Koronás kommunikáció

2020 március 6 9:50 de.48 hozzászólás

A koronavírus kapcsán sorban keverednek elő a csontvázak. Egyelőre, szerencsére, hazánkban, még nem szó szerint. Azonban a kommunikációs, és készültségi, felkészülési csontvázak mindenképpen. A hatalmiak is. Miközben egyre inkább az lehet az ember érzése, hogy a szakmai kérdések is átcsúsznak, szépen, lassan és feleslegesen a politikai térfélre. S nem a szakmapolitikaira.

Mely utóbbi akár érthető is lenne. De nem. Hallgatom az elemzést a COVID-19 (alias SARS-CoV-2) kódra keresztelt vírustörzs okozta gazdasági lassulásról, meg a hasonlókról. Amiről már-már az juthat az ember eszébe, hogy tulajdonképpen a vírus tehet mindenről. Mintha anélkül minden szép és csillogó lenne. Holott ez valószínűleg nem igaz. Nem azért, mert egy jelentős mortalitással bíró, a fertőzöttek legalább háromnegyedét kivégző járvány esetén ez kizárt lenne. Hanem azért, mert az éppen aktuális koronavírus-törzs, a jelenlegi adatok alapján nem ilyen. Ugyanakkor a kommunikáció hosszan értekezik minden halottról, de alig szól a gyógyultakról. Tényleg olyan képet sugallva, mintha a fertőződés egyenértékű lenne azzal, hogy az illetőre rámutattak a csonttal.

A zártpályás fanyalgási verseny résztvevői számára rögtön le is szögezem, hogy tudom: Annak, aki meghal 100% -os a mortalitási valószínűség. De ez igaz a balesetek áldozataira éppen úgy, mint minden más betegség esetén is. Közte az influenzás megbetegedésekre is, amelyek száma mind lakosságarányosan, mint nominálisan is lényegesen magasabb a most felkapott jószághoz képest. Csak influenzásnak lenni már megszokott jelenség. Nem lehet vele érdemben riogatni milliókat, és túl sok halottja van valószínűleg ahhoz, hogy név, illetve származás alapján, vagy a napi kommunikációban érdemes lenne nyilván tartani. Ettől továbbra sem becsülöm le senki konkrét gyászát, és nem sajnálom kevésbé azt, aki egy lázrohammal kísért hörgőszakadás miatt a saját vérében fullad meg. Vagy bármely más tünetet produkálva hal meg. Akár a koronavírus, akár egy elhanyagolt influenza-fertőzés is okozza azt.

A hazai állapotok sok szempontból talán nem legjobbak. De valószínűleg a koronavírus esetében is igaz, hogy nem lehet elég rossz ahhoz, hogy a hatalom ne tudna egy kicsit visszaélni vele, és ezzel még rosszabbá tenni. Legalább a közhangulatot, ha már mást nem sikerül. Elvégre az elhanyagolt egészségügy már remekül tud alulteljesíteni nélkülük is. Annak ellenére, hogy biztosan vannak egyes operatív, és nem egy jól fizetett törzsben, hanem egy rendelőben ülő, szereplők, akik megszakadnak a munkában. Igaz, ők nem nyilatkoznak, hanem dolgoznak. Miközben a nyilatkozók a nyelvükkel. Akár a fenségesben. Melynek a feje pár napja bejelentette: van két iráni diák, aki fertőzött. Aki pedig addig azt hitte, hogy pont nálunk nincs ferőzött, miközben körbe-körbe szinte mindenhol, az szedjen más porokat.

Alkalmasint Orbán Viktor, miközben az irániakat emlegette, „elfelejtett” szólni arról, hogy Prágában két, Budapestet is megjárt vírusimportőrt is találtak. Akik Milánóból érkeztek, és nyilván senkivel sem álltak szóba átutazásuk alkalmával. Alkalmasint Orbán Viktor, miközben az irániakat emlegette, szólt a két diáklányról, illetve a potenciális fertőződéseket kapcsolati háló felderítéséről? Nem. Valószínűleg nem is az ő dolga lenne. Azonban az sem, hogy a két másik fertőzöttről szóljon. Bőven elég lett volna, ha bejelenti: vírus van, az egészségügy a helyén. Bár még ez a bejelentés is inkább szakpolitikust illetett volna. Igaz, akkor nem lehet egy kicsit sem, még közvetve sem, migráncsozni. Attól meg elvonási tünetei lettek volna talán a kárpátiai géniusznak. Nem mintha az egészségügy minden esetben a helyén állna. Néhány, a neten publikált tapasztalat alapján.

