Fentről jött sugallat — 2020-1984

2020 május 7 4:51 du.48 hozzászólás

Zúgó fejjel ébredezem. A szemhéjam még ólom nehézségű, akár csak a bordáimra pakolt súly. A monoton gépi csipogást hallgatom. Már idegesít. Nem tudom megállapítani, hogy még ténylegesen mindig csipog, vagy csak az agyamba égett korábban hallottak viszhangja ez. Perceken belül már erősen idegesít, szinte harangzúgásra erősödött és úgy érzem, nem tudok menekülni. A mellkasom ólomsúlyai valahogyan gyarapodnak és lassan a testemet is körbefollyák. A karjaimat és a lábaimat is. Megnyugodva érzem, hogy a kényelmetlen katéter tisztán tartva elvezeti szervezetem felesleges folyadékát. Egy gyenge mosollyal konstatálom, ami lassan ólommaszkba merevedő elkeseredett grimaszként fagy arcomra.

Pumpál és fúj. Valami száraz kemény a szájamban áramoltatja a levegőt. A légzésem passzív. A nyomás megemeli az ólomsúlyú mellkasomat, majd a nyomás leállásával kiereszt. Megemel, kiereszt. Megemel, kiereszt. Mint a tornagyakorlatok. Mint mikor Jucika a szőnyegen jógázik, vagy mitcsinál. Mint mikor a tv előtt a karosszékembe süppedve félálomban ringatódva már nem is látom, csak érzékelni szoktam Jucika testedzését, miközben a Kormány sikertörténeteit taglalja a bemondó és a végtelenségig ismételgetett miniszterelnöki mantrák…. Oh, igen!

Jucika jelenlétét és a szőnyeg, meg a függöny megnyugtatő dohányszagú kipárolgását nemérzem, csak helyette valami szúrós szagú fertőtlenítőét. A csípős szag egy idő után egyre hátrébb mászik. Hátra kúszott a tarkómba. Most ott hasogat tompán, kiméletlenül, gyenge, de folyamatos fájdalommal, hogy nem is tudom, ingadozik az érzet. Nem tudom megállapítani, hogy hasogat, vagy csak tompán rezegve fáj. Ez a csipogás, vagy a csípős szag miatti kisugárzás? Lüktet.

Hullámokban hol elenyésző dobolássá enyhül, hol tomboló hasogató fájdalomként robbangat, mint a tűzijáték. A távolból valami nyüszögésféle szűrődik be a fejembe, amit csak a fájdalomvölgyekben hallok meg. Koncentrálni próbálok rá, hátha a fájdalmat felejtésben segít! Iiiigen! Most jobban hallom. Hisz tán nincs is olyan messze. Mellettem fekszik a szomszéd ágyon. Nyögdécselése ráébreszt, hogy kórházban vagyok. Ja! Valami homályos emlék, hogy köhögőrohamomban a fejemben és a szememben szikrák, kisülések, zúgó túltöltődések váltakoztak, mint valami generátorféle zajos túltelítődése után egy szikrával a levezetése, ami után csak hangos zúgás jött a következő felspanolódásig. Emlékszem, megrettentem, hogy széthasad az egyikban az agyam, vagy valamelyik erem.

Ezek szerint idekerülve éltem túl. Rühellem ezt a helyet a csipogásával, nyöszörgésével, csípős korházszagával.
Fapapucsok kopogása úszik közelebb. De többen is jönnek, csak ez az alfa hangja.

Ketteske! Maga kikerül innen az intenzívről! Sőt, már majdnem meggyógyult! Hazaengedjük lábadozni. A kórteremben úgyis kell a hely! Nem lehet ilyen szimuláns rosszcsontokkal telepakolni!

Mosolygott! Mengelei mosoly volt! Testem stresszhelyzetben vészreakcióban felélénkült. Az életösztön. A fiatal doktornő alakja elgrékósan elnyúlt és fehér volt. Egy távolodó szellemmel beszéltem.

Nem! Nem! Én beteg vagyok! Én is koronás! Érzem!

Doktor nő! Oltson be! Fertőzzön meg! Én is koronás akarok lenni! Ne tegyen az utcára!

Ferenczy Ferenctől. A néhai Kovács Pisti bá szerző vezette kezemet fentről.

48 hozzászólás

 • “A nehai Kovacs Pisti ba szerzo vezette kezemet fentrol.”

  Az ugyan ugy hangzik mint Khruscsov a Part 25 kongreszusan bemuattot egy idos elvtarsnot, aki tagja volt a partnak 1913-tol, s allitotta hogy az elmult ejszaka Lenin elvtars szelleme mondotta neki, hogy nem erzi jol magat Sztalin hulajja melett.

  Amodon a kongresszu jovahagyhatta Sztalin hullajanak az eltacolitasat a Mauzoleumbol.

  De az ugy csattanoja az, hogy mind Atheistak, egy hivatal;osan atheista birodalom vezerei, de hisznek a leheto leg-szelszosegesebb hokusz-pokuszokban.

  Hat vajon mifele szellemi alapot lehetne az ?????

  De ami nyolc-nap hatoarido a korhazi kezlesre szorulo Covid-19-es fertozotteknek azt a szukseg diktalta.

  Persze SENKI nem tudhatta hogy mennyi vurussal fertozott lehetett volna majd.
  A nyolc (8) napot vilagszerte vettek.
  Mert barmi mutete utan senkit nem raktaroznak korhazakban.

  Sot a US-ban, a Pentegon kuldott egy ezer agyas korhaz-hajot New York-ba, es egy masikat Los Angeles-be.

