Kövér és a szellemi öncsonkítás

2020 április 30 4:06 du.79 hozzászólás

A járvány keltette politikai lehetőségek kimerülésének egyik biztos barométere az, hogy a kormánypárt szolgálatba, illetve mikrofon-közelbe helyezte a szellemi helikoptereket. Ha másért nem, akkor azért, hogy rágódni valót szolgáltasson a gyűlöletipar termékeire vágyó híveknek. Ahogy például a házelnök is megmondta a magáét. A hithű orbanisták meg csettintgethetnek a gyönyörtől.

Noha Kövér László, talán azért, hogy rálicitáljon a korábbi be-, illetve kiszólásaira, egy kicsit tovább is ment. Annyira, hogy lendületből önmagát is sikerrel tökön markolhatta. Igaz, csak képletesen. Így továbbra is nyitva hagyta a találgatni valót, hogy a vezére miért is tartja oly gyakran a zsebében a kezét. Mármint a valóságban. Mert képletesen elég sokaknak a zsebében tartja, míg mások talán őt tartják zsebükben. Ami Kövérre valószínűleg nem áll, mert a házelnök egykori megszólalásait felidézve valószínűleg bárki más is arra a következtetésre juthat, hogy már korábban is úgy viselkedett, mint egy elszabadult hajóágyú. Akkor is, ha ezzel önmagának, a saját korábbi életének, vagy esetleg az egész eddigi életének a nyilvános szembeköpését valósítja meg. Miközben még a szövegének a részigazságai is öngóllá válhatnak.

Mert itt van például a rendszerváltásnak nevezett izé. Biztos sokan voltak, akik tényleg azt hitték, hogy jön a tiszta lap korszaka. Ami helyett kaptak némi hatalmi mutyit, lezsírozott hatalomváltást, társadalmi katarzis nélküli lerongyolódást. Amely utóbbira a hatalom egykori haszonélvezője, és a pofátlan cinizmus miniszterelnöke azt volt képes mondani, hogy „tetszettek volna forradalmat csinálni”. Holott a hozzá hasonló harmadosztályú politikusok legfeljebb a tisztaságügyi szakmenedzser (számlaképes takarító) szintjét nyerték volna meg. Miközben az elitváltáskor ott pöffeszkedett a mai kormánypárt képviselete is. Igaz, akkor még liberálisnak hazudva önmagukat. Így aztán Kövérnek akár első kézből származó információkon is alapulhat az a mostani kijelentése, hogy ő „inkább tartja nagy átverésnek a 30 évvel ezelőtt történteket, mint forradalomnak”. Amiben lényegileg talán igazat is adhatunk neki. Viszont arra is emlékezhetnek a nem tegnap születettek, hogy Kövér a kezdetektől ott volt a Fidesz vezető soraiban, és az országgyűlésben is.

Így legalább olyan hatékonyan markolt bele a trágyába, mint amikor Az MSZMP KB Társadalompolitikai Intézet egykori munkatársaként és az egykori állampárt tagjait nem kis részben magába gyűjtő Fidesz egyik vezető figurájaként állt le komcsizni. Talán mert bízott az emberi feledékenységben. Esetleg abban, hogy egykori titokminiszterként mindent látott, ami érdekelte. Csak azok, a ma már egyre kevesebbeket érdeklő, ügynökakták ne lettek volna. De talán szintén a feledékenységben bízik, amikor az első mandátumát az akkori igazán liberális, és inkább baloldali SZDSZ támogatásával megszerző házelnök rendszeresen kitér az aktuális hitéből, ha a baloldali liberalizmust kell szidnia. A környezetében levő tükrökön meg talán ablaktörlő biztosítja köpetmentesítést.

De a legutóbbi mikrofon-megragadása alkalmával tett még egy lépést a szellemi szakadék felé. Nem azzal, hogy a Fidesz egykori múltját is jelentő balliberális ellenzékiséget elmondta mindennek, ami éppen szembe jött a fogalomtárban. Ez amolyan rutingyakorlat az ellenzéktől, a mindenkori ellenzéktől pánikoló vezér körül lebzselőknek. Kövér most sikerrel túlterjeszkedett ezen. Kifejtve, hogy „ez az ellenzék nem a magyar nemzet része, hanem ennek [egy világ-összeesküvésnek] a világelitnek a komprádor alakulata”.Ezzel lendületből kitagad mindenkit a nemzetből, aki nem szopja fel Orbánt. Az ilyen eszmékért nem kell hosszan keresgélni a neofita decibelkereszténységbe boldogult ifjú-liberálisok környékén. De ugyanezzel a lendülettel gyakorlatilag kitagad mindenki mást is, aki a világban bárhol elismertséget szerzett értelmiségként. Márpedig ilyen nem kevés van. Köztük azok is, akiket származásuk miatt annak idején elüldöztek az országból. Így a házelnök valószínűleg intézett egy kis sorok közti zsidózást is a hívek felé.

Világosan kifejtve, hogy szerinte minimum kétféle értelmiség van. Egy, aki a világ jövőjéért kíván tenni, és egy másik, aki megtagad mindent, ami a vezér ősszájánál szélesebb látókört biztosítana. Ami vészesen emlékeztet arra az ideológiai vonulatra is, ami megkülönböztette a kapitalista, és a bolsevik tudományt, illetve definiálta a szocialista értelmiséget és embertípust. De legalább kétség sem férhet ahhoz, hogy Kövér annak idején figyelt az MSZMP ideológusaira. Elvégre retorikájával másolja azokat az eszméket. Azonban annyi igazság mégis lehet benne, hogy minden egykori liberális kapcsolat dacára a házelnök aligha tekinthető a világ-értelmiség részének. De még az értelmiségi léttel sem igazán gyanúsítható meg. Talán ki is kérné magának.

79 hozzászólás

  • „Akinek a Jóisten tányérsapkát* adott,
    annak észt is adott alá”

    /Régi orosz közmondás/

    *A cári Oroszországban az állami hivatalnokok (nacsalnyikok)fekete hivatalnoki egyenruhát viseltek tányérsapkával.Minden muzsik álma az volt hogy egszer nacsalnyik lehessen.Ha ő nem is de a fia.
    Emiatt jött divatba náluk a tányérsapkára hajazó pórnép által oly közkedvelt simléderes tökfödö.

  • Emlekeztetem az olvasokat, amit mar jo-nehanyszor tisztaztam az olvasoknak, hogy nem sok hitelt vagy elismerest nyujtok a politikusoknak.

    Barhol is szulettek volna, vagy barmi nyelvet is alkalmaznak , vagy barmi zaszlokat is lengetnek, vagy barmit is mutogatnak a kabat-gallerjaik gomblukaban, mert valojaban mind a nemzetkozi vonalon csupan „politikai prosztitualtak”.

    Akik a leg-minimalisabb logikaval, minimalisabb tettekkel a leheto LEG-nagyobb jovedelmeket talalhatnak.

    Mind azt csak figyelemeukbe idezve az olvasoknak.

    Mert valoban ezen lap cikken lennek kivancsi.
    S mivel mar tobben es ismetelten allitottak soraikban ,hogy liberalis es NYILT-GONDOLKODAS es velemeny alakitasaiknak lennenek a hu-kcvetoi.

    De soha, mar kozel harom eve, hogy semmi mast nem olvashato a KMH-cikkeoben mint az egyettlen magyar-politikai part es nehany vezetoallasokiban levo tagjainak a megallasnelkulli gyalazasai, ocsarlasai es tomeges vadolasok sorozatai olvashatok.

    Sajnos, soha ertelmes kritizalasokat a tenuek alapjan nem kozolve.

    Hiszen HA valoban nyilt, ill. nem zart gondolkodasiak lennenek, hat letezik ottan legalabb 20 masik politikai partok zomei es politikussai, s nem hiheto hogy mindenikuk 100%-osan szentkent cselekednenek.

    De az soha nem tortenik ittan.

    Na ige, a Horthy-zas, nacizas, stb. az semmikeppen nem a mai esemnyekhez kapcsolhatok.

    Soha semmi adatok, barmi jelentos esemenyeken ami erinti az ottani lakossagot.
    Persze nagyon hasonlon az ottani mediak mukodese is.

    Barmely politikai szelszosegesegeket is kovetnenek, de senki soha nem talalna calami jarhato utat legalabb az u.n. „ut-kozepen”?

    Lenne az talan valami az ottani levegoben???
    Vagy talan taplalkozasaik,vagy italaokban valami ami azt okozna???

    Jo, jo, tudom, hogy a tobbseg hogyan reagal ezen sorokra.
    De barmi kanaszkodasaitokat azonnal vissza tizszeresen amint gepelnetek !!!!!

  • Téma híján, szegény Kövér Lászlóról már a többedik bőrt húzzák le. Megtudtuk, hogy gyűlöletipar párti (nem úgy mint Timea…), nem értelmiségi (mint a Szerző pl.), s a világ jövőjéért sem kiván semmit se tenni. A zsidóztatást pedig kikérem magamnak!

  • van ott még valami amit lehet öncsonkítani?

    szerintem kár keresni jobb egy jó bécsi szelet késsel villával mint vagdalkozni a kövérlaca elvtársmöszjő nemlétező „szelleme” után

    hahaha

    és az a szappanbuborék? olyan mint a fidexkft? demokrácia nyista demokráciák ordibálnak és megy a zajongás…dehát fizeti az adót a NATO eltartásába? akkó’ meg jónak kell lennie, nemdebár? vagy hogy is van ez?

  • a hatalmas felhördülés miatt ami azt követte, hogy holmi kártyajátékokat használtam felkiáltó jel és aláhúzás helyett mert nálam az nem jön be mint a drizikének hogy vastagon szedi azaz fekete betűkkel ijesztgeti az egységsugarút meg néhány idegen rövidítést tréfából (nem állják a királyi család beltagjai és sikítófrászt kapnak tőle) magyarosítottam… mea culpa mea maxima culpa és amit még akartok most nem megy gép arra de istibizti elmegyek Canossa ba is (részegen)

    azt szeretném alázattal és reverenciával (aki nem tud latinul az ne köpködje le eme szót) esdekelni a Cenz Ura Moderátor tól, hogy kiadhatna e valami szótárat amelyben azok a szavak vannak (persze az adott helyesírási szabályoknak megfelelően kellene …) amelyeket nem találsz illendőnek

    mert ugye Honthy Hanna is elénekelte: Illem és Jómodor a fő…

    ha lehetne és tudnál erre időt szaggatni? nagyon nagyra értékelném és sokat segítene… ugye megteszed?