Ellenben az, ha a miniszterelnöki szinten döntenek, jelentenek be arról, hogy van-e fertőzés vagy sem, és azt is láthatólag szelektíven, az régi képeket idéz. Olyanokat, mint amikor Rákosi elvtárs döntése alapján kezdett érni a búza is. Amely növény pont annyit foglalkozott Rákosival, amennyit a Coronaviridae bármely tagja Orbán Viktorral. Semennyit. Ellenben az említett viselkedés ettől még lehet árulkodó. Beképzeltségről, személyi kultuszró, hatalmi hóbortról, és sok másról. Csak a járványügyi helyzetről nem. Amelyről igény lenne a valós kommunikációra. A kormány szerveitől is. Mely kommunikáció hitelességét kár aláásni egy kis kriptomigráncsozás kedvéért. Még akkor is, ha tudom, biztosan vannak olyan hithű orbanisták, akik vért köhögve is tagadnák a járványt, ha a vezér azt kérné tőlük. Sűrűn emlegetve a bibliai parancsolatokat, amely a felelős miniszter szerint amúgy mindenre gyógyírt jelentenek.

48 hozzászólás

  • Orbán holnap már dönt a március 15-i központi ünnepség megtarthatóságáról. A ellenzéki pártok meddig várnak saját rendezvényeikkel kapcsolatban?
    Csak nehogy „Brüsszelt” is bezárják, s karanténba kerüljenek…

  • Kiugrik az allitas a cikkebol:

    „Ettol tovabra sem becsulom le senki gyaszat, es nem sajnalom , kevesbe azt, aki egy lazrohammal kisert horgoszakadas miatt sajat vereben fullad meg. Vagy barmely mas tunetet produkalva hal meg.”

    Csupan anyitt : remelem emlekszik majd azon szavaira elete-vegeig !
    Hiszen az elet es a sors olyan, hogy soha senki nem tudhatja hogy mi lehet.

    Mint a romaik mondasa volt: memento moris !

  • Göllner András

    Kedves Simay Endre! Magyarország a szent-korona vírus védelme alatt áll nem kell senkinek sem aggódnia !! He netán mégis becsúszna valami az ajtó alatt egy mocskos migránsnak köszönhetően, azt arra a nagyszerű, Széchenyi díjas magyar szívsebésre, Papp Lajosra tessenek bízni. Ő nem fog cicizni. Nála nem babra megy a játék.

  • Endre István Simay!

    Azért az nagyon szánalmas,hogy a világban egyre terjedő koronavírusról
    magának gazdasági és főleg politikai gondolatai támadnak……
    természetesen egyre több ország veszélyeztetett,így mi is,és ugye az is igaz,hogy a kormány minden lehetőt megtesz a vírus itthoni megfékezésére,renszeresen valósághűen tájékoztatja a közvéleményt,mind a kintről érkező küldöldiek ,köztük az itt tanuló visszatérő diákok,és mind a hazatérő magyarok karanténban vannak!!!!!!
    Több homeopátiás immunerősítő szert is lehet kapni egyes patikákban,amiről a facebookon több ismerősöm is tájékoztatott,vásároltam is.
    Ez ugye nem politikai kérdés,főleg a normális többségnél…?(ugye mindenkit érint?),kívéve a csökkent agyú kisebbségnél…..!
    Na el kéne egy kissé gondolkozni ezen!

  • Kiegészítés: a cikkírónak és a szánalmas Göllnernek….!

    Maguk csak a kétes,iskolázatlan,köztük bűnöző migránsokra gondolnak,akik többsége erősen fertőzött területről érkezne,mint például Irán……na szerencsére ez a maguk által utált kormány
    a (magyarok,és az itthoni teljes lakosság érdekében!!!)mindent megtesz a
    távoltartásuk érdekében!!!!!!!!!!!!!!
    Remélhetőleg felfogták,(szerző és a hozzászóló?hogy mennyire szánalmasak?……és megvetendőek?!)

  • Na mi van Adam?
    Mar Petofi nevenek emlitese is tiltva itten?

    Talan mar Petofi is Orbanista fascista lett ?