  Az egyiknek volt 15 paciense, a masiknak meg 20.
  S aztan a korhaz-hajpokat kivontak.
  Na de ki tudhatta volna elore a szuksegeletet.

  Azt meg Pista ba szelleme sem valotta be.

 • én ijeneket csak nagyon sok nedű bevitele után szoktam tapasztalni és felébredni az erdőben… de úgy látszik SARS idején minden lehetséges és ugyanannak az ellenkezője is, hát nem? de ez olyan fosztott kivitelű hiányzik belőle a #&@ és a zümzümnyihaha a Lódarázs reggeli fohásza

 • Nagyon felesleges,buta cikk…!

 • Boda Marcsi
  2020 május 8
  12:25 du.

  nagyon felesleges, buta hozzászólás!!! hahaha

 • BODA MARCSI;

  Miert belyegezte meg a szerzo cikket ???

  A szellem-imado-saga nem bizonyitja “buta”-sagat.
  Csupan hogy szellem-imado egyen, elhisz mindenfele hokusz-pokuszokat.

  S persze hogy nem volt kepes talalni semmi alanyt ami alapjan az allamrendszeruket ,sem az allamhatalmat kepes lett volna jogosan kritizalni !!!

 • Bendeguz79
  2020 május 8
  4:58 du.
  grizi, ehhez mit teszel hozzá?

  According to him, China was better prepared because “it is in a much healthier fiscal position compared to most advanced economies and many emerging economies too.”
  nem kívánok hozzáfűzni semmit, ford köv., annak aki nem érti az eredetit
  (Kína, mert sokkal kevesebb tartozása van, mint bárkinek)

 • A cikk tökéletes összefoglalása mindannak amiről Lantos Gabriella – A Róbert magánkórház igazgatója, eü-i menedzser – beszélt tegnap az ATV Egyenes beszéd c. műsorában.

  Mondandója részletes alátámasztása a 24.hu április 17.-i cikkében megtalálható – az indoklás és a számadatok magukért beszélnek! Nem másolom be, mert tapasztalatom alapján a legritkább esetben olvassa el az idetévedő a belinkelt cikkeket, de akit érdekel megtalálja a neten (24.hu 2020.április 17.11:15)

 • Lehet, h nem szoszerint kéne ertelmezni azt, h szellem!
  De nem is az a fontos szerintem, hanem a lényeg, a betegekkel törtent bánásmod!
  Ez az egyedulallo jelenseg!
  Hungarikum!
  Mészáros! Ő mindenhez ért. Az idősek egeszsegügyi problémájáthoz is szerintem!
  Adjunk neki miniszteri szeket!
  Igy lesz a korhazakbol MÉSZÁRSZÉK….
  Találó

 • Lehet, h szellemimádo, nem szereti a szellemiseg nelküliséget.
  Nehéz megfelelni Boda kisimult agytekervenyeinek! Vagy inkább agyeresztvényeinek! Azok valahogy elpunnyadtan szétterülnek kiüresedetten lötyögve az agyvízben. Ázik boldog tudatlanságában, mint szőke maca gumimatracán a Niagara felé sodródva….

 • KINA tagadta a virus fertozeseet Wuhanban.
  Az orvos aki jelezte annak kezdetet bebortonoztek.

  Aztan meg hazudta, hazudnak maig is az adataikon!

  De Kina rogton kedte a szukseges egyeszsegi felszerlesek halmozasat.

  Mire a jarvaany New Yorkban megjelent, dupla aron eladtak pl. a ventilatorokat (lelegzo-gepeket)Cuomo kormanyzonak.
  Az igen ugyes volt, mondanad igazi KAPITALISTA-elvtarsaid, de volt az tiszesseges ???

  Katasztrofa idejen a segito-keszseg az humanitarianus, ill. SZOLIDARITAS !!!!
  Hallottad mar azt a szot valahol???

  De HOGYAN szokott-ki a Covid-19 virus ????
  A lab. biztonsagaert Kina a felelos.
  Ne feledd az egy “Class 4” laboratoruim am !!!!!
  A leheto LEGbiztonsagosabb.

 • Bendeguz79
  2020 május 9
  12:11 du.
  grizi

  Kína meg van szankcionálva (az persze becsületes) és vesztegzár alatt tartják a Kínai tengeren

  a többi rablómese meg a Piroska és a Farkas

 • Bocs Rodeo, de szerintem más a hangsúlya a fordításnak.
  Szerintem azt jelenti, h Kina egeszsegesebb gazdasagpolitikaja miatt! Nem a tartozása.
  Mondjuk inkább kina hitelez szeleskoruen vilagszerte, de még, ha valamilyen szinten ezzel össze is függ, fontosabb, hogy szakszerűen, szigorúan iranyitjak a gazdasagukat, nem dobtak be a gazdasag gyeplojet ugy, mint most az EU, USA, Kanada!
  Es nehogy felreertse, felremagyarazza barki is nem csak most, hanem sokéve folyamatosan!
  A tarsadalmi jolet fejlodeset nem a penzosztasokkal ertek el, hanem eloszor a gazdasagukat fejlesztettek, erositettek, majd annak hozomanyábol a tarsadalom is nagylepesekben gazdagodhatott.