  • Nagyon eltalált írás Endre, köszi szépen!
    H.Géza mondta még ősrégen:”Uraim a hordó nem áll meg..”
    Halad is minden (szép fokozatosan) a már egyre láthatóbb fasizmus felé. Kövér elvtárs természetesen nem maradhat ki a „jóból”. (Már meg sem akarják ölni? 🙂

    Tökéletesen egyetértek az Örülünk Vincent blog írójával:
    ” Kövér László deklarálta, hogy nem vagyok a magyar nemzet része. Hülye-e vagy Lacikám? Az elődeitek már 1938-ban kizártak engem a magyar nemzetből, pedig még nem is éltem. Aztán kiraboltatok minket, kinyírtátok a családom, és most kezdesz ugrálni, édesöcsém? Honnan akarsz te engem még kizárni, bazmeg?! Igen, fasiszták vagytok, szarházi antiszemiták, és még pszichopaták is, de ez tényleg csak azért van, mert ez a szerencsétlen ország mindig kézbe kapja a Royal Flush-t. Nem, nem vagyok a te magyar nemzeted része, és nem is akarok a te magyar nemzeted része lenni. Én az én kicsi magyar nemzetem része akarok lenni, amihez neked, kedves házelnök uram, semmi közöd.”

    Úgy van! Hajrá magyarok…

  • A KMH-n egyvalakinek csak feltűnt Kövér László magyar közjogi méltóság ocsmány szövege.

  • Éljen a kövérlacizmus!
    Talán több zember szemét felnyitja, hogy milyen kóros, rothadtlelkűek is!
    Végül is, ha továbbra is őket bálványozzák, akkor a sazr rájuk is ragad!

    Nézzük csak!: Bodizmus! Nem szeretnék Boda lenni!
    Megnyugtató, hogy nem is vagyok!
    Elég rossz rémálom lehet, ha attól félek, hogy reggel Bodaként kelek!

  • A kalászosok mélyzöld ruháikat világoszöldre váltották. Nemsokára sárgászöldben pompáznak. A mai nap borongós, szemerkélő esős. 130 éve nem tudom milyen volt. De nem volt még ünnep, sőt. Tüntettek a munkások és napi 8 órás munkanapot követeltek a 12-16 óra helyett. Aztán erre a napra pár év múlva rátelepedtek a kommunisták. Így történt Magyarországon is. Ma már nem ülnek rajta. Kommunisták ugyan vannak még, engedélyezett a pártjuk is, Thürmer Gyula vezeti őket 1989-től, megszakítás nélkül. A koronavírus-járvány miatt nincs tömegrendezvény, de amik voltak az elmúlt években, azok mások. Rég nincs proletár réteg Magyarországon, helyette közmunkások vannak. Zömük meg ugye … nagyszámú munkaerőtartalék. Akiket képezni kellene, ha hagyják magukat, ill. ők is akarnák. Persze nem szegregált oktatásban. És akkor, lássunk egy régi összeállítást 1954-ből:

    https://filmhiradokonline.hu/watch.php?id=11656

  • Drizari Most viccelsz? Már Hofi is tudta, pedig az nem tegnap volt. Kövér nem most lett ilyen, ilyen volt már mikor megtudhattuk a létezését. Most csodálkozni kellene, hogy fű zöld?
    A Bernsteineknek tetszik, nekik mondja.

  • Bendeguz79
    2020 április 30
    4:56 du.

    Nem tudnád 5 mondatban összefoglalni? Azt is nehéz olvasni ezzel a műtájszólásos stílusoddal, de talán egyszerűbb lenne.
    Egyébként ami a hatalom kritikáját illeti:
    – konkrét idézetekről szokott szó lenni;
    – konkrét rendeletekről;
    – konkrét eseményekről;
    Ha szerinted az MTI hibásan idéz valamit, ha Orbán nem tudja mit beszél a rádióban, ha Kövér szerinted még a saját gondolataival is hazudik, akkor hozzájuk fordulj;

    – szokott megjelenni az ellenzéket kritizáló írás;
    Az, hogy Te arra nem emlékszel az a Te problémád. Amúgy az is tények, megmozdulások alapján íródnak.

    A Vélemény szabad. Ha kövér mond valamit, és az valaki szerint baromság, az egy dolog. Azt viszont ne írd elő, hogy csak a Te véleményed lehetséges egyedül igaz. Erre a szerepre itt van nekünk Boda, a bértroll.

  • D.Bernstein
    2020 április 30
    4:57 du.

    Ha valaki kiáll a szellemi semmi közepére, és az egyetlen mondanivalója, hogy az ellenzék hazaáruló, mert nem szopja fel orbánt, akkor az a gyülöletipart élteti.
    Timea alatt kit értesz? Vajnánét? Tudtommal csak a fánkjainak él.
    Persze lehet, hogy Te nem szereted a fánkot. Esetleg a Teniszt?

    Amúgy neked, mint hithű nácinak mi bajod a zsidózással? Ja, hogy Te Kövérnek tapsolsz most éppen? Bocs.

  • Drizari
    2020 május 1
    6:10 de.

    Én beszéltem egy kalászossal,
    azt mondta azzé nem megy ki tüncikézni
    mert nem megy jól a ződhöz a fehér szájmaszk.
    Nem is Fradi drukker és egyáltalán..

  • C.Ádám!

    Csak bátorkodom megkérdezni,hogy az ellenkező véleményen lévők
    hozzászólását is ugye remélhetőleg leközlik?…..így lenne tiszességes!
    Bízom benne és előre is köszönöm!

  • Geyza!

    Sürgösen fordulj orvoshoz,klinikai eset vagy és segítségre van
    szükséged!
    Bár nagyon nem bírlak,idönként hányingerem is van tőled ,de rosszat nem kívánok neked(csak részben tehetsz róla,hogy terhelt vagy….)fogadd meg a tanácsom a saját érdkedben!!!!!!!!!!!

  • Boda Marcsi
    2020 május 1
    2:45 du.

    Neked Véleményed? Ez valami újdonság lehet. Ragaszkodnék hozzá Kár, hogy Te nem érvekkel alátámasztott saját véleményt, hanem szólamokból kölcsönzött troll-szenteciákat szoktál be-, illetve kijelenteni.
    DE a remény hal meg utoljára. Talán egyszer lesz véleményed is.

  • Sajnalattal olvastam ANDREW_S gyotrelmes hangulatat.

    Remelem nem a Wuhani virus okozza fajdalmait.

    Keptelen vagyok kivenni soraibol hogy mit reklamal?

    En tisztan es oszinten nyujtottam hosszu elettartalmu meglatasomat es meggyozodesemet a politikusokra vonatkozoan.
    Semmi kivetelt nem teszek, mert azok mind ugyan abbol a fabol vannak kivagva. Nincsen kivetel.
    Talan majd idovel maga is rajon arra.

    Sot szeretett Kover elvtarsaval kapcsolatban is felkerestem a letezo adatokat.

    A sajat meter-hosszu bio-ja igen megerositette azt.

    Az tiszta hogy apja lakatos volt, nagyapja meg asztalos.
    Az magaban mejdnem mindent ertehetoen mond elodeirol.

    De az urge onmagarol csupan hogy minek volt tagja es mifele megnevezeseket viselt. Semmi elet-tenyei.

    Szemelyesen nem ismerem Kovert, de a sajat soraibol tagadhatatlan hogy csupan igazi „lenyerkoptato” volt teljes eleteben.

    Na de nem hinnem hogy talalhato lenne barmi lenyegesebb barki ottani politusaitokon mondhato.
    De nem csak ottan, hanem meg itten is.

    Lasd pl. Joe Biden-t.
    1968-ban vizsgazot a jogtanbol. Ket evet a helyi kozigazgatasban toltott. Aztan szaladt US Congresszusi kepviselonek, majd evek utan a US Szenatusert.
    Majd Obama elenok-helyettese.
    Ma nem kepes emlekeni propahanda beszedeiben hogy Szenatornak-vagy alelnoknek veresentzik.
    Oly remesen feledekeny, hogy mosat mar felesege mellete van vele a mikrofon elott kijavitani felre-szollasait.

    Trump NEM politikus, csupan egy ego-maniak.
    Soha semmi, senki nem volt erelhetetlen neki, hat csupan egyettlen egy ami celja lehetett.
    De sikereskedett mind a lehetetlensegei elleneben is.

    Csak peldakent adom hogy ne ertdsed soraimat felere.
    Semmi reszre-hajlast NEM kedvelek sem ismerek el.

    Bizonyara az ami b….a csorodet, hogy nem magasztalom a ti szeretett kenyerloptatoitokat!

    De mielott azt ertelmezhetnetek, valami alapveto logikat szukseges felismernetek.

    Remelve jobban erezned magadat a jovoben.

    P,S.
    Ott nincsennek „politikai-ellenzekek”, csupan ellensegeskedok !
    Sipolasok, szirenazasok, ajtobetoresek, padlon-fetrengesek az csupan esztelensegeik, azert oly remesen sikertelnek vagytok !!!!!

    A tagadhatatlan tenyek bizonyitjak azt !!!!!!!!!!!!!

  • ANDREW_S;
    Dora Bernsten-hez cimzett soraid tagadhatalan bizonyiteka hogy egy gyuloletes neo-nazi vagy !!!!!!!!!!!

