És vajon mi a falás – fal-ás??
    Pedig hát Bázakerettye az ország egyik legszebb vidéke. Szelíd dombokon szálfaerdők – tán éger? – között, gyógyforrású fürdővel. Sajátságos település, inkább miniváros, mint falu. Köszönhetően a MAORt-nak, ami az olajosok számára 1-2 emeletes házakban komfortos lakásokat épített a munkásainak, színházteremmel, mozival kultúrházat. A művezetők, (fúrómesterek) kétszobás, komfortos házakban kaptak helyet, amikhez kert is tartozott. Vezetékes víz, gázfűtés, villanyvilágítás.
    Bár a neve humoristák céltáblája, Zalában sok ilyen vicces hangzású név van. Pl., Anyukám szülőhelye, Pördefölde, vagy a nagy vasútállomással bíró Csömödér, a közeli Lispeszentadorján, és a távolabbi Iklódbördöce – amit arrafelé Ikludbördöcének mondanak.
    No, érdekesebb lenne, ha ezeknek a valós neveknek az eredete nyomába eredne Kiss Úr.

  • Nos visszanézve a teljesség igénye nélkül próbálok reagálni.
    Dr.Bernstein : még Kádár sem volt ennyire aljas és sötét,mint itt többen…..

    id. Kiss László: nem várható tőlük más…..Alex megtagadta MAGYARSÁGÁT….

    Kővendék: ugye kissé idióta?….

    adalbert george: itt többekről nem lehet elsőre eldönteni,hogy
    fasiszták vagy komcsi gyilkosok leszármazottai,mindkettő undorító…

    gyuri10:

    Magyarország tényleg a magyaroké,habár vannak köztük férgesek…akik itthon maradnak!

    György Molnár „elvtárs”:

    a szánalmas jókívánságai nem leptek meg…jellemző,de ugye a régi komcsi bűnözők ideje lejárt?…..

    Na most tényleg elmegyek,mert ennyi gyűlölködést,aljasságot már
    nehéz elviselni…….

    Egyébként köszi jól vagyok,csak értelmesebb,hasznosabb és szórakoztatóbb programom van!

    Üdv.mindenkinek!

  • bodamarcsi, te honnan tolod? leningrádból?

    döbbenet, hogy mennyire ugatod a magyar nyelvet.

    ja! most látom, hogy fityesz zombi vagy!

    akkor mindent értek:)))

  • Besanconnak elfelejtettem válaszolni: ugye világosan megírta,milyen pénzből is épült a Puskás stadion?….
    Aztán az meg ugye kissé idióta megjegyzés,hogy a kormánynak,ill.tagoknak kellett volna kétkezi munkával résztvenni
    az építkezésben….mikor volt erre példa régebben?….

    Ami Bendegúz79-et illeti:

    Puskás annó világhírű focista volt,és mára is az maradt…de ugye nem „elvtárs”….és az sem számít,hogy te Kocsist tartod érdemesebbnek…. Ez épp olyan amikor manapság a különböző csapat
    drukkerek vitatkoznak!
    A lényeg,hogy egy nemzetközileg is szinvonalas,nagy befogadó képességű stadion
    épült,ami nagy mérkőzésekre alkalmas és jelentős profitot hoz,a ráfordítás költségéből nagy összeg megtérül!

  • Na hálistennek, Lang Alexnek sikerült idegenerálni a cikkével egy ritka orenáré gyűlölet-társalgást. És még ő nem magyar… 😀
    Chris, én bezárnám ezt a témát…

  • Na tessék! Nemcsak én tettem szóvá Varga Judit lódítását:

    https://444.hu/2019/11/27/ungvary-krisztian-gyermeteg-hazugsag-hogy-varga-judit-apja-evekig-nem-vette-eszre-mirol-szolt-a-szigoruan-titkos-tiszti-feladata-es-a-halozattartas

    😀 😀

    (és itt pontosan nem is írtam le, hogy mivel járt ez a hivatásos állományú fedett meló … mondjuk illetménnyel és pótlékokkal is, a többi zsozsót a civil munkahelyén kapta a civil beosztása-mukaköre alapján, nehogy valaki gyanút fogjon titkos megbízatására … vagyis dupla fizetés volt ez a javából 😀 )

  • Drizari
    2019 november 27
    11:10 de.
    MANAPSÁG ez könnyebben megy és automatikus (ha be vagy kötve bármilyen módon az internetbe, az instagram, a GOBEL, Google, Facebook, NSA, CIA, adatbázisai szolgálnak erre és a kifinomult módszerek a viselkedési trendedet is rögzítik a lábszagod is része az adatbázisnak,)

    AKKOR VANNAK BAJBAN HA NINCS INTERNETED ÉS OKOSTELÓD SEM

    hahahaha

    anno II/III SZT tisztecskékkel tele volt a stelázsink… én az 1960 as évek végétől seperc alatt kaptam kék útlevelet, sőt mikor felhívott a főnök, akkor az „utaztatási osztály” akik engem már ismertek, kész repjegy, útlevél és vízumcsomagokkal látott el természetesen a megfelelő SFR, DM, Ł ellátmánnyal amit kis barna borítékban diszkréten adtak hozzá

    hahahaha

    le van az O1G maradva sok brosurával és te is

  • taga20 !

    Veled és többekkel ellentétben én ember vagyok (se nem idióta,se nem zombi,(de tudatlan állat sem vagyok)……
    Amúgy én jártam felsőbb iskolába is,és képzeld már az általánosban megtanultuk,hogy a tulajdon-neveket nagy betűvel kell írni …….például :Leningrád….!!!!!
    Amúgy Budapesten élek…….!!!!!
    Na részvétem!

    Üdv.Boda Marcsi

  • Drizari (írja)

    „…SZT-tiszt (szigorúan titkos fedett hivatásos állományú operatív tiszt) csak az lehetett, akit erre a beosztásra javasoltak, minősítettek, önéletrajzot, igazolványfényképet, valamint a szolgálati idő megállapításához szükséges előző munkahelyek foglakoztatási igazolásait beadta, és aláírta azt a bizonyos “együttműködési és titoktartási kartont…”

    Nagyon jól ismeri látszólag az SZT tisztté válási rendszert.
    Mint aki beszervezett, v beszervező volt.

  • Kenny

    Ön Magyarországon él?

  • id.Kiss Laszlo.

    Nagyon gyosan a remenyeiben sulyedt azal hogy a szivarvany a bizonyitek, hogy a teremtest a Foldon nem fogja tobbe az arviz ,az az „ozonviz” okozni.

    De ugyan az az igeret adva hogy a kovetkezo a „TUZ” lessz am. S hogy a tuz amely meg a Foldet es vilagegyetemet alkoto elmeket is elolvssza majd.

    Maig csupam egyetlen olyan tuzet ismerunk.

    Hirosima vizshalasa eseten az orosz kovet csodalkozott hogy a vasuti-suinek nem olvadtal el. Persze az csupan egy igen enyhe 20 kol-tannos robbantas volt.

    Ma,a sok szaz mega-tannos raketak ezrei keszek azt tenni egy gombnyomasra. S vannak am tobb haragos uralkodok , akik hajlnadok azt tenni.

    Na kedves Kiss ur,remeli maga azon sorok megvalosulasat, vagy inkabb remenykedne az emberi jo-indulat es kozan gondo0lkodas eseten ???

  • Drizari
    Mit gondol, itt a KMH-n az (él)kommentelők között van-e 56-ban tengerentúlra kipucolt egykori államvédelmis ? -g-

  • taga20,
    végre megjöttél.Mikor szabadultál?

  • Kedves Lang Alex !

    Ne keseregj, ne szomorkodj. Én 1956 óta külföldön élek, boldogan és megelégedetten és egy fikarcnyi honvágyam nincs. Ennek oka pontosan és részletesen le van írva Spiró György,Tavaszi Tárlat, címü könyvében. (ISBN 978-963-14-2841-4).
    A különbség csupán az, hogy ami ott, abban az aljas, fojtogató rendszerben le van írva, megtörtént a családommal 1956 előtt.

    (Különben szülőföldem emlékei közé tartozik, hogy a híres Puskás, az 1950-es évek elején, egy Népstadioni focimeccsen, a tömeg zúgolodása, szidalmazása közben lehúzta a gatyáját és a meztelen fenekét mutogatta a nép felé.)

  • Kedves Alex
    Az idézett ”Teccetek volna forradalmat csinálni!” kiszólás a gengszterváltás egyik legcinikusabb szólama volt.
    A történelem ugyan nem ismeri a „ha” kitételt, de azért el lehet játszani a gondolattal.
    A harcoló alakulatokhoz a nyilas uralom alatt visszacsatlakozó, majd a Kádár rendszerben igazgatói székbe pártkádereskedő Boros hol lett volna egy forradalom után? Antall, az ősellenálló, aki igazgatói székből lett egy lezsírozott hatalomváltás nyertese, ugyan hol lett volna miniszterelnök? A Monopoly-ban sem. Torgyán? stb.?
    Nem kérem. nem azért nem volt forradalom, mert annyira bársonyosra akarták a rendszerváltéást. Hanem azért mert valójában a rendszerváltás a gengszterrétegek megegyezése nyomán, érdeklődés hiányában elmaradt. A tömegek szemét kiszúrta egy rétegnyi szeéát egy művi katarzissal, és a mélyben minden maradt a régiben.
    Orbán uralkodása, és annak a puszta lehetősége a legeklatánsabb példa erre.

  • Drizari
    2019 november 26
    11:46 de.
    „A rendszerváltásunk bársonyos volt, vér-nélküli. ”

    Te tényleg hiszel a rendszerváltásban? Mit szedsz?