  Ezzel szemben a fejlett vilag most bedobta a gyeplot es gazdasagi fejlodes hianyaban is oriasi penzosztogatasokba kezdtek! Ez hamarosan életveszélyes helyzetet eredmenyez!
  Szerintem nagysagrenddel melyebb valsagba zuhanunk, mint 2008-ban!
  A termeles, munka nelkuli penzosztogatas olyan szinten eladositja az orszagokat, amelyet a gazdasagi osszeomlasunk ellehetetlenit, h kilabaljunk mersekelt vesztesegekkel!
  Az a kamu, h “HOMEOFFICE”-bol hatekonyan dolgozik a tarsadalom jelentos resze, csak kamu es szemfenyvesztes!
  A gyerekeimmel amikor hihenunk az agyban, v napkozben alszunk, azt hivjuk mar gunyosan homeoffice-nak!
  Az allami szferaban, es reszben a multiknal is, (h ne rugjak ki az alkalmazottakat lett ez a kamu, antihatekony , sőt, káros kitalalmany!)
  Hazudunk magunknak ezzel!
  A fizeteseket, nyugdijakat is csokkenteni kellett volna, h megusszuk ezt a valsagot!
  A versenyszferat o1g kiherelte!
  A vallakozasok nagyresze tonkre ment, a vallalkozok a korabban felretett ertekeikbol vegetaltak, ha volt egyaltalan, de mivel eltunt a piacrol a mukodotoke, a likviditas, csak toredekaron lehetett oriasi vesztesegekkel barmihez is nyulni!
  Ezt ugy tudjak a nyugdijasok es az alkalmazottak elkepzelni, ha 2 honapja varatlanul egy filler beveteluk se lenne, mikozben havonta 100-200.000,-ot kéne ennek ellenere meg kifizetni pluszkoltsegeket vadidegeneknek! Es addig egy falatot se tudtak volna enni, amig azokat a penzeket bevetel nelkul ki nem fizetnék!

  Ezzel szemben azt latom, h versenyeznek, h melyik part tud tobbet igerni, kiszorni a valasztopolgaroknak teljesitmeny nelkul!
  De ennel is rosszabb a helyzet, hiszen pont olyanoknak szornak ki magas osszegeket, fizeteseket, nyugdijakat, akik nem is termelték meg, de nem is a termelo szferaban vannak!
  Csak a vallalkozok, a versenyszfera az, ami a valsagbol ki tudta volna rangatni az orszagot! Most ez a reteg lett leamortizalva! Se forgalom, se munka, se tőke nincs mar, se jovokep, se bizalom, se tervezhetoseg!
  Pedig pont ezek kellettek volna!
  Elsodlegesen o1g a hibas a rossz gazdasagpolitikaja miatt, a vallakozasok tonkre tetele miatt, a virushazugsagok miatt, a penzosztasok miatt!
  A fizetesek es nyugdijak csokkentese mellett, minden bevetelnelkulinek kotelezo lett volna megelhetesi minimumot adni!
  Pl.60-100.000,-ot havonta a felnotteknek, fele annyit a gyerekeiknek! Az csak a szereny eveshez, átvészeléshez eleg, többre nem….! De a válságot csillapitotta volna, max félév alatt letudhattuk volna, de igy minimum 2-3 evig eltart, az orszag gazdasaga instabil lesz, szerintem forintbedolessel, ingatlanpiaci osszeomlassal, államcsőddel!
  Világszerte fegyveres konfliktusok várhatoak éhezes miatt, ill.ahogy o1g is a kamu- virushiszteria miatt (amivel csak el akarta takarni a mar elore lathato 2020-as gazdasagi valsagot (amit a legtobb gazdasagi szakember mar elore – 2019-ben bejelentett! Tehat elore lathato volt a gazdasagi hibak miatt) , vallasi alapon barmilyen mertekuve alakulhatnak a haboruk!
  Ez sem károgas, hanem tortenelmi tapasztalat!
  Amikor választasok vannak, v válsag, akkor a kormanyok bunbakot keresve haborut inditottak rendszerint, h a valasztopolgaraik figyelmet elvonjak, a valsagot a haborura fogjak!
  O1g is ezzel ugyeskedett, a virusra fogta! Jelenleg azt hazudja, h a virussal haboruzunk, de csak hajszalon mulik, h ennel tobbet fog csinalni!
  Vannak otleteim, h kikkel fog elindulni a lokalis haboru, ami egyre inkabb bevonja a tobbieket.
  Gondoljatok arra, h ma a vilaggazdasag leallasa marcius eleje-kozepe ota a Fold lakossaganak tobb, mint felet erősen erintette, több, mint 4milliárd embert!
  Akiknek nincs tartalekuk, naprol-napra eltek eddig is, most napi ennivalojuk se nagyon maradt!
  Nekem van kozvetlen kapcsolatom ilyenekkel.
  Március vegen mar penzert koldultak mindenhol, mert napi 1000 forintbol elt még akkor a családjuk (5 fő!), ami összeg 10 nappal késobb napi 300 forintra csokkent az 5 fos csaladban ugy, hogy se konyhakertjuk, se allataik nem voltak! Szerencsejuk, h termeszetvedelmi terulet hataran laknak, ahol nem volt szabad halaszni, mert turistalatvanyossagkent cetcápák es 50-100 fős bébicápa állomany volt a tobbi halakkal, teknosokkel.
  Szerintetek, ha a csaladnak nincs mit ennie, akkor mennyire tartjak be a tilalmat?
  Ha megeszik a turistalatvanyossagokat, ami miatt egyaltalan odamentek, akkor hany ev kell a cápák ujra visszateresehez? 5? 10? 15?
  Pont a tulhalaszas miatt ment tonkre eddig is a legtobb ilyen hely! nem tudok peldat arra, h kevesebb, mint 20 even belul regeneralodott volna terulet! Foleg lakott kornyezetben!
  DK-Azsiaban a turizmus meghatarozo! Legutobb is 10-15 ev kellett , h regeneralodjanak ezek az orszagok oriasi gazdasagi hanyatlas, elszegenyedes utan!
  Na nem mindenhol, csak ahol maradt latvanyossag! A tobbi turisztikailag lenullazodott!

