Elegem van!

2019 december 15 9:07 de.103 hozzászólás

Kedves Miniszterelnök úr!

Közeledik az év vége, nyakunkon már 2020. Ilyenkor számot vetünk, mit tettünk jól, rosszul az elköszönő esztendőben. Ön, mint a demokrácia őszinte támogatója, nemzetünk oltalmazója, a kereszténység védelmezője, a nép egyszerű gyermeke (ám bátor utcai harcos!), valószínűleg nem bánja, ha én, egy porszem, egy senki méltatom idei munkásságát. Valakinek végül is meg kell tenni, hisz ön oly szerény, hogy még véletlenül sem esne a dicsekvés, az önfényezés, a hiúság bűnébe. Ön alázattal, szó nélkül teszi a dolgát kis hazánk felvirágoztatásáért.

Kedves Miniszterelnök úr!

Szememben óriásit nőtt, amikor egy vacak, eldobott szaros pelenka miatt kirobbant botrányt oly szenzációs diplomáciai érzékkel kezelte. Mert ugye, Ráhel magánemberként tartózkodott Horvátországban, amikor hanyag eleganciával az út szélére dobta a királyi utód alól kikerült szennyes pellust. Ám ön nem hagyhatta, hogy a magyar embereket vádolják tahósággal, ezért nagyvonalúan felajánlotta, hogy a kakis pelenkáért cserébe Horvátország összes ganyéját átvesszük. Jó, Székesfehérvár, Tata, Egerszalók majd fuldoklik kicsit a bűzben, de ennyit igazán megér, hogy ne vetüljön árnyék a magyarok jó hírére. Igazán nagyvonalú bocsánatkérés volt! Köszönjük!

Kedves Miniszterelnök úr!

Ezek a mocskos libsibolsi Sorosbérencek nem átallják azt állítani, hogy önnek nem fontos az egészségügy és az oktatás! Hogy a varjú mondja csecsebogyónak a szemüket! Hát nem tetszettek 60 millió eurót, azaz 19 milliárd jó magyar forintot invesztálni kórházépítésbe? Hát dehogyis nem! Igaz, Vietnamban, de az egészségügy ott is csak egészségügy! A rákos betegek meg csak úgy kínlódnak ott is, mint itthon. Szegény vietnamiak meg szenvedtek már éppen eleget! A hazai rákosok meg verik a nyálukat, hogy az Országos Onkológiai Klinikán még leülni sem tudnak, amíg várakozniuk kell a kezelésre. Már ha egyáltalán megkapják a kezelést, mert ugye, 65 év felett már az is necces. Meg hogy hosszú a várólista, meg életmentő műtétek maradnak el… Ugyan már! Mit kell ezért ennyit nyavalyogni! Inkább örülnének, hogy mimagyarok, milyen nagylelkűek vagyunk, milyen önzetlenek… Hisz a sokból könnyű adni… De a kevésből! Az igen! Az már dicséretre méltó dolog! Tudom én, hogy ez a gondolat és önzetlenség vezette önt akkor is, amikor az említett 60 millió eurót megfejelte még 440 millió euróval, hogy a szintén vietnami víztisztítást, vízerőművet, szülészetet és nőgyógyászatot szponzorálja. Mit nekünk 136 milliárd forint! Jó célra megy ez is. Na ugye! Mi meg majd csak elleszünk a Tízparancsolattal…

Meg micsoda beszéd az, hogy önnek csak a foci számít, az iskolák, oktatás meg széthullik, mint molyrágta zsákból a mák. Honnét veszik ezt a baromságot ezek a nyomorult libsik?! 30 milliót kaptak csak az énektanárok. Nem az itthoniak, hanem a Zöld-Foki Köztársaság beliek. De hogy várjuk el az alig 500.000 főt számláló, 4 ezer négyzetkilométer nagyságú kis országtól, hogy fejlődjön, ha nincs előttük a jó példa, de főleg anyagi támogatás nélkül? A magyar pedagógusok okosak, szorgalmasak, dolgosak… Megkeresik ők maguknak a kenyérre valót! De szegény Zöld-Foki énektanárok! Mi hiányt szenvednek! Ne sajnáljuk már tőlük azt a rongyos 30 milliót! Mi az? Mészáros Lőrinc egy óra alatt megkeresi a dupláját!

Kedves Miniszterelnök úr! Soha ilyen családbarát kormány nem volt még széles e világon, mint az Önöké! Van itt CSOK, meg babakötvény, meg Bözsi utalvány, meg hű de keresztény, meg hű de családi minden. Védjük a gyerekeket, a nőket – bántás őket ne érje! Isztambuli Egyezmény aláírni?! Minek? Az csak szöveg! De önök! Oly csodálatos körülményeket teremtettek, hogy nálunk szóba se jöhet a családon belüli erőszak. Mondja már el valaki, hogyan is lehetne több ezer kilométer távolságból ütni-verni az asszonyt, vagy a gyereket? Na ugye! Ha itthon mindenki annyit keresne, amennyiből kényelmesen meg tudna élni, ki a fene menne külföldre dolgozni?! Na, akkor aztán tombolhatna itthon az erőszak. Családon belül… Így meg nem tombol. Igaz, hogy családok százezrei szakadtak szét, meg nagyszülők tömegei nem látják az unokáikat csak neten keresztül, de erőszak az nincs. Valamit valamiért.

Aztán ezek a lakástámogatások! Milliárdokat kapnak a családok lakhatásra. Igaz, hogy a Vajdaságban, meg Erdélyben, de hát ők is a mi véreink, vagy mifene! Hová is lenne a Nagy Nemzeti Összetartozás és Nemzeti Érzelem Ön nélkül? Az a pár önök jóvoltából hajléktalanná lett család meg örüljön, hogy itt élhet e Semjén Zsolt által megszentelt kis hazában, és ne akarjon olyan úri huncutságokat, mint tetőt a fejük fölé így, a decemberi hidegben.

Kedves Miniszterelnök úr!

Szívemet a melegség járja át, szemem könnyel telik a meghatottságtól, amikor ön a Karmelita kolostor csodás erkélyéről letekint ránk, alattvalókra. Áldassék az Úr neve, hogy megadta önnek, ami jár: a szerény, mi több(!), kifejezetten puritán dolgozószobát, potom 16 milliárd forintért! Szívesen összedobtuk mi, adófizetők ezt a jelentéktelen összeget! Megéri nekünk, hogy ön az erkélyről tudja megmutatni a világ véreskezű diktátorainak csodás fővárosunkat, ami most ezeknek a nyavalyás, mindenre csak fanyalgó hazaáruló libsiknek a kezébe került! Hát hova jut a világ! Mi az, hogy mindenféle idióta választópolgár akarata érvényesüljön?! Teljesen egyetértek miniszterelnök úr! Meg kell változtatni a választási törvényt! Szigorúan bele kell írni, hogy szavazni kizárólag fideszes jelöltre szabad!
Á, lehet, talán még egyszerűbb lenne, ha nem is lennének választások! Egy valag pénzt meg lehet vele spórolni. Szükség is lenne erre a pénzre, miután ez a rohadék Brüsszel (meg az ott lévő Soros bérencek) nem átallották azt állítani, hogy Magyarországon nincs demokrácia, meg szólásszabadság, és képesek voltak jogállamisághoz kötni az uniós kifizetéseket! Arra persze nem gondoltak, hogy mi lesz így az Ön kedves családjával, barátaival… Erőltetik itt ész nélkül az Európai Ügyészséget. Minek? Van nekünk Polt Péterünk. Ő pontosan tudja, hol lakik az igazság. Önnél, és csakis Önnél.

Kedves Miniszterelnök úr!

Nem szaporítom tovább a szót, hisz úgyis képtelenség lenne felsorolni azt a mérhetetlen sok jóságot, amit Ön, mint jó juhász, kioszt a nyájának… Így hát végezetül kívánok Önnek és az egész kormánynak áldott, békés karácsonyt és mindent, amiből még hiányt szenvednek! Emberséget, békességet, empátiát, testi-lelki egészséget, becsületet, szerénységet, alázatot és bölcsességet!

Veszeli Béla

103 hozzászólás

  • Na ja. A szarkazmus majd jó irányba lendíti Magyarországot.

  • Orsós Elemér

    Kedves Béluci, minden dicséreted ül, DE 1989-ben hol voltál?
    (Csak azért kérdem -meglehetősen félve- mert minden mai baromság eredője oda vezethető vissza!)

  • OK. t.Szerző! Értem az iróniát, és többnyire egyet is értek vele, amint a írás végkicsengésével is. De csak a végkicsengésével.
    A megelőző bekezdések néhánya azonban elszomorít.
    Magyarország gazdag ország, és a magyar emberek egy része nem korlátolt bunkó. Tudja, hogy kötelezettségei vannak a világgal, embertársaival szemben. Valószínű, hogy a szolidaritást nem gondoljuk egyformán, és nem vietnami kórházra, zöld-foki énektanárokra vagy – urambocsá! – ukrajnai szavazatokra (pardon, lakhatásra) költenénk a költségvetés pénzét.
    De azt jó, ha tudjuk: a felsorolt összegek az ország költségvetéséhez képest elenyészőek, és a magyarországi eü,lakhatás stb. ügyén nem lendítenének számottevően. Veszélyes pálya tehát az egyébként csekély segítséget okolni az itthoni állapotok miatt.
    Mellékesen a karmelita kolostor ügyében sem a 19 milliárdot fájlalom elsősorban – Budapestről NAPONTA ennyi adó folyik be. Hanem azt a pökhendi, tahó úrhatnámságot, amellyel az amúgy is csekély számú középkori történelmi emlékünk egyikét tették tönkre.

  • A lelkiismeret kimaradt a felsorolásból, na az furdalja őket a hátralévő éveikben.

  • szóhoz sem jutok, olvasván!

    hogy mik vannak, és akkor Apollo 11 nem is volt, Afganisztán, Gáza, dehát a Lölő mindent megold, pláne ha Semjén elvtárs aki pásztor is besegít

    éljenek a… szóval „azok”

    és boldog eljövendőt, -mert mint azt tudhatni- azt nem lehet megakadályozni: eljövend

    bruhahaha

    Merry widows + (Xmás)

  • Tényleg, Béla, ha ennyire elege van, miért is nem vándorol ki valamelyik tejjel-mézzel dúskálódó Kánaánba ? Nyitva a határ, senki nem tartóztatja fel…

  • Orsós Elemér

    Elnézést kérek, nem ide tartozik, de lehet hogy, mégis:
    van-e joga bárkinek is egy frekventált(vagy bármilyen) közterületet monopolizálva kisajátítani:

    https://mandiner.hu/cikk/20191215_betiltotta_a_mi_hazank_keresztallitasat_soproni_tamas
    Mellesleg -igazat adva egy kommentelőnek- ha már nekik muszáj volt ez a nacionalista önreklám, akkor sokkal autentikusabb lett volna ott egy betlehemet felállítani!

  • Orsós Elemér

    talalom
    2019 december 15
    9:59 de.
    Kedves Margitka, egyre jobban tetszel! 😀
    (Mégha ilyen tapló is ül a nyakunkon, akkor is ez a mi -egyelőre!- szegény HAZÁNK!)

