Katolikus kötelesség befogadni és támogatni a migránsokat — mondta Ferenc pápa

2019 december 22 3:06 du.96 hozzászólás

Mielőtt megáldotta a használt narancssárga mentőmellény köré épített nagy keresztet, Ferenc pápa hangsúlyozta annak fontosságát, hogy az emberek erkölcsi kötelességüknek érezzék megmenteni mindazokat, akiknek életük veszélyben van, beleértve azokat is, akik menekülésre kényszerülnek.

„Mindannyian felelősek vagyunk szomszédunk életéért. Az Úr megkérdez minket, hogy számoljunk értük az ítélet meghozatalának pillanatában” – mondta a pápa december 19-én, amikor 33 Rómába hozott bevándorlóval és menekülttel találkozott. Két héttel korábban Konrad Krajewski bíboros, a pápai munkatárs hozta a menekülteket az olasz fővárosba.

A 14 gyermekből és tizenévesekből álló csoport december 4-én, a görög Lesbos-szigetről érkezett Rómába. A legtöbb ember eredetileg Afganisztánból származott, de volt egy nő Togóból, továbbá egy fiatal anya és 3 hónapos kisbabája Kamerunból. A csoportban keresztények és muszlimok egyaránt voltak.

Ferenc pápa jelezte, hogy a mentőmellény a kereszt része, mert a kereszt Jézus diadalán keresztül szenvedést és megváltást szimbolizál. „Az ismeretlen bevándorló, aki új élet reményében halt meg, részt vesz ebben a győzelemben” – mondta a pápa.

„Az egyház elkerülhetetlen kötelessége a migránsok megmentése. Kötelességünk, hogy üdvözöljük őket, megvédjük őket, támogassuk őket és integráljuk őket” – mondta a pápa, miközben a lesbosi csoport fokozottan figyelte… kivéve egy kisgyermek, aki a pápa lábánál játszott.

„Egy újabb igazságtalanság által okozott halál előtt állunk. Igen, mert az igazságtalanság kényszerít sok migránst elhagyni szülőföldjét. Az igazságtalanság kötelezi őket a sivatagok átlépésére…Az igazságtalanság elutasítja őket, és meghalnak a tengeren”–tette hozzá Ferenc pápa.

A 33 menekült a „Humanitarius Folyosó” nevű projekt segítségével érkezhetett Olaszországba. A projekt a Sant’Egidio katolikus közösség, az Olasz Evangélikus Egyházak Szövetsége, illetve az olasz belügyminisztérium közreműködésével alakult meg. Eddig összesen 3 ezer menekültnek nyújtott segítséget a Humanitarius Folyosó. Többségük Szíriából érkezett. A Sant’Egidio közösség biztosít lakást és olasz nyelv tanfolyamokat az e hónapban Rómába érkezett 33 menekültnek.

A 34 éves Maryam Moradi, férje és két tizenéves fiával együtt találkozott a pápával az apostoli palota földszintjének átriumában. Az afgánok, akik korábban Iránban éltek, először Törökországba, majd Görögország felé indultak. 2016. szeptembere óta menekülttáborokban és apró apartmanokban voltak elszállásolva Lesbosban. Mielőtt a pápa megérkezett volna, ezt mondta az újságíróknak: „Nem fontos, hogy honnan jöttünk, vagy hogy muzulmánok vagy éppen keresztények vagyunk. Ferenc pápának az a fontos, hogy mindannyian emberek vagyunk.”

A találkozón Ferenc pápa hangsúlyozta: „Tegyük félre a gazdasági érdekeket. A központban mindig az ember áll, akinek élete és méltósága Isten szemében értékes”

Cindy Wooden cikke alapján (Catholic News Service). Fordította: KMH.

96 hozzászólás

  • Khm … keresztények és muszlimok, tűz és víz. A migráns szó emigránst jelent, ami magyarra lefordítva: lakóhelyét megváltoztató, más országba betelepülő személyt jelent. Ilyen értelemben sem lehet „szomszédnak” nevezni egy afgánt vagy szíriait.

    Integrálni meg csak olyanokat lehet, akik maguk is akarják, akik igyekeznek a leghamarabb megtanulni a befogadó ország hivatalos nyelvét, elfogadják-betartják és maguk is a befogadó ország törvényei szerint élnek.

    Na, ez az, ami nem megy a muszlimoknak keresztény és világi országokban, de még a másod és harmad generációjuknak se. Konfrontálódásuk permanens a befogadóországokkal.

  • Azért hihetetlen ez az orbán által megkezdett vallásháború a Pápával!
    És a magukat kereszténynek hazudo orbanisták a vallashaboruban o1g-fanatikusként a Pápával szembe szállnak! Nem is értem, hogy fordulhatott ki az agyuk és belső szerveik, psichéik?!

    Szégyen, h én, mint ateista -lelkiismereti okokból közelebb állok a Pápához, mint akik Isten haragjától felve katolikusok! Gyűlölik a nemkeresztényeket, de már tudathasadt állapotukban a Pápát, a keresztény menekülteket is! Ha Szíriabol, v Afganisztánbol menekult valaki, azt zsigerből utaljak, gyilkosnak, muzlimnak, gonosznak tartják!
    Pedig ott sem mindenki muzlim! Sőt, sokan, ha muzlimok is, nem gyakorolják életvitel szerűen a vallasukat!
    Én szégyenlem magam az orbanisták es a képmutato keresztények miatt! Rendszeresen bocsánatot szoktam kérni a külföldi menekultektol miattatok!
    Hihetetlen, hogy az egyházak erkolcsi útmutatása ellenere KERESZTÉNYEBB VAGYOK A KERESZTÉNYEKNÉL!

    SŐT! JÉZUS MÓDJÁRA ÉN VEZEKELEK, KÉREK BŰNBOCSÁNATOT AZ ORBÁNISTA ÁLKERESZTÉNYEKÉRT!
    EZ AZ, AMITŐL TESTILEG- LELKILEG MENEKÜLNÉK, KIRÁZ A HIDEG, DE NINCS MÁS ERKÖLCSI VÁLASZTÁSOM!
    OLYAN EZ, MINT JÉZUS UTOLSO MEGKISÉRTÉSE, CSAK VELEM TÖRTÉNIK!

  • C.Ádám!
    elolvastam a cikkét,de van némi kételyem,és persze kérdésem.:
    1/ Ferenc pápa ugye soha,sehol nem mondta,hogy minden migráns be kellene fogadni…..különösen azokat,akik nem politikai okokból menekülnek,képzettségük nincs,dolgozni nem akarnak,papírjaikik nincsenek,fiatalok,életerősek…..és nem mel
    mellesleg gyűlölik a keresztényeket,zsidókat,meg esetleg terroristák…..!
    A magyart és az európai korményok eddig is befogadták az igazi mebekülteket!

  • Mindig hangsúlyozom, h azert , mert muzulman valaki, az nem függ össze azzel, h jó, v gonosz ember!
    Sohasem birtam megérteni, h egy kereszteny ember hogylehet gonosz, aljas és rossz!
    De rendre azt látom tarsadalmunkban, hogy a keresztények között legalább annyi az aljanép, mint a nemkeresztények között!
    A muzulmánok között is jonéhány olyan embert ismerhettem meg, akik erkölcsileg messze felettem áltak, s szégyeltem magam az ő tisztaságuk és az én kissé tisztátalanabbságom nagyságrendi különbségei miatt!
    Nem emlékszem olyan muzulmánnal történt beszélgetésemre, amikor ne az derült volna ki, hogy hasonloan magasztos erkölcsi indíttatású a vallásuk.
    Az, h vannak akik kiforgatják a Korán szavait, es a szerint mérgezik a társadalmat, ugyan olyan, mint amikor a keresztenyi hit mázába bújtatva gyilkolnak, lázitanak szélsőjobbosok, de már orbánisták is! Cigányok, zsidók, muzlimok, bevándorlók, homoszexuálisok ellen!
    Nekem csak az a mázlim, hogy nem hasonlítok egyik csoportra sem, pedig bármelyik lehetnék, és támadáskor azoknak is tartom magam!

  • Megszakadt a net… így most folytatom:

    2/ az itthoniak (magyarok) ,akik netán békések,dolgoznak talán többet érdemelnek?…..
    3/az meg különösen érdekes,hogy egy balliberális hírlap(amelyik sem istent,sem embert nem tisztel) most a Pápára
    hivatkozik….talán Soros diktálta a cikket?…..

  • Amúgy Ferenc Pápa az igazi nélkülözőkre,vétlen szerencsétlenekre gondolhatott….kár,hogy a véleményét”állitólagos”nyilatkozatát … hamisan és kiforgatva és persze „emberiességel” álcázva közölték le…..!Persze a többség ezt nem veszi be….!
    Na errők ennyit!

  • Nos az sem mellékes,hogy az „amúgy” keresztény és hazaszerető jelenlegi kormány, hogyan is értelmezi az általa is tisztelt Ferenc Pápa szavait……Helyesen és főleg a hazája érdekeit figyelembevéve,mint ahogy egyre több normális,tisztességes európai ország!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  • Christopher Adam

    Boda Marcsi,

    Ferenc pápa nem említett semmilyen feltételt a migránsok befogadásával kapcsolatban. A keresztény hit lényege, hogy feltétel és elvárás nélkül segítünk. És hogy annak is ugyanazon az alapon segítünk, ha bajbakerült, aki esetleg ellenfél, esetleg ellenséges volt felénk. Nehéz kötelesség, de ettõl még kötelesség katolikusoknak, keresztényeknek. Akkor is segítünk, amikor látszólag önérdekünk ellen lépünk.

  • „Egy kanadai magyar házaspár nevelt lányát akarják Magyarországra toloncolni a hatóságok.

    Rádi László és a felesége, Viktória 10 éve a törvényes gyámja Toris Kittinek, aki egyébként Viktóriának a húga.

    A 16 éves Kitti Magyarországon született, de 2016 óta a gyámszüleivel Okotoks városában él Kanadában. Két levelet is kaptak a bevándorlási hatóságtól, amelyekben arról tájékoztatták őket, hogy elutasították a lány ideiglenes tartózkodási és a tanulói vízum iránti kérelmét is, és közölték velük, hogy nem tartózkodhat tovább az országban.

    Viktória azt mondta, hogy mind a kanadai, mind a magyar hatóságok szerint is ő Kitti gyámja, és mégis azt akarják, hogy egy olyan országba küldje, ahol senkije nincs, az anyjával sem tartják a kapcsolatot.

