Zengjük a dalt üde, mámoros ajakkal

2020 március 15 9:14 de.41 hozzászólás

Ez, ugyebár, egy egykori mozgalmi dal volt, némi szövegmódosítással ma is érvényes lenne. Semmi féle hátsó tartalma nem volt, mindenki tudta, mi a lényege, mikor, és hol illik – vagy szükséges – énekelni. Ill. a jónép nem is énekelte, csak az állami kórusok és hivatásos dalárdák. A központi ünnepségek és a rádió hangkulisszája volt.

Ma már nincsenek ilyenek. Ami van, az Kárpátia nacionalista popgiccse, vagy egy új izé, amiről nem lehet eldönteni, hogy az országhatárokkal szétdarabolt magyarság könnyes kesergője, stadionban hőzöngő turbómagyarok indulója, vagy a felvidéki magyar ultrák harci dala.

Egy biztos: nem a lázadás dala, csak egy asztali zene, művirágból font koszorúként tálalva. Sajnálatos módon – mivel rossz helyen és rossz alkalomból tálalták – nem tudott magasztossá válni, az összetartozás himnusza helyett csak egy túlcsorduló érzelgősséggel telített nacionalista giccs érzetét kelti, akárcsak a székely „himnusz”.

A vérségi utalás feleslegesen szájba rágó, ezáltal himnuszként nem lehet előadni, érzelmessége – sőt, érzelgőssége -, balladás hangvétele miatt indulónak se lehet tekinteni. Akkor hát mi? Biza, a jelenkori zavaros néplélek zenei tükre.

Ráadásul – mint említettem – rosszkor, rossz helyen, rossz előadásmódban nem is lehetett más, mint giccs, csengő-bongó kurucos zokogás. Dunaszerdahelyen meg teljesen illetéktelenül, bár nemzeti színű sállal a nyakukban énekelték szinte kiskorúak ezt a keserű, dacos, áltörténelmi, ám felnőtt borongást.

Stadionavató, Orbán módra, nemzetegyesítésként megfuttatva, ezzel? A dallam remek, a hangszerelés átütő, csak éppen funkciótlanul, és fals szerepben szólt. Stadionavató, mint a magyarság összetartozásának ünnepe? Ugyan, kérem!

A Puskás Aréna avatása erre még rá is tett egy lapáttal: sirató lett, a dal meg az évszázados nemzeti önsajnálat egyik verziójaként szólalt meg. Egy magával sem boldoguló Magyarország pótcselekvése.

A dal által kiváltott érzelmi fellobbanásban szép csendben elsikkadt a semmibe elfolyt milliárdok, a határon túli magyarok fogyása, beolvadásuk, kultúravesztésük okán érzett aggodalom. A trükk bevált.

41 hozzászólás

  • ha nem írod észre sem vettem volna pedig a naptáram állandóan nyitva, hogy Március Ídusa van

    érctorkok harsogják, hogy felszabadultunk éljen Kossuth Lajos és és még akit akartok

    most lesz valami titkos beszéd a lépcsőn? senki se nézi senki sem hallgatja és senki sem mondja de azt is csendesen?

    nagy ünnep lehet lengetni kinek mije van

    makk rebetli

  • Nagyon érdekes, amikor egy „baloldali értékrendű és világnézetű ellenzéki” egyszerűen belerúg abba a nemzetbe, aminek kenyerét ette. És tele torokból énekelte talán még a Sztalin-kantátát is. (Annak legalább dallama volt, a szöveg nélkül élvezhető!)

  • Ida Turán
    2020 március 15
    1:34 du.

    Egy ujabb nemzetiseschkedő idióta..
    Istenem..miért talál ide minden csökött agyú fasisztoid balfék

  • Ida Turán!

    Tudod, hogy folytatódik a nóta? Segítek.

    „Vérvörös színt fest az égre a hajnal.” –

    Szegény Petőfi!

    „Ha majd minden rabszolga-nép/ Jármát megunva síkra lép/ Pirosló arccal és piros zászlókkal/ És a zászlókon eme szent jelszóval:/ >Világszabadság!<" –

    Ha babonás – (= hívő) – lennék, azt kellene hinnem, még mindig hat a "turáni átok"; a nemzetiesch, magyarosch, árvalányhajasch rettenetek viszont bizonyos kétkedésre késztetnek. Az meg felháborító, hogy ez a fajta nemzetvédés abban merül ki, hogy kimondva-kimondatlanul kétségbe vonja akárki a saját nemzeti identitásomat csupán azért, mert nem fogadom el a történelem által már bizonyítottan embertelen, szabadságomat alapjaiban korlátozó nacionalista és egyéb embertelen eszméket.

    Emberségemben nem korlátozhat még magyarságom sem. "Oszt jó napot!"

    Geyza! (2020 március 15 1:57 du.)