  Csak jelzem, h ez mar Mo-on is folyamatban van!
  Megszűnt a termalfurdozes! A furdok nem hasznalhatnak termalvizet, csak vizforgatos fertotlanitett vizet!
  Oda mar en sem akartam bemenni!
  De megoldottak, mert Egerszalok, Demjenben be sem engednek Budapest es Pest-megyebol erkezetteket!
  Kozben a boltokban a sorbanállok teste osszeert, maszkot minden 20. Zember viselt!

  A szallashelyek max minden 2. Szobat adhatnak majd ki, minden vendeg utan fertotlaniteni kell, etteremben sem lehet enni, csak teraszán!

  Olyan ez, mintha a nyugdijasok, alkalmazottak max, inkabb sokkal kevesebbet , mint a fizetesuk felet kapnak meg ugy, ha addig 2 honapig egy fillert sem!

 • 666;
  Nem leheto “imadni” nem letezo elkpzetsegeket, de ha atheistak hisznek a nem letezok kezei es beszedei lehetosegen, hat azok bizonyara hokusz-pokusz hivok es kovetok.

  Hiszen mi mas lehetoseg letezhetne ???????

 • Már most is a forint 10%-ot gyengult, az ingatlanpiac várakozik, mert teljes a bizonytalansag, sok reszveny 10-20-ára zuhant!

  Most vegyetek repülőket töredékaron, légitársasagok reszvenyeit centekert!

 • Hazugsag az orbani 4%-os visszaesés!
  Reálisan a tavalyi hasonlo idoszakig a felet sem eri el a GDP-nk!

  Leállt a termeles es nem is tud ujraindulni, mert megoltek a gazdasag bizonyos reszeit , amit pedig nem tud atugrani a gazdasag!
  Ugy, mintha egy gépbol kivesznek fogaskerekeket!
  Kivulrol lehet, h ugyan ugy nez ki, de a fogaskerekek nelkul hiaba van meg a tobbi alkatresz, hasznalhatatlan!
  Pl.ha cipot akar venni, hiaba van meg a felsoresze, sarka, cipofuzo, ha nincs talpa!
  Megvenne talp nelkul? Hasznalható ugy?

  Lehet hazudozni! Magunknak is, mert nem akarunk szembesulni a valosaggal!
  Nostradamus talan az elkovetkezo evekrol beszelt?
  A Covid csak enyhe szellentés volt ahhoz képest, amibe belekevertük magunkat!
  Ezert mindenki hibas es felelos, aki nem az onmersekletre szoritotta a kormanyt!

  Vagy maguk szerint normalis, ha egy csaladban eltunik az egyik fizetes es arra valaszul elkezdik szorni a penzt?!
  Fatalista, buta megoldas! Es persze hosszu idore eladositja a csaladot!

  Tudja mindenki, h most o1g nem az lMF-től, nem a piacrol, nem az EU-tol, hanem Kinátol vett fel 1000milliardokat? Eladositotta az orszagot?
  Ha nemfizetunk, akkor atveszik pl.a közmuveinket, az allami szektor magmaradt iranyitasat, biztonsagi tartalekokat, a földet….!

 • O1G666
  2020 május 9
  4:57 du.

  fordításod kristálytiszta és pontos… én azért hivatkozok a “tartozásra” mert az egészségtelen gazdaság megjelenése az államadósság olyan mértékűvé tétele, amit soha semmilyen körülmények között nem is lehet államcsőd (=tabula raza) nélkül megoldani… és egy olyan külpolitika amely által az impérium vazallusai fizetik mindezt (nem te írtad?) a csehek vállalatainak USA magánkorporációk kezére játszása, azaz a csehek a saját termékeiket amiket Csehországban gyártanak az USA egyiik vállalatától vásárolják azaz a profit nem marad a cseheknél hanem kivándorol és semmi más nem történt, mint a comprador burzsoáizé (comprar= vásárol) felvásárolja a mesterségesen de időlegesen csődbejutott (csődbejuttatott) vállalkozást (Soros ebben lett csilliárdos a 2008 as válság alatt is sorra vásárolta fel a tönkrement vállalkozásokat de ez már a IIVH óta folyik, és nincs vele egyedül a Warren Buffet és hasonszőrűek ugyanabből gazdagok a tőzsde erre van kitalálva egyben meg lehet szerezni seperc alatt egy egész iparágat Kongó Alsón és utána a kongóiak megveszik a saját dolgaikat az Warren Buffet-től

  a magyar gazdaság ennek egy perverz és zártkörű ünnepi játékai a külföldi tőke beáramlása is szabályozva és irányítva rossz de eredményes másolat az USA rendszerének)

  a többit te szépen elmondod

 • O1G666
  2020 május 9
  5:36 du.