    Rádiék felkeresték John Barlow parlamenti képviselőt, aki értetlenül áll az ügy előtt. Mint mondta, Rádiék nem terhelik a kanadai szociális rendszert, sikeres vállalkozásuk van, Kitti pedig iskolába jár.”

    Megoldás: vallja magát Kitti afgán muszlim menekültnek.

    (amúgy a forrás: https://globalnews.ca/news/6291131/okotoks-family-childs-deportation/ )

  • Egy tagadhatatlan teny, nem vallasi elv, hogy ma vilagszerte nem kevesebb mint 65 millio emberileny el menekult taborokban, zomeik rettenetes korulmenyek kozott a tel kozepen.

    Na hol lenne az letezo 65 miiliomenekultet befogadni ???

    S mivel „menekultek” torvenyes „migrans”-kent kezelni oket lehetetlen lenne.

    Tehat mit javasolnal ????

    Mi normalis es emberseges lehetoseget latnal ???

    Bromium tunik az egyedulli megoldasnak.
    S megszuntetni a termeszet, az erdok pusztitasait a Fold felszinet beton es aszphaltal bevonni.

    Na probald azt Great Thunburgnek es mind a sikoltozo iskolasoknak mondani !!!!

  • DRIZARI;

    A tenyeket kihagytad, csupan az erzelmeket probaltad befolyasolni. A lenyeg az, hogy Kitty torvenyesen lepet-be Canadaban vagy torveny-ellenesen ? Kerlek arra adj valaszt !

    Persze mivel Kitty kiskoru, hogy Victoria es Laszlo a Canadai torvenyek alapjan a hivatalos orokbefogadott szulok-e ?

    Ha a Canadai torvenyek kihagasat kovettek el, a leanyzot ki-toloncolhajta a Canadai hatosag, s az all-szulok meg ember-rablas vadjaval is alhatnak szemben. Az bizonyara fuggene hogy mi cellal kovettek el a torveny-sertest.

  • DRAZIRI;

    A valasz ott van a csatolt cikkben.

    Canada, s barmi mas nemzet, nem deportalja torvenyes lakossait.

    Rokonsag, szeret, stb.stb. nem all a torveny felett !!!!

    Ha sikeresek is voltak a torvenyeket kijatszani, de sajnalatosan, lebukasuk eseten nincsen kifogas !!!!!!

  • Jééé!
    Tehát pont bodáról irtam látatlanul is!
    Kidugja torz fejét a többi is!
    De, ha nem, mi akkor is tisztán tudjuk, hogy közöttünk élnek!
    Ott ülnek a buszokon, isszák a kávét, bemennek a boltba, előttünk, mögöttünk es mellettünk autóznak! Ott vannak mindendenhol a bodákok!

    Indítsuk el a REZIST MOZGALMAT!
    AMENNYIRE CSAK LEHET, NE VÁSÁROLJUNK -, NE VEGYÜK IGÉNYBE A SZOLGÁLTATÁSAIKAT AZ o1g-knek!

    NE VÁSÁROLJATOK CBA-BAN, a Prima boltokban!
    Bárhol máshol, csak OTT NE!

    Lehet folytatni a sort, h mely helyeket KELL BOJKOTTÁLNI!

    A pénz a legérzékenyebb pontjuk! Akár 10% forgalomkiesés is örjöngésbe fogja őket kergetni! Hátmég a 30!

    Vegyük úgy, h HAZAFIAS KÖTELESSÉG MÁSHOL VÁSÁROLNI!
    EZ A SZABADSÁGHARCUNK LEGEGYSZERŰBB, LEGBÉKÉSEBB ÉS MÉGIS HATÉKONY MÓDSZERE!

    (Törekedni kell rá, ha néha rákényszerül is a zember!
    Amúgy is drága, a vevőket sokszor becsapják!)

  • Menekultügyekre megoldás (leegyszerűsítve leirva az összetett, átfogo kerdest), ha a problémas országok mellett, a hatar kozeleben hoz letre tobbek kozott az EU (es más segíti állam) saját menekulttaborokat, ahol sokkal gazdasagosabban , kevesebb feszultseggel tudja megoldani a kerdest!
    A nemkivant migransokat, oda lehet visszaszállitani az orszaguk stabilizalasaig, v máshová elhelyezésükig.
    A helyzetet segitheti, ha közülük ideiglenesen (pl. Féléves hosszabbitasokkal, ahogy pl. az Emirátusokban is tortenik!)munkát tud biztositani a segitokesz allamok valamelyike.
    Sok lehetőség van az adott helyszineken is munkalehetósegre! Pl. a sivatag – Szahara alatt tenger méretű édesvízkeszlet van kozel a felszinhez, igy öntözéses gazdalkodast lehet kezdeni, ahogy hatekonyan lzraelben is mukodik!
    A zoldseg es gyumolcs egy reszet megeszik a taborokban, a tobbit pl. az EU-ban lehetne vasarolni!
    Épithetnének az adott orszag tengerpartján (pl Töröko. Sziriától nemmesszi részén, pl 50-100 kmre) üdülőterületeket eus szakemberek iranyitasaval!
    A hatar es menekulttabor kozeleben egyszerűbb üzemeket, gyárakat, amelyek részben eus dotálassal termelhetnének. Akár a kinaiakkal is összefogva termeltetni velük valamekkora jovedelemert az ellatasuk felett,….
    Ezek leegyszerűsitett peldak, nyilván lehet okostoniskodni, h miert nem, de mindegyik tenylegesen megvalosithato (nyilván a helyi viszonyok szerinti legjobb lehetőséget kell választani!) es kevesebbe kerul, mint az EU-ban az ellátásuk!
    A legtöbb menekültet ado országban addig is általában a könnyűipar es a mg volt az uralkodó ágazat.
    A befogado orszagok pedig ha akarnak, bőven tudnak ideiglenes munkaerőt toborozni ezen helyeken!
    A legtobb háborus menekult elni, eletben maradni szeretne, nem idegen országokban gyűlölten, megtűrten vegetálni!
    De Sorosnak megint igaza volt!
    Munkaerőre nekünk is egyre nagyobb szuksegunk van!

  • O1G666
    2019 december 22
    6:33 du.

    én már régen javasoltam pl. Boda bojkottját – jelen kommentjei is csak töretlen és tudatos agymosottságáról és elkötelezett fideszhitéről tanúskodnak – de újra és újra tovább etetitek ezt a trollt!

    legyetek vele boldogok, én a magam részéről felfűztem ferenct-vel, bendeguzzal, gabriellel és a többi törzsökös agyonmagyar jobboldalival egy fonalra. majd felakasztom őket a füstre, tartósítási céllal, hogy legyen mit mutogatni az unokáimnak: látjátok, ilyen volt anno egy bizonyos, az evolúció alacsonyabb fokán megrekedt emberféleség.

  • Orsós Elemér

    O1G666
    2019 december 22
    4:26 du.

    Kár hogy, kételkedsz Drizari -még nagyon is diplomatikusan visszafogott- szavaiban! Itt egy jó példa -amit sajnos már a saját bőrünkön is meg kell tapasztalnunk- hogy, még legalizált muszlim migránsok sem tudnak vagy nem is akarnak európaivá vállni! Akkor mi várható a papirokat szándékosan eldobálóktól, ráadásul ők vannak szignifikáns többségben!

    https://aktiv.origo.hu/itthon/20191223-migranstamadas-budapest.html

    Legszebb az egészben hogy, vallási hovatartozására hivatkozva -mintegy kötelező felmentésként- erőszakoskodott! Szerinted ez csak a Fidesz szándékosan megkoreografált -őket igazolandó- provokációja volt?

  • Érdekes,hogy a szerencsétlen muzulmán menekülteket miért nem fogadja be egyetlen muzulmán ország sem.Dubaj,Szaúd Arábia, Quwait,Katar mind sokszorta gazdagabbak az európai országoknál. Ugyanaz a nyelvük,a vallásuk.a mentalitásuk.Talán pont ez az oka,hogy nem akarják beengedni a”honfoglalókat”?
    Emlékszem,hogy az első”öbölháború”alkalmából,amikor is Szaddam Husszein Irakja lerohanta Quwait(1991-ben)és ezekben a gazdag országokban cselédeskedő palesztínok széles vigyorral kezdték kirabolni és itt ott gyilkolni kenyéradó gazdáikat,a Quwaiti hadsereg azonnal kipaszaríntotta az egész palesztin csőcseléket Szegényeket a mai napig sem fogadja be egyetlen gazdag arab állam sem.Pedig,ha akarnának dolgozni,olcsó munkaerő lenne.
    Rövidre fogva:Manapság”nem minden muzulmán terrorista,de minden terrorista muzulmán”!Ítélve az Európában utóbbi 10 évben elkövetett terrorakciók statisztikája alapján.Nem tartom valószínűnek,hogy a Pápa mondta volna,ami itt a vita indítója, de ha igen,hát a Vatikánnak is van joga példát mutatni.

  • O1G666,
    dec.22 7:09 du
    „De Sorosnak megint igaza volt!”
    Igen!Ugyan úgy mint 1944-ben,amikor nyilas keresztapjával járt zsidó vagyont rekvirálni.Most nagyobb a tét:A világ minden hivatalos vagy ha úgy tetszik akár demokratikus vívmányát kell rekvirálni.

  • „…Ferenc pápa hangsúlyozta: “Tegyük félre a gazdasági érdekeket. A központban mindig az ember áll, akinek élete és méltósága Isten szemében értékes”

    Római katholikusként mondom:
    Feri pápa téved (jóindulatúan szólva) ill. csak fél igazságot mond. Másként: nem bontja ki teljesen az „igazságot”.
    Ami igaz: Minden embernek joga van a normális élethez, ez vitán felüli.
    Amiben „téved”: Nem veszi figyelembe a mai klf kultúrák, társadalmak sokszor sok oladalantagonisztikus eltéréseit.

    Nincs univerzális megoldás az emberiség gazdasági és egyéb problémáinak megoldásaira. Ha csak nem a kommunizmusra gondol Feri pápa, de ezzel az a gond, hogy nem működik. Ergo marad az „önző” kapitalizmus – aminek esze ágában sincs a nyomorgó ember milliárdokon segíteni (ld. a imperialista gyarmatok kizsákmányolásának a reparálása).

  • Már kiderült áprilisban, hogy a kislány nem magyar. Egy afroamerikai barátnőjét tanítgatta magyar szavakra, amit Amerikából töltött föl a közösségi videómegosztóra. Ezután kérték őt többen, készítsen magyar nyelvű videót is. Ennek eleget is tett november elején, és … és elszabadult a pokol. Pedig nem másról beszélt, mint milyen élni Amerikában és hogyan érdemes oda kiköltözni.