    Én úgy látom hogy ezek az ilyen érzelmű magyarkodók képtelenek arra, hogy felfogják: a templomban nem illik szellenteni (hogy a cenzúrán is átmenjen!) még halkan sem.

  • A Sztalin kantata dallama egy regi orosz vallasi hymn volt.

  • Geyza! A baj az, hogy anélkül hablatyolnak, hogy tudnák, mit is mondanak.
    Itt van ez a gyakran használt „belerúg a nemzetbe”, ami egy fogalom, mint a sebesség, vagy az időzóna,így hát leginkább x.y.z-be lehet belerúgni.
    Ugyanígy a „nemzet kenyerét” se eszi konkrétan senki – felnőtt ember leginkább „a maga kenyerén él” -, hogy egy magyar szólást említsek
    Természetesen létezik „képes beszéd”, átvitt értelmű megfogalmazás minden nemzeti nyelvben, – ezzel főként költők szoktak élni, hogy érzelmeiket láttassák. A szép hasonlatoknak, felemelő metafóráknak méltatlan haláluk, amikor úton-útfélen emlegetve sémákká alázzák azokat.
    Persze van ilyen a baloldalon is, pl. az írásban szereplő ének egyik sora: „dobban a Föld szíve, ébred a nép/ új utat érez a lába, ha lép.”
    Még a sémakkal se lenne nagyobb baj, ha sokan nem fegyverként szegeznék honfitársaiknak.

  • Ida Turán
    2020 március 15
    1:34 du.

    „Nagyon érdekes, amikor egy “baloldali értékrendű és világnézetű ellenzéki” egyszerűen belerúg abba a nemzetbe, aminek kenyerét ette.”

    ————————————–
    Te jó ég, ezt a mondatot hogy tudtad összehozni? Mi az, hogy „ette a nemzet kenyerét?” Nem, mindenki a maga kenyerét ette – illetve ha másét, azt megtudod határozni, hogy pontosan kiét?
    Mert ha valaki tagja egy nemzetnek, az egyfajta hovatartozást jelent, de a nemzetnek nincs kenyere, mert ha van, akkor az mindannyiunk kenyere, legyen az bármely oldali elkötelezett vagy nem elkötelezett, azaz sima honpolgára az országnak – de nem a nemzetnek. A politikai elköteleződés, az egy választott dolog, a nemzeti hovatartozás viszont adott. Ugyan már fogd kézen a „nemzetet” így megszemélyesítve, hozd ide elém, és mesélj kinek a kenyerét ette Ille vagy bárki más, akinek a véleménye eltér a tiédtől?
    Szerintem valami átütőt akartál írni, és erre a zavaros eszmefuttatásra tellett – de kenyere még átvitt értelemben sem lehet egy nemzetnek – még az országnak is csak átvitt értelemben. Ha valaki felelőtlen magatartásával veszélyezteti az „össztermést” azaz az ország kenyerét, úgy már értelmezhetőbb valamivel – de a „nemzet kenyerét” nem eheti senki, mert a nemzet egy elvont fogalom, amelynek nincs kenyere!

    Ha hazafiatlansággal vádolsz valakit – mellesleg mi a mérce és ki határozta azt meg, hogy ki a hazafi és mitől az? – akkor max. írhatsz olyasmit, hogy szerinted az illető egy „nemzetietlen, vagy hazaáruló” vagy ilyesmi, de így önmagában a nemzet egy nagyon tág fogalom, benne vagyunk jó néhányan különböző nemzeti eredettel, és ahányan vagyunk annyiféleképpen értelmezhetjük a nemzethez tartozásunkat, de egy dolog fix : aki itt él a nemzethez tartozónak érezve magát, és kenyeret eszik, az garantáltan nem a „nemzet kenyerét eszi” hanem azt amelynek előállításában ő éppúgy részt vállalt valamiképpen, mint más „nemzetfi”

    Példának okádé, én is tagja vagyok a nemzetnek, akkor én most a te kenyeredet eszem, vagy talalomét, esetleg Almáét – csak mert „baloldali értékrendű, világnézetű ellenzékiként” határozod meg valamelyikünket, esetleg mindhármunkat? Te meg a miénket? Mert ami errefelé működik annak arrafelé is működnie kell!
    Ha netán arra gondolsz, hogy ha valaki semmit nem tesz a hazájáért, az országáért melynek a polgára, azaz a közöshöz semmivel nem járul hozzá, ellenben érdemtelenül feléli a mások által előállított javakat – az egy másik történet, de feltételezem, hogy nem erre gondoltál!

    Szerintem az lehet a probléma, hogy kevered a nemzet, a haza, és az ország fogalmát – tudod én, kevéssé vicces kedvemben mondhattam azt a gyerekemnek amikor valami hajmeresztő ötlettel állt elő annak idején, hogy „fiam, ezt majd akkor ha a magad ura leszel, de amíg az én kegyeremet eszed, addig …..stb stb” – mert ő valóban a mi azaz a szülők kenyerét ette, de ugyanez nem fordulhatna elő „nemzeti” viszonylatban!

