Oszi! Oszt jónapot!

2020 április 4 10:13 de.35 hozzászólás

Oszi élete radikálisan megváltozott, mint a hernyóé, amely bebábozódik. 2020. március 16-tól a kataklizma hatására.

Oszi napról napra élt a haverjaival, nem is igazán figyelt a külső zavaró körülményekre. Egyszerű srác volt a Jászságból. Egy haverjánál fulladtak ki az éjszakák, különben csak az élet habzsolta, miközben Oszi versengve hajszolta a városi mindennapok felszínes varázsát munkaidőn kívül. Pincérkedett és élt.

Először kaján vigyorral gondolt a külvárosi tinikre, hogy délután háromtól szabadulva majd többet buliznak és támasztják a falat a plázában, így ködös szürke felhőként úszott be, hogy másnap már nem kellett dolgoznia menjen. Ami szintén első pillanatban nyerő volt, de reggelre már gyenge gyomorgörcse volt, hogy itt valami nemkóser! Még nem szállt fel a köd, hogy a gáz már körbe lengte, de farmergatyája csörgése ráébresztette, hogy az utolsó ezres is felváltásra került.

A dülöngélő hűtő közelebb csoszogott hozzá álmosan, de amire számított megvalósult ajtajának kinyílásával. Kecsap, mustár és múltheti kávéhoz bontott tej. Halkan végtelenítve duruzsolt a dalocska barátja elpusztult kutyájának acsarkodó szelleméről a konyhában. Már nem idegesítette, együtt élt vele. Bár néha, amikor hajnali ügyetlenkedésében a gázpalachoz közelített, a kutyaszellem csípős harapása marrt a lábába, vagy csak a múltévi balesete láthatatlan nyoma kísérti ilyenkor? De máris kihullanak ezen felesleges álmos gondolat-kezdemények.

Hiába nem kellett kapkodnía, hogy siessen a munkába, de a láthatatlan gyomorgörcs még tovarugdalta.
A spájzban egy bontott szivalekvár száradó üvegvázában. Valami lisztszerű mikroufók hordája. Az egyik papirzacsóból emelkedtek ki, mert nem bírták odébbtolni.

Az émelyítő gyomorgörcs nem akart enyhülni, de nem tudta, hogy csak a hiányzó kaját keresgéli, vagy az aprópénz csörgése zavarta bendőjét.

Megütögette, hátha a bentlakók kevésbé követelőznek.

Zuhanyzás helyett bezuttyant kedvetlenül a kádba. Magára engedte a melegvizet, hol forrót, hol hideget. Ez így ment napokon keresztül, amíg szállásadó haverja sem került fizetés nélküli szabira.

Már fel sem hozták a szállásdíj elmaradását, inkább a letárgiába süllyedés „majd csak lesz valahogy, eddig is mindig megoldotta az idő” opportunista várakozása telepedett közéjük harmadiknak.

Azért a biztonság kedvéért egy kis talált pénzért próba cseresznye alapon elkísérték egymást a munkaügyi központig, amit meglepő módon zárva talált az ott tébláboló kisebb összeverődött társaság.

Azután valaki, aki telefonon beszélt a belülre zárkózott csinosnak nemigazán mondható molettes barna női hanggal elmondta, hogy neten kell bejelentkezni az adatokkal, iskolai végzettség dokumentumaival, no meg a nemlétezó munkahelybejelentési papírok fényképét küldve.

Oszi küldött egy visszahívót a kiírt számnak, de a városi nem reagált rá a francnak sem!

Elszívtak mégegy sodortat, a haverja bosszúból a kérdéses termékenységű száradó fát is megjelölte, ahogy pár perce a pitbull is. A sorozatos öntözés a tudás fáját is termőre fordítaná, vagy kimarrná, elpusztítaná. Kétes a szándék, így az eredmény is!

Majd elröppent még vagy egy hét ejtőzéssel bulizgatás nélkül, amire jeleztek Oszinak, hogy tragidőrnek felveszik. Az sem lehet rosszabb, mint a pincérkedés és elment a felvételis orvosi szűrésre. Mozogtak még ott vagy tucatnyian fiatalok, kergették egymást reggeli kataton állapotban. Még a reggelizés tiltása sem jelentett kizökkentő momentumot, mert a kecsapon kivül mas nem is szennyezte gyomrukat, bár az is inkább marta, mint kenegette.

Vizelet, vér, kenetminta. Bármit csinálhattak velük, ahogy ők is szokták a tinicsajokkal.

Azután a második napon Oszi munkát kapott. Mivel leselejtezett nyakkendőt az egyik szomszédtól kapott, így azt a kissé kajafoltos – de legalább karakteres férfias szagot kibocsájtó pólójára ejtette a csomó lazitásával fejével átnézve rajta. Trágerőr jövője namzavartatta. Hasa jobboldalát megvakargatta mulyán nézve, miközben a múltheti cajszinak válaszolt.