  • Göllner!
    Maga szerencsétlen ürge!
    A Szent Korona ugye nem vírus????és létezik,.de maga igen,aki sajnos magyar…. és szerencsére annyíra nen veszélyes mint hiszi…..símán elnyagolható,leküzdhető …..!

  • Bendeguz79
    2020 március 6
    11:01 de.

    Mesélj, mi a gondod az idézettel. Ja, hogy nem érted. Az más. Igaz, nem csak ezt.

    Az, hogy idézni sem tudsz helyesen valamit, kicsi troll, az viszont már gáz.
    „Mint a romaik mondasa volt: memento moris !”

    A szólás helyesen. Memento MORI. „S” nélkül.
    Amellett, noha a latin kifejezést nyilván ismerték a rómaik (bár inkább rómaiak) birodalmában, jelmondatként a keresztény szerzetesek körében vált. Századokkal később.

  • ennek a vírusnak a képe nagyon hajaz a mélytengeri és tengeralattjárók ellen használt aknákra… már van mutánsa is… a terjedési statisztikája azaz a megoszlás is nagyon érdekes…, már a Kanada USA határt is szigorúan szűrik és nem mindenkit engednek be… a szentéletű Pence meg imádkozik, mert ahhoz -lehet- ért… nagyszerű szervezés és már fenik a lőfegyvereket élesre, ahhoz értenek

    tök negyvenszáz ulti

  • Bernsteinből azért csak kibukott az ordas „jóember”. Azt ajánlom: nyílt utcán ne nagyon brüsszelezzen, nehogy tüsszögésnek véljék, és bevágják egy karanténba.
    Szerintem túl van spilázva – főként a médiákok által. Naná, nézettség, meg kattintás – ezekért semmi nem túl nagy ár. Az óvatosság nem árt persze. Hisztis is akad, ahogy mindig. Nálunk egy ember jelentkezett, hogy bár nem beteg, de fertőzött területről érkezett. Hívtak hozzá mentőt, várni kellett rá egy órát. Közben az ember elunta a várakozást, és elindult villamoson,meg buszon!!! a Lászlóba.
    OK – egy mentőnek sok az egy óra. De könyörgöm! Fertőzötthöz nem küldhetnek rendes mentőt! Speciális védőfelszerelést viselnek a mentősök, orvosok, a kocsit is fertőtleníteni kell.
    A kormányfő egészen vicces: operatív törzset alakított, hadrendbe állt… A sajtótájékoztatón azt vártam: mindjárt előkapja a fakardját,és felpattan a hintalovára.
    De bízom abban, hogy sokan vannak még az eú-ben is, akik nem vesztik el a józan eszüket. Ezt ajánlom magunknak is.

  • Több tízezer muszlim honfoglaló rekedt a török-görög határon – tudósít a helyszínről az ATV riportere. A muszlim új haza alapítását Németországban képzelik. Tartózkodási helyükön se víz, se élelmiszer, se vécé. Lásd az alábbi videóban:

    http://www.atv.hu/kulfold/20200307-video-tobb-tizezer-menekult-rekedt-a-gorog-torok-hataron/hirkereso

  • Göllner András
    2020 március 6
    12:06 du.

    Inkább önjelölt koronavárományos virtuskodó álszent

  • Boda Marcsi
    2020 március 6
    1:25 du.

    Legfőbb ideje lenne, hogy lecseréld a trolltartódat, mert nagyon hülye.Így meg Te maradsz benne nyakig a baromságokba.

    Irán: Az a baj Te nagyonostoba, hogy Orbán-vezéred pont azt a halogató-elhallgató taktikát választotta, mint iráni, és egyéb önhitt példaképei. Ugyanakkor Te roppant-ostoba: a járvány startpontja nem Irán, vagy a közel-kelet volt, és jelenleg a legjelentősebb közeli fertőzési góc sem ott, hanem Olaszországban van.
    Na, többek között ezért G-érétkű a Te vezéred: O1G.

    „a világban egyre terjedő koronavírusról magának gazdasági és főleg politikai gondolatai támadnak……”
    Ha egészségügyi szakemberek helyett egy falusi vályogvető mitugrász ivadéka akarja megszabni, hogy mikortól van járvány, akkor ez van. Majd akkor, ha O1G a helyén kezeli saját magát (diliházban pl.), akkor visszatérünk erre is.
    Amúgy a világban egyelőre legrohamosabban a hülyeség látszik terjedni.