    Elöljáróban: a kislány (26 évesnek saccolom) anyja nem magyar, Magyarországra 7 évesen került magyar nyelvtudás nélkül, és 14 évesen már tovább is állt anyjával, az USA lett az új otthonuk. Azóta 12 év telt el, magyarokkal nem találkozott, nem beszélt, ennek megfelelően akcentussal és olykor szavakat keresgélve beszélt videójában az amerikai életről.

    Válaszul közel kétezer kommentet kapott, amiben rengetegen lehazaárulózták, mondván, elfelejtett magyarul, és megjátssza az akcentust, és azt se tudja, hogy mennyi kilóban az egy pound, és még az ott élő 56-os magyarok is jobban beszélnek magyarul, mint ő.

    Szerencsére nem ijedt meg, készített egy válaszvideót, amiben helyreteszi ezeket a nagyon magyarokat. Érdemes megnézni a vihart videóját, amiben kertelés nélkül beszél az ottani lehetőségekről:
    .

  • C.Ádám!

    Ferenc pápa hirdeti a szeretetet,segítségnyújtást,humanizmust stb.de ugye azt sehol nem olvastam,hallottam,hogy az országok népének keresztény vagy a nem hívő többségét veszélyeztető,mellesleg lumpen,egészséges,dolgozni nem akaró és nem valódi üldozötteket is be kellene fogadni…….
    Ezt a környező histékeny és póruljárt országok is belátták,sajnos
    későn…..A felebaráti szeretet,könyörületesség az Európában élő embereket fenyegető bűnözőkre ugye nem terjedjet ki?….
    Azon meg egy kissé csodálkozom,hogy mindezt egy refomátus családból származó szerkesztő írja…(akkor is ha egy balliberális fórum szerkesztője)
    Az sem mellékes,hogy egy jobboldali,keresztény kormány joggal védi meg a népét a kétes,köztük kereszténygyűlölő,és terrorista
    alakoktól!
    Hát erről ennyi a véleményem(és az itt élő többségé is)!

    Gyuri10 és ferenct hozzászólásának örülök!

  • Amúgy Ferenc pápát tisztelem,becsülöm,de ugye annó gondosan átvilágított migránsokat fogadott,(és mosta meg a lábukat),akik sem rá sem a környezetére nem jelenthettek veszélyt….!

  • A ma reggeli legfrisebb migrans hirek.

    Hat migrans fuladt a Dunaba amint probalkoztak az ejszaka soteteben beladikazni Horvatorszagtba.

  • FERENCT;

    Az allamhatalmak NEM jotekony intezmenyek.

    Az allamhatalmak egyedulli kotelessege (legalabb is normalis alapon) a tarsdalom es a tarsadalom minden eggyes-tagjainak vedelme, jogaik es lehetosegeik biztositasa!!!!

    Sajnos mind a socialista almodozok azt epp ellenkezoleg velik. Azert mind a kudarcok ami az emberiseg siralmas allapotait okozza vilagszerte mar szaz-eve.

    Az emberi-lenyek erkolcsi, s azt mondhatnank vallasi alapokon eredo, erkolcsi koteleseggei a termelo-keptelen (gyermekek, betegek, idossek) raszorulo embertarsaikat segiteni.

    Sajnos, naprol napra egyre tobben a munka es szorgalom helyet embertarsaik jotekonysagait celozzak kiahasznalni.

    Kezdve az erkolcstelen politikusokkal, akik azt kihasznlajak sajat erkolcstelen politikai elohaladasaik celjabol.

    Vajon mit velenek az itteni „elvtarsak”, hogy Stalin, Rakosi, stb. azt a leheto ,leg-kegyetlenebb modon megeloztek. S a kenyszer-munkara kenyszeritettek sokakat?

    Csupan a MUNKA,a SZORGALOM,a TERMELES es gazdasagi elorehaldas biztositasanak lehetosege teremt jobb let-ehetoseget, nem az alamizsna !!!

  • Pápisták!

    Olyasmit kimondani, pláne leírni, hogy „Feri pápa téved”, istenkáromlás; a szent inkvizíció megtalálja az ezt vallót, és a spanyol csizma nem nagyon lesz elkerülhető!
    Tudomásom szerint a pápa ma is „csalatkozhatatlan”. A II. Vatikáni Zsinat ebben határozott, egyértelmű útmutatást ad. Az eretnekek reszkessenek! Ámen!

  • Mindenkinek ajánlom, olvassa el Hochuth: A helytartó című művét. Ferenc pápa bizonyára olvasta – és tanult belőle.

  • Kiegészítés:

    Mellesleg élnek itthon évek óta tisztességes muszlimok,akik beilleszkedtek,dolgoznak,tisztelik az itteni vallásokat és mi is az ővékét,legális egyházközösségük is van!

  • Egyébként a háború súlytotta országokban élőknek a saját hazájukban kell segíteni,és az eddigi papírokkal érkező,igazi menekültek többségét az európai országok,köztük mi is befogadtuk,de van egy határ….
    Különben sem a Pápa,sem az EU (Sorossal az élen..)sem az ellenzék
    nem kompetens dönteni arról,hogy az európai országoknak kiket is kell befogadniuk!

  • O1G666

    Ott tévedsz, hogy az ember személyiségéből fakadó alapmentalitást összekevered a vallással. Minden népben, vallásban vannak jóra fogékony emberek, ahogy ez visszafelé is igaz. És vannak köztes, átmeneti személyiség típusok is. Az életben adódó erkölcsi dilemmákban és csapdákban nem mindegy, hogy ki milyen példát és útmutatást kap. Itt lép be a vallások szerepe. Teljesen világos, hogy a kereszténység alapvetően békés vallás. Jézus tanításainál, de a Tízparancsolatnál is kezdettől a különböző értelmezések táplálták az ellentéteket. Most is erről van szó. A tanítás fundamentalista értelmezése és a történelmi tapasztalat alapján a józan ész felől való megközelítése között.
    Ha foglalkoztál már Bibliával, tudnod kell, hogy a fundamentalizmus mindig veszélyeket rejteget. Nem lehet szó szerint értelmezni, hogy ‘Ne Ölj!” azt sem, hogy „Ne lopj! vagy ne paráználkodj!” stb. Mer akkor nem teszel eleget a nagyobb parancsolatnak, hogy „Szeresd felebarátod, mint magadat!” Hogy szeretnéd a felebarátod, ha nem véded meg más idegen ármányától, fegyverétől stb. Ha látsz egy kisgyereket, aki életveszélyben van – választanod kell. Vagy hagyod elpusztítani az ártatlant vagy próbálod megvédeni és szükség estén te ölöd meg a gyilkost.
    Nagybátyám mesélte, aki a II.VH-ban levente volt. Hogy legyen, mit enniük lopniuk kellett. Volt köztük egy fiatal szeminarista papnövendék. Ő nem volt hajlandó lopni és el sem fogadta a lopott ennivalót. Bizony hamar legyengült, megbetegedett és meghalt. Alábecsülte a maga életét.Nem ismerte fel, hogy a parancsolatok értünk vannak. Nem ismert fel, hogy a lopással másnak okozott kár nem akkora, hogy amiatt neki éhen kéne halnia.
    Ilyen erkölcsi dilemma a migránsok befogadása is. Ugyanis, erőnkön felül olyan tömegben jönnek és úgy viselkednek, hogy komolyan felmerül, hogy veszélyeztetik nem csak a javainkat, hanem a kultúránkat, sőt az életünket is.
    A parancsolat így szól: „Szeresd felebarátod, mint magadat!”
    Nem pedig úgy, hogy „jobban szeresd!..” Tehát magunkat is kell szeretni. A legnagyobb parancsolatnak is úgy tudunk csak eleget tenni, ha vigyázunk magunkra, a vallásunkra és a kultúránkra.
    „Ne legyenek előttem más isteneid!” Szeresd a te uradat istenedet teljes erődből, teljes elmédből!” Ha mértéken felül átadjuk helyünket a más istenek szolgáinak és feladjuk magunkat, akkor bizony nem teszünk eleget a mi istenünk nagy parancsolatának. Azt érjük el, hogy sem minket, sem az istenünket nem fogják tisztelni, hanem hülyének néznek minket.

  • jani O1G666- hez tett megjegyzesere.

    „az ember szemelyessegebol fakado magatratasat”.

    Sajnos „jani”, hogy valojaban az emberi gyarlosag, fokent az on-bekepzeltseg, onzes es on-dicsoito erdekei iranyitjak magatartasat.

    Habar az semmi-modon NEM BIOLOGIAI eredetu, ill. nem szuletetseg, de az meberiseg oly oriasi meretekben gyakorolja, hogy az majdnem termeszetesnek tunik.

    S a Theoista hit az egyedulli ami gyarlosaga ellen figyelmezteti es iranmyitja magatartasat.

    Politika es ideologia ,s barmi mas emberi erdekek csupan kihasznlajak az emberi gyarlosagot a leheto LEGnagyobb meretekben.

    Az emberiseg tortenelme bizonyitja azt tagadhatlanul.

  • Bendeguz79
    2019 december 23
    1:37 du.

    „Az allamhatalmak NEM jotekony intezmenyek.”

    gizi, hogy te miket tudsz? a december 23-iki (2019) The View a CBC (vagy tévedek és ABC?) de CTV (ez meg canadai helyi teve adó)
    a nőcik (Hupi Goldberg …, Dzsoj Behár + 2 + a mekkéjn lánya) megállapították, hogy zavar van az ERŐBEN, és évi $18500 adófizetés előtt egy család nem képes megélni pedig 40 millióan vannak így csak nem képzeled (hogyan is jönnék én mindehhez) meghazudtolnám eme mindent tudó és mindenbe beleszóló némbereket!???
    a valóságot mondták és részletezték…

    szóval nem volt pulyka sem töltve sem röhögve csak sikoltozva

    ehhez te mit szólsz? megkérdezted e már gábriel elvtársat, hogy neki milyenje van ugyanerről…a többi kavarást nem írom pedig valaki elszólta magát, hogy ő márpedig tudja, hogy ti mit kerestek Pakisztánban és Afganisztánban és miért nem vonultok haza kies Virzsíniába hogy a statisztikát meg tudjátok cáfolni, miszerint a 2019 -es év (és még nincs vége) az USA TÖRTÉNELMÉNEK LEGNAGYOBB/LEGTÖBB TÖMEGGYILKOSSÁGA TÖRTÉNT

    mindez a welfare alapján, well, how could I know when nobody dares to

    bruhahaha

    és további szívbőljövő kívánságaimat küldöm neked gizi meg a gyóntató atyádnak akit másképpen Gábrielként jegyez a KMH

    maradtam Piréz szocialista elvtársi üdvözlettel, a szeretet öleljen körül… és ne migráljál, igaz a Mississipi tőled messze van és ladikod sincs

  • Christopher Adam
    2019 december 22
    5:17 du.
    Végtelen számú segítségre szoruló befogadása után mi fogunk segítségre szorulni! És vajon akkor ki fog segíteni amikor a migránsok túlsúlyba kerülnek , erre gondoltak,gondolnak -e ??? a minden áron befogadni akarók ! ( legalábbis a szájukkal )
    A terített asztalról sem kell mindent ” felzabálni” ( csúnya szó , de csak a mértéket akartam érzékeltetni ! ),
    csak annyit kell elfogyasztani amennyire szüksége van az embernek!
    Karácsonyi Üdvözlettel!

