Gondolatok a jobboldaliságról

2019 december 28 9:48 de.57 hozzászólás

Disszidensek. Eredeti értelmében egy szervezett közösségtől véleménykülönbség miatt elkülönülő személyt jelöl. A Rákosi-érától kezdve szélesebb értelemben használták mindazokra, akik Magyarország törvényeivel, társadalmi. rendjével való szembekerülésük miatt vagy más okból, pl. anyagi érdekből, érvényesülési szándékból külföldre távoztak, s ott kívántak megtelepedni. A disszidálás – ellentétben a kivándorlással – illegális tevékenység volt, ezért a törvény büntette.

Manapság már nem vagyunk ennyire vonalasak, ma már emigránsnak hívjuk őket. Persze, csak azokat, akik az outputot képezik. Az input, az migráns. A különbséget nagy honvédőink se tudják megfogalmazni.

A lényeg, hogy a Lajtán túli vidék tele van ilyenekkel. Lényegtelen, hogy miként hívjuk őket, azonban – főleg az USA-ban és Kanadában magukkal hozott, és megkövesedett értéket – már, ha az elviség és nézet az – képviselnek. Generációk, társadalmi osztályok és világnézetek jelentek így meg a külföldre kényszerült magyarok közt, mivel magukkal vittek mindent, ami távozásukkor gondolkodásuk része volt. Voltak, ugyebár, a ’45 után távozottak. Ki félelemből, ki tántoríthatatlan elveitől vezérelve, de kétségtelenül az akkoriban uralkodó nézeteket – melyek minden voltak, csak nem baloldaliak – magáénak tudva távoztak.

Voltak az ’50-es évek menekültjei, akik a Rákosi-rendszer túlkapásai elől menekültek. Ők azonban a csalódottak közül kerültek ki, és akár még baloldaliak is voltak.

Voltak azután ’56 menekültjei, akik elég vegyes társaságot képeztek, akadt köztük félelemből, elvektől vezérelve, és gazdasági okból menekült is, ám kétségtelen, hogy jobboldalinak nem voltak nevezhetők. Utána már politikai okból üldözöttek tömeges távozásáról nem igazán beszélhetünk, ám a gazdasági/egzisztenciális okból hazájukat elhagyók száma a rendszerváltás óta erősen megnőtt, pedig, mint tudjuk, Magyarország jobban teljesít.

A lényeg: ezek a csoportok odakint soha nem keveredtek egymással, ami annál is kevéssé volt lehetséges, mivel ideológiájuk a távoztuk idején lévő állapotba merevedett, és információikat is csak abból a honi közegből szerezték. Amúgy is, egy menekült nyilas, vagy horthysta miként is elegyedhetett volna egy szocdemmel, uram bocsá’ egy komcsival?

Ez az ideológiai és időbeli elkülönülés mind a mai napig érvényes. A ma „disszidensei” így nem is nagyon tudnak beilleszkedni egyik csoportba sem. Az odakint születettek más tészta. Sokat számít a szülői háttér, de ők azért annyira nem megkövesedettek.

Mindezt előszónak szántam a hazai miértre. Miért van az, hogy nemzetvesztőink abba a múltba révednek vissza, minek hordozói odakint is kövületnek számítanak? Mit remélnek a harmincas-negyvenes évek mondva csinált dicsőségének visszaünneplésétől? Mit remélnek akkori országnagyjaink – Tisza, Horthy, Szálasi – újrafényezésétől, már, ha egyáltalán van rajtuk mit fényezni?

A nemzet emlékezete – pártállástól függetlenül – egyszer már helyre tette őket. Most mire megy ki Orbánék játéka? Mit akarnak elérni? Annak a kornak megélői részben nem éppen büszkeséggel emlékeznek vissza, részben meg már nem is élnek. Utódaik von Haus aus kapott neveltetése erősen károsodhatott az ideológiailag eltérő agymosás során, mi több, a történelem tanítása sem segített az eszméik ápolásán. Akkor mégis, mi most a cél? Ugyan, mennyi elkötelezett – ráadásul ideológiailag megalapozott – jobboldali van ebben az országban? Most ne a zászlólengető, trianonozó, régi dicsőségünk felett zokogó bohócokat tessék számba venni, hanem a valódi jobboldaliakat! Mert a liberalizmus ellenzése még nem jobboldaliság, csak tudatlanság, és Fidesz szimpatizánsnak lenni sem az, hanem bolsevizmus, biza! A KDNP-t, mint eszmehordozót meg nyugodtan el lehet felejteni. Ki tud itt ma valódi – ráadásul előre vivő – jobboldali eszméket, célokat felvonultatni? Mert a nacionalizmus sem az!

Tehát kérdem: mire is jó az orbáni múltfényezés? Kiket mozgat meg, és főleg, milyen eredménnyel? Mert a cél nem kétséges: akkor voltak címek, rangok és társadalmi megkülönböztetések, ellentétben a szocreál szürke egyhangúságával, és manapság – kicsit más színezettel – de valami hasonlót kívánnak visszahozni, mert a pénz már nem ad érzékelhető különbséget. Illetve, ad, nemzeti szinten: sikerült annak hiányával ugyancsak rétegezni a társadalmat.

De a ma vitézei, lovagjai, érdemkeresztesei és egyéb felkentjei nem adják a társadalom gerincét, csak biodíszletek. Az egész visszasírás, múltfényezés csak pótcselekvés, Orbán önnön nagyságának alátámasztása.

Mert a csúcson, biza, mindig ő lesz, és adományozni címet, rangot, birtokot mindig ő fog. De mi lesz dicsősége múltával?

57 hozzászólás

  • Ille Pityu, beadtad, most kapsz majd a bodáéktól

    hideget meleget

    megjegyzem én magam elváltam ettől a haszontalan és értéktelen közösségtől, nagyképűek, és mindenkit lenéznek bár a’sszem múlt időt kell használnom már sokan „messze” járnak, az újakkal akik még olyanabbak (Chris is írt erről, borzalmas) pláne nem érdemes… nem is csinálom, és ez így nyugodt és derűs, semmiféle hiányérzetem nincs, a skype jól műxik, és a telefonom is… szeretem azokat akikkel félszavakból megértjük egymást sokezer kilométer távolság sem gátja semminek

    mégegyszer üdv…

  • ” A sértett és indulatos Orbán valamint a sértett és indulatos jobboldal egymásra talált. És most be akarnak vasalni mindent, amit elvesztettek, amit elvettek tőlük az elmúlt évszázadban. Visszaveszik, ami nekik jár, visszaadják, amit ők kaptak. De soha nem lesznek elégedettek, mert mindig lesznek, akik azt fogják mondani, hogy még nincs kiegyenlítve a számla, hogy nekik több jár. Így aztán ez egy befejezhetetlen politika. Nyerni nem lehet, csak abba lehet hagyni. Azt is csak akkor, ha vereséget szenvedtek, mert maguktól fel nem adnák, be nem fejeznék.

    Ezért és így politizál Orbán visszafelé, személyes és kollektív történelmi sértettségtől hajtva. De mert a történelmet újraírni nem lehet, a kudarc borítékolható, a frusztráció pedig rá fog telepedni az egész országra. Lehet, hogy Orbán történelmi feladata, hogy elmenjen a falig és lelepleződjön a jobboldal revanspolitikájának tarthatatlansága.”

    a frusztráció már rátelepedett, Orbán történelmi feladata meg maga a tévedés.

  • a csodacsatárokat tanulmányozva itt tőlem délre terülnek el, ott két párt van az egyik elefánt jelképpel a másik a szamárral az egyik kék a másik piros (csak tudnám melyik melyik?) de azon kívűl, hogy jókat veszexenek a koncon (mert aki hatalmon van az kapja megvesztegetési pénzeket a másik vár és ordibál, egyébként az ég világon semmi különbség nincs közöttük java részük 65 és a halál (balzsamozással vagy máglyával hite szerint) közötti azaz van lehetőség, de én még nem tudtam eldönteni melyik jobb és melyik bal és ha akkor miért? és legfőképpen halvány lila fogalmam sincs a jobboldaliságról sem a baloldaliságról ez utóbbiról a háziszabóm kérdése szokott eszembe jutni, mikor mérte a nadrágot mindig megkérdezte: jobbos vagy balos

    ennél többet erről nem is érdemes tudni

    bruhahahaha

    hogy hogyan fognak o1g -ék a vesztőhelyre menni és mikor vannak ötleteim, a legelső az, hogy amikor lesz egy egyetlen egy bennfentes aki nem kapja meg a részesedését akkor nagy szarszag lesz

  • Olvasva a cikket, mielott meg a felere is jutottam volna, mertem volna fogadni, hogy az iro „talalom” volt.