    Nem ismerem a „Sztálin kantátát” vagy csak nem azonosítottam még így, de ha feltételezed, hogy Ille azt telitorokból harsogta, mi a garancia arra, hogy nem tetted te is ugyanezt? Semmi, bárki bármit mondhat, írhat, és ma általában azok a leghangosabb ellenállók, akik valamikor bőszen „zakatoltak” (by Tüske Zsófi) az aktuális trendnek megfelelően!

  • Ida Turán
    2020 március 15
    1:34 du.

    szóval, egy szót sem értettél az egészből, igaz? mi köze ennek a nemzethez? pláne, a kenyérhez? a Nélküled egy nemzetről szól, pláne a kenyérről? na, fuss neki +1x!

    amúgy te is énekelted a mozgalmi dalokat. a Sztálin-kantátát aligha, mert az szovjet zenemű volt.

  • Pisti! Te belerúgtál a nemzetbe?
    Mikor? Hol? Én is hadd háborodjak fel! És megetted a kenyerét is?!

    Na, most végül is Te énekelted a Sztalin-kantatat, vagy Turán?
    Nekem az a tapasztalatom, h akik a leghangosabban habzo szajjal üvöltik vilaga, h ők jobboldali konzervativok, h pont ők álltak a tömeg elejen és ők orditottak a leghangosabban ezeket a mozgalmi agyremeket!
    Én csak gerinctelen konformistaknak tartom oket, akik o1g hizo testere cuppannak latványosan

  • talalom
    2020 március 16
    6:59 de.

    Dehogynem tudják!!!

    PONTOSAN ez a fasiszta nemzeti-keresztény ideológia!

    Amit ez a patkány ideokádott.

  • Az egyedulli kerdesem a foszerkeszto urhoz, hogy mi alapon tiltja a Magyar Koztarsasagi indulonak meg az emliteset is ??????

    Hiszen, Magyarorszag ma is Koztarsasag.

  • Bendeguz79
    2020 március 16
    11:52 de.

    te miről beszélsz? benéztél valamit?

  • Jurásek Fábián Sebestyén

    Kedves nem kedves Ille!

    Ez az írás ismételten Egy magával sem boldoguló ballibsi pótcselekvése. Zabszem van a fenekében rosszindulat a lelkében és zűrzavar a fejében, ráadásul írónak képzeli magát… Tessék már valami szépet, értékékeset teremteni, nem csupán gyalázkodni és/vagy álságos széplelkűt játszani! „Írásaid” egy butus forgatókönyv szerint való gondolkodás megtestesítői, a még tőletek is butábbak számára: „Ők jóemberkedni akarnak, ájtatos képpel, megértő mosollyal azt a látszatot kelteni, mintha valóban segíteni akarnának. Holott eszük ágában sincs. Csak a lázítás, a pánikkeltés, az emberek idegeinek további feszítése a céljuk.” https://www.flagmagazin.hu/mondom-a-magamet/a-dk-krizishelyzetben-sem-mond-le-az-emberek-atvereserol?fbclid=IwAR3bF-xn5935oXgJ_YPhqil-chU5KYN47wwaaTJwHqFm-AmPmpqJiJ_A1Y0

  • Jurásek Fábián Sebestyén

    Ida Turán!

    Gratula! Csatlakozok a „Egy ujabb nemzetiseschkedő idióta..” táborához, a többit nem vállalom:
    „Istenem..miért talál ide minden csökött agyú fasisztoid balfék”, mert a Geyza csak önmagáról és kultúrkörnyezetéről beszélt! Keveri a fazont a szezonnal. A selejt nem véletlenül köt ki a ballibsi táborban: a szellemi képességei erre peredisztinálják!

  • Bendegúz79 11:52
    (Az indulót ajánljuk még Jurasek Fábiánnak és Ida Túrának is.)

    „…Elnyomás, szolgasors,
    Ez volt a rend ezer évig.
    Senyvedt a nép legjobb ereje.

    Úriszék, dézsma, bot,
    Nem látta hajh sose végit.
    Hullt a pór, hullt a gyereke.

    Dologtalané volt az ország,
    Míg a nép hordta a terheket,
    A múltba néző csupa sebet lát,
    Csak vért, jajt, panaszt, könnyeket.

    Munkára harcra hív ma minket,
    Életünknek új értelmet ád,
    Milliók ajka zengi bízón,
    Hogy éljen a k ö z t á r s a s á g !…”

    (Etienne Nicolas Méhul [Nagy Francia Forradalom] zenéjét és Marie-Joseph Cehenier szövegét magyarra fordította Székely Endre 1945-ben.)

