Fidesz: idő, járás, jelentés

2020 január 3 12:24 du.91 hozzászólás

Elmúltak az ünnepek, lassan visszazökkenünk a régi életünkbe, hogy folytathassuk a jó ideje tartó, talán soha véget nem érő vitáinkat. Például arról, hogy demokratikus módon – azaz választás útján – le lehet-e váltani a Fideszt. A kérdés annyiban jogos, hogy Orbánék úgy alkották meg a választási rendszert, olyanná alakították a jogrendet, hogy ilyen „baleset” véletlenül se fordulhasson elő. Még akkor sem, ha hiba csúszna a gépezetbe.

Márpedig a Fidesz egyre többet hibázik. Kapkodás van, és rögtönzés, az erő látszatát keltő pökhendi, cinikus izmozás. Ám a magabiztosság mögött ott a félelem, mert ők is tudják, hogy mint minden történet, egyszer a Fideszé is véget ér. Nem mostanában lesz ez, de nem is nagyon soká. Amikor majd elfogynak a jó legelők, és a közepes minőségű szántóföldekből sem marad elegendő. Amikor tovább szűkülnek a vadászterületek, és nem lehet már annyit lopni, amennyire a falánk, mohó, telhetetlen szájaknak szükségük lenne. Amikor elfogy minden külső és belső ellenség, és nem lehet már kire mutogatni, amiért nekünk már megint nem sikerült.

Akkor majd még a mostaninál is több és fontosabb történeteket szivárogtatnak ki egymás lejáratására a derék urak. Mert – bár nagyon fontos és tiszteletre méltó a tényfeltáró újságírók munkája – senkinek ne legyenek kétségei, hogy az alapanyagot legtöbbször a Belső Párt tagjaitól kapják. Rogán helikopterezését, Tiborcz kétes ügyleteit is minden bizonnyal a Belső Párt valamelyik prominense juttathatta el a sajtóhoz, és nem kizárt, hogy Borkai Zsolt horvátországi kalandozásáról is hasonló módon értesült az Ördög ügyvédje.

Nem tudni, meddig tart még a Fidesz hatalma, de gyanítható, hogy amikor véget ér, rohamos gyorsasággal fog összeomlani. Zeng majd az ég, reng a föld, a folyók kiöntenek a medrükből.
Majd magukat buktatják meg ezek a derék urak. Vigyázat, vihar várható!

91 hozzászólás

  • Történelmi tény, diktatúrák és diktátorok előbb-utóbb megbuknak.

  • Azt hiszem Gréczy Zsolt sikeresen lenullázta Borkai Zsoltot…. (Szavazzatok!)
    https://pestisracok.hu/tag/greczy-zsolt
    A Jupiter és az ökör esetével találkozunk…

  • a világ el van foglalva -beleértve EU- ennél milliószor fontosabb létkérdésekkel, amelyek megoldásért kiáltanak, „ezek” nem osztanak, nem szoroznak még a legközelebbi szomszédok palettáján sem, már mindenki ismeri őket, gerinctelen pénzért mindent szopoknyalokgombotvarrok alakokat, majd lesz valahogy… vagy sokan megunják ami valószínűtlen, és letaglózzák őket, túl nagy az összefonódás mint a mai nemzetközben is anyagi érdekek és a még néha néha felvillanó becsület harcaként nem sok jó várható de vége lesz az bizonyos,

    lehet, hogy jobb lenne, ha a világ behódolna az őt teljesen meghódítani vágyó izének, és nem dolgozna nekik, de nem is mondan ellent a spártai 300 ak fölöslegesen pusztultak el, de a világ vidáman kiröhöghetné „ezeket” mondván, na itt van és széttárná itt kell betenni hogy kijön e? hát senki sem tudja…

    mint mikor a poloskák kirajzanak a jó időben és visszavonulnak a rosszban… el tudom képzelni dús fantáziám van…

    FSP nek igaza van, amikor már nincs mit elosztani vagy nincs kinek osztani akkor az egész izé szétesik magától

    és ez -főleg- nagyban is igaz

  • Örülök, h egyre több véleményvezér is felismeri, ki meri mondani, h demokratikus modon, ezen választási rendszerben leválthatatlan o1g!
    Az, h az egymast lejarató kiszivárogtatások mikor érik el a robbanási küszöböt, mikor tör fel az elsöprő forradalom lángra törő szikrája örök kérdés és csak a bodafélék szűkölnek eszeveszettül, ha ezt feszegetjük.

    Mi pegig csak remenykedhetunk, h talan holnap. De leginkább abba reménykedjünk, h nem bibliai ertelmű az a holnap, mint Mózes sivatagi túlélőtúrája, v az a bizonyos 7 (6) nap alatti teremtés!
    Mert bizony, én turelmetlen vagyok! Nekem nincs 40 évem, de 5 sem erre! Sőt a bibliai 7 nap is nálam 4-5milliárd évnek tűnik! Az idő szubjektív!

    Viszont lenne egy korrekt ajánlatom, amit az o1ghívők és az ellenzékiek is el tudnak fogadni!
    Orbán annyi évig szenvedjen purgatóriumi kínok között földi pokolban, ahány milliárdot ellopott, elsikkasztott, elcsalt strómanjaival!
    Ez még a bodrinkáknak is elfogadható, hiszen szerintük akkor o1g ártatlan-szüzen állhat ki lsten es a mi színünk elé! Szerintük ez alapján nem járná meg a Purgatórium es a Pokol összes bugyrát, maszületett bárányként őzikeszemekkel ülne be a bevallott 25 éves Golfjába és menne vele vissza Dobozalja csúcsára a faluszéli düledező vályogviskojukba, ahonnak kijártak kukoricátböngészni a kombajn után!

    Persze most csak a vezekléséről beszélünk, a teljes vagyonelkobzásról, mint a családjára es bandájára is kiterjedő természetes folyamatról még erintőlegesen sem, pedig az csak a mellekbuntetés lesz!

  • Föld.S.Péter!

    Képzelje le lehetne váltani a Fideszt,mivel a szavazok döntenek,törvényes keretek között a fülkékben,csak ugye a többség
    nem akarja(több ciklus óta érdekes módon a változást)….!.És ugye „kik” is váltanák le a jelenlegi kormányt?Amúgy a választások törvényességét,szabályosságát ,mind a választási iroda,mind külföldi megfigyelők is ellenőrzik,és nem mellesleg a szavazó-körzetekben minden párt képviselője is képviselteti magát!
    Nem kéne ilyen szánalmasan erőlködni!

  • Mégegy fontos tény!
    O1g azt a hamis látszatot szeretné elhitetni velünk, hogy az önkormányzati választás alapján leváltható! Pedig csak elkönnyelműsködték, vagy direkt beetették ezzel az ellenzéküket!
    A látszat csal Elvtársak! A helyzet fokozódik! Pelikánelvtársak! Az élet nem habostorta!
    Ne legyünk vakok! A magyarnarancs az csak citrom, hiába akarják az ellenkezőjét az agyunkba égetni!
    Aki pedig az o1g ellenzéke oldaláról o1g elvárása szerint az ellenkezőjéről akar minket elhitetni (akár joszandekkal is!) az csak orban malmára hajtja a vizet, pontosabban orban altal fujt Passzátszelet erősíti a szelmalom-harcunkban!
    Ne higgyunk nekik!
    Nem lesz kutyából kolbászkerítés!
    A kutya csak ugrat, az orbánkaraván halad tovább!

  • Igaz, a választási rendszerünk olyan hogy aki nyer nagyot nyer, aki bukik nagyot bukik…de semmiképp nem feledkezhetünk meg a „választópolgárokról”…
    – Abban is igaza van a szerzőnek, hogy a kormánypárt is sokat tesz azért, hogy önmagát megbuktassa, persze ebben is az ellenzék jár az élen…
    – Az önkormányzati választásokon, sikerült zsákutcába terelni az ellenzéket, mert ebben a csapdában egyenként lehet leszámolni, kerületenként, városonként, prominenseikkel, és nemcsak a mohóságuk miatt…
    – A főpolgármestert ízekre szedik, a sajátjai is, ezért temetheti miniszterelnöki álmait, kíváncsian várjuk hogy áll be az összefogás „csúcsjelöltje” Dobrev Klára mögé…
    – Az „ellenzéki” összefogás kockázata az, hogy a kormánypártnak lehetőséget ad arra hogy „egycsapásra” győzedelmeskedjen…
    – Bár, ha lassan zárulnak, az EU-s pénzcsapok, Orbán szívesebben lenne egy masszív ellenzék vezére, mert ellenzékben mindig jobb politikusnak bizonyult mint bárki más..

  • Tovabba a Parlamenti rendszer hibajan. Ha Cris engedne kozleset.

    A kormanyfonek egy Parlamenti kepviselonek szukseges lennie.
    Tehat ket poziciot tolt be, egyben.
    De valoban kepviseli-e a miniszter-elnok egyeb a valsztokeruletenek lakossait is ???
    Demokratikus tarsadalmakban, a valszto-kerulet kepviselojenek meghatrozott torvenyes kotelezettsege van azon keruletenek a lakossai ugyeit intezni. S leggyakrabban mind az torvenyes magan-ugyek am.

    S amodon a Parlament a kormany. Illetve nem letezkik, mert NEM letezheto a kormanyszervek ellenorzese.

    Nem letezik, s nem letezhet ugy, egyenlo-foku, DE egyamst sakk-ban tarthato kormanyreszek.

    A Parlament egyben a torvenyhozo testulet is.
    S egyben a kormany vegrehajto szerve is.

    Tehat mint a mindas : „A roka orzi a csirkeket”.

    Na de az sem szamit ottan, amig valamit igernek a lakossaiknak.Hivnak azt ‘szolidaritas’-nak talan?

  • Ugyan Slapaj!
    Penzt, vagyont rabolni o1g csak kormanyzati poziciobol tud! Ellenzékibol nem!

    A kecskénket elvitte jóllakni, csak a káposztánkat hagyta meg!

  • Jaj Slapaj! Úgy tudom, némi politika-ismeretet is tanultál. Vagy csak tanították? Ráadásul mintha nem tudnál némely eseményekről.
    Magyarország első szolgájának „karrierje” ott kezdődött, hogy kinyírta az összes, jobboldali, konzervatív, keresztény pártot. Elég nemtelen eszközökkel. 1998-ban hatpárti koalícióval győzött – már 2008-ban egyedül állt. A még talpon volt Jobbikot 2010 óta azzal gyengíti, hogy minden széljobbos tervet megvalósít – a vidéki lakosságot rombadöntő uradalmi rendszerrel, a közigazgatást, közszolgálatot a jogállam megszüntetésével.
    Sose volt jó politikus. Krakéler, cinikus, pökhendi hólyag volt és maradt. A titka, hogy mindig az ún. dühpolgárok élére áll – akár ellentétes kérdésekben is. 2008-ban a 300 forintos vizítdíj ellen uszított, ma meg azok ellen a „potyautasok” ellen,akik nem tudják megfizetni a havi 8000 ezer forintra emelt eü. hozzájárulást, amit attól függetlenül kell fizetni, hogy jársz-e orvosnál vagy nem. (Az eü. járulékon kívül, pluszban.) Az ország lehetőségeit szó szerint a magánmániájára szórta szét,alaposan megtömve zsebeit. Még az Antall-kormány idején honosította meg azt a stílust, amit Te most hűen követve ilyeneket mondasz: a csapdában majd egyenként lehet leszámolni az ellenzékkel. (Van ennek egy olyan stichje, mint amikor Sztálingrád után a Wermacht mindig kiegyenesítette a frontvonalat.)
    Az ember életkorával,tapasztalataival változik a felfogása- rendben van. De egy összetett mondatban az egyik tagmondatról a másikra?
    Ennek az alaknak semmiféle erkölcsi, etikai, eszmei kapaszkodója nincs, se elképzelése a jövőről. Csak kétségbeesetten szalad kiszolgálni a dühpolgárait -és mivel nem hülye, ha nem talál dühöt, gerjeszt maga.