  • Orsós Elemér

    D.Bernstein
    2019 december 15
    1:20 du.

    Ugyan már, hol találna másik ilyen tejjel-mézzel, büntetlen politikai intrikákkal és kettős mércékkel dúskálódó Kánaánra? 😀

  • Mind a fenti hozzaszollok (Draziri, Orsos,talalom, Groska, Bernstein) egy „thumbs up”-ot erdemelnek

  • adalbert george

    vaszelike! vagy veszeli, veszélyben vagy, eltévedtél a nyàj vagy anyukàd el – hagyott, és most keresed utadat!, de hiába mert téged màr nemfogad be senki!, kiôregedet vén marha vagy és az ajtonyitva van nem tart vissza semmi és talàn senki ugy hogy mehetsz te a FRANCZBA / ahogy szeretett Gézànk a HOFFI – ISTEN nyugasztalja- mondotta !
    u.i. itten ahogy a kedves komentelôk fenségesen kûldenek a FRANCBA én direkt modon teszem, és vidd magaddal a gerit meg a fletot na és még vannak sokan ,nagyon joltudod hogy kik a nyàjad tagjai és indulj még a hô hollàs elôt !

  • Judith Kopacsi

    Orsós Elemér, miért, hol kellett volna lennie Veszely Bélának 1989-ben, ahhoz, hogy mai eszével leírja amit ma lát, tapasztal és gondol? Akárhol is állt akkor, de amit most fájlal, azt az egész ország a saját bőrén érzi, és nem örül neki.

  • Bernstein: ennél azért többet várok Tőled. El se tudod képzelni, hogy valaki szereti a hazáját, de nem szereti az épp uralgókat??? És: miért én – vagy Veszeli, Geyza, Ille és a többiek menjünk innen?

  • Bernstein!

    Azt küldjél oda ahova akarod, akit megszültél!
    Bárkinek aki ezen a földön született ugyanannyi joga van ahhoz, mint neked.

    Joga van nem-tetszését kifejezni az ország vezetésének mikéntjéért.
    Mert a leszármazottainak a hazája az, és nem mindegy, hogy milyen jövőt építenek itt annak.

    Neked, ha még ilyeneket mondogatsz, akkor jogod lesz eltakarodni, mert nem kizárólagosan a tied ez a föld, vagy egy a veled szimpatizálók csoportjáé.

  • Bernstein!

    Ja még valami – a fentieket nem szimpátia alapon mondtam, tökmindegy, hogy ki milyen hitet, vallást tart magáénak – mármint aki mondja, és tökmindegy kik a cinkosai, kik a pártfogoltjai!

    Általánosan (generálisan) igaz!

    Aki kirekeszt az egy gazember – oksi?

    A cikkiró senkit se küldött sehová, se nem a Gulágra, se nem Auschwitzba – de látom tőled már nem állnak távol ezek a dolgok …

    Aki kiakadna azon amit mondok, annak szólok, ilyen „finoman” kezdődik mindig ….

    Mellesleg, bizony mindezt ezek a politikus betyár-fattyuk kezdték már korábban (megadták a felhangot) – nyilván, – elhangzott ez sajnos úgy a Gyurcsány (2006 június), mint az Orbán szájából – ami minősíti őket – a pöcegödör mélyére

    Az alaphangadók szólama után nyilván hogy birkanyáj utolsó bégetője is bátran béget

  • Az Isten imádó sógornőm az IMAKÖNYVÉBE TETTE EZT A KINYOMTATOTT ÍRÁST.Jaj,de jó lenne,ha az ellenzéki politikusaink is így gondolnának és ezeket a gondolatokat hirdetnék nap,mint nap Sprontól Storaljaujhejig,Salgótarjántól Bajáig.

  • Ha már szerzőink nyilvános magánleveleket írnak a szeretett Vezér és Kancellárnak, én lusta vagyok fogalmazni, helyette újévi ajándékként egy nagy költőnk versét küldöm, így kívánva számára – áldásos és önfeláldozó politikai, államférfiúi tevékenységéért hálából – boldog újévet:

    https://adyendreosszes.blogspot.com/2014/06/enyhe-ujevi-atok.html

  • Talalom 9:59!

    Bocs, de e hozzászólásod stílusa kb. úgy hangzik, mint Illetékes Elvtárs [Koltai Róbert] közismert berzenkedése,amikor azt mondja; „Én értem a humort, csak nem szeretem”.

    Na és megint az ÉN szemszögből …

    Ui: Az úgymond „szolidaritás” védelembe vétele pedig a jelen helyzetben teljesen nonszensz, sőt észbontó megközelítés. Mert ki is szolidáris itt és kivel is… ? Na ne röhögtess ! Még jó, hogy az Eszéknek épített stadiont nem sorolod ide…

  • "tisztelhölgyeimésuraim"

    ˙

    Nagyon jó,pikírt hangú összefoglaló a NER élenjáró tábornokáról.

    A benne felsorolt egzotikus államok, akikkel így hirtelen – minden előzetes bejelentés nélkül – szolidárissá lett Orbanisztán Öntársaság – a testvériség jegyében a . V e z é r [v. Keresztapa] azért válogatta össze ezeket, hogy majd „ha eljön az idő” és neki emigrálnia kell, hát ezeknél legyen majd mire hivatkoznia a menekült-státusz megadása érdekében. Tudniillik azokban van sűrű dzsungel is, ahol nemcsak könnyű kámforrá válni, de ha kell, még offshore cégek is könnyen alapíthatóak a kituggggya hány,ezekbe már[az O & M Co] által korábban telepítetteken kívül is…

    – Az ilyen és a hasonló, „szolidaritásnak” beadott közpénzlopások jegyében válhat lassan az egész világ Orbanisztánná.

  • "tisztelhölgyeimésuraim"

    Ui:

    „Ha majd eljön az idő”

    Valahogy eképpen hangzott az I. (bukott) Orbanisztán (Orbán) mozgósító szlogenje 2002. után…

  • Göllner András

    Csodálom, hogy Veszelinek csak most lett elege. Ami múlik az nem késik. Már csak arra vagyok kíváncsi, még hány évtizedre van szüksége a magyar népnek, hogy észhez térjen, és elzavarja háza tájáról a felcsúti csirkefogót és bandáját. Dícsértessék az Úr Jézus Krisztus, az Isten egyszülött fia !!!

  • Judith Kopacsi
    2019 december 15
    7:26 du.

    Kedves Judith, csak arra a most már beigazolódott tényre gondoltam amit első és sokak által bűnbakká kikiáltott(persze halála után!) miniszterelnökünk mondott, miszerint: „tetszettek volna forradalmat csinálni”! Ezek a mostani anomáliák, mind a kényelemből, félelemből vagy hiszékenységből elsumákolt rendszerváltásunknak és a számonkérésnek legalább ejnye-bejnye szinten való elmaradásának az egyenes következményei, amit könnyű belátni, de az eddig regnáló és egymást váltó egy vérből való elkövetők ezt természetesen a leghatározottabban kikérik maguknak! Na persze, az is előfordulhatott volna hogy, egy spontán forradalom tavaszos ellenforradalmat generált volna, ha az az országot kinézőknek nem a gusztusa szerint alakul! Minden esetre nem Orbán az első aki a mai állapotokat előidézte, de az is igaz hogy, már a kezdetektől ott sündörgött a husosfazék körül! Sajnos szerintem az Orbán utáni következő eresztés is folytatni fogja ugyanezt a tendenciát, mert a legutolsó választások demokratikus ellenzéki nyertesei -mint már látszik- is hasonló vagy még profibb zsákmányszerző kvalitásokkal rendelkeznek!

  • Politikai panelek gyűjteménye
    Uncsi

  • Orsós Elemér

    Göllner András
    2019 december 16
    10:43 de.

    Tisztelt Uram, nagyon-nagyon igaza van hogy, el kell zavarni ezt a bandát, de hálásan megköszönném, ha fel tudna mutatni akár csak egy mákszemnyivel is jobb alternatívát helyettük, mert ez a mostani demokratikus ellenzék sajnos mákszemnyivel sem külömb náluk mint látható a még csak 8 hónapos helyhatósági tobzódásuk tükrében és semmi remény rá hogy, a kezdeti falánk egyéni pénzhabzsoláson és a bosszún kívül más is érdekelné őket a még hátralévő 52 rizikó mentes hónapjukban! Reménykedjünk abban hogy, még nagyobb hatalom birtokában majd leszoknak az eddig tapasztalt és magyarosan bevésődött rossz beidegzéseikről vagy inkább próbálkozzunk egy politikától elkurvulatlan istenbizonyra felesketett független szakértői kormánnyal?
    Az összes 89-től regnált kormány mindig kecegtetően szépeket igérgetett, úgy jutottunk el idáig hogy, még egyetlenegy kormány, egyetlen egy politikus nem lett jó alaposan pitsán rugva a betartatlan igéreteiért! Na, úgy gondolom, itt van a kutya jó mélyen elásva!!!!

  • Miért a hatalom elleni véleményalkotónak kéne elmennie? Húzzon o1g Szibériába! Az valo neki es buntarsainak!
    Ott boldogan fogadják, mi meg boldogan kuldjuk!
    Ne minekunk kelljen mennunk!!

  • Orsós Elemér Ügyes vagy. Sikerült megint ùgy kritizàlnod Orbànt, hogy a vègèn kiderült, Ö a legjobb vàlasztàs. Ezt tetted ùgy, hogy Antalt is felmentetted ha màr lùd. Làtom, nagyon megfeküdte a gyomrodat a narancsos bukta.Ne fèlj, visszakapod mèg Pesten a
    fideszt, vigasztaljon ez a tudat Karàcsonykor. Egy èv ès vezèred megöli Budapestet, persze Karàcsonyt hibàztatva. A sajtó ès a trollok mar alapoznak. Fel a fejjel.

  • Orsós Elemér

    O1G666
    2019 december 16
    6:29 du.

    ÚGY VAN, minden létező MSZMP jogutód(FIDESZ, DK, MSZP) húzzon el Szibériába és majd az önhibájából kimúlt SZDSZ-ből visszatenyésztett Momentum és a Fidesztől elpártolt demokratikus ellenzéki Jobbik testvér koalíciója kihúzza az országot a fekáliából!!! Mi meg akkor boldogan dőzsölhetünk és újjonghatunk a kalandvágyból kitántorgó rokonaink közép-európai Kánaánba való visszatelepülésének is!!! Erre a perspektívára gondolt vagy van jobb is?

  • Orsós E.

    Az eredendő ok/bűn és minden mai bajunk forrása: Nem tetszettünk forradalmat csinálni 1989-90-ben!

    El kellett volna kergetni: A „kommunista” (mszmp) vezetőket és az állampárt titkos szolgálatának politikai vezetőit (nem utólag, hanem „akkor”) mert így túléltek. El kellett volna kergetni a magukat hazugon antikommunistáknak nevező – Aczél „et” által menedzselt – törpe minoritást, az un „demokratikus-, mára anarchista ellenzék szüleit akik szintén túléltek.

