Te sötétben bujkáló alapbeteg, reszkess!

2020 április 27 10:20 de.161 hozzászólás

Abba kellene hagyni ezt az alapbetegségesezést. Nem elegáns, és kezd gusztustalanná válni, hogy az elhunytakkal kapcsolatban minden órában elmondják, hogy egy sor alapbetegségük is volt. Túl kövérek voltak, túl soványak, túlságosan átlagos testalkatúak. Langaléták, törpék, közepesen nagyra nőttek. Magas volt a vérnyomásuk, a cukruk, a koleszterinjük. Túlságosan akármilyenek voltak. Legújabban már a szenilitást is odasorolták az alapbetegségek közé. Jobb lett volna szenilitás helyett szervilizmust mondani.

Nem az alapbetegségek, hanem a koronavírus miatt haltak és halnak meg emberek. Sokan a kórházban kapták el, mert nem teszteltek eleget, sőt, gyakran semennyit sem. Az alapbetegségek szükségesnél gyakoribb felemlegetése semmi másra nem jó, mint hogy Müller doktornő és társai másokra hárítsák a felelősséget, és az áldozatokat hibáztassák. Miért voltál kövér, sovány, cukorbeteg? Miért volt magas a vérnyomásod?

Úgyis meghalt volna az a szerencsétlen.

Vagy nem. A legtöbben felgyógyultak volna az alapbetegségnek nevezett nyavalyából, ha nem kapják el a vírust. Odahaza, utcán, boltban, vagy éppen abban a kórházban, ahol az önmagában nem halálos „alapbetegségük” miatt kezelték volna őket.

Ne nyugtassuk azzal a lelkiismeretünket, ha országos tisztifőorvosok vagyunk, operatív törzs, miniszter, vagy miniszterelnök, hogy csak az idősek halnak meg és azok, akiknek valamilyen alapbetegségük is volt. Emberek halnak meg.

És igen, tudjuk, hogy akinek más baja is volt a vírus előtt, és ezért gyengébb az immunrendszere, annak jobban kell vigyáznia, mert rá nagyobb veszély leselkedik. Erre azonban rásegített, hogy a védőfelszerelések hiánya miatt, a kórházi dolgozók megfertőződtek, majd ebből kifolyólag, megfertőztek másokat is. Hogy az idősotthonokból a kórházi vizsgálatra kivitt betegeket tesztelés nélkül vitték vissza lakóhelyükre.

Nem jó, ha valakinek „alapbetegsége” van, de még ennél is rosszabb, ha az illetékesek ezt folyamatosan a hozzátartozók, barátok és a közvélemény orra alá dörgölik. Azt sugallják, hogy csak a férgese hullik, akikért nem annyira kár, az egészségesebbje túléli. Hogy a semmire sem jó alapbetegek csak magukat okolhatják a sorsukért.

Egy megbetegített táradalom tagjait próbálják beetetni azzal, hogy maga tehet arról, aki meghal.

Te sötétben bujkáló alapbeteg, reszkess!

Abba kellene hagyni ezt az alapbetegségesezést. Olyan ez is, mint a 13. havi nyugdíj visszaépítésének ígérete, a rezsicsökkentés, vagy a többi hazugság. Aki akarja, hadd higgye, hogy maga tehet arról, ha meghal. De maradtak még normális emberek is ebben az országban: nekik ne legyen kötelező minden ostobaságot sokadszorra is végighallgatni.

161 hozzászólás

  • Részben igaz. Mégis jó lenne felhívni a figyelmét a fiataloknak, hogy a dohányzás, az alkohol, kábítószer, a zabálás és mozgáshiány hatásai által megbetegedett szervezett most mennyivel törékenyebb, mint az egészséges szervezet. Akkor is, ha az „alapbetegségről” sokan nem tehetnek, de nagyon sokan igen. Meg kellene találni az egyensúlyt a tájékoztatásban.

  • Az adatokból úgy tűnik, hogy ez a vírus elsősorban azokat üti ki, akiknek az immunrendszere nem megfelelően reagál. Aztán az adatokból az is kitűnik, hogy a gyerekeknél valami más is belejátszik abba, hogy ők alig tünetekkel v. tünetmentesen esnek át a fertőzésen.

    Az alapbetegségekre hivatkozást ki így, ki úgy értelmezi. Viszont a betöltött 65. életév, mint választóvonal, nem véletlen. E fölött már véradó se lehetsz, és nem kapsz banki kölcsönt se. Ingyen tömegközlekedhetsz és vonatozhatsz, mert már nincs sok éved hátra. Ha meghalsz, a költségvetésnek teszel jót (a nemlétező nyugdíjpénztárnak) és a közegészségügynek, mivel nem költenek rád többet.

    Persze akadnak fineszes nyuggerek, akik egész életükben vigyáztak az egészségükre, és még az öröklött génjeik is hozzásegítik őket a magas életkor eléréséhez. Talán a végzettségük és a beosztásuk is magas volt, így a nyugdíjuk is az. A vérnyomásuk viszont nem magas. No, ők is azok közé tartoznak, akik ugyan kicsit leharcoltan, de győztesen kerülnek ki a vírussal való küzdelemből.

  • Percekkel elobb jelent meg a hiradasban, hogy Dr.Fauci, a USNIH direktora, 2015-ben nyujtotta szukseges koltseget ($3.7 milliot)a Wuhan-i lab-nek azon virus kutatasaira.
    Amig a USDS az ellen, a veszelyessege miatt figyelmeztetett.

    https;//www.thegatewaypundit.com/dr-fauci-gave-$3.7-million-to-wuhan-lab

    Valami ngyon sunyisag latszik abban.

  • Kenny
    2020 április 27
    10:49 de.

    bruhahaha apu a rencer nem így műxik!!! essetunni?

    kapitalizmusban a terméket el kell adni és meg kell venni

    heroin, marijuana (nem a gyógyításra alkalmas kivonatai), nikotin, MAC, KFC, +++ és nem akarnak fizikai munkát végezni csak a laptopon a másik hülyét nézve taposni a terembiciklit és hallgatva Goda Meri vagy hogy híjják és összes rokonait meg french frise, és beafsteak jó faggyúsan (grizi receptje szerint) és azt tanulni, hogy minden nagyon szép és minden nagyon jó és teljesíteni az aktuális diktátor (jelenleg Krump Lee van odabiggyesztve de a nave nem igen érdekes mind egyforma) parancsait

    és sok hirdetést nézni, biztosítást a biztosításért, kórházban meg mexokni a folyosón fekvést lepedővel betakarva koporsóra várva

    naháát, hogy ezt te nem tudtad?

  • O1g először márciusban eltitkolta, hogy alapbetegségük volt minden meghaltnak! Akkor inditotta el a virusmizériát, a rémhirterjesztését, pánikkeltést!
    Minden közgazdasági ember már tavaly jelezte, hogy oriási gazdasági válság lesz 2020-ban!
    O1g erre játszott rá egyik pillanatrol a masikra március közepe elott , amikor bejelentette, h a virus miatt lesz gazdasagi válsag!
    Visszakereshető, h számtalan közgazdász előre jelezte a gazdasági válságot!
    O1g erre játszott rá, a halálos virusjárvánnyal keltett pánikot, amit még mindig részben fenntartott, de mivel már a válságot a virusra fogja, ezert már elkezdte pár hete lassan adagolni, az igazsagot, h a halalesetek az alapbetegsegeķnek koszonhetőek!
    Sajnálatos szégyen, h csak most vettek eszre a kommunikácios valtast!
    Én az elso pillanattol felhivtam erre a figyelmet, mert tudtam, h a gazdasagi valsag melyuleset megelozendo az oregeket bealdozva azt sugallják, h nem is olyan veszélyes a járvány!
    Szomoru, h az ellenzek 3 lepessel o1g hazugsagai utan kullog! Fáziskesessel ragadt bele a fiktiv kamu-virusmizeriaba!
    Hiába irom az elso pillanattol, h szignifikánsan alig nagyobb a halalozas, mint az elmult 5 ev hasonlo idoszakanak atlagaban!
    Ha a jarvany vegen vesznek vérplazma mintat 10000 emberes populácion, kimutathato lesz, h hany %-uk fertozodott meg valojában, es akkor a lakossag osszessegehez merten megállapithato lesz, h milyen volt a halalozasi arany, ami elore lathatolag joval kevesebb, mint 1% !
    O1g csak az altala okozott valsagot akarta a virusra terelni, h politikailag a válsagot ne rajta, a bénaságai es rablásai miatt verjek le!
    Remélem nem lesz töketlen az ellenzek es tetelesen elszámoltatják o1g-t minden darab vedofelszerelessel, azok minősegével!
    Vigyazzanak, mert a fegyveres eróit azert is vezenyelte ki mindenhova, hogy se mennyisegre, se minosegre ne tudjak ellenórizni az emlegetett 1000milliárdokat!

  • Nyilvánossagra kell hozni, h 2015 ota tavaszi influenzakor hány halott volt magyarországon, es iden ez mennyi volt!
    Alig valamivel több, ha több! Azaz rémhirkeltes volt ez a pánikos virusmizéria!

    Magyarorszagon aź 1. iráni gyogyultakat elüldözték gyűlölködve!
    Akkor már jeleztem ezen a forumon, h ők lennének a megmentőink, mert vérplazmájuķbol az ellenanyagot kivonva immunizálhatnák a súĺyos betegeket!
    Visszakeŕeshető!
    Ma már hallom, h a biozseni Kásler Cecilia es hires szakembergardajának is elárulták ezt a biologiai titkot!
    Ez ma az oriasi felismeres ezen hugyagyu zseniknél!
    O1g es vezerkera felelossege, hogy emberek meghaltak!

    Forsziroztam, h onkentesek kontrollalt fertőzesevel kialakitott tömegek legyenek vérplazmadonorok! Akár fizetesük mellett is!
    Leszerepelt o1g es Cecilia, valamint a törzs vezerker!
    Ők a felelősei a halaleseteknek! Megelozhetőek lettek volna!

  • Föld.S Péter!

    Talán kissé…tájékozatlan,mert ugye tény :azok az idősek, akiknek több más alapbetegségük van,sokkal veszélyeztetebbek,mint mások,és többen halnak meg sajnos!
    Ezt „mellesleg” az országos,képzett,és hiteles tisztiorvoson kívűl (aki azért kicsit ugye ért hozzá?…)más orvosok is állítják!!!Na ha magának nincs kellő végzettsége,talán nem kéne égetni
    magát?…..!!!!!

  • Értetlen Kenny!

    Nos sok fiatalnak is van sajnos alapbetegsége,szenvedélye.,ez egy sajnálats dolog,tény..de ugye sem a kormány,sem a cikkíró nem rájuk gondolt,hanem az idősekre,akikre ez főleg ráillik,és nem tehetnek róla!
    Próbáld felfogni……!
    Na ennyit a reklám alatt….
    Pá4

  • Rodeo11 Szerencsére én nem látom olyen sötéten a világot mint Te. Nem is egészséges.
    A szobakerékpár pedig jó találmány, mi a bajod vele?

  • Bendeguz79
    2020 április 27
    12:54 du.
    grizi, na, ne mondd! csak nem az USA finanszírozta a Covid-19/SARS (magyarul: SZARSZ/KŐVID-TIZENNYOLCEGÉSZKILENCVENKILENC USQUE 19)

    hogy miket meg nem lehet tudni grizitől

    és milyen olcsón kijött? pár milliónyi fakauri? annyiért én akár rántottcsirkét is tudnék tejfeles ubisalátával és krumpli garnérunggal

  • Kenny
    2020 április 27
    6:23 du.

    kedves Kenny te nem láthattad sohasem, hogy én mit és hogyan látok

    a többi az enyhe Hennessy hatás lehet? bár úgy lenne?!

    nézz körül a NAGYVILÁGBAN!!!

    DE NE A MAINSTREAM MEDIA -n át…,

    mert az akár orrdagadást is okozhat

  • Kenny
    2020 április 27
    6:23 du.

    bocs erre az esszérészletedre, miszerint:

    „szobakerékpár”

    még reflektálnék:

    rongybicikli…na az sokkal jobb használt nájlonharisnyából és rángatva kézzel/lábbal és lehet zümmögni hozzá

    én istenieket bringáztam anno de ha a szobában próbáltam volna akkor kedves drága anyám -ugye- nagyon felpofozott volna

  • A WHO tegnap jelentette ,hogy a Covid-19 jarvanyon sokeresen atesok ellenallo-szervezeteik NEM fejlesztett ki immunialisagaikat.