Gőze sem volt Oszinak, hogy esetleg ő is alkalmas lehet-e a munkára, mennyire hasonlít az a műkörmözéshez, vagy a fodrászat söprögetéséhez. Egy akaratlan fintort morzsolva el titkon reménykedett, hogy talán nem. De meggyőzően bamba képpel sugallta álcázott magabiztosságát.

Másnap reggel az ures villamoson a jegy és pénznélküliek hanyag esélytelenek biztonságával zötyögött be a belvárosba, ahol az eligazításra megjelent kéttucat fiatal kacsázott bizonytalanul körbe-körbe, mint a fagyoskodó pingvinek az Antarktiszon. Egyik asztalon száradozni készülődő felvágottas szendvics, a túlvégen valami tea és buborékos üdítőszerűség, a másik két irányban az asztalokon valami szórólapkazal és parfümminta repimintákkal. Egy nem túl lelkes negyvenkörüli öregasszony a kezébe nyomott mindkettőből egy adagot, meg egy térképet, hogy hol kell osztogassa, szagoltassa. Az utolsó asztallal már nem is kellett foglalkozzon, de el is hesegették a térkép szerinti irányba, mialatt még vágyakozón nézett rá a szomszéd asztallal távolodó kacér hústoronnyal terhelt gyönyörű szelet kenyér.

Titkon ígéretet tettek egymásnak, hogy várni fogják a délutáni találkozás beteljesülését.

Oszi megrögzött racionalista volt, így ez az egész nap kísértő filmrészlet csak plátói volt.

A szórólapokat nyálazta és adogatta a mozgólépcső tetejére érőknek a szagmintákkal és a három szóra zsugorodott reklámszöveggel. Nemzavarta a felesleges szavak elfelejtése sem, mivel úgyis elfelejtették volna a tovasodródó tavaszi kabátok, zakók és már szimpatikus lengébb öltözetek.

Így dülöngéltek a napok egymás hegyére – hátára. Rutinosan helyezkedett kellően korán reggelenként érkezve tálca haverjához. Igazából már ő lett a legjobb barátja. Érkezésekor hosszasan és udvariasan elbeszélgettek halk gondolatban az időjárásról, amíg csak úgy az idő kitöltése gyanánt néhány szendvicset rátukmált Oszira. Búcsúzóul mindig megkérte, hogy az aznapi italokat tesztelje, nehogy beégjen a többi fiatal szellem előtt.

Az egész város boldog titkolt kapni akarással vitte haza a prospektust es a mintákat.

Kéthét alatt a kísérlet első fele sikeres részeredményeket hozott az orvosok által fertőzött szórólaposok munkájával. A honap elteltével nemcsak a felkelő nap mosolya lett erősebb, a járvány is csillapult az átesettek rezisztenciájával. Oszi még nem is gondolta, de rövidesen már többet nem hívja tálca barátja, mert szendvicsei már nem lesznek.

Godot Sámuel

Illusztráció: Sebastien Coutheillas

35 hozzászólás

  • Nem tudom eldönteni, melyik ijesztőbb: ez az írás, vagy ez a videó:

    http://www.youtube.com/watch?v=npP0QZH-a1M

  • A videjó nyilván csak szimpátiapropaganda!
    Olyan, mint régen, sok éve, az a Romániából érkező fiatal pár felvétele az útról, amikor a határon óriási sorbanállás volt. (Talán hómiatt?)
    Persze, akkor is kiderült, hogy csak beállított jelenet volt 2 fiatallal, akik nem is voltak párok! Ott – „spontánfelvételek” voltak a kocsiban is…. jé!

    Most is, ebben videoban tetten érhető, h a híresember (szakács ) hírnevével él vissza, azzal törekszik öregbíteni világhírű elfogadottságát, ami pedig tényszerűen csak félre vezetés, sokkal inkább negatívan érinti a hírességet!

    Nyilván én sem érezném magam kényelmesen, ha pl. Hitler villogna a már esetleges ismertségemmel! A jóhírnév megsértése az ilyen, hiszen a hiressegeknek fontos, hogy jo megitelesuk legyen, ne a gazemberekkel hozzak összefüggésbe!