  • Kétségem nincs:alaposan kihasználja az idén a 100. évfordulós lehetőséget. Micsoda MAGYAR sóhajtozik majd egy jelentékeny sokaság.
    De mondd: normális az,ha valakinek eltörik a lábát,az nem meggyógyulni igyekszik, és használni azt a lábat a lehetőségekhez képest, hanem maga veri szét újra és újra az összeforrni készülő csontokat? Miközben hangosan siránkozik, hogy nem tud lábra állni. Elátkozza, ha valaki segítené a lábraállásban. Sőt, árulásnak veszi, ha más töröttlábúak netán járni akarnának? Meg kell nekünk döglenünk – hajtogatja a nemzettemetkezési vállalkozások buzgó (és nyereséges) kórusa közepette.
    Ez szerinted jó politikus???

  • Szerintem ezt a problémát újabb fodbalstadionok építésével, és még több fodbalakadémia felállításával kellene orvosolni, persze nem megfeledkezve a fodbalklubok fodbalistáinak fizetendő világszínvonalú zsebpénzeiről, természetesen az adófizetők pénzéből:

    https://www.portfolio.hu/gazdasag/20200104/rengeteg-orvos-hianyzik-budapestrol-de-van-olyan-megye-ahol-meg-rosszabb-a-helyzet-411497

  • khm … „Sose volt jó politikus” – mármint Orbán Viktor? 🙂

    Harmadszor nyert pártjával az országgyűlésben – mint legfőbb törvényalkotási fórum – kétharmadot, eközben jelentéktelenné váltak ellenlábas pártok, köztük az MSZP is. Valamit csak kell tudnia, ha az önkormányzati választáson is Budapest kivételével letarolta az országot a megyei közgyűlésekben.

    A választópolgárok akaratából. Aki úgy gondolja, hogy jelentéktelen politikus, az sportnyelven szólva – nézzen az eredményjelző táblára.

  • Dehogy hianyzanak a magyarorvosok.
    Csupan mennek oda ahol tobbet kereshetnek.
    Csupan azert tavoznak magyarorszagrol.

    De olvastad a valtozo adoztatast?

    27%-os AFA-t fizetsz majd a lakas es barmi ingatlan vasrlason is.
    Az egyszeruen 27%-al dragiyja a lakasok koltsegeit.

    De a megyek es varosok, sot az allam sem adoztatja a vagyonokat. Csupan a dolgozok letfentartasi osszegeit adoztatja.
    Tehat a solgozo, termelo munkas van megnyuzva. A profit, a vagyonok es a befektetesekbol eredo jovedelem az adomentes.
    Igazi munkas-nyomorito ,es a vagyonosakat kedvezo adorendszer.

    Vajon torli majd a cenzor ennek megnyilvanitasat is ???

  • Bendeguz79
    2020 január 4
    12:11 de.

    gizi, mióta összekeverted a full-t a fool-lal azóta nem olvaslak csak görgetem a piréz hülyeségeidet

    bruhahaha

  • Kedves Margit !
    – Tisztelem a szenvedélyes véleményedet, de nem mi döntjük el ki milyen politikus…
    – A hazai lakosság hoz erről ítéletet…
    Ezzel persze lehet nem egyetérteni, vagy a „választópolgárokat” ótvarolni…
    -Azt is lehet, hogy az ország vezetőit nyilvánosan tolvajozzuk, idiótázzuk, patkányozzuk, stb.ezzel méginkább aktivizáljuk milliós szavazó táborukat…
    – akik szerint – még az eddigi „juttatásoknál” százszor többet is megérdemelnek…
    -Azért mert kis hazánkban rend van, időben érkezik a nyugdíj és a fanyalgók ill. a zavartkeltő (ellenzéki)
    ellenfelek is féken vanak tartva, és jól meg vannak fizetve…

  • Igen Rodeo, az te vagy mindket esetben,es tele valamivel.
    .

  • Orsós Elemér

    O1G666
    2020 január 3
    2:18 du.

    „Örülök, h egyre több véleményvezér is felismeri, ki meri mondani, h demokratikus modon, ezen választási rendszerben leválthatatlan o1g!
    Az, h az egymast lejarató kiszivárogtatások mikor érik el a robbanási küszöböt, mikor tör fel az elsöprő forradalom lángra törő szikrája örök kérdés és csak a bodafélék szűkölnek eszeveszettül, ha ezt feszegetjük.”

    Fogadjunk hogy, nem Magyarországon élsz! Kibicnek semmi sem drága?
    És elképedve nyugodj meg, a te forradalmi jókívánságodtól nem csak a „bodafélék” szűkölnek eszeveszettül! Ugyanezt kívánom nagy szeretettel neked is ha komolyan gondolod és ettől legyen szintén boldog új jövőd!

  • Jurásek Fábián Sebestyén

    Kedves Rosszat Álmodó Föld S. Péter!

    „Történelmi tény, diktatúrák és diktátorok előbb-utóbb megbuknak.” idézem az egyik főokost erről az oldalról…
    Igen. Előbb utóbb minden rendszer megbukik, még a Római Birodalom is néhány ezer év után… Nagy bőcsesség mondhatom. Az viszont egyáltalán nem mindegy, hogy fennállása során összességében bajt avagy jót hoz e az adott társadalomra, az se mindegy, hogy adott (kritizált) rendszer hogyan illeszkedik az adott kor szövetébe, megfelelően válaszol-e az adott kor kihívásaira és az se mindegy, hogy mit hagy maga után: romokat és testi/szellemi nyomort avagy egy talapzatot vagy hidat a továbblépéshez, egy újabb jó-jobb kor megteremtéséhez… Ezek fényében kijelentem, hogy a csupán Orbán-fóbiában szenvedő, „ki vagyok én okoskodók”, csupán a valóság és történelmi helyzet felszínét karcolgatják és igazából olyan buták, mint a Föld! Végezetül: „Még egy szakadatlan diktatúra is kisebb rossz, mint egy orvosolhatatlan anarchia.” (Arnold J. Toynbee) https://libsifigyelo.hu/liberalis-agynemasag-pusztitsd-a-vallasos-elmebajt-egesd-a-bibliat/

  • Nyakon szúrta volt barátnőjét Budapesten egy 38 éves férfi, bátyja ölte meg a 18 éves fiút, majd rágyújtotta a házat … szóval semmi szokatlan nem történik az új évben Magyarországon.

    Ezért régi filmhíradókat kezdtem nézni, amiket mozikban, a játékfilmek előtt vetítettek. Az idősek biztosan emlékeznek rá, aki elkéste a mozikezdést, azt csak a híradót követő szünetben engedték be a nézőtérre.

    Azért is lettem rájuk kíváncsi, mert a „legfrissebb” is boldog gyerekkoromban készült, amikor semmit nem tudtam a politikáról, úttörő- és KISZ-táborokról, s csak halványan emlékszem, mekkora felfordulást okozott Gagarin űrrepülése.

    A filmhiradokonline.hu jóvoltából 1913-tól 1964-ig készített mozihíradók nézhetők meg, persze mindegyik a kornak megfelelő szemlélet és propaganda szerint.

    Ízelítőül találomra egyet kiválasztottam egyet 1961-ből, kedvcsinálónak:

    https://filmhiradokonline.hu/watch.php?id=16208

  • A magyarorszagi „valasztasi modszer” teljesen jelentektelen.

    Mint mar kifejeztem azt, de a kedves cenzor csupan az uto-iratait kozolote.

    Persze mind az a magyaroknak teljesen jelentektelen.

    Mert a vesztett partok a valsztas utan korlatlanul alkothatnak koaliciot, es a vesztes is „mandatum”-nak allitottan lehet a gyoztesnek nevezve.

    Hiszen az tortent europaban ,mint Spanyolban,Osztrakban, sot meg Merkel muttival is. Mert mind csak kissebbsegi szavazt-aranyokban reszesultek.

    De hat valojaban miert is szorjak az adofizetok penzet u.n. szavazasokra, hiszen eredmenyei teljesen jeletektelen.
    Legalabb is amig a vesztes lehet a gyoztes.
    A lakossag hatarozata kijatszva.

    Tehat a szavazasok csak mutogatasok a vilagnak.
    Hogy pofatlanul „demokratikus”-nak nevezzek?

  • Slapaj!
    1. Nem „ótvaroltam” a választókat: nem szokásom. A „dühpolgár” más kategória(nemrégiben került a politológiai szótárba), és minden oldalon megtalálható. Azt a csoportot jelzi, amelyik kevéssé tájékozott, de minden döntést elutasít, ami a másik oldalról érkezik. Holott olyan döntés nem létezik, ami mindenkinek csak előnyös. Ez a csoport egyszerű szlogenekkel könnyen mozgósítható, és bár minden társadalomban legfeljebb a 20-25 százalékot teszi ki, hangereje a többség látszatát kelti.Minden populista, cinikus politikai vállalkozó hatalmának alapja.
    2.Nem szokásom patkányozni a mai vezetőket. Sőt a tolvajozást is kerülöm -főképp, mert a hatalommal való visszaélésnek ez a fajtája minden böcsületes tolvaj megvetését kivívja. Milyen „rend” van? Szerinted az a „rend”, hogy megérkeznek a nyugdíjak? Nopláne: „féken van tartva az ellenzék”?
    Éppen ezzel van a legnagyobb baj: nincs rend,hiszen egyik-napról a másikra, vita, vizsgálódás nélkül hoznak olyan törvényeket, amellyel elveszik a vállalkozásodat, a megtakarításodat, hogy megbízható kezekbe adják.
    Többször írtam:Magyarország gazdag ország,nem kell, hogy a vezetői szórcsuhában járjanak, Akkor sem, ha nem az én választottaim. De az galád dolog, hogy közös történelmünk (a NEMZET történelme!), emlékeit verik szét, mert egy pókhendi bugris azt hiszi, tekintélye lesz, ha dombra áll.
    És: az ellenzéket nem ők (ti) fizetitek meg, hanem mi,kb. másfélmillióan, akik ezekre a pártokra és képviselőkre szavaztunk, hiszen a büdzsében a mi adóink is ott vannak.
    Ez a „zavarkeltőellenzék” meg! Jesszus, hányszor hallottam, a hatvanas-hetvenes-nyolcvanas évek folyamán!
    Úgy beszélsz, mint Németh Károly, akihez képest Kádár szabadelvű demokrata volt!(Az MSZMP erős embere volt, sokáig Kádár örökösének számított.) Honnan veszitek ezt a dumát Ti, akik az elmúlt 30 évben nőttetek föl?

  • SLAPAJ;

    Tevedesed !!!

    Nincsen kis-nyeres, sem nagy-nyeres.

    Sot az europai szavazasi rendszerben (mert az nem vlasztasi rendszer am) az eredmeny teljesen jeletektelen.

    Mert a szavazasok utan barmely part johet „koaliciokra” barmely mas, sot tobb partokkal is.

    Pont az tortent Magyarorszagon, Nemetben Merkel mutti-partja eseteben, Olaszban, Spanyolban, stb.stb.

    Sot lasd Israel eseteben ahol a szavazasokon vesztett PM sikertelen lett barmi mas partokkal koaliciot osszehozni. S most egy esztendon belul egy harmadik szavazasra lessz szukseguk.
    S mileget majd annakm is eredemnye?
    Talan ugyan az mint az elobbi ket-szavazasoknak.

    Ha mind az nem esztelen marhasag,hat minek nevezzned ?

    Magam reszerol, inkabb gazembersgenek neveznem.
    Mert az semmi mas !!!!!!

    Na de ottan ti azt „demokratikus”-nak kepzelitek el.

  • Orsós Elemér

    Bendeguz79
    2020 január 5
    11:50 de.

    Azért nagyon el ne tévedjünk, mert speciel én az európai választási rendszereket(talán a brit kivételével) sokkal demokratikusabbnak és egyszerűbbnek tartom az egyesült államoki „a győztes mindent visz” elvű nekem diktatórikusnak tűnő helyett! Igaz viszont hogy, az amerikainál cseppet sem kell bajkolódni a koaliciós partnerekkel! 😀
    Ámbár: Kinek a pap, kinek a papné! 😀 (Ezt a Neked sejtelmes mondást azért lefordítom számodra érthetőbbre: ízlések és pofonok külömböznek!)

