Alkudozunk!

2020 április 23 8:59 de.119 hozzászólás

-20!
– Eggy hián 20?
– Ako vid 19!

Alkudozunk a vírussal. Láthatóan kapkodva, sok melléfogással! Sőt! El kell gondolkodjunk, lehet, hogy teljesen más úton kéne járjunk!

Egy erősen gondolatébresztő irány, amit korábban én is, de ami fontosabb, szakemberek is felvetnek gyenge hangon a bizonytalan homályban, amint Dr. Olti Ferenc is, – volt főigazgató-helyettes az Országos Vérellátó Szolgálattól.

Menjünk vissza és induljunk el a kályhától! Új helyzetben gondolkodjunk logikusan mérlegelve!

Tudjuk, hogy a járvány csak akkor enyészik el, ha a lakosság 2/3-a megfertőződve védettséget szerezve tovább már nem fertőz járványszerűen. Így érhető el racionálisan a társadalmi védettség, ahogy a többi járványnál is bebizonyosodott, (újabban védőoltásokkal védekeztek leginkább, ami most esélytelen.) Ez védheti leghatékonyabban ma a legyengült immunitásúakat is! Illetve ezt is kell megvitassuk, reális alternatívaként, ennek különböző változatában!

A társadalmat fel lehet osztani alapvetően 2, vagy 3 csoportba az immunitásuk (életkor) szerint. Az idősek és legyengült immunitásúak – a védendők csoportjára (1. Csoport), az erős immunrendszerűekére (ez kb. 50 éves korig – 2. csoport) és a kettő közötti átmeneti (3.) csoportba.

Egyértelmű, hogy az időseket, legyengült immunrendszerűeket, krónikus betegségben szenvedőket védeni kell! Sőt, szervezettebben, hatékonyabban, mint a jelenlegi formában! Őket saját érdekükben szigorúan el kell különíteni a többiektől saját lakásukban, kifejezetten rájukszabott intézményekben, a pánik miatt megüresedett kereskedelmi szálláshelyeken (akár állami támogatással is)! Az egészséges immunrendszerrel rendelkezők járjanak tanulni, dolgozni a természetes rend szerint! Az átmeneti csoport pedig dönthessen, védekezhessen szigorú kontroll mellett.

A fentieken túlmenve az egész folyamat gyorsítása, a társadalmi védettség maximalizálása érdekében én javaslok egy plusz drasztikusabb lépést is!

Önkéntes alapon a 2. csoport vehessen részt egy hőkezeléssel legyengített oltáson, ami elkülönített helyszíneken 2-3 hétnyi ellenőrzött karanténben is megtörténhet! Hatósági döntés szerint kint a hétköznapi életben, vagy 2-3 hétnyi karanténban. A karantén javaslatom szerint vonzó opció lehetne, ha a nyári fesztiválok módjára lenne megrendezve kultúrális és sportprogramokkal! A programok, a szállás és az étkezés térítésmentesen. Szigeten, Balaton partján, városokban, vagy csak elszigetelt városrészben. (De itt lehetne oktatás, továbbképzések, nyelvoktatás, jogosítványszerzés,….)

Mielőtt bárki megijedne, töredékébe kerülne, mint a jelenlegi intézkedések! (Főleg, ha a jelenlegi gyakorlat összes költségét néznénk és a kiesett munkát- termelést is össztársadalmi szinten – aminek csak az állami közvetlen költségei így az elején is már 1000milliárdokban mérhetőek!)

A fesztiválszerű leoltása a társadalmunknak pár100milliárdos tétellel megúszható lehetne, de mindenképp jóval 1000milliárd alatti! Ha a társadolom visszatér az eredeti kerékvágásba, és azon belül történik meg a direkt, vagy csak természetes (lassabb) fertőződése, a direkt módszer az néhány népszavazás árából megvalósítható, a természetes átfertőződés lassabb, ingyenes, de a elhúzódása miatt közgazdaságilag nagyobb veszteséggel járna.

Minden csak megvitatás, közösgondolkodás kérdése! Később úgyis szembesül akarva-akaratlan a politikai vezetés is, hogy a járványt nem tudja kibekkelni óriási költségek ellenére sem, mert az elhúzásával horrorisztikus – mélyebb és mégmélyebb válságba dönti az országot! Addig nem lesz vége, amíg a lakosság 70%-án keresztül nem fut a fertőzés a társadalmi védettséget nem produkálva! A jelenlegi karanténvariációkkal ez elhúzható félévig, 1 évig, akár 2 évig is, de azt már a gazdaság sem tolerálná! Nyilvánvaló, hogy a jelenlegi látszatmunka, méglátszatabb termelés csak optikai tuning, saját magunknak hazudva csak önámítás! Ami még úgyahogy működik betegesen is, az is egyre drágább! Sok élelmiszer ára 20-30-, de akár 50%-kal is drágább lett! Vannak amik alkalmanként hiánycikkek lettek. (Azokat is lehetne szabályozni, pl. úgy, hogy az első 2 csomagolás normáláras, a továbbiak duplaárasak, amelyek árkülönbözete egy segélyalapba mennének…. De ez már egy újabb kifejtendő téma lenne….)

Tehát a víruskérdés összegzéseként ne hagyjuk, hogy bármilyen mázzal, érzelmekre hatással elfeledtethessék, hogy addig nincs vége, amig a 70%-a a lakosságnak át nem esik rajta, illetve a legyengült immunrendszerűeket kell hatékonyabban védeni a társadalom többi részével szemben!

Különben hosszú ideig húzódik és nagyon mély válságba dönti az országot!

És neámítsuk magunkat! A válság mindenkit elér! Nemcsak a vállalkozásokat, hanem az állami alkalmazotti szférát is, hiszen az állam a vállalkozások által megtermelt pénzből tud gazdálkodni!

Az afeletti osztogatás a görögök példáját is látva – államcsődhöz és válsághoz vezet még az Euró védelme alatt is!

Hátmég a gyengülő forint erőtlensége mellett! Bárki bármikor az utcára kerülhet még jövedelem nélkül is! Amint ma már többszázezer család megtapasztalta.

És, ha ezek a százezrek megéheznek? Az ATV Civil a pályán április 11-i műsorának végén megdöbbentő módon mind a 4 szakértő vendég azt mondta „nem tudja kizárni, hogy erőszakos következményekbe torkollhatnak a dolgok!”

De ezeket az energiákat inkább a racionális védekezésre fordítsuk!

Mucsy András

119 hozzászólás

  • Talán azokat kellene még bekalkulálni, akik teljesen tünetmentesen fertőződtek és gyógyultak. Állítólag nagyon sokan vannak, és szájmaszk nélkül ők fertőztek másokat a legjobban.

  • Bár a számok mind fiktívek, de magával a koncepcióval messzemenőkig egyetértek. Nagyon komplex a kérdés, de ez egy jó és logikus középutas megoldásnak látszik. Persze addig még sok minden kiderülne az igazságból is, ha ez így megvalósulna és egyelőre sötétben bujkál:)

  • MeGlehet, h a kormany csak pánikot kelt, h a már előre jelzett idei gazdasági válságát eltakarja?
    Fogadjunk, h azt fogja hazudni, h a járvány miatt van a válság! (Ámi a virus nélkül is lett volna!)

  • Mucsy András!

    Röveiden csak annyit: Ugye itthon jóval kevesebb fertőzött van,mint a lakosság 2/3-a? Ez még a sokkal rosszabb helyzetben lévő országokban sem igaz!
    Az sem mellékes,hogy a gyógyult fertőzöttek vérplazmájával gyógyítják a betegeket….Talán hallott róla?…..!

  • Orsós Elemér

    Nem akarok véleményt mondani, mert laikus vagyok, de szakértők hozzászólását szívesen meghallgatnám erről a konteo gyanus interjúról:

    https://www.bitchute.com/video/7YuAIrnhsNXG/

    (Én végig sem tudtam nézni, mert túl hosszú, unalmas és nekem manipulativ okoskodásnak tűnik!)

  • A Magyar penzugy-miniszter elvtars buszken jelentette ma, hogy a magyar allam ket(2)billio Euro erteku allam-kotvanyeket „bocsajtott ki”.

    Magyarul az ertelme ,hogy 2 billio Eurot kolcson felvetelet remeli.

    Persze az igazi magyaros modon a jelentese nema az adatain ,hogy valoban mennyit volt kepes elarusitani, s hogy valoban mennyit vasaroltak fel a befektetok, s mi aron,ill. mi kamatokert.

    Persze a magyarok bizonyara mar hozzaszoktak az ehez hasonlo jelentesekhez.

    Ketsegteleul, a celjuk hogy minel kevesebb lehessen ertheto a jelentesbol.

    Hat vajon mi mas cel is lehetne ?

  • „És ha ezek a százezrek megéheznek?” –

    Egészségügyünk 2020-ban: két(2) marcona rendőr között egy(1) „65 év” körüli főnéni.

    No, lehet találgatni … „Oszt’ jó napot!”

  • Miklós bá!

    Miről és főleg kikről is ír?nem derült ki a hozzászólásából!

    Nincsenek marcona rendőrök,csak akik joggal figyelmeztetik mind at aktív,mind at idős embereket a szabályok betartására!

    Amúgy ha Müller Ceciliára gondol „főnéniként”i közlöm,hogy Ő fáradhatatlanul,tényleg sokat dolgozik,tesz az emberekért(tájékoztat,ellenőrzi a kórházakat,idősotthonokat)és közmegbecsülés ővezi,amúgy meg 61 éves!!!!!!!

  • Boda!

    Úgy néz ki, beletrafáltam.

    Amúgy pedig: 1. A cikk utolsó előtti bekezdésének első mondata.
    2. Az úgynevezett „Operatív törzs”
    sajtótájékoztatónak csúfolt féligazságokkal
    operáló „tájékoztatói”.

    Eddig nem tudtam, a főnéni mennyi idős, mivel nem vagyok – hál’ istennek – semmiféle személyes kapcsolatban vele … – egyébként is roppant sajnálom, hogy ilyen szerepre kényszerül nap mint nap …;

    Én egyébként nem is olyan sok idő múlva 75 éves leszek. (Ez egyébként sem negatívum, sem pozitívum: állapot; mint a Magáé. És tulajdonképpen nem tartozik senkire!)

    Amúgy pedig roppantul sajnálom, ha nem értette meg első olvasatra, mit is mondok; eddigi tapasztalataim azt mutatják, hogy vannak, akik nem szorulnak utólagos értelmezésre. De ez nem a Maga szintje. „Oszt jó napot!”

  • Boda mar megint szellemileg letarolt minket!

  • Boda mentális igénytelensége elragadó! Szinte már cuki o1g-nek

  • Brrrr! Nem tudom eldönteni, hogy Szerző csak ostoba, vagy tényleg komolyan gondolja??? Mert akkor veszélyes is.
    Mi van, ha van egy 67 éves, aktív, kiváló immunredszerrel rendelkező – az melyik karanténba kerülne? És mi van, ha az „életkori” karanténba bekerülne néhány vírusfertőzött – hiszen tesztelésről nem ír – és mint tudjuk, a covid sokaknál – még időseknél se okoz tüneteket. És mi van, ha van egy krónikus bajjal – cukorral, szívritmuszavarral élő 35 éves? Ő mehetne dolgozni, szabadon, hátha elkapja egy kósza covid?
    És főképp! KI végezné a szelekciót????