    Amúgy a homeopátiás szerek közös jellemzője a placebo-hatás.

  • Rodeo11
    2020 március 6
    3:50 du.

    Egyáltalán nem tartanám kizártnak, ha a náthaszerűen terjedő és influenza-szerű tüneteket okozó vírus kapcsán gazdasági és politikai/fegyverhasználati okokból engedték volna szabadjára a pánikkeltést.

  • Chris! Bár korosztályom – és dohányzásom – miatt veszélyeztetett vagyok, mégis jobban aggasztanak a görög-török határon történők. Már az, hogy a NATO tag Törökország megtámad egy országot, a NATO meg kussol. Most meg egy másik NATO taggal márászkodik. Mi meg ennek a szövetségnek vagyunk a tagjai! Mi van itt?
    Nincs véletlenül kanadai ismerősöd, aki járatos a külpolitikában? Hátha ő messziről jobban látja, mint mi érintettek itt.

  • Kedves Margit !
    A korona vírus most minden visz!
    – Klima hiszti, migráns háború, lopakodó gazadasági világválság, amerikai elnökválasztás stb. mind smafú…!
    – Mindeközben az Európai Parlamentben azt kell látnunk, hogy önmagukat komolynak tekintő politikusok egy kislánnyal vitatkoznak azon, hogy az ember a fontosabb vagy a szén-dioxid-kibocsátás csökkentése.
    – Nálunk a lúzer oldal, orbánozgat, itt-ott únásig fanyalog, és utólsó esélyeit pazarolja el,- hogy bárki számára hiteles kormányváltó alternatívát jelenítsen meg…

  • Két muszlim iráni nem hajlandó nálunk a kötelező határozat ellenére karanténba vonulni. Folyik ellenük a rendőrségi kényszerintézkedés.

  • Lemaradtam… o1g a pannon koronavirus?
    Mutálódott szentkoronavirus?

    Hazánk védelme érdekében kitiltjuk a turistákat Japanbol, Olaszországbol, Nemetorszagbol, Andliabol, Franciaorszagbol es az USA-bol? Hozunk helyettuk ukran, orosz es belotusz turistakat? Ja, meg É-Koreából? Ott egy fertőzött sincs, hiszen a fertőzötteket lelőtték!
    O1g-nek en mar nem is merem bevallani, hogy egy picit elkezdtem köhécselni!
    És a mutáns o1g-nek szentkorona virusa van?
    Azt nemtudom, csak remenykedni merek benne, h halalos, de mentalis side-effectjeit már látom!

    Tegnap hallottam a 2-es villamosmegálloban egy olasz családot beszélgetni! Amikor felszálltak, figyelmeztettem az utasokat, es egyből lett sok ülőhelyük nagy backyarddal. Mosolyogva mondtam nekik, hogy ilyen a hires magyar vendegszeretet!
    Ugytunt, a Parlamentbe igyekeztek a szentkoronához….
    Nyilván keresztezni amijuk van….
    Nemsokara akartam indulni az USA-ba, de látva, h erősen fertozott terulet, már Kanadáért es az ottelo honfitársainkert is aggodom!
    Sajnállak benneteket ilyen távolról is! USA es Kanada mar elesett, mar csak Hungária gyönyörű pampái a biztonságosak o1g agresszivabb szentkoronavirusanak köszonhetően!
    Az erősebb elpusztitja a gyengebbet!
    Az o1g-hivoknek javaslom, ne is utazzanak a haldoklo Ny-ra, hanem a tezsvéri Putyinföldre es É-Koreába menjenek nyaralni!
    Ott mindaddig biztonsagban elve maradhatnak, amig nem ők maguk visznek oda ajándekba szentmagyar koronavirusmutaciot, no, mert akkor Hunnyadt Szem a bölcs es hős népvezér mengelei megoldassal a tudomany es megelőzés oltárára invitálja őket!
    Te! Ez a Boda már megint a görbetükre előtt festette magát? Sőt! Társasagban, mert egyedül azért még tőle is túlzás lett volna!
    De van számára homeopatias lötty fiolában -piréziai ginseng turulmájolajban! 2-t fizet, 1-et kap akcióban 15.000,-ért!
    Sőt sideeffect-ként okosodik is tőle!