  • Orsós Elemér

    Kenny
    2019 november 27
    11:26 de.

    Kedves Kenny, nemcsak az idelátogató túrista, hanem az a bennszülött is jól érezheti magát, aki nem Németország, Svédország, Franciaország vagy Ausztria hasonló kaliberű állampolgárához hasonlítja egzisztenciáját és lehetőségeit, hanem egy szintén eleve kudarcokra kárhoztatott másik -volt keleti blokkos- álrendszerváltás hasonló kaliberű szenvedő alanyához. Nekünk ez a paktumos „rendszerváltás” nem egy újabb fejlődési lépcsővel kezdődött, hanem a vadkapitalizmusba való visszalépéssel, amit a fennt említett referencia országok már 150 évvel túlhaladtak, de még azt az alsó lépcsőfokot is a mi átöltözött „rendszerváltóink” tehetsége csak kapzsiságban érte el.

  • gyuri10
    2019 november 27
    4:32 du.

    Hát veled milett kisöreg?
    Hogy már megint itt alkalmatlankosz?
    Büdös lett neked a Leharblog, vagy mivan ?

  • Orsós Elemér Leírtad egy részét annak, miért nem érezheti jól .agát egy benszülött. Vaknak, süketnek, igénytelennek vagy fideszes szekértolónak kell lenni ahhoz, hogy nyomokban jó legyen. Nagyon jól tudod, nem csak az anyagiakról beszélek.

  • Ferenct Ne essünk a bodaizmus bűnébe. Nem kell folyamatosan Magyarországon lenni, hogy tudjam mi van ott.

  • Orsós Elemér Bocs a hibákért. Azzal, hogy megmagyarázod mitől rossz, attól még nem jó. A keleti blokk már régen nem a magyarok mögött kullog. Elmúlt az az idő.

  • Kenny
    2019 november 28
    9:17 de.

    No, azért van még akit megelőzünk, például Bulgáriát, de ha Ők is lehagynak, akkor senkit!

  • Kenny

    De igen! Magyarországon kell élni ahhoz, hogy bárki (pld Ön) +/- véleményt nyilvánítson (v. bármely országról). A klf médiumok végletesen torzítanak, aki ezekből tájékozódik az még félművelt sem.

    Bizonyára hallott már a „forrás kritika” kifejezésről – éljen vele.

  • DRAZIRI;
    Az igazsagugyminiszter es a volt minoiszterelnok felesegenek a vitai lenyegeben nagyon mas alany az Alex cikketol.

    Senki nem felelos senki mas vetkeiert.

    Sot az paja tetteiert sem.
    Na meg a nagyapja teteiert sem.
    Hiszen, haber nem teljesen bizonyotott. hogy az egyik fel nagyapja adta ki a tuz-patancsot 56-ban.

    Sajnos, az allitolagos „rendszeravaltas” alkalmaval (habar csak a rendszer nevenek valtoztatasa tortent) de nem volt felelosegre vonas az elozo tobb evtizedes diktatira altali buntettekert.

    S felelosegrevonas NEM egyenlo „ALEX” ohajtott es kinyilvanitott szelszoseges gyuloletes es kegytelensegein alapulo erdekeivel.

    De a felelosegre-vonas hianyaval a gazembersegek, hazugsagok, lopasok, rablasok es minden tisztessegtelen tettek jovahagyasat jelentette es tovabbi lehetosegeit serkenti.
    S pont azert nem volt annak a modszerenek vege maig sem.

    Sem a mai panszkodasok, sem a tortenelem tobb evtizedes visszaforditasa azt nem orvosolja ma.
    Talan csak az ido-mutaval a jovo-generacio majd logikusabb lenne?

  • „Fáj, hogy mindent elvesznek tőlem, elveszik Öcsi bácsit ugyanúgy, ahogy elvették a kokárdát, a himnuszt és elvették azt az érzést is, hogy magyar vagyok!”
    – Dehogy tudjak ezeket elvenni Toled Alex! (Csak probalnak mindent kisajatitani, lenyulni – mar csak ilyen a termeszetuk ezeknek a szenteknek 🙂
    Sok sikert a letelepedesedhez, (meg egy fontos tanacs: csak ovatosan a kinti magyarokkal is, ha nem akarsz tul sok tovabbi csalodast :).

  • Nos gyuri10,ferenct,Jani és a még megmaradt normálisak!
    Díjaztam a hozzászólásaikat,ami ugye nemcsak engem,hanem a többséget igazolja….
    Ami pedig szerencsétlen Geyzát illeti,ugye ő egyre sötétebb,egyre szánalmasabb …nem is értem,hogy egy bár hűségeséges (de erősen terhelt)alattvalónak ,miért nem fedezik az ápolási költségeit…..amire nincs pénze a szegény alkoholistának….de azt sem értem,hogy miért közlik a hozzászólásait az ilyen elborult elméjü alaknak?…..
    Csupán egy szánalmas,hazug újságot olvas szegény…de még az abban írtakat sem fogja fel…..Minimum alkoholelvonóra lenne szüksége!
    Na Pá!

  • Kedves Bendeguz79
    2019 november 27
    3:23 du.
    a tűztől ne félj – már volt – abból lettünk!
    Marcsi és talalom is megszólított – nem tudok rá válaszolni!
    szer-etet – az za táplál – azaz éltet! id. Kiss László MA 2019.NOVEMBER.28-ÁN ESTE 19:15 ÓRAKOR ÍRTAM – ÉS KÜLDTEM EL!
    Most Kubinyítamás.hu oldalon az élő tv. adást hallgatom – hallgassátok ti is…googli a barátunk írd be és megnyílik a lehetőség – de itt a link is : http://www.kubinyitamas.hu/

  • Ferenct Ötvenhárom évet éltem Budapesten. Mind én a volt cégemmel, mind feleségem az orvosegyetemmel napi kapcsolatban van. Ott él leányom és ezért minimum egy hónapot ott töltünk saját ingatlanunkban. Nincs fél éve, hogy vészes hanyagsággal megölték anyósomat, két „elit” budapesti kórház segítségével.
    Nem cáfolható, két orvos van a családban, akik pontosan látják, milyen aljas felelőtlenséggel „gyógyítottak”. A zárójelentés köszönő viszonyban sincs a valósággal, nem véletle, hogy csak ügyvéd útján állnak velünk szóba. Gazdaságilag éppen idén vettünk lakást leányunknak, aki szülés előtt állt. Pontosan láttuk, mi a különbség a kormány hazugsága és a valóság között. Nem kell Magyarországon élni, sőt miután van összehasonlítási alapunk, sokkal jobban látjuk mi minden rossz. Tudom,kényelmetlen szembe nézni ezzel, de attól nem jó, mert Önnek jó, vagy azt hiszi, hogy jó. Folytathatnám, de már százszor lejátszottam, a választ mindig borítékolhatóm. Most már ott tartunk, hogy a fideszhívők elismerík, hogy lopnak a fideszesek mint a gép,de nem baj, nekik szabad, mert Gyurcsány és Demszky. Nézzúk meg a csontvázakat az önkormányzatoknál. Bűncselekmények tömege. Nehogy Gyurcsány legyen a válasz kedves Ferenct. Már nem adu ász, igazából sosem volt az. Boldog hálaadást, nekünk van miért. Megyek pulykát enni. Minusz 30% magyarságtudat?

  • A.Alma!
    Amúgy írtál egy öszínte vallomást: Lang Alexhez hasonlóan kissé zavart vagy,sem ő,sem Te nem tudod pontosan ,hogy ki is vagy?….
    Nos Alex ezek után inkább elment(hátha máshol felvilágosítják…)Rólad még a saját szűkebb környzeted is azt feltételezi,hogy komcsi vagy..Te ezt tagadod,(bár nem szégyen a tény)hogy mi is az igazság,csak Te tudod…..de mivel idős vagy már ne indulj útnak….,próbálj itthon tisztességesen élni,a hazádat szeretni,annak nem ártani és tárgyilagos maradni!

  • Amúgy Mindenkinek!

    A hazaszeretet,az ország biztonsága,békéje iránti elközelezettség
    nem szimpla pártállás kérdése:itthon mindkét oldalon vannak hiteles és
    hazaszerető emberek,bár sajnos nem egyenlő arányban!
    Akik itthon élnek azok felelőssége,hogy így is legyen,egyéb más és kinti fórumoknak nincs joguk ebbe beleszólni,befolyásolni az itt élő többség életét,ami ugye remélhetőleg nem is sikerül?(!!!!)

  • Természetesen az önhibájukon kívül kint (bárhol a világban élő)tisztességes
    magyarok támogatása,véleménye továbbra is számít,és jólesik az itthon élőknek!
    Országban,hazában kellene gondokozni(nem pártokban) és nem kellene feleslegesen gyűlölködni azoknak sem akik netán anno…nem véletlenűl voltak kénytelenek elmenekülni innen(pld,kommunista,és ÁVH-s bűnözők)akiknek tisztességesebb lenne ha hallgatnak!

  • Pityi Palkó,
    Elnézést,de kijavítlak: Kint voltam azon a bizonyos Vasas-Honvéd meccsen.Nem a Népstadionban,hanem a Latorca utcai Vasas pályán. Puskás Öcsi minden tehetségét nagyon értékeltem,de ezen a meccsen az első félidőben semmi nem sikerült Neki.A félidő szünetében kijött a Vasas gúlacsapata és nagyon szép gúla gyakorlatokat mutattak be.Amikor a második félidőre a két csapat kifutott egy alaposan ittasra ázott drukker bekiabált:”Öcsi,mutass Te is valamit”.Ekkor történt,hogy Öcsi bemutatta a hátsóját.Azt hiszem ez teljesen jogos minden hívatlan,részeges bekiáltó számára.