  • Vagy mindegy, csak menjen a SZENT TERMELÉS?

  • talalom:
    „Nem tudom eldönteni, hogy Szerző csak ostoba, vagy tényleg komolyan gondolja??? Mert akkor veszélyes is.”

    A szerző szerint a 65 évnél idősebbeket, valamint azokat, akik esetleg jóval fiatalabbak ugyan, ám valamilyen súlyos, de időközönkénti orvosi segítséggel jól karbantartható
    cukorbetegségben, szív- és érrendszeri elváltozásban,stb. szenvednek – természetesen elsősorban a saját érdekükben(!!!), s csak másodsorban a társadalom védelmében (akárcsak 1944-ben a zsidókat) – szeretteiktől, családjuktól elszakítva, meghatározatlan időre, bírói ítélet nélkül el kell zárni. Nem tudom, hogy a tisztelt szerző elegendőnek vélne -e néhány zárt és karhatalmilag őrzőtt („a szökéssel próbálkozók a helyszínen felkoncoltatnak”) gettót, avagy inkább KZ-lágereket tartana szükségesnek?

    találom:
    „És főképp! KI végezné a szelekciót????”

    Ez nem probléma. Ha az állam politikai akarata és a jó közigazgatási szervezőképesség megvan hozzá, akkor néhány doktor Mengelét mindig lehet találni.

  • talalom:

    Amig mindenki, barki, valaki is quarantenozva a sajat otthonaban, hat nem terjeszti a virusat HA fertozott, s nem igen lessz lehetosege terjeszteni, sem azt elpani sem amodon.

    S amikor megy a szukseges dolgait intezni szabadon a kozossegben, amig viseli az allarc-naszkot, es tartja masoktol mindenutt a min.2 meteres tavolsagot, es haztaerve megfeleloen mossa kezeit mielott erinten barmi testreszeit hat eleg biztisan megussza a virus felszedeset ugy mint annak terjeszteset.

    HA a virus nem terjesztve, a tarsadalom megussza annak a veszejet.

    Az volt meg Mozes celja is a quanrtanteen leg-elso meghatarozasaval. De maig sem letezik semmi mas a leheto LEGmodernebb tudomany altal sem.

    Hm. 3500 eve ??

  • Miklos;

    El-sem tudnam kepzelni hogy maga mifele kozssegben el.

    Hiszen ma a vilag media tele a vilagszerti nepek mindenfele a kozossegi eros kialakulasaikat alkalmazzak.

    Az u.n.food-bankok oszotgatjak az elelmiszerket, hazhoz szallitjak az isziksegeuket.
    Az iskolasok is hazhoz kapjak az iskola-ebedjeiket mostan hogy zarva az iskolak.

    De vilagszerte az elelmiszer uzletek ingyen hazhos szallitjak a web, vagy telephone megrendeleseket.

    Talan senki nem lenne hajlando azt kovetni magyarorszagon?

  • Miklós Bánfi! EZ „középutas”? Az adatoktól függetlenül ez egy represszív, nagyjából „hulljon a férgese!” alapú elképzelés. Mert hol a legtöbb a halálos áldozat? Az olyan helyeken, ahol sok idős, vagy beteg él együtt. Hát akkor tereljük őket egyetlen karanténba?! Hátha úgy gyorsabban tud dolgozni a vírus?Ha élnének a szüleim, elbújtatnám őket, nehogy egy ilyen „luxuskaranténba” kerüljenek. De nem élnek már régóta, hiszen magam is 70 pluszos vagyok. Az viszont biztos: ha értem jönnének ilyen költöztetők – és a magyarországi kormányerőt ismerve nem kizárt -, azonnal bevenném azt a két doboz erős fájdalomcsillapítót, amit még a rák végső stádiumában volt párom kapott.
    Mindezt miért? Hogy lehessen minél több rózsaszín pónit, meg még okosabb kütyüt gyártani a szent GDP oltárképe előtt???

  • talalom,

    csak irónia. A szerző csak ironizál. Vele szemben Trump komolyan gondolta, hogy fertőtlenítővel kellene beinjekciózni a koronavírusos betegeket, hogy kitisztítsák a tüdejüket. Mindez sajtótájékoztatón történt.

    A sajtótájékoztatón Bill Bryan, a Belbiztonsági Minisztérium tudományos és technológiai részlegének vezetője is részt vett, aki cáfolta Trump ötletét. Az újságírók azonban nekiszegezték a kérdést, amit azonnal tagadott, hogy fontolgatják-e gyógymódként a betegek beinjekciózását takarítószerekkel … amire Trump közbedünnyögte, hogy a módszer talán működik, talán nem.

    És Trumptól ez nem irónia volt, aki vezetője az egyik nagyhatalomnak.

  • a szent termelés eredménye még több szent?

  • találom A termelés nem szent, de a gazdaság létfontosságú.
    Az egészségügyet is a gazdaság viszi.
    Ez a teljes leállás rengeteg embert döntött romba.
    A nyugdíjasoknak most még „jó”, de ha elfogy a „nyugdíjpénz”?
    Nem fog a kormány habozni a megvágásán.
    A rengeteg ellátatlan beteg végeláthatatlan előjegyzési listákban fog lecsapodni, emberek fognak belehalni, és azért tudod már okozott is emberhalált. Megint rengeteg ember fog végleg csődbe menni, mert semmi sem biztosítja, hogy azokat veszik vissza akit elküldtek.
    Az már hab a tortán, hogy ha az EU nem csinál egy huszárvágást, Kína a maradék Európát is felvásárolja.
    Nem tudom mi a megoldás, de a gazdaság leállítása öngyilkosságnak tűnik.
    A szelekció egyébként megtörtént részlegesen, rengeteg szakmának dolgozni kell továbbra is, kutyát nem érdekel, hogy a hetes buszon egy kettős bypass-szal dolgozik a rabszolga, kit otthon túdődaganatos felesége várja.
    Ök tulajdonképpen a halálsoron állnak.
    Viszont a gazdaság leállítása miatt, még pénzt sem fognak lassan kapni érte.

  • Miklós bá!

    Én is idős bagyok.de azért meg tudom saccolni mások életkorát,nem tévedek 10-20 évet!

    O1G666!

    Én mentálisan is rendben vagyok,ami ugye itt nem mindenkiről
    mondható el…….
    Na pá a gyengébbeknek!

  • Miklós bá!

    Ha csak fele annyit dolgoznának,segítenének egyes baloldali uszítók,acsarkodók ,mint a „főnéni”(Müller Cecilia),akkor az nagyon humánus,hasznos lenne,de ugye itt többeknek, se végzettsége,se tudása
    nincs hozzá,a becsületről,jellemről meg már ne is beszéljünk…..
    Más országokban ilyen vészhelyzetben a pártok összefognak az emberek érdekében,politikai csatározás helyett,itthon erre a lecsúszott.leszerepelt ellenzék képtelen,ami nagy szégyen rájuk nézve!!!!!Most nem kormányt kell választani ….hanem élet és halál között választani!!!!!!!!!!!!!!

  • Miklós bá!

    Miattam nem kell aggódnia,(ugyanis bár 73 éves vagyok!,de normális,nem leépült)
    Maga 75 éves,de kissé már csökkent képességű…..
    Gyógyíttassa magát!

  • Hibáztam!!!

    Elfeledtem, mit is ajánlott a liberális diplomás kommunista gróf Esterházy Péter, miszerint egy bizonyos szint fölött nem megyünk egy bizonyos szint alá. Bocsánatot kérek. Mentségemre még korom sem szolgál.

  • BM! A mi kerületünkben ellenzéki a képviselő (MSZP), meg a polgármester is (DK). A második napon külön segélyhívó számot nyitottak, hogy jelentkezhessen az az egyedül élő idős, aki nem tudja megoldani a bevásárlást. Tízezer élelmiszer és 10 ezer tisztasági csomagot osztottak ki annak, akinek már nem maradt pénze bevásárlásra. A korábban is szociális ellátásban részesülők természetesen változatlanul kapják az ételt, segítséget. A pluszmunkához önkéntes segítőket toboroztak: eddig kétszázan jelentkeztek. Még a kormányrendelet előtt megkezdte az önkormányzati cég a közterek, utcabútorok fertőtlenítését – saját költségen. Legutóbb a kerületi költségvetésből 100millió forintot különítettek el, amiből – jövedelemhez kötötten – 50-40-30 ezer forintot folyósítanak. Emellett egyszeri, 50 ezer forintot kap az, akinek a hozzátartozóját kitették a kórházból. Egészen biztos, hogy hitel nélkül ez nem lesz megoldható: hiszen csökken az iparűzési adó, most már a súlyadó-bevétel 60%-át is einstandolta a kormány. (Nálunk nincs fizetős parkoló-övezet, úgyhogy ennek elvételét a kerület nem érzi. ) Lehet majd mutogatni: eladósítottááááák!!!!
    Igaz, ez csak egy kerület – és csak 100 ezer körül lakunk itt.
    Mellesleg: a dk-s és a szocialista képviselők a fizetésemelésükből alapot képeztek, amelyből jövedelempótló támogatást nyújtanak – ez persze csepp a tengerben – nem tesz ki milliárdokat. Még csak azt a 2 milliárdot sem, amivel pár napja a kormány megtámogatta a mészárosék balatoni kikötőépítését.

  • Miklós bá’ Sose bánd. A mi Marcsink csodagyerek volt, mikor megszületett már annyi esze volt, mint ma. Nem csoda, hogy ő a „normális” többség egyszemélyben.

  • Kenny 24. 7:52! Ez a „gazdaság” ügy kissé bonyolultabb, külön polémia tárgya lehetne. Most csak annyit: tényleg az a sok xar a „termelés”, amivel telicsináljuk a világot?

  • találom Amíg megveszik, addig szükség van rá. Természetesen az lenne a jó, ha csak azt gyártanák amire szükség van (ki határozza meg?), elég lenne két órát dolgozni mindenkinek, kevesebb nyersanyag, kevesebb levegőszennyezés, kevesebb csomagolóanyag és műanyag stb. Nem talált még senki rá megoldást, csak a kommunizmus. Az meg nem működik.
    Ha most nincs a megvetett termelés, nincs adó, nincs fizetés, nincs nyugdíj. Ingyen felfaljuk a farmerek termelését?
    Hirtelen kialakítunk egy új világrendet, világgazdaságot? Ezt nem lehet, tudjuk semmit nem lehet idő előtt megteremteni.
    Még lemásolni sem lehet más ország bevált stratégiáját.
    Itt okosan mondta egy ír barátunk, sosem lesz Írország Németország, mert hiányzik az írekből a „németesség”. Szeretnék, de nem képessek rá. Hát mág a spanyolok, görögök, olaszok, még messzebb pedig az arabok és rokonaik.
    Nem gondolom, hogy így egyik pillanatról a másikra abba lehet hagyni a termelést, a munkát. Rengeteg érték megy most veszendőbe, rengeteg pénzbe fog kerülni az újraindítás. Tudod mennyibe kerül csak a repülők földön tartása és újraindítása?
    Nem számít, tisztább lesz a levegő? Lehet az a néhány millió ember aki ebből eszik, másképpen gondolja?
    Azt a sok xart amire gondolsz, azt Kínában gyártják tovább ezerrel, azzal nem lesz gond, nekik meg van annyi pénzük, hogy most felvásárolják Európát végleg, és röhögjenek a markukba. Nekik megérte, 10000 halott másfélmilliárdból, nem tétel. Olcsóbb és biztonságosabb volt mint egy harmadik világháború.
    Már régen mesterkednek a nagyhatalmak az EU megsemmisítésén, most sikerülni fog. Szerintem.