  • Ille István
    2019 december 23
    5:10 de.

    IDÉZET egy másik cikkből :

    „””””””………Christopher Adam
    Gondolatok Karácsonykor……..””””””” :::::

    ………”””””””Karácsonykor a legnagyobb kihívásunk, hogy a másikban, illetve a másképpen gondolkodóban is felfedezzük azt az értéket és méltóságot, amely szabad szemmel ugyan nehezen látható, mégis bőségesen jelen van””””””……..

    Érdemes lenne Christopher Úr e szavait megfogadni!!!
    Akár a hétköznapok szintjén is.
    A folyamatosan kifolyó gyűlölet szavak sehova nem vezetnek, magát a kiengedőt minősítik!!!
    És vajon mennyi a különbség a hozzászóló és a „böcsméreltek” között ???
    üdvözléssel

  • Boda! 5:15

    Azt írja, hogy nem mindegy, hogy
    „a jelenlegi kormány hogyan is értelmezi >az általa is tisztelt< Ferenc Pápa szavait".

    Bizony nem mindegy, hogy hogyan, különös tekintettel az ő féltéglával mellet verve hirdetett marhanagy kereszténységükre.
    Orbán . u d v a r i . p u b l i c i s t á j a . és személyes barátja, az 00 5-ös számú Fid-SS tagkönyv tulajdonosa Bayer* Zsolt a Hungaroführer meghosszabbított hangja többek közt ezt nyilatkozta a szent atyáról,
    hogy ő "egy . a r g e n t i n . l i b s i",
    meg hogy "egy derék liberális, gender-ben hívő . m a r h a".

    Íme hát a tisztelet hangja – a'lá Fid-SS/Orbansiztán – a krisztus földi helytartója (a pontifex maximus) iránt…
    ˙

    .

    * Ráadásul a bajorok [értsd: Bayer] még katolikusok is, de akkor mi lenne, ha protestánsok lennének ?

  • Jani
    4:06

    Nagyjából egyetértve az eszmefuttatásoddal, a „Ne legyenek neked előttem más isteneid” hangzású parancsolatnál egy kicsit mégis elakadtam. Mégpedig azért, mert a kereszténység éppen Jézust és az ún. Szentlelket ruházta fel ilyen >m á s . i s t e n< státusszal, félretéve éppen az általad hangsúlyosan idézett, a "Szeresd a te uradat istenedet teljes erődből, teljes elmédből!" parancsot is figyelmen kívül hagyva.

    Tudniillik az első felszólításban az . i s t e n e i d . kifejezés már eleve önmagában is többesszámban jelöli az Úr [az egyetlen Isten] ilyen [és hasonló] vétkes értelmezését, miközben a második jelmondat, verdiktje már direkt az elsőt nyomatékosítja, azt megerősítendő mégpedig, hogy az egyén mindig és minden körülmények között teljes egészében adja át a maga egész lényét az egyetlen és mindenható Urának, meghitt kapcsolatukból kizárva bármi odakeveredett egyéb, az Isten [JHV] által nem kívánatos, az abban ""közreműködő más Istent"".

    Ez az ellentmondás különösen kidomborodik a keresztény liturgia során Jézusra, mint egyfajta Úrra utaló "…a mi Urunk Jézus Krisztus …", vagy az "Úrjézus" kifejezésekben, de ide sorolható "…az Atya, a Fiú és a Szentlélek…" mindenhatóságát kihangsúlyozó, a Dekalógus általad itt idézett parancsolataiba ütköző, ezeket szándékosan figyelmen kívül hagyó, és ettől . d a c o s . szöveg formula is…

    Üdvözlettel: Fortimbras

    .

  • Bendeguz,
    Az allamhatalmak nem jotekony intezmenyek,de kell olyan
    intezmenyeket felallitaniok, amelyek biztositjak
    a tarsadalom minden retegenek szuksegleteit.
    Pl. beteg biztositas, amiert ugyan fizetunk,de az allam is
    hozzajarul.
    Vagy pl. a Nemzeti Biztosito- amiert a munkaado, az alkalmazott,es a fuggetlen vallalkozo is fizet.
    Ez az intezmeny,ha nem is tokeletes,a kolcsonos szolidaritas
    elvere epult.
    Ebbol fizetik a szulesi potlekot, a munka baleset,szakmai artalom,oregsegi potlek,rokkantsagi potlekot,tartalekos
    katonak napjaiert, munkanelkuli segelyt,stb.
    Igaz,hogy mindezek a cikkelyek komoly BIZONYITEKOT
    igenyelnek- a JOGOSULTAK reszerol,es tortennek hibak is,
    de a szisztema-mukodik.

  • Ferenct!

    Ki az a „Feri pápa?” – úgy gondolta talán, hogy ez nagyon szellemes? Ezzel nagyjából mindent el is mondott, nálam pl még a maradék hitelességét is eljátszotta!
    A mindenkori pápáról lehet valakinek sokféle véleménye, de akár egyetért, akár nem, az alap tiszteletet illik megadni!

    De miért is nem csodálkozom, hiszen ez pontosan beleillik a mai magyar, keresztény- jobboldali kormány híveinek az imidzsébe!

  • Feri pápa figyelmébe:

    Keresztény embernek könyörületesnek kell lenni ez evidencia, de hülyének lenni nem kötelező. Ez utóbbit meg kell hagyni az ateistáknak és egyebeknek-:)

  • ISRAELI;

    De HA az allamhatalom nem teljesiti alapveto kotelessegeit (amiket mar tobbszor jeleztem) meg semmi magan jotekony-intezmeny sem kepes mukodni.

    S az allamhatalmak altal szervezett intezmenyek, mint a tarsadalmi biztositas (itten a SS) az oregsegi, munkanelkulli, betegsegi, munka-kepterlensegi, stb.stb.kormanyok alatal szervezett es torvenyek altal kotelezett intezmenyek mukodnek vilagszerte mar a Bismark kezdemenyezese idejetol.

    A „szocialista” hazugsagok alapjan igert maszlagok csupan a termelo-kepes tarsadalmi lehetosegek pusztitasara celozva vannak igereve a lusta, hanyag es termelni nem hajlandolk szamara a szavazataikert , korrupt, hazug politikusok altal.

    Alapveto jozan esz belatja hogy az miert soha, sehol nem mukodott kielegiteni a lakossag szuksegleteit.

    Csupan a hatalom-szerzes modszerekent alkalmaztak bar hol is probalkozva azzal.
    1917-ota a tortenelem adatai a bizonyitek !!!!

  • DonGolo
    2019 december 24
    5:04 de.

    Éppen az általad hivatkozott bajermester adta meg a zenei á -t, így aztán szabad a vásár, utána az őskeresztények már azt mondhatnak amit akarnak, nem számít kiről és mit!
    Több mint undorító a stílus, a hozzáállás!

  • IZRAELI.
    Uto irat:

    Gondolkodtal mar azon ,hogy miert szukseges magyarorszagon a „potlek” juttalekok ????

    Egyszeruen mert az allamhatalom az „ado-rendszerevel” kirabolja a kepes, szorgalmas, termelo, produkalo lakossait.
    Nem kevesebb mint munkajuk altal elert minimum fizetesukbol is 45%-at elrabolja. S abbol a sokasag keptelen onmagat es csaladkat fenntartanio.

    Amodon az allamhatalom egy oriasi allam-burokraciat hizlal, az-altal lakossait fogyokurara kenyszeriti.

    S a „szulesi-potlek”-otok, az nem egyenlo az ember-tenyesztessel ???

  • Bendeguz79
    2019 december 24
    10:55 de.

    gizi

    ez most irat csak azt nem tudom eldönteni, hogy elő vagy utó

    O1G másolja az USA összes boldogságát, hogy a demokráciában az örök boldogság fényeskedjék nekik, mint azt az USA elnökök és a többi nagyon kedves drága USA államvezetők létrehozták, ott mindenki boldog és elégedett és fejlődik aki nem? az hülye és selejtes meg nem is érdemli meg

    hogy ők 60 millióan vannak? a selejt bosszúja

    bruhahahaha

  • FORTIMBRAS

    Az Ószövetség is hivatkozik a Szent Lélekre vagy másképp szólva az „Úr lelkére”. Általa szóltak a próféták és íródtak Mózes stb. könyvei.

    Jézust máshonnan közelítem meg. Az Atya nem lehetne a mi erkölcsi tanítónk, ha öröktől fogva csak lélek lenne. Egy test nélküli lélek erkölcsileg nem állhat felette egy testben létező halandó embernek, aki rövid életében kísértéseket, szenvedéseket él át. Akármilyen szentségtörő ezt kimondani,egy Isten csak akkor válik méltó erkölcsi példaképpé és tanítóvá, ha emberként is helyt áll és betartja saját tanításait, parancsolatait. Ő volt Jézus. Jézus öröktől fogva elrendelt szenvedései és kereszthalála óta van Istennek erkölcsi alapja a megbocsátásra..Szerintem erről beszélt Jézus, mikor azt mondta, hogy „..azért jöttem, hogy betöltsem a törvényt”.

    Bevallom, nem teljesen értem, hogy a „Szentháromság” katolikusok által megfogalmazott definícióját miért nem lehet lazábban értelmezni a katolikusoknak is, és a más felekezetűeknek is? Szerintem ebben lehetne konszenzust találni, ahogy korábban – protestáns hatásra – a szentek imádata helyett, a katolikusok elkezdtek a szentek tiszteletéről beszélni, ami már nem hangzik olyan szentségtörően.