    Ami múlik nem késik mert kell politikai tisztulásnak lenni Magyarországon is és ez erőszak nélkül nálunk sem fog menni (ne éljem meg)

  • Orsós Elemér

    Kedves Kenny, légy szíves kapjál be egy kis jófajta ír gabona pálinkát, mert már megint félrebeszélsz! 😀

  • Orsós Elemér
    2019 december 15
    9:53 de.

    „Kedves Béluci, minden dicséreted ül, DE 1989-ben hol voltál?
    (Csak azért kérdem -meglehetősen félve- mert minden mai baromság eredője oda vezethető vissza!)”
    —————————————————–

    Nem tudom olyan jóban vagy – e Veszeli Bélával, hogy csak úgy per „Béluciként” szólítod meg, kérdés ismered e egyáltalán, de szerintem ez így több mint ízléstelen.

    Egyebekben ha Veszeli Bélának ingerenciája támadna a kommenteket olvasva válaszolni egy két megjegyzésre, most visszakérdezhetne, hogy ” és te kedves Elemérke hol voltál 1989-ben, mert szívesen mentem volna utánad, ha vezeted sort…”
    Ebből aztán messzemenő következtetéseket vonhatsz le!

  • Veszeli Béla „cikkíró”!

    Nekem (és sokunknak)meg abból ban elegem,hogy egyesek felkészületlenül uszító és hazug cikkeket írogatnak!
    Valaki jogosan kérdezte,hogy hol is volt 1989-ben,én még azt is,hogy hol is volt 2006-ban amikor Fletó bagyot bukott?
    Nagyon szánalmas,hogy Orbánnal,és a lánya által eldobott szaros pelenkával kezdi a cikket…és az is szánalmas,hogy nem tudja mennyi pénzt kapott az egészségügy,oktatás,a fiatalok,a családosok és az idősek…..
    1989-ben ugye szerencsére rendszerváltás volt és elindult egy pozitív folyamat talán hallott róla?,meg arról is,hogy Gyurcsány ebbe beleköpött pechjére csak rövid ideig….
    Aztán ugye remélhetőleg arról is hallott,hogy a mai maga által
    ostorozott kormány már 4x győzött……
    Remélhetőleg arról is hallott,hogy az önkormányzati választásokon több helyen csalással győzött a ballibsi ellenzék,meg arról is,hogy mit is tettek azóta az emberekért…
    talán azt is felfogja,hogy többen feltételezik,és remélik nem huzzák ki 5 évig…..
    Na egy kicsit gondolkozzon el azon amit írtam,mielőtt újabb „bölcsességeket” írogat!

  • adalberg.george!
    Díjaztam a hozzészólását,találó és jó volt!!!!!!!!!!!!

  • Ferenct
    2019 december 17
    7:04 de.

    Hogyan lehetne elkergetni őket mikor kétharmaduk van (a Parlamentben)
    Megint böszméket írsz.

  • Zoltán Groska
    2019 december 15
    10:30 de.

    Csak akinek VAN lelke.
    Akiknek nincs olyan, azoknak furdalásuk sem lehet.

  • D.Bernstein
    2019 december 15
    1:20 du.

    Mijaszösz.
    Egy újabb önjelőlt Toldimiklós.
    Aki petrencés rúddal igazítja el a vándort.

  • Boda Marcsi
    2019 december 17
    10:56 de.
    kedves nagyérdemű közönségünk ott a porond körül: az önök kedvenc történelemhamisítóját olvashatták, ő az aki mindent jobban tud és a Cenz Ura mind beengedi,

    bruhahaha

  • Orsós Elemér Sosem használtam az alkoholt tudatmódosításra, ezentúl sem fogom. Az írek pedig nem főznek pálinkát.

  • Orsós Elemér

    Besancon
    2019 december 17
    9:53 de.
    Elnézést kérek Tőletek, legközelebb kellő tisztelettel Bélának hívom, pedig lehet hogy, nem is az, mint ahogy én sem vagyok Elemér és úgy gondolom Te sem vagy Besanconként anyakönyvezve!
    Kérdésedre válaszolva pedig elárulom hogy, sajnos én 89-ben autópálya építésen dolgoztam mezei művezetőként és a havi két szabad napomon -amire kegyesen haza engedtek- restelkedve bevallom nem a forradalommal foglalkoztam, hanem a régen látott kislányaimmal játszottam, valamint a otthoni restanciáimat próbáltam behozni és közben optimista naívsággal a beigért szabadságra, gazdasági csodára és a bécsi kávéházam kiutalására vártam, szerintem úgy mint Te!
    Viszont én bátran be merem vallani hogy, későn érő jóhiszemű balekként csak kb. 10 éve eszméltem rá, hogy úgy átlettük ba..dobva a palánkon, mint a kutyagumi!

  • Orsós Elemér:
    „nagyon-nagyon igaza van hogy, el kell zavarni ezt a bandát, de hálásan megköszönném, ha fel tudna mutatni akár csak egy mákszemnyivel is jobb alternatívát helyettük,”

    Bevallom, még nem beszéltem meg az érdekeltel, nem biztos, hogy vállalná, de előzetesen is tájékoztatom Önt, hogy a jelenlegi magyar politikai vezetés bármelyik tagjánál jelentősen jobb alternatíva lenne például Mackó. Ő nagyon jóindulatú, kiemelkedően értelmes kutya.

  • Orsós Elemér

    Orsós Elemér
    2019 december 17
    4:20 du.
    Pardon: át lettünk!

  • Orsós Elemér

    Kenny
    2019 december 17
    1:34 de.
    A Te mániákus orbánozásod, nagyon hasonlit a szintén fals leantiszemitázós érvelésre! 😀 Gratulálok, tanulékony vagy!

  • Oh come on Gabriel,Ms.Bernstein NEM zavart el senkit onnan.
    Egyszeruen emlekeztette, hogy ha ottan oly remesen boldogtalan , lehetosege van boldogsagat mashol keresni.

    Ma az legalabb lehetseges , senkinek nem szukseges eletet reszkirozni azert.

    Te is tetted azt ! Nem ????

  • Veszeli Béla , (nem keverendő össze dr. Veszeli Béla proffal), 1989-ben is Magyarországon élt. Munkásember. Később a Munkáspárt aktivistája, becsületes hithű kommunista, s ezt becsülni kell !(Ellentétben a távolból kekeckedő Kenny-vel…). Most nyolcvanas éveiben elveti a sulykot, ez esetében talán még érthető is. „Világ proletárjai egyesüljetek!”

  • "tisztelhölgyeimésuraim"

    Orsós,
    miről beszélsz itt összevissza ???
    Vagy megfizetnek érte? Ja az más…

    Először is, az Orbanisták a társadalmi talajt tíz év alatt úgy elfertőzték, hogy ellenzék legyen a talpán, aki azt képes még megtisztítani.

    Másfelől, az orbanizmus egyenlő a horthyzmussal… Láthatjuk, ahogy azt ápolgatja, gondozgatja és restaurálja a végső állapotig Antall József tanítványa. Ama négyszemközti búcsúbeszélgetésükön ezt a reá hagyományozott politikai örökséget folytatja, mint a megszállott… Nem ezt mondja, csak csinálja szakadatlan…

    Szóval hazudsz, amikor az ellenzéket szapulod ahelyett, hogy a puccsvezér csuti disznó-ólpucoló tolvajt tennéd a maga megérdemelt helyére…

    Különben az ellenzék meg teszi a dolgát úgy, ahogy a körülmények és a . h i v a t a l b ó l . m e g o s z t ó . o r b a n i s t a . >titkosszolgálatok< ezt még megengedik neki. Ha akad egyáltalán ilyen kevésbé fertőzött terület a politikában,az csak a diktatúra pillanatnyi hibájából adódhat, mert még nem tette rá a mocskos mancsát.

    Tod' mit ? Inkább foglalkozz egy kicsit a Bp. VIII. kerület elmúlt féléves történéseivel… – Majd meglátod az igazságot.

    Avagy,
    Vess egy pillantást a tipikus MDF-Fid-SS mintakáder; Demeter Ervin életrajzára. A nyilvánosan addig sokat szereplő echte jobbszélső* aki 2010.után úgy tűnt el a nyilvánosság színe elől, mint a kámfor. Hívta a sötétség, a NER, vagy mi más hasonló úri huncutság tette ezt a szar-keverőt alkalmassá az ügynöki, azaz a hivatásos trolli munkára ?
    ˙

    .

    * Érdekes, Demeter a szocializmusban is magas, bizalmi, párt-hatásköri állásokat töltött be hozzátéve, hogy nem szakértelemből…

    🙁

  • "tisztelhölgyeimésuraim"

    Ui szintén Orsósnak

    Id.Antall József a miniszterlnök apja, a Horthy éra [hivatalosan: ellenforradalom] belügyminisztériumi államtitkára volt …

    Miféle „forradalmat” 🙁 akart volna annak a fia ??? Ugyan má’!

  • „… hálásan megköszönném, ha fel tudna mutatni akár csak egy mákszemnyivel is jobb alternatívát helyettük, mert ez a mostani demokratikus ellenzék sajnos mákszemnyivel sem külömb náluk mint látható a még csak 8 hónapos helyhatósági tobzódásuk tükrében és semmi remény rá hogy, a kezdeti falánk egyéni pénzhabzsoláson és a bosszún kívül más is érdekelné őket….”

    ———————————

    Mit nem látok? 2019.okt.13. – a 8 hónappal ezelőtt volt? Hát én valamit nagyon átaludhattam a jelek szerint, pedig híresen rossz alvó vagyok !
    Az tehát, egy cseppet sem zavar, hogy az ellenzék által elnyert önkormányzatok java része alig 4-6 héttel ezelőtt állhatott fel, alakulhatott meg, miután a jelenlegi kormánypárt eddigi „helytartói” mindent megtett ennek késleltetése érdekében – na ja, hát ment az időhúzás a nyomok eltüntetése érdekében, bár vannak amit végképp nem tudtak eltüntetni, azok bizony most tetszik, nem tetszik, magukért beszélnek!

    Ezt leszámítva azonban, mond csak kedves Orsós Elemér, te tulajdonképpen miről is beszélsz? Látom, te már egyenesen látnok is vagy! Te már pontosan tudod, hogy a „jelenlegi demokratikus ellenzék egy mákszemnyivel sem különb náluk” sőt már azt is megállapítottad az eltelt néhány hét alatt a „helyhatósági tobzódásuk tükrében” hogy csak a falánk pénzhabzsolás és a bosszú érdekli őket !

    Ki tobzódik itt, és hogyan? Továbbá honnan és miből vetted le azt, hogy „kezdeti falánk pénzhabzsolás” vett erőt rajtuk? Látod, a bosszúra már ki sem térek, az egy létező fogalom, ha nem is mindig helytálló – főleg ha van is / lenne is mit megbosszulni!
    Valami konkrétumot ha lehetne, mert enélkül, csak úgy általánosságban belezúdítani a nagyvilágba a sok (egyelőre) alaptalan rágalmat, nem igazán gilt, ez az „én megmondtam előre” kategória, aminek lássuk be, túl nagy tétje nincs – vagy bejön vagy nem! Ha kavicsot szórsz szét az éterbe, valakit biztosa eltalál, ha nem is egészen azt akinek szántad, de hát üsse kő! Így mulat egy magyar úr!