  Warren Buffet panaszkodik, hogy nem mer tükörbe nézni mert a légitársaságokba ruházott be és most végleg elveszített kituggya mennyi csilliárdot

  amit írsz O1G kínai hitele azt jelenti, hogy a bölcs kínai így szabadul meg az értéktelen USA állampapíroktól ti fogjátok fizetni az USA NATO csapatait Magyarországon is meg Európában és még 3,5% GDP t követel az USA az eddigi 2,5 helyett van pofája hozzá

  kidobott pénz a Macrón mondta agyhalott a NATO azóta fekete seggű

 • O1G666
  2020 május 9
  5:36 du.

  hja, a NATO egy KFT (kölcsönösen felelőtlen társaság) azaz a NATO az USA legnagyobb és leggyümölcsözőbb nemzetközi vállalkozása… bekabehu

 • O1G666
  2020 május 9
  5:36 du.

  mivel te kristálytisztán érted az angolt itt a nyúsz!!! a nyúszok nyúsza!

  ezt nevezem én a csődök csődjének az USA valaha munkába járói sohatöbbé nem fognak marad a 33000000 + munkanélküli… mert nem tudják a korporációk eltartani a saját állampolgáraikat, mert hová lenne akkor az superextra profitocska (mongya furfangos nyesztyerka röhögve) Kínából Indiába csábítják a “charming” Offshore Lovagokat… marad a NATO, mert ha az egyszer is mexűnne akkó’ lenne a Nagy Gebaszt addigismindegyvalahogymajdcsaklesz… a munkanélküli meg menjen…hogy hová? kit érdekel…elvégre önálló identitás és szabad azaz szabadon él és szabadon hal (a hal is azt mondja a hálóban) hahaha

  íme a cikk részlete, a Bloombergnek csak nem fog a grizi ellentmondani

  As trade tensions escalate between Washington and Beijing, India is boosting efforts to lure more than 1,000 US businesses out of China, reportedly offering to ease tax and labor laws, and allowing easier access to land.
  Among those companies the Indian government reached out to were medical equipment producers, food processing units, and textiles, leather and auto part makers, Bloomberg reported, citing Indian officials. The talks, which began in April and were set up through overseas missions, reportedly involved Medtronic Plc and drug maker Abbott Laboratories, which has recently developed “rapid” coronavirus tests.

 • 666 Majus 9, a “Bocs rodeo” soraira; igen meglepo.

  A+

 • Orsós Elemér

  O1G666
  2020 május 9
  5:53 du.

  “Reálisan a tavalyi hasonlo idoszakig a felet sem eri el a GDP-nk!”

  Most már csak azt kellene tisztázni hogy, a 80%-os idegen megtermeltetés, majd profit kiáramoltatás miatt lehet-e GDP-nknek nevezni vagy helyesebb-e magyarországi GDP-nek, mert valójában a Magyarországon megtermelt összesnek csak a 20%-a tényleg magyar, köszönhetően a 30 év alatt baksisért idecsábított és a hazait megszégyetítő és hátrányba hozó, egyoldalu kedvezményekkel kinyaltseggű -markukba röhögő- idegen statégiai partnereknek! Még a magyar munkással, magyar földből kitermelt ásványvizet is idegenektől vásároljuk vissza idegenek raktáráruházaiból! És még annyi sem történt hogy, ejnye, ejnye! Node, vigaztalódjunk azzal hogy, az összes volt keleti blokkos ilyen bécsi kávéházzal szerencséltetett!

 • Orsós Elemér

  O1G666
  2020 május 9
  5:53 du.

  Vigasztalódjunk! Pardom!

 • Bendeguz79
  2020 május 10
  10:53 de.

  na mi van grizi? belédszorult a szó is?

  akkó’ meg van találva a grizire a “megoldás” TÉNYEK”, “VALÓSÁG” és akkor lelki társad a geyza még nem is olvasta? vagy ha igen?: attól szokott azonnali ásatásokba kezdeni

 • Orsós Elemér
  2020 május 10
  12:09 du.

  ezt sokkal rövidebben úgy is lehet mondani, hogy:

  ilyen az amikor a demokrácia behatolási terve maradéktalanul sikerül…

  Európa kipipálva
  Latin Amerika várólistán
  Afrika várólistán
  Ázsia ellenáll és boldog
  a Levante meg kavarja… már habos

  hahaha

 • Uj hir!

  USAban 20millio munkanelkuli lett aprilisban!

  Mindenkori rekord!

  ……..

  Kezdődik a nagy valsag!
  Az eurozona repedezik!
  Ha az igen, akkor a Forint meginkább! Az inflaciot akkor semmi sem állitja meg! Volt már egymilliárd millpengősünk!

 • Oroszorszag sziv, h az olaj ara 0 kozeli, néha minusz!
  USA is sziv Kanadával, mert a palaolaj 80$/ hordo korul nullszaldos!
  Putyint az olaj tartja életben!
  A reptarsasagok reszvenyarai 5-10-edükre zuhantak!sok bankpapir is töredekukre zuhantak altalanossagban!

  A jelenlegi tupirozott kirakat az összeomlás előtt áll!
  Én legjobban az Eurozanat feltem, mert az azonnali vilagviszonylati katasztrofat jelentene!
  A $ is recseg….
  USA gazdasagaval is, mikozben a munkanelkuliseg oriasit emelkedett!
  Ilyenkor szoktak az elnokok haborut kezdeni, mar csak az elnokvalasztasok miatt is!
  Felek, h most is ez lesz!