    Egyébként a Bibliának a Koránnal is vannak átfedései. Leginkább azoknál a részeknél, amit a zsidó, illetve a keresztény tanításokból vettek át. 🙂

  • Bendeguz,
    En az izraeli helyzetrol,az ITTENI Nemzeti Biztositorol
    irtam, ahol minden nagykoru felnott koteles bizonyos
    szazalekot fizetni,a munkaado,az alkalmazott es a fuggetlen
    vallalkozo egyarant,nyugdijas koraig.
    Kulonosen megjegyeztem a SZOLIDARITAS fogalmat,
    mert nem mindenki szul,nem mindenki tartalekos katona,
    nem mindenki rokkant, de ez az egymasert valo FELELOSSEG
    zaloga, ha nem is mindeg hibatlan a mukodese.
    A „szulesi potlek” csak nehany honapra szol es
    Izrael eseteben ez nem „ember tenyesztes, mert az uj,
    ertelmes,sikeres nemzedek-jovonk zaloga.
    En- mint nagyi- buszke vagyok az itt felnovo-es helytallo
    nemzedekre.

  • Happy Hannukat vagy boldog Karacsonyt!!!

    Egyben megkezdodott Iblid varos ostroma az Orosz legiero es tuzerseg nyitotta a tuzet.

    A varos lakossaga menekuloben a Torok hatarron at.

    Ugyana akkor Ferenc Papa a Szanta Pietroban egy plasztik babat csokolt es hordozza a karjaban.

  • ISRAELI;

    Ha jol ertelmezem masodik hozzaszoolasodbol, az Israeli esetekre hivatkoztal ?

    Habar nem hinnem hogy sokban mas lenne mint bar-hol is. Sot meg magyar-orszagon ,vagy a US-ban is.

    A teny, amit figyelmen kivul hagytal az, hogy az allami koltsgek annak egy nagyreszet a lakossag fizeti.
    Az allam-burokracia koltesgeit figyelmen kivul hagytad.

    Ha az allam-kasszaba fizetett osszeget szamolod jovedelemzesed kezdetetol a nyugdijjazosagig, (35-40 ev) az mennyivel nagyobb osszeg lenne.

    Nem is emlitve,hogy az allamburokracia jovedelmezik kb, 40 even at hasznalva penzedet. Sot meg annak is erteket vszti.

    Azert az allamhatalom erdeke hogy lakosssai penzugyi analfabetak legyenek.
    Amodon az allamhatalmon fugg majd mind az idos-munkakeptelen eveikben eletuk.

    Tehat azoknak az allam az isten, a mindenhato ?!

  • BODA MARCSI;

    Sajnos,a „haboru sulytotta orszagban” elo aldozatokat senki nem volt hajlando tenni barmit is a verontas megakadalyozasara.

    Sem az ENSZ, sem a US, sem az EU, csupan Assad es Moaszkvai elvtarsai teljes gozzel folytattak a tomegpusztitasokat mar 7-8-ik eve a Szyriai lakossag ellen.

    Nem kevesebb mint fel millio meggyilkolt, tohbb mint negy millio menekult.

    Most meg a Szyriai es Orosz erofeszitesek is az egyedulli mentok elleni merenyletek es uldozeseik folyamayban. A Beke Nobel dijjat nyert „feher sisakos” egyedulli mentok amik segitettek a bomabazasok aldozatait kiasni a romokbol.

    A vilag neman maradt, szegyenletesen.

  • jani
    2019 december 24
    4:15 du.

    BRUHAHAHA
    egymásból másolták illetve ugyanaz a kitaláció

    de azért kellemes ünnepeket

  • Orsós 6:33

    „Madarat tolláról, embert hírforrásáról…” Avagy mit vár el a hatalom.

    Nem reális, sőt irreális az Ó RIGÓ c. szennyforrás általad elénk-b..ott koncepciózus „tudósítása” a rabló . m i g r á n c s r ó l , aki első pillanatban azzal kezdi, hogyaszogya'”muszlim vagyok” ))):-D ((( Hát ki hiszi ezt el ???
    Ami márcsak azért sem reális, mert ezt a bűncselekmény fajtát az iszlám is bünteti, méghozzá kegyetlenül.

    Aztán meg, aztatat írja ez az úgynevezett „tudósítás”, hogy a tettest az „Andrássy út és a Dózsa György út kereszteződésében fogták el, holott egyszerűbb és reálisabb lett volna röviden csak Hősök terét írni, mert az az… De hát, valószínű hogy az ORIGO tudósítója is nem rég (e)migrált Mucsáról Pestre…
    Ebből is kitűnik tehát cikkük erőltetetten művi, vagyis politikai jellege…

    Persze mindezek mellett azt is meg kell jegyezni, hogy az elkövetés és az elfogás helyszínétől . g y a l o g . is, mindössze . p e r c n y i . t á v o l s á g r a . székelő, VI. kerületi Rendőrkapitányság [az Izabella utcában] úgymond „fél órán belüli sikere” majdnem egyenlő a nullával, sőt mínuszos, azaz negatív eredmény, mert életveszélyes sérülés esetén az ő felelősségük is vitathatatlan lenne, így pedig egy jópont a hatalom egén.*

    .

    * Budapesten a járőr, ha akad ilyen néha-néha, az autójában csakis előre b a m b u l ó, oldalra sohase figyelő „rendőrposzt”. Gyalogos rendőr, az ún. körzeti megbízott, pedig kerület ide- körzet oda, a magyar fővárosban ma már nem létezik. Valaha, abban az „antivilágban” kerékpárjuk is volt ami, ma már csak a Rómain, vagy a Margitszigeten ott is csak mutatóba, szintén reprenzentációs célú dicsekvésből fordul elő, e kivétellel is erősítve a szabályt, hogy ezzel bizony olcsóbb, és nem utolsó sorban még hatékonyabb lenne, mint a menő, kocsiban pöffeszkedő fakabát…

  • Jani
    4:15

    Igen, Mt.5. 17-19-ben mondja ezt, hogy „…azért jöttem, hogy betöltsem a Törvényt…” de előtte még mond mást is, ami az ő szájából, ha igaz, alighanem maga a „szent írás” és ezért ez semmikép nem hagyható figyelmen kívül:
    „Ne gondoljátok, hogy azért jöttem, hogy érvénytelenné tegyem a Törvényt, vagy a próféták tanítását. Nem azért jöttem, hogy érvénytelenné tegyem hanem, hogy betöltsem azt.”
    Utána még meg is inti a Törvénytől eltérőket, hogy nem lesz helyük „a mennyek országában.
    Tehát, a zsidó Jézus szájából mit is jelent ez a Törvény, amely eszerint számára is, mint bármely hitsorsos kortársa számára szent és sérthetetlen? Nem jelent mást, mint Mózes öt könyvét, azaz a Tórát, és mást semmiképp sem.
    Amikor azt mondja, hogy „betölteni jöttem”, e két szóban, amit aztán ugyancsak kifejt, benne foglaltatik, hogy annak minden betűjét, írásjelét az utolsó vesszőig számonkérni és elfogadtatni jött vallása híveivel. Azaz e programbeszéd szerint ő, a meglévő és a számára tökéletesnek tartott >zsidó Törvény< – amely egyenlő a zsidó vallás lényegével – k i t e l j e s e d é s é t . a k a r j a . szolgálni azt, amelyet Sinai hegyén kőbe vésve a mindenható [JHV] bocsátott Mózes, illetve a zsidó nép rendelkezésére ergo, eszerint éppen Jézus számára más törvény, pláne más vallás nem kívánatos fejlemény lenne, vagyis a Törvény megtagadása…

    Üdvözlettel: Fortimbras

  • Gyuri10 6:53

    Ugye viccel, amikor >sorosozik<, vagyis végeredményben zsidózik. Jól bedőlt az orbánnáci taktikának. Soros György filantróp nagytőkés. Rengeteg emberen segített, közte a béka segge alól kibújt felcsúti parasztnak és cinkostársainak valakik ajánlása alapján…
    Az a bizonyos rekvirálás először is nem a nyilaskormány, hanem már horthysta zsidótörvények értelmében Horthy féle szabályok alapján zajlott. Annak Horthynak a 25 éves permanens zsidózása eredményeként, akit most egyre inkább nemcsak, hogy favorizál a maga Orbán és Fid-SS sleppje, de már elő is készíti a jövő évi 100 éves Trianon "ünneplését", melyre már a k k o r hivatkozva Magyarországon először indult meg az az antiszemita cunami, amelynek aztán a magyar Holokauszt lett a koronája, stb…
    Tehát elsősorban ama rendszer építette be azokat a reflexeket a magyar "lélekbe" melynek aztán a zsidó vagyonok hivatalos elrekvirálásán keresztül félmillió honfitársuk szintén hivatalos deportálása, illetve már nem csak részleges, mint 1920-tól 38-ig, hanem teljes kitagadása követett az élők sorából, minden megaláztatás mellett amit csak el tudunk képzelni. Tudja, hisz maga is részese volt…
    Abban a végkifejlet proklamáció utáni zűrzavarában a szerencsétlen kisember, a Soros apuka abban látta a 14 éves fia megmentésének egyetlen kiútját, hogy a gyereket egy régi ismerősére – nem barátjára – bízza rá, aki keresztapát játszva hordozza magával a srácot mindenhova. S minthogy ez az illető nyilas párttag volt ennél biztonságosabb megoldás nem is kínálkozhatott egy élet megmentésére. Történetesen az ürge könyvelő, vagy valami hasonló lévén azt a megbízást kapta, hogy egy lista alapján járja végig a címeket és ellenőrízze a horthysta zsidó törvény rekvirálásra ("önkéntes leadásra") vonatkozó passzusainak a maradéktalan betartatását.
    Így ez a leltározó, kriptokeresztapa vitte magával a voltaképp bújkáló, ill. így bújtatott kisfiút, aki passzív(!) jelenlétével vett részt ezekben a kétségtele dicstelen rovancsokban, de n e m a konkrét r e k v i r á l á s b a n…

    [folyt.köv.]

