Jó, hogy átmigrált Magyarországra Demeter Szilárd…

2020 március 5 8:19 de.37 hozzászólás

20 milliós terepjáróval jár Demeter Szilárd, a Petőfi Irodalmi Múzeum főigazgatója. Nem volna ebben semmi különös, már a régi dakoták is megmondták, hogy van annak, aki el nem issza. Tegyük hozzá: nem a saját fizetéséből kellett összekuporgatnia hősünknek a luxusjárgányra valót, a Volkswagen nevű cég nagylelkű felajánlásaként ülhet ebbe az autóba. Nem az övé tehát a húszmilliós városi terepjáró, hanem a Petőfi Irodalmi Múzeumé, ezért van rajta a felirat: a Volkswagen a Petőfi Irodalmi Múzeum támogatója.

És Demeter Szilárdé, tegyük hozzá. Merthogy, nem a múzeum összes dolgozóját támogatja ugyanis a VW, hanem Demeter Szilárd az, akinek a képességei kivívták a cég elismerését. Mindegy persze, így is cáfolva lett az a széles körben elterjedt vélemény, miszerint a multik csak ugatják a kultúrát, egyedül a pénzre mennek, magasról tesznek az irodalomra, különösen, ha az költészet formájában ölt testet.

Itt van hát az élő cáfolat, a VW, amely annak ellenére nem sajnál egy húszmilliós autót a Petőfi Irodalmi Múzeum főigazgatójától, hogy a cég köztudottan a belvárosban van, annak is a legközepén, közel minden tömegközlekedéshez. Tudni kell viszont, hogy Demeter Szilárd, aki Erdélyből migrált Magyarországra, nem kivagyiságból használja a nagy értékű terepjárót. A Petőfi Irodalmi Múzeum ugyanis nem önmagában létezik, hanem tagszervezetei is vannak, ezek némelyike 300 kilométernyire van Budapest belvárosától, ezeket kell időnként meglátogatnia a főigazgatónak. Tegye a szívére a kezét az, aki elvárja tőle, hogy egy húszmilliónál kevesebbe kerülő csotrogányba kényszerüljön.

Na ugye!

Megér ennyit a VW-nek a Demeter Szilárd fémjelezte Petőfi Irodalmi Múzeum, nem is szólnánk bele az üzletpolitikájukba, sőt, azt gondoljuk, jobb fenék alá nem is kerülhetett volna a terepjáró. Demeter Szilárd ugyanis szereti az írókat. Nem mindegyiket persze, azokat például ki nem állhatja, akik gyorsan és jól tudnak írni. Nemrégiben ugyanis ezt mondta róluk: „Gyorsan és jól tudnak írni az írók, ha bármiféle valós vagy vélt sérelem esik az ő kis szférájukon, elkezdenek hisztikézni.”

Jó, hogy átmigrált Magyarországra Demeter Szilárd, mert nélküle szegényebb lenne a magyar nyelv – a hisztike szóval mindenképpen. De most már ezt is tudjuk, ez is a miénk. Már csak a húszmilliós terepjárót kellene a Petőfi Irodalmi Múzeumnak visszaszerezni Demeterke Szilárdocskától, még azon az áron is, ha a főigazgató netán elkezdene hisztikézni.

37 hozzászólás

  • György Molnár

    Hitler sem magától került hatalomra….Az I.G.FARBEN, a SIEMENS, a KRUPP, a TELEFUNKEN és már akkor is a VOLKSWAGEN, a DAIMLER-BENZ (MERCEDES) stb, stb. támogatásával építette ki a hatalmát, sőt még az amerika FORD is támogatta, olyannyira, hogy amikor az amerikaiak már bombázták az országot, valahogy a kölni Ford-műveket megkímélték…..
    A Volkswagen-Audi nagyon jó üzleteket köt a náci diktátorral most idehaza….

  • Nincs ebben semmi különös, a Porsche Hunaria Kereskedelmi Kft. döntése Demeter szponzor autója. Hosszú Katinka szponzorautója meg egy Mercedes-Benz CLS 400D 4Matic. Kinek ki minősül értéknek.