 • O.Elemér!
  Te is indithatsz ásványvizes vállalkozást, áruházat, stb!
  De ha akarsz, akkor csak a Coopban es a CBAban vásárolhatsz, v a magyar kisboltokban!
  Ehetsz magyar paradicsomot egész évben, v almát 400,-ért

 • Bendeguz79
  2020 május 10
  10:53 de.

  grizi, hogy valami igazi röhögény is legyen

  USA & Canada +++ Kínától rendel maszkokat (hatalmas az álarcosbál hozzá)
  Justin Trudeau (ejtsd: zsüsztee’n trüdő) nem fizeti ki a teljes számlázott és szerződött 11 millió maszkból 8000000 árát, hanem csökkentett árat utal át, mert a Kanadai Egészségügy Szabványoknak nem tesznek eleget… Pont (semmi vesszőcske)
  azaz a világ eszei Krumplee és a többi vidám fijjug és lyányok ahelyett, hogy gyártanának (képesek lennének gyártani?) valamit:

  azt, aki képes gyorsan felfuttatni egy ipart erre és ellátni a világot a szükséglet fedezetével azt meg kell szankcionálni, és csúnyákat mondani róla

  itt áll most a nyugati libsibolsi vagy illiberális sőt még az is kiderült a Krumplee tweet jéből (honnan máshonnan?) hogy az USA Dunkerk nél megverte a frontot és győzött a V-Day -en meg a csatolt teadélutánon, a VALÓSÁG & TÖRTÉNELEM meg sikoltozik Csőrcsill meg Whiskey zik tovább a hercegi palotájának egyik kies kertre néző ólomkristály ablaka előtt és kuncog, mondván: na, ez is sikerült

 • O1G666
  2020 május 10
  5:00 du.

  legújabb hír, Bloomberg: 33000000 + V-day 2020

  és növekvő a tenden cia

  bruhahaha illiberális USA Krumplee utasítgat… & tweet -el

 • O1G666
  2020 május 10
  5:03 du.
  + az 5:00-ásod is

  a portfólió ügyeskedik és hazudik:

  az oroszoknak már 15 éve van egy programja ami hatalmas elánnal teljesül, miszerint:

  a gazdaságot diverzifikálni kell amibe piaci trade átrendeződések is beleértődnek

  (még annak ellenére is hogy ha a Nord2 nem valósul meg) akkor is van piaca másfelé és az már műxik!!!! és akkor Európa szépen csődbe megy a monopoláron adott és hajón szállított USA palagáz miatt a lengyelek nagy örömére (én meg röhögök harsányan)

  a Bundestag nem az EKB ra hozta a döntését, hanem a Bundesbank ra amihez kizárólagos joga van, azaz ha az EKB nem teljesít BUNDESBANK ELAD és azzal USA + EU $ mentesítése és az € “HELYRETÉTELE” ami (Magyarország esetén HUF 5000 = € 1,00 várható) és államcsőd

  kapitálistapistaságban erre nincsen megoldás

 • Orsós Elemér

  O1G666
  2020 május 10
  5:41 du.

  “O.Elemér!
  Te is indithatsz ásványvizes vállalkozást, áruházat, stb!”

  Oké, de csak Veled, “O1G666 és Tsa. Kft.” cégnév alatt! A gazdasági szakértelmet Te adod, én meg a kutat, a garázst vagy a satöbbit, de sajnos harmadiknak egy nagyon balek gavallér tőkéstársat is be kellene vennünk a buliba! 😀

 • Orsos Elemer!

  Remenytelen minden! Szo szerint!
  Mint vallalkozo csalad, marcius kozepe ota keresem, h milyen vallalkozast lehetne kezdeni, ami nyeresegesen mukodtetheto lehetne!
  Semmilyet sem talaltam!

  Félek, meg a leánykereskedelem se menne! Elkepzelem a holgyeket maszkban es vedoruhaban dolgozni…. hervaszto! Kókasztó!

  Az elelmiszerkereskedelem lehetne, de ott a szallitas a szűkkeresztmetszet az orszaghatarokon folyo mizeria, karanten miatt! Igy a Spanyolobol, Bulgariabol torteno szallitas is rizikos, tonkre mehetne az eper, paradicsom, paprika,….
  Elvileg az arak miatt megerne, mert most kb. Duplaja az ara, mint 1 evvel ezelott!

  Hazhozszallitas lehetne, de azt mar egybol megoldottak a piaci szereplok. Noveltek kapacitasaikat. Ujkent nem lehetett volna labdaba rugni.

  Maszkgyartas befulladt, telitodott a piac.

  Egyedul a nemzetkozi kereskedelmet latom remenytelinek, ha a szallitas nem akadalyozott es a celorszagokban a piac nincs korlatozva naponta valtozo rendeletekkel!
  Pl. Eperszallitas. Ha 2 napnal tobb, akkor veszelyes, h p
  Megpeneszedik, elfolyosodik, főleg, ha a celorszagban barmi miatt varakoztatjak, pl. Karanten ala vetik! A paradicsom es paprika ugyan ez, csak par nappal tovabb birja….
  A friss hust importalni lenne erdemes, de azzal ugyan igy meg lehet szivni a varakoztatasok bizonytalansagaval.

  Az uzletek, szallasok, furdok, turista szolgaltatasok zarva, v max felhazzal engedik megszoritasok mellett, ami ketsegesse teszi a jovedelmezoseguket, hiszen max felhaz, es egy csomo pluszkoltsegu fertotlenites, ….

  A nyitva levo kisboltok is csak rovid nyitva tartassal kórlatozasokkal szenvednek, ha egyaltalan kinyitnak.

  Most a legbiztosabb bevetel a nyugdijasoknak van!
  Ma meg! De holnap mar azt sem fogjak tudni kifizetni, csak hitelbol, mert nincs termelesbol szarmazo bevetel, csak toredeke a korabbiaknak, es azt is egyre tobbfele kell, h szetosszak a nemtermeloknek!
  Egyedul a mezogazdasagra lehet szamitani, mert az stabil, csak az idojaras befolyasolja most, ill.jol eladhatoak…..
  De azt fokozani nem lehet 1-2 honap alatt, max a tojas es baromfihus termelest kb 2-3 honap alatt…. (de ahhoz elotte kevesebb allatot szabad levagni, ami szinten ellentetes hatasu, amikor a hus ara duplaja a szokasosnak, ami a vagast motivalja, igy viszont kesobb megdragabb lesz, mert kevesebb a tojo es novendekállomany….