  • Hm. Érdekes, hogy amikor 2002-ben Orbán a választási vereségét nem volt képes férfimódra elviselni, és ezért a kirekesztés politikáját teljes spektrumban meghirdetve többek között a nem őt választóktól egyszerűen elvitatta a magyarságukat „a haza nem lehet ellenzékben” kijelentéssel, akkor nem tapasztaltam, hogy olyan sokat dühösek lettek volna, és hogy mindent megtettek volna azért, hogy egy ilyen ember ne kaphasson teljhatalmat.

    Ha akkor tudtam volna, hogy egyik politikus nagyjából olyan, mint a másik: csak a hatalmi játszmák érdeklik, az istenadta népre meg magasról tesztek – akkor nem pazaroltam volna annyi energiát/időt tüntetésekre, hanem már rég a világ túlfelén lennék, és a koalákat, kengurukat védeném-menteném. Mert ők megérdemlik.

    Sajnos túl későn ébredtem a valóságra, és most már az esélyeim a nullát érik. Aki fiatal, az menjen csak világgá mielőbb. Mert lehet, hogy máshol is vannak problémák, de az legalább önként választott, és nem születésből eredő kényszer.

  • Bennem bízhat Marcsi Boda, tagadom, hogy nem ostoba.

  • Ferenct
    2019 november 28
    10:44 de.

    Ha cinikus akarnék lenni, akkor most megjegyezhetném, hogy én igenis élsókézből tájékozódom élőben az országról, hiszen most olvaslak itt Téged ..
    Vagy ez amit éppen írsz valóban csak merő hazugság??!! 🙂 🙂 🙂

    Ferikém fordítva ülsz a lovon
    Bizony

    Én úgy a családom által, úgy a munkám által ezer szállal kapcsolódom az országhoz, nap mint nap, és nem ott élek.

    Így tehát kívülről sokkal jobban látom mint Te „bezárkózottan” a valóságot.
    Magyarul az én látószögem minimum a duplája a tiednek, és a hozzád hasonló bentről a béka-segge alól való látásodnak.
    Aki látja a dolgot kintről-bentről, az előtt teljesen új dimenziók nyílnak meg.
    Mielőtt kijöttem onnan bentről, én is ugyanolyan begyepesedett voltam mint Te, azt hittem a világról, hogy ismerem azt. Még inkább hittem abban, a Magyarország olyan, mint amilyenek az éppen aktuális vezető pozíciókban levők le akarják festeni (kulturális, tudományos, gazdasági, politikai)
    Most-már viszont vannak kézzelfogható összehasonlítási alapjaim, amik nem csak mesék

    Vagy arról a bizonyos Münchausen báróról sem hallottál, aki a saját hajánál fogva húzta ki magát a mocsárból?

    Körülbelül itt tartasz ….

    Még egy szint, és … bodamarcsi

  • Hogy milyen a magyar légkör?
    Anyaszomorító, kutyauszító …

    Éppen 30 évvel ezelőtt az elektronikai vállalkozásomban (Kft) egy informatikai kütyü terveinek a megvalósításán dolgoztunk. Abban az időben még élt a COCOM lista is!

    Nem volt mindegy, hogy milyen alkatrészt használunk. Szerencsére dolgozott nálunk egy lengyel mérnök srác, aki nyugalomra szólított, mondván:
    – Ne izguljak, megtalálja két nap alatt az alkatrészt.
    Hogyan, mondtam én – (csak zárójelben: akkor még nem létezett publikus internet, hiszen pont annak a kártyáját csináltuk, így bizony telefonokon át dzsalt az infó. (mint ahogy a petró))

    – Mindösze azért, mert a nagyvilágban mindenhol vannak lengyelek, neki csak körbe kell kürtölnie a kérést, és biztos lehetek benne, hogy 48 órán belül a válasz meglesz.

    – Merthogy az az igazság, – tette hozzá még mikor látta képemen a kétségeket – hogy a lengyelek nem magyarok, mivel a lengyelek bárhol is legyenek a világban segítik egymást, csak azért mert lengyelek, ezért összetartanak; míg a magyarok ha már ketten vannak valahol, akkor egy kanál vízben megfojtanák egymást.

    A lényeg, a megfelelő chip gyártójának a címe másnap megvolt, egy kanadai lengyel telefonált a Tomeknek, valami 6-7 közvetítőn át jutott hozzá az S.O.S kérés.

    És … megtapasztaltam, hogy bizony itten külhoni földeken is legalább annyi a magyar grupp és nyilván egymásra acsarkodva, mint kéjes hazai földön.

    A lengyel srác sem véletlenül volt profi szakember, mivel éles szemmel, hamar kiismerte a magyar mentalitást …

    Vannak még kérdések?
    Vagy leülhetünk végre?

    Istenverte nagy magyarkodók ….

  • Marcsikám! Megszólítottál, és normális hangon, ezt díjazom! De rólam tévedésben vagy. Én pontosan tudom, hogy ki vagyok, egy bizonyos fajta baloldaliságot, liberalizmust, sőt a kommunista eszmék egy részét is magaménak vallom. Én ITTHON vagyok, és sem politikai okból, sem gazdasági okból soha nem kívántam elmenni, és ezután sem fogok – hacsak erőszakkal ki nem dobnak innen a drágalátos elvbarátaid. Szerencsére ez sem valószínű, mert 77 éves koromra ugyan, kinek árthatok már… Pedig én igyekszem, láthatod… 😀
    Például borzasztóan örülnék, ha végre kiverekednéd magadat abból a hipnotizált állapotból, amelyben itt vagdalkozni szoktál. Hogy ezek a fiúk néha megpiszkálnak, azt ne vedd másnak, mint a te viselkedésed által generált ellenhatásnak. Tudod, fizika… hatás-ellenhatás.

  • Andrew_s
    2019 november 27
    5:14 du.

    Komolytalan beszólás. Ettől többet néztem ki belőled, csalódtam.

  • Kedves Almás Alma! (Bocsánat, de a másik fórumot közben lezárták.)

    A te, 17%-nyi FIDESZ-KDNP szavazót kihozó számítás módszeredtől
    az én egyszerű módszerem „kissé” eltér (ugyanis nem vagyok az
    öncsaláson alapuló illúzió-politikának):

    2018-as parlamenti választás
    Fidesz-KDNP listára jutó szavazat: 2 824 551
    Összes indulópárt érvényes listás szavazat 5 694 751
    2824551:5694751= 0,49599
    Szerintem tehát a Fidesz-KDNP a listás szavazatok durván 49,6 %-át, tehát relatív többségét szerezte meg. Sajnos, ez a helyzet.
    https://www.valasztas.hu/orszagos-listak-eredmenye

  • Kedves Almás Alma, még az előzőhöz.
    Természetesen a dolgot lehet finomítani, külön lehet venni Budapest és néhány nagyobb város adatait, ahol az adatok (nem a Fidesz-KDNP-re nézve) kedvezőtlenebbek – de akkor is a fenti az országos listás adat. Meg lehet nézni a nem-listáról a parlamentbe bejutott egyéni képviselőkre eső szavazatokat is, ezt nem tettem meg, de nem hinném, hogy ez annyira döntően változtatna az arányokon.

  • Aczél Gábor:
    „Bennem bízhat Marcsi Boda, tagadom, hogy nem ostoba.”

    Az ilyen bonyolult szerkezetű mondatokat nem biztos, hogy érti a címzett. 🙂

  • Kedves Kővendég!
    Úgy emlékszem, nem arról volt szó, hogy hányan szavaztak a fideszre, hanem arról, hogy hányan vannak tele antiszemitizmussal, gyűlölettel a liberálisok, baloldaliakkal szemben…Merthogy ILYENEK a MAGYAROK. Szíves engedelmeddel és a nemszavazókat is beszámítottam azok közé, akik NEM gyűlölködnek. Vagyis NEM OLYANOK a magyarok, ahogy Lang Alex megmondta nekünk. Csak néhányan olyanok, de azok legtöbbje is inkább csak buta, aki elhiszi a propagandát.

    Q.E.D. 😀

  • Alma!

    Én csak válaszoltam az őszínte vallomásodra,hogy még a közeli
    ismerőseid is kommnunistábak tartanak…..nem tagadod,hogy baloldali vagy,és nincs is semmi gondom ezzel,tőbb baloldali(sőt
    párttag )ismerősöm is van. akikkel normális emberi hangon tudunk beszélni és képzeld…sok dologban pld.a mai szánalmas önkormanyzati ellenzéki győztesekről is hasonló véleményen vannak velem(ez azért nem semmi,gondolkoznak,látnak,hallanak…!)
    De ugye az én baloldali ismerőseim,köztük barátok is intelligens,tárgyilagos emberek!,és látják,hogy már most mennyi
    választási igéretet nem tartottak be…..és ők is megjósolták,hogy sokan nem fogják az 5 éves ciklust kitölteni,mert az emberek ugye nem hülyék?azok sem akik rájuk szavaztak!!!!!!!
    Attól meg ne félj,hogy a szerinted „elvbarátaim” miatt sérelem üldöztetés érne,mivel itthon demokrácia van,azok az idők lejártak,amikor valakinek kötelező volt elhagyni az országot(pld. 1956,vagy 2006 Gyurcsány Fletó „uralkodása”….)de aki nem érzi jól magát az csak menjen nyugodtan,önként,senki nem üldözi!
    Az uszító,igaztalan „csipkelődéseddel” sajnos kissé hasonlítottál a fórum fanatikus és önkritikátlan dühöngőihez….,minek?Ennél azért józanabbnak tartottalak!
    Sebaj,remélem érted a válaszom!