    Elemér, attól hogy feltételezéseidben nem nevesítettél senkit, attól a rágalom még rágalom – ha konkrét tényeid, bizonyítékaid az állításaidra nincsenek, akkor ez a hiteltelen vagy Orsós c. fejezet! Lehet, hogy te így látod és ezt hiszed, mert valamiért ezt akarod látni és hinni, de egyáltalán nem biztos hogy így is van!
    Elhíresült esetek, lebukott képviselők valószínű „itt” is vannak, akár csak „ott” – de ennek alapján általánosítva kijelenteni, hogy ez a demokratikus ellenzék egy mákszemnyivel sem „külömb” hát ez óriási badarság – sőt mi több, ezek szerint váltani is felesleges volt, mert már az előző grémium úgy bedolgozta magát, miért is nem hagytuk őket tovább „dolgozni!”

  • Ferenct
    2019 december 17
    7:04 de.

    „”El kellett volna kergetni: A “kommunista” (mszmp) vezetőket és az állampárt titkos-szolgálatának politikai vezetőit „”

    Ez a kergetés nem kellene már hogy ismétlődjön – nemzedékeken át.

    Amit én az akkori körülmények között ajánlani bírtam – mivel nyilvános saját médiafórummal nem rendelkeztem, így csak az ismeretségi körömben – hogy AZ ÚJ ORSZÁG-ADMINISZTRÁCIÓBAN MSZMP-s múlttal senki ne vehessen részt!

    És mi történt? – egy volt MSZMP-s, bizalmi állasból jövő – (Orvostörténeti Intézet volt vezetője) Kormányfővé avanzsáltak, aki a maga köré gyűjtötte a határokon túl elő volt fasisztákat és az itthoni másodvonalbeli pártkádereket – és ebből a nagy-rakásból kormányt alakított.
    A pöcegödröt felkeverte és a felszínére feljött a darabosa!

    A népnek pedig ez kellett mint egy mennyei illat.

    Ezt hívtuk rendszerváltásnak.
    Szégyen gyalázat.

    Folytatásként pedig mára – ez az akkor még csirájában lévő (ma kormányfő) – senkiházi pártkáder csemete az országot megint valami hagymásgözös elvek mentén ossza meg, uszítja egymásnak az ország lakóit és most-már a szomszédnépekkel egyetemben.

    És ehhez talál magának milliós nagyságrendben idióta imádókat!!!

    Bocsánat – de nincs jobb szó rá: Na ez az a korlátoltság ami jellemzi a magyar népet – kezdve a „hősies” 48-tól, átvezetve Horthy gazemberhez (szálasi bandához). Negyvennyolcban Kossuth (a szlovák) elhordta irháját az USA-ba, mi meg ittuk a levét amit kifőzött (Haynau-t kaptuk a nyakunkba érte), Horthy vígan élte le életét portugálban, mi meg itt maradtak ittuk a levét, kaptuk érte cserébe Rákosit – most ki vagy mi jön majd Orbánért cserébe? „KITARTÁS … – mert nem engedünk ám a negyvennyolcból”

  • Boda Marcsi
    2019 december 17
    10:56 de.

    Marcsi, csak hogy képben legyen és a valóságnál próbáljon maradni meg, hogy ne beszéljen hülyeséget ki kell javítanom az ökörségét. Szóval, tanuljon közelmúlt történelmet:
    2006-ban Fletó nem bukott, sőt ennek az ellenkezője történt 2006-ban, amikor újraválasztották és még további évekig, azaz 2009-ig miniszterelnök volt, amikor saját maga adta vissza a megbízatását.
    Csak úgy három évet tetszett tévedni, úgyhogy maga ilyen pontosan tárgyilagos. Azaz semennyire, csak uszító megjegyzéseket ír, hazudozik, mert még mindig az van, hogy fogalma sincs semmiről, azt jobb híján össze-vissza beszél.

  • A 2019.12.18. 8 :16 kor kelt hsz.-om Orsós Elemérnek szól, csak lefelejtettem a címzést.

  • Orsós Elemér
    2019 december 17
    6:29 du.

    Az tutti hogy a
    kedvedért nem fogjuk öt
    éltetni. Elég ha megtiszteljük
    a „Zistenkegyelmébűlmijurunk” titulussal.

  • D.Bernstein
    2019 december 18
    6:24 de.

    Te most cizelláltan élcelődtél?
    Mert élcelődésnek eléggé otromba volt,a cizella meg lemaratt.

  • Orsós Elemér

    Kővendég
    2019 december 17
    4:55 du.

    No jó, az én kutyám is szóba jöhetne, ha nem lenne hiperaktiv Welsh terrier!

  • HunCanada!

    Ne okítson olyan akinek nincs esze…..

    Orbán nem egyszer és nem kétszer győzött….
    Fletó megfúrta M.Pétert,majd Bajnai próbálta megmenteni Fletót…ami ugye végül is csak ideig óráig sikerült…..feladta,(őszödi beszéd…)nem vállalta a lehetetlent tovább…..
    Amúgy Orbán 4xgyőzött……és 2022.ben is fog,főleg ha figyelembe vesszük a mai ellenzék hitelességét,jellemét,és persze az emiatti népszerűségét,szintjét!

    Ami a népszerűségi listát illeti közlöm a követlezőket:
    100 főből 34 Orbánt,32 Bajnait,és 16 fő Gyurcsányt tartotta annó alkalmasnak ,nos ez az arány ugye mára már rég nem érvényes…..
    Ne erőlködjön feleslegesen,mert nevetségessé válik,arról meg nem is beszélve,hogy netán büdös is lesz……

  • Orsós Elemér

    „tisztelhölgyeimésuraim”
    2019 december 18
    6:37 de.

    Haj-jaj! id. Antall Józseffel most nagyon melléfogtál, mert a Jad Vasem Világ Igaza díjjal kitüntetetje, annak ellenére hogy, tényleg Horthy pribék volt!

  • Amúgy 2009-ig Gyurcsány csak vegetált,lavírozott,kártékonykodott,
    majd végleg megbukott!
    Azóta is azon fáradozik,hogy ártson a hazájának (mind itthon,mind
    külföldön)persze bem sok sikerrel,ez ugye a „jellméből” adódik….
    Egyetlen „érdeme”,hogy sikerült a baloldalt „szétkúrni”……
    Lehet,hogy próbálja most is irányítani őket,de ugye összességében
    sem osztanak,szoroznak….!
    Na erről ennyit!

  • Orsós Elemér

    Besancon
    2019 december 18
    8:16 de.

    Bocsánatot kérek, neked van igazad a választás dátumát illetően, mert én azt tévedésből az előzőekhez hasonlóan áprilisra datáltam! Azért nem emlékszem jól, mert e jeles dátumon sajnos nem a népszavazáson, hanem nagyon elitélhető módon nyiregyházi és újfehértói batátaimmal egy négynapos sikeres prágai városlátogatáson kellett rész vennem! Így azonban még rosszabb az általam felvetett tendencia, mert nem is 52, hanem még 58 rizikómentes hónap demokratikus ellenzéki kiszámíthatatlanságnak a lehetősége őrvendeztethet meg bennünket, ami ha csak ugyanolyan, mint a Fideszé már semmivel sem hasznosabb! Már egy párszor sajnos Kasszandrának bizonyultam, ezért javaslom várjuk ki a végét, az az ellenbizonyításra lehetőséget adó 58 hónap nem olyan nagy idő! Én minden esetre per pillanat provokált acsarkodáson, kettős mércés bűnbak keresésen, jól fizető többletstátuszok kierőszakolásán, hasztalannak kikiáltott mamelukok lojálisabbra való lecserélésén kívül egyelőre semmi pozitívumot nem látok a köz asztalára lepakolva! És nagy tévedés hogy, váltani felesleges! Igenis kell, de jobbra igen üdvös lenne, no sorold akkor Őket!
    Tudod mit, még a DK-val és Gyurcsánnyal, sőt az „átkossal” is kiegyeznék Orbán helyett, de bárkivel aki nem azt a szélhámosságot csinálná mint az összes az elmúlt 29 év alatt! Sajnos el kell hogy keserítselek, amíg a magyar ékesszólású politikus bűntetőjogilag nem számonkérhető, addig itt a büdös életben radikális változás nem lesz! Mert példának okáért a magát demokratikusnak hazudó ellenzék már 2 hónap alatt bizonyította hogy nem demokratikus, viszont legalább olyan pézéhes és kirekesztő mint a Fidesz!
    Tőled is szívesen és hatalmas hálával elfogadnék alternatívákat! Váron az ajánlatokat!

  • Orsós Elemér

    Geyza
    2019 december 18
    12:49 du.

    Élteti a rosseb!
    Na jó, Te is adhatsz egy jobb magyar riválist! Nosza! Egy liter kósher törkölyt ajánlok fel a nyertesnek!

  • Boda Marcsi
    2019 december 18
    1:56 du.

    Amiket iderittyentettél azok netto hazugságok.
    Gondolom az álközmédiából tákoztattad magadat.

    Ezek a hülyeségek folynak már a kocsmában a sörcsapból is.
    Nem csoda ha egy ilyen borsónyi agyú szerencsétlen idióta mint ez a Boda leájul tőlük és aléltan ismételgeti.

    Ez a nyanya láthatóan képtelen az önálló szellemi életre.
    Momentán nincsenek neki saját gondolatai hehehehehehe

  • Boda Marcsi
    2019 december 18
    1:56 du.

    Marcsi én ezt mind értem, de miért hazudja Ön azt, hogy 2006-ban bukott meg amikor abban az évben megválasztották, és még további 3 évig miniszterelnök volt, és akkor is csak átadta a helyét, nem leváltották! Szóval kényszeresen hazudozik és csúsztat, értem.

  • Nem sokszor értek egyet Gabriellel, de amit legutóbbi hozzászólásában – (2019 december 18 9:21 de.) – írt, azon bizony nagyon-nagyon el kell sokunknak gondolkodnunk mindkét oldalon.

    Más.
    Az ellenzéket hiányolóknak, ekézőknek, minősítőknek („Orbán nagyon rossz, de nincs más alternatíva”)!
    Van egy jó mondás: a szar sem elég büdös. (Elnézést kérek mindenkitől, de ez a szólás így szól.) –
    Nos, ez illik nagyon pontosan rájuk. Mert az rendben van, hogy tudni vélik a bajok okát; de megoldást nem adnak! Márpedig ha csupán a kifogásaikat sorolják, de ebből a fasiszta katyvaszból kivezető utat nem ajánlanak, addig ezzel a nyafogással ennek a falusi kocsmavitéznek, ennek a „gulyás-Napoleonnak” a szekerét tolják akaratlanul is. Lehet szidni Gyurcsányt, bűnbaknak kiváló. Csak a bűnbaknak, szegénynek ahhoz a bűnhöz, amiért kizavarják a sivatagba, nem sok köze van. (Ráadásul ez a „bűnbak” nem hajlandó elvinni a sok mocskot, amit ráaggattak/ráaggatnak, és bizony nagyon igaza van!)

    Hogy ezért mit fogok itt kapni …!

  • Boda Marcsi
    2019 december 18
    1:56 du.