  • A KMH kommentszekciójának alacsony színvonalát mutatja, amikor itt valaki Esterházy Pétert kommunistának titulálja.

  • Apropó, jut eszembe! Kíváncsi leszek, mikor következik be Magyarországon az első politikai gyilkosság? Szabó Tímea esélyes rá.

  • Kenny
    2020 április 25
    8:17 de.

    Írod „most végre sikerülni fog az EU lerombolása”

    Hát ha ilyen rohamtempóban
    ássák alá a saját alap-eszméiket,
    akkor kétségtelenül.Merkel nagysád elcserélte
    az Unió magyarországi pogárainak az érdekeit 3 autógyár
    érdekeire. Mindezeket már megírta Bartus Laci is jó sok éve.

  • Kenny
    2020 április 24
    5:30 du.

    A mi Marcsink valahol nemesi családból is származott.
    Itt írta.
    Nomeg régi kereskedői családból is származott.
    ezt is itt írta.

    csak jóval később.
    Vagy korábban.
    Mindegy 😀

  • Drizari
    2020 április 25
    10:10 de.

    Fogd fel,
    hogy mindenki komenista
    aki nem fasiszta.Meg nyilas.
    Vagy fasisztakomunista. Ha nyailas.
    Vagy ha nem, akkor is de. Tökmindegy.
    Ha volt rajta sapka ha nem. Az is mindegy.

  • talalom
    2020 április 24
    4:32 du.

    Ez nagyon szép !!!
    De az már nem annyira hogy
    erről egy szót sem hallok a Klubrádióban.
    Gondolom nem véletlen.

  • A Klubrádió is igyekszek „belesimúlni” a „mainstream”-be.

  • Drizari Hm. Te elfogadod a juhász halálának hivatalos verzióját?

  • Geyza Merkel elsősorban német kancellár, neki Németország az első. Nem az Ő dolga pelenkázni a magyar választókat. A szabadságot nem lehet ajándékba kapni, azért folyamatosan tenni kell. Senki sincs az utcán, tehát minden rendben van. Ha nem, miért nincsenek az utcán? Merkeltől várod, hogy gerince legyen a magyaroknak? Bartus megmondta? Én is. Te vagy Bartus mit tennél Merkel helyében? Eladnád a német autógyárakat egy idegen országért? Az nem hazaárulás?

  • Drizari! (2020 április 25 10:10 de.)

    A liberális az a diplomás kommunista – így valahogy mondta a közelmúltban Orbán, de aljasul csak egy részletét mondta el ennek a mondatnak, amit természetesen nem is ő talált ki. Sajnálom, ha félreértetted (2020 április 24 4:00 du.).

  • Kenny
    2020 április 25
    10:53 de.

    hehehe igen !
    Ezt már legalább egyszer pont így kitárgyaltuk 😀

  • Geyza Nem lehet elégszer. Nem lehet kintről várni a nagytakarítást.

  • Dagad a lengyel-magyar botrány.
    A lengyelek erősen felháborodtak a ferdítések ellen.

    https://nepszava.hu/3075818_lengyel-ep-kepviselo-a-fidesznek-remelem-ismet-a-vesztes-oldalon-allnak

  • Kenny
    2020 április 25
    12:26 du.

    Ebben teljesen igazat adok Néked,
    csak éppen eközben szépen széjjel rohad az EU.

  • Miklósbá’ 3:41 😀

    Hisz’ Marcsi még kislány, ezért még nem láthatott paravános vásári kesztyűbáb komédiát… – Mint ahogy a megboldogult Ludasmatyi vicclap főszlogenje is így szólott:
    „E g y . c s e c s e m ő n e k . m i n d e n . v i c c . ú j”.

    Szóval, ha kis Bodánk valaha látott volna ilyen bábszínházat, úgy, biz’az Operatív Törzs napi megjelenéseiről néki is csak ez juthatott volna eszébe, mint a mi jóöreg Miklósbánknak; hogy
    Középen egy agyonhasznált és ettől rémgyűrött rongybábú, míg tőle két szélre egy-egy hivatalosan morc hatalom-huszár,a botbábu* archetípusai, akiknek halovány f…juk sincs az egészről, mert ők ott csupán a hatalom megetestesítői…
    – De hát kit is képviselnek? Azt a dagadt és hatlamas – értsd hatalmi tébolyban tobzódó – igazi Döbrögi bábszínházas bácsit, aki a díszletek mögött egymaga mozgatja az egész, saját fals maszkvásári komédiás kesztyűbáb társulatát, mostanában pedig főleg az Ő kezén feszengve senyvedő Főnéni mártírfigurát…

    – A pandémiás mese, későn jött tesztekről és maszkákról pedig tovább folytatódik a mindennapi állami-tévé paravánok, de főleg hatalmi díszletek mögött… És, állítólag, ha ennek vége lesz egyáltalán, akkor a bábművészt majd . m a s z k a b á l l a l . ünnepelheti az Ő, neki hálás népe…

    .

    * Botbábu: faragott, merev népi faragású, archaikus fabábu.

  • Kenny
    10:53

    Az amerikai nagytőke, melynek egy része – tudjuk – még a háború alatt is(!) milliárdokkal, nyersanyagokkal és iparcikkel támogatta Hitler fegyverkezését, pontosan erre hivatkozott, amire Te is, és mi lett belőle. Pedig ők sem térben sem politikailag nem voltak oly közel Európához, mint a mai német köztársaság állítólag mihozzánk.
    Ne is haragudj, pontosan ez a cinikus hozzáállás ökölszorítóan felháborító! Tudtommal Európa egyelőre még Unió lenne,vagy mi a fene, bár Orbán mindent elkövet, hogy ne legyen az… Ez a hü… nép pedig óriási hatalmat adott abba a mocskos kezébe… Akkor a te itt ismertetett logikád szerint, az autógyárak érdekében akár hadd dűljön össze a világ…
    Ráadásul von Leyen, természetesen Merkel jelöltje(!) akinek az egészet kéne, helyette ugyanezt cinizmust képviseli, mint Angela, aki nem a népet – mint mondod – hanem a nagytőkét képviseli.

  • Cukihara Nem hiszem, hogy befolyásolja a világ gazdaságpolitikáját, hogy leírtam SZERINTEM mi járhat Merkel fejében.

  • Kenny
    2020 április 25
    8:17 de.

    a kommunizmus csak ott mehetett csődbe ahol volt, de -tudtommal- olyan nem létezett sehol, amit meg annak nevez a netuggyki az meg valami perverzió volt, mert azzá tették nagy sikerrel de nem inherensen

    és össznépi kártyajátékok, hattyúk tava és a többi vidám madár

  • Rodeo11 Fehér Klára egy regényében szépen leírta a kommunizmust ahogy én szeretném. Gyerekként nagyon tetszett. Felnőttként már csak egy mese, egy szép és megvalósíthatatlan mese. Ember nem gondolhatja komolyan, hogy ebben a világban valaha is létre jöhet. Sajnos.

  • Kenny
    2020 április 25
    12:26 du.

    mielőtt bármit, javaslom nézd meg Jakab Edit kisfilmjét usque 15 perc, a „ház” a valóságban nem olyan, de már a „Toyota” az a mindennapok… és a jellemző munkahelyteremtés amire olyan büszkék és hogy még abból a „csodából” is 7 év után seperc alatt páros lábbal… és persze zenész akar lenni …mint Drake

    ehhez nincs kedvem kártyázni …

    a 350 millióból a döntő többség és ezek „mégjó” körülmények között vannak

  • Újra utánanéztem.
    (2020 április 25 10:10 de., 2020 április 25 11:36 de.)

    Hunter S. Thompson: Rumnapló.

    Az ebből készült filmben mondja egy gazember, Mr. Zimburger:
    ” … nincs olyan, hogy liberális. A liberális az egy diplomás komcsi, aki nigger gondolatokat gondol.” – (Forrás: 24.hu)

    Ha jól emlékszem, ezt – (Rumnapló) – már egyszer megírtam valamelyik cikknél egy hozzászólásomban. Igaz, nem naplózom,mikor hová mit írtam; csak akkor lenne erre szükségem, ha hazudoznék.

    Tessék: ennyire képes ez az „elvetélt futballista, befejezetlen jogász”, ez a gagyi-Hitler, elfuserált Mussolini-imitátor, ez a „gulyás-Napoleon”; – és ez vezeti az országot…; – akinek kommunikációs tanácsadója egy Ibizáról szabadult, jogerősen elítélt nyugdíjast hasba rúgó! – Az ország meg tűri!

    No, ennyit az „alacsony színvonalról” (2020 április 25 10:10 de.).

    Kenny! (2020 április 25 10:40 de.)

    Váradi András, Komáromi András, Szebellédi István, Welsz Tamás; – csupán remélhetjük, hogy nem Szabó Tímea lesz a következő a névsorban; és ide tényleg nem írhatom azt, hogy „oszt jó napot”.
    … és még mindig nem tudható, ki lesz van der Lubbe …

  • Cukihara! (2020 április 25 1:32 du.)

    Tudod, az a baj, hogy ezt a bábjátékot a buta nép beveszi. Az utóbbi 3-4 évtized igen sokat tett azért, hogy a történelem ne legyen ismert. Ezt több mint három évtizedes munkásságom, az ezt követő mintegy másfél évtizednyi idő alatt megtapasztaltam. Hiába mondtam/mondtuk, hogy nem lesz ez így jó. A túlzásba vitt liberalizmus kifejezett akarata ellenére (Magyar Bálint) megágyazott ennek a rettenetes káosznak (Hoffmann Rózsa), ahol a világ egyik vezető nagyhatalmának első számú embere fertőtlenítővel akarja beszuriztatni, napfénnyel átvilágíttatni a népet. A tahóság pillanatnyilag tort ül a józanság halotti torán. Csupán remélni tudhatjuk, hogy a halott csak tetszhalott, és lesz még feltámadás.

    Nem folytatom; még egy szakdolgozatot nem akarok írni .

    „Én nem ilyennek képzeltem a rendet.”