    Tehat a ver-plazmik alkalmazasa eredemnyetelen barmi vedelmi injekcio kesziteserre.
    Eddig meg nem tudva annak oka.

    Bizonyara azert van sok masodik fertozeses is.

    Tehat ez a virus az emberiseggel lehet jo ideig.

  • Boda Marcsi Nem neked írtam és nem is gondoltam, hogy megérted. Nem kellene mindenbe belekotyognod.
    Egy pici segítség, az időskori „alapbetegségek” egy része fiatal korban kezd kicsírázni a buta viselkedésünk miatt. Mert a fiatalok mindig okosabbak és nem mindig fogadnak szót.
    Az meg nem érdekel, hogy a kormányod szedett-vedett szakértői mit gondolnak, hiszen azt mondják amít szabad. Azt a Boda Marcsiknak mondják.

  • mi van a labancokkal?
    Május 1-től megkönnyítik a rendszabályokat és hamarosan szabad csoportosulás és lazulás

    hogy mik vannak?

  • Igaza van Kennynek.Mondom ezt úgy, hogy magam is tudom, mit tettem magam ellen a dohányzással,stb.-vel. De nem is rólunk van szó, hanem az aktív nemzedékről, pláne a gyerekekről. (Mentségem, hogy elrettentő példaként neveltem egy, a dohányzástól irtózó gyereket.)
    Nem sokkal a háború után nekünk SE volt tornatermünk, uszodánk, szabadon használható sportpályáink. (A többségnek, főként falun, ma se jut ilyesmi.) A mozgás, test-nevelés mellékes szempont volt. Sőt, lányoknak nem nagyon illett ugrálni: szépen, csendben megülni – ez volt a helyes magatartás.A fiúknak is csak egy bizonyos korig nézték el, hogy „élénkek” – nekik is be kellett állniuk a sorba.
    Így lettünk elhízott, dohányos, iszós, a mozgást nehéz kötelességnek érző nemzedék. Nagy késéssel, kb. 30 éve kezdték el mondani, hogy Te is tehetsz az egészségedért, sőt, felelős vagy azért, milyenek lesznek időskori éveid.
    Ellentmondásnak tűnik, de nem az, hogy az élsportban – ebben az unfer, züllött bizniszben – éppen a fiatalságom éveiben volt sikerünk. Meg is lincselték volna az OTSH-t, meg a MOB-ot, ha tíznél kevesebb aranyérmet hoznak olimpikonjaink. (A pekingi három szégyen. Mert három az, hiszen a másik hármat egyetlen ember szerezte. Ő is azért, mert megtanulta a sportága profi művelését.)
    Kevesen fogják föl: az orvos lehet empatikus, jó szakember. De nem varázsló. Főként meg Nélküled a legjobb felszereléssel és gyógyszerekkel se megy semmire.
    Így hát nem csoda, hogy a népesség elenyésző része az, akinek negyvenen fölül ne lenne „alapbetegsége”. Egy magas vérnyomás, egy állandó izomgyulladás, valahol a vállában, vagy a térdében, egy picit magas, úgy 7-8-as cukor, viselhető szívritmuszavar stb.
    A mi korosztályunk lassan kifut – ez az élet rendje. Ha hagyhatunk valami „tanulságot” az utánunk jövőknek, tán azt kéne: Becsüljétek meg jobban magatokat: testi-szellemi erőiteket! És követeljétek meg másoktól is az emberi mivoltnak a megbecsülését!

  • György Molnár

    Orbánék, (Káslerek, Müllerek) sokkal több embert tesznek el láb alól, mint amennyit maga a vírus. Egy szavukat nem lehet elhinni, összehasonlítva az osztrák vagy a német helyzettel, az ottani tájékoztatással….Egyébként a „híres” Amerikában is több mint a duplája „afroamerikai vagy spanyol eredetű” az elhunytaknak, miközben a lakossági arányuk talán 30 %….

  • Abszolút egyetértek a cikkel – tényleg unalmas már ez az „alapbetegség” szindróma, úgy tesznek mintha ez lenne a halál kiváltó oka, és nem a vírus – a kettő ugyan nagy valószínűséggel nem független egymástól, de mind a magas (v. alacsony) vérnyomástól, mind az érrendszeri problémáktól – feltéve, hogy nem kezeletlenek és szednek is rá valamilyen gyógyszert – még hosszú évekig elélhetnének a betegek, de jött a vírus, és közbeszólt !

    A legtöbb 65 -70 éven felüli embernek általában van valamilyen „rendellenessége” ám többnyire ez életkori sajátosság, és nem ebben halnak meg tehát a koronavírusos betegek. Ezért indokolatlan a halálesetek közlésekor hozzátenni, hogy mindnek volt valamilyen alapbetegsége.

    Azt külön nehezményezem, hogy a közzétett lista alapján, az életkor mellett még tételesen fel is sorolják, kinek milyen bajai voltak, mert ez az ami végképp nem tartozik a családon kívül senkire, ők meg feltehetően úgyis tudják! Az ott szereplő életkor sem garancia, hiszen a 41 éves beteghordóról is azt közölték, hogy súlyos alapbetegsége is volt (!) holott ezt a fertőzést már az öt hetes betegsége és kezelése alatt ott szedte össze – ezt az elhunyt saját családja pontosította!

    Két – három hete még a megbetegedések megyei lebontására sem voltak hajlandóak, az akármilyen törzs nevében Müller azzal hárította el hogy „ez személyiségi jogokat sért” pedig beazonosításra abszolút nem voltak alkalmasak. Amikor pedig a viszonylag fiatalkorú elhunyt mellett feltüntetik, hogy „extrém elhízott” vagy bármi azonosításra alkalmas betegséget, az nem sért személyiségi jogokat? Dehogynem – még az idősebb korúak esetén is!

  • Olvasom, április közepéig csúcsot döntöttek a magyarországi ragadozómadarak mérgezői. A járványügyi korlátozásokban bízva, mérgezett csalétkeket helyeztek ki. Kevesebb az autóforgalom, ez felbátoríthatta a madárgyilkosokat. A mezőgazdasági munkák befejezve, sárgán virít a repce, mélyzöldellnek a kalászosok, kibújt a kukorica és a napraforgó is, nem dolgoznak a földeken, ki látná meg őket?

    „Trófeájuk” :
    Győr-Moson-Sopron megye: 1 rétisas, 4 holló, 4 róka, 1 házimacska, 1 nyest, 1 mérgezett csalétek;

    Szabolcs-Szatmár-Bereg megye: 2 rétisas, 17 egerészölyv, 1 holló, 3 róka, 4 mérgezett csalétek;

    Hajdú Bihar megye: 1 parlagi sas, 1 rétisas, 9 egerészölyv, 2 barna rétihéja, 1 héja, 1 vetési varjú, 6 róka, 1 kutya, 5 csalétek, 7 dolmányos varjú, 2 szarka, 1 házi macska;

    Bács-Kiskun megye: 3 rétisas, 1 parlagi sas;

    Csongrád megye: 1 parlagi sas, 3 egerészölyv, 1 barna rétihéja, 1 csalétek;

    Vas megye: 1 rétisas.

    Borsod-Abaúj-Zemplén megye: 1 rétisas.

    Feljelentések alapján nyomozások indultak „természetkárosítás, állatkínzás, orvvadászat, méreggel való visszaélés” gyanúsítással.
    Érdekelne az elkövető lelkivilága. Reggel fölébred és arra gondol, ma jó volna megmérgezni egy parlagi sast? Vagy hogy’ működik?

  • Rodeo11 Tényleg nem kötekedés, de a labancok a Habsburgokhoz voltak hűek. Az osztrákok már 100 éve kihajították a Habsburgokat (nem úgy mint a magyarok), tehát szó nem lehet Ausztria esetében labancokról.
    Ha jól tudom az utolsó labanc az MDF volt, aki egy Habsburggal kampányolt.

  • Kedves Margit !
    – Magyarországon átlagban naponta 360 halálestet tartanak nyilván !
    – Az un.”halálokok” között, vezetnek a szív és érrendszeri, légúti, daganatos, baleseti stb. esetek…
    – Ezek alapozzák meg az un. „alap betegségeket” amik statisztikai adatként szolgálnak, és egyikük sem politikai kategória…
    – Pl. Amerikában nem statisztikai adat hogy melyik rasszhoz tartozik az elhúnyt, nálunk pl. nem közlik, hogy milyen felekezetű, vagy fidesznyik, baller, vagy libernyák, vagy egyéb volt a megboldogúlt..
    – Igy marad kötelező adatként az „alapbetegség” ( un. krónikus betegség) – a nem, és az életkor…

  • talalom
    2020 április 28
    5:29 de.

    A cikkel alapjában egyetértek. Üdvözlöm a régi ismerősöket, és olvasgatom az érdekességeket. Szemet szúrt itt egy vita. Kedves Margit néni, most ezzel lábon lőtted magad! Ha tényleg olyan tudatlan voltál 1990-ben (30 éve, ahogy írod), akkor ezzel te magad bizonyítod, hogy az úttörő mozgalom fabatkát nem ért (pedagógiailag)!
    Itt én két éve leírtam, hogy háttérbe szorultak bizonyos szempontok az úttörőben, a lényeg az volt, hogy papíron megvolt az oktatás, a foglalkozás stb. Kit érdekelt, hogyan távozott a fiatalság, de akár a munkahelyi szabadidős körökről is ez elmondható. Ezért keresztre feszítettek itt egyesek.
    Nálunk az általánosban az úttörővezető nőnek olyan szétcigizett hangja volt, hogy üveget lehetett volna karcolni vele! Na, de nem is a pedagógiai alkalmasság miatt került oda a helyére.
    Különben kedves Margit néni, nem igaz, hogy 1989-et mindenki elhízottan, szétcigizett tüdővel érte volna meg, rosszul emlékszel! Sőt, többet mozogtak az akkoriak, mert nem volt ennyire gépesítve, digitalizálva a legtöbb munkakör.

  • Haszzay te még szabadlábon vagy?
    Az ember mindig jobbat vár hehehe.
    Lesz itt egy uj barátod: Bizonyos gyuri10.
    Ő is Horthy-fanná vált azóta hogy nem reklámozod itt a vén tömeggyilkost.Persze titkolja de nem elég jól.

  • A „balos gondolkozás” is alapbetegségbek számít ?

  • Kenny
    2020 április 27
    10:49 de.

    Nagyon egyetértek, hogy a felvilágosításra nagy szükség van. De ha valaki a munkahelyi stressz miatt betegszik meg, annak mit mondasz? Ne járjon be dolgozni? Vagy akit kiborít a nyugdíjas nagymama ápolása, az tegye ki a nénit az utcára? Ehhez képest egy szál cigi vagy egy csokis muffin elfogyasztása nem is tűnik olyan nagy bűnnek.

  • Kenny
    2020 április 28
    8:08 de.

    úgy tűnik ezt még nem a kertből írtad
    ???

  • Szevassz, Lámpa! Én igazán örülök neked, eggyel több hozzászóló, akivel érdemben lehet vitázni (remélem). Sajnos ilyeneknek újabban híjával van a KMH fórum. Az óvodás szitokcsatákat én már nagyon unom.

    Hát akkor üdv a fedélzeten! 😀

  • H.L! Valamit nagyon félreértettél, szokásod szerint. Igaz, én sem fogalmaztam pontosan, amikor azt írtam, hogy csak 30évvel ezelőtt hallottunk az egészséges életmódról. SZÓ, az volt róla, de más volt a SIKK. A 40-es, 50-es,60-as évek filmjeiben pl. az volt az önálló,modern nő”, aki dohányzott. Az iskolában a kiváló tornász nem kapott „kegyelemkettest” pl. számtanból, míg fordítva gyakori volt: nehogy má’ a tornajegy rontsa el ennek a jótanulónak a bizonyítványát. A fizikai munka meg, feltételezéseddel szemben egyáltalán nem pótolja az egészséges mozgást: sőt. Deformál, egy csomó más termmészetű bajt okoz – ékes példái ennek az élsportolók.
    Kenny nem erről beszélt,hanem arról, mi magunk is tehetünk az egészségünkért. Ehhez persze kell egy általános létbiztonság, minimális infrastruktúra – de nem foghatunk mindent a szegénységre. (Nem is vagyunk szegények -legalábis általános mértékkel mérve.)
    Ami meg az úttörő, meg munkahelyi sportköröket illeti: a mainál sokkal-sokkal több lehetőséget nyújtottak az átlagember mozgásához, mint a csili-vili stadionok, meg a világversenyek rendezése. A felfogás,a sikk – jó, legyen cool – az, ami nehezen változik, még rásegítéssel is. Hát, még ha a lehetőség is eltűnik az átlagember életéből.