  • Bendeguz79
    2020 január 4
    5:25 du.

    gizi olvasatodtól full fool lesz bárki, pedig én nagyon erős vagyok ám, dehát…

    bruhahahaha

    még egyetlen kérdésemre sem válaszoltál, csak nem az van, hogy halvány lila fingod nincs a válaszról?

  • A helyzet ennél sokkal rosszabb:

    A dolgok összefüggenek

    nem csak az a közös, hogy az érintet potentát egy bunkó – amit egyébként is tudunk -, hanem az hogy a környezetükben nem akad egyetlen ember sem, aki szólna, hogy ez így nem kóser

    Tavaly ilyentájt egy Orbán fotó igazolta, hogy népünk szeme-fényének gondja van a késsel és villával való étkezéssel és ezt a környezet nem veszi észre.
    Ugyan ez a helyzet a tegnapi interjúval a KE esetében, ahol nem csak azért mert kiderült, de eleve micsoda dolog, hogy az államfőt – nem a szerencsétlen Ádert, mert ő még ennyit sem érdemel – nem tiszteli annyira a közmédia, hogy propagandistája tisztességesen felöltözzön, és a elnöki hivatal ezt észre sem vette, de legalább is nem kifogásolta! =))

  • Nem aratott osztatlan sikert a prágai opera megnyitójára érkező Orbán Viktor, akit nem a felesége, hanem Róza lánya (20) kísért el. :
    .

  • Orsós Elemér

    Drizari
    2020 január 6
    4:02 de.
    Ahhoz képest hogy voltak vagy huszan, elég nagy világfelháborodást tudtak csapni! Mellesleg megjegyzem, bennfentes értesüléseim vannak róla hogy, Soros B szektoros, álcázóruhás foci huligánjai voltak az elvetemült elkövetők, a minden 10 emberre jutó molinó viszont profi munka! 😀 (Egyébbként meg szerintem azért nem mer itthon Operába járni, mert legalább 30 füttyöst és 3 molinót kellene elszenvednie!)

  • ORSOS;

    Democratikusnak veled amikor a politikusok ugy hatarozhatnak , dontehetnek, sot on-politikai lehetoseguket on-magok dontik el,. amint ohajtanak, s nem a nep ???

    Mi jelent ertelmed, vagy „velemenyek” es a „pofonok” alapjan is a DEMOKRACIA ???

    Mar sokszor kerdeztem yolletek, demokratikusnak velted hogy egy part vezetoje korlatlan hatalmat kapott a partja 32%-os sikerevel. Igen Hitler.

    Hasonloan Merkel asszontsag is csak partja 33%-os szavazataval.

    Vagy Orban, a Fodesz es KDNP 46.8%-os, az ossz-koalicio alapjan ????

    Talan neked nem azt hogy a nep, a lakossag , a szabad hatarozataik alapjan hatarozhatna, hogy kit ohajtananak es valasztanak meg allamfonek, kormanyfonek, biroknak, jegyzoknek, adoszedoknek, minisztereikenek, s amodon hatarozhatnak a kozvetlen torvenyhozasaikon, alkotmany-modositasaikon, sot meg az ado-korlatozasaikon is??????

    Hat ha boldog vagy a ti jelen rendszeretekkel hat miert nem nevezitek szeretett onhatalma altal PM lett vezetoketeket kiralynak???

    Mert valoban a meghatarozott hatalma azzal egyenlo.
    Senki, semmi nep-altal valasztott, meghatalmazott szervezet, egyseg nem ellenorizheti tevekenyseget.

    Sot onmaga szavazhat sajat dontesein , hatarozatain, s egyben a torvenyein amit ohajt. Mert on-maga is a (parlament) torvenyhozo testulet egyenlo tagja.

    Na de ha te azt boldogan elfogadod es tamogatod, sot vedelmezed, hat hogyan lehetne jogod az itten naponta szidnod es ragalmaznod ??????

    P.S.
    Az angol parlamenti politikusok legalabb egy kicsit tisztesegesebbek.
    S legalabb szabadon ugralnak beszedeiket mondani a parlament padlojan.
    Sot a szavazo lakossag donthet lehetosegeiken, meg ha nem az egyeni es nevszeru hatarozataik alapjan.

    Elvezd ragyogo rendszereteket.
    S ha meg egyszer itten panaszkodsz, azt rogton az orrod ala fogom dobni !!!

  • Orsós Elemér

    Drizari
    2020 január 6
    4:02 de.

    Nos Kedves Drizari, mindketten jól bedőltünk ennek az ügyesen összevágott vagy inkább kivágott videónak, mert „véletlenül” kimaradt az előzményekből az a „jelentéktelen” rész amikor a felháborodott „tömeg” akkor kezdett el kellően artikulálatlanul füttyentgetni és fújjogatni, amikor Andrej Babis megjelent az Opera lépcsőjén az akkor még meg sem érkező Orbán fogadására, tehát a lelkes ováció eredetileg a hőn szeretett miniszterelnöküknek szólt, aki ellen már 300 helyen és 90000-es lélekszámú tömegtüntetés is előfordult! Ezt szigorúan CSAK a tárgyilagosság kedvéért mondom, annak ellenére hogy, Orbán Babis társasága nélkül is bőven megérdemelte volna ezt a szivélyes fogadtatást! Minden esetre a média találékonysága és elfogulatlansága abszolut gerinces! (Valószínű ez a picinyke kis gerinctelenség kurvára megéri nekijek!)

  • Orsós Elemér

    Drizari
    2020 január 6
    4:02 de.

    Kedves Drizari, én már utánajártam, amit Neked is ajánlok, sajnos az összes orbánkifütyülős videót levette szenzációhajhász repertoárjából a média! Valószínű nem mernek megkockáztatni egy esélytelen sajtópert! Kiváncsi vagyok viszont arra hogy, hányan bátorkodnak majd helyreigazítást restelkedni?! 😀

  • hogy mik vannak

    „A tavaly tavasszal leváltott (megbukott/kirúgott;, jellemző, hogy azóta sincs hivatalos magyarázat a kormányból való menesztésére) Lázár János volt kancelláriaminiszter állt az élére a Fidesz belső ellenzékének.

    A harc értelmezhető puszta hatalmi közdelemként, meg tartalmi vitaként is; a kettő összefügg. Az utóbbi lényege, a hatalom megtartása, a kormányoldal 2022-es győzelmi esélye. A vita akörül forog, hogy az október 13-ai önkormányzati választáson nyert-e a Fidesz.

    Mert ha igen, akkor minden rendben, akkor sínen vannak.
    Ha viszont nem, akkor változásra és váltásra van szükség.”

    még majd lesz valami

    lázár a rogán ellen és+++

    bruhahaha

    belépőjegyek már kaphatók

  • Slapaj!(mint kevés és tágyilagos hozzászóló)
    A kormánypárt eddig csak bizonyított,(igyekezett minden rétegnek,jó és kedvező intézkedéseket tenni….)és nem igyekszik,…számít….. a megbukásra,míg a szerncsétlen jellemtelen ellenzék erre hajt……”nem sok sikerrel”…sem most,sem a jövőben,ismerve a jellemüket,hitelességüket,de ugye a
    „programmjuk” még „titok”…!
    Az önkörmányzati választásokon egyes helyeken… nyert baloldal viszont sikeresen „bemutatkozott” Karácsony Gergely amnéziás és jellemtelen főpolgérmesterrel az ÉLEN!!!!
    Na ők még az 5 évet sem viztos,hogy kihúzzák…ami pedig általában a szerencsétlen egymást is írtó ellenzéket illeti,hát
    nincs mitől tartani…2022.re „0” szinten lesznek!

  • talalom
    2020 január 5
    10:37 de.

    Ne lény naív
    a mostani hatalmárkodók
    mind a régi MSzMP csecsbimbajain
    nőttek fel ilyen szép nagydarabokká.

    SOB* csak azokat a
    lózungokat alkalmazza tyúkeszűen
    makacs igyekezettel, amit lánctartói
    belevertek abba a borsónyi agyacskájába.

    *SOB = Slapaj of Bájerzsótty

  • D.Bernstein
    2020 január 3
    1:05 du.

    Bírom mikor egy echte náci
    egy náci szennylapot citál ide.
    Te komolyan azt gondolod a buta fejecskéddel
    hogy itt mi majd a te kedvedért kóstolgatni fogjuk
    azt az állami böcce-gödröt? elvan maga tévedve asszonyom/uram.
    /Nem gívánd dőrlendő, hogy Rejtőt idézzem/

  • Véleményem a cikkben foglaltakról,
    annak is az utolsó soráról:

    Csak ott van a baj, hogy a mi házaink tetejét fogja levinni.

  • „A kormánypárt eddig csak bizonyított,(igyekezett minden rétegnek,jó és kedvező intézkedéseket tenni….)” – Írja a „jólértesült” Marcsi.

    Ez úgy helyes, hogy igyekezett minden hozzá közeli rétegnek, a CSALÁDTAGJAINAK ÉS BARÁTAINAK a köznek a pénzéből,jó és kedvező intézkedéseket tenni. Ide egy EU-s pályázat, oda egy állami megbízás. Ezt pedig mintává tette az önkormányzatokban is (Lásd pl. Győr-Borkai, Debrecen-Kósa gazdagodását, rokonainak való „juttatásokat”, vagy kisebb településeken, Izsák, Nagykálló és ahol szemrebbenés nélkül rakják zsebre a fejlesztésekre szánt milliókat a polgármesterek – Ezt látják, hogy a vezérnek szabad, akkor nekik is).

    Milliárdos lett Orbán gyerekkori barátja (10 éve kevesebb pénze volt mint egy átlag magyarnak, most meg a leggazdagabb ember Mészáros Lőrinc.) Mészáros testvére, gyerekei minden egyes tagja is milliárdokkal rendelkeznek már. Orbán testvére milliárdokat kap, Orbán apja tovább milliárdosodott. Aztán a barátokat sem hagyja az út szélén mint rétegek. Minden jelentősebb kormányzati figura akkora Villában, kastélyban él, hogy még nem sikerült elszámolniuk, hogy miképpen gyarapodtak az elmúlt 10 év alatt olyan mértékben ami a fizetésükből lehetetlen – de korrupcióból, túlárazásokból, lopásból, csalásból játszi könnyedséggel lehet a magyarok adóforintjaiból mesés vagyont halmozni.

    Szóval Marcsi, igen Orbán a hozzá legközelebbi, valamint befolyással bíró minden rétegnek busásan osztogat a lopott pénzből, a magyar nemzet vagyonából teljesen gátlástalan mód.

    Miért nem lehet kevesebbet lopni, és tényleg kormányozni? Erre tud válaszolni? Érdekel a badarsága, hogy mit mondanak erről magának a propagandában.
    Ennyi a magyar ember kívánsága, hogy legalább ne mértéktelenül lopják szét a nemzeti vagyont és valamiféle kormányzást hajtsanak végre, és respektet vívnak ki a világban az Országnak, ne pedig kifütyülést amerre a magyarok miniszterelnöke jár.

  • F.C.K.stb: „mind a régi MSzMP csecsbimbajain nőttek fel.”
    Marhaság.Meddig akarjuk még ezt hajtogatni: Slapaj max kisgyerek lehetett 89-ben. Inkább az a baj, hogy gőzük nincs,min alapult az a hatalom. Így azután aggály nélkül szajkózzák a proletárdiktatúra lenini ismérveit, a bolsevik érveket a NER mellett. Néha szinte szó szerint idézve az áprilisi téziseket. Ami vicces is lehetne- de nem az, mert tudjuk, mi következett Európára (a nyugati felére is) 1917 áprilisa után.
    Boda debil rikácsolásait szerintem jobboldaliak is szégyenlik. Mégis fontos, hogy tudjunk róluk: sokan vannak ilyenek – és szavaznak.