    Nem allitanam, de az igazan ‘stylus lopas’ lehetne.

    Na de ketsegtelenul, a Rasid bizonyitotta, hogy onmaga is „disszident”, mert sehova nem tartozik.

    Legalabb is soraival, az elmult par-evekben miota olvasom sorait, azt ketsegtelenul bizonyototta is.

    Csupan a negativ-izmusat bizonyitja mindeg. S az am az igazan ‘sehova tartozasa’, tehat a sajat cikke alapjan a „disszident”!!!!

    P.S.
    ‘Fenyesitett’-einek a nevsora undorito am, meg ha csupan emlekeztetesevel csak kinozni ohjatna az olvasokat.

  • Bátor iras!
    Alapvetően egyet lehet vele érteni, de én Moról a kinti magyarközösségek átfogo ismerete nélkül csak vélekedni mernék ezekről.

    O1g célja szerintem az előjatek!
    Ezzel akarja megalapozni a horhyrendszer cimeinek adomanyozását a „dicső történelmi múlt” ujraelesztesevel es szerenyen el fogja fogadni a megkoronázását!
    Hiszen „Magyarorszag akarta esa kivansaga neki szent!”
    Ausztráliában es É-Amerikában 90 korul nagy divat volt ez, es egymásnak adogatták a cimeket, rangokat!
    Ma nem tudom mi a helyzet, de Antal Jozsef alatt is szamitottak ezek a csoportok a szerepuk novelesére, amire talan ma is. Egyben bizom, h ezek már ha elnek is, utolso eveikben nem tul aggilisak! Bar ilyenkor jon o1g kormanya es elkezdi ezeket eroteljesebben tamogatni, gerinctelen, megalkuvo fiatalokat toborozni a mezesbodonhoz!

    Szerintem ez mukodik is!
    Sőt, Moon az egyhazi iskolakban, -egyetemeken, államigazgatási egyetemeken ma is megvan!
    Van olyan baratom, aki egyhazi gimi utan a Pazmanyon jogot tanul, es 100%-osan agymosott ilyen iranyban!
    Engem oda nem vettek fel anno, mert az irasbelibol egyertelmuen kiderult, hogy mentalitasom szoges ellentete az ott elvartnak.

    O1g sokéve finansziroz szinte minden országban irredenta projekteket, nacionalista szervezetek megerősiteset, létrehozását (amelyekről néha a KMH-ban is olvashatunk!)
    Még Argentinában, Venezuellában is!

  • Attól félek -de komolyan, hogy ahogy 80-100 ev tavlatából felmelegitettek a temat – ahogy 1985-90 körül is, reális veszélye van a témának! Pont a jobboldaliság képviseletének hiánya folytan! Ahogy Antal Jozsef halalaval politikai ur alakult ki, az ma masszivan jelentkezik!
    A halado europai demokratikus szellemisegűek nem voltak kepesek intenziv politikai szervezettseget kialakitani, csak az elituk kűzd, nincs néppárti irányuk….
    Ezert letezik ez az űr!

  • O1G666
    2019 december 28
    12:37 du.

    o1gseixeiro te tudod, hogy mi a jobboldaliság? fel kellene világosítani az egységsugarú olvasót, nemdebár?

    és másik megjegyzés: ANTALL JÓZSEF MAGA VOLT A (Z)ŰR

    és neked is: bruhahaha

  • Te, Ille Isti!

    Figyelj csak, jövőre 100.évfordulót ünnepel a jobboldal, méghozzá – ha jól belegondolunk, az anno maguk ásta lövészárkok határolta ún. Trianon szindróma centenáriumát.
    Mert a jobboldali filozófiáknak egyik alapja a visszarévedés, a múltbeli sérelmek mindennek gyakorlati értelmet adó világába.
    Így van ez a Horthy(ék) által aláírt(!) [ám a baloldalra kent] 1920-as vesztes háborút lezáró békeszerződéssel is.
    Márpedig Horthy valóban a konzervatív jobboldal abszolút szimbolikus kőszobra, nemcsak mint konzervatív földbirtokos, de mint Ferencz József császárunk és királyunk egykori szárnysegédje, illetve az OsztrákMM. hadiflottájának a főparancsnoka is. E minőségben alighanem döntő (politikai) szerepet játszott nemcsak a Nagyháború előkészítésében, de annak a kirobbantásában is. Igaz, mindezt követően részt vett a lényegében a jobboldal által kiprovokált világégés egyes tengeri csatáiban is, amely háború elvesztése rajta éppúgy múlott, mint ama gaz győztes fél-világ lényegében vele cinkos, ugyancsak jobboldali tábornokain… [Utóbbira pl.lásd; A háborús ellenség számukra megbízhatónak tartott Horthynak, mint egy bábnak a Magyarországgal szemben ellenséges Antant haderő általi kiválasztása, majd beültetése a kormányzói székbe a baloldali forradalom katonai leverését követően.]
    Ezek után, és pont az e-miatti – ti.az ellenség általi kiválasztottságából fakadó – permanens frusztráltságában 25 évig játszva „a vergődő kacsát”, magát agresszorból áldozatként mutogató, illetve Magyarországot idegen erők – szerinte zsidók és kommunisták – áldozataként bemutatva kormányozta az országot.
    Nem csoda hát, hogy a mai szélsőjobboldal, a Fid-SS rezsim Horthy Miklós iránti tiszteletteljes vonzalma, illetve az őskonzervatív ellenforradalmi fővezér . r e s t a u r á c i ó j á t . tűzte ideológiai stratégiája zászlajára, mely revans-szellem haditervét most már, tekintettel és különösen e kerek évfordulóra is, tűzön vízen áterőszakolja, mint anno az Antant jobboldali tábornokai is tették; Horthy szellemét ismét lenyomni készülnek a magyar nép torkán…
    S, hogy ezek a „fiataldemokraták” kit szánnak a megkövesedett konzervatív admirális Pygmalionjának, azt így 2020., a Trianon-évforduló küszöbén talán nem is nehéz kitalálni.

  • SAJNOS ELTÜNT A HOZZÁSZÓLÁSOM,VÉLETELENÜL KINYOMTAM…
    Illének ezt a cikket „talán”nem kellett volba megírnia,ha elgondolkozik egy kicsit…
    1/ 51.ben a szemét Rákosi írtotta az ártatlan embereket
    2/Majd 56-ban az intézkedő ruszkik…is
    3/de ugye kiket is?:az osztályellenséget(származás..)akik tiltakoztak az elnyomás,a terror ellen…
    4/Mindkét időpontban éltem,tapasztaltam a családommal együtt,gyerekként….
    5/51-ben csak 3 éves voltam,de 56-ban már felfogtam a helyzetet,
    ablak nélküli kis szobában helyeztek el a szüleim,mert az utcai szoba ablaka elé szekrényt húztak

    ,mivel a szovjet elvtársak lőttek…
    6/ekkor már felfogtam a helyzetet….értettem a „hatalmat”…..
    és az iskolában is a mocskos komcsi tanárnőmet….
    7/Sokan menekültek 51-ben,de főleg 56-ban,voltak akik „csupán” a származásuk miatt…meg azok is akik jogosan felléptek a diktatúra ellen…Mi itthon maradtunk és túléltük a terrort,amire azóta is emlékezem,de ugye voltak akik disszidálni kényszerültek…..a kilátástalan helyzetük és a gyilkosok miatt…
    8/ akik disszidáltak kint is tartották a kapcsolatot és megemlékeztek az évfordulókról…tehát nem igaz Ille állítása,ezt egyébként szegény Figyelő is igazolná,ha élne…
    9/Amúgy annak ellenére,hogy vígan élnek még idő komcsi bűnözők,ÁVH-sok,meg a idomított,félrevezetett komcsi leszármazottaik szerencsére itthon zavartalanúl uszíthatnak,pofázhatnak,mert ugye nincs terror,hanem szólásszabadság,demokrácia van(túlzottan is).
    10/ Rodeó11 szánalmas jóslatára csak annyit,hogy én senkit nem
    vádolok,becsmérelek ok nélkül,csupán cáfolok és azt is kul
    kultúrált és nem primitív módon!
    A cikkról,a támáról ennyit kívántam írni,amit remélem felfognak?(az értelmesek biztosan)….
    Ha nem válaszolnak valószínűleg egyetértenek?..vagy netán gondolkoznak?!