  • Drizari

    Szörnyű vandalizmus!
    Értelmét, logikáját sem látom!
    Rothadt egy lelkivilaga van egyeseknek!

  • Kenny!

    Én sem mindíg neked írok mégis válaszolsz….
    Most csak próbáltam megmagyarázni a lényeget amit „megint” képtelen vagy felfogni(mint általában…)
    Aztán bíztam benne,hogy olyanos is olvassák akiknek van eszük…!

  • Rodeo11 Te sem érthetsz mindenhez, a kerékpározáshoz ahogy nézem nem értesz. Szerintem hagyjuk abba, mert most éppen világbajnok versenyzők edzésmódszerét akarod leszólni. Szerintem nem kéne.
    Sosem vagyok még enyhe alkoholhatás alatt sem, két cent alkalmatlan az ilyen hatások elérésére, nincs ilyen mentségem.
    Ha butaságot írok, tiszta elmével teszem. 🙂

  • Kenny
    2020 április 28
    11:53 de.

    Én bringán ” nőttem” fel.
    Csapatban éltük anno a bringás életünket..

  • hazai lámpa Kedves lámpa.
    „Akkor is, ha az “alapbetegségről” sokan nem tehetnek, de nagyon sokan igen.”
    Azt hiszem, ez elkerülte a figyelmedet.
    Egyébként senkinek nem mondok semmit, mindenki úgy lesz beteg ahogy akar. Ha több a beteg, jobban élünk, nekünk jó az élő beteg is, meg a halott is (az alkoholista és a kábszeres hozza a legtöbb pénzt). Csak szóltam, hogy fiatalon tehettek azért, hogy egy majdani járvány ne vigyen el Titeket és mi szegényebbek legyünk. Nem kötelező hallgatni rám.

  • Boda Marcsi Ez sajnos nem kívánságműsor. Azért mert szeretnél nálam okosabb lenni, attól nem vagy az.

  • Rodeo11 Szerinted mikor derékig vagyok egy lyukban virágültetés céljából, vagy a tizenkilós levélszívóval „rohangálok” akkor a fülemmel kommentelek? A kertből nem zaklatom a KMH tisztelt és kevésbé tisztelt olvasóit. :)))))

  • O1G666 Nekem az is érdekes látvány, mikor a vadászok és horgászok fényképészkednek a meggyilkolt állatokkal. Egyék meg, de ne alázzák meg őket.

  • Amúgy Kenny!

    Egy korábbi hozzászólásodhoz,csak ismételten azt tudom írni,hogy
    „kissé értetlen vagy……
    A kormány mindent megtesz a vírus megfékezéséért(ez ugy tény!!!)
    Aztán ugye a tisztiorvos és más orvosok is kissé magasabb értelmi
    szinttel,és egy főleg tudással rendelkeznek mint te? ez is tény!
    Ne strapáld magad feleslegesen,mert egyre nevetségesebb leszel!
    Amúgy veled szemben én nem vagyok egyetlen párt leközelezettje sem,és nem terjesztek valótlan rémhíreket,nem uszítok…..és főleg minden kinti és itthoni beteggel együttérzek,meg ugye hitem is van!!!
    Na pá!

  • Geyza
    2020 április 28
    8:39 de.
    Igen! Életveszélyes,önmagát pusztítja el az illető üdvözletével

  • Kilenc évvel ezelőtt kaptam infarktust, katétereztek, majd megműtöttek, hazaérve a rehabról a háziorvosom mondta, hogy kaptam még harminc évet. Nos, ebből a harmincból eltelt eddig kilenc. Ha most elkap ez az istenverte vírus, és földobom a pacskert, ugyan mondja már meg valaki, hogy mibe is pusztultam bele!
    Vírus nélkül harminc év, vírussal kilenc; mi is a halál oka?!
    Mi is az oka vagy célja ennek az alapbetegég-emlegetésnek?

  • Jav.: alapbetegség-emlegetés.
    Bocs’!

  • Kenny
    2020 április 28
    11:53 de.

    úgy tűnik -nekem- hogy elbeszélünk egymás mellett!!!
    számomra a bringázás azt jelenti, hogy felülök rá és az elérhető környéket -ungon berken át- megszemlélem, néhány helyen lecsüccsenve és nézve az ebihalakat és siklókat a patakban vagy a gombákat az erdőben ahová még be lehet hatolni bringával és hasonlók, a versenyzést ebben én nevetségesnek és halálosan unalmasnak tartom csak reklám olyan biciklik eladására amiket azután a vevő nézeget és leporol, vagy behajt vele városban a busz alá

    hogy te magad mennyit és hogyan bringáztál az a te magán ügyed semmi közöm hozzá

    üdv és ne duzzogj állandóan, nem áll jól neked pláne nyilvánosan

  • Kenny
    2020 április 28
    1:15 du.

    csodálatos kerthez sok munka… és csodálatos eredmény!!! de -lécci- (ha lehet) ne duzzogj állandóan

  • Jurásek Fábián Sebestyén

    Ti naggyon okosok!

    A kákán is csomót keresők. Az a szlovák gyakorlat,statisztikai adat szolgáltatás, ami minden halálesetet az alapbetegségek rovására ír és nem a koronavírus javára, jobban tetszene! Akkor sivalkodnátok csak igazán, hogy ez csalás!!! Ha sapka van rajta az baj ha nincs az a baj. Nevetségesek vagytok és több szót nem is érdemeltek, menjetek a földes fenébe!

  • toth péter
    2020 április 28
    2:45 du.

    Te még szabadlábon vagy?
    Nagy csapás az a kultúra világára..

  • Kenny
    2020 április 28
    1:19 du.

    Én meg undorítónak tartom hogy egyáltalán állatokat ölnek technikai eszközökkel.

    Birkózzanak meg velük puszta kézzel, vagy fakarddal.

    Szarházi nagypofájó lövöldözős barmok.

    (Persze a vadgazdálkodás miatti kilövések más lapra tartoznak)

  • Orsós Elemér

    O1G666
    2020 április 27
    1:35 du.

    Érdekes és elgondolkoztató amiket mondasz, nem is értem hogy, miért nem referál rá itt senki. Ha igazad van, akkor viszont, miért lett ez a világméretű elterelés? Kiknek az érdeke egy túl feketére festett járványra kenni vagy vele előidézni a kezdődő gazdasági világválságot és mik vagy kik okozhatták vagy okozhatják? Vagy gondolod hogy ez csak egy Magyarországra érvényes lokális mizéria? Én Úgy látom hogy, máshol is pánikoltatják, e felé terelik az emberek figyelmét, pedig tényleg lehet, hogy a pazarló pénzügyi helyzetükre is fel kellene hívni a figyelmüket. De szerintem pont ez a vásárlásokat, túlköltekezéseket visszafogó mizéria fogja a túltermelt áruk raktárban rohasztása miatt a válságot előidézni vagy felgyorsítani. Ez részemről csak laikus morfondírozás, de mivel Te jobban értesz hozzá és mielőtt még konteon törném a fejem, szívesen meghallgatnám a véleményedet az általam felvetett naiv talányokról!

  • Drizari

    Nem közvetlenül a rétisasokat, meg a hollókat, rókákat stb. mérgezik meg, hanem mint csúcsragadozókat, vagy dögevőket a zsákmányállataikat, az egereket, pockokat, stb, ami persze nem mentesíti a tetteseket a súlyos felelősségük alól.
    Az ő „lekivilágukat” a gazdasági érdekük határozza meg.

    Azért kíváncsi lennék, közülünk ugyan hányan irtják vegyszerrel a vakondokat, csak hogy szép legyen a pázsitjuk, pedig azoknak is megvan a gazdasági hasznuk, mert többekközt imádják a lótetűt, amely veszélyes mezőgazdasági kártevő is.

    ÉS még, a rendszerváltás óta, szép fokozatosan, de Magyarországon gyakorlatilag kiirtatott, vagy legalábbis elűzetett a fecske. Őrület !!! Ebbe nemcsak a mezőgazdaság vegyszer-használata, de a „polgári” magánigények is bele játszottak. Ha lakó-negyedben fészkelnek űzik, elkergetik őket, leverik a fészküket is.. Aztán még vegyszerrel, repülőgépekkel is, jópénzért irtják a táplálékukat jelentő káros rovarokat, lepkéket, szúnyogokat amellett, hogy az ezekből álló . n a p i . tápláléka megközelíti a testsúlya felét is…

  • talalom
    2020 április 28
    10:02 de.

    „SZÓ, az volt róla, de más volt a SIKK. ”

    Máskor is írtam, és ezért megint lehet, hogy megsértődsz, hogy van az országban egy híres volt úttörő. Úgy hívták piros nyakkendős korában, hogy Viktorka (akkori vezetéknevéről még folynak a viták, hehe). Na Viktorka megtanulta, hogy mindennél fontosabb a látszat, a propaganda (SZÓ). Jó tanítvány volt. Ami szép és okos dolog a világon van, azt kiplakátoljuk, naponta az emberek arcába toljuk a faliújságon pl, és akkor annak fognak hinni! Kit érdekel az már, hogy utána megvalósul-e, mi az eredmény vagy egyáltalán van-e eredmény? Ismerős ez a módszer valahonnan?
    Az úttörőben voltak foglalkozások, amik papíron szépen le voltak könyvelve, de a valóságban csak akkor volt hatásos, ha éppen egy lelkiismeretes pedagógus tartotta. Aztán persze nem ezekből a szakemberekből állt össze a vezérkar, a döntéshozás. Illetve a gyakorlati témák, amik tényleg érdekelték a fiatalságot (mondjuk kirándulás vagy kézműves szakkör), nem igazán kaptak kiemelt figyelmet. Sokszor jellemző volt, hogy az értelmiség gyerekei jártak ilyen helyekre! Ahol az őrsvezetőket kellett képezni, azt oktatták a „nagyokosok”, oda válogatták ki a szerencsétlen gyerekeket, aki vezetőnek bizonyultak. Na, odajárt a Viktorka is valószínűleg, nem az agyagozásra. Szerintem jobban járt az oktató is, mert a Viktorka lehet, föl is jelenti, ha nem égeti ki az agyagot rendesen vagy pazarolja a népköztársaság vagyonát.:)
    A nagy többségnek maradtak a csapatgyűlések meg ünnepségek, jó esetben táborozások, ennyit láttak az úttörőből.
    Aztán rendszerváltáskor kitört az ultraliberalizmus, ami bármi kötelezőtől való irtózást hirdette, és az emberek tetszésére (meg az iskolák pénztárcájára) bízta pl. a szakkörök megtartását. Csak mellékesen megjegyzem, Viktorka ennek is a leglelkesebb szekértolója volt abban az időben, ahogy a szakállviselési divatnak is (ami akkor a borostást meg a szabadságot jelentette).

  • Geyza
    8: 37

    Csak nem asszondod, hogy Hassay* és GyurriX. között némi speciális munkamegosztás van kialakulóban… ?

    *Egyébként Hassay Zsófia előbb fid SS képviselő, majd két ciklusban Bp. VI.kerület polgármestere címet kapta meg. Szerintem bájos arcocskáján túl semmi értéke nem volt, hacsak nem a néma fidSS seggnyaló. Ám előbbi minden választás alkalmából a Körút teljes VI.kerületi szakaszán a Mahír Hirdetőoszlopok óriásplakát egyszemélyes produkciója ő volt. Tod’,ezek azok az hoszlopok., amelyeket Führer a Simlicska-O1G botránya után Tarlós – újabban már Bp.díszpolgára – minden jogi alap nélkül daruval leemelt évszázados helyeikről… (Más kérdés, hogy vajh hogyan is kerülhetett ennek a sötét maffiának a kezébe.)

  • Tkp sajnálom gyerekeinket, unokáinkat, dédunokáinkat. Kövér László (a magyar országgyűlés elnöke) szerint „a mai ellenzékiek nem különböznek Rákosi Mátyástól, Gerő Ernőtől”.

    Értelmezése szerint azért, mert „A hazai ellenzék nem a magyar nemzet része, hanem ennek a világelitnek a komprádor alakulata.”

