Molnár Ferenc: A DOKTOR ÚR – a VÍGSZÍNHÁZBAN

2020 március 1 4:20 du.1 comment

Molnár Ferenc először A doktor úrral mutatkozott be, és elsöprő sikert aratott a Vígszínházban. Azóta Molnár és színházunk sorsa összefonódott, és mindmáig elválaszthatatlan. Írói világa, briliáns mondatai, sajátos humora utánozhatatlan karakterei, a nagyratörő ügyvéd és a megnyerő szélhámos képtelen helyzetei azonnal elnyerik a nézők tetszését. A színház legendás háziszerzőjének remekművét újra műsorra tűzzük, Zsótér Sándor rendezésében.

Dr. Sárkány József ügyvéd élete egy napra teljesen megváltozik, elegáns lakása fantasztikus események színterévé válik. Puzsér betörő tanácsára hallgatva az ügyvéd betörőnek öltözve akarja ügyfeleit megismerni. Puzsér, a ravasz tanácsadó közben betör az ügyvéd otthonába, ahol Sárkányné éppen házasságtörésre készül. Puzsért a betörés közben rajtakapják, de ő a házigazdának adja ki magát és senki nem meri leleplezni, mivel mindenkinek van valami titkolnivalója.

(forrás: színház)

Szereplők:

Dr. Sárkány    Fesztbaum Béla

Puzsér            Dino Benjamin e.h.

Csató            Szántó Balázs

Cseresnyés  Józan László

Bertalan       Ertl Zsombor e.h.

Földrajztanár/ Első rendőr    Reider Péter e.h.

Igazgató/ Második rendőr     Kurely László

Sárkányné    Balázsovits Edit

Lenke           Rudolf Szonja e.h.

Marosiné      Hegyi Barbara

Szobalány    Pálos Zsuzsa

Rendező: ZSÓTÉR SÁNDOR

 Fotók: Gergely Bea

 

1 Comment

  • Molnár a sok zseni közül is kitűnik, kár hogy a Víg nem csinál olyat, mint a Zeneakadémia: élő adásban kiteszi a NET re akkor itt is lehetne, mint tegnapelőtt Mendelshon/Dvorák hazai illatok emlékei