  • Kiegészítés!
    Amúgy ma már senkit nem deportálnak,fenyegetnek,sőt még egyes igazolt bűnözők,csalók (akik ellen eljárás indult,többek ellen még tart is…)zsíros jól fizető képviselői állást tölthetnek be.(de ugye meddig?….)
    Na ezt még a tisztességes baloldali ismerőseim is elítélik!!!!!
    Részemről leírtam amit akartam!

  • Reklám alatt mindenkinek!

    Karácsony mindenhová CT-t MRI-z igért….de gőze sincs hol volt és hol nem,az előző vezetés hónapok óta fejlesztette a rendelőket,kórházakat.
    Gergő atlétikai stadiont sem akart……de ugye a napokban sok
    sporzoló tüntetett….betojt:rábólíntott…!
    A nyugdíjasoknak is ígért 20 e/Ft-ot,amit elfelejtett…..na majd
    eszébe juttatják a több ezren kivonuló tüntetők….ismét berezel…!
    Lesz itt „műsor”,amit biztosan majd a TV is közvetít…..én a betegségem miatt nem vonulok(majd kényelmesen megnézem a híreket)…!

  • Amúgy a jóváhagyott tervek szerint épűlő szuperkórházhoz(amit a kormány építene)való fővárosi hozzájárulást is megtagadta Karácsony,(amely
    kórház sok (millió) ember életmentéséhez,speciális műtétekkel és
    gyorsan járulna hozzá,a már meglévőkön kívűl)sem járul hozzá,annyira aggódik a budapestiek életéért,egészségéért…….
    Jó és főleg nagyon emberséges döntés…..!
    Tőle csak ennyire telik…..!

  • KOVENDEG kozolte az olvasoknak a 2018-as Parlamenti kepviselo valsztasok eredemntenek az adatait.

    Sajnalatomra ovastam a tejes adatait.
    Hasonloan a Wikipoedian kozolt hicatalos ,nagyon reszletes asdtait es magyarzatait.

    De sajanalttal be-kell vallanom, hogy mind az nem csak hogy erthetelen, logikatlan, s mint KOVENDEG is jelezte, hogy barmi modon ertrelmezheto az.

    Nem csoda, hogy KOVENDEG es ALMASI sem kepesek egyenloen ertelmezni.

    Pl. HA kerdeznem barkitol, hogy (1)melyik kepviselo keruletben elnek, s hogy (2) kik versenyeztek abban a keruletben a kepviseloiknek lenni, s (3)hanyan vesenyeztek, s hogy (4)ki lett a tobbseg szavazatok altal a megvalasztott kepviselojuk. Tudnanak valaszolni?

    Persze csak partokra , s nem a versenyzo egyenekre szavazhatnak. Ill. a partok nevei alatt levo korben tehetnek egy X-e. Csupan a partokra,s az ossz-szavazatok alapjan mind az eloirt szamitgatasok alapjan a partvezerek hataroznak a gyoztesen.
    ( Azon szamitasokban „hozzadnak”, „levonnak” szavazatokat, sot hogyan letezhet „reszlet-szavazat”?)

    Na ha felreerteleznem, kerem nyujtspn valaki tiszta, ertheto felvilagositast.

    Ezt sem akartam irni, de ezt mar igen regen probalom ertelmezni, de csak szedulesre vezeto asdatok leteznek, s nem erteheto egyenes valasz !

  • gyuri10 2019 november 28 3:36 du.

    Hát erre csak azt tudom megjegyezni, hogy a Puskásnak ez egy jó szokása lehetett. Én a Népstadionban láttam a csupasz fenekét úgy 1953 – 1954 körül.
    A Latorcai utca Vasas pályán sosem voltam.

  • GYURIO10; Nov.26, 12;17 d.u. Chrishez cimzett soraira;

    Ne mentegetozz, ne boncsanatkozz,tetted a leheto legjobbakat annak idehen amit tudtal, hiszen sorsat senki sem kerulte el meg soha. S senki nem is fogja !

  • Drizari
    11:10
    utsó.bek.:

    Biztos, hogy az a zárómondat a helyes válasz:
    A hölgy mint egy már érett, igazi fid SS-es igazsá gügy miniszter 😀 – akárcsak az ő Vezére is – mindenkit hülyének néz.

    Mellesleg ezek után utánozhatná a szintén fid SS egykori frakcióvezetője és oktatási minisztere, Pokornyi nevű, jóöreg bajtársát, aki a D-703-as jelű, szinte tök’analóg vádaskodó esete után urimód’ vette a kabátját, és önként és szerényen lebukott a legnagyobb budapesti, ún. hegyvidéki villanegyed felszíne alá, mindössze csupán „csak polgármesternek” , havi x-millióért.

    Igaz, azóta kiderült, hogy már nemcsak a III/III ügynök apja, de szószerint: az ő tömeggyilkos, nyilas nagyapja is egy plusz tehertétel a karrierjén*, márcsak azért is, mert az az ördögi magyar-náci pontosan ugyanabban a kerületben, sőt az ő körzetében folytatta véres tevékenységét 1944-ben, ahol ez a szolidan bűbájmodorú kisunokája ma már a bürgermeisteri tevékenyéget folytathatja.

    Nosza hát, a kedves Pokornyi unoka, legelső kerületi elöljárói ténykedései között először is . m e g v é d t e . a szélsőjobboldal által az irodája közvetlen szomszédságában sőt, szemben az egykori Kerületi Nyilasházzal – engedély nélkül(!) felállított turul emlékművet is, lábazatán a többi között az ő a azó lehszorosabb értelmében véreskezű . n a g y a p j a . nevével is, a turulra hivatkozási alapként : á r t a t l a n . p o l g á r i . á l d o z a t .
    (Mellesleg a nagyapa és többi hungarista bajtársa által legyilkolt valóban ártatlan többszáz(!!!) >hegyvidéki< zsidó áldozat** lemaradt az állítólag ártatlan áldozatok emlékére született emlékműről. Azt bezzeg nem harcolta ki Pokornyi úr, hogy ők is rajta legyenek.)

    Konklúzió:
    Amikor ez is kiderült, Pokonyi úr nem ám lemondott a hegyen ma nyomorgók képviseletéről, mint anno "példás erkölcsiséggel" a D-307-es ügynél még a miniszterségétől is megvált, dehogy, inkább újra indult – természetesen pártja, a fiataldemokraták 😀 színeiben – az idei polgármester-választáson, és mitadisten, újból elnyerte a Svábhegy oly sokat szenvedett népének, közöttük még Orbán-vezér őfőméltósága bizalmát is…
    .

    *Láthatólag Orbanisztánban ez nem tehertétel.
    ** Persze azok az áldozatok tiltakoznának ha egy turul lábazatára vésnék fel a neveiket…
    .

    Ui:
    Egyszóval, nagy a valószínűsége, hogy a nyilas-turul emlékmű létrehozásában a polgármester úr mint nagy fidSS és mint kerületi lakos is már eleve benne sürgölődött.

  • Almási Alma:
    „Úgy emlékszem, nem arról volt szó, hogy hányan szavaztak a fideszre, hanem arról, hogy hányan vannak tele antiszemitizmussal, gyűlölettel a liberálisok, baloldaliakkal szemben…”

    Kedves Alma!
    Akkor sajnos úgy látszik, hogy a kategóriatévesztés vétségét követtem el. 🙁
    Nekem úgy tűnt, mintha az alábbiakban szavazatok számáról, arányáról is szót ejtettél volna )ezért becsültem a 2018-as Fidesz-KDNP arányát első blickre 45%-ra). Ezek szerint tévedtem, sajnálom. -( Valóban, a következőben szó sem esett a szavazatok számáról. Legközelebb majd igyekszem jobban figyelni a mondataidra.
    „Almási Alma: A rendszerváltás kezdete óta minden országgyűlési listás szavazást feljegyeztem. Összesítve jobb, bal, szélsőjobb és sötét ló kategóriákba osztva (saját szempontjaim szerint) a következő eredményeket látom:
    10 millióan vagyunk (már nem egészen…)
    8 millió választópolgár (ez is csökken)
    2 millió fiatalkorú és gyerek________________
    Ebből legtöbb szavazatot kapott:
    3,3 milliót a baloldal 1994-ban
    2,8 milliót a jobboldal 2010-ben
    1,0 milliót a szélsőjobb 2018-ban
    0,6 millió a sötét ló 2018-ban/LMP,Momentum
    Atlagban egy kicsit más a helyzet millióban:
    Bal: 2,1
    Jobb: 2,4
    szélsőjobb: 0,5
    sötét ló 0,2”

    Arra viszont nem tudok válaszolni, hogy hányan vannak tele antiszemitizmussal, gyűlölettel a liberálisokkal, baloldaliakkal szemben. Vannak ugyan felmérések, de gyakran nehéz, vagy éppen lehetetlennel határos eldönteni, hogy valaki csak ódzkodik, nem kedveli, netán utálja a baloldaliakat, liberálisokat, a zsidókat, avagy gyűlöli is őket. Arról nem is szólva, hogy lehet, netán valakinek nincs baja a zsidókkal, de nem kedveli a liberálisokat vagy a baloldaliakat, vagy épp fordítva, stb.
    Sajnos, egyebek között a kombinatorikai tudásom is gyönge lábon áll.