    Mert mi is ez a világelit? „A magyarországi ellenzék a globalista, nemzetellenes hálózat része, a nyugat-európai véleményformálók az ő szándékosan helytelen információikra, rágalmaikra alapozzák a maguk propaganda-hadjáratát.”

    Kövér László szerint a balliberális ellenzék csak annyiban különbözik Rákositól és Gerőtől, hogy „utóbbiak belgiumi, spanyolországi szolgálat és tapasztalatszerzés után tértek vissza Moszkvából magyarországi állomáshelyükre, előbbiek közül meg némelyek – mondjuk – a tengerentúlról, egy kis ugandai vagy afganisztáni gyakorlatozást követően.”

    Tehát Kövér szerint a magyarországi balliberális ellenzék („némelyike”) afganisztáni gyakorlatozás után érkezett haza.

    Egy kérdés merül föl bennem: Kövér háziorvosa nem kezd el aggódni?

    (forrás: https://demokrata.hu/magyarorszag/bunkerben-varjak-a-csodafegyvert-2-237021/ )

  • Geyza&Fortimbras
    8:37 . 4:49

    Hazai Lámpa (8:26) védelmében el kell ismernünk, hogy viszont igaz, hogy akár ha tízkörömmel védte Hordhy admirálist, azt viszont szerette volna érvekkel, és pontról-pontra megindokolni, amihez sokszor dokumentumokat és hivatkozásokat vonultatott fel. Üdvözlöm tehát Őt is a körünkben… 🙂

    Nem úgy, mint pl. utóbbi az időben az éppen veled bratyizó Gabriel, aki szubjektív, vad dühöngő kirohanásaival, jobb esetben és ritkán, de akkor is fölényeskedő, atyáskodó lenézéssel hengerli le neki a vele csak kicsit ellenkező érveket és dokumentumokat felsorakoztató kommenttársainkat.

    Csak érdekesség-képp’, Lámpánknak egy gyengéje van, az pedig az Ő Úttörőszövetségben elszenvedett személyes fiaskója, aminek biztosan van alapja, hisz melyikünknek nem voltak gyermekkori kudarcai… Ezt a ki tudja hány évtizedes bánatát öntötte most itt is fenti kommetjébe tiszta lélekkel az Ő kalviatúrájába. Nü! Zag schon !

    Minden jót mindhármunknak: – V –

    Ui: Te Forte tényleg, lehetséges, hogy ő lenne Hassay ? Csak mivel az október-13-ával mont pgm. megbukott MOST ÚJRA RÁÉR ???

  • Miklós bá’
    2020 április 28
    3:10 du.

    Vírus nélkül harminc év, vírussal kilenc; mi is a halál oka?!
    Mi is az oka vagy célja ennek az alapbetegég-emlegetésnek?
    ———————————

    Felmentés!- nálunk nem hal meg senki „vírusból kifolyóan” mert mindenkinek volt valami „alapbetegsége” – na amiatt halt meg! Igaz ugyan, hogy az vele van már jó néhány éve, és még újabb évekig el lenne ha nem jön a vírus, de az már nem érdekes!
    Vagy látott már valaki olyat, hogy egy 45 vagy akár 75 éves páciens esetében a halál oka koronavírus fertőzés volt, csak mert az illetőnek épp nem volt semmilyen „alapbetegsége?” Olyan nincs – tehát vírusfertőzés miatti halálozás sincs! A vírus nem lehet „alap” az elhalálozásra! Ennyi!

  • talalom
    2020 április 28
    10:02 de.

    Ami biztos, hogy a modern szépségápolás, sportolás nem a 2. vháború utáni nyugati, fogyasztói társadalmak találmánya, még ha az elmúlt évtizedek amerikai típusú magazinjai és reklámjai ezt is sugallják! A teljes iparágak valamikor 100 éve kezdtek erre kiépülni, petrolkémia stb. A víkendezés pl. a Horthy-korban jött divatba Magyarországon. Az érdekesség az, hogy mi elérhető a középosztálybelieknek és a többieknek? Pl. dauer meg fodrászat szerintem a harmincas években már volt a falusiaknak vidéken, legalábbis a családi fényképek alapján, míg a kozmetika egy úri dolognak számított egészen a nyolcvanas évekig.
    Abban igazad van, ha egy színésznő cigizik vagy festi magát, persze azt utánozzák le több százezren, ami bevétel volt még a Kádár-korban is. De azért nem mindenkinek volt ez az értékrendje akkoriban sem! Néhai anyósomtól őrzök néhány életmód könyvet, pl. Modern test és szépségápolás 1974-ből (Natura Medicina Könyvkiadó). Jellemző, hogy gyakorlatiasan, kissé unalmasan leírja a tudnivalókat, nem csak pl. a zsíros hajról meg sminkelésről stb, hanem egészséges életmódról is.
    „A legjobb varázsszer a mozgás. Ilyen mozgás lehet napi félórás úszás, torna, természetjárás, kerti munka, favágás stb.” 46. old. Volt pl. a tévétorna, azt szerintem sokan nem csak a fotelból nézték.
    A lányoknál szerintem nem volt különbség, hanem a férjhez menés volt a vízválasztó. Háziasszonyként, családanyaként nem illett, nem volt erő tornázni, na ez mára tényleg megváltozott.

  • talalom
    2020 április 28
    10:02 de.

    Viktorka is a felcsúti focipálya szélén szedte a labdát, pedig akkor nem voltak luxuskörülmények, ahogy írod. Tehát az nem igaz, hogy a szegénység akadálya lenne a sportolásnak! Akkoriban mindenhol az olcsó falusi focipálya szélén ott szurkolt a fél falu, és nem a botlábú, fizetett játékosok szaladgáltak üres lelátónál.
    Sőt, a szegény ember sokszor kreatívabb, aktívabb életet él! Természetesen nem a nyomorultakról van szó, ahogy te is írod, csak azt felejted el, hogy a nyomorgó gettónegyedek a modern világvárosok termékei!

  • Kenny
    2020 április 28
    1:02 du.

    Máshol írtam, hogy az alkoholizmus és a tüdőbaj népbetegség volt a dualizmuskori Magyarországon. A Horthy-korban propaganda volt ez ellen, pl. az iskolákban, és el kell ismerni, hogy visszaszorult legalábbis a tüdőbaj. Nagyszüleim elemi iskolai bizonyítványában kis ismeretterjesztő szöveg volt az alkoholizmus káros hatásairól a belső borítón, hát nem tudom mekkora sikerrel.
    Szóval már régen fölismerték, hogy a fiatalokat kell megcélozni, akár a káros reklámokkal, akár a felvilágosítással. Manapság szerintem inkább az okokat célozzák meg a valódi segítő, szakmai kampányok, pl. ilyenek a lelki bajok vagy a munkahelyi stressz vagy a silány élelmiszer, ezek okozzák a legtöbb betegséget.

  • Almási Alma
    2020 április 28
    9:54 de.

    Szia Alma, én is üdvözöllek, és állok a vita elébe.:)

  • jányi g,
    rettegj! az agyi elferdülésed is alapbetegség.Bár nálad ez születési hiba.Nem is betegség.Alapállás.

  • Voronyezs
    2020 április 29
    5:28 de.

    Tőlem távol állnak a Gabriellel kapcsolatos problémák de közel állnak hozzám a fél családom Horthy idején történt lágerbe hurcolása és megsemmisítése.

    Apám és két nagybátyám munkszolgálatos volt, szerencsésen túlélték mert orvosok voltak. A háború után az egyik nagybátyám vezető főorvos lett a gyermekkorházban a másik Pesten kerületi körzeti főorvos. Fateromat , mikor hazavergődött a Don kanyarból, (évekig tartott onnan az útja Mo-ra , bevagonírozták és Auschwitzbe szállították onnan pedig egy kisebb haláltáborba.Szerencsére ez már a háború végén volt így túlélte. Nagynénémet és férjét, bizonyos Weinmann J.-t a gettóból halálmenetben terelték a pályaudvarra, amikoris odalépett egy csenőrtiszt, rámutatott a nagynénémre és igy szólt : „Az a nő ottan lépjen ki és menjen haza”. Igy ő is megmaradt.
    A férjét soha többé nem látta.

    Volt még egy nagybátyám, ő egy zsidó szocdem filozófus volt.Nem vitték sehová de a nyilasok nagyon megverték és leengedték egy kútba majd ott hagyták napokig. Aztán felhúzták és elengedték.
    Ettől megháborodott. Azt kezdte el terjeszteni hogy őt mérgezik. Képzelj egy el embert, akivel leülsz beszélgetni értelmesen hosszasan bármi témáról, egyszercsak kijelenti hogy de őt mérgezik. Nem lehetet neki munkahelyet találni mert emiatt mindenhonnan kirakták szegényt. Csavargó lett belőle.
    Nagyszüleim és sok más rokonom nyomtalanul eltűnt Pestről és környékéről a háboru végefelé.

    Nehány rokonom Izrealbe távozott, egy meg az USA.-ba.

    Még megmaradt itthon kb három távolabbi rokonom ,azok történetét nem ismerem.
    Hát ennyi maradt a kb harminc fős családból

    Aki nekem a Horthy-rendszert fényezi az elmehet abba jó k***va édes a***ba

    Köszi a figyelmet.

  • Vornyezs:

    Egyébként szent meggyőződésem
    hogy azért jelent itt meg ismételten
    ez a sötétséget terjesztő Lámpa , mert valahol
    valakik úgy ítélték meg hogy a Jurák gyerekkel megerősített
    gyuri10-Slapaj páros nem eléggé hatékonyan képviseli az ügyüket.

    Ezért egy tárgyilagosnak látszó,
    ezeknél élénkebb eszű trollt irányítottak ide.

  • hazai lámpa
    2020 április 29
    6:12 de.

    AhhmijóisvóóótazaHorthyrendszer..
    Beírták az ellenőrzőbe:
    „Édes fiam ne igyál, de imádkozzál.”

  • hazai lámpa A TBC visszaszorulása az 1954-ben bevezetett oltásnak, és a szocialisták panelház építési programjának volt köszönhető. A sötét,nedves és penészes lyukakból száraz, tiszta fürdőszobás lakások lettek.
    Kedvenc tömeggyilkosod annyiban járult a sikerhez, hogy a háborúban a beteg egyedek hamarabb elpusztultak.
    Az alkoholizmus világjelenség, a nagyobb betegségi ráta a sok rossz minőségű alkohol és a nem megfelelő EÜ és össznépi hozzáállás miatt nagyobb mint nyugaton.
    A munkahelyi stressz és a lelkibajok megelőzése üres szavak, a rabszolgatörvénnyel és a dolgozók jogainak sárba tiprásával minden rosszabb lett.
    Furcsának tűnik, de a gyerekek túlzott jogai sem hasznosak, ez a mimózanevelés még rosszabb hatással lesz a lelkibetegségek ezzel az alkoholizmus kialakulására.
    Ahogy az öregek mondják, 44-ben a 18 évesek partraszálltak, ma lányos ruhájukban és okostelefonjukkal elbújnak egy sarokba sírni ha csúnyán néznek rájuk.
    A családon belüli erőszak, a nők semmibe vevése sem segít, ha csak abban nem, hogy az agresszív „családfő” babzsáknak használhatja a családot. Ez oldhatja a „családfő” stressz szintjét.
    Nem gondolod, hogy röhejes, hogy a nagy kádári elnyomásban több joga volt a munkásoknak mint most az orbáni illiberalizmusban?
    Sajnos megoldást egyik kedvenc vezetőd sem tudott, ha valaki valamit csinált, azt a kommunisták csinálták, ez tagadhatatlan tény.

  • Orsós Elemér
    2020 április 29
    4:18 de.
    Egy rendkívül veszélyes kultúraváltás kezdetén vagyunk, szerintem. Világszerte. A vezetők érzik ezt, és vakságuk és ostobaságuk miatt a legkisebb ellenállás irányába, a víruspánikba sietnek. Hogy ez 10 éven belül a végüket fogja okozni? Ki néz olyan messzire?

  • FORTIMBRAS
    2020 április 29
    4:27 de.
    Ime az egyik magyarázat a kultúraváltásra: ma már semmi kellemetlenséget nem vagyunk képesek elviselni. Még a vakonkokat sem.

  • hazai lámpa
    2020 április 29
    4:35 de.
    _______
    Én még 56 előtt voltam úttörő, annak sem volt már semmi értelme, de szerintem később még annyi sem. De – mint mondtam – ebben a kérdésben már nincs „vértapasztalatom”, így hozzászólnom sem illendő.