  • olvasván a beírásokat az egyértelművé vált számomra, hogy a dialektikus materializmus alaptétele: a lét meghatározza a tudatot, az ezekben is tökéletesen kivilágosodva megmutatkozik! egyenként és összességükben!

    a dialektikus materializmus egyik érdekes tanítója „törvényeiben”

    Cyril Northcote Parkinson 1957-ben!!! SIC olyan módon írja le a kapitalizmus
    -akkori- létformáját mely a mai napig érvényes és vidám perceket szerez azoknak aki értően manapság olvassák, mert a sok kanyar és „változás” ellenére a „törvények” ma is 100%-ban érvényesek és érvényesülnek is, sokak nagy bánatára, akik a bukást dicsőítik még annak halotti ágyán is még ha selyem ágyneműben haldoklik is, akkor is de haldoklik (majd sokan mondhatják: várd ki az utolsó lehelletét)… én nem várom, én szemlélődő ember vagyok nagyon szerettem a csíborok életét a kispatakban megfigyelni (többek között)

  • D.Boa Ma. Riska és barátai! Nyuszifül!

    A megjelenés kritériuma nem a véleménykülönbség, hanem, ha vki vulgárisan gyalázkodik, a cenzor mértéke szerint elfogadhatatlan minőségben gyűlöletkeltő! Ritkán a sorozatos hazugságok és megalapozatlan, felhívás ellenére sohasem alátámasztott állítások miatt is.

    Szerintem valójában túl elnéző a cenzor!
    Én sokkal szigorúbban tenném!
    Szerintem szigorom nem engedné lerontani a KMH színvonalát, csak szűk pórázon tartaná a telepített trollok garázdálkodását, legfeljebb csak légzőkészüléken tartaná őket, hogy a valóban tartalmas kritikáik megjelenhessenek!

    De a trolljaink elgondolkodtak már azon, hogy o1g honlapjára menjenek, vagy a kormány oldalain fröcsköljék a beteg nyálfolyásukat?! Figyelmükbe ajánlom azokat!

    (Én sokszor szenvedek mazohista módon az idehányásaiktól, de 2 dolog miatt viselem csak el!

    1. Sajtótörténeti dokumentum, szociológiai tanulmányozást érdemelhet ki, hogy milyen beteg lelkek állítják magukról, h magyarok! Azaz bizonyítékként dokumentálva van, hogy a magyarságnak milyen erkölcsi selejtjei, torzerkölcsű vadhajtásai vannak….
    2. Nevük, mailcímük, pontos helyük beazonosíthatóvá teszi magukat is, ha erre szükség lesz!
    Vaki azt mondta, nemárt, ha tudjuk, hogy melyik bokor alján lapul a préda!

    Én, mint fehérgalamblelkű fekete fiatal szűz legfeljebb a képernyőn árthatok maguknak, amikor a hazugságaikra rávilágítok, vagy az igazságot megírom!
    A lelkes fiatal forradalmárok intézik majd a többit, az igazságmérleg serpenyőinek egyensúlyba feszítését, – préselését!
    Az már nem egy ilyen pihekönnyű lelkű felhők közötti szabadszárnyalású szellem kötelessége!

    Nem is tudom! A demokratikus szadlelkületűeknél elképzelhető-e a köteles-kövéri primitív aljas gyilkos-primitívség, vagy az alapból összeférhetetlen?
    Szerintem még az állati szintű atavista vadság esetében sem!

  • „A pedofília nem öl meg senkit, az abortusz viszont igen. – mondta egy amerikai katolikus pap, Richard Bucci, aki kijelentésével sok mindenkit meglepett. ”

    ——————————

    Hát ilyen egyszerű a világ – végül is, ha a natúr tényeket vesszük akkor igaza van, nem??
    Mi a fenének rugózunk mi Kövér kijelentésein, ha mindent így meglehet magyarázni!

  • Hexadodekaéder

    Google —> Hofi Orbánról youtube

    Abban a 6 percben benne van a ma.

  • Drizari bevágott videójában élmény volt látni a sugárzó tekintettel rohanó Almási Almánkat, ahogy csillogó szemű úttörő pajtásként adta át láng-lelkét (alma) a dicsőséges Pártunk megfellebezhetetlenül okos, intelligens, szeretetreméltó …stb…stb …. halhatatlan vezéreinek ….
    Nem is lehet csoda ahogy megérett az eltiporhatatlan vágy a lelkében, hogy ö ebben a győzhetetlen falanszban a „mi tudósok” táborába (kasztjába) fog tartozni – hiszen a szocialista tudomány mindent visz…
    Na és a sport – ami nagy dicsőséget szerez a szocialista hazánkért dobogó minden szívnek
    Ja a marxista … persze
    – piros adu ász – durtmars, terített

    Nem olyan felcsútis-módra, hanem igazi munkás-paraszt-értelmiségi módra – (már persze a kommunistáké – a többi nemcsak kizárva a hazából való jusshoz, hanem likvidálva) – olyan kövérlacis elvtársiasan

  • Bendeguz79
    2020 május 1
    6:29 du.

    Szövegértési problémáiddal keresd fel… Akit csak szeretnél.
    Mert láthatóan valami belső gát gátol meg abban, hogy megértsd a leírtakat és arra reagálj, ami oda van írva.

    De legalább kiderült, hogy a D. == Dóra.
    Az, hogy a neki leírtakra Te válaszolsz, az azt jelenti, hogy szerinted gyámság alá tartozik?

  • Gabriel
    2020 május 2
    8:04 de.

    Én si voltam úttörő…tök jó volt…

  • Boda Marcsi
    2020 május 1
    4:12 du.

    Mit neked 1 hányással több vagy kevesebb,
    mikor naponta idehánysz többször is

  • Andrew_s
    2020 május 1
    8:10 de.

    Én már rég letettem arról
    hogy Bendegúzt megpróbáljam
    oly módon önkorrekcióra bírni
    ahogyan most Te kísérletezel vele.
    Legegyszerűbb átsiklani az irdatlan és
    ostoba agymenésein. Nemmondom, néha-néha ír
    okosságokat is, dehát kinek van kedve egy kazal
    ostobaságból kihalászgatni az esetlegesen benne rejlő
    értelmesebb gondolatokat?

    Számora az írásai csak afféle
    „fehér zajként” tünnek elő, hogy
    átviteltechnikai kifejezést használjak.

    Mint tudjuk,
    a „fehér zaj” tartalmazza
    az Emberiség összes tudását (is).
    A bökkenő ott van hogy nem lehet belőle
    kiválogatni.Elképzelhetö pl az, hogy egy adott pillanatban
    egy ilyen zajforrás „kimenetén” megjelenik egy Arany vers
    betűről betűre. Csak éppen ki kell várni!
    Lehet hogy a következő másodpercben, de valószínűbb hogy
    kb ötmilliárd évben valamikor egyszer.
    Akkor meg már inkább sörözzünk várakozás helyett nemde ?

  • Ms.Bernstein;
    Bizonyara figyelmet elekerulte, hogy minden tettek (pedophilia, abortion, tomeg-rablas, milliok tomeg-gyilkolasai) elkovetoinek a szemeben mind az dicsoseges cselekedeteik.
    Sot vannak tobben akik azt itten gyakran dicsoitik is.

  • Andrew, Geyza amig csupan onmagatok neveben teszitek allitasaitokat, az ertheto es megbocsajthato.

    Legalabb is altalam.

    Mert mar gyakran bizonyitottatok felfogo-kepessegeitek hatarat.

    Bele-ne-fulj a sorbe !!!
    Tudataban lennel hogy hany agy-sejtedet pusztitja minden eggyes pohar alkohol ivasa???

  • Bendeguz is absztinens.
    Attól lehet ilyen..
    Vagy mástól.
    Mindegy.

  • Bendeguz79
    2020 május 2
    12:34 du.

    grizi ez most Nagy Propagandára sikeredett az USA érdekében? vagy a visszája sem igaz?

  • Géyza

    Nem volt az rossz, persze hogy nem. Sokkal jobb volt mint most, hogy semmi nincs a gyerekeknek.

    De azt se felejtsd el, hogy az úttörőség pirosra festett változata a cserkészmozgalomnak.
    Még otthon-született lányom, az itt született gyerekeim részt-vettek az itteni, még létező cserkészmozgalomban, és tátott szájjal fedeztem fel, hogy valóban egy az egyben ugyanolyan volt (persze nem piros a nyakkendő)
    És még hiányzott belőle valami, ez viszont – hál-istennek!! – *a_pártunk és vezérünk* imádatára való nevelés – az alattomos hülyítéseken keresztül.

    São Paulóban a magyar közösségen belül is van, és más európai etnikumokon belül, de „egyetemes” etnikumoktól független szisztémában is, – de sajnos nem általános egész brazilban.

    Ennyike… lenne.
    Geyzám, nem az úttöröséggel volt a baj, hanem a mozgalommal.
    Azzal, ahogy sokakat sikerült valóban *átnevelni*
    A PÁRTUNK -nak mozgalomra volt szüksége, az imádatukra való nevelésre!

    Én túl voltam rajta, élveztem mint gyerek (Gondolom Te is) – viszont egyik fülemen be – a másikon ki a mellé töltött eszméknek.
    De mint az itteni lap-járásból is kiderül – nagyon sokakat egy életre megfertőzött és ezek az egyedek tovább fertőznek (COVID) (mindegy hogy jobbos vagy balos, NER vagy nem NER)

    Az eredeti eszme az lett volna, hogy erősítse a közösségre nevelést, a társadalmi felelősség-érzetet egymás iránt.
    AZ EGYMÁS RESPEKTJE! – amire felnőttként szükség lenne
    Mi köze van és volt ennek a leninista eszmékhez? A „”nagy és dicsőséges”” SZU-hoz ami körberágott mindent ami a körébe került?

  • Geyza

    Hiába vágta be a Híradót Drizari, úgy látszik, hogy még se értetted meg Drizarinak a szándékát.
    Azt a förtelmes szándékot, amit a film képviselt –
    – A KIZÁRÓLAGOS IMÁDATRA VALÓ NEVELÉST –
    Mert hogy mindenki aki nem őket imádja – *A KEDVES VEZETŐKET* az hazaáruló; – a nép, a nemzet ellensége

    ORWELL

    Ugyanaz a szitu, mint amit ma egy kevésbé potens banda ott Magyarországon próbál gyakorlatba ültetni
    Ostorozod a bodamarcsi jelenséget, de mi a különbség?