  • Orsós Elemér

    Drizari
    2020 március 7
    1:01 de.
    Már keringenek a neten olyan felvételek is hogy, a szíriai „férfiak” hogyan készítik elő keservesen sírósra kisgyermekeiket és asszonyaikat a fősodor hatásvadász operatőrei számára:
    https://888.hu/amerika-london-parizs/dobbenet-sajat-gyerekeiket-utik-a-migransok-hogy-megrikassak-a-liberalisokat-4232194/

    Namármost, el tudod képzelni hogy, ha a saját gyermekeikkel ezt művelik, akkor a mieinkkel mit csinálnának?

  • Szerencsetlen menekulteket megtévesztik a törökök!
    Azt állítják továbbengedik őket Europába. De ez sohasem volt kérdés, hiszen a görögök is visszaengedik őket Törökországba!
    O1g diktátor török elvtestvére vérengzést provokál! Látható, h a megtévesztéssel ez a célja!
    A szerencsetlen megtevesztett menekültek áldozatként csapdába kerültek a határon es csak rosszabb lesz a helyzet, mert hazugságaval csak biztatja a menekulteket a diktátor, hogy induljanak minél többen.
    Az EU annyit tud tenni, h enni-innivalot juttat el hozzájuk és folyamatosan vizsgálja a menekülti státuszuk valodiságát, es annak valossága alapjan enged be menekulteket, vagy olyan helyre, amit erre a celra jelol ki!
    Én pl. el tudom kepzelni, h Ciprus töröklakta É-i részén lehetne menekulttabort letrehozni….
    (ENSz-seregek vannak a gorog-torok határán sokéve, igy ez a kérdes korlátozassal mukodik.
    Ez pofon lenne a torok diktatortestvernek is, hiszen visszakerulnenek Kvázi-törokországba!
    Mivel Eu tobbi reszetol messze lennenek, Max Torokorszagba tavozhatnának!
    Ott már egyszerubb lehetne a szortirozasuk statuszuk szerint!

  • ANDREW_S:
    „Meselj, hogy mi a gond az idezettel”

    Nem „gond” , hanem megdobbenes !!!

    Mert NEM ideztel senkit, hanem sajat egyenisegedet, embertrasddal valo erkolcsi nivodat mutattad ki soraiddal.

    S mindazok folott aggressziv felre-beszeleseddel probalod jovahatenni.

    Talan probalnad allitani, hogy Orbant idezted volna ???

    Emlekezz szavaidra, ha valaha on-magad jutnal azon helyzetbe !!!
    Na azt vedd nagy „S” betuvel es Latinul!!!!!

  • DRAZIRI;

    Nem „honfoglalok”, hanem eletekut es csladjaik megmentsesenek celjabol menekulo tomegek!

    Marcius 15 lessz kilenc eve hogy Assad hadai ralottek a bekesen tunteto lakossagra Damaskus es Allepo varosaikban.

    Azota Syria varossai romokka bombava Assad hadai es 2015-tol Putin legiereje altal.
    3/4 millio meggyilkolt, negy-millio menekult.

    Iblid az utolso Syriai varos amely ez-ev-kezdeteig nem lett pusztitva Syria allamhatalma es uralkodoja altal.

    Vajon On-magad mit tennel hasonlo kirulmenek kozott????

    De a vilag nemzetei, kormanyaik vilagszerte es nemzetkozi szervezetek szemethunyva bizonyitjak elfasultsagaikat embertarsaik tomegpusztitasan.

  • Tehat nem lessz ottan Marcius 15-i unneplesek a koronavirus veszelye miatt.

    Persze mar vilagszerte az ovakodasok miatt mar iskolak, munkahelyek is felfuggesztetek mukodesiket.

    A felelem az elso vedkezesi modszerek inditoi.

    Habar az adatok alapjan COVID-19 kevesbe halalossabb mint az atlagos influenza.
    De mivel alig tudunk a C-19 rezleteirol, a felelm talan a tulsagba is hajthatja a vilag emberiseget.

    De ugyan-akkor, lehet talan majd mint a Spanyol-natha volt 1919-ben, na meg a kozepkori „fekete-halal”.

    Persze az is teljesen megelozheto lehetett volna nemi koz-tisztasagi alapmodszerek alkalmazasaval.

    De ami ismeretlen az a felemlito.