    Persze ugyanezt már Ady is megmondta, hogy

    „Hódították ez országot
    Derék, lelkes úri szittyák.
    Jótevői szegény népnek
    Iskolában így tanítják.

    De nem így volt ezer évig,
    Munkás embert ág is húzta,
    Egy-két ezer úr kötötte
    Millió jobbágyát gúzsba.

    Magyarország dús ország volt,
    Van termése, kincse vadja,
    De amit a bús nép szerzett
    Víg uraság zsebre rakja.

    Csak a gazdag, csak a zsarnok
    Élt fel minden földi jókat,
    Megláncolták butították
    A dolgozó milliókat…”

    🙂

  • Jurásek Fábián Sebestyén
    2020 március 19
    3:34 de.

    jó lenne, ha felfognád végre, hogy teljesen érdektelen, amit itt összehordasz. se alapod, se tudásod nincs ahhoz, hogy minősíts, irányt szabj, ráadásul képtelen vagy a postok tartalmához igazítani a kommentjeidet.
    de semmi baj, ilyennek is kell valakinek lennie. csakhogy, sajnos, te még csak valaki se vagy, úgyhogy, ha meg tudsz érte bocsájtani, leszarom a tanácsaidat. azon felül nem vagy azon a szinten, hogy meg tudd ítélni, minek képzelem magam.
    javaslom, e tárgyban tanulmányozd a Mai magyar irodalom antológiát, a tollal.hu blogot, a huppa.hu-t. habár, felesleges: gyöngyöt a disznók elé… 🙁

  • Jurásek Fábián Sebestyén
    2020 március 19
    3:34 de.

    azért örömmel tölt el, hogy fejlődsz. a kedvességem tagadása már eljutott az agyadig – kemény munka volt, de sikerrel járt – most már felfogtad, hogy úr sem vagyok – habár hozzád képest mindenképpen, így nyugodtan szimplifikáld a megszólításom. habár az elköszönő textus – alázatos szolgája – megengedem, használd nyugodtan továbbra is nem neheztelek érte 😛

  • Gorgon-Zóla
    III.20/2:30

    No-hát! Adjunk hozzá még egy kis dallamot is, úgy 1794-ből:

    https://youtube.com/vatch?v=Q1gRN6m9POQ

  • Sajnálatos, hogy ezen a linken nekem valami smanca, szar játékreklám jön be úgy, hogy a Youtube keresőbe jobb lesz „A köztársaság dala” kereső szót beütni, és akkor biztosan bejön.

  • Nembaj Teri, rá se ránts!
    Ha nem haragszol én pedig egy másik Petőfi részlettel rukkolnék elő, ugyane’ témában:

    „…Ha meg nem érem e nagy napot,
    Barátim, emlékezzetek meg rólam…
    Republikánus vagyok, s az leszek
    A föld alatt is ott a koporsóban!…”
    ˙

    .

    Tegyük hozzá, hogy Petőfi „republikánussága” merőben ellenkezik, a ma a tengerentúlon,azonos nevet viselő párt teljes elviségével

  • Bendegúz79 03.16.11:52

    Magyarország ma, csak[!] deklarációjában Köztársaság, valójában nem az. Jogrendszeréből már szinte teljesen kisöpörte a biztosítékokat: főleg a fékeket és az ellensúlyokat.
    Igazából ez a NER, csupán csak annyiban az, amennyiben a
    . p é l d a k é p e, a Horthyféle EllenForadalom rendszere volt Respublika… Épp emiatt,nem győzött Petőfi eleget forogni a sírjában … 🙁

  • Jurásek Fábián Sebestyén Azért jó lenne ha visszafognád magad. Selejtet a kedves szüleid gyártottak sámli helyett. Jó lenne ha magadra erőltetnél egy kis jómodort, ha már olyan büszke vagy arra amid nincs. Ideje lenne, hogy érvekkel, okos mondatokkal mutasd meg szellemi fölényedet, mert idáig ez nem sikerült. Annak is ideje lenne, hogy észrevedd, az Orbánkormány kritikusai nem csak „ballibsik”, középen is vagyunk, és mert már minden igazi jobboldali is undoródva fordult el tőletek. Végül pedig tőled tudom, te ide élvezkedni jársz, szerintem kereshetnél arra értelmesebb tevékenységet, ha már olyan hatalmas a szellemi fölényed. Szeretném okos érvekkel megtudni, miért jó Magyarországnak az Orbánkormány. Ehhez nagyon kevés Szukíts és Ille gyalázása, a fideszes újságírók fényében. Bodától tudom a reklámszöveget, tőled valami komolyabbat várnék. Menni fog?

  • Jurásek Fábián Sebestyén

    Ille!