    Ahelyett hogy hálásan
    (virtuálisan) kezet csókolnál
    Hun Canadának, hogy még emberszámba vesz tégedet
    és foglakozik veled, azért hogy valami kis okosságot felszedhessél itt a körünkben, mocskolod őt.
    EZ a FIDESZ módi..EZT jól megtanultad.
    Te idióta 😀 😀

  • Boda!

    Nem tudhatom, miféle ártásra gondol. De ha Gyurcsány annak a hazának árt, amelyik a maga fejében létezik, akkor jól teszi.

    Ennek a fickónak nagyon-nagyon sokan egyik oldalon sem képesek megbocsátani már a létét is, hogy egy egyszerű proligyerek ilyen sokra vitte, ráadásul csupán a saját erejéből; ugyanolyan kívülálló, mint József Attila volt hajdan a költészetben, a kultúrában.

    Hogy ezért mit fogok itt kapni – innen is, onnan is …

  • Öszegezve: Hát nekem is nagyon elegem van az emberek többségét hülyének néző,és lebecsülő fanatikus és nem mellesleg jellemtelen,hazug ellenzéki egyedekből!
    Nem kell sokáig várni arra sem,hogy a félrevezetett hiszékenyek
    rájöjjenek,piszkosul árverték őket…..
    Na lesz még itt cirkusz,nemsokára….!
    Majd a kényelmes karosszékemből nézem a felháborodást,a tüntetéseket,mint ahogy régebben a moderátor írta…….

  • Gabriel
    2019 december 18
    9:21 de.

    el vagy ám hintve, mint a dudva!

    Gabriel
    2019 december 15
    8:19 du.

    @gaga

    neked halovány lila fingod sincs arról, hogy mi a szocializmus, mindezen felül, meg egy perverz tényferdítő is vagy, majdnem olyan mértékben, mint a gizi, csak te nem tudsz pirézűl és a hottentottádból is hiányoznak a pontos vesszők

    kkk
    bruhahaha

  • Orsós Elemér

    Miklós bá’
    2019 december 18
    4:37 du.

    Szerintem Gyurcsány nem saját tehetségéből(ami mellesleg tényleg nem lebecsülendő!) került ilyen magasra, hanem az Apró létra akrobatikus megmászásával! 😀

  • Tisztelhölgyeimés…

    Jól látod, hogy Orbanisztán Önztársaság az . á l l a m i . titkosszolgálatokat igénybe véve osztja meg a politikai ellenzékét és ez úton bénítja meg. Különben mire is használná ezeket műpúpokat az ország hátán.

  • „tisztelhölgyeimésuraim”
    2019 december 18
    6:37 de.

    A gondolatmenetet még-inkább alátámasztja, hogy miután a háborúnak vége lett, akkor kitelepítési miniszterré avanzsált az apuka. (Kisgazdapárt mezében)

    Ha már nem lehetett folytatni a zsidók kifosztását, akkor kapóra jött a svábok kifosztásának a lehetősége és a kifosztottak elkergetése.

    Nagyszerű családi örökség – a vitézuramiék beteg lelkülete porontya a világ minden tájáról maga köré gyűjtötte a fasizmust vissza-áhítókat.

    Rendszer-váltás nem lett, hanem a proletár-diktatúra vissza-avanzsált dzsentri-diktatúrává – (fasizmus)

  • Miklós bá’!

    Gyurcsány és Klárika kint(és itthon is) folyamatosan árulja a hazáját,szankciókat javasol,minden az embereket érintő pozitív intézkedést elutasít,a kétes,képzetlen,követelődző (köztük agresszív.erőszakoló,terrorista migránsok befogadását szorgalmazza)ami persze nem fog sikerülni!Na röviden ennyit erről a „jóemberről”….de mint írtam egy dolgot „jól”!!!! csinál „szétkúrta”még a baloldali ellenzéket is (szerencsére)akik a béka feneke alatt vannak!
    Amúgy szerencse,hogy nem egyformán értelmezzük,mi is a haza….!

    HunCabada!

    Egyébként inkább mondjuk úgy,hogy átvették az írányítást,mert ugye vészhelyzet volt,de ezzel (Bajnaival)sem húzták sokáig….nagy és végleges bukás volt!!!!!Gyurcsány bandája soha nem fog hazalomra kerülni!!!!!!

  • Gabriel
    2019 december 19
    7:14 de.
    „Rendszer-váltás nem lett, hanem a proletár-diktatúra vissza-avanzsált dzsentri-diktatúrává – (fasizmus)”

    Szerintem majdem tökéletes a meghatározásod, ám én úgy gondolom, hogy csak a nagy cubákokról ideiglenesen elkergetett demokratikus ellenzéki rokon a dzsentri(valójában ők is 700 szilvafával gazdagabbak azoknál), akiket az éppen hatalmon levő rokon újtőkéselitproletár-diktatúra a következő nyakörv váltásig sakkban tart és akkor ismét ciklikusan felcserélődnek a szerepek. Legalább is 89-től idáig így üzemeltek!

  • Végigolvastam a kommenteket – mindig is volt hajlamom a mazochizmusra.
    Valaki itt föntebb „illetékes elvtársnak” nevezett. Igen, valóban illetékes vagyok a hazám, nemzetem dolgaiban éppúgy, mint a világ dolgaiban, és jogom van kifejteni a véleményem. Pont úgy, mint bárki másnak.
    Orsós bizalmát köszönöm, ahogy Slapajét is. CSakhogy: változatlanul nem értek velük egyet abban az egyrészt sértődött, másrészt megváltót váró attitűdjükben, ami a hazámban hatalomra segített egy nihilista gazembert.
    1989 csillagév volt – megkockáztatom: nemcsak a magyarság, hanem az összes földlakó számára megcsillantott egy élhetőbb, jobb világot. Nem volt az eldöntve, hogy ez a jobb világ kizárólag a fehér, keresztény, angolszász hímnemű uralgásával jöhet létre.
    De ha csak a mi kis 93 ezer négyzetkilométerünknél maradunk.
    Orsós kifogásolja: merthogy a privatizáció! Az Antall-kormány nem volt a szívem csücske, főképp a sovinisztákkal, irredentákkal szembeni kétarcúsága miatt. De az ipari privatizációt igyekezett a lehető legtisztességesebben megoldani.(Az agrárgazdaságét nem: azt odadobta egy lelkiismeretlen kisgizda bandának: a magyar vidék máig szenvedi ennek következményeit.) Az Állami Vagyonügynökség (ÁVü) lépten nyomon hirdette az iparvállalatokat, újságokban is. Emellett vaskos kötetet nyomtattak az eladósorba került cégekről, azok fontosabb adataival. E kötetekhez bárki hozzá juthatott az Ávü Pozsonyi úti székházában – de kérésre ingyen elküldték vidékre is.
    OK. Orsósnak fontosabb dolga volt az autópályán, meg a családjával. De újságot csak olvasott?
    Többször meséltem: én hazavittem egy ilyen kötetet, amit körülültünk a testvéreimmel, családommal. Ráadásul, volt még az E hitel konstrukció is. Három ilyen E-hitellel meglehetősen jelentős vállalatot tudtunk volna megvenni. Csakhogy: akkor (és azóta is) mindhármunknak volt megélhetést adó munkája. Adjuk ezt föl a kockázatos vállalkozásért? Nem tettük.
    De ez nem jogosít föl arra, hogy a kockáztatókat elítéljük, ahogy Orsós teszi. Ráadásul úgy, hogy Gyurcsány Ferenc kockázatvállalásából fakadó gazdagságát kárpálja, míg Orbán Viktor igazolhatóan párt- és közpénzek lenyúlásából eredő vagyonát „ügyességnek” tételezi.
    OK. Elhiszem, hogy Orsós is (meg mellékesen Ferenc1) is elégedetlen a mai magyarországi kormányfő teljesítményével. De főképp azért, mert azt gondolják: az elv jó, csak a végrehajtás akad el, ráadásul a kormányfő szándéka ellenében. (Ha ezt Kádár tudná! – ismerős?)
    Hát nem,kedves Orsős! Az elv rossz, ami a szabadság ellenében tételezi a rendet Ráadásul baromira hatástalan, ha csak első szolgánk milliárdokkal kitömött magánmániájat, a focit nézzük. 9 év alatt nemhogy felnő, ki is öregszik egy élsportoló. Eredmény? 0. A legutóbbi olimpián szerzett 6 aranyérem már a hatvanas években is szégyennek számított volna. Főképp úgy, hogy ezek felét egyetlen személy szerezte, aki nem magyarországi uszodákban, nem itthoni módszerekkel érte el az elsőséget.
    Akkor mi van, kedves Orsós a „magyarsággal”?Miért is nincs alternatíva egy jobb, boldogabb Magyarországra?

  • Geyza!
    Amit írtál abból csak egy dolog áll:tény te pontosan tudod,hogy mi zajlik a kocsmában…..azon kívűl már az „állapotod” miatt sem tudod mi is történik!…..ne búsulj,nem vagy egyedül ezzel!
    Aztán ami HunCanadát illeti (aki hasonló szinten van veled…)az ő nagyképű,(mire is büszke?) nevetséges és”leereszkedő”stílusa ugye nem késztet „kézcsókra”,legfeljebb „minimum”..röhejre!
    Na gyógyszert bevenni,és ha lehet vízzel,nem alkohollal…!

  • Amúgy mondhatnám én is, hogy „elegem van” mármint belőletek,de ugye nem bírtok leállni….én meg időnként némi bosszússággal,de
    a végén röhögve olvasom a röffenéseiteket!

  • Orsós Elemér!

    Az „Apró létráról”:

    Valakin a felmenőit számon kérni … ?!

    Ha jól tudom, Dobrev Klára 1995 óta házastársa Gyurcsány Ferencnek; Gyurcsány Ferenc 2000-ben lépett be az MSZP-be. Úgyhogy ez a „létra” igen roggyant volt már akkor is …

  • Nem mellesleg: kezet csókolni többnyire az ember anyjána,meg a pápának szoktak,és nem
    a neve (neme?…)sincs senkiknek!

  • Orsós Elemér

    talalom
    2019 december 19
    12:50 du.
    Kedves Margitka majdnem mindenben igazad van, csak abban nem hogy, Te is azt hiteted hogy, Orbánnal részrehajlóan kivételezek! Egy frászt, csak tárgyilagosan, politikától és pártokráciától megcsömörlötten pártszimpátia nélkül próbálok gondolkodni, csak azt kifogásolom hogy, az elmúlt 29 év összes ballépéseit az ő nyakába akarjátok kenni, mert így egyszerűbb az iránymutató elődei kataszrófális botlásait elfelejtetni, mert ha a nagylábu elődei nem taposták volna ki neki balfa…fékül a dzsindzsásban az ösvényt, akkor most lehet hogy, nem országot, hanem csak kecskét vagy valami vidéki ügyvédi munkaközösséget vezethetne! Ha Antall díszmagyaros politikai és gazdasági túlkapásain Horn Gyula -megerőszekoló SZDSZ kullancs nélkül- okulni tudott volna, akkor lehet hogy, a csüngőhasuról most nem a politikai, hanem csak legfeljebb a bírósági hírekben hallanánk! De a legnagyobb baki mégis az volt, hogy Medgyesi is elszalasztotta már a második soha vissza nem térő lehetőséget is, szintén a maga mellé vett kapzsi kullancsnak méltatlanul adott kedvezmények miatt! Innen aztán már egyenes út vezetett Orbánhoz!