  • „…ha van kalapja, ha nincs kalapja…

    Ha Orbán (a király-:) helyett „csak” egy szak orvos nyilatkozna, tájékoztatna, akkor az lenne a baj, hogy Orbán fél és elbújik.

    Úgy, hogy csak objektíven, mert túl nagy a probléma.

  • találom (6.31, március 6)
    Én csak arra kérem a Teremtőt, hogy Margitkával még véletlenségből se kerüljek egy karanténba…

  • És a muszlim honfoglalók csak jönnek, csak jönnek … nem hagynak föl a támadással. A görögök még tartják magukat, kérdés meddig? Lásd:

    http://www.youtube.com/watch?v=ln-jCskg-9M

  • Bendeguz79
    2020 március 7
    10:55 de.

    Világos:
    Fogalmad sincs, hogy mit olvastál, mit idéztél a cikkből.
    Kétségtelen, hogy bárki halálának, gyászának a megértése tükröz egyfajta emberi nívót. A Tiednél ezek szerint magasabbat, mert szerinted ez megvetendő.
    Vagy, és legyen ez a mentséged: Tényleg gőzöd nincs arról, hogy mit jelent az idézett szöveg.

  • Ferenct
    2020 március 7
    2:30 du.

    Nem. Szakmai kérdésekben nem Orbán tiszte nyilatkozni. Mivel ebben számára nincs kockázat, mert mutogathat az operatív törzsére, ezért nyilatkozik.
    Orbán egy olyan esetben sem nyilatkozik, ami személyes felelősséget, kockázatot jelentene számára.

  • Szíriától Magyarország uszkve 2500 kilométerre. Meddig „menekülnek” a muszlimok, amíg nem találnak maguknak új hazát?

    Azongya egy politikus potentát, hogy „Európa még nem teljesítette a migrációs válság kezelésének feladatát”.

    Talán, ha végre leesne nekik a tantusz, hogy a muszlimoknak Európa egy új haza reménye, nem pedig átmeneti menedék. Aki muszlim eljut 2500 kilométerre, és menne tovább Németországba, Angliába, az nem menekülő, hanem keresi az új hazáját. Mert a muszlim nem hálás, nem akar a befogadó ország kultúrájához igazodni, hanem élni akarja tovább a muszlim életét.

  • Bendeguz79:
    „Nem “honfoglalok”, hanem eletekut es csladjaik megmentsesenek celjabol menekulo tomegek!”

    Igazán sajnálom Mr Bendeguz, de ebben a témában változatlan
    a teljes egyetértésünk!

    Bendeguz79:
    „De a vilag nemzetei, kormanyaik vilagszerte es nemzetkozi szervezetek szemethunyva bizonyitjak elfasultsagaikat embertarsaik tomegpusztitasan.”

    Ebben is tökéletesen egyetértünk. Legföljebb én nem csodálkozom a dolgon, ez az újkori történelemben így szokott lenni.

    Mint ahogy azon sem csodálkozom különösebben, hogy az egyik kommentelőtársunk változatlanul folytatja a menedékkérők és a muszlimok elleni uszítását, egy másik pedig elérkezettnek látja az időt, hogy ebben az uszításban versenyre kelljen a korábbi „versenyzővel”, nem szeretne ő se lemaradni. Ez azért kissé undorító…

  • Kővendég
    2020 március 8
    10:55 de.

    ez a fajta menekült áradat egy bizonyos külpolitika célja és eredménye…a többi rablómese (úgy annektálni országokat, hogy a lakóik elmeneküljenek!)

    essetunni? sajnálatos de valahogy meg kell állítani, bár némely beltenyésztett országban a vérfrissítés nem is ártana

  • Orsós Elemér

    Kedves Drizari, sikeresen elkezdődött a Te benáculásod is hiába fujsz esetleg az összes más témákban egy követ velük! Úgy látszik ez a „racionális” vízválasztó a jogos önvédelem és az álságos álhumanizmus között! 😀 Lásd 10:55 de.

  • Igen KOVENDEG, a leg-szegyenletesebb abban az, hogy a vilag csupan latvanyossagot talal a tomeges Szyriai ember-meszarlasokon.

    Mind amelett, a menekulo Szyriaiak zome nem ohajtana mas-nemzetekben hazta talalni, csupan idei menedekeiket.

    Mind a vilag-szervezetek es hatalmakat nem erdekli azok tomegpusztitasai. Hiszen a vilag-emberisege mar is tul-szaporodott.