  • T.Ille Úr !
    – Mint mazohista, betűzabáló, természetesen figyelmesen olvastam általánosító szamárságokban bővelkedő, – ismeretek nagyfokú hiányára utaló, – ennél fogva igen bátor „dolgozatát” …
    – Lehet, hogy az Ön falujából igy látszanak a politikai kultúra iránt fogékony hazai lakosság problémái, de ez ennyire nem egyszerű történet…
    – Úgy tűnik, hogy Önnek Orbán az egyedüli vitapartnere…akiről nem tudhatni hogy mint politikus – egyébként tök indifferens – hogy hova sorolja magát…
    „A jobboldal a francia forradalom óta azon politikai eszmék, ideológiák csoportja, melyek fő jellemzője a társadalom hierarchikus felépítésének elfogadása, az emberek közötti társadalmi és anyagi egyenlőtlenség adottságként kezelése és a társadalmi rend helyeslése.” – nem árt ezt tudni !
    – Amig nálunk a ballib oldal ilyen rothadt, ez ellenoldaltól sem sokat várhatunk…mert Ők adják a hazai „politikai kultúra” lényegét !🌚

  • Kedves Ille István, gratulálok! Pontosan ez – a keresztény jobboldali konzervatívság – az az eszmerendszer, amelyik Magyarországon egyszerűen nem létezik, és nekem úgy tűnik, körülbelül a XIX-XX. századforduló óta nem létezik. Talán utoljára még a Kiegyezés utáni Magyarország némelyik politikusa – pl. maga Deák Ferenc – nevezhető ilyennek. De ez sem biztos.

    Azóta nálunk csak a meglehetősen álszent, rangkórságban szenvedő hétszilvafás nemesi utódok menedéke ez a világnézet. Ezt nálunk sokkal jobban fogalmazta meg Márai. (Már annyian idézték, én már nem fárasztom vele magamat.) Orbán Viktor nyilván ezt az attitűdöt találja megfelelőnek a maga számára, természetesen a kádárrendszerből eltanult rossz, diktatórikus eszközök használata segítségével történő nagyszabású lopások végrehajtására. Így ötvözte ő a kellemeset a hasznossal az uralkodása alatt.(Miközben azt is elfelejtette, hogy Kádár legalább NEM TŰRTE a lopást.)

  • Kiegészítés!!!!!!!!!
    Mellesleg egy olyan országban,ahol az emberek többsége tisztességes és hazaszerető,úgy gondolom nem lehet pártszimpátia kérdése (vitatkozni bár lehet sok dologról…)a HAZA szó jelentése…..Sajnos nálunk ez nem így van….!

  • slapaj!

    Így igaz,gratulálok!

  • Helyesbítek: Deák Ferenc inkább liberálisnak tekinthető – talán.

    A jobboldaliság elvileg talán a polgári középosztály álláspontja lenne, ha lenne nálunk polgári középosztály, de ilyen sohasem volt. Érdemes például elgondolkodni azon, hogy a jobboldaliság emblematikusan imádott figurája, Mindszenty bíboros voltaképpen egy államvallás főuri-főpapsági szövetségének a képviselője. Ugyan, hogy jönne ide egy polgári középosztály?

    Mellesleg bevallom – de ne sértődjön meg! 😀 – én úgy látom, bennünk van egy közös vonás, mégpedig a kíméletlenül egyszerű és minden álszentségtől mentes, nemigen cáfolható „proli” szókimondás. 😀

  • Vögelein
    2019 december 28
    2:53 du.

    Valóban, mi itt úgy általában a konzervativizmust Horthyval azonosítjuk, bár szerintem ez borzalmas tévedés. Mégpedig azért borzalmas, mert a konzervativizmust egybemossa a fasizmussal – ami Horthy alapeszméje volt. Ő maga mondta sajátmagáról egy alkalommal, hogy „előbb voltam fasiszta, mint Mussolini”. És most itt állunk egy alapvetően műveletlen miniszterelnökkel, aki Horthy szeretne lenni mindenáron… 🙁

  • Alma!

    Van egy rossz hírem számodra:Itthon ugye állításoddal szemben vannak jobboldaliak,vannak keresztények szép számmal,meg ugye vannak baloldaliak is?….akik között akadnak tisztességes,tárgyilagos és hazaszeretők is és nem csak itthon és főleg az EU-ban ténykedő
    hazaáruló,mocskos senkik (Itt Sorosra, Gyurcsányra és a kapálódzó
    baloldali,jellemtelen „senkikre”gondolok,meg a szerencsére akevés…szimpatizásaikra…!)

  • Vögelin:
    „Ferencz József császárunk és királyunk egykori szárnysegédje, illetve az OsztrákMM. hadiflottájának a főparancsnoka is. E minőségben alighanem döntő (politikai) szerepet játszott nemcsak a Nagyháború előkészítésében, de annak a kirobbantásában is.”

    Nem, Horthy Miklós sorhajóhadnagynak, 1909-1914 között Ferenc József szárnysegédjének, majd mint 1914 januárjától előléptetett sorhajókapitánynak, akkor semmiféle politikai szerepe nem volt és nem is lehetett.

    Politikai pályafutása az 1919-es szegedi ellenforradalmi szervezkedésben kezdődött, május végén lett Károlyi Gyula szegedi ellenkormányában hadügyminiszter. A következő, Pattantyus Ábrahám Dezső vezette szegedi ellenkormányból kihagyták, viszont július közepén kinevezték – a még Horthy hadügyminisztersége idején Gömbös Gyula százados, államtitkár által szervezni kezdett – Nemzeti Hadsereg fővezérévé. Két héttel a Tanácsköztársaság bukása után az Antant engedélyével egységeivel (akkor már kb. 8.000 katonával) a Dunántúlra vonult, főhadiszállását Siófokon rendezte be.
    Későbbi politikai karrierjét az alapozta meg, hogy a G.R. Clerk brit tábornok-diplomata, az Antant képviseletében Horthyt találta alkalmasnak a fehérterror „túlkapásainak” felszámolására, és megállapodott vele, hogy a románok kivonulása után az ő katonái vegyék át az ellenőrzést Budapesten. A románok távozása után, november 16-án a Horthy vezette Nemzeti Hadsereg bevonult Budapestre, főhadiszállását a Gellért szállóban rendezte be. Az 1920 januárjában tartott választások után létrejött új Nemzetgyűlés 1920 március elején kormányzóvá választotta.

  • Nem igen hiheto, hogy magyarorszag annyira elszigetelt lenne, hogy nem latnak, olvasnak vagy hallanak meg a vilagszerti hirekben sem, hogy ma nem-csak europe, de az egesz vilag-emberisege inkabb a popuizmus lehetosegenek leten valsztanak.

    Lasd mi megy mar Hong Kong-ban mar het honapja.

    Iragban a parlament tovenybe iktatta az utcan tuntetok kovteleseit.

    Franciaban bar-mit-is probal Macron, a dolgozok nem hajlandok a nyugdij koveteleseiket feladni.

    Bolivia is koveteli Evo elvtars bilincsben levo haza0szallitasat.

    Ma olvasva a hirekben, hogy Kinaban a fiatalok a regi Han-ruha-viseletet nepszerusitik. Vissza Kina osi-hagyomanyaihoz. Mind a Mao almainak elleneben.

    Ausztriaban a jobb-oldal a zoldekkel alkot kormanyt,

    Israelban Nyetanyahut partja 72%-ak ujja-valasztotta partvezerenek, a bunugyi vadak elleneben is.

    A US-ban meg Michael Moore (a Hollywood-i document film keszito) is Trump ujjavalasztasanak elkerulhetelenseget latja.

    Hasonloan javasolnam az olvasoknak csak az elmult evben tortent vilagszerti valsztasok eredmenyeit figyelembe venni.

    Persze mind az nem jelenti ,hogy a Marxista elveket imado is annak ismetelt alakalmazasat sok politikus nem lenne hajlando feladni.

    De a szavazo lakossag fogja donteseket meghatrozni.

    De az elkepzeles sem arra mutat magyarorszagon hogy Orban a fiatalkoraban megrogzodott szocialista elvek altali emberilehetosegeket es anyagi korlatozasaokat ohajtana a lakossag.

    Tejat, tisztan Orban gondolkodasai es tettei az ellenkezo iranyba mutatnak.

    Tehat velhetoen a lakossag kepesebb azt felfogni mint a szerzo.

  • ALMASI;

    Ne feledje Deak sajat hatarozata alapjan adta fel a kormany vezetesenek lehetoseget Andrasinak. Mert meggyozodott voly hogy Andrasi alt a leg jobb helyzetben es kepessegekkel.

    Azota csak az uralom vagy, a hatalom minden olcso alsorendu politikusok celja es erdeke.