    Kérésedre tovább egyszerűsítem – egyszerű lelkedhez illően – megszólításodat! Már kérdeztem és választ még nem kaptam! Van-e neked bármilyen tisztességes végzettséged, ahhoz, hogy bármiről lehessen olyan véleményed, amit erőszakosan terjeszteni merészelsz?! A diplomás kommunista szint nem elég! Kérlek ezt oszd meg velünk, mert igen fennen hordod turcsi orrocskádat és nagy halnak képzeled magadat a saját kicsinyke pocsolyádban, ami akár igaz is lehet… Tudod azért nem válaszolok sokszor konkrétan „írásaidra”, mert igazából nincs is mire reagálni és mert én átlátok aljas szándékaidon, belőlem nem tudsz hülyét csinálni. Viszont ezt az írást válaszomként akár magadévá is teheted: https://pestisracok.hu/puskas-arena-ismeros-arcok-libsi-sivalkodas-a-baloldal-csak-gyulolkodni-tud/ Az általad emlegetett kollaboráns oldalak tartamára sem vagyok kíváncsi. A szennyből, a szellemi szennyből nekem ennyi, amit itt írogatsz éppen elég! https://www.facebook.com/photo.php?fbid=2252738758080048&set=a.353310134689596&type=3&theater Képzeld Nagyfiú vagyok az olvasmányaim megválogatása terén!

  • Voronyezs
    2020 március 20
    5:49 de.

    kedves „voronyezs” a nagyemlékű(SIC)

    amit grizinek oktató jelleggel tudományosan megfogalmaztál az nem csak levédiabasznádra érvényes!!! (szvsz) hanem az egész úgynevezett nyugati stílusú ….. (na jó, hadd nevezzem őket is nevükön: „hekmekükütyű®”)

    és így műxenek a világ kisebbik részének hatalmas derültségére a röhögés idáig hallatszik kies penthouse-omba

    üdv… iszol te eleget? rebetli

  • Jurásek Fábián Sebestyén

    Kenny!

    Amennyiben azt gondolod, hogy „középen” álltok, hát rosszul gondoljátok… Ez is csak a sunnyogásotok része. A mai kiélezett és szerencsétlen helyzetben nincsen középút, mert Ott és attól balra sincs hiteles politika erő, ami számba vehető lenne egy választáskor. Mármint aminek a támogatása az Ország javát is szolgálná (megjegyzés a gyengébb értelműeknek)! Ahhoz más szellemi és morális szintre kéne lépnie az un. Ellenzéknek (a kevés kivételektől természetesen elnézést kérek!). Az hogy Ti itt álproblémákon vagy esetleg a nagy egészhez képest valódi, de kisebb problémákon kérőztök, annak nincsen szinte semmi jelentősége, éppen ezért minimalizálom a rátok szánható időmet. Azért is vagyok jó helyzetben, mert sok értelmes és jó ember van a saját térfelemen, akik már közvetve választ adtak (cikkek, írások) nyűglődéseitekre, akkor meg miért csesszem a saját időmet…? Én kívánok mindenkinél okosabb lenni én csak hallgatok az okos szóra… Egyébként jól látod: én itt egy álságos emberfajtát támadok, az ilyen Ille és Szukits féléket, akik a széplelkűnek állított esszéikben terjesztik a gonoszságot, fertőzik az emberek agyát rossz gondolatokkal, rossz gondolkodással, szándékosan összezavarva őket. Miért nem nekik szólsz, hogy álljanak már le!!! Természetesen tudom, hogy a Világ, Magyarország nem tökéletes hely, de kérdezem én, mikor volt az és mikor lesz az? Soha. A fősodorra, a lényegre kell összpontosítani és az aktuális lehetőségekre. Szerintem a fősodor jó és sajnos ennél jobbat nem nézek ki a lehetőségekből, a választékból: DK, Momentum, Szocik, veszett Jobbik, stb! Ez a személyes meggyőződésem. Amint látok jobbat tudok és fogok is váltani. Még azt is megkockáztatom, hogy Orbán Viktort éppen ti ballibsik hívtátok életre, mert nagy szüksége volt a társadalomnak, az Országnak valakire, aki megvédi őket tőletek!!! A társadalom bonyolult szerkezet, képes már-már élőlényként viselkedni:védekezik a kór(kár)okozók ellen és kitermeli az ellenanyagot… Remélem megfeleltem magas szellemi igényeidnek! https://napitema.blogspot.com/2019/11/golenya-agnes-iro-ti-nem-tudjatok-orban.html?spref=fb&fbclid=IwAR1JNYxt9jXOm6LzRhsRaCJet1K8cxymHH1M-ourPywGbkH55RsFDv58rxc

  • Jurásek Fábián Sebestyén

    Kenny!