  • ad: 10.33. Lehet, hogy Orbán Fletótól tanul népszerűsködni : Jó pár éve azzal volt tele a média , hogy Fletónk a budai kéglije közelében egy eltévedt síró kisfiura lett figyelmes. Hazavitte, megfürdette, megetette, – majd két napig jóemberként villogott a sajtóban…

  • Samu bizonyos vagy e benne, hogy rád vártunk?

    a valóság szar amikor imígyen bekopog… ki szokott törni az ablak tőle keretestől…

    nagyon sokan felébrednek tőle és még sokkal többen elmerülnek „a” „szendvicsre várva” a NAGY NIHILBEN ami létük lényege mert ilyennek hozták létre őket, a fölöslegesség mikor tudatosul, akkor ilyen

    Samuel Becket most is leírhatná ugyanazt csak nagyobb pad kellene hozzá mert sokan várnának ott csücsülve hosszú tömött sorban a „Godot”-ra vagy legyen Belfegor vagy a mai nap,

    ezt dobta a világ legújabb rendjének kereke amit ma kapitálistapistságnak is becéznek

    vírusokhoz semmi köze önjáró

    pagát uhu

  • Göllner András

    Jó ez az írás Sámuel, csak azt nem tudom meddig kell még várnunk Godotra.

    Változott is valami a bérből élő, egyszerű munkásemberek szellemi, lelki világában Magyarországon mióta Horthy belovagolt fehér lován a Gellért térre, majd jól odab….ta a munkástanácsoknak, a hétköznapi dolgozó embereknek azt „Keresztény Nép-Nemzeti Szellemiséggel” kitömött matyóbabát, amivel most Orbán Viktor hülyít mindenkit odahaza és idelenn, ebben az alúljáróban? Ady, Márai, Bíbó száz évről beszélt lassan száz evvel ezelőtt.

  • Rodeo!
    Szerintem Samuel szivesebben jonne, amikor rohan a szekér, de mégis akkor jön, amikor látja a szuksegben a tehetetlenseget es a rossz irányt!

    Az ilyen helyzetekben ha csak várunk Becketre, az alapbol katasztrofa!
    Főleg, ha a mézesmadzaggal, vagy parizsis szendviccsel elaltatják a figyelmünket!

    Vagy, ha csak várjuk, h a szellemkutyák pisijétől termőre forduljon a kiszáradt élet fája!

    …….
    Hiába írtam figyelmeztetést ázsiai barátaimnak 1-2 hete, hogy ne várjanak Godotra, mert csak rosszabb lesz, azota irtak, hogy a korabbi beosztásuk a családi koltsegvetesbol – az a 250 forint naponta mar elfogyott es kertek kolcson 25.000,-forintot. Jól számolnak! Az nekik 100 napi kosztpénz a családnak.
    Kértem őket, h költözzenek vidékre, mert hasonló helyzetben topogunk…. Ott legalább van zöldseg, gyümölcs, meg talán elzselléreskedhetnek egy tál rizsért.
    Korábban irtam neki, h a vadállatokat feltem, mert hiába a védett terulet, ha a gyerekek eheznek, akkor se a bolt ajtaja, se a torveny nem allitja meg a zembereket, h szabalyt szegve betörjenek, kifogjak a halakat, lelojek a vadakat!
    Ahogy nálunk sem es sehol a világon!
    Ha az ehezok megindulnak muzulmanok es keresztények , akkor se a törökök, se a bulgárok, se a magyarok nem állitják meg őket! LeGyenek ukranok, szirek, albanok, szerbek, v szerbiai magyarok!
    De megnyugtatok mindenkit!
    Nem ők a legnagyobb veszély! Hanem amikor a magyar tomegek indulnak el! Mivel be vagyunk zárva, ezert nem az osztrakoknak kell felniuk, hanem a gaz uraknak a Várban!
    Bar szerintem lesz olyan gerinctelen bárd, amelyik isteniti a kiralyt!

    Ez a király, magyar király, léptet fako szamarán,
    S nemérdekli, hogy miért vérez így e tartomány!
    Hogy lopják szét ez ország vagyonát
    Holmi korcslelkű söTét ebek, s farkasok….

  • O1G666
    2020 április 4
    6:17 du.

    még valami: a világban nincs egyensúly és Justicia mérlegének a két vége sohasem áll vízszintesen az egyik serpenyőben annyi szar van, hogy a másikba az összes többiek tehetnek akármennyi akármit meg sem mozdul az a mérlegkar

    Justicia egyre fáradtabb fenntartani ezt a soxart hát még balanszírozni ugyanazt, el kell jönnie a pillanatnak amikor Justicia leteszi a mérleget és egy nagy husángot kap a kis kacsójába és jól odab….suhint hogy fájjon

    addig is makk rebetli és zöld ulti recontrával meg renonc (hogyha a grizi elolvassa beleszédűljön)

  • T.Sámuel !
    Tragidőr, trágerőr és a sok verbális lelemény, gyakorlott meglett korú, klaviatúra zaklatóra vall.
    – Tetszetős dolgozat, hogy miért született maradjon titok…
    – Remélhetőleg, jelentkezel még !
    A karantén pártfüggetlen, ugyanúgy mint a mostani alattomos vírus is , amelyik uralja a médiumokat, és mi parázunk ezerrel…

  • Így igaz bernstein! Ovit sose fogják rajtakapni, hogy enni ad egy rászorulónak!