  • ˙

    A legtisztább, tömény hazaszeretet dióhéjban :

    „Nem tudhatom, hogy másnak e tájék mit jelent,
    nekem szülőhazám itt e lángoktól ölelt
    kis ország, messzeringó gyerekkorom világa.

    Belőle nőttem én, mint fatörzsből gyönge ága,
    s remélem testem is majd e földbe süpped el.

    Itthon vagyok. S ha néha lábamhoz térdepel
    egy-egy bokor nevét is, virágát is tudom,
    tudom, hogy merre mennek, kik mennek az úton
    s tudom, hogy mit jelenthet egy nyári alkonyon
    a házfalakról csorgó vöröslő fájdalom…”

    *

    Epilógus:

    Kinek szelleme e szent sorokat alkotta, a testét az hálás honffytársak kóborkutyaként lőtték be egy útszéli árokba.

    .

  • bocs’

    Az epilogus verstanilag így helyes:

    Kinek szelleme e szent sorokat alkotta,a testét az hálás honffytársak kóborkutyaként lőtték be egy útszéli árokba

  • Bendeguz, azért nem ismered ki magad a választási adatokon, mert a Fidesz azt direkt olyanra csinálta saját érdekében, hogy zavaros legyen. Ha a valódi véleményekre vagy kiváncsi, egyedül a listás eredményeket érdemes nézni, bár gyanítható, hogy azt meg a „véletlenül leálló” számítógépes rendszer manipulálta…
    De talán nem mindenütt…

  • Boda Marcsi
    2019 november 29
    2:44 du.

    Amúgy a jóváhagyott tervek szerint épűlő szuperkórházhoz(amit a kormány építene)való fővárosi hozzájárulást is megtagadta Karácsony,(amely
    kórház sok (millió) ember életmentéséhez,speciális műtétekkel és
    gyorsan járulna hozzá,

    ————————————–

    Amúgy ahhoz képest, hogy folyamatosan a „tájékozódási készségedet” emlegeted, marhára tájékozatlan vagy.
    Vajon ki hagyta jóvá, és főleg milyen terveket? Ezek a tervek egyelőre elméletben léteznek ( az tudod mit jelent?) sehol semmi konkrétum azon kívül, hogy murva „drágáért” kinéztek egy területet, ami nagy valószínűség szerint mindenre alkalmas, csak egy „szuperkórház” megépítésére és közlekedésének a kiépítésére nem – lápos, tőzeges talaj, rosszul megközelíthető stb viszont legalább háromszor annyiba kerül majd mint kéne, viszont ezzel párhuzamosan jó sokat lehet majd lopni belőle az ebben érdekelteknek.

    Milyen elfogadott tervekről beszélsz tehát – láttad netán a konkrét jóváhagyott dokumentumokat? Hallottál mérvadó nyilatkozatokat arról mit akarnak, hogyan akarnak és miként működtetnék? 1200 ágyas kórház, mely évente egy millió embert látna el – de vajon honnan töltenék fel nélkülözhetetlen szakemberekkel – tudod, orvosok, ápolók, műtősök, technikai személyzet stb amikor jelenleg is kórházi osztályokat zárnak be (legutoljára Veszprémben ) mert nincs orvos, nincs ápoló. Ha elfogadott tervekre hivatkozol, akkor te többet tudsz, ezért aztán mesélj, isszuk a szavaidat! Vitázni, tárgyalni csak meglévő dokumentumok, írásos, számokkal és tervrajzokkal alátámasztott mellékletek alapján lehet – amíg ilyet nem mutat fel a kormányod, addig mit is vár az ellenzéktől, netán a főpolgármestertől?

    Tehát milyen gyorsan is járulna hozzá az életmentésekhez az a kórház, melynek kinézett helyén még egy kapavágás sem történt – kérdés, fog e valaha, mert a stadionok meg az egyéb sportlétesítmények mindig sürgősebbek? Hát addig állj te féllábon Marcsika, amíg téged majd ott megoperálnak és ezzel az életedet mentik GYORSAN!
    Ahelyett, hogy szakértőkkel, és hozzáértő orvosokkal konzultálna, egyeztetne, hatástanulmányt készíttetne a felesleges duma helyett, megint blöfföl a te mindent felülmúló kormányod!

    A főváros nem vétózta meg a szuperkórház ötletét – csak hogy okosodj! – hanem azon az állásponton van, hogy a meglévő, arra alkalmas kórházakat kellene úgy fejleszteni, ( Budán van kettő is ami területileg is alkalmas lenne, jól megközelíthető helyen és közlekedéssel) nem utolsósorban lényegesen olcsóbban meglehetne valósítani – nem beszélve a „gyorsaságról”- miután hivatkoztál rá, nálad úgy tűnik elsődleges szempont, mellesleg helyesen!

    Ne lázíts tehát feleslegesen Karácsony és a főváros ellen – mert ezzel csak a saját toporzékoló tehetetlen dühödet hangsúlyozod, hát legyen már egy kis tartásod – a szuperkórház egyébként sem csupán fővárosi ügy, hanem próbáld szokni a gondolatot, hogy tetszik nem tetszik az elkövetkezendő öt évig a budapestiek jóvoltából Karácsony Gergely a főpolgármester, és mint ilyen, megkerülhetetlen a véleménye, elképzelése – tudom, ez neked és köreidnek felfoghatatlan Tarlós bólogató István után, de majd túléled!

  • Pityi Palkó,
    Én láttam játszani Puskást az 1960-as évek elején a Világválogatottban az angolok ellen.Akkor már lehet,hogy a Reál Madridban megmutathatta teljes tehetségét,tudását,részeges magyar szurkolók üvöltözése nélkül.A fenekét nem mutatta,mert úgy látszik részeges magyarok nem voltak a drukkerek között,de két csodálatos gólt,azt besegített az angol kapuba.Ezen túlmenően pedig,ha bárhol a világon elárulod valakinek,hogy magyar vagy,a mai napig az első szó amit válaszként kapsz: Ááá…Puskás!

  • Jichak Perlmutter

    Orsós Elemér
    Rotschild írás 28. 8:22 VÁLASZ
    (zárlat miatt csak itt és most)

    Fegyverszüneti ajánlatot vettem és tartom. STOP.

    Részemről az EMIH és Orbanisztán összjátékára vonatkozott
    a bizonyítás, ami szerintem az egészre nézvést negatív. Olyan, mint bárány és farkas jó kapcsolata, vagy mintha anno a Hitleráj jó kapcsolatokat ápolt volna a német zsidósággal.

    Mellesleg(!) az EMIH nagy része nem is magyarországi illetőségű hitsorsos – egy csomagban küldték őket Moszkvából… Ajándék. Slómó csak egy jól megfizetett postás, aki a fogadtatást és a népszerűsítést – magyarosítást – látja el. Jó alibi ez a minel. kezében kifelé, a zsidó diaszpóra meggyőzésére. A biztonságot az orbáni állam – a TEK, v. a TEK-em tudja – szavatolja. Az unokahúgom esküvőjét bezzeg nem őrízték ennyire mint itt a Cápában megtartott, fogjuk rá nemzetközi lagzit…
    Egyébként ugyanez a helyzet a Net anyjahú féle J szroéllal is.
    Orbaníni azért ölelkezik vele, velük mert hasznot remél tőlük. Korántsem azért mintha egy csöppet is filoszemita lenne, sőt… Az is egy jó hivatkozási alap a maga machivellista játékaihoz. Egyébként ők az emihesek hozták össze az ottani politikai körökkel… szerintem Bibi is ugyanígy van ővele: Ki tudja, ha egyszer menekülnie kell jól jöhet a másik kapcsolata… Gondolj most bármelyikre. Az egyik ellen már vádat is emeltek…
    És gondolj még az Északmacedon Gruevszki most éppen Budpesten rejtegetett volt miniszterelnökre, vagy Hernádi Zsold korrumpáló MOL-vezér horvát nemzetközi körözésére… stb. Lesz itt kérem „kéz kezet mos”, csak győzzük kivárni. Ő minden esetre erre épít.
    És ez az egész Orbán trükközéseinek csak egy kicsiny töredéke.
    A minap Losan-ban a NOB-nál tette tiszteletét, ugyanis sikerült elintéznie Karácsony Gergőt… Jöhet az olimpia..
    Hitler a maga idejében ugyanezt a machivellizmust művelte. Észre kellene már mindenkinek venni…

    Üdv: Jichak

  • NEM EGYETLEN SZUPERKÓRHÁZRA VAN SZÜKSÉG – Budapesten. Ahová majd eljárhat a párezer „érdemes”. Hanem az alapellátás – a háziorvosok – megerősítésére, faluból is elérhető szakrendelői hálózatra. Nem is lenne több kórházra szükség, ha a meglévőket legalább kifestenék időnként.
    Már Budapesten sincs elég háziorvos: a körzetemből 5 év alatt a negyedik orvos távozott: kettő elhunyt, kettő nyugdíjba ment: most épp senki sincs.Szerencsére az asszisztensnő (hetvenen fölül) még tartja magát, felíratja a recepteket. A nagynéném körzetije egy éve nyugdíjba ment (72 évesen) azóta két fiatal doktornő távozott: egyikük gyermeket vár, a másik külföldön kapott munkát. És ez a főváros: a falvakban több mint 200 körzet van háziorvos nélkül.
    Mi szükség van szuperkórházra, százmilliárdokért? Hogy a várbéli pöffeszkedhessen a „világszínvonallal”, ahol akár fejátültetésre is képesek – feltéve, ha marad még, aki képes a szikét kezelni. Magyarok százezrei meg pusztuljanak bele, hogy nincs, aki ellenőrizze a vércukorszintjüket, beállítsa a diétát, gyógyszert. Hogy nagyobb a kockázata egy vakbélműtétnek, mint másutt egy szervátültetésnek a kórházi fertőzések miatt, mert nem telik kézfertőtlenítőre.
    Igaz, egy valahai tőzegmocsár helyén – semmilyen közlekedéssel – épülő, sokszáz milliárdból szép pénz nyúlható le „alkotmányos költség” címén, mint a filléres kézfertőtlenítőből.