    Tényleg jó lenne, ha visszafognád magad! Te önként vállaltad a „selejt” jelzőt, tehát fogd vissza magad. Tudod még az is különbözőség közöttünk, hogy nekem van rendes nevem és névvel vállalom a véleményemet! Kennykkel, O1G666-kkal, Geyzakkal egy Macska segge lyukával (avatar), stb. elvből nem állok le vitatkozni! Arról sem tehetek, hogy Ille István „író úrnak” erre a közönségre van szüksége és bizonyára „jeles munkássága” egyébként ismeretlen előttem… http://zorroaszter.uw.hu/archives/2011/07/13/Harunalrasid_es_az_egybites_demokratak/index.php

  • Jurásek Fábián Sebestyén
    2020 március 21
    1:33 de.

    peniglen ez a macsek mindent tud még „azt”is

    te meg assziszed, penig? hát sok szónak nincsen alja

    tök rebetli

  • Jurásek Fábián Sebestyén
    2020 március 20
    10:12 du.

    Vászti a demagógia üli torát szerte széjjel és az egyéni érdek

    amikor az őszödi beszéd egyetlen mondatát kiragadva az egész MSM itt kanadában is lejáratta a másik oldalt seperc alatt állítom senki sohasem olvasta el a teljes beszédet!!! TE SEM!!!

    szóval Vászti mint mindenhol máshol ahol „ilyen” van az egyesek érdekeinek kijátszása teszi a tök rebetlit nyerővé a piros durchmarsch sal szemben a korrupció és a börze összefonódva kifosztja az egységsugarút és ki is röhögi és amíg lesznek olyanok akik egyenruhába öltözve fegyverrel véreik ellen képesek pénzért addig „ezek” azaz „ti” lesztek a nyerők de sem a Föld sem az Universum örök és tehetetlen mozgását nem lehet megállítani és az a -beleértve einsteint is- monoteista teremtéslegenda pofánköpése a valóságnak és a tudatlanság tort ül

    a többit te képviseled és a hasonszőrűek, ugye Vászti?

  • Jurásek Fábián Sebestyén Ha nem lennél itt új troll, akkor tudnád, hogy visszakereshető a nevem. Ha neked olyan fontos, rajta. Én örülnék ha neked is „nickneved” szerepelne. Itt tudják vagy tízen a nevemet. Vitatkozni veled meg nem akarok, mert nem érveket írsz, csak a gyűlölet jön ki belőled az emberi értékekkel szemben. Nem kötelező itt lenned, nem kötelező olvasni. Mint írtam, Bayerrel, Bencsikkel fémjelzett sajtóval ne érzékenykedjél Ille írányában, mert nevetségesen álszent. Az pedig ha általánosságban undorító stílusban írsz a kormányoldalt kritizálókról, az bizony mindenkinek szól, aki kritikát fogalmaz meg. Ne játszd az ártatlant, tudod te mit írtál.
    Azt meg nem tudtad idáig, hogy ha másért nem, már miattad sem szívesen írom ide a nevemet, mert szégyent hoztál rá. Sajnos. Stephen Fabian (megbízás teljesítve?)

  • Jurásek Fábián Sebestyén
    2020 március 20
    10:12 du.

    Te nem „középen” állsz,
    hanem a béka segge alatt.
    Vagy talán még lejjebb.Hozzád képest
    csak a bálnaszar van lejjebb, mert az leszáll
    a tenger fenekére és hát az már tényleg a legalsó szint 😀

  • Jurásek Fábián Sebestyén
    2020 március 20
    12:01 du.

    igaz, nem tudok hülyét csinálni belőled, mert elég régóta az vagy, hogyan tudnék hát ezen rontani?
    merészelnék valamit terjeszteni? mit is? de, ha mégis, gondolod, tehetsz ellene valamit? jobb, ha megszokod a gondolatot: semmit 😀
    ami a válaszaid hiányát illeti, igazából a válaszoló képességeid hiányáról van szó: egyszerűen nem tudsz válaszolni 😀 az pedig, hogy nem vagy kíváncsi semmire, komoly mentális gondjaid következménye. amúgy az orrom nem turcsi, amolyan római 😀 ami a szemetet illeti, a prosti srácok eléggé dúskálnak benne. nagyfiú lennél? ugyan, ugyan, hiszen még ágyba vizelsz 😀

  • "tisztelhölgyeimésuraim"

    Gorgonzola 2,30
    és Bendegúz 79

    Ez a Köztársasági Induló – mint azt Te is írod – Nicolas Mehul zenéjére alkotott, nagyszerű magyar szöveggel született meg és az első években a Felszabadulás után, nagy lelkesedéssel énekelte a magyarság még megmaradt progresszív hányada és gyermekei…

    Pár évvel ez előtt július 14-én, a Nagy Francia Forradalom párizsi ünnepségét nézve tévén, mely dallamot hallom a Diadalív alatt vonuló gigantikus katonazenekar réz és fafúvósai lelkesítő hangján, dobpergéssel kísérve zengeni, mint „a . mi . v o l t . köztársaságunk marsát”. Kis keserűséggel vegyes öröm és nosztalgia fogott el, átgondolva a közelmúltban ismét csak, újra . e l p a r e n t á l t . III.M a g y a r . K ö z t á r s a s á g . szomorú sorsát is… [ld. még Voronyezs 5,49-ét]

  • Rodeo11
    8:58

    Keserédes Voronyezs „nosztalgiád” abszolúte jogos. És kösz az örömteli üdvözlést.