  • Geyza 25. 10:26. A Klubrádió annyira „független”, hogy minden ellenzéki tényt igyekszik megkerülni nehogy „propagandista” bűnébe essen. A szerzőgárdája többnyire a nyolcvanas években kialakult „építő kritika” járszalagján halad, legtöbbjük érintetlen a gazdasági ügyektől. Tény, hogy erős nyomás alatt kénytelen működni, de állja a sarat: elvették a frekvenciáikat? Megerősítették az on-line adást. Sztem a hallgatók többsége ma már on-line követi – Budapesten és szűk körzetén kívül máshogy nem is hallható.
    Zseniális ötlet volt a hallgatók bevonása: a korábbi, napi egyórás Megbeszéljük mellett ma már napi 4 órában telefonálhatnak a hallgatók. Plusz konkrét ügyekben – ingatlan, fogyasztóvédelem stb. – is közvetlenül tehetnek föl kérdéseket a szakértőknek.
    Emiatt aztán a hallgatók jelentősen hozzáadnak a működéshez: az évi kétszeri adománygyűjtésen kívül állandó, havi támogatóik is vannak.Azt nem tudom mennyi, de a kétszeri gyűjtés adatait közzéteszik: ez évi 150-160 millió forint. Most, a járvány idején, márciusban több mint 79 millió forint gyűlt össze. Így aztán reklám nélkül működnek – tehet nekik egy szívességet a kormány a reklámbevételek elvételével.
    Ez az erősség a gyengeségük is: annyira nem akarják egyetlen hallgatójukat sem „megsérteni”, hogy a legvadabb baromságokat se teszik helyre a betelefonálóknál – legyen az jobb- vagy baloldali.

  • Talalom:

    Tudom..tudom..de mégis…a jelen szituban még több kellene.

  • Talalom!
    Én is így látom.
    Még az acsoda, hogy él a Klubrádió.
    Valóban, az összes ellenmondás az NER-ből, illetve a FidSS-ből fakad. Éveken át zsarolták, facsarták, perelték és ráuszították a Médiatanács nevű csahos szuka kutyájukat, aki mindenben kiszolgálta őket. (Ugyanazt műveli a Számvevőszék nevezetű vérebük most éppen a DK-val, amelynek porig égett[!] a székháza, mire az elnök, az a Fid SS párttag kan pitbull azonnal ráuszult, hogyasszongya: Hol vannak ezek, meg azok az iratok stb. stb.?)

    Megfigyelhető, hogy Bolgár Úr is, csak úgy mer kritikus témát fölvetni, hogy minden esetben egy hangsúlyos kérdőjelet biggyeszt a kényes, pl.diktatúra, vagy nácizmus, stb. szavak után, nehogy a Fid SS farkasfalka megintcsak rájuk rontva végleg tönkretegye Magyarország egyetlen-egy demokratikus szellemű
    rádióját.

    Egyszóval, hiába demokratikus érzelmű egy média, ha egy diktatórikus hatalom állandóan sakkban tartja azt is.

  • Kicsit komolyabban erről az „alkudozunk a vírussal” – ahogyan indítja cikkét a szerző. Egyelőre lapos a magyarországi járványgörbe, ez részben köszönhető a betartott kijárási korlátozásnak. Viszont ezzel az a helyzet, hogy szinte sose érnénk el az 5 millió átfertőzöttnél becsült nyájimmunitást.

    Szóval, valami csak fog történni annak ellenére, hogy a mobilszolgáltatóktól a kormány bekérte névtelenül a kimutatást, hogy a tulajdonosaik mennyire mozogtak ill. maradtak a fenekükön, és ami szerint valóban maradtak a fenekükön.

    A járvány mérsékelt lefutása 3,5-4 hónap alatt zajlana le, ez 140-240 ezer fertőzésű járványcsúcsot jelentene, de nem alakulna ki nyájimmunitás. Persze mindez társadalmi szintű korlátozások mellett.

    Ugyanakkor a legrosszabb forgatókönyv szerint lehet egyszerre 14 ezer súlyos beteg is, akiknek lélegeztető készülék is kellene. A magyar kormány 8000 darabot akar beszerezni és biztosítani.

    Mi lesz még, nem tudom, talán ebből az április 23-án tartott konferenciából kiderül:

    https://youtu.be/q7vnYyzm00g

  • Miklósbá 6:51

    Nagyjából egyetértve veled, azért hadd jegyzem meg, hogy a demokráciát nehéz felfogni szabadelvű rendszeren kívül.

    Másfelől, Hadd Kelek Magyar Bálint pártjára is, aki mégiscsak megírta és kiadta
    A MAGYAR MAFFIAÁLLAM ANATÓMIÁJA
    című – k o r s z a k a l k o t ó . könyvét – tanítani kéne –
    mely megállapításomat annyiban mégiscsak kijavítanám, hogy nem a könyv a korszakalkotó, hanem ORBÁN VIKTOR e MAFFIAKORSZAK igazi megalkotója, melyben ma is benne élünk.

    Ne vegyük el hát tőlük az alaposan megdolgozott érdemeiket.

    Javaslom, ne keverjük a liberalizmus és a naivság fogalmát, bár asszem’ édes testvérek, gyakran együtt járnak… Félek, hogy a számomra oly szimpatikus Karácsony Gergely is ebben az ingatag cipőben jár. Hadd ne részletezzem. Meg ne bánja, de főleg hogy mi meg ne bánjuk !

    Szabadság !!!!!!!!!! : Cukihara

  • Cukihara! (2020 április 26 10:30 de.)

    Tudod, az időrend fontos, sőt: döntő.

    Teljesen egyetértek veled; elismerem, talán kissé naiv vagyok – (ez egyébként igen veszélyes, közel áll a vakhithez, tisztában is vagyok vele) -, de Magyar Bálint időben jóval előbb hozta meg miniszterként a döntéseit – (pl. elvette a szegedi egyetemtől József Attila nevének viselési jogát!!!) -, majd utána írta le a maffiaállamot, amire a mai napig nem reagál érdemben sem a hazai, sem a külországi „közvélemény”, sőt – és ez az igazán veszélyes!!! – maga a Keresztapa (= Orbán) sem.
    Egy szó mint száz: demokrácia nincs liberalizmus nélkül, liberalizmus nincs humanizmus nélkül, és itt értünk el oda, hogy a naivitásom (humanizmus?) mégiscsak nyom valamicskét a latban.

    Mindez azonban bizonyos tekintetben részletkérdés. A világ bunkó lett. Ahol egy Trump elnök lehet, ott piszkosul nagy a baj: a vírus elsírhatja magát tehetetlenségében; legfeljebb ihat néhány korty hipót, „oszt jó napot”.

  • SchumackerLady
    2020 április 26
    10:02 de.

    Volt idő amikor még felemelhették volna a szavukat.
    De nem tették.

  • Nos csak röviden,mert nincs sok időm:
    csak benéztem….
    Nem alkudozni,hanem „kissé” téjékozódni és főleg gondolkozni kellene(már ha tudnak?…)itt többeknek!
    Remélhetőleg van olyan,akinek ez sikerül?!…..

  • Kenny
    2020 április 25
    5:19 du.

    hahaha

    Fehér Klára egy nagyon jópofa ember (volt), de nem tőle fogom a bármikori gazdaság törvényeit megtanulni! (soha)
    nem akarván belemenni tudományos elemzésbe,
    (tudnék és nagyon hosszú lenne!!!?)
    de néhány aktuális és élő példa, az USA és a UK mezőgazdasága (Kanadáé is!!!) olcsó (azaz kizsákmányolt) import munkásokra van alapozva, END POINT!

    most ezek nem me(het)nnek oda (százezerekről van szó létszámban!

    a betakarítás közeledik illetve a nyakukon van és ott fog megrohadni az egész (hatalmas élelmiszer hiány lesz, vagy import Kínából és a többi dolgos délázsiai országból a „wet marketek” beszállítóitól affordable price -okon vagy a…

    az érintett országok szövetségi és grófsági, tartományi munkaügyi minisztereit a helyi munkanélküliek le akarják lőni (ez már szocialista forradalom?) mert annyiért sem mennének oda amennyit kérnek érte (azt tudod nem kell mondanom mindennek a megvalósulása hatalmas áremelkedéseket hozna létre amit senki sem tud megfizetni a személyi hitelek bedőlnek)

    szóval a kapitalizmusnak -egyelőre- nincs erre sem megoldása… milyen rendszer fogja megoldani?

    ezt tőled kérdezem nem fehér klárától!!!

  • A 41 éves tatabányai beteghordónak semmiféle más, alapbetegsége nem volt – valamint védőruhája, és megfelelő maszkja sem volt, pedig igen csak benne volt a sűrűjében! Van viszont két kiskorú gyermeke, és egy szintén a tatabányai kórházban dolgozó egészségügyes felesége, aki semmivel sincs jobban védve mint a férje volt!
    Mi következik ebből?

    Ennek ellenére Müller még mindig ott tart, hogy bár az eü. szervezetek, házi orvosi praxisok stb számára kiosztott 50 db egyszer használatos (!) és 3 db FFP3-as maszk már bizonyára fogyóban van (az előbbi kb 2-3 napra elegendő) de emlékeztetett, hogy ezek pótlásáról és beszerzéséről az eü. szervezeteknek maguknak kell gondoskodniuk – honnan és főleg miből? Kezdjen el mindenki számolni, darab/ ft. ár – ez mennyire elvárható és megoldható? A híradás szerint (ATV. Napló – tegnap esti riportjai alapján ) az egészségügyi szervezetek 75 százaléka nem megfelelő ellátottságú és minden tekintetben kiszolgáltatott – tájékoztatást, felvilágosítást nem kapnak, Kasler elrendelte, hogy nyilatkozniuk nem szabad, csakis az operatív törzs hivatott minden adatot közzé tenni – abból is csak annyit amennyit ők jónak látnak, de ezt már én teszem hozzá! Totális sötétben tapogatóznak még most is, pedig a vírus közel két hónapja aktívan jelen van!

  • Cukihara! Mi akkor „nem bánjuk meg”, ha kállunk a választottaink mellett, akkor is ha támadnak minket, és nem veszünk be mindent, mint kacsa a nokedlit.
    A várható támadás első frontja az lesz, hogy: eladóóósííítottááák a várost!!!
    1. eleve adóssággal vették át az irányítást
    2. MINDEN saját bevételi forrást elvettek, vagy megszüntettek: iparűzési adó, súlyadó, parkolási bevétel.
    3. A fővárosi cégek FÖLÉ szerveztek egy „nemzetthy” holdingot, aminek egy dolga van: az szedi a pénzt. Pl. a szemétdíj, amit befizetsz, egy ilyen mosodába kerül, ahonnan nem utalják tovább a Főkefe-nek, ami az autókat, embereket fizeti. Tehát: vagy hitelt kell felvenni a működtetésre, vagy a szolgáltatást szűkíteni,pl. megszüntetni a kb. 2 éve bevezetett szelektív gyűjtést.
    4. Elvették a városi építkezések fölötti kontrollt: tehát akár a szádba is önthetik Ovi-papa, meg Mészáros betonját, térköveit.
    Nincs kétségem: Debrecen, Kaposvár nem fogja megérezni a „vírus miatti” megszorításokat – majd pótolja a kormányzat a Budapesten befizetett adókból. Nem adok egy évet hogy azt halld: bezzeg Debrecen túljutott a bajokon: bezzeg a „bűnös főváros”, a tehetetlen vezetésével!
    Ha mi kizárólag a hibákon rugózunk – mert lesznek hibák ez biztos –

  • Bocs, elgrott: Szóval, ha a hibák mellett nem vesszük észre a kedvező változásokat, mer’ mi ollan függetlenek vagyunk.
    Pl: a főváros és az ellenzéki kerületek a 2021-es költségvetésük egy részéről a lakosság közvetlen bevonásával akartak dönteni. Erre ütött be a járvány, ami bizonytalanná tette a jövőt.
    Illetve majdnem biztossá. A kormány elvi szempont alapján dönt a közös pénzek elosztásáról. Vagyis: Elviszem, pont.