    A szerencsétlen fajzatja csak azt teszi, amit nagyon sokan tettek akkor.
    Hiába én simán fátylat borítanék arra múltra, de amikor itt kinőnek a hydrák, és még ma 30 év után is, azt védelmezik

    Nincs nekem semmi bajom Sztálinnal, bárki mással – hisz hamar felismertem a fajzatjukat (szaros csizmámat se törölném beléjük)

    Te aki kreatív ember voltál, máig is, tudhatod, hogy a fejek kikupálása, az egyetemes emberi tudáshoz való akadálytalan hozzáférés az alapja minden haladásnak (szabadon emlékezve Kölcseyröl)

    Minden ÖNKÉNY HATALOMRA TÖREKVŐNEK az az első, hogy elzárja a SZABAD KI- ÉS BEÁRAMLÁSÁT az országba a tudománynak, kultúrának.

    Ezt gyakorolta az EGYPÁRTUNK (mkp, MSZMP) ezt teszi ma a NER (fidesz)

    Ami nem gyere be az egyszerüen az, hogy a begyepesedett komcsi kollaboránsoknak a mai fidesz tekintetében ez milyen borzasztó, az akkori viszont nem volt az??!! Persze ha az minél rövidebb, az emlékezett is rövid vele

    Az IT-forradalomból Magyarországot a PÁRTUNK kizárta az akkori magyar fiatal-generációt, téged például barátom, és még sok százezer erre kvalifikált magyart.

    Helyette az Almásink mint a párt szavai szerint *a mi tudósok* kasztjába tartozóként a KFKI-ban elbíbelődött a kis kápolnájával – és még nemcsak hogy hiszi, hanem dicsekszik is vele, hogy ö micsoda tudományos sikereket felmutató programozó volt!
    Egyedi, kivételes szerencse volt, hogy Bojár Gábornak sikerült kijutni Kaliforniába az ArchiCad-del, találkozni a Steve Wozniak-kal, megállapodni és ráprogramozni a Mac-re!

    Hány hasonló kvalifikációjú programozó szaladgált az akkori időkben az országban?
    Neked, ha nem másnak tökéletesen kell tudnod!
    Én tudom, benne éltem

    Na de az Aczél elvtárs eldöntötte, hogy *-mi a jó a magyar munkás-paraszt hatalomnak-*
    Úgy kellett annak lennie, hogy mindennek megvan a rendje, nehogy má’ majd hippy huligánok a garázsokban, vagy az udvar végében fejlesztgessenek *KOMOLY TUDOMÁNYOS MUNKÁKAT* (vagy nem ?) – kedves Géyza – kb annyit értett hozzá mint a mai megfelelője a Palkovics úrelvtárs, vagy elvtársúr – a fene nyavalyáját nem tudom melyik a helyes

    Persze, ki lehetett utazni, 3 évente, ugye nemrég amikor védted ezt az ökörséget nem gondolhattad komolyan Te sem? Mármint hogy mi szükség volt utazni?

    Nem az a kérdés, hogy Plzen városában tudom –e vedelni az Urquel-t, hanem az, hogy FIATALON BE TUDOK E KAPCSOLÓDNI A VILÁG SZELLEMI, SZAKMAI, KULTURÁLIS VÉRKERINGÉSÉBE!!!
    A bekapcsolódás azt jelenti – hogy jövök-megyek, utazok, járom a nagyvilágot – mint a céhes időkben a meg a felvilágosodás korában abban a sötét középkorban!

    Nem mint ahogy Rákosiék rögtön ahogy hatalomra kerültek kivégezték vagy elüldözték az életben maradt műszaki értelmiség jó részét.

    Csak egy példa a Standard Villamosági Rt, aki telefonközpontokat fejlesztett, 1947-ben kifejlesztette a Crossbár-kp-ot, a tahó buta kommunista milicisták elégették a dokumentumokat, kivégezték a vezetőket (fejlesztőket) Geiger Imrét, Dr. Kozma Lászlót – csak 59-re sikerült kész lenni vele, amikorra az Ericson már rég árulta asztat a nagyvilágban.
    Mondván, hogy ÁLLAMTITKOKAT ADNAK ÁT AZ AMCSIKNAK! Az Ericson résztulajdonos volt!

    Persze a mai ifjú generáció szerencsésebb – itt hagyja a picsába az országot a vén szaros komcsiknak és fasisztáknak – védjék ott a szar vezéreiket maguknak!

    A horthy-érában is szétszóródott az értelmes magyarság/zsidóság az országból – még időben.
    Akik maradtak, azoknak tudjuk mi lett a sorsa
    Az előbbiekből (az elmentekböl) meg lettek azok a híres magyarok, akikkel ma az ott-rekedt magyarok dicsekszenek
    a Nobel-díjasok, híres írók, művészek, fejlesztők, matematikusok és így tovább!

    Tőled nem vártam el, hogy ezt valahogy nem láttad át, – arra pedig hogy ma 40 év után pedig nem emlékszel – hát van a Cavinton!

    Nem kéne ütni a vasat hogy határok nélküli európát, s közben visszasírni a feudális röghöz-kötöttséget!
    Mert nemcsak hogy non-szensz, hanem tudod… aki a múlt trágyadombját sírja vissza….

  • Jurásek Fábian

    Endre István Simay!

    Ha a fenti írás műfaját kène meghatározni, akkor az „szellemi fröcsögès” lenne, ha a tartalmát, akkor keserves pròbálkozás mondani valami tartalmasat, valamit ami kèpes megsemmisíteni Kövèr Lászlò szellemi ès erkölcsi nagyságát. Termèszetesen ez kèptelensèg, hiszen az igaz gondolatokat csak kiforgatni ès besározni lehet. Kövèr Lázlò úr csak kendőzetlenül kimondja az igazságokat, amiket csak azok nem èrtik, akik nem akarják vagy olyan mèly szellemi mocsárban èlnek, hogy elveszítettèk ezt a kèpessègüket. Mindenesetre Simay egy harmadik embertípus – szemben Kövèr Lászlòval -, aki nem kíván a világ jövőjèrt semmi jòt tenni, mert csak a rombolás ès az álságos gondolatok terjesztèse, a zavarkeltès èlteti, mert egy libsi egy farizeus. Igen sajnálatos mintapèldánya a rossz ellenzèki gondolkodásnak, ami sehova sem vezet, csak az ismètelt 2/3-hoz…

  • A Coviddel kapcs megjegyzés!

    A szűrés csak egy kevés pillanatnyi infotvmutato eredmeny lehetne, ha nem 30-80%-os lenne a megbizhatosaga! Mert igy szaharint sem er!
    Nem mutatja, h a multheten beteg voltal-e, de arra sem ad biztositekot, h masnap ne lennel beteg!
    Tehat legfeljebb csak statisztikahoz lehetne hasznalni, márha megbizhato lenne!
    Csak a tudatlanoknak es a vizben kapálodzo elsüllyedőknek ad latszatmentőővet, pedig valojaban csak egy zsák tégla!

    Sokkal hasznosabb lenne, ha verbol vett mintakbol allapitanak meg, hogy volt-e fertőzött! (Van-e ellenanyag, széthullott virusmaradekok a verplazmajaban!)

    Abbol lehetne infot levonni a tarsadalom viszonylataban is, verplazmat is adhatnanak a mar kigyogyultak, igazolast kaphatnanak, h a tovabbiakban nem kell elszeparaltan eljenek térben es idóben! Igy szabadon dolgozhatnanak, idosekkel vegyulhetnenek, segithetnek oket korlatlanul!
    Ez lenne a legfontosabb, leghatekonyabb vedekezes is es igy nemcsak tarsadalmilag, hanem gazdasagilag is a nyerő!

    Higgye el mindenki! Nem a vírus itt a nagyobb gaz, hanem a mizeria, ami az 1-2-3 evig elhuzodo mely valsagot kiseri majd!
    Igaz, h o1g ezzel elfedi a rossz gazdalkodasa miatti valsagot, de fokozza, szerintem nagysagrenddel melyiti!
    Csak gyava volt! Gyava volt beismerni bénaságát, alkalmatlansagat, igy most az egesz tarsadalmunk gazdasaga dol romba hosszu idore!

    Családunk sokiranyu vallakozasai kapcsan a tapasztalatom az masokkal iis egyeztetve, h csak 1 biztos, h minden bizonytalan!
    Nem tudnek mondani olyan vallalkozastipust, amit erdemes lenne elkezdeni, miutan o1g tonkretette a többi terület lehetosegeit!
    Ha ma valami jol prosperalo, arra rateszik a kezuket erőszakkal, a tóbbit pedig bedontik!
    A klasszikusan mukodoek pedig kivereztetve varjak, h egyaltalan lehetoseget kapjanak barmennyire is csak mukodni!
    Valoszinuleg gazdasagossagi szempontbol az, ha mindenki leallitja a szenvedo termeleset, bezarja a boltjait, elkuldi az alkalmazottjait es par ev mulva, amikor tisztabban lehet latni, ujrakezdi, vagy alacsonyabb szinten folytatja, ujra felepitve a vallaklozasat az akkori piac igenyei szerint!
    Addig csak öngyilkos akcio, kutbadobott penz minden probalkozas, vagy folytatas!
    Nem a vallalkozok hibaja, ha elkuldik az osszes alkalmazottjukat, hanem csak eletoszton!

    1 héttel elore sem lehet latni, se holnapig, igy pedig nem lehet felelossen vallakozni, mert oriasi a veszelye, h o1g csak belehajszolja a vallalkozasokat a felesleges uzemeltetesbe, ami csak koltsegeket termel, es a vallalkozokat es kornyezetuket csak kiverezteti!

  • Gabriel
    2020 május 3
    7:19 du.

    Én a Néphadseregben léptem ki a KISZ-ből.
    Mert piszok unalmasnak találtam a zászlóalj-KISZ gyúléseket és kevés volt a kóla is.

    SEMMI retorzió nem ért miatta, max annyi hogy annak ellenére hogy az állománytábla szerint tisztesi rendfokozat illetett volna meg mint első osztályú műszerészt, mégsem léptettek elő.
    Ez csak annyit jelentett számomra hogy jóval kevesebb volt a havi illetményem.