  • Kedves Gyuri10!
    Folytatva e gondalatmenetet, mint a diktátor fogadatlan prókátora, elgondolkodott e már például azon, hogy védence bandájában miféle alakok és nyilascsemeték szolgálják a NER nevezetű fasiszta rendszert ?
    Itt van mindjárt Pokorni Zoltán, aki annak idején még az Első Orbanisztán hajnalán mindjárt megkapta az oktatásügyi bársonyszéket, aztán a Medgyessy min.el. ellen kikelve a parlamentben leügynöközte, mire a labda visszapattanva rá, nyilvánosságra került, éppenséggel az ő édesapja volt III/III-as besúgó. Na de ez semmi, hát miután – szó szerint – sírva lemondott fid-SS színekben megkapta a XII.kerület polgármesteri székét állítom Budapest leggazdagabb negyedében, ahol maga a magyar Führer is lakozik.
    A megtévesztően nyájas, ettől imádkozó sáskaként is emlegetett hamis játékos első dolgai között igen nevezetes törekvése az volt, hogy az évekkel már korábban az önkormányzat [és az egykori kerületi nyilasház!] előtt neonácik által engedély nélkül felállított márvány . t u r u l . szobrot legálissá tegye. Ez apróbálkozás sehogyan sem akart sikerülni, mire a „finom uriember” kitalálta, hogy nevezzék ki a gyilkos jelképet a „XII.kerület civil II.v.háborús áldozatainak emlékművének”. Nosza hamarosan – persze zsidók nélkül – bele is vésette az állítólag civil áldozatok neveit, és mivel ezt a listát senki nem ellenőrizte le, 2018-ban derült ki, hogy az ő III/III.apja „édes-„apja, vagyis valahogy ‘stentuggya miképp, de az ő szó szerint vércsatakos, nyilas tömeggyilkos nagyapja is fölkerült az újnyilas turul talapzatára. Persze finom nevelésű orbanista exminiszter, mondanopm se kell, a polgármester úr el se tudta képzelni, hogy ez hogyan történhetett.., de mindjárt felajánlotta, hogy nagyapó nevét leszedeti a hungarista mintaemlékmű talapzatáról. Arról már nem szól a fáma, Pokorny nagypapát leszedték e onnajt… Az elterelő Fid-SS manőverek segítségével napirendre tértek efölött is.
    Tudniillik, hogy a miniszter ill. polgármester úr, amúgy szintén Pokorni nevű apai nagypapa a Kun-páter oldalán vezetőként, tettleg vett részt a Városmajori és a Maros-utcai zsidó kórházakban elkövetett több-száz áldozat sérelmére elkövetett világraszóló tömegmészárlásban.
    (Azt követően pedig, miután ez a gyilkos csoport továbbállt, ugyanakkor az Altfater a szovjetek elleni utcai harcokban döglött meg, de ezzel meg is úszta az amúgy rá váró népbírósági nyilvános kötelet.)

    Többekközt mindezek tudatában is az echte nyilas-mintára kidolgozott Soros-kampány támogatása egy önkéntes kiállás és jószolgálat az orbanista, és neohorthysta ” f i a t a l d e m o k r a t á k ” mellett.

  • Orsós Elemér

    Senkinek nem tűnt még fel ez az általános -de paradox módon legfőképen a királyi- média által rohamosan fokozódó (ál?)keresztényi szenteskedés buzdítása? Mi célból akarnak még jámborabbá degradálni bennünket olyanok akik nemrég még lenézően köptek a vallási ideológiákra? Milyen folyamatban levő vagy megtervezett huncutságról akarják elterelni a figyelmünket?
    Elnézést az ünneprontásért, de ezen sem ártana kicsit elmerengeni, persze majd csak a virgonc ünnepek után!!!

  • BrunszvikTeri
    2019 december 25
    2:15 de.

    Na jól van beismerem, tehát akkor ráhibáztam: ez tényleg a Fidesz rosszul leplezett provokációja volt, muszlimra betanított, arab akcentussal angolul beszélő TEK-essel! 😀 😀 😀 Azért arra is kíváncsi lennék hogy az a három ütéseket hazafiasan bevállaló, civilnek látszó sérült milyen állami kitüntetéseket kapott túl életszerűre sikeredett színészi alakításáért fájdalom díjként! 😀 Ha Veled fordult volna elő ez a esemény, akkor is az lenne a legnagyobb problémád hogy, a Hősök tere helyett az Andrássy út végét jelölték meg helyszínnek vagy az hogy minél hamarabb lecserélhesd az elszineződött tangádat? 😀

    Egyébbként még legalább 8 külömböző hírforrásnál olvasható szó szerint ugyanez a rendőrség által kiadott közlemény! Ők mennyit kaphattak a fideszlojális seggnyalásukért! 😀
    Hálásan köszönöm hogy, majdnem úgy megmulattatál mint az öt éves unokáim!
    (Pedig már Vízkereszig nem akartam itt lábatlankodni, de ne haragudjatok, ezt nem tudtam kihagyni! 😀 )

  • UI

    Elterelés

    A >tömeggyilkos nyilas nagyapa az emlékművön< botránya ügyével szemben a közvélemény figyelmének a gyors elterelése érdekében Pokorni testvér teljes elánnal újra nekifeküdt a "Normafa korszerűsítése" címen, egy népszavazáson megbukott projektje újraénekléséhez és FidSS szokás szerint épp a napjainkban mindjárt fairtással kezdődő hatalmas autóparkoló előkészítéséhez, mihez fogható pofátlanság legföljebb a Római-projekt vagy a Liget projekt ökölszorító cinizmusáról lehet még elmondani. Ugyanis biztos, ami biztos, hogy a közlekedők állampolgárok pillantásaitól is eltakarja ponyvával keríttette le, álcázza a vitatott és közfelháborodást kiváltott területet… – Ők pontosan így jártak el a Kossuth és a József nádor-téri, valamint a Városliget projekt fakivágásainak "eltakarása" érdekében is, ahol a Kossuth tér az 1944. március 19-i állapotnak megfelelően lett "restaurálva" csak úgy mint a Horthy rendszer maga is*.
    De hangsúlyozandó, hogy ebből az egészből a Normafa parkoló "botránya" csupán Pokrni politikai fogása, amely a valódi Turul nyilasemlékmű botrányos tarthatatlanságát hivatott "eltakarni" …

    Ez tehát az a díszmagyar, valójában az a nyilas bagázs akinek ön a védelmébe keverte bele magát egy zsidó filantróp ellenében, kedves Gyuri10. 🙁

    .

    * A Kossuth tér egy tipikusan orbáni projekt, ahol a '44. márc 19-i "építészeti állapot megcélzásának az egyetlenegy célja félrevezetni a közvéleményt azzal az égbekiáltó történelmi hazugsággal, hogy a magyar Holokauszt végrehajtása nem az akkor éppen 25 éves jubileumát ünneplő Horthy rendszer, hanem a kizárólag a megszálló németek és a nyilasok műve volt, amiről a "lovastengerész" nem is tehetett…

    Ui:
    Az ún. Soros [+ Junker EU elnök] oriásplakátok ezrei városszerte az 1944-es "nyilas plakátművészet legjobbjaira" hajazva, azok hasonló dizájnú artisztikus eszközeivel fejezték ki az Orbánfiúk mélyszántatú antiszemitizmusát – ráadásul Magyaország kormánya szignalizációval megtetézve… Aki látta tényleg 44-ben érezhette magát…

  • Orsós Elmér 12:03

    No igen; Vízkereszt, vagy amit akartok 😀

  • Mivel nagyon meglepett, hogy tobb elvtarsak most Bibliai szakertokke valatak, hat osztokel feltennem a kerdest hozzajuk csupan a leheto felvilagositas celjabol.

    A cikk elso mondata, es a cikkel csatolt kepen Ferenc Papa megaldja a hasznalt poiros mento-mellenyt.

    Kivancsisagbol kerdezem, hogy mi a jelentosege, ertelme, celja , eredmenye annak ???

    Velhetnem, hogy talan csak Cris lenne kepes arra valaszt nyujtani ?!

  • FORTIMBRAS

    A Bibliában is, de a hétköznapjainkban is több példa van arra, hogy bizonyos helyzetekben a Törvényben lévő Tízparancsolat két első parancsolata üti a sorrendben utánuk következőt a’nélkül, hogy érvénytelenné tenné azokat..

    Esetünkben pl. a Törvény sehol nem teszi a pogányok számára kötelezővé sem a Szombatot, sem a körülmetélést, sem a kóser étkezést stb. De ettől a Törvény nem lett érvénytelen. Akár erre is vonatkozhat, amit Jézus mondott az Írás sérthetetlenségéről. Ugyanis, voltak (nem is mindig sikertelen) próbálkozások, hogy a pogányokat is bevonják a Törvény minden részének a betartásába. De nem kell! Nincs ilyen előírás. Ők nem sértik a Törvényt azzal, ha „csak” a Tízparancsolatot és „csak” Jézus – egyébként – magas erkölcsi szintű tanításait követik.

  • Brunszvik Teri,
    mindössze két dolgot szeretnék tisztázni:
    I.Először is semmi féle véd szónoklatot a maguk Orbánjáról és a magyarság genetikus nácizmusáról Nekem ne adományozzon.Ismerem az országukat,sajnos ismerem a népüket is.Nem tartozok maguk közé.Ezt csak azért jegyzem meg,mert úgy látom,eddig nem jól értelmezte beírásaimat.II.A második téma az Ön védőszárnyainak kiterjesztése a”zsidó filantróp”fölé,aki kilenc különböző „civil” szervezetet szponzorál sok millió dollárral Izrael megsemmisítése érdekében.Egyenlőre csak 10-15-éve kormányainak megbuktatására. Köztük például egy „adala” névre hallgató arab, félig politikai,félig terrorista szervezetet+ egy”V-15″ névre hallgató kormányellenes választási kortesekként színészkedő ellenségeinket.Az Ön velem szembeni ellenszenvét megértem, sajnos a szándékos vagy félre irányított esetleg a téma nem pontos ismeretéből fakadó véleményét díjazni nem tudom.Ha netán továbbra is kitart az ide vetett nézetei mellet,fájdalommal,de lemondok a további vitáról.Ha pedig anyagi érdekek fűzik ehhez a témához akkor folytathatja miattam,de én ebből kiiratkozom.

  • Besancon
    2019 december 24
    7:16 de.

    Mert ő olyan nagyember hogy pertuban van a Pápával, Istennel, mindenkivel..talán még a Mijurunkkal is.(azé az nembiztos)

  • Akkó ne gyűlölködj.
    Egyál bájglit.
    Addig is csendben vagy.

  • Elözó bejegyzésem HUNT* nak szólt.

    *HUNT = Humortalan Náci Tóthpéter

  • Orsós Elemér

    BrunszvikTeri
    2019 december 25
    12:33 du.