 • Rodeo!
  Teljesen kaotikus es veszelyes amiket a vezeto allamok is csinalnak! Felboritottak minden racionalis es jogi rendszert! (Amint a cikkekbol is kiderult!)

  Az erósebb kutya bakig alapon a nemzetkozi, allamkozi es EU-s szerzodesek, alapdoktrinak is felborultak, semmisse valtak!
  Ez a kaosz csak exkalalodhat, melyulhet, hiszen akaratuk miatt nem tartottak be a nemzetkozi torvenyeket! Az EU ALAPTORVENYEIT!

  Igen! Nemeto.az EU legerosebb es alapitoja, nem tartja be a sajat es kozos szabalyait, utasitasi – es alárendeltsegi szintjeit!

  Olyan, mintha az általános iskolaban a gyerekek, v néhany szulo venne at az igazgatoi iranyitast önhatalmúlag!
  Vagy egy munkahelyen az igazgatast a szakmunkasok, v a segedmunkasok, akik csak a sajat pillanatnyi erdekeik szerint dontenenek!
  Kaosz!
  Es nehez abbol kihatralni nagy karok nelkul….

 • Kanada a maszkok ki nem fizetesevel (ha csak egyoldalu lepes volt) az üzleti megbizhatosagat , ill.hirnevet tette kockara!
  Ezutan kinábol hogy merjenek barmilyen arut kuldeni, ha rizikos, h kifizetik?
  Nyilvan akar sokminden kinai aru minosege nem felel meg az ottani eloirasoknak, de annak tudataban rendelte meg eddig is a megrendelő allam, v kereskedő!
  Termeszetesen az 1szerhasznalatos maszkoknal a szokszoros igeny miatt Kina az összecsapottabb mennyisegeket is hirtelen piacra dobta az igenyek es tobbszoros arak miatt, ami lehet, h a Földet többször körbe járta már, mert Belgiumban es kitudja honnan vissza kuldtek….
  Valahova ugyis elsozzak! Pl. FULOPSZIGETEK, Szerbia, Horvato, Brazilia, Mexiko, ahol max bosszankodnak miatta, de a szukseg miatt szetosztjak, majd legfeljebb konnyebben kidobjak….

 • En az oroszok kulonben logikus, hatekony terveben sem hiszek jelen korulmenyek kozott, amikor csak 1 dolog a biztos, h minden bizonytalan!

  Amint korabban is leirtam, a Katasztrofavedelem hibaja totalisan, h nem volt kb. 10millio egyszerhasznalatos maszk es tovabbi keszletek, hiszen altalaban azt fillerekert lehetett volna beszerezni 10-max 20,-er darabjat! Pont ez lett volna a megelozesi, felkeszulesi feladatuk! Evtizedeken keresztul a segguket vakarva vettek fel a fizetesuket!
  A keszleteket allami ovohelyeken kellett volna biztonsagosan tarolni! Ui.tartós élelmiszerekkel, amelyeket lejaratuk szerint cserelni kell idonkent!
  Kepzeljuk el, mi lenne ma, ha tenylegesen egy komoly virusfertózes, haború, v orszagos , v vilagmeretu katasztrofa lenne!

 • Hiaba van Putyinnak b-terve az eladasra, ha minden megváltozik es bedől!
  Pl. Olajvalsagban, amikor az árak minuszkozeliek, hiaba akar bevetelt mas orszagtol!
  1 eselye van legalisan, ha az aranytartalekait piacra dobja!
  Másként csak a haboru marad….
  Ez reális esely!
  Legvaloszinubb, h Sziria kapcsan egy provokacio folytan!
  De felelenkultek a hatarvillongasok Kina es lndia kozott is!
  India Pakisztannal is folyamatosan haboruzik a hegyeikben 5-6.000 meter magasban. Mindkettonek van atombombaja!
  Ha Pakisztanban robban 1 atomb, akkor szo szerint milliok, akar 10millioan is megindulhatnak Europa fele! Iran es Torokorszag folyosot fog nyitni nekik!
  Afrikában is vannak forro pontok, de barmikor polgarhaboruk torhetnek ki nemzetisegi , v vallasi alapon, ami akar orszagcsoportokra is kiterjedhet, hasonloan az Arab tavasz terjedese szerintKozelkelettol Marokkoig.
  A muzlim teruletek lenyulnak Nigeriaig, Kenyáig! Afrika fel erintett lehet….

 • Orsós Elemér

  O1G666
  2020 május 12
  3:00 de.

  Legjobb lenni nekünk Magyarországon német, japán, koreai, olasz vagy amerikai autógyárosként vállalkozni! 😀

 • Azt sem hinném, mert a tultermelesi valsag miatt azok is allnak!
  A Covid csak hivatkozasi alap! A Covid europai megjelenese utan par nappal bezartak a multigyarakat, amikor 1naprol a masikra elozmeny nelkul o1g bejelentette, h a Covid miatt oriasi valsag lesz, a novekedes helyett 4%-os visszaeses.
  Semmilyen ismerete a virus kovetkezmenyeirol nem voltak, nem is lehetqtek, de valakivel, valakikkel targyalva jutott erre a hirtelen bejelentesre!
  Ismetlem, 2020ra mar a legtobb kozgazdasz 2019 nyaran leirta a 2020as gazdasagi valsagot a rossz gazdalkodas kovetkezmenyekent! (En is megirtam mar tavaly. A jelei egyertelmuek voltak. Azt nem tudtuk, h mire fogjak fogni. A Covidre fogtak. (Utolag tisztan latszik, h az elore lathato gazdasagi valsag bunbakja a Covid lett, amit igazabol sokkal egyszerubb, olcsobb, gyorsabb lett volna megoldani, de rahuztak a valsagra, mert a most kezdodo oriasi valsag kulonben o1g es mas kormanyok valoszinu bukasat eredmenyezte volna!
  Utána kereshető!