  • Nem és nem! Nem közösködök! A magát kinevező „nyugdíjguru” Farkas András méltatlankodik, hogy a nyugdíjas társadalom nem képes egységesen fellépni saját érdekeiben.(?) És elkezdi sorolni a szerinte fájó nyugdíjemelési szabályozás egyes elemeit.

    Talán azért nem egységesek, mert a nyugdíjasok társadalma eleve nem homogén, kivéve, hogy állami nyugdíjasok.

    Ebben benne az a „kisnyugdíjas” is, aki forintban kap 28200-at, és euróban havi 1400-at (462000 Ft) és az a havi 28200 forintos is, aki a vállalkozásában manipulált az adók befizetésével, és se az szolgálati évei száma, se a lejelentett bére miatt nem kaphat többet.

    Tudnék sorolni még számtalan okot, ami megkülönbözteti egymástól a nyugdíjasokat, de nem teszem. Ébredjen rá magától a nyugdíjguru.

  • Rodeó 2:22. Lázár szerintem egy simulékony róka – és ő tényleg élt már 89 előtt. És nem ostoba. Látja, hogy a bodaságok a legfelső szinteket is elérték, nem véletlenül. A vezénylőtábornok kizárólag ezeknek hisz, hisz ezek igazolják vissza bizonytalan énkéjét.
    Lázár viszont arra is emlékezhet, hogy az ilyen némethszilárdságú elmék vesztették el 89-ben a hatalmas előnnyel kormányzó párt uralmát. A párhuzamok persze sose tökéletesek, mert ma egészen más a nemzetközi helyzet, mint 30 éve. Aratnak a dühpolgárok Európa és USA szerte.
    Bár az Unióban úgy tűnik, teret vesztettek – így Magyarország számára is veszélyes (és káros)lehet ez a debil „pávatánc”,ami közben a páva egyként ragyogtatja a farktollait keresztény, nemzeti színekben,meg türk-kipcsak rokonságban. Ez ugyan a bodaságoknak nem tűnik föl,a Slapi félék meg „okosságnak” vélhetik.
    Csakhogy az ilyen „okosság” néhányszor már Magyarország vesztét okozta.
    Lázár nem feltétlen gondolkodik nemzetközi méretekben – de azt látja: ner-alapon lehetetlen a konszolidáció. Anélkül meg nemhogy 30 éve, de tíz sincs a diktatúrának. Főképp, ha a támogatói körét egyre inkább a rikácsolók határozzák meg, meg az olyan,konkrétan elborult alakok, mint Kövér nertárs, meg a fényestekintetű Kósa.

  • Talán mégis kiegészíteném annyival a fönti nyugdíjas berzenkedésem, hogy vagyok inkább 100x szolidárisabb az egyetemet végzett Almási Almával, mint egy volt kocsikísérővel.

    Na de, a szocialista osztályharc sajátja volt, hogy mondjuk egy Blaha Lujza téri újságárus havi jövedelme nagyságrenddel volt magasabb Almási Almáénál. Így aztán egy „rossz helyen” dolgozó egyetemet végzett nem valami magas állami nyugdíjat kaphatott, ma ebből kell élnie.

  • Besancon 2020 január 6 7:18 de.
    Felhívtad figyelmemet Boda elvtársnő rólam írt jellemzésére. Kimaradt, nem véletlenül. Két hétig a mennyországban éltem, nem volt kedvem gonosz emberek fertöző testnedveiben tapicskolni. Semmi különös, csak a megszokott besúgói berögzödése, ha nincs mit írni, hazudni, rágalmazni kell.
    Azt azért javítanám, „középlibsi” vagyok nem „ballibsi”. Kimaradt kedvenc vádja, miszerint ingyenélő selyemfiú vagyok. Igaz, ez magában is oximoron, egy selyemfiú nem ingyen kapja a pénzt, viszont az én koromban megbecsült selyemfiúnak lenni nem kis teljesítmény egy ilyen okos és csinos feleség mellett.
    Jött viszont egy új vonás, lezsidozott. Ez még nem volt.
    Ez sajnos nem igaz, nem elvből, egyszerüen nem tudok zsidó felmenőről. (Persze attól lehet)
    Ennyit erről a bodaszösszenetről. Azért ez is szép attól a trolltól, akinek annyi esze van, hogy ne szarjon a szoba közepére. Van annyi?

  • Orsós Elemér

    Bendeguz79
    2020 január 6
    12:38 du.

    „Elvezd ragyogo rendszereteket.
    S ha meg egyszer itten panaszkodsz, azt rogton az orrod ala fogom dobni !!!”

    Élvezi a rosseb, ha nem panaszkodnék vagy ágálnék, AKKOR élvezném! 😀
    Azért demokratikusabb a Ti választási rendszeretek, mert az ellenzéknek még véletlenül sem lehet igaza? Nálunk legalább megadatik nekik is a jobbítás lehetősége! Az más kérdés hogy, csak 2/3 alatti uralom mellett lehetnek a mérleg nyelve, mert eddig még minden többséggel kormányzó lesöpörte vagy -megköszönés nélkül- ellopta az ellenzékének még a legépítőbb ellenjavaslatait is!

  • Boda Neked az tárgyilagos, aki elismerten a fidesz jóvoltából tartózkodhatott Kanadában, és saját bevallása szerint a fidesz kebelén képzeli el jól fizetett jövőjét? Még magadat is túllicítálod a butasággal? 🙂

  • ORSOS;

    NINCSEN URALOM !!!

    Vedd azt mar a fejedbe.

    Csupan a lakossag tobbseg hatarozata donti el hogy ki milyen pozociot tolhet be allam, az orszag, a mkegyei, varosi kozigazgatas, jogiteletek, tervesek ,oktatasok, stb.stb. intezesen.

    s AZOK VALASZTOTT SZERVEK ALTAL ELLENORIZVE ES FELELOSEGRE VONHATOAN MUKODNEK.

    Nektek Hitler volt az igazi demokrata, mert soha egyetlen szavazo-lakos NEM szvazott rea, csupan az oss-lakossag 32%-a az altala szervezett partra.

    De mit velnenek azon mind azok a milliok es milliok akik eletukkel ,fizettek azert ?????

    S miert nem lehetet a nepnek levalasztani amikor tisztan lattak hogy mit okozott????

    Jozanodj fel egy kicsit mielott verszomjassagodat a Hitleri rendszert hirdeted itten !!!!

  • DRAZIRI:

    Mi alapon panaszkodsz a nyugdijrendszere miatt?

    Nyugdijas lennel ?

    Szamisd ki hogy mennyi osszeget fizetel azert az alapba az eveken ata ?

    S hogy menyi nyugdijat kapsz havonta? Bar-meny nemzetben.

    S mond hogy kiket ohajtanal kotelezni teged eltartani mostan ?

  • Csak benéztem,és igyekszem röviden reagálni:
    1/ Kb.100x leírtam,hogy soha nem voltam,és most sem vagyok egyet-
    len párt tagja sem,meg fanatikus bértollnoka sem (mint itt

    pár szerző,hozzászóló…)
    2/ Soha nem állítottam,hogy ma minden tökéletes,és az észrevéte
    leim meg ís írtam egyes fórumokra(amikre persze kultútált
    választ is kaptam…!
    3/ A tapasztalataim,és hiteles információkból szerzett ismere-
    teim alapján reagálok a cikkekre!

    4/ Mind szellemi,mind erkölcsi téren,de a modorom teintetében
    sem kell szégyenkznem több itt „előforduló” dühöngővel szem
    ben!
    5/ Az sem mellékes,hogy énb többekkel ellentétben itthon élek..
    meg az sem,hogy sok párton kívüli,sőt több intelligens
    baloldali ismerősömmel,barátommal hasonló véleményen
    vagyunk,akik tisztességes munkából,nyugdíjból élnek…és
    pontosan tudják,hogy a jelenlegi ellenzék miért is jutott,
    ilyen mélyre….
    6/ Amúgy arra,hogy a jelenlegi kormány miért is győzött soro-
    zatban (és jó ideig fog is!)a válasz:az emberek normális
    többsége,a tények,pozitív intézkedések alapján szavazott
    rájuk(biztonság,jobb megélhetés,vallásszabadság stb) miatt
    mert se nem náci,se nem komcsi!!!!!!!!!!

    7/ Ami Illét illeti a szánalmas fenyegetése őt minősíti,ugya-
    nis elfelejtette,hogy itthon demokrácia és szólásszabadság
    van! pille agyú „cikkíró” annyira felértékeli magát,hogy
    ijesztgetni próbál a szerencsétlen…..jót derültem rajta,
    és persze undorodom is tőle…!
    8/ Mellesleg akinek „nagyon borzalmas” az itthoni helyzet,azt
    tanácsolom,menjen el,kövesse az eddigi „menekülteket”….
    9/ Aki még nem vesztette el a józan eszét,az gondolkodjon…..
    aki meg igen az sűrgősen „keresse fel kezelőorvosát,
    gyógyszerészét”……
    10/Általában mindenkinek: próbálják meg kultúráltan,érvekkel
    alátámasztva a hozzászólásaikat megírni!

    Na üdvözletem,jovbbulás kívánok a súlyos állapotban
    lévőknek!

    9/

  • Orsós Elemér

    Bendeguz79
    2020 január 7
    12:39 du.

    „Jozanodj fel egy kicsit mielott verszomjassagodat a Hitleri rendszert hirdeted itten !!!!”

    Tudod, fasza gyerek lehetnél, de sajnos elég ritkán vagy beszámítható! 😀

  • Boda Marcsi
    2020 január 7
    2:53 du.

    Atyaég, egyszerűen képtelen igazat mondani még jelentéktelen dolgokban is: „Csak benéztem,és igyekszem röviden reagálni” by BM.

    Ahhoz képest, hogy rövidnek igyekezett lenni, az egyik leghosszabb bejegyzését írta pályafutása alatt.

    Hihetetlen, hogy ebben is ilyen kelekótya, hogy még ezt sem tudja betartani, vagy igazat beszélni. Van valami magában, ami nem szöges ellentéte annak, amit mond?

    Ja a 10 pontja is érdekes, saját magával meg lehet mind cáfolni ezeket is. Én is Chris és mások is kérdezték korábban Önt többször, hogy pl. a 2 pontjában leírtak alapján, mit tart károsnak a Fideszben? De nem volt képes válaszolni. Ezúttal meg tudja mondani, hogy Önnek mi az ami nem tetszik? Hátha tényleg van ilyen ebben a „kiváló” kormányban Ön szerint is. Tessék színt vallhat, ellenkező esetben megint üres, tartalom nélkül kamu lózung marad amit ír, gondol, beszél.

  • HM. Boda olvtársunk 10 pontjában felrajzolta egy tipikus ner-szavazó képét. Ebből minimum 3 arról szól, hpgy MINDENKI beteg, kezelésre szorul, aki nem híve a mai magyarországi kormánynak. De ha ez nem lenne elég „érv” a kormányzat mellett, a többi pontból megtudhatjuk, hogy azért neki van igaza, mert ő „hiteles, intelligens” stb., a kormányt ellenzők meg undorítóak. Akit ennyi „ÉRV” sem győzött meg, az meg takarodjon az országból.
    A 2.pontban ugyan felajánl egy halvány lehetőséget az „építő bírálatra” – Elvtársak! Csak bátran! A hibák azért vannak, hogy kijavítsuk! De ne akadékoskodjunk!
    A legerősebb argumentumnak láthatóan az 1.pontban sokadszorra előadott „nem voltam egyetlen párt tagja sem” szólamot szánja. Tipikus mameluk-szöveg: én ott sem voltam, semmi közöm hozzá, fogalmam sincs mi zajlik, de a felsőbbségnek igaza van…
    Hát nem csoda, hogy Lázár meg Navracsics aggódik. Ha ilyen védelmezőik vannak, ellenségre már nincs is szükségük…

  • talalom
    2020 január 7
    4:35 de.

    „Boda debil rikácsolásait szerintem jobboldaliak is szégyenlik. Mégis fontos, hogy tudjunk róluk: sokan vannak ilyenek – és szavaznak.”