  • Kenny
    2020 április 25
    5:19 du.

    tudod olvasván -még egyszer- az általad leírtakat…

    én mint Nagy Sanya, átvágnám a nagy csomót!!!

    van jólét és van rosszlét hogy ki melyiket minek nevezi és miért az itt a kérdés mint Hamlet: lenni vagy nem lenni… ugye tudod (hogyne), van aki képes létezni és van aki nem, és nem (majdnem sohasem) az egyén saját döntéseinek eredménye!!! hanem alkalmazott erőszakkal „kialakítják” a „képesek” és kifosztják a képteleneket attól képtelenek (lásd még Ábel)

    hogy szocializmus, kommunizmus, kapitalizmus, fasizmus, illiberalizmus…, migráncsságosság, libsibolsiság, meg a hogyismondjákazokakikmondhatják…az lényegtelen

    jó oda tartozni ahol a képesek vannak és a képteleneket szépen lesajnálni

    ma a világban nagyon sok (túl sok szerintem) a képtelen és nagyon kevés a képes hogy fegyverrel semmit soha sem lehet megoldani az a SZARSZ alatt is bebizonyosodott, nem lehet szétlőni és nem lehet elfoglalni de értelmetlenül lehet gyilkolni holmi SZARSZ anyagi érdekek miatt

  • Naponta halljuk, látjuk, hogy X számú repülőgép érkezik, hoz Y számú /millió maszkot, védőruhát, egyebeket, a raktárak tele vannak a több tonnányi védő alkalmatossággal – ezért három ellenzéki / független képviselő kb egy hete utána járt hol parkoltatják a külföldről, adófizetői pénzen behozott rengeteg mindent, és mi a szándékuk vele – előbbit meglelték különböző „fideszközeli” raktárakban, utóbbira választ nem kaptak, viszont Szabó Tímea ogy.-i képviselőt rendesen megfenyegették, mikor arra szeretett volna választ kapni a parlamentben – vagy hol máshol kellett volna megkísérelni feltenni a kérdést – hogy miért viszik más országokba a védő felszereléseket, míg itthon áldatlan állapotok uralkodnak? Mert, hogy csak kérdés / mondandó kísérletről lehetett szó, elmondani már nem tudta, az ismert okok miatt!

    A kormányközeli tapsoncoktól, megrögzött, mindent és mindenkor megmagyarázni akaró híveiktől megkérdezném, ők hogy látják – valóban „irigy gyűlölködésről” van szó amikor a képviselőnő – sokunk nevében – azt szeretné tudni, miért előbbre való védőeszközök tekintetében a határon túli (bármilyen) állampolgár, míg a hazai védendő réteg – orvosok, ápolók, beteghordók, műtősök, egyéb technikai és segítő személyzet – ellátatlan és kiszolgáltatott, nekik vajon ki hoz ajándékba a munkájuk végzéséhez elengedhetetlenül szükséges eszközöket?

    Egyetlen szóval nem mondta és valószínűleg nem is gondolta senki – a több határon túli felmenővel bíró Szabó T. biztosan nem – hogy ha itthon nagyjából rendben mennek a dolgok, akkor ne segítsünk másokon, bár a saját adófizetőik pénzén a saját kormányuk éppúgy beszerezheti a szükségleteket mint mi, ha jól tudom nem állnak rosszabbul nálunk – de amíg egyetlen kórház, rendelő, orvos vagy ápoló – az állampolgárokról már szót sem ejtek – van kétségek között ellátatlanul addig a mi adóforintjaink felhasználásával senki ne jótékonykodjon senki felé – kivált ha azt nem is annyira „szívjóságból” valamiféle humánus elgondolás alapján, hanem önös érdekeinél fogva teszi, mint a mi miniszterelnökünk!

  • (Tekintettel,az igazság megölése cikk zárolására,itt közlöm le)

    Olvasó Társaim ! Hallom és olvasom, hogy:

    Bár modorát megpróbálta próbálja moderálni,és mindezt a siketelen negédeskedő álarcba rejtve, a se íze-se bűze csevej szinvonalán műveli, ám napról napra szörnyen még égbekiáltóbb hazugságokat terjeszt a képernyőn fasiszta provokátorunk.

    Ilyen például amikor pl. Geyza nevű olvtársunkat „óvó szárnyai alá kapva”, nagy dölyfösen Marxot és Hitlert csak úgy, egy lapon említi azt hazudva, és állítva, hogy pl. Marxnak a saját egzisztenciáját szolgálta a róla utólag elnevezett és alapvetően általa kidolgozott világrengető rendszer, a marxizmus. Pedig tudjuk a nagy teoretikus életrajzból, hogy Gábriel alangyal által megvádolt világhírű klasszis és sokak szerint pech, de még mindig, ma is aktuális tudós bizony gyakran dolgozta magát betegre. Legalább 50 kötetre tehetők gyűjteményes művei és akkor még nem említettem az időnként megjelentetett népszerű füzeteket…

    Ugynakkor a primitív, iskolázatlan és tudatlan osztrák csavargó e g y e t l e n és a tudomány számára értéktelen „saját” . k ö t e t e . – amit Gábriel tudományosnak merészel aposztrofálni – hazugságokkal, ollózásokkal és mások tudománytalan és szándékos félreértelmezésével tele spékelt pöcegödre, a müncheni sörpuccsnak köszönhető, mindössze pár hónapos . b ö r t ö n t e r m é k e . volt, amin aztán később, a hatalmat megragadva már bőven krőzussá gazdagodhatott.

    Ezt is csak úgy, fejből diktálta tollba Rudolf Hess-nek, „a titkárának”, egy másik hozzá hasonló náci jómadárnak.

    A leglényegesebb „”elvi”” mondanivalója ennek a Mein Kampfnak pedig, homlokegyenest megy szembe Marx és Engels életművével az embernek, de különösen a tömeg lenézésével és semmibe-vételével, stb… Ezt Marxszal csak egybevetni is nemcsak kulturkampf, hanem méginkább kultúragyilkosság…

    Aztán, ez meg egy még különösen aljasabb és sunyi érv, de lehet csupán csak primitív terjesztője műveletlenségnek betudni, Marx tudományos érdemeit azzal ostorozni, hogy úgymond: „hiszen soha nem is dolgozott, tehát nem is volt munkás”- ergo mit tudhat ő a munkáról, a gazdaságról, pláne nem a munkásosztályról, stb. piszkos demagóg szólam csak kocsmatöltelékek számára. Bár kár is lenne erre a vásári, vagy inkább talponálló még időt is pazarolni, de annyit tán mégis meg kell jegyezni erre a talponálló intellektueli megállapításra, hogy pl.Newton, aki természetesen sose járt az űrben, 400 évvel korábban mégis képes volt kiszámolni a Halley üstökös pályáját, míg a vele dolgozó, az üstökösnek nevet adó másik tudós, pedig a nagy Newton halála után már azt is kiszámította, hogy 76 év múlva ugyanez az égitest majd hány óra és hány perckor lesz látható a londoni égbolton, ami akkor és pontosan úgy megtörtént. …És mindezt már csak az utókor igazolhatta.

    Remélem ez végre majd kiegészíti brazil-amazóni olvtársunknak a tudományos kutatásról alkotott eddig zavaros képét, bár az ő kevély és dölyfös természetét figyelmbe véve, ettől még aligha hajlik majd bármi . j ó z a n . beismerésre.

    Oszt még egy. Az a kifogás sem állja meg sehol a helyét egy csöppet sem, hogy a polgár Marx Károlyt barátja és tudományos munkatársa, a tőkés családba született Engels Frigyes anyagilag is támogatta. Eme itt, nála alkalmazott, agyament logika mellett Gábriel . v i s z o n t . egy árva szóval se kifogásolta a konkrétan Krupp ágyúgyáros, mega-nagytőkés által Hitlernek a legkorábban, már 1919-ben is, és más tőkés körökből nyújtott anyagi támogatását sem, pedig már kezdetben is volt egy jópár szintén nagykapitalista, akik a zavarosfejű majdani Führerben látták „a német jövő” megvalósulását úgy, mint Emil Kirdorf, Fritz Thyssen, Albert Voegler, Adolf Kirdorf, Kurt von Schröder, stb.stb. mind nagytőkés sőt… Az 1933-as hatalomra jutás pillanatában ezek és a német nagytőke mégtöbb képviselője – ennél jóval többen – mind odagyűltek a kancellária épületébe, akik Hitlert személyesen biztosították a politikai támogatásukról is. – Hoci nesze alapon.
    Tehát pontosan 180 fokra Gábriel kamu történetétől ez az egyetlen igazság, és persze semmi, szerinte preferált fasiszta marxizmus !

    DE általánosságban a lényeg az, Hölgyeim és Uraim, hogy az Ürge ekkorákat lódíthat itt, mint egy ház, és nincs aki ebben a blöffölő ámokfutásában végre megfékezze. Erre még az általa patronáltak sem hajlandóak! Ezzel az enervált nemtörődömséggel pedig teret nyitunk a lapban is hamis állításai félrevezető hatásának, amely jövőbeli olvasóink számára is vagy kiábrándulást, vagy pedig félretájékozottságot hoznak… Márpedig mind a kettő kettő életveszélyes.

    Minannyiunknak kívánok javulást a KMH igazságmérlegén.

    málnaszőr

  • Miklós bá’
    ápr.25.6:20

    Kenny! (2020 április 25 10:40 de.)

    Váradi András, Komáromi András, Szebellédi István, Welsz Tamás; – csupán remélhetjük, hogy nem Szabó Tímea lesz a következő a névsorban; és ide tényleg nem írhatom azt, hogy “oszt jó napot”.
    … és még mindig nem tudható, ki lesz van der Lubbe …

    ————————————–
    Én azért nem gondolnám, hogy Szabó Tímea lenne a következő, na nem azért mert olyan belátóak lennének, vagy marhára működne az erkölcsi érzékük, hanem mert Szabó végül is nem veszélyeztet semmit.Túl azon, hogy „okvetetlenkedik” néha és a fejére olvas a bagázsnak néhány dolgot amit nem szívesen hallanak, alapvetően nem tesz mást mint mondja a magáét, és teszi a dolgát, ami egy ellenzékitől természetes, még ha kellemetlen is! Ám, nincs súlya a cselekedetének, kvázi nem függ tőle semmi sem! Először csak a mikrofonját kapcsolják ki majd megvonják tőle a szót, „eltapsolják” stb fáradhatatlanok az ötletek terén ha egy ellenzéki igazat mond, és ezért el kell lehetetleníteni – majd ráuszul a kormánymédia, és a mocskos szájú Bayerek, Hont Andrások stb elvégzik a többit, a prosti srácok már nem is kell ide! Aki gondolkodik az úgyis tudja, látja, mi folyik itt – aki meg nem, annak máris hiteltelen az egész ellenzék Szabóstól, mindenestől
    – ez a színjáték az utóbbiaknak szól!
    Ha Sz. T.-val „történne valami” az túl nyilvánvaló lenne, valószínűleg nagyobb közfigyelmet és általános felháborodást szülne mint az eddigi négy – végül is jóval ismertebb és közvetlenebb a kapcsolat az állampolgárokkal!