  • Kedve Kenny, ez nagyjából igaz.
    Viszont nem bírok ellenállni, csak a vidámság kedvéért ennek a felvételnek, bocs…

  • Kenny
    2020 április 29
    7:53 de.

    Egy kis sztori a Kádár-rendszer béli munkás-jogokról.
    Bár már leírtam itt, de mégegyszer… :

    A faterom, akit miután ’54 ben eltanácsoltak származása miatt a Néphadseregböl, iskolaigazgató lett.Tizen-valahány iskola tartozott a hatáskörébe.

    Egyszer bennt voltam nála télen és panaszkodott hogy azért van hideg mert a fűtő nem hajlandó rendesen fűteni az irodákat és a tantermeket.

    Mondom neki
    -miért nem rúgod ki?
    Erre felhördült hogy hát azt nem lehet! Honnan vegyen a tél közepén másikat?

    Aztán még félig tréfásan megjegyezte:
    -Engemet bármikor kirúghatnak, pláne ha panaszt tesz, mert főigazgatót találnak bármikor. Nade egy FŰTŐT ??!

  • Almási Alma
    2020 április 29
    8:51 de.

    Igen !
    Én csak annak örülök hogy
    már nem fogom megérni a végkifejletet.

  • Hazai Lámpa most
    el fogja kezdeni a „felturbózott”
    hazugság-hadjáratait a Horthy-gazember fényezésére
    és nem lesz ember aki ellenörizni tudja majd a hazudozásait.

    Lásd ezt az első
    szemét megnyilvánulását a TBC-vel kapcsolatban.
    Még szerencse hogy Kenny ismerte a VALÓS elözményeket
    és helyretette a horthysta hazugság-gépet, de sajnos
    ez a Hazzay egyszemélyben képes annyit összehazudni
    hogy tuzen sem bírnak vele. Legjobb mindent elutasítani
    amit összehord.Aztán bizonyítsa be ő maga hogy nem hazudott.
    Akkor majd lehet azt mondani hogy botsedli.

    Másik „jó” szokása hogy nagy szakértelemmel minden topicot széjjel csesz és Horthy-dícsérő fórummá alakítja át.

  • Geyza,
    ha az itt leírtaknak csak a fele is igaz,amit erősen kétségbe vonok,akkor meséld el mi a bajod velem,de hazudozás és epefröcskölés nélkül.A múltkorjában azt írtad ide,hogy neked meg van az email címem.Ha tényleg nem egy fizetett provokátor cigány vagy,akkor privátim megírhatod az Izraelben élő rokonaid nevét és címét.Leellenőrzöm és ha igaznak bizonyul kiléted,attól fogva EMBERSZÁMBA foglak venni.De”addig folyvást küszködni kell.Talán az élet munkái(d)nkért nem fog fizetni semmivel”(Alexander Petrovics).

  • Hazai Pilács,
    hát ha már újra ide rángattak a rossz szokásaid,hát a TBC-vel és a Kenderesen elkapart szeméttel kapcsolatosan csak annyit akarok neked mondani,hogy két”morbus hungarikus”volt a jányi gusztávok szenthazájában.A Tüdőbaj és az antiszemitizmus.A TBC-ből ki lettetek gyógyítva a Kádár rendszerben.A másodikat nem lehetett megszüntetni,mert az anyatejjel szívjátok magatokba.Szóval Isten elküldte az ördögöt,hogy legyen ki ellen védekeznünk.Ne érezzük magunkat elhanyagolva.Kesztyű felvéve!….

  • Almási Alma Nem szerettem Hofit. Azt viszont nagyon szeretem amít csinált.
    Megvan a Hofi összesem, néha meghallgatom, mert még mindig lehet rajta kacagni.
    Az ilyen Nacsa féle humortalan humoristák kíméljenek.
    Nem azt mondtam, hogy sok joga volt a munkásoknak a „Kádárrendszerben”, hanem azt, hogy most semmi.
    A „munkaalapú” társadalomban aki dolgozik, az annyit is ér.

  • Orsós Elemér

    Almási Alma
    2020 április 29
    8:51 de.

    Kedves Alma, kössz hogy mondod, én balga már kezdtem azt hinni hogy, a víruscsináló ruszkik ezzel akarják a világpénzkibocsátó amerikai magánbankot bedönteni! 😀 😀 😀 (Mellesleg én 20 évet még simán benéznék, nopersze nem a világpolitika, hanem az unokáim jövőjének nyomonkövetése miatt!)

  • Drizari
    2020 április 27
    11:27 de.

    Mikor megyek kétévente jogsit hosszabbítani,
    direkte figyelem a doki arckifejezését, mikor méri a vérnyomásomat 😀 😀 😀
    Aztán ha rámemeli összezavarodott tekintetét, közlöm vele hogy hát ilyen a vérnyomásom 18 valahány éves korom óta.

    A Repülőorvosi Intézetben (első alkalmassági vizsgálatomon) azt mondta a belgyógyász hogy idézem :
    -Maga fiam pediglen megiszik naponta 5 kávét !

    Ezt az orvosi javallatot azóta is
    szorgosan betartom me’ első az egésség , nemiga ? .. : )

  • Lehet hogy háromévente megyek jogsit hosszabítani..fene sem tudja. Mindig jön email hogy hamarosan lejár, menjek el.

  • Geyza
    2020 április 28
    7:26 du.
    Ne félj ! Nem kerülök melléd !

  • gyuri10
    2020 április 29
    10:43 de.

    Ne nyalj nekem Gyurka.
    Nem áll jól neked.

  • toth péter
    2020 április 29
    3:58 du.

    Ammá biztos,
    me’ ha eljó az ideje
    én lapátra menek.Aztán széjjel szóratom magamat röpüllőről.

  • Kenny
    2020 április 29
    12:39 du.

    Szívemből szólott fijatalember.
    A Baginacsákat és tsait ki nem állom.

  • gyuri10
    2020 április 29
    11:02 de.

    Mit erőlteted ezt a „kemény vonalat”
    te a jelenlegi hazai kurzust preferálod
    az pedig a II Vilháb előtti állapotokat igyekszik
    visszahozni.Hát csak ennyi veled a problémám.Csakhogy ércsed.

  • Orsós Elemér

    gyuri10
    2020 április 29
    11:02 de.

    Kedves Gyuri, honnan tudod előre hogy, horthyzni jött vissza amikor még sanda célzást sem tett rá? Esetleg arra pályázol hogy, akarata ellenére direkt kiprovokáld belőle?

  • Kenny
    2020 április 29
    12:39 du.

    a nem munka alapúakban meg a munkabér mely csörög a zsebében ma már semmit sem ér (már nagyon régóta!!!)
    7+ milliárd Földlakók 65 usque 80%-ka nyomor szint alatt van, hogy Madáchot ne idézzem mert úgyis tudod homo usión homo iusión

    bruhahaha

    és vannak akik assziszik, hogy akik tőlük különbözően de ki vannak válogatva azok mind hazudnak és … ellene vannak a… a kiválasztásnak…, ami latinul „anti”

  • Geyzir,
    ha van még valamiféle szakmai utódja Kozareknek vagy Bali Mihálynak az legyen a legközelebbi nyaló partnered.Nekem te maradsz a mocskos szájú purdé.”Legyen érdekes életed”!

  • Degi,
    semmiféle kurzust nem „preferálok”.Népileg, nemzetileg, politikailag és úgy általában,(mivel negyedik emeleten lakom) négy emelet magasságából [email protected] le az egész jányi féle szent hazádat.Eddig is volt,de „legyen továbbra is érdekes életetek”.

  • Orsós Elemér Talán azért tudta, mert 2×2 mindig négy. Már nem írott válaszában már dicsérte is Horthyt olyanért, amit nem is csinált.

  • Orsós Elemér Talán azért tudta, mert 2×2 mindig négy. Nekem írott válaszában már dicsérte is Horthyt olyanért, amit nem is csinált.
    ( kicsi ez a telefon, előbb nem sikerült)

  • gyuri10
    2020 április 30
    4:44 de.

    Érdekes hogy te sűrün nyalizol olyanoknak akikbe előtte beléje törölted a tehénszaros bakancsodat, aztán meg ugyanezeknek elkezdesz nyalizni.
    Samikor ezek az emberek (pártállástól függetlenül) elküldözgetnek tégedet abba a jó büdös csába, ahelyett hogy lekussolnál, hogy a dolog kissé feledésbe merüljön,még jobban elkezdesz mocskolódni.

    Mondcsak:
    vannak neked egyáltalán barátaid abban az országban, amit melldöngetve a hazádnak nevezel ?

  • gyuri10
    2020 április 30
    4:51 de.

    Nem preferálod a jelen hazai kurzust ??!
    Hát ezt itt akkor ki írta ?

    *****************************

    gyuri10
    2018 április 25
    11:44 de.

    …..Nem véletlen,hogy mi az Izraelben élő magyar kettős állampolgárok is tudtuk hova kell szavaznunk ápr. 8.-án. Miniszterelnökünk Benjamin Natanjhu sem tévedésből gratulált Orbán Viktornak.
    *******************************

    Akár le is tagadhatod ill.
    hazudhatod hogy „meghamisítottam” a kommentedet,
    de akkor én kivágom ide az oldal linkjét ahol szerepelsz ezzel a szar dumával.

  • Geyza
    2020 április 29
    4:58 du.
    Nagyon remélem nem az emberek fölött akarod !!! A „””” GEYZA VÍRUST „”” elindítani,mert erre sincs felkészülve a világ,és ha itt történik nálunk ,Magyarországot fogják miattad szekálni
    üdvözletével

  • Rodeo11 Akkor most a vörös zászló az adut, és a sarló-kalapácsra mondjuk be az ultit? Akkor mindenki jólétre derül?

  • toth péter
    2020 április 30
    10:47 de.

    Mivan kisfiú
    megint nem tudsz élni
    nélkülem? Itt van neked a
    Gyuri10 azzal nyalakodjál ő a hozzád illő partner.

    Egy rasszista-fasiszta meg egy echte náci.
    De mindkettő totál nélkülözi a humornak még a csíráját is 😀

  • Kenny
    2020 április 30
    11:08 de.

    Sarló-kalapács kérdés:

    A kövcsi viccet Moszkvában hallottam 1989-ben,
    az Akagyemszkaja Hotelban, az Interkozmosz műholdak egyik vezető főmérnökétől:

    Színhely Moszkva,egy autószerelő műhelyben.
    A melós derékig bennt van a nagy fekete nyugati autó motorházában.
    Mögötte két öltönyös nacsalnyik* álldogál.
    A melós hátra nyújtja a kezét szerszámért,
    mire az egyik sarlót-kalapácsot ad neki.
    Erre a melós kiszól a motorházból:
    -Ide már más fajta szerszámok kellenek elvtársak..

    *Nacsalnyik:
    Szolgalelkú tisztviselője az állami bürokráciának.

  • Kenny
    2020 április 30
    11:08 de.

    te is meg az Álmaink Almája és a többiek epebajos, humortalan, komolykodó beszólásaitokért vagytok oda, olvassátok egymást, sakkozzunk inkább mint látod a kártyajátékokat sikerült kiutáltatnod a SARS -ot is, de attól még az amit írtál nem állja meg a helyét azaz valótlan, mivel beismerted, hogy nem értesz a gazdasághoz nem értem minek másolsz ide olyanok nézeteit amikről sohasem fogod megtudni, hogy honnan fújta be a térdig érő passzátszél

    a magyar rendszerváltás is egyszerű recept alapján jött létre a Nato tagság azt jelenti, hogy oda adózik (ha akar ha nem, ha tud ha nem) GDP min. 2,5% amit meg akarnak emelni hogy az USA nak ne kerüljön semmibe az össznépi harcimarci…sőt haszna is legyen belőle meg ezen felül a magyar árut bármi is az most a külföldtől vásárolja az egységsugarú magyar dolgozó (a nemdolgozó is) és van akinek van munkabére… és még csak ki sem kell szállítani… ez az új import FOB Budakeszi CIF Budakeszi és máris számlázza a Világbank a Világbanknak essetunni Írország is hasonló???

    meg van ez szervezve teljesen demokratikus (persze vannak akiknek demokratikusabb) Kanada ugyanebben a cipőben flangál de még nem fáj eléggé

    szóval ne kártyázz velem ha kérhetlek és nem esik nehezedre

  • Szerencsétlen,
    humor?…Hát aki meglátja a neved leírva már lemosolyogva legyint egyet.Kár,hogy nem képviseled a hazádat valamiféle fórumon vagy fiveumon vagy akár sixumon.Hej…milyen jó is lenne,ha nem csak a dzsumbuj kula ömlene a szádból.Bár csávókám az a te nyelvedre van méretezve.Együtt űlhetnél hazád mindenkori árulóival.Az összes jobb és balfékekkel.Ilyen minimális tudással az ő számukra is csak egy humoros epizód vagy.Emlékezz vissza,ha van mivel.Ezt nem tudod előszedni a KMH oldalairól,de azt a rádió műsort is rólad találták ki,hogy”jót nevettünk augusztusban”.Persze te már akkor is inkább a csinn bumm cirkuszban voltál az istálló mester.Na,azért mester nem de odavaló az biztos,hogy igen.”Legyen érdekes az életed”!