    Viszont leszereléskor megadták a maximálisan megadható leszerelési segélyt, hogy újra tudjak indulni a szakmában.

    Azt azért soha nem felejtem el hogy mitörtént egy politikai foglalkozáson.
    (Ez független volt a KISZ-gyűlésektől, minden hónapban egyszer kellett rajta részt venni.)

    Egy sötét folyósó végén volt megtartva, mindenki szerzett magának egy széket. A politikai tiszt azt fejtegette hogy miért jó a Varsói Szerződés nekünk, idézem:
    „Mert kedves elvtársak, az megvéd minket a NATO-tól és az imperialisták ármánykodásaitól..stb..stb..”

    Ekkor a hátsó sorokból egy csattanás hallatszott a félhomályból, (felborulhatott egy szék) majd elfojtott röhögés. Kér öregkatona kissé összeverekedett tréfából.

    A politikai tiszt felnézett és csak annyit mondott:

    -Bírják már ki ezt a fél órát, higyjék el nekem is nehéz..

  • Geyza

    Hát ez az.
    Pontosan az általad felhozott példa alapján hitettem el magam anno 89-ben, hogy mindegy hogy hogyan, de vége mégis annak a szar rendszernek – mivel úgy nézett ki, hogy már jóval azelőtt az addigi haszonélvezőknek is elege lett a képmutató, gyűlöletet szító, egymásra uszító világból és valami normális, emberi, az egyént végre egyenlő jogokkal kezelő világot kíván – aztán mi lett?

    Tudod milyen a lakodalmas kutya? Visszatér a saját okádékára.

    Hirtelenjében újra azok lettek a hangadók, akiknek az a trágyadomb világ tetszik – ahol egymást nem értékeik, – erkölcsi és szakmai értékeik alapján becsülik meg, hanem azt kívánják vissza, ahol annak van több becsülete aki nagyobb hányadékra képes.
    Persze, tudom én hogy először ez csak egy reakció volt az aljas fasiszta Antall józsi és a köré tömörülő csahos kutyák horthysta restaurációja ellen – aminek az imádatára hirtelenjében a világ összes tájáról összeszaladtak a kifuserált, kipusztultnak hitt VITÉZI REND ugyan fogatlan, de gyülöletre, uszításra újra naprakész, még élő kövületei.

    Én 14-évesen, gimis 1. osztályban kollektíve léptem ki a KISZ-böl. Vagyis az osztályalapon szerveződött (egy osztály=egy csapat) úgy döntöttünk 1 ellenszavazat ellenében, 36 mellette (ilyen volt az arány), hogy feloszlatjuk magunkat. 1 személy nem vett részt.
    „Jogosan” gondoltam, hogy az értelmesebb magyaroknak soha többet ilyen! pedig dehogy!

    Hogyan van az, hogy ide is, ezen lap hasábjaira össze bírt gyűlni egy csapatra való ember, akik amúgy értelmes, művelt, intelligens, etikus embereknek tűnnek, de viszont foggal körömmel azon küzdenek, hogy egy megfélemlítésre, gyülöletre, megosztásra avanzsált rendszert (mint az orbáné) újra felváltsanak egy annál még inkább arra épülővel? Mert miért védenék foggal körömmel azt a megposványosodott ideológiát, ami lelki és szellemi nyomorban tartotta az országot?

    Hol van bennük erkölcs, etika, intelligencia és szeretet – ami utóbbit rajtam kérnek számon – mivel hogy elutasítom az ármánykodásukat – hiszen ismerem őket, zsigerből.

    Persze, tudom én, hogy relatív minden – akinek az jelentette a csúcsot? És még ma is az jelenti, ez a szomorúbb.
    Ahol azok mentek pedagógiai főiskolára (tanárnak) akik még éppen nem buktak meg, mert hogy 10-12 pont elég volt ahhoz, hogy felvételt nyerjenek – aztán ma meg reklamálnak, hogy milyen az oktatás színvonala.
    A kontra-szelekció miben nem működött? Mutass egy területet ahol nem az volt az alap.
    Mint a bagzós kutyák visítanak, hogy ma a csókosoké a világ, aztán a marxista szisztéma mire épült???
    Nem a kontra-szelektált csókos alapon kiválasztott gyakorlatra? Ja hogy volt néhány kivétel? Néha kellett beiktatni valakit szakmai tudással is, hisz akkor el se indult volna a „”kommunizmus hajója””, minden gőzt csak később kötöttek a dudára.
    Mit gondolsz az orbán miről kopíroz? Egy az egyben erről a trágya rendszerről!

    Ha már itt tartunk, én tátott szájjal bámulok, hiszen én soha egy koszos egy fillért nem kaptam a seregtől. Igaz, hogy al-honvédként szereltem le, végzettségem ellenére – igaz azzal indítottam, hogy a kiosztott géppuskát beb..sztam az ágy alá, és mondtam, hogy pucolgassa az akinek szüksége van rá, én ugyan nem.
    Egy darabig őrjöngtek velem, aztán felkerültem a parancsnoki szektorba dekorosnak – onnan meg a HK-ba, műtősnek. Olyan éjjel-nappali műszakba. (de örömmel csináltam)

  • Ó1G666 Kétféle szűrés van, a PCR a testben levő vírust mutatja ki, a mások az antitest vizsgálat a szervezet immunítását, vagyis a már lezajlott fertőzést bizonyítja. Mitől lenne felesleges?

  • Na megint nem közölték le a hozzászólásom…de sebaj(kezdem megszokni)persze a vak,fanatikus hívekét igen,mint például Bunkó
    Geyzáét,aki a „krém”hez tartozik…….emeli „szinvonalat”!!!!!

  • Gabriel
    2020 május 4
    8:54 de.
    gabcsikám lelkem bogaram (nagy bogár SIC)
    ilyen hosszan ennyi seggséget leírni??? nem akármi…

    már kérdeztem soxor eleddig, hogy ne azt fröcsögd ide, hogy mely rendszerekben vagy(???) vagy voltál tökig sikertelen (alkalmatlanságra gyanakszok)

    HANEM NYOMD IDE KÉT TŐMONDATBAN, HOGY HOL VAN A FÖLD NEVŰ BOLYGÓN OLYAN HELY AHOL ISTIBIZTI BOLDOG LENNÉL?

    ide várom nagyra értékelendő esszédet (a brosúráidat tedd vissza a polcra a porcicák alá)

  • Geyza
    2020 május 4
    4:42 de.

    így kell ezt csinálni, visszautasítani a krumplivirágot és csömörből vödörbe…

    nekem Hansági emlékeim vannak és sok sok Balatoni hetek és hétvégék, néha a Velencei tóra is elmentünk mindezt persze úgy, hogy csak arra kellett zsebpénzet vinnünk, hogy extra fagyit vehessünk a playan vagy extra sört mert ugye az is bele volt értve… azon kívűl beutaztam az ország kies tájait táboroztunk és daloltunk olyankor nem mentem a vasárnapi istentiszteletre mert az ottani ifjúsági szervezet is is jelen volt velünk akkor és ők sem
    bepótoltuk de a sör jobb volt mint a citromos tea kvircetlivel vasárnap délután biblia magyarázat közben

    szóval te sok mindenről lemaradtál de …majd sorolod mekkora élmény volt a zűrkutatási tevékenységed

    ugye elektronyoskám

  • Kenny
    2020 május 4
    11:05 de.

    most kaptam a hírt, Franciáknál 2019 November, December és azelőtti eseteket fedeztek fel, mivel akkor még nem volt hisztéria vírus és összekeverték a tüdőgyulladással és ugyanez a WHO ajánlata, hogy a többi országok is vizsgálják meg a múlt évi adataikat …következtetésem? van, de minek mondjam

  • Rodeo11
    2020 május 5
    3:00 de.

    Olyan a te dícséreted mont kocsimon a gerleszar.
    Látom..látom de undorodva röhögök rajta.
    Aztán slagot neki…

  • Boda Marcsi
    2020 május 4
    1:42 du.

    Ez is egy „idehányás” volt.
    Csak már észre sem veszed.
    Monnyuk..régebben se vetted észre.
    Mintahogyad a saját lábaszagodat sem veszed észre hehehehe

  • Gabriel Szerinted mi volt a különbség az úttörő és a cserkészmozgalom között? Nekem volt szerencsém Budakalászon egy „földalatti cserkészsejt” tagja lenni. (Háromszor ült érte a szervező). Jó volt, nagyon jó, de!
    Nem Kádárnak kellett feltétlen hüséget fogadni, hanem Istennek. Kötelező gyónással, ahol legbelső titkainkat akarta kikukkolni egy pap. Ne már!
    Az úttörővezetőt legalább nem érdekelte ki hányszor nyúl magához.
    Mi a különbség? Egyik sem a szabadságra nevelt, hanem a feltétel nélküli szolgaságra.
    Kádárék legalább az életedben ígértek jót ha szolgálsz, míg az egyház csak ha meghaltál.
    A politikamentességről szó sem volt, kőkemény rendszer elleni nevelést kaptunk. Ügyesen, alattomosan.
    Még rasszístának is mondhatjuk, hiszen nálunk csak római katolikus ministráns fiú lehetett tagja a csapatnak.
    Zsidó barátomról szó se lehetett.
    Az úttörők legalább nem zártak ki senkit, hiszen a gyerekek kirándulni, üdülni akartak nem politizálni. Az úttöröknél a lányok is voltak valakik.
    Nem tudom, hogy lehetett volna a cserkészet politikamentes, mikor egy Teleki nevű oktatási és vallásügyi miniszter volt a főcserkész?
    Amíg az egyház és a párt nem takarodik ki az oktatásból, addig szó sem lehet demokráciáról, politikamentes gyereknevelésről.