  • Orsós Elemér

    talalom
    2019 december 19
    12:50 du.

    „Akkor mi van, kedves Orsós a “magyarsággal”?Miért is nincs alternatíva egy jobb, boldogabb Magyarországra?”

    Készséggel elfogadom hogy, én csak egy okoskodó, tanulatlan kisember vagyok és mint olyan okításra szorulok, ezért Téged is tisztelettel megkérlek hogy, sorold fel nekem légy szíves a szóba jöhető kecsegtető lehetőségeket, mert eddig mindenki csak terelve lehurrogott, de konkrét válaszra még senki nem méltatott!

  • Miklós bá’
    2019 december 19
    2:32 du.

    Azt azért ne is vitassuk hogy, nagyon nem koldus, hanem jóelvtársiból uram-bátyámossá vált családba házasodott! Két pápai koldus nem vitte volna ilyen magasra csak a tehetsége által!
    Az az emlegetett Apró létra már a módszerváltás előtti elvtársi világban sem volt alacsony, csak szemérmetesen eltitkolt, de amikor már néven lehetett nevezni a gyermeket, akkor már az uram-bátyámos világban -most már dicsőségesen- még tovább emelkedhetett! Jelent-e valami felmentés az hogy, Gyurcsány csak 2000-ben lépett be az MSZP-be, ha előtte meg a jogelőd párt ifjúsági szervezetének elkötelezett, fanatikus prominense volt? 😀

  • Boda
    2019.dec.19.2:26

    Aztán ami HunCanadát illeti (aki hasonló szinten van veled…)az ő nagyképű,(mire is büszke?) nevetséges és”leereszkedő”stílusa ugye nem késztet “kézcsókra”,legfeljebb “minimum”..röhejre!

    ————————————-

    Mire büszke HunCanada? Ez most komoly? Én ugyan nem vettem észre, hogy olyan „büszke”lenne, de ha már – hát az eszére, információs és tárgyi tudására, személyes intelligenciájára, viselkedni tudására, az emberi tartására és megnyilvánulásaira és egy csomó olyan tulajdonságára amit nevesíteni sem kell, nem is igazán lehet, de érezhetően benne van magában az egyénben!
    A fenti kifejezések ismerősek egyáltalán ? Ha nem, ajánlom a „guglit” ismerkedj velük, melyik mit is jelenthet – egy-két órát rászánhatsz, addig sem kell fogalmaznod a meglévő kb 50 szavas szókészletedből a magvas „véleményeidet”

  • Boda
    dec.18.1: 56

    „Amúgy Orbán 4xgyőzött……és 2022.ben is fog,főleg ha figyelembe vesszük a mai ellenzék hitelességét,jellemét,és persze az emiatti népszerűségét,szintjét!”

    ————————–
    Boda, biztos hogy ezt akartad írni?

  • Idióta OIM* ne hazudj.
    A FIDESZ csak egyszer gyözött . A többi esetben meg nem.
    A 49 % nem elég egy nyugati országban még a többséghez sem, nemhogy holmi kétharmadhoz.
    Ilyesmi csak ázsiai országokban lehetséges.
    Na jó jó..nyugatázsiaiakban is…

    *OIM = Oldal Idióta Macája.

  • Boda Marcsi
    2019 december 19
    2:26 du.

    Tudod idióta a kocsma azért van hogy ott jól leigyuk magunkat.
    Te meg otthon fetrengesz estére már a saját hányadékodban.
    Nem kellene kb. délben elkezdeni a vedelést, ahogyan azt itt előadtad olyan három éve.

    Idióta ostoba babónya vagy, aki elitta már az eszét. 😀
    Legalább tartottad volna titokban hogy alkoholista szerencsétlen unatkozó öregasszony vagy.Aki az alkoholizmusából fakadóan különféle testi nyavalyákkal küzd.
    Erról is csak tőled értesülhettünk, bár a kutya sem kérdezte tőled és meg kell hogy mondjam a jó francot sem érdekli hogy neked miféle betegségeid lettek az ivás miatt.

  • Boda Marcsi
    2019 december 19
    11:08 de.

    Figyi te alkoholizmusában már mindent elfelejtő ostoba babónya:

    Orbán Viktor az MSzP regnálásának az idején azt javasolta az Európai Parlamentnek hogy MINDEN TÁMOGATÁST vonjanak meg Magyarországtól.

    Akkor most ki is szokott rárontani a saját hazájára?
    Te idióta 😀 😀

  • Boda Marcsi
    2019 december 18
    4:44 du.

    Kétségbe leszünk esve 😀 😀 😀
    Hogy rádjön a szapora-fosás meg a ződhányás,
    ha minket olvasol.Ennek is van ellenszere:
    Alul felül gyömöszölj magadba nehány méretes parafadugót hehe
    akkó majd benn marad a csirkefarhát és az 5-6 üveg sör. 😀

  • „tisztelettel megkérlek hogy, sorold fel nekem légy szíves a szóba jöhető kecsegtető lehetőségeket, mert eddig mindenki csak terelve lehurrogott, de konkrét válaszra még senki nem méltatott!”

    Na jó, kedves Elemér, akkor most én méltatlak… 😀

    Emlékezzünk Gyurcsány Ferencre, aki – sajnos csak házon belül – megmondta az övéinek, hogy így nem mehet tovább, és ő nem akar tovább hazudni… Persze az övéinek nem tetszett ez, különben is az mszp eléggé „érdekes” keveredésben politizált (és politizál mostanáig) a fidesszel, ez már világosan látszik, még a született vakoknak is.
    Semmiből sem állt ezután a kiszivárogtatott hangfelvételt egy kicsit „megvágni”, és Gyurcsány ellen fordítani. Azt is láthatja már mindenki, aki nem akar szándékosan vak maradni, hogy fideszéknek valakit lejáratni, az bakfitty. Természetesen Gyurcsány is elkövetett – főleg taktikai – hibákat, de korántsem annyit, hogy valamire való választópolgár ne vegye észre, mennyire feluszították ellene semmiért. Itt van az Apró família esete is, például. Vajon miféle bűn az, feleségül venni Apró Antal unokáját? Csinálni neki három gyereket, és sülvefőve együtt lenni vele? Miféle bűn az, hogy a rendszerváltás idején törvényes „privatizálásban” bizonyos mértékben „meggazdagodni”? Talán te, kedves Elmér, vagy akár Drizari, az erkölcscsősz visszautasítottátok volna a lehetőséget? Mert ha nem, akkor bizony ez csak egyszerű irígység a részetekről.
    Na és ez a meggazdagodási módszer és mérték hogyan viszonyul a Lölö, vagy a sajátlábúak, és jut eszembe Lévai Anikó meggazdagodásához? Ugyanakkor azt is tudjuk, hogy ha bármilyen törvénytelenség fennállott volna Gyurcsány tevékenységével kapcsolatban, na hát ő már bizonyosan a hűvösön ülne.

    Summa summárum, van egy Gyurcsányunk, aki tíz év alatt bizonyára rengeteget tanult a hibáiból, és ráadásul azok a hibák is inkább az ország érdekében lettek elkövetve.

    De viszont van még egy „Gyurcsánynénk” is. Aki józan, határozott és nem szélsőséges. Akin ráadásul úgy látszik, Viktorunk sem talált még egy mondvacsinált fogást sem.

    De van egy Hadházynk is, akiről egyelőre nem tűnik úgy, mintha Viktorunkkal összejátszana… És ha komolyabban körülnézünk, akad még több megfelelő egyéniség is.

    Ezek persze mind közelébe se jönnek a mi Viktorunknak sem hazudozásban, sem vagyongyűjtésben, sem propaganda-gyalázkodásban, sem jóságos keresztény atya minőségében…

    Különben ezt már Viktorunk is kezdi belátni, úgyhogy mostantól a „kinek a farka nagyobb és huncutabb” című zeneművet kezdik hangolni…

  • Besancon!

    Tényleg azt írtam amit gondoltam és akartam(!!!!)és kapaszkodj meg egyre több normális,tárgyilagos és főleg tájékozott baloldali
    ismerősön is osztja a véleményem!
    Azt,hogyTe és a hozzád hasonló fanatikus baloldaliak mit is „remélnek” ugye az mellékes,a többség fog dönteni!

  • Orsós Elemér
    2019 december 17
    4:20 du.

    Besancon
    2019 december 17
    9:53 de.
    Elnézést kérek Tőletek, legközelebb kellő tisztelettel Bélának hívom, pedig lehet hogy, nem is az, mint ahogy én sem vagyok Elemér és úgy gondolom Te sem vagy Besanconként anyakönyvezve!

    ———————-
    Kedves Elemér, már ne is haragudj, de ez akkora süketelés, mint ide Lacháza!
    Ha valaki Veszeli Bélaként írja alá a cikkeit, akkor azt neked is nekem is, úgy kell elfogadni, függetlenül attól, hogy valamiért gyanakszol, talán nem is úgy hívják – nekem pl eszembe sem jutott kételkedni a nevében, mert úgy hangzik, mint egy vezeték+keresztnév combo – de az téged nem ment fel az általában elvárható viselkedési normák alól, hogy lehet, hogy a cikk írója valójában Lajos? Elég lett volna ha elnézést kérsz – nem tőlem /tőlünk, hanem az érintettől és el van boronálva, ehelyett ez a hajánál fogva előrángatott magyarázgatásod, olyan igazán eleméresre sikeredett!

    Sajnos azonban itt nincs vége – a dolgok érdemi részét illetően folytatod az „elemérkedést” – (de jó, hogy nem az Aladár nevet választottad ! -:)))))

    Hiányoltad, és minden baj okozójának a 30 éve elmaradt forradalmat jelölted meg, de magadat rögtön és azonnal fel is mentetted, azaz kivontad a lehetséges körből, mondván te akkor épp dolgoztál, szabad idődben meg a családoddal és a gyerekeiddel foglalkoztál, no meg igyekeztél a ház körüli restanciáidat pótolni! Hát van ez így Elemér, nem tudom újat mondok – e, de másoknál is! Hát honnan tudod te azt, hogy Veszeli Béla 1989-ben nem épp és pont ugyanabban a cipőben járt mint te magad? Hogy ő éppúgy mint te vagy én, vagy rajtunk kívül több százezren, millióan akik nem látták ugyan előre tisztán a jövőt -sokan a múltat se – de ugyanúgy élték a mindennapi életüket, tették a dolgaikat, és akárcsak te, „naiv várakozással tekintettek ama bizonyos szabadság és szép jövő elé, várva a gazdasági csodát” ha nem is épp a „kávéházaik kiutalását” mert azt azért elég sokan sejtették, hogy a saját kávéházért nekik maguknak is tenni kéne, nem is keveset!
    Szóval Elemér miért is gondolod, hogy mindenki másnak pontosan látni és tudni kellett volna az első perctől fogva, hogy mi mivel jár, minek mi az ára – míg te megengedted magadnak azt a luxust, hogy csak alig 10 éve ébredtél rá, „át lettünk hajítva a palánkon?”