    „Minden jó, ha vége jó!”
    Köszönöm hogy, nem haragszol rám! 😀

  • Sorosozzál még. Jól áll neked.
    Mint cigánynak a csendőrkalap.

  • BrunszvikTeri
    2019 december 25
    6:10 de.

    Gurltizre totálisan értelmetlen
    (és felesleges) dolog ennyi szót pazarolni.
    Akkora náci őkelme mint a Gellérthegy.Csak álcáza magát.
    Ráadásul a férfiakat kedveli hehehehe.Amit leírtál a Sorosozásával kapcsolatban, elmondták neki sokan.
    Lepereg a büdös nácijáról minden tény és történelmi adalék.
    Ott folytatja ahol abba hagyta.Olyan mint Boda vagy HUNT*
    vagy bármelyik helyi náci troll. Feladattal van itt,
    a tények nem érdeklik.

  • A „Sorosozzál még” bejegyzésemet Gurltiznek addresszáltam.

  • Irtam mar, h vannak lehetosegek a menekultkerdes kezelesere.
    Persze, egy ilyen komplex, sokvaltozos problemat nehez jol kezelni.
    A sajat orszagik kozeleben celszeru, de minimum Europa hataraban teruletek berlesevel, vasarlasaval.
    Munkásokat is fogadhatna Europa, de ez fuggetlen kerdes a migraciotol!
    A munkasokat feleves hosszabbitasokkal lehetne foglalkoztatni, ha zurt csinalnak, kitoloncolni.(ahogy ezt a gazdag arab államokban teszik)
    De ez 2 kulon kerdes!
    A Koran is a bekes , emberbarat eletmodot koveteli meg, de ott is vannak olyanok, mint a kersztenyeknel, akik fundamentalisták, felremagyarazzák es masok kiirtasat kovetelik, amint a katolikusok is irtottak a kozepkorban a keresztes haborukban a muzlimokat, az indiánokat, a reformátusokat,…!

  • Orsós Elemér

    Volt szerencsém saját két szememmel megrökönyödve látni azt a felbecsülhetetlen mennyiségű és inaktiv értékű beraktározott egyházi dézsmát Vatikánban, amivel nemcsak 14, hanem a világ összes menekültjét -ingyen megáldott mentőmellény nélkül- meg lehetne menteni, ha krisztusi példamutatás alapján nem álságos hivalkodásra, hanem alamizsna osztásra és szegénységi fogadalomra törekednének! A világ összes csőlátású katolikus bigottjának kötelezővé tenném a vatikáni kincsek saját kezű leltározását de nem csak a kiállítottakat, hanem a pincében és padláson elheverőket is! Lehet hogy, elmúlna a vakbuzgóságuk!

  • Orsós Elemér

    Vatikán az összes gyarmatosítás legnagyobb haszonélvezője, amit avval próbálnak most álságosan kimagyarázni, hogy a „vadak (erőszakos) civilizálása” anyagi segítség nélkül nem sikerült volna! Vajon a „vadak” saját akaratukból igényelték volna ezt az „Istennek tetsző” -mellesleg Vatikánnak is busásan jövedelmező- jótéteményt?
    Tessék csak egy kicsit valódi keresztényhez méltóan önkritikát gyakorolni és -nem megjátszott- bűnbánatot tartva a károsultakat kárpótolni! Vonatkozik ez a többszáz évig a kirabolt gyarmataikból dőzsölökre is és akkor majdnem ripsz-ropsz igazságosan megoldódhatna a „menekült válság”!
    Nem hangzatos himnuszokkal és ilyen filléres önreklámokkal, hanem példa mutató hasznos segítséggel kellene a migránsokat a saját otthonukban marasztalni!

  • Ezek a linkek inkább István remek cikkéhez a Tanitványhoz illenek, de talán itt is szólnak: (érdemes megnézni 🙂
    BOLDOG ÚJÉVET MINDENKINEK!

    „Állami trollok fojtják zajba az igazságot:
    Magyarországtól a Fülöp-szigetekig számos helyen választják ugyanazt a taktikát politikusok: egyszerűen széttrollkodják a közbeszédet. Ez olyan hatékony tud lenni, mint a direkt cenzúra.”

    https://444.hu/2019/12/17/allami-trollok-fojtjak-zajba-az-igazsagot

    https://tldr.444.hu/2019/12/07/a-hagyomanyos-autokracia-a-terminator-orbanek-mar-a-terminator-2

  • Brunszvik Teri,
    vagy akárki más a mindenkit mocskoló kancsal paradicsomot amikor meglátom,már lapozok is tovább.Soha nem olvasok bele,még itt ott szavakat sem.Különös előszeretettel csak azt nézem kinek a nevét mocskolja.A tartalma nem érdekel,mert ennyi szókinccsel és ésszel,mint amennyi egy erjedt paradicsomnak van,azt hiszem észre sem veszi,hogy nem veszik észre.Annak idején a Lehár bloggba próbált bepofátlankodni,de a laptulajdonosa első kérésemre úgy vágta ki,mint azt a bizonyos macskát…

  • Egyetlen egyszer,most kivételesen vissza olvastam ennek a szeszkazánnak a baromkodását. Nem értem miért mondja és miért engedik ide belocsogni ilyen hülye rá jellemző szövegét. Chrissel találkoztam olyan helyen ahol meggyőződhetett róla,hogy valóban NÁCI vagyok. Illével is.Mindketten tudják,hogy a Gellért hegynél azért nagyobb vagyok.Soha senkit nem cigányoztam le,akkor sem ha rájöttem ,hogy az.Merthogy vannak nagy tehetségű értékes cigány emberek.Aki pedig nem EMBER,csak egyszer kancsal paradicsom, máskor,lukas szemű sült tök annak semmi köze a származásához. A véleményét,nézeteit pedig belerázhatja a bilibe.

  • Kedves Brunszvik Teri!

    Szíves tájékoztatásként a Gyuri10 nevű figurával folytatott vitájához.

    Olyan bő két éve lehetett, amikor kigyűjtöttem és feltettem ide külön szervezetenként és összesítve is azt az összeget, amivel a Gyuri10 által említett szervezeteket Soros a megelőző hét évben szponzorálta. Pontosan már nem emlékszem a számokra, de arra igen, hogy összesen elég szép összeg jött ki, körülbelül akkora, amiből ismereteim szerint az akkori árakon lehetett volna venni egy két-háromszobás lakást Haifán, de talán-talán még Jeruzsálemben is.
    (Nem vagyok izraeli, az említett, Izraelben egyébként legális szervezetek tényleges tevékenységét nem ismerem, de én is úgy sejtem, hogy Soros talán fordíthatta volna az adományát jobb helyre is.)

    Ugyanakkor feltettem ide azt az összeget is, amit a magyar kormánynak nevezett szervezet (azaz a Vezér és Kancellár) a saját bevallása szerint néhány hét alatt a Soros elleni (szerintem nem mellékesen antiszemita) plakátkampányra fordított; ez az összeg sokszorosa volt annak, amit Soros hét év alatt az említett szervezeteknek adott.

    (Gyuri10-el, egy olyan ganef rodeffel, nem áll szándékomban szót váltani, aki arcátlanul hazudozva képes felróni egy akkor 14 éves zsidó gyereknek, hogy 1944 nyarán hamis iratokkal, édesapja keresztény ügyvéd barátja segítségével menekült meg a gettózástól, Gyuri10 mai politikai példaképének, Horthynak a hatóságaitól.)

  • Brunszvik Teri,
    amit előzőekben önnek írtam azért követtem el,mert azt akartam, hogy megértse.Azt hiszem Ön meg is értette.Erre jön egy Kö(tözködő)vendég,aki nem tudom és nem is izgatja a fantáziámat miért és milyen alapon kotyog bele a felnőttek dolgába. Ezt,gondolom mindenki számára elég világosan írtam le.Aki nem érti meg annak ajánlhatom a kislétszámú iskola újra elvégzését.
    ÍME:

    2019 december 25
    4:37 du.
    Brunszvik Teri,
    mindössze két dolgot szeretnék tisztázni:
    I.Először is semmi féle véd-szónoklatot a maguk Orbánjáról és a magyarság genetikus nácizmusáról Nekem ne adományozzon.Ismerem az országukat,sajnos ismerem a népüket is.Nem tartozok maguk közé.Ezt csak azért jegyzem meg,mert úgy látom,eddig nem jól értelmezte beírásaimat.

  • Kö(tözködő)vendég,
    szóváltás nélkül,mert azt csak értelmes emberekkel követem el, csak azt akarom bejelenteni,hogy hazudozó,rosszmájú,rósekkal nem csevegek akkor sem ha nekik chalesük van rá.A soros ügyeihez nem ért,tehát a vitát folytassa le önmagával vagy érdeklődjön az igazság kiderítésére.Magának semmiféle további felvilágosítással nem szolgálok.A legminimálisabb tisztelet nélkül:Gyuri10.

  • gyuri10
    2019 december 26
    9:35 de.

    Irjak neked a Lehát Blogon te idióta?
    Nem vagyok kirúgva 😀 😀
    Csak hát minek írnék neked OTT mikor ITT is megtehetem.
    A Lehárbloggról jószerivel már mindenkit kiirtottál a szemétkedéseiddel, még talán egy két ember jár oda,a legelszántabbak de ők is csak egyre ritkábban.

    A Lehárblogra évekkel ezelőtt is írtam amiről a buta kis borsónyi eszeddel azt állítottad hogy mostanában írtam csak valahogy meghamísítottam a dárumot.

    Az fel sem tűnt ennek az idiótának hogy Lehár válszt írt nekem akkor, évekkel ezelőtt.
    Ott hisztériázott ez a hülye a vszegény Lehárnak,hogy át kell alakítani a blogot hogy én meg a Tüske Zsófi ne olvashassuk, mert mi az araboknak vagy kiknek a kémjei vagyunk.
    Szerintem, amennyire megismertem az évek alatt Lehárt, köpni nyelni nem tudott ettől, mivel nem nagyon tud mulatni az ilyesmin. Mi persze itt csak kiröhögünk tégedet, csakúgy mint barátnédat a félkegyelmú Bodát.

    Gyuri. De tudod mit?
    mivel én jó ember vagyok,
    megadom Boda Marcsinak a Leharblog címét.
    Ott majd tudtok kettesben zavartalanul bájologni egymással. Igaz hogy Eldrad akkor már többé nem fog járni oda, mert innen is a Boda miatt borított le, de szegény Lehárnak már mindegy. Alig van ott kommentes.