  • Rodeo11 Úgy gondolom, az orvosok dolga a gyógyítás, a kutatók dolga az előzmények felderítése és a oltóanyag feltalálása.
    A részeredmények amatörőknek nem sokat mondanak, viszont klassz összeesküvéselméletekre ad alkalmat.
    Hiába férek akár minden adathoz is hozzá, ha nem rendelkezem a megfelelő tudással az értékeléséhez.
    Az, hogy valamikor valamit tanultam róla nem játszik, hiszen évről évre hatalmasat változik az orvostudomány.
    Egy új szakkönyvet kettő-öt évenként adnak ki. Aki fejlődni akar, megveszi. Miután nagyon drágák, van orvos aki a penicilinről sem hallott még talán. 🙁 Mindegy tisztiorvosnak még jó.
    Hiába ismerem a hangjegyeket, ha nem tudom megfelelően sorba tenni. 🙂

  • Kenny
    2020 május 5
    9:11 de.

    Különben én nem emlékszem hogy Kádár János különösebben a beszélgetések centrumába került volna, pedig minden nyáron táboroztam, kettő hónapot.

    Negyedikes koromtól egészen nyolcadikig.
    Bevállaltam egy Balaton-melletti üttörőtáborban hogy afféle kisegítő leszek. Cserébe gyakorlatilag azt csináltam amit akartam, külön sátram volt de ha a táborparancsnok füttyentett (egy leszerelt ejtőernyős kommandós volt amúgy) olyankor ugrani kellett bármikor !

    Ilyen alkalmak voltak pl. vihar..amikor a sátrakat erősíteni kellett vagy amikor 10 naponta turnusváltás volt. Hát olyankor baromi sok volt a meló..a régi pokrócokat és lepedőket begyűjteni, szekéren kivinni a mosodába, a táborozók bőröndjeit szekérrel behozni a vasúttól a táborig ..szaal dolgoztunk rendesen ha kellett.
    Előfordult hogy többen jöttek mint amennyien be voltak jelentve, olyankor összeálltunk pavilon-sátrakat felállítani.Azokba vaságyakat cipelni..
    Táborzáráskor pedig kb három nap alatt az összes sátrat elbontani, behajtogatni,az ebédlőben letárolni a rengeteg vasággyal és pokróccal együtt.. szaal szép élet volt
    Alig vártam hogy megint mehessek és még most is mennék ha lehetne. 😀 😀

    2014-ben motorral meglátogattam azt a tábort.
    A mostani táborparancsnok emlékezett rám,mikor elmeséltem pár olyan dolgot amiben résztvettem régen. Akkoriban fiatal IFI-vezető volt ott. Már nincsenek sátrak (kb 25 éve) hanem afféle faházikók. Asszem ezzel az egésznek odalett a romantikája is.

  • Geyza Nem tudom, sosem voltam úttörőtáborban. Egyszer elmentünk mellette egy kirándulás alkalmából (pont a Balatonnál), jót mulattunk az emeletes vaságyakon a sátrakban.
    Azért azt Te is tudod, hogy a jó politikai nevelésnél nem lóghat ki a lóláb. Persze elhiszem, hogy a Te táborodban nem volt, csak nagyon elvakult emberek gondolják, hogy mindenki kommunista volt abban az időben. Disszidálni sem tudott mindenki, édesanyám például nem kockáztatta még meg nem született gyermeke életét 56-ban. Sajnos hiába tette.

  • GABRIEL Geyzahoz cimzett soraira; A+.

  • Kenny
    2020 május 5
    9:43 de.
    kösz, most meg lettem magyarázva!

    orvosi kérdésekben én hallgatni szoktam, mert nincs ilyen irányú hivatalos papírom, de a személyes tapasztalataimat szeretem megosztani és pontosan ebben a jelenlegi SARS helyzetben amelyben minden agyon van politizálva és a világ különféle politikai irányvonalai versenyben vannak (a k…. anyjukkal csinálják ha rám hallgatnak) hogy ki jobb és Kínán kívül az oroszok osztották meg tudásukat és anyagi erejüket még az undorkodás ellenére (felejthetetlen volt ahogy néhány olasz reagált az ingyen és azonnali segítségre Oroszországból)
    most Kína leköpdösése folyik pedig -mint a mellékelt rengeteg és nyilvános vídeo is mutatja- az élet kezd normalizálódni Wuhan ban ami számomra a képek tanúsága alapján egy meglehetősen 21. századi várost mutat a világnak és nem sok patkány látszik a kertrengetegben létező szellős építésű városban…

    mióta sok minden ki is derült tavaly Júliusban nagy hirtelen Marylandban bezárták (ukkmukkfukk) a nagy USA biológiai laboratóriumot ugyanez a Wuhan iról nem mondható el amelyet az USA szponzorált vagy simán offshore volt (LOL) az még műxik! (és a grizi poénkodik róla)

    a többi? Svédek vállalták a magasabb halálozási arányt a szabadság oltárán hozott áldozatként és nem bánták meg, mert a számok igazolni látszanak az ötlet viability-jét

    mindeközben a politikát senki nem vágja orrba, hogy kuss! és foglalkozzon az emberekkel ne pedig a hatalmi tébollyal az össznépi harci játékok folytatódnak ha már Disneyland bezárt legyen mivel a pattogatott kukorica fogyasztást növelni ami nagy hatalmas GDP növelő tényező

    politikai rendszerek összecsapása megy és a hülyeség csimborasszójaként győztest akarnak hirdetni pedig jó részük befutónak sem alkalmas…

    máris van újabb mutáns sokkal „kurflisabb”… mialatt

    itt kies Kanadában

    (most találtam erről a Government levelét a postaládámban)

    próbálkoznak normalizálással és

    valami olyan átkozott szocialista elképzeléssel -halál komolyan- miszerint biztosítani kellene mindenki számára egy alapjövedelmet mert az ilyen és más „nyomoraköbön” helyzeteket azzal ki lehetne védeni és bevezetése folyamatban van

    hogy a sok kapitálistapista mit fog ehhez szólni? a kizsákmányolás és a munkanélküliség kancsukája elégetve ezáltal mivel fogják kényszeríteni az egységsugarút?

    az Ontario farmerek felülnek a John Deer jükre 450 tonna szerszámot kötve mögéje és mindent megcsinálnak ami a profitot hozza kivéve azt, hogy az a sok vendégmunkás (ideiglenes migráncsok) elvégez, hogy befejezze a ciklust és ténylegesen legyen piacképes termékük… most??? a „nagycsalád” nem elég ahhoz, hogy az 5000 hektáros gazdaságban leszedje a zöldbabot meg az epret, és a gombákat leszedje és csomagolja stb

    szóval??? konklúzióm: kellene valami tervezés

    (SIC, ??? szocialista tervgazdálkodás 5 éves 10 éves és hosszabb ciklusokra)

    grizi kíméljél!!!

    tudományos alapokon és nem profittermelési célzattal, hanem az emberi jólét érdekében

    ehhez mit szólsz?

  • Geyza
    2020 május 5
    8:31 de.

    köszönettel vettem eme bellemedet…

    akkó’ mostantó’ nem szó’hacc egy árva szót sem, ha:

    „kis gerleszaros rökönyének®” titulállak mint, a „grizi®” amit szintén én szabadalmaztattam

    remélem a Cenz Ura megértéssel és „M Pat Hy-val nem gyomlálja ki ezt sem?

    addig a mostani SARS hívéskor:

    …”Mise, tömjénfüst, dicső babonák
    Dőlhetnek ránk már bús, keserű tűzbe,
    Hálózva futjuk mink az ereket
    Új élet-műként, űzetve és űzve.
    Szétcsörtetett a Láznak csapata,
    Betűt, vonalt, színt és hitet kiváltott,
    Hályogot tépett a magyar szemen
    S mink nézetjük most vele a világot.”… (Ady)

  • Rodeo11
    2020 május 5
    2:53 de.

    A KUTYA NEM KÉRDEZETT – NEMHOGY ÉN!

  • KENNY

    Mint olvashattad én nem arról a horthysta, kicsavart mozgalom maradványairól beszéltem, de ez ugye nem zavar?

    Pontosan hogy ezek történnek valahogy folyamatosan azon a magyar földön, mindent hazuggá tesznek – mindent képmutatásra alapoznak ….

    Nem gondolkodtál el még rajta, hogy miért van magyarföldön ez a fajta politikai „váltógazdálkodás” – hogy kommunisták és valóságos fasiszták váltogatják egymást??!!

    Amikor szavazás van akkor azoknak a jelölteknek, akik valami „normálisabb” megoldást, valóban minden emberre tekintettel levő adminisztrációt ajánlanak – mint politikai irányvonalat, azok meg sem hallgattatnak – maximum néhány AlmasyAlma rájuk mutat, hogy „…gyanúsak, …nagyon gyanúsak …”

    Ne is haragudj, de úgy látszik nem értesz semmit

    Nem érted, hogy a nép ott a Kárpát bús ércei között akkor vígad, ha minél jobban nyomorítják – tehát nem kell nekik a szabadság.
    Igen, a génjeik valóban szolganépre vallanak.

    Nem csoda, ha folyamatosan minden generációban módszeresen irtják egymásból ki a szabadlelküséget

    Lelki barátod majd elmagyarázza, hogy úgysincs sehol a földön demokrácia, akkor minek pattogsz érte?

  • Rodeio

    Más ….
    Ne vedd te a szádra Ady nevét a csalárdságaid palástolására …

    Ahogy mondták a régiek, sírjából kikelve kirúgná az összes maradék fogadat, még a műfogsorodat is

  • Mint elfogadott az itteni pincetagok nagy-része között, az én szókimondó stílusom nem örvend népszerűségnek.

    Nem baj, ez a jó, azt jelenti, hogy amit írok igaz, mivel az ájtatos, kétszínű stílus (és emberek) azok, amiket nem szívlelhetek – és pont ez miatt nyilván, hogy sokaknak nem nyerem el a tetszését. … Finoman szólva ….
    Nyilván leginkább azok szemeit szúrja a mondandóm, (leginkább a amikor tükörbe néznek) – akiket ez a leginkább elevenében érint … imigyen tehát a lényegre tapintok.

    Na de had álljon itt egy olyan megfogalmazásban, ami talán nem ennyire rámenős – hogy is mondják tifelétek…???
    … politikailag korrekt … kkkkkkkkkk

    http://keptarhely.eu/view.php?file=20200506v00spcd98.jpeg

  • Ja, Kenny

    Még a csillebérci „Nagy táborban” is „táboroztam” – ahol már akkor faházak voltak ….