    Azon törtem a fejem, hogy vajon te melyik csoportba tartozol, abba-e, aki folyamatosan írja a gondolatait, ám mielőtt elküldi, végig olvassa, minden szempontból leellenőrzi azt – mind tartalmilag mind „hibailag” esetleg belejavít, kihagy dolgokat vagy lecserél bizonyos kifejezéseket, melyeket a gondolatai hevében leírt ugyan, de utólag túl erősnek véli, inkább finomítana, hisz végül is nincs sértő szándéka stb ám van egy olyan érzésem, hogy te nem ez a típus vagy, máskülönben csak feltűnt volna az az ordító igazságtalanság neked magadnak is, ami már- már megmosolyogtató lenne, ha nem gondolnád komolyan!

    Tudod Elemér, ez a „fogjuk meg és vigyétek” esete! Mégis ki által remélted és „vívattad” volna meg azt a forradalmat? Fel sem tételezem, hogy nem tudod mi az a forradalom, így hát tudni szeretném hogyan képzelted el? Majd Pesten, ott ülnek az „okosok” ők csinálják a politikát, majd ők elintézik, nekünk itt Simagöröngyösön vagy Ököritófülpösön be kell hordani a fát, meg kell metszeni a szőlőt + hétről hétre munka az építkezésen sőt gyakran túlóra, a piacon, a földeken vagy az autószerelő műhelyben, esetleg levelet kell kihordani, gázszámlát beszedni, vagy a tanácsházán könyvelni, netán az ÁFÉSZ irodában / üzletben bérelszámolni, raktárt feltölteni stb kinek mi volt épp a munkája, azt kellett végeznie, plusz szinte mindenkinek ott volt a család, gyerekek!

    Nos a te munkád egy útépítéshez kötött, kevés szabadnappal, plusz volt két lányod! És? Feltételezed, hogy egyedül voltál az országban akinek családi, társadalmi és munkavégzési kötelezettségei voltak? Mindenki más marhára ráért, és alig várta, hogy forradalmi hősként elvérezzen valahol az ország valamelyik szegletében? Te is Ferenct is a forradalomban bíztatok volna, de kit küldtetek volna forradalmat csinálni? Jól hangzik, de a kivitelezésbe, a következménybe belegondoltatok? Ferenct -ről pl a vérmérséklete alapján elképzelni sem tudom, hogy egy felkelésben, forradalomban vagy akárcsak egy radikálisabb tüntetésen tevőlegesen helyt álljon, már pedig azt csak elkezdeni kell, de ki tudja mikor, milyen formában ér véget, mibe torkollik? Mondd már mi a fenéért hiányzott volna egy vérontás? Hogyan képzeltétek az MSZMP-s elvtársak „elkergetését” hogy azok ne tudják „átmenteni magukat?”
    Ferenct pl. mit lett volna hajlandó tenni érte? Persze ezt a kérdést nem neked kéne feltenni, de valamiért úgy ítélem, hogy majdnem mindegy. Hát nem kergettük el, a maradék kivétel nélkül mind ott ül a Fidesz holdudvarában – abban a Fideszben, aki a 9 évnyi ismert kormányzása és szabad rablása után is a harmadik ciklusát tölti, és a teljes népesség körében 34% míg a biztos választók körében 50% körül mozog a „népszerűsége?” Mit látnak az emberek, hogy és minek alapján ítélnek az emberek?

    Per pillanat milyen ügy lenne az amire összetudnánk hozni legalább 15-20 ezer embert demonstráció céljából? Pedig előbb vagy utóbb biztos, hogy elszakad a cérna, de mi lesz az az ügy ami kiveri a biztosítékot és mikor, az kérdés – ám az sem ma lesz, szerintem! Nem gondolom, tehát, hogy a változás lehetősége akár 30 éve, akár jelenleg a forradalomra koncentrálódna, ennek ma nem igazán van relevanciája, és ez épp úgy helyes mint 30 éve is az volt! Az emberek gondolkodását, ismereteinek szélesítését, jelenének és jövőjének a felismerését összefüggéseiben kell nyomatni és a szó szoros értelmében elmagyarázni minden szinten – szerintem ennek kellene lenni ma a legfontosabb feladatnak minden párt, civilszervezet, félcivilszervezet, szimpatizánsok, ellenzéki megmozdulás részéről. Aprólékos sziszifuszi munka, ha eredményt hoz, sem rögtön, de ez az egyetlen, az értelemre ható meggyőzés, a módja hogy komoly és alapos változás történjen, annak ellenére, hogy tudom vannak meggyőzhetetlen emberek, és olyanok is akiket nem érdemes meggyőzni. Az erőszakos ráhatás az ami garantáltan nem vezet sehova, ill. csak egyetlen útra, oda ahol jelenleg is állunk!

  • Besabcon!

    Csak apróságok: Bp. belvárosában van a baloldli politikusoknak egy találkozóhelye… (Old Pams Pub)ettől nem messze Molnár Zsolt (eltitkolt lakásában….)örömtanya,drogtanya…..állítólag több lány is kész tanúskodni a bíróságon is……(újságok,internet!!!!)
    Karácsony Gergő meg ugye jól árverte a bp.i időseket,de ugye más hasznos és hazafias tevékenységéről is híres…..!
    Na ennyi „dióhéjban”
    Hogy vidéken mi van azt nem tudom,de ugye ott is gyűjtik a „tapasztalakokat”…..az emberek!
    Ha ehhez még hozzáadjuk a jelenlegi „poziciójukat” %-ot,akkor még siralmasabb a helyzet,a jövőjük!

  • Orsós Elemér!

    A feleségem sógora – isten nyugosztalja! – római katolikus pap volt.

    No, ennyit a beházasodásról.

    Valószínűleg néhány dologban nem fogunk soha egyetérteni. De hát így kerek a világ… gondolom én …

  • adalbert george
    2019 december 15
    5:13 du.

    Kemény vagy öcsém mi?
    Akár a vidia ?
    Csakaztán nehogy kiderüljön hogy serbliacélból vagy hehe

  • Boda az antibrain megírta nyíltan a titkot.
    O1g el fogja csalni a valasztasokat. Ugyanis biztosan o fog gyozni, (ahogy korabban meg is igerte, hogy 25-30 evig ok lesznek hatalmon, ha egyszer gyoznek!
    Ezt mindenhol csalasnak tekintik! A sportban es az 5-os lottoban is!

  • A” feleségem sógora katolikus pap volt”
    Az vagy a testvérem, v a felesegem testverenek ferje!
    De a katolikusoknál nincs már cőlibátus?

  • Tüske Zsófia

    Boda Marcsi
    2019 december 19
    2:44 du.
    „Nem mellesleg: kezet csókolni többnyire az ember anyjána,meg a pápának szoktak,és nem
    a neve (neme?…)sincs senkiknek!”

    Előbb-utóbb minden, magát úrinőnek kiadó egyén lelepleződik: rosszul tudod.
    „A kézcsók polgári életünkbe Bécsből került, ahol azt a spanyol szertartással rokon osztrák udvari etikett tette általánossá. Általános szokás kézcsókkal köszönteni a hölgyeket. Fiatal lányoknak azonban nem szokás kezetcsókolni. Ha nem akarsz mindenkinek kezet csókolni, akkor inkább senkinek ne csókolj kezet.” Forrás: Az Új Idők illemkódexe. Singer, Bp., 1930.
    Hát maradjunk annyiban,hogy téged valamiért elmulasztottak illemtan-leckékben részesíteni. Talán, mert a polgári élethez minimális közöd sem volt.

    Más: Old Pams Pub nem létezik Budapesten. Így abbafejezheted a hasznosnak és hazafiasnak tartott hazudozást.

  • Boda Marcsi
    2019 december 21
    1:52 du.

    ne hazudozzál

  • Boda Marcsi
    2019 december 21
    12:06 du.

    Azt írta amit gondolt.
    Ő !
    Gondolt !!
    A nemlétező agyával .

  • Almási Alma
    2019 december 21
    10:56 de.

    Na igen..
    Érdekes híre figyeltem fel a minap:
    Az MSzP volt „esőcsinálója” , bizony Puch László
    valamiféle szoros üzleti kapcsolatban áll egy cégében
    az ún. „FIDESZ-közeli vállalkozásokkal”. Hát jahh..a pénz..
    De arra volt esze hogy anno a Parlamentben „elvtársozzon”, idézem: „Nézze elvtársam etc..etc..”

    (Emlékeim szerint valami riportert tett helyre nagy arccal aki kínos kérdést tett fel neki.A korabeli Hiradóban volt látható a kis performance.Akkor még volt Híradó.)

  • TALÁLOM

    „”De az ipari privatizációt igyekezett a lehető legtisztességesebben megoldani.(Az agrárgazdaságét nem: azt odadobta egy lelkiismeretlen kisgizda bandának: a magyar vidék máig szenvedi ennek következményeit.)””

    Ez a lényeg, hogy: NEM és NEM

    Sajnos még a napi ragaszkodsz ehhez a süket dumához, amivel sajnos Téged is, és még veled együtt több mint millió embert megetettek.
    Pedig már hányszor elmondtam:

    Úgy az a szöveg hogy az ipari cégek nem értek semmit (mert adóssággal vannak teli) úgy az a szöveg, hogy szakmai befektetöknek árulják ki a cégeket (vagyis a nemzeti vagyont, sajnos a buta libák és birkák etetése volt, és mindez olyan sikerrel, hogy a mai napig nyelitek mint kacsa a nokedlit.

    A földeket pedig semmiféle kisgazda bandának NEM DOBTA ODA – (Gyűlölte őket, mert egyik csürhe se vette maguk közzé) hanem a hazatántorgó még élő vén fasiszták – Külföldön azidéig elvegetált VITÉZ URAMIÉK kedvéért – kitalálták a kárpótlási jegyet, amit viszont előre kitervelten tőzsdére vitték hogy azokat elértéktelenítsék rögvest – így a hazai kisparasztok nyilván fillérekért megszabadultak tőle.

    AKKOR HOL VOLTAK az MSZMP vitézei? – csak azért kérdem, mert állítólag toltad nekik a biciklit, az utolsó időkben a gyurcsanynak ?!

    Bocs, ez nem személyes sértés akar lenni, hanem mint pártállást vonom kérdőre.