    Ma nem leteznek ALLAM-FERFIAK, HAZAFIAK, csak onzo, hatalomra-vagyo ugyvedek.
    S a Marxista tanitvanyok bizonyulyak a leg-gyatrabbnak !

  • Alma! Kérlek ne szerénykedj, hogy „már annyian közölték és te már nem fárasztod vele magad”, nyugodtan . k ö z ö l d, vagy idézd nekünk… „Egy csecsemőnek minden vicc új”, és ez sajnos nem is vicc… Mellesleg csecsemők se sokan vagyunk itt, de „a jó pap is hóttig tanul”. Ne feledd; nem magunknak kommentelünk, hanem az újszülötteknek, hogy az igazság ne merülhessen feledésbe… 🙂

  • Todmit’? Ideidézem neked, nekik és nekünk:

    https://naplo.org/index.php?p=hir&modul=irodalminaplo&hir=2927

    🙂

  • slapaj
    2019 december 28
    3:24 du.

    legalább az idézett tézised alapján egyértelművé vált a hovatartozásod.
    persze, attól még slapaj vagy, és az is maradsz. ezt sem árt tudni 🙂

    gondolkodj el azon, hogy van-e alapod írásaimat minősíteni? úgy vélem, aligha 😀

  • Nem tudom, B79 miből gondolta, hogy én is írhattam volna – de ez mindegy. (Pl. nem mertem volna a különböző korokban emigrált magyarokat ilyen magabiztosan csoportokra osztani -az a tapasztalatom, hogy a többség hallgat. Ahogy a Fraciaországba menekült nagynéném, vagy épp Chris szülei.)
    A jobboldaliságról meg merőben más a véleményem. Ahogy többször elmondtam: a mai magyarországi hatalomnak semmi köze a jobboldalisághoz, a kereszténységhez, meg a konzervatív elvekhez végképp. (Én sem akarom tovább koptatni az Alma által említett tűpontos Márai meghatározást.)
    Ez egy nihilista cinikus csapat, aminek a legnagyobb bűne, hogy a magyar jobboldali konzervatív gondolkodást megint belesodorta egy álságos, siránkozással nyakon öntött, önsajnálaton és irigységen alapuló mocsárba.
    Slapaj írja: „…a társadalom hierarchikus felépítésének elfogadása, az emberek közötti társadalmi és anyagi egyenlőtlenség adottságként kezelése és a társadalmi rend helyeslése.” Ez így elfogadható: de fájóan hiányzik belőle a klasszikus konzervatív étosz. Ami szerint a hierarchia ugyan helyes, sőt kívánatos, de a feljebb levők felelősséggel tartoznak az alulmaradtak iránt. Mert a hierarchia nem örök és állandó, ha az alulmaradtak puszta szolgálói a „fensőbbségnek”, az előbb-utóbb az egész társadalom széteséséhez vezet.
    „a társadalmi rend helyeslése” meg kifejezetten mameluk szólam.
    Vannak halvány kísérletek, hogy a konzervatív jobboldaliságot kirángassák a kormányerő bűzös mocsarából. A Hang (a Magyar Nemzet kirúgottai által fenntartott csapat) az írott újság mellett a neten is vannak izgalmas beszélgetéseik. De az Új Egyenlőség vitaestjei is inkább a jobboldali meggondolásoknak adnak hangot.Sajnos a NEMZETTEMETKEZÉSI vállalkozások mellett a szavuk halk. Márpedig ezek a 100. évfordulóhoz közeledve ezerrel turbózzák a beszari siránkozást, nyilván tetemes hasznot bezsebelve.

  • Rodeo11
    2019 december 28
    10:07 de.

    Meglehet neked talán számít a „Bodáék” véleménye, amúgy egyébként a bolhafingnak is nagyobb súlya van mint az ő
    központi kiadványokból mantrázott és unalomig ismételgetett
    semmitmondó hazudozásaiknak.

    Vagy például a te mélyen diktatúra-párti ömlengéseidnek.

  • Almási Alma
    2019 december 28
    4:17 du.

    Alma!

    Volt bizony liberális középosztály, attól hogy neked sosem volt rá szemed – csak egy tetemes részük Auschwitz-ben végezte, vagy kitelepítés sorsára jutottak, más részük maguktól ment el.

    A mindenekfelett imádott PÁRT-od véguralkodása idején újra kezdett egy ideológiáktól mentes középosztály felnőni, de azok jó része már most ismételten elmenekült ebből a kegyedék a PÁRT-ra ÉS NER-re felszabdalt országából

    Mert Alma, Te sem teszel mást, mint az országot PÁRT-RA ÉS NER-RE SZABDALOD! Folytatod a megkülönböztető címkék felragasztását
    AZOKKAL AZ ALATTOMOS SUNYI KITÉTELEIDDEL, HOGY „KIBEN LEHET MEGBÍZNI”!
    Mind a FIDES (HŰSÉG) (Pártunkhoz és népünkhöz – a mai kincstári szlogennel: Pártunkhoz és a magyarsághoz)

    Te gyűlölöd a középosztályt, mert számodra a középosztályba tartozók megbízhatatlanok, nem követik a hűséget (szocialista vagy nemzeti Hazánkhoz – vagyis annak a címkéjét a mellükre ragasztókat)
    Hanem egyszerűen élni szeretnének – függetlenül, szabadon és mentesen az opportunista csavargók ideológiától

  • Gábrielnél egyre jobban szalajt a gépszíj. A középosztály szociológiai és nem világnézeti fogalom. Többnyire szellemi munkások – tanárok, mérnökök stb. -, de egzisztenciálisan ide tartoznak az alacsonyabb szintű munkavezetők, saját munkájukkal vállalkozók.Az egyénileg változó, hogy van-e valakinek világlátása, meggyőződése, vagy él bele a vakvilágba, kitéve minden szélhámosnak. Alma maga is középosztálybeli, sose mondta, hogy „gyűlölné” őket.
    Neked van beakadva a PÁRT – ahogy Te szoktad írni, és bár egyenesen sose mondtad ki,de főként a baloldaliakat ostorozod ezzel.

  • Gábrielkém, és még mi vagyok? 😀 😀 😀

  • Kedves Gábriel!

    Bevallom, ma már volt egy másik fórumon hasonló „összegyövésem” valakivel. Ezzel kapcsolatban elméláztam egy kicsikért a dolgok folyásán.

    Mi tagadás, ateista vagyok, ha tetszik, komcsi, liberálbolsi, vagy amit akarsz… és egy cseppet sem „keresztény”, legalább is abban az értelemben, ahogyan manapság használatos ezt a szó, fegyverként. De valahogy bennem mégis egyfajta megértés, aggodalom, együttérzés támad, amikor ezeket a harcias leugatásokat olvasom tőled, vagy mástól.

    Honnan jön ez a szörnyű kényszer, hogy legszívesebben belerúgnál valakibe, aki másképpen gondolkodik, mint te, aki kevésbé elítélő másokkal szemben? Akit voltaképpen nem is ismersz személyesen, valóságos életedben nem vetélytárs, nem ártón cselekvő személy, nem intrikus, egyszerűen csak ide a hozzászólásba ír valami olyasmit, ami neked nem tetszik…

    Egyáltalán, tudsz erre valami magyarázatot adni? 😯
    Ismered legalább a saját rugóidat valamennyire? 😯

    Nem kell válaszolnod, isten ments.
    Csak gondolkodj el rajta, lehet, hogy segíteni fog valamelyest…

    Részemről barátsággal…
    Almási Alma

  • Jurásek Fábián Sebestyén

    Kedves nem kedves Ille István úr! Ön bizonyára valamely agy-bajban szenved, mert úgy beszél önmagáról és a szereptévesztésben lévő baloldalról, mintha az a jobboldal lenne: „Ezért és így politizál Orbán visszafelé, személyes és kollektív történelmi sértettségtől hajtva. De mert a történelmet újraírni nem lehet, a kudarc borítékolható, a frusztráció pedig rá fog telepedni az egész országra. Lehet, hogy Orbán történelmi feladata, hogy elmenjen a falig és lelepleződjön a jobboldal revanspolitikájának tarthatatlansága.”

    A frusztráció már rátelepedett a Te agyadra és nem máséra…

  • Jurásek Fábián Sebestyén
    2019 december 29
    3:05 du.

    Neked csökkent agyad van Jurák fijam ?
    (Legalábbis a zírásod erre enged következtetni)

  • slapaj
    2019 december 28
    3:24 du.

    Neked nem kellene valamely vizsgádra készülnöd?
    Hogy nézel majd megbízóid szemébe ha majd UV-zned kell ?
    Tán tanulnád a hazudozás művészetét ahelyett hogy lopod a napot.