    Jó e lesz így kispajtás ? 😀 😀

  • Kővendég
    2019 december 26
    10:01 de.

    Erre írtam :

    Úgy áll Gyuritiznek a ” Sorosozás” , mint cigánynak a csendőrkalap.

    Persze nem fogta fel hasonlatom értelmét.
    Elkezdett rinyálni hogy hát ő soha nem cigányozott.
    Ebből is kitűnik lágyul szegénynek az agya.
    A kora miatt lehet..nem bűn az, csak ne próbálja osztani azt, ami neki már nincs.

  • Gurlitiz:
    amúgy megint hazudtál.
    Lehár nem első kérésedre törölte a LEGUTOLSÓ hozzászólásomat,
    hanem azután hogy egy álló hétig hisztériáztál ott.
    Gondolom elege lett belőled.

    Azt mindig elfelejte4d megemlíteni hogy a TE UTOLSÓ két mocskolódásodat is törölte.

    Kirakjam ide az egész társalgást?

    Tessék, itt van..

    https://leharblog.wordpress.com/2019/06/23/folyik-a-harc-jeruzsalemert/

    A legutolsó kettő vaskos mocskolódásodat levették, én meg hozzád sem szóltam ott. Minnél inkább nem szóltam hozzád, annál inkább belemélyedtél a hisztériába.
    Hisztis vénember lettél 😀 😀 szedd össze magadat idióta.

  • Ille István
    2019 december 23
    5:10 de.

    Nem lehet,
    mert gyön a MÁS Gurltiz
    és elkezd vele bájcsverészni.
    Hja kérem a libidó nagyúr,mégha MÁS is a zillető..

  • Jééé…
    a kancsal paradicsomból cseresznye pálinkát főztek.Biztosan nagyon undorító lehet.Csak romák szlopálják,vagy egyéb dunamenti mongolok is?

  • Orsós Elemér

    Kedves Gyuri és Geyza, én már minimum Vízkeresztig csak drága Nejemet boldogítom! 😀 (Igaz, ez is lagalább olyan magánügynek minősül, mint a Ti negédes perpatvarotok! 😀 )

  • tóth péter
    2019 december 24
    2:20 de.

    beállhatsz a sorba, csak legyen türelmed kivárni, míg sorra kerülsz 🙂

  • Gurltiz büdös lett neked a Lehárblog?
    Hogy most meg idjársz mocskolódni?

    Peg azt írtad Ráhelnek könnyek közt hogy az a te igazi „otthonod”.

    Ahhoz képest eléggé üreskének tűnik 😀 😀 😀

    A legujabb cikkhez a legutolsó hozzászólás is
    közel másfél hónapja íródott. Az is csak rólad szől meg a hisztidről.

    (Amúgy maga a cikk igen jó, ajánlom mindenki figyelmébe. Nekem is pont ez ugrott be mikor hallottam a hírt Al Baghdadi szanálásáról.Kár hogy Gurltiz elterlte a témát.)

    https://leharblog.wordpress.com/2019/10/29/al-baghdadi-t-likvidaltak-de-az-isis-tovabb-el/

  • Orsós Elemér
    2019 december 27
    5:05 de.

    Hehehe kitűnően szórakozok Gurltizen amint állandóan hisztizik itten. (Meg más oldalakon is.)

  • gyuri10
    2019 december 26
    4:08 du.

    Rejtőnek jól álltak az ilyen jellegű szófordulatok, tőled viszont inkább nevetségesnek tűnnek.

  • Tudod Gyurrrka
    vannak nevettetők és vannak nevetségesek.
    Te akármennyire is erőlködsz, nem tudsz megnevettetni senkitse.

    De azért fel ne add!
    Pelus legyen kéznél mindig a nagy erőlködésben 😀

  • Kedves Orsós Elemér,
    tökéletesen igazad van.Engem nem kell megszólítanod ebben a témában!Nem szoktam megszólítani és igyekszem el sem olvasni annak az élőlénynek az idejöveteleit.Sajnos értelmetlenségében, még Ille figyelmeztetése ellenére sem képes átugrani a saját árnyékát. Létalapja mások lehúzása.Gondolva,hogy ezáltal ő feljebb emelkedhet.Tipikus”népi demokrácia”fattya.A kommunista rendszerben sem a szegényeket emelték fel,hanem a gazdagokat próbálták itt-ott lehúzni a saját nívójukra.Figyeld vissza és előre is,hogy nem csak neki,de egyéb idejáró idiótáknak sem szoktam válaszolni.Igyekszem a hulladékot észre sem venni. Üdvözlettel és kellemes ünnepeket,Boldogabb Új Évet Kívánok:Gy.

  • Jani
    1:36

    Sztem meg a korabeli zsidóság, így Jézus sem foglalkozott a nem zsidók, pogányok lelki üdvével, vagy azok földön viselt dolgaival. Maximum elfogadta a létüket, mint a körülöttük létező világ hegyeit, a fákat, a vizeket és már bocs’, de a jószágokat is, mint az őrajtuk kívül álló elkerülhetetlen valóságot. Jézus is . c s a k . annyiban és ugyanott . e m l í t i . őket, amikor fölvetődik a jézusi tanítás terjesztésének a kérdése közöttük, válaszolja, hogy „…ne szórjátok gyöngyeiteket disznók elé, mert csak megtapossák, és fölfalják azokat…”. Ez a metafora nem éppen tükrözi az ő bárminemű térítő szándékát*, melyet Jézussal szemben és csak hosszú évtizedek múlva Pál – ki tudja mi szándékkal is – mégis erőszakkal erőltetett.

    A Mózesi hitbe – a Törvénybe – mélyen beletemetkezett zsidó tömegek szadduceusok, farizeusok, zelóták, szikáriusok és esszénusok [azaz nazarénusok] a külső – birodalmi – intervenció ellen pártjaik szellemének és vérmérsékletének megfelelően, de abban mindenképp megegyeztek és egyfajta „nemzeti egységet” képeztek, abban hogy az tűrhetetlen. Ellene, a makkabeusitól (isz.e.63.) a IV., Bar Kochba féle (isz.130.) felkelésig így, vagy úgy 170 éven át, de egyfolytában hősiesen harcoltak, küzdöttek és lázongtak a . n e m z s i d ó .** hódító(k) ellen.

    Megfigyelhető, hogy történelmi mércével ennek a 170 évnek a derekára esnek az ún. újszövetségi „események” Jézustól Pálig húzódó 70 legendás évei, melyek vallásfilozófiai alapja a „kiút”, a megadás – ti. a külső, pogány hatásoknak – avagy maradás kérdése. Az Ap.csel (Saul/Pál) szerint a megadás a megoldás, míg Jézus nevezetes mondata ezt egyértelműen megcáfolja.

    Jézus, aki saját szavaival „a Törvényt nem megszüntetni jött, hanem teljessé tenni” sőt, a könyv szerint is zsidó-király, azaz héberül, messiásként jelent meg, egyszerűen nem állhatott a megadás, illetve ott és akkor Róma pártján, amit római kivégzői is ilyen tartalmú latin bűnlajstrom, illetve szokásos hirdetőcédulán szögeztek a feje fölé:

    „A NAZARÉNUS JÉZUS,
    .A ZSIDÓK KIRÁLYA”

    Üdvözlettel: Fortimbras

    .

    * A zsidó vallás már eleve nem térítő felekezet.
    ** Akkor számukra vallási értelemben egyre ment, hogy római, vagy nemzsidó. Mindkettő – mint az rövidesen be is bizonyosodott – nemcsak vallási kohéziójukat, vagy nemzeti identitásukat, de már a puszta létüket is fenyegette. Csakúgy, mint ahogy a hatalmas Rómát, úgy 300 év múlva a kelták, germánok, vizigótok és a hunok – egyszóval barbárok kergették pusztulásba…

  • UI. az utolsó bekezdéshez.

    Éppen ez a Máté 5. 17-19. zárja ki azt is, hogy Jézus afféle külsős, vagy független szemlélőként állt volna ki hitsorsosai birájaként a piedesztálra. A Könyv szerint ő bizony belülről akarta a törvényt kiteljesíteni, illetve őrajtuk számonkérni és nem „pogányoknak” osztogatni.

    Szomorú, de a Könyv szerint így vóóóttt… 🙂

    Üdv: F

  • Kedves FORTIMBRAS,
    Nagyszerű és könyvekből is ellenőrizhető leírásodat KÖSZÖNÖM.

  • U.I.
    Azt külön értékelni lehet,hogy az INRI nem názáretit ,hanem a NAZARÉNUS szektához tartozását jelenti.NÁZÁRET ma is létező város Izraelben,de csak Jézus után +- 200 évvel jött létre.Még egyszer köszönet.

  • FORTIMBRAS

    Nagyon sok mindent érintettél. Sajnos a KMH nem alkalmas felület mindenre kitérni. De Isten szövetségére a vízözön után, melynek a szivárvány a jelképe – kitérek:

    „És szólt Isten Nóéhoz, meg fiaihoz, mondván: Íme, én megkötöm szövetségemet veletek és magzatotokkal utánatok; és minden élőlénnyel, mely veletek van, melyek kijöttek a bárkából.És bizony véreteket lelketek szerint számon kérem, minden élőlény kezéből számon kérem azt; és az ember kezéből, mindenki testvérének kezéből számon kérem az ember lelkét. Aki ember vérét ontja, ember által ontassék annak vére, mert Isten képmására alkotta az embert..”

    Nos, abban az időben még nem volt külön zsidó vagy pogány. Isten nem tett különbséget az emberek származása vagy vallása szerint. Feltételezhető, hogy az üdvösségük is egyformán fontos volt neki. Ezt a szövetséget pedig azóta sem bontotta fel senki.
    ———————————-

    Egyébként, emlékeztetlek, hogy Jézust a bűnösök és vámszedők barátjának tartották. Vajon ők annak idején mennyire voltak tekinthetők kevésbé pogányoknak, illetve a Törvény jobb betartóinak, mint a világ egykori pogányai?

  • Ille István
    2019 december 27
    9:04 de.
    Érdemes lenne megfogadni,csak értelmetlen mondattal nem tudok mit kezdeni
    üdvözletével.

  • F.C.K.Cs.P.
    2019 december 27
    11:36 de.
    EGGYÉ váltál a fogyasztott termékkel , ferde hajlamú a kép is
    üdvözléssel

  • gyuri10
    2019 december 27
    11:58 de.

    Barátokat keresel?
    Egyre nehezebb dolgod lesz.
    Csak szólok. Nehogy váratlanul essél pofára