  • D.Bernstein
    2020 április 4
    1:26 du.

    ad: 10.33. Lehet, hogy Orbán Fletótól tanul népszerűsködni : Jó pár éve azzal volt tele a média , hogy Fletónk a budai kéglije közelében egy eltévedt síró kisfiura lett figyelmes. Hazavitte, megfürdette, megetette, – majd két napig jóemberként villogott a sajtóban…

    —————————————-

    Amennyiben Drizari 10:33 as hsz-a „ihletett meg” ugyan áruld már el, hogy a fenébe jön ide megint Gy.? Ráadásul ez az álságos „fletónk” igen visszatetsző a te primitív látásmódodban – mert ha nem tévedek, neked aztán garantáltan nem a fletód, mint ahogy Orbán sem lesz nekem soha „vikim” – de nem is erőltetem! Szóval „légy hű egy kicsit önmagadhoz!”

    Természetesen Orbánnak minden kétes mozzanata csakis Gy.-tól eredhet, magától tényleg ennyire nem telik semmire? Erre a sonkafőzésre nem tudtok kitalálni valami jó kis szaftos történetet? Ennek apropóján hogy jut eszedbe Gy. története a „talált gyermekkel?”

    Egyébként rosszul tudod, az eltévedt gyermek egy kislány volt, akit hazavittek (a feleségével volt ugyanis) és értesítették a szülőket megnyugtatásul, hogy a gyerek jó helyen van, ne aggódjanak, majd azzal együtt a hatóságokat is, csak hogy kerek legyen a történet – ezért lett közismert a sztori! Amíg a szülők érte nem mentek, a kislány jól elvolt Gyurcsányéknál, miután a miniszterelnöknek is vannak gyermekei, lánya is fiai is!
    Na, te jó édesanya, aki még a gyermeke biliztetésének a dátumát is a KMH olvasóinak az orrára kötöd, erre varrjál gombot! -:))))

  • talalom;

    Az NGO-k elvezik a teljes ado-mentessegeket es mind a philantropikus korlatlan adomanyokat.

    A kormany-fo alkotmanyosan kotelezett az altal meghatarozott tevekenysegeket vegrehajtani.
    Ha azt teljesiti nem letezik lehetosege masok munkaiba bele-utni az orrat.

    Persze csak ahol letezik egy mukodo alkotmany es ertelmes lakossag akik a tuzhoz tarjak a labat!

    Maskulomben semmi nem mukodik.

  • Bea, akkor már tényleg pontosítsunk: A stréber újságírók/fotósok túl korán kiérkeztek a helyszínre… (s emiatt a fél ország a hasát fogta)

  • Orsós Elemér

    Besancon
    2020 április 5
    10:30 de.
    Na, te jó, gyermekét elveszejtő felelőtlen édesanya, pár óra alatt, egy életre be lett oltva kislányod demokratikus ellenzékiséggel DK(Dobrev Klára) által! 😀
    (Ez most bugyuta jópofáskodás volt, ezért kérlek ne fűzz hozzá méteres morális intelmeket! 😀 )(Mellesleg le a kalappal Fletó előtt, hogy ilyen -a nejére hahazó- nevet adott saját alapítású pártjának! 😀 )(Ha pártalapításra adnám fejem, én is hasonlóan járnék el irányomban túlságosan toleráns nejem tiszteletére! 😀 )

  • Orsós Elemér

    Besancon
    2020 április 5
    10:30 de.
    Pardon: hahazó=hajazó!

  • Siralmas! Orvosok is félrekezelik a COVID19 fertőzést!
    Sokszor hallom, h antibiotikumokat is bevetnek!
    A fertózes kivedekezesenek leghatekonyabb modja, ha az immunrendszerunket erősitjuk! A paraszimpatikus idegrendszerünkkel!
    Azt kell erősen tartani. Vitaminok (C, D)ill. erjedt elelmiszerek: (élesztő, joghurt, kefir, sajt, aludttej, kovászos kenyer, savanyukaposzta, ubi!)
    Amikor vki otthon, v az orvos antibiotikumot ad a COVIDES fertozottnek, akkor gyilkolja!
    Az antibiotikum kipusztitja a bakteriumállományunkat, amelyek rengeteg vitamint es mas anyagokat termelnek, amelyek a szervezet ellenállóképességét erősítik, a paraszimpatikus idegrendszerrel!
    Van még 1-2 fájdalom es lázcsillapíto, amely szinten erősit a tartalma miatt!