    Ha megnézed, az összes eddigi gyanús haláleset mind valamin alapult, valamit veszélyeztetett – magyarul, volt valami tétje, kiváltó oka, mindegyik valami akadályt gördített el valami útjából, és egyik sem volt annyira szem előtt mint Timea – talán ez a szerencséje, a nyilvánosság ereje, bár ki tudja, de nekem nem tűnik túl életszerűnek, hogy az előzmények után felrobbanna mondjuk az autója, esetleg elütné valami, vagy a „véletlenül nyitva felejtett „gáz végezne vele stb. Valahogy megtalálja majd a módját ez a bagázs, hogy elégtételt vegyen a sok „igazmondásért” de egyelőre nem így, mert ha igen, ez az egy eset ráirányítaná a figyelmet az össze többire, és ez az ami egyáltalán nem érdekük per pillanat! Persze egyikre sem vennék mérget, ez csak egy magánvélemény !

    itt egy csokor, ha valakit érdekel, Rádi Antónia kötötte

  • Rodeo11 A gazdaság elveit tőlem nem fogod megtudni, mert nem értek hozzá. Azt viszont tudom, hogy a kommunizmus lehetetlen, mert emberek vagyunk.
    A kommunizmust csak totális diktatúrával megvalósítható, de attól valamiért a hideg ráz. Amíg nincs jobb, a két rossz közül inkább a kapitalizmust választom. Ha majd meggondolom magam, átköltözöm a kis vezérhez, ha még él. Nem látok rá esélyt. Addig is itt sok szakértő van, tanulok tőletek és szenvedek tovább a kapitalizmusban.

  • Kenny
    2020 április 27
    10:19 de.

    akkor te sem akarsz epret szedni Texas ban elvéve a mexicoi migráncs életterét?
    hahahaha

  • Rodeo11 Úgy gondolom, dolgoztam annyit és olyan embertelen körülmények között, hogy megérdemlem a pihenést. Viszont szívesen fizetnék az eperért és a málnáért többet is, mert tudom milyen nehéz munka, csináltam. Szedjék a nagypofájú fiatalok, akik elől elszívjuk a levegőt állítólag. Hát nem?

  • Kenny
    2020 április 27
    10:19 de.

    opus #2.

    tehát te a „másik” totalitárius diktatúrát preferálod, amiben a Mammon a diktátor neve…

  • Rodeo11 Egyébként Sars-CoV-2.
    Miért kell minden kommentben szarozni? Nem vicces de gusztustalan. Csak nekem?

  • Boda Marcsi
    2020 április 26
    4:39 du.

    Szerinted érdekel bárkit
    is itt,hogy neked mennyi időd van?
    Koncsitának is csak azért kellesz hogy
    mögéd bújva mocskolódhasson. Vedd már észre magadat idióta.

  • Cuki Hara

    Honnan veszed magadnak azt a szégyentelen mindenen túlmenő állítást, hogy ez a lap itten kifuserált, kivénhedt PG tanárok, munkás-örök, volt ÁVO-sok, Pártitkárok és szimpatizánsaik fóruma???

    Legyen úgy, de akkor ha megengednéd – nem tudván hogy ehhez előbb a Te és néhány elvakult hívó klón-társaidtól kellett volna engedélyt kérjek, leírnám a választ a gyülöletre uszító elmélkedésedre.
    Feltételeztem, hogy a „dicsőséges” szocialista diktatúra építésének rombadölése után nem azzal kell még küzdenünk, hogy a fasiszta, komcsi diktatúrák éltetői uralják el az országot. De látom nagy az Úristen szemétdombja.
    A legnagyobb orcátlanság másokat belekeverni abba ami a véleményem, de hozzátartozod ahhoz az aljas praktikákhoz, amelyet mind a két volt elnyomórendszer gyakorolt, úgy a fasiszta, mint a kommunista.
    A lényege az volt, hogy a beépített alakokon keresztül (a téglákon – III/III-ok) valami gyanús személlyel kapcsolatba hoztak, amin keresztül már nyíltan is meglehetett vádolni, be lehetett sározni – úgyhogy vagy beálltál a rendszer követői közé, vagy kicsináltak.
    Ezt követi egy az egyben (vagy folytatja) az mocskos Orbán-rendszer, amely egyenes folytatása ezeknek a nyomoronc, beteg ideáknak.

    Így lehet hazudozni változatlanul – írd le nekem ide te volt ifjúgárdista, elemi képességű PG oktató, hogy hol írtam arról, hogy a Hitler könyve tudományos lenne?
    Azt írtam, hogy csak annyira tudományos mint az álszent hazug Marx követőké, Te pedig szeretnéd magadat eladni tudományos munkatársként. (Csak ne nekem)
    Mint például ahogy Kövér László elvtárs is tudományos munkatársként kezdett – hasonlóan néhány tudatlan alakhoz.

    Úgyhogy ne intiminálj senkit ha lehet, az itteni fórum semmilyen résztvevőjét ne keverj bele semmibe, ne hozzál „helyzetekbe” senkit, aljas mocskos trükkel támadási felületeket kreálva.

    Véletlenül ismerem a MÁSIK ARCÁT – A VALÓDIT! – ennek az erkölcstelen, morálisan és emberileg nulla eszméknek.

    Nekem próbáld megindokolni, a primitív, unalomig ismételt ígéreteken kívül, hogy miért öltetek meg milliókat, taszítottak szenvedésbe százmilliókat, és az az arcátlan hazugság, hogy a KIVÁLASZTOTT VEZETŐKNEK MINDENT SZABAD, A TÖBBINEK MEG VAN KÉT VÁLASZTÁSA: elfogadja, vagy beletörődik.
    Ezt merészeled te kocsmai vélekedésnek nevezni?
    A tényeket?

  • Rodeo11
    2020 április 27
    6:44 de.

    Na, ez egész jó, közelítünk igazsághoz.

    Szóval miért is nem innen indulunk?

    „””False freedom is worse than oppression.”””

    „„- Nem tőled félnek. Attól, amit az eszükbe juttatsz.
    – Rólam csak az olló jut eszükbe.
    – A szabadság is …
    – Na és? Mindig arról dumálnak.
    – Hát ez az. De más szabadnak lenni, és más beszélni róla. Akit adnak-vesznek, az nem lehet szabad.
    De mondd a szemébe, rögtön nekilát gyilkolni, hogy megcáfoljon.
    Csak beszélnek az emberi szabadságról, de ha meglátnak egy szabad embert, beijednek………..””

  • DRAZIRI:

    Bevetni a haztartasi fertotlenitoket a virus elleni akciokba, mivel bizonyitva, sot szelekoruen ismertetve volt mar regbben, hogy minden haztartasi fertitlenitok elpusztitjak a virust a leheto leg-tobb targyakon.

    NEM annak I.V. alkalmazasat az emberi verkeringesbe!!!!

    Hat ki a fene lehetne olyan esztelen meg arra gondolni is???

    Sot minden haztartasi fertotlenitokon es tisztito szereken eros figyelemztetesk vannk a torveny nalatal megszabva, figyelemztetni a szuloket a gyeremek veletlen tetteik emegelozesere !!!!

    Pl. ki a fene is lenne kepes meg kozel az oorahoz is vinni a Clorin-t ????Nem hogy meginni ????

    Persze a US-ban is csak a hasonlo egyenek probaljak azt terjeszteni, velve hogy valami esztelen azt megptobalan es akkor vadolhatnak Trump-t azert.

    Probalj gondolkodni egy percre mielott elekpzzelned azt es hirdetned mint tenyt.

    P.s.
    Talalj egy transcripet-jet az allitasodnak, en ismetelten es ismetelten lattam a hirekben!!!!

    P.P.S.
    1., Vizmuvek vilagszerte hasznalnak clorin-t az ivoviz fertotlenitesenek celjabol.
    Hasonloan, ki nem hasznal clorin-t a mososasban a bakteriumok megsemmisitese celjabol????

  • Kenny
    2020 április 27
    1:29 du.

    ez már aggkori hisztéria?
    SARS magyarra fonetikázva = SZARSZ semmi más, rossz az aki rosszra gondol

    más gondolat a felvetett dolgaimról? vagy maradsz kapitálistapista mint nemzeti hőse

  • Kenny
    2020 április 27
    11:14 de.

    bruhahaha

    háááát én csak azért merészkedtem neked címezni, mert te kezdtél elemezni…akármit szóval ami nem kapitálistapista és ami ebből deriválva nagyon ócska és ami rosszat még el lehet róla mondani

    pihengessél… én röhögve pihenek mert én is megérdemlem, ezt én magam döntöttem el egyedül és nem kértem véleményt róla… pihenni sokféle képen lehet és üdén és derűsen csinálom sok zenével az egyik szomszédom bele is halt vagy elköltözött az utóbbi csendbe mert fejhallgatózok teljes hangerővel és tudod miket? jaaa „azt” a gonoszat a (leitmotif) sok motívumával… nem eléggé matyóhímzéses

    meg Rossini t az őrjáratos rész a kedvencem

    egészségedre és ne hajlongj túl sokat az évek után felhalmozódik és derék tájon …. hexenschuss

    üdv… ugye jól vagy?

  • Bendeguz79
    2020 április 27
    4:10 du.

    grizi

    nu pisí (ez orosz) ha nem tucc semmit sem mondani! hja, és fertőtlenítsél…
    egyébként jobb ha tőlem tudod, kedvenc bőrgyógyászom mondta anno ne mossam túl sokat a kezemet vagy egyáltalán ne, mert az emberi bőrnek van egy önvédelmi rendszere amely megakadályozza a kórokozók behatolását és a sok kézmosással ezt teszem tönkre… pláne a kézfertőtlenítőkkel

    legjobb kezelés friss sótlan disznózsír (a többieknek liba is lehet) és azzal nagyon vékonyan de alaposan perceken át masszírozva amíg nem is látszik rajta… ugyanazt a hatást lehet elérni Petroleum Jelly vel is ez is olcsó és nem FABULON amiről anno a magyar nép ajkán született a reklám:

    Fabulon a bőre őre lerohad a bőre tőle az aveeno nem rossz de annak az áráért 10 évre elegendő petroleum jelly t tudok venni

    essetunni?