    A II.Világháborúban ezen a helyen, ebben a városban és hatalmas kiterjedésű körzetében mutathatta meg a II.Magyar Hadsereg, hogy mijisaza magyarok istene… Tudniillik a náci katonai főparancsnokság (a Führer) ezt az ötszáz éves, Don-parti orosz várost bocsájtotta az említett übermensch kipcsákok, a haderő rendelkezésére, mint a katonai közigazgatás – azaz szabad-rablás benne a „leányrablás” is – példaszerű tárgyát a hazáját védő ama „untermensch” civil lakosság és az „ázsiai horda” Vöröshadsereg megzabolázására…*

    Igen Rodeo11, én mementóként, hogy még itt se merüljön feledésbe, választottam ezt a Voronyezs nicknevet… 🙂

    Száz és száz oldalak számolnak be a csak itt elkövetett számtalan gaztettről majd ama gigantikus szovjet doni áttörést követő a kárpátmendencéig tartó, az újabb fejvesztett hunfoglalásról, oszt még utána is ami itten rágyütt – ja!… Memento mori !

    Üdv!

    .

    *Ez volt a Horthy éra szellemi hordalékának a legfelső kulminációja.

  • GORGONZOLA;

    Ketsegtelenul valami okbol kivaltsogot elvezel, hosszu teljes szovegeit adni,lenne az a part-tagsagod ?

    Mert nekem meg annak legrovidebb emlekeztetese is tilos a KMH-n.

  • VORONYEZS;

    Vajon miert nem lennetek hajlandok meg barmit is tanulni a mult vetkeibol????

    Miert csak allandoan hypnotizalni igyekeztek magatokat ????

  • Jurásek Fábián Sebestyén

    Ille!

    Képzedségedről ismét nem tudtam meg semmit, csak újfent kibújt belőled a valódi éned:egy szánalmas kínjában fröcsögő kisember, telve komlexusokkal… Hidd el nagyon sok valóban értelmes ember és egyben újságíró van a térfelünkön, amennyiben ezt nem vagy hajlandó elfogadni, az nem jelent semmit, csak a tények letagadását,ill. a homokba dugod a fejed! Továbbá ha el se olvasod, amit átküldök, megosztok,akkor csak egyre frusztráltabb leszel, belekavarodva kicsinyes világodba. Ami pedig a stílust illeti Ők és én is maximum az iróniát használjuk, tükröt állítunk nektek, hogy szembenézhessetek saját beteg gondolkodásotokkal. Mi nem valljuk azt Szukits Rezső módra, hogy a cél szentesíti az eszközt, miszerint minden eszköz bevethető a fejetekben lakozó „szent cél” érdekében! Titeket elvakít az előítélet és a gyűlölet. Nekünk (nekem) rend van fejünkben, rendben van a világnézetünk, tisztában vagyunk a mai világ kihívásaival,jó írányba igyekszünk terelni a közgondolkodást, nem veszünk el a részletekben, nem hazudunk, nem csúsztatunk, nem használjuk fel egyesek butaságát és nem felejtünk!!! Nem vagyunk hajlandóak elfelejteni, mit műveltek, műveltetek, ha hatalom került a kezetekbe… No az lenne aztán a igazi diktatúra! Egyébként nem reagáltál sose semmire, amit szóvá tettem, csak írod bonyolult sejtelmeskedő irományidat, amelyekben csak egy a közös, hogy mindben van egy pár mondat, amikor rá lehet jönni, hogy miről beszélsz egyáltalán és éppen akkor kit vagy mit kívánsz besározni… https://www.youtube.com/watch?v=OLUUjbjmGjE&feature=youtu.be&fbclid=IwAR1dKGEAi0-f0Ihv0pP2UFeUMtHdX777ErC-MU-2BYNCTwc3XjA5iKE0jgA

  • Jurásek Fábián Sebestyén

    Kenny!

    Nagyon sajnálom (sajnállak), ha válaszaim kapcsán csak ennyi ért el a tudatodig… Ennyi.

  • Jurásek Fábián Sebestyén

    Ille!