    Az idosek , kronikusok emiatt halnak meg!
    A fiatalok nincsenek teletomve gyógyszerekkel, amelyek kvázi pusztitjak az immunrendszert, ill. éberen tartják, erőteljesen kondicionálják az immunrendszeruket! Ezert kuzdik le egyszeruen a virust!
    Azok a fiatalok, akik antibiotikumot kapnak orvosoktol, rontjak a gyogyulasukat! Eroteljesebbek lesznek a szimptomak, jobban belemerulnek, megszenvedik a fertozest!

    Kulonben hallottam, h panaszkodott 1-2 fiatal is a betegsegre, de hat ez a termeszetes egy betegsegnel! A betegseg az nem élvezet! Nem egy fesztivál!

    A Covid19 fehérjeburka nagyon érzékeny, konnyen elpusztítható!

  • A propaganda fotózás/filmezés egyik alaptétele, hogy az alacsonyat valamivel szemmagasság alatti kamerával szabad megjeleníteni. (fontos gyereket lehet kicsit felülről is) A másik, az országvezetőt népszerűsítéshez mutasd be a hétköznapi emberek foglalatossága közben. Pl. főzess vele sonkát, vagy töltess vele kolbászt. Esetleg öless vele sertést.
    (6:38-nál láthatod a jobboldali operatőr helyes testtartását)

    http://www.youtube.com/watch?v=1j3Pzt-sM3U

  • Karafiáth Orsolyánál olvastam idézőjelben, lehet, nem a sajátja:

    „A karantén csak kis modell: ideje megszoknunk, hogy ez a végleges változat.”

  • Belenéztem/hallgattam az országgyűlés mai ülésébe, gyepálják egymást rendesen olyan színezetet keltve, mintha Magyarországon parlamentáris demokrácia működne. Jó, ott ülnek az ellenzéki képviselők is, akik választással kerültek a parlamentbe, ennyiben valóban demokrácia és parlamentáris, de minden másban nem az.

    Például a törvények megalkotásában és megszavazásában. Teljesen mindegy, hogy ott vannak vagy nincsenek. Szavuknak semmi súlya és jelentősége. Törvényhozáshoz feleslegesek, még a 4/5-ös szavazású sarkalatos törvények esetében sem kellenek. Élő példa rá a „felhatalmazási törvény”.

    Persze azt nem tehetik meg, hogy bojkottálnák a parlamenti jelenlétet, mert akkor a házelnök (Kövér László) megvonná az illetményüket. Akkor miből élnének meg?

    Egyvalami biztos: a törvényhozó és kormányzó pártot (Fidesz-KDNP) történelmi felelősség terheli.

  • Drizari;
    Az egeszseges es megfelelo immunrendszerek ellentalnak a jelen vius-behatolasnak szervezetedbe.Ill. elpusztitja miutan behatolt.

    A vedekezes, az elkerulese a leg-elsobb feladat megusznu.

    De amikor a virus talal-meg teged ,akkor azt mar keso fejleszteni az immunrendszeredet.
    Az alacsony volt, azert sikereskedett a virus ellened.

    Persze fiatalok, sot kisbabak is lettek aldozatai a jelen virusnak.
    A N.Y. es az eszakpkeleti orszafokban a tavaszi-vakaciozo diakok terjesztettek ottan.

    Florida kormanyzoja elrendelte a tengerpartokon levo taratozkodasok tiltasat is.
    De mivel az iskolak zarva, a diakok par millioi jottek az u.m. Spring Break-at tartani.
    Ami heti megallasnelkulli party-party ejjel-nappal.
    Persze csupan egy fertozott egyere volt szukseg azt terjeszteni a 2-3 millio diakok kozott.

    S mire a karhatalmi-szervek kozbeleptek, mind haza-vittek a felszdett jarvanyakiat.

    Ma ottan naponya 500+ veszti eletet.

    Tobbfele alkalmazznak nehany Malaria elleni orvossagokat sikeresen.

    Sot, ma magyaroszagra erkezett nemi Kinai orvossag.
    Neve ismertelen, de Kina a sajat elnevezeseit alkalmazza.

    A quaranteen nem kedvelt eset, de az egyedulli megelozese a virus terjesztesenek.

  • DRIZARI
    Te terjeszted az Orban propagandat!

    Orban a hentes. hm ?

    Az a bajuk, a trigonosys, sertes-fertozes az agya-szerkezeti-mukodeset befolyasolja !