  • Geyza

    Gyuri10-nél nézd inkább a mégiscsak korrekt megszólalásait, mint például a 11:02-est is, mert szerintem ebben van a lényeg, ami téged is pozitíve kellene, hogy érintsen…

    Ez a véget nem érő gyerekes bunyó, amit ti egymás ellen folytattok, csak az ellenség malmára hajtja a vizet, és a KMH jóhírét és színvonalát rombolja…

    Gorgonzola

  • Voronyezs 5:28

    Te Vorcsi! Tod’mit? Össze kék hozni Gábriélt és Hazai Lámpácskát.

    Nagyon kíváncsi lennék, melyik főokos üti ki elébb a másikat…

    G

  • Utóirat Voronyezsnek:

    Egyszóval:

    K u t y a h a r a p á s t . s z ő r i v e l… 😀

    G

  • Gorgon Zóla

    Nem vagyok biztos abban, hogy ez a párosítás jó választás lenne.

    Hazai Lámpa tudtommal egy, a magyar falunépből feljött amazon, de „gyönge nő”, viszont Gábriel már egy makacs és megszállott, érvtelen, de szarral dobálódzó dzsungelharcos, egyenest az Amazonasz mendencéből szalajtva…

    – V –

  • Kenny 7:53

    Lámpának szánt válasza:

    Mondanivaló: 5*

    Stílus: 5*

    – V –

  • Rodeo11 Írország nem NATO tag.

  • Tüske Zsófia Bródy abban a bizonyos dalban éppen az aljas indokból „megalkotott” gúnyszó kitalálóját teszi helyre.

  • Rodeo11 „szóval ne kártyázz velem ha kérhetlek és nem esik nehezedre”
    Rendben. Nem fog nehezemre esni.

  • Gorgonzola,
    ezt az…akárkit nem érintheti semmi.Apám musszos századát is az eichmann féle halálmarsban Mauthausen felé egy rohadt kegyetlen keretlegény kínozta a halálig,pontosabban Trieben városkáig. Ott nem bírta tovább,elterült az országúton.Ekkor egy volksbund SS agyonlőtte.Az,hogy a rohadék keretlegény cigány volt, csupán a véletlen műve.”Legyen nekik érdekes életük”.

  • Kenny
    2020 május 1
    8:14 de.

    pedig ez most csapdlecsacsi lett! eklatáns példa arra, „hogyan ne válaszoljunk a nekünk szegezettnek”?

    üdére sikeredett és csicsás

  • Gorgonzola
    2020 május 1
    3:47 de.

    A probléma ott van hogy ez a Gurltiz itt már annyit összehazudozott hogy a francnak sincs kedve „értelmeset” keresni az agymenéseiben.

    A szarban is lehetnek még megnem emésztett értékes mogyorószemek,de azért mégsem szokás azokat kiválogatni belőle

  • Gurlic EZT te írtad? :

    *********************************

    gyuri10
    2020 április 12
    10:54 de.

    Almási Alma,
    ha már ennyire örülsz a tisztogató vírus megjelenésének és te erősebb vagy nála,ajánlanám,hogy próbáld ki immunrendszered felsőbbrendűségét 30 darab altató tabletta beszedésével este a lefekvés előtt.Ha immunrendszered ezután is bizonyítja a nem kiirtandókhoz tartozásodat,esetleg próbálkozhatsz gázsütővel vagy megpróbálhatsz a fiumei úti OTI épület tetejéről leugrani. Ha ezek után is még lesz valami hozzászólásod a KMH oldalain nagy tisztelettel fogom elismerni igaz gondolataidat.Egyébként ha jól emlékszem az óbudai jósnőket a középkorban boszorkányokként égették volna meg.Ez is egy módja volt a túlnépesedett hulladékemberek kiselejtezésének.
    Eredményes és alapos húsvéti megtisztulást a veled egyetértő köreidnek és természetesen elsősorban neked.

  • gyuri10
    2020 május 1
    12:55 du.

    EZ most már a harmadik változata apád halálának.

    Nehány napja mintha tettem volna rá célzást hogy ebben (is) valótlanságokat állítasz. Peg akkor még csak kettő változat volt ismert az itteni írásaid alapján.

  • Gurlic:
    Ez a „paneled” meg már piszokul úncsi, nem gondolod? :

    **********************************
    gyuri10
    2020 április 30
    4:44 de.

    Geyzir,
    ha van még valamiféle szakmai utódja Kozareknek vagy Bali Mihálynak az legyen a legközelebbi nyaló partnered.Nekem te maradsz a mocskos szájú purdé.”Legyen érdekes életed”!
    ************************************

    Naa..csak azé említem mert állandóan ezeken a Kozárekon vagy kiken lovagolsz, mint itt is :

    ************************************
    gyuri10
    2016 március 17
    6:03 du.

    Marcsi,
    kár,hogy egyre degenerálódsz.Ha ezt így folytatod,már csak a Kozarek vagy a Bali Mihály barátságára számíthatsz.Tudod,azok legalább két neked való igaz magyar ember.
    Túl sokat veszed a szádra Izrael nevét.Ezt a mocskot azért nem érdemeltük meg.Elragadó beböffentéseidet tényleg jobban értékelnék a kuruc in fos oldalakon.Kár,hogy itt képviseled őket.
    ****************************

    Valami rokonaid ezek ketten neked, akik megszöktek a családi ezüsttel vagy mi ?
    Mer’hogy láthatólag zabos vagy rájuk kissé.

  • Kenny
    2020 április 30
    11:08 de.
    Rodeo11 Akkor most a vörös zászló az adut, és a sarló-kalapácsra mondjuk be az ultit? Akkor mindenki jólétre derül?

    én aduról egy árva szót sem szóltam!
    (vörös zászlóról lehetséges hogy szóltam de ebben a cikkben bizonyosan nem)
    sarló kalapácsról sem
    és arról sem, hogy bárki is jólétre derülne
    arról sem szóltam Írország kapcsán, hogy tagja e vagy nem a NATO nak

    namost -mivel egy árva szót sem értek- az általad ideterítettből, viszont amit írtam abból -úgy tűnik- egy árva betüt sem fogtál fel!!!

    viszont van ez a fixa ideád (rokon gondolat a Gábrielével Marx és a többi szociálisan érzékeny gondolkodókról Jézus Krisztust is beleértve),

    miszerint az mégsem helyes, hogy a demokrácia alaptétele érvényesüljön az egyenlő emberi jogok, és kötelességek kapcsán és hogy a közös tálból senki se vegyen ki többet, mint amennyit meg tud enni (vagy nagyon nagy pofonokat kap, az is igaz, hogy a kapitalizmusban nem, mert annak ez az alaptétele: VÉGY EL MINÉL TÖBBET A KÖZÖSBŐL, TEDD TULAJDONODDÁ ÉS CSAK FIZETÉS ELLENÉBEN ENGEDD MEG (KATONAI ERŐVEL TÁMOGATVA) HOGY BÁRKI MÁS IS KAPHASSON A SAJÁTJÁBÓL

    na valahogy ennek rejtelmeiről a mai „szokások” rövid elemzésével és hozzátételével érveltem,

    minderre te nekem az itt fenn idézetteket voltál képes összehozni, lehetséges, hogy tényleg -saját állításod szerint- ennyit értesz a gazdaság mozgásairól és a mozgások eredményeiről és eredménytelenségéről???

    nagy örömömre szolgálna,ha megtisztelnél engem és a kedves olvasókat ha kifejtenéd arról a -ha van- gondolataidat, amit én ténylegesen neked címeztem

    előre is hálásan köszönöm, várva …”azt”

  • Gyuri10
    12:55

    Az én MUSZ-os édesapámat Grácban a sportpályán lőtték agyon, miután nem bírta tovább az „erőltetett menetet”.

    Most nézz hármunkra! Magadra, Geyza-ra és énrám… Mi vagyunk az utódok. Legalább meg kéne értenünk egymást…

  • Gorgonzola/Voronyezs

    Tisztában vagyok vele, hogy az érveim megértéséhez fel kellene nőni

    Más kérdés még az is, hogy milyen értékrendet képviseltek – azt is jó lenne tisztázni – nem velem, magatokkal

  • Gorgonzola
    2020 május 2
    7:17 de.

    Igen, de eddig háromszor említette Gyuri10 az apja halálát,
    mindhárom alkalommal másféleképpen „kerekítette” a történetet.

  • Rodeio

    Hogy mennyire nem értesz Te semmit, az már fájdalmas!
    Abból amit mások mondanak…
    De véleményed az rögtön van…
    Persze az alap az az hogy a világból se sokat ….

    Rodeo11
    2020 május 1
    9:02 du.

  • gyuri10
    2020 április 30
    4:51 de.

    „Panelproli” lettél Izraelben?
    Ez azért furcsa mert azt állítottad
    magadról itt hogy 22 (vagy mégtöbb) évig az
    IDF kötelékében szolgáltál. Ennyi szolgálati év
    után minimum tellnie kellett volna egy kis családi házra. Ergo megint nem mondtál igazat.

    Hja a bpesti mocskos szájú külvárosi proli
    új hazájában is csak egy proli marad…mégha jó is a helyesírási érzéke.Bár a főnevek és melléknevek meg a
    nagy és kisbetűk használatával nem vagy tisztában hehehehe

  • Gabriel
    2020 május 2
    8:46 de.

    segítettél, most megértettem … pontosan igazoltad a mondandómat

  • Gabriel
    2020 május 2
    8:46 de.

    csak, hogy tudd, Kanada gondoskodik!!!

    sebességkorlátozás 110 km/h +10% (autópályán!) aki ezt nem bírja idegekkel és torontói vagy mindenáron ki akarja élni …-jét azoknak ott a 403-as ott fizetés ellenében 27 km hosszan felső határ nélkül… és lehet több kört is tenni…anno éjjel 0220 kor hazaérkezvén Whitby ből a 401 -en a Leslie és onnan a 16th kihalt a pálya szúnyogok sincsenek 120 km/h val repesztettem és mikor a Young hoz értem ott pirosra váltott és szépen megálltam majd látom ám rendőrautó csikorogva fékez, a közeg remegő lábakkal megközelít (a kazettából Mozart derűje szólt teljes hangerővel) lehúztam az ablakot és az ideges tiszt, hogy: én kitettem a szélvédőm mögé a villogót hogy megálljál… mondtam neki nem szoktam hátra nézni mikor az utat kell figyelnem…, szóval bíróság lett, mert nem akartam fizetni és a bíró érveimnek hatására elengedte…, a tiszt meg nézett rám, mint… (érvem az volt, hogy a visszapillantóban egy kocsi fényeit láttam és nagyon megijedtem tőle és meg akartam szökni a fenyegetés elől)

    a figyelem és a gondoskodás: Kanadában a szesz és a kábítószer forgalom állami monopólium

    nem úgy mint mondjuk a kies Brazíliában ahol van bolsonaro és sok minden hasonló és néha Gábriel

    remélem jól érzed magad, orvos látott a közelmúltban?

  • Gorgonzola,
    most olvastam a másik cikknél a beírásodat.Elnézést az itt leírt feltételezésemért.

  • Gorgonzola,
    amit kettőnkről írsz elfogadom.Sajnos a”harmadik”akkor sem lehetne közénk való,ha közénk tartozna.Így azonban?!…

  • Annak reményében,hogy inkább előbb mint utóbb ez a slág fertig lesz,IdE íRoM eZt A MéG eGy KöTeKeDéSrE aLkAlMaS sZöVeGet.Miután minden csehóból ideakkreditált baromkodásából ki fog fogyni.
    Csak azért,hogy „legyen egy érdekes élete”,ha már a Kozarek,a Bali Mihály és a Pradlik György is itt felejtették.

  • gyuri10
    2020 május 2
    10:37 de.