  • Igaza van Földes et., bár magából most is csak az irigység beszél! A múltkor is az egyik portás szerette volna kölcsönkérni, hiszen vállalati kocsi, ez az aljadék nem adta! Járhatna kerékpárral is mint az ön által mélyen tisztelt főpolgármester úr, a vidéki utakon pedig jól megizmosodna a lába!
    Csak mellékesen jegyzem meg, a VW lehet, hogy nagyobb reklámot lát Demeter Szilárd által való gépkocsi használatban, mint mondjuk egy elkeseredett „humorista” támogatásában.
    Ami az erdélyi származását illeti, a tehetség nem ismer határokat, különben megpályázhatta volna ön is a Petőfi Irodalmi Múzeum főigazgatóságát, s akkor lehet, hogy öné lenne a csodakocsi! 🙂

  • demeterke-szilárdocska-hisztikécske-székelyecske-nácikecske-nyelvújító-seggfejecske.(a szobafestőcskének is volkswagenecskéje volt).

  • Migránsokról jut eszembe a muszlimok európai inváziója. A törökök a görög határhoz küldik 1000 rohamrendőrüket, hogy megakadályozzák a görögök határvédelmét. Nevezetesen azt, hogy a görögök visszatoloncolják a görög területre betört muszlimokat. Állítólag 140 ezer muszlimról van szó, akik a „senki földjén” ragadhatnak.

  • Probaljanak egy egyszeru dolgot ertelmezni.

    Minden nyugati civilizalt tarsadalmakban, ugy a vallalatok, mint egyenek, adokedvezmenyt elveznek barmi tarsdalami-kozossegi erdekek anyagi tamogatasaert.

    Ugy nem az allam, az adofizetok penzebol, hanem olyan adomanyozasokbol vannak minden kozossegi erdeket szolgalo intezetek fentartva.

    Kezdve az a muzeomokkal, minden mas kulturalis, okatatasi, egeszsegugyi,kutato , ekologiai erdekeket szolgallo stb. erdeku szervezetek lete.

    De az egyenek tamogatasa nem csak nem leheto, hanem tilos.

    Tehat a „Petofi-szervezet” elvezi a VW anyagi tamogatasat, de nem annak igazgatoi.
    De a szervezet vezetoi dontenek az adakozott penzek koltesen.

    Sajnos a kedves szerzo nema maradt a Petofi szervezet alapszbalyain, kulonosen az anyagi es koltekezesi szablyain.

    Az ordog mindeg az apro-reszletekben talalhato.

    Sajnos a valosag feltarasa nem volt a szerzo celja!

    De az ocsarkodas es gyalazas eredmenytelen !!!!

  • György Molnár A VW-t 1937-ben alapították, nem segédkezhetett Hitler hatalomrajutásában.
    Abba pedig senki nem szólhat bele, hogy kinek ad reklámautót, ez egyértelműen a saját döntésük.
    Akinek nem tetszik, az ne vegyen a VW konszerttől autót. Én nem veszek, bár nem ez az egyetlen oka. Mostanság elég sok disznóságot csináltak és csinálnak, de belerokkani azért nem fognak a bojkottomba, éppen világelsők. Azért én inkább más gyártót választok.

  • lelszi Nem hiszem, hogy irigy vagyok, jobb autóink vannak és azok sajátok. Az viszont jogosan bosszantana, hogy azért fizessek több pénzt egy autóért mert seggfejeknek ajándékoznak reklámból drága autókat, amit tulajdonképpen a vevők fizetnek ki.
    Akkor inkább Katinka szponzorát erősítjük.

  • gyuri10
    2020 március 5
    10:10 de.

    Ez jó kis becézés volt, felnevettem a „nácikecske”-n. :))

  • Figyelem!

    Minden külön értesítés helyett:
    – TŐKE ÉS FASIZMUS JEGYESEK –

    [J.A.]