  • Almási Alma

    Látod, nem értettél semmit abból amit mondtam, mivel hogy nem is akarsz megérteni belőle semmit.

    Mert én az ideológiát támadtam, azokat, amiknek a szennyesét, a véres lepedőit fehérre szeretnéd mosni. Hogy mennyi patak kellene ehhez nem tudom.

    Én semmilyen keresztyénnek nevezett elvből, ideológiából kifolyólag nem támadtam semmit és senkit, merthogy ezekről pontosan ugyan azt mondom, hogy semmi másra nem szolgálnak, mint arra, hogy a hatalomra-vágyók mellükre ragasszák mint plecsnit, ezzel mint eszközt (fegyvert) használva (ki- és felhasználva alantas céljaikra)

    Ebből viszont semmit nem von le az, amikor mások ugyanígy ki- és felhasználnak akármilyen más ideológiai kreálmányokat, a torzakat is még tovább torzítva.

    Hogy magadra vetted, istenem, úgy látszik mégis rád (is) volt szabva.
    (Úgy látszik nem tévedtem a középosztály elleni gyűlöletet illetően)
    Alma, a sajnos az az a tény, hogy ebben az áporodott levegőjű kárpálmedencében mondjuk 1848 óta a középosztály a gyűlöletes ellenség!
    Úgy a komcsiknak, mint a vitéz”nemes” nemtelen uramiéknak!

    Mert a középosztály, az aki eltart egy társadalmat, a középosztály az aki adót fizet, aki megfizeti a kultúrát, akinek szüksége van tanulásra és taníttatásra, a középosztály az aki a társadalom arculatát megadja!!
    Ahol nincs középosztály, az a nemzet egy szegény lerongyolódott senki, a szó legszorosabb fizikai értelmében, de szegény lelkileg is!

    A kommunista és a fasiszta ideológia egy töröl metszve gyűlöli a középosztályt, mert az AZ aki fenntartója az államnak, viszont mint ilyen az államot nem fenntartónak, hanem csak egy adminisztratív szervezetnek kívánja látni.

    Úgy a kommunizmus mint a fasizmus arról szól, hogy a nemzet javait összegyűjtse egy nagy-kalapba, és egy KIVÁLASZTOTT” KIS CSOPORT ÉRDEKEIT SZEM ELŐTT TARTVA, AHHOZ VALÓ HŰSÉG SZERINT ÚJRAOSSZA.

    Sajnállak tudósasszonyság, már úgy halsz meg, hogy azt hiszed magadról, hogy abból kell álljon az állampolgárok élete, hogy az állam újraelosztó szerepét kelljen istápolgatnia.

    Máig se tanultad meg Te sem, hogy Széchenyi miért lőtte főbe magát.
    Mentségedre legyen mondva, ha itt feltennem a kérdést, a nagy többség téged követne!

    Mindezért, mint jól betanított hűséges robotok, csak szajkózzátok hogy Széchenyi a legnagyobb magyar!

  • talalom
    2019 december 29
    1:23 du.

    Találom a jobb és baloldal egy és ugyanaz, csak a festék más színű rajtuk.
    Más színű mázzal vonták be, oszt úgy égették ki őket.

    Jobb és baloldali ember normálisan nem létezik. Senki nem születik annak.

    Felosztjátok a társadalmat – MA MÉG CSAK LELKI TERRORRAL – két félre, hogy egymásnak lehessen ereszteni őket, és aztán egymást – ma még csak – pocskondiázzák. (Hogy holnap …???)

    Minek is kinek az érdekében?
    Hányszor gondolkodtál már el ezen?
    Főleg így Karácsony táján?
    Tudod Te mi az igazi gyűlölet?
    Az amikor kéjesen röhögve uszítod az ellenségedre a gyilkos kutyákat.
    Amikor kiálltok az utca két-oldalára, és köpködtök egymásra

    „”…gyurcsányista…” … ” …orbánista …”

    Amikor pedig a gyereked seggére ráhúztál (esetleg) azt féltő szeretetből tetted.

    A fentiekbe beleállni, hogy fér el ez a Te becsületbe megőszült szívedben, úgy őszintén?

    Nem ragozom, olvasd el amit Almának írtam, és hagyj fel a gyűlöletbeszéddel, a társadalom egymásra uszításával.

    Az amit a középosztályról megtanultál, a legnagyobb blődség, amit korlátolt csőlatasú elmebetegek kínjukban kitaláltak.
    CSAK AZÉRT, HOGY IGAZOLJÁK A NYOMORULT TETTEIKET, AMIVEL GYŰLÖLETET SZÍTOTTAK EMBER ÉS POLGÁRTÁRSAIK ELLEN AZELŐTTIEKBEN

    Minden kommunista „”filozófus”” a középosztályban látta az ellenséget – ezert vitték „átnevelőtáborba”” magyarföldröl – már akik akkora még megmaradtak belőlük – és néhány hűséges korlátolt értelmű és lelkületű (persze nyilván a saját erdeikre volt eszük) kiötlötték a fentiek szerinti meghatározásodat A PÁRT NAGYOBB DICSŐSÉGÉRE – a Foxi-Maxin tanultad persze, de mindenhol szórták ezt a kiirthatatlannak tetsző gyomot.

    Mellesleg Almának megvolt a magához való eszecskéje, így testileg lelkileg a NER hűséges apostolává vált – ja bocs, akkor még a PÁRT-nak hívták.
    Neki nem volt szüksége a pártkönyvvel bizonygatni a hűséget (fidelitás) vagy csak simán latinul „fides”

    Akkor milyen erkölcsi alapja van ma megítélni bárkit is aki ma a NER-t követi?
    Ja hogy neki szabad volt?
    Másnak meg coki!

  • Almák!

    csak egy megjegyzés ami a teljes vakságotok bizonyítéka, ami a gyülöletre uszíthatóság záloga:

    Írod magadról mint jelzőt: liberálbolsi

    ilyennek pont az az értelme van, mint az illiberális demokratának lenni – vagyis ugyanazt jelenti.

    Totálisan magad beismered hogy a fasiszta és a kommunista ugyanaz.

    Az általad gyöngéd kedveskedésként használt LEUGATÁS szóval is jó helyre jutottunk: Egy: NEM ÉN ugattalak le, de te már ELÖRE mártírt csináltál magadból, a harci taktikához ez NAGYON is hozzátartozik, mint tudjuk. (anno innen már jöhetett a körömkitépés is)

    ISMÉTLEM TE HARCOSTÁRS!

    ÉN KARIKÁS GÁBOR VAGYOK, ÍGY NEM VAGYOK SEM KOMCSI ÉS SEM FASISZTA, PONT EZÉRT VISZONT NAGYON SZERETNÉM HA HAZÁM KÖRNYÉKÉRŐL IS MIHAMARABB KIHALNÁNAK ÚGY A FASISZTÁK, MINT A KOMMUNISTÁK. TUDOM, HOGY ILYENEK ITT NINCSENEK, TALÁN HOGY VOLTAK IS VALAHA AZ CSAK MESE VOLT – IMIGYEN ANNÁL INKÁBB SZERETNÉM, HOGY A FIAIMNAK EGY OLYAN ORSZÁG JUSSON OSZTÁLYRÉSZÜL, AMI MENTES AZ ILYEN BEGŐZÖLT VAGY BEIDOMÍTOTT SAJNÁLATRAMÉLTÓ SZERENCSÉTLENEKTŐL.

    ÚGY AZ ILLIBERÁLIS, MINT BOLSI, MENSI – BÁRMI KIREKESZTŐ VÉRSZOMJAS ÁLSZENTESKEDŐKTŐL

  • ALMASI ALMA;

    „Deak talan liberalis volt…”

    Igen, a „talan”, „inkabb” bizonyiteka a meglatasanak, a hatarozaytlan vacilalasanak.

    S allitja Horthy konservative lett volna.
    Pedig csak a mult-szazad novendeke volt. S a „Trianion” teruleet-szerzes erdekeben zalohositotta hazajat Hitler szolgalataba.

    De minmd maguk itten is azon modon sirankoznak a Trianon ugyeben. Hasonloan munt Kun Bela elvtarsuk.A
    ki igerte fegyveres erokkel visszafoglalni minden teruletet. De Kun Belat nem itelik el azert, csak Horthy=t.
    Misrt a ketoldalu merce ???????????????

    Igen. A „nem igen cafolhato proli mondas” az hogy meg ha eleteukbe lerulne sem lennenek hajlandok az elavult dogmatukus gondolkodast felredobni es logikat velni !!!