    Ugye érzed, hogy egyre inkább nem aktuális az agyi állapotod?! Véleményem szerint fordulatok várhatók Európában, ahol tovább fog terjedni az orbáni szellemiség, mert a ballibsi önykény többszörösen bebizonyította kártékonyságát! https://www.alternativhirek.com/2018/03/ez-utos-lesz-yann-valerie-francia.html?fbclid=IwAR3fe4Q_ooVdlQuZazK40hqogeI0UFhnZ7gAtlaKsGgBh5OAH8xNnHDbFC0#.XnT0UOd45y0.facebook Csak gyűjtsd a mérget, de vigyázz bele ne pusztulj a nagy akarásba: https://filantropikum.com/egy-hires-neurologus-szerint-a-stressz-a-gyulolet-es-az-irigyseg-savas-ph-t-eredmenyez-a-szervezetben-ez-pedig-betegseget-okoz-a-testben/?fbclid=IwAR3BCeqeLJRxwPBUbFJbMV-lCFXRikRl5HwTrZ9XoK-gfVRDsEQw4el4SXo

  • Jurásek Fábián Sebestyén

    Mindenkinek!

    Amennyiben ezek szerintetek nem jó írások a szó mindegyik értelmében, lásd Ille-félék sumák, alattomosan gonosz zavaros írásait, akkor hazudtok, még akkor is ha nem tudtok velük azonosulni:

    „Ideje ezt a folyamatosan gerjesztett és terjesztett hazugság-építményt szétzúzni. Attól, hogy egyes újságírók, publicisták támogatnak egy kormányzatot, annak elveit és gyakorlatát, különböző intézkedéseit, attól még sem ezek az emberek, sem az őket foglalkoztató médiumok nem lesznek propagandisták. Valami mellett kiállni nem szervilitás, hanem karakánság. A nyíltan vállalt kormánypártiság tiszta és egyértelmű. Ellentétben a magát függetlennek, objektívnek hazudó, ám végtelenül elfogult és pártos ellenzéki sajtóval.” https://pestisracok.hu/talpnyalo-propagandistak/

    „Az már csak hab a tortán, hogy a baloldal kormányra kerülve sem tartja be soha az állítólagos igazságtalanság megváltoztatására tett ígéreteit, legyen szó négerekről, cigányokról, melegekről. Mert elemi érdeke a rá szavazó tömegek áldozati pozícióban tartása. Mert így újra és újra el lehet velük hitetni, hogy itt vannak ezek a gonoszok (akik jellemzően fehérek, ciszheterok, férfiak, keresztények, nemzetiek, jobboldaliak, stb.), és miattuk szenvedsz, de ha ránk szavazol, akkor ha eddig még nem is sikerült, mert a patriarchátus túl erős, de hamarosan, most már tényleg, mindjárt megszabadítunk tőlük…” https://pestisracok.hu/mitol-szavaz-ma-valaki-balra/ Szenzációs, lényegre törő, mondanivalóval és bölcsességgel teli lélekemelő írások, szemben azzal, hogy hogyan maradhassunk nyomorultak és másokra rászorulók az idők végezetéig…(lásd Ille!)

  • Rodeo 11 7:04

    írod, hogy „beleértve Einsteint is – monoteista”…

    Einstein, a Hogyan látom a világot, című szellemes vallomás kötetében azt írja, hogy [nem szöveghűen idézve] minden tudományos kutató egyszer eljut arra a pontra, amikor már a technológia pillanatnyi állapota miatt ő már nem juthat tovább, nem hatolhat mélyebbre adott kutatása (a projekt) tárgyában, bár érzi, hogy kell ott lenni még tovább is megoldásnak. Ilyenkor kerül előtérbe a szubjektum, az ember, aki önvigasztalásként a maradék eszközeivel fogalmazza meg magának a pillanatnyi „kudarc” okát… Ő erre föl állította azt, hogy bár nem hisz abban a haragos [a kaporszakállú], büntető úr-istenben, ámde hajlik a maga által felállított, úgymond >k o z m i k u s . v a l l á s<, a mindent összehangoló, a még "azon is túli" valamiféle rendező elvére…
    Lássuk, lásd be, ennyi kompromisszum megengedhető minden esendő ember számára, talán még neked is…
    Tehát a zseniális tudósunk, mint módszerre(!), soha nem hivatkozott a monoteizmusra. Sőt, talán éppen ezért, az elveiben mélyen maradi és vallásos Amerikai Nőszövetség a nagy polihisztor első amerikai útja alakalmából a hajóra neki küldött – személye beutazása ellen tiltakozó – táviratát megérkeztekor ugyancsak zseniálisan, a mondabeli Kapitóliumi(!) ) 😀 ( libák gágogásához hasonlította, amelyben egyetlen ironikus mondatban találkozott hagyomány és aktualitás is, biztatva a hölgyeket, hogy csak gágogjanak tovább, hisz nekik ez a dolguk…

    Üdv! V

  • Geyza 10:26

    Bocsika, de a bálnaszar nem jut le a tenger fenekéig, mert azt meg felfalják a sötét mélytengeri halak és lények akik abból és oszló tetemekből élnek, majd lesz belőlük FidSS szavazó…