  • Jichak,
    אל תיצחק,látom lementél Scharph Móricba.Hiába már a boldogult Heltai Jenő is megmondta,hogy minden népnek van csőcselékje.(nem szó szerinti idézet.)

  • A Szuperkórház ötlete 5 éve lóg a levegőben, érdekes mód eddig nem volt fontos róla beszélni, hát még megcsinálni a kormánynak Tarlóssal a zsebükben – amikor gond nélkül felépíthettték volna – ha akarták volna. Most persze „fontos lett”. Eddig nem volt az. A féleszű Bodának pedig szokásához híven gondolkodni nuku, propagandát szajkózni viszont megy agy nélkül.

  • KOVENDEG;

    Sok ertelmetlen es bizonyithatatlan propganadat irtal ismet!

    Persze semmi ertelmes adatoka kihagytal abbol.

    Hat hogy a feneben is tudhatnad hogy a milliokbol ki hogyan erez egyenileg masokrol, es relkpzelesiktol?

    Na arra adj nvalaszt es adatokat.

    Te vadolsz masokat „gyulolettel”, de hozzaszollassod semmi mas csupan a gyulolet okadasa !

  • ALMASI ALMA;

    Oszinten mondva, remeltem volna hogy Maga kepes lett volna egy ertelmes magyarazatat nyujtani a maguk ottani valsztasi modszereinek.

    Sajnalom, hogy azt nem tette.

    Persze a WIKIPEDIAN, ugy a magyar mint az Angol nyelvu reszletei mind a torvenyeik alapjan adja azt.

    A valosag az hogy az teljes ostobasag, s celzatosan alkotva amodon. Ugy amodon ertelmeztetik amint akarjak.
    Tehat a csalas cslasa !!!!

    Hasonloan, a Kovedeg alatal kozolt hivatalos adatok is teljesen ellent-bizonyitek minden allitasaiknak.

    Az adat adja;
    „Fidesz-KDNP hazai szavazatok 47.36%”

    „Levelbeli szavazatok Fidesz-KDNP 49.28%”

    „Partlistas: Fidesz-KDNP 49.6%”

    De a Fidesz es a KDNP ket kulon parok.

    Coalicioban vannal de a szavazatok szamainak alapjan, ami nem letezhet hogy a szavazok mindket partra szavahanak egyben.

    De meg HA az ugy is lehetne, hat hol a tobbseg szavazat ?

    S hogyan lehetne bar-ki, vagy barmely part gyoztes a kissebbsegi szavazatokkal ????????

    A gyoztes aki a szavazatok TOBBSEGET, ill. 50%-nal tobbet kap.

    Az 50% alatti az a vesztes .

    Remeltem volna hogy legalabb Maga ertelmezne azt.

    Maguk ma is ugyan azt a svihaksagot nyeltek le mint 1932-ben hogy Hitler lett volna a nyertes a Part szavazatok 32%-val. Hiszen a szavazok 68% ellene szavazott.

    Mi abban bonyadalmas az europai agy felfogasanak?

    Democracia a nep dontese. Azert szavaznak.
    S EGY egyen egy szavazat. Hol a feneben a „reszlet-szavazat”?????
    S kinek joga, vagy lehetosege a maga szavazatahoz „hozzadani” vagy „levonni” a szavazatabol??????

    Errti azt Maga ????

    Hat tudna erteheo valszt nyujtani ????

  • Besancon!

    Képzeld a kormány kezdeményezte a kórházépítést,a többség támogatja,örül neki,és a kormány forrást is biztiosít hozzá,csak ugye az új valoldali mindent ellnenez ami az emberek többségébek jó….és ugye illene nekik is hozzájárulni(pláne,hogy még „most”
    van mivől,meg ugye a Főváros területén épülne….!
    Amúgy a mai kormány évek óta emelo a béreket az egészségügyben,kifizette a kórházak adóssságait,támogatja a más meglévők eszközbeszertéseit(Karácsony és az elődök,meg csak ígérgettek(CT stb)

    Talalom észosztása meg egyebesen szánalmas:minden kórházban az igazgató és a személyzet felelőssége,hogy higiénia,tisztaság legyen!!!!!!!
    Feküdtem olyab kórházban,ahol kosz,mocsok,svábbogarak volt,pedig volt takaító személyzet és tisztítószer is,no és még
    2x meg is fertőztek MRSA (húsevő baktérium) meg tejeltem is….műhibát is „biztosítottak”és volt olyan kórházban is műtétem,ahol rend,tisztaság volt és még hálaplnzt sem fogadtak el…..azt hittem más bolygóra kerültem….(ajéándékkosarat vittem) és a mai napig hálás vagyok,hogy megmebtették az életem!
    Na erről ennyit!

  • Elnézést megint több betűt elütöttem(lekopott billentyűk)részben
    mert közben jó filmet néztem,meg telefonon is kerestek….de azért remélem felfogják a válaszom?….!!!!

  • TALALOM soraira;

    Persze a valosag a meglatasaban az u.n. „hazi-orvos” ugyeben, hogy az mar 3/4 evszazada nem letezik, legalabb is itten.

    Nem letezik mert a kepes orvos ideje er legalabb ma 500-1,000 dollarig orankent. A szakorvosok ideje sokkal tobbet.

    De nem a penz kerdese az , hanem hogy az az orvos segito-kepes idejet pocsekolja a hazi latogatasaival.

    Csak gondolja, hogy mibe kerulne Magat egy orvosnak latogatni a maga lakasan???

    S hany eletmento szuksegletet lenne kepes az az orvos ellatni azon odo alatt ?????????????

    Aki beteg es nem kepes az orvoshoz, vagy korhazba , az EMERGENCY-be menni a sajat erejen, hivni szukseges a mentot.
    Ha igen beteg, hat az az egyedulli biztonsagos modszer, A Kepzett EMT-k (mentosok) barmi szukseges eljarast kepesek tenni az utban.

    (Par honapja, az eggyik ismerosom engem hivott, hogy nem erzi jol magat, s kert hogy bevinnem-e a korhazba.
    Igen ,de az nekem egy orai ut lett volna.
    S rogton hivta a mentot. Az EMT-s (mento) megallapitotta hogy sziv-trombizisa volt. S amodon kezeltek a mentoben.
    {percek alatt a korhazban voltak, s cardiak unit keszen vartak az azonnali angio-mutetere.
    Masnap otthon volt, s a latogato apolo-no jott a lakasara minden masodik napon.)

    S a korzeti orvos aki kezeli magat az utemez maganak a szukseges vizsgalati, ill. latogatasi idopintot.

    Hasonloan a szakorvosok. Ha kezelo orvossa annak szuksegletet latja,azt maganak hivatalosan elintezik, es ertesitik a kezeles idopnatjarol.

    Amodon egyetlen orvos ideje nincsen elpovsekolva utazgatasokra.

    1990-91-ben mikor ottan latogattam, tanuja volam egy latogato hazi-orvos eseten. Az orvos-no, keso vasarnap este lekeste a villamost. Jott percek utan a busz, de az tele volt es meg sem alt.
    A szegny orvos-no kiabalt hogy beteg-latogaora volt kihivva. De csak a jarda szelen acsorgott.

    S kozben mi lett a beteg paciensevel ?????

    Na velem, hogy ma mar az orvosnak van sajat kozsija es kihajthat onmaga. De nem segitokepes idejet pazarolja amodon ?????

    Nem inkabb ohajtana hogy az orvosok minden percuket nem urazasra, hanem betegek gyogyitasara hasznalgatnak ???

    A maguk egeszsegi szolgalatok modszerei elmaradottak.
    Sok kepzett oprvos es mas szak-kepzettek nyugatra mentek a jobb lehetoseg alkalmabol.(Mrs.Kenney)

    Tul msok penzt pazarol az allamhatalmuk szuksegtelen dolgokra, se nem a szuksegesekre. Mint az oriasi burokracia fentartasara.
    Pl. hany „allamtitjaraik vannak ??? A US0nak csupan egye. Azert nincsen panz meg a regi korhazakat sem megfeleloel fenntartani.
    Nem is emlitve a mai modern szikseges keszulekek vasarlasara.

    Mind az regi-modi nemzeti soviniszta gondolkodas es a fel-evszazados Soviet megrogzodottsegek ami gatolja az elolenduleseiket.

    Sajnalom „talalom”, de a maguj sorai nyujtjak a bizonyitekokat.

  • Gyuri 10 Szerencsére itt Bartók volt az első szó amit hallottam a szomszédtól. Szomorú, ha egy csencselő focistával fémjelzik az országot, legyen bármilyen jó focista.

  • Besancon
    2019 november 30
    5:16 de.

    Remélem nem éli túl heheheheehehehe
    Bízzunk benne hátha megpattan a húgyos banya.

  • Jichak Perlmutter
    2019 november 30
    6:11 de.

    Ez a Slomó egy svindler.
    És a Klubrádióban beszéli minden héten a behízelgő okosságait.