  • Kedves Elemér! Alma és Besancon jórészt válaszolt a felvetéseidre, így csak kiegészítésképp. Az első mindjárt, hogy bár Te vagy a címzett, egyáltalán nem vagy egyedül a felfogással, miszerint ami jó dolog van az életben, azt én csináltam, ami meg nem sikerült, azt „odafönt” szúrták el, ahhoz nekem semmi közöm. Tényleg?
    Az én szememben nem erény, ha valaki „sose volt pártaktivista, sose politizált” – erre épít minden diktátor. Az Ovi-féléket nem az a 2 és félmillió tartja hatalmon, aki ha esik, ha fúj rászavaz, hanem az a 2 és félmillió, aki otthon morog sértődötten, hogy őt mindenki becsapja.
    Na most: Te családapa vagy, egészen biztos, hogy tudod, nem lehet olyan döntést hozni, ami mindig, minden családtagnak kedvező. Egy négytagú családban sem – hát még egy sokmilliós társadalomban!
    Márpedig egy politikusnak a legfontosabb feladata, hogy döntsön a közös ügyeinkben. E döntést meg a habitusa, világlátása, meggyőződése fogja meghatározni. Miután tömegdemokráciában jó eséllyel nem ismered személyesen azt, akit a törvényhozásba küldesz, némi garanciát jelenthet, hogy az illető melyik párthoz tartozik. (Független jelöltekkel szemben nekem averzióim vannak: ugyan, mitől független? A tényektől, a valóságtól?)
    Demokráciákban a többség nem értelmezhető: a többség ugyanis nem állandó, egyik kérdésben ez a többség, másik kérdésben meg az. Diktatúrákban persze a többségi (bolsevik) tarol – és egy tőről fakad a „dolgozó nép”, meg a „mimagyarok” diktatúrája.
    A demokrácia macerás ügy: főként az egyénnek, azaz Neked, meg nekem. Ugyanis a választásod felelősséggel jár. Ahhoz meg latolgatnod kell: kinek/kiknek adsz felhatalmazást, hogy közös ügyeinket irányítsa?
    Ehhez szerintem nem jó sorvezető a vagyon utáni ítélkezés. Bár Magyarországon igen sikeres az irigységre épített kampány. Én elhiszem, hogy első szolgánknak csak a háza, meg a 700 ezer megtakarított forintja a vagyona. Minek kéne neki több? A mi költségünkre kaparta maga alá a Budai Várat, meg a főhercegi birtokot, amiknek a rezsijét is mi fizetjük. De -komolyan mondom – nekem ez nem számít. Magyarország gazdag ország, nem kell, hogy a vezetői lakótelepi lakásban szorongjanak.
    Azt viszont elvárom, hogy a hazám, a nemzetem felemelkedéséért dolgozzanak.
    Innentől bizony politikai ügy: felemelkedés-e, ha kizárólag a nemzet azon részének biztosíttatik, amelyik aggály nélkül bólogat bármíly agyament ötletre – most például a nemzet sírjának konkrét megásására az Alkotmány utcában?
    Ebben bizony Neked, nekem, nekünk kell döntenünk.

  • Almási Alma
    2019 december 21
    10:56 de.

    Már máshol is máskor elmondtam, hogy aki szakmai kötelezettségből sem bír SÚLYOKAT MEGKÜLÖNBÖZTETNI – LEGFŐKÉPP KÜLÖNFÉLE SÚLYOKAT HASZNÁL UGYANANNAK A DOLOGNAK A MÉRÉSÉRE, AZ NEM TÉVEDÉSBŐL TESZI!!

    Valami humánmüveltségünek, vagy egy akár egy bodamarcsi el is nézhetnénk, de akinek arról szól a képesítést igazoló papírja, hogy akár a világegyetem kétséges kérdéseiben hiteles mérésekkel támasszon alá valamilyen állítást … annak bizony nincs bocsánat a cinkosságra, hiába próbálja a maga és tettestársai fehérneműjét mosogatni.

    Le bírtad írni, idézlek, ó nagyságos mosónö:

    „”Miféle bűn az, hogy a rendszerváltás idején törvényes “privatizálásban” bizonyos mértékben “meggazdagodni”? Talán te, kedves Elmér, vagy akár Drizari, az erkölcscsősz visszautasítottátok volna a lehetőséget? Mert ha nem, akkor bizony ez csak egyszerű irigység a részetekről.””

    Nem irigység babám, hanem bűnrészesség, cinkosság.
    Akkor még én is felkaptam a fejem, amikor azt mondta, hogy vissza kell fogni a sok hazugságból, vagyis a fentebbi sok ámításból, szemfényvesztésből, hazugságokból, csalárd ámításokból LOPÁSOKBÓL, vagyis a Találomhoz szóló fentebbi szavaimban leirtakból (elözö bejegyzésem).
    DE:

    Tehát senkit nem vont felelősségre, senkit nem dobott az igazságszolgáltatás karmaiba jól kiérdemelt helyükre!

    Zárt ajtók mögött akart jobb-belátásra bírni haramiákat – igazából, egy gyáva beszari alak, aki valóban az Apró-unoka szoknyája mögött mert nagy lenni – Ami védelmet és kapcsolatokat mint tudjuk nem igazából a feleség szoknyája hozott számára, hanem a mamája, az Apró Piroska – tetszik maga azt nagyon is jól tudni, aranyoskám, ugye? Jobban is mint bármelyikünk itt.
    A haramiák pedig nyilván összefogtak ellene, hogy nehogy még a végén valamit megpróbáljon! – élükön, közéjük számlálva az Orbán-banda prominenseit!

    De mi köze van ezekhez Hadházy-nak, (az az aljas szavad-járása, hogy egyelőre – mert mint tudjuk a kommunista kiskátéból, mindig mindenki gyanús) vagy akár a Széll Bernadettnek? Akik taknyos kölkök voltak ezidötájt?

    Ugye ugye – bizony sárga irigynek tetszik lenni … mert ezek a fiatalok már kiestek a magácska „hatököréiből”!!

    Ugye NER-KISASSZONY? – CSAK PÁRTSZÍNEKBEN! – s mint ilyen, vichí!, bizony kiöregedett – pedig az akkori időkben, azokhoz kiválóan bírt alkalmazkodni – együtt-élni azokkal, jól felfogott érdekből, kiváló szimbiózisban …
    Pszíí … milyen fizikus az olyan, aki nem vesz tudomást az időről?

    Lejárt kedveském, lejárt bizony az ideje …

  • Boda
    dec.21.1:52

    „..ettől nem messze Molnár Zsolt (eltitkolt lakásában….)örömtanya,drogtanya…..állítólag több lány is kész tanúskodni a bíróságon is……(újságok,internet!!!!)”

    —————————————-
    Te jó ég Boda, mennyire lehet titkos (!) az a lakás, melyről te itt sűrű zárójelek közepette beszámolsz? :-))))))
    Lefüggönyözve nincs véletlenül? Az „állítólag több lány” vajon honnan tudja, ha annyira „el van titkolva?” Gondolom az alanyok betanítása már folyik, a jelentkezőket pedig felteszem „speciális idénymunkára” keresték – busás fizetségért, melyet közvetlenül a bírósági folyosón távozás előtt vehetnek át…..stb Hogy mennyire igaza van Almának: beindult a farok vetélkedő!

    Tudod, szívem szerint most azt kérdezném, hogy te tényleg ennyire hülye vagy? – de egyrészt én nem olyan lány vagyok, á nem, én ugyan ilyet nem kérdezek, főleg most, hogy jön a karácsony, és minek is bántanálak, de azért azt megígérem, hogy az újesztendőben kapsz tőlem egy vadiúj klaviatúrát, mert látom végképp képtelen vagy megtalálni a kívánt betűket, a „b” betűt meg valamiért különösen nagyon szereted ! Megértem, hogy pár ezer ft. nagy beruházás, és nem futja egy olyan szép nyugdíjjal rendelkező egyénnek, mint irományaid alapján te is vagy, ezért aztán inkább vállalod a folyamatos szabadkozásokat, hogy így lekoptak a betűk meg úgy lekoptak stb de hát az úttörő ahol tud segít! Marcsika, legalább arra figyelj, hogy a címzésben olvasható nick név hibátlan legyen, mert mi az hogy HunCabada, meg Besabcon? Ejnye bejnye!

    A „normális meg tárgyilagos baloldali ismerőseidet” meg üdvözlöm, és majd ne felejtsd el alkalomadtán megkérdezni tőlük, hogy ha „mindenben egyetértenek veled”, mitől is olyan baloldaliak ők? Tényleg ez még eddig neked magadnak nem jutott eszedbe?
    Na megyek, mert vár a (reklámok helyett) a zserbósütés, és bármennyire húztam halasztottam is, most már neki kell ugranom!

    Mindenesetre boldog karácsonyt és valamivel sikeresebb újévet kívánok, mint az idei volt – ne idegeskedj a narancsos buktába még senki nem halt bele, te is túl fogod élni! -:)))))

  • Geyza
    2019 december 21
    8:44 de.

    Nincs igazad, sajnos semmiképp …
    Adolf Hitler nevű szörny-szülött hány százalékkal is „győzött” a szabad választásokon, amikor még voltak olyanok arra felé? (az akkori időkben persze, ott nyugaton)
    Vagy a Rákosi Mátyás?
    Benito Mussolini?

    Más kérdés, hogy a nyugatiak számára a Lajtán túl kezdődik a Balkán (Hozzánk viszonyítva a Lajtán innen vagyunk) tehát nincs semmi hiba Boda okoskodásában

  • Géyza!

    Amit nagyon fontosnak gondolok leszűrni abban az előző bejegyzésemben:

    Arrafelé – legalábbis néhány generáció erejére, ki tudtak jönni abból az állapotból – a populizmus fétizálásábol (v. istenítéséből)

    Mert manapság az újabb generációk nem tudom merre tartanak …

    Az viszont vitathatatlan, hogy a Lajtán innen sajnos, még itt járunk az egy századdal ezelőttinél – a jelen generáció jó része is, – és ne is beszéljünk a mienkéről, amit itt élőben és a maga husbavágó realitásában tapasztalhatsz, mármint azt, hogy mennyire görcsösen szorítják magukhoz azokat a gyilkos eszméket

  • Orsós!

    Besancon kimeritöen leírta a „JELENSÉGET” válaszul a „mosakodásodra”

    Olvassad megszivlelendöen – magam se húzom ki alóla

    Ami itt mindannyiunk számára megszívlelendő – nem igazán tudnék sok kivételt találni.
    Bár ha úgy nézzük – és mint tudvalevő – minden káka tele van csomóval – na ebből az aspektusból nyilván minden megkérdőjelezhető.

    Szumma-szummarum, én ajánlanám követésre a racionalitás talaját, és ha van valaki, aki nem akar a mai NER-hez idomulni, mint ahogy tette anno a PÁRT-tal, akkor a kapuk nyitva vannak, és töltse tele ezeket a lapokat pozitív ajánlásokkal

    És ne azzal a szándékkal jöjjenek és töltsék ki itt betűkkel a „papirost”, hogy vagy a PÁRT, vagy éppen a NER szennyesét mosogassák itten – azokról ne is szóljunk, akik az azelőtti szörnyetegek ideáit és praktikát mossák, bármelyik oldalvízről …

  • egy gondolat a fentiekhez: nem tölem származik, ezért talán figyelemreméltó is lehet:

    „Semmi sem képes jobban megrontani és szétzülleszteni egy társadalom műveltségét vagy egy ember jellemét, mint a morális agnoszticizmus parancsa, az eszme, miszerint soha senkinek sem szabad erkölcsi ítéleteket alkotnia másokról, hogy morálisan toleránsnak kell lennie mindennel szemben, hogy a jó abban áll, hogy sosem különböztetjük meg a jót a rossztól. Nyilvánvaló, hogy ki nyer és ki veszít egy ilyen parancson.”

    (Ayn Rand)