  • kenny

    még valamit, ha már itt járunk

    Hogy az úristenben lehetséges az, hogy még Te sem vagy képes megérteni amiről beszélek? PEDIG INTELLIGENS EMBER LÁTSZATÁT KELTED

    Leírtam, DE NINCS MÁS, KELL hogy vissza-írjam szájbarágósan, mint a bodamarcsinak, hogy azon vagyok kikattanva, hogy arra a bizonyos 89-es esztendőre az ország nagy része – még AZ ÁLLAMPÁRT PILLÉREKKÉNT SZOLGÁLÓ ELVTÁRSAK NAGY RÉSZÉVEL IS AZ ÉLEN – azt a látszatot keltették, hogy az örök idők végezetére elegük volt az ÁLLAMPÁRT hatalmaskodásából, a nép teljes, primitív jobbágyi-sorban tartásából:

    „” …Helyetted döntünk paraszt, és abba a földbe döglesz bele amibe beleszülettél!! …
    Nem ez volt a Werböczy-féle törvény?
    Nem ugyanaz ez, amit a isteni piedesztálokra emelt marxi-tétel ajánlott?

    Ne mond, hogy nem!

    Igaz, mára a magyarság egy jó részének a szavazata kiadja azt, hogy a kommunizmus fasiszta változata őrjöngő uralma alá hajtsa őket, vagyis azt az időszakot restituálják (felélesztik); – azoké pedig – erre is van bőven szavazat, bár most „kisebbség”, akik a komcsi idők felé avanzsálnak, – vagyis az amit ez másik rész akar az a lakodalmas kutya esete, – mert a saját hányadékara jár vissza –

    De hát mint a méhecske esete a léggyel – hiába győzködi a méhecske a legyet, hogy a virágra járni mennyivel jobb, felemelőbb – a legyeknek a trágya az éltető illat – hisz abba születtek bele, abba kaparják el őket.

    Na még egy kép:

    http://keptarhely.eu/view.php?file=20200506v00smozu.png

  • Gabriel
    2020 május 5
    8:01 du.

    kkk hisztérika!

    ugye sohasem (ez önmagam ismétlése) gondoltad, hogy valaha is végigolvasom a sok hőzöngésedet? te kiadtad én nem vettem be, hellóóóó

  • Gabriel
    2020 május 5
    8:01 du.

    meu pequeno tontão

    nem kérdeztél (!!!) „Kérdezt Elek®” de -mint várható maradt- képtelen vagy megválaszolni…

    Kón Klúz ió… iáiáiáiá…> te egy szerencsétlen frusztrált egyed vagy, azzal a definícióval amit anno egymás között használtunk: normális életre alkalmatlan fusér

    mivel a grizi nagyon egyetért veled, próbálkozz kiépíteni valami „bensőségeset és mély értelműt” fenntartani vele, neki is jobb lenne nem szemetelne szerteszéjjel és te is lenyugodnál

    (hja: jobb ha tudod az Úttörő parancsnokom tanított rá meg, és el is szavaltam évzárón az egész verset, miután átvettem az oklevelet „az iskola legjobb tanulója” címűt és akkor ebből már volt 4 darab otthon a falon)

    Frusztráciusz Vagabundusz áliás gabcsika

  • Gabriel Kedves Gabriel Tényleg nem értem mivel érdemeltem ki kirohanásodat, ebben igazad van. Te akartad, hosszú lesz.
    Nem Magyarországon élünk, nem tetszik a mai rendszer, nem vagyok megelégedve sem az elmúlt harminc évvel sem az előtte lévő hetvennel. A korom miatt viszont már nem leszek egyik oldalon sem forradalmár.
    Igen, valami van a Kárpátokban, valahogy minden elromlik ami oda bekerül. Még a legtisztább eszme is kotyvalék lesz. A nagyobb baj, hogy ami kikerül sem javul meg feltétlenül, nem is vagyok tagja egyetlen külföldön alakított magyar csoportnak sem.
    Nem vagyok egy Gyuri, de én sem vagyok büszke hazám népére. Ez persze nem azt jelenti, hogy senkire. Egyetlen hazai magyar oldalnak vagyok csak tagja már, a Csengetett Mylordnak. Ott alig van politika és jókat nevetünk. Már a kertészeti oldalakról is kiléptem, mert már ott is elfogadhatatlan a stílus.
    Magyarország politikusai adottak, olyan mint a polgárok döntő része. Hiába akarok Beethovent hallgatni, ha a zenekar csak mulatost és operettet tud játszani és a közönségnek az tetszik. Így én nem tudnék kit választani, mert a régi rossz, a mostani még rosszabb. Ahogy Jurasek kedvesen megjegyezte, egy senki vagyok, mert nem tudok egyik rossz mellé sem állni. (Itt annyi kedves ember van). Ez nem egészen igaz, mert a kisebb rosszat választanám, ha választanom kellene, de szerencsére már nem kell.
    Politikusnak meg alkalmatlan vagyok és voltam, sokszor előbb beszélek mint gondolkodom, inkább megcsinálok valamit mint megcsináltatnám, és a gerincem is fáj. Ez teljesen alkalmatlanná tett a politikai pályára.
    Ha viszont már ilyen kedvesen a döglégyhez hasonlítottad a régi rendszert kicsit reálisabban látni próbáló kommentelőket, akkor hibázol.
    A Kádár rendszer nem volt jó, de nem volt minden rossz benne.
    Olyan nincs, hogy minden és mindenkinek rossz, hiszen olyan sincs, hogy minden és mindenkinek jó. Nekem nagyon rossz volt, de elfogadom, hogy másnak nem volt olyan rossz, vagy akár még jó is volt. Itt nekünk nagyon jó, de nagyon sokan panaszkodnak.
    Ha viszont a Horthy és a Kádár rendszer végkimenetelét nézzük, akkor inkább 1000-szer Kádár mint Horthy. Nem?
    A Kádár rendszert nem Magyarországon kellett volna megdönteni, hanem a Szovjetunióban. Nem olyan egyszerű ez, gondolom ismered a szovjet segélytelefont? Hívjon segítünk, telefonszám 56-68-80.
    A demokrácia mindenkinek mást jelent. Aki Magyarországon szocializálodott, élte le az életét, néha kijutott külföldre egy tengerpartra, olvassa a kormány propagandáját, hogyan vágyhatna a Coca-Cola mámorban fetrengő nyugatra? Minek is, mikor van aki mindentől megvédje? Még a pénzére sincs gondja, azt is beosztják helyette. Olyan ez, mint a mai fiataloknak a mamahotel. Azért el kell fogadnod, hogy van aki kényszerből tűri.
    Felnőttként a mama kötényében üldögélni milyen kényelmes.
    Kedves példám a demokrácia nézőpontjára, mikor Oslóban egy kerékpáros anarchiát és rendőrállamot üvöltözött, mert nem engedték a királyi palotán átbiciklizni. Gyalog bemehettünk, „szegénynek” kellett 100 métert kerülnie.
    Aki látja azt, hogy voltak pozitívumok is a régi rendszerben, azok nem feltétlen komcsik és demokrácia ellenesek, egyszerűen hajlandók meglátni a jót is a rosszban. (Szerintem az az undorító mikor valaki a régi rendszerben lett az amire ma büszke, de folyamatosan visszaköpköd régi énjére. BM és a kormánya)
    Visszatérve a döglégyre. Ha a döglégy élettere ott van ahol van, hiába beszélsz neki a virágról, nem fog tudni ott megélni.
    Sok oka lehet, nem tudja megtanulni a nyelvet (koronatanú vagyok), szakmája vagy tudása nem kell abba az országban (Kabos Gyula), honvágya van a szülőhazája vagy a családja után.
    Mit vársz Tőlük? Itt van néhány olyan hölgy aki túl van azon a koron, hogy lelépjen, öreg fát átültetni veszélyes. Most azt várod Tőlük, jelentsék ki pocsék volt az egész életük, keressenek meg minden negatívumot és felejtsenek el minden pozitívumot? Mire lenne jó? Depresszióban haljanak meg? Kinek lenne jó? Egyikük sem támogatja az Orbánrendszert, egyikük sem sírja vissza Rákosit, mit vársz Tőlük? Fogjanak fegyvert? Hiába mondod, hogy Alma segített a rendszer fenntartásában, mert messziről igazad van, közelről nincs. Mikor megpróbáltam ellenállni, „kedves” kollégáim szépen cserben hagytak, mondván nekik kell az állásuk. Nekem nem? Nem értették, hogy csak együtt tudunk valamit elérni. Hagyták volna szemrebbenés nélkül, hogy földbe taposson a rendszer. Értelmes lett volna hősködni? Nem, nem is hősködtem, tehát a Te nézetedben toltam a rendszer szekerét, mert becsületesen dolgoztam. Egy forradalomhoz meg kell érnie a körülményeknek, ezért sem hiszek 56-ban. Vagy elhamarkodott volt, vagy írányított. Nem hiszek a spontán forradalomban.
    Nem a szókimondással van baj, hanem azzal, hogy mondhatnád szebben kis lovag és nem ilyen szögletesen. Ha igazad is van, az igazság nem varázspálca, nem hat azonnal. Azt is szem előtt kellene tartanod, hogy nem lehet mindig igazad. Ha nős vagy akkor soha.
    Az viszont nagyon érdekelne ki itt a lelkitársam és miért, mert idáig én balga azt hittem, hogy egyetlen lelkitársamat elvettem több mint 20 éve, mikor is „baserolva lettem”.

  • Kenny

    Valóban sok-sok mindenben egyetértünk – de kirohanás feléd?!
    Nem kirohanás, hisz nincs miért kirohannom senki ellen, mint egyén ellen

    Mint többször hangsúlyoztam, az igenis igaz, hogy nem-csakhogy sarkosan akarok fogalmazni, hanem élesen is …. mert azt tapasztaltam meg eddigi életemben – én is túl járok a közepén, hogy ha elkenjük a dolgokat, becsomagoljuk a mondandót színes, csillogó villogó stanicli-papírba, akkor annyi történik, mint ami ez eddig ebben az országban – SEMMI!