    Az egyedulli megoldas persze a Szyriai tomegpusztitasnak veget vetni.
    Hogy a menekultek visszaterhetmenek hazajukba, hazajukat, varosaikat, eletuket ujja-epiteni.

    Sajnos Assad es Putin nem hajlandok engedni a lakossagot szabad hatarozataik alapjan majd elni eletuket.
    A diktaturajuk erdekei mindenek folotti.

    S szegyenletesen ,a vilag hajlando azt lenyelni.

  • Kővendég,

    befogadhatnál a házadba muszlimokat, aztán a saját költségeden próbáld őket megtanítani a lakhelyed szerinti hivatalos nyelvre beszélni-írni, és taníts nekik valami szakmát, hogy a munkaerőpiac valami hasznát vegye. De mindezt a saját költségeden, s közben etesd, ruházd is őket, amíg a muszlim végre elhelyezkedik, és a munkájával keresett pénzből lakást bérel, és ellátja magát élelmiszerrel és ruházattal.
    Közben vigyázz, ne adj nekik enni disznóhúst, és ne zavard meg napi ötszöri imádkozásukat.

  • Orsós Elemér

    Kővendég
    2020 március 8
    10:55 de.

    „Mint ahogy azon sem csodálkozom különösebben, hogy az egyik kommentelőtársunk változatlanul folytatja a menedékkérők és a muszlimok elleni uszítását, egy másik pedig elérkezettnek látja az időt, hogy ebben az uszításban versenyre kelljen a korábbi “versenyzővel”, nem szeretne ő se lemaradni. Ez azért kissé undorító”

    Kigyelmed nagyon egyenes jellem! Egyébbként sokkal gusztusosabb lett volna, ha egyből egyenesen a képembe meri vágni amit az előző -általam jól feltételezett- válaszában még körülírni sem bátorkodott! 😀 OK, igaza van, az ilyenekkel szemben én tényleg nem vagyok szalonképes vitapartner! 😀 mellesleg a legnagyobb csúsztatás „a menedékkérők és a muszlimok elleni úszításról” hadoválni, mert akik most a török-görög határon erőszakosan, papírok nélkül randalíroznak, gyújtogatnak, fosztogatnak azokra sokkal találóbb a megfélemlítve fanatizált honfoglaló horda elnevezés! No ez az undorító és nem is kissé! 😀

  • Drizari:
    „Mert a muszlim nem hálás, nem akar a befogadó ország kultúrájához igazodni, hanem élni akarja tovább a muszlim életét.”

    Nem tudom, észrevette -e, de én sem vagyok hálás (miért is kellene annak lennem?), s amennyiben a magyarországi politikai és köznapi „kultúra” csak az, amit manapság nem ritkán tapasztalok, hát eszem ágában sincs ahhoz igazodni, hanem továbbra is a saját világlátásom, felfogásom szerinti életmódomat óhajtom élni. Itt vagy a világ túlsó oldalán, nem döntő, ott, ahol ez akkor esetleg még lehetséges lesz… vagy nem.

  • Videófelvétel egy török páncélozott határőrizeti járműről, amely egy kötéllel próbálja lehúzni a határkerítés egy részét. Ez az esemény tegnap este történt:
    .

  • Göllner András

    @ Andrew_s

    „inkább önjelölt koronavárományos virtuskodó álszent”

    Elmegy. Nem úgy mint a Boda, aki általában csalánnal megy el idelenn. (Azt, hogy miért köti a bige az ebed a karóhoz, a kutya se tudja.)

  • Göllner András

    @ Andrew_s

    A Bendegrúzzal nem az a baj hogy gőze sincs cikked mondanivalójáról, hanem az, hogy gáza van.

  • Drizari Nem igazán értem, miért teszik a „liberálisok” a hülyét. Azt elhiszem, hogy a tengerentúlon a kibicnek semmi sem drága, de Európában láthatnának az orruknál tovább muszliminvázió ügyében.
    Brazilia például szép nagy ország, 20-30 millió muszlim elférne szépen.

  • Kenny
    2020 március 8
    1:17 du.

    Mi köze van mindehhez Brazíliának?

    És neked?

    – Ha csak nem az hogy egypár liter réz-elejével feltuningolt ócska whisky bevedelése után valami okkal be kell rúgni az ajtót – hogy ki éld kötekedő hajlamaid

  • Ms.Bernsteim;
    Remelkuk hogy senki nem lenne semmifele jarvany aldozta soha.