    Tudod ki akarna „közéd tartozni” .
    Szerencsétlen leaggott Koncsíta 😀 😀 😀

  • Gorgonzola
    2020 május 2
    7:17 de.

    egyet értek!
    a valósághoz tartozik(SIC)

    az én felmenőimet meg kihajtották a frontokra és ott kaptak belövést nyomuk sem maradt … talán valami tömegsírban mésszel leöntve? vagyonukat elkobozták és „mi” örökség és kárpótlás nélkül kerültünk a Gangosba ahonnan azután sok és kemény munkával kiküzdöttük magunkat… mert a vájdling és lavórok nem voltak az „igaziak” és lett életünk, oktatásunk, és később OTP hitelem alacsony kamatokra…mert keményen és eredményesen dolgoztam érte… sohasem jutott eszembe kárpótlásért kajabálni

    borzalmas mikor ember ember ellen rasszista alapokon elfoglalja a Golán Fennsíkot és berepked más országok szuverén területeire és ott gyilkolászik ártatlanokat akik azután nincsenek listázva, mert azokat is lelövik akik listázni tudnák őket

    teljes a borzalom

  • Rodeio

    Na, mintha kapiskálnál valamit ….
    Szóval mégis csak egy olyan országban élsz, ahol az egyénnek van szólásszabadsága, igazát bíróság előtt meg tudja védeni – még az olyanban is neki lesz igaza, amiben egyértelműen csibész volt.
    Valami ilyesmi …
    Szentisten! A baj csak annyi, hogy ez egy átkos kapitalpista országban tud így lenni!
    Ahol az állam gondoskodik, mert gond_os – hát ilyen ez

    ühüm –
    Hüm-hüm

    Mi a fasz köze van ehhez Bolsonárónak – vagy kis hány-évesek vagyunk még mindig?

  • Aki „egyet ert ”
    De meg az sem, mert az „egyenloseg” leple alatt,ugyanolyan
    antiszemita ,{vagy rosszabb }- mint aki nyiltan az .
    a valosaghoz tartozik {sic}
    1}A Magyar Parlament mar 1920-ban megszavazta a Numerus
    Clausust {Zsidok kizarasat az egyetemekrol}
    2} 1938-ban- a „Zsido Torvenyek”et- amely „szabalyozta”
    a zsidoknak a megelheteshez valo jogat.
    NEM MINDEN ZSIDO VOLT GYAROS, VAGY KERESKEDO.
    3} Az en felmenoimet – „munkaszolgalatra” vittek,ahol
    „gondoskodtak” rola, hogy ne jojjenek vissza.
    Talan valami tomegsirban- pl. a Don mellett?
    4} Amikor szegeny anyam – egyedul- visszatert a halalmarsbol
    es Bergen Belsenbol- azt hittuk/remeltuk,hogy most mar
    igazsag es beke lesz.
    Addig,amig 1956-ban- munkabol jovet-meglatta a feliratokat
    az utcan – „Icig,most nem viszunk Auschwitzig”.
    Amikor visszatertem a gimnaziumba, egy parttitkar
    „elvtarsno” lanya azt kiabalta: „A zsidok mind parazitak”,
    pedig az en anyam, tobbet dolgozott,mint az ove.
    5} A „rasszista” alapokon szolo „foglalasrol” szolvan,
    kar, hogy az „elottem szolo” nem lakik-miert nem?
    az eljovendo Eurabiaban {Nemetorszag,Franciaorszag,
    Britania} kihagytam valakit?
    6} Meg a „rasszista” alapokrol- a Golan Fennsikrol lottek
    evtizedeken at Jizreel es Beit Sean volgyeit-az Izrael
    ellen inditott haborukban.
    Az „elottem szolo” biztosan odatartana a „masik orcajat”.
    7} A „listazas”rol szolvan- Izrael mar 2005-ben kivonult
    Gazabol,felszamolva viragzo izraeli telepuleseket. . Azota
    kapja onnan a –
    robbano „lufikat” ,alagutakat polgari telepulesei
    fele,melyeken at terroristakat es fegyvert „szallitanak”.
    Azt azert elvarjak, hogy az „imperialista” cionistak
    segitsek oket villannyal, korhazzal{beengedni betegeket}
    munka helyekkel.
    8} Erdekes, hogy egy ateista ilyen vehemenciaval tamogatja
    pl. a „szegeny palesztin” Hamaszt amely Gazat „vezeti”
    es amely okmanyaban „rogziti” vegso celjat- nem csak
    „Palesztina”- hanem minden {„vaqf} terulet,amely
    valaha az iszlam uralma alatt volt.
    http://www.hetek.hu/hit_es_ertekek/201211/a_hamasz_vegso_megoldasa

    9 } a „mas orszagok szuveren teuleteire valo berepkedesrol”
    valoban szornyu, hogy nem engedik az „ajatollak orszagabol”
    valo fegyverszallitast Sziriaba Izrael ellen.

    Igaz, az „elottem szolo” ezt nem fogja elolvasni, mert
    ellenkezik sajat „igaza” val, de usse ko, van aki olvassa-
    reagal, vagy sem.
    Mindezt az udvarias vita- kereten belul.

  • Almási Alma

    Rodeo, való igaz, Horthy apánk minket, magyarokat is majdnem annyira szeretett és védett, mint a zsidókat. Nekem egy nagybátyám meghalt a Donkanyarban, két másik pedig orosz hadifogságban volt vagy 3 évet. A papámat pedig 1944-ben sorozták be családfenntartó és túlkoros létére. Vitték is magukkal – meg a németekkel – Ausztriába… Csakhogy a papámnak több esze és szerencséje volt, mert egy alkalmas pillanatban meglógott a haverjával együtt, és szépen hazajött a kertek alatt… Mire hazaért, már vége is volt a háborús mulatságnak, és ez pláne szerencse volt..

    De azért ezt nem hasonlítanám össze a származásuk miatt öregeket, nőket és gyermekeket is vágóhídra tereléssel. Az egy egészen más kategória. Még a munkaszolgálat hagyján. Azt fel lehet fogni háborús kötelességnek…

  • Rodeo11 7:35

    —- ” —-

    Egyébként mi is a gangosban,
    Viszont mi a pesti Chicagoban.

    (Remélem vetted ennek irodalmi ízét.)

  • Ui:

    Rodeo

    Azért csak van abban még számodra is némi furcsaság, nemde?, hogy valakit, egy családapát, egy civilben is munkásembert, a Gráci focipályán félálmában csak úgy főbelőnek, mert „ez reggel úgyse tudna már tovább gyalogolni”… – Aki plusz még, a te jogos mércéd szerint már annak előtte is igazságtalanul lakott
    „a gangosban”…

    És ugyan, miért is kellett nekik gyalogolniuk? A magyar hatóságok tiszta jószívvel így védték őket – mint tartó saját rabszolgáját – a szovjet fogságtól…

    Távol áll tőlem fentieket az elesett frontharcosokkal hasonlítgatni, de őket legalább hősökként kezelte ugyanaz a horthysta gyilkológépezet, míg ezeket mivoltukban megalázott fogolyként mészárolták… Bár tegyük hozzá, odakinn sas behívósok is megtették amit az az állam elvárt tőlük… Lásd: FORTEPAN 1941-1945… – rombolás és gyilkolás a köbön.

  • Rodeo11
    2020 május 2
    7:35 du.

    Izraelnek az egyik legjobb húzása volt hogy elfoglalta a Golan egy részét.

    Te idióta.

  • A büdös antiszemita megint szájat nyitott.
    De majd jön Gurlic és „bevédi”

  • Almási Alma Mármint az a munkaszolgálat hagyján, amit kimondottan az emberek halálbahajszolására fejlesztettek tovább?
    Röhögni a zsidókon, hogy végre hasznuk van és dolgoznak embertelen és kegyetlen módon?
    Meg mindenki aki alkalmatlan volt katonának, háború ellenes volt, vagy csak egyszerűen útban volt?
    Aknamezőre küldeni a selejtet, hogy az értékes német katonacsapatok vesztesség nélkül tudjanak menni gyilkolni?
    Rejtő Jenő (is) üdvözöl.
    Ebben semmi háborús kötelesség nem volt, ez csak az aljas gyilkolászás egyik fokozata. Vagy ezt is vehetjük szerencsének, mert volt 10%-k a túlélésre?

  • Gorgonzola
    2020 május 3
    6:51 de.

    a kettő között az égadta világon semmi különbséget nem ismerek…

    mondat végi pont!

    ha két halottat egymás mellé raksz akkor csak két halott van jelen és teljesen azonosan halottak…azaz már ugyanabban a formában amiben éltek már semmilyen módszerrel nem fognak létezni

    és kín és kín között sincs különbség a kín mértékegységét ha idetolnád?

  • Gorgonzola
    2020 május 3
    6:17 de.
    lehet, hogy szomszédok voltunk?

  • Almási Alma
    2020 május 3
    5:39 de.

    Álmaink Almája!!!

    nem lehet felfogni!!! a két VH céljai között genocídiumok is voltak és nem csak egy sikeres volt, részemről tartom azt, hogy 50000000 halottból nem kell aláhúzni senkit

  • Izraeli
    2020 május 3
    3:56 de.
    ismétlem önmagam: veled semmilyen formában, hosszú lére eresztett azaz görgettem
    auf wieder sehn, noch nie!

  • Almási Alma
    2020 május 3
    5:39 de.

    Álmaink Almája

    te mint fizikusnő, meg tudod különböztetni egy adott műon állapotait, az normális

    de a világtörténelem vad röhögénye „a” választott nép (kérdésem: ki választotta és honnan, milyen karakterisztikák alapján? innentől a bruhahaha tipikus esettye)

    és az egységsugarú kín sem létezik azaz nincs mértékegysége, tehát nem lehet semmilyen módszerrel a te és az én kínjaim nagyságát és „jajjfokát” megállapítani

    a többi az mese mese mátka és a kedves madárka amely odapottyantgat…

    ugye ez még nem volt durva? meg zavaros?

  • Almási Alma
    2020 május 3
    5:39 de.

    Eleinte annak is indult.
    Háborús, pontosabban HADI kötelességnek.
    Csak aztán a háború kezdetével átalakult gyilkolászosdivá.

    https://hu.wikipedia.org/wiki/Munkaszolg%C3%A1lat

  • Orsós Elemér

    Nem kell itt a Kárpát-medencében nagyon összehasonlítgatni a sorsokat, mert mindenki megszenvedte a magáét, csak a nagyon gazdagok tudtak zizikómentes, boldog jövőt vásárolni maguknak vagy akik új névvel és fizimiskával el tudtak bujdokolni a számonkérés elöl, bár azoknak meg -hál’ Istennek- nem volt rettegés mentes a hátralévő mindennapjuk! (Csak azért mondom, mert Nejemnek és nekem is lenne itt bőven felsorolni valónk, de nincs értelme senkinek magát reklámozni vagy másokat túllicitálni!)

  • Orsós Elemér
    2020 május 3
    9:51 de.

    Nekem is annyi bajom van állandóan !
    Tegnap is leszakadt egy gomb a hermelin-frakkomról..

    /Fricibácsi Mr. Karinthy után nem nagyon szószerint/

  • Geyza
    2020 május 3
    7:31 de.
    foglalgatunk, gyilkolgatunk te idióta

  • rodeo!
    Ki szolt hozzad? En csak ideztem „bolcs” mondasaidat.
    Hja, aki megtanulta a „szeminariumokon”- a „jelszavak”kal
    valo „ervelest”- megfutamodik,amikor TENYEKKEL allitjak
    szembe.
    Szegyen a futas,de hasznos.

  • Izraeli:
    >>Amikor visszatertem a gimnaziumba, egy parttitkar
    “elvtarsno” lanya azt kiabalta: “A zsidok mind parazitak”<<

    No és? Miért, kedves kommentelő-társunkat, a nagyra becsült Rodeo11 doktor urat, aki a fórumun kifejtette, s különböző variációkban rendre ismételgeti, hogy a világon minden baj okozó a zsidók voltak és most is ők azok, a (amúgy weimariasan) liberális KMH tulajdonos-főszerkesztője itt és most kivágta már a fórumról, mint a szaros macskát? Ugye nem? Hát akkor…

  • Izraeli
    2020 május 3
    11:23 de.

    Hagyd el
    láthatólag lóg ennek a
    Rodeonak egy deszka az agyában

  • Kővendég
    2020 május 3
    11:50 de.