  • Jurásek Fábián Sebestyén

    Kedves nem kedves Ille István úr!

    Ön egy érdemes mazoista ennyi hülye között. Természetesen megérdemli a sorsát, mert a hülye gondolataira csak önhöz hasonló érdemes hülyék reagálnak, hülyén! További hasonló Szép Sikereket Kívánok 2020-ra is!

  • Gábriel, legyártasz magadnak ellenségeket az itteni kommentelőkből, nagy fantáziával feltöltöd őket mindenféle ellenszenves múlttal és nézetekkel – mint például engem, vagy talalomot, – olyanokkal, amik sohasem voltunk, amiket sohasem mondtunk és nem is éreztünk. Aztán véres fogakkal nekünk esel, elharapod a (képzeletbeli) torkunkat, és kielégülve győzöl! Jó szórakozást! Mostantól hagylak forogni a saját levedben. 😀

  • Bendeguz, Horthy saját maga azt állította magáról, hogy „előbb voltam fasiszta, mint Mussolini”… Mi van még ehhez hozzátenni való? Beszélgess Gábriellel, ő is ugyanebben a nem létező világban harcol utolsó csepp véréig… 😀

  • Almási Alma
    2019 december 30
    12:30 du.

    Álmaink Almája BÚÉK te eddig bírtad?

    nagyon tetszik a hajszálpontos leírásod a gizigábor lelki önkielégítéséről…. hát ha ők élvezik?

    a papír elbírja, nekem vidám perceket okoznak, annyiféle emberrel találkoztam már ezek is elférnek a gyűjteményemben

    te is bizonyosan ismered a Parkinson törvényeit, anno nagyon sokat rötyögtünk rajta amint felismertük, hogy kire melyik vagy melyikek(SIC) alkalmazhatók (én sem vagyok kivétel rám is de nem mondom meg …)

    ne add fel, olyanokat rólad sem tudott még mint rólam, olyankor elképzeltem amint írja, hogy jön a kénköves gőz a füliből billentés közben

    bruhahaha

  • Almási Alma

    Örülök, hogy abban a meggyőződésben élsz, hogy sohasem ártottál. Hogy sohasem gondoltál semmi rosszat. Hogy nyilván azokhoz a szörnyűségekhez amik megestek, soha semmi közötök nem volt.
    Azokról a PÁRT nem is tudott …. krrrrrrrrrr

    Ha az orbán-rezsim valamilyen kényszerítő külső körülmények okán eldurvulna, nyilván a BodaMarcsi is ugyanúgy gondolkodna mint Te most. (aminek eljövetele nem is olyan illuzórikus)

    ” – Hogy neki a valószínűsíthetően bekövetkező szörnyűségekhez ugye soha semmi köze nem volt – ö ilyesmit soha nem kívánt”
    Nyilván most ö is „csak megalkuszik a mai NER diktatúrájával, aminthogy Ti is „csak” megalkudtatok az akkorival (a PÁRT rezsimjével)
    Ennyi.

    A többit felejtsd el, valóban – vághatnék jó pofát is hozzá – hiszen mennyivel jobb „atyánk” volt nekünk, mint amely például a románoknak kijutott, vagy az NDK-soknak, vagy a lengyeleknek akár …

    Csodálatos vagy – mivel úgy általában csodálatos az emberi teremtmény.

    Magad tettél magad mosásával bizonyságot arról, hogy voltak és lesznek Bodamarcsik, „Figyelők” … és Almás mosónők.

    Véletlenségből sem kell hogy szeressél – de ha a következőkben a Bodát szapulod majd, vagy gúnyolódsz rajta, akkor jussanak eszedbe ezen soraim …
    Csak ennyi a kívánságom …

  • „elképzeltem amint írja, hogy jön a kénköves gőz a füliből billentés közben”
    😀 😀 😀

  • Egyébként pedig:
    MINDENKINEK BUJJÉK!!! 😀

  • Jurásek Fábián Sebestyén
    2019 december 30
    10:07 de.

    ezek szerint te is érdemes hülye vagy. gratulálok, kevés az ilyen őszinte, magát nyíltan felvállaló nertárs a soraitokban!

  • SchumackerLady

    Gábriel/talalom+Almási

    Talalom válaszolja meg Gábriel fröcsögő szóömlenyeit igazán frappánsan, amikor helyesen csak annyit szól, hogy „a középosztály . s z o c i o l ó g i a i . és nem világnézeti fogalom”. Melyhez én annyit fűznék még hozzá, hogy a nemzetgazdaság tekintetében mégcsak nem is döntő gazdasági tényező. Így aztán a szociális hierarchia jegyében vannak a
    a/ mélyszegények,
    b/ szegények, a
    c/ k ö z é p o s z t á l y, a
    d/ gazdagok, és a
    e/ nagyon gazdagok.

    Ezen az alapon jövedelem és társadalmi alakulat függő, hogy „az élet kit hová sodor”, ebből a „skálából” az ő jövedelme épp melyik osztály kategóriába pottyanik. Meg az is, hogy az egyes lépcsőfokok az össztársadalmi jövedelem hányad részét képezik. Lásd az alábbi linket:

    https://kiszamolo.hu/mi-az-a-kozeposztaly-ki-a-szegeny-es-hol-kezdodik-a-gazdag/

    A szociális „rangsort” nemcsak születés, a család és a környezet, de igazán a gazdaságban elfoglalt gazdaságpolitikai státuszunk determinálja… Azon belül is egy család, vagy egy egyén a munkájából, a tudásából, vagy vagyona „ügyes” szaporításából – vagyhát ‘stenments, de emberi munkaerő kizsákmányolásából – kap helyet a szociális létra egy-egy adott fokán… Csak egy idézet a fenti link adataiból: „a magyar háztartások 53%-a él a társadalmi minimum alatt”. Márpedig az ide tartozó dolgozók többsége a munkásosztályba tartozik.

    Nyilvánvaló, hogy a legfelső szociális fokokat a termelőeszközök birtokosai az azokból és az emberi mukából kisajtolt, avagy az idegen emberi, ill. szellemi munkaerővel létrehozott tőke fölött rendelkezők birtokolják. Viszont a termelőeszközöket termelésre éppen azok a termelőerők használják, azok állítják elő a társadalmi érték (nemzeti össztermék = GDP) javát [99%] akik csak a társadalmi létra jóval lejjebb eső fokaiból részesülnek, és természetesen korántsem abban a mértékben, amennyit a munkájukkal ahhoz hozzáadnak, sőt…

    Na ez az a pont, ahol a divatos, úgynevezett „középosztály” fogalmát, mint döntően meghatározó réteget emlegetik, ill. hangsúlyozzák orrba és szájba. Holott annak a GDP előállításából kivett része minimális a munkásosztály – illetve az ide sorolt, tulajdonnal szintén nem rendelkező szellemi foglalkozásúak – megtermelte nemzeti össztermék, avagy jövedelem mértékét tekintve.

    Ennek a rendszerváltás óta elterjesztett ködösítő nézet képviselői – mint Karikás Frigyes úr is – igyekeznek a . m u n k á s o s z t á l y . döntő gazdasági és így történelmi jelentőségét is nemcsak negligálni, de a letagadhatatlan tényt is a feledés homályába veszejteni, tehát úgy tenni, mintha a munkásosztály nem is létezne.

  • Gabriel
    2019 december 30
    7:42 du.

    @gagaga

    KEDVES NAGYÉRDEMŰ EGYSÉGSUGARÚ OLVASÓ gábrielt olvashatják, ő ártatlan, a légynek sem árt, kiveszi a leveséből, leporolja és a kiskanálba önt még a jobbik fajta levesből és odateszi ügyesen, hogy jóllakjon, azt is megvárja, hogy a légy büfizzen

    erről ennyit

    ennyi móka és tréfa, meg vidámság… mint az operában: akinek ennyi jó kevés azt érje gáncs és megvetés >>> Die Entführung aus dem Serail, KV 384

    bruhahaha

  • Almási Alma
    2019 december 31
    5:05 de.

    Álmaink Almája… kösz… ugye nekem a kis vigyori krampusszal ??? BÚJJÉK

  • Schumacker

    Ezt annak idején a PÁRT által kiképzett milicisták óraadásain (PG, szocpol) hallhattuk eleget.
    Nyilván minél többet tanult valakit, annál többször volt kénytelen hallgatni és beszámolókat tartani róla (vizsgák)

    Az agymosás jól sikeredett – MÁR MINT AZOKNAK AKIK BEVETTÉK – de mint a példád mutatja sokan bevették.