  • a kép feliratának fordítása:

    HA KONTROLLÁLNI TUDJUK A NÉP ÉLELMÉT, AKKOR KONTROLLÁLJUK A NÉPET-

    ÉS MÉG HÁLÁS IS LESZ AZÉRT A KEVÉSÉRT, AMIHEZ ÁLTALUNK JUT HOZZÁ

    (ezt a portugál feliratost tettem fel, hogy lássátok atyámfiai, hogy a brazilok szeme is nyílik kifele)
    (hogy egyes magyarikoké …????!!!)

    http://keptarhely.eu/view.php?file=20200406v01shck48.jpeg

  • Drizari:
    Karafiáth Orsolyánál olvastam idézőjelben, lehet, nem a sajátja: “A karantén csak kis modell: ideje megszoknunk, hogy ez a végleges változat.”

    Ez így van. Én vagy 15 esztendeje olvastam ezt először Giorgio Agambej egy kis tanulmányában, amit azóta elég részletesen kibontott a „Homo Sacer” köteteiben.
    Természetesen eszem ágában sincs Karafiáth Orsolyát valamiféle plágiummal gyanusítani. Ő most jött rá erre.
    A magyarok (és nemcsak a magyarok) óriási többsége még
    most sem.
    (Egyébként is, szerintem gondolatot lopni nem bűn. Viszont lehetőleg onnét kell lopni, ahol van. A legértelmesebbek egyenest a Világszellemből lopják.
    Az ostobák meg a Korszellemből lopnak, mert azt vélik a Világszellemnek; hát, amit lopnak, az olyan is.) 🙂

  • T.Godot Sámuel !
    – Természetesen van sejtésünk, hogy „ki vagy Te” ez a hangvételed, még alkalmas emberi fogyasztásra…
    – Raménykedünk…

  • Drizari
    2020 április 6
    9:40 de.

    Egyvalami biztos: a törvényhozó és kormányzó pártot (Fidesz-KDNP) történelmi felelősség terheli.

    ————————————————–

    Oké, és ez mit jelent úgy általában magyar viszonylatban?
    Jobbára semmit, mint tudjuk. Itt általában akkor szokott nőni a kormányzópárt – személy szerint Orbán népszerűsége – amikor valami olyan történik ( rendelkezés, intézkedés, esemény stb) ami minden más jogállamban garantáltan kiverné a biztosítékot, és az adott „felelős” vagy valamilyen szinten érintett személy azonnali lemondását hozná – mi valahogy fordítva vagyunk bekötve!

  • D.Bernstein
    2020 április 5
    12:26 du.

    Bea, akkor már tényleg pontosítsunk: A stréber újságírók/fotósok túl korán kiérkeztek a helyszínre… (s emiatt a fél ország a hasát fogta)

    —————————–

    Kösz a keresztnevet, egyébként nem vagyok Bea.

    Más: Ugyanezen stréber újságírók a jelek szerint épp véletlenül, de pont jókor érkeztek a tett színhelyére Felcsútra, amidőn Viktor Mihály begyújtotta a tüzet a kedvenc üstje alatt, megszámlálva a borsszemeket és a foghagymagerezdeket, beízesítette a főzővizet, majd gondosan belehelyezte a sonkát! Ez általában minden „jelentős és meghatározó személy” esetében így szokott történni? Nos, ha elfogadjuk a tényt, hogy általában igen, mert szeretik magukat a közember szerepében tetszelegve mutogatni (kolbásztöltés, disznóvágás stb) hisz elvégre Gyurcsány is főzött már kamerák előtt – igaz, nem minie. korában – akkor miért mulatsz egy olyan váratlan eseményen, amikor egy elkóborolt gyermek átmeneti biztonságba helyezéséről hallasz, még akkor is ha az pont az akkori miniszterelnök volt ? Csóró gyerek sem tudta, hogy hol nem szabadna eltévednie! Ha ezen a fél ország a hasát fogta akkor, bár őszintén sajnálom a fél országot, de nem lep meg – ez az ország pontosan itt tart mentálisan!

  • Magyarországon a disznóölés nemzeti tradíció. Kifejezi a jólétet. Módos gazdák vágtak portájukon disznót, töltöttek kolbászt, hurkát, füstöltek sonkát. Ezt Rákosi tiltotta, Kádár engedte. Engedékenysége alakította ki a gulyáskommunizmust. A harmadik gazdasággal, a szürkével.

    Orbán szemmel láthatóan érti és élvezi a disznóölést, ismeri a hozzátartozó „rituálékat” is (pálinkaivás). Jártas kolbásztöltésben és húsvéti sonka főzésében is. Érződik, szereti csinálni. S amit ő szeret, azt kell(ene) szeretni mindenkinek. Lásd: magyar fodbal a stadionjaival.