  • "tisztelhölgyeimésuraim"

    ˙

    Herr Generaldirektor von Petöfi Literarischer Museum . V W . terepjáróval támogatott egyik igazán stílszerű, és felettébb irodalmias hangvételű üzenete kritikus újságírók és egyes, itt fenti fogadatlan prókátorok – pl. Bendegúz79-ek és Lelszik – esetleges kijózanítása céljából:
    ˙

    „…Izennénk az illetőknek, hogy el fogjuk játszani az ujjaikon

    az Örömódát* – kalapáccsal. Ezt úgy kell elképzelni, hogy

    ráütünk például a gyűrűsujjra és az egyáltalán nem tisztelt

    zsurnaliszta kiadja a kívánt hangot, pontosabban szolmizálva

    énekel. Arra kérnénk az urakat, hogy gyakoroljanak, mert

    ahányszor elrontják, újra kezdjük…”
    ˙

    Már csak az a szignó hiányzik,hogy Sieg Heil!Demeter Szilárd sk.

    .

    *Örömóda: Schiller költeménye, Beethoven zenéjére; az EU hivatalos himnusza.

  • „tisztelthölgyeimésuraim”! (2:34)

    Ez a Demeter Szilárd név, úgy véletlenül nem valami névtévesztés?

    Tudniillik e levelet csakis a szadista Prónay Pál jegyezhette…

  • lelszi:
    „megpályázhatta volna ön is a Petőfi Irodalmi Múzeum főigazgatóságát, s akkor lehet, hogy öné lenne a csodakocsi!”

    Hát, ezt aligha hiszem. Nem azért nem hiszem, mert Föld S. úr esetleg nem erdélyi menekült; lehet, hogy az, nem tudom. (Én régebben éppúgy nem hallottam a nevét, ahogyan Demeter Szilárd úrét sem.)
    Önnek egyébként is igaza van, a tehetség nem ismer határokat; itt volt például a száműzött Dante, vagy Thomas Mann, akik „migráncs” idejükben is azok voltak, akik.
    Röviden: nem hinném, hogy Föld S. úr ha pályázik, elnyerhette volna Demeter úr mai pozicióját, mert Föld S. tudtommal nem volt tagja „Előretolt Helyőrség”-nek.

    Igaz, itt a KMH fórumán elég sokan vannak, mint pl. Ön is, akik bár Orbán előretolt helyőségének a tagjai, mégsem kaptak Demeter úréhoz hasonló kinevezést. Talán, nem pályáztak időben…

    Ps.: Ami meg a vacak terepjárót illeti, Demeter úr, ha örökké élne, se tudna annyit fizetni, hogy elcseréljem az én két terepjárómra; az „Apostolok lova” típusúak.

  • Drizari:
    „Állítólag 140 ezer muszlimról van szó, akik a “senki földjén” ragadhatnak.”

    Volt már hasonló, igaz nem muszlimokkal, hanem lengyel-zsidó „migráncsokkal” 1938-ban német-lengyel határon. Bizonyos történelmi események manapság mintha – mutatis mutandis – ismétlődni látszanának…

  • Kedves Kővendég!

    Gyanítom, hogy az agya is kő, de földet rá! Földes elvtárs újságíró volt, elég sokáig a Lúdas Matyinál is, gondolom azért nem ismeri a munkásságát! Mint újságíró és szociológus közelebb áll egy irodalmi múzeum vezetői posztjára való aspiráláshoz mint én, ráadásul 73 évesen nem vágyom ilyen fajta babérokra!

  • Most egy újabb ok, hogy utáljuk az erdélyieket?
    Az erdélyieknek kéne kivetni magukból a szarfészkeket, nehogy ők is „besározódjanak”!
    Szeretném hallani a saját érdekükben, hogy kihánnyák, megvetik, tiltakoznak ellene, kitagadják, megtagadják, nyomatékosan kiállnak az ilyenekkel szemben!
    Különben tényleg a sz@r visszahullik rájuk, és csak természetszerűleg gyűlölet és megvetés lesz a részük!

  • Én ugyan ezt teszem minden alkalommal a diktatúránk és kepviseloivel szemben, ha találkozom egy kulfoldivel.
    Így tudatosul bennuk, h nem minden magyar selejt sz@rember!