    és ne lélegezd be az is árt (bármi is az)

  • KENNY , 2020,4/25, 8:17 d.e. soraiban talan azt sugalna hogy Kina tudatosan es celzatosan tette a Sars-cov-2 (covid-19)virus kiszbadulasat a kiserleti laboratoriumbol Wuhanban?

  • Rodeo11 Ha nem haragszol, inkább kimegyek a kertbe.

  • Bendegúz79

    Azt hiszem, érdeklődési körünk e közös pontján megköszönhetjük Besancon olvasótársunk föltett, 04.27/9:47-es linkjét.
    Azon belül az Átlátszó.hu. cikkét ismertetendő, hívja fel ismét a közvélemény figyelmét többek-közt az alcsúti Várady-gyilkosság még újabb rejtélyeire [Cikk/1.], mely írást Simicska Lajos az egykori szintén-fidSS Überpontentát, Orbán korábbi barátja és bajtársa – I.Orbanisztán Öntársaság APEH*-elnöke, a „Hosszúbájtok Éjszakája gyakorlati lebonyolítója – saját halálára utaló aggódó hangú nyilvános kijelentése ihletett …

    Ttlettel: CH

    .

    *APEH: Adó és Pénzügyi Ellenörző Hivatal –> ma már NAV

  • Talalom 5:56 és Miklósbá’

    Lényegében egyetértünk. Tudom én is, nem könnyű. Azonban ha a naivság és liberalizmus jegyességére utaló szavaimra utaltál, hát azt kell mondjam, hogy a naivság bizonyos szituációkban már életveszélyes s ha úgy vesszük, a beteges jóhiszeműséggel szakadékba lehet vinni akár egész városokat is…

    Ők, vagyis az az oldal nem glasszé kesztyűt húz mielőtt hozzánk nyúl …

    Szóval vehemensebb hozzáállás és ravaszság szükségeletetik, „mert az . i d ő . könyörtelen…” Az ellenfél az nagyon ravasz és falkában vadászik… Nem éppen máltai lovagok, annál inkább ordasok.

    – Szabó Tímea és Tordai Bence stílusa, az a mai, korszerű harcmodor. Azt kell mondjam mindig remekelnek, van bennük némi ravaszság is…

    .

    – Csak megjegyzem, hogy jómagam Szabónál legelsőként írtam alá Karácsony választási listáját sk. – a közeli piacon. 🙂

  • Cabrio
    3.02

    Na! Ez az !! A tényeket !!! Azokat hiányolom tenálad…

  • Talalom! Bocsika, asszem’ eltévesztettem a házszámot. Te alighanem a Klubrádiós témánkra reagáltál vissza… 😀

  • Kenny
    2020 április 28
    3:26 de.
    soraim között ez volt a legfőbb éca… virágzó természet és nyugalom meg derű

    nem duzzogni, soha

  • Bendegúz79 Kenny ilyet soha nem sugallt.

  • Rodeo11 04. 5:21
    Ez egyszerűen jóízlés. 🙂

  • SchumackerLady

    Reggel volt a Klubrádióban egy nővér, vagy védőnő, nem értettem a posztját, hogy az új „HADD HULLJON A FÉRGESE” Törvény ill. rendkívüli rendelet értelmében valamelyik onkológiai osztályról 10, azaz Tíz beteget bocsátottak haza.
    EBBŐL az eltelt 5, azaz Öt nap alatt máris
    9, azaz Kilenc át is költözött az örök vadászmezőkre.

    Ő, a hölgy rohangált az érdekükben, hogy megfelelő ellátásban részesüljenek, de közülük csak egyet vettek át egy szeretetkórházba, a többi „otthoni ápolásra” ítéltetett a nagyhatalmú Orbanisztán – egyébként eredetileg onkológus Kasler – nagyahatalmú „emberügyi” minisztere által. ÁMEN !

    ADASSÉK MEG NEKIK AZ ÖRÖK BÉKESSÉG,

    A FELELŐSÖKNEK PEDIG MEGFELELŐ FÖLDI VIZSGÁLAT ÉS SZIGORÚ ÍTÉLET

  • Kenny
    2020 április 28
    9:31 de.

    én tudtam (tapsikol)!!! neked olyan is van… lehet, hogy nekem is?

  • SchumackerLady
    2020 április 28
    1:35 du.

    Én is hallottam.
    Egészen hihetetélen ami zajlik.
    De állítom ez sem fogja megrendíteni a 2,2 milliót.

  • „KENNY ilyet soha nem sugalt”!!!

    Nem „sugalt”??
    De tisztan jelentetted a 4/26,8:17 de. soraidban.

    Az nem igen velheto „sugal”- masnak hanem tiszta kijelentesed volt;

    „…Nekik megerte, 10000 halott a masfelmilliardbol nem teled.
    Olcsobb es biztonsagosabb volt mint egy harmadik vilaghaboru.”

    Tagdnad most ,hogy nem a masfelmilliardos lakosu Kinara hivatkoztal?
    S a 10-ezer Wuhani halott a corona virus altal ?

    Nem arra hivatkoztal hogy eredemnyesebb,ill. sikeresebbek lettek az vilag-gazdasagianak pusztitasaval mint lehettek volna egy vilgaszerti,ill. „haramadik vilaghaboruval” ???

    Semmi felreertheto NEM letezik soraidban amit irtal akkor. Csak nem vagy kepes szemebe alni sajat allitasoddal !!!!

    Ne tagy megjegyzest ha masnap tagadod azt !!!!!

  • ˙
    Lady 1,35

    Mert Kásler

    állandó olvasója

    a TÍZPARANCSOLATNAK,

    ami szerinte MINDENHATÓ.

  • SchumackerLady
    2020 április 28
    1:35 du.

    Itt van hozzá a link, én is hallottam, de sebaj, majd Müller Cecília szakorvosokkal „kivizsgáltatja” valamennyi esetet, szám szerint 16-ot mert, hogy hozzá annyi panasz érkezett!

    Mi lett volna, ha előtte vizsgálódik, mielőtt kiakolbólintották a sok magatehetetlen erősen ápolásra szoruló beteget – miért mindig fordítva működnek, hogy előbb cselekszenek utóbb vizsgálódnak – aztán ha netán mégsem lenne semmivel sem magyarázható az eljárásuk, majd gyártanak hozzá valamiféle magyarázatot?

    https://www.klubradio.hu/adasok/apolo-tizbol-kilenc-korhazbol-kitett-betegem-halt-meg-meltatlanul-kinok-kozt-112257?fbclid=IwAR3wg7DZnTiQuHCc2XB56dQgK3vf1Lm1R-FAejn1C-_j7sa6f9rv7Qu0-rs

  • Cukihara
    2020 április 27
    7:59 de.

    Neharagudj de én nem fogok belefolyni Gabriellel folytattt vitáitokba.

    Én kedvelem Gabrielt bár engemet is bosszant ez a makacs vissza-vissza térő zsigeri gyűlölködése mindennel kapcsolatban amiben szerpel a „Marx” szó.

    Én megértem hogy valami nagy trauma érhette a SZTÁLINIZMUS miatt vagy abból kifolyólag és nem tudja megérteni hogy a SZTÁLINIZMUS igen távol állt Marx társadalmi berendezkedéssel kapcsolatos vízióitól. A marxi közgazdaságtudományokra most ne térjünk ki, az más káposzta.

    Ezt leszámítva igen sok dologban egyetértünk. Pontosan tudja milyen az én beállítottságom én meg ismerem az övét.

    Tehát az a kérésem lenne hogy engemet hagyjatok ki a Gabriellel való marakodásból. Téged is kedvellek meg őt is kedvelem, leszámítva a fixa-ideáit. Evvan 😀 😀

  • @gyuri10
    (Chris a „számból vette ki a szót”, mert lejárt a 7 nap. De olyan szépen megfogalmaztam ezt a választ, nem hagyom már parlagon… 😀

    Természetesen történelemhamisító mesénk van éppen elegendő, ahogy más népeknek (urambocsá, még a zsidóknak is). Meg még mai politikai meséink is vannak, ahogy a zsidóknak is. Rossz embereink is vannak, ahogy a zsidóknak is. Nekem tökmindegy a származásod, de annyi bizonyos, hogy a pesti magyar kultúrát szívtad magadba, annak jó és rossz oldalaival együtt. Ha nem tetszik, tégy róla: ne gyűlölködj olyan emberekre, akik nem tettek semmit ellened, márpedig a ma élők nem tettek, akár magyarok, akár németek, mert később születtek. Az, hogyha palesztinokkal rakatod ki (képletesen szólva) a cipőjüket egy folyópartra, az még Izraelben sem hazafiság. Legalább is szerintem.

  • Bendegúz79 Sehol nem írtam szándékosságot. Megfelelő rosszindulattal mindent félre lehet érteni,
    sajnos neked ehhez még rosszindulat sem kell.
    A szándékos tömeggyilkosság és a fennálló helyzet kihasználása között hatalmas a különbség.
    Kedvenc filmemben mondják a főhősnek, ne beszélj spanyolul.
    Miért? Mert nem tudsz. Ennyi lenne kedves Bendegúz. A képzelgéseidért nem tartozom számadással.

  • Almási Alma
    2020 április 29
    9:59 de.

    Álmaink Almája

    olvasván eme esszédet újfent rá kellett jönnöm, hogy olvasván tanul a z ember fi(j)a, és én tanulékony vagyok, ha én írom ugyanezt az én mó’szeremmel akkor törlésre kerül

    gratula

  • Besancon
    2020 április 29
    6:05 de.

    Az ember csak áll és néz..és már a könnyei sem tudnak folyni…

  • Almási Alma
    2020 április 29
    9:59 de.

    Gyuri10-nek az a szokása
    (mint észrevehetted) hogy naptár
    és óra szerint „kibekkeli” a legutolsó
    pillanatot a topic zárása előtt, hogy az utolsó
    bejegyzés az ő mocskolódása lehessen. Ha eltéveszti,
    (hja nem olyan könnyű egyeztetni a kanadai és az izraeli
    órák járása közötti különbséget) akkor el van rontva a napja

  • sajnos a „migráns2 cikkhez már nem lehetett hozzászólni,így most itt teszem meg!
    Gyuri10!
    Régebben sok dologban egyetértettünk,szimpatizáltunk,most meg ok nélkül támadsz….soha nem voltam se náci,se komcsi és az őseim sem!!!!!!Ami a multadat származásokadat illeti,csak most részletezted.
    Azt viszont határozottan állítom,hogy a most itt élő emberek többsége tisztességes és nem faj és nem vallásgyűlölő!
    Csalódtam benned,nem érdemlem meg amit írtál,gondolkozz el rajta!!!

    HunCanada!