  • Orsós Elemér

    Drizari
    2020 április 7
    8:06 de.
    Kedves Drizari, a disznóölés nem kifejezetten csak magyar tradició, ennek igazolására szíves figyelmedbe ajánlom Bohumil Hrabal önéletrajzi írásait és riportjait(Zsebcselek, Házimurik, Vita nuova, Foghíjak, Egy osztályismétlő emlékezései), amiből kitűnik hogy, a csehet még nálunk is nagyobb disznózabálók! 😀

  • Gabriel!
    Sztalin nem orbant plagizálta ebben az idezetben?

    Machiavelli eszmerendszerét érzékelem!
    A cél szentesíti az eszközt!
    A műveit olvasva bármin átgázoló céltudatosnak tartom.
    Győzni bármi áron! Tipord el ma, mert holnap nehezebb lesz!
    Orbánnál is ezt érzem rendszeresen a mindennapokban is!

  • talalom;

    A maga meglatasa hogy a PM kotelessege lenne a raszorulokat etetni.

    Hat nem latnak be,hogy a szekeret teszik amodon a lovak ele.
    S azert az sehova nem kepes eljitni?!.

    Kepes vagy hajlando lenne belatni, hogy inkabb pont az ellenkezoleg lenne az kotelezve az akjotmanyuk alaphan.

    Hat nem PM felelossegre tartva a nemzet kozgazdasagnak mukodeset mindenki szamara sikeresen es megfeleloen elosegiteni es mukodeset biztodsitani?????

    Amodon alig lehetne „raszorulo”.
    De meg aki „raszorulova” is valna barmi okokbol, hat mind a jo-szivu es jo-indulatu szervezetek amelyek azt veszik erkolcsi kotelessegeiknek tennek azt.

    Maguk inkabb vissza-kozban, vagy zurikban ohajtanak mindent. Nem csoda hogy minden swemmi nem sikereskedik a kozosseg es a dolgozo munkasok javara. !!!!!

    Persze amig maga elvezi azt, az rendben.

    De mi lessz a szerencsetlen elhagyatottakkal ?????

    Fogja majd maga segiteni azokat ??????

    Persze , masokat szidni azert nem segit senkit !!!!!

  • O1G666

    Az eszme nem annyira újkeletü, Machiavelli csak jól egybefoglalta

    A Reneszánsz korában működött, mint politikus – a Firenzei köztársaságban(!) – és mint író, filozófus
    Munkáit a Római korból merítettekkel fűszerezte

    A Római-birodalom köztársaság volt, ahol a szenátusban a Consulok (kettő) a nép közvetlen szószólói voltak, népszavazással választva
    A Julius César és Augustus ugyan jogilag konzulok voltak, de hogy a császár szó Julius nevéből ered, mindent elmond.

    A későbbi császárok (consulok) hírhedten a csőcselék számára való gabonaosztások révén választódtak eme „nemes” pozícióra

    Ha végpásztázott úgy nagy-hirtelen a történelmet – bizony kiadódik, hogy nem róhatjuk fel egyiknek sem (Sztálin/Orbán) a plagizálást – volt honnan másoljanak.
    Másoltak tudatosan
    Nagy Imrének miért kellett akasztófán végeznie?
    Mert a kistermelők szövetkezetiségének elvét pártolta – ami szembement a központi hatalom totalitárius formájával.
    Nagy Imre elvében a kp-i hatalom elvesztette volna a közvetlen kontrollt az élelmezés felett.
    A Kádári szövetkezetek aztán így csak nevükben voltak szövetkezetek (ezért hívjuk ma is téeszeknek)

    A cél szentesíti az eszközt bizony – a hatalomhoz-jutásban

    Machiavelli szerint bármilyen kormányzásban minél nagyobb a demokrácia súlya, annál könnyebb a kormány-pálcához jutni, de nehéz azt megtartani – ha viszont a demokratikus elemekből kevesek, akkor nehéz a kormánypálcához férni, de könnyű azt megtartani..

    Orbán polgártársunk ezt éppen élőben prezentálja a magyar választóknak, de hányan látják át?

    Az élelmiszer-elosztásának jelenlegi formájából következően mellesleg a helyzet/baj ennél is messzebbre mutató.
    Az elosztás egyre jobban koncentrálódik – döntően néhány multinacionális konszern kezébe került
    A termelési feltételek is döntően néhány multitól függenek; – vetőmagok, növényvédő szerek, tápanyagok, gépek

    Az élelmezés totális kontrolljára már évek óta megvannak a feltételek, hiszen nem a népeket kell kontrollálni, hanem ezeket a multikat.

  • Bendeguz79
    2020 április 7
    5:26 du.

    grizi…
    „az elhagyatottak…” azok a kapitalispistáék termékei és nem fizetnek adót mert szósál

    szóval hogy is van mindez nálatok ott a kies Floridában a spring break után 3 perccel? és a micsigeni választások kabaréja tegnap?

    rekontra rablóulti és makk negyvenszáz és piros renonc

  • ” Nagy Imrenek miert kellett akasztofan vegeznie?”