    ———————————–
    Boda szerintem minden csak nem jobboldali, így aztán a megközelítőleg jobboldali gondolkodásúaknak nincs is mit szégyellnie rajta. Az is igaz, jó ha tudjuk, léteznek ilyenek és nem is kevesen, de ez a fajta mentalitás egy örök katyvasz, mindig voltak vannak és lesznek is primitív, mindennek tapsikoló, vagy minden ellen tiltakozó, magukat „becsületes, keresztény jobboldalinak” vélő egyedek, akiknek valójában fogalmuk sincs, mit is jelent a jobboldali gondolkodás, és egyáltalán mit jelent a jobboldali eszme. De ez talán nem egészen az ő hibájuk, Magyarországon csak hivatkozunk a bal ill. jobboldali létre, hovatartozásra, ideára, de valójában nincs klasszikus bal ill. jobboldal, így Bodának és társainak is elég annyi, hogy minden ami nem a „komcsi, ballibsi, liberálbolsi” stb ellenzék, az a dicső jobboldal, és ő bizony oda tartozik, pedig az ilyen sehova sem tartozik.

    Ez a véresszájú szekértoló, a mindenkori hatalom buzgó napszámosa sosem ért meg semmilyen összefüggést a világból, csak azt hogy Ő a „jó oldalon” áll ( mikor hol, ahol éppen a hatalom, oda dörgölőzik) és semmi más érve nincs mint a többséghez tartozás, mert attól érzi magát biztonságban, ha sokan kiabálják ugyanazt a sületlenséget, de közben mindig körbe sandít, hányan vannak mellette, mögötte, előtte stb nehogy véletlenül elfogyjon a „többség”, és egyedül maradjon, mert akkor menten elhallgat, mert a számonkérhetőség számára vörösposztó, menekül is a lehetősége elől! Boda és társai most jól érzik magukat, erős bennük a győzhetetlenségi hit, nem számolnak vele, hogy örökké semmi nem tarthat, ill. ha mégis, azt ők már nem érik meg – ezért hosszú létre rendezkedtek be, jól belakják. Aztán ha mégis fordul a kocka, lassan, oldalazva beállnak a sor végére, óvatosan kémlelve ki áll körülöttük, vajon hányan emlékeznek arra, hogy hol is álltak ők előtte, miket óbégattak, és remélik ( magukból kiindulva) hogy rövid az emberek emlékezete – majd egyre inkább felbátorodva kezdik tolni az akkor aktuális hatalom szekerét !
    Ilyenek ezek a Bodák, és ezért az általában gondolkodó, maguk számára valamilyen alapállást megfogalmazó embereknek nincs is mit restellnie rajtuk – akár jobb akár baloldali érzelműek – mert ez egy sajátos embertípus de sajnos sosem fogynak ki mert mindig születik utánpótlás!

    Az igazi gond amit te is írtál, hogy nekik is van egy szavazatuk !

  • „talalom” tette a megjegyzeseben, hogy az adoik is ott van a tozsden.

    Igazan kivancsi vagyok, hogy az hogyan lenne lehetseges.

  • ORSOS:

    „..az ellenzeknek nem lehet igaza…”

    Mindenkinek csupan elkepzelesei, tervei, javaslatai vannak.
    De ha sikeresn megnyeri azzal a valasztok tobbseget, s a „tobbseg” az nem 2/3 ,akkor lehetosege adodoik mind azt bizonyitani.

    S ha azt nem kepes, hat a valsztok hamar-ki-is rughatjak, mint megy az ma Trump elnok esetevel.
    Sot tertent az mar haromszor is a multban az elnokkel.

    Habar nem gyilkoljuk, akasszuk fel oket, minmt a magyarok szoktak tenni.

  • Azért megvédeném szegény Bodát. Tudjuk szegény beteg öregasszony, aki súlyos műhiba után van. Szegénynek az appendektómia helyett a frontális lobektomiát végeztek el. Több empátiát kérek emberek.

  • ORSOS’

    Ebredj fel !!!

    Te vagy az a „faszi gyerek” aki a Hittler hatalomrajutasnak modszeret dicsoited ami altalad:

    „.. SOKKAL DEMOKRATIKUSABNAK TARTOM AZ EGYESULT ALLAMOKINAL, AHOL A GYOZTES NINDENT VISZ..”
    (Jan.5, 7;10 d.u.)

    A 32% meg az egyharmadnal is alacsaonyabb, de azzal am mindent vitt, sot milliokat a halalukba meg a gazkamrakba is.

    Az neked a demokratikus ?????
    Szart sem adsz a tarsadalom tobbseg hatarozatainak.

    Hat te aki dicsoiti a diktatirak lehetosegeit !!!!!

    Csak keptelen vagy felfogni.

    Probald ertelmezni sajat felfogasaidat, mielott itelsz es atkozol barki masokat !!!!!

  • Szerintem Boda Mária nagysasszony kissé elfáradt a belső ellenség elleni itteni önfeláldozó küzdelmében; lám, a fáradtságtól már azt is elfelejtette, hogy amióta és ameddig Netanjahu és Orbán (hogy nagyon udvariasan fogalmazzak) érdek-concubinátusa tart, addig a jelenlegi hatalom valamennyire is jól idomított házőrzőjének nem illik – legalább is nyilvánosan nem – dühös zsidóellenes vakkantásokat, morgást hallatni.
    Fáradtsága miatt szerintem Boda kíméletre szorulna. Épp ezért helyesnek tartanám, ha a laptulajdonos-főszerkesztő úr Boda nagysasszony részére hosszabb időtartamú alkotói szabadságot biztosítana, ez időre teljesen mentesítve őt a KMH fórumain történő hozzászólás fáradsága alól.

  • Orsós Elemér

    Bendeguz79
    2020 január 8
    11:13 de.
    „Habar nem gyilkoljuk, akasszuk fel oket, minmt a magyarok szoktak tenni.”

    Sajnos erről a hatásos fegyelmező szokásunról már vagy száz éve leszoktunk, pedig ma is eredményes visszatartó erő lehetne a szavazóknak botrányosan ellenszegülő politikusokkal szemben! De, ha ez a mai fejlett civilizációban már elavult eljárás, még az is hatásos lehetne, ha a hatalmukkal visszaélőket nem csak 4-5 éves ciklusuk végeztével, hanem -kellő indokkal- bármikor a grabancuknál fogva ki lehetne dobni, mint szobából a magáról megfeledkező illetlen macskát! Ez utóbbi eljárás népszavazás útján történő kierőszakolása szerintem üdvös, felettébb demokratikus és igazságos lenne, ámbár akkor lehet hogy, kihalnának Magyarországon a politikusok, legalábbis a here megélhetésiek!

  • Igazan elkeseredettek lehetnek az itteni hozzaszollok, vagy nagyon megelegedettek a jelen allamharalom vezztesevel.

    Ha nem hinnek el hogy csupan a le-valasztassal leheto a kormanyfo elmozdithato allasabol.

    De mi Orban kerpviselo kerulete????????
    Legalabb azt tudna valaki ???

    Miert nem kezdenenek vissa-hivo valasztast kezdemnyezni?
    A PM-nek valasztott kepviselonek is koteles lennie.

    Vagy perelni valmiert?

    Ketsegtelen, senki nem kepes talalni semmi torveny-sertest poziciojanak intezeseiben !

    MASIK;

    Jan.1-tol az auto uzemanyagotok 10% Rthanolt tartalmaz.
    S mind a magyarnyelvu lapok pamaszkodnak. Allitjak hogy az karos.
    S hogy a 95-os oktanut hasznaljak.

    Miert az aggodalmak az Ethanbol miatt?

    S miert a leg-magasabb oktanu uzemanyag hasznalata???

  • HunCanada és a hasonlók!
    Én most is leírtam értelmesen,érthetően a véleményem,amit nem Képesek,vagy nem akarnak felfogni……(inkább az utóbbi)!
    A különbség a Fidesz és a baloldal között óriási,többek közt észben,becsületességben,hitelességben,modorban……ez bap mint nap bizonyosságot nyer!
    Arra meg ne legyen kíváncsi,hogy milyen jogos észrevételeket írtam nekik……(normális hangnemben,és úgy is válaszoltak nem úgy mint itt sok bunkó dühöngő) ,meg semmi köze hozzá…az itteni ballibsik „önállóan” képesek,kapásból idióta és cáfolható hazugságokat írni!
    Talán nézzen körül olvasson,nézzen hallgasson TV-t hátha sikerül felfognia hogy a ballibsi ellenzék miért is tart itt.
    Még a volt,kilépett tagok is mínősítik,szégyenlik a volt pártjaikat…erről majd holnasp írok friss híreket!!!!

  • Bendeguz79
    2020 január 8
    11:13 de.

    Nagyokos:
    Jobb lenne ha nem magyarázgatnád a magyarázhatatlant.

  • Boda Marcsi
    2020 január 7
    2:53 du.

    Megint agymenése lett az idiótának.
    Valaki huzzon már egy pelenkát a fejére neki 😀

  • talalom
    2020 január 7
    4:35 de.

    SOB* nem a fenntemlített csecsbimbajon nőtt fel.
    Ö csak a mindenkori irányelveket kapja a felnevelkedettektől.
    Erre próbáltam hangsúlyt helyezni a magam cizellált stílusában

    *SOB = Slapaj of csecsbimbónnevelkedett..vagy valami hehe

  • Boda Marcsi
    2020 január 8
    4:59 du.

    Hát öreganyám..
    ha te „értelmeseket” írtál, akkó én vok a Jégmezők Lovagja..

  • Boda Marcsi
    2020 január 8
    4:59 du.

    Kedves Marcsi, ne legyen méregzsák! Legyen valóban kedves Marcsi, ami nem nagy kérés, csak hogy a kérdésre válaszol és nem mellé szokása szerint.
    Hogy, hogy ne legyek kiváncsi? Ön azt mondja hogy a Fidesz nem szent, és vannak problémák természetesen.
    Erre én megkérdezem, mint egy normális társalgásban, hogy Ön szerint mik ezek a problémák és kérem, hogy nevesítse.

    Erre a maga válasza: „ne legyen kíváncsi,…,meg semmi köze hozzá…az itteni ballibsik “önállóan” képesek,kapásból idióta és cáfolható hazugságokat írni! Talán nézzen körül olvasson,nézzen hallgasson TV-t hátha sikerül felfognia hogy a ballibsi ellenzék miért is tart itt.”

    Marcsi, én nem a TV-re vagyok kíváncsi, hanem magára, hiszen ez volna egy diskurzus. Ha állít valamit, akkor meg is mondja mi az.

    Hát jó, akkor megint nem mondott semmit, állítása és szavai üresek maradnak most is, válasza pedig gyűlölködőstől hemzseg nem pedig párbeszédre hajlik.

    Azt nem értem, hogy miképpen gondolja, hogy így egyetlen szavának volna hitele? Vagy csak szórakozásból pötyög betűket szavakká, mindenfajta értelem nélkül. Egyetlen egy kérdésre soha nem tud tisztességgel, egyenesen válaszolni.
    Felőlem lehet méregzsák is, aki saját válasz helyett azt mondja, nézzük a propaganda TV-t. Mert egy önálló saját gondolata nincs – ez is csak ezt bizonyította méregzsák Marcsi.

  • Orsós Elemér

    F.C.K.Cs.P.
    2020 január 8
    6:28 du.

    Ha csak a fejére az nem elég, mert akkor meg „kilátszik a világ teremtése.”
    Viszont abban meg igaza van Marcsinak hogy, most már az eddig mértékadó ősemeszpés Szanyi Kapitány is kipakolt! (Az persze már jó kérdés hogy, irigységből, mert kihagyták a buliból vagy isteni megvilágosodás hatására-e! 😀 )(Én Az előbbire tippelek!)