    Mármint változás.
    Persze, nem kívánnám én bárkinek is, távol álljon tőlem, hogy depresszióban halljon meg, hogy is gondolhatsz ilyenre – csak annyit szeretnék, hogy ne hátra nézegessünk!
    Miért, mennyivel jobb, hogy ha visszasírja a régi időket, amelyek úgyse jöhetnek vissza, az nem okoz depressziót?
    A múlt állandó visszasírása helyett, miért nem valami szebb jövő felépítését kívánja az új generációnknak, fiainknak?

    Hisz ahogy látom, abban is egy cipőben járunk – hogy Neked is fiad/lányaid élnek az országban, mint nekem. Csak ennyi.

    Nem hiszek ugyanúgy, és ugyanolyan okok miatt, mint ahogy Te magad sem a forradalomban – sőt semmiféle forradalomban sem hiszek.
    Mit érünk azzal, hogy fizikailag leöljük egy adott generációs embertársainkat?
    Mi változik meg ettől a gondolkodásban? Csak bosszúvágyakat szül a fiakban – amiben térdig taposunk ma is.

    A nevelésben hiszek, amihez idő és türelem kell.
    Megváltó ideológiák sosem léteztek, sosem működtek az emberiség eddigi történetében – mindig csak a fokozatos tanulás, nevelés létezett – egymás iránti megbecsülés elsajátítására

    Nem is hajtottam sohasem senkit ellenállásra a környezetemben sem – én ellenálltam a magam módján, és én is beilleszkedtem szintén a magam a módján as túlélésbe.

    Talán így érthetőbb: ÉLNI ÉS ÉLNI HAGYNI – RESPEKTÁLNI?

    Az adott lehetőségek között kell megtalálni az őszinte kiugrási, előmeneteli lehetőségeket – akkor nem kell uszítani egymás ellen senkit, és nem kellene gyűlölni, ócsárolni senkit…
    Akkor nem lennének „oldalak”

    Sajnos, amikor az uszító, egymás iránti gyűlöletet sugalló eszmék elé tükröt tartasz – akkor rád mutat az illető, aki elé a tükröt tartod.
    Mert az ujját előre tartja

  • Jegyzet Geyza Cipollával fent lezajlott”párbeszéde” margójára:

    Egy biztos,hogy Geyza Gábriélnek az ő egyetlen és igazi MÉDIUMA,

    az aki itt még szóba is áll vele. Ő a te szociopata diktátorod

    és úthengered.Mert az ilyen trolloknak, szüksége van egy gyenge

    jellemre akit, mint téged is ezzel az anarchista szóáradattal

    félrekotorhat, amint azt idefönt néhány kör után veled simán

    bemutatta*, vagyis bár vállveregetve, de úgy lehengerelt téged,

    mint gyalogos a rágógumit, s mivel mostmár nem tehetsz mást: hát

    bújj vissza az ajtó alatt!

    Minden estre várom, mikor csókol már szájon téged e bűvös mágus.

    .

    Kérdés:Elolvastad már a Mario és a varázslót? (1:1 a ti duótok)

    * Nem mintha igazság lett volna a szennyáradatában, amit ez ide hányt, csak azt Geyzánknak a meglepetéstől nem sikerült lereagálni, tekintettel arra, hogy nem kellett volna szóba állni vele így megalázkodva… Amennyi személyeskedő energiát a BM-re Gyurira, Rodeóra és Bendére zúdítva elpocsékolsz, azt inkább önthetted volna erre a közveszélyes(!) brasil anarchista szennyben duslkáló gorgófere! Mert a felsoroltak legalább igyekeznek tényszerűen érvelni…

  • Kenny
    2020 május 6
    6:47 de.
    mindebből hiányzik a derű és tele van fájdalommal…az egész mondandód lényege az az összetett mondat, melyben azt mondod hogy minden rendszernek vannak áldozatai és minden rendszernek vannak haszonélvezői!

    ez igaz? de a számarányok a rendszer megítélésénél döntőek… és pont ezt mindig kihagyod ezzel ugye?
    megjegyzem: én bármelyik rendszerben és éltem vagy 4 félében mindig sikeres voltam és derűs… a bevezető szakaszok küzdelme (a „felmászás”) után ami változó hosszúságú mindig elértem amit akartam (rengeteg kanyar és áldozat is hozzátartozik de azokat szerves részének tulajdonítom a mindennapi életnek!)

    üdv

  • Rodeo11 Nem érzek benne fájdalmat. Ez jutott a korosztályunknak. Volt ennél sokkal rosszabb, lehetett volna sokkal jobb.
    A derüre itt kevesen kíváncsiak, a magyarok többsége nem tud örülni a más örömének.
    Ha most leírnám mit csinálok, megkapnám, hogy már megint dicsekszem.
    Maradjanak a száraz tények, jó az úgy. A derűt megtartom magamnak.

  • Cukihara
    2020 május 6
    10:46 de.

    Sok a szöveg,
    sok hűhó semmiért.
    Peg az ábra egyszerű:
    NEM ÉR DE KEL NEK a vitáitok.
    Azért szótagoltam hogy megértsed.
    Pontosan ismerem Gabrielt.És a dolgot a helyén kezelem.

    Mégvalami ?

  • Gabriel Elfelejtetted a számomra legfontosabbat, itt ki és miért a lelkitársam. Nagyon kíváncsivá tettél, és nem nyitottad meg a tudás csapját.

  • Rodeóból meg az ész hiányzik.
    Aszongya „Izrel REPKED más országok légterében”..idióta

    https://mandiner.hu/cikk/20180715_szalma_gyorgy_15_masodperc_alatt_kell_fedezekbe_vonulni_ujabb_heves_raketattamadas_erte_izraelt

    Ez ugyan egy tavalyelőtti cikk de akár történhet ma is.

    Aszongya „REPKED”…mert ő ANNYIRA humanista, nem bírja elviselni hogy repkednek más országok légterében, ha zsidók.
    Persze ha ruszkik repkednek, az más.
    És szarrá bombáznak pármillió embert, hogy kénytelenek mekiszaladni a Világnak, az szerinte „okés”. Az idióta.

  • De majd jön Gurlic
    és „bevédi” Rodeót.Mert
    a „Putyinnal Való Barátság”
    eszméje felülbírálja a vérségi hovatartozását

  • Geyza
    2020 május 6
    3:43 du.
    mivel a Cenz Ura törölte amit akartam neked,

    te teljesen vitaképtelen idióta vagy ebben a témában is,

    maradj a szénkefe reszelésnél, az talán összejön

  • Kenny
    2020 május 6
    2:20 du.
    légy büszke magadra, mindazok után ami neked jutott most végre van valami(!!!) senkinek semmi köze hozzá, de akiket illet pukkadjanak meg az irigységtől

    mintha kezdeném érteni a Gabriel Fauret iránti vonzalmadat… nem akármi

  • bocs Gabriel Fauré a helyes

  • Geyza
    2020 május 6
    3:43 du.

    még valamit csak neked te világ esze (ha a Cenz Ura beengedi?)

    információ hálózatod és ismereteid a teljes önátverés, ha egyszer (remélem) megtudod a valóságot (tudod az, amelyik büszkén, kendőzetlenül és mindenkit kiröhögve jön szembe veled és nem kíváncsi a „nézeteidre”) akkor már nem fox a tükör előtt parádézni azt hívén „hogy”, pedig…hahaha szerencsétlen, még majd megérem, hogy sajnállak?

  • KENNY

    Bocsánat, valóban elfelejtettem. Pedig a legfontosabb amiért belekezdtem a válaszba, az ennek a tisztázása lett volna
    Csak de. én sajnos indulóban voltam dolgozóba, mivel hogy sajnos még nekem muszáj.
    Igen valóban hibáztam a szóhasználattal – néha már azt veszem észre, hogy bizony „fordítok” – Na nem magyart portugálra, hanem fordítva.

    Olyankor fordul ez elő, amikor valami jelenségre használt portugál kifejezés magyarul valami mást jelent – de portugálul úgy rövidebb, magyarul meg körül kell írni.
    A gyerekeim voltak érdekes alanyok – de úgy általában minden gyerek ilyen – amikor beszélni tanultak keverve használták a magyart és a portugált.
    Abból a nyelvből való szót, vagy kifejezést használták amelyik rövidebb, vagy amely könnyebben kimondható volt.
    Később automatikusan áttértek a megkülönböztetésre, viszont így simán anyanyelvi szinten tanulták meg egyszerre mindkét nyelvet.
    Szóval az „emocionális camaráda” lett magyarra átültetve, így jött ki a lelki társ, amely szót mi magyarok egész másra értünk.
    Viszont innen már érthetőbb, hogy miért gondoltam a Rodeóra, aki a zene iránti elkötelezettséged felhasználva igyekszik emocionálisan társaddá szegődni.
    Ennyi lenne, úgyhogy nem kéretik semmit se bele, se félre gondolni

    Visszatérve erre a nyelvekről szóló eszmefuttatásra, amit Te nyilván nem tapasztál meg, hiszen a gyermekeid magyar-honban nőttek fel.
    Volt (van) egy barátom, aki ugyan idősebb mint én, kicsit, ö viszont már itt született brazilban
    Náluk otthon gyerekként három nyelvet használtak, magyart, németet, portugált. Ma 14 nyelvet beszél folyékonyan.
    (Csak zárójelben, még mielőtt itt a vörösek felnégyelnek – nem nyilas-menekültek voltak a szülei, hanem mint zsidók, a nyilasok elöl menekültek)

  • Gabriel
    2020 május 6
    9:02 du.

    irigyled mi?

    „lelki társ”… van valami semmi közöd hozzá?
    ez Kenny magánügye

  • Rodeo11
    2020 május 6
    7:05 du.

    Leesett a fejéről a csörgősipka
    és most acsarogva vicsorog.
    Nyugi öreg, béke van.
    Eggyennnnlőre..
    : ))) : )) : )

  • Gabriel Értem. Igen, a zene sok mindenen tud segíteni. Sajnos nem mindenen.

  • Geyza
    2020 május 7
    8:54 de.

    látod? hüje vagy! most okleveledet is bemutattad, szerencsétlen geyza és hogy gábrieled?