    Vajon hol eltel akkor ???

    Nagy Imre fel-aldozasanak celja volt az elvtarsaik eletmentese !!!

    A Kadar kormany minden tagja a Nagy Imre forradalmi kormanyanak is tagjai voltak,int „allam-miniszterek”.

    S tudtak 100% biztonsaggal, hogy a forradalami magyar kormany reszveteleert a szoviet hahalal altak szemben.
    Legalabb is biztos eltunesekkel valahol Sziberiban, vagy a Ljublana utccai pinceben.

    S Nagy Imret fegyverrel elete-fenyegetve kenyszeritettek a Warso-i szerzodest hivatalosan, a radio-adasban felmondani.

    A Warsoi szerzodes, sem annak felmondasa is ertelmetlen es jelentektelen volt.

    De Kadar es elvtarsai amodent mind Nagy Imre-re voltak kepesek raharitani.

    Ketsegtelenul, Nikita azt tisztan latta, azert kotelezte, a Szoviet katonai segitseg kikotesevel Kadart a sajat szemevel vegignezni Nagy Imre kegyetlen halalat a biton.

    Gondolnad, hogy Kadarnak volt bekes almai es nem emlekezett arra utolso perceben is ???
    Vagy lett volna olyan elszegult veres-szemu, hogy meg az sem erintette volna ?
    Emlekeznel hogyan volt maga Kadar kezelve Farkas Mihaly fia alatal a 60-ban ?????

    Az az elet furcsasaga. Mint a mondas: amit feldobsz, az le-is esik am !

  • Gábriel
    -12:15-

    Eltaláltad(!), hogy „…az elosztás pedig, egyre jobban koncentrálódik néhány multinacionális konszern kezében. A termelési feltételek is néhány multitól függenek…” „… nem a népeket kell kontrollálni, hanem ezeket, a multikat.” Azt meg már én jegyzem meg, hogy a multi autógyárakról már nem is szólva, akik a mi munkásainknak a magukéi bérének talán ha az 50%-át fizetik, szinte semmi adójárulékkal kedvezményezett protekcionista körülmények között… Ja.., akárcsak Kínában…

    Na hallod!!!E soraidban mintha Marxot,vagy bocs’,talán méginkább Lenint olvasnánk… Gratulaaaa!!!!!!!!! Mert biztosan olvasod:
    V.I.Lenin; >Az imperializmus, mint a kapitalizmus legfelső foka< című,először francia nyelven megjelent 140 oldalas munkáját [Zürich 1916.], mely 2 éves aprólékos elemző munka eredményeként, mára lefordítva, a kötetben mindössze csak annyi formai korszerűtlenség érzékelhető,hogy Ő a jelenleg olyannyira divatos "globalizmus" kifejezést ott még imperializmusként használta. – De ugye ezt megbocsájtjuk neki, hisz a kettő egy és ugyanaz, sőt ! 🙂

    .

    Ajánlás: fenti kommentemet külön is ajánlanám még Almási Alma, Geyza, Rodeo11, és természetesen a többi KMH-s klubtársnak…

  • O1G666
    .12:46

    „Győzni bármi áron ! Tipord el ma, mert holnap nehezebb lesz !”
    idézed a machivellista felcsúti parasztvezér bölcseletét.

    Ennek a diktátori „alapelvnek” O1G-nél még az ad különösen nagy jelentőséget, hogy a mi Vezér és Kancellárunkanak aztán >rengeteg vaj van a füle mögött<… Márpedig a vajsavas erjedés gazdájánál rengeteg kóros tünet – gombás viszketegség, fájdalom, kényszermozgás és álmatlanság, stb. – forrása ami pszichésen egészségtelen türelmetlenséghez, és az ettől szenvedő hatalmasság° nyughatatlan megszokott természetévé válik, s újabb és mégújabb konfliktusok forrásához vezet… Páciensünk úgy érzi, hogy neki nincs ideje… Ettől olyan szegény, hogy legszívesebben még ültében is hol páva, hol meg vitus-táncot járna, mely vágy időnként még az arcizmaira is kiül, különösképp, amikor a haza bölcsét játszva, nyilvánosan hazudozik… Ez pedig O1G esetében még egy napon belül is igen gyakori.

    – Kár! Pedig ehelyett milyen jó disznópásztor lehetett volna belőle, azoknak nincs véleményük és nem feleselnek…
    ˙

    .

    ° Hatalmasság: legalábbis széltében és hosszában.

  • málnaszőr
    2020 április 11
    6:17 de.

    nekem?
    miért?

    engem itt ki szoktak törölni ugyanezért

    rebetli rekontrával és renonc piros negyvenszáz