 • Igy a biztos bukas helyett eselyes, h hatalomban maradhat, marcsak azert is, mert akar a valasztasok is elmaradhatnak aCovidre hivatkozott valsagkezeles eredmenyessege erdekeben!

 • O1G666
  2020 május 12
  3:02 du.

  bömbölményed pontos lenne,

  ha nem hagynál ki belőle alapvető tételeket amikről az igazi közgazdák már 30+ éve zokognak!!!

  a túltermelés:
  azaz idő,
  munkaerő,
  alapanyag és
  alkatrész termelés valamint,
  a járulékos termelések a hozzájáró
  szolgáltatásokról nem is beszélve…

  ez számszerűen úgy deriválható, hogy az egész Világ GDP je a hadiipart is beleértve 85+% ban fölösleges

  azaz infláció és tőzsdei manipulációk forrása, ami ma látható: Soros vásárol a többiek eladnak

  (most előfordulhat a történelemben először, hogy a Soros bukik azaz az egész ketyere csődbejut…csilliárd csillpengős világgal és teljes áruhiánnyal)

  ennek más deriváltjai is léteznek:

  a foglalkoztatás -saccperkábé- a jelenlegi SARS helyzetből(SIC) is ennek 15-16%-ára esik vissza

  hiába a gazdaság újraindítása című véres bohózat Orwell érvényesül és Szatmáry Sándor a Kazohínia -ban (többek között de lehet Platón ra és Kant ra is hivatkozni és Descartes meg röhög az általa kitalált istene oldalán mannát zabálva és pezsgőzik)

  most majd a grizi fog hallgatni akkorákat mint egy háztömb Manhattan ben,

  mert ugye Marx törvényei azaz a NORMÁLIS GAZDASÁG TÖRVÉNYEI ALAPJÁN

  (LÁSD ÍZLANDOT, SVÁJCOT, CUBÁT, KÍNÁT, OF, és én itthon a kis könyvelésemmel- hahaha)

  fog műxeni a FÖLD gazdasága!!!

  Gábriel fog rólam mondani olyanokat, hogy a képernyő is szikrázni fog meg lefolyik rajta a takonnyal kevert alvadt vér

  hahahaha

 • Orsós Elemér

  O1G666
  2020 május 12
  3:02 du.

  Ne legyen igazam, de ez a Covidra fogott mesterséges gazdasági válság szítás a globalizmus további brutális előretörését fogja eredményezni, ami ellen csak az ésszerűség határáig megvalósítható autarkiára való törekvéssel lehetne hatásosan védekezni, de ez eleddig csak egy két rohadt, lefizetetlen antiglobalista zsarnoknak az elborult agyában tudatosodott! 🙁

 • Orsós Elemér
  2020 május 13
  3:48 de.

  a globalizmus még kapaszkodik, de lassan nem lesz karma (ezt átvitt értelemben is értem) és nem lesz mibe???

  a bölcs kínai mit tett? na mit is? lecsökkentette a vámokat az USA importjain azaz kedvező áron el is tudja adni nem úgy mint a Krumplee aki megtarifázta a kínai importot ezzel eladhatatlan árutömeg jön létre és áruhiány… őnáluk van a bölcsek köve most nemrég lopták

  az autokratizmus nem ördögtől való!!! létszükséglet pontosan a globalizmus provokálja öngyilkosan

 • “Ne legyen igazam, de ez a Covidra fogott mesterséges gazdasági válság szítás a globalizmus további brutális előretörését fogja eredményezni, ”

  Ennek modja az, h minel tobb dolgot tonkre tenni, csodbe vinni, bizonytalanna tenni, hogy toredekaron, v állami tamogatassal megszerezzek, es mint uj tulajdonosok a valsagbol kilabalva mar ok iranyitjak tobbnyire monopolizalt formaban a rendszert, a gazdasagot!
  Ugyan ezt csinalja most Kina is neveto harmadikkent! Felvasarolja, behitelezi a Fold nagyreszet.
  Miutan a hitelt felvevok nem fognak tudni fizetni, igy megszerzik a piacukat, közműveiket, strategiai agazataikat!
  Gyakorlatilag adosrabszolgasagba dontve az allamokat a lakosaikkal!
  Teljesen legálisan, az elszenvedok szabad akaratabol!

 • Haboruban hatekony az autokratikus hatalom, bekeidoben a demokracia inkabb, mert nem kell bevállalni a diktator rizikojat, h jo, v rossz! Hogy elrabol mindent, v a köz vagyoni helyzetet épiti iranyitasaval! (Nalunk ez egyertelmu, ebben mindenki egyet ert, meg Boda is!
  Hiszen persze! O1g nem rabolt el stromanjaival semmit sem, sőt, az orszag es lakosai erdekeben költi a pénzunket! Az, meg, hogy véletlenul gazdagodik? Csak véletlen baleset! )

 • Csak o1g az egyetlen bénakezű balfácán a családban, hiszen ő nem gazdagodik, csak minden más csaladtagja!

  De akkor az orszag iranyitasara is alkalmadtan, h ó maga arra sem kepes, h gyarapodjon!