  • Egy szösszenet a tegnapi Radnóti művelődési ház parkjában – többek közt Tarlós által – felavatott Wass Albert szobor kapcsán. (Az előbbi (Radnóti) egy valódi író, de zsidósága miatt meg kellett halnia – az utóbbi pedig náci vaskereszttel kitüntetett, Wiesenthal Központ által is gyilkosnak minősített irodalmi szinten is átlagon aluli, azaz Wass)
    Íme, klikk:
    https://i.imgur.com/husaSTH.jpg

    Itt tartunk ma Magyarországon, ahol a Horthy, Wass, náci kultusz fenntartása előrébb való mindennél, csak hogy ne legyen vége, ne legyen nyugalom és folyton egymásnak feszüljenek a szekértáborok – addig is nyugodtan lehet lopni, amíg a birkák egymásnak feszülnek.

  • Bendeguz79 Mert az etanol rossz üzemanyag. A benzinnél 20-30 százalékkal több kell azonos teljesítmény eléréséhez. Természetesen ennyivel nem olcsóbb, tehát drágítja az üzemanyagot.
    A benzinből kicsapódik a víz, az alkoholból nem, ezáltal bekerül a motortérbe, ami kárt okoz. A következő gond, hogy az etanolnak nincs kenőképessége, viszont a benzin kenőképessége bele van számítva a meghajtó rendszerbe. Az etanol koszosabb is, a szűrőberendezések sokkal több karbantartást igényelnek.
    Van még. Az tiszt etanolnál 15-16 C foknál hidegindítás történik, ami megviseli az inditórendszert. Az akku gyártása nagyon szennyezi a bolygót, ez a villamos autók egyik elhallgatott hátránya is.
    A motorok oktánszámra vannak beállítva, alá vagy fölé menni rossz. Az előgyújtást nem otthon barkácsoljuk, tehát olyat kell használni, ami elő van írva. A 95 nem a legmagasabb oktánszám.
    Az USA sokat vitatkozott, mert nem tartották jónak az etalont. Most sem, de a politika nyert.
    A jövendő mezőgazdasági gondokat nem is elemeztük, mikor a farmerek nem élelmiszert fognak termelni, hanem etalon alapanyagot. Most, mikor egyre több az ember és egyre kevesebb az élelmiszer. Dél Amerikában már kokaint termelnek élelmiszer helyett, az agave már a maffiáé, most jön a kukorica? Azt is tudjuk, az etanol gyártásához nagymennyiségű olaj kell. Nem ez igazi megoldás, ahogy a villanyautózás sem. Talán ezért sem szeretik az emberek az etanolt. Mindig olyan benzint veszek, amelyikben a legkevesebb etanol van. Meghálálja az autó. Tudom, neked az az autóvezetés, ha megtalálja valaki másodikra a gázpedált. Azt is hiszed, mindenki ért hozzá. Ez továbbra sincs így.

  • Orsós Elemér Az Usában nem akasztanak elnököket, ott lelővik Őket. Ha kell, még mielőtt megválasztják.
    Mikor az erkölcstelen képmutató akar erkölcsről papolni, miután sikeresen elmenekült a múltja elől. Azért van bőr a képén.

  • Orsós Elemér

    Kővendég
    2020 január 8
    2:43 du.

    „…amióta és ameddig Netanjahu és Orbán (hogy nagyon udvariasan fogalmazzak) érdek-concubinátusa tart, addig a jelenlegi hatalom valamennyire is jól idomított házőrzőjének nem illik – legalább is nyilvánosan nem – dühös zsidóellenes vakkantásokat, morgást hallatni.”

    Nem semmi ez a cáfolhatatlan konkluzio amit most itt egy tömör mondatban diplomatikusan és még politikailag is korrektül kimerítettél! 😀 😀 😀

  • „Az USA sokat vitatkozott, mert nem tartották jónak az etanolt. Most sem, de a politika nyert.”

    Kenny-t nyugtatom, az európai országoknak 10-15 éve gyártott benzinüzemű gépjárművek nem károsodnak, a mérnökök betervezték benzinhez keverve a maximum 10 százalékos etanol mennyiséget. Erre az intézkedésre a környezetkárosító hatás csökkentése érdekében került sor.

    Az etanol vízmegkötő tulajdonsága igaz, ezért nem ajánlatos otthon kannákban hónapokig tárolni, és télre leállított autó tankjában hagyni. Amúgy a járó motorblokkban a robbanás pillanatában a víz azonnal megsemmisül, hűtés nélkül a motorblokk vörösen izzana. (nincs ideje „rozsdásítani” a hengerfalat és a dugattyút)

    Rossz hír (neked), hogy a benzin rendkívül jó olajos szennyeződés eltávolítására, ezért nincs bennük semmi „kenőképesség”, nem is kell, külön kitalálták az Otto-motorok működés közbeni olajkenését. A kétütemű Otto-motorokban pl. Trabant nem volt, ezért magához a benzinhez keverték az olajat – így lett kenőképes.

    Az E10-es benzinből elméletileg kicsivel több a fogyasztás, de magát a fogyasztás mértékét annyi minden befolyásolja (keréknyomás, ellenszél, dugóban araszolás, tartós 140-150 km/h sebesség, téli elindulás stb) hogy ezt a valóságban nem lehet érzékelni, ahogy ezt Németországban se érzékelték az E10 évekkel ezelőtti bevezetésétől.

    Kenny, talán megleplek azzal az információval is, hogy a 2000-től nálunk gyártott Suzuki Swiftekbe is tankolható az E10. 🙂

  • Orsós Elemér

    Kenny
    2020 január 9
    7:58 de.

    Úgy tudom hogy, nálunk Tisza István volt az utolsó, pedig amikor a martalócok felkoncolták már nem is volt hivatalban. Az is érdekes hogy, nálunk nem kellett az ügyet X évre titkosítani, sőt a bűnözők is bíróság elé kerültek, más kérdés hogy, miért úszták meg pofátlanul enyhe ítéletekkel!?

  • HunCanada!

    Mint „mindent tudó,ész(?)osztó tanító(néni,vagy bácsi?…titok..),csak szeretném tájékoztatni,hogy az ellenzék fogy…különösen az MSZP….mivel Szóllösiné,Botka (és még mások után)most Szanyi Tibor is kilépett és kiteregetett….
    (TV,kép,hang több csatorna,több újság..)

    Idézem Szanyi mondatait:

    „Szavazzon az MSZP-re a vasorrú bába,
    Korrupt bandaként emlegetnek bennünket,
    A vezetúk inkább kussolni szeretnek,
    A párt degenerálódó belterjes klub,
    MSZP: Álnokság,szemforgatás,gonoszság”

    Gyurcsányra azt mondta: már rég a diliházban,vagy a szegedi Csillagban lenne a helye…..
    Szanyi új pártot akar alapítani! és ha Gyurcsányhoz (a „Dákó” párthoz páran átmentek ,Fletó még így sem rúg labdába,meg a szintén hazafi Klárika sem,sem most,sem 2022-ben!

    Hát ez a nagy helyzet,amit ugye nem én találtam ki!
    Na részvétem a baloldalnak,és a fanatikus,tájékozatlan híveknek!

  • Amúgy törpének lenni nem szégyen (csak sajnálatos állapot),de ugye az ész nem a méretük függvénye?…..!

  • HunCanada!
    Egy kis kiegészítés:

    Ugye én soha nem mondtam,hogy a Fidesz szent? de van „némi” különbség közte és az ellenzék között,míg az előbbi minden rétegnek adott(tények gyeremekes családok támogatása,fizetésemelések,adócsökkentés,nyugdíjemelés,stb) addig az ellenzék csak a saját csókosainak….amit most be is vallottak
    Amúgy Orbánt sok országba meghívják,becsülik és nem fügyülték ki,míg a lecsúszott ellenzéki politikusokat sehol nem jegyzik!
    Na mindent leírtam amit akartam!

  • kenny

    muszáj vagyok szólni, csakis technikai kérdésben

    Az Etanol literjének az előállítási költsége 10 dollárcent.

    Valóban mint ahogy minden motortípushoz a megfelelő típusú benzint illik használni (benzines motorok esetén) ugyanúgy az ETANOLHOZ az ahhoz kifejlesztett változatot. Ma léteznek a FLEX motorok, amelyekben a befecskendezést MIX használata eseten az Etanol mennyiségéhez kalibrálja a computer.

    Az Etanol tisztább mint a benzin, hiszen a fertőtlenítés comum alapanyaga is, csak 70%-os formában.

    40-50 %-os kiszerelésben pedig megiszod …

    Nyilván több kell belőle, mivel alacsonyabb az égéshője, és így a robbanáshoz szükséges nyomás is alacsonyabb – tehát A MOTORT KÍMÉLI, ÍGY ANNAK AZ ÉLETTARTAMA ÁLTALÁBAN HOSSZABB !!

    Az égés során pedig tisztán víz lesz belőle!

    Mellesleg mégsem preferálom, mivel valóban hatalmas földterületeken csakis azért termelnek, hogy elégessék a megtermelt növényt. (amúgy a cukor sem túl egészséges)

    Ezt az akkumulátorproblémát az alkoholos autók vonatkozásában nem értem, az ELEKTROMOS AUTÓK VONATKOZÁSÁBAN VISZONT VALÓBAN KOMOLY PROBLÉMA! (BÁR A TECHNIKAI FEJLESZTÉS NEM ÁLLT LE, CSAK MOST KEZDŐDIK IGAZÁN!)

    Még egy:
    Az etanol gyártásához semmiféle olajra nincs szükség, amiről hallomásod van az üzemanyaghoz kapcsolódóan, az a BIODÍZEL termelés, vagyis a növényi olajok dízelolajjá alakítása.

    Csak tömören, ott a glicerint kell kivonni a természetes olajokból, hogy az felhasználható legyen a DÍZELMOTOROKBAN.

    Ez az utóbbi súlyosabb problémákat jelent az élelmiszer-termelésre, mint az etanal!

    Bár a világ ÉLELMISZERPROBLÉMÁIT ALAPVETŐEN NEM EZ OKOZZA, – AZ ÉHSÉGET – HANEM A WAL-MART!

    TÚLTERMELÉS VAN! A MEGTERMELT ÉLELMISZERMENNYISÉG 50%-A A SZEMÉTBEN VÉGZI (a WALMART szindróma miatt!)

  • Boda Marcsi
    2020 január 9
    12:59 du.

    Tökéletesen egyetértek Szanyival, már jó pár éve mondtam, hogy az MSZP-nek meg kell szűnnie. Az a jó, ha mindenki kilép, így már csak a Fidesz beépített emberei maradnak a pártban. Tökéletes, ha kilépnek belőle.

    Na de engem baromira nem érdekel mit mondott a Szanyi, az MSZP-t sem szívlelem.
    Én magával beszélek, s mivel azt mondta, hogy a Fideszt nem tartja még Ön sem tökéletesnek, így még mindig immár harmadjára kérdezem, mert érdekel a véleménye, hogy ÖN szerint mi az ami nem működik jól a Fideszben, illetve a kormányzásában?!

    Most komolyan Marcsi, hogy tegyem fel a kérdést, hogy válaszolni tudjon rá? Gügyögjek, mint egy másfél évesnek szokás? Úgy tud válaszolni? Nem azt kérdeztem mivel jobb a Fidesz másnál, hanem azt amit Ön mondott, azt, hogy mi az ami nem jó benne?! Ön szerint mi nem jó, hiszen azt mondta nem tökéletes.

    (Nem fütyülték ki? Akkor most a héten Prágában biztos azok szellemek voltak és hangszóróról fütyülték Orbánt. Ja, vagy valamiért erről lemaradt? Ezt nem szokták ugye a propaganda TV-ben leadni… világos. Ezért kéne tájékozódnia, nyitnia a világra.)