    Egy dühös betelefonáló megkérdezte az Aratót vagy kit,
    hogy miért adnak ennek a Kövesnek megszólalási lehetőséget.

    A válasz kurta-furcsa-rövid volt:

    „Mert a Mazsihisztől nem akart jönni senki.Valakit viszont megkellett hívni aki ismeri a hazai zsidóság problémáit.”

    Megjegyzem mikor legelőször hallottam a kappan hangján okoskodni a pasast, rohamtempóban cibáltam ki a rádió drótját a falból.

  • Orsós Elemér

    Jichak Perlmutter
    2019 november 30
    6:11 de.

    „Fegyverszüneti ajánlatot vettem és tartom. STOP.”

    Köszönöm szépen, már régebbről is fair játékosnek tartottalak!

  • gyuri10
    2019 november 30
    5:32 de.

    Gyurrka barátom.
    Na fussunk neki ennek mégegyszer.
    Valami megint nem gömbölű a mesédben,
    ha finoman akarnék fogalmazni.Ha durván,
    akkor azt mondanám hogy hazudsz.Mint idáig mindig.

    TE a saját állításod szerint,
    ’56-ban megnem nevezett okok miatt
    rohamtempóban elhagytad Mo.-t.Amik miatt
    Figyelő kollegina ‘Sten nyugosztalja, oly nagyon
    tisztelt tégedet.Rá egy évre, ezen okok miatt állításod szerint egy megnemnevezett ország állampolgára lettél, gyorsított eljárással, tekintettel Ötvenhatos „érdemeidre”.

    Ezek után -elmondásod szerint-
    hittél Kádárnak az amnesztiával
    kapcsolatban és 1958.-ban hazatértél,
    mire elhurcoltak tégedet a Gyorskocsi Utcai
    Kapitányságra és ott meg lettél csúnyán kínozva.
    Én vertelek ott tégedet.Állításod szerint.Mert felismertél itt engemet hehehehe..bár kkor még csak óvodás korú voltam.

    De ez nem elég, ugyanabban az időben tégedet a Maros Utcai Kapitányságon is kínoztalak, igaz ott csak lelkileg.Egyidőben a Gyorskocsi utcai atrocitásokkal.

    Namármost kéremszépen.
    Akkoriban, ha valaki ennyire
    feketeseggű volt hogy egyidejűleg
    kettő Rendőrkapitányságon is fogvatartották,
    az nemigen mehetett jópár évig külföldre meccset nézni.

    TE itt azt hazudod,
    hogy a hatvanas évek ELEJÉN
    láttad Puskás Öcsit játszani.

    Kérdés hogy miképpen.
    Csak azzal ne gyere hogy a TV-ben.
    Mert Puskás szerepléseiről nem nagyon voltak
    televíziós közvetítések akkoriban,érthető okoknál fogva.

    Vagyis megintcsak a rizsát hinted itt a T. Publikumnak.

    Mindig mondom:
    mielőtt elkezdenél hantázni,
    gondold végig a mondókádat,mert
    így folyton csak bebukod a dumádat.

  • Orsós Elemér

    Jichak Perlmutter
    2019 november 30
    6:11 de.
    Nézd, nem vagyok Orbán feltétlen híve, sőt, de amit és ahogy a globáltőke megvezette úgynevezett EU ma művel, az mocskosul nem vezethet jóra, ezért nem árt szerte a világban orientálódni, akár hasonszőrű érdekbarátokat is keresni, mert szerintem köpönyeg forgató, kizárólag potyaextraprofitleső stratégiai barátokkal már bőven el vagyunk látva!

  • Bendeguz 79,
    nov.29 9:36
    Köszönöm.

  • talalom Egy nagy Szupertemplomra van szükségetek, hogy mindenki elmondjon néhány Miatyánkat, hogy ne legyen beteg vagy meggyógyuljon. A többit Istenre lehet bízni és a temetkezési vállalkozókra. Költséghatékony jó megoldás, nem kell mindenféle orcost és ápolót megfizetni. Mit képzel az a sok ingyenélő, majd fizetnek nekik a gyógyításért? Hol élünk (éltek)?

  • Besancon Ne bátsd, van elég baja. Egészen belebetegedet szerelme fiaskójába. Saját bevallása szerint is beteg, ha valaki nem látná a kommentjei színvonalán. Legyél nagyvonalú, földön fekvőbe ne rúgjál. A frontális lobektómiája óta teljesen kifordult magából szegény pára.

  • Geyza:
    „És a Klubrádióban beszéli minden héten a behízelgő okosságait.
    Egy dühös betelefonáló megkérdezte az Aratót vagy kit,
    hogy miért adnak ennek a Kövesnek megszólalási lehetőséget.
    A válasz kurta-furcsa-rövid volt: “Mert a Mazsihisztől nem akart jönni senki.”

    Bár nem szívesen hivatkozom az Origo-ra, de:
    https://www.origo.hu/itthon/20150729-megszolal-a-klubradio-titokzatos-befektetoje.html

  • Heltai Jenő szó szerint idézve ezt mondta:”Kis nép vagyunk,egy csőcselékünk van”.Nos ebből az egy csőcselékből egyetlen eggyel sem kívánok társalogni.Kár a gőzért!

  • U.I.
    Heltai Jenő örökzöld szavahihetőségét azért is el kell fogadni, mert Herzl Tivadar unokatestvére volt.Azt pedig,hogy ki volt Herzl Tivadar,a csőcselék kiveheti a Google-ból.
    Értelmetlenek abbahagyhatják a gyakorlatot.

  • Drizari
    2019 november 29
    3:18 de.

    Egy alapvetően kapitalizálódo(tt), bár a felszínen szocialista ideológiát hirdető elitet leváltott egy alapvetően kapitalizált, a szociális szólamokat hirdető elit.
    Amelyik korábban ugyebár ellenállt és el volt nyomva. Mint az igazgató Antall, mint az igazgató Boros, mint az egyetemi tanár Jeszenszky, stb. Csupa elnyomott.
    Alapvetően egy előre lezsírozott elitváltás zajlott le.
    Olyan szereplőkkel, amelyik jobbára a hirtelen gründolt ellenzék (mint pl. MDF) harmadrendű (esetleg huszad…) politika-szakköröseinek a bevonásával zajlott.

  • Kedves Bendeguz, akkor még egyszer írom:

    Azért nem ismered ki magad a választási adatokon, mert a Fidesz azt direkt olyanra csinálta saját érdekében, hogy zavaros legyen. Ha a választók valódi véleményekre vagy kiváncsi, egyedül a listás eredményeket érdemes nézni, bár gyanítható, hogy azt meg a “véletlenül leálló” számítógépes rendszer manipulálta…

    Egyébként kezdetben (1990-ben) a választási törvény szerint a parlamentet a listás szavazatok és kerületenként egyénekre leadott szavazatok adták ki úgy, hogy az egyénre leadott szavazást, ha túlságosan megoszlott a sok induló között, és nem volt senkinek 50%-a, két héten belül megismételték. Ezen kívül voltak bizonyos korrekciók egyfajta logika mentén, ami arra irányult, hogy ha nagyon egyformán álltak volna a pártok, akkor a jobban álló egy kicsit aránytalanul jobb legyen.. Tehát minden választópolgárnak KÉT szavazata van.

    Igazad van, ez már eredetileg is bonyolult volt, de nem adott HIBÁS eredményt, csak egy kicsit torzított. Ezt írta át a fidesz olyan torzra, hogy szinte csak az nyerhetett, aki 1-2%-kal jobban állt, mint a másik, de akkor aztán kétharmadra ám! Erre valók az erdélyi meg az ukrán levélszavazatok is.

    Most viszont – úgy olvastam – megint változtatni akarnak, gondolom azért, mert lehetségesnek tartják, hogy 2022-ben az egyesült ellenzék lenne 2-3%-kkal jobb, és a jelenlegi szabályozás szerint akkor nekik lenne kétharmadjuk. Szóval most megint agyalnak valami olyan szabályon, hogy minden körülmények között csak a fidesz győzhessen.

    Szerintem legegyszerűbb lenne kimondani, hogy amelyik szavazat nem a fideszre lett leadva, azt egy olyan pártra kell értelmeni, amelyiknek a neve F-fel kezdődik és idesz a vége. Akkor már csak arra kell ügyelni, hogy ne engedélyezzenek olyan pártot, aminek a neve: Francidesz. 😀

  • Kenny
    2019 november 30
    12:22 du.

    Én kb a Rendszerváltáskor kezdtem el igen sűrűn Nyugatra járkálni.
    SOHA SENKI NEM EMLEGETTE FEL NEKEM A PUSKÁST !!
    Annál többször Horn Gyulát !
    És örültek hogy egy echte magyarral találkoztak.
    Nem véletlen hogy az Európai Parlamentben nem a Puskásnak hanem Horn Gyulának a nevét viseli egy terem.
    A FIDESZ undorító gyűlölködése közepette.

  • Boda Marcsi
    2019 november 30
    11:53 de.

    Hogyne..felfogtuk hogy te
    egy olyannyira zseniálisan naccerű
    magyarasszony vagy,hogy már akár félkézzel is bírsz
    telefonálni. Remélem jövőre továbbfejlődsz és a nápolyit
    szintén félkézzel fogod tudni majszolni. Két TV nézés között.

  • Boda Marcsi
    2019 november 28
    2:26 du.

    Te nem vagy tisztességes magyar.
    Az egész életed a csalásról,mások befeketítéséről szólt
    és szól. Hogy jössz te ezek után ahhoz
    hogy tisztességről locsogjál?