  • Nekem ugy tunik, h az o1g-rajongok a menekultekre nem is mint emberekre, hanem kártevő, pusztitani valo fergekre gondolnak!
    Tehát mi miert gondolnank a demeterszilard fele migrancsokra kulonbul?
    Ahogy az o1g-rajongok alapjan a kulfoldre menekult magyarjainkra sem várhatjuk el, hogy a befogado orszagok lakossaga maskepp gondoljon, de legalabb is felhatalmazzuk őket, h hasonloan gondoljanak a magyarokra is, -élősködő, élettérrabló, erőszaktevő, koronavirusterjesztő, senkiházi kártevőkre!
    Ahogy most én is gondolok az o1g-s demeterszilardszerű gerinctelen veglenyekre!

  • Nekem speciel semmi kedvem sincs a hasonleső életterünket elrabló demeterszilárdokra!
    Toloncolják vissza hazájába Romániába! Ne rabolja az erőforrásainkat, egy ilyen szaralak sohase mereszelje minősíteni a magyarokat! Az iroinkat! Azon hazafiainkat, akik tiltakoznak a fasisztoid diktaturank ellen!
    Egy senkihazi „románkém?” migráncs hogy jon ahhoz, hogy rajtunk élősködjön?!
    Ők így gondolkodnak, azaz ezzel feljogositanak minket magyarokat, h mi is igy gondoljunk azokra! (Ha uri kedvunk ugy kivánja!)
    Talán kegyet gyakorlunk, ha beengedjuk országunkba!
    Még csak nem is tartoznak a sengeni ővezetbe!
    Nem is Európa! (A viselkedésuk is ezt igazolja!)
    Amig Románia nem veti ki a selejtjeit,nem tagadja meg, addig többre ne is számitsanak!
    (Bár lehet, hogy pont ezt tette?! Kitagadta, elüldözte!
    Sajnos a selejt nálunk landolt, Europa jobbik énje be sem fogadta!)
    Haza lehet huzni! Romania hatha visszafogad benneteket!
    Nekem nemhiányoztok!
    Ott is tudjátok szennyezni a levegőt, a zemberek lelkét!
    Máskulonben- onnan is tudják szeretni a magyar irodalmat! Nem kell közelebb jöjjenek!

  • BrunszvikTeri

    Gorgonzola: 2:48

    „A nádasdi erdőszélen
    Tizenkét sír sorban szépen.
    Vörösöket temetnek.
    A tiszt-urak mulatoznak, nevetnek.
    „állj elő hát, Szalma János,
    Te is Farkas komisszáros.
    – S z ó l . a . b á r ó . P r ó n a y –
    Mehettek már Marcaliba Simon paphó’meggyónni!…”

    (Részlet: Hamburger Jenő Latinka ballada című költeményéből)

  • BrunszvikTeri

    Az előbbi vers idézet „thgyu” 2:34-nek i szólott.

  • BrunszvikTeri

    Bendegúz79 11.25

    Bendegúz uram!

    Ez az illető neonáci, nem hol-mi privát alapítvány, vagy civil szervezet, hanem egy . á l l a m i . [nemzeti] tulajdonú Petőfi Irodalmi Múzeum névre hallgató . h i v a t a l . >főigazgatója<. Tehát szó sincs valamiféle, úgymond'"Petőfi szervezet"-ről, ahogyan Ön méltóztatott ezt leminősíteni. E múzeum munkatársai a . m a g y a r . i r o d a l o m . írói és költői színe javának elsősorban a kéziratai, a személyes relikviái és más emlékeinek a megőrzésén hivatottak fáradozni, míg e hatalmas feladat mellett a maradék idejükből még az említett témába vágó muzeológiai és tudományos elméleti munkában is kötelesek részt vállalni…
    Ha közelebbről szemügyre vesszük, akkor szigorúan véve, eme intézet egy levéltár-szerű állami hivatal, amelynek főigazgatója semmiképp sem hivatott politikai állásfoglalásokat kibocsátani. Pláne nem jogosult olyan ökölszorítóan náci hóhéri stílusban, mint amit itt fentebb "tisztelhölgyeimésuraim" olvtársunk a márc.6-i, 2:34-es kommentjében ettől az állami hivatalnoktól szó szerint idézett, ilyen és hasonló "isteni kinyilatkoztatásokat" közzétenni…