    Hogy még most is jól visszatudod fújni ezt a primitív szoc-pol süket-dumát, végül is semmi bajom. En se felejtettem el, hiszen ezekből a tárgyakból mindegyik tanintézetben ahol tanultam, csak jelesre bírtam átmenni elsőre.
    Csak hogy én nem vettem be.
    Te meg bevetted – sajnállak

    A NAGYVILÁGBAN valahogy másként értelmezik. Másként élik meg.
    Ne hozzál primitív irományokat, mint példákat, hiszen tudjuk, hogy mindenki magából indul ki.
    Könnyen találhatsz a nagyvilágban magadat igazoló irományokat – de ez nem jelenti azt, hogy a valóságban is úgy lenne, ahogy a fentebbi pártpropaganda tananyag meghatározta (agymosás)

    Nyilván úgy sem jut el a tudatodig, amit leírtam, mivel hogy nem bírod értelmezni.
    Hiába írtam már sokszor hogy ha valamiról véleményt akarsz alkotni, akkor azt kívülről kell szemlélni.
    Azért volt egy jó darabig, hogy bíztam a mosónőnk(Almási) belátásában, hiszen mint fizikusnak az első lecke volt amit megkellet tanulnia.
    Mára már nem tudom, hogy megtanulta ezt valaha is a szakmája vonatkozásában, de hogy a világnézetében nem az biztos.

    Ennyit arról is, hogy mi is a világnézet –

    A diktatúráknak pont az az ismérve, arról lehet felismerni rögvest bármelyiket, hogy ABBAN az egy – „TÉVEDHETETLEN” VEZETŐ – vezér hagymásgözös nézeteit (VILÁGNÉZETÉT) kell, hogy kövesse AZ EGÉSZ „NÉP”.

    Kis idióta seggfejként legalább a Göllner András leírását elolvashattad és értelmezhetted volna, amit a Horthy cikk kapcsán leírt, SOKKAL VISSZAFOGOTTABBAN MINT – DE ÉN SAJNOS NEM TUDOM ÉS NEM AKAROM LEPLEZNI AZ INDULATAIM AZ ÁLNOK KÉPMUTATÓK ELÖTT! – Bár nyilván olvastad már, de az ugyanúgy nem jutott el a tudatodig küszöbéig sem – még a közelébe se!

    Mivel nyilván az is, hogy a SOCIAL szónak a valós tartalmával sem állsz még köszönőviszonyban sem, tehát úgy értelmezed az ehhez a szógyökhöz kapcsolódó kifejezéseket, ahogy a magyar népámító csaló trógerek szája-íze diktálja.

    Viszont a Margitkának meg van a mentsége, mert ugyan öt is félrevezették sokan, nagyon sokan az idők folyamán, de az Ö JOBBÍTANI AKARÁSI SZÁNDÉKÁVAL KAPCSOLATBAN SOHA EGY PERCIG SEM VOLT KÉTSÉG!
    De Ti az almási mosó-növel, és még néhány vörös-inges suhanccal ma is bármikor képesek lennétek visszaállítani a sztálini vagy a rákosi diktatúrát – mert az olyan szép volt – ahogy kiirtottuk belőle a középosztályt!

    A piszkosabb munkát a szálasi pribékek már előtte elvégezték …

    Végül is a válasz is tenmagad vagy Göllner A. kétségeire – Sikeresen tud működni az agymosás, ha van elég idő rá gyakorolni.
    Hol egyik, hol másik oldalról.

    Ismételjétek csak a végtelenségig, higgyetek is benne, csak mint már írtam olyan jó lenne, ha most ti mennétek a gulágra a hazámból és magatokkal vinnétek az Orbán-söpredékét is!!

  • Gabriel
    2019 december 31
    4:41 du.

    @gagagaga

    ki mit veszbe attól hízik kövérre

    a skótok marhák és bürgék helyett bogarakat fognak tenyészteni (már van bogárfarm) és azt eszik, te meg a kapitálistapistáék maszlagját ami a pattogatott csótány (rántott cserebogár, ázalaggal díszített bolha) megfelelője

    bruhahahaha

    essetunni?

  • Jurásek Fábián Sebestyén

    Akinek inge az vegye magára…
    Remélem magatokra ismertek: „Első helyen áll természetesen az a kommunista oktatási rendszer, ami agymosást végzett rajtam, és megtörte a nemzet- és vallástudatomat. Bűnösök még a lap főnökei és szerkesztői, akiket jobban kéne figyelni és időben megállítani, hiszen tudják, hogy én milyen felelőtlen és naiv vagyok politikai kérdésekben, meg hát mindenről elhiszem, hogy az úgy van, ahogy. És végül, de nem utolsósorban, bűnös a mi elnéző igazságszolgáltatásunk, ami nem bünteti az ennyire kirívó társadalmi szabálytalanságokat.” https://24.hu/kulfold/2019/04/08/orban-viktor-karikatura-bocsanatkeres/

  • Jurásek Fábián Sebestyén

    Gondolatok a magyar ellenzékiségről:
    „De akkor mi lehet a célja ezek után az ellenzéki pártoknak?

    A fentiek tükrében teljesen jogosan merül fel ez a kérdés. Hiszen láthatjuk, hogy az emberek többségét nem tudják hamis ígéretekkel félrevezetni. A botrányok sem hozták meg a kellő hatást. Ezek után mi maradt a kezükben?

    A válasz egyszerű: A gyűlölet keltés és uszítás! Igen pontosan az, amit ők kiabálnak folyamatosan a kormánypártokra. Rossz az idő? A kormány a hibás és akik rájuk szavaztak! Nem indul az autó? A kormány a hibás és akik rájuk szavaztak! Nem tanul rendesen a gyerek? A kormány a hibás és akik rájuk szavaztak! Jönnek Európába a migránsok? A kormány a hibás és akik rájuk szavaztak!

    Olvasgatva a baloldali-liberális-Jobbikos szavazók gyűlölködő, fenyegetőző hozzászólásait egyre inkább olyan kép alakul ki az emberben, hogy az ellenzéki pártok, illetve “mecénásaik” célja az, hogy Magyarországon polgárháború alakuljon ki, hiszen egy politikailag destabilizált országot nagyon könnyű idegen hatalmak kezére adni. Ebben pedig a baloldalnak már nagy gyakorlata van, hiszen elődjeiknek “köszönhetően” 40 évig állomásoztak hazánkban idegen alakulatok. Természetesen ez nem bizonyított tény, hanem egy logikai láncon alapuló gondolatmenet……….legalábbis reméljük, hogy csak az!” http://www.malahir.hu/2020/01/01/polgarhaborut-akar-kirobbantani-a-baloldal-es-a-jobbik/?fbclid=IwAR2CsAxd_C51RK-1czSmDxdGoXBvbwLfcBfRs5x4gD9qI7aUShgytO_41Ww

  • Kedves Kommentelők! Mindenekelőtt Boldog Új Esztendőt kívánok. Szerényen csak hivatkozni tudok egy íróra és egy költőre.
    Az író Márai:
    „Ahhoz, hogy Magyarország megint nemzet legyen, megbecsült család a világban, ki kell pusztítani egyfajta ember lelkéből a »jobboldaliság« címkéjével ismert különös valamit, a tudatot, hogy ő, mint »keresztény magyar ember« előjogokkal élhet a világban, egyszerűen azért, mert »keresztény magyar úriember«, joga van tehetség és tudás nélkül is jól élni, fennhordani az orrát, lenézni mindenkit, aki nem »keresztény magyar« vagy »úriember«, tartani a markát, s a keresztény magyar markába baksist kérni az államtól, társadalomtól: állást, kitüntetést, maradék zsidóbirtokot, potya nyaralást a Galyatetőn, kivételezést az élet minden vonatkozásában. Mert ez volt a jobboldaliság minden értelme. S ez a fajta nem tanul. Aki elmúlt 30 éves, és ebben a szellemben, légkörben nevelkedett, reménytelen. Talán megalkuszik fogvicsorgatva, s mert önző és gyáva: bizonyára hajlong majd az új rend előtt, de szíve mélyén visszasírja a »jobboldali, keresztény, nemzeti« világot, amelyen belül olyan szépen lehetett zsidó vagyont rabolni, versenytársakat legyilkolni, és aladárkodni a nagyvállalatokban képzettség és hozzáértés nélkül.
    Ez a fajta soha nem változik meg.”
    A másik költő, Ady:
    „Ennek a mi tengernyi bajjal küzdő kicsiny országunknak nem a legkisebb fátuma, hogy a hazug szájakra s mindig a szájakra ad legtöbbet. Egy ügyesen csaholó száj már szédíteni tud nálunk. Vannak here osztályaink, pártjaink, nagyságaink, kiknek minden jogcímük a szájuk s kik a szájukkal nem csak élni, de ölni is tudnak. Romantikára hajló nép vagyunk. Frázis-imádásunknak is ez az oka. S ez az oka annak is, hogy keleti módon szeretjük a tömjént. Faji büszkeségünk, patrióta képzelgéseink üstökénél lehet bennünket legjobban megfogni. Ez a bűnünk burjánoztatta föl a csaholó hazafiságot. Ezért utazik reánk minden csalás ámítás, hazugság és cselvetés a hazafiság nevében. Ez a húr mindig meghat és mindig megfog bennünket. A lényeget és valóságot nem keressük, mihelyst hazafisággal csaholják hazug módon tele a fülünket.” (Ady -Csaholó hazafiság, Nagyváradi Napló 1902. július5.)
    Szerintem emez két vélemény mindent megmagyaráz a mai helyzetről, bár mindkettő nagyon régen íródott.