    Maga egy jellemtelen,hazug vádaskodó(ezt eddig is tudtam!)soha
    nem írtam antiszemita hozzászólást,sőt azt közöltem,hogy több zsidó barátom is van,meg azt is,hogy a jelenlegi kormány sem az:Jó kapcsolat a zsidó egyházzal,Izraellel,a rabbikkal,meg ugye holokauszt emléknap!!!!!!!!!!
    Ezek után undorodom magától!!!!!4és ne okítson,mert mindent értek…nem vagyok sem hülye sem amnáziás!
    Egyébként akik rendszeresen olvassák a hozzászólásaim,és tisztességesek,azok pontosan tudják,hogy alaptalanul rágalmaznak!!!!
    Ami Geyzát illeti hát ő is ebbe a sorba tartozik…..
    Szégyelljék magukat.!
    Egyébként nem ért nagy csapás,csak levontam a konzekvenciát!!

  • A coronavirus ugyen.
    Remelhetoen valameny magyar media kozolne Gov.Cuomo (New York orszag kormanyzoja)-nak a sajtoelott tett igazi „beolvasasat” a vilagszerti media de foleg az egeszsegi „szakertok” hianyossagain.

    Nem jelzek egy arva szot sem a kormanyzo meglatasan, hogy ne engem gyalazzatok erte!

  • Végzetül:

    Lehet dolgokon vitatkozni,érvelni,de hazudni,mások alaptalanul mocskolni
    az undorító és jellemtelen emberre vall!!!!
    Itt sajnos vannak „páran”,de szerencsére a környezetemben ilyen alakokkal nem találkoztam,ők ismernek,tudják ki vagyok,milyen vagyok és EZ A LÉNYEG!!!!!!!!

  • Boda Marcsi
    2020 április 29
    2:36 du.

    Itt sem kellett volna megtenned.
    Mindannyiunknak jobb lett volna hidd el!
    De főleg neked. Most olyan ideges vagy hogy kibuggyan
    a lepcses ajak-nyúlványaid közül az állott sörhab.Jó ez neked?

  • Boda Mária:
    „Lehet dolgokon vitatkozni,érvelni,de hazudni,mások alaptalanul mocskolni az undorító és jellemtelen emberre vall!!!!”

    Így van, egyetértünk a konkluziót illetően is. Ön, amióta csak bele-beleolvasok a KMH alagsorába, egyetlen hozzászólásában sem tesz mást, mint másokat alaptalanul rágalmaz, mocskol és gyaláz.
    (Mint emlitettem, ha az Ön rágalmazásai, mocskolódásai sértettjeinek csak a 10%-a indított volna Ön ellen eljárást, és a bíróság minden ilyen bizonyított rágalmazási és becsületsértési ügyben csak 1.000-Ft-re marasztalta volna el Önt, akkor már régesrég hajléktalan lenne.)

  • ma sárpilis 29-dike van azaz a cikk szavatossága holnap lejár… az utóbbi napokban itt folyó (na jó fröcsögő) egymást gyalázása feneketlen mélységeket ért el tudod mint az Óceán feneke amire nem lehet bugyit húzni…

    nagyon stílusos csak még azt nem nem tudom milyen stílus? persze ötleteim vannak… pölö:
    aki nálam szemetebb arra az összes szemetemet ráborítom, hörögve…

    én meg röhögve, kár, hogy sohasem fogjuk megtudni a miérteket bár arra is van ötletem de nem írom ide

  • KENNY;
    Te tettde az allitasodat, most meg engem vadolsz es probalsz ocasrolni a sajat allitaso ertelmeert??!!!!

    Persze az am valojaban a nevjegyed !!!!

    Nem vartam volma elismersed a soraidert.

    Az igazi tanbkonyveid alapjan: hazudj, ha elfognak, tagadj mindent. Hm ??????

    Nem am az elso eset veled !!!!

  • Bendegúz79 Mikor rosszindulatú buta kötekedő vádjaidra kimerítő orrkoppintó választ kapsz, akkor eltűnsz mint szürke szamár a ködben, vagy nekiállsz óvodás módon panaszkodni, hogy „báncsák” szegény kicsi Bendegúzt.
    Már más is kérdezte, de sunyítottál akkor is mint kutya… illetve nyuszi a fűben. Tehát?

  • Boda Marcsi Te még soha nem vontál le semmiből konzekvenciát. Akkor már régen eltűntél volna innen. Lehet vitatkozni és érvelni, csak te tájékozatlanságod, öntelt butaságod és ehhez társult agresszivitásod miatt képtelen vagy rá. A kormány sajtó bámulása nem tájékozódás, nem tudtad? Mentségedre legyen, amit védeni próbálsz azt nem is lehet.
    Viszont ha mégis bevállaltad a lehetetlent, csinálhatnád jobban. Ennél csak jobban. Igen, valószinűleg a „barátaid” is tudják milyen vagy, fene tudja miért nem mondják a szemedbe. Az igaz barátok megmondják. Lehet nem akarnak öngyilkosságba kergetni? Így érthető lenne, azt nem is várjuk el tőlük.
    Erre nem válasz, hogy egy „kint élő hazaáruló jellemtelen, hazug alkoholista stb” vagyok, erre kellene valami új, valami jó válasz. A tartótiszted sem tud?
    Ha nincs, kövesd Bendegúz példáját, és ne válaszolj. Nézd inkább a reklámot, akkor nem látod magadat. Jó TV bámulást, kezdődik lassan az Isaura. Vagy az túl komoly műsor?
    Ui. Roppant mulatságos, mikor megpróbálod Huncanadát, Geyzát és a többieket bokán harapni, de ahhoz fogak is kellenek kedves Marcsi, így csak nyálasak lesznek. No látod, ez a szánalmas.

  • Geyza
    2020 április 29
    1:02 du
    Kedves Geyza, tudom, hogy nem vagy képes leállni, nem is azért mondom, de hidd el, a te apró győzelmeid teszik tönkre a KMH komment-mezőjét.

    Mikszáth írja valahol, hogy a szegény tót egész télen készíti a seprűket fűzfavesszőből, hogy nyáron az országot járva eladhassa, de egyre rosszabbul meg az üzlet, amióta a magyarok cirokból készítik a seprőt. Hát még, aki a partvist kitalálta, az volt csak a nagy ember!

    Szerintem a te fűzfavessző-seprűid túl nagy port csinálnak itt Göllner András kedvenc pincéjében. Ideje lenne áttérned a partvisra… Az csendesebb is, elegánsabb is, meg nem is annyira poros. 😀

  • Kedves Rodeo!
    Ha nem kábítanád el a tisztelt kommentelőket a szándékosan zavarosra tervezett hozzászólásaiddal, bizonyára Chris is fordítana rád időt, hogy elolvasson és elfogadjon. De – mi tagadás – mostanában már én is csak azt nézem a hozzászólásaid végén, hogy most éppen mi az adu. A többit már nemigen olvasom…

  • Kedves Talom!
    A cikkben leírt évszamok talyekoztato jelleguek, azoktol el lehet terni, de valamilyen szamokat celszeru szerepeltetni.
    Nyilvan az attol elteroeket egyszerubb atsorolni!
    Szerintem maszk nelkul lehetne nyugodtan mindenkinek elni, csak az hordja, aki vedeni akarja magat! A tobbieket ne zaklassak, ne korlatozzak!
    Az oregeket pedig az igy gyogyultak vedik a tarsadalmi vedettseg alapjan!
    Szerintem egy gondolatfelvetestol nem lehet elvarni, h mindent mm-re kidolgozottan irjon le, hiszen nem is az a celja, hanem az elgondolkodtatas….
    En a leirtaknal radikalisabb szemlelettel rendelkezem!
    Es nekem van igazam, mert nem lenne szabad bedonteni evekre a gazdasagot, hanem csak azok vedekezesi lehetoseget kell biztositsuk, akik igenylik!
    Az orvostudomany sokkal jobb lehetosegeket tudott volna eddig is biztositani a lakossagnak hosszabb élettel, de a gazdasagossagi racionalitas a tarsadalom reszerol, csak a jelenlegit biztositja! A tobbit mindenki maga megfizetheti, ha akarja, v tudja a csaladja!
    USA-ban is igy van , csak latvanyosabban!
    Lehet, h a családban a hazukat is el kell adni, ha komolyabb ellátast kernek!
    Nem kotelező! Eldontik, h mi er tobbet, par evvel tovabbelni egy rokonnak, v sajat hazban lakni!
    A tarsadalom atvallalja az eü költsegeit egy a tarsadalom akarata szerinti racionalis szintig, amit a választások alkalmával szavaznak meg a zemberek!
    Szerintem is az eddig eltapsolt osszegek toredekeert lehetett volna jobban megoldani ezt a felpumpalt kamuproblemat a virussal, mert szerintem o1g csak a gazdasagi valsagat akarta ezzel eltuntetni!
    Szignifikansan nem tortent tobb halalozas, mint a tobbi ev hasonlo idoszakaban az idos lakossag aranyait tekintve!
    Ez a virus csak eggyel tobb alternativa a kronikus betegsegekben haldoklok szamara, ami ugyis vegzetes lett volna valamelyik mas betegseg, vagy idojarasvaltozas eseteben!
    A kornyezetemben tobb hasonlo halalesetben is ez volt.

    Aki nem hiszi a virus normalis viselkedeset, hatasat, az hallgassa meg Dr. Merkely Béla professzor marciusi ATV-ben elhangzott 16 perces beszelgeteset Svabi Andrassal!

  • Azt fel kene mar fogni mindenkinek, h a lakossag 70%-anak lefertozodeseig folyamatosan veszelyt jelent, barhogy is nem szeretne a rettegokorus!
    A tobbi csak szemfenyvesztes es onzes, ha barki is a sajat vedelme erdekeben a tarsadalom es gazdasag osszeomlasat koveteli meg, várja el!

    En, ha meg akarom vedeni magam, akkor nem megyek ki, vagy maszkot huzok! Nem varom el, hogy felmillio csalad veszitse el a bevetelet, vagy a felet!
    Nem hiszteriazom, hogy evekig enmiattam gazdasagi valsagba taszitsam a orszagot a termelokkel, vallalkozokkal, amig en elbujok a biztos allami fizetesem, vagy nyugdijam möge!
    Erkolcsi kerdes!
    Mindenkinek elsodlegesen sajat felelossege a vedekezese!
    Ugyan ugy, mint az eddigi evekben, evtizedekben, evszazadokban!
    A termeszetes allapot, hogy a korokozo virusok, bakteriumok, gombak szaporodnak, fertózi akarnak!
    Vallaljuk a sajat egeszsegunk felelosseget!

  • O1G666 Azt hittem az az önzés, hogy saját pénzedet más élete elé helyezed.
    Itt egyszemélyben te vagy a rettegőkórus, folyamatosan a pénzedért rinyálsz.
    Nem tudom mi a legjobb megoldás, de már nagyon ciki a hisztid.

  • Bendegúz79 Feladtam. Valamiért ez jutott eszembe.
    A végén figyelj a közönség kórusára. https://www.youtube.com/watch?v=Mq1i15Hlc_8&feature=share
    Enjoy.

  • Almási Alma
    2020 április 30
    5:04 de.

    hehehe erről egy vicc ugrott be :

    -Képzeld motorizáltam a háztartásomat.Vettem mosógépet porszívót mosogatógépet..
    -Drága volt a sok gép?
    -Háát ..jó sokba kerültek!
    -Ááá én olcsóbban csináltam : megnősültem