  • Gabriel. Sajnálom, hogy ilyen szörnyűségre adtam okot, bár tudomásom szerint még senki nem halt bele, hogy hozzám szólt.
    Hideginditás. Miután az etanol 15-17 fokon hidegindításhoz hasonló erőt igényel, így az indítórendszert erősen megviseli, ezért az akku (is) gyorsabban elhasználódik. Nálunk nincs tél, majdnem kétszer annyit bír az akku, mint Magyarországon. Ez ilyen egyszerű.
    Az energiaigény valós, mert mindenhez kell energia. Ezt most atomból, azénből vagy olajból nyerjük. Így az etanolhoz is kell olaj, nem lehet elkerülni. Kivétel néhány Skandináv ország. Gondolom tudod, hogy a kínai elektromos áram előállítása ma több koszt csinál mint a belsőégésű motorok?
    Hiába léteznek Flex motorok, attól az etanol nem lesz hatékonyabb, csak legfeljebb ki tudják hozni belőle a maximumot. Ma a magyar autók kétharmada nyugati kohószökevény, ami szerelőt akkor lát amikor lerobban. Akkor jön az utángyártott alkatrésszel való delejezés. Nem az a kategória amiről Te beszélsz. Jó új autót szinte csak az állam vásárol, a többieknek marad a Ford, Dacia, mostanában megint a Lada. Már egy Skoda Octáviát is képtelenek megvenni a száguldó gazdaság dacára.
    Nem vitattam, hogy az etanol egészségesebb mint a benzin-diesel, ezt szóba sem hoztam ha jól emlékszem.
    Igen, az akku fejlesztése rohamosan fejlődik, elképzelhető, hogy 20-30 év múlva már nem csak a ház körül tudunk autózni elektromos autóval, nem kell órákig tölteni, és az akku beszereléséhez nem kell daru. Akkor is ott van a hatalmas nyersanyagéhség és a hulladék elhelyezése.
    A szélhámos Musknak egyetlen előnye, hogy megmozgatta a piacot. Ez is erőltetett fejlődés, Norvégiában már kérik ne vegyenek elektromos autót, mert nem bírják ellátni az autókat árammal. Ahhoz is idő kell, túl optimisták voltak.
    Azt hiszem, nálunk jól csinálják, 2030-ig lehet benzines autót venni és 2045-ig levizsgáztatni. Önző szempont, nekem pont jó, együtt pusztulok ki majd az autómmal.(vagy hamarabb)
    Ha a hatótávolság eléri a 7-800 kilométert, a töltés a fél órát, akkor semmi akadálya az elektromos autó használatának.
    A hybrid autók is szélhámosságok, még a negyede sem igaz annak amit állítanak. Volt szerencsém a legmodernebb Lexust kipróbálni autóvásárlás előtt, nevetséges. Ötszáz méteren tízszer indította be a két és fél literes benzimmotort.
    Ehhez képest arcátlan ára van.
    Nem véletlen, hogy az autógyárak nem erőltetik az etanolt, viszont a legtöbb tiltja.
    Ha az előállítás 10 dollárcent, akkor a biobenzin belekeverése a benzinbe színtiszta lopás, mert az árban ez nem jelentkezik. Gyakorlatilag észrevehetetlen az árkülönbség.
    Régen a Gvadányi uton lehetett vásárolni biobenzint, kevesebb mint feléért a benzinnek. Egy barátom használta, bár kiszámolta egy idő után, kevés haszonnal a megnővekedett fogyasztás és karbantartás miatt. Ma már annak az árát is megemelték, így értelmetlen lett a kínlódás ezen üzemanyaggal. Most a levegő védelme érdekében minden autóst meglopnak.
    Az is biztos, hogy a mi modern és karbantartott Skodánk és Mercedeszünk sokkal kevésbé terheli a környezetet, mint a sok kohószökevény bármilyen delejezéssel.
    Nem tudom, mennyi élelmiszert dobnak ki, mi nagyon keveset. A felmérések szerint 10 milliár embert már nem tud megetetni a Föld. Persze ez (is) csak hallomás, nem áll módomban kutatásokat végezni. Irigylem azokat az embereket, akik mindenhez értenek, és mindent saját maguk tudnak kikutatni, nem olvasmányaik vagy hallomásból szerzik az információikat. Vagy csak irigyelném, ha lenne ilyen?
    Gondolom, hallottad kinek mit kell tudni az egyetemen? A diáknak mindent, a tanársegédnek mi hol található, a professzornak pedig, hogy hol van a tanársegéd.
    Ha eltekintenél attól, hogy mindenki hülye, hogy mindenki az ellenséged aki nem fogadja el a felsőbbrendűségedet, hidd el élvezetesebbek lennének a beszélgetések. Szerintem. 🙂

  • Drizari Sok mindennel meg tudsz lepni, ezzel nem. Negyven éve vagyok tanult szakmámban az autóiparban. Javítottam és vezettem néhány tucat tipusú autót. Néhány évig még tankoltam is a Shellnél és a BP-nél.
    Tökéletesen tisztában vagyok az etanol, a mosóbenzin és minden féle üzemanyaggal.
    Tudom, hogy az autók 95%-a kibírja, Az, hogy kibirja, nem jelenti, hogy használ nekik. Egyébként a kettőnk modern autói nincsenek veszélyben, ennek ellenére nem használok E 10-est. Nálunk már régen kapható, kipróbáltam. Miután szakmám, érzem a változást vezetés közben és nem tetszik. Mert bizony lehet érzékelni. Azért mer sokan nem érzékelik, attól más még érthet hozzá. Szerencsére a Suzuki nem a mi autónk, fapados és kicsi, nem a kedvencem. Pontos lista van, mit károsít.

  • Boda Marcsi
    2020 január 9
    12:59 du.

    HunCanada!

    Mint “mindent tudó,ész(?)osztó tanító(néni,vagy bácsi?…titok..),csak szeretném tájékoztatni,hogy az ellenzék fogy…

    —————————-
    Csak szólok, hátha nem vetted észre, hogy a mondatod „értelme” szerint itt most te vagy az ész osztó tanító néni !
    Így akartad?
    Attól egyébként, hogy X vagy Y kilépett az MSZP-ből, még nem biztos, hogy fogy az ellenzék, csak másféle felosztásban teszik /mondják amit akarnak. Az általad hivatkozott személyek közül ugyanis egyik sem nyilatkozta, hogy kilépése után gyökeres politikai nézetváltozást tervez, – hogy te is értsd, nem lesznek fideszesek, sem „kereszténydemokraták” – csak máshol más égisz alatt folytatják, vagy nem! Szóval, nem lesz hárommal több „savazója” a vezérednek!

  • Drizari Tényleg elírtam, gyorsabban gondoltam mint írtam. Tehát pontosítanék, a benzinnek hűtőhatása, a dieselnek kenőhatása van, ami bele van számítva a rendszerbe.
    A motortérbe jutó víz pedig juszt is károsítja a motort, nem a rozsdásodás miatt.
    Természetesen mindenki olyan autót vesz, és azt tankol bele amit akar vagy tud. Ti is, én is. 🙂

  • Kenny,

    a tiszta benzinben csapódik ki a víz, ezért lehet találni a benzintartály alján. Az etanol (etil-alkohol) könnyen vegyül vízzel, mint a vizezett bor és pálinka. Mint írtam, nincs ideje „nyaralni” a hengerfejben, mert a befecskendezés pillanatában megsemmisül.

    Ami az európai előírást illeti, az eddigi 5 százalék helyett most maximum 10 százalék etanolt kell tartalmazni a benzinnek. Ez a plusz 5 százalék (ami valójában kevesebb) nem jelent gondot az Európának gyártott autóknak.

    Ne keverd a metanollal, ami faszesz. Ez valóban károsít 10 százaléknál, de 5 százalékot mégis kibírnak vele a mai autók.

    Európában nincsenek hatalmas távolságok, van viszont hatalmas gépjárműforgalom. Sokat segít a levegő tisztaságának megőrzésében ez a plusz 5 százalék etanol. És jól járnak a magyar gazdák is, ma az országutak mentén nem látsz mást, mint kukorica, gabona, repce és napraforgó táblákat.

  • A benzin, biobenzin, etanol, akkumulátoros autó, stb. problémához lenne egy tudomá(ko)nyos kérdésem a szakértő urakhoz; nem érné meg a jelenlegi személykocsik helyett könnyebbeket szerkeszteni, és pl. egy-két lovat, télen 6-8 számhúzó kutyát fogni elé? 🙂 🙂

  • Orsós Elemér
    2020 január 9
    10:13 de.

    Kenny
    2020 január 9
    7:58 de.

    „Úgy tudom hogy, nálunk Tisza István volt az utolsó, pedig amikor a martalócok felkoncolták már nem is volt hivatalban..”

    ———————

    Elemér, te most miről beszélsz ?

  • Ja, és itt egy lista, mely modelleknél kell vigyázni az E10 tankolásával:

    https://alapjarat.hu/aktualis/magyar-autoklub-adott-ki-figyelmeztetest-az-e10-es-benzinre-vonatkozoan

  • HunCanada!

    Orbánt a cseh elnök hívta meg az Operaház megnyitójára,ahol néhány tucat felbérelt,idióta demokrata és EU.párti tüntető fügyülte ki:nacionalistának bélyegezve (amiről a maguk lapja a Népszava tudósított…)én persze a neten olvastam,mert egy ilyen hazug ballisbsi lapot nem veszek…..
    Aztán,hogy a „kiváncsiságát”kielégítsem,párszor irtam fideszes fórumra,ha egyes infornációk nem voltak egyértelműek,meg pld. az aktívak és a nyugdíjasok juttatásainak mértékével voltak észrevételeim!
    Mindig válaszoltak a kéréseimre,és megnyugtattak a nyugdíjasok juttatásaival kapcsolatban (részletezve)amit be is tartottak!!!!
    Amúgy röhejes ” a Fidesz MSZP-be beépített embereinek” mondata….nem volt rá szükség,egyes idióták maguk ártottak a pártjuknak,legfeljebb a jellemtelelen,bukott Gyurcsány emnerei
    épültek be,és rombolták le még jobban a pártot(Fletó volt pártját…),de mint írtam,ha többen át is mentek a „Dákó” pártba,attól a párt erősödött,de ugye labdába sem rúgnak a következő választáson pláne,hogy az aljas Gyurcsányhoz több kicsi,csalódott,de még tisztességes baloldali párttagok sem kívánnak cstlakozni!
    Na összegezve Gyurcsánynak köszönhető a ballibsi ellenzék lecsúszása,amiért „piros pont ” jár neki…!
    Ennek a jellemtelen alaknak még az esze is elszállt,a múltjukkal,csalásaikkal,átveréseikkel (Őszödi beszéd..)még azt hiszi,hogy miniszterelnök lehet?….
    Hát tényleg vagy egy elmegyógyintézetben,vagy a Csillag börtönben lenne a helye…!
    Bízom benne valamelyikbe csak elviszik…hacsak nem menekül
    Klárikához Brüsszelbe…!
    Remélem megértette,felfogta a válaszom?…..
    Részemről befejeztem,továbbra is részvétem azoknak akik ezt nem fogják fel!

  • HunCanada:
    „Itt tartunk ma Magyarországon, ahol a Horthy, Wass, náci kultusz fenntartása előrébb való mindennél, csak hogy ne legyen vége, ne legyen nyugalom és folyton egymásnak feszüljenek a szekértáborok – addig is nyugodtan lehet lopni, amíg a birkák egymásnak feszülnek.”

    Nem kizárt, hogy így van, de én nem hinném.
    Mindenek előtt: a törvényes kereteken belüli meggazdagodás a mai felfogás szerint erkölcsileg sem elítélendő, csupán a a törvénybe ütköző gazdagodás. A mai Magyarországon a törvény: maga Orbán Viktor, semmi egyéb. Ebből következik, hogy jogilag is, erkölcsileg is csak az a lopás, ami nem Orbán nyílt vagy hallgatólagos beleegyezésével megy végbe. Magasabb társadalmi körökben tehát a lopás ritka, mint a fehér holló, legföljebb olyankor fordul elő, amikor a miniszterelnök utólag, visszamenőlegesen megváltoztatja az álláspontját.
    Gyanítom, hogy ma a politikai hatalom megtartása (ehhez pedig múlhatatlan szükséges a szellemi-kulturális hatalom totális megszerzése és kézben-zsebben tartása is), sokkal fontosabb, mint az az esetleges személyes vagyongyarapodás, amit Ön tévesen és igazságtalanul „lopásnak” nevez.
    Egyébként is mindketten tudjuk, hogy például a miniszterelnök úr nem nevezhető gazdagnak, mindössze hétszáz-valahányezer forint megtakarítása van. Na ugye!