  • BrunszvikTeri

    Megjegyzés:

    A múzeumnak az a Károlyi Kastély ad otthont, ahol egykoron gróf Károlyi Mihály, az első Magyar Köztársaság Miniszterelnöke lakott és dolgozott, természetesen felesége Anadrássy Katinka grófnő társaságában.

  • Hisztike.
    Úgy néz ki ,most senki nem hisztikézik,hogy mit tett azunió : támogatja a határvédelmet a görögöknél a migránshullámmal szemben ,eltűri,hogy katonákkal védjék a török határt,meg a tengeren hajókkal billentsék meg a csónakokat,hogy menjen el a kedvük a migrációsoknak.Na elértünk ide is , hogy az 5 évvel ezelőtt kialakult magyar álláspont ejrópaivá vált. De ugye az nem is magyar álláspont volt hanem nyugatejrópai,csak megmondták a magyaroknak,hogy el ne pofázzák ,hogy ők mondták meg milyen kerítést kell csinálni és majd ők adják a pénzt–vagyis nem adták,hanem büntetésből elvettek–,és ezért engedték meg gyuriferi barátunknak,hogy támogassa a kerítést és ezen engedély miatt tehette meg a zorbán,hogy a kerítéssel megvédje MAGYARORSZÁGOT ÉS EJRÓPÁT a mingrációs hullámtól.
    No most a görögök már pénzt is kapnak,meg fognak menni a rendőrök,katonák is.
    üdvözletével
    Ui: No elvárnék egy kis hisztikézést ezen ügyben azunijó ellen , hogy hogy meri ezt csinálni,miért nem kérte ki a magyar leberális és egyéb erők véleményét az esetről.
    Hisztike : Jó hisztikézést! Gojza is csatlakozhat az eseményekhez. üdvözletével
    No persze mindezektől függetlenül a mai napon min nőnek jó egészséget hosszú életet és minden egyéb jót kívánok!
    ÜVÖZLETTEL.

  • tóth péter Európa. Európa a Te tágabb hazád is. Lehet humorosnak tartod a gúnyolását, de csak primitívség nem humor, egy négyéves szintjén.
    Tudom, egyikünk sem örül, hogy Európában élsz, de ha már így alakult tisztelhetnéd hazád kontinensét, ha már a pénze jól esik. Nem gondolod kedves Tóth Péter?

  • BRUNSZWICK TERRY; March 8-8;36 d.e. soraira.

    Kedves Terry, koszonom ertesiteset.

    Mind azt en is ugyan-ugy ertelmeztem, s pont azert fejeztem ki nem csak megaltasomat, hanem jeleztem annak altalanossagat a masik vilagban, a en 3/6,11:25 d.e. soraimban.

    Ugyanakkor,a kozosseguk erdeinek tamogatasa erdekeben jeleztem annak ellenzeset.

    Mint valaszodban nyiltan mutattad, az a u.n. Petofi-Muzeum, szervezet, vagy barmi is lehne, az NEM szolgalja, NEM kepviseli, NEM segiti, NEM serkenti a politikai celu erdekeket.

    NEM ellenzem ,barmi PETOFI emlekeit viselo tetteket, DE az csupan a lakossag ON-tettei altal, es NEM az allamhatalom, az adofizetok koltsegeibol!!!!!!!

    Csupan azt celoztam a maguk figyelemebe hozni, hozzaszollasom elso harom mondataban.

    Meg-egyszer. Bar-ki is ohajtana barmi szocialis celu es erdeku kezdemenyezeseket, de tegyek azt tarsaik es a tamogatoik kozos jovoltabol es anyagi tamogatasaikbol!