    Rázza itt magát ez a Rodeo mint egy
    argentín lebuj-táncosnő, ha szexre vágyik.
    Csak az a ruffnya nagyobb eséllyel indul heheeeheheeh

  • Almási Alma,
    ennek a még mindig nem fertig slaugnak sokszor vannak olyan megnyilvánulásai amivel egyet lehet érteni,de mivel ez a kerge birka elhatározta,hogy én mi minden vagyok,már nem is próbálok vele szóba állni.A mocskos kültelki szóhasználatával nem tudok és nem is akarok versenyezni.A szöveg hamisító kitalációit és a halottaim gyalázását is meghagyom neki.Én Rómában sem leszek romai.Biztos ismered amit eddig többször is emlegettem:”legyen egy érdekes élete”.

  • Kenny:
    „Aknamezőre küldeni a selejtet, hogy az értékes német katonacsapatok vesztesség nélkül tudjanak menni gyilkolni?”

    Ez így nem teljesen helytálló.
    Amikor a keret aknamezőre hajtotta a munkaszolgálatosokat, az általában nem a németek katonák életének megkímélése céljából történt, hanem tipikusan a magyar kir. honvédség lóállományának megkímélése érdekében. A ló értékes (a nagy többségében zsidó) munkaszolgálatos meg nem baj, ha fogy, sőt…

  • Kővendég,
    a rohadeót nem vágják ki,mert kell a fórumon egy olyan minősíthetetlenül,aljas szemét aki példa legyen az idejáró g&g kettősnek.Teljes nevüket nem írom ide,mert a klaviatúrám nem hajlandó minden hulladékot befogadni.

  • Kővendég
    2020 május 3
    11:50 de.

    te mint far beyond from the stone age… soha ne erőltessél senkire olyat amit sohasem mondott!!!

    egyetlen egységes emberi faj létezik a Földön és semmiféle különbség sincs ember és ember között, aki ezt tagadja, az undorító rasszista féreg

    hagyjál ki a hülyeségeidből

  • Geyza… (összes rólam szólójáért)

    szórakozzál a kedves rokonaiddal, és ha undorító vagy ne tedd azt nyilvánossá

  • Na mit mondtam hogy
    be fogja védeni a Rodeot ez a leaggott Koncsíta 😀 😀

    Csak persze a maga talányos kétértelmű módján.
    Hogy megtévessze azokat akik még nem eléggé ismerik őt.

    Gyuri10:
    akarod hogy kitegyem ide mikor benyaltál Rodeonak?
    Hogy nem érted a vitáitok okát, hisz nincs is semmi ellenték közöttetek? Ezt bírtad leírni azzal az állítólagos zsidó árja kezecskéiddel.

    Csak épp ez a Rodeo minden szemétsége ellenére ezerszer gerincesebb mint te öregem.
    Mi szidhatjuk de te nem
    Kevés vagy hozzá.

    Lese szarta a barátkozásodat .

  • Slaugfertig,
    De én a te pofádat igen!

  • gyuri10
    2020 május 3
    12:53 du.

    Megin simliskedsz.

    Látszólag beállsz a véleményem mőgé,
    hogy némiképp helyreállítsad Almánál a sajátmagad
    által megtépázott renomédat.

    Közben meg ugyanezekért a véleményaimért a Lehárblogban
    mocskos hazudozónak és provokátornak neveztél.

    Te Iránbarát álzsidó disznó.
    Megmondta Bar Lev is, akit kiüldöztél innen.
    Ha valaki, akkor ő tudta az igazságot rólad.
    Megmondjam mijeid voltak neked?
    MErthogy halottjaid nem voltak, az tutti.
    Ha lettek volna akkor tiszteletben tartanád más ezzel kapcsolatos érzéseit te ócska senki.

  • Kovendeg,
    Koszonom a hozzaszolast.A „nagyra becsult doktor ur”
    mar tobbszor panaszkodott a „cenz urara”,bar
    bejegyzeseit latva, nem tudom, pontosan-mire.
    Nezd a dolog jo oldalat.
    En magam sokat olvastam valaszaim bizonyitasahoz-
    {tanulmanyok,cikkek,archeologiai eredmenyek,stb}.
    A „korona” idejen, es egyaltalan-ez nem art.
    Azon kivul- egy kis humor – „o intelligenciaja”
    olyan nagyra tartja magat, hogy nem latja a „csorgo sipkat”
    a fejen.

  • Ez az ócska nimand még az apja állítólagos haláláról szóló meséjét sem képes háromszor..de még kétszer sem egyformán előadni.

  • hehehe újabb adalék Gurltiz „irányultságától”.
    Kiderült hogy kicsit fekáliaperverz is :
    Lásd ebben a topicban, ITT:

    gyuri10
    2020 május 3
    4:26 du.

  • Rodeo11 7:56

    Valóban, két halott között lényegében nincs különbség.

    Viszont a probléma abban gyökeredzik,ami a haláluk „létrejöttét”

    határozza meg. A mi, a Te, az én [nomeg Orsós kollégánk és

    kedves felesége, fent-jegyzett Kárpát-medencei egyenlősítő

    törekvésük ellenére is] a térség 1millió nem természetes

    körülmények miatt elhunytjainak prózai halálát, bizony a 20-25

    évvel korábban az ANTANT által a magyar trónra ültetett BÁB,

    komplexitásában retrográd, tehát ófeudális politikai rendszere,

    valamint az amögött, a gazadsági erejével felsorakozott

    nagytőke elemi érdekeltsége okozta.

    Emögött az államrezon mögött azonban ott parádézott még a ’19

    óta irredenta mángorlóban nevelt, mélységesen elbutított*

    soviniszta ágyútöltelék massza, méreteiben és arányaiban talán

    nagyobb a mai Orbán-vevők „hálás” tömegénél is, akik

    lelkesedésükkel a saját haláluk kovácsai lettek.

    *Elbutított helyett írhattam volna akár szegény félrevezetetteket, ám mégiscsak meglett felnőttekről van szó, így mentségükül maximum a szegénységük ténye szolgálhat csak.

  • Ui:

    Itt Orsósék „békítő törekvése” a 9:51-es kommetjükben ölt testet.

    (megj.: Oszt az „ölt testet” kifejezést nehogy valamelyik külhoni honfitárs a végén még >ölt tesztet-nek< értelmezze! Illän vírusos időkben sose lehessen tunni… )

  • Egy a címmel korreláló és aktuális dal, kórusmű:

    Lengj, messze lebegj,
    hős harcra vezess
    győztes vörös zászló!
    Győz már a magyar,
    mert élni akar,
    Rákosi a jelszó.

    Rákosi elvtárs,
    népünk ma erős vár.
    Vígy a győzelmünk útján,
    ránk boldog világ vár!

    🙂

  • Bocsánat!!!

    Előbbi kommentemet irodalmi illusztráció gyanánt az

    „Orbán októberre engedélyezi a vírusok második hullámát”

    című cikkhez ajánlottam…

  • Geyza 9:21

    Jó hogy megválaszoltad Almának, s hogy teljes legyen a KÉP:

    https://fortepan.hu/?seach=munkaszolgalatos+

    Bár így sem az, hisz a kib…ások az élve-fagyasztások stb. korántsem jönnek ki a fotókon. Erre a látszatra állította azt a hírhedt frau Maria Schmidt fid-SS Terrormuseonerin, hogy a
    „muszosoknak jobb dolguk volt a fegyveres szolgálatot teljesítőknél”.

  • Almási Alma 5:39
    (+ Geza 9:21)

    Alma, állítod, hogy a MUSZ-t fel lehet fogni a haza iránti háborús kötelességnek…

    Igazad van, HA a háborús kötelesség rabszolgákkal is megoldható lenne. DE azt még a legnagyobb rabszolgatartáson alapuló ókori állam, a Római Birodalom is tudta, különösen Spartacus után, hogy a rabszolga:
    1. érdekeltség híján;
    2. rabszolgatartói iránti érzelmi antipátiája miatt;
    már eleve nem tekinthető potens katonának.

    Horthy, akkor mégcsak az ún.Nemzeti Hadsereg fővezére-ként, már 1919. őszén kiadta az . e l s ő . hadparancsát (fővezéri direktíváját) a katonai tekintetben >megbízhatatlanokról<, ahova a szervezett munkásokon és kommunistákon kívül még "a zsidókat" sorolta be, mely tettével sajátkezüleg determinálta ezek további 25 éves "sorsát" és életútját is abban kategóriában, amelyben e honfitársak, utóbbiak már születésük pillanatától(!) fogva eleve alkalmatlanokká válnak a haza iránti kötelesség teljesítésére.

    Megjegyzem a következő negyedszázad teljes politikája és propagandaszelleme, tudatosan ennek a "napiparancsnak" a konklúziója, azaz végzetes evolúciójaként alakult… A kormányzó csatlós hivatalnoki köre jogszabályokban, hivatkozási alapként azt is megszabták, hogy tulképp és abszolúte ki is minősül zsidónak, ergo azok köre, aki alkalmatlan fegyveres szolgálatra, azaz a haza védelmére…

    Az én jogi és etikai konklúzióm pedig, hogy a Horthyrendszer, álláspontja munkaszolgálatról mindössze annyi volt, hogy azt nem is tekintették haza iránti kötelességnek, hisz az ellenforradalmi Magyarországon a hazájából kitagadottaknak nincsen is hazája… Hazáról ez esetben tehát szó sem lehet…

    Üdvözlet: cukihara

    Ui:
    Max'annyit engedtek meg e maguk alkotta hazátlan p á r i á k n a k, hogy néha ráfussanak egy-egy aknamezőre, s ezzel szolgálják tartóik onnan 2000 km-re lévő hazáját, avagy hogy a győzők elől – akik pedig felszabadíthatták volna őket – együtt meneküljenek velük nyugat felé, de csak addig, ameddig bírják, aztán golyó a koponyába – legyen az költő, munkás,avagy bankár – ez esetben mind egy. 🙁

  • Gorgonzola
    2020 május 2
    7:17 de.

    Gyuri10
    12:55

    Az én MUSZ-os édesapámat Grácban a sportpályán lőtték agyon, miután nem bírta tovább az “erőltetett menetet”.

    Most nézz hármunkra! Magadra, Geyza-ra és énrám… Mi vagyunk az utódok. Legalább meg kéne értenünk egymást…

    ——————————–

    Saját tapasztalat alapján semmit nem tudok hozzátenni, az én családomban már sok évvel ezelőtt mindenki meghalt, aki még erről mesélhetne valamit – de a konklúzióddal, azaz az utolsó három mondatoddal feltétlen egyetértek.

  • Rodeo 7:57

    Semmi sem zárható ki.

    Mi a Garay közelében laktunk.

    Nagyanyám minden nap kézen fogott, s úgy indultunk a piacra, péntekenként a nagyiféle fonottkaláccsal pedig a pékségbe, ahol mindig megkívántam az ott árult pirított kiflit… A kofák sem győztek kínálni, azóta is imádom a sajtokat, meg a joghurtot…
    Egy alkalommal egy velem egykorú kisovodással elkódorogtunk a Ligetbe, ahol akkor épp a nagy motorverseny dübörgött… Aztán meg addig-addig bóklásztunk, szedtük a már lehullott későnyári faleveleket stb. míg aztán ránk-nem esteledett. …Amikor viszont hazaérve beléptünk a mindig nyitott kapun – pont a kapuval szemben laktunk – nagyanyám és nagynéném meg a fél ház, 3 emelet plusz földszint a . g a n g o n . szörnyülködve tárgyalta a mi „eltűnésünket”. …Mint mondták, már a rendőrség is riasztva lett… Emlékszem, Nagyanyám hangosan zokogott, Katica néni pedig hangosan jajongott, mi meg fölérve a másodikra boldogan mutogattuk földről szedett kincseinket… Másnapra persze minden elfelejtve: háború után voltunk és boldogok voltak, hogy éltünk…

    🙂

  • Besancon,
    amivel Te egyetértesz itt,nekem sem lenne idegen.A probléma a harmadik vállon felüli készülékében van,amennyiben nem csak egy ideakkreditált provokátor,mint már más fórumokon sok alkalommal bebizonyította.Minden perverz őrületét itt éli ki.Ez nem jellemző a hozzánk tartozókra.Ha tudnék róla geometriai rajzot bemutatni, még a reciprot értékben is egy lelki gnómot kapnánk.Hála a teremtőnek,hogy nem is akarna oda tartozni,ahova nem tartozik. Lényeg,hogy továbbra is”legyen érdekes élete”.