  • SchumackerLady

    Bimm-bumm Gábrél!

    Ne hadoválj itt összevissza! Inkább kérlek,arra adj választ, hogy szerinted . l é t e z i k . e . a . m u n k á s o s z t á l y ? Avagy az csak valami szubjektív fantázia termék, egy megfoghatatlan elmélet, melynek se füle- se farka, és valóban semmi szerepe nincs az össztársadalmi termék – vagy érték, a nemzeti jövedelem – létrehozásában?
    Ebben a tekintetben az ún. közép – o s z t á l y . amúgy milyen mértékben járul hozzá a nemzeti össztermékhez ?

    Nyugalom és csigavér, Te kis szilveszteri pukkancs:

    Schumacker

    Ui:

    Öcsi! Hírek alapján lassan törvényileg korlátozzák a petárdázást… – Na úgy durrogd ki magad, de még időben !

  • SchumackerLady

    Utószó:

    És olvasd Achille 12:55-ös okos sorait és idézeteit nagy hazai íróinktól a jobboldaliságról !

    Schúúúú…

  • Schumaker

    Hiába sumákolsz, akkor se maradsz több, mint egy stupid ifjúgárdista.

    Egyébként majdnem pontosan az is lehetne amit a munkásosztályról írtál – de sajnos nem az.

    Annál sokkal több

    Egy aljas machináció, egy SCHUMÁK gazemberség, ami semmi másra nem szolgál, mint hogy igazság alapot kreáljon annak a GAZSÁGNAK, ami által néhány opportunista gazember, mint Marx, meg az összes többi követője beetethetett szerencsétlen tömegeket hogy majd ha őket hatalomhoz juttatják, akkor majd ők kielégítik a szükségletekeit mindenekfelett.

    Nem kell ehhez messzire menni, ez volt a trükkje az összes római konzulnak, (história) amivel megválasztatták magukat, kezdjük mindjárt Cézárral, aki után a többi csibész is császárnak (cézárnak) nevezte magát – a Marxod tőlük lopta a bődületesen „új” eszméit ….

    Sötét vagy barátom – de csak petárdázz, hátha fény derül az éjszakádra.

    Azzal a nyomorult eszmével, amibe itt bele akarod mártani Márait, vagy Adyt, azok soha nem értettek egyet, nem is követték.

    A Te kis tyúkagyad, meg a néhány zikavirussal fertőzött próbálja besározni őket azzal hogy marxisták – mint ahogy bárki mást, aki elítéli a fasiszta kurtanemesi, nemzeti eszmét. Azok barátom, ugyanúgy elítélték a marxizmust.

    IGEN TE ARROGÁNS VADEMBER!! AKI ANTI-FASISZTA, AZ ANTI-MARXISTA IS ÉS VICA VERSA!

    Hogy te fel nem foghatod mindezt, azt már látom, de arra kérlek még-egyszer nyomatékosan, hogy ne szentségtelenítsd meg a zsidó középosztálybeli Márait azzal, hogy kommunista lett volna, és még kevésbé a felvilágosult, liberális Ady Endrét.

    Nehogy már a nyúl vigye a puskát …

  • Nincs olyan, hogy „a nép.” Ahogy a keynesiánus makroökonómia statisztikai aggregátumai sem léteznek a tárgyi valóságban, úgy azok a csoportosítások sem léteznek a valóságban, amelyekre rendszerint hivatkozni szokás: nép, nemzet, társadalmi osztály, többség, kisebbség, elnyomók és elnyomottak. Ezek a csoportosítások aktuálpolitikai alakzatok csupán.

    A valóságban csak egyének léteznek, akik más egyénekkel ilyen-olyan kapcsolatokban állnak, egyesekkel együtt élnek – valakivel egy háztartásban, valakivel egy szomszédságban, valakivel csak a egy tágabb földrajzi területen -, másokkal meg csak együttműködnek, a legtöbbel még csak nem is közvetlenül, hanem közvetetten, úgy, hogy nem is tudnak az együttműködés tényéről.

    A képzelt csoportosításokat jelölő üres fogalmak azonban mindig nagyon jól jönnek azoknak, akik eszközeikként tekintenek más emberekre, és képzeletükben készen is áll tömérdek terv arra nézve, hogy másoknak, a csoportosításoknak vagy statisztikai aggregátumoknak mit is kellene pontosan csinálniuk, hogy megfeleljenek a csoportosításról vagy az aggregátumról kieszelt eszményeknek.

    Seggfejek, tehát MI A LIBERALIZMUS?

    — Az egyén elsősége —

    A liberálisok úgy tekintenek az egyénre, mint aki fontosabb a csoportnál. Csak az egyéneknek vannak vágyaik, céljaik és érdekeik. A csoportoknak nem lehetnek: azok egyénekből állnak.

    Ha feláldozzuk az egyén érdekeit valamilyen tekintély, szakértő vagy állami vezető által a társadalom érdekének nevezett célért, akkor az egyének ki vannak téve a zsarnokság veszélyének.

    Marx és Hitler ugyanazt hirdette, a Kommunista kiáltvány, a Das Kapital, a Main Kampf ugyanazt hirdeti.

    Ezek a fentiek mind a kollektivisták, ahol természetesen a „legkiválóbbak a vezérek, akik majd majd megmondják, hogy merre van az arra – és ami még fontosabb: eldöntik, hogy kinek mennyi köze van a javakhoz ….

    Ellenben: . Az embereknek szabadoknak kell lenniük arra, hogy
    – úgy éljék az életüket, ahogy akarják,
    – eldöntsék, miben hisznek,
    – dolgokat szabadon, háboríthatatlanul tulajdonolniuk,
    – amit megkerestek, hiánytalanul megtartaniuk,
    – és anélkül élniük, hogy őket önkényes korlátozás vagy ártalom fenyegetné.

    Ennél nagyobb kollektivista eszme-hirdetők csak maguk az egyházi hatalmasságok, akik nem is a „”nép” nevében, hanem maga „isten” nevében mondja az irányt, vagy a kusst…

    béeeeeeeee – birkák

    szóljon a petárda – vagy fingjak hozzá?
    A hadoválás szó használata a korlátolt ismeretekkel rendelkezők szavajárása, vagyis ismertetőjele. Ezentúl a legprimitívebb megnyilvánulás, mivelhogy a 2000 szavas szókincsén ami túl van, az már számára értelmezhetetlen.
    Ezért nem is érdemes vitatkozni vele.

  • Gabriel
    2020 január 3
    9:18 du.

    @gagaga

    zsuzsi

    annyit -legalább- egyszer elárulnál, hogy te magad milyen „izét” tartanál ideálisnak, amire azt tudnád mondani, nahát ez most már a Kánaán vagy legalábbis a Cinkotai kiserdő?

    epedve és drukkolva várom elemzésedet (másszóval: análizédet)
    hogy fel tudjam gombostűzni a konyha kredencen a horgolt kis polcdíszre ekrű…

    bruhahaha

    hogy bírod ezt a hajszát? aggódásom jeleit láthatod, ennyi sok gonosz egységsugarú hozzászóló akiket le kell ápolni, mert ugye hozzád képest mind hülye meg agylúdtalpuk van

    amit rólam gondolál azt nem merem idézni mert a Cenz Kyrie azonnal sikítófrászt kapna tőle

    vigyázz magadra, nem érzel néha tarkótáji nyomást?

  • Gabriel 2020 január 3 7:42 du.
    Gabriel 2020 január 3 9:18 du.

    Gratula, ha lenne up vote tőlem 1000 up.

    SchumackerLady

    Kár, hogy nem érti amit Márai és Ady írt. Sajnos nem egyedül, sokan vannak.