    Hasonloan mint a „Foci-akademaik”,szinhazak, museomok, emlekmuvek, kozedeku intezmenyek, egyhazak, egeszsegi, oktatasi-segito-egyletek alapitasair, mukodeseit mint onkentes kozerdeky tettek, s NEM az onzo celokbol az adofizetoket kirabolni.
    NEM a dolgozo adofizetok zsebmetszeseibol.

  • Brunszvíg-Teri 🙂
    8:36

    Jó hogy helyretetted a téveszmében leledző Bende bácsit, melyhez
    még annyit hadd tegyek hozzá, hogy ez a számunkra valóban jelentős és nem közömbös intézmény közvetlen kormány- azaz FidS-S „ideológiai” – irányítás alatt gyakorolja, az ezek szerint egy csöppet sem áldott, bomlasztó megbízatását.

    Minden esetre, mióta ez a csibész csirkefogó áll a Petőfi Irodalmi múzeum élén, illetve amikor behajt terepjárójával oda a Károlyi palota kapuján, azóta állítólag a barguzini temető környékén, és a Fiumei úti Károlyi mauzóleum táján a sírjukban forgó nemzeti nagyjaink okozta rendszeres földmozgást tapasztalnak az arrafelé-lakók…

  • Kenny
    2020 március 8
    10:51 de.
    nem értetted meg a leírtak lényegét,nem arról beszélsz ami ott van —sajnálom
    üdvözletével

  • DONGOLO;

    Szuksged lenne „helyretenni” onmagadat, mert eppen boldogan fizeted zsebedbol es mas adofizetok zsebeibol azt a „csibesz csirkefogo”-t amit nem csak en, de a civilizalt vilag ertelmetlen lakossag-rablasnak tanusit.

    Vajon mi a feneert atkozod azt amit egyben magasztalsz es zsebedbol tamogatod ???????

    Talan nem lennel kepes felfogni a nagyon alapveto dolgot???

  • tóth péter Félek tökéletesen értelek. Azt viszont nem értem, miért kell ez az óvodás gúnyos selypítés? Nem humoros, sértő.
    Lehet utálkozni felnőtt szavakkal is, ha muszáj. A jó ízlés üdvözletével.

  • Bendegúz 6:39

    Belátom én is hibás vagyok, de csak annyira, mint Orbanisztán Öntársaság többi adófizető polgára… 😀

    Minden esetre, megfogadva intelmedet, ha legközelebb a Petőfi Irodalmi Múzeum, a Károlyi Palota elegánsan ódon épületébe vinne dolgom, most már majd nem veszek belépőjegyet…

    Egyébként alapvető, hogy én azt a brigantit egy szóval sem magasztaltam, mint azt Te állítani véled rólam… Ám még egy biztos, hogy jómagam az ezt az alakot alkalmazó és fenntartó, szélsőjobboldali kormányra többek közt ezen okoknál fogva sem adtam a voksomat.

    Egyébként Terinek írt válaszodból is úgy látom ebben a kérdésben végsősoron egyetértünk 🙂

  • Rodeo11. Kedves Rodeo. Én nem javasoltam a vas széket, csak hangot adtam véleményemnek, hogy kiérdemelték már régen azzal (is), amít Almával művelnek a brigantik. Sajnos nem hiszem, hogy javítana mentális állapotukon.
    Három ilyen vastagbőrű alak, akik vastagon benne voltak a „komcsi” időkben, most megjátsszák a tiszta erkölcsű bírót. Undor.

  • Kenny
    2020 március 9
    4:19 de.
    mellébeszélésből jeles , megértésből sem…leges
    üdvözletével

  • tóth péter Igazad van, tényleg nem vagy képes felfogni, hogy a szóhasználatodat tettem kritika tárgyává. Gondolom ezért nem is válaszoltál rá érdemben, inkább engem próbálsz hülyének beállítani. Nem okoztál csalódást kedves Péter. Ebben a korban már miért is változnál?

  • Kenny
    2020 március 10
    10:08 de.
    Sajnállak üdvözletével

  • tóth péter Sajnálsz? Engem? Te? Te aki képtelen vagy egyszerű kérdésre válaszolni? Ne nevetes kedves Péter.