  • kenny

    semmi gond

    nekem sem az autógyártás, sem a javítása nem szakmám, nem is akarok belemerülni.

    Nem az autókról tettem megjegyzést, hanem az üzemanyagról, sőt csakis az alkoholról és a biodízelről, amelyekhez csak annyi közöm van, hogy kitanultam a gyártásukat, alkoholt gyártok, úgy fogyasztásra, mint üzemanyagnak. Igaz itt kénytelen vagyok cukornádra hagyatkozni.
    Biodízel üzemet már terveztem, építettem, és belekontárkodtam a gyártásba.
    Ismereteim erről ennyiek.

    Mellesleg az utolsó bekezdésedre reagálva csak annyit mondanék, hogy én jobban sajnálom, hogy Te így gondolkodsz rólam, mivel amire reagáltam, az pont arról szólt, hogy a Bendegúzt bele dorongoltad a sárga földbe, (csak mert …) mivel itt úgy látszik ez a menő…. amúgy sajnálom, hogy beleállsz a sorba.

    Visszatérve az üzemanyagra, mint véleményt fogalmaztam meg, és ki is hangsúlyoztam ezt, tehát az a véleményem, hogy minden autót arra az üzemanyagra kell használni, amire tervezték.
    Mivel vannak alkoholos autók itt Brazilban amelyek vígan pöfögnek 30-40 éves korukban is, gondoltam, hogy végül is semmivel sem rongálja jobban a motort.

    Hogy ott irországban mi hogy esik és puffan, azt ott neked kell tudni, nem nekem.
    Erre lenne jó egy ilyen internacionális platform, hogy ezekről meséljünk egymásnak, és nem arról kellene szólnia, hogy melyik vezérürüt kellene követni a véleményhajhászásban….
    Vezérürü az aki azért jár ide, hogy itt azon élvezkedjen az inkognitója mögött, hogy hogyan tud csúfolkodni másokkal.

    Mellesleg sajnálom, hogy a környezetvédelemhez is van némi lökésem, (ha már van róla papírom is) és be is dolgoztam néhány projektbe itten Brazilban; csakis is ezért mertem megjegyzést tenni a környezet-károsító oldalához a dolognak.
    Mivel minden beavatkozásnak vannak hasznos és káros következményei, ezért nem lehet csak profán egyszerűen megítélni semmit.
    Amúgy amikor úgy 30 évvel ezelőtt-tájon szünetmentes-áramforrásokat fejlesztettünk és gyártottunk (PELBI márka, Standard-Elektronik Kft) kénytelen voltam az akkuk lelkivilágába belevetni magam. Jelenleg éppen most ügyködök újra egy tajvani fejlesztővel gyártóval a Grafén-akksijaik brazil piacra dobása tárgyában.

    Na de térjünk újra vissza, amikor az alkoholt a benzinbe keverik, akkor valóban pofátlanul lehúznak, pontosan erre akartam utalni azzal, hogy odaírtam az árat.
    Persze ez a gyártási költség, amihez hozzájön szállítás, adó, disztribútor haszna, stb.

    Valamikor itt Brazilban az alkoholt kevesebb mint feléért árulták a kutaknál, de mióta a FLEX motorok léteznek, nagyon ügyelnek arra, hogy a kutaknál ne kerüljön kevesebbe 20%-nál, mert akkor a nép alkohollal tankolna. És hova lenne akkor a haszon? (egyes kutaknál 20-25%-ot is belekevernek a benzinbe)

    Az ügyeskedés nem új dolog, gondolom emlékszel még arra, amikor néhány okos burgenlandi fagyállót kevert a borba? Vagy amikor a paprika színét piros téglaporral „élénkítették”?

    Az élelmiszer-veszteségről röviden írtam, valamikor régen kifejtettem, hogy mi a „Walmart-effektus”, nem akartam újra előhozakodni vele. De szerintem ha végiggondolod, magad is hamar felismered

    Igen, arra a szupermarketre gondoltam, amelyik a a legnagyobb a világon, ma már messze nincs egyedül, de az ötlet a Samuel Walt-é volt, aki létrehozta a nagy koncentrált eladási hálózatokat, központosított disztribúcióval, ami miatt az összes árut végigutaztatják köröskörül a földtekén. A szupertökeerós pozíciójuk folytán a termelőket a földbe döngölik, a kistermelőket lehetetlenné teszik, hiszen olyan felvásárlási árakat diktálnak amit csak szintén szuper-nagy agrár-egységek képesek teljesíteni.
    A kis üzleteket ezzel meg is ölték.
    rajtuk keresztül pedig (nem mellesleg) a bankárok (megainvesztidorok) képesek kontrollálni az élelmiszertermelést is – folytassam?

    A veszteség a többszörös átpakolás, szállítás során keletkezik, nem beszélve egyéb kihatásairól …

    De mit lehet tenni, az emberek a földkerekén inkább szeretnek „megashoppingolni” , mint a sarki fűszeresnél vásárolni.
    A szupermarketba be lehet menni autóval, van cseléd ott aki bepakolja az árut, el lehet nézelődni, sétálgatni, trécselni… és persze a földkerekség minden zugából virít a „friss” áru.
    Igaz, hogy mindenféle löttyel le lettek kezelve, de hát nem az számít, hanem a látvány.

    A hús tele van szórva keserűsóval, hogy „szép pirosan” virítson a balkonos hűtőben, de hát nem baj, majd az infarktust kikezelik, ha időben odajut a páciens … folytassam? …

  • Orsós Elemér:
    „Az is hatásos lehetne, ha a hatalmukkal visszaélőket nem csak 4-5 éves ciklusuk végeztével, hanem -kellő indokkal- bármikor a grabancuknál fogva ki lehetne dobni, mint szobából a magáról megfeledkező illetlen macskát! Ez utóbbi eljárás népszavazás útján történő kierőszakolása szerintem üdvös, felettébb demokratikus és igazságos lenne”

    Az Ön által javasolt megoldással, a megbízatási idő lejárta előtt népszavazással történő visszahívhatósággal nem értenék egyet. Ez – nem-totalitárius politikai rendszerben – lényegében a 3-4-5 évente periodikusan ismétlődő választási kampány küzdelem állandóvá, folyamatossá tételét jelentené, és lehetetlenné tenne bármilyen kormányzást. (Utóbbi nem biztos, hogy olyan nagy bajt jelentene. Bár, ha a bürokratikus központi kormányzati erőszak szerepét mindenféle egymással harcoló helyi „hadurak” vennék át,töltenék be, akkor valószínűleg igen.)
    Csak érintőlegesen jegyzem meg, hogy 1949-1989 között Magyarországon (tudomásom szerint a többi európai államszocialista szatelit-államban is) a úgy a parlamenti, mint a helyi tanácsi képviselők elvben visszahívhatók voltak; igaz, akkor a képviselőkön nem múlt semmi.

    Egyébként a probléma fölvetése, ti. a vezetők helyes kiválasztásának és az alkalmatlanoktól történő megszabadulás módja teljesen indokolt, és nagyon-nagyon régi, ősi. Az ókori Athéntől a szovjet rendszeren át mai nyugati demokráciákig számos gyakorlat próbálkozás, elméletileg Platontól máig számtalan bölcs elgondolás, javaslat született, de szerintem őszintén szólva talán nem a legtökéletesebb eredménnyel. Vagy lehet, hogy azzal – akkor annál rosszabb.

    Orsós Elemér:
    „ámbár akkor lehet hogy, kihalnának Magyarországon a politikusok, legalábbis a here megélhetésiek!”

    Mi baja van magának a „megélhetési politikusokkal”? Valóban, olyan 250 évvel ezelőttig Magyarországon a politikai tisztségek betöltői, igazgatási főtisztviselők nem kaptak fizetést, társadalmi helyzetükkel és örökölt és szerzett rangjukkal összeférhetetlennek tartották, hogy pénzért dolgozzanak – az jobb volt? Ne vicceljen már! Igaz, helyzetemnél fogva elfogult vagyok, hiszen magam is „megélhetési állatgondozó” vagyok. Kedvelem ugyan az állatokat, de ha nem kapnék az állatgondozásért fizetést, akkor (ugyan lenne egy-két saját kedvenc kutyám, netán vetési varjúm vagy vörösfarkú boám, esetleg nyílméregbékám, de) bizony pályát változtatnék, elmennék „megélhetési állatorvosi asszisztensnek”, „megélhetési CNC-programozónak”, „megélhetési tanárnak” vagy „megélhetési szállítómunkásnak”. Ebben Ön szerint mi lenne a megvetendő, megszüntetésre ítélendő?

  • Kenny
    2020 január 10
    7:50 de.

    bruhahaha, te még bírod cérnával?
    a drizike, gizike, gábrielke azok egy szimbiózis arról, hogy kavarjuk fel nagyon és utána hogyan lessük a reakciót, meg sokan mit össze fáradoznak azon, hogy ezeket érvekkel, meg adatokkal kiüssék…
    nem lehet kiütni sem, mert védettek… tudás ellen

    bruhahaha

    azért neked nagyon jó egészséged lehet, hogy erős ír whiskey nélkül mindezt… én már borogatnám magamba mindettől

    (fejlesztési ötletem ezekre a rettenetes problémákra:

    napelemekből építeni a járgányt és nagy szélerőművet tenni a farmotor helyére direkt hajtással a sebváltó közbeiktatásával… áramot ár-apály erőművekkel termelni meg hasonló kisesésű folyóba telepíthető törpe erőművekkel egy falunak elég a többiek poldják meg és a nagy áramszolgáltatók meg a „grid” dögöljenek éhen az lenne még csak a kánaán

    zsebben hordható szélerőmű is jó csak jó sok babot kell hozzá enni citrommal

    bruhahaha

  • Egy kis kiegészítés…..

    Az lehet,hogy (sajnos) főleg Pesten több kerületben baloldali
    polgármesterek győztek(többen bizonyítottan csalással,pld. csóró
    egyetemisták lefizetésével ,mint Karácsony is…,de ugye ez a 2020-as választásokon nem jönne be,(nagy összeg lenne..)mivel a normális többség emlékszik a szoci időkre……főleg mi nyugdíjasok (akik azért sokan vagyunk…)hogy mit igértek,és mit
    vettek el,meg arra,is,hogy a Fidesz mit ígért(amit betartott)és mit is adott!
    Ezek megvalósult tények,amit ugye csak a fanatikus,felbérelt és főleg agymosott kisebbség próbál tagadni!
    Amúgy Karácsony Gergőt az amnéziás,és főleg jellemtelen(Gyurcsány alattvalót) is sokan elítélik,főleg azok
    a szerencsétlen kisnyugdíjasok, akiket a választási kampányában
    20 e/FT rezsitámogatással hitegetett……
    Nos és nem szavaztam rá, egy percig sem hittem neki,igy nem ért csalódás,meg szerencsére szép nyugdíjam van,símán kifizetem a rezsimet,de azért kívánom neki bár nem szoktam átkozódni,a hitem miatt sem(a többség nevében is),hogy költse patikára…. a ki nem fizetett összeget,és tűnjön el még a ciklus alatt!!!!
    Az Isten,ill.vagy a sors mindenkinek megfizet!

  • Drizari

    Hogy még „realistábbak” legyünk, semmi sincs „ingyen”

    Sajnos az alkohol előállításához is energiabefektetés szükségeltetik, tehát mondjuk úgy, a „szennyezés” egy része meg van előlegezve, ezáltal a terhelés szétosztva a mezők és a varosok között. (a gyárak vidéken vannak)
    Még pontosabban, nem teljes egészében csak ott történik a szennyezés, ahol a felhasználás.
    A nagyvárosokban.
    És itt a lényeg a „fű alatt”, hiszen ez egy kicsit javít a megalopoliszok amúgy már elviselhetetlen „terhelésén”

    Mellesleg, ezt a „vizlekötösdit” annyira nem értem…
    Szerintetek akkor egy 24 éves Jack Daniel´s-t már jobb ha meg se kóstolok, mert már tiszta víz?