  • B79! Magyarországon házi orvosnak – vagy körzeti orvosnak nevezzük azt, akihez -általában lakóhely szerint – tartozunk, akihez MI MEGYÜNK, ha megfáztunk, kisebb bajokkal. Bonyolultabb esetekben ő ad beutalót szakrendelésre, vizsgálatokra, sőt a kóházba is. Tehát nem ő jön házhoz – csak súlyosabb esetekben. Nekem eddig -72 év alatt egyszer kellett házhoz hívnom. Mielőtt hülyeségeket beszél, kérdezzen.

  • Jichak Perlmutter

    Gyuri10
    8:57-re
    VÁLASZ

    Valójában inkább azok a Scharf Móricok és mint írod, csőcselékek is, akik puszta haszonlesésből és személyes karriervágyból a magyarországi zsidóság elfogadott és demokratikus – azaz választott – képviselőjét a MAZSIHISZ-t* elárulva, egy addig mégcsak nem is létezett, sanda névvel* felruházott, „fal” hitközséget alapítva készséggel álltak be az orbanista Fid-SS-náci bagázs uszályába, ahol minden erejükkel a neohorthysta [mondhatnók kripto-nyilas], autoriter rezsim szerekerét lökdösik és taszigálják, reményeik szerint előre, valamiféle siker erejéig, úgymond’ a zsidóság nevében. Ők képviselik és hirdetik mindenütt a NER-nek*** azt az egyik szintén fondormód kifundált hazug jelszavát, hogy úgymond „ma Magyarországon jó zsidónak lenni”, amit akár Goebbels is aláírhatott volna a kristályéjszaka előestéjén…

    Ez vonatkozik azokra a fogadatlan prókátorokra is, akik ehhez a destruktív tevékenységhez a Neten osztják az észt a már amúgy is sok vészhelyzetet túlélt és megmaradt, úgymond „pesti zsidóság” NER-kompatibilis sorbaállítása, vagy inkább annak az „e g y s é g e s” nyársrahúzása végett…

    Egyébként köztudottan, e fenti véleményt Ronald S.Lauder úr a Zsidó Világszövetség elnöke is majdnem ugyanígy osztja…

    Üdvözlettel: J.P.
    ˙

    .

    * A MAZSIHISZ az antidemokratikus (maga a rendszer „Führere” szerint is illiberális), rasszista és vezérelvű orbáni [később már NER-nek elkeresztelt] . r e n d s z e r t . annak első hatalomba kerülésétől fogva tagadja. Orbánnak volt szüksége és van is egy Scharf Móric 1. -re, aki bizonyos adományok fejében készséggel önként ajánlkozott fel jégtörőnek s aki rabbi létére azóta is üti és veri, ahol csak lehet nyilvánosan lejáratja a magyar zsidóság jogos képviselőjét, az üdvös célért működő Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetségét…

    **Ti. az, hogy „Egységes”…stb. amely szó semmit sem mond, ámde arra nagyon is alkalalmas, hogy első olvasatra, vagy hallomásra a megcélzott alany azt a képzetet fűzze az EMIH-hez, mintha ez az egész magyar zsidóság jogosult, és >egyezményes< , közös megállapodáson alapuló képviselője volna, holott ebből egy betű, de még annyi sem igaz. Legföljebb annyi, hogy amegalkotó Orbán és Köves reményei szerint előbb, vagy utóbb így lesz…

    *** NER kb annyit tesz, mint a Hitlerájban a Volksgemeinschaft rendszere, mely nevet természetesen annak mintájára adata neki a felcsúti keresztapa. Na! Ebbe az összefogásba sorolt be az EMIH vezetése…

  • Jichak Perlmutter

    Orsós Elemér
    1:57
    Nézd Elemér!
    Pontosan maga a Vezér az a – a te szavaiddal –
    . p o t y a e x t r a p r o f i t l e s ő .
    ragadozó, aki eddig ezermilliárdos értékekben
    minden prédára lecsapott, függetlenül attól,
    hogy a vesztes magyar volt, vagy más európai.
    Ennél a lógóhasú predátornál semmi se szent.
    Erre mondom én,hogy jellemtelen machivellista,
    akinél csak a cél számít, amely szentesíti az
    eszközt. Ő a bűnös…
    T.Elemér! Nekünk nem a szerinted megvezetett
    EU ellen kell fölvennünk a harcot,hanem az így
    megvezetett magyarországért,ezzel együtt az EU
    megszilárdításáért. 🙂

  • Geyza Mint írtam egyszer Bartók, egyszer 56. Ma talán már egy 56-os sincs itt, mert hiába fogadták a menekülteket jó szívvel, szegény ország volt, a menekültek nem erre vágytak. Amiért most szidják a migránsokat. Hm.

  • Jichak Perlmutter,
    a Kozma utcai temető mártírok emlékművére ez volt felírva a márványtáblára:(Remélem el tudod olvasni és meg is érted.)
    „השם ינקום את דמם”.Ez egy imából kivett mondat,melyet így fordítottak le már jó néhány évvel ezelőtt:”Megölte őket a gyűlölet,őrizze emléküket a szeretet”.Felhívtam figyelmüket rá,hogy ez a Tórából vett szöveg és aki ezen egyetlen betűt változtat,igencsak szomorú sorsra ítéltetik.Idén tavasszal kint voltam a temetőben és csodák csodájára az eredeti ivrit szöveg eltűnt és helyette ezt írták oda:
    „מסרו את נפשם על קידוש השם”. Aminek pontos fordítása:”Lelküket áldozták a Teremtő szent nevéért”.A fordítás is hamisítvány a tény is és jellemző,hogy a MAZSIHISZ oldaláról Engem spamra tettek.Sebaj, amúgy sem akartam adományozni vagy társalogni a Scharph Móriczokkal.Persze mit várhatnánk egy gittegylettől ahol egy Berend Béla is lehetett főrabbi.Ők csak tanítgassák judaizmusra a szegedi csanád féléket.Nos…Ennél többet már nem akarok írni,mert az már öngól lenne.

  • Orsós Elemér

    Jichak Perlmutter
    2019 december 1
    4:17 de.
    Igazad van, DE szerintem az EU evvel a más irányba lekötelezett vízfejjel megszilárdításra, megújulásra nem valószínű hogy, alkalmas, ahhoz radikális, szigorúan EU elkötelezett vezetőkre, azaz alapos tisztújításra lenne szükség, ami most már lehetetlen, mert úgy be vannak betonozva, mint a mi egymást váltó MSZMP jogutódjaink a módszerváltás óta!! Azért reménykedjünk, mert mind a példa is mutatja, a politikában még olyan isteni csodák is előfordulhatnak mint amire 30 éve még 1:milliárd esélyt sem adtak volna!

  • Jichak Perlmutter
    2019 december 1
    4:17 de.

    Ámen 😀

  • gyuri10
    2019 december 1
    10:47 de.

    ne okoskodj
    nem áll jól neked

  • Andrew_s,

    hittel szemben/ellen sose érvelek.

  • Kenny
    2019 december 1
    8:58 de.

    sok féle migráncs van, olyan is aki texas-i jelmezbe öltözik a Dallas tv sorozat alapján, usákabb mint a zusákosok, ilyennel találkoztam 1973 ban Zürichben a reptéri liftben, de hiába volt a csodakalap kilógott a lóláb a szájából

    és van olyan aki asszimilálódik és nem is lehet észrevenni rajta… ez a jobbik

  • Ih come on „talalom”, tudna egyszer gyalazkodasa nelkul irni valamit ?

    Nagyon jol emlekszem hogy mi volt a
    „hazi-orvos” es a „keruleti, ill. „korzeti orvos”.

    Mindeg szomorisaggal emlekezve a 1990-91 telenek azon vasarbap estejen arra a szegeny orvos-nore aki nem volt kepes a kihivott beteghez menni. Sot erosebben sajnalom maig is a beteget akit az orvos nem volt kepes segiteni.

    Orvoshianyaik vannak mert senki nem ohajt ottan elni es dolgozni. Mennek barhova es megelegedesegeiket talaljak szabadon barhol masutt.

    Na kinek a hibaja az ????

  • Tüske Zsófia

    gyuri10
    2019 december 1
    10:47 de.

    Szegedi Csanád a Köves Slomóhoz tért be, ő tanítgatja.

  • Rodeo11 Én két féle migránsról tudok. Aki adni is akar új hazájának, és aki csak kapni akar.
    Akit megtapsolnak reggel az orvosi értekezleten mert állampolgár lett, vagy azt akinek a jelenlétét is megkérdőjelezik. Az előbbit nem is migránsnak hívják itt.

  • Tüske Zsófia,
    ha jól utána olvasol és meg is érted vagy legalább is meg akarod érteni amit írtam,akkor rá fogsz jönni,hogy teljesen tisztában vagyok mindennel,ami ott történik vagy történt.Az,hogy nem mindenre vagyok”büszke”?Gondolom elég világosan kifejtettem.Ha van valami további konkrét,de korrekt kérdésed,(nem hasonló a múltbeli leveleidhez)nem Izraelt el vagy megítélő tárgyban, szívesen beszélgetek veled(is).Egyébként a 3.14-csanádot akkor lehetne csak Judaikára tanítani,ha aljas bűneiért nem bűnbánatot imitálna,hanem előbb megbűnhődne.A Köves Slomo tanítványának a pincsikutyámat sem nevezném be.

  • Orsós Elemér

    Tüske Zsófia
    2019 december 2
    6:42 de.

    Kedves Zsófika, ha Slomo sok bennfentes szerint abszolute hiteltelen, akkor az általa kikupált Csanád mitől lesz hiteles? 😀