    Baruch ha Shem.

  • Orsós Elemér:
    „Kigyelmed nagyon egyenes jellem! Egyébbként sokkal gusztusosabb lett volna, ha egyből egyenesen a képembe meri vágni amit az előző -általam jól feltételezett- válaszában még körülírni sem bátorkodott!”

    Emlékeztetnem kell a „Elena Ceauşescu nyomdokain haladunk” c. topicban (Kővendég márc 3. 6:33 du.-ra datált) történt eszmecserénkre, ahol pontosan és határozottan megfogalmaztam az Ön által most hiányolt véleményemet. Ugyan, miért kellene ugyanazt néhány naponta újból és újból leírnom? Ha Önnek akkor nem sikerült, most sem értené meg.

  • Ciprus török reszere kene ideiglenesen engedni/vinni a menekulteket, igy kontrollalt korulmenyek kozott lehetne elvegezni a státuszuk kivizsgalasat.
    Mivel sziget, tavol Europatol, megha usznak, hajoval mennek is, csak Torokorszag keletebbi reszere tudnanak, ami vagy 100 km! Gorogo. Kb. 500 km!
    Igy addig is a menekulti, védelmi lehetoseg meglenne, humanitariusi segitseg es szetosztasuk egesz Europa reszerol kontrollaltan erkezhetne….

    Teljesen mas kerdes, h ha van olyan EUs orszag, amelyik bárkit kozuluk be akar fogadni, az megteheti! Itt főleg munkaeróre gondolok.
    Pl. dubaji megoldassal, miszerint feleves tartozkodast biztositanak munkavallalasra! Barmilyen legkisebb atrocitasra repulnek, kitoloncoljak a sajat koltsegukre, v.a hhatosagok szigoru rend szerint megbuntetik!
    Ott nincs bűnözes, mindenki megbecsüli a munka es eletminőseg-lehetőseget!
    A torok resz alapbol muzlim, igy a menekultek tulnyomo resze nem kerulne vallasi kultursokkba sem.
    Oriasi kietlen teruletek vannak, barhany millio menekult elfer!
    En a déli- görög-reszen is talalkoztam jonehany kulfoldivel a vilag minden tajarol, vartak szepen a vizumugyintezesukre, rendezetten….

  • Gabriel Kedves Gabriel. Sose ítélj magadról Nem élek, éltem tudatmódosító szerekkel,
    ha csak a nőket és a zenét nem vesszük annak.
    Ha viszont elfogyasztok egy pici whiskyt (szigorúan két cent), az garantáltan a legjobb fajtából teszem. Sajnálom.
    Viszont ha nem érted miért írtam Braziliát, akkor mégsem vagy olyan okos mint szeretnéd elhitetni velünk.

  • Kenny
    2020 március 8
    1:17 du.

    ez már sok!!! a gábris neked (SIC) írja, hogy vedeled a whyskey-t és rézeleje…ha másból nem, hát ebből kiviláglik emberismeretének és „tudományos” ismereteinek teljes hiánya, jóyt kuncogtam rajta, milyen egy szerencsétlen és beleakaszkodik Álmaink Almájába persze beléd is most engem mellőzött (még majd duzzogni fogok miatta hahahaha) de akit ér egyet kivéve a grizit… a grizi csak írja a bömbölményeit ismeretek abszolút hiányában és a mai tőzsdei számok sem változtatják meg megrögzött butaságát

    tök rebetli

  • Trejed a COVID-19 gyorsabban vilagszerte mint a mezo-tuz.

    Sem antibiotic, sem anti-viral nem letezik ellene.

    De ma mar felfedezve, hogy mifele anyagokon menni ideig fgertozo a virus.

    Porus antagokon sokaig fertozo. Fenyes femeken, mint aluminium es nickel-acel-on a legrovidebb ideig. Allitolag kb, 4 oraig.

    A US Washington orszagaban ahol az elso halalozasa tortent, ma hirdetik meg Floridaban is, hogy az ottani Public Health keres RN-okat (registralt apolokat) harom havi szerzodessel es heti $ 500 fizetesert.

    Contact: Washington State Public Health Department.

  • Bocsanat elhibaztam a gepelesem.

    Az heti ot-ezer dollar !!